نظر منتشر شده
۵۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 326346
خاطرات جالب دختر آلمانی از سفر به ایران
تاریخ انتشار : جمعه ۲ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۰
نویسنده کتاب They would rock روز شنبه ۱۷ ژانویه در کتاب‌فروشی فروغ در شهر کلن آلمان کتاب‌خوانی داشت. به همین بهانه با او درباره کتابش و خاطراتش از سفر به ایران گفت‌وگو کردیم.


به گزارش عصر ایران دویچه وله در ادامه نوشت: نوشیدن ۳۹۰ لیوان چای و گرفتن ۲۸ هدیه در عرض ۵۹ روز اقامت در ایران. رفتن به مهمانی در ساعت ۱۰ شب و خوردن شام در ساعت یک بامداد. خیابان‌هایی که پر از "علی شوماخر" هستند و راه رفتن در آنها به مهارت خاصی نیاز دارد. اینها عجیب‌ترین مشاهدات یک آلمانی در سفرش به ایران هستند.

هلنا هنِکن مشاور ارتباطات و متخصص آموزش خلاق در هامبورگ زندگی می‌کند. او اما در کنار شغلش سرگرمی دیگری نیز دارد: جهانگردی. از آمریکای لاتین: آرژانتین، کلمبیا، شیلی، بولیوی، کوبا، اکوادور، پرو، تا آسیا: بوتان، اندونزی، قرقیزستان، ازبکستان، هند، هنگ‌کنگ و آفریقا: تانزانیا و مراکش.

خودش می‌گوید: «هر بار به ایران فکر می‌کردم این لغات در سرم می‌چرخید: مناقشه اتمی، محور شرارت، کشوری خطرناک به خصوص برای زنان که اصلا نباید تنها به آنجا سفر کرد.»

اما در سال ۲۰۱۱ در قرقیزستان با یک سوییسی آشنا می‌شود که سفری دور آسیا انجام داده بوده. او از ایران و مردمش برای هلنا بسیار تعریف می‌کند و هلنا کم‌کم علاقه‌مند می‌شود که ایران را ببیند.

او می‌گوید: «قبل از سفر خیلی‌ها از من می‌پرسیدند چطور می‌خواهی به کشوری بروی که در آنجا مجبور هستی روسری سرت کنی. من در این باره خیلی فکر کردم و با خیلی‌ها حرف زدم و در نهایت تصمیم گرفتم دو ماه روسری سر کنم تا بتوانم با مردم ایران از نزدیک آشنا شوم.»

هلنا هنِکن در سال ۲۰۱۳ به ایران می‌رود، زمستان ۱۳۹۱ و بهار ۹۲ را در ایران بوده، ۵۹ روز. با آنکه قبل از ایران به کشورهای بسیار دیگری سفر کرده اما درباره هیچیک کتاب ننوشته است به جز درباره ایران.

او می‌گوید: «من به ایران نرفتم برای این که کتاب بنویسم یعنی از قبل چنین تصمیمی نگرفته بودم. در طول سفر، خاطرات روزانه‌ام را می‌نوشتم. همچنین ایمیل‌‌های زیادی برای دوستانم می‌فرستادم درباره چیزهایی که می‌دیدم و آنها کاملا از توضیحات من متعجب می‌شدند و می‌گفتند که تصور و انتظار دیگری از ایران داشتند. من هم به این دلیل و هم به دلیل تاثیراتی که از مردم ایران و کسانی که با آنها در ایران آشنا شده بودم، کم کم تصمیم گرفتم کتاب بنویسم.»

کشوری توسعه‌یافته که اکثر جوانانش قصد ترک آنجا را دارند

سفر هلنا به ایران سه سال پیش انجام شد. زمانی که احمدی‌نژاد رئیس جمهوری ایران بود و مناقشه اتمی سرخط اخبار جهان. این روزها اما با توافق صورت گرفته بین ایران و کشورهای غربی، سیل تقاضا برای دیدن این سرزمین ناشناخته بسیار بیشتر شده است. شاید به همین دلیل بود که در مراسم کتاب‌خوانی هلنا هنِکن در یک شنبه شب سرد زمستانی در شهر کلن، اکثریت قریب به اتفاق شرکت‌کنندگان آلمانی بودند.

هلنا برای این جمع مشتاق تنها بخش‌هایی از کتابش را نخواند. او داستان‌هایی شنیدنی از سفر ۵۹ روزه‌اش به ایران نیز برای مخاطبان آلمانی‌اش تعریف کرد.

