نظر منتشر شده
۱۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 366090
ملي گرايي بريتانيای رها
بخش تعاملی الف - ميرزا سعدين داورپناه، 5 تیر 95
تاریخ انتشار : شنبه ۵ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۰


نيمه اول قرن شانزدهم ميلادي طليعه جنبش هاي اصلاح ديني مسيحيت در اروپا بود. در همان دوران «هنري هشتم» پادشاه انگلستان مقابل پاپ قد علم كرد و انگلستان را از سلطه دخالتهاي كليساي كاتوليك خلاص كرد.

«كليساي انگليكن» مذهب ملي انگلستان را تعريف نمود و تحت رهبري پادشاه گسترش يافت. اين تصميم آنچنان جدي بود كه مخالفت با مشروعيت آن خيانت تلقي شده و خائن به اشد مجازات مي رسيد. (سر تامس مور كه سرگذشتش در «مردي براي تمام فصول» روايت مي شود، يكي از قربانيان برجسته اين قانون بود. )

هر چند ارتباط برقرار كردن ميان گذشته و حال وجاهت استدلالي ندارد اما برشمردن اين شباهت ها، به ترسيم تصويري از موقعيت امروز كمك مي كند. جزيره آن زمان نيز اسكاتلندي سركش داشت كه با كليساي انگليكن همراهي نكرد و به مذهب خود رفت!

كليساي انگليكن از بدو ولادتش تا تثبيت آن در دوران «ملكه اليزابت اول» راه پر خوني را طي كرد اما به سهم خود زمينه ساز ظهور كليساهاي ملي و محلي در جهان مسيحيت شد.

پس از رسوايي افشاي ازدواج مجدد هنري هشتم، پاپ با باطل اعلام كردن آن ازدواج، فرزندان همسر دوم پادشاه را نامشروع خواند و خشم هنري را برانگيخت. هنري كه خود شخصي باسواد بود ضمن شناختش از جايگاه كليسا و ويژگي هاي كاتوليسيسم، متكي به نارضايتي مردم انگلستان از كليساي كاتوليك، استقلال كليساي كشورش از كليساي پاپ را اعلام نمود و پس از گذراندن لايحه اي در مجلس، رياست عالي پادشاه بر كليساي انگليكن را رسميت بخشيد.

در دنياي بي اخلاق امروز اگر چه رسوايي آشكاري در ميان نيست و بريتانياي كبير با رفراندوم عمومي از قيود بروكسل رهايي يافته اما همچنان «ملي گرايي» رنگ غالب اين جدايي است.

چندي پيش رهبران آلمان و فرانسه طي مراسم مشترك صدمين سالگرد «نبرد وردان»، نسبت به عواقب احساسات ملي در اروپاي متحد هشدار دادند، ترويج ناسيوناليسم را عوامگرايي ناميده و با برشمردن مصيبت هاي جنگ جهاني اول شاهدي بر ضرورت مهار ملي گرايي بدست دادند!

پس از قطعي شدن خروج بريتانيا از اتحاديه اروپا ديگر جايي براي ترديد باقي نيست كه اكثريت مردم بريتانيا با نظر اين دو رهبر اروپا موافق نيستند و حتي از اين فراتر، اكنون سياستمداران پيروز با صراحتي جسورانه دفاع از مرز و ارزشهاي ملي در برابر سيل مهاجران غالبا مسلمان را انگيزه احيا استقلال بريتانيا اعلام مي كنند.

اما در تصوير جامع از مختصات موقعيت كنوني، جالب توجه هاي ديگري نيز هست.

مي توان ديد كه "پاسداري از ارزشهاي ملي"، شانه خالي كردن بريتانيايي ها از مسئوليت هاي حقوق بشري در قبال «پناهجويان جنگ زده» را توجيه كرده است.

زماني چرچيل و روزولت بر يك رزم ناو «منشور آتلانتيك» را تنظيم كردند و هنوز ريشه «اعلاميه جهاني حقوق بشر» به آن منتسب مي شود. «آزادي از هراس» يكي از چهار آزادي بنيادين برشمرده شد و تعهد همگان چنين بوده كه تا مرز حقوق ديگران براي تحقق آزادي ها تلاش شود. با اين اوصاف به نظر مي رسد قرائت بريتانيا از دامنه اعتبار حقوق بشر، قرائتي محلي وابسته به تمايلات ملي مي باشد آنچنانكه مسيحيت را نيز متناسب با غرور و نيازهاي خود تصحيح كردند!

بعلاوه ارتقاي «تجارت آزاد»ي كه بريتانيا با «جنگ ترياك» پرچم آن را بر افراشته بود، حال زير سايه منافع ملي ايشان كمرنگ به نظر مي رسد. اتحاديه اروپا ابتدا بر اسكلت يك اتحاديه اقتصادي بنا شد. بريتانيا از مدعيان گسترش تجارت آزاد و رفع محدوديت مبادلات بوده و غالب سياستمداران و متفكرين غربي همواره توسعه تك تك ارزشهاي نمادين «دهكده جهاني» را منوط به ارتقاي آزادي تجارت دانسته اند اما اينك بريتانيايي ها با در ميان افتادن منافع ملي شان، بارزترين الگوي اقتصاد كلاسيك را حتي به قيمت تحمل بحران اقتصادي ترك مي كنند!
 
