نظر منتشر شده
۵۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 201146
25 سوال و 25 پاسخ؛
پاسخ فرمانده ناجا به سوالات کاربران الف
مهمان وِیژه الف، 15 مهر 92
سردار احمدی مقدم به همه 25 سوال کاربران «الف» پاسخ دادند، به این ترتیب دوره پاسخگویی به سوالات مخاطبان الف توسط فرمانده نيروي انتظامي در سایت الف پایان یافت.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۱۹
مشخصات مهمان ویژه الف:
* دانش آموخته ی علوم اجتماعی از دانشگاه تهران
* دکترای مدیریت راهبردی از دانشگاه عالی دفاع ملی
* دارای مسئولیت های مختلف نظامی و انتظامی از ابتداي انقلاب
* سردار احمدي مقدم از سال ۱۳۸۴ فرمانده نیروی انتظامی است.

توضيح سردار احمدي مقدم درباره علت تاخير در پاسخ‌گويي به مخاطبان الف:
اما نکته اي که ما بايد اشاره کنيم، به عزيزان سايت الف اينکه بنده در هفته ناجا تماسي با آقاي دکتر توکلي داشتم به عنوان اينکه خوب است سايت الف در هفته ناجا نقدي از عملکرد نيروي انتظامي داشته باشد و ما استفاده مي کنيم. الزاما در هفته ناجا نياز به تعريف و تمجيد نداريم، نقد اگر منصفانه باشد مي تواند بهترين هديه در هفته ناجا باشد. ايشان به من پيشنهاد کردند که در پاسخ به سوالات کاربران الف شرکت کنم. بنده از آن استقبال کردم اما در صفحه سايت ملاحظه کردم که ناجا از پاسخ به سوالات داده شده امتناع ورزيده، بنابراين از همکاران موضوع را پيگير شدم، که گفتند در روز ۲۳ مهر از سايت الف با معاونت اجتماعي ناجا تماس گرفتند صرفا هم يک ساعت براي پاسخگويي وقت دادند، که طبيعتا چون سه روز پايان هفته گذشته، سه روز تعطيلي بود، امروز اولين روز کاري است که ما اقدام به پاسخگويي کرديم و طبيعتا پاسخگويي به اين سئوالات از عهده يک فرد خارج است و بايد از بخش هاي مختلف ناجا هم رايزني صورت بگيرد تا پاسخ هاي مقتضي ارائه شود، اما متاسفانه با اين اطلاع رساني غلط مبني بر اينکه ناجا از پاسخ امتناع کرده، در حاليکه ما خود داوطلب دريافت اين سوالات و پاسخگويي بوديم؛ کامنت هاي زيادي نيز در زير اين مطلب آمده، ما اين نحوه رفتار سايت الف را که موجب ايجاد بي اعتمادي شده بعنوان انتقاد براي خودمان محفوظ نگه مي داريم.
اميدواريم که اين سايت بتواند پل ارتباطي خوب و اعتماد سازي بين مردم، مسئولان و سازمان هاي حکومتي باشد.

توضيح ضروري «الف»:
بخش مهمان ويژه از 15 مهرماه و در اواسط هفته نيروي انتظامي بر روي سايت قرار گرفت. پس از چند روز پيگيري از سوي خبرنگار الف از طريق دفتر فرماندهي نيروي انتظامي در تاريخ 23 مهر و پس از تماس دوباره با اين دفتر، الف مجبور به ارائه توضيحات به مخاطبان خود شد. با اين حال خوشبختانه فرمانده نيروي انتظامي پس از فراغت از برنامه هاي سنگين و پرحجم هفته نيروي انتظامي به محض اطلاع اقدام به پاسخگويي به سوالات مخاطبان الف كردند كه اميدواريم اين روند ادامه داشته باشد.


کاربران گرامی؛
با توجه به اتمام مهلت ارسال سوالات لطفا از ارسال سوال جدید خودداری فرمایید.

از آنجا که تعداد زیادی(بيش از 200 سوال) از سوالات رسیده به «الف» تکراری و با مضامین یکسان بودند، به صورت غیر قابل انتشار درآمدند.

هم‌چنين تعداد زيادي از نظرات(حدود 350 نظر) مشكلات موردي و شخصي افراد بودند كه اين موارد به جاي درج در سايت براي سردار احمدي مقدم ارسال شد.
 
1360
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۴:۲۶:۲۴
1- سردار چرا اينقدر حقوق پرسنل ناجا پایینه؟ چرا شما از نيروهايتان كه بعضي وقتها كار خاصي هم ندارند برای مبارزه با قانون گریزی عیان مثل موتورسواران و سرقت لوازم داخل خودرو استفاده نمي‌كنيد؟ (1702539) (alef-3)
 
احمدی مقدم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۷-۲۹ ۱۷:۰۰:۵۵
حقوق کارکنان نيروي انتظامي براساس قانون خدمات کشوري پرداخت مي شود و ضريبي بعنوان سختي کار انتظامي نيز براي پايه حقوق آنان در نظر گرفته شده است البته اين منابع متناسب با ميزان خدمات کارکنان نيست اما ناجا استناد قانوني براي پرداخت بيشتر نداشته و همچنين منابع لازم را نيز براي چنين افزايشي در اختيار ندارد.

اختيارات افزايش پرداخت ها به دست قانون گذاران و دولت بوده و همواره به عنوان يک مطالبه از سوي ناجا مطرح است. حدود 85 درصد نيروهاي ناجا در بخش عملياتي مانند: پليس راهنمايي و رانندگي، کلانتري ها، مرزباني، پليس آگاهي و ساير بخش ها مواد مخدر و ديگر بخش هاي عملياتي و 15 درصد از پرسنل در همه ستادها، پشتيباني ها، هواناجا، دانشگاه و مراکز آموزشي از سطح شهرستان ها تا فرماندهي ناجا مشغول به خدمت هستند، از اين نظر نيروي بيکار در اين سازمان وجود ندارد؛ بايد تاکيد کنم که فشار کار در نيروي انتظامي بسيار زياد است براي مثال در بخش راهور ناجا و پرسنلي که خدمات شيفتي دارند اگر صبح ها مشغول به خدمت باشند معمولا در اوج ترافيک بعدازظهرها نيز بعنوان اضافه کار به خدمت گماشته مي شوند و اين مورد براي کارکناني که شيفت بعدازظهر هستند، نيز صدق مي کند.

در کلانتري ها نيز که خدمت بصورت 12 ساعت فعاليت و 24 ساعت استراحت است، يک پرسنل ما يک سوم ساعات کل ماه که معادل 240 ساعت خالص مي شود، را مشغول به خدمت است و يک پرسنل بايد حدود 70 ساعت اضافه کاري دريافت کند، البته اين حالت به جز مواقع بحران، ايام آماده باش، و لغو زمان هاي استراحت کارکنان است، طبيعتا منابع نيروي انتظامي پاسخگوي همين ميزان اضافه کار هم نيست، اين در حالي است که کارکنان ناجا همواره از تمام فرصت ها و ابتکارات خود براي مبارزه با قانون گريزان، تبهکاران و سارقان استفاده مي کنند. (1732908) (alef-5)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۴:۲۷:۴۷
2- آیا از عملکرد گشت ارشاد راضی هستید؟ آیا الآن وضعیت حجاب و عفاف در جامعه نسبت به 10 سال قبل بهتر شده است؟ فكر نمي‌كنيد برخورد با مفاسد اقتصادي و اجتماعي صاحبان قدرت از برخورد با يك جوان خطاكار بهتر است؟ (1702544) (alef-3)
 
