نظر منتشر شده
۴۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 445443
تاملی بر طرح آشتی ملی
بخش سیاسی الف، 26 بهمن 95
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۵۳
در هفته اخیر برخی چهره های سیاسی اصلاح طلب خواهان زمینه سازی برای رفع کدورت‌ها و تحقق آشتی ملی در عرصه سیاست داخلی شده اند. در این راستا فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی نیز عنوان کرده این طرح را اصلاح‌طلبان زیر عنوان گفت‌وگوی ملی مطرح کرده و در مجلس پیگیری می‌کنند.

آنها ابراز امیدواری کرده اند که این تلاش‌ها با استقبال جریانات سیاسی داخل نظام روبرو شده و این مسیر با توجه به انسجام و وحدت طی شود. اصلاح طلبان همچنین از تشکیل کمیته‌ای تخصصی با عنوان گفت‌وگوی ملی در فراکسیون امید خبر داده اند.

نگاهی کلی به موضع گیری اصلاح طلبانی که تاکنون راجع به این موضوع سخن گفته اند دلایل این چنین را برای طرح آشتی ملی عنوان کرده اند: « جامعه از مشکلات فراوانی رنج می‌برد که در صورت مهار نشدن، ممکن است دیر یا زود به بحران تبدیل شوند»، دلیل دیگر « به مخاطراتی بازمی‌گردد که پس از روی کار آمدن ترامپ، میهن ما را تهدید می‌کند و رفع و دفع آنها نیاز به همکاری و هماهنگی همه نیروها دارد»، « مقطع فعلی مسئولین و جناح‌های سیاسی باید با اجماع و تفاهم به سمت آشتی ملی حرکت کرده و تمامی تلاش‌ها را در جهت پیشرفت کشور و رفع مشکلات قرار دهند»، « برای این‌که پلاسکوهای دیگری فرو نریزد و ... باید به تفاهمی عمومی برسیم و بر اساس آن بتوانیم از تجربه، توان، دانش و استعداد همه نیروها بهره‌مند شویم».

در این راستا اصلاح طلبان عنوان کرده اند که شرایط کنونی بهترین موقعیت برای ایجاد فضای آشتی ملی می باشد که در پرتو آن می‌توان زمینه همبستگی بیشتر همه گرایش‌ها و نیروها را پدید آورد. مهمترین خواسته ای که اصلاح طلبان ذیل بحث آشتی ملی تا کنون مطرح کرده اند موضوع رفع حصر سران فتنه می باشد.

گفتنی است بسیاری از مشکلات و چالش هایی که در طول چند سال اخیر در کشور بوجود آمدند ناشی از فتنه انگیزی بعد از انتخابات سال 1388 می باشد که علاوه بر تحمیل هزینه ها و خسارات فراوان، بهانه لازم را برای کشورهای غربی برای تحریم کشورمان در راستای فشار آوردن به نظام برای سرنگونی و یا حداقل عقب نشینی در حوزه های مختلف فراهم کرد. فتنه ای که برخی عناصر تندرو به راه انداختند تا با تهدید و لشکرکشی خیابانی خواسته های خود را به کرسی بنشانند و اتفاقی که موجبات تنش و انشقاق عرصه سیاست داخلی را فراهم کرد. در قبال چنین حادثه ای برخی تلاش کردند آتش فتنه را خاموش کنند، برخی در قبال آن سکوت کردند و عده ای نیز از آن حمایت و  هیزم بیار آتش اختلاف و جنگ داخلی شدند.

لوازم آشتی ملی
اما درباره مطرح شدن طرح آشتی ملی باید گفت بدون شک تلاش برای ایجاد همگرایی و اتحاد جریانات سیاسی برای حل مشکلات و مقابله با دشمن خارجی و بیرونی امری میمون و مبارک می باشد. ایده ای که حتماً اگر بر مبنای اصول و قواعد مشخص باشد نتایج و پیامدهای مثبتی به همراه خواهد داشت.  

