نظر منتشر شده
۲۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 249199
ایران، ۱+۵ و کمای هسته ای
بخش خارجی الف، 26 آبان 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۰
برخی نشانه ها وجود دارد که موجب می شود عده ای با خوش بینی سخن از به نتیجه رسیدن مذاکرات نمایند. در این باره می توان به مواردی همچون نیاز اوباما برای ثبت یک موفقیت بزرگ در پرونده سیاست خارجی خود، هراس غرب از بازگشت ایران به غنی سازی ۲۰ درصدی و نقش ایران در منطقه برای کاهش افراطی گری ها اشاره کرد. از سوی دیگر یک نکته مشخص است و آن اینکه ایران توافقنامه ای را امضا نمي کند که سرنوشت لغو تحریمها در آن نامعلوم و يا وابسته به شخص اوباما باشد و يا اين كه جدول زمانی تعهدات طرفین برای برداشتن گام های اجرایی نیز متوازن نباشد.

به گزارش الف، سفر وزیر خارجه عمان به تهران و سفر روز یکشنبه ۲۵ آبان "فرانک والتر اشتاین مایر" وزیر خارجه آلمان به عنوان یکی از اصلی ترین حامیان توافق هسته ای با ایران، به تل آویو موجب شده تا در آستانه آخرین دور از مذاکرات ایران و گروه ۱+۵، روزهای باقی مانده تا تاریخ ۲۴ نوامبر با حساسیت بیشتری پیگیری شود.

سفر وزیر امور خارجه عمان به ایران از آن رو مهم است که این کشور عربی در سال های اخیر به عنوان یک میانجی مورد اطمینان میان ایران و غرب بویژه آمریکا شناخته شده و آخرین دور از مذاکرات جمهوری اسلامی و ۱+۵ برای رسیدن به توافق هسته ای نیز در این کشور برگزار شد، از همین رو گمان می رود این مقام عمانی حاوی پیامی برای مقامات ایرانی باشد.

اشتاین مایر نیز به عنوان یک دیپلمات واقع گرا در روزهای اخیر بارها از تبعات منفی عدم توافق با ایران سخن گفته و یکی از محورهای مورد مذاکره وی با مقامات رژیم صهیونیستی در تل آویو آخرین وضعیت پرونده هسته ای ایران و مذاکرات مربوط به آن بود.

سفر اشتاین مایر به سرزمین های اشغالی در حالی انجام شد که رسانه های غربی از رایزنی گسترده سفرای سه کشور اروپایی حاضر در گروه ۱+۵ (فرانسه، انگلیس و آلمان) با نمایندگان کنگره آمریکا در واشنگتن در خصوص تبعات منفی عدم توافق با ایران خبر می دهند. علاوه بر آن ۲۰ شخصیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی فرانسه موسم به "کلوپ ۲۰" نیز با ارسال نامه ای به "فرانسوا اولاند" رئیس جمهور فرانسه، خواستار انعطاف پاریس در مذاکرات هسته ای با ایران در فرصت باقی مانده تا تاریخ ۲۴ نوامبر شده اند.

مجموع این تحولات موجب شده آخرین دور از مذاکرات ایران و ۱+۵ که از روز سه شنبه ۲۷ آبان با ناهار کاری "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه ایران، و "کاترین اشتون" مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در وین آغاز می شود با حساسیت بیشتری دنبال شود.

این وضعیت در حالی است که مذاکرات سه جانبه هفته گذشته ایران، آمریکا و نماینده اتحادیه اروپا، و پس از آن گفتگوهای جمهوری اسلامی با کشورهای ۱+۵ در مسقط پایتخت عمان بدون آنکه خبر چندانی از جزئیات آن منتشر شود پایان یافت و جهانیان باید برای اطلاع از سرنوشت یکی از پرکشمکش ترین پرونده های یک دهه اخیر دست کم یک هفته دیگر صبر کنند.