احمدی مقدم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۷-۲۹ ۱۷:۰۲:۳۷
گشت ارشاد صرفا وسيله و ابزاري براي برخورد با هنجارشکناني است که ضوابط و اخلاق اجتماعي را رعايت نمي کنند و قطعا اگر ضرورت اين مورد که کسي بايد به هنجارشکنان و کساني که مسائل اخلاقي و قانوني را رعايت نمي کنند تذکر دهد و يا با آنان برخورد انتظامي و قضايي صورت گيرد، لاجرم بايد بخشي از نهادهاي کشور مکلف به اين امر شوند، تفاوتي ندارد که نام آن گشت ارشاد و يا لفظ ديگري باشد. بايد توجه داشته باشيم که رعايت مسائل اخلاقي و کنترل اخلاق اجتماعي در هر جامعه اي ضروري است کما اينکه تصور مي کنيم در همه کشورهاي دنيا با هرسطحي از هنجارها و ارزش هاي اخلاقي و اجتماعي چنين بازويي با اسامي مختلفي وجود دارد.
اين که وضعيت عفاف و حجاب در جامعه نسبت به ده سال گذشته بهتر و يا بدتر شده امري نيست که نيروي انتظامي در آن مورد پاسخ دهد، اما مسلما مي توان گفت که اگر اقدامات ناجا در کنترل مفاسد اجتماعي صورت نمي گرفت، وضعيت موجود بدتر بود و اميدواريم در اقدامات اخير دولت و برخورد انشالله ايجابي از قانون عفاف و حجاب که 9 سال پيش تصويب شده و ظرفيت هاي خوبي هم دارد، استفاده شود، بطور حتم اجراي درست اين قانون مي تواند در بهبود وضعيت کمک بسياري کند و همچنين بار ماموريت ها را نيز از دوش نيروي انتظامي کاهش دهد.
اما در اين مورد که ، آيا بهتر نيست بجاي برخورد با يک جوان خطا کار با مفاسد اقتصادي و اجتماعي بزرگ و صاحبان قدرت برخورد کنيم؟ به نظر نمي آيد که اگر تنها با مفسدان اقتصادي و يا تبهکاران بزرگ برخورد کنيم، بتوان يک شرور چاقو به دست را در خيابان به حال خود رها، يا کسي که با موتور سيکلت در پياده رو براي مردم مزاحمت ايجاد مي کند و يا مزاحمين نواميس را کنترل کرد، در هر صورت معيار و ملاک برخورد ما قانون است.
البته برخورد با مفاسد اقتصادي، مفسدان اجتماعي و اقتصادي از اولويت هاي بالايي برخوردار هستند و هيچ ماموريتي نمي تواند جاي ديگري را بگيرد. (1732917) (alef-5)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۴:۲۹:۱۵
3- سلام آقای سردار
ضمن تشکر و خسته نباشید سؤال من اینست که چرا نیروی انتظامی نمی تواند چهره ای مردمی تر و محبوب تر از خود نشان دهد به طوری که شهروندان معمولی ( یعنی آنهایی که مجرم و متهم نیستند) از دیدن برادران نیروی انتظامی انرژی مثبت دریافت کنند؟

با احترام
هانیه .م (1702549) (alef-3)
 
احمدی مقدم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۷-۲۹ ۱۷:۰۴:۵۶
يکي از اهداف اساسي نيروي انتظامي در سال هاي اخير خصوصا پس از تشکيل معاونت اجتماعي تقويت بعد جامعه محوري و امنيت مردمي است. طبيعتا نحوه عمل ناجا بايد از دقت بالايي برخوردار باشد، بايد جايگاه پليس در جامعه بگونه اي باشد که اگر هر زماني شهروندان شاهد برخورد حتي خشن پليس بودند، قضاوت مثبتي داشته باشند و حق را به مامور ناجا بدهند؛ اينکه در اين خصوص تا چه حد موفق بوديم بستگي به نظر شهروندان دارد.
ما در اين مسير تلاش کرده ايم و براساس برآوردهاي ما در سال هاي اخير شاهد کاهش شکايات مردمي و افزايش رضايت شهروندان هستيم و اين امر بر کسي پوشيده نيست.
ما از طريق سامانه 197 که بطور مرتب رصد مي شود از مجموع تماس ها با اين سامانه نظارتي، از پايان سال 83 تا اخيرا شاهد شکايات 40 درصدي مردم بوديم اما امروز اين رقم به 4 درصد کاهش يافته و به موازات آن نيز رضايت هاي مردمي که عددي بالغ بر 4 درصد بود به 24 درصد افزايش پيدا کرده است.
مسلما به هر ميزان که نيروي انتظامي باب نقد را بازنگه دارد و در راستاي بهبود سازمان خود تلاش کند، مشکلات و نقايص را پذيرفته و در جهت رفع آن برآيد، مردم راضي تر مي شوند؛ البته استفاده از زبان هنر، فيلم، برقراري ارتباط با افکار عمومي، توجيه مردم پيش از اجراي طرح ها، آگاه سازي جامعه نسبت به عمليات هاي پليس و ... مي تواند مردم را در اين مسير همراه تر کند تا جاييکه مردم از ديدن ماموران نيروي انتظامي انرژي مثبت گرفته و از ديدن آنان احساس دلگرمي کنند.
گرچه معتقدم که تا حد زيادي به اين مهم دست يافته ايم اما اين مسيري دائمي است، اصلاح در نيروي انتظامي بايد همواره وجود داشته باشد و گمان نمي کنيم که در هيچ نقطه اي اين هدف قابل تحقق نباشد و يا در اين مسير از حرکت خود باز ايستد. (1732923) (alef-5)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۴:۲۹:۳۸
4- چرا اینترپول در مورد دستگیری محمودرضا خاوری با ایران همکاری لازم را نمی‌کند؟ (1702550) (alef-3)
 
احمدی مقدم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۷-۲۹ ۱۷:۰۸:۲۸
درمورد آقاي خاوري بارها اطلاع رساني کرديم که سازمان اينترپل به عنوان يک مرکز همکاري هاي پليسي در سطح دنيا قدرت اجرايي ندارد و صرفا احکام قضايي يک کشور را مي تواند بپذيرد و فرد را در فهرست افراد تحت تعقيب اعلان قرمز کند. و از سوي ديگر دولت کانادا در موضوع اين پرونده همکاري لازم را با ما ندارد و در اينترپل در مورد همکاري هاي دولت ها نيز ضمانت اجرايي وجود ندارد. (1732936) (alef-5)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۴:۳۰:۲۳
5- با سلام
نيروي انتظامي چه برنامه اي براي برخورد با سرقت خودرو به خصوص پرايد دارد؟ (1702552) (alef-3)
 
