نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 312044
حیرت جهانی از سورنای ایرانی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۳۷
با وجود گذشت یک هفته از رونمایی از ربات انسان نمای سورنا ۳، بازتاب این دستاورد علمی محققان کشورمان در رسانه های خارجی همچنان ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، هفته قبل در مراسمی با حضور 'سورنا ستاری' معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از نسل سوم ربات انسان نمای سورنا رونمایی شد. این ربات که نخستین و پیشرفته ترین ربات انسان نمای کشور و یکی از هفت ربات برتر انسان نمای جهان است، توسط تیمی از محققین دانشگاه تهران ساخته شد.

پایگاه اینترنتی نشریه دیلی میل انگلیس در مقدمه گزارشی مشروح در این خصوص نوشت:
'آسیمو را کنار بگذارید، رباتی در ایران در حال توسعه است که بسیار باهوشتر از آسیمو است. سورنا ، نسخه سوم ربات انسان نمایی که پژوهشگران از هشت سال قبل در حال توسعه آن هستند، چندی قبل رونمایی شد. این ربات با ۱۹۰ سانتی متر قد و ۹۸ کیلوگرم وزن شبیه آسیموی هوندا و ربات اطلس بوستون داینامیکز است. این ربات ایرانی با استفاده از سنجه های شناخت صوت و بیان می تواند با افراد سخن بگوید، هر چند هم اکنون تنها فارسی صحبت می کند.'

دیلی میل با تشریح قابلیت های سورنا ۳ همچون توانایی تشخیص چهره ها و تقلید حرکات افراد، به تفاوت ها و وجوه متمایز آن در قیاس با دو نسل قبلی این ربات پرداخت.

سایت آمریکایی 'تک تایمز' هم نوشت: 'ایران از سال ها قبل در زمینه ربات ها فعالیت می کند، اما تازه ترین شگفتی سازی این کشور می تواند بهترین عملکرد آن تاکنون باشد، مرد کوچکی به نام سورنا ۳ که رباتی انسان نما است و بالا رفتن از پله یکی از توانمندی های آن است.

این ربات تولیدی پژوهشگران دانشگاه تهران قد و قامت یک انسان عادی را دارد و از جمله ویژگی های جالب آن، توان تعامل با محیط اطراف است. سورنا ۳ پیش از تعامل فیزیکی با اشیا و انسان ها ، از حسگرهای تشخیص چهره استفاده می کند و این قابلیتی است که نسل قبلی آن نداشت.'

در این گزارش با اشاره به برخی از دیگر توانمندی های سورنا ۳، آمده است: 'اساسا کل فناوری به کار گرفته شده در ساخت سورنا ۳ تاثیرگذار است. سورنا ۳ فوق العاده و چشمگیر است، به ویژه از این جهت که کشورهای معدودی در جهان توانسته اند رباتی تا این حد پیشرفته بسازند.

در همین حال، 'اینترنشنال بیزنس تایمز' در گزارشی با عنوان 'دانشگاه تهران ربات انسان نمای سورنا ۳ را با قدرت فهم فارسی ساخت'، نوشت: 'پپرPepper ، آسیمو Asimo و والکری Valkyrie را کنار بگذارید، ربات انسان نمای جدیدی ارائه شده که از ایران است.'

این رسانه خارجی نیز با تشریح قابلیت های متعدد سورنا ۳ از قبیل سیستم بصری آن، بالا و پایین رفتن از پله، لگد به توپ، حرکت روی سطوح ناهموار، تقلید ژست ها و حرکات انسان ها و بیان عبارات از پیش تعریف شده به فارسی، شباهت های آن را با آسیموی هوندا و ربات اطلس بوستون داینامیکز ارائه کرده است.

