نظر منتشر شده
۴۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 261942
پیام مهم برگزاری رزمایش نظامی ایران، همزمان با مذاکرات هسته‌ای چیست؟
بخش خارجی الف*، 10 اسفند 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۲۰
واشنگتن حالا ۳۶ سال پس از قطع وابستگی کشورمان به این دولت، می‌داند که قدرت مهار ایران را نداشته و شاید برخی در ایالات متحده، ناباورانه می‌خواهند خود را برای خوش‌آمدگویی به تهران به‌مثابه قدرت جدید جهانی آماده کنند.

برگزاری نهمین مانور نظامی پیامبر اعظم(ص) در خلیج فارس، همزمان با برگزاری مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای ۱+۵ پیام مهمی برای دولت‌های منطقه و کشورهای منطقه‌ای در پی داشت. پیامی که رسانه‌های غربی پیش از این درباره آن هشدار داده بودند: «سال جدید، سال ایران است».

نهمین رزمایش پیامبر اعظم(ص) سپاه به مدت سه روز در تنگه هرمز برگزار و طی آن بخشی از تجهیزات و تاکتیک‌های نوین عملیاتی در حوزه دریا، زمین، ساحل و موشکی توسط رزمندگان سپاه اسلام به کارگیری و مورد اجرا قرار گرفت. افزون بر شلیک به ماکت ناو آمریکایی در این مانور بزرگ، سلاح جدید راهبردی ایران علیه تهدیدات آمریکا نیز مورد آزمایش قرار گرفت و ۱۰لشکر رزمی توپخانه، زرهی، تکاور، هوابرد و نیروی مخصوص و ۱۷ رده نیروی زمینی سپاه در این رزمایش، توان دفاعی خود را به نمایش گذاشتند.
شاید به دلیل اهمیت قرابت زمانی رزمایش و نشست‌های پایانی مذاکرات بود که آسوشیتدپرس نوشت: «نتیجه رزمایش ایران، عدم عقب‌نشینی در گفت‌و گوهای هسته‌ای است»

رزمایش مقتدرانه نیروهای مسلح کشورمان در محدوده استراتژیک خلیج فارس در شرایطی برگزار شد که گفت‌و گوهای ایران و آمریکا درباره پرونده هسته‌ای کشورمان جریان داشته و علاوه بر آن، تهدیدات تروریستی، امنیت منطقه را تهدید می‌کند. در چنین شرایطی، پیام مهم این رزمایش، نمایش قدرت ایران در شرایطی است که برخی گمان می‌کردند ایرانِ پس از تحریم، ایرانی نیست که بتواند از منافع منطقه‌ای و بین‌المللی خود دفاع کند. آنچه باعث اثربخشی بیشتر این رزمایش شد، حمله به ماکت عظیم ناو ۳۳۳ متری نیمیتز آمریکایی با شلیک چهار موشک ساحل به دریا و ۴۰۰ راکت بود. اقدامی که نشان داد هرچند ممکن است تهران در جریان گفت‌و گوهای هسته‌ای با چهره خندان دیپلمات‌هایش به گفت‌وگو با واشنگتن بنشیند، ولی هرگز احتمال برخورد نظامی با آمریکا در محدوده خلیج فارس را فراموش نکرده و برنامه‌های دقیقی برای آن خواهد داشت.

بیم اعراب از تغییر موازنه قدرت در خاورمیانه
اما آنچه باعث افزایش نگرانی اعراب منطقه از قدرت گرفتن ایران شده، نه برگزاری رزمایش‌های دفاعی کشورمان، که برهم خوردن موازنه قدرت در منطقه است.

اعراب تاکنون به توصیه‌های توسیدید (تاریخ‌نگار یونانی) عمل می‌کردند که می‌گفت «باید به قدرت بالاتر تمکین کرد، در مقابل قدرت برابر ایستاد و با قدرت فروتر با مدارا مواجه شد». براساس همین دستورالعمل سیاستگذاری در سیاست خارجی، اعراب در برابر بازیگران فرامنطقه‌ای چون ایالات متحده سر تعظیم فرود آورده، در برابر کشوری چون ایران که قدرت آن را برابر با مجموع قدرت دولت‌های عربی تلقی می‌کردند، ایستادگی به خرج داده و در برابر کشورهای کوچک اطراف خود نیز سیاست نفوذ و مداخله را در پیش گرفته بودند. با این حال اکنون توان ایران در چانه‌زنی سیاسی و نیز نمایش قدرت نظامی به‌جایی رسیده که اعراب احساس می‌کنند باید کم‌کم تهران را نیز به لیست قدرت‌هایی اضافه کنند که بنابر توصیه توسیدید، باید در برابر قدرت برترش، تمکین کرد.