احمدی مقدم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۷-۲۹ ۱۷:۰۹:۴۱
يکي از مسائل مهم در يکي دو سال اخير، افزايش سرقت خودرو و موتورسيکلت است که متاسفانه رشد حدودا 20 تا 30 درصدي را در حدود دو سال گذشته تا کنون شاهد هستيم. بخشي از اين سرقت ها به افزايش قيمت مواد مخدر برمي گردد و بيش از 90 درصد خودروها کشف مي شوند و هدف اغلب سارقان، سرقت قطعات از اين خودروها است يا پنل کامپيوتري هوشمند خودرو يا چرخ ، ضبط صوت و ديگر وسايل و يا وسايل بجاي مانده مالکان در خوردو هدف سارقان است و خودرو پس از مدت کوتاهي رها مي شود و البته دليل اصلي، مشکلات اقتصادي است. دليل دوم نيز ضعف سيستم امنيتي خودروها است خصوصا خودروهاي مورد اشاره که بايد کارخانجات در مورد استفاده از سيستم هاي امنيتي در خودروها از قفل استفاده کنند. يکي از راه هايي که ناجا هم اکنون براي جلوگيري از سرقت خودرو دنبال مي کند، نصب سامانه کنترل خودرو است که مي تواند از طريق شرکت هاي اپراتور تلفن همراه همواره موقعيت خودرو را اعلام کند که اين بسيار در کشف خودرو و رصد موقعيت خودرو موثراست و در مورد سرقت قطعات هم، گذاشتن بارکد روي قطعات و استفاده از وسيله خواندن اين بارکدها، که نشان دهد وسايل سرقتي نباشد، با همکاري بين شرکت هاي اصلي خودروساز و ناجا اهميت زيادي داشته و در دستور کار قرار دارد. پليس آگاهي ما سال ها است که پيگير اين مسئله است. پيشرفت هاي نسبي هم وجود داشته اما رضايت بخش نيست. (1732939) (alef-5)
 
فرشاد
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۴:۳۷:۱۷
6- پلیس مجری قانون است نه قانون گذار. در خیلی از موارد پلیس بدون استناد به هیچ قانونی و صرفا" از استنباط شخصی با مردم برخورد میکند و خود را ضابط
قضایی میداند. و وقتی از او سوال میکنی که طبق کدام ماده و قانون شما برخورد میکنی جوابی نمیگیری. نظر شما چیست؟ (1702582) (alef-3)
 
احمدی مقدم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۷-۲۹ ۱۷:۱۰:۲۳
طبيعتا پليس قانون گذار نيست و مجري قانون است و رفتار همکاران ما در ناجا بايد مستند به قانون باشد. در برخورد با جرائم آشکار و مشهود، ماموران بعنوان ضابط عام قضايي قادر به برخورد هستند اما در جرائم غيرآشکار قطعا با حکم قاضي مي توانند مداخله نمايند، که در اين صورت اگر کسي خواستار احکام و کارت هاي شناسايي از مامورين شد، بايد اين خوشسته توسط نيروها انجام شود در غيراينصورت، شهروندان مي توانند اين مهم را از طريق سامانه 197 و با ارائه مشخصاتي چون محل خدمت، اسم و زمان ماموريت، اعلام کنند و طبيعتا ناجا برخورد خواهد کرد. (1732940) (alef-5)
 
فرهاد
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۴:۴۱:۴۹
7- بعضی شبها شاهد حضور ایست بازرسی بسیج در خیابانها هستیم. اين اقدامات در برخي ايام مثل برگزاري اجلاس عدم تعهد در تهران تشديد هم مي‌شود. آیا اين ايست ها با هماهنگي پلیس است؟ چرا وقتی پلیس داریم که نام و نشان مشخص دارد نيروهاي مردمي بسیج باید در خیایان ایست بگذارند؟ (1702595) (alef-3)
 
احمدی مقدم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۷-۲۹ ۱۷:۱۱:۰۸
ايست و بازرسي بسيج يکي از ابزارهاي حفظ آمادگي بسيج است و طبيعتا در ايامي مانند برگزاري اجلاس هاي بين المللي در تهران و انتخابات يا ساير مناسبت هايي که توان ناجا براي برقراري يک امنيت مطلوب کافي نيست از بسيج به عنوان واحدي که به کمک مي آيد، استفاده مي شود و مداخله بسيج هم در چارچوب مصوبات شوراي امنيت کشور و شوراي تامين استان ها است؛ بسيج از آنجايي که ضابطيت قضايي هم دارد در برخورد با مجرمان در چنين مواقعي همانند پليس داراي اختيارات هستند. در پاسخ به اين سوال که چرا وقتي پليس با نام و نشان مشخص داريم از نيروهاي مردمي بسيج در خيابان ها استفاده مي شود؟ بايد گفت اين موضوع مربوط به زمان هايي است که پليس امکانات لازم را ندارد و يا اينکه بسيج برابر طرح هاي مصوب خودش براي حفظ آمادگي يگان هاي خود تمريناتي را انجام مي دهد. (1732942) (alef-5)
 
امير
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۴:۴۲:۲۵
8- با تشكر از زحمات شما در سالهاي گذشته تقاضا دارم به اين سوال پاسخ دهيد. قطع و تخريب درختان و باغات و تصرف منابع طبيعي از جمله جرائم مشهود مي باشند و نيروي انتظامي به عنوان ضابط قوه قضاييه نيازمند دستور قضايي براي برخورد با اين جرم نيست. چرا در عمل نيروي انتظامي در قبال اين جرايم جدي برخورد نمي كند؟ (1702597) (alef-3)
 
احمدی مقدم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۷-۲۹ ۱۷:۱۱:۴۲
قطع درختان و باغات و تصرف منابع طبيعي از جرائم مشهود است، در اين راستا ناجا نيز براي برخورد با اين جرائم، يگان هاي انتظامي را با هماهنگي وزارتخانه هاي مربوطه تاسيس کرده است، از جمله محيط بانان در سازمان هاي منابع طبيعي و وزارت جهاد و کشاورزي که بعنوان ضابط خاص در جلوگيري از تخريب جنگل ها و منابع طبيعي يا تصرف آنها بايد توسط اين يگان ها انجام شود.
در هر وقعيتي که اين يگان ها نتوانند به خوبي وظايف خود را انجام دهند و از نيروي انتظامي درخواست کمک کنند، پليس مداخله مي کند؛ اما برخورد با زمين خواري بعنوان يکي از جرائم اقتصادي در کشور ما، کشورهاي در حال توسعه و حتي توسعه يافته نيازمند اقدامات وسيع تري از جمله اصلاح قوانين، زير ساخت ها در ثبت و کنترل بيشتر هم از سوي مردم و هم در دستگاه ها در مواجهه با اين جرم است.
از منظر نيروي انتظامي موضوع زمين خواري بعنوان يکي از مسائل اساسي الويت دار در برخورد با مفاسد اقتصادي است که اميدواريم دولت جديد نيز در اين زمينه با جديت بيشتري وارد عمل شود. (1732945) (alef-5)
 
ساده اندیش
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۴:۴۷:۱۷
9- آقای سردار عزیز لطفا به امنیت و آسایش شهرکهای دور بر تهران رسیدگی کنید اوضاع امنیتی و اخلاقی شهرکهای دور بر را تامیین کنید آیا برنامه برای این شهرهای دور تهران مانند اندیشه و شهریار و ..... دارید ممنون از شما (1702606) (alef-3)
 
