نظر منتشر شده
۱۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 319696
سود سپرده بانکی بلای جان تولید شده است
احمد توکلی، 3 دی 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۱
چند روز پیش به ملاقات یکی از دوستان قدیمی رفته بودم. تعریف می کرد که آشنای پزشکی دارد که سالها در کانادا مشغول طبابت بوده است و اخیرا با همسر کانادایی اش به ایران بازگشته است.

با بازگشت به ایران حساب بانکی باز کرده است و مبلغی در بانک سپرده گذاشته و ماهانه حدود ۲۰ میلیون تومان سود می برد. الان هم بسیار راضی است و به مزاح یا جدی گفته است ترجیح می دهم خانه استراحت کنم و به گردش و تفریح ام برسم تا اینکه در ایران طبابت کنم.

متاسفانه سود بانکی بلای تولید شده است. سرمایه گذاری را تهدید می کند و فرهنگ تنبلی را در کشور ترویج می دهد. از طرفی افزایش سود بانکی برای سپرده گذاران، به کاهش تولید منجر شده و رکود تورمی فعلی را دامن می‌زند.

وقتی بانک ۲۲ تا ۲۵ درصد سود به سپرده بدهد، انتظار صاحبان ثروت از سرمایه‌گذاری حداقل باید حدود ۳۰ درصد باشد تا جاذبه پیدا شود. به این، هزینه فرصت پول می گویند. در واقع هر تاجر و صنعتگر معمولی با خودش فکر می‌کند اگر قرار باشد با هزار بدبختی و سختی تولید در کشور را تحمل کنم و کمتر از ۳۰ درصد سود ببرم، همان بهتر که پولم را به بانک بسپارم و ۲۵ درصد بگیرم، مالیات هم نمی‌‌دهم.

هرکس وضعیت امروز اقتصاد کشور را بداند، متوجه است که بخش تولید کالایی قادر نیست با چنین سودهایی به تولید بپردازد، تنها بخش‌های بازرگانی و بازار ارز و سکه می‌تواند چنین سودهایی را قابل قبول سازد. در نتیجه آن مقدار سرمایه‌گذاری باقی مانده نیز، به سمت این بخش‌ها منحرف می‌شود.

*منبع: کانال تلگرامی احمد توکلی
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۱:۵۸:۵۴
تولید که با وام بانکی باشه اخرش ضرر و ورشکستگی خواهد بود و گران تمام شدن تولید است که در اخر خریدار باید پرداخت کند شما اگر میخواهید تولید کنید باید شریک سرمایه گذار داشته باشید در غیر ان باعث ضرر به خود و مردم و اقتصاد خواهید شد (3411326) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۳:۴۱:۳۰
کاهش سود سپرده یک راهکار استاندارد علمی برای رشد تولیده.
اما مخصوص بازار مالی و پولی استاندارده.
نه در کشور ما که فساد و رانت در بازار پول و سرمایه بورس رل اصلی را داره.
اول بازارها رو از مدیران با سابقه حباب سازی و رانتخواری پاکسازی کنید، بعدش قوانین علم اقتصاد رو پیاده کنید. (3411613) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۴:۴۶:۵۲
این راه کارهای اقتصاد کلان مال غربه اونجا جواب میده اینجا یه اقتصاد نیمه دولتی فشل داریم که هیچ تئوری باهاش سازگار نیست. همین نرخ دلار میگن بالا بره صادرات افزایش پیدا میکنه شما از این صادر کننده ها بپرس دلار 3 تا 4 برابر شد خروجیت برای مملکت چه بوده؟ مگه ما مردم الان هزینه دلار بالا رو تحمل نمیکنیم؟ ما داریم هزینه دلار رو میدیم درسته؟ خب خروجی دوستان چه بوده؟ یک عده خام فروش هستن دست به کمر میزنن ژست صادر کننده میگیرن رفتن هر چه کالای بنجل بود بردن کشورای تازه استقلال یافته شوروی سابق فروختن اونجا دیگه الان ما اعتباری نداریم میگن کالاهااشون تقلبیه. خروجی شما صادر کننده ها فقط از بین بردن اعتبار بارزگانی کشور بوده و لاغیر .
دولت دلار رو برده بالا که نفت که میفروشه ریال بیشتری گیرش بیاد هزینه این کار رو چه کسی باید بدهد؟ معلومه ما مردم
میگه عیب نداره هزینه میکنی عوضش صادرات بیشتر میشه اشتغال زایی میشه!! خب پس کو؟ کجای دنیا دلار یکسال 4 برابر میشه؟ طرف 10 درصد دلار رو بالا میبره صادراتش شکوفا میشه اینجا 200 درصد و 300 درصد هم جوابگو نبوده
میپرسیم په چی شد اقای صادر کننده می فرماید:: البته دلار خوبه الان ولی مد نظر ما 6000 و بالا تر می باشد!!! مطمئنم در محافل خصوصیشون همین صادر کننده ها دنبال تحمیل دلار 10 هزار تومنی هستن. خواب اونو میبینن
اقا این دلار رو بیارید زیر 2000 دلار بالا جواب نمیده اینا هم یک عده خام فروش هستن احدی رو استخدام نمیکنن ما صادراتی هم نداریم.
گزارشی هم به مردم بدین که دلار بالا رفت میزان اشتغال و تولید ناخالص داخلی و حجم کالای صادر شده( به دلار نه ریال) چقدر بالا رفته (3411767) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۰۰:۵۰:۰۲
صادرات و تولید در تمام دنیا با سرمایه گذاری خارجی شکوفا شده است . وقتی

سرمایه گذار خارجی در کشوری سرمایه گذاری میکنه بخاطر سود خودش هم که

شده تکنولوژی روز رو وارد اون کشور میکنه و بازارهای خارجی رو براش فراهم میکنه

ولی متاسفانه در ایران منافع عده ای با این موضوع درتضاد است . (3415546) (alef-11)
 
مصطفي
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۵:۲۱:۳۱
...
كجاي دنيا ميتونن با سود ٢٨٪+٦٪ ( بهره و جريمه ديركرد ) توليد و زير ساختها رو ايجاد كرد؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!


مشكل تر اينكه از كجا كسايي رو پيدا كنيم كه بجاي دريافت سود سپرده
سراغ اشتغال و توليد وكار افريني و،،،،، بروند؟؟؟؟؟!!!! (3411867) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۰:۴۵:۱۵
داداش مصطفی جان
اما مشکل اینجاست که حتی اگر سود سپرده بانکی کم بشه، بخش عمده پس اندازهای مردم به سمت مسکن و ارز و دلال بازی میره که اصلا به سود مردم و کشور نیست. فکر نکن مردم حاضرند دارایی خودشون رو ببرن سهام بخرند که قیمتش در 8 سال گذشته بی جهت و با دستکاری بازار چندین برابر رشد داشته و هر لحظه امکان زیان و ورشکستگی سهامدار میره

اگر بازارهای صادراتی از چنگ مافیای صادرات خارج بشه، مطمئن باش تولید با کیفیت میتونه صادر بشه و درآمد ارزی هنگفتی خیلی بیشتر از سود بانکی نصیب تولیدگننده کنه. (3412707) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۸:۲۲:۲۱
آفرین (3413320) (alef-11)
 
داود فیروزیان
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۹:۳۷:۱۵
سلام،

آقای توکلی من یک تولید کننده هستم که شرکت دانش بنیان هم دارم،
یکی از مهمترین مشکلات در کشور ما که به تولید نیز لطمه زیادی زده،
فساد است.
اگر می خواهید اقتصاد به سرانجام برسد به رفع مشکلات فساد اقتصادی نیز
اهتمام کنید

با تشکر (3413421) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۹:۲۵:۱۸
افرین بر شما دوست گرامی که به نکته ای علمی اشاره کردید به دور از تیترهای شعاری (3414798) (alef-11)
 
ahmad
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۹:۳۸:۰۰
شما اول فساد موجود در کشور رو درست کن مالیاتهای سنگین رو کاهش بده عوارض و هزینه های سنگین اب برق گاز رو کاهش بده برای تولید داخلی بازار فروش اماده کن جلوی اقتصاد زیرزمینی رو بگیر بقیه مسایل درست میشه و پول از سیستم بانکی بطور خودکار وارد چرخه تولید میشود (3414826) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۶ ۱۶:۳۰:۳۱
اول تورم را واقعی پایین بیاورید بعد نه اینکه تورم 35 درصدی را 10 درصد اعلام کنید (3419951) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۳:۴۴:۳۲
قران می فرماید ربا در حکم جنگ با خداست ،ایا ما انتظار داریم با خدا بجنگیم و اوضاع هم عادی باشد. از جناب آقای توکلی که در کسوت نماینده مجلس هستند مصرانه تقاضا می کنم پیگیر بازنگری وضعیت بانکداری در کشور جمهوری اسلامی ایران باشند (3411621) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۶:۱۲:۰۶
عزیزم این ربا نیست وقتی تورم 20% بهره هم 20% این چه ربای ؟؟؟ ارزش پول حداقل باید حفظ بشه مگر نه پول به سمت سکه و دلار و مسکن میره (3412060) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۷:۱۶
عزیزم پول باید به سمت تولید و کار آفرینی و خلاقیت بره. نه دلار و سکه و مسکن. این چیزی که ما داریم بهش میگن، اقتصاد بیمار. فعلآ هم که در رکود قرار داریم و بهش میکن چـــی ؟ بیمار در حال احتضار! میدونی یعنی چی؟ یعنی فاجعه. (3413061) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۰۸:۳۱:۲۲
بازار بورس که فعلا تعطیل ، بورس محل تشکیل شرکت هاست نه کف بازار ! (3415830) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۱:۰۲:۴۰
ارزش پول هرکسی باید با کاسبی وتولید وتلاش حلال حفظ بشه وسودآوری داشته باشه. سودبانکی ۲۰ درصدی فعلی کشور رو فلج کرده وخوابونده. همه تنبل شده اند وخونه نشسته اند دارند سودبانکی میگیرند . کسی دیگه دنبال کار وکاسبی وتولید نمیره. این یه مریضیه یه سمه یه ویروس مهلکه واسه اقتصاد مملکت که عاقبتش دامن گیر همه میشه. حالا از اثرات روانی واجتماعی بیکاری وتوخونه نشستن که مفسده میاره بگذریم!.دولت هم که اصلا معلوم نیست چه برنامه ای داره. کشور داره ازدست میره آقای روحانی .... (3424213) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۶:۱۳:۲۸
اگر بهره بانکی کم بشه پول به سمت مسکن و زمین ، سکه و دلار میره این هم به نفع عده ای !!! اکثریت مردم ضرر می کنند (3412065) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۱:۱۷:۲۶
اونوقت چهار باربر کردن قیمت دلار حکمش چیه؟ (3412793) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۴:۵۸:۰۹
چرا همش از کم کردن سود بانکی میگین
ولی از کم کردن جریمه دیرکرد مثلا مالیات یا مثلا عوارض شهرداری که بعضا به 36 درصد میرسه چیزی نمیگین؟ (3411802) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۵:۲۱:۰۲
این نتیجه بی اعتمادی به مردم و زدن دست رد به سینه مردمی است که حدود هشتصد هزار میلیارد تومان نقدینگی سرگردان دارند مثلا در مساله ای مثل پدیده اگر مسائل مدیریت میشد و سرمایه از سرمایه گذاری گریزان و فراری نمیشد و اگر مسئولین به جای ذبح پروژه به بارور و شفاف شدن آن کمک میکردند هم امروز سرمایه های مردمی در جهت تولید در همه زمینه ها به جریان افتاده بود و هم دولت با کنترل این سرمایه ها و برداشت مالیات مکفی دخل کشور را به خرجش میرساند اما متاسفانه امروز با موجی از رکود طرف هستیم که در شرایط ریسک بالا سرمایه خود را هرگز به جریان نخواهد انداخت...با سپاس (3411865) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۵:۲۶:۴۲
مملکت قانون ثابتی نداره هر روز عوض میشه برای همین تولید و کسب و کار به جایی نمیرسه شما سرمایه گذاری میکنی به خاطر یک قانون یک عده بر شکست می شوند یک عده پول دار !!! (3411885) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۵:۲۹:۱۷
مشکل تولید نبود تکنولوژی ، مشکل تولید عدم صادرات ، مشکل تولید تحریم هاست ، مشکل تولید عضو نبودن در سازمان تجارت جهانی !!! (3411899) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۱:۱۵:۳۰
چین چرا این همه صادرات داره ؟ تا حالا فکر کردید ؟ چین یک سایت علی بابا داره که با پول های الکترونیک کالا به کل دنیا صادرات میکنه چرا همچین چیزی در ایران راه اندازی نمیشه ؟؟؟ چرا به تکنولوژی ساخت توجه نمیشه ؟ چرا تکنولوژی برای تولید وارد کشور نمیشه ؟ چرا از صنایع حمایت نمیشه ؟ این یک تجارت بالای 200 میلیارد دلار یعنی 10 برابر صادرات نفت ! (3413581) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۵:۵۲:۳۸
چند مثل از مشکلات سرمایه گذاری و تولید در ایران ":

شما در بخش تجارت الکترونیک فروش کارت شارژ سرمایه گذاری می کنید و خرج میلیونی برای تبلیغات می کنید اما سود فروش یک شب از 3% به 1% کاهش پیدا میکنه در نتیجه شما بر شکست می شوید و عده ای بیکار !

