نظر منتشر شده
۸۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 41791
جايگاه ايران در رتبه‏بندي جهاني مصرف انرژی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۸۷ ساعت ۰۹:۴۷
در سالها و هفته‌هاي اخير، برخي افراد براي توجيه حذف يارانه‌ها از روي ناآگاهي اعلام مي‌كرده‌اند كه ايران از نظر مصرف انرژي در رده‌هاي اول جهاني قرار دارد. در حالي كه آمارهاي معتبر بين المللي نشان مي‌دهد واقعيت چنين نيست



مردم قطر، امارات و سنگاپور از نظر سرانه مصرف انرژي، پرمصرف‌ترين مردم دنيا محسوب مي‌شوند.



به گزارش الف، مطالعات مربوط به مصرف انرژي‌هاي اوليه در ميان كشورهاي مختلف نشان مي‌دهد در رتبه‌بندي سرانه مصرف انرژي، ايران در رتبه چهلم دنيا قرار دارد.



منظور از مصرف انرژي اوليه مجموع مصرف نفت خام، گاز طبيعي ، ذغال سنگ، انرژي هسته‌اي و انرژي برق آبي است كه بر اساس شاخص معادل ميليون تن نفت خام محاسبه مي‌شود.



آمارهاي سال 2006 سرانه مصرف انرژي‌هاي اوليه نشان مي‌دهد مردم آمريكا، كانادا و تقريبا اغلب كشورهاي اتحاديه اروپا همچنين كره جنوبي، ژاپن و برخي توليدكنندگان انرژي از جمله عربستان، ونزوئلا و تركمنستان و روسيه بطور سرانه بيشتر از مردم ايران انرژي مصرف مي‌كنند. البته مصرف زياد انرژي در كشورهاي صنعتي را بايد به مصرف انرژي در واحدهاي توليدي آنها نسبت داد. با اين حال در ميان كشورهاي در حال توسعه و نفت خيز هم مصرف انرژي در ايران در رتبه‌هاي بالايي نيست.

جدول زير رتبه‌بندي كشورهاي مختلف جهان بر اساس سرانه مصرف انرژي‌هاي اوليه در سال 2006 را نشان مي‌دهد. آمارهاي پايه اين جدول از «آمارنامه مصرف فرآورده‌هاي انرژي‌زا، شركت ملي پخش و پالايش فراورده‌هاي نفتي ايران» اخذ شده است.



در سالها و هفته‌هاي اخير، برخي افراد براي توجيه حذف يارانه‌ها از روي ناآگاهي اعلام مي‌كرده‌اند كه ايران از نظر مصرف انرژي در رده‌هاي اول جهاني قرار دارد. در حالي كه آمارهاي معتبر بين المللي نشان مي‌دهد واقعيت چنين نيست.



رتبه‌بندي كشورهاي جهان بر اساس سرانه مصرف انرژي‌هاي اوليه در سال 2006  ارقام : معادل ميليون تن نفت خام



* مجموع مصرف نفت خام، گاز طبيعي، ذغال سنگ، انرژي هسته اي و انرژي برق آبي در سال 2006 براساس شاخص معادل ميليون تن نفت خام

منبع: آمارنامه مصرف فراورده هاي انرژي زا، شركت ملي پخش و پالايش فراورده هاي نفتي ايران 1385





 
 
امین
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۰:۱۶:۵۱
کشورما ازنظر گران تولید کردن انرژی اول است ، نه مصرف!
چشم مسئولین محترم روشن. (107043)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۱۸:۱۷:۴۲
عزیزان دقت کنید نویسنده محترم یادش رفته بنویسد که این 3 کشور :
1- اولا درامد سرانه شان 20 یزابر ایران است
2- در منظقه گرمسیر و شرچی قرار دارند که مجبور به مصرف انرژی بالا هستند.

اگر در بندعباس زندگی کرده باشید معنی آن را بیشتر درک خواهیدکرد.
از نویسنده محترم استعا داریم سرود یاد مستان ندهند و قدری واقع بین باشند. (107337)
 
آبتین
۱۳۸۷-۱۲-۱۷ ۱۳:۱۵:۲۳
به این دوست ناشناس باید بگم که در عوض این شورهای گرمسیر اگر 6 ماه خیلی گرمند ولی زمستان و سرما را هم ندارند. بعلاوه کشورهای عربی صنعت و تولید چندانی هم ندارند که انرژی خود را برای آن صرف کرده باشند. (107746)
 
amiri
۱۳۸۷-۱۲-۱۸ ۱۸:۵۷:۵۲
در کشور ما نیز به دلیل اختلاف زیاد آب و هوایی در زمستان نیز استانهای شمالی و غربی به مقدار زیادی انرژی نیاز دارند که از طریق گاز(این بمب بالقوه) تامین می شود (108020)
 
نمونه حرفهاي از روي ناآگاهي
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۰:۲۲:۰۹
گروه استانها / حوزه گيلان
87/11/27 - 15:41
شماره:8711270630
نسخه چاپي ارسال به دوستان
رئيس مركز ملي بهره‌وري ايران:
مصرف انرژي در ايران 5/3 برابر تركيه است

خبرگزاري فارس: رئيس مركز ملي بهره‌وري ايران گفت: ميزان مصرف انرژي در ايران 5/3 برابر مصرف انرژي در كشورهايي نظير تركيه است و اگر تغييري در اين مصرف حاصل نشود تا سال 98 چيزي براي صادر كردن نخواهيم داشت.

به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، محسن حاج ميرزايي ظهر امروز در جلسه شوراي اداري استانداري گيلان افزود: ...
انتهاي پيام/ر10

نتيجه اخلاقي1:
خالي بندي كنتور نمي اندازد- حتي اگر مقام مسئول باشيد

نتيجه اخلاقي2:
براي خوش آمدن رئيس جمهور هرچه توانستيد ببافيد، كي به كيه؟!

نتيجه اخلاقي3:
بنزين هزار برابر هم شد، به ماچه! مي گوئيم پاداش آخرسالمان را دوبرابر كنند تا جبران شود (107045)
 
na aghahi
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۰۹:۰۹:۱۵
agar masrafe enerji baraye tolid ra dar keshvar haye sanati msle amrica ra dar nazar begirim
va
jamiyate kame keshvarhayie msle sangapor va qatar ra dar nazar begirim
va har do ra baraye canada

taze mifahmim ke in amare jadid baraye rad ghom kardane va na amare ghabli (107221)
 
بيگي
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۰:۳۵:۰۰
از صداقت ساست الف تشكر ميشود .فعلا كه دولت مردان با هر آمار راست و دروغ يا به قول تحليل گري با زير فشار قرار دادن اعداد مردم را جيره خور و صدقه گير خود ميدانند.
دم از عايق كاري ساختمان ميزنند بدون اينكه راهي عملي براي عايق كاري ميليونها ساختمان موجود پيشنهاد كننديا در ساختمان هاي در حال ساخت اين موضوع را جدي بگيرند...با مديريت ضعيف فشار هاي خارجي را تحمل ميكنند (مثل قرار داد كرست و غرامت 700 ميليارد دلاري به تركيه كه فقط چند ساعت روي بعضي سايت ها بود و بدون تكذيب يا تاييد محو شد) . اما يك نكته مهم براي مصرف كنندگان خانگي گاز: يكي از كانال هاي به هدر رفتن شديد انرژي در منازل استفاده از شير مخلوط در ماشين لباس شويي هاي تك لوله (ماشين هايي كه فقط يك لوله ورودي آب دارند ) اين شير ها باعث جريان يافتن آب گرم به شبكه آب سرد منزل و برعكس ميشوند و علاوه بر اتلاف شديد انرژي باعث اختلال در آب گرم بعضي مسير هاي آب گرم يا سرد ميشوند. در صورت نياز توضيحات بيشتري ارائه خواهد شد. (107047)
 