احمدی مقدم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۷-۲۹ ۱۷:۱۳:۲۱
از آنجايي که سرعت رشد جمعيت در شهرک هاي اقماري تهران بسيار بالا است بنابراين در غرب تهران به دليل مهاجرت ها و حاشيه نشيني ها شاهد سالانه رشد جمعيت 6 درصدي هستيم، همچنين در شرق به دليل وجود مشاغل کارگري از جمله، کشاورزي، کوره پزي و صنايع، اتباع بيگانه در اين مناطق متراکم شده اند.
با تشکيل استان البرز، ناجا دو فرماندهي ويژه در شهريار و ورامين را ايجاد کرد که فرماندهي ويژه شرق تهران به مرکزيت ورامين از حدود جاده تهران – قم به سمت شرق، مسئوليت مناطق خارج از پايتخت را برعهده دارد و همچنين در منطقه ويژه غرب، حوزه خارج از پايتخت تهران در دايره وظايف ايشان است.
از زمان تشکيل اين فرماندهي، ساختار هاي پيش بيني شده در اين مناطق تقويت شدند و در حال افزايش نيرو و واحدهاي انتظامي، تجهيزات و احداث ساختمان هاي مورد نياز هستيم، اما متاسفانه اين شهرها داراي عقب ماندگي هاي بسيار زيادي هستند که اين موضوع منحصر به نيروي انتظامي نيست بلکه در همه ابعاد خدماتي است، که اميدواريم دولت براي اين مناطق فکر ويژه اي بکند؛ البته ناجا حدود دو سالي است که گام بلندي در مسير رفع عقب ماندگي ها برداشته و انشاالله اميدواريم تا پايان برنامه پنجم توسعه مجموع اقدامات ما در جبران عقب ماندگي نسبت به ميانگين هاي کل کشور در اين منطقه تحقق پيدا کند. (1732949) (alef-5)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۴:۵۲:۴۹
10- با سلام
چرا پذیرش در دوره پلیس فتا بسیار کند و دوره آموزشی بسیار طولانی می باشد؟ (1702627) (alef-3)
 
احمدی مقدم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۷-۲۹ ۱۷:۱۴:۱۵
طبيعي است که کارکنان اين پليس بسيار محدود و بسيار حرفه اي هستند و از ضريب هاي امنيتي بالايي بايد برخوردار باشند. پليس فتا پليسي است بين بخشي، که بايد به دانش هاي حوزه فناوري اطلاعات و پليس آگاهي به جهت شناخت و موضوع کشف جرم آشنايي داشته باشد.
لذا اين کار بسيار پيچيده اي است، کساني که در اين حوزه کار مي کنند بايد بطور مشترک در هر دو حوزه فناوري و کشف جرم توانايي هاي مناسبي داشته باشند، ويژگي هاي انگيزه و توانايي هاي حرفه اي در اين موضوع مهم است و طبيعتا پليس فتا، يک پليس بسيار کيفي با تعداد کارکنان محدود اما دانش و تجهيزات محور، است. (1732950) (alef-3)
 
صادق
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۶:۰۴:۲۳
11- سلام.
یک سوال اساسی و مهم دارم ، اونم اینه که چرا پلیس اینقدر به سادگی از تخلف خودروساز ها میگذره و اراده جدی از سمت پلیس در برابر ایمن سازی محصولاتشون دیده نمیشه؟ مگه جون هموطنامون کم اهمیت شده آیا؟

اگر هم بخاطر فشارهای سیاسی بوده چرا افشاگری در این زمینه انجام نشده؟ (1702826) (alef-3)
 
احمدی مقدم
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۹:۰۵:۳۸
توقف شماره گذاري غير استاندارد کاميون هاي هوو و تعيين سهم تقصير خودروهايي که داراي نقص ايمني هستند، اطلاع رساني و اعلام موضع شفاف پليس در برنامه هاي تلويزيوني نسبت به اين موضوع، پيگيري تجهيز خودروها به ترمز ضدقفل، ايربک و... همه نشان از اهتمام نيروي انتظامي در استاندارد بودن و ايمني خودروها دارد، البته هموطنان نسبت به اين موضوع آگاهي و وقوف دارند.
هر چند در آئين نامه و ضوابط فني واردات خودرو و نيز شماره گذاري خودرو هاي داخلي در بدو امر مسئوليت تعيين صلاحيت ايمني و آلودگي به عهده سازمان استاندارد و محيط زيست واگذار شده است اما پليس به عنوان حامي حقوق مردم و ضابط قضايي به موجب قانون در تصادفاتي که ناشي از ناايمن بودن خودروهاست به موجب تبصره سه ماده 14 قانون رسيدگي به تخلفات رانندگي نسبت به تعيين سهم تقصير کارخانه سازنده خودرو اقدام مي نمايد که مي توان به تصادفات اتوبوس هاي اسکانيا در جاده قم اشاره کرد. (1736592) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۶:۰۸:۰۵
12- با سلام و تشکر از زحمات ناجا. سردار برنامه نیروی انتظامی برای جمع آوری معتادان خیابانی و متکدیان و زباله جمع کن هایی که چهره شهر را به میزنند چیست؟؟ آیا اینها جزو وظایف ناجاست یا شهرداری؟ (1702837) (alef-3)
 
احمدی مقدم
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۶:۱۰:۱۲
نيروي انتظامي همواره در راستاي برقراري نظم و امنيت در هريک از سطوح جامعه تلاش کرده و مي کند، در خصوص جمع آوري متکديان و معتادان خياباني نيز ناجا در قالب طرح هاي ارتقا امنيت اخلاقي به اين امر پرداخته است.
البته درباره جمع‌آوري معتادان توسط پليس، بايد تاکيد کنم که وظيفه جمع آوري معتادان با شهرداري است اما نيروي انتظامي اقدام به تاسيس يگان انتظامي شهرداري ها کرده است و ما بدنبال دستورالعمل جامعي براي به کارگيري يگان‌هاي انتظامي در شهرداري‌ها هستيم. (1736398) (alef-9)
 
مهرداد
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۶:۲۰:۱۶
13- با سلام
می خواستم از وضعیت "مجسمه های به سرقت رفته" در سطح شهر تهران سوال کنم...!؟ به نظر می آید که یافتن آن مجسمه های ارزشمند و دستگیری سارقان فرهنگی شهر تهران چندان برای نیروی انتظامی نیست...! (1702858) (alef-3)
 
احمدی مقدم
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۵:۵۵:۲۰
در اوايل ارديبهشت ماه سال 89، از طريق روزنامه هاي کثيرالانتشار خبري مبني بر به سرقت رفتن تنديس استاد شهريار از پارک دانشجو و سرديس استاد معين از بلوار استاد معين، منتشر شد. پس از بررسي هاي ميداني مشخص شد که علاوه بر سرقت اين دو تنديس سرقت هاي ديگري نيز به همين نحو در اواخر سال 88 در سطح تهران بوقوع پيوسته است.
همچنين اداره حقوقي و اجرائيات و زيباسازي شهرداري تهران نيز از اين سرقت ها اطلاعات دقيقي نداشتند؛ آخرين سرقت نيز حدود يکماه پيش از انتشار گسترده اخبار سرقت ها بوقوع پيوسته بود، در اين راستا پيگيري موضوع در دستور کار تيم ويژه اي از پليس آگاهي قرار گرفت و با تلاش شبانه روزي و تحقيقات همه جانبه در طول يکسال پرونده اي بيش از 2 هزار صفحه تشکيل شد اما بدليل گذشت زمان و از بين رفتن برخي از سرنخ ها و عدم اطلاع بموقع به پليس تاکنون نتيجه اي حاصل نشده است.
البته پرونده مذکور در مرجع قضايي تحت رسيدگي و پليس آگاهي تهران بزرگ نيز همچنان پيگير موضوع است و اين امر تا دستگيري سارقين ادامه دارد. (1736376) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۶:۴۳:۵۷
14- سردار. چرا سرباز نبايد موبايل داشته باشد اما در همان پادگان حساس و به اصطلاح مهم كارگر شركتي و آبدارچي و ستوان و سروان و ... بهترين و مردن ترين نوع موبايل را دارند در حاليكه با خانواده خود يك ساعت فاصله دارند و بعد از ظهر نزد خانواده خود هستند اما سربازي كه يك ماه خانواده خود را نمي بيند بايد در صف يك دستگاه تلفن كارتي ساعتها منتظر بماند تا نوبت تماس به او بدهند. به نظر شما عجيب نيست در اين قرن بيست و يك (1702910) (alef-3)
 