اما با تامل در سخنان افرادی که تا کنون درباره طرح آشتی ملی سخن گفته اند باید عنوان کرد هدف اصلی نه رفع شکاف های برآمده از فتنه 88 و نه حتی تلاش برای اصلاح مسیر اشتباهی که منجر به حوادث انتخابات ریاست جمهوری دهم شد می باشد. بلکه ظاهراً موضوع صرفاً رفع حصر و زمینه سازی برای حضور دوباره عناصر هنجارشکن در عرصه سیاسی می باشد. مستمسک و دستاویز نیز همان طور که گفته شد القای بحرانی بودن شرایط جامعه در همه زمینه ها و احتمال حمله خارجی به ایران با روی کار آمدن ترامپ می باشد. به همین دلیل است که یکی از اصلاح طلبان طرح آشتی ملی را این گونه تعبیر می کند: «احیای همان شعار «همه با هم» ابتدای انقلاب و زنده کردن شعار «ایران برای ایرانیان» عصر اصلاحات. یعنی همه نیروها به صحنه بیایند و برخلاف گذشته که روی اختلاف‌ها تاکید می‌شد، با حفظ عقاید روی اشتراک‌ها تاکید کنند و برای نجات ایران به یکدیگر دست همکاری بدهند».

اما باید گفته وقتی زمینه برای آشتی ملی، همگرایی و اتحاد ملی واقعی فراهم می شود که که مواضع و سیاست های به صورت شفاف و علنی اعلام شود و ملاک و معیار عمل فعالان عرصه سیاسی، قوانین و علی الخصوص قانون اساسی باشد تا از خطاها و اشتباهاتی که هزینه‌ و خسارات فراوانی بر جامعه در گذشته تحمیل شد اجتناب شود. در این راستا پیروی از قانون، تاکید بر مقابله با بیگانگان و خارجی ها، اطاعت از ولایت فقیه، دوری از زیرپاگذاشتن منافع ملی بخاطر منافع باندی و ... می بایست در سرلوحه تمامی احزاب و جریانات سیاسی قرار گیرد. نه اینکه طرح آشتی ملی صرفاً  به رفع حصر دو نفر که بیشترین هزینه را به انقلاب و مردم وارد کردند و یا فعالیت مجدد برخی گروه ها و افراد سیاسی تندرو و افراطی کاسته شود.
 