مسعود
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۱:۰۰:۲۱
تولید انرژی برق در ایران گرانتر از بقیه کشورهاست. مطمئن باشید که وقتی قیمت‌ها واقعی بشود، درصد بزرگی از این گرانی را بابت عدم مدیریت صحیح در تولید و توزیع برق خواهیم پرداخت نه قیمت واقعی تولید برق در سطح جهان. حالا که می‌خواهید قیمت‌ها را واقعی کنید، آیا بهتر نیست که هزینه برق را بر حسب میانگین جهانی بهای برق تعیین کنید نه قیمت تمام شده در ایران؟ شاید به این طریق دولت هم در تصحیح سهم مدیریتی خودش اقدامی کند و نتایج سوء مدیریت در تولید و توزیع به جیب مصرف کننده سرازیر نشود. (107052)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۱:۰۴:۲۹
دولت:
همينه كه هست! اعتراض داري مكتوب كن بنداز سطل زباله.
بي سوادهاي غير كارشناس معاند! (107055)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۱:۰۵:۵۴
تازه به اين آمار جالب بايد چيز مهمي را اشاره كرد ،اينكه ملت بيچاره ايران در اين سالها با انحصار فروش خودرو پرمصرف وبي كيفيت داخلي هم مواجه بوده است. چه بسا كساني كه در صور ت حق انتخاب ميان پرايد وتويوتاي كم مصرف با همان پول ،امكان نداشت تن به خريد اين قوطي حلبي ناامن بدهند! دولت با انحصار فروش خودرو با اين ملت چه كرد؟....حالا سيل توجيه است كه بشنويم.... (107056)
 
amin hojjati
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۱:۱۴:۲۸
با سلام و تشکر از دست اندرکاران سایت وزین الف.
اینکه گهگاهی هوشیاری خوانندگان خود را محک میزنید جالب است.
خوب معلوم است با سطح تولیدات و مشارکتی که در اقتصاد جهانی داریم سرانه مصرف انرژی پایین بنظر بیاید، اما مهم اینست که این شاخص را در کنار شاخص بهره وری و راندمان انرژی مصرف شده در مقابل عایدی ناشی از مصرف آن ببینیم. (107057)
 
مسعود
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۱:۲۴:۰۵
واقعاً متاسفم که عدهای برای پیش بد اهدافشون ( دولت ) همه جور دروغی به ملت می گن به خاطر جبران سوء مدیریتشون مردم را وادار می کنن که از حداقل خق طبیعیشون همصرف نظر کنند . نکته ی مهم اینه که اگر هم مصرف انرژی در کشور بالا باشه ( که ظاهراً به نسبت زیاد هم بالا نیست ) مقصر اصلی کیه ؟ چرا مردم باید تاوان بدهند. دولت خودش بزرگترین مصرف کننده ی انرژی و بزرگ ترین تولید کننده ی کالا های بی کیفیت با مصرف انرژِی بالا ست . چرا باید تاوان ضعف دولت در مدیریت خودش ، تاوان ضعف دولت در بهینه سازی شبکه ها ، ضعف دولت در جلوگیری از مصرف های غیر مجاز و ضعف دولت در تولید اصولی ، یه صرفه و کم مصرف محصولات مختلف از جیب مردم بره. مسلماً افزایش قیمت محصولات تولیدی کارخانجات دولتی که در اثر حذف یارانه ها ایجاد می شه هم مردم باید بپردازند . کسری بودجه ی دولت هم مردم باید بدهند . هزینه ی خالی شدن صندوق ذخیره ی ارزی هم که در اثر برداشت های بیش از حد ایجاد شده و معلوم هم نیست صرف چه چیزی شده ( لابد صرف هزاران بنیادی مثل بنیاد مولانا یا حاتم بخشی ها نقدی در سفر های استانی و خرید رای ) را هم مردم باید بپردازند. وای به حال ما (107061)
 
هادي
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۶:۱۳:۲۴
در آماري كه به آن استدلال كرده ايد به دو نكته توجه كنيد:
1- تفاوت اصلي كشورهاي پيشرفته با ديگر ممالك در اين است كه در آنها بيشترين مصرف انرژي صرف توليد مي شود نه مصارف ديگر.
2- در كدام يك ازين كشورها به اندازه ما براي انرژي يارانه پرداخت مي شود.
من اصلا موافق عملكردهاي دولت فعلي نيستم اما استدلال بايد متين و محكم باشد. (107130)
 
مسعود
۱۳۸۷-۱۲-۱۴ ۰۱:۵۵:۱۳
حق با شماست . منظور من هم این بود که برای بهینه کردن مصرف پول بیشتر از مردم گرفتن راه علاج نیست، مردم خانه ی خود را که نمی سازند . بلکه آن را می خرند. پس برای کاهش مصرف انرژِی در ساختمان ، سازندگان ساختمان باید تحت فشار قرار گیرند ( با ابزار های نظارتی ، قیمتی و قانونی دیگر ) ولی دولت همه را ول کرده و دیواری کوتاه تر از دیوار مردم نیافته. خودرو ساز ها ملزم به کاهش سود چشمگیر خود و افزایش کیفیت محصولات شوند . نه اینکه بنزین را با قیمتی بیش از جهانی از مردم بگیریم و یا مردم هزینه ی افرادی که به صورت غیر مجاز از شبکه ی برق استفاده می کنند ( به گفتهی وزیر حدود بیست درصد) را بپردازند و تاوان بی کفایتی مسئولین را بدهند نکته ی دیگر این که بهانه ی پرداخت یارانه در کشور ملی بودن منابع از جمله انرژی ست ، من نیز موافقم که این منابع برای کل مردم حفظ شود و دولت یارانه ی آن را قطع کند به شرطی که حق استفاده از درآمد آن را در بودجه ی جاری خود نداشته باشد و منابع حاصل از آن فقط صرف ایجاد ثروت شود. دولت ( همه ی دولت های این کشور ) از پول نفت که مال این ملت است به خود آن ها دستمزد می دهد . جال برای جبران این موضوع بخشی از این منابع را به صورت یارانه توضیع می کنند . با توجه به اینکه مالکیت منابع ملی فقیر و غنی ندارد پس در صورت قطع یارانه باید برای همه یکسان باشد . نه اینکه عده ای از مزیت منابع ملی برخوردار باشند و عده ای نه. (107377)
 
شهرام
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۱:۳۰:۳۹
با سلام
فكر مي كنم، اهميت شدت مصرف انرژي از سرانه مصرف انرژي بالاتر باشد و كشور ما از نظر شدت مصرف انرژي در وضعيت نامناسبي قرار دارد. (107065)
 
کیومرث
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۰۰:۳۳:۲۶
با سلام
میدانید که تعریف شدت انرژی به صورزت عامیانه عبارت است از ثروت حاصل ازمصرف مقدار مشخصی از انرژی
و مفهوم واقعی بالابودنشدت انرژی نانوانی دولتمردان در بهره وری از انژی به دلیل ضعف مدیریت در زمینه های مختلف میباشد
آیا تا به حال برای تلفات برق در خطوط انتقال و شبکه های توزیع فرسوده و با تکنولوژی قدیمی فکری شده است
تاوان مناقصه های برگرار شده در صنعت نیروگاه که کشور چین برنده آن شده و کمترین راندمان برق تولیدی را دارد را چه کسی عهدار است
حمایت از صنعت بی رقیب خودروسازی که کمترین تلاشی را در جهت بهبود کیفیت تولیدات خود ندارند چه پیامدی را در بخش انرژی به دنبال داشته است و....... (107194)
 
اردشیر
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۱:۳۴:۰۱
امیدوارم کسانی که همواره ادعا میکردند ایرانیان پر مصرف ترینند و ... شرمنده دروغشان باشند!

چه زمانی میرسد که مسوولین را به خاطر دروغگویی مجازات کنند؟ آیا حق دارند که هر دروغی بگویند و انگار نه انگار؟

این است حکومت عدل علی؟ این است سیره امامان؟ این است حکومتی که ادعا میکند وارث انبیاست؟ (107068)
 
حسين
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۱:۴۳:۴۳
فكر مي كنم يك اشتباه در برداشت شما از مصرف انرژي شده باشد. آن چيزي كه در ايران نگران كننده است مصرف غير مولد انرژي است. بسياري از كشورهايي كه مصارف بالا دارند يا به نسبت اقتصادشان از جمعيت خيلي كمي برخوردارند (مثل قطر) و يا اينكه كشوري صنعتي با مصرف انرژي بالاي مولد هستند. (107072)
 
مصطفی
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۲:۱۷:۲۳
عزیز دل من شما برای تنویر افکار عمومی آمار می دید بیرون از اون طرف مجلس و دولت دارن می برن و میدوزن و هر کار می خوان می کنن. این وسط مردم چی کار باید بکنن. مردم شدن وسیله بهره کشی. موقع انتخابات مردم سلحشور و ایثار گرن و کاندیدا ها حافظ منافع مردم و شعار پشت شعاره که ازرش دم می زنن اما امان از وقتی که رای آوردن دیگه خدا رو بنده نیستن. منافع حزبی-شخصی-سیاسی از هر نظر ارجح است بر خواست و انتظار مردم.
حالا هی شما بگید آمار اینو میگه آمار اونو میگه. اینکه نشد نون و آب برای مردم. البته از شما کمال تشکر رو دارم که اینقدر پیگیر این موضوع هستید اما خودتون و من هم میدونیم این دولتمردان سوار بر ماشین چشم و گوش رو بستن دارن می رن به نا کجا. حالا من و شما هی فرمون بدیم بپیچون و صاف کن فایده نداره. شک نکنید این دولت هم که کارش تمام شد مثل دولت قبل میگه بعضی ها نگذاشتن ما کار کنیم برای همین تورم ال شد حساب ذخیره ارزی بل شد و در یک کلام مملکت وارد چاه ویل شد. مثل همون مافیایی که اون اولا آقای رییس جمهور می گفت. اینا همون برگه هایی هستند که به موقع رو میشن. (107079)
 
