نظر منتشر شده
۴۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 126041
نامه رئیس اسبق بانک ملی به خاوری
یادداشت مهمان* - جلیل شرکا - رئیس سابق بانک ملی
يادداشت مهمان - جلیل شرکا: آقاى خاورى، نمى دانم الان کجا هستيد و چه مى کنيد. چون من و شما کما بيش در موقعيتى مشابه هم قرار داشته ايم، لازم ديدم نکاتى را از باب
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۱۱
آقاى خاورى، نمى دانم الان کجا هستيد و چه مى کنيد اما چون من وشما کما بيش در موقعيتى مشابه هم قرار گرفته ايم و آن موقعيت ها خطير و سرنوشت ساز بوده است لازم ديدم نکاتى را از باب نصيحت و تجربه به شما يادآورى کنم، شايد به کارتان بيايد. اين نکات پندواندرز اخلاقى نيست، سرزنش هم نيست. هرچند اين روزها به هر دوى آن بسيار نياز داريد اما اين نکات صرفا بيان تجربه هايى است که شخصا داشته ام ولازم ديدم باشما به اشتراک بگذارم تا بهتر بدانيد چه بايدبکنيد.

من در دوران بسيار مشکلى درست يکسال قبل از پيروزى انقلاب اسلامى مديرعامل بانک ملى بودم. مى دانيد که آن روزها کشور درچه شرايطى به سر مى برد و چه خطراتى در کمين يک بانک به عنوان جايى که پول زيادى در آن وجود دارد، قرارداشت. شور و فضاى انقلابى همه جارا فراگرفته بود و من بايد علاوه بر مديريت اين فضا مراقب بانک وسرمايه هايش نيز مى بودم. روشن بود که باپيروزى انقلاب من نيز جزو مديران رژيم سابق محسوب شده و طبيعتا خطر در کمينم بود. همين جا بگويم که همسر من آمريکايى الاصل است و پيش از انقلاب کل خانواده و بچه هايم در آمريکا مقيم بودند و زندگى مى کردند. با اينکه خودم نه تابعيت و نه مجوز اقامت دائمى از آمريکا داشتم اما به خاطر مليت همسرم هيچ مشکلى براى ماندن در آمريکا نداشتم.

به خاطر دارم درست يکماه قبل از پيروزى انقلاب و درحالى که نخست وزير وقت با اصرار خواهش کرده بود برسر کار بمانم براى حل برخى گرفتارى هاى بانک ملى به خارج سفر کردم. درآْن روزها تجار نمى توانستند کارهاى بانکى خود را به راحتى انجام دهند و نقل وانتقال پول به مشکل برخورده بود. لازم بود اين مشکلات رفع شود لذا در حساس ترين دوران ممکن از کشور خارج شدم و جالب است کارم تازمانى که انقلاب پيروز شد طول کشيد. يعنى موقع پيروزى انقلاب -۲۲ بهمن - من خارج از کشور بودم. حالا بايد چکار مى کردم؟ منطقى ترين راه که همه پيشنهاد و اصرار مى کردند ماندن در آمريکا بود. همه مى گفتند مگر نمى دانى چه خبراست؟ رفتنت با خودت است و برگشتنت با خدا! بمان وهمه چيز را فراموش کن. . .

باخودم خلوت کردم. نگاهى به سوابق بانک ملى و راهى که طى کرده تا به اينجا رسيده انداختم، به خودم و همکارانم فکر کردم و بعد شايد بزرگترين تصميم زندگى ام راگرفتم. به خودم گفتم من مديرعامل بانک ملى هستم و بايد اول از هويت و کيان بانک، سپس از همکارانم و بعد از خودم دفاع کنم. پس با اولين پرواز به ايران برگشتم و با طى تمام فراز و نشيب ها و مشکلات پيچيده و خطرناک بالاخره مى بينيد که الان سالم و سرحال و سرزنده ام و هيچ اتفاقى هم برايم نيفتاده است. . .