هلنا از دختر ۱۶ ساله‌ای گفت که انگلیسی را تقریبا کامل و با لهجه صحیح آمریکایی صحبت می‌کرده و قصد داشته زبان آلمانی هم یاد بگیرد و وقتی ۱۸ سالش شد از ایران برود.

او از هلنا پرسیده که آیا به نظرش ایران یک کشور توسعه‌یافته است؟ و هلنا پاسخش را برای مخاطبان کتاب‌خوانی‌اش شرح داد: «وقتی این سوال را از من پرسید ۷ هفته بود که در ایران بودم و تحت تاثیر چیزهای زیادی قرار گرفته بودم، مثلا تعداد زیاد آدم‌های تحصیل‌کرده، زیرساخت‌هایی که خیلی خوب عمل می‌کردند، در مقایسه با کشورهای دیگری که من دیده بودم تعداد زیاد افرادی که به راحتی انگلیسی حرف می‌زدند.

مسلما من متخصص توسعه نیستم که بتوانم در این مورد نظر تخصصی بدهم اما همه اینها باعث شدند که من تصویری توسعه یافته از ایران داشته باشم. البته صرف نظر از مواردی مثل حقوق بشر و آزادی که مسائل بزرگی در ایران هستند. و نیز جوانانی پر از انرژی که جایی برای خالی کردن این انرژی ندارند، شانس و چشم‌اندازی برای آینده ندارند و به افسردگی کشیده می‌شوند.»

و شاید به همین دلیل بوده که عده زیادی از کسانی که هلنا با آنها ملاقات کرده قصد خروج از ایران را داشته‌اند، مثل حسین و عزیز دو جوان ۳۰ ساله‌ای که در رشت ملاقات کرده و هردو همچنان در خانه پدر و مادرشان زندگی می‌کردند و بیکار هم بودند. حسین عکاس بوده و دوست داشته فیلم بسازد اما امکانش را نداشته.

عزیز در پی راه‌های مختلف برای خروج از ایران بوده از جمله این که به عنوان کارگر کشتی، کاری در یک کشتی بین‌المللی پیدا کند و در اروپا تقاضای پناهندگی دهد. و راه دیگرش اینکه به روسیه برود و از آنجا تا فنلاند را شنا کند.
عزیز یک ماه بعد از اینکه هلنا به آلمان برمی‌گردد به اندونزی می‌رود و در حالی که قصد داشته به طور غیرقانونی به استرالیا برود توسط پلیس اندونزی دستگیر شده، به ایران برگردانده می‌شود.

هلنا هنِکن می‌گوید "صادقانه‌ترین پیشنهاد ازدواج تمام زندگی‌اش" را در ایران دریافت کرده. پسری که تنها می‌خواسته راهی برای آمدن به آلمان داشته باشد و به هلنا گفته به طور صوری با او ازدواج کند تا او بتواند به آلمان بیاید.

"تعارف" یکی از بزرگترین چالش‌ها

یکی از بزرگترین چالش‌هایی که هلنا در ایران با آن روبرو بوده، دوگانگی‌ای بوده که میان مردم و حکومت و قوانین آن وجود داشته است: «یکی از بزرگترین چالش‌ها برایم درک کردن این سرزمین بود، این که کشوری که اینقدر مشکل دارد و اینقدر همه جا درباره مشکلاتش صحبت میشود و قطعا جنبه‌های منفی هم دارد اما در مردمی که من ملاقاتشان کردم نشانی از این مشکلات دیده نمی‌شد.

نمی‌دانستم چه چیزی پشت این مردم هست، چه جنبه‌های ناشناخته‌ای دارند. باید بگویم آنچه من در ایران تجربه کردم با آنچه قبل از سفرم از این کشور میدانستم خیلی تفاوت داشت و نمی‌فهمم این دو تصویر چطور با هم کنار آمدند.»

این دوگانگی خود را با نشانه‌های دیگری هم به هلنا نشان داده مثلا اینکه در سایت وزارت خارجه آلمان در قسمتی که توصیه‌های ایمنی برای مسافران نوشته شده آمده است که طبق قوانین ایران مردم اجازه ندارند با توریست‌های خارجی ارتباط برقرار کنند اما هلنا تمام ۵۹ روز سفرش را به جز چند شب در خانه ایرانیانی گذرانده که هریک تنها چند ساعت پس از آشنایی‌شان با او خواسته‌اند که هتلش را کنسل کند و به خانه آنها برود.