احمدی مقدم
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۹:۱۱:۱۲
عدم استفاده کارکنان وظيفه از تلفن همراه ، ارتباطي به تدابير فرماندهان ناجا نداشته و يک ابلاغيه حفاظتي براي تمام سربازان مي باشد و بديهي است که ما هم به عنوان يک يگان تابع بايد از دستورات سلسله مراتب تبعيت نمائيم.
لازم به ذکر است، دوران مقدس سربازي در تمام ادوار و کشورهاي جهان تابع ضوابط و قيوداتي است که منجر به آموزش و شکل گيري شخصيت نظامي در جوانان آينده ساز جامعه مي شود و امنيت اماکن نظامي کشور را نيز از هرگونه افشاي اسرار خواسته يا ناخواسته کارکنان وظيفه محفوظ مي نمايد. (1736601) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۶:۵۰:۲۷
15-
با سلام

جناب سردار آیا برنامه ای برای هدفمند کردن خدمت وظیفه وجود دارد ؟

بسیاری از سربازهای عزیز ( و صد البته درجه دارها ) در بسیاری از موارد برای انجام کارهای کاملا شخصی پرسنل به کار گرفته می شوند. این موضوع حداقل در نیروی انتظامی کاملا صحت دارد.

بنده به شخصه در دوره ی خدمت سربازی حاظر بودم شبانه روز در خدمت جانبازان عزیز باشم و در شخصی ترین مسائل کمک حالشان باشم ؛ اما انجام این کار برای پرسنل به نظر نمی رسد خدمت به نظام و کشور تلقّی شود.

با تشکر (1702926) (alef-3)
 
احمدی مقدم
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۹:۰۶:۴۵
در پاسخ به بخش اول سوال بايد گفت، سياست گذاري در حوزه خدمت نظام وظيفه مربوط به اداره مشمولين معاونت نيروي انساني ستاد کل نيروهاي مسلح است که تصميمات آن براي کليه يگان هاي ارتش، سپاه و ناجا بصورت يکسان اجرا مي شود، حرفه اي شدن خدمت سربازي به معني آموزش کيفي تر براي بهره برداري و در عوض آن پرداخت حقوق ثابت مانند پرسنل پايور در دو سال خدمت، از جمله اقدامات هدفمند براي خدمت سربازي است که در دست پيگيري مي باشد.
استراتژي نيروي انتظامي در بکارگيري کارکنان وظيفه براساس اصل احترام، تکريم به سربازان و استفاده حداکثري از توان و تخصص آنهاست به نحوي که در حال حاضر درخواست کارکنان وظيفه کارشناسي ارشد و نيز مقاطع بالاتر با تعيين شغل و بکارگيري آنان در مشاغل تخصصي از توان فکري و تخصص شان استفاده بهينه بعمل مي آيد.
در صورتي که از کارکنان وظيفه در امور شخصي بکارگيري شود تخلف محسوب و از طريق رده هاي نظارتي برخورد مي شود. چنانچه مصاديقي در اين خصوص وجود دارد بصورت موردي اعلام تا بررسي هاي لازم صورت گيرد. (1736595) (alef-9)
 
شکرانی
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۶:۵۷:۱۲
16- با عرض سلام و خسته نباشی

سوال من از جناب سردار این است که : ایا ماموران نیروی انتظامی میتوانند در خیابان

بطور ناگهانی جلوی خودرویی را سد نموده و بدون حکم قضایی انرا مورد تفتیش و

احیانا توقیف نمایند اگر پاسخ جنابعالی مثبت است این عمل بنا به کدام ماده قانونی

امکان پذیر است . (1702946) (alef-3)
 
احمدی مقدم
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۵:۵۸:۲۵
قطعا يکي از وظايف مهم پليس برخورد با جرائم مشهود است، در مواقعي ممکن است اين نوع از جرائم در خودروها نيز اتفاق افتد، در اين حالت وظيفه پليس ايجاب مي کند که براي مقابله با جرائم مشهود وارد عمل شود (1736381) (alef-9)
 
علی
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۶:۵۷:۵۳
17- سلام سردار خسته نباشید. چرا راهنمای ورانندگی تونست رفتار و کردار پرسنل خودش را اصلاح کنه ولی کماکان شاهد برخورد بد بعضی از ماموران انتظامی هستیم .چرا مثل هواپیمای پرسنل خود را از نظر بهداشت روانی قبل از ارتقائ درجه بررسی نمیکنید. (1702949) (alef-3)
 
احمدی مقدم
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۹:۰۹:۱۲
در سال هاي اخير تلاش فوق العاده اي در جهت استانداردسازي رفتار کارکنان صورت گرفته و ضمن برگزاري کارگاه هاي آموزشي در حوزه هاي بدو خدمت از جمله دانشگاه علوم انتظامي امين و مراکز آموزشي درجه داري و همچنين دوره هاي ضمن خدمت در راستاي استاندارد سازي رفتار، اقدامات خوبي صورت گرفته است.
همچنين با برگزاري دوره هاي بصيرت در شهر قم براي طيف مديران، فرماندهان پاسگاه ها، روساي کلانتري، فرمانده شهرستان ها و استان ها، مديران کل و معاونين در جهت تقويت معنويت و ارتقاء باورهاي ديني و دين مداري ساليانه اين دوره ها برگزار مي شود.
طبيعي است، آثار معنوي اين دوره ها و استاندارد سازي رفتار مديران و کارکنان تاثير گذار است، ضمن اينکه براساس گزارشات واصله به مرکز نظارت همگاني (197) وضعيت بهبود رفتار و نحوه برخورد کارکنان مشهود و ملموس است. همچنين در بحث انتصاب فرماندهان و مديران و احراز شغل توسط کارکنان موضوع سلامت جسماني، روحي و رواني، بهداشت روان و کنترل نوبه اي سلامت روحي و رواني در دستور کار قرار دارد. (1736597) (alef-9)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۷:۰۳:۱۳
18- سردار عزیز من یک خواهش و یک سوال از شما دارم:

1. برخورد با کسانی که مقابل چشم صدها نفر از رهگذران با ماشین کنار خیابان پرسه میزنند بلکه دختری را سوار ماشین کنند. در مواردی شخصا شاهد بودم گستاخی به حدی رسیده که در چند متری ایستگاه پلیس این رفتارهای زننده اتفاق افتاده ولی متاسفانه پلیس اراده ای برای برخورد نداره.