پس از پایان مذاکرات مسقط اعلام شد که دور دهم مذاکرات ایران و ۱+۵ برای رسیدن به توافق جامع هسته ای در تاریخ ۲۷ آبان ماه در وین برگزار می شود. این مذاکرات در حالی به پایان رسید که رسانه هایی همچون خبرگزاری فرانسه و شبکه فرانس ۲۴ از تلاش دیپلمات ها برای نجات این مذاکرات خبر می دهند.

در این میان اما در آستانه چند روز مانده به مذاکرات مسقط دو خبر موجب شد تا اخبار مثبتی که تا آن زمان در مورد پرونده هسته ای ایران منتشر شده بودند قدری در حاشیه قرار بگیرند این اخبار عبارت بودند از یکی پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات میان دوره ای کنگره و تسلط آنها بر سنا و مجلس نمایندگان و دیگری اظهارات اوباما در مورد اینکه ممکن است تا تاریخ ۲۴ نوامبر (مهلت تعیین شده برای رسیدن به توافق جامع هسته ای بر اساس برنامه اقدام مشترک) نتوان به توافق جامع رسید.

همانطور که اشاره شد از مذاکرات مسقط خبر چندانی به بیرون درز نکرد و در این میان "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه و مذاکره کننده ارشد این کشور در گروه ۱+۵، روز سه شنبه ۲۰ آبان با خوشبینی در مورد رسیدن به توافق جامع هسته ای تا تاریخ ۲۴ نوامبر صحبت کرد و روز ۲۴ آبان نیز اعلام کرد که اگر تهران و واشنگتن بخواهند می توان تا تاریخ تعیین شده به توافق جامع رسید.

پیش از اظهارات ریابکوف نیز روزنامه کامرسانت به نقل از یک دیپلمات روس اعلام کرده بود که ایران و ۱+۵ در مورد همه موارد توافق کرده اند به غیر از موضوع نحوه لغو تحریم های ایران. ایران خواستار لغو تمامی تحریم های موجود به صورت یکجا بوده اما غرب معتقد است که این تحریم ها باید بصورت گام به گام لغو شوند.

این وضعیت و بی خبری از آنچه در مذاکرات سه روزه مسقط میان ایران و کشورهای ۱+۵ مطرح شده موجب گردیده تا روند پرونده هسته ای ایران برای افرادی که آن را دنبال می کنند (البته مذاکره کنندگان و مقامات ارشد هفت کشور ایران، آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین و آلمان شامل این افراد نمی شوند) در نوعی کما به سر ببرند.

علت انتخاب واژه کما از آن روست که تا زمان انجام مذاکرات ۲۷ آبان و پایان آن کسی از نتیجه روندی که از یک سال قبل برای به سرانجام رساندن موضوع هسته ای ایران آغاز شده آگاهی نخواهد داشت.

اما در این میان برخی نشانه ها وجود دارد که موجب می شود عده ای با خوش بینی سخن از به نتیجه رسیدن مذاکرات نمایند. در این باره می توان به مواردی همچون نیاز شدید اوباما برای ثبت یک موفقیت بزرگ در پرونده سیاست خارجی، هراس غرب از بازگشت ایران به غنی سازی ۲۰ درصدی، وجود شرکت های بزرگ بین المللی که برای ورد به ایران لحظه شماری می کنند و علاوه بر آن نیاز شدید آمریکا به ایران برای حداقل کاهش افراطی گری ها در منطقه اشاره کرد. از سوی دیگر یک نکته مشخص است و آن اینکه ایران نباید توافقنامه ای را امضا کند که سرنوشت لغو تحریمها در آن نامعلوم و زمان آن هم نامشخص یا اینکه وابسته به اوباما باشد و  این که جدول زمانی تعهدات طرفین برای برداشتن گام های اجرایی نیز باید متوازن باشد.
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۰۸:۱۵:۴۷
خدایا ما را آن ده که به (2493087) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۲:۳۹:۰۸
فرض که توافق انجام شد
آنگاه چه؟ آقایان طیب نیا و سیف چه برنامه جدیدی برای اقتصاد دارند؟
یا فرض کنید که توافق انجام نشد.
آنگاه چه برنامه اقتصادی خواهیم داشت؟
هیچکس به این دو مهم توجه نکرده.