م.ت
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۲:۳۶:۰۲
متاسفانه این روزها اعلام مطالب غیر مستند نه تنها در بین مردم،بلکه در بین مسوولین رواج زیادی پیدا کرده. آنچه موجب ناراحتی بیشتر می‌شود اینکه بر اساس اطلاعات غلط تصمیم گیری های مهمی هم می‌شود که سرنوشت کشور و مردم را تحت تاثیر قرار می دهد.
از اطلاع رسانی دقیق و بجای شما تشکر دارم. خواهشمندم بیشتر مطالبی از این دست را منتشر کنید. (107082)
 
پارسان از تهران
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۲:۳۷:۱۳
پس چي ميگن ما اندازه كل جمعيت چين و هند مصرف انرژي داريم (107083)
 
نیما
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۲:۴۹:۲۴
بهتر است اعداد را شکنجه ندهید شاید در کشور های دیگر مصرف صنعتی زیاد باشد اما سرانه مصرف خانگی بخصوص گاز بسیار زیاد است در جهان میانگین مصرف گاز 178 و در ایران 900 است این ها گفته رئیس مرکز ملی بهره وری است
من در جامعه شاهد هستم که هیچ کس حاضر به صرفه جویی نیست شاید با نقدی کردن یارانه ها مردم صرفه جویی را یاد بگیرند به گفته رئیس مرکز ملی بهره وری سال 1398 ما وارد کننده گاز و نفت خواهیم بود به دلیل مصرف زیاد . (107087)
 
محمدرضا
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۲:۴۹:۵۱
آخر رسم اينست كه مردم هميشه بايد توسري بخورند و منت آقايان هميشه بر سرشان باشد. اما هيچوقت نبايد منتي بر مسوولان داشته باشند آخر مسوولان هر چه دارند خود بدست آورده اند نه اينكه مردم مردم به آنها امانت داده باشند. (107088)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۲:۵۸:۳۲
مدام دم از این می زنند که صنایع پر مصرفند چون انرژِ ارزان است ، راندمان نیروگاه ها پایین است چون انرزِ ارزان است . نظام حمل و نقل ، توزیع ، شبکه ی برق ، و... فرسوده است چون انرژی ارزان است. راندمان پالایشگاه ها پایین است چون انرژی ارزان است. خب متولی همه ی این ها که خود دولت است . این ها را اصلاح کند . انبوه سازان را تحت فشار قرار دهد تا خانه های عایق بندی شده بسازند. خودرو سازان نور چشمی را وادار کند تا خودرو های با کیفیت و کم مصرف بسازنند ولی به جای این کار ها مثل همیشه مردم مجبورند که هزینه ی این بی کفتیتی ها را بپردازند (107089)
 
ساسان
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۳:۱۳:۳۷
متاسفانه در ظرف اين سه سال مي بينيم كه مسئولانه با اعتماد به نفسي بي نظير و از رسمي ترين تريبونها آمارهاي جعلي و غير واقع را اعلام مي كنند. اين مقاله هم شاهدي ديگر است. چگونه مي توان ادعاي مسلماني كرد و در همان حال با بي شرمي تمام دروغ گفت و انكار واقعيت كرد؟ آيا اين به ترويج فرهنگ دروغگويي منجر نمي شود؟ (107095)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۳:۱۳:۴۵
اینا همش حرفه
به والله قسم اگر این لایحه رو هم تصویب نکردید
فقط خاصیت این لایحه اینه که قبلش نصف مجلس جنجال کنن تا مردم امیدشون رو از دست ندن وبعد تصویب بشه وبعد از تصویب هم جنجال ادامه پیدا کنه حتی در زمان اجرا هم جنجال باید باشه (107096)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۳:۱۹:۳۹
مصرف بی رویه انرژی در ایران آنقدر موضوع واضحی است که با این اعداد و ارقام نمی توانید منکرش بشوید. برای مثال خوب است بدانید که مردم فرانسه که در رده بندی شما بیشتر از ایران مصرف دارند در ماههای سرد سال در خانه هم پولیور می پوشند. مردم ما اما با زیر پوش می گردند! فرانسه مصرف ص2نعتی اش از انرژی از ما بیشتر است نه مصرف خانگی و تفریحی!
لزوم اصلاح الگوی مصرف را با این گونه مسائل زیر سوال نبرید شیوه اصلاحش را به چالش بکشید! (107098)
 
م ن از تهران
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۳:۲۴:۰۹
جناب آقاي الف عزيز!
خواهش ميكنم لطفاً براي درج مطالب خود يا از كارشنسان كمك بگيريد و يا خودتان حداقل نگاهي به مقولات تخصصي بيندازيد.
اين مقاله كه شما درج كرديد گمراه كننده است. البته كه سرانه مصرف انرژي در ايرن خيلي بالا نيست. كسي هم خلاف آنرا نگفته استو آنچه كه متخصصي همواره مي گويند شدت مصرف انرژي است كه خيلي با سرانه مصرف انرژي فرق دارد و به جي دي پي مربوط ميشود و در اين زمينه ايران متاسفانه جايگاه خيلي بدي دارد. (107100)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۸:۵۱:۳۳
جناب آقاي الف عزيز!
م.ن راست ميگه. لطفا شما هم مثل دولت با كابينه 70 ميليوني (نه يك تيم با كارشناسان بسته) از كارشناسان كمك بگيريد. (107150)
 
مهدي
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۱۶:۳۱:۵۳
كم كم از مطالعه تحليل‌هاي تا حدي كارشناسي در الف (چنان كه سابق بر اين و قبل از تب انتخابات بود) نااميد مي‌شوم (107327)
 
bahador
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۳:۳۲:۵۳
با سلام

آمار فوق تا حد زیادی فریب دهند است.

به ۲ دلیل مهم

اول اینکه در مورد کشوری مانند قطر، مصرف عمده energy در ساخت و ساز بود و این عدد نشانگر مصرف روزانه مردم نیست. همین اصل برای بسیاری از کشور‌های دیگر این جدول حاکم است.

دلیل دوم، کشور سنگاپور، در ساله ۲۰۰۶، بالای ۱۰ ملیون توریست داشت. پس مصرف به ازای نفر باید شامل این مورد هم باشد نه فقط جمعیت کشور.

پس باید بین مصرف صنعتی، خانگی و‌ عمرانی تفکیک قائل شد و مثلا مصرف خانگی ایرانیان را با بقیه کشور‌ها مقایسه کرد.

جدول فوق معیار درستی‌ برای بحث ذکر شده نیست (107101)
 
روح الله
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۳:۳۳:۴۰
لازم است ميزان مصرف سرانه انرژي در بخش خانگي را جداگانه مورد بررسي و مقايسه قرار بدهيم. در اين صورت بون شك نسبت مصرف ايران جزء بالاترينها خواهد بود. (107103)
 
امير
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۳:۴۶:۳۴
با سلام
هميشه اين تصور كه هدف وسيله را توجيه ميكند بعنوان سياستي زشت مطرح مي شد و گفته مي شود براي رسيدن به يك هدف والا بايد از وسايل و ابزار درست استفاده نمود. حال چه پيشامده كه ما به هر دروغي و آمارهاي جعلي دست مي زنيم. تا به هدف خود برسيم خدا مي داند.

خدا همه ما را به راه راست هدايت كند. خدا نكند كه ما به مصداق حديث حضرت امير كه مردم را بر دين حاكمان خود مي داند ما هم به همين ورطه بيافتيم.
خدايا ما را از شر خودمان مصون بدار.
آمين (107108)
 
مهدی شاکر
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۳:۴۷:۵۱
با سلام
مقایسه بین کشورهای مختلف اگر چه بی ارزش نیست اما چندان موجه هم نیست. دو کشور با ساختار متفاوت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را نباید بدون توجه به این اختلافات مقایسه کرد.
فرد مسلمانی که پس از قضای حاجت دو تا آفتابه آب صرف شستشوی موضع می کند کجا و یک فرد غیر مسلمان که به یک دستمال کاغذای 15 در 30 سانتیمتر قناعت می کند کجا؟
خیابانهای مناسب کجا و دور برگردانی که 1500 متر مسافت را به راننده های تهرانی تحمیل می کند کجا؟
وسایل برقی دهه 1350 کجا و تعویض هر چند سال یکبار لوازم خانگی جدید با مصرف برق کمتر در کشورهای دیگر کجا؟
مصرف برق خانگی در ایران کجا و کلبه حصیری بخش عمده مردم آفریقا و بخشهایی از آسیا کجا؟
ایا مردم مقصرند؟ یا دولتها؟ چرا کسی صحبتاز کاهش مکالمات تلفنی در ایران می کند ؟ چرا کسی مکالمه تلفنی را جیره بندی نمی کند؟ ... بریااینکه زیر ساختها و فن آوری های موجود محدودیتی ندارد. دولتمردان تلاش کنند که ابزارها و امکانات را توسعه دهند. فشار به مردم راه حل خوبی نیست. (107109)
 