2. آیا پلیس برنامه هایی موثرتر از گذشته برای مهار تولید کنندگان و قاچاقچیان مواد مخدر صنعتی داره؟ (1702967) (alef-3)
 
احمدی مقدم
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۶:۰۱:۰۳
يکي از ماموريت هاي پليس امنيت اخلاقي برخورد با کساني است که با خودرو براي نواميس مردم مزاحمت ايجاد مي کنند، که اين امر با توجه به شروع فصل در دستور کار پليس است و ماموران ما در اين خصوص و براي اجراي اين ماموريت توجيه شده اند. (1736382) (alef-9)
 
احمدی مقدم
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۶:۰۵:۲۳
با توجه به ورود مواد مخدر صنعتي در سال هاي اخير و شيوع آن در سطح جامعه و تبعات و خطرات بالايي که مصرف اين نوع مواد در ميان اقشار مختلف از خود بجا مي گذارند از همان بدو ورود کليه تحرکات باندها و قاچاقچيان و توليد کنندگان مواد صنعتي در رصد پليس قرار گرفته و برخوردهاي شديدي با قاچاقچيان اين نوع مواد صورت گرفت. از آنجا که در زمينه برخورد با اين معضل، مشکل و خلأ قانوني وجود داشت و در ابتدا به دليل عدم وجود قوانين و مقررات خاص اين نوع مواد برخوردهاي ضعيفي صورت مي گرفت، که در پاره اي موارد اثرات بازدارنده اي نداشت. لذا با تلاش هاي بعمل آمده توسط ناجا و پيگيري هاي انجام شده براي اصلاح قانون سرانجام از اواخر سال 89 با تشديد مجازت ها ، دوره تازه اي از برخورد با قاچاقچيان و توليد کنندگان مواد صنعتي آغاز و با انهدام چندين باند داخلي و بين المللي که در توليد و ترانزيت فعال بودند تا حدودي از توليد عمده و خروج و ترانزيت مواد روان گردان جلوگيري شد و در حال حاضر نيز مبارزه با مواد صنعتي و شناسايي فعالان در توليد و توزيع اين نوع مواد در اولويت اول کار پليس قرار دارد بطوريکه روزانه شاهد شناسايي و انهدام چند باند توليد توسط پليس، هستيم و همواره بخش اعظم امکانات تخصصي پليس به اين موضوع اختصاص يافته است. (1736390) (alef-9)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۷:۱۱:۱۲
19- سلام
سردار در کشور تعداد مهاجرین افغان خیلی زیاد است
چرا باید دو سه میلیون افغانی در ایران باشند؟
شما سری بزنید به ورامین به قم به دماوند ببینید چقدر مردم آن ناحیه مشکل دارند
هر وقت بخواهند می آیند . هر وقت بخواهند میروند .
چه جوری وارد کشور میشوند؟؟؟؟؟ (1702994) (alef-3)
 
احمدی مقدم
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۷:۰۸:۵۲
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 57 ، ایران عنوان رهبری جهان اسلام مامن و پناهگاه مستضعفین جهان شناخته شد.
با عنایت به وضعیت نا به سامان سیاسی ، اقتصادی، اجتماعی و .... کشور افغانستان و به جهت وقوع جنگ در افغانستان ناشی از حمله شوروی سابق به آن کشور و روی کار آمدن حکومت طالبان که موجب ترس و وحشت عده کثیری از افاغانه گردید.
تعداد زیادی از افاغنه به همراه اعضای خانواده از ترس جان و مال به صورت دسته جمعی و غیر قانونی وارد جمهوری اسلامی ایران گردیدند.
به دلیل قرار گرفتن در دوران دفاع مقدس در جنگ تحمیلی عراق علیه کشورمان و همین طور با توجه به این که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نو پا بوده از طرفی اولویت اول کشور اداره جنگ بود؛ لذا افاغنه غیر مجاز که بیشتر از مرز های شرقی وارد کشورمان شده بودند و می بایست در جوار مرز ساماندهی می شدند، متاسفانه ساماندهی نشده و به تدریج عمق و کلیه استان های کشور عزیمت نمودند.
با توجه به این که وضعیت افغانستان و آن موقع تا کنون تثبیت نشده و بیکاری و نا به سامانی همچنان ادامه دارد، در کشورمان رسوب نموده اند.
از طرفی با عنایت به این که اکثریت اینها پناهنده بودند، از حمایت کمیساریای عالی عالی پناهندگان برخوردار بوده و برابر قواعد بین المللی و قانون پناهندگی امکان طرد آنان وجود نداشت.
لذا همچنان در کشور ماندگار شدند و با زاد و ولد بیش از حد هر روز به میزان آنها افزوده شه است.
در داخل کشور نیز کارفرمایان ایرانی که نیروی کار ارزان افاغنه را دیده بودند با حمایت از آنها، آنان را به کارگیری نموده و در جهت افزایش سرمایه و منافع اقتصادی خود از هیچ حمایتی در جهت ماندگاری آنان فرو گذار نکردند.
ضعف برخورد وزارت ، کار و امور اجتماعی با کارفرمایان متخلف از یک سو، ضعف قوانین پشتیبانی و برخورد ضعیف مراجع قضایی با مرتکبین عبور غیر مجاز از مرز و نیز اقامت غیر مجا، تعداد مراکز تصمیم گیری در خصوص افاغنه که هر یک سیاست جداگانه و جزیره ای در این خصوص دارند، از دلایل دیگر ماندگاری افاغنه به مدت طولانی در کشور می باشد.
از طرفی تعداد کثیری از اتباع افغانی که با روادید و به صورت قانونی به کشور وارد گردیده اند، وقتی بازار کار را مساعد دیدند، بدون توجه به انقضاء روادید، اقامت غیر قانونی در کشور می باشد.
از طرفی تعداد کثیری از اتباع افغانی که با روادید و به صورت قانونی به کشور وارد گردیده اند، وقتی بازار کار را مساعد دیدند، بدون توجه به انقضاء روادید،، اقامت غیر قانونی در کشور انتخاب و در شغل کارگری و... مشغول فعالیت شدند.

ناجا نیز در حد مقدورات و امکانات نسبت به جمع آوری و طرد اتباع افغانی مختلف اقدام می نماید، به خصوص طی چند سال اخیر در خصوص انسداد مرزها اقدامات قابل توجهی انجام داده است.
از طرفی با توجه به اهمیت موضوع، طرح ساماندهی اتباع افغانی غیرقانونی از مصوبات جلسات 527 و 528 شورای عالی امنیت ملی – با هدف ساماندهی اقامت، اشتغال اتباع افغانی و کاهش آمار جمعیتی افاغنه با دستگیری غیرمجازین- با ابلاغ به دستگاه ها از سال 1391 آغاز شد و حدود 400 هزار نفر افغانی خانواری که قبلاً اقامت غیرمجاز داشتند با اخذ گواهینامه از کشور متبوعه و اعطای مجوز حضور یکساله در کشور ساماندهی شده اند که در این راستا برای آنان "کارت کار" برای فعالیت کاری صادر خواهد شد؛ و با طرح کفالت و قرارداد کار بین کارگر و کارفرما و دفاتر کفالت اشتغال آنان نیز در حال ساماندهی می باشند.
پلیس امنیت عمومی ناجا در هفت ماهه اول سالجاری، 183 هزار و 696 تبعه خارجی غیرمجاز را در سطح کشور دستگیر کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ( دستگیری 217 هزار و 354 تبعه غیرمجاز در هفت ماهه نخست سال 91) 15 درصد کاهش داشته است.
مرزبانی در هفت ماهه امسال 20 هزار و 748 تبعه خارجی غیرمجاز را در سراسر کشور دستگیر کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 20 هزار و 931 تبعه غیرمجاز دستگیر شده بودند، یک درصد کاهش داشته است. (1736458) (alef-9)
 
مرضیه
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۷:۱۵:۵۵
20- سلام سردار . اخیرا پدیده ای زشت که قبلا به ندرت رخ می داد در حال افزایش است . " مزاحمت فیزیکی " برای بانوان . ارتباط چندانی هم به نحوه پوشش بانوان ندارد . این اتفاق در مکان های عمومی شلوغ و بازارهای مسقف در حال شیوع است . جوان های عموما کم سن و سالی هستند که این عمل زشت را انجام می دهند . آیا نیروی انتظامی برنامه ای برای جلوگیری و مهمتر از آن یعنی جلوگیری از اشاعه این پدیده غیر اخلاقی و غیر شرعی دارد؟ مثلا حضور ماموران با لباس شخصی در معابر شلوغ و پر ازدحام . موفق باشید (1703004) (alef-3)
 