کلمات کلیدی : ميرزا سعدين داورپناه
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۱۳:۴۰:۰۱
انشائ الله نابودی این امپراطوری طاغوتی و ضد خدا ترین رژیم جهان خیلی سریع نابود می شه و در سراشیبی تند نابودی قرار گرفته آنها از حکومتشان و اقتصادشون قهر نبودند احساس بزرگی نسبت به اروپا باعث نابودیشان می شه اون ور همترامپآمد که امپراطوری شر کفر انگلیسی زبان ها را سریع تر از آنچه که فکرش را بکنیم نابود می شه (3782659) (alef-13)
 
شهاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۷ ۲۲:۳۶:۱۹
آرزو بر جوانان عیب نیست. (3787331) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۰ ۱۵:۲۰:۲۷
قبوله انگلیس ها از قرن هچده مخصوصا استعمارگران برحمی بودند. ولی انصاف داشته باشید. غرب و ار جمله انگلیس پایه گذار دمکراسی مردن و پیشرفت علمی و پزشکی و فلسفی بودند و ... (3793604) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۱۳:۴۳:۲۹
دوستان از دست بریتانیا ناراحت هستند و کلا همه تحلیل های ما باید در مورد ارزوهایمان باشد که میخواهیم بریتانیا سقوط کند و...ولی واقعیت این است که بریتانیا روز به روز قویتر میشود. اینکه بریتانیا زمانی جاهایی رو استثمار کرده به خود مردم اون منطقه برمیگرده اگر ضعیف باشی استثمارت میکنن وقتی قانون حاکم نباشه قانون قانون زوره باید از خودت دفاع کنی لذا به نظر من به حای اینکه دائم ناراحت باشیم و هی به تاریخ نگاه کنیم و...بهتره دنبال توسعه و پیشرفت باشیم و فرهنگمون رو ارتقاء بدهیم با زیر سوال بردن دیگرکشورها و ارزوی از بین رفتن کردن برای اونها چیزی به ما نمیرسه خود ما هم در طول تاریخ بارها به دیگر کشورها حمله کردیم از جمله حمله به هند و غارت اونجا و...موارد بسیاره
خلاصه میکنم:
1-کل کشورهای دنیا تبدیل به اقیانوس بشوند اولا هم مشکلات ما حل تخواهد شد ثانیا مشکلات ما بیشتر خواهد شد کسی نیست نفتمون رو بخره و بسیاری از داروها و اکتشافات و...رو هم از دست میدیم پس به نفع ما است که برای بقاء و توسعه دیگر کشورها دعا کنیم
2-گذشته ها گذشته و نمیشه در تاریخ موند و هی به انگلیس گیر داد و مشکلبات رو از چشم اون دید در 1945 ژاپن ویران شد الان به کجا رسیده؟ چرا ما نرسیده ایم؟
من کلا توصیه می کنم انرژی برای اینکه بحث کنید اگر فلان کشور سقوط کنه چی میشه و..رو بذارید برای بحثهای مثبت و تفکر در مورد خودمون در مورد عربستان هم بخث این بود که ای کاش پادشاهش بمیره و عصر جدیدی اغاز میشه و ...چی شد بهتر شد؟ جکومت مصر و لیبی و تونس و...عوض شد بتر شد برای ما؟ شوروی سقوط کرد چی شد برای ما بهتر شد؟ سهم دریای خزر 50 درصد بود الان چگونه است؟ (3782670) (alef-13)
 
رضا
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۰۶ ۰۶:۱۲:۰۰
مقاله فرید زکریا در مورد افول قدرت انگلیس رو بخون بعد بیا بگو بریتانیا روز به روز قویتر میشود!! (3784246) (alef-11)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۴-۰۸ ۰۲:۲۰:۵۷
کشتین مردم را با امثال فروید و کانت و ... (3787618) (alef-13)
 
