توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 292146
سرلشکر جعفری: امسال ۲۰ رزمایش انجام می‌شود/حمایت قاطع از سوریه را وظیفه خود می‌دانیم
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۰۵
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در نیمه دوم سال جاری نزدیک به ۲۰ رزمایش از سوی مجموعه نیروهای مسلح برگزار خواهد شد.

به گزارش تسنیم، نشست خبری سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز در قرارگاه ثارالله برگزار شد.

وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به وضعیت کشورمان در مقطع کنونی اظهار داشت: اقتدار دفاعی نظام مقدس جمهوری اسلامی و استمرار آمادگی‌های دفاعی و توسعه قدرت و توان دفاعی نظام مقدس جمهوری اسلامی در مقطع کنونی مطرح است.

فرمانده کل سپاه پاسداران گفت: متاسفانه یکی ازبرداشت‌هایی که بعد از مذاکرات و در مقطع کنونی می‌شود و بیان هم شده که با مذاکره و توافق سایه شوم جنگ را از سر مردم برداشتیم و از طریق مذاکره و گفت‌وگو با دشمن، امنیت جمهوری اسلامی تامین شده است.

وی ادامه داد: همه مستحضر هستید که امروز با گذشت ۲۶ سال از جنگ ۸ ساله و با گذشت بیش از ربع قرن از این مسئله، با وجود اینکه دشمنان همواره تمایل داشتند که اگر بتوانند نظام را مورد تعرض قرار دهند و از طریق جنگ مانع پیشرفت و توسعه انقلاب اسلامی شوند اما این اقدام را نتوانستند انجام دهند.

سرلشکر جعفری ادامه داد: به اقرار دوست و دشمن، آنچه که مانع عملیاتی شدن تهدیدات دشمن و یا تحمیل جنگ دیگری بر کشور ما بوده است، عوامل دیگری هستند که دشمنان نیز اخیرا به آن اقرار کرده‌اند.

وی با اشاره به برخی از این عوامل تصریح کرد: روحیه دشمن ستیزی، غیرت مردم، روحیه انقلابی مردم که در طول تاریخ به دنیا نشان داده شده است، در کنار آمادگی دفاعی نیروهای مسلح و فناوری‌های تسلیحاتی به‌ویژه در عرصه‌های موشکی، شناوری، زمینی، هوایی و دریایی از عوامل اصلی بازدارندگی تهدیدات بوده است.

فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه خودکفایی صنعتی دفاعی از برکات ۸ سال جنگ تحمیلی و عامل بازدارنده مهمی در مقابله باتهدیدات به شمار می‌رود، اضافه کرد: برخورداری نظام از رهبری حکیم، شجاع و انقلابی و از همه مهمتر اعتماد مردم به نظام، رهبری و سیاست‌های نظام، در کنار حمایت از شعارهای انقلاب اسلامی و سیاست‌های نظام عوامل اصلی بازدارندگی در جنگ نسبت به جمهوری اسلامی ایران بوده است.

سرلشکر جعفری ادامه داد: دشمنان بارها اعلام کردند موضوع توافق هسته‌ای حتی می‌تواند زمینه را برای جنگ‌های احتمالی بیشتر کند و تسهیل کننده در تصمیم‌گیری‌های نظامی یا افزایش دقت‌های لازمی که در مسائل نظامی مورد نظرشان است باشد. لذا نباید این برداشت‌ها راناشی از عوامل دیگری غیر از مولفه‌های اصلی نظام اسلامی بدانیم.

وی در همین زمینه افزود: طبیعی است که قطعنامه و توافق برخی از قطعنامه‌های شورای امنیت را لغو و یا بی‌اعتبار کند، اما می‌دانیم هیچ وقت صدور قطعنامه‌ها علیه ایران جرات شروع حمله به خاک ایران را به دشمنان نداده است لذا عوامل ذکر شده از جمله عوامل مهم بازدارندگی در تهدیدات، نظامی بودند.

فرمانده کل سپاه با اشاره به اظهارات اخیر برخی از مسئولان آمریکایی گفت: برخی از مسئولان آمریکایی اعلام کرده‌اند "چشم‌انداز هر نوع جنگی با ایران تیره و تار است" این سخنان، این مفهوم را به ما می‌رساند که نه تنها علیه ایران بلکه دشمنان جنگ‌های مستقیم را با ملت‌هایی که مقاوم هستند، هدف دارند ولی ملت‌هایی که در راستای آزادی و استقلال خود می‌جنگند و مبارزه می‌کنند، جنگ تاثیری بر آنها نخواهد داشت.