مهدي
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۴:۱۳:۰۶
1-همانطور كه خودتان هم به نوعي پذيرفته‌ايد، آيا نبايد مصرف خانگي يرانه را مدنظر قرار داد؟
2-آيااين نحوه ارائه مطلب گمراه كردن مخاطب نيست؟ آيا تداوم پرداخت اين ميزان يارانه كه همانند گلوله برف بر دامنهكوه هر روز بيشتر و بيشتر مي‌شود ممكن است؟(مبلغ پرداختي مهم است و ميزان مصرف در مرتبه بعدي است) (107112)
 
عظیمی
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۴:۱۹:۰۱
1- در صورت صحت این جدول، حداقل آن سوال از وزیر توسط مجلس است.
2- اگر نگاهی به شیوه مصرف عمده مردم شود، مشخص است که معمولاً وقتی اصراف صورت میگیرد که هزینه از بیت المال باشد، چه مستقیم (ادارات و شرکتهای دولتی) و چه غیر مستقیم (کارمندان دولتی که سطح زندگی شان چند ده و بعضاً چند صد برابر حقوق دریافتی طبق فیش حقوق آنها است)
3-آیا در صورت جهانی کردن قیمت سوخت، قیمت خودرو هم «جهانی» خواهد شد؟
4- .... (107113)
 
علي
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۴:۲۹:۲۹
اين آمار بطور كلي بوده و شامل مصارف صنعتي و خانگي با هم مي باشد لطفا در صورتيكه آمار مربوط به مصرف سرانه انرژي در خانگي وجود دارد ارائه فرماييد و من فكر ميكنم در اين آمار مصرف انرژي در خانگي بالا باشد. (107116)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۵:۲۶:۰۷
خدا پدرتان را بيامرزد ، تازه اين درحالي استكه :
1- خودروهاي سواري توليد داخل دو برابر خودرو هاي توليدي كشورهاي ديگر بنزين مصرف ميكنند ودر عين حال كه كيفيت پائيني دارند به قيمت هاي بالا به مردم فروخته ميشوند(اكثر مديرانشان هم منصوب دولتند )؛
2 - حمل ونقل ريلي حمل كالا درايران فقط حدود 8 درصد كالارا حمل ميكند وبقيه با حمل ونقل جادهاي صورت ميگيرد ؛
3 - بيش از 53 درصد كاميونهاي كشور فرسوده وپرمصرف است وهزينه سوخت آنها بيش از دوبرابر حداكثر مصرف كاميونهاي جديد است ؛
4- بنزين وگازوئيل و... توليدي كشور از بدترين نوع وبا آلودگي زياد واكتان بسيار پائين است ؛
5 - كارخانجات داخلي بامصرف زيادانرژي بوده وهمه آنها با اجازه وزارت صنايع ومعادن ووزارت بازرگاني و... وارد شده اند ،؛
6 - اكثر دستگاههاي توليدي داخل (مثل يخچال ، فريزر ، تلويزيون ، كولرآبي ، اجاق گاز ، لامپ ها روشنايي ، اتو ، ماشين رختشويي و...)پرمصرف وبراي حمايت از توليد داخل با ديوار بلند تعرفه سرپا مانده اند ؛
7 - حمل ونقل عمومي شهري وبين شهري كشور بخصوص حمل ونقل ريلي ضعيف و وقت گير وعمر مردم را هدر ميدهند ؛
8 ناوگان حمل ونقل هوايي كشور هم در عين گراني وبا كيفيت پائين ، ناكافي بوده كهنه ؛
9 - ناوگان تاكسي و مسافربران شخصي هم كه هرچه ميخواهند ميگيرند و كسي هم زورش بة آنها نميرسد و البته تاكسي جاي ون ، ون جاي ميني بوس ، ميني بوس جاي اتوبوس ، اتوبوس هم جاي مترو را گرفته اند ؛
10 دوگانه سوزها هم در صف گاز گيري گير كرده اند وهزينه اين وقت كشي را از مسافر ميگيرند ؛ و... (107120)
 
سعيد
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۵:۴۴:۴۹
در اينكه تلفات انرژي در ايران بسيار زياد است شكي وجود ندارد ولي :
1- تا به حال گزارشات و آمار ارائه شده به مردم صحيح و صادقانه نبوده و در تناقض با اين رتبه بندي بوده است. برخلاف نظر بعضي دوستان كسي هم تا به حال در مورد شدت مصرف يا خانگي يا غير خانگي بودن آن صحبتي به ميان نياورده بود بلكه بارها شنيده‌ايم مصرف انرژي در ايران در حد چين يك و نيم ميلياردي است!
2- در صورتي كه مصرف بسيار بالاي انرژي را قبول كنيم باز هم تمام مشكل از سوي مصرف كننده (مردم) نيست. بلكه در كنار فرهنگ نادرست استفاده، ميتوان به فرسودگي تاسيسات توليد و انتقال انرژي، استاندارد نبودن محصولاتي مانند كولر، بخاري و ... ، ساختمان سازي نامناسب و مدرن نبودن تاسيسات سرمايشي و گرمايشي اشاره كرد. (107125)
 
محمدی
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۵:۴۸:۲۰
دوست عزیر چرا با آمارای غلط سعی میکنید ملت رو از منافع واقعی شون دور کنین.من

خودم یه کارشناس انرژی هستم. اینو می دونین که تنها در مصرف انرژی گاز که قیمت

واقعیش تو هر متر مکعب 400 تومن است وبه ملت 11 تومان فروخته میشود آذر امسال در

مقابل آذر سال پیش 60 ملیون متر مکعب افزایش مصرف داشتیم. که الان مصرف 485

ملیون متر مکعب در ماه رو داریم تجربه میکنیم.که این با مصرف یه کشور 300 ملیونی

مساوی می باشد. من یه سوال از شما می پرسم مگه منابع ملی مال همه ایرانیان نیست چرا

منابع همگانی به مصرف عده محدودی برسه به هزینه همه ملت؟چرا یه نفر که خونش با یه

بخاری کوچولو گرم میشه با یه نفر که یه خونه ویلایی تو شمال تهران داره که سوناشو با گاز

ملی سوبسید دار گرم می کنه یکی باشن؟حرف منو قبول نداین برین آمارای مصرف رو

از شرکت گاز بگیرین؟ باور کنین با این شدت مصرف چند سال دیگه باید با هیزم خونه

هامونو گرم کنیم. با دولت بدین باشه لطفا منافع ملی رو دیگه زیر پا نذارین. (107128)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۷:۳۳:۰۱
وست عزیز به عنوان یک کارشناس خودتون را به سادگی نزنید. مگر چند درصد از 75 ملیون ایرانی این گونه مصرف می کنند . مسلماً نقش اون ها در افزایش سرانه ی مصرف و همچنین شیب تند افزایش مصرف بسیار ناچیز است . البته مسلماً باید با آن ها برخورد بشه و جلوی این گونه مصرف را گرفت ولی نباید مقصر اصلی که همهن دولت با صنایع فرسوده و کالا های بی کیفیتشه را فراموش کرد . حالا دولت با حذف یارانه به همیم بهانه ی واهی اشتباه بودن الگوی مصرف در صدد و برداشتن فشار از روی خود و منتقل کردن اون بر دوش مرده. جنس با کیفیت و کم مصرف در اختیار مردم قرار بدید مگر مردم دیوانه اند که از آن استفاده نکنند. همین بخش های دولتی و شبه دولتی با رشوه هایی کهمی گیرند مسائل مربوط به انرژِی خانه ها و صنایع را ندیده می گیرند و از کنار اونها می گذرند. و مسلماًهزینه ی اون را باید مردم بپردازند. در ضمن این دولت احتیاجی به پرونده سازی و جو سازی نداره چون ضعف این دولت آن قدر واضح هست که حتی مشفق ترین رفیقان هم نمی تونند اون را ندیده بگیرند (107141)
 
بشير
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۶:۱۲:۲۲
مساله خيلي مهم اينه كه علي هم اشاره كرده، كه انرژي در اين كشورها صرف افزايش GDP مي شه ولي در كشور ما بيهوده تلف مي شه! (107129)
 
احمد
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۶:۲۶:۲۷
با سلام.
حتي با در نطز گرفتن اينكه آماري كه اين عده از نا آگاهان آمار غلطي ارائه داده اند، تكذيب آنها در شرايط فعلي كه همه در تلاش اند با استفاده از تبليغات گسترده رسانه اي همين مقدار مصرف را در ميان مردم كاهش دهند، برخورد شايسته نيست. چه بهتر بود كه قبل از همه اين تكذيب ها تعريفي واقعي و علمي از مصرف انرزي و سرانه آن ارائه مي كرديد كه مردم واقعا بدانند كه در اين زمينه در چه وضعيتي هستند و مهمتر اين كه براي بهبود آن چه بايد بكنند.