کلمات کلیدی : آشتی ملی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۱۲:۴۴
ملت با هم قهر نیستند. جریانی که به علت تندروی در سال ۸۸ ، منزوی شده ، بحث اشتی ملی را مطرح می کند. (4164257) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۶:۰۴:۳۰
سيدمحمد خاتمي، محمود احمدي نژاد و حالا حسن روحاني. به اين سه نام فكر كنيد و به اين سوال پاسخ دهيد: آيا اين سه نفر كه همه روساي جمهور بيست سال اخير كشور بوده اند بابت قدرتي كه از راي مردم گرفته اند پاسخگو و مهمتر از آن مسئوليت پذير هم بوده اند؟
واقعيت اين است كه دو مورد اول به طور خاص با استفاده از ظرفيت هاي قانوني كشور كه شامل همه شهروندان ايراني مي شود به قدرت رسيده و آرام آرام فضاي كشور را به سمتي بردند كه آرامش و آسايش شهروندان در ابعاد رواني، اقتصادي و فرهنگي به وضعيت نامساعد و نامناسبي رسيد. شاخصه دولت هاي دوم خاتمي و احمدي نژاد مقابله با سيستم بوده است. سبك و روش انتخابي توسط هر كدام از آنها هم براي مقابله با سيستم متفاوت بوده است.
انتخاب نادرست اطرافيان، ناتواني در عمل به تعهدات و وعده هاي انتخاباتي و به طبع آن نياز به مقصرتراشي براي ناكامي ها و در نهايت سوءمديريت مهمترين دليل تنش زا بودن دور دوم اين دولت ها بوده است.
درباره دولت حسن روحاني هنوز اساس دو دوره اي بودن دولت وي محل ترديد است ولي اگر بنابر دو دوره اي شدن وي باشد، شواهد حاكي از افزايش احتمال پيموده شدن راه خاتمي و احمدي نژاد توسط وي است. مسائلي مانند برخورد با فساد( حقوق هاي نجومي، حرف و حديث هاي پيرامون برخي افراد)، سياست داخلي، سياست خارجي و اقتصاد و معيشت مردم مهمترين موضوعاتي است كه مي تواند محملي براي تنش شود. (4164866) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۶:۱۴:۳۸
حسن روحانی با ۳ برابر سرعت اوضاع را هم اکنون بدتر از پایان دوره دوم آنها کرده است. (4164888) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۱۳:۴۰
زمانی که پیشنهاد تحریم ملت را به غرب می دانند، به فکر اشتی و مردم نبودند!!!؟ (4164260) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۱۵:۰۵
۲۲ بهمن نشان داد که همه متحدند. اقایان هم بهتراست از اتاق و فضای مجازی خارج شوند و واقعیت را ببینند. (4164264) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۱۶:۵۵
اشتی ملی بهانه ای است برای تبدیل « فتنه گر مجرم» به « مدعی».اگر نظام این ها را ببخشد ، رسانه هایشان ژست فاتح خواهند گرفت که دیدید ! حق با ما بود و... (4164267) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۲۰:۰۴
حصر سران فتنه برای اکثریت ملت ایران هیچ اهمیتی ندارد. چه بسا با مشاهده اوضاع امروز منطقه ، بسیاری مردم از حصر ان ها خوشحال اند. چون فتنه گران ۲۵ بهمن ۸۹ ، با تکفیری های سوریه ، اعلام همبستگی کردند!!، و اگر ان وضعیت ادامه می یافت، معلوم نبود الان چه بلایی سر کشور امده بود. (4164268) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۲۰:۳۹
مقدمه اشتی ملی، عذر خواهی فتنه گران است. (4164272) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۲۱:۵۵
بعد از فوت ایت الله هاشمی ، دیدند کلا دارند فراموش می شوند، بحث اشتی ملی را مطرح کردند. (4164273) (alef-2)
 
علی
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۲۵:۳۴
رفع حصر خواسته اکثریت مردم است. نظر سنجی کنید تا متوجه شوید! در یک تهدید جدی دشمن خارجی مزیت وحدت همه نیروهای داخلی پدیدار میشود. (4164275) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۶:۰۵:۲۹
شما یک نفر هستید نه مردم و نه اکثریت مردم. بنابراین از طرف اونا اظهار نظر نفرمایید!!!!!!! (4164869) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۶:۴۵:۱۱
چهار سال داره تموم میشه کاری برای مردم نمیخاهی بکنی؟ (4164940) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۲۵:۳۷
هنوز بعد از ۴ سال همه مشکلات را به گردن دولت قبل می اندازند.انوقت خواستار فراموشی فتنه هستند!؟ جنایات امریکا گذشته! فتنه گذشته! تاریخ ایران فقط یک دوره ۸ ساله ( ۸۴تا ۹۲) است که نگذشته و باید همه مشکلات را به گردن او انداخت!!! (4164276) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۲۶:۴۲
اصلاح طلبان ، کاندیدای مستقل معرفی کنند. اگر ان طور که مدعی اند ،مردم با ان هایند. (4164280) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۷:۳۶:۴۲
کاندیدای مستقل شون عارف بود که خودش فهمید زیر دو میلیون رای داره کشید کنار (4165008) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۲۹:۲۶
رکود و مشکلات معیشتی سراسر کشور را گرفته، خوزستان در گرد و خاک غرق است. انوقت اصلاح طلبان ،بزرگترین دغدغه شان رفع حصر و کنسرت و ..است. این جریان همیشه از مطالبات اصلی مردم عقب است. به همین دلیل است که علیرغم تبلیغات شبانه روزی شبکه های انور اب برای اصلاح طلبان ، این طیف در بین مردم رایی ندارد. (4164288) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۴۵:۵۸
مشکل اصلی اینکه بعضی ها اعتراض شرعی و قانونی مردم رو به حساب فتنه و اقدام علیه امنیت ملی می گذارند .