سرلشکر جعفری با اشاره به اینکه مسئولان آمریکایی در کنار این مسائل به شدت از مواضع انقلابی و ادامه استقامت و پایداری اسلامی نگران هستند، گفت: همانطور که رهبری اعلام کردند، باید روی اصول و شعارهای انقلاب ایستادگی کنیم زیرا محور اصلی قدرت جمهوری اسلامی که مقابله با ظلم، ستم، استکبارستیزی، ظلم‌ستیزی و حمایت از محرومان است، همین موارد بوده و ما باید بر این موارد به عنوان شعار اصلی انقلاب اسلامی ایستادگی کنیم.

وی با بیان اینکه آنچه که در مقطع کنونی به عنوان مسائلی که بعد از توافق موجب نگرانی است، نگرانی از تهدیدات نظامی و غیره نیست، افزود: با توجه به اقتدار نظام و اینکه کسی در شرایط فعلی نسبت به تقویت توان دفاعی و استمرار نظامی تردید به خود راه نمی‌دهد اما نگرانی بعد از توافق، این مسئله است که البته از سوی رهبری هم اعلام شده و آن این بود که کسانی فکر کنند دشمنی آمریکا با ما تمام شده و یا کاهش یافته است و براساس این تحلیل‌ها، راه‌های دیگری را برویم و یا اقدامات دیگری انجام دهیم و یا راه نگاه ساده‌اندیشانه به دشمن در مسیر کشور باز شود که این مسئله بسیار نگران کننده است.

فرمانده کل سپاه با تاکید بر اینکه مسلم است که دشمنی دشمنان با ما تغییری نکرده بلکه ابزارها و روش‌های آنها تغییر کرده است، گفت: تهدیدات آنها به سمت تهدیدات نرم سیاسی، فرهنگی و اقتصادی رفته و آنها به این مسائل روی آورده‌اند و ما همانطور که باید مراقب این مسائل باشیم که رهبری به آن تاکید کرده‌اند پاسخ این تهدید پس از توافق را با اتخاذ مواضع انقلابی با صراحت بیشتر از سوی مسئولان نظام دهیم.

سرلشکر جعفری افزود: رهبر انقلاب پس از پایان مذاکرات در نماز عید سعید فطر ترفند و برنامه جدید دشمنان را افشا و خنثی کردند. این نوع تذکرات رهبری به مسئولان در مسائل مختلف ادامه داشته و هم اکنون نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: روشن است تهدیداتی که امروز داریم بعد از توافق که اگر تصویب شد و یا به نتیجه رسید که مشخص نیست، این است که نگاه امنیتی و سوءاستفاده‌هایی که می‌خواهند از این توافق کنند و نفوذی است که با برنامه‌های نرم سیاسی، فرهنگی و اقتصادی برای تاثیرگذاری در مسائل منطقه و کشور انجام شود و که باید با آنها مقابله کرد.

فرمانده کل سپاه با اشاره به راه‌های مقابله با این مسئله گفت: با حفظ اقتدار نظامی، دفاعی و مردمی که از مولفه‌های اساسی و اصلی اقتدار نظام هستند و باید آنها را حفظ کنیم، از اینگونه مسائل به شمار می‌روند.

سرلشکر جعفری افزود: ایستادگی و پا فشاری بر اصول اسلامی از دیگر مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری رزمایش طی روزهای آینده گفت: نیروهای مسلح معمولا در نیمه دوم سال برای تمرین و اعلام آمادگی خود رزمایش‌ها و برنامه‌های مختلفی را برگزار می‌کنند، امسال هم طبق سال‌های قبل نزدیک به ۲۰ رزمایش از سوی مجموعه نیروهای مسلح اعم از ارتش و سپاه برگزار می‌شود و توانمندی‌های مختلف در حوزه رزمایش‌های زمینی، هوایی، دریایی و امنیتی طبق برنامه‌ریزی‌ به نمایش گذاشته می‌شود.