شما تصمیم به راه اندازی یک شرکت پتروشیمی سهامی عام می کنید، خرج زیادی برای پذیره نویسی و ... انجام می دهید اما بعد از مدتی به خاطر تحریمها انتقال تکنولوزی و ساخت پتروشیمی فراهم نمیشه و چند ساختمان و بنای نیمه کار رو دست شما می مونه !!!

شما تصمیم به راه اندازی یک بانک الکترونیک می گیرید مجوزهای لازم رو اخذ می کنید سهام می فروشید و کار رو شوعمی کنید اما بعد مدتی قوانین بانک مرکزی عوض میشه و مجوز شما یکشبه باطل میشه !!

و ...

مشکلات تولید و سرمایه گذاری در کشور اینها هستند نه بهره بانکی !!! (3411979) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۹:۳۸:۱۳
شما دیگه چرا استاد محترم اقتصاد
درسته سود بالا موجب بی انگیزگی سرمایه گذاران میشه اما طبق تحقیقات موثق سهم سود بانکی از هزینه های تولید در ایران حدود ده درصد است. (3412564) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۹ ۰۱:۰۸:۲۱
متاسفانه تحقیقات شما موثق نیست و بهره ی بالای وام های بانکی ازیک طرف و سود بالای سپرده گذاری بیشترین سهم رو در رکود وحشتناک فعلی داره. دولت هم که نمیدونم منتظر چیه؟؟!!. میخواد همه ی تولیدکنندگان ورشکسته شوند وآمار بیکاری به ۱۵ میلیون نفر برسه بعد بیاد هزینه کنه که تبعات اجتماعی شو مثل فساد اعتیاد وطلاق وازهم پاشیدن خانواده ها رو جمع وجور کنه. دولت خیلی خیلی کند عمل میکنه. (3424219) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۰:۰۰:۰۸
حتی اگر سود بانکی هم کم بشه اغلب میرن دنبال طلا و دلار ، مگه با قوانین سخت کارگری ، اگر کسی تولیدی بزنه دیگه صاحب اختیار اموالش هست؟نیست من بعد دولت و اداره مالیات با بستن هزار جور مالیات و بهونه اوری و سازمان تامین اجتماعی و کارگران و برو بالا تصمیم گیرند .مگه که یک نفر مغز خر خورده باشه تو این اشفته بازار رانت خوری دونگ طلبی نهادها و عوامل فوق الذکر پولش را تو تولید هدر بده .حتی اگر سود بانکی بشه 5 درصد، کار و کسب و تولید ضرر داره تو این مملکت با این قوانین. (3413467) (alef-13)
 
abbas
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۰۲:۵۰
بنظر من مسئله سود نیست بلکه روش دادن وام است. وام های کوچک بلای تولید شده اند . شما وقتی پول بزرگی را کوچک کنی از قدرت آن پول بشدت می کاهید. بنابراین کارخانه بزرگی احداث نمی شود . اشتغال ایجاد نمی شود و در نتیجه نارضایتی بالا میرود (3411339) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۰۳:۰۷
جانا سخن از زبان ما میگویی. وقتی بیکاری تشدید بشه شاید سیاستهای بانک مرکزی در مورد سود سپرده شاید تغییر کنه ک اونوقت خیلی دیر خیلی دیر..... (3411341) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۴:۴۵:۴۷
اتفاقا برعکس شما و جناب توکلی معتقدم همه جای اقتصاد باید با همه جایش تطابق داشته باشد. کاهش دستوری سود در دولت نهم هم اساسا جواب نداد.

جناب توکلی بهتر از بنده میدانند که اقتصاد یک وجهی نیست تا تورم و رکود توام و انواع رانت ها و مفسده های اقتصادی قانون کار و عدم حضور جدی در بازارهای جهانی و .... حل نشود کاهش دستوری سود بانکی مشکلی را حل نمی کند.

...کشوری در دنیا نیست که دلار و سکه و ماشین و مسکن مولفه های تکان دهنده اقتصاد آن باشند. در هیچ جای دنیا ملت 18 میلیارد دلار رو در منزل و به منظور سود یا حداقل عدم کاهش ارزش پس انداز خود نگه نمی دارند.

... اگر ما در بازار جهانی حضور نداشته باشیم حرف زدن از تولید (حداقل در اندازه های حرفه ای آن) اگر سخن گزافی نباشد کم اثر است.

..... (3411761) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۰۴:۵۴
نرخ تورم در ایران به گفته خود دولت ۱۵ درصد است ، ولی‌ نرخ دلار تنها ۵ درصد افزایش یافته... این یعنی‌ ۱۰ درصد به نفع وارد کننده!.... تازه دلار در دنیا نیز نسبت به ارز‌های معتبر دیگر شدید رشد کرده و تا ۳۰ درصد هم افزایش یافته...یعنی‌ این ۲۹۹۷ تومن عملاً ارزانتر از ۲۸۵۰ تومن است و عملاً به نفع کارگر کره و چین و فرار سرمایه کشور توسط سرمایه دارن است....پیش به سوی واردات بیشتر و پر کردن حساب بانکی‌ کشورهای غربی، چون مهم این است که مردم فکر کنند دلار گران نشده و .... (3411345) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۹:۰۴:۲۳
دیگه چقدر میخواستید گرون شه؟
سه برابر یا چهاربرابر تو سه سال کمه؟
شما احتمالا دوره ارز 7یا 1000تومنی را یادتون نمیاد ولی ظاهرا وضع اقتصاد و هم وضع رفاه مردم بهتر بوده اونم بدون کلید و تدبیر به قول دوستان شما! (3412482) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۰۹:۱۱
چرا بهره بانكب را پايين نمي آورييد تا توليد جان بگيرد؟
سود بانكي در واقع جبران خسارت تورم است .
چرا من بايد 10 سال پيش هزار تومان در بانك با ارزش آن روز بگذارم و امروز همان هزار تومان را با ارزشي چند برابر پايين تر دريافت كنم ؟ (3411353) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۰۹:۲۷
"وزیر نفت در ادامه افزود: یکی از فازهای پارس جنوبی را با قرارداد یک میلیارد دلاری به خارجی‌ها واگذار کردیم که تحویل داده شد. در همان پروژه با وجود آنکه 7/ 3 میلیارد دلار به پیمانکار ایرانی داده‌ایم، ولی هنوز آن پروژه تمام نشده است."

حالا اگر کسی‌ بگه پرتغال فروش را پیدا کنید، همه میگن مخالف تولید ملی‌ و در خدمت شرتکتهی چند ملیتی است!..... اگر بگه این جریان در تمام صنائع خودروسازی یا پتروشیمی یا غذای یا ...کم و بیش ادامه داره، همه میگن مخالف اشتغال مردم ایران است و در خدمت اجنبی!!!!!...البته همه نمیگن، ولی‌ همون مدیران جهانی‌ که مسول این صنایع هستند ، خواهند گفت و بیشتر و عوض اینکه اینها پاسخگو باشند، طرف باید به جرم شائبه پراکنی و ....مورد پیگرد قرار گیرد و از طرف وزیر همراه آنها، به لقب پر افتخار خائن برسد!!!!.......... (3411356) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۱۱:۳۹
معلوم نيست كدامش را باور كنيم يكبار ميگيد كه مردم حسابهاشون را از بانكها بكشند بانكها از رونق مي افتند و ورشكست ميشوند يكبار مي گيد سود سپرده بلاي جان كشورهست و
چرا نمي گيد پولهايي را كه رانت خواران و عزيز دردانه ها مي گيرند به اسم توليد ولي ميروند باهاش تفريح مي كنند ضررهاي زيادي ببار آورده
آيا بهتر نيست كه طوري ترتيب داده شود كه بانكهايي كه چنين پولهايي را مي گيرند خودشان در توليد صادرات و واردات بكار بگيرند؟
اينقدر افرادي هستند كه به دليل كمي پولشان نمي توانندخودشان در بخش توليد و سرمايه گذاري كار كنند يا بدليل پيري نمي توانند فعال باشند و از شركتها هم مي ترسند مبادا كه پولشان را بخورند بنابر اين پولشان را به بانك مي برند چون مطمئن مي دانند (3411366) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۱۲:۵۵
سود سپرده بانکی در قیاس با مالیات و بیمه برای تولید و قرارداد قابل قیاس نیست. مالیاتی که تولید کننده های خرد فقط دچارشن (3411367) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۱۴:۳۴
سود سپرده بانکی باید صفر بشه . نرخ بهره بانکی هم باید صفر بشه یا چیزی کمتر از یک در صد . از همه مهمتر نرخ تورم باید صفر بشه . هر کس سود میخواد باید بره تو بورس سرمایه گذاری کنه که در کنارش ضرر هم باشه . از دو هزار سال پیش انسان فهمید که اقتصاد باید به این شکل اداره بشه تا موجب شکوفایی و رفاه باشه در غیر اینصورت موجب فساد و تباهی میشه . در کتب مذهبی هم به تفضیل این مسئله اومده . ژاپن آمریکا و اروپا سالهاست به این صورت اداره میشن که الان انقدر پیشرفته شدن . ما هم باید شروع کنیم . اول از همه نرخ تورم باید صفر یشه تا نرخ تورم صفر نشه هیچ چیزی درست بشو نیست . مجموعه حکومت (دولت و....باید دست از بنگاه داری بر دارن و بودجه دولت روز به روز انقباضی تر بشه و متناسب با در آمدها برنامه ریزی بشه . تا این کارها صورت نگیره صحبت از بالا و پایین کردن سود بانکی اشتباست چون مردم حمله میکنن به سمت دلار و طلا (3411374) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۰:۰۹:۳۹
معلومه خیلی محتاج پولی ، اگه صاحب سرمایه بودی تو این اشفته بازار ، از مالیات گرفته تا قوانین کارگری و غیره حاضر نبودی حتی اگه سود هم صفر بشه سرمایه تو بریزی تو تولید.با این سیاست ها که هر روز تغییر می کنه و فریاد مرگ بر کشوری هر زوز داد میزنن و تحریمها و... چه تولیدی ، کدوم اعتمادی؟پول یا مفت میخایی نمیشه و نداریم.اول باید سیاستها ثابت و قوانین برای تولید سهل گردد اصل سرمایه از طرف دولت تضمین گردد،تا سرمایه گذار بیاید. (3413477) (alef-13)
 
بیگی
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۱۵:۵۳
تا حالا ثابت شده که دولت ها به هر کاری دست زدن خرابش کردن چه تولید چه مسکن در هر اموری از مملکت به جز کار خودش دست زده خراب کرده بزرگترین کمک دولت به رونق اقتصاد اینه که به هیچ کاری دخالت نکنه و کمک بیشتر اینکه سنگ ها رو از جلو اقتصاد برداره ورود ناشیانه دولت به اقتصاد فرهنگ و در کل همه چی رو خراب میکنه حالا چه سود بانکی باشه چه اقتصاد باشه دولت بره کار خودشو بکنه همین به همین سادگی به خدا همه چی درست میشه (3411379) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۳:۱۲:۴۳
کجا دولت مسکن ساخت؟؟؟ (3412997) (alef-11)
 
مازیار
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۱۶:۴۴
بادرود

اول باید زمینه سرمایه گذاری فراهم بشه بعد قدمهای بعدی برداشته بشه . وگرنه همین پول میره سمت ارز و مسکن و مثل چند سال قبل اونجا رو هم به آشوب میکشه. خیلی هم به سرمایه دار فشار بیاد جمع میکنه میره .