اگر مردم صاحب اصلی این انقلاب هستنند پس باید حق اعتراض داشته باشند .

البته نباید حساب اون منافق ها و افراد گروه های مجاهدین رو با مردم عادی یکی کرد .

باید قبول کنید که حوادث 88 یک اعتراض ساده مردم بود که به دلیل سوء مدیریت و تحریک بعضی از آقایان از کنترل خارج شد و گروه های ضد کشور مثل مجاهدین هم ازش سوءاستفاده کردنند . (4164312) (alef-2)
 
کواکبیان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۵:۲۷:۲۱
وای برشما که ۹ دی را دیدید و به قبل از ۹ دی برگشتید، ۷ ماه محمد خاتمی ، میرحسین موسوی ، مهدی کروبی غبار فتنه را افشاندند خود را در پس آن پنهان کردند، ۷ ماه رهبری آنها را به صراط مستقیم دعوت کرد یاغی گری کردند، آشوبگری کردند، به ماهواره ها و شبکه های امریکایی و انگلیسی وصل بودند، امیدوار بودند براندازی کنند غبارها. که فرونشست مردم چهره، واقعی سران فتنه را عریان و بدون ماسک و بزک دیدند دریای خروشان ملت در ۹ دی به خروش، آمد و سران فتنه را از متن سیاسی جامعه حذف کرد، و به حیات سیاسی آنها پایان داد (4164809) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۶:۰۶:۲۱
صبح بخیر!!!! (4164872) (alef-3)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۰۹:۴۹:۲۸
چرا يك جناح مشخص اينقدر از اين كلمه وحدت ملي هراس دارد...گيريم كه حصر هم برداشته شود مگر اين دو نفر چه كاري ميتوانند انجام دهند ..شما كه ميگوييد كسي انها را قبول ندارد چرا نگران هستيد...چرا وحدت ملي را انقدر پايين مي اوريد كه انرا در سطح رفع حصر چند نفر تفسير ميكنيد..يعني گروه مقابل اشتباه نداشته...دست از اين حرفهاي خاله زنكي برداريد تا مملكت روي ارامش و پيشرفت را ببيند... (4164317) (alef-13)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۰:۵۰:۳۰
ایده ای که حتماً اگر بر مبنای اصول و قواعد مشخص باشد نتایج و پیامدهای مثبتی به همراه خواهد داشت.

اینکه در این مقاله گفته شده این ایده نتایج و پیامدهای مثبتی به همراه دارد .
و ریاست محترم قوه مقننه هم فرموده اند این ایده نامطلوب نیست.

حال که این ایده دارای ثمراتی است و طلب آن نیز میتواند مطا لبه شود .

دست رسی به اصول و قواعد مشخص آنهم را باید طرفین چاره جوئی کنند.

مشخص ترین قاعده اینستکه مطالبه گر عذر خواهی کند.
چرا میبایست این غذر خواهی ثقیل و سنگین باشد. خاصه که خطاب به رهبری و مردم باشد.
مگر نه اینستکه توصیه میشود اگر اشتباه کردیم شهامت عذر خواهی داشته باشیم .
خب این مورد یکی از آن موارد است.

نمیشود گفت اشتباهی رخ نداده است . حتی اگر هسته مطالبه اولیه را هم درست بدانیم. که آن بحث دیگری است .