اين مطلب بيشتر به يك دعواي آماري شبيه است تا يك اطلاع رساني كارشناسي شده. (107132)
 
معمار باشی
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۶:۳۲:۴۵
آقای گورباچف جمله معروف و طلائی دارد:

لعنت بر آمار (107133)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۶:۵۹:۰۳
از سایت محترم الف انتظار بیشتری می رود.
چگونه است که سایتی که خود را خیرخواه می داند، در حوزه ای که به سختی و با اطلاع رسانی مستمر امکان فرهنگ سازی پدید آمده بدین گونه برخورد کند.
این گونه اطلاع رسانی صرفا کوبیدنی کور بر فضای خماری جامعه است.
در حوزه مصرف انرژی در مصارف خانگی، بلاشک در جهان اول نباشیم، دوم هستیم.
خواهشمند است در حوزه مصارف خانگی و تجاری این آمارها درآورده شود تا حقیقت ماجرا بهتر روشن شود.
از سوی دیگر، مگر فکر کرده اید که این همه تویوتا و آزرا و فورد با سوزاندن هیزم تولید می شود؟
قدری انصاف هم چیز خوبی است. (107135)
 
علي
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۷:۱۰:۰۸
با سلام
اطلاعات ارائه شده ديدگاه كاملي را نشان نمي دهند
به عنوان مثال در اقتصاد انرژي شاخص نسبت رشد مصرف انرژي به رشد GDP محاسبه مي شود كه در واقع نشانگر معكوس راندمان اقتصادي مصرف انرژي در يك كشور مي باشد

به ارقام زير دقت فرماييد( سال 2008) منبع IEA

كشور نسبت رشد مصرف انرژي به رشد GDP

ايران 3.6

عربستان 0.9

آلمان 0.7- !

آمريكا 0.8

كره جنوبي 1.3


ايران تقريبا بالاترين بدترين وضعيت را در دنيا دارد. به عبارت ساده تر براي ايجاد يك در صد رشد در GDP ايران معادل 3.6 درصد بيشتر انرژي مصرف كرده ايم در حاليكه آلمان با بهينه سازي مصرف انرژي نه تنها رشد GDP دارد بلكه انرژي كمتري نسبت به سال قبلش مصرف كرده است! (107137)
 
حسین
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۸:۳۴:۴۷
اقا سرتون رو بکنین زیر برف و بگین مصرف ما پائینه در حالی که بیشتر مردم ایران باک ماشیناشون فوله و چراغ خونه هاشون پرمصرفه و تو تضییع آب شرب هم که همه ماشیناشون رو با همون میشورن و البته خودشون رو ..تو گاز هم که با این همه تولید گاز نصف قطر هم صادرات نداریم و همشو خودمون ردیف می کنیم ..

آره برای اینکه حال احمدی نژاد گرفته بشه :

\" ما در مصرف انرژی کشور آخر جهانیم \"

ولی این چیزی رو که با چشمام دارم می بینم تغییر نمیده .. من به چشمام بیشتر از سایت الف و فلان منبع جهانی و دولت و مجلس اعتماد دارم .

وقتی تو کشور کوچیک سوئد تا تو دستشویی که میری بخاطر پولش چراغ اتاقت رو خاموش می کنی شما مردم رو تشویق کنین توپ مصرف کنن تا همه با هم بدبخت تر از اینی که هستیم بشیم .. (107147)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۸:۳۵:۵۷
واقعا جای تاسف است که در چند سال اخیر همگان اعتقاد خود را به آمار های متناقضی که از سوی مراکز رسمی اعلام می شوند، از دست داده اند چرا که این آمارها با هم تفاوت نجومی دارند. آخر مگر امار هم چیری است که بتوان در مورد آن دروغ گفت؟! آیا هر ایرانی باید برود به مراکز رسمی از یک یک آنها عدد و رقم به صورت مستند دریافت کند و آنها را با هم جمع کند تا بفهمد چه کسی راست می گوید؟ (107148)
 
محمود
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۱۸:۵۱:۴۶
مگر دولت فقط دولت ضعفاست؟ وظيفه دولت اجراي عدالت است و ايجاد سيستم اقتصادي پاك و روان. اينكه ببينيم يكي وضع مالي خوبي دارد و سيب زميني را كيلويي دو هزار تومان بهش بفروشيم و يكي ضعيف است همين جنس را به قيمت دويست تومان بهش عرضه كنيم (صدقه بديم) عادلانه نيست. سيستم اقتصادي بيمار است كه فاصله طبقاتي ايجاد مي‌كند. چرا جريمه و صدقه را براي راه حل پيشنهاد و اجرا مي‌كنند؟ (107151)
 
حسن
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۲۰:۲۱:۴۴
با سلام
مثل اینکه مسئولان سایت الف قصد ندارند از خر شیطان پیاده شوند و هر آماری را بدون تحلیل و توجیه مناسب برای کوبیدن دولت بکار میبرند و مدعی دانش اقتصاد و اخلاق کریمه هم هستند
بابا جند مقاله قبل تر \"شکنجه آمار \" را انتشار دادید و حالا خودتان فراموش کردید؟!
آمار فوق کاملا گمراه کننده است
مثلا اگر کشور قطر که در صدر جدول است دارای پالایشگاه فراوان آعم از نفت و گاز باشد و سپس فراورده پالایشگاه را صادر نماید میزان مصرف پالایشگاه جزء مصرف کشور قطر محسوب میشود در حالیکه ممکن است بیشتر آنرا صادر نماید
چیزی که الان بیشتر مطرح است اتلاف انرژی در کشور است که سایت الف بخاطر مسائل سیاسی خود را به کوچه علی چپ زده که ایران جزء اولین کشور ها در این موضوع است
زیرا صرانه مصرف انرژی چنانچه بدون اتلاف انرژی باشد نه تنها بد نیست بلکه نشانه صنعتی و تولیدی بودن کشور است و همانطور که دیده میشود کشورهای صنعتی در این لیست در بالای جدول هستند
و همچنین اکثر کشور های بالای جدول دارای آب و هوای بسیار سرد یا بسیار گرم هستند که مصرف انرژی در یک کشور سرد یا بسیار گرم با کشوری با آب و هوای ایران مقایسه ای غیر منطقی است. همچنانکه مصرف انرژی در زمستان در استانهای سردسیر کشور بیشتر است و در تابستان مصرف انرژی در جنوب کشور بیشتر از سایر نقاط است

دوستان الفی لطفا آمار و ارقام را شکنجه نکنید
مخالفت با لایحه ای که تقریبا تمام اقتصاددانان کشور در اصل آن متفقند و فقط در نحوه اجرای آن اختلاف است (بعضی خواستار آزادسازی کامل بدون هیچ یارانه ای هستند بعضی قائل به پرداخت یارانه نقدی و بعضی قائل به پرداخت غیر نقدی ) نشانه سیاسیکاری شما است (107158)
 
محمدرضا
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۱۳:۲۰:۵۳
چیزی که عوض داره گله نداره
وقتی دولت آمار غلط به خورد مردم میده تا اونها رو با یه بهشت روبرو کنه دیگران هم چنین کاری میکنند که دولت رو به جهنمی بزرگتر از اونچیزی که ساخته مواجه کنند.
وقتی دولت آمار سازی میکنه از دیگران توقعی نیست. (107278)
 
م
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۲۰:۵۲:۳۹
آقا چيزي که با چشم ميبينيمو چرا انکار مي کنين؟ کافيه يه نگاه به اطراف بندازيم تا ببينيم مردم ايران چقدر صرفه جويي ميکنن! اين آمار واقعا گمراه کنندست و همونطور که دوستان گفتن بايد خيلي چيزا رو مقع خوندن اين آمار مورد توجه قرار داد! (107161)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۲۱:۱۰:۱۵
آمار را از کجا گرفتید؟ (107163)
 
رضا
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۲۲:۰۴:۵۱
همونطور که خیلیها اشاره کردند این آمار گمراه کننده است چرا که میران مصرف خانگی انرژی در آن نامعلوم است. بعنوان کسی که سالها در یک کشور اروپایی بسر برده باید بگم خانواده های ایرانی در مصرف انرژی اعم از برق و گاز و بنرین و همینطور آب افراط میکنند و دلیل آنهم اینست که اینها در ایران بسیار ارزان است حتی با در نظر گرفتن معیار قدرت نسبی خرید بین ایرانیها و اروپائیها. (107173)
 