درباره "کاوچ سرفینگ" یا ترجمه فارسی‌اش "مهمان‌نوازی رایگان" او می‌گوید: «سایت‌های کاوچ سرفینگ در ایران فیلتر نیست و می‌شود از طریقش راحت جایی برای اقامت در همه جای ایران پیدا کرد اما در مقابل بودند ایرانیانی که به دلیل همین کار مجازات شده بودند. یا بسیاری کارها بود که مردم انجام می‌دادند اما نمی‌دانستند که اگر حکومت بفهمد چطور با آنها برخورد خواهد کرد، مجازات دارد یا نه و چه مجازاتی دارد اما با این حال انجامش می‌دادند.»

او از دور زدن قوانین توسط جوانان می‌گوید، از خانه‌هایی که تقریبا همه ماهواره دارند و او برای اولین بار در زندگی‌اش برنامه Frauentausch را از شبکه RTL آلمان در اتاق نشیمن خانه‌ای در ایران دیده است. برنامه‌ای مستند درباره زنانی که جایشان را با یکدیگر عوض می‌کنند یعنی برای یک هفته دو زن که اصلا همدیگر را نمی‌شناسند جایشان را با هم عوض می‌کنند. یکی به خانه دیگری می‌رود و جای همسر و مادر آن خانواده را می‌گیرد و برعکس.

هلنا هنکن می‌گوید این کار با اصول اخلاقی حکومت ایران به شدت در تضاد است اما برنامه‌اش در ایران بیننده دارد. یا از نمایش فیلم ترویا از تلویزیون ایران می‌گوید در حالی که هلن به جای همسر قهرمان فیلم به عنوان خواهرش معرفی شده است.

و چالش بزرگ دیگری که هلنا به عنوان یک آلمانی در ایران با آن روبرو بود "تعارف" است: «برای من فهم تعارف واقعا سخت بود و نمی‌فهمیدم چه چیزی را باید قبول کنم و چه چیزی را نباید قبول کنم.»

"ازدواج"؛ اساسی‌ترین پرسش

سوالاتی که برای آلمانی‌ها بسیار شخصی تلقی می‌شوند، متداول‌ترین پرسش‌هایی بوده که از هلنا می‌شده: چرا تنها سفر می‌کنی؟ ازدواج نکردی؟ چرا تا حالا ازدواج نکردی؟ و پرسش‌هایی از این دست. هنوز هم با گذشت سه سال از سفرش یکی از دوستانش در ایمیل به او گفته مادرش می‌خواهد بداند که او بالاخره ازدواج کرده یا نه.

او اما از این پرسش‌ها اذیت نمی‌شده چرا که از انگیزه آنها باخبر بوده. هلنا می‌گوید اگر کسی در آلمان از من بپرسد چرا ازدواج نکرده‌ای برایم مسخره و عجیب است اما در ایران می‌توانم بفهمم که زنی که در میانه دهه ۳۰ زندگی هنوز ازدواج نکرده و تنها هم سفر می‌کند، کنجکاوی‌برانگیز است.

اما در مقابل این نویسنده آلمانی از اطلاعات ایرانیان درباره سیاست و اقتصاد آلمان شگفت‌زده شده: «سوالاتی که از من پرسیده می‌شد مرا واقعا شگفت‌زده می‌کرد، درباره نقش آنگلا مرکل در بحران اقتصادی اروپا و اینکه چطور توانسته آلمان را از این بحران به در برد. یا درباره یکی شدن دو آلمان و اینکه آیا الان دیگر کاملا این کشور یکپارچه شده یا نه و من می‌دیدم اطلاعاتی که آنها از آلمان و اروپا دارند خیلی بیشتر از اطلاعاتی است که ما از ایران داریم.»

از هلنا درباره تصویر مثبتی که از ایران نشان داده پرسیدم و اینکه آیا هیچ چیز منفی در ایران ندیده یا نخواسته آن را گزارش کند؟ او می‌گوید: «کتاب من یک سفرنامه است و من برداشت کاملا شخصی خودم را از ایران در این کتاب نوشتم. چیزهایی که من شخصا به عنوان توریست تجربه کردم. سفرنامه کتابی نیست که در آن درباره موقعیت سیاسی یک کشور گفته شود و یا همه چیز توضیح داده شود.