Moldova, Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۱۳:۵۱:۱۳
پیامهای نتایج همه پرسی بریتانیا:
1. شکست ایده جهانی شدن
2. شکست سیاستهایی که سالهاست سازمانهایی مثل صندوق بین المللی پول سعی دارن بر اقتصاد جهان تحمیل کنند و مردم جهان را به ستوه آورده.
3. شکست سیاست بلعیدن پول و درآمد مردم بیچاره با قوانین مالیاتی به بهانه های مختلف که مردم اروپا را به ستوه آورده و آماده انقلاب کرده
کسانی که در داخل کشور برای بلعیدن پولها و درآمد مردم بوسیله مالیات چند ساله فعال شدن و قوانین و تئوریهای مختلف سَمْبَل میکنند از خواب بیدار شوند و دستشان را از جیب مردم بیرون بکشند. کسانیکه شبها از ذوق و عجله پیوستن به سازمان های مثل تجارت جهانی و عملی کردن توصیه های صندوق بین المللی پول (که نتیجه اش را در این چند سال با فقیرتر شدن شدید قشر متوسط عیان شده) خوابشان نمی برد و با هر سخنرانی و مقاله و گفتگو فشار را برای این امر به حاکمیت بیشتر میکردند از خواب بیدار شوند ...
حالا که مردم دنیا از خواب بیدار شده اند و دوست دارند فرهنگ و استقلال خودشون رو داشته باشند و مالیات کمتر بدهند و زندگی بهتر داشته باشند تازه یک عده شروع به خوابیدن کرده اند و از تک فرهنگی جهانی صحبت میکنند و استقلال و خودکفایی را شعارهای کهنه میدانند و از حل شدن در اقتصاد جهانی صحبت میکنند و برای گرفتن مالیات بیشتر از مردم صبح تا شب نقشه میکشند. فقط رهبری میتونه جلو این توطئه ها و خوابهایی که اینها برای مردم دیده اند را بگیرد وگرنه در فریب افکار عمومی و آدرس اشتباه به ملت دادن استاد هستند. خدا خودش به این ملت رحم کنه ... (3782687) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۲۱:۲۳:۵۶
زهی خیال باطل. هیچ وقت استعمارگر پیر رو دست کم نگیرید. اینا به اروپا قانع نیستند و می خواهند حاکم جهان باشند. البته نمیگم که بد حکومت میکنند نه ولی حتماً برنامه دارند. (3783800) (alef-3)
 
یزدان پناه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۱۴:۳۵:۳۲
حدود ۲ سال پیش دکتر ابومحمد عسگرخانی در مصاحبه ای اعلام کرد اتحادیه اروپا مثل سوپی است که محتویات آن جا نیافتاده و شاهد فروپاشی آن خواهیم بود. آن موقع برخی کاربران نظرات وی را به سخره گرفتند. ولی گذشت زمان اثبات کرد افراد نخبه و تیزهوش معمولا جلوتر از زمان خود حرکت میکنند و تحلیل هایی دقیق دارند که ممکن است در زمان طرح آن خیلی جدی گرفته شود (3782795) (alef-13)
 
شهاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۷ ۲۲:۳۸:۰۶
ایشون شاهکار نکرده.دو سال پیش چیه؟از شیش سال پیش بحث فروپاشی اتحادیه اروپا به طور جدی مطرحه. ضمن اینکه از بدو تشکیل اتحادیه هم هنری کسینجر این طرح رو زیر سوال برد و می گفت نیمدونیم ازین به بعد وقتی قراره با یک کشور اروپایی در مورد سیاستی هماهنگ بشیم باید به کدوم پایتخت تلفن بزنیم (3787336) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۱۵:۳۹:۲۳
مقاله فوق العاده ای است.
انگلیسی ها به همه چیز از دید منافع ملی نگاه می کنند از تجارت تا حقوق بشر و جنگ.
متاسفانه عده ای از هموطنان ما به این مقوله ها بعنوان قوانین لایتغییر نگاه می کنند و توجه نمی کند که اگر روزی تجارت آزاد و ... با منافع ملی پدیدآورندگانشان تناقضی داشته باشند بلافاصله نادیده گرفته می شوند (3782970) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۱۵:۴۰:۳۱
قابل توجه صادق زیباکلام و هنفکرانش که مبلغ جهان وطنی و ... هستند ، حداقل به کشور آرمانی شان انگلیس نگاه کنند که ملیت انگلیسی را بر منافع اروپایی ترجیح دادند. (3782974) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۱۷:۵۲:۲۰
به نظرم ملی گرایی بهترین گزینه برای حفظ وطن وپیشینه ی تاریخی ی هرملتی است من مسلمانم امااگروطن نداشته باشم درفشاروحصار بیگانگان له خواهم شد. (3783356) (alef-13)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۴-۰۷ ۰۱:۰۰:۲۲
همانها که برای اولین بار ملت و ملیت را ساختند و البته پس از سالها برای حقظ منافع اقتصادی شان ( و نه آنگونه که تبلیغ شد ملی) آنرا به کشورهای شرق ( که شروعش با مصطفی کمال آتاتورک بود) تحمیل کردند ( تا قبل از تشکیل ملت و کشورهای ملی در شرق امت و قومیت و مذهب در کنار هم ساختار محکم هویت را تشکیل می دادند) خوب می دانند کی و کجا و چگونه در همه حال منافع خود را حفظ کنند. (3785939) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۲۲:۲۹:۳۲
انگلیسی ها هم انگار نمی خوان یه کشور عادی باشن
نمی خوان هویت ملیشون در هاضمه اقتصاد جهانی هضم بشه! (3783886) (alef-3)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۴-۰۶ ۰۳:۵۹:۵۰
فعلا که به خاطر این خروج قیمت نفت اومد پایین و ما ضرر می کنیم !! (3784205) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.