فرمانده کل سپاه گفت: اولین رزمایشی که در تهران بزرگ در مرکزیت کشور برگزار می‌شود "رزمایش اقتدار ثارالله" با حضور بیش از ۵۰ هزار بسیجی در قالب ۲۵۰ گردان از گردان‌های مختلف برای مقابله با تهدیدات دفاعی، امنیتی، امداد و نجات با حضور گردان‌های مختلف که سازماندهی شده‌اند، مانند گردان بیت‌المقدس، عاشورا و گردان‌های خواهران کوثر و الزهراء است که در قالب گردان‌های امداد و نجات است. این رزمایش یازدهم و دوازدهم این ماه یعنی فردا و پس‌ فردا برگزار می‌شود تا بخشی از آمادگی نیروهای مسلح در تهران بزرگ به نمایش گذاشته شود.

سرلشکر جعفری افزود: رزمایش‌های بعدی در طول ماه‌های آینده برگزار می‌شود و تقریبا هر ماه به طور متوسط یک یا دو رزمایش برگزار می‌شود تا هم مردم کشور عزیزمان و هم سایر کشورها در این مقطع از آمادگی اقتدار نیروهای مسلح آگاه و این مسئله نیز حفظ شود.

وی در ادامه نشست خبری خود با سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

فرمانده کل سپاه پاسداران در پاسخ به سوالی درباره برنامه سپاه برای ارتقای توانمندی خود و جلوگیری از نفوذ دشمن اظهار داشت: نکته بسیار اساسی و تعیین کننده‌ای که باید همیشه مدنظر مسئولان قرار گیرد که البته هم مسئولان و هم رهبری به آن اشاره کرده‌اند، حفظ آمادگی‌های دفاعی - نظامی و امنیتی کشور است.

سرلشکر جعفری افزود: علت این مسئله این است که دشمنی دشمنان علیه انقلاب اسلامی و راه و انقلابی که ملت ایران انتخاب کرده‌ است، در جهت مقابله با نظام سلطه بوده و طبیعی است که این دشمنی وجود داشته باشد لذا تا زمانی که روی اصول ایستادگی می‌کنیم و زیر بار نظام سلطه‌گر نخواهیم رفت، باید توان دفاعی خودمان را تقویت کنیم.

وی ادامه داد: تنها راه مقابله با دشمنی‌ها حفظ و توسعه اقتدار نظامی و آمادگی‌های دفاعی و نظامی است.

فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اینکه می‌توانیم امروز بگویم که توان دفاعی کشور، توان بالایی است و هیچ‌گاه قابل مقایسه با دوران جنگ نیست، گفت: این خودکفایی دفاعی و تسلیحاتی که امروز متمرکز شده است، حاصل فناوری‌های تحقیقاتی و علمی بوده و نتیجه آن به دست نیروهای مسلح رسیده است که مجموعه توانمندی بالایی است.

سرلشکر جعفری با بیان اینکه مولفه اصلی قدرت دفاعی ایران تنها سلاح و فناوری نیست و این در حالی است که دشمنان ما تنها متکی به سلاح‌های نظامی هستند، افزود: قدرت ما تنها در این حوزه نیست بلکه بخش اعظمی از قدرت‌ ما متکی بر مردم، دفاع مردمی، حمایت‌های مردمی و آمادگی همه جانبه مردم است.

وی با اشاره به اینکه این توانایی همواره در حال تقویت است، گفت: با گذشت چندین سال از جنگ و با تقویت توان‌مان، امروز ما را به قدرت بزرگ منطقه‌ای تبدیل کرده است.

فرمانده کل سپاه در ادامه با اشاره به سخنان رهبری در زمینه نفوذ دشمن اظهار داشت: دشمن در این زمینه برنامه اصلی دارد و تلاش می‌کند در منطقه با استفاده از سیاست‌ها و برنامه‌های خود، اثرگذاری داشته باشد که هدف آن تجزیه کشورها به کشورهای کوچکتر با استفاده از اختلافات داخلی آنهاست که ما نیز بر روی این مسائل متمرکز شده‌ایم. البته شاهدیم جمهوری اسلامی ایران و سپاه برای مقابله با جنگ‌های نیابتی و با کسانی که مقابل جبهه مقاومت اسلامی قرار گرفته‌‌اند با همه توان ایستادگی کرده و در این زمینه آماده هستیم و برنامه داریم.