فکر می‌کنم کتاب‌های زیادی در این باره نوشته شده و من متخصص نیستم که در این موضوعات نظر بدهم. اگر کسی می‌خواهد ایران را بشناسد من اصلا توصیه نمی‌کنم که کتاب من را بخواند. این کتاب تنها یک نما از ایران است که من دیدم و اگر کسی بخواهد بیشتر درباره این کشور بداند باید کتاب‌های دیگری بخواند.»

و پرسش آخر اینکه چرا نام کتابش را They would rock گذاشته است: «همان دختر ۱۶ ساله‌ای که انگلیسی را به طور کامل و با لهجه آمریکایی صحبت می‌کرد به من گفت من اشتباهی در ایران متولد شدم، باید در آمریکا به دنیا می‌آمدم. او به من گفت: اگر مردم من در کشور دیگری زندگی می‌کردند، غوغا می‌کردند. If my people lived in another country, they would rock».
 
تبریزی
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۰۸:۲۳:۴۱
"من اشتباهی در ایران متولد شدم، باید در آمریکا به دنیا می‌آمدم. اگر مردم من در کشور دیگری زندگی می‌کردند، غوغا می‌کردند."

عجیبه که این حقایق محض به طور کاملا بی پرده منتشر شده. مطمئنا اگه همین حرفا رو ما به صورت کامنت اینجا می نوشتیم هیچ وقت منتشر نمی شد. به هر حال از خوندن این مطلب خیلی لذت بردم. ممنون. (3486756) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۰:۵۱:۳۵
بهتره ایشون و شما که شاکی هستین از والدینتون بپرسین چرا ایران دنیا اوردتان
اگر حای دیگه دنیا می امدی یعنی چه
فکر میکنند المان همینجوری المان شده دو جنگ جهانی
الان هم دو میلیون پناهنده که باید به همشون حقوق و خونه و شغل بده
نه مثل سیستم پناهندگی ایران که پناهندگی نیست (3486962) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۳:۰۵:۲۳
از دید گاه شما دنیا در حال فروپاشیه !!!!!و همه فقیرند !! (3487161) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۶:۰۰:۵۹
والدین ما کف دستشان را بو نکرده بودند
ولی میتوانیم مطمئن شویم فرزندان ما چنین سوالی از ما نخواهند پرسید (3487409) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۷:۲۲:۰۲
دلم برای دختره سوخت
من خودم چندسال اونجا زندگی کردم بدبخترین ٫ بیچاره ترین ٫ افسرده ترین ایرونیها تو خارج کسایی هستن مثل همین دخترخانم ۱۶ ساله که توتوهم ان .
اونجا جای خوبیه نه اینکه بدباشه ولی متوهما و اونایی که ازاونجا برای خودشون مدینه فاضله میسازن وقتی پاشونو گذاشتن اون وراب وواقعیتهای اونجارو هم دیدن یه دفعه کاخ ارزوهاشون فرو میریزه ومیشن جز افسرده ترینها (3487535) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۰:۵۶:۲۲
ولی ما بجا در ایران متولد شدیم و به کشوری که مقابل ظلم ظالمین دنیا ایستاده افتخار می کنیم و پای مشکلاتش هم هستیم. برخی دیگر با دنبال فرار هستند یا دنبال چاپیدن مردم خودشان ولی برخی دیگر ارزشمداری را محور می دانند. بله، ایران همه جور آدم دارد ولی بطور متوسط یکی از بهترین ملت ها را داریم... (3486972) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۱:۲۵:۱۴
شعار بسه دیگه. جوون های این کشور همه استعدادهاشون و جوونیشون تباه شده و خیلی هاشون هم الان یا افسرده ان یا در دام اعتیاد یا آینده ای برای خودشون نمی تونن تصور کنن. ملت با کشور فرق می کنه. (3487008) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۹:۳۸:۱۶
لطفاٌ آماردربياوريد اين استعدادها چنددرصد مستعدين هستند.استعداد خيلي ها درراه خراب شدن خرج مي شود. (3487827) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۱:۴۰:۱۴
آقا مثل اينكه تو هم زياد ايران نبودي ؟؟ نكنه زمان انقلاب رفتي والان برگشتي (3487038) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۳:۵۳:۲۲
شما اگر در آلمان هیتلری دنیا آمده بودی هم الان نازیست بودی. اگر در شوروی سابق به دنیا آمده بودی هم کمونیست بود و...
اساسا شما و امثال شما و 90 درصد آدمها به آنچه که ناچار به داشتنش هستند، افتخار می کنند. (3487228) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۲۰:۳۰:۱۲
مگر مردم سایر مناطق دنیا هم به چپاول همدیگر روی آورده اند؟ (3487967) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۸:۴۶:۰۳
حقايق محض؟! خيلي جالبه! (3487701) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۹:۳۶:۰۰
اگر آن دختر 16ساله درجاي ديگري به دنيا مي آمد شايدقبل از تولد سقط مي شد.شايدجزء كارتون خوابها بود و... اگر درسي خوانده دراين مملكت امن وعلمي بوده .چقدرغرور (3487818) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۲:۰۲:۲۳
اوه چقدرشلوغش میکنین گفته یه دختر ۱۶ ساله فقط تونسته امریکایی روخوب حرف بزنه همین اونم به خاطرعشق امریکارفتنش بوده
نه اینکه اپولو هواکرده !
نه اینکه ده تا زبان بلده !
نه اینکه صدتااختراع داره !
نه اینکه انیشتنه !
هوش واستعداد یعنی اینا
امریکایی ها واسه اینا سرودست میشکنن
وگرنه تو امریکا همه امریکائی صحبت میکنن اینکه توانایی خاصی نمیشه امریکایی صحبت کردن تو امریکا
یه زبان فقط هم یه زبان بلده
باهمین یه زبان بلندشه بره امریکا هیچ فرقی بایه سیاه پوسته امریکایی نداره .
چیزه خاصی نداره که .
الان تو دنیا تواین سن بعضی از جوونها چندتا زبان بلدن توهمین ایران خودمون بعضی ازجوونها چندتازبان بلدن
شق القمرنکرده که
ابگم من خودم زبانم افتضاحه ولی من که عشق امریکا نیستم . (3488573) (alef-11)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۲:۲۴:۱۷
پس چرا اونا درخواست مهاجرت به ایران نمیدن؟! (3488585) (alef-11)
 