به نظرم باید سقفی برای سپرده های بلند مدت که شامل سود میشن گذاشته بشه تا ثروتمندها - نه مردم فقیر که 2 زار دارن - همه پولشون رو نتونن تو بانک بزارن (3411383) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۲۵:۲۸
چند نکته:
1-اگر حساب به دلار باز کنید سودش در حد یکی دو درصده و مبلغ زیادی نیست
2-سود واقعی که مردم میبرند از تفریق نرخ سود از نرخ تورم بدست میاد چندین سال نرخ تورم از نرخ سود بیشتر بود مثلا زمانی نرخ تورم رسمی 35 و سود 25 بود چرا وقتی که سپرده گذار 10 درصد ضرر میکرد دوستان چیزی نمیگفتند؟ تازه این ارقام رسمی است و به شخصه به نرخ تورم گفته شده اعتقاد ندارم
3-اینکه یک طرفه چیزای خوب غرب را که به نفعمونه رو بیان کنیم و چیزایی که به ضررمونه رو بیان نکنیم راهکار درستی نیست.
4-مردم باید چکار کنند؟ تولید که زیانده است و در رکوده کجا باید طرف پولش رو سرمایه گذاری کنه؟ شما بیا پول مردم رو بگیر و ضمانت بده که از بین نمیره ببر توی تولید اینکه بنشینیم و بگیم خیلی بده و...درست نیست
5-سود بیاد پایین همه پولهاشون رو از بانک درمیارن تبدیل به دارایی فیزیکی می کنن و مشکل در یک جای دیگه ایجاد میشه تولیدی ما نداریم
6-به سوال من جواب ندادین شما اقتصادددانان که مغتقد هستید که با بالا رفتن دلار صادرات بالا میره در کشور ما یکساله تا 4 برابر هم بالا رفت چند نفر اشتغال زایی کردید؟ و چقدر به تولید ناخالص داخلی کمک کردید؟ امار کجا است؟ چرا ادر کننده ها امار ارائه نمیکنند که ما بدانسم این هزینه سنگینی که برای دلار بالا میدهیم ماححصلش چه شده؟ شما صادر کننده ها در سال 90 در وضعیت به فرض A بودین که سودی هم داشتین ورشکست هم نبودین در سال 91 و 92 با 4 برابر شدن دلار که هیچ کجای دنیا سابقه نداره عملکردتون چه بود؟ ایا شما خام فروش هستید یا صادر کننده؟
برای خروج از رکود این راه حل های تئوری های اقتصاد کلان در اینجا جواب نمیده:
1-نرخ دلار باید به زیر 2200 برگرده
2-هدفمندی باید متوقف شده و هزینه ها کم بشه
3-اگر قرار هدفمندی ادامه پیدا کنه حقوق کارگر باید بین المللی شده و به ماهی 2000 تا 3000 دلار برسه حقوق مهندس و کارمند هم از 3000 تا 8000 دلاره نمیشه که یک طرف رو دوستان بین المللی کنن حقوق هم باید بین المللی بشه نمیشه هزینه ها بین المللی ولی حقوق حقوق اداره کاری باشه
باتلاخره شما صادر کننننده ها ج.وابی به ما ندادین بنده چند ماهه این سوالو ازتون پرسیدم که عملکرادتون با این هزینه زیاد دلاری که برای ما ساختین چه بوده یه گزارشی به مردم بدین (3411415) (alef-11)
 
صمد
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۳:۳۳:۱۶
من به سهم خودم از اینکه وقت گذاشتی و چنین نظر پر محتوایی ارسال تشکر می کنم. من سایت الف رو دنبال می کنم و اغلب نظرات زیر مطالب مختلف رو مطالعه می کنم. . (3411581) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۸:۰۶:۵۱
اگر صادر كنندهها موفق بودند كه الان يك عالمه دلار از صادراتشون عايد مملكت شده بود وارزون ميشد نه گرون (3412349) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۲۹:۱۱
با احترام فراوان به دکتر توکلی
به چند دلیل واضح با نظر ایشان مخالفم

1- وقتی در کشور بانکداری خصوصی تاسیس می شود، اختیار میزان پرداخت سود بر عهده اوست تا با سرمایه گذاری های موجه و مدیریت منابع ،سود رقابتی بیشتر برای جذب مشتری بیشتر بپردازد

2- اینکه منابع بانکی به سوی تولید روانه نمی شود، مقصرش عدم نظارت موثر بانک مرکزی است. می توان تمهیداتی اندیشید تا بانکها از سرمایه گذاری در بازارهای مخرب دلالی خوددرای کنند.

3- به فرض که سودسپرده کاهش پیدا کرد و دارایی مردم به سمت شرکت بورس رفت. آیا با توجه به میزان بالای رانت موجود در بورس، این حجم دارایی مردم به سمت تولید خواهد رفت یا به جیب دلالان سهام و کارگزاران و دارندگان اطلاعات نهانی شرکتها؟

4- وقتی اقتصاد کشور فاقد نظارت کافی است، مطمئن باشید مسافت بین جیب مردم و بخش تولید، هزاران روزنه دیگر برای جذب دارایی مردم موجود است. (3411421) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۳۷:۰۶
آقاي توكلي شما ميتوانيد يك مورد توليد پيشنهاد دهيد كه سرمايه گذار با توليد واقعا داخلي آن به زمين گرم نخورد.
توليد در صنعت ما شده يك رانت براي ماركينگ اقلام وارداتي چيني كه نيازي به سرمايه گذاري توليدي ندارد.
شما متضمن ورود به وندور ليست براي توليد كننده واقعا داخلي ميكنيد؟
اگر ادعا كنم با كيفيت تر و ارزانتر از چين در داخل قطعات خاص صنعتي را توليد كنم ، تاييد ميكنيد جنس من در پيچ و خم پروسه هاي بازرسي به دلايل نامعلوم ريجكت نشود. يا توليد كنندگان اسما داخلي از ما بهتر با ماركينگ جنس درجه ٨ چيني به نام خود و روابط ويژه مرا ورشكست نككند.

جناب توكلي ،توليد صنعتي كنوني ما هم در چين است و سازندگان خاص ما با رانت وندور ليست و ... ماركينگ كار به نام توليد داخل ، اين مشكل توليد است نه ٢٪‏ بالا يا پايين شدن سود بانكي (3411441) (alef-11)
 
عماد
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۳۸:۲۶
شرح حال بانک و بانک داری در ایران یعنی "یکی بر سر شاخ و بن میبرید." (3411444) (alef-11)
 
اصغر
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۴۲:۳۱
ر واقع هر تاجر و صنعتگر معمولی با خودش فکر می‌کند اگر قرار باشد با هزار بدبختی و سختی تولید در کشور را تحمل کنم و کمتر از ۳۰ درصد سود ببرم، همان بهتر که پولم را به بانک بسپارم و ۲۵ درصد بگیرم، مالیات هم نمی‌‌دهم.

ا هزار بدبختی و سختی
ا هزار بدبختی و سختی
]چرا در مملکت تولید باید اهزار بدبختی و سختی باشد . مشکل اینه . نه بهره بانکی . جرا صورت مسیله رو عوض میکنید؟ (3411450) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۴۳:۵۵
شما اول بگو من نوعی باید بدون سود بانکی چیکار کنم بعد انتقاد کن چون انتقادت غیرسازنده است. اولا چیزی که شما بهش میگین سود بانکی اصلا سود نیست بلکه ضرره چون نرخ به اصطلاح سود از نرخ تورم واقعی پایین تره (تورم 15 درصد رو که جدا باور نمی کنید؟!) ما پولمون رو می ذاریم تو بانک تا ارزش نسبیش حفظ بشه حالا اینکه وقتی نرخ تورم بالای 40 درصد و نرخ سود بانکی 17 درصد بود و ارزش پولی که با زحمت و عرق ریختن طی چند سال دراورده بودیم تو بانک ها یک سوم شد بماند.

درثانی اول باید حقوق ها و دستمزدها اصلاح و واقعی بشن بعد نرخ تورم بیاد پایین تا بعد برسیم به مساله کاهش سود بانکی. الان خود من 10 ساله دارم کار می کنم و هرچی هم دراوردم می ذارم تو بانک و الان دارم هر ماه یک میلیون بهره می گیرم ولی حقوق من ماهی فقط یک میلیون تومانه یعنی برای اینکه بتونم زنده بمونم (و نه اینکه زندگی کنم!) به این سود نیاز دارم و تازه با روی هم گذاشتن حقوق و سودبانکی فقط به دو سوم خط فقر می رسم نه حتی به خود خط فقر! هر وقت حقوق من شد 3 میلیون تومان و به خط فقر رسیدم و تورم هم شد 1 درصد شما کلا سود بانکی رو حذف کنید. اگه اعتراضی کردم ولی تا اون موقع شما مخالفان سود بانکی بالا فقط سکوت کنید و از روسیه یاد بگیرید که با کاهش ارزش پول ملیش نرخ سود بانکی رو 70 درصد کرد تا ارزش پول مردمش پایین نیاد. (3411456) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۴۹:۴۲
آقای توکلی‌‌فرمایش شما درست که نرخ بالای سود بانکی به طور مطلق خوب نیست ،ولی اول باید تورم را " واقعا" و نه " روی کاغذ" و با " حرف و اداعا" پایین آورد. و ارزش پول ملی که به طور کاذب یک چهارم شده باید به جایگاه اول بازگردد.چه کسی الان می تواند با این وضع قیمت دلار تجهیزات و مواد اولیه بخرد؟
وقتی هر روز قدرت خرید پایین تر می آید ،چه کسی تضمین می کند من تولید کننده بتوانم محصولم را به فروش برسانم؟ وقتی دولت اجازه نمی دهد فیمت دلار پایین بیاید و هر وقت کم می آورد قیمت آن را در بازار افزایش می دهد ،من از کجا مطمین باشم فردا هم می توانم برای تولیدی ام خوراک تهیه کنم؟ وقتی هر روز قدرت خرید کارگرانم پایین تر می آید و حقوقی که من می دهم به آنها کافی نیست و نارضایتی شغلی به دنبال دارد و نارضایتی موجب
کم شدن وجدان کاری می شود. (3411467) (alef-11)
 
