توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 396240
سنای آمریکا درباره لغو وتوی اوباما در شکایت از عربستان رای گیری می‌کند
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۵
سنای آمریکا قصد دارد روز چهارشنبه درباره لغو وتوی طرح شکایت از عربستان از سوی رئیس جمهور آمریکا رای گیری کند.

به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، پس از بحث و جدل چند ماهه در مورد دست داشتن عربستان در حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر و فاش شدن گزارش معروف به گزارش ۲۸ صفحه‌ای، کنگره آمریکا حق خانواده قربانیان برای شکایت علیه عربستان را تصویب کرد اما باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا آن را وتو کرده است.

رئیس جمهور آمریکا در مورد وتوی این قانون، ضمن ابراز همدردی عمیق با خانواده قربانیان حملات یازدهم سپتامبر گفت: با خواست آنان برای اجرای عدالت هم‌عقیده هستم اما آنان باید در نظر داشته باشند که این طرح به منافع آمریکا ضربه می‌زند و چه‌بسا موجب شود شکایت‌هایی از این نوع در دادگاه‌های داخلی سایر کشورها علیه آمریکا مطرح شود.

در این میان خانواده‌های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر دریافت غرامت از عربستان را خواستار هستند و در این خصوص به این موضوع استناد دارند که ۱۵ تن از عاملان حملات مزبور تبعه سعودی بودند و اسناد و مدارکی نیز در خصوص کمک مالی و معنوی شاهزاده‌های سعودی از عاملان این حادثه موجود است حال آنکه عربستان دست‌کم می‌توانست در این خصوص عذرخواهی کند اما این کار را نیز نکرد بلکه از در تهدید وارد شده اعلام کرد چنانچه طرح مزبور به اجرا در آید، دارایی‌های خود را از آمریکا خارج می‌کند.

تلاش میچ مک کانل رهبر جمهوریخواهان سنا برای لغو وتوی اوباما نخستین تلاش نمایندگان آمریکایی برای رای گیری در خصوص قانون عدالت علیه حامیان تروریسم به شمار می رود.

سنای آمریکا برای لغو وتوی اوباما به رای دو سوم نمایندگان در سنا و مجلس نمایندگان نیاز خواهد داشت. مخالفان این قانون بر این باورند که تصویب قانون می تواند موجب تشدید تنش در روابط آمریکا و عربستان سعودی شود و در نهایت منجر به قوانین تلافی جویانه گردد که شهروندان و شرکت‌های آمریکایی در سایر کشورها را هدف قرار دهد.

ریاض پیشتر تهدید کرد چنانچه کنگره طرح شکایت از دولت عربستان به دلیل دست داشتن در حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در آمریکا را تصویب کند، این کشور دارایی‌های خود را از آمریکا خارج خواهد کرد.

قانون اساسی آمریکا این اجازه را نمی‌دهد که کشورهای خارجی در دادگاه‌های آمریکایی محاکمه شوند ولی زمانی‌که این طرح قانونی تصویب شود، چنین محاکمه‌ای ممکن خواهد شد.
 
کلمات کلیدی : سنا، عربستان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.