حسام
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۲۲:۰۸:۵۷
این یک مساله کاملا تکراری است. همیشه دولت بخاطر ذخایر ارضی بر سر مردم منت گذاشته و می گذارد. یکی نیست بپرسه که آقایون، شما که هر وقت دلتون بخواد هر جور آماری رو به نفع خودتون ارایه میدید، تا حالا مثلا برای صرفه جویی در مصرف انرژی چی کار کردید؟ غیر اینه که بلدید سهمیه بندی کنید، یا گرون کنید.
نه خیر آقا، با این کارا نمی تونید به هیچ نتیجه ای برسید، نه صرفه جویی انجام میشه (سیستم مدیریتی اشتباه) و مردم بیچاره هم همیشه تحت فشارن.
متاسفانه این مساله به خیلی از کارای دولت ربط پیدا می کنه که من فقط در مورد انرژی گفتم.
پس بهتره برید یه فکری به اصل قضیه بکنید، مصرف انرژی مشکل ما نیست. (107174)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۲ ۲۳:۵۹:۱۲
بعد از چاپ نشدن نظراتم در موارد قبلی تصمیم گرفتم فقط یک جمله از خودتان را بنویسم
به امید اینکه چاپ شود(البته برای اینکه دروغ نگفته باشم یه دفعه قبلا چاپ کردید)

واي اگر از پس امروز بود فردايي! (107190)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۰۱:۳۶:۱۷
من . موندم مردم ایران باید در چی صرفه جویی کنند؟
آیا دولت نهم تونست در پول خرج کردن صرفه جویی کنه؟
ببینید با چه حرصی داره پول خرج طرحهای عمرانیش میکنه .
دولت برای رفع نیازش پول از خزانه خرج میکنه ، خب مردم هم برای رفع نیازشون انرژی مصرف میکنن . (107200)
 
hossein
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۰۳:۳۸:۲۸
Iran is a nice place for living
days 5 I am sleeping in a small camper in vancouver island, BC Campbell river city go look on google map, 5 days raining and no job no food no help over 1 million homeless in Canada , is racist country, with only 30 million popilation, what is a rung with you are in Iran why so much complain?
Hajiagha
cartoonist from Canada (107205)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۰۵:۲۳:۰۷
یکی از جنبه هایی که برخی مقاله های سایت \"الف\" را از مقاله های مشابه در سایتهای دیگر مجزا می کند اتکای این مقاله ها بر آمار و ارقام و تحلیل این داده ها برای رسیدن به یک شناخت صحیح یا برای ابراز ایده و مدعی نویسنده است. این موضوع بخصوص در مورد تحلیلهای خوب اقتصادی این سایت خود را نشان می دهد. (107209)
 
ALI
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۰۷:۳۸:۴۰
متاسفانه بعضی از افراد وگروهها آنگونه که فکر می کنند مسائل را می بینند نه آنگونه که هست.
واز طرفی برای اجرای برنامه ها واهداف خود از هیچ اقدامی در راستا اقدامات خود نمی گذرند. (107211)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۰۸:۲۶:۰۸
درست است که مصرف کم یا زیاد انرژی در دراز مدت از جیب خودمان و از کیسه نسلهای آینده است که فرزندان ما هم حق دارند و باید بهینه مصرف کنیم.
اما آیا مجموعه مدیران و مسئولین محترم تا به امروز به اندازه ای که به مردم تشر می زنند (و این با ایجاد فرهنگ صحیح مصرف فرق دارد) خود نیز دنبال کاهش مصرف انرژی بوده اند؟
بدون شک زحماتی کشیده شده ولی بسیار ناچیز بوده است و برای مثال خودروهای داخلی چقدر بیشتر از خودروهای مشابه خارجی مصرف بنزین و سوخت دارند؟ آیا مقصر مصرف کننده است؟
شبکه برق و بویژه آب در کشور چقدر پرت انرژی و هرز روی دارد؟ مقصر کیست؟
نان در یافتی از نانوایی چقدر خوردنی و چه مقدار آن دور ریختنی است؟ مقصر کیست؟
ساختمان سازی و معماری و سیستم سرما و گرمای آنها چقدر استاندارد و مطابق آب و هوای هر منطقه است و چقدر روی الگوی مناسب و معماری و مصالح امروزی و غیره آنها کار شده است ؟ مقصر کیست؟
برای یک کار ساده که در دنیا بصورت اتوماتیک و یا با تلفن و یا اینترنت حل می شود چند بار باید بصورت حضوری مراجعه کرد و دست خالی برگشت؟ چه ترافیک و اتلاف وقت و انرژی از این موارد حاصل می شود؟ مقصر کیست؟
از این موارد می شود مثنوی ساخت و آیا کسی آمار گرفته در کجای دنیا به اندازه اینجا مقصر دیگرانند و تشر آن را به مردم می زنند؟ (107218)
 
ن .الف
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۰۹:۴۷:۰۰
اين جدول و اطلاعات موجود در آن ابتر بوده و براي اينكه بتواند نتايج واقعي ارايه دهد بايد يك ستون ديگر با عنوان توليد سرانه نيز به آن اضافه نمود و بر اساس اين ستون نيز رتبه بندي انجام شود و اين دو رتبه بندي را در معرض قضائت قرار داد. (107223)
 
کاوشگر راستی
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۰۹:۵۱:۴۹
با درود به دست اندرکاران سایت الف

می گویند دروغ ها به سه دسته بخش می شوند.
دسته نخست : دروغ های کوچک
دسته دوم : دروغ های میانه
دسته سوم : آمار

از این دسته بندی دانسته می شود که برای دروغ پردازی های بزرگ آمار بهترین دست آویز است.
خواهش من از همه دوستان این است که در دریافتن آمارها نگاهی بسیار تیزبین باید بکار بست و سر سری پنداشتن آنها راه به سوی بیراهه می برد.
زیاد بودن مصرف انرژی در هر کشور نه تنها می تواند بد نباشد بلکه می تواند نشانه توسعه یافتگی آن کشور باشد. به گفته دیگر یکی از شاخص های اندازه گیری توسعه یافتگی یک کشور اندازه مصرف انرژی آن کشور است.
روشن است کشورهای بزرگ و توسعه یافته و پیشرفته مانند آمریکا مصرف انرژی بیشتری دارند و کشورهایی مانند گینه بیسایو و زامبیا و ساحل عاج و مانند آنها مصرف انرژی بسیار کمتری دارند.
بنابر این اندازه مطلق مصرف انرژی شاخص خوبی برای آگاهی یافتن از نحوه مصرف نیست و ما را به بیراهه می برد.
همچنین اندازه گیری مصرف سرانه انرژی نیز چندان شاخص خوبی برای نشان داده درست مصرف کردن نیست. خیال کنید که در یک کشور کسان کمی زندگی می کنند و در کار تولید هستند و کارخانه های پیشرفته زیادی دارند و که تولیدات بیسار گرانبهایی دارد و مصرف انرژی بالایی نیز دارند ( مانند سوییس). خوب سرانه مصرف انرژی در آن کشور بسیار زیاد خواهد بود. آیا این خوب است یا بد است.
آنچه در نشان دادن چگونگی مصرف انرژی سود مند است اندازه گیری شدت مصرف انرژی و میزان رشد شدت مصرف انرژی است.
شدت مصرف انرژی عبارت است از میزان مصرف انرژی بر حسب تن معادل نفت خام به ازای 1000 (هزار ) دلار ارزش افزوده می باشد. حال به شدت مصرف انرژی در ایران و چند کشور دیگر نگاه کنید:
ایران 0.61 تن معادل نفت خام به ازای هر 1000 دلار ارزش افزوده. ژاپن 0.14 چین 0.16 اندونزی و مالزی 0.11 مکزیک 0.13 و کانادا 0.32 تن.
از نگاهی دیگر میزان شدت مصرف انرژی در ایران 10 برابر آلمان، 7 برابر آمریکا، و به طور متوسط 4 برابر کشورهای در حال توسعه می باشد. از این دیدگاه میزان شدت مصرف انرژی در ایران بیش از همه جاهای قابل مقایسه دنیا ست. این واقعیت نشان دهنده وجود مشکلات جدی و ساختاری در مصرف انرژی کشور است.
از اینکه سخن به درازا کشید پوزش می خواهم. و از بررسی میزان یا نرخ رشد شدت مصرف انرژی چشم می پوشم. باید مدیریت شدیدی بر مصرف انرژی انجام شود و به جای دادن یارانه به کالاهایی که مصرف زیاد آنها خوب نیست یارانه ها به سوی کالاهایی که مصرف آنان لذت بخش و سود مند است برده شود. مانند خوراکی دارو ، بهداشت، آموزش، ورزش، و بسیاری از اینها
بدرود (107225)
 