این گزارش همچنین با ذکر برخی نقاط قوت سایر ربات های انسان نمای برتر جهان در قیاس با سورنا ۳، آورده است: در عین حال، ربات تولیدی ایران، امیدوار کننده و نخستین نمونه از یک ربات توسعه یافته توسط یک کشور خاورمیانه است.
'علاوه بر این، آموزش تشخیص و درک عبارات مشخص فارسی به سورنا، جنبه جالبی از آن است'.
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۲ ۰۸:۵۰:۴۰
خاصیت این ربات چیست؟ ساخت آن چه باری را از مشکلات کشور بر می دارد؟ جز به هدر رفتن میلیاردها تومان چیز دیگری است؟ (3340541) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۲ ۱۰:۳۹:۵۵
دوست عزیز معلومه هنوز تو عصر حجر زندگی می کنید و از قابلیت و توان به کارگیری این تکنولوژی و از درآمد زا بودن این صنعت برای یک کشور هیچ اطلاعی ندارید. (3340825) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۲ ۱۵:۲۴:۵۰
درآمدزابودن آن به چه درد مردم مامیخوره منافعش به جیب عده ای خاص میره ایا مشکل اعتیاد کشورم روحل میکنه؟ ایامشکل فقرو فحشاروحل میکنه؟ایامشکل کارگران بیچاره روحل میکنه؟ ایا معضل بیکاری و ازدواج جوانان رو حل میکنه؟ و هزاران ایای دیگر. ردست خوبم معلومه شما هنوز معنی اولویتهارومتوجه نشدی (3341632) (alef-3)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۹-۰۲ ۱۰:۵۷:۳۲
خدا عقل بده
همه دنیا دارن خودشون رو میکشند تا یه همچین چیزی بسازند اونوقت ما اینجوری میزنیم تو سر خودمون که چرا داریم با تکنولوژی روز پیش میریم
اگه جاهای دیگه مشکل داره باید اونجا درست بشه نه اینکه استعدادها رو خاک کرد که شما خوشتون بیاد یا نه
خدا یکم عقل بده... (3340885) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۲ ۱۱:۴۵:۲۱
فقط یک فیلم نشان داده شده نه اینکه بین خبرنگاران کارها را انجام دهد معلوم نیست کارایی واقعی آن چقدر هست و اصلا این فیلم با جلوه های ویژه همراه بوده یا واقعیت کامل داشته (3341037) (alef-3)
 
سجاد
۱۳۹۴-۰۹-۰۲ ۱۵:۲۷:۲۷
مانند مقالات ISI که فقط رنک ما را در جداول بین المللی بالا میبرند
ای کاش به جای قلمبه گویی کمی مشکلات حقیقی صنعت رفع میشد توسط دانشمندان دانشگاهی (3341637) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۹-۰۲ ۰۹:۵۲:۳۵
ما میتوانیم (3340679) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۲ ۱۰:۱۳:۲۶
علم در ایران پیشرفت خاصی نداشته. اگر می داشت تاثیر ان را می دیدیم. برای ما بیکاران با این علم خود صنعتی فراهم بیاورید و بعد در بوق کرنا بزنید که بقیه از ایجاد اشتغال از طریق تولید علم در کشور ایران حیرت زده شدند. (3340739) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۲ ۱۱:۱۲:۵۲
خاصیت این ربات چیست؟ ساخت آن چه باری را از مشکلات کشور بر می دارد؟ جز به هدر رفتن میلیاردها تومان چیز دیگری است ? مسئولین اولویت مسائل کشوررا نمیدانند (3340935) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۰۲ ۱۵:۳۹:۴۸
خود این ربات با این ظاهر شاید خاصیت های مورد نظر و یا کاربردی رو به نظر خیلی ها نداشته باشه؛ اما فن‌آوری های به کار گرفته شده در ساخت اون مطمئنا برای ما سودمند هست و باری رو از رو دوش خیلی از هموطنامون برمیداره. مثلا اینکه الان این ربات قابلیت شناسایی چهره ی افراد رو داره و یا اینکه میتونه راه بره و یا از پله بالا بره و یا حتی اگر نه به صورت کامل، اما توانایی تشخیص جملات فارسی رو داره. کاشکی همه ی دلار هامون اینجوری از بین بره. مثلا با استفاده از همین تکنولوژی ها تو صنعت پزشکی و آموزش و امداد ونجات هدر بره! (3341659) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.