توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 327192
هشدار سازمان بهداشت جهانی درباره زیکا
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۴۰
نام زیکا حالا خیلی از کشورها را به ویژه درقاره آمریکا به وحشت می‌اندازد. سازمان بهداشت جهانی هم اکنون هشدار داده که این ویروس جنجالی در حال گسترش در تمام این قاره است.
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهاني اين ويروس با نبودن واكسن و داروي مقابله آن به سرعت در حال گسترش است و مي‌تواند بسيار سريع كل اين قاره را در بر بگيرد.

به گزارش خبرآنلاین، به تازگي خطر ویروس زیکا که احتمالا باعث به دنیا آمدن نوزدان ناقص الخلقه می‌شود باعث شد تا دولت‌های السالوادور و کلمبیا از زنان بخواهند که حداقل تا ۲ سال دیگر باردار نشوند. ين اقدام دو دولت آمريكاي لاتين به دنبال آن صورت گرفت كه چندین هزار نوزاد با جمجمه کوچکتر از حد طبیعی در اين منطقه به دنيا آمدند.

زیکا در موارد بسیار نادری منجر به مرگ می‌شود اما آنچه باعث نگرانی است این است که ابتلای مادر باردار به این ویروس باعث میکروسفالی (کوچکی جمجمه، دور سر کمتر از ۴۲ سانتی‌متر و تاخیر و اختلال رشد مغزی) می‌شود.

ویروس زیکا که در سال ۱۹۴۷ در جنگل زیکا (Zika) در اوگاندا شناسایی شد، مانند ویروس دنگی، ویروس نیل غربی و تب زرد یک بیماری گرمسیری منتقل‌شونده به‌وسیله پشه ایجاد می‌کنند.

انتشار این ویروس تا سال ۲۰۰۷ به آفریقا و آسیای جنوب شرقی محدود بود و چندان موردتوجه قرار نمی‌گرفت. این ویروس در سال ۲۰۰۷ در میکرونزی از جزایر اقیانوس آرام شیوع پیدا کرد. این ویروس تا سال ۲۰۱۴ فقط در آفریقا، آسیای جنوب شرقی و جزایر اقیانوس آرام شیوع یافته بود. این ویروس در آن سال به جزیره ایستر و شیلی گسترش یافت. ویروس زیکا تا ماه مه ۲۰۱۵ به برزیل راه یافت. در برزیل در سال گذشته بیش از ۸۴۰۰۰ مورد ابتلا به این ویروس ثبت شد.فقط ۲۰ درصد از کسانی که به این ویروس آلوده می‌شوند، علامت‌دار می‌شوند و شایع‌ترین علائم تب، دانه‌های پوستی،‌ درد مفصل و قرمزی چشم‌ها است.

این بیماری واکسن یا درمان ندارد. سازمان بهداشت جهانی می‌گوید ارتباط زیکا با میکروسفالی هنوز ثابت نشده است اما افزایش موارد میکروسفالی همزمان با شیوع زیکا در کشورهای آمریکای لاتین "تکان‌دهنده" است.
 
کلمات کلیدی : زیکا
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.