نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 494296
معضل کانال های فراوان تلگرام
آیا عضو کانال های جدید تلگرام بشویم یا نه؟
دکتر رضا صالح زاده/31 تیر96
تاریخ انتشار : شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۵
تحقیقات متعدد نشان داده اند که خیلی از تصمیماتی که ما انسان ها در زندگی شخصی و کاری می گیریم، کاملا غیرمنطقی هستند و یا خیلی وقت ها نیز تمایل به انتخاب و تصمیم گیری نداریم.

در پژوهشی که در یک فروشگاه مواد غذایی معروف انجام گردید، در یک روز مشخص روی یک میز 24 نوع مربا قرار داده شده بود تا میزان فروش آنها بررسی گردد. همین مطالعه در روز بعد نیز انجام شد با این تفاوت که این بار 6 نوع مربا برای فروش قرار داده شده بود. همانطور که قابل پیش بینی بود، تعداد افراد بیشتری به سمت 24 نوع مربا رفته بودند، ولی به نظر شما در روز اول فروش بیشتر بوده است یا روز دوم؟

نتایج نشان داد که در روز دوم فروش بسیار بیشتر از روز اول بوده است. دلیل این موضوع این است که تنوع بسیار زیاد مرباها در روز اول، باعث سخت تر شدن انتخاب و تصمیم گیری مصرف کنندگان شده بود و خیلی از آنها کلا از خرید منصرف شده بودند. اما در روز دوم انتخاب و تصمیم برای مصرف کنندگان ساده تر بود و به همین دلیل میزان فروش بسیار افزایش یافت. برای درک کامل تر موضوع تصمیم گیری غیر منطقی و دیدن مثال های بیشتر، می توانید کتاب  "عدم عقلانیت پیش بینی پذیر" (Predictably Irrational) را مطالعه بفرمائید. 

 با آمدن شبکه پیام رسان تلگرام، گروه ها و کانال های فراوانی نیز به وجود آمده اند. اگر صفحه تلگرام هر یک از کاربران را نگاه کنید، حتما تعدادی گروه و یا کانال مشاهده خواهید کرد که این کاربران در آنها عضو می باشند. تصور کنید یک کاربر در یکی از کانال هایی که عضو است یک پیام فوروارد شده از یک کانال جدید را مشاهده می کند. سه حالت ممکن است اتفاق بیفتد:

حالت اول: از نظر فرد پیامی که خوانده است چندان جالب و جذاب نیست، بنابراین وسوسه نخواهد شد تا در کانال جدید عضو شود.

حالت دوم: فرد از خواندن آن پیام لذت می برد و احساس می کند آن مطلب از نظر علمی و نو بودن در سطح بالاتری نسبت به مطالب کانال هایی که عضو است قرار دارد. با اینحال بعد از خواندن آن پیام، عضو آن کانال جدید نمی شود. می دانید دلیلش چیست؟

دو دلیل محتمل عبارتند از: 1) عضویت در کانال جدید نیازمند این است که آن فرد تصمیم بگیرد یک تا تعدادی از کانال هایی که در آن عضو است را حذف کند. به همان دلیلی که پیش‌تر در آزمایش مربوط به مربا عنوان شد، ارزیابی و انتخاب کانال ها و تصمیم به حذف حداقل یکی از آنها نیاز به تصمیم گیری دارد و چون اکثر ماها از تصمیم گیری گریزان هستیم، در این موارد آسان ترین کار را انجام می دهیم و آن هم این است که به راحتی از عضویت در کانال جدید منصرف می شویم.

2) حذف یکی از کانال های موجود، قضاوت و ارزیابی گذشته ما را زیر سوال خواهد برد. به عبارت دیگر چون پیش‌تر بر مبنای تعدادی معیار این کانال ها را انتخاب کرده ایم، اگر یکی از آنها را حذف کنیم، به نوعی خودمان را زیر سوال برده ایم. بنابراین به صورت ناخودآگاه به کانال هایی که عضو آنها هستیم اصطلاحا "وفادار" می مانیم.

حالت سوم: از نظر فرد، پیام خوانده شده با اینکه به موضوع جدیدی پرداخته است، با اینحال در حد و اندازه مطالب کانال هایی که در آن عضو است می باشد. اگر فرد عضو کانال جدید شود حتما چیزهای تازه ای یاد خواهد گرفت ولی با اینحال عضو این کانال نمی شود. دلیل این موضوع را می توان اصطلاحا "حس اشباع نیاز یه یادگیری" فرد عنوان نمود. به این مفهوم که این فرد احساس می کند آن قسمت از وقت و زندگیش را که باید اختصاص به مطالعه و یادگیری چیزهای جدید بدهد، پر شده است و در واقع نمی خواهد مطالب جدید دیگری بیاموزد. به عبارت دیگر ترکیب کانال های موجود، این فرد را از نظر یادگیری اشباع می نمایند. 