آقاى خاورى! پيشنهاد مى کنم با خودتان خلوت کنيد و دراين خلوت کمى به نام بانک ملى بينديشيد. بانک ملى، نامش ملى است يعنى تجلى ملت ايران است. تجلى اراده وغرور ملي. تجلى اعتماد ملي. قبلا که بانکدارى ايران در دست روس وانگليس بود و اسکناس هاى اين کشور را هم خارجى ها چاپ مى کردند، همين ملت بودند که ريختند پشت مجلس و  اصرار کردند که مى خواهند پولهايشان را در يک بانک ايرانى بگذارند. بانک ملى از سرمايه تک تک ايرانيان تشکيل شده و تشکيل شده که کار مالى مملکت دست خود مردم باشد. پس بانک ملى فقط يک بانک نيست يک فرابانک است که غرور واعتماد يک ملت رادر خود دارد و شما رئيس يک چنين بانکى بوديد و سرنوشت و اعتمادملى به يک چنين بانکى درست يا غلط به نام شما پيوند خورده است.

به تاريخ بانک ملى ايران نگاه کنيد. در تاريخ اين بانک مديرى وجود نداشته که فرارکند. حال تخلف کرده يا نکرده باشد، بحث ديگرى است اما فرار سابقه نداشته است. لذا عمل شما از اين جهت بسيار زشت و بى سابقه بوده است. بهتر از من مى دانيد که بانک مرکزى از دل بانک ملى متولد شده است. پيش از اين تمام حساب هاى دولت، سکه ها واسکناس ها، خزانه، جواهرات ملى و خلاصه دارايى اصلى ملت ايران در بانک ملى به امانت بوده است. مى دانيد از چه جايگاهى وبه چه قيمتى فرارکرده ايد؟

پس از پيروزى انقلاب وقتى به ايران برگشتم مشکلات فراوان وفلج کننده بود. نامه هاى متعددى از اشخاص مى آمد که مديران و کارکنان اين بانک چه وچه هستند. اما مقاومت کردم و با همين دفاع من که مديرعامل قانونى بانک بودم اين بانک از هم نپاشيد و امنيت اموال وکارکنانش حفظ شد اما اگر نبودم؟!. . . . همه گونه رسيدگى که فکرش را بکنيد کردند اما اتفاقى نيفتاد. آن موقع جواهرات ملى در خزانه بانک ملى بود. هياتى از شوراى انقلاب به بانک آمد و از جواهرات بازديد کرد تا کسرى نداشته باشد. مى دانيد که وظيفه حفاظت از دارايى هاى بانک ملى ايران تاچه حد مقدس است. آن روزها خبررسيد که مجاهدين (منافقين) ريخته اند تاکاخ گلستان راغارت کنند. همين نگهبانان بانک ملى رفتند واز کاخ حفاظت کردندتا به آن دست اندازى نشود. يا مثلا اطلاع دادندعده اى مسلح به شعبات بانک ملى در کشورمى ريزند وپولها راغارت مى کنند. به همکاران گفتم بايد با چه کسى تماس گرفت؟ گفتند پليس که اين روزهانيستبايد به پاسدارها بگوييد. به مرحوم آيت الله لاهوتى که فرمانده وقت سپاه بودزنگ زدم. ايشان گفت چقدرنيرو مى خواهيد؟گفتم ۱۷۰۰ شعبه داريم براى حفاظت هر شعبه حداقل ۲ نفر!گفت بااين حساب شما کل نيروهاى سپاه را مى خواهى ديگر!بالاخره سعى کرديم باانتقال روزانه پولها به شعبات مرکزى هرشهرباهمان تعداد کم نيروازدارايى مردم حفاظت کنيم.

جالب اينجاست بعد از پيروزى انقلاب ودراوج مشکلات خاص آن، من يکبارديگر ازسوى نخست وزيردولت موقت - مرحوم مهندس بازرگان - به ماموريت ديگرى به آمريکارفتم واتفاقا دوران آن ماموريت تمديدهم شد! يعنى مهندس بازرگان زنگ زدو گفت حالا که آنجا هستى به امور بنياد پهلوى (علوى) و اموال آن رسيدگى کن که کردم و با تعويض هيات مديره آن ورتق وفتق امور و گماردن يک وکيل امين بازهم به ايران بازگشتم.