فرزند ایران
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۲۰:۲۳:۰۵
ایرانی ها خیلی طلب کارن
اکثر ماها با لیسانس های آبکی حقوقی در حد کارشناسان گوگل و مایکروسافت می خوایم
هممون فکر میکنیم نابغه ایم
این یکی از بزرگترین ایرادات ماست که مانع پیشرفت ما شده (3487948) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۲۳:۴۲:۲۳
شاید بهتر بود میگفت زمان اشتباهی متولد شدم! (3488411) (alef-11)
 
علي
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۰۹:۰۸:۳۰
بسيار هم عالي (3486792) (alef-11)
 
انوری ابیوردی
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۳:۳۱:۰۳
بله خیلی عالی است . اما اگر این مملکت با اینهمه امکانات بی نظیر خداد ادی با سیستم دیگری اداره میشد و مردم را نه فقط عده خاصی را در کار ها شریک میکردند و دیواری به نام خودی و غیر خود ی بین شان نمی کشیدند و همه آنها را که دست پاک و وطن پرست و اصلاح طلب بودند با بهانه های واهی و فقط برای حفظ قدرت و ثروت خود نمی راندند ما حالا در اوج شکوفائی و قدرت و ثروت بودیم . اما افسوس (3487199) (alef-11)
 
مولانا حسام الدین
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۳:۳۴:۵۸
شما نگران ذخیره ژنتیکی نباش . یادتان باشد که همیشه شاگرد اول ها و نخبه های ما از شهر های کوچک و روستاها میایند بدون کلاس های کنکور من در آوردی و تست زدن های عهد بوق .
اینها برادران و خواهران و اقوامی دارند که خیلی بیشتر از شهر های بزرگ زاد ولد میکنند و نخبه برای ما میاورند و بر ماست که این نخبه ها را قدر بدانیم و نگذاریم که بی سواد ها و دکتر قلابی ها جای آنها را بگیرند . (3487202) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۵:۴۶:۰۳
بحث فقط ژنتیک و وراثت افراد نخبه نیست بلکه کودکان این افراد که در این فضا رشد میکرد می توانستند بنای یک جامعه پیشرو را بگذارند
و همینطور پیشرفت در همه عرصه ها (3487379) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۷:۴۸:۵۲
ببخشید از اعماق تاریخ! (3487592) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۲۰:۴۵:۰۶
البته از نوع نوشتنتون معلومه که خودتون هم در جرگه بی سوادان جا میگیرید (3488019) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۰۹:۱۹:۲۱
چقدر سخت است يك جامعه دو تصوير داشته باشد. چرا بايد يك جامعه دو تصوير بدست بدهد؟ با ما چه كرده اند؟! (3486801) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۱:۱۴:۵۱
میشه همه چیزو تقصیر دیگران ننداخت. خودمون با خودمون چیکار کرده ایم؟ البته این نظر منه (3487000) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۰۹:۳۷:۰۷
اگر مردم ما در کشور دیگری دنیا می امدند غوغا میکردند، ولی به نظر من مردم ما اگر جوگیر نمی شدند غوغا میکردند (3486829) (alef-11)
 