سرلشکر جعفری افزود: جمهوری اسلامی ایران علاوه بر حمایت‌های مستشاری و انتقال تجربیات در هر نوع درخواست‌های کشورهایی که در مقابله با این جبهه قرار گرفتند را در صورت توان انجام می‌دهد و مورد حمایت قرار می‌دهد. این برنامه تا شکست نهایی دشمن ادامه خواهد داشت.

وی در پاسخ به سوال دیگری با اشاره به شرایط جدید کشور و برنامه‌های سپاه برای توسعه موشک‌های دوربرد گفت: یکی از توانمندی‌های استراتژیک ما برخورداری از موشک‌های بالستیک زمین به زمین زیر برد ۲۰۰۰ کیلومتر است که سپاه در این عرصه بیشترین توانایی را در توسعه این موشک‌ها و افزایش دقت آنها داشته است.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: با استفاده از سرمایه های عظیم اسلامی و نیروهای جوان مومن و انقلابی در این عرصه که بسیار موثر و تعیین کننده هستند، اقداماتی انجام شده و سپاه براساس نیاز و انتظار کشور و همچنین تدبیر رهبری درباره افزایش دقت و کیفی آنها، اقداماتی انجام و در سال‌های اخیر به نتیجه رسانده و از دو سال قبل به این طرف، برنامه‌ها وارد عرصه تولید شده و به سرعت تعدادشان افزایش یافته است.

وی در پاسخ به سوال دیگری که برخی درباره قطعنامه اخیر و ایجاد محدودیت برای تسلیحات نظامی کشور نیز گفت: شبهه‌ای که درباره قطعنامه و در شرایط جدید مطرح می‌شد این بود که محدودیت‌هایی برای تسلیحات نظامی و موشکی کشور وجود داشته که البته این مسئله با موضع‌گیری همه مسئولان کشور روبرو شد و آن این بود که به هیچ وجه این موضوع مورد پذیرش ایران نیست و رسما هم اعلام شده است. هیچ کس در ایران نیست که این موضوع را قبول داشته باشد و به یاری خدا با دقت و توانمندی بیشتری به سمت تامین این نیاز خواهیم رفت.

فرمانده کل سپاه در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامه‌های سپاه در بخش اقتصاد مقاومتی و کمک به اقتصاد مقاومتی گفت: کمک سپاه به دولت‌ها در دولت‌های قبل نیز وجود داشته است و همواره آمادگی خود را برای کمک به دولت‌ها اعلام کرده‌ایم، اما در شرایط فعلی با توجه به تحریم و فشارهای اقتصادی یکی از وظایف ذاتی و اساسی خودمان را مسئله اقتصاد مقاومتی و کمک به دولت در این عرصه می‌دانیم.

وی با اشاره به ظرفیت بالای بسیج در این زمینه که باعث اقدامات عظیم می‌شود، گفت: ما این آمادگی را بارها اعلام کردیم استقبال خوبی هم می‌شود اما علت اینکه این خواسته‌ها عملیاتی و اجرایی نمی‌شود را نمی‌دانیم. انتظارمان از دولتمردان این است با توجه به این همه تاکید رهبری به اقتصاد مقاومتی و اعلام آمادگی که خودشان می‌کنند از توان عظیم موجود در این بخش که در بسیج و سپاه وجود دارد استفاده کنند.

سرلشکر جعفری گفت: طرح‌های بسیار زیاد و گسترده‌ای در این زمینه شروع کرده‌ایم که اگر با هماهنگی و همراهی دولت همراه شود قطعا اثرات خود را در اقتصاد جامعه خواهیم دید.

وی با اشاره به نکته ای در این بخش یادآور شد: شاید دلیل اینکه در عمل این مسئله به وقوع نمی‌پیوندد این باشد که ما امیدمان را به جای دیگری بسته باشیم لذا اگر نگاه‌مان را تغییر دهیم و آن را از خارج به داخل تغییر دهیم و نگاه‌مان به ظرفیت‌های داخل باشد، شاید به نتیجه برسیم.