مولد
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۵۱:۵۹
نه که در هشت سال دولت آقای احمدی نژاد که تمامی منابع بانکها با نرخ چهار درصد اعطاء گردید " همه تبدیل به تسهیلات معوق شد " تولیدمان رونق گرفت !!! مشکل اینجاست که تولید کنندگان به سود کمتر از دویست الی سیصد درصد قانع نیستند و اگر به بحث آمار وارقام باشد مخابرات هم با آنهمه درامد "لایحتسب " ادعای ضرر وزیان دارد بیائید کمی منطقی باشیم اکثرمان دنبال پول مفت وباد آورده هستیم وبس میخواهیم تسهیلات چهار درصد بگیریم وبگذاریم بانک وتفاوت سودش را نوش جان کنیم , والسلام (3411474) (alef-11)
 
امیر
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۳:۰۳:۵۳
کدام تولید!!!؟ با کدام تکنولوژی !? فقط حرف تولید زده میشه. تولید بی بازده. شبیه خودروسازی. از سالهای دور در دبیرستان یادمه بحث بود که خیلی از کارخانجات ما به دلیل مشکلات محیط زیستی ، عدم بازدهی ، استفاده زیاد از انرژی سوبسیدی و .... باید تعطیل بشه. (3411504) (alef-11)
 
الف
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۳:۰۵:۳۳
توقع داری من پولم را قرض الحسنه بذارم بانک تا به بعضی ها وام میلیاردی بده ویکشبه....... (3411508) (alef-11)
 
قرتاسي
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۳:۰۷:۰۰
توليد؟ خدا خيرت بده توليد كننده داخل ايران بيچاره است.بيچاره (3411513) (alef-11)
 
قرتاسي
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۳:۰۷:۲۰
نصف مملكت بر اثر ركود تعطيل شده. كجاي كاري داداش (3411514) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۳:۲۰:۰۱
یک کلام پدر اقتصاد ایران را را این بانکها دراورده وتا زمانی که پولهای این مردم به جای سرمایه گذاری در بانکها بصورت وامهای قرض الحسنه به کارمندان ومدیران انها جهت کارهای دلالی وواسطه گری قرار گیرد هیچ تحرکی نه در تولید ونه در کاهش بیکاری وغیرهمشاهده نخواهد شد (3411552) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۳:۳۹:۵۱
جناب توکلی هیچ ادم عاقلی در کشور ما از این به بعد دنبال تولید نخواهد رفت تولید دردسر و گرفتاری داره و هر روز هم یه قانون جدید میارید براشون تولید کجا بوده؟ یه سری تولیداتی 40 سال پیش داشتیم که تعطیل شد رفت پی کارش (3411605) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۴:۱۴:۵۸
بنظر من بی تدبیری و خردی مدیریت های بانک مرکزی باعث تمام این مشکلات اقتصادی ما شده است و تا ما نتوانیم یک بانک مرکزی و مدیریت ان مانند ممالک دیگر مستقل با دانش و تخصص لازم داشته باشیم ... (3411694) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۴:۱۶:۲۷
مردم قضاوت کنند که در چه دولتی با راه اندازی صندوق های عجیب و غریب به مردم و از همه بدتر به فروشندگان و تولیدکنندگان یاد داد که پول هایتان را در بانک ها بذارید و سود بگیرید و این بود که نقدینگی از بخش تولید به بانک ها رفت و رکود ایجاد شد. حالا .... که رکود ایجاد شده و تولید متوقف شده و از این حرف ها. خدایا همه ما را به راه راست هدایت بفرما. الف لطفا منتشر کن. (3411696) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۴:۱۷:۵۰
...
دولت محترم با سیاستهای غلط اقتصادی هر از چند گاه با تغییرات نرخ ارز موجودی مردم را ..تضعیف می کند
.......
ابتدا اقتصاد را در کلیت و تعاریف ان مجری نمائید خواهید دید که مردم و بانکهای مسئول به نمایندگی پس انداز کنندگان چرخه تولید را با اشتیاق راه اندازی کرده و در چرخه تولید و اشتغال سهم معقول هر یک از عوامل به شیوه مرسوم و شایسته در اقتصاد بدست خواهد امد. (3411698) (alef-11)
 
ح رضایی
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۴:۳۲:۵۳
آقای توکلی اگر شما بخواهید می توانید با اهرم مجلس دولت را وادار به کاهش سود سپرده های بانکی بکنید، وگرنه که تا به پیشنهادها، هشدارها، نصیحت ها و ... فایده ای نداشته است. دولت مدام به بهانه کم کردن تورم با تولید و اشتغال مبارزه کرده است و هیچ گوش شنوایی وجود ندارد. (3411725) (alef-11)
 
محمد جواد
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۵:۰۹:۱۸
با اینهمه مشکلات و سنگ اندازی ارگانهای دولتی در راه تولید و رقابت ناسالم و نابرابر دولت و نهادها.... با صنعت حتی اگر سود بانکی صفر هم شود کسی سمت تولید نمی رود بلکه پولها باز سمت مسکن و ارز وطلا خواهند رفت یا به خارج از کشور خواهند رفت.
بظور مثال ما یک شرکت نرم افزاری تاسیس کردیم اما برای هرکاری نیاز به رتبه شورای عالی انفورماتیک بود که این رتبه خودش بجای بررسی توانایی فنی فقط میزان نیرو و حجم قراردادها را بررسی میکند و برای شروع رتبه پایینی میدهد که عملا بدرد نمی خورد و قضیه اول مرغ و تخم مرغ پیش میاید که برای رتبه مناسب باید پروژه های خوب گرفته باشید و برای گرفتن پروژه باید رتبه خوبی داشته باشید. ضمن اینکه رقیب ما در بازار چند شرکته.... که خروجی ضعیفی دارند و صرفا با تکیه بر سرمایه و رانت پروژه می گیرند. (3411831) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۵:۱۷:۲۴
مشکل اصلی تولید در کشور ثبات نداشتن قوانین در کشور (3411854) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۵:۲۹:۴۹
مشکل تولید این حرف ها نیست (3411902) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۶:۰۸:۱۰
مردم تو این مملکت ......پولشونو بیارن تو بخش تولید که یک شبه نابود بشه کی به فکر تولید کننده بخش خصوصی ومردم عادی است (3412041) (alef-11)
 
ایثارگر
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۶:۱۶:۱۷
سلام به همه مردم زحمتکش واقعی .آقایان حرفهای قشنگ میزنید من که یک ورزشکارمو 25سال شغلم باشگاهداریه باهموطنام دردودکنم واقعیت اینکه بخاطر رکود بازار وگرانی دارم بندو بساطمو جمع میکنم چون مردم(جوانها)دیگه حسو حال ورزشو هم ندارن.چون دیگه پول ندارن !!دولت تدبیروامید هیچ وام یا تسهیلاتی به قشر ورزشکار اختصاص نمیده واگر پارتی ومعدل بالا( بانکی )داشته باشی وام 30%بهت تعلق میگیره.تازگیها(دوسالیه)جونم واستون بگه برای ورزش هم مالیات میبرن .بنظر شما سرمایه ای که از ارثیه (200م-ت) وپولی که از فروش وسیله های باشگاه بهم میرسه بزارم بانک سودشو بگیرم وتفریحی برای سلامتی خودم ورزش کنم بهترنیست؟مگه دنبال دردسر میگردم برم مکانی رو اجاره کنم کمه کم حدود50 میلیون دستگاه بریزم سه چهار نفرکارگر ومربی استخدام کنم روزی با 100تاآدم جور واجور سروکله بزنم که چی بشه آخر ماه مثلا یک پول بخورونمیر در بیارم اونوقت تو حقوق مربیو اجاره سالن بمونم جلوی همه بعداز اینهمه سال آبروداری با آبروم بازی بشه .ختم کلام پولمو میزارم سپرده سودشو میگیرم حالشو میبرم.به این میگن اقتصاد مرده. (3412076) (alef-11)
 
ارین
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۸:۳۰:۲۶
خوب کاری می کنی من 150 میلیون تومن داشتم ریختم تو یه مغازه 800 ملیونی مال یکی از اشنایان حالا از اون مغازه و جنسها بعد 4سال تو شغل اوازم ساختمانی ماهی 2 ملیون در نمیاد فقط پولو می ذاشتم مغازه هم می دادم کرایه ماهی 4.5ملیون در می اوردم بدون مالیات حالا از صبح تا شب باید بشینم و فحش بدم به خودم (3412430) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۳:۲۳:۱۰
اشتباه میکنید، براساس روال هر هشت سال ارزش پول ایران به یک سوم کاهش می یابد، در نتیجه اگر بصورت بلندمدت در بانک سپرده نمایید، در آخر یک دوره ، قطعا ضرر خواهید کرد، (3413008) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۶:۲۱:۵۸
این چیزی که به مردم می دهید سود نیست جبران ضرر تورم ! (3412096) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۷:۲۴:۵۲
......علت بالا بودن سود بانکی برای جذاب شدن سپرده گذاری است نه بالا بردن هزینه تولید . اگر از فردا اعلام کنند سود بانکی شده 4درصد . مقدار بسیار زیادی از سپرده ها وارد بازار دلالی میشه ودلار 20هزار تومن وسکه 4میلیون . یک ریالش هم نمیره سمت تولید . درواقع بانکها باید سپرده های کوچک وبزرگ را به سمت تولید سوق دهند . ولی متاسفانه .... .به همین دلیل سپرده ها بجای تولید دست سفارشی ها می افته واونها هرکاری بخواهند با اقتصاد مملکت میکنند . درهر حال این کار تو مملکت ما اسمش بانکداری ....... . بانکداری یک حرفه ویک هنر است وباید به دست اهلش بیفتد تا درست اجرا شود هیچ فرد سیاسی در شبکه بانکی نمیتواند مفید باشد وحتی مذهبی . بانکدار باید بانکدار باشد وگرنه چیزی بهتراز همین که هست نمیشود قوانین بانکداری ایران باید بازبینی شود . هیچ رئیسی جرات ندارد خلاف مقررات وام بدهد وبا وجود اجرای تمام مقررات وامها معوق میشود وهیچ کاری هم از دست مدیر برنمی اید زیرا قوانین بانکی مثل قوانین .....کشور سوراخهای زیادی دارد وزرنگها از این سوراخها براحتی عبور میکنند و...... (3412245) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۷:۳۷:۴۸
با سلام
بحران بزگتری که وجود دارد زیاندهی بالای بانکها و موسسات اعتباری است.
اونها چیکارمیکنند که چنین سودهایی میدهند؟
با حرکتهای گلدکویستی از سپرده های جدید سودهای قبلی را میدهند منابع خود را هم ملک خریده اند و با ثبات قیمتها بزیان انها اضافه می شود
بحران بانکی نزدیک است (3412277) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۷:۳۹:۴۱
تولیدی که همیشه به رانتخواری الوده شده بهتره که انجام نشه. یادمون نرفته وقتی دلار رفت بالا کسانیکه تولید ملی داشتند چه جوری قیمت ها رو بردن بالا. (3412280) (alef-11)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۷:۴۲:۰۲
دوستان جهت تولید دنبال وام نروید که خدا قسم مثل من ورشکست میشوید جونکه پول نزول وارد زندگیتان میشود همه این وامها نزول حساب میشود سوال کنید یک وام جهت تولید از یک بانک با 28درصد سود با تاخیر 36 درصد دارن از من میگیرند اگر دنبال اینجور وامها رفتید پرداختش واویلاست (3412283) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۷:۵۷:۳۲
سود بانکی بالا بلای جان تولید است
نرخ برابری ارز پایین بلای جان تولید است
همه بسیج شوند تا درآخر تولیدی مثل محصول فرغون سازان بدست مردم برسد (3412328) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۸:۰۹:۵۶
اینقدر مشکلات روی هم تل انبار شده که غیر قابل درک شده است. مشکل این است که در طی مدیریت اقتصادی در سالهای گذشته و حال حاضر هیچ الگوی پیشرفته اقتصادی نظاممندی برای کشور درنظر گرفته نشده و اقتصاد به صورت هیاتی اداره می شود. یعنی هر کسی از راه میرسد گوشه ای از کار را میگیرد و یا اینکه هر وقت بخواهد رها میکند. با این سیستم مدیریتی ناکارامد و کنار گذاشتن متخصصین و نظریات علمی باید تا صد سال آینده که دوره آقازاده ها هم به سر میرسد مردم منتظر بمانند جانم! مشکل اینجا است... بعضی خا باید جای خود را به متخصصین بدهند و برای خدا بازنشسته شوند (3412358) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۲:۵۸:۴۴
اقتصاد هیاتی ... الگویی آشفته در مدیریت اقتصاد. اولین بار بود شنیدم جای مقاله کاملتری خالیه (3412972) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۹:۲۴:۴۳
با سلام مهمترین عاملی که جلوی تولید رو گرفته گرونی دلار است که از طرف دولت به جامعه تحمیل گردیده و تا زمانی که قیمت دلار تعدیل نشه عملا جلوی تولید گرفته می شود (3412520) (alef-11)
 