مثل اینستکه برای یک چیز حق آدم بکشیم و قاضی که در اینجا بخش قابل توجهی از افکار عمومی است . رای به تبرئه دهد . (4164402) (alef-2)
 
مهران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۰:۵۳:۱۴
والله قسم من در سال 76 و 80 طرفدار سر سخت آقای خاتمی و اصلاح طلبان بودم اما از سال 82 به بعد تصمیم گرفتم طرفدار هیچ حزبی نباشم و فقط برای رای دادن به خود اشخاص و عملکردشون نگاه کنم اما جالبه برای من اصلاح طلبان که یک سال کشور رو به آتش کشیدن با بهانه تقلب که حتی خودشون از تاج زاده و ابطحی و عطریانفر و آخوندی و انصاری و ... اعلام کردن که تقلب نشده بود اما حالا حتی حاضر به قبول مسئولیت نیستن و میگن اتفاقات به خاطر حرفهای احمدی نژاد بوده و حالا میگن بیایید آشتی کنیم اون کسانی که مقصر بودن مجرم اند و باید محاکمه بشن و نمیتونند از زیر بار گندکاری که در اون سال انجام دادن فرار کنند (4164405) (alef-2)
 
جانباز دفاع مقدس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۰:۵۹:۰۸
نپذیرفتن این طرح از سوی برخی از اصول گرایان ناشی از تمامیت خواهی آنهاست
و جالب اینجاست که همین طیف ،جناح رقیب را متهم به فاصله گرفتن از مردم میکنند
در صورتی که خودشان واقفند که چنین نبوده و پیروزی لیست سی نفره امید گواه همین مطلب هست که اصلاح طلبان از محبوبیت بالاتری برخوردار شده اند و عمده دلیل آن هم دور شدن اصول گرایان از دایره انصاف می باشد که نمونه بارز آن در چند سطر بالائی نویسنده به خوبی هویداست علی الخصوص در آن قسمت که نویسنده محترم با فرار روبه جلو در صدد القای این مطلب کردیده که تحریم های ظالمانه غرب در نتیجه وقایع 88 صورت پذیرفته در صورتیکه عموم مردم خود شاهد سیاست های غلط رئیس دولت قبل که با حمایت همین اصول گرایان به ریاست جمهوری رسید باعث اجماع جهانی برعلیه کشورمان شد و در داخل هم اجرای سیاستهای غلط اقتصادی همان شخص باعث معضلات و مفاسد اقتصادی عدیده مثل تورم چهارصد درصدی ، رانتخواری های کلان و اختلاسهای چند ده هزار میلیاردی تامرز نابودی اقتصاد کشور بودند و درد آور اینجاست که برخی از اصول کرایان که که مبتلا به بیماری خود بزرگ پنداری شده اند و عذر خواهی از مردم را دور از شآن خود دانسته بجای عذر خواهی از مردم بخاطر حمایتشان از دولت قبل و سکوتشان در برابر نافرمانی و قانون شکنی رئیس دولت قبل گناه را به گردن جناح مقابل می اندازند و با این کار باعث کاهش هرچه بیشتر محبوبیتشان نزد مردم خواهند شد (4164418) (alef-2)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۱:۱۶:۱۳
آشتی ملی یعنی اینکه هر شخص و یا گروه ایرانی که به استقلال این کشور اعتقاد و پایبندی دارد فارغ از اعتقادات زیر پرچم ایران متحد شوند. (4164435) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۶:۰۹:۳۳
بله اما وقتی 8 ماه کشور را به آتش کشیدن و استقلال کشور را به خطر انداختن و دشمن را تحریک کردن پس اعتقادی به استقلال کشور ندارن و معلوم میشه پشت پرده این طرح، هدف دیگری نهفته ست. (4164879) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۱:۲۱:۱۸
اگر فقط خود را حق مطلق ندانيم و به طرف مقابل هم حق بدهيم آشتي ملي امكان پذير خواهد بود (4164445) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۱:۲۲:۱۶
اساس اتحاد خوبست لیکن نه کسانی که با شما قهرند علاقه ای به آشتی با شما دارند نه اگر آشتی کنید چیزی نصیب شما می شود پس تلاش نفرمایید . (4164447) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۱:۵۳:۱۶
ترا به خدا بيشتر با مردم و نظرات سياسي انان نزديك شويد. اين قدر بر چسپ نفاق نزنيد.اين قدر مردم را نا اميد نكنيد. خيلي بد است. فكر كنيد در سال ٨٨ اتفاقي نيفتاده و. اقا جان اتفاق بزرگ افتاد و فقط يك گروه هزينه ان را پرداختند و گروه مقابل ازاد مي گردد و به روي خودش هم نمي اورد. اشتباه نشود مردم با اصل نظام قهر نمي كنند اما مردم بي اعتماد به مسولان مي شوند. به همه مسولان نه گروه خاص.
اي كاش رئيس قوه قضاييه بيشتر با مردم و نظرات سياسي انان مي بود.
لطفا به شعور مردم توهين نكنيد. (4164482) (alef-13)
 
