نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 278593
حجامت در درمان کبد چرب غیرالکلی تأثیرگذار است؟
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۰
محققان امریکایی در مطالعات خود، به نتایج مثبتی درباره تأثیر حجامت در کاهش فریتین و درمان کبد‌چرب غیر‌الکلی دست یافتند.

به گزارش ایسنا،  اگرچه بیماری کبد‌چرب غیر‌الکلی (NAFLD) از علل شایع بیماری‌های مزمن کبدی است، اما به ‌جز کاهش‌ وزن استراتژی‌های محدودی برای درمان آن وجود دارد.

مشاهدات حاصل از بررسی‌های انسانی و حیوانی توسط دانشمندان نشان ‌می‌دهد که ممکن‌ است بالا ‌بودن میزان آهن نقش مؤثری در توسعه‌ التهاب ‌کبدی و فیبروز و همچنین مقاومت به انسولین که از نشانه‌های NAFLD هستند، داشته باشد.

در مطالعه‌ای جدید ، پژوهشگران به ‌منظور بررسی اثر حجامت در کاهش فریتین در درمان کبد‌چرب غیر‌الکلی، به ‌صورت تصادفی، ۷۴ ‌بیمار را برای انجام حجامت دو تا سه ‌بار در هفته با هدف دستیابی به میزان فریتین کمتر از ۴۵ ‌نانوگرم بر میلی‌لیتر و یا بدون انجام حجامت به ‌مدت شش‌ ماه انتخاب کردند.

همه‌ی شرکت‌کنندگان در مورد شیوه‌ زندگی، رژیم‌غذایی و ورزش مشاوره دریافت‌ کردند.

به گفته محققان هدف اولیه، کاهش استئاتوز کبدی (براساس تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی) (MRI) و التهاب (کاهش حداقل ۲۵ درصد در میزان آلانین آمینوتراسفراز) در‌عرض شش‌ ماه بود. هدف ثانویه شامل کاهش مقاومت به انسولین (ارزیابی از‌طریق گلوکز ناشتا، میزان انسولین و میزان HbA۱c) و میزان سیتوکراتینِ‌ ۱۸ بود.

به گفته پژوهشگران، گروه حجامت، به ‌طور متوسط هفت جلسه این عمل را انجام دادند که منجر به کاهش معنی‌داری در متوسط میزان فریتین (۱۴۸‌نانوگرم بر میلی‌لیتر) در ‌مقایسه با گروه کنترل (۳۸ نانوگرم بر میلی‌لیتر) شد.

در پایان شش‌ ماه، در خود گروه‌ها و یا بین گروه‌ها تفاوت معنی‌داری در استئاتوز کبدی، میزان ALT، شاخص‌های مقاومت به انسولین یا میزان سیتوکراتین ۱۸ مشاهده نشد.

نتایج این تحقیق در مجله J Watch May ۲۰۱۵منتشر شده ‌است.
 
کلمات کلیدی : حجامت
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۴ ۱۳:۱۹:۴۴
خلاصه : خیر تاثیر ندارد .
ولی کسانی که مشکل کبدی دارند گوشت کمتر بخوزند. (2995653) (alef-11)
 
adel
۱۳۹۴-۰۴-۰۴ ۱۳:۴۳:۰۲
خوب اینکه نوشتین یعنی چی؟ بالاخره مفیده یا نه؟ (2995751) (alef-11)
 
saeid
۱۳۹۴-۰۴-۰۴ ۱۸:۱۳:۳۶
بنده پزشک هستم. این مجله اصلا علمی نیست و کاملا ژورنالیستی و عامیانه هست. در این مقاله هم اصلا حجامت به اون معنایی که در ایران انجام می شود انجام نشده بلکه صرفا خون از بیماران گرفتند. در حال حاضر هنوز هیچ مقاله علمی و هیچ پژوهش دانشگاهی معتبری نتوانسته خواص معناداری برای حجامت گزارش کند. (2996502) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.