نیما
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۰۹:۵۶:۲۶
ایرانیهای عزیز کلا خارجی میبینند گل از گلشون میشکفه ولی امان از هموطن خودش. در ضمن خیلی از خارجیها از ایران می روند تو مصاحبه با رسانه های ایرانی تعریف و تمجید ولی با رسانه های اونور حسابی بد میگن. در ضمن من به اخباری که سایتهای خودمون میزنن اعتناد ندارم چون خیلی وقتها دیدم خبری کاملا دروغ انتشار داده شده. الف جان لطفا انتشار بده. (3486867) (alef-11)
 
هادی
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۰:۳۵:۰۵
واقعا چرا همه جوونای تحصیل کرده میخان از ایران برن؟ (3486938) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۱:۵۷:۰۷
واقعا چرا قدیم جوونایی که برای تحصیل به آمریکا و اروپا میرفتن بعد از پایان تحصیل بر میگشتن. اما الان چی شده که هیچکس بعد از پایان تحصیلات به ایران بر نمیگرده.
جوابش اینه که اون زمان دل خوش تو ایران بود. اما الان دیگه دله خوشی تو ایران نیست (3487062) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۳:۰۷:۵۹
علت وجود موانع و کسانیست که به مخالفین خود فشار می ارند (3487167) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۷:۳۲:۱۱
اعتماد به نفس پایین
توهمات بالا
تو اروپا وامریکا بچه ۱۸ سالش شد پرتش کردن بیرون ازخونه
ولی اینجا تو بیشترخونوادهها یه جوون بیکارسی ساله یابالاتر دارن که هنوز توخونست وازجیب باباش میخوره یه لیسانسکی هم داره ولی حاضرنیست بره کارکنه اما عشق خارجه !
فکرکرده الان بره خارج میان مدیریت پژو وزیمنس ومایکروسافت وگوگل و...بهش میدن ازبس بنده خداتوتوهمه
دیشب یه گزارش کوچلو از یکی ازشبکه های تلویزیون داشت نشون میداد درباره معتادای تو پارک شوش که براشون جادرست کردن بایه مهندسی مصاحبه میکرد
میگفت باخانمم رفتیم هلند ولی بعد دوسال برگشتم نتونستم ومعتادشدم . (3487552) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۲۰:۱۰:۵۲
این حرفهای مردود و از رده خارج چیه میگی
در دنیای امروز شما متاثر از سیاست اقتصادی دولت و رشد اقتصادی هستی
وقتی رکود و بیکازی باشه معجزه نمیتونی بکنی
این مهندس هم هلند مونده بود الان بهش خونه و حقوق میدادن

در المان و اروپا دولت مسیول هر فرده و حداقل یک خانه و حقوق بیگاری بهش میده

پس قطعا اونجا بهشته اینها یی که مینالن هم دروغ میگن (3487915) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۰:۳۵:۵۹
هرکسی خودش بهتر از دیگران خودش را میشناسد .

واقعیت اینست که مردم ما عموماً علاوه بر داشتن خصوصیات خوب منحصر به فرد مانند مهمان نوازی و خونگرمی از بعضی از خصائص دیگر نیز برخوردارند که به جرعت میتوان گفت باعث همه گرفتاریها و ناکامی های آنهاست .

خصائصی مانند قانون گریزی شدید ، دخالت و قضاوت درباره اموری که به آنها ربطی ندارد ، غرور کاذب که این یکی حداقل در تاریخ معاصر باعث خیلی بدبختیهای ما بوده ، نداشتن ظرفیت شهرت ، پول ، قدرت و یا حتی چیزهای خدادادی مانند زیبایی ظاهر . (3486939) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۰:۵۱:۵۸
از الف برای انتشار این متن بدون دست اندازی و انتخاب سلیقه ایی محتوا تشکر می کنیم. اگر ما واقعی به هر نظری بدون تحلبلهای ناقص و گزینشی رسانه ها دسترسی داشتیم خیلی قابل استفاده تر می بود (3486963) (alef-11)
 