عرب‌های خاورمیانه البته سال‌هاست می‌دانند که قدرت ایران بالاتر از جمع کل کشورهای عرب منطقه است، با این وجود آن ها همواره تلاش می‌کرده‌اند تا با نقش‌آفرینی منفی واشنگتن در منطقه، کفه ترازوی قدرت خود را سنگین‌تر کرده و تهران را تضعیف کنند. این راهبرد حالا با نزدیک شدن مذاکرات هسته‌ای به یک توافق راهبردی میان تهران و واشنگتن، نخ‌نما شده است و به همین دلیل اعراب شاهد قدرت گرفتن کشورمان در خاورمیانه جدید هستند. آن ها احساس می‌کنند که واشنگتن تلاش دارد با کاهش فشار بر تهران، برخی رفتارهای افراطی در منطقه را مدیریت کند. امری که عرب‌ها بیم آن دارند که به حذف آن ها از معادلات سیاسی خاورمیانه بینجامد.

بیم‌ها و امیدهای غرب از قدرت ایران
هرچند کشورهای غربی و به‌ویژه ایالات متحده به این نتیجه رسیده‌اند که با تغییر رویکرد در منطقه، نقش تهران را در خاورمیانه به رسمیت بشناسند، اما این پذیرش واقعیت، با بیم و امیدهایی همراه است.

در همین راستا جرمی کوربن نماینده پارلمان انگلیس در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی اللولوه با به تصویر کشیدن این احساس دوگانه، گفته است: «من معتقدم بهتر است روابط با ایران را بهتر کنیم و بهبود بخشیم و در همین حال این کشور را در مواردی مانند نقض حقوق بشر تحت فشار قرار دهیم.» همچنین «جیمز کلاپر» مدیر اطلاعات ملی آمریکا با حضور در کمیته امور مسلح سنا در گزارشی درباره تهدیدات جهانی آمریکا تهران را متهم به حملات سایبری علیه آمریکا کرده و این را هم گفته است: «ایرانی‌ها به دنبال افزایش تاثیرات منطقه‌ای خود در منطقه از قبیل عراق، سوریه و اکنون در یمن هستند… آن ها به طور مشخص در عراق حضور دارند و در حال کمک به مقابله با داعش هستند. داعش تهدید برای ایران است و به همین دلیل آن ها در مقابله با داعش نفع دارند… ایرانی ها به برنامه فضایی خود ادامه داده‌اند و اخیرا یک ماهواره را در مدار قرار داده‌اند. روشن است هرگونه فعالیتی که آن ها در زمینه موشک ها انجام می‌دهند، در راستای تلاش برای رسیدن یک موشک قاره پیما است. شکی نیست که آن ها قابلیت فنی این کار را دارند. به صورت تئوری آن ها می‌توانند همین امسال برای پرتاب یکی از آن ها اقدام کنند.».

این اظهارنظرها نشان می‌دهد که غرب اگر چه واقعیت نفوذ ایران در منطقه را پذیرفته و تلاش دارد تا متحدان عرب خود را نیز نسبت به آنچه تهدید ایران می‌خوانند، مدیریت کند، اما این هنوز به معنی چرخش واشنگتن به‌سوی تهران در منطقه نیست.