از فردای انجام، یا عدم انجام توافق، کشور مستعد تغییر اقتصادی قابل توجه خواهد بود.
هم از نظر روانی و هم از حیث واقعیت های اقتصادی
آیا کماکان این منفعت حاصل از تغییر اقتصادی، باز هم به جیب رانتخواران بانکی و بورسی خواهد رفت؟
هیچکس به این موضوع فکر کرده؟ (2493468) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۰۸:۱۵:۵۹
بومی سازی و گزیده نویسی خوبی از تحلیل های خارجی بود :)
توکل به خدا (2493088) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۵:۳۹:۱۴
تاریخ نشون داده که هیچ کشوری با درهای بسته پیشرفت نمی کنه وگرنه الان کوبا و کره شمالی پیشرفته ترین کشورها بودند و یه نگاه به ترکیه و برزیل بکن که با درهای باز پیشرفت کردند (2493944) (alef-17)
 
abbas
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۰۸:۱۶:۰۴
هم ما نیازمند یک توافق خوب هستیم هم اوباما از طرف دیگر هر دو روی مسائلی که عمدتا ناشی از بدبینی است (که اتفاقا درست است) نتوانستیم به توافق برسیم .
پیروزی جمهوری خواهان خبر خوبی برای ما (بین بد و بدتر) و اوباما نبود .
چکار باید بکنیم؟
- توافق باید انجام بشود دو طرف روی بعضی از موضوعات کوتاه بیایند یا ضمانت خواص بدهند یا کشور ثالث ضمانت بدهد
- بعد از توافق همانطور که ما فقط در رابطه با فقط موضوع " هسته ای" با آمریکا مذاکره کردیم با آمریکا روی موضوعات فقط "خاص" مانند "داعش " شروع به مذاکره کنیم و در آنجا نیز میتوانیم امتیاز بگیرم . یادمان باشد ما در بحث عراق و افغانستان هیچ امتیازی نگرفتیم و همچنین یادمان باشد اتفاق نظری که رابطه با عراق و افغانستان داشتیم بنفع هر دو کشور بود و هست. ما شاید بتوانیم بعضی از تحریم ها را در آنجا نیز لغو کنیم و یا حداقل آمریکا در کارمان سنگ اندازی نکند و یا حتی شاید در بعضی از موارد بتواند با ما همکاری خواص کند. برای مثال آمریکا میتواند منشا مالی داعش را تحت فشار زیاد قرار بدهد و یا اطلاعات نظامی خوبی بدهد ما نیز میتوانیم در این مورد به عراق و سوریه کمک کنیم . در رابطه با داعش برد نهایی از آن ایران خواهد بود (2493089) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۱:۴۱:۳۲
شما مثل اینکه خوابی خود آمریکا بهشون سلاح میده (2493365) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۰۸:۲۰:۵۲
نیازی که به آن اشاره کردید قطعا یک طرفه نیست یعنی ایران هم به برداشته شدن این تحریم ها نیاز وافردارد. (2493095) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۰۸:۲۸:۳۹
خیلی به رفع تحریم ها و پیشرفت اقتصادی دل نبندید باید به ججای ماهی ماهیگیری را بیاموزیم صنعت با اتکا با دانش بومی بوجود می اید امریکا و اروپا هرگز دانش صنعتی به ما نمی دهند بهترین روش پیشرفت تکیه بر اقتصاد مقاومتی است که متاسفانه مسئولین ایرانی پایبند اقتصاد مقاومتی نیستند صنعت خودرو اگر دست مدیران دلسوز باشد و راه بیفتد همه صنایع را به جلو خواهد برد از جمله صنعت لوازم خودرو یکی از همکاران ما که به عنوان نخبه جذب یک شرکت خودرو سازی شده بود و بعد بیرون امد می گفت که تنها هدف نخبگان در صنعت خودرو نه پژوهش و دادن طرح های صنعتی ککه چاپلوسی و به اصطلاح زیراب زنی و پیشرفت از راه های نامتعارف دنیایی و متعارف در ایران هستند باند بازی و راه های پیشرفت غیر متعارف آفت پیشرفت ایران هستند ما در صنعت نفت قطعات امریکایی را با شرایط نفت و گاز داخلی بهینه و ایرانی سازی کردیم فقط به خاطر بعضی مدیران نیمه دلسوز نه تمام دلسوز وگرنه اکثر مدیران با ایده های نو مخالف هستند چونکه برایشان فرد ایده دهنده خطرناک می شود (2493111) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۵:۳۶:۴۱
تا رقابت نباشه پیشرفت نخواهد بود یعنی خودرو سازها باید با ماشینهای وارداتی خارجی رقابت کنند تا پیشرفت کنند وگرنه ۳۶ ساله همه جور مدیر داشتیم و از همه بدتر هم دوران احمدی نژاد بوده (2493940) (alef-17)
 