صمد
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۱:۰۳:۱۹
اکثر جوانانش می خواهند کشور را ترک کنند.
واقعیتی دلخراش است. جایی خواندم بزرگترین آسیبی که مهاجرت نخبه ها به کشور میزند ضرر های اقتصادی یا اجتماعی و ... نیست. بلکه این است که ذخیره ژنتیکی ایرانیان به تدریج از ژن های نخبه و باهوش و با استعداد خالی میشود. خیلی غم انگیز است. لطفا منتشر کن الف جان شاید گوش شنوایی پیدا شود (3486980) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۲:۵۳:۴۱
بهتر . فقط معتقدان واقعی می مانند . (3487142) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۳:۵۵:۳۳
نژاد پرستی خوب نیست. ژن را می توان با لوله آزمایش به ایران برگرداند. اقتصاددانها می گویند سرمایه ترسوست، به جایی که امن نباشد، نمیرود. امنیت روانی باشد، کسی مملکتش را ترک نمی کند. (3487232) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۸:۵۶:۰۹
امنیت روانی ؟ فقط یک نگاهی به آمار تصادفات بینداز. (3487717) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۲۳:۴۷:۴۰
چه ربطی به نژادپرستی داشت حرف ایشون؟ بعد هم نحوه برگرداندن ژن با لوله ازمایش چطوریست؟ اگر کشف کردید خوب اعلام عمومی کنید بقیه هم استفاده ببرند.
ژن را می توان برگرداند ولی سرمایه را نمی توان؟!! چه تحلیل جالبی. (3488421) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۱:۳۰:۳۰
درهرکشوری که سرانه مطالعه صفر باشد باید هم بامشکلات زندگی کنند (3487015) (alef-11)
 
حبيب
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۲۲:۰۶:۵۹
برعكس هم مي توان گفت: در هركشوري كه مردم با مشكلات زندگي مي كنند، سرانه مطالعه صفر مي شود. (3488198) (alef-11)
 
ارجمند
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۱:۳۹:۴۱
((.... و نیز جوانانی پر از انرژی که جایی برای خالی کردن این انرژی ندارند، شانس و چشم‌اندازی برای آینده ندارند و به افسردگی کشیده می‌شوند)) این راه حل دارد اگر دلواپسان بگذارند (3487036) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۲:۲۶:۱۱
تابه حال ازخود سئوال کردهه اید چرا در این فرهنگ غنی ! چنین است 1-این همه ناصح داریم وهیچ اثر ونتیجه ای ازاینهمه گفتار حاصل نمی شود! 2- چرا به کور می گویند چراغ........ چرا به گچل می گویند زلف.......و بالاخره چر ا از بچگی می شنویم دروغ گو دشمن خداست چرا ان باور مند داستان راستا ن مینویسد! (3487104) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۲:۲۷:۵۶
آن دختر 16 ساله آنقدر شعورش نمی رسید که بداند اگر تو آمریکا متولد میشد دیگر این هوش و استعداد را نداشت و می شد یکی مثل آن آمریکائی ها از همه جا بی خبر که مثل جوجه ماشینی فقط باید بخورد تا چاق بشود و از هوش و استعدادایرانی اش خبری نبود (3487108) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۵:۳۳:۰۹
حالا نه جوانان ایرانی خیلی روشن فکرند.
همه یا دارند کلش بازی می کنند یا جوک میسازند (3487352) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۵:۴۳:۴۴
دیدگاه کلیشه ای شما ها دیگه خسته کننده شده! (3487375) (alef-11)
 
ايراني نابغه
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۲۲:۱۳:۳۳
اين هم از اون هندونه هايي است كه زير بغل ما ايراني ها زده اند. ضريب هوشي بالا، هوش بالا، نبوغ ايراني، استعداد ايراني . . .
دست برداريد از اينها ، كمي هم واقع بين باشيد.
اولاً بين هوشمندي و هوشياري فاصله بسيار است، ثانياً ما حداقل 9 نوع هوش داريم و يكي از اونها همان IQ است . اگر توي اين هوش، ايراني ها متوسط باشند كه من اين را هم شك دارم، در بقيه انواع هوش مانند هوش هيجاني، هوش عاطفي، هوش اجتماعي و .... واقعاً ضعيفيم. ايران پر است از دكتراي اقتصاد كه مثلاً قرار بوده با اين دكتريني كه ارائه كرده مشكل اقتصاد كشورش را حل كند، اما در اقتصاد خودش مانده و محتاج پول تو جيبي پدر و مادر است. كدام هوش، كدام نخبگي، كدام مدرك، .... (3488213) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۲:۳۵:۱۲
خدا پدرش را بیامرزد اسم دختر ۱۶ ساله را نیاورده است (3487114) (alef-11)
 
هما
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۴:۱۳:۳۴
خوب این خاطره نویسی جنبه های مثبت از جامعه ای محدود از ایران نشان می دهد ضمن آنکه جنبه هایی کاملا منفی نیز در آن هویداست.