sam
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۰:۱۸:۳۸
با سلام
با عرض معذرت باید بگویم که آقای توکلی ....اولا در ایران تورم بالایی وجود دارد که از میزان سود بانکی به مراتب بیشتر است و اکثر مواقع سوزاننده سپرده های بانکی است تا تقویت کننده آن.ثانیا بهره وام ها در ایران خیلی بالاست و از 30 درصد هم بالاتر می رود که قاتل هر نوع کار تولیدی است و نکته آخر اینکه بدون تعارف باید بگویم که تولید نیاز به محیط آرام و باثبات دارد،یعنی ثبات و ثبات و ثبات! ... تولید هم در این مملکت پا نمی گیرد زیرا هر لحظه کنگره آمریکا می تواند به دلایل واهی همچون تروریست،حقوق بشر و هزار تا کوفت و زهر ماری دیگر!! و با یک قیام و قعود نمایندگانش، بازار ایران را به هم بریزد و تولید کننده را به خاک سیاه بنشاند.حتی برجام هم تقویت کننده تولید در ایران نیست.زیرا این سند حتی به صورت دفاکتو هم مورد وثوق هئیت حاکمه آمریکا نیست و بیشتر شبیه یک پیمان آتش بس لرزان است تا یک سند صلح محکم و ریشه دار.و به نظر می رسد که تنها حامیان پرو پا قرص آن هم در حال حاضر تنها این سه نفر هستند : اوباما،جان کری و ظریف! (3412654) (alef-11)
 
mahdi
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۰:۴۱:۳۱
...

شما خودتان را بگذارید جای یک تولید کننده یک میدان مینی درست شده از قوانین دست و پاگیر و سفته بازی های و سوداگری گسترده در کشور آیا حاضریر وارد این میدان مین شوید و وارد یک رقابت نابرابر با سوداگران و دلالان

سری به زندانها بزنید و با افرادی شریف که به عشق تولید و کسب و کار حلال وارد شدند و با کوهی از بدهی که بیشتر زائیده زمینه نامساعد اقتصادی است مواجه شدن

که همان سرمایه خودشان را وارد دلالی بورس بازی ملک و قاچاق کرده بودن میلیاردها به جیب می زدند

باید فکری اساسی برای اقتصاد کرد. (3412698) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۱:۲۳:۳۴
حرفتان درست است . سود بانکی باید بتدریج کم شود و مقداری از ان در موقع تحویل برای مالیات کسر گردد.
البته سود بانکی یکی از عوامل عدم تولید است. اختصاصی سازی بجای خصوصی سازی و مراکز قدرت چند گانه در کشور و روابط بد خارجی ماو عدم اطمینان برای سر مایه گذاری عوامل دیگری اتست. (3412808) (alef-11)
 
امیر
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۱:۵۲:۲۳
سایت محترم الف مبلغ دفع فاضلاب درصورتحساب مورخ 21/6/94مبلغ 130200ریال ومالیات 88108ریال درصورتحساب 8/9/94دفع فاضلاب به 589065ریال مالیت 200000ریال افزایش پیدا کرده یعنی 280درصد افزایش چطور میشود تورم 12درصد باشد جهت اطلاع بود صورتحساب موجوداست . (3412854) (alef-11)
 
میثم
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۱:۵۳:۰۶
با سلام اگر زور دولت به بانکها نمی رسد بنظرم جا دارد علما وارد شوند و به نفع بهبود شرایط به تحریم سود بانکی در این شرایط فتوی دهند. علما در سالیان اخیر در جهت کنترل دولتها نقش مهمی داشته اند. (3412856) (alef-11)
 
جک
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۲:۱۳:۳۴
بلای جان تولید واردات و قاچاقه نه سود بانکی (3412897) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۲:۵۵:۰۸
مدتها قبل از سایت الف تقاضاکردم به مباحث تولید وفضای کسب وکار ورود پیدا کند .
امروز تولید کننده برای دریافت پول سالهای 92و 91 بدتر از گدائی به کارفرما وابسته به دولت ویا .... التماس می کند. برای چند روزتاخیر پیمانکار وتولید کننده جرائم سنگین وبرای عدم تائید چندین ماهه صورت وضعیت تاخیر پرداخت چند ده ماهه کارفرما هیچ. واگر صحبتی از حق وحقوق خود بکند در بلک لیست نانوشته قرارمی گیرد. (3412968) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۳:۰۱:۵۷
جناب دکتر توکلی عزیز، بانک یکی از مشکلات عدیده تولید است.
تولیدبه معنای واقعی در محاصره است . قوانین ، دستورالعملها ، رانت وفساد
وبدتر از همه بد اخلاقی که بعضی کارفرماها با خلق کلماتی مثل "روال" قانون و قرارداد را رها کرده ومانند کدخداهای قدیم عمل می کنند . (3412978) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۳:۰۲:۲۸
در تمام سالهایی که سود بانکی نصف تورم بود و پس اندازهای مردم مثل یخ در مقابل افتاب اب می شد چرا صدای اعتراض کسی در نیامد (3412979) (alef-11)
 
بازنشسته
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۳:۰۳:۰۶
دلتون خوشه 18میلیون وام گرفتم بایدماهی 250000هزارتومان بدهم پول شارژ وقسط فاضلاب ویک شارژاضافی سالیانه به طورمیانگین ماهی 220000هزارتومان بدهم بماندپول تلفن ثابت وهمراه وبرق که سرجمع حدود پانصدوپنجاه هزارتومان وگاهی بیشترمی شودبعدبروم اساس خانه رابفروشم ومبلغی بگذارم بانگ تابتوانم نفس بکشم بعد بهره راپایین بیاورندکه مشکلات مردم بیشترشود.نه به این می گویندزرنگی .درسی که دادندحالا دارندجوابش رامی گیرند. (3412984) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۳:۰۶:۵۰
معمولادولتها در شرایط سخت به سراغ تولید کننده داخلی می آیند و در اولین زمانی که کمی وضعشان خوب شود خودشان تاجران خوبی برای رقابت با تولید کننده هستند. (3412990) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۳:۱۱:۲۴
برای یک پروژه درشهر مقدس مشهد (سال 91) با دلار 1900 تومان قیمت داده ایم
ودر شهریور که دلار حدود 3500 تومان بوده ابلاغ کرده اند
برای چند روز تاخیر هفت میلیون نومان جریمه شده ایم وجالب اینکه پس از سه سال هنوز هم به طور کامل پول آنرادریافت نکرده ایم (3412994) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۳:۲۰:۵۴
در شرکتهای .... وابسته به وزارت ..... عملا شرایط عمومی پیمان و.... کنار گذاشته شده و تائید صورت وضعیت منوط به اتمام کار شده و برای آنکه پیمانکار، تولیدکننده ویامشاور نتوانند مطالبه پول کنند گاهی تا چندین ماه هیچ اظهارنطری
در مورد آن نمی شود . وپس ازتائید، همین اصطلاحا "روال" برا ی پرداخت ..... (3413005) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۳:۲۵:۱۳
آقای توکلی در همین شرایط سود بانکی بالا هم برای گرفتن وام صف کشیده اند و تقاضا خیلی بیشتر از عرضه اعتبار هست کما ابنکه سود وامهای بین بانکی نشاندهنده همین موضوع است. در این شرایط پایین آوردن دستوری نرخ سود خطرناک و هدیه به رانتخواران و رابطه بازان است. خودتان هم میدانید. (3413011) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۳:۳۱:۰۴
بیمه ومالبات بلای جان تولید شده وبه مدد قوانین علیه کار تولید ....
-جناب توکلی این بیمه قرارداد چه تعهدی برای تامین اجتماعی ایجاد می کند
که بابت آن پول دریافت می کند؟
-قانون مالیات برارزش افزوده عملا گریبانگیرتولید وکار شده
-سپرده بانکی وواسطه گری معاف از مالیات ، مشاغل با معافیت و ضرایب ماده 131، ولی شرکتها با 25% مالیات، بیانگر این است که هرچه منطم تر کار کنی باید
تنبیه شوی؟!! (3413023) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۳:۳۲:۴۸
من سال 90 توی بانک سپرده گذاشتم و چهل میلیون اونروز کلی ارزش داشت الان ارزشش نصف شده ، چرا این رو نمیگید؟ در ثانی الان سود بیست درصد هست و نه بیست و دو و ییست و پنج (3413027) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۲۳:۳۶:۱۶
چند کامنت گذاشتم . در مورد مصادیق هم آماده ارائه می باشم . تقاضادارم برای
اینگونه مباحث سر فصلی باز کنید. انتظارم این است حداقل نظرشما رابدانم (3413031) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۰:۱۶:۱۸
جناب اقای توکلی ، ایا تا بحال به این فکر افتاده اید که واقعا به مشکلات تولید از زاویه دید بخش واقعا خصوصی نگاه کنید ؟ ایا هیچ جلسه ای با سرمایه گزاران بخش خصوصی که در زمینه تولید فعالند داشته اید ؟ ...اطلاعات شما در مورد تولید عمدتا از طریق مدیران شرکت های دولتی و شبه دولتی است که این مدیران خود هیچگاه واقعا درگیر هزینه ها و چک و برگشت چک نیستند و بنابراین هیچگاه مسایل تولید را با پوست و خون خود لمس نکرده اند. البته شما ممکن است با بخشی کاملا خصوصی هم درگیر باشید ، اما اگر باز هم خوب به این قبیل تولیدکنندگان نگاه کنید ، خواهید دید که انها نیز به طریقی به یک جای دولتی از طریق یک شخص اشنا و حامی وصل هستند که در بزنگاهها برای انها اطلاعات ، نقدینگی و یا قرارداد ردیف می کنند.
تا با واقعیتهای تولید از طریق ارتباط نزدیک با تولید کنندگان بخش خصوصی بدون حامی اشنا نشوید ، هیچگاه نخواهید توانست برای برون رفت تولید از مشکلات راه حل بدهید .
مشکل تولید کننده در بهره بالای بانکی نیست ، شما اگر بهره را پایین بیاورید با توجه به مکانیزم گردش کا ر در کشور تنها رانت را افزایش داده اید ...، امکان کنترل رانت وجود ندارد. مشکل اصلی تولید در کشور ما شناسنامه دار شدن تولید و تولید کننده است.
وقتی فردی بخواهد در کاری سرمایه گزاری کرده و وارد سیستم تولید شود ، عملا ناچار است خود و سهامداران و سرمایه را شناسنامه دار کرده و در سیبل کلیه احاد مردم و ادارات ریز و درشت دولتی قرار دهد.اما اگر بخواهی ملک ، ارز ، سکه و یا کالا خرید و فروش کنی و یا در بانکی سپرده گزاری کنی به هیچ شناسنامه ای نیاز که نداری هیچ ، برایت سرو دست هم میشکنند.
لطیفه ای میگوید در کشور ما اگر یک نفر بخواهد کار تولیدی راه بیندازد ، نه نفر تلاش میکنند او را از این راه باز دارند می توانیم ان نه نفر را لیست کنیم ، البته هرکدام از این نه نفر برای خود دلایل و استدلال هایی دارند متین و منطقی که هیچکدام را نمی توان رد کرد.
1- نفر اول اداره ثبت شرکتها ، 2- سازمان صنایع 3- اداره دارایی 4- سازمان تامین اجتماعی 5- شهرداری 6- شهرکهای صنعتی 7- اداره بهداشت 8- سازمان اب ، 9-شرکت مخابرات ، 10-اداره برق 11- شرکت گاز 12- بانک ، 13 اداره کار ، 14- کارمندان و کارگران 15- اداره ثبت علایم تجاری ، 16- گمرک 17- سازمان میراث فرهنگی ، 18 سازمان محیط زیست و....
خواستم نقش هرکدام را جداگانه توضیح دهم ، دیدم از حوصله خارج است ، اگر تمایل به شناخت واقعی موانع تولید داشتید با سی سال تجربه در این زمینه ، اماده خدمت هستم.
اما برای خرید و فروش یک کالا مثلا خرید هزار تن برنج و فروش ان یا خرید و فروش سکه و ارز ، هزار دستگاه خودروبه کدام یک از 18 مورد بالا نیاز داریم، هیچکدام
.....رشد تولید و ایجاد ثروت و افزایش اشتغال در درجه اول نیاز مند شناخت موانع واقعی و سپس اراده لازم برای برطرف کردن ان موانع است (3413078) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۰:۲۷:۱۷
شما اصلا دقت نمیکنید