یکی
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۰۹:۰۳:۳۵
پیش بینی
من فکر می کنم ایران در موعد مقرر با 1+5 توافق کلی انجام نمی دهد و یک مهلت یک یا چند ماهه دیگر در راه است البته این موضوع را می توان از برخی صحبتها فهمید مثل روسیه یا برخی اتفاقات در ایران مثل خروج پررنگ تر حقوقی ها از بورس و یا صحبتهایی که مسئولان می کنند (2493147) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۰۹:۱۱:۰۸
مثلا دکتر ظریف و تیمش خودشون نمیدونن چکار باید بکنن عایا؟؟ (2493151) (alef-13)
 
مهرنوش
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۰۹:۳۴:۲۳
هر توافقنامه ای بدون لغو کلیه تحریم های ظالمانه بی ارزش خواهد بود (2493166) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۰:۵۴:۳۹
روحانی خوب شروع کرد ولی نتوانست مقاومت کنه.الان وضعیت مذاکره ،دقیقا شبیه زمان جلیلی است.یعنی مذاکره برای ادامه مذاکره.پیشنهاد می کنم روحانی بدون سیاست بازی ، حقیقت را برای مردم بگوید. (2493279) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۳:۰۹:۴۵
حقیقت این است که آمریکا،انگلیس ورژیم صهیونیستی میخواهند وضع به همین منوال بماند:
- حق ایران را در غنی سازی -حتی با تضمین های بین المللی- به رسمیت نشناسند.
- فعالیتهای صلح آمیز هسته ای ایران متوقف بماند. (همان رویه ای که در به درازا کشاندن مذاکرات 12 سال قبل ، درپیش گرفتند. )
- تحریمها برای تضعیف اقتصاد ایران، برای همیشه باقی بماند. (2493549) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۵:۲۵:۱۴
دوست عزیز در زمان جلیلی اگر مذاکرات بی فرجام بود لااقل برنامه اتمی ما باسرعت در حال پیشرفت بود حالا هم مذاکرات پیشرفتی نداره و هم برنامه اتمی بسیار کند شده.تنها یک فرد ساده لوح ممکنه فکر کنه مشگل غرب با ما برنامه اتمی است بلکه مشگل اصلی انها مقاومت ما در مقابل سلطه گری انهاست و ضعف نشان دادن ما عاملی شده که آنها فکر کنند با استفاده از تحریم می توانند بدون هیچ نوع هزینه ای ما را به دست بر داشتن از اصول انقلابمان وادار کنند.تنها چاره کار هم قطع مذاکرات و آغاز ساخت و نصب سانتری فیوژهای جدید مطمئن باشید آنها هیچ غلطی نمی توانند بکنند همانطور که در مقابل کره شمالی نتوانستند بکنند. (2493925) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۰:۵۷:۲۵
به امید توافق جامع و کامل . (2493285) (alef-13)
 
بیژن
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۰:۵۹:۲۳
تا دشمنان ایران احساس ضعف نکنند پای میز مذاکره نمی ایند باید منافع این
شیاطین را در تمام دنیا به خطر بندازیم تا کوتاه بیان دلخوشی به مذاکرات بدون
فشار احمقانه است (2493287) (alef-13)
 