فرمانده کل سپاه با اشاره به مثالی در همین زمینه، گفت: در کشور‌های اطراف ما کشورها و نمونه‌هایی قرار دارند که می‌توانیم با نگاه عبرت از آنها استفاده کنیم. یکی از کشورهای اطراف ما که محصولات آن در کشور ما وجود دارد و از نظر مردم ما شاید بسیار موفق هم باشد، دارای اقتصاد قابل قبولی بود اما امروزه در وضعیت نامناسبی قرار گرفته و دچار مشکلاتی شده است که نگاه و وابستگی به غرب و گره زدن سرنوشت اقتصاد کشورش به اقتصاد غرب و اروپا با توجه به شرایط امروز آنها، مشکلاتی اساسی برای این کشور ایجاد کرده است که ما با نگاه تجربه و عبرت به سرنوشت این کشور می‌توانیم بحث اقتصادی خود را دنبال کنیم اینکه به اقتصاد بومی و مقاومتی توجه داشته و به آن متکی شویم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه برخی از تحلیلگران معتقدند رژیم صهیونیستی و آمریکا جرات حمله به ایران را نداشتند لذا به سوریه حمله کرده‌اند و موضع سپاه در خصوص مسئله سوریه چیست، گفت: همان طور که اعلام کردم، سیاستمداران نظام سلطه آمریکا و اسرائیل، با روحیاتی که دارند، دلشان می‌خواهد به کشورهایی مثل ایران حمله کنند، البته اگر بتوانند.

سرلشکر جعفری با اشاره به اینکه اگر بتوانند نیروهای نظامی‌شان به آنها اعلام می‌کنند، گفت: آنها دل‌شان می‌خواهد به ایران حمله کنند اما وقتی کار به کارشناسان و صاحب‌نظرانشان سپرده می‌شود، یعنی نیروی نظامی‌شان در این زمینه به آنها همفکری می‌دهند و پس از مقایسه توانایی خودشان با مجموعه توان جمهوری اسلامی ایران، می‌بینند مجموعه توان‌شان با مجموعه توانمندی‌های ایران قابل مقایسه نیست.

وی با بیان اینکه ایران سلاح، امکانات و فناوری‌های تسلیحاتی مهمی را در اختیار دارد، افزود: این توانمندی‌ها دست کمی از توانمندی‌های آمریکا و اسرائیل ندارد اما قدرت جمهوری اسلامی ایران تنها این موارد نیست.

فرمانده کل سپاه افزود: حمایت‌ها و پشتیبانی‌هایی که از سوی ملت‌های انقلابی و آزادی‌خواه منطقه و جهان از انقلاب و نظام اسلامی می‌شود، قدرت عظیمی به ایران می‌بخشد و همین مسئله این کشورها را به وحشت انداخته است؛ پشتیبانی‌هایی که از جمهوری اسلامی ایران از سوی مردم عراق، فلسطین، لبنان و... می‌شود؛ باعث گسترش قدرت دفاعی ایران در منطقه شده و آنها را به خطر انداخته تا تهدیدات خود را عملیاتی نکنند.

سرلشکر جعفری در باره موضع سپاه در باره سوریه نیز گفت: سوریه در خط مقدم جبهه مقاومت است و حمایت‌های ایران از مردم سوریه و نظام این کشور برهمین اساس بوده است.

وی با بیان اینکه سوریه از ابتدای انقلاب اسلامی در کنار انقلاب اسلامی قرار داشته است، اظهار داشت: سوریه در زمان جنگ از جمهوری اسلامی حمایت و پشتیبانی داشته و هم‌اکنون هم در جبهه مقاومت قرار دارد و همواره در کنار ایران در محور مقاومت قرار داشته است؛ همین مسئله باعث شد که آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره این کشور تمرکز کنند تا شاید بتوانند نظام موجود آن را از بین برده و رژیم مورد نظر خود را در آن برقرار کنند.

فرمانده کل سپاه افزود: حمایت از ملت مسلمان سوریه را وظیفه انقلابی و اسلامی خود می‌دانیم و تاکنون حمایت همه جانبه در حد امکان از مقاومت و ایستادگی که در سوریه وجود داشته، داشته‌ایم. به لطف خدا این دشمنان تاکنون به نتیجه نرسیده‌اند و نقشه و دشمنی آنها نیز نقش بر آب شده است.

سرلشکر جعفری در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های سپاه برای آشنایی مردم ومسئولان بادستاوردهای دفاعی گفت: برگزاری نمایشگاه‌های مختلف و در معرض قرار دادن توانمندی‌های سپاه و برگزاری رزمایش که توانمندی‌های مجموعه‌های نیروهای مسلح را در معرض دید مردم و کشورهای مختلف قرار می‌دهد، از ابزار سپاه در این خصوص است.