آقاى خاورى، اينها را گفتم تا بدانيدانسان از تجربه مى آموزد. شما الان برسر همان دوراهى هستيد که زمانى من بودم. اما بااتکا به همان تجربه مى خواهم صراحتا به شما بگويم راهى که انتخاب کرده ايدبرايتان ۲سرباخت است. يعنى اگر برنگرديد هيچ به دست نخواهيد آورد وحتى دردنياى پيشرفته کنونى برنگشتن برايتان امنيت و فراغت هم به دنبال نخواهدداشت. توصيه مى کنم به کارنامه خودتان نگاه کنيد. اگر تخلفى که به هر حال در بانک ملى شده عمدى نبوده، اين اشتباهى قابل جبران است که بايد از آن آموخت. يعنى بايد آمد وجبرانش کرد. اگر هم عمدى بوده وشمادر آن دست داشته وشخصا از آن سود برده ايدبازهم ماندن شما در خارج کشور فرقى به حالتان نمى کند. چراکه فقط مدارک جلب شما بايد ترجمه وارسال شوند وباچندروزومثلا چند ماه تاخيربالاخره شما درايران خواهيدبوداما اين بودن کجا وآن بودن کجا!. . .
کلمات کلیدی : خاوری بانک ملی
 
Germany
۱۳۹۰-۰۷-۲۳ ۱۵:۲۵:۳۶
بابا دمش گرم.
عجب آدم حسابی است این مدير سابق بانک ملی. (510590) (moderator19)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۷:۰۶:۰۲
اين نامه سال ٩٠ نوشته شده و الان سال نود و چهار است و خاوري نيامده (2867744) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۵-۰۳ ۱۹:۰۸:۴۱
الانم که سال 96 است آخرین بار درکازینو دیده شده... (4488287) (alef-11)
 
دلسوز مملكت
United States
۱۳۹۰-۰۷-۲۳ ۱۵:۳۶:۱۵
آفرين به شما
با خوندن اين مطلب به خودم و ايراني بودم افتخار كردم ايران به افرادي مثل شما نياز داره تا فارغ از هر نوع جناح بندي سياسي فقط به فكر مردم و خدمت به مملكت باشند
اميدوارم تا آقاي خاوري با خوندن اين مطلب به خودش بياد و نگاهي به كارنامه اعمالش بندازه . (510596) (moderator19)
 
علی
Russian Federation
۱۳۹۰-۰۷-۲۳ ۱۵:۵۲:۰۸
احسنت. حظ کردم.

ادم شریف در هر موقعیتی شریف است. کاشکی مدیران دولت دهم نیز این نامه بسیار جالب و اموزنده را بخوانند. (510612) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۰-۰۷-۲۳ ۱۶:۳۶:۲۸
حکم جلب باید صادر بشه و کانادا موظف به تمکین است. (510648) (moderator19)
 
حميد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۰۸:۲۷:۱۸
با توجه به اينكه ايران با كانادا رابطه اي ندارد از نظر قانوني آيا امكان برگرداندن خاوري با قانون هست يا خير ؟ (511021) (moderator19)
 
یه نفر
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۱۷:۵۰:۱۱
خیر ایران با کانادا در خصوص همکاری جهت تحویل و دستگیری متهمین و مجرمین تفاهم نامه مشترک ندارد (511494) (moderator19)
 
دلسوز وطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۳ ۱۸:۱۹:۱۲
شرافت حس احساس مسئوليت و وظيفه شناسي از تک تک جمله هاي نامه اين شخص پيداست واقعا خلا همچين مديراني الان بيش از هر زمان ديگه اي در مديريت هاي کلان و اساسي کشور احساس مي‌شود. (510700) (moderator19)
 
ابراهیم
۱۳۹۰-۰۷-۲۳ ۱۹:۱۹:۰۷
نامه شرافتمندانه(دعوت به حفظ شرافت ها)


درود بر شرافت اسلامی، ایرانی

همه ارزش انسانها حفظ شرافت انسانی خصوصا در لحظات خطر و بی شرافتی است. (510738) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۳ ۱۹:۲۷:۰۸
جناب آقای شرکا لطفاخودتان را با اینها مقایسه نکنید آن چیزی که در وجود شما بوده و در آن شرایط شما را از خارج به ایران آورده در وجود بی وجود این حضرات نیست علتش هم این است که شما مسیری را طی کردید تا به مدیریت بانک ملی رسیدید و در ذهن خودتان فکر خدمت به کشورتان را داشتید ولی اینها یک شبه به این مناصب رسیدند و سالها تور پهن کرده بودند برای یک چنین روزهایی ولی از یک جا غفلت دارند و آن هم اینکه دست خدا بالای همه دستها است (510742) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۷-۲۳ ۲۰:۰۷:۰۱
يك سوال فني :
چرا همچين انسانهاي شريفي بايد الان خانه نشين باشند و اين بي صلاحيتها روساي بانكها ؟