پس از رزمایش اخیر سپاه، کوین استفنس سخنگوی ناوگان پنجم دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است به آسوشیتدپرس گفت که «ایالات متحده از مانور سپاه پاسداران ایران در خلیج نگرانی ندارد.» با این وجود آمریکا نگران است که شاید روند آغاز شده درباره قدرت گرفتن ایران، پیش‌بینی منتقدان کشورمان را که می‌گویند تهران می‌خواهد به ایفای نقش ۲۶ قرن پیش خود در جهان بازگردد را محقق کند. با وجود این نگرانی‌ها، واشنگتن حالا ۳۶ سال پس از قطع وابستگی کشورمان به این دولت، می‌داند که قدرت مهار ایران را نداشته و شاید برخی در ایالات متحده، ناباورانه می‌خواهند خود را برای خوش‌ آمد گویی به تهران به‌مثابه قدرت جدید جهانی آماده کنند. همان راهبردی که شاید گام نخست آن، امضای توافق هسته‌ای با تهران پس از یک دهه مناقشه بی‌فرجام باشد.
*منبع: رصد
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۷:۴۲:۳۲
خداقوت به بچه های سپاه
بالاخره باید بدونن ما هم همه گزینه هامون رو میزه
(2714282) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۹:۴۴:۴۱
در شرایطی که دیپلمات های ما نهایت سعی شان را میکنند که در مذاکرات ثابت کنند هیچگونه تهدیدی از سوی ایران متوجه دنیا نخواهد بود انجام این رزمایش و انهدام ماکت فقط تخریب تلاشهای انان است (2714576) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۵۳:۴۰
ببخشید از اون ها اجازه نگرفتیم...جالبه (2714883) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۲:۵۲:۲۵
نه عزیز من. این رزمایش کمک به مذاکره کنندگان بود. (2715030) (alef-11)
 
حقگو
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۹:۳۹:۴۴
کاملا برعکس
اینگونه دشمن فکر نکه به خاطر تحریمها توان ما حتی اندکی کم شده باشه (2717487) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۴:۵۴:۰۳
تهدید از جانب غرب و آمریکاست. باید به دنیا تضمین بدهند که امنیت جهانیان را بر هم نمی زنند. (2719881) (alef-3)
 
dovoud
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۹:۵۴:۰۶
گرهی را که می شود با دست باز کرد چرا باید مجبور شویم با دندانمان باز کنیم اخوی ! (2714596) (alef-11)
 
ثمین
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۳۳:۴۰
آخه این گره از جنس آمریکایی است باید حتما گره را با دست بگیری که بازش کنی ولی حتما دندونت را نشان بده که ی وقت هوا برش نداره سفت تر بشه (2714848) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۲:۴۵:۲۷
ژنرال های صدام هم دقیقا همین گونه فکر می کردند! طرز فکر های مشابه را ادم میبینه لذت می بره! فقط امید وارم با طناب شما ها تو چاه نریم! (2715008) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۱:۰۱:۳۷
این گره را آمریکاییها زده اند نه ما..!! (2715227) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۹:۵۴:۵۹
چرا ایران باید برای روسیه فدا شود .. ؟؟؟ روسیه و امریکا برن بجنگن به ایران چه !! پوتین با زرنگی ایران و انداخته جلو ،، مشخصه روسیه راضی به لغو تحریما نیست ،، ایران محتاجش میشه >>>> (2714600) (alef-3)
 
1360
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۷:۴۴:۵۸
به نظر من ايران بايد در منظقه دوست همه باشه نه كاري كنه كه همسايه هاي ايران احساس خطر بكنن (2714287) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۵۴:۵۹
جدی؟؟ فقط ایران طوری رفتار کنه که دوست باشه؟؟ بعد کشور های همسایه چی؟؟ عربستان وقطر وکویت وامارات وپاکستان واذربایجان وترکیه هر کار دلشون بخواد انجام می دهند (2714887) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۲۲:۰۶:۴۳
همین الان هم دوست مردم مظلوم است وگرنه الان داعش عراق رو خورده بود !!! (2717843) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۷:۴۹:۵۸
اصلاح طلبان به این فرآیند می گویند: فشار از پایین، چانه زنی در بالا. (2714308) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۸:۰۳:۳۷
قسم مي خورم كه قصد توهين ندارم ،
اما منفجر كردن ماكت ناو امريكايي جز بهانه دادن دست جنگ طلبان امريكا كمي هم غير منطقي بود .
ناو واقعي ، بي دفاع ، در حالي كه هنوز هواپيماهايش روي عرشه هستند منتظر نمي ماند ،
ناو واقعي وقتي مي داند خطر جنگ جدي است در خليج فارس باقي نمي ماند .
و ناو هواپيمابر واقعي يك پايگاه دريايي است و نه كشتي جنگي ، محلي براي حمل چند هزار سرباز و دهها هواپيما براي انتقال به صحنه نبرد و نه جنگ رودر رو.