سود بانکی سالانه 22 درصد هست یعنی ماهانه کمتر از 2 درصد

ولی توی بازار جنس را با حداقل 30 درصد می فروشن اگر 5 درصد هم باشه بازار خیلی جداب تره.

مشکل مواردی دیگه مثل نبود شفافیت در قوانین و مالیات و هزار گرفتاری دیگه هست که سرمایه گذار را راحت نمی زاره کار کنه


تازه از این درصد به گفته دولت تدبیر حداقل 15 درصدش تورم هست.

همچنین فقط 2 ساله که نرخ سود بانکی باز هم به گفنه مسولین از تورم بالاتره

همیشه که پایین تر بوده. (3413096) (alef-11)
 
سورنا
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۰:۴۸:۴۸
کسی که یک میلیارد پول داره و بزاره حدود ماهی بیست میلیون میگیره
دیگه نمیاد بره سراغ تولید که هر روز باید پاسخگو یکی باشه
یروز کارگر یره روز مالیات یه روز بیمه یه روز ....
با خبالت راحت پول و میگیره خرج میکنه (3413133) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۲:۴۴:۴۸
حل کردن مشکل تولید در کشور ایران با کاهش سود بانکی به نظر بنده حقیر خیلی حرف غیر منطقی هست واقعا آدم تعجب میکنه..!! چون مطمئن باشید اصلا تاثیر مثبتی نخواهد داشت بلکه دچار عوارض جانبی شدیدی خواهیم شد که باز هم دوباره یک عده خاص فقط نفع خواهند برد و برای مردم قوزبالای قوز میشود. اول باید یک نظارت و قاطعیت برای مفاسد کلان اقتصادی در پیش گرفته بشه بعد بیاییم صحبت از تولید بزنیم . بنده هم با نظر برخی از دوستان موافقم این پولی که بانک میده سود که نبوده هیچ ضرر هم بوده منتها بعضیها دیگه چاره ای نداشتند . سود بیاد پایین اصلا به حال تولید فرقی نخواهد کرد این حرف ،، من را بیاد جمله ی (هدفمندی) یارانه ها میاندازه که در واقع (حذف) یارانه ها بود چون هدفمندی ما ندیدیم غیر از گرانی وحشتناک که به همه تحمیل شد. اونهایی که این چندسال اخیر پولشان در بانک بوده که بشدت مغبون شده اند و به گردپای تورم هم نرسیده اند و حالا امیدوارند که با ثبات نسبی قیمتها کم کم این زخم را بلکه التیام بدهند که البته بعید است با این مخارج. (3413213) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۴:۱۸:۴۳
مثلا ما چی تولید میکنیم!؟ فرش! نفت و گاز . پسته و زعفران. همین. با اینها که نمیشه کشور رو تأمین کرد. (3413238) (alef-11)
 
حامد
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۴:۲۴:۴۹
ايران بهشت بانك داران (3413242) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۱:۰۹:۲۰
چه بهشتی ؟ هر کسی با مراجعه به کارگزاری های بورس میتونه سهام بانکها رو بخره الان سهام بانک زیر قیمت اسمی ! ( یعنی خیلی بی ارزش )
، الان گناه سهامداران بانک ها چی که قیمت سهام صادرات و تجارت و به زیر قیمت اسمی 100 تومن رفته ؟؟؟ چه سودی داره الان صنعت بانکداری ؟؟ (3413572) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۱:۲۴:۵۹
میشه بگی کدوم بانک خصوصی الان به سهامداران خود سود بالای می دهد ؟؟؟ چرا حرف بی خود بدون مطالعه می زنید ؟؟ (3413604) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۶:۵۵:۵۵
بلای تولید در یک کلمه ندادن آمار و اطلاعات صحیح و علمی یا دروغ گفتن است (3413272) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۷:۰۱:۵۰
با سلام به نماینده محترم تهران بعرض می رساند این فرموده شما مطلب جدیدی نیست بارها توسط کسانی دیگر نیز در رسانه ها گفته شده است حتی نماینده محترم دیگری فرمودند بانک ها خون مردم را در شیشه کرده اند. وبنظرم تعداد بانک ها و شعب آن ها بخوبی انحراف مسیر صحیح اقتصادی را نشان می دهد و ...... ولی آنچه مایه تعجب است اینکه چرا از سوی نخبگان کشور این وضعیت اصلاح نمی شود؟ آیا این همه مدیر ، نماینده مجلس ، اساتید دانشگاه ، کارشناسان و ..... با این همه هزینه ای که به کشور تحمیل می کنند قادر نیستند راه حل منطقی و قابل اجرا ارائه کرده وبا قاطعیت آن را دنبال کنند؟ بنظرم مهمترین معضل اقتصادی امروز کشور ما آنست که افرادی با کمترین زحمت بهترین عایدات را دارند و با تمام توان برای حفظ وضع موجود تلاش می کنند. تا بهره وری به معنای واقعی در تمام سطوح مختلف کشور مدنظر قرار نگیرد. و هرکس به اندازه زحمت و تلاش خود بهره مندی نداشته باشد تغییری رخ نمی دهد. (3413274) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۸:۲۳:۴۰
با عرض احترام باید بگم اکر فکر میکنید پایین آوردن سود بانکی تنها داروی درست شدن اقتصاد است سخت در اشتباهید . (3413323) (alef-11)
 
مصطفي
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۹:۰۵:۵۷
كمي تفكر و مقايسه
نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان

۱-بلاروس با ۳۰ درصد نرخ بهره بانکي داراي بالاترين نرخ بهره بانکي است
۲-نرخ بهره بانکي گينه بيسائو ۲۲ درصد است
۳-نرخ بهره بانکي ایران ۲۱ درصد است
۴-نرخ بهره بانکي سيارلئون ۲۰ درصد است
۵-نرخ بهره بانکي ارژانتين۱۵.۲۰ درصد است
۶-نرخ بهره بانکي ونزوئلا ۱۶.۴۳ درصد است
۷-نرخ بهره بانکي غنا ۱۵ درصد است
۸-نرخ بهره بانکي يمن ۱۵درصد است
۹- نرخ بهره بانکي۱۴.۷۹ درصد است
۱۰-نرخ بهره بانکي جیبوتی ۱۴ درصد است
۱۱-نرخ بهره بانکي زيمباوه ۱۳.۳۵ درصد است
۱۲-نرخ بهره بانکي ليبريا ۱۳.۴۲ درصد است
۱۳-نرخ بهره بانکي مغولستان ۱۳.۲۵ درصد است
۱۴- نرخ بهره بانکي گامبيا ۱۲ درصد است
۱۵- نرخ بهره بانکي اوگاندا ۱۲ درصد است
۱۶- نرخ بهره بانکي ازبکستان ۱۲ درصد است
۱۷-نرخ بهره بانکي صربستان ۱۱.۲۵ درصد است
۱۸-نرخ بهره بانکي سودان ۱۱.۲۵ درصد است
۱۹-نرخ بهره بانکي انگولا۱۰.۲۵ درصد است
۲۰-نرخ بهره بانکي جيبوتي ۱۰.۶۱ درصد است
۲۱-نرخ بهره بانکي لسوتو ۱۰.۴ درصد است
۲۲-نرخ بهره بانکي لبنان ۱۰ درصد است
۲۳-نرخ بهره بانکي ميانمار ۱۰ درصد است
۲۴-نرخ بهره بانکي انگولا ۱۰ درصد است
۲۵-نرخ بهره بانکي ارمنستان ۹. ۵ درصد است
۲۶-نرخ بهره بانکي بوستاوانا ۹.۵ درصد است
۲۷-نرخ بهره بانکي مصر ۹.۲۵ درصد است
۲۸-نرخ بهره بانکي ماداگاسکار ۹ درصد است
۲۹-نرخ بهره بانکي موريتاني ۹ درصد است
۳۰- نرخ بهره بانکي ماداگاسکار ۹ درصد است
۳۱-نرخ بهره بانکي پاکستان ۹ درصد است
۳۲- نرخ بهره بانکي اروگوئه ۹ درصد است
۳۳- نرخ بهره بانکي ويتنام ۹ درصد است
۳۴- نرخ بهره بانکي زامبيا۹ درصد است
۳۵- نرخ بهره بانک هند ۸درصد است
۳۶-نرخ بهره بانکي نپال ۸ درصد است
۳۷-نرخ بهره بانکي روسيه ۸ درصد است
۳۸-نرخ بهره بانکي بنگلادش ۷.۷۵ درصد است
۳۹- نرخ بهره بانکي بوسني وهرزگوين۷درصد است
۴۰-نرخ بهره بانکي برزيل ۷ درصد است
۴۱- نرخ بهره بانکي هائيتي ۷ درصد است
۴۲- نرخ بهره بانکي هندوراس۷ درصد است
۴۳- نرخ بهره بانکي رواندا۷ درصد است
۴۴- نرخ بهره بانکي سري لانکا۷ درصد است
۴۵- نرخ بهره بانکي اوکراين۷ درصد است
۴۶-نرخ بهره بانکي جامائيکا ۶.۲۵ درصد است
۴۷-نرخ بهره بانکي چين ۶ درصد است
۴۸- نرخ بهره بانکي بوتان۶ درصد است
۴۹- نرخ بهره بانکي کنگو ۶ درصد است
۵۰- نرخ بهره بانکي کراواسي۶ درصد است
۵۱-نرخ بهره بانکي انونزي ۵.۷۵ درصد است
۵۲-نرخ بهره بانکي قزاقستان ۵.۵ درصد است
۵۳-نرخ بهره بانکي ۵.۵ درصد است
۵۴-نرخ بهره بانکي افريقاي جنوبي ۵ درصد است
۵۵-نرخ بهره بانکي ترکيه ۵ درصد است
۵۶- نرخ بهره بانکي روماني۵ درصد است
۵۷-نرخ بهره بانکي اردن ۵ درصد است
۵۸-نرخ بهره بانکي مجارستان ۵ درصد است
۵۹-نرخ بهره بانکي گواتمالا۵ درصد است
۶۰-نرخ بهره بانکي گابن ۵ درصد است
۶۱-نرخ بهره بانکي اتيوپي ۵ درصد است
۶۲- نرخ بهره بانکي باهاماس ۴.۲۵ درصد است
۶۳-نرخ بهره بانکي الباني ۴ درصد است
۶۴- نرخ بهره بانکي الجزاير ۴ درصد است
۶۵- نرخ بهره بانکي بورکينافاسو ۴ درصد است
۶۶- نرخ بهره بانکي کلمبيا ۴ درصد است
۶۷- نرخ بهره بانکي ساحل عاج۴ درصد است
۶۸- نرخ بهره بانکي نيجر۴درصد است
۶۹- نرخ بهره بانکي لهستان۴درصد است
۷۰- نرخ بهره بانکي قطر۴درصد است
۷۱- نرخ بهره بانکي پرو۴درصد است
۷۲- نرخ بهره بانکي توگو۴درصد است
۷۳-نرخ بهره بانکي استراليا ۳ درصد است
۷۴- نرخ بهره بانکي پاناما۳ درصد است
۷۵- نرخ بهره بانکي مراکش ۳ درصد است
۷۶- نرخ بهره بانکي قرقيزستان۳ درصد است
۷۷- نرخ بهره بانکي فيليپين۳ درصد است
۷۸- نرخ بهره بانکي مالزي ۳ درصد است
۷۹- نرخ بهره بانکي مقدونيه۳ درصد است
۸۰- نرخ بهره بانکي ليبي ۳ درصد است
۸۱- نرخ بهره بانکي افغانستان ۲.۴۳درصد است
۸۲- نرخ بهره بانکي بحرين ۲.۲۵ درصد است
۸۳- نرخ بهره بانکي کوبا ۲.۲۵درصد است
۸۴- نرخ بهره بانکي کره جنوبي ۲درصد است
۸۵- نرخ بهره بانکي عربستان۲درصد است
۸۶- نرخ بهره بانکي ترينيداد وتوباگو۲درصد است
۸۷- نرخ بهره بانکي کامبوج ۱.۱۹درصد است
۸۸- نرخ بهره بانکي ليتواني ۱.۵درصد است
۸۹-نرخ بهره بانکي نروژ۱.۵ درصد است
۹۰-نرخ بهره بانکي عمان ۱ درصد است
۹۱- نرخ بهره بانکي امارات متحده عربي ۱درصد است
۹۲-نرخ بهره بانکي منطقه يورو ۷۵ صدم درصد است
۹۳- نرخ بهره بانکي اتريش ۷۵ صدم درصد است
۹۴- نرخ بهره بانکي المان ۷۵ صدم درصد است
۹۵- نرخ بهره بانکي بلژيک ۷۵ صدم درصد است
۹۶- نرخ بهره بانکي قبرس۷۵ صدم درصد است
۹۷- نرخ بهره بانکي استوني۷۵ صدم درصد
۹۸- نرخ بهره بانکي ايتاليا ۷۵ صدم درصد است
۹۹- نرخ بهره بانکي ايرلند۷۵ صدم درصد است
۱۰۰- نرخ بهره بانکي لوکزامبورگ۷۵ صدم درصد
۱۰۱- نرخ بهره بانکي مالت۷۵ صدم درصد است
۱۰۲- نرخ بهره بانکي هلند۷۵ صدم درصد است
۱۰۳- نرخ بهره بانکي پرتغال۷۵ صدم درصد
۱۰۴- نرخ بهره بانکي اسلواکي ۷۵ صدم درصد
۱۰۵- نرخ بهره بانکي اسلووني ۷۵ صدم درصد
۱۰۶- نرخ بهره بانکي فرانسه زير ۷۵
@Business_News (3413365) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۰۰:۴۲:۱۵
دوست عزیز حالا برو نرخ تورم این کشورها را در بیار و بگذار کنار این ارقام
پس انداز مردم ما با همین سود بانکی در سال بعد ارزشش کمتر هم شده
چرا توجه نمی کنید
پارسال این موقع بنزین را 400 تومان میزدی الان 1000 تومان میزنی این یعنی ارزش پول شما 2.5 برابر سقوط کرده
حالا فهمیدی (3415534) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۰۱:۴۹:۲۱
ایران که بیست درصد هست و نه بیست و یک، خدا میدونه بقیه امار درسته یا نه،
ضمن اینکه ارزش پول کشور ها رو هم باید درنظر بگیری و درامد مردم رو (3415600) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۱۸:۴۹
کمی تفکر کن ببین تورم در این کشور ها چقدر ؟ (3416576) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۹:۳۰:۳۵
آخه بیست سی میلیون پول ما چه کمکی به تولید می کنه؟؟؟ میخواین بذاریم تو بورس تا هر روز ارزشش کم بشه و بورس بازان سودشو ببرن؟؟ یا باهاش فرغون بخریم تا لگن سازان پولدارتر بشن؟؟؟ داریم با سود ماهیانش خرج زندگیمونو میدیم. دست از سر ما بدبختا بردارین بخدا!!

وگر نه که دوست داره با این نرخ تورم (که البته بیشتر از نرخ دولتی هاست) هر روز ارزش پولش کم بشه؟؟؟ (3413409) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۹:۳۹:۴۱
بهترین راهکار برای پایان این سودهای (غیرحلال) بالا این است که یک صندوق سرمایه گذاری ملی تاسیس گردد و بانکها به سادگی پس اندازهای مشترین خود را به حسابهای متصل به این صندوق واریز کنند.
دارایی این صندوق میتواند در پروژهای مهم کشور و یا وامهای کوچک و کم بهره برای سرمایه گذاری های کوچک بکار برود.
لذا سود متغیر براساس درامد حاصل از سرمایه گذاری های خورد و کلان صنعتی, کشاورزی و... این صندوق ملی به صاحبان حساب ها برمی گردد.
ضرورت دارد تا برای مجبور ساختن مردم به قبول این سود متوسط و متغیر دیگر هیچ سود بانکی در شبکه بانکی کشور موجود نباشد. (3413429) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۹:۴۴:۰۰
مگر کارخانجات ومؤسسه های تولیدی ، تولیدی هم می توانند انجام دهند. در حال حاضر هم هر سرمایه ای به آنها داده شود به جز هزینه کردن بی برگشت کاری از پیش نمی رود. تولید فقط سرمایه نیست .مطمئن باشید با این وضعی که فضای تولید در ایران دارد اگر سود بانکی را به 14در صد هم کاهش یابد بخش اعظم سرمایه های انباشته شده به صورت سپرده بانکی ، بازهم وارد فضای تولید نمی شود. (3413436) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۹:۴۴:۱۲
اگر 1000 تومان شما در طول یک سال همان 1000 تومان ارزش داشته باشد آنوقت باید سود به صدم نزدیک شود اما وقتی که 1000 تومان شما تا پایان ماه 800 تومان ارزش داره چگونه می توان سود را کاهش داد این سود نیست این جبران کاهش ارزش پولی است که دولت به ملت تحمیل کرده (3413438) (alef-13)
 
ايراني
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۰:۰۵:۵۰
يه سوْال دارم.تا حالا كسي إز خودش برسيده كه جرا مردم بايد حاصل زندكيشون رو بدن به دلالاي بورسي؟جهت اطلاع ،برويد داخل اين شركتها و.....ببينيد،كه جه بخور بخوري ميكنند اين مديران ،با حقوقهاي انجناني وباداشهاي انجناني تَر؟!؟!؟!؟!؟اكر شركت ضرر ميدهد بس أين باداشها جيه؟نه داداش من ادرس غلط نده.مطمين باش اكر نرخ سود بانكي به صفر هم برسد أين وامها به دست من و تو نميرسه.ميره همون جاييكه هزاران ميليارد معوقات بانكي رفته.فكر كنم الان فهميدي منظور جيه؟ماليات و عوارض شهرداري و بروكراسي هاي اداري ورانت خواري وقوم خويش بازي و نا تواني مسؤولان و زيادة خواهي هاي اقايون و.......إز دلايل اصلي مشكلات كشور است بنابر اين دنبال دلائل اصلي مشكل برو.لطفا إحساسي نظر نديم . (3413472) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۰:۴۳:۵۴
من الان یه نکته ای رو متوجه نشدم
مگه بانک ها از سپرده هایی که نزدشون گذاشته شده برای سرمایه گذاری در تولید و صادرات استفاده نمیکنن؟ اصلا مگه اصولا این حساب سپرده برای همین نیست که بانک ها این پول رو سرمایه گذاری کنن و سود تضمین شده اون رو به سرمایه گذار پرداخت کنن؟ اگر این طور نیست، که مشکل از بانکهاست ک پول رو در تولید سرمایه گذاری نمیکنن ! همه مردم شم اقتصادی یا توان تولید ندارن پس پولشون رو جایی میگذارن ک مطمئن باشن با پولشون کار اقتصادی و تولیدی میشه و به چرخه اقتصاد مملکت کمک میکنه. اما اگر واقعا اینطور نیست لطفا توضیح بدین بانک با این پول ها چه کار میکنه؟ (3413530) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۲:۴۳:۵۰
جناب دکترتوکلی شما خودتان بهترمی دانید که این آقای دکتر در نهایت بازنده است . این سود بانکی بالا به ریال ظاهرقصیه است ایشان در واقع اصل پولشان را میخورند چون در درازمدت با افزایش نرخ ارز اصل پولشان بی ارزش خواهد شد . نرخ واقعی سود سپرده همانست که بانکها به سپرده های ارزی می دهند . دوستی دارم که چندسال پیش خانه اش را در کانادا فروخت ویک میلیون دلار آوردایران وتبدیل به ریال کرد و با سود سپرده ۲۲ درصد زندگی شاهانه درکانا دا میکرد اما با ۴ برابرشدن دلار بیچاره شد و الان نه زندگی معمولی دارد و نه میتواند با همان پول خانه ای بخرد !! (3413743) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۲:۵۸:۳۰
اقای توکلی فرمایش شما درست نیست به این دلیل

بیش از 90 درصد پس اندازهای مردم در بانکها خرده پولهایی است که هیچ کار اقتصادی با ان کرد
شما برای هر فعالیت اقتصادی حداقل به یک دفتر کار یا مغازه احتیاج دارید که در شهرها باید یک میلیارد تومان سرمایه گذاری کنید

چند درصد سپرده گذاران بانکی بیش از این رقم سپرده گذاری کرده اند که فقط سود بانکی انرا بگیرند؟