فكر كنم همه داستان تعويض چندباره رئيس بانك مركزي در دولت نهم را فراموش كرده اند (510757) (moderator19)
 
هاشم
۱۳۹۰-۰۷-۲۳ ۲۰:۳۲:۰۵
افرین بر غیرتت به ایمانت.دست مریزاد.
زنده باشی. (510778) (moderator19)
 
معجزه خاموش
۱۳۹۰-۰۷-۲۳ ۲۱:۰۰:۴۱
سلام.
تشكر. به اين ميگن : " تعهد و وجدان كاري"
اي كاش مسئولين با دقت بيشتري نامه فوق را مطالعه نمايند.
"ياعلي" (510794) (moderator19)
 
احمد
۱۳۹۰-۰۷-۲۳ ۲۳:۴۳:۱۳
پيشرفت رشدوتوسعه زماني محقق ميشود كه انسانهاي متخصص ومتعهددر راس امور قرار گيرند كلمه تعهد چهار حرف بيش نيست لاكن مفاهيم بسيارسنگيني را به دنبال خود دارد صداقت باخود با خانواده بامردم .بي نيازي ودندان طمع كشيدن كاركمتر كسي است ومعمولا باندهاي مافيايي اين نوع انسانها را تحمل نميكنند كسي كهخانه چند ميليون دلاري درامريكادارد غم مردم را ندارد وطني ندارد وطن اينها درساك پراز دلارجا ميگيرد البته امثال جناب شركا كم نيستندچشم بينا مخواهدوبس (510917) (moderator19)
 
فرهاد
Germany
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۰۱:۳۶:۵۴
احسنت به این مرد میهن دوست. (510948) (moderator4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۰۲:۰۳:۵۲
منم به نوبه ي خودم اين حس كه در تك تك ما ايرانيان بايد باشه را مي ستايم (510957) (moderator19)
 
اسد
United States
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۰۷:۴۸:۱۶
قبلا قابلیت رای دادن به اظهار نظر دیگران بود اما الان این امکان یا حذف شده یا این که مردم نمی تونند نتیجه را ببیند. چرا؟ (510994) (moderator19)
 
شهروند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۰۸:۰۳:۱۶
مجلسيان ودولت مردان
با سلام
شايسته است از اين انسان باشرف دعوت كنيد تشريف بياورند ورئيس كل بانك مركزي شوند. (510998) (moderator19)
 
دوست
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۰۸:۰۷:۲۴
آقای جلیل شرکا شما انسان شریف و سالم هستید
و بسیار مدیر کارآمد و دلسوز ایران و اسلام
و من با تمام وجود از شما تشکر میکنم
ولی برخی ها آمدند که تیشه به ریشه هویت بزنند
که این آقا یکی از آن خیل میباشد . (511001) (moderator19)
 
بانک صادراتی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۰۸:۰۸:۰۶
سپاسگزاریم از تک تک جملات نامه که درسی بزرگ برای همه در هر جایگاهی است . تعهد به حقیقت و شفاف عمل کردن اصل جدایی ناپذیر مدیریت قوی است در هر جایگاهی چه بانک و چه یک دولت.
شاد وسلامت و موفق باشید. (511002) (moderator19)
 
يكي از مردم ايران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۰۹:۱۵:۳۹
امام علي(ع) به مالك اشتر فرمودند:
اي مالك اگرشب هنگام كسي را درحال گناه ديدي ،فردا به آن چشم نگاهش مكن شايد به سحر توبه كرده باشد وتونداني-
اقاي خاوري ما هم به فرموده امام بزرگوار عمل ميكنيم .شايد كه توبه كرده باشي، برگرد به آغوش وطن (511066) (moderator19)
 
سينا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۰۹:۵۱:۰۲
درود بر تو، من براستي تو را نميشناختم (511092) (moderator19)
 
سينا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۰۹:۵۲:۰۶
كسي را كه خونش پاك است از محاصبه چه باك است؟ (511094) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۰۶:۴۵:۴۷
محاسبه صحیح است.
البته اشکال تایپی بوده چون کلید س و ص دقیقا مجاورند. (514775) (moderator4)
 