و مسلما"‌ نمايش انفجار يك ناو امريكايي براي كشور هاي جنوبي خليج فارسبه هيچ عنوان پيام صلح و دوستي نيست.

همه اينها را گفتم فقط به خاطر اينكه نگران كشورم هستم . (2714338) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۰:۰۳:۲۵
آقا جان آن کسانی که باید پیام این رزمایش را دریافت می کردند، دریافت کردند. دیگر شما نگران نباش. (2714614) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۰:۴۵:۱۶
تازه ده ها ناو ورزمناو و کشتی لوجستیک و قایق گشتی بعلاوه زیردریایی همراه از کلاسهای مختلف همراه با ناو هواپیمابر را هنوز نام نبرده ای بخصوص این اسلحه لیزری که بدون شلیک و صدا چندین نقطه متحرک را ظرف مدت کوتاهی از درون منفجر میکند (2714746) (alef-11)
 
سلام
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۰:۴۷:۰۲
واعدوا لهم ماستطعتم من قوه....فقط قدرت است که ظالم را متوقف میکند .اونی که باید بفهمه فهمید که ناو با چی نابود شد وآیا میتونه جلوش را بگیرا یا نه.به قول صایب تبریزی اظهار عجز در برظالم روا مدار اشک کباب موجب طغیان آتش است (2714751) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۱۷:۱۴
زدن هواپیمای مسافری پیام صلح و دوستی است! بگذارید هر کسی کار خودش را بکند. بعضی کارها ظریف نیست! (2714819) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۳:۴۳:۰۵
قدرت هر كشور در دنياي امروز ، ارزش پول ملي ، رشد اقتصادي ، ميزان صادرات و حتي سرعت اينترنت آن است (2715124) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۱:۰۸:۱۶
دوست عزیز در این رزمایش فقط 400 راکت و تعدادی موشک به این کشتی شلیک شد. آیا میدانید هیچ سیستمی در دنیا قادر به دفع هزاران موشک در آن واحد نیست؟؟ آیا میدانید دهها هزار موشک در کشور آماده دفاع از میهن هستند؟؟ یک ناو که چیزی نیست با هزاران موشک بالستیک میشه یه شهر را شخم زد..!! (2715231) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۲۷:۱۰
بفرماييد ما تا كي بايد كوتاه بياييم كه نكند آنها دنبال بهانه باشند. همه به خوبي ميدانيم كه اگر هرچي آمريكا بخواهد انجام دهيم باز هم بهانه گيري وجود دارد، آنها توقع دارند ما مثل افغانستان باشيم ولي زهي خيال باطل. بچه هاي سپاه خداقوت (2719544) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۸:۰۳:۵۱
پیام این نمایش این بود امریکا باید این اهن پاره ها را از خلیج فارس بیرون ببرد و در سواحل خودش قرار دهد و تا وقتی ما به او اجازه ندادیم برنگردد وگرنه ممکن است ما حواسمان نباشد و موشکی یا اژدری و یا چیز دیگری از دستمان در برود و به این ناوبها اصابت کند . (2714340) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۸:۰۸:۰۶
به شرطی که دوستان گرگ در لباس میش(عربستان، قطر، بحرین، امارات-که البته این کشورهای کوچک خلیج همیشه فارس عددی نسیتند ولی بالاخره زحمت ما می دارند...) نباشند.

اگر همین توان نظامی نبود الان در داخل کشور درگیر داعشی های آدم خوار بودیم اما به سبب تجهیزات ایرانی و مستشاران ایرانی خدا را شکر این خطر بزرگ به ایران نرسید....