با در نظر گرفتن مطالبی که بیان شد به نکات زیر توجه نمائید: 

1) تجربه نشان داده است خیلی از تصمیماتی که درست و اصولی و با ارزیابی دقیق و کافی گرفته می شوند، می توانند آینده ما را متحول نمایند. بنابراین نباید از تصمیم گیری گریزان بود. شاید عضویت در یک کانال جدید مسیر زندگی شما را تغییر دهد. بنابراین همواره در حال ارزیابی باشید، نترسید، انتخاب کنید و تصمیم بگیرید.

2) با توجه به مطالبی که بیان شد، آیا به نظر شما منطقی است که یک فرد تازه وارد تصمیم بگیرد که یک کانال جدید باز کند؟  با در نظر گرفتن مفهوم اقیانوس قرمز و آبی، چگونه می توان در شبکه های مجازی و به ویژه تلگرام، به سمت اقیانوس های آبی حرکت نمود؟

3) مشابه با مطالبی که برای عضویت در کانال های جدید تلگرام بیان کردم، در مورد دایره دوستان فیزیکی شما و اینکه تمایل دارید افراد جدیدی را به این دایره اضافه کنید و یا نه، نیز این مطلب صادق است که در آینده تحت عنوان "ریسک احساسی" به آن خواهم پرداخت.




 
کلمات کلیدی : کانال های فراوان تلگرام+عضویت در تلگرام+آوار اطلاعات
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۱ ۱۳:۳۱:۰۹
جالب بود (4484103) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۱ ۱۳:۳۶:۴۶
بحث درستی است . واقعا ما این همه اطلاعات را میخواهیم چه کنیم (4484113) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۱ ۰۷:۵۹:۰۴
خوشحالم که بنا به دلایل آرامش درون کلا تو گوشیم تلگرام ندارم... برای تبادل اطلاعات هم سایر روشها را به کار می گیرم... به نظرم میتونست فرهنگ سازی استفاده و ارسال اطلاعات به شیوه های بهتری اول آموزش داده میشد بعد استفاده.... همیشه بهتره اول فرهنگ استفاده از تکنولوژی آموزش داده بشه تا بعد از شروع به استفاده با معزل هاش مواجه بشیم... (4484797) (alef-2)
 
رامین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۱ ۱۳:۳۷:۲۷
باید این بحثها مطرح شود تا مردم نظام خود کنترلی را ایجاد کنند (4484117) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۱ ۱۳:۳۷:۵۴
خدا میدونه چقدر وقت مردم تو کانالها بیهوده تلف میشه (4484119) (alef-2)
 
الهه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۱ ۱۴:۵۱:۳۰
خیلی از ما ایرانیا بعد از عضویت یادمون میفته که کانال را ارزیابی بکنیم. خیلی ها هم اصلا یادشون نمیفته. طرف هزار تا کانال عضوه، شکر خدا هیچ کدومو هم نمیخونه (4484228) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۳۱ ۱۷:۱۵:۳۹
به نظر من یک فاجعه ی اجتماعی در قالب مطالب تلگرامی در حال گسترشه...
فاجعه ای که منجر به سطحی نگری وحشتناک و توهم سواد در اکثریت اعضای جامعه شده ! (4484366) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۱ ۰۸:۴۹:۵۰
در کنار معدود کانال های خوب تلگرامی، متاسفانه بیشتر اونها فقط با هدف درآمدزایی در حال فعالیت هستند. مشکل اصلی اینجاست که خیلی از ما، تفاوت کانال خوب و بد را تشخیص نمیدیم و یا یادمون ندادن. به همین دلیل مدیران بعضی از کانال های تلگرامی با مطالبی که قرار میدن می تونن به ذهن ما جهت بدن (4484847) (alef-2)
 
عباس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۱ ۱۸:۲۲:۳۵
مبحث قابل تامل و تفکر برانگیزی بود . (4484415) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۱ ۱۹:۳۳:۵۴
تلگرام مثل خیلی از ابزارهای دیگه می تونه برای راحتی و سرعت بخشیدن به زندگی استفاده بشه ولی برای بعضی ها تلگرام شده خود زندگی. شاید وقت شده به قول نویسنده مقاله، تصمیم بگیریم و یه خونه تکانی اساسی بکنیم. (4484479) (alef-2)
 
سایه میرزاخانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۳۱ ۲۰:۲۳:۲۵
آقای دکتر واقعا جالب بود (4484514) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۱ ۱۱:۵۰:۴۱
تلگرام پر شده از کانالهای فروش محصولات قاچاق ! هر کسی برای خودش کانالی زده و بدون داشتن هیچ مجوزی برای خود فروشگاهی تاسیس کرده و پیامد های آن چیزی جز کلاهبرداری و توسعه قاچاق و ضرر به اقتصاد و ضرر به کسبه واقعی نیست .
و از آن سو تلگرام پر شده از کانالهای هرز و پوچ که واقعا رشد قارچ گونه ای دارند (4485086) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.