داود
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۱:۰۲:۱۹
براي ايران توافق نكردن از توافق بد خيلي بهتره . (2493290) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۱:۴۸:۱۸
نظر شما هم محترمه اما ... (2493372) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۱:۲۸:۳۰
جناب نويسنده، اين اصطلاح كما ديگر إز كجا بود. تعريفي هم كه به كار برديد تعريف مذاكره محرمانه است نه كما. مثل اينكه ما بايد به هر دري بزنيم كه تظاهر كنيم أين مذاكرات براي ايران ان قدرها هم مهم نيست، در حالي كه همه ميدانند توافق چقدر براي ايران حياتي است. (2493338) (alef-13)
 
الف
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۳:۰۶:۴۴
خواننده محترم با تکشر از از نظر شما
از قرار معلوم مطلب را کامل و دقیق مطالعه نفرموده ایدچون در سطرهای پایانی به دلیل انتخاب واژه کما اشاره شده است.
علت انتخاب واژه کما از آن روست که تا زمان انجام مذاکرات ۲۷ آبان و پایان آن کسی از نتیجه روندی که از یک سال قبل برای به سرانجام رساندن موضوع هسته ای ایران آغاز شده آگاهی نخواهد داشت. (2493542) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۵:۴۱:۵۷
من هم منظورم همين تعريف اخرهاي مقاله بود كه هيچ شباهتي به كما ندارد، (2493949) (alef-17)
 
خسرو
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۲:۱۲:۳۷
همانطور که مقام معظم رهبری روز اول فرمودند به مذاکرات خوشبین نیستم چون آمریکا مطمئن نیست من هم همین حس را دارم . عده ای فکر میکنند با توافق غربیها نکنولوژی مدرن به ایران می اورند همه چیز درست میشود .اشتباح میکنید با توجه به بودن عده ای از مدیران دزد و خائن که هنوز برای ما تصمیم میگیرندتمام کارخانه های از رده خارج آنها را با زد وبند به اسم تکنولوژی جدید برایمان به ارمغان میآورند اگر حرفم را قبول ندارید قبل از زدن کلنگ متروی مشهد چندین گروه از مدیران با خانواده و با پول من و شما به آلمان رفتند با چه تبلیغاتی چند تا واگن از رده خارج را آوردند و پس از مدتی به ذوب آهن نیشابور دادند با این خائنین چکار کردند ؟هنوز همانها سرکارند.ومنتظر توافق هسته ای هستند (2493418) (alef-17)
 
ج-ف بسیجی
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۲:۳۲:۳۱
به نظر من از آمریکا رک و بدون رو در واسی بخواهند مایل است چه تحریمهای را لغو کندالبته شاید این موضوع در نگاه اول نشان از ضعف باشد ولی اگر اینکار را الان انجام ندهیم با توجه به موضوعات باقی مانده و ادامه روندروزی خواهد رسید آنها این موضوع را به ما تحمیل کنندضمن اینکه اگر مفاد توافقنامه اولیه مشخص نبود چرا این همه شفاف سازی کردیم به نظر می رسد یا تیم مذاکره کننده ما به انحراف رفته است یا اینکه آنها با برنامه ریزی ما را به انحراف سوق داده اند تمرکز کنید چه خواسته اید و چه انجام داده اید و چی خواسته اند چی انجام شده است اگر تا مهلت ضرب العجل جواب نگرفت مهم نیست جانم فدای رهبر و کشور عزیزم (2493451) (alef-17)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۲:۳۹:۱۶
سلام و خسته نباشید به وزیران امور خارجی بخصوص آقای ظریف که اینقدر صبورانه و جسورانه تلاش خودش را به ثمر رسیدن یک توافق نامه ای که حق کشورمان پایمال در آن نشود ممنون و سپاسگزاریم