مهران
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۱۱:۳۱:۲۳
مدتهاست در ایران آمارهای غلط جزو زندگی و فرهنگ مردم ماشده است
ما در فلان و فلان اول هستیم
برای اولین بار فلان کار را کردیم
رتبه فلان از فلان را بدست آوردیم
و جزو فلانومین در دنیا هستیم
کسی نمیپرسد این آمار از کجا با چه مبنایی و چگونه محاسبه شده یا میشوند
اغلب به جملاتی مانند \"در یک آمار سر انگشتی\" بر میخوریم ولی همین عددها بدون در نظر گرفتن نکات و پارامترهای دیگر مقیاسی برای محاسبه آمار دیگری قرار گرفته و یک کشور را بطور کامل در تخیل رها میکند (107247)
 
حقي
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۱۱:۳۸:۵۶
مقايسه آماري در مقاله فوق به دليل لحاظ نكردن دو پارامتر بخشهاي انرژي بر و ميزان تاثير آن در توليد ناخالص داخلي كشورها، قابل استناد و كاربرد در بحث مصرف و هدر رفت انرژي در ايران و يارانه ها نيست. لذا مقاله فوق صرفا يك نظر است. اميدوارم نگارندگان مقالات نگاهي جامعتر به موضوعات داشته باشند. (107250)
 
عباس مقدم
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۱۱:۴۸:۲۹
اگر مقايسه اي ساده بين منازل مسكوني ايرانيان با بقيه مناطق دنيا انجام شود ملاحظه ميشود كه بدليل عدم رعايت نكات عايق بندي استاندارد در ديوارها و پنجره هاي خارجي كه دو جداره و عايق نيستند ؛ درزها و شكافهاي زياد بين درب آپارتمان با كف و نيز شومينه هاي غير استاندارد ... كه همگي ناشي از عدم نظارت مهندسي در ساخت ميباشد باعث اتلاف انرژي ميشوند كه اين موضوع درسيستم هاي سوخت خودرو هاي ساخت داخل نيز قابل مشاهده است .
آيا مردم بايد هزينه اين اهمال كاري هاي ناشي از عدم نظارت در ساخت منازل مسكوني را بدهند ؟ علت خروج جريان سرما و گرما از منازل ايرانيان و مصرف بيشتر سوخت همين نكته است كه چنانچه بدان پرداخته شود صرفه جويي بسياري ميشود . (107252)
 
يزداني
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۱۲:۲۵:۲۵
با تشكر از عزيزان
جهت ياداوري نويسنده محترم كشور ما از نظر شدت مصرف وضع خوبي نداشته و نسبت مصدف انرژي به توليد ناخالص ملي عدد بالايي ميباشد وضمنا مصرف انرژي در بخشهاي مولد نيز رضايت بخش نيست.ضمنا مصرف انژي دركشور ما متعادل نمي باشد (107264)
 
محمد
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۱۲:۵۴:۱۰
جاي بسي تاسف است كه نويسنده مقاله بدون تفكيك مصرف انر‍ژي در بخش توليد ومصارف خانگي، سرانه مصرف انرژي دركشورهاي صنعتي را با ايران مقايسه وچنين القا نموده كه مسؤلين دروغ ميگويند يا آمارها بي پايه واساس است ودر پايان خواسته دل خود را بعنوان نتيجه بيان نموده است. عده اي هم بدون توجه به اين مغلطه اظهار نظر نموده وبا اين طناب پوسيده به جاه افتاده وبه زمين وزمان بد بين شده اند.
كافي است بدون هر گونه غرض ورزي آمارهاي منتشره توسط كارشناسان داخلي وبرخي شركتهاي خارجي را در خصوص مصرف بي رويه انرژي در ايران جويا شده وبدون حب وبغض نسبت به شخص وياسازماني ابتدا تكليف خود را بامصرف غير مسئولانه ثروتي كه فرزندان ما بسيار بيشتر به ان نيازمندند روشن وسپس راه حل خود را كه فكر مي كنيد بهتر از پيشنهاد حاضر ميباشد بيان كنيد تا همگان از آن بهره مند شوند. (107270)
 
ن-ر
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۱۳:۳۶:۳۶
واقعا جای تاسف داره یعنی شما تااین حد قدرت تحلیل و درکتون از مسائل پایین ما در ایران از نظر میزان مصرف بنزین و گاز (در بخش خانگی) جز کشورهای واقعا پر مصرف هستیم اما در این امار چون ذغال سنگ و نفت خام هم لحاظ شده قاعدتا مصرف سرانه ما کاهش میابد (107286)
 
عباس كاظمي
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۱۵:۲۵:۳۲
با سلام خدمت مديران سايت وزين الف وبا تشكر از پرداختن به اين موضوع مهم هم چنان كه استحضار داريد در چند سال اخير كار شناس انرژي بحث شدت انرژي را مطرح منمايند نه سرانه انرژي راشدت كه حاصل انرژي مصرفي كه منجر به درامد ناخالص ملي ميگردد تعريف ميشود در ايران اين شاخص 900است يعني براي توليد يك ميليون دلار درامد ناخالص داخلي 900تن معادل نفتخام انرژي مصرف ميشود متوسط دنيا 170 كمترين مقدار ژاپن در حدود 60 خاورميانه361 ميباشد ايران مشابهت نزديكي با مجموعه فدراسيونروسيه دارد كه اين شاخص 1032 ميبا شدهردو كشور داراي منابع وسيع هيدر وكربوري وهردوكشور مكانيزم بازار را در رابطه با انرژي رعايت نميكردند ذكر اين نكته نيز لازماست كه اين رقم براي شوروي در ابتداي فروپاشي 1500 بود (107320)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۱۵:۳۳:۲۶
همواره در ميان سايتهاي خبري به الف نگاه خوشبينانه‌اي داشتم غالبا كامنت مي‌گذاشتم و حتي در فكر مقاله اي بودم كه براي شما بفرستم. فكر مي‌كردم چون ---اقتصاد خونده‌اند عنايت خاصي به اخبار اين سايت دارند اما فكر نمي كردم به خاطر اين كه --- مخالف لايحه هدفمند كردن يارانه‌هاست اينجوري حقيقت را مخدوش كنيد. آدم‌هاي حسابي! شاخصي كه شما استفاده كرده‌ايد آخه چه اندازه با واقعيت تطبيق دارد! بايد نسبت به ارزش افزوده‌اي و رفاهي كه مصرف انرژي ايجاد مي‌كند به اين آمار وزن داده شود. اين آمار خام به اين مي‌ماند كه دو نفر اقتصادسنج‌دان (شما بخونيد دو نفر آماردان) به هدفي تيراندازي كردند. يكي يك متر بالاتر از هدف زد و ديگري يك متر زير هدف. آن دو هورا كشيدند و گفتند كه به طور متوسط به هدف زده‌ايم. اينك شما به طور متوسط به هدف زده‌ايد ولي فردا كه در محكمه الهي بايد پاسخگوي كوچكترين اعمال و حركات خود باشيم ارايه اين آمار و دروغگو خواندن مسئولان و احساسات خوانندگان را جريحه‌دار ساختن، كما اين‌كه از بعضي از كامنت‌ها به خوبي پيداست، چه عواقبي خواهد داشت. فاعتبرو يا اولي الابصار
دانشجوي دكتري اقتصاد (107305)
 
سهرابی
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۱۶:۱۳:۰۵
فقط مصرف کردن مهم نیست،مهم آن است که این مصرف درست انجام شود، همه میدانیم که در کشور مان استفاده درستی از منابع نمی کنیم و آن را به هدر می دهیم (خواه مصرف انرژی باشد ، خواه مصرف آب یا سایر کالاهاو خدمات که به آن یارانه میدهند ) این سرانه مصرف که اعلام می شود مجموعه مصرف یک کشور را در تمام بخش هی اقتصادی جمع کرده و تقسیم بر کل جمعیت می کنند ، در کشورهایی که مصرف سرانه با لایی داشته و تولیدشان نیز بالا باشد یعنی اینکه از انرژی برای تولید ثروت از آن استفاده می شود که امری بسیار پسندیده است ولی اگر کشوری مثل ایران مصرف انرژی برای تولید ثروت بکارگرفته نشود فاجعه ببار می آورد که متاسفانه چنین است ، لذا باید در تولید خبر یا ارائه آمارها باید به نکات توجه کرده و منصفانه اظهار نظر کرد(علی الخصوص سایت الف( (107217)
 