وی افزود: طی روزهای گذشته نمایشگاهی از توانمندی‌های سپاه در مقاطع مربوط به جنگ‌های الکترونیکی، فضای مجازی و دفاع سایبری و توانمندی‌های موجود در این بخش درمعرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به سوال دیگری درباره مهمترین تهدید که کشور را در آستانه انتخابات مجلس تهدید می‌کند هم اظهار داشت: انتخابات‌ها در همه مقاطع حساسیت خود را دارند و دشمنان در این زمینه برنامه‌ریزی‌هایی را انجام می‌دهند که هدف‌شان روی کار آوردن جریان همسو با آنهاست تا بتوانند در حاکمیت قرار گیرند، لذا از آنها حمایت می‌کنند.

سرلشکر جعفری با بیان اینکه این تلاش دشمن در ایام انتخابات از طریق احزاب و جریان‌ها و تشکل‌های مختلف صورت گیرد که باید از این مسئله مراقبت کنیم، یادآور شد: جریانات سیاسی یا احزابی که در سابقه قبلی خودشان با انقلاب، خواسته‌های مردم، شعارهای انقلاب، و یا جهت‌گیری‌های اصلی نظام مخالفند خودشان را در قالب احزاب جدید و تشکل‌های جدید جا نزنند و به نوعی مردم رادچار اشتباه در تصمیم‌گیری کنند.

وی در همین زمینه افزود: البته بصیرت و هوشیاری مردم ما به خصوص پس از فتنه ۸۸ به جایی رسیده است که فریب این نوع ترفند‌ها، حزب‌بازی‌ها و حزب‌سازی‌های جدید را نخواهند خورد و احزابی که مخالف مسیر انقلاب هستند را تشخیص می‌دهند و مقابله می‌کنند.

فرمانده کل سپاه گفت: احساس نگرانی جدی در این زمینه نداریم اما می‌دانیم دشمن تلاش‌های زیادی را هماهنگ با مخالفین نظام انجام می‌دهد اما امیدمان به هوشیاری و بصیرت مردم است که انشاءالله فریب این حرکت‌ سیاسی را نخورند.

سرلشکر جعفری در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر برنامه‌ سپاه در زمینه جلوگیری از نفوذ و اشراف اطلاعاتی دشمن چیست، اظهار داشت: این مسئله، مسئله جدیدی نیست، در یک دهه اخیر تمرکز سپاه به مقابله و خنثی‌سازی تهدیدات و برنامه‌ریزی نرم و نیمه دشمن بوده است.

وی با اشاره به اینکه تهدید سخت نظامی دشمن فعلا قابل تصور نیست، ادامه داد: شرایط داخلی، قدرت داخل و مردم به گونه‌ای نشان می‌دهند که این مسئله و این تهدید قابل تصور نباشد و از اقدام نظامی علیه ایران پرهیز کنند.

فرمانده کل سپاه ادامه داد: دشمن برنامه‌های مختلفی را در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با عنوان تهدیدات نرم انجام می‌دهد و سپاه در مواجهه با آنها برنامه‌هایی را در نظر گرفته است و البته سپاه ماموریت‌های مقابله با تهدیدات نرم را نیز برعهده دارد که این برنامه‌ها و اقدامات بسیار زیاد است و اگر بخواهیم اعلام کنیم، لیست بزرگ و بلندی تهیه می‌شود.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره حمایت از رزمندگان محور مقاومت نیز گفت: همانطور که بارها گفته شده موضوع هسته‌ای برا ی آمریکا و غربی‌ها اصل نیست البته بهانه‌ای با این موضوع به دست آنها افتاده است اما موضوع اصلی مقاومت اسلامی، انقلاب اسلامی و شعارهای انقلاب اسلامی است و آنها دنبال این هستند که این مسئله را مورد خدشه قرار دهند.

فرمانده کل سپاه افزود: اصول انقلابی محوری‌ترین اصلی است که جمهوری اسلامی با آن به سمت جلو حرکت می‌کند و شعارهایی مثل مقابله با استکبار و استکبارستیزی است که در این زمینه اصل قرار گرفته و دشمن دنبال ترغیب این رویکرد است. برخی در داخل توجه‌شان به این مسئله نیست و از هدف اصلی دشمن غافل شده‌اند، ساده‌اندیشی است که انقلاب اسلامی از این اصل دست بردارد زیرا اینها جزو مولفه‌های اصلی قدرت ماست که همان ظلم‌ستیزی و دفاع از مظلوم است به شمار می‌رود و ما به هیچ وجه اجازه نداریم ازآنها دست برداریم.