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۶:۰۱:۴۳
خوشبختانه اين پديده رايج نيست اما بايد تاکيد کنيم که سهمي از مزاحمت هايي که براي بانوان بوجود مي آيد به دليل نوع پوششي است که زنان براي خود انتخاب مي کنند، گرچه اين موارد کم است اما علت موارد بوجود آمده مي تواند از سوي بانوان باشد.
در هر صورت قطعا در اماکن و محل هايي که اين نوع جرم بيشتر صورت مي گيرد ماموران پوششي براي کشف وارد عمل مي شوند. (1736385) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۷:۲۱:۵۴
21- چرا برخورد بسياري از ماموران نیروی انتظامی با مردم عادی برخورد نامناسبی است و به مردم عادی به شکل یک مجرم و متهم خطرناک نگاه می کنند و آیا برنامه ای برای تغییر و تصحیح طرز برخورد و رفتار ماموران نیروی انتظامی با مردم در دست اقدام دارید یا خیر؟ (1703023) (alef-3)
 
احمدی مقدم
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۹:۰۹:۵۹
خدمت در نيروي پليس در تمام جهان جزء مشاغل سخت محسوب مي شود لذا محدوديت و کمبود مجوز استخدام تا رسيدن به سطح استاندارد بين المللي باعث تراکم وظايف محوله مي گردد. ولي سربازان ميهن اسلامي همچنان تلاش و مساعي خود را در انجام وظايف مبذول مي نمايند و سازمان هم با اشراف به اينکه لازم است تا کارکنان رفتار حرفه اي و برخورد مطلوب براي احقاق حقوق مردم داشته باشند، آموزش رفتاري کارکنان خود را طي ساليان گذشته در اولويت و دستور کار قرار داده که کاهش حجم شکايات ، انتقادات ، برابر آمار مرکز نظارت همگاني (197) مويد اثربخش بودن اين سياست گذاري است. (1736598) (alef-9)
 
جواد
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۷:۵۸:۵۴
22- چرا با فروشندگلان مواد مخدر بطور جدی برخورد نمی شود؟آیا عزم جدی وجود ندارد؟این افراد در همه محله ها شناخته شده هستند. وشناسایشون سخت نیست (1703095) (alef-3)
 
احمدی مقدم
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۶:۰۸:۵۹
برخورد با توزيع کنندگان مواد مخدر در قالب طرح ارتقا طرح امنيت اجتماعي بطور مستمر در سطح کشور ادامه دارد و يگان هاي عملياتي پليس در سطوح مختلف در زمينه اجراي اين ماموريت فعال است. با توجه به وجود صدها نقطه آلوده ( شامل اماکن، معابر، ميادين، پارک ها، محلات و ...) و لزوم استمرار حضور پليس در سطح اين نقاط ايجاب مي نمايد که با برنامه ريزي و اجراي طرح هاي سراسري پاکسازي محلات آلوده و کنترل محورهاي مواصلاتي برخوردهاي قاطعانه اي با عوامل توزيع و مصرف مواد مخدر صورت گيرد که آمارهاي موجود نيز حاکي از تلاش يگان هاي ناجا در اين زمينه است، بخصوص در کلان شهرها، ليکن مسئله مهم تر از دستگيري و جمع آوري اين افراد بحث صدور احکام قضايي و نگه داري محکومان است که به نظر مي رسد مشکلاتي در زمينه پيگيري ايجاد و راه اندازي اردوگاه هاي نگه داري اجباري خرده فروشان مواد مخدر توسط مسئولان قضايي و سازمان زندان ها وجود دارد که در اين رابطه پيگيري براي احداث و بهره برداري از اردوگاه هاي مورد نظر در استان ها توسط پليس در دست اقدام است.
از آنجا که انتظارات به حق مردم از پليس به عنوان پناهگاه و ملجأ و نزديکترين سطح از نظام به مردم در حد بالايي قرار دارد لذا عليرغم تلاش هاي بعمل امده از نظر مردم تنها پليس پاسخگوي اين مسئله بوده و به نقش ساير سازمان هاي مسئول توجه نمي شود که بايد به منظور اقناع افکار عمومي و تبيين نقش پليس و ساير دستگاه ها اقدامات آگاه سازي مناسبي صورت گرفته و ساير سازمان ها نيز به ايفاي نقش قانوني خود بيش از گذشته واقف گردند. (1736396) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۸:۰۲:۵۲
23- سردار خسته نباشید. چرا گاهی اوقات ماموران گشت ارشاد به زنانی که حجاب تقریبا کاملی دارند اما مانتو یا روسری رنگی پوشیده اند برخورد می کنند؟ آیا پوشیدن لباس شاد و رنگی جرم است؟! (1703103) (alef-3)
 
احمدی مقدم
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۵:۵۶:۴۶
همانطور که در سوال به آن اشاره شد، حجاب تقريبا کامل؛ گشت ارشاد هيچگونه برخوردي با رنگ بندي ندارد، در حاليکه ممکن است افراد از رنگ هاي غير شاد و تيره استفاده کنند اما مورد مصاديق بدپوششي باشند. ملاک و معيار برخورد گشت هاي ارشاد بارها اعلام شده است و ماموران بر اين اساس اقدام مي کنند. (1736378) (alef-9)
 
بانو
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۸:۵۰:۰۰
24- ازدواج دختران ایرانی با افاغنه در مرزهای شرقی متداول است.برخی از خانوادهای خراسانی و سیستانی و کرمانی که دچار فقر شدید هستند با گرفتن اندکی شیربها و کم شدن یک نان خور دختران خود را به عقد افاغنه در می آورند که اکثرا هم ازدواجی اجباری است.
اگر این افاغنه در ایران نباشند این ازدواجهای اجباری هم کمتر انجام میشود ؟؟
وقتی در هر روستایی در ایران تعدادی مرد افغان در حال کارند چگونه انتظار دارید سرپرست فقیر ایرانی دخترش را با اندکی شیربها به افغانی ندهد؟؟؟
اگر دلمان برای این دختران مظلوم ایرانی می سوزد نباید بگذاریم در هر نقطه ایران تعدادی افغانی بدون ترس از قانون و مجازات برای خودش برود و بیاید .
تا وقتی مهاجر میلیونی افغانی داریم دختران ایرانی فقیر هم تاوانش را می دهند .