کمی به منطقه خود نگاه کنیم و قدر این امنیت را بیشتر بدانیم... این امنیت ناشی از همین قدرت نظامی است وگرنه داعش مگر مذاکره می فهمد چیست... (2714350) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۸:۲۵:۱۰
به نظر من ما به هیچ وجه قدرت رویارویی با آمریکا را در بعد نظامی نداریم و نباید با دم شیر بازی کنیم . اگر جنگی در بگیرد تنها به سود پوتین است و در این بین ایران را شخم می زنند .
تنگه ی هرمز را با سلاحهای متعارف نمی توان بست . برای بستن تنگه ی هرمز نیاز به بمب اتم است تا با تهدید حمله ی اتمی بتوان از بستن تنگه ی هرمز پشتیبانی کرد . بدون بمب اتم تنها برای چند ساعت می شود تنگه ی هرمز را بست.
بهتر است در مورد قدرت نظامی آمریکا مطالعه بفرمایید . آمریکا دارای قویترین قدرت آتش در طول تاریخ بشر است . بعید می دانم هیچکدام از کشورهای جهان تمایل داشته باشند با آمریکا رویارویی نظامی داشته باشند .
آمریکا به ایران حمله نمی کند زیرا از آنچه بعد بر سرکار می آید خبر ندارد و نمی تواند آن را کنترل کند . (2714387) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۹:۲۸:۴۷
چند نکته دوست عزیز:
نیروهای نظامی امریکا هیچوقت در یک جنگ برابر شرکت نداشتند و همیشه در جاهایی شرکت کردند که خیالشون از بابت پیروزی صد در صد باشه
اگر واقعا توان نظامی امریکا اینقدر بود هیچوقت حاضر نمیشد با ایران مذاکره کنه
و هیچوقت هم کشتی مسافربری ایران رو نمیزد. تاریخ چیز دیگه ای رو در مورد نیروی نظامی امریکا نشون داده

در مورد بستن تنگه هرمز هم بگم. عمق متوسط این تنگه حدود 30 متر هستش. یک نفتکش حداقل دارای ارتفاع 50 متر هست. کافیه ایران یک نفتکش توی تنگه غرق کنه حدود 6 ماه طول میکشه تا بتونن این نفتکش رو بیرون بکشن که عرض این 6 ماه اثر خودش رو روی اقتصاد دنیا گذاشته.
این فقط یکی از راههای بستن تنگه هرمزه. (2714543) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۲:۴۲:۲۸
بروید مشخصات تنگه هرمز را نگاه کنید ! عرض تنگه بیشتر از این حرفاس که با یک نفتکش بشه بستش!
در ثانی تمام اکوسیستم خلیج فارس رو برای دهها سال با غرق کردن نفت کش خراب می کنیم!
و با منفجر کردن ناو هواپیما بر برای چند دهه انجا را غیر قابل استفاده می کنیم! نفت هم نمی فروشیم!!!
دوست من ضرری که ایران از این شرایط خواهد برد بسیار بسیار بسیار بیشتر از امریکاست! چون می شود به خرس لگد زد دلیل نمی شود بروی لگد بزنی! این کارها به گل به خودی می انجامد! الف هم که طیق معمول سانسور کن! فقط باید بنوسی اره ما تک به جهان کل دنیا رو شکست می دیم تا منتشر بشه! (2714997) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۳:۱۸:۲۷
عزیزم شما برو اول تفاوت عرض و عمق رو متوجه بشو بعد نظر بده لطفا. (2715078) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۳:۳۸:۰۱
همین حرفها رو میزنین که اکثر کشورها با بدبینی به ایران نگاه میکنند و در ذهنشان ایران را دشمن خود میدانند . تا دیر نشده باید به این بدبینیها پایان داد. . بقول حافظ با دوستان مروت با دشمنان مدارا... (2715114) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۰:۳۶:۲۳
بودجه نظامی امریکا ازمجموع بودجه نظامی کل کشورهای دنیا بیشتره . بعد ما میایم یک دونه کشتی قدیمی رو با موشک میزنیم تو بوق و کرنا میکنیم . تو همین ویکی پدیا قدرت پدافندی یک ناو گروه امریکا رو مطالعه بفرمایید تا متوجه بشید هیچ موشکی توان عبور از پدافند چند لایه این ناوگروه هارو نداره
بخدا منم عاشق ایرانم و دوست دارم قوی ترین نیروی نظامی جهان رو میداشتیم ، ولی خداییش ا.... جز مصرف داخلی اونم برای عده ای....هیچ کاربرد دیگه ای نداره (2714721) (alef-11)
 