بازی سیاسی نقشه آن از یک جنگ سخت تر است چطور می شود که به این مهره حساس رسید کار هر فردی نیست و می شود با بازی مهره ها آن را به نتیجه رساند آنها میخواهند که غنی سازی ما محدود باشد و ما این کار را انجام میدهیم در صورتی که آنها هم در قبال کار ما کاری انجام دهند که باید آن کار برای ما مهم باشد اگر آنها در بازی شطرنج میخواهند که ما اسب را از دست بدهیم باید آنها هم اسب خودشان را حذف کنند که هم برای آنها برد باشد هم برای ما در غیر اینصورت کاری انجام نگرفته است مثل این باشه که ما غنی سازیمان را کم کنیم ولی انها ساز خودشان را بزنند و این اصلا هیچ کشوری قبول نمی کنه تحریم اصلی ترین کاری است که باید انجام دهند و چه تحریمی برداشته شود از آن مهمتر است که این چیزی است که باید ما به آن برسیم که بوسیله آن کار یک سری از کالاها که در تحریم هستند را خودمان از دوشمان برداریم ما شاه تحریم را در نظر می گیریم چیزی که به ما بیشترین آسیب را می رساند و با برداشتن ان 50 درصدد مشکلاتمان برآورده می شود خاطر جمع باشیم که آنها تمام تحریم ها را بر نمی دارند و ما در قبال آن غنی سازیمان را محدود برای اکتشافاتمان می گذاریم که به مرحله بلوغ برسه و به آنها هم می گویم اگر چیزی را ما از غنی سازی به آن دست پیدا کردیم باید مقدار غنی سازیمان را بر مبنای آن افزایش دهیم و در آنجا شما تحریم دیگری را بردارید و ما هم در عوض جنسی یا دارویی که استخراج می کنیم را به شما هم تحویل می دهیم نه همه آن را بلکه شما هم در تحریم ما قرار نمی گیرید که می شود با دانشمندان ما به این اکتشافات رسید و ما هم میخواهیم جنسمان را بفروش برسانیم فرقی به حال ما نمی کند که دارو ما برای نجات انسانها می باشد چه کسی از آن استفاده کند ما نظر منفی نداریم آنها هم نمی توانند بگویند نه چون کار خلافی انجام نمی دهیم ما به نکته هایمان بیشتر فکر باید کنیم و با یک جدول مثبت وارد عمل شویم گفتار خیلی مهم است آنها هر چی فکر کنند برای ما مهم نیست مهم این است که ما پای مذاکره آمدیم برای مشکلات کل جهان و در ضمن برای اوباما هم یک یادگار به جا میماند در هشت سال دوران ریاست جمهوری خود که خود تاریخی است چون آشتی ایران و امریکا در ان صورت گرفته است و من اگر به جای اوباما باشم این کار به سرانجام می رسانم و آنها را هم دعوت می کنیم حتی رئیس جمهور امریکا که دوست داشت می تواند بیاید و چند روزی را در تهران مهمان ما باشه و از نیروگاهای ما هم بازدید کند از قدیم میگن طلا که چه پاکه چه منتش به خاکه ما که از خودمان مطمئن هستیم
برسد به دست مسئولین انتشار نشود

کوچک شما امیر (2493469) (alef-17)
 
حبیب
۱۳۹۳-۰۸-۲۶ ۱۴:۱۱:۰۰
مسلماً به توافق هسته ای نمی رسیم. این را از روی احساسات نمی گویم. یک تحلیل دینی دارم و آن اینست که در حدیث آمده هرکاری را که با بسم الله الرحمن الرحیم شروع نکنید ابتر می ماند و به سرانجام نمی رسد. منظور تنها گفتن لفظ بسم الله الرحمن الرحیم نیست بلکه منظور اینست که آن کار هم حسن فعلی و هم حسن فاعلی داشته باشد. این کار اگر امر پسندیده ای هم باشد و حسن فعلی داشته باشد اما حسن فاعلی ندارد.اگر کسی هدفش رضای خدا و کمک به مردم نباشد و درضمن خودش نیز صالح نباشد کارش به سرانجام نمی رسد. برای ما مشخص شده تمام دولت های قبلی و دولت فعلی نیز اگر مشتاق است در مذاکرات موفق شود هدفش مطرح کردن خود و حزب خود و درست کردن جای پا برای انتخابات بعدی است. تا این افراد بر ما حکومت می کنند همین آش و همین کاسه است. (2493707) (alef-17)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.