سرلشکر جعفری با اشاره به اینکه دشمن می‌خواهد اینگونه القا کند که ایران پس از توافق به دنبال تغییر در رفتار خود است، افزود: برخی سخنان در داخل نیز این را تقویت می‌کند به عنوان مثال مسئولی به ایران می‌آید و پس از برگشت احساس می‌کنند ایران می‌خواهد در رفتار و رویکرد خود تغییر ایجاد کند این به دلیل سخنانی است که برخی در داخل می‌کنند البته رهبری این نقشه شوم دشمن را افشا کردند و روشنگری‌های ایشان این مسیر تاکنون خوب پیش رفته و امیدواریم همانطور که نقشه‌های قبلی دشمن باشکست مواجه شود، این نقشه باشکست روبرو شود مشروط به اینکه توجه داشته باشیم در مسیر و ریلی که دشمنان طراحی کردند حرکت نکنیم.

وی ادامه داد: هشداری رهبری هم این است که ما در این مسیر حرکت نکنیم. بدون تردید آنچه که برای دشمنان تامین نخواهد شد امنیت رژیم اشغالگر قدس است و بدون تردید امنیت این رژیم روز به روز بیشتر به خطر می‌افتد این اصل اساسی مبارزه انقلابی ما و مردم انقلابی منطقه است و به آن خدشه‌ای وارد نخواهد شد.

فرمانده کل سپاه در پاسخ به سوال دیگری درباره فعالیت سپاه در حوزه تامین انرژی کشور و توسعه فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی نیز گفت: فعالیت‌های سازندگی سپاه بلافاصله پس از جنگ شروع شد و هدف آن کمک به ساخت کشور و جبران عقب‌افتادگی‌هاست.

سرلشکر جعفری افزود: این رویکرد سپاه به‌ویژه با تحریم‌های اقتصادی دشمنان به یک وظیفه ذاتی و انقلابی تبدیل شد و حدود ۲۰ سال از ورود سپاه به این عرصه می‌گذرد و توان و تخصص و تجربه سپاه در این عرصه زیاد شده است.

وی با اشاره به اینکه سیاست حمایت از بخش خصوصی با رویکرد تمرکز در مناطق محروم و نقاطی که از نظر مسائل امنیتی و گسترش فعالیت اقتصادی دچار مشکل هستند در این بخش بیشتر مورد توجه ما است، گفت: در عرصه‌های خاصی که شرکت‌های داخلی توانمندی ندارند و یا باید به شرکت‌های خارجی سپرده شود که در برخی موارد به دلیل تحریم کار را نیمه‌کاره رها کرده‌اند سپاه وارد و جایگزین این شرکت‌ها شد که فاز ۱۵ و ۱۶ از این نوع موارد است که جایگزین یک شرکت خارجی شد و امسال این برنامه‌ها صددرصد به نتیجه رسیده است.

فرمانده کل سپاه با بیان اینکه این بخش از فعالیت سپاه یعنی کمک به دولت‌ها مورد توجه دولت‌ها بوده است، گفت: دولت فعلی در ابتدا در این زمینه ابهاماتی داشت که در حال حاضر به اعتماد کامل رسیده‌‌اند و بعضا تقاضاهایی که از سپاه می‌شود بیش از توان ماست که امیدواریم این توانمندی بیش از پیش افزایش یابد.

وی در ادامه سخنان خود افزود: دشمن در عملیات روانی خود برنامه‌هایی را در دستور کار دارد از جمله اینکه برداشته شدن تحریم اقتصاد کشور را تغییر می‌دهد. در حالی که تمرکز آنها بر روی اقتصاد داخل است و برنامه‌هایی را در راستای اهداف شیطانی خود در این راستا انجام می‌دهند.