تاوان کم کاری و چشم پوشی و سهل انگاری برخی را دختران معصوم و فقیر ایرانی خواهند داد . (1703195) (alef-3)
 
احمدی مقدم
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۷:۱۰:۲۸
برابر ماده 1060 قانون مدنی ، ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی در مواردی هم که مانع قانونی ندارد موکول به اجازه مخصوص از طرف دولت است و برای افرادی که این قانون را رعایت ننمایند مجازات حبس تعزیری از یکسال تا سه سال پیش بینی شده است.
لیکن معمولاً اتباع افغانی که بیشتر به شغل کارگری مشغول هستند با عنایت به مسلمان بودن آنها وقتی به حسن شهرت معروف می شوند در صورت درخواست ازدواج با بانوان ایرانی به خصوص خانواده های روستایی که قدرت اقتصادی پایینی دارند با جواب مثبت خانواده ایرانی مواجه می شوند و عقد شرعی صورت می پذیرد، علیرغم اطلاع رسانی که در خصوص آثار و تبعات ازدواج غیرقانونی با اتباع خارجی از طریق مصاحبه، جراید و توزیع بروشور صورت می پذیرد.
ازدواج با اتباع خارجی همچنان در بسیاری از موارد به صورت شرعی و غیر قانونی صورت می گیرد لذا آموزش خانواده های ایرانی در خصوص رعایت قوانین و مقررات ضروری است که دستگاه های متولی می بایست نسبت به آن اهتمام نمایند و با توجیه خانواده های ایرانی و آثار و تبعات این اقدام، اولاً ازدواج قانونی را پیگیری و دنبال نماید، دوماً با علم و آگاهی به موضوع تصمیم گیری می کنند که متاسفانه این توجیهات و مشورت ها توسط دستگاه متولی ( وزارت کشور) می بایست پروانه زناشویی نماید، صورت نمی پذیرد بدین ترتیب روز به روز به آمار ازدواج های شرعی افزوده می شود و شاهد دو رگه شدن نسل و بعضاً تولد فرزندان بی هویت حاصل از این ازدواج ها هستیم و حتی برخی از این ازدواج ها نیز به جهت اینکه مصلحتی می باشد موجب رها شدن زنان ایرانی شده و خسارت های عظیمی به بار می آورد. (1736460) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۱۸:۵۵:۱۸
25- در کشور‌های همجوار حاشیه خلیج‌فارس تکدی‌گری خارجی ها به چشم نمیخورد، زیرا اگر احیانا موردی مشاهده شود به سرعت مورد پیگیری مسئولان و مدیران شهری قرار می‌گیرد واز کشورشان اخراج می‌شود .اما در ایران متکدی خارجی به آسانی میتواند به فعالیت خویش ادامه دهد. البته در ایران گاهی در قالب اقدامات ضربتی متکدیان را جمع‌آوری می‌کنند، اما چون مستمر و یکپارچه نیست بعد از مجددا شاهد حضور متکدیان خارجی در شهرها خواهیم بود.
با توجه به هشدارهای شبکه بهداشت درباره خطر بهداشتی متکدیان خارجی در شهرها که می‌تواند منشأ بروز انواع بیماری‌ها و آلودگی‌های مسری باشند، از نیروی انتظامی میخواهیم با اجرای برنامه های مستمر و مداوم برای جمع‌آوری متکدیان خارجی و بازگشتشان به کشورهایشان اقدام شود.
البته برنامه باید منجسم و مشخص باشد وقتی برنامه منسجم و مشخصی برای ساماندهی متکدیان خارجی تدوین نشده باشد، جمع‌آوری آنان از شهر جز اتلاف وقت و هزینه چیز دیگری ندارد. وقتی هرچند وقت یکبار در رسانه‌ها اعلام می‌شود که طرح جمع‌آوری متکدیان خارجی در حال اجراست، ولی باز متکدیان خارجی در خیابان‌ها، چهارراه‌ها و میدان‌های شهر به چشم می‌خورند، از ناکارآمدی این طرح‌ها خبر می‌دهد. (1703202) (alef-3)
 
احمدی مقدم
۱۳۹۲-۰۸-۰۱ ۱۷:۱۱:۳۷
با عنایت به اینکه جمع آوری و ساماندهی متکدیان از جمله وظایف شهرداری با همکاری بهزیستی می باشد و از سوی دیگر شناخت ظاهری متکدیان که آیا ایرانی بوده و یا خارجی هستند، به سختی انجام می پذیرد و اکثر متکدیان از طایفه فیوج بوده که شباهت زیادی به اتباع ایرانی دارد، در این راستا کارکنان این پلیس و رده های تابعه در سراسر کشور به محض مواجه با متکدیان خارجی برابر مقررات و بخشنامه های ابلاغی سریعاً نسبت به جمع آوری و اخراج آنان از طریق اردوگاه های مراقبتی اقدام می نمایند.
گفتنی است، برخی از اتباع پاکستانی و افغانی به همراه خانواده های خود با اخذ روادید از نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در کشور متبوعه به صورت قانونی وارد کشور شده و اقدام به تکدی گری می نمایند لذا لازم است نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران هنگام صدور روادید برای این قبیل از افراد خارجی ضمن بررسی دقیق و توجه بیشتر از آنان وثیقه سنگین برای بازگشت به موقع اخذ نمایند.
ملاحظات:
با عنایت به تعدد دستگاه های ذی مدخل در امر مرتبط به اتباع خارجی تصمیم گیری در امور اتباع خارجی در اختیار چند دستگاه می باشد لذا با توجه به اینکه هر دستگاه سلیقه و سیاست خاصی را در این رابطه با اتباع خارجی دنبال می کند همواره ناهماهنگی در نحوه برخورد به مقوله اقامت، اشتغال و... اتباع خارجی وجود دارد.
اتباع ایرانی در برخی از مشاغل به خصوص مشاغل سخت وارد نمی شوند لذا خلاء در این زمینه وجود دارد بنابراین به ناچار از اتباع افغانی در مشاغل سخت و زیان آور استفاده می شود.
نیروی افغانی بسیار ارزان است لذا همواره تقاضا برای بکارگیری افاغنه، بسیار بالا است.
برای مبارزه جدی با مقوله ورود و اقامت اتباع خارجی باید هزینه جرم اشتغال اتباع خارجی را بالا برد و با کارفرمایان متخلف که اقدام به کارگیری اتباع افغانی غیرمجاز می نمایند برخورد جدی کرد. در این صورت اگر کارفرمای ایرانی اقدام به بکارگیری اتباع غیرمجاز نماید، اولا این افراد وقتی بازار کار وجود نداشته باشد از کشور خارج می شوند و همچنین ورود غیرمجاز افاغنه به حداقل می رسد از طرف دیگر، معضل قاچاق انسان که تو سط عده ای فرصت طلب و سودجو صورت می پذیرد از بین می رود.
در بحث هزینه های طرد (شناسایی، دستگیری، نگهداری موقت و اخراج از کشور) ردیف بودجه جداگانه ای وجود ندارد لذا همواره مشکل کمبود بودجه در این زمینه وجود دارد.
در مقوله برخورد با اتباع غیرمجاز، سیاست نظام، جو بین المللی است و تبعات بین المللی این اقدام می بایست مورد توجه جدی قرار گیرد.
قوانین موجود در زمینه برخورد با اتباع خارجی که اقدام به اقامت غیرقانونی می نماید بسیار ضیف و قدرت بازدارندگی لازم را ندارد. اتباع خارجی غیر قانونی پس از دستگیری فقط از کشور اخراج شده و پس از مدت کوتاهی دوباره به صورت غیرمجاز وارد کشور می شوند. درحالیکه در بسیاری از کشورهای جهان پیش از اخراج اتباع خارجی متخلف از آنان ماه ها در اردوگاه های کاراجباری که دارای شرایط بسیار سخت کاری هستند بهره گیری می نمایند و این قانون موجب پیشگیری از ورود دوباره آنان به صورت غیرمجاز خواهد شد.
موفقیت در برخورد با اتباع غیرمجاز زمانی حاصل می شود که اولا کلیه دستگاه ها عزم جدی داشته باشند، ثانیا با بکارگیری کلیه امکانات و مقدورات پای کار بیایند، لذا برخورد جزیره ای هریک از دستگاه ها و آن هم به صورت مقطعی مشکلی را حل نمی کند. (1736463) (alef-9)
 
پاسخ فرمانده ناجا به سوالات کاربران الف