برای نظر دهی ابتدا باید بدانیم قصد ایشان از این سفر آشنایی با مردم ایران بوده ، با سرزمین ایران باافکار و عقاید جوانان یا فقط.گذراندن. مدتی وقت در کشوری نا آشنا و یا .......
در کجای شهر اقامت داشته و با چه اقشاری حشرو نشر داشته است؟ به نظر میرسد فرصت آشنایی با جوانان که به خانوادهو کشورشان عشق می ورزند سخت کوشند تلاش گراند مسوول و متعهداند وبه علاوه زیاده خواه نیستند از درآمدشان در مقابل صرف انرژی و وقتی که برای کا می ءگذارند راضی اند و به خود کوچک بینی در ممالک دیگر تن در نمی دهند آشنا نشده است.
به هر حال همان طور که خود خانم هلنا هم گفته به این نوشتار باید در حد همان سفر نامه انتظار داشت و به بخش از واقعیت های جامعه ی دیده شده توسط ایشان قضاوت کرد و نه بیشتر. (3487256) (alef-11)
 
دختر ایرانی
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۴:۳۹:۱۱
او می‌گوید: «قبل از سفر خیلی‌ها از من می‌پرسیدند چطور می‌خواهی به کشوری بروی که در آنجا مجبور هستی روسری سرت کنی. من در این باره خیلی فکر کردم و با خیلی‌ها حرف زدم و در نهایت تصمیم گرفتم دو ماه روسری سر کنم تا بتوانم با مردم ایران از نزدیک آشنا شوم.»
از نظر من تصمیم سختیه!!!!!!!!!! (3487288) (alef-11)
 
بهنام
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۴:۴۲:۰۰
تعداد زیاد افرادی که به راحتی انگلیسی حرف می زدند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من تقریبا بیست کشور دنیا رو گشتی زدم در کشورهای اروپایی و عربی کسانی که در سن دبیرستان هستند تقریبا همه انگلیسی رو در حد مکالمه خیلی خوب بلدن ولی متاسفانه در ایران حتی بیشتر کسانی که تحصیلات عالیه دارند چند جمله ای بیشتر انگلیسی بلد نیستن (3487291) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۵:۴۵:۳۳
نظر شما درسته اما از دیدگاه یک خارجی نگاه کن که تحت تاثیر اخبار فکر می کنه ایران یک کشور عقب مانده سنتی است. در نتیجه وقتی می بیینه تو ایران خیلیها انگلیسی صحبت می کنند و از فن آوری های روز استفاده می کنند، تعجب می کند (3487378) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۲۳:۴۹:۴۲
ترکیه رفتی؟ ایتالیا چطور؟ (3488427) (alef-11)
 
پژمان
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۶:۰۷:۳۱
دوست دارم این خانم شش ماه تو ایران زندگی و کار کنه البته با شرایط ایده آل مثلا با حقوق یک میلیون و خورده ای مثل همه ما . کلی از سوالهای توی ذهنش جواب خواهند گرفت (3487419) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۲۲:۵۹:۲۳
احسنت (3488321) (alef-11)
 
سجاد
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۱۹:۳۸:۰۷
جالبه وقتی هویت فرهنگی ما تغییر پیدا میکنه میشه این من خودم چند سال انگلیس و المان زندگی کردم اره از نظر رفاه بهتر بود اما بقدری از نظر اخلاقی و انسانی و ارامش نه اسایش در تنگنا بودم که رها کردم و امدم فکر نکنین اونجا خیلی خبره (3487826) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۲:۲۳:۰۰
ۀطفا کمی از چیزهایی که تو را ناراحت کرده بگو (3489472) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۲ ۲۱:۰۴:۰۷
اگه ارتباط گیری با خارجی ها جرمه پس ارتباط با این همه افغانی و عراقی تا حد ازدواج چیست؟ (3488068) (alef-11)
 
حسن
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۰۷:۴۲:۵۳
خیلی خوب بود;-) (3488713) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.