غریبه - هقتصادخوانده
۱۳۸۷-۱۲-۱۳ ۲۳:۳۷:۳۹
*قابل توجه نویسنده وتهیه کننده ی مقاله ی بالاکه خواننده گان را خیلی کم نگیرند، وپیگیر حقیقت باشند.
*1- فرض می کنیم این جدول واین آمار بهترین شاخص برای مقایسه ی ،چگونگی مصرف انرژی ما وهمه ی کشورهایی که درآن جدول آمده، باشد،*2- درهمین جدول کذایی،تناژ مصرفی سرانه ی انرژی ما دوبرابر تناژمصرفی ی انرژی سرانه ی چین وهمچنین ترکیه است،*3- حال اگر بدانیم،باهمین تناژمصرفی انرزی، به مقدار نصف مصرفی ی ما مقدارتولید صادر شده ی این دو کشور یعنی خالص صادرات آنها به ترتیب مبلغ 1318 و110 میلیارد دلار درسالهای2008 و2007بوده درحالی که کل صادرات نفتی وغیرنفتی ی ما درسال2007 تنها 77 میلیارددلار بوده است، درهمین حال که بیشتراز 90درصد انرژی مصرفی آنها وارداتی وشاید کمتر از 5درصد ما آنهم بنزین وارداتی بوده، نمیدانم به حال مصرف ما در هردوبخش خانگی وصنعت گریه باید کرد، ویا خندید؟ چرا؟! *4-برای این که اگرتنهاخالص صادرات چین را به شمار مردم چین یعنی به 3/1میلیارد نفر< جمعیت واقعی چین 1/1میلیارد نفروترکیه 55میلیون نفراست است وما دست بالارا گرفتیم> واز آن ترکیه راهم به60میلیون نفر وصادرات غیرنفتی خودمان را درنهایت سخاوتمندی در آن سال به فرض محال 30میلیارد دلار، وشمار جمعیت ما ن را درنهایت کنسی 70 میلیون نفر بگیریم، باتقسیم خالص کالاهای تولیدی صادراتی هر سه کشور برجمعیت آنها به ترتیب بالا، به سرانه درآمد1014و1833و428دلار تنها از بابت صادرات می رسیم درحالی که آنها بانصف مصرف انرژی سرانه ی ما و ما بادوبرابر مصرف سرانه ی آنها به این ارقام رسیده ایم ، البته میدانید که این آمار تنها برای نشان دادن وضع اسفناک مصرف انرژی ما درهردوبخش خانگی وصنعت میباشد وتنها برای بدست آوردن یک عیار ارزش دارد،درهمین حالی که محاسبه دقیق انجام گرفته، و مبادااز آن بعنوان تمام درآمدسرانه برداشت بشود،*5-همین محاسبه ی سرانگشتی درناف خود،صرفه جویی درحد امساک، شدت اندک انرژی درواحدتولید درحد استاندارد های جهانی،بهره وری وبازدهی بالارایکجا درحد استانداردهای جهانی، ولی بدون ارقام جدا،جدا بیان می کند، *6 برای این که بیشتر از این از خودما ن بدمان نیاید، از آوردن آمار مالزی که تناژمصرف انرژی سرانه ی آن برابر ما است چشم می پوشم. غریبه سوم مارس 2009 (107367)
 
مرتضی
۱۳۸۷-۱۲-۱۴ ۰۹:۱۲:۱۵
آمار شما خدشه دارد. منظور آن کسانی که می گویند سرانه مصرف انرژی در کشور ما بالا است منظور سرانه مصرف خانگی است ولی شما آمده اید سرانه مصرف خانگی و صنعتی را با هم در این گزارش احتساب کرده اید. لطفا در شفاف سازی خودتان سیاسی عمل نکنید که این بحث شفاف سازی هم به حربه های سیاسی نجس شود. اینکه ما از آمریکا در مصرف خانگی رتبه بهتری داریم خنده دار ترین حرف روزگار است چون آنها با تکنولوژی های برتر خودشان طوری مسکن می سازند که کاملا مصرف انرژی در آن بهینه است و از کمترین مقدار بیشترین بهره وری را دارند و اگر می بینید آنها در زمینه مصرف از ما بالاتر هستند به خاطر این است که در مصارف صنعتی بسیار مصرف می کنند این مطلب را می توان از میزان تولید گازهای گلخانه ای دریافت خوب بود در کنار این آمار آمار تولید گازهای گلخانه ای قرار بگیرد تا معلوم شود که جریان از چه قرار است. (107398)
 
سعيد
۱۳۸۷-۱۲-۱۴ ۰۹:۴۱:۴۲
مخالفان حذف يارانه مستقيم انرژي با اين حرف ها دنبال جوسازي سياسي هستند . هر آدم عاقلي هم مي فهمد كه نفت سرمايه فرزندان ما هم هست و جهت بازي هاي سياسي و منافع شخصي ساخته نشده است. وقتي مصرف انرژي نصف شود هر آدم منصفي مي فهمد اين يعني افزايش بهره وري سرمايه . حالا چرا دنبال پي گيري اين ديدگاه كه جواب نداده مي رويد نمي دانم. (107402)
 
۱۳۸۷-۱۲-۱۴ ۱۲:۰۷:۰۳
آنهايي که مي گويند آمار دروغ است اين دولت در سه مرحله آمار (دروغ) مي دهد

100 سال اخير

قبل از انقلاب
بعد از انقلاب

قبل از سال 84
بعد از سال 84

؟ (107414)
 
امیر امامی
۱۳۸۷-۱۲-۱۴ ۱۳:۴۲:۵۸
سایت الف یکی از بهترین سایت‌های خبررسانی حال حاضر است اما در مورد این خبر با توجه به بنیه کارشناسی قوی دست اندکاران این سایت انتظار بود از روش‌های غیر کارشناسی و غیر علمی دولت برای ارائه آمار استفاده نشود.
صرف دادن اعداد و رقم و رتبه و .... بدون تحلیل درست و منصفانه پشت آن منجر به درک نادرست از آمار مربوطه و نتیجه گیریهای غلط می‌شود.
بر همگان بدیهی است که میزان ((((((((((اتلاف انرژی))))))))) در کشور ما بسیار بالا است. این نکته‌ای است که هیچ کس منکر آن نیست. بنابراین صرف مصرف سرانه هیچ چیزی را نشان می‌دهد. از سایت الف انتظار بود از ارائه این آمار بدون تحلیل اجتناب کند.
کسی که این آمار را می‌خواند در لحظه اول فکر می‌کند وضعیت مصرف انرِژی در کشور بسیار مطلوب است. در صورتی که اصلا این گونه نیست.
در واقع یک تحلیل منصفانه در این باره اینگونه است که:
نسبت سرانه‌ی تولید ناخالص داخلی و ارزش افزوده اقتصادی کشورهای مذکور به سرانه مصرف انرژی در مقایسه با کشورهایی نظیر ایران بسیار بالا است. یعنی از هر واحد انرژی که در کانادا مصرف می‌شود اگر یک واحد کالا و خدمات تولید شود این مقدار برای ایران کمتر از یک دهم واحد است.
من دل خوشی از دولت آقای احمدی نژاد ندارم اما به عقیده تمام کارشناسان اصلاح قیمتهای انرژی و اصلاح یارانه ها و به مرور کاهش آن در سطح بهینه نیاز ضروری کشور است. بگذریم که از این حرف درست دوستان عزیز چه استفاده می‌کنند........ (107424)
 
مهدی
۱۳۸۷-۱۲-۱۴ ۱۵:۲۲:۳۷
سلام
فقط تعجب می کنم تا زمان آقای خاتمی بود ، ایران از نظر مصرف انرژی توی دنیا اول بود و آقایون می زدن توی سرشون و نشون می دادن مردمین !
و نکته جالبش اینه که با این وجود طرح سهمیه بندی بنزین و ... را انجام نمی دادن .

حالا نمیدونم چی شده ایران چهلم شده .
البته مردم با دولت همراهی می کنن . (107431)
 
منطقی
۱۳۸۷-۱۲-۲۲ ۱۸:۳۴:۱۳
آمار را تو دانشگاه الکی گذراندیم یا ادبیات فارسی رو
الف_ آمار ب _ ادبیات فارسی ج _ هردو د _ هیچکدوم (108784)
 
نگار
۱۳۹۳-۰۵-۰۹ ۲۱:۰۳:۲۶
ادعایی که اینجا مطرح کرده اید بسیار کودکانه است! این آمار همونطور که گفتید مربوط به سرانه مصرف نفت خام هست... مگر که مردم دنیا نفت رو میریزن تو بخاری های نفتی که خودشون رو گرم کنن؟! خیر آقا، میزان مصرف نفت خام بیش از همه نشون دهنده میزان صنعتی بودن و پیشرفت صنایع در اون کشور هست! برای همینه که میبینید کشورهای بسیار پیشرفته ای مثل امریکا و کانادا هم در صدر این جدول هستند! مسئله اینه که این آماری که گذاشتید چیز خاصی رو نشون نمیده، نه میزان مصرف یک کشور و نه میزان صنعتی بودن، هیچ کدوم رو نشون نمیده... سرانه هدر رفت انرژی هست که در ایران بسیار بالاست... میزان مصرف منابع طبیعی که در بخش خانگی ایران مصرف میشه به شدت بالاست...
خواهش میکنم مطلب رو اطلاح کنید... (2279724) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.