سمیه
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۵۴:۰۶
بابا آمریکا با اون همه اهن و تولوپ تو اوایل جنگ نتونست کاری بکنه ایران سرسختانه فقط پیشرفت و کار خودش را کرد حالا دیگه باید به خاطر نوزاد نامشروعش یعنی اسرائیل بشینه سرجاش مردم منطقه بیدار شدند و اون هیمنه قبلی را دیگه آمریکایی ها ندارند اسرائیل کودک کش هم اندازه کافی منفور افکار عمومی دنیا شده نترس ریشه هاشون را اسید سولفوریک داره میخوره از زیر موریانه به جانشان افتاده (2714885) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۳:۲۰:۰۳
شما هم برو مستند رو در رو با شیطان رو دانلود کن ببین تا متوجه بشی. میتونی هم در مورد ناو آبرامز بی سامر هم سرچ بزنی که چطور زمان جنگ غرقش کردیم (2715080) (alef-3)
 
سلام
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۰:۵۱:۵۴
عزیزم شمانگران نباش درسته که جنگ اصلا خوب نیست وما طالب جنگ نیستیم اما آمریکا هم اون غولی که هالیود ازش ساخته نیست برو مطالعه کن وتفاوت های آمریکای مهاجم ومستقر را ببین .شاید آمریکای مهاجم قدرتمند باشه وبتونه با ما مقابله کنه اما آمریکای مستقر اونم درحدود مرزهای ما بسیار ضعیف وآسیب پذیره وبراحتی قابل محو شدنه (2714761) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۱۸:۲۹
پس بهتر است خودکشی کنیم! عجب وطن دوست شجاعی (2714825) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۱۸:۴۷
البته ما قدرت آمریکا رو تو افغانستان و عراق دیدیم دعاش رو هم همین‌طور نظر شما چیه؟ (2714827) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۴۸:۳۳
داداش ترسیدی ایران عراق و افغانستان نیست که بشه شخمش زد مطمئن باش اگه بود اون زمان که اول انقلاب بود و خیلی ضعیفتر از حالاش بود آمریکا دخل ایران را آورده بود حالا که دیگه همه جوره داره توان ایران را می بینه نمیتونه اونطور که تو فکر میکنی ایران را نابود کنه وگرنه تعارف که با ایران نداره اتفاقا خیلی هم درنده و بی رحم است این آمریکا .ولی دستکش مخملی را با محافظه کاری دستش کرده ودست آهنین را توی دستکش قایم کرده باشه خوب حناش برای ما دیگه رنگی نداره دیپلماتهای ما سر میز مذاکره لبخند می زنند خوبه خسته نباشند اما ما صراحتا بدون دستکش مخملی رزمایش توان موشکی مان را توی خلیج همیشه فارس نشون میدیم که عربستان وقتی اعلام می کنه می تونه به جای ایران نفت وارد بازار بکنه بتمرگه سرجاش بعدش هم اونایی که دارند یواشکی گاز ما را برداشت می کنند حواسشون را جمع کنن . (2714873) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۸:۳۵:۱۴
النهار:
پوتین در ماجرای اوکراین، کارت ایران را رو خواهد کرد! (2714409) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۹:۴۰:۵۱
الشام و صبحانه : امریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند . (2714564) (alef-11)
 
نکته دان
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۵۵:۳۸
کارت خودش را رو کنه ما گول این حرفها را نمی خوریم (2714888) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۹:۵۱:۴۴
"پیام مهم برگزاری رزمایش نظامی ایران، همزمان با مذاکرات هسته‌ای چیست؟"

دقیقآ کپی سیاست هویج و چماق غربی ها است. (2714591) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۰:۳۶:۰۵
همسايگان كشور ما و بلكه همه جهان با نظاره كردن به سياست خارجى و نظامى گرى و اقتصاد و رضايت ملى و قدرت علمى و توانمندى هاى صنعتى و كشاورزى و ميزان رفاه ملى و امنيت روحى و جسمى اجتماعى ، ميزان بيكارى و اشتغال ، كشورمان ميتوانند در مجموع روى كشور ما قضاوت كنند و كشور ما را مقتدر بدانند و يا ندانند . (2714719) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۵:۵۲:۰۶
آفرین به این نگاه بی قضاوت و منطقی!!! (2716846) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.