پولهای اندک مردم باید در بانکها جمع شود و بانکها این سرمایه ها را با هماهنگی وزارت خانه ها در فعالیت های بزرگ اقتصادی مثل کارخانه ها و نیروگاهها و پتروشیمی ها و جاده سازی و غیره صرف کنند
هم سود پس اندازهای مردم را بدهند و هم اشتغالزایی و تولید رونق بگیرد (3413780) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۷:۲۳:۰۸
با سلام به دوستان.
با نظر یکی از دوستان موافقم که گفته خیلی از منابع قرض الحسنه بانک ها صرف وام دادن های کلان و فوق العاده با کارکنانش صرف میشه وامهای 100 میلیونی با بهره 4 درصد و پایین تر که اگر نصف این وام ها به تولید داده بشه تولید ملی درست میشه. کم کردن سود بانکی درست و منطقی است در صورتی که پارامتر های دیگه ای از اقتصاد قبلش اصلاح بشه. یادمون نره که کم کردن سود سپرده باعث بیچاره شدن مستاجر ها هم میشه. واقعا برا اقتصاد دان هایی که میگن بی قید و شرط باید سود سپرده کم شه متاسفم. ا (3414417) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۸:۴۱:۴۶
ادم متاسف میشود که بایک موضوع مالی اینچنین برخورد میشود بابا وقتی بانکها وام بالای بیست درصد به مردم وام می دهند چطور انتظار دارید مردم پولشان را کمتر از وام بانک وکمتر از تورم در بانک بگزارد انهایی که پولشان را در اختیار بانک در واقع دولت قرار می دهند وداخل دلالی وشعلهای کادب نمی گدارند باید ممنون بود ضعف اینجا ست که مراکز پولی مالی چرا نمی توانند این سرمایه مردم را در مسیر تولید وکمک به اشتغال وسرمایه گزاری کنند دیدیم همین پول مردم به اصطلاح تنبل که دراختیار انان بود چجوری در اختیاردوشرکت خودروسازی که دارند جان ومحیط زیست مان را ازبین می برند قرارگرفت ایا این سرمایه نمی توانست در جای بهتری سرمایه گداری شود چرا این همه ادرس غلط (3414636) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۱۹:۲۱:۲۱
اگر بانک های ایران پول ها درساخت پالایشگاه جهت تولید بنزین و ... هزینه کنند دیگر لازم نیست نفت را به کشور های دیگر بفروشیم در همین داخل ایران نفت خوراک پالایشگاه ها و دیگر صنایع خواهد شد متاسفانه بانک ها در تهران در خرید زمین و مسکن سرمایه گذاری می کنند که چیزی جز ضرر زدن به مردم و دولت نیست . (3414789) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۹:۰۹:۳۴
به خاطر تحریم ها توان ساخت پتروشیمی و پالایشگاه جدید نداریم (3417698) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۲۰:۲۱:۱۴
سوال اینجاست که تمام تولیدگنندگان مگه باید با وام و قرض سرپا باشند؟
آیا تولیدگنندگان بزرگ مثل خودروسازان واقعا با سود 20 تا 30 درصدی محصولات خود را میفروشند که توقع وام ارزان قیمت را دارند؟ (3414942) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۲۲:۱۰:۵۹
نظرات دوستان را که مطالعه کردم نکته ای به نظرم رسید که دوستان همگی معترف هستند که تولید بسیار مشکل و شامل طی بوروکراسی سنگین اداری فعلی و قوانین دست و پا گیر است که در همه کشور ها وظیفه قوه قانونگذاری است که به نظارت مستمر پرداخته و بند ها را از تولید باز نماید که کارنامه مجلس فعلی در این زمينه مشهود نیست و یا دوستان فساد دستگاههای اداری را عامل مهم کاهش تولید دانسته اند که باز هم وظیفه نظارت بر مجلس بوده که در این زمینه نه تنها نظارت صحیح رخ نداده بلکه تعدادی از نماینده های مجلس با مفسدان اقتصادی در ارتباط بوده اند، یا آنکه پولهایی که مردم در بانک ها بصورت سپرده قرار داده شده چرا به جای وام به تولید به مفسدان اقتصادی رسیده است که آن هم وظیفه نماینده های مجلس بوده است،... (3415211) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۰۰:۱۸:۲۰
کسانی که پول در بانک می گذارند و سود بانکی دریافت می کنند هرگز تولید کننده نخواهند شد حتی اگر سود بانکی صفر درصد شود. تولید کننده هم مانند هر شغل دیگر شخصیت و منش خاص خودش را دارد که در همگان نیست و فقط عده کمی دارای این خصوصیات هستند. (3415493) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۰۸:۰۸:۲۰
کاهش سود سپرده یک راهکار برای رشد تولید، مخصوص بازار سالم مالی و پولی است. نه در کشور ما که فساد و رانت و ویژه خواری در بازار پول و سرمایه حرف اول را میزند. اول بازارها رو از مدیران فاسد پاکسازی کنید، بعدش قوانین علم اقتصاد رو پیاده کنید. (3415781) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۰۸:۴۷:۴۳
نویسنده عزیز داستانی تعریف کرد که در آن به یک جنبه اشاره کرده و به بقیه مسئل کار نداشته است پس من هم اتفاقی که برای یکی از دوستان افتاده را نقل می کنم . یکی از دوستانم که در امریکا ساکن است 200 میلیون از پدرش در ایران به وی ارث رسید و در بانک بمدت 5 سال با 20 درصد سپرده گذاری کرد ماههای اول خیلی خوشحال بود که یک دفعه در دولت قبل نرخ ارز سه برابر شد و کل پس اندازش به یک سوم (به دلار )تقلیل یافت .... و حالا نویسنده عزیز بگو سود سپرده کم است . باشه حرفت قبول راضی شدی (3415865) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۰:۵۱:۳۱
آقای دکتر توکلی
با سلام
نظر شما کاملا" درست است با نرخ سودی که بانک ها پرداخت می نمایند انگیزه وتمایلی به سرمایه گذاری در سایر بخش ها نمی ماند اما مشکل اصلی این است که در اقتصادهای رانتی ودولتی سرمایه گذاری نمی تواند سبب افزایش تولید ناخالص ملی گردد واین موضوع مفهومی ندارد وفقط منجر به سرمایه گذاری های دلالی در بازارهای دیگر می گردد .هم اکنون نیزبهترین مکان برای این نوع سرمایه ها که غیر مولد هستندبانک ها می باشند ومطمئنا" اگر اقدامات اساسی وبنیادی بعمل نیاید این سرمایه ها اگر از بانک ها بیرون بیایند درجایی دیگر ودر بازاری دیگر همان ماهیت را دنبال خواهند کرد.
ادعای کنترل تورم در حال حاضر نیز بدلیل توقف شدید عملیات دادوستد وسیاست های شدید انقباضی پولی است بعبارتی زمانی تورم کاهش خواهد یافت که تولید ناخالص ملی وارزش ثروت ملی افزایش یابد هم اکنون که سال هاست تولید فلج شده وروز به روز کاهش می یابد ورشد وتولید اقتصادی نیزوجود ندارد ومضافا"با این وضعیت کاهش قیمت نفت چگونه می شود که تورم کنترل گردد ؟!!معلوم است که اگر بازی فوتبال را متوقف کنید هیچ گلی زده نمی شود .
لذا چاره ای نیست جز اینکه بخش خصوصی ونه خصولتی به معنای واقعی توسعه یابد وشکل بگیرد ودر این راستا از سرمایه گذاری ها وشرکت های خارجی به عنوان الگوی پیشتاز وآموزنده ومولد برای شکل گیری ورونق بخش مولدخصوصی داخلی استفاده گردد.
اما موضوع دیگر فربه شدن بانک ها از سود های بسیار گزافی است که از مردم دریافت می کنند و خود این نهاد های پولی بزرگترین بخش دلالی پولی وسرمایه گذاری غیر مولد ومخرب هستند.رشد قارچ گونه انواع واقسام بانک ها وموسسات مالی در این سال ها خود موید سود آوری های طلایی وسرسام آور آنها می باشد.که البته این سود آوری ها ناشی از افزایش تولید ناخالص ملی نیست بلکه جیب مردم را خالی کردن است همانطور که در نظام سرمایه داری پول به عنوان واسطه ماهیتش را از دست داده است وخودبخود ارزش پیدا کرده است بانک ها وموسسات مالی نیز در اقتصاد رانتی ودولتی به عنوان بنگاه های خدماتی وواسطه ماهیتاشان را از دست داده اند وبه دلیل جایگاهشان به خودی خود ارزش یافته اند .
در ادامه وبرای تبیین موضوع هر بانکی را می توان مثال زد .وقتی از سوی مردم در بانک ها سپرده گذاری ( بیشتر مدل از نوع بلند مدت در نظر است)می شود کل پول شما بصورت ثابت تا انتهای موعد سپرده گذاری باقی می ماند وبه آن هم اکنون حداکثر 22% سود تعلق می گیرد که البته در زمانی تا 26% نیز رسیده بود اما وقتی تسهیلاتی از سوی بانک ها پرداخت می گردد در هربانکی اگر 24 % نیز سود دریافت نماید به علت اینکه اصل پول شما در مدت بازپرداخت مستهلک می شود عملا" سود در یافتی مربوط به نصف مبلغ تسهیلات دریافتی خواهد بود واین به معنی این است که از متقاضی 48% سود دریافت شده است که اگر به این مبلغ سایر مقادیر دریافتی ناشی از تاخیرات وبلوکه شدن و ... را اضافه نماییم تا 50% نیز می رسد که البته تا چندی قبل این مقدار تا 65% نیز رسیده بود یعنی بانک ها از دلالی پول سودی بیش از 100% گیرشان می آید پس براحتی مشخص می گردد که سوداگران ودلالان اصلی وغیر مولد خود بانکها وموسسات مالی هستند که در وضعیتی چنین نابسامان اقتصادی سود های کلان ورویایی بیش از 100% دریافت می نمایند که در هیچ بخش دیگری نمی توانند بدست آورند. این موضوع حتی در بانک مسکن نیز صادق است با توجه به اینکه فروشنده اصلی اوراق مسکن خود این بانک وسازمان های تابعه اوست اگر مبلغ اوراق را از اصل وام کسر نماییم مشاهده می گردد که در این بانک نیز سودی بیشتر 45% دریافت می گردد درحالی که ادعا می شود سود مسکن 18.5% است لذا با توجه به چنین مقادیر سرسام آور سود های دریافتی از سوی بانک ها ، پر واضح است که خود بانک ها وشبکه مالی وپولی موجود کشور از موانع اصلی خروج از اقتصاد رانتی ودلالی وغیرمولدباشند واگر جلوی این روند که بزرگترین مانع اقتصاد مولد ومقاومتی است گرفته نشود منطقی است که اقتصاد کشور وزندگی مردم فلج خواهد شد.این مطلب صرفا" دیدگاهی شخصی است وفارغ از هرگونه وابستگی نوشته شده است وخواهشمندم آنرا چاپ نمایید.
یک نظر (3416294) (alef-11)
 
ع-محمودی
۱۳۹۴-۱۰-۱۵ ۱۲:۲۴:۵۷
با سلام .
1_البته گوش شنوایی برای این حرف ها وجو ندارد . چون ....
حالا این داستان سود بانکی وحجم زیاد نقدینگی هم یک پروند ه است اما پرونده ای که متهم ردیف اول ودومش ناشناس است . همه به این سودها اعتراض دارند و این اعتراض درست است اما کسی حاضرنیست بپرسد دریک کشور مثلا اسلامی این حجم نقدینگی چگونه وتوسط چه کسانی تولید وتزریق میشود .

2_همه تزریقات چی ها برای ترزیق پنی سیلین ویا امپول روغنی روشهایی دارند و مثلا به معتادهای تزریقی بخاطر پیدانشدن رگ به سختی می افتند اما تصور کنیید متخصصی در کشور ما بخواهند به کشور نقدینگی با شلنگ اتش نشانی تزریق کنند خوب معلوم است این تزریق را باید چگونه انجام دهند .
3_سودی که موسسات وبانک هابه مردم می پردازند هزینه ریسک عدم سرمایه گذاری و عدم اعتماد به تولید داخلی است یعنی هیچ بخشی از تولید در کشور ما نمیتواند این سود را برای شما تضمین کند.
4_ اکثر این بانک ها و موسسات که سود میدهند از این نقدینگی مردم بعنوان چرخه مالی خودشان برای زند ه ماند استفاده میکنند .مثل یک نفر که سرطان خون دارد و روزی مثلا یک لیتر خون کم میاورد پسب باید برای جبران ان یک لیتر خون از سایر منابع جایگزین کند .
5_انتشار اوراق مشارکت توسط دولت چه مفهومی جز ترویج بورس بازی در عرصه نقدینگی است .
تو خود حدیث مفصل بخوان ای برادر یا خواهر ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3444307) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.