سرلشکر جعفری افزود: معتقدیم اگر اقتصاد کشور با نگاه به داخل و تمرکز بر منابع داخلی باشد مشکلات حل می‌شود. اثرگذاری اقتصادی پس از تحریم افق روشنی ندارد و ابهامات زیادی دارد که وابسته به تغییر نگاه است. اگر تحریم‌ها هم برداشته شود نگاه ما باید به داخل و اقتصاد مقاومتی باشد که اگر این اتفاق رخ دهد اقتصاد بومی تقویت شده و وابستگی ما به خارج نخواهدبود.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی اینکه برخی اعلام می‌کنند استکبارستیزی و دشمنی آمریکا با ما کاهش یافته به عنوان مثال پیام اوباما و مسائل دیگر را تغییر نگاه آنها نسبت به ما می‌دانند گفت: آمریکا هنوز هم شیطان بزرگ است و فریب این شعارها مظلموم‌نمایی‌ها و پیام‌ها را نباید بخوریم و دشمنی آمریکا نسبت به ما بدون تردید کم نشده بلکه افزایش یافته است اما آنها این دشمنی را با روش‌ها و ابزارهای جدید نشان می‌دهند. بی‌اعتمادی به آمریکا در عقبه تاریخی مردم ما وجود دارد البته ممکن است جریان و افراد محدودی باشند که در داخل به این مسئله جور دیگری نگاه می‌کنند از اول انقلاب برخی جریان‌های لیبرال در مقابل آمریکا جور دیگری فکر می‌کردند اما انقلاب به هیچ وجه فضایی برای تحقق اهدافشان ایجاد نکرد.

فرمانده کل سپاه در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه علت هشدارها و بیانات شما عمدتا درمقاطع مختلف چیست و چرا برخی سپاه را عاملی برای دخالت در انتخابات اعلام می‌کنند، گفت: سپاه پاسداران ایجاد شد تا از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن طبق اصل ۱۵۰ قانون اساسی حمایت کند. جنگ هشت ساله سپاه را به عرصه‌های نظامی کشاند در حالی که ابتدا قرار نبود سپاه نیرویی نظامی باشد بعد از جنگ به دلیل اینکه تهدیدات نظامی جدی شد سپاه لازم دید وارد این عرصه شود و آمادگی‌های لازم را حفظ کند.

سرلشکر جعفری افزود: انقلاب بیشتر با تهدیدات سیاسی و فرهنگی تهدید می‌شود و سپاه وظیفه دارد از این تهدیدات کشور را حفظ کند و در مقابل گروه‌ها و جریانهایی که قصد ضربه به انقلاب را دارند ایستادگی کند.

وی با اشاره به اینکه اگر دستاوردهای نظام مورد خدشه قرار گیرد یعنی اینکه سپاه نتوانسته است ماموریت خود را به خوبی انجام دهد، گفت: هشدارها و اقداماتی که در این مسیر انجام می‌شود به همین دلیل است. لذا برخی از هشدارهای سپاه اقدامات کسانی را که می‌خواهند از مسیر سیاسی و فرهنگی اقداماتی را علیه نظام انجام دهند را خنثی می‌کند. طبیعی است که این افراد عملیات روانی و جوسازی‌هایی راعلیه سپاه انجام می‌دهند و سپاه را متهم می‌کنند به اینکه در سیاست دخالت کرده است. چیزی که امام آن را منع کرده در حالی که آن فرمایش امام مبنی بر عدم حمایت سپاه از جریانا ت و جناح‌های سیاسی است.

فرمانده کل سپاه افزود: شاهدیم در جریان اصولگرای همراه انقلاب ده‌ها جریان حزبی فعالیت می‌کنند که سپاه نمی‌تواند از آنها حمایت کند. سپاه از انقلاب اسلامی، منویات رهبری دفاع می‌کند و این دفاع به معنی دفاع از ارزش‌ها و اصول انقلاب است که البته مخالفین سپاه آن را متهم را دخالت سپاه در سیاست می‌کند و تلاش می‌کنند تا با فضاسازی سپاه را در حاشیه قرار دهند که سپاه هوشیارتر از اینهاست و هرگز فریب آنها را نخواهد خورد.
۱۳۹۶/۰۵/۳۱ ۰۸:۵۶
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۷ ۱۳:۱۶
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۵ ۱۰:۵۷
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۵ ۰۸:۱۲
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۳ ۱۰:۵۴
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۶ ۲۲:۳۰
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۹ ۱۵:۰۰
 
۱۳۹۵/۰۹/۱۲ ۱۳:۰۲
 
۱۳۹۵/۰۸/۲۳ ۰۷:۵۴
 
۱۳۹۴/۰۷/۲۶ ۰۲:۰۶
 
 
کلمات کلیدی : سرلشکر جعفری، سپاه پاسداران
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.