محمد طاهري
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۱۰:۰۱:۴۵
اميد است قبل از آقاي خاوري،‌ مسئولين درس عبرتي گرفته باشند تا قبل از عزل و نصب ها،‌مجموعه ي شرايط مورد نظر پست و شغل را ارزيابي نمايند و از عزل و نصب هاي سليقه اي جدا حذر نمايند... (511099) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۱۰:۴۱:۰۱
دريغ و افسوس از نبود انسان هاي دلسوزي مانند شما جناب شركا .
چقدر خوب است كه از امثال شما ها تقدير شود و از تجربيات گرانمايه تان استفاده گردد .
سر تعظيم فرود مي آورم بر همتتان . (511130) (moderator19)
 
بینام
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۱۱:۴۷:۳۵
این کجا و آن کجا ؟؟ اون قطعاً بر نخواهد گشت . دولت کانادا هم هیچ کمکی در این مورد به ایران نخواهد کرد . (511216) (moderator19)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۱۲:۵۳:۲۰
با سلام
درود به شرف وغیرتت آقای شرکا غیر از این هم از یه ایرانی وطن پرست نباید توقع داشت امسال اقای خاوری یه بی غیرتی است که به تمام خون شهدا و مردم خیانت کرد و قطعا روز خوش نمیبینه (511269) (moderator19)
 
جلال
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۱۲:۵۶:۵۰
فقط ميتوانم بگويم آفرين به اين وجدان كاري و احساس مسوليت (511273) (moderator19)
 
امین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۱۶:۳۰:۱۸
درود فراوان بر مدیران متخصص و متعهد به کار قدیم (511452) (moderator19)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۱۹:۱۸:۴۴
افرین بر شرافت و پاکی انسانهایی که به هر قیمت حاضر نیستند از اصالتشان دست بکشند. (511527) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۷-۲۴ ۱۹:۲۵:۵۸
خواهشمندیم سریعا این شخص را جلب کنید
به ایشان هم متذکر می شوم که دنیا دیگر ان دنیایی نیست که بشود برای همیشه گریخت بالاخره گیرت میاریم (511534) (moderator19)
 
United States
۱۳۹۰-۰۷-۲۵ ۰۰:۳۱:۵۹
لطفا این نامه در روزنامه هامنعکس شود تا الگویی برای حضرات امروز باشد.افرین و احسنت بر رییس اسبق بانک ملی ایران اقای جلیل شرکا و شرم بر اقای خاوری و دوستانش که شرایط فرار را برایش فراهم کردند و حالا روی خودشان نمی اورند چون ضعف دارند. (511658) (moderator19)
 
ن.م
۱۳۹۰-۰۷-۲۵ ۰۲:۴۲:۰۱
بسمه تعالی
خوب است که ایشان را با ملایمت باز گردانیم
اما اینگونه که من متوجه شدم بین ایران و کانادا معاهده استرداد متقابل مجرمین نیست و هیچ کشوری هم تبعه ی خودش را تحویل نمی دهد
میدانید که ایشان تابعیت کانادا هم دارد؟! (511676) (moderator19)
 
ویدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۵ ۱۰:۴۷:۱۰
آفرین و احسنت بر شما. اگر ایران فقط 100 مدیر مانند شما در کل کشور 75 میلیونی داشت بخدا وضعمان الان این نبود. احسنت به حس میهن دوستی شما... (511791) (moderator19)
 
مجيد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۷ ۰۹:۳۴:۵۳
اگه 100نفرازاين مديران داشتيم كه كارمون به اين اينجاهانميرسيد نه كه نداريم ،داريم بهترازاينهاهم داريم منتهاچون مثل خاوري رياكارنيستندهمه خانه نشينندداداش (512917) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۷-۲۵ ۱۳:۱۸:۵۱
بنازم به غیرت وشهامت شما مدیران فعلی باید در مقابل شما زانوی ادب بزنند. (511874) (moderator19)
 
ارمات
Germany
۱۳۹۰-۰۷-۲۶ ۰۱:۴۳:۴۱
زیبا بود وقتی استخدام بانک ملی شدید شرایط برای گزینش چی بود ؟بهتر هست با اون شرایط کارمند استخدام کنیم و ارتقائ بدیم حتما مدیران خوبی خواهند شد (512235) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۲۷ ۱۰:۴۹:۰۴
ای کاش اخلاق و رفتا برخی مدیران مانند خاوری مانند متن این نامه زیبا و قابل اعتماد بود،آقای خاوری حق الناس را از یاد نبرد (512972) (moderator19)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.