زهرا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۲:۰۳:۴۷
دقیقا همین خواسته نابجایی که دارن ، نه تنها باعث آشتی ملی نمیشود که دوباره تنشها و مشکلات عدیده دیگری را نیز ببار می آورد ....مثل اینکه هیچ درسی از عملکرد منافقانه سران فتنه نگرفته اند که چنین طرحی دا ه اند (4164495) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۲:۲۴:۵۱
چرا عده ای با وسواس بدبینی و عده ای هم با اغراض متفاوت سیاسی نمی خواهند یک آشتی و همدلی بین همه کسانی که تعلق به نام جمهوری اسلامی دارند ایجاد شود! (4164534) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۲:۳۱:۱۱
از طولانی شدن اختلافات و چرکین شدنش و ماندش در تاریخ، سودی وجود ندارد (4164543) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۲:۳۲:۲۵
چرا در کشور نمی توانیم دعواهای خانوادگی و داخلی را رفع رجوع کنیم باورکنیم بیشتر فکر می کنم یک آسیب فرهنگی است تا سیاسی (4164545) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۲:۳۳:۲۰
آشتی ملی وقتی است که دلگیری و حرفی در دل کسی نمانده باشد، با نگفتن و بازگونکردن کاری درست نمی شود (4164547) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۲:۳۴:۴۴
آشتی ملی پایین آمدن از جایگاه غرور و تکبر و پذیرش اشتباه می خواهد که بعضی ها ندارند در هر دو طرف البته (4164550) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۲:۳۶:۰۳
همگرایی وقتی که همه موضع ها شفاف شود و هرکس ایرادی از دیگری دارد بتواند حرفش را بزند. (4164552) (alef-2)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۲:۳۶:۲۱
من هنوز در مورد انتخابات سال ٨٨ قانع نشده ام و انچه شما فتنه ميناميد را اعتراض مشروع مردم ميدانم (4164553) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۲:۳۸:۱۴
اگر این آشتی ملی به درستی و به معنی واقعی طی یک پروسه بین طرف های درگیر در سال 88 اتفاق بیافتد، نقطه شکوهمند و درخشانی در تاریخ جمهوری اسلامی خواهد بود، باشد که همه طرف ها قدر این فرصت را بدند و به قدر خود برای حصول ان اگر نیاز باشد از آبرو خود نیز بگذرند (4164556) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۲:۳۸:۴۷
فقط یاد مرحوم عسگراولادی به خیر، به خاطر آخرین مواضعش (4164557) (alef-2)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۲:۳۹:۳۳
به نظر من برای خاتمی کسر‌شان است که با طرف مقابل که دم از فتنه میزند و صدا و سیما را در دست دارد وحدت کند. این کار از محبوبیت او می‌کاهد (4164558) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۶:۱۱:۴۴
همدستی با دشمنان ملت کسر شأنش نبود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (4164883) (alef-2)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۲:۵۵:۴۲
آیا با خط فتنه میشود آشتی کرد؟؟!!!
اگر با خط فتنه می شود آشتی کرد، ، پس با خط نفاق هم می شود آشتی کرد.
آیا سران فتنه یعنی ملت؟!!!
۹ دی ملت از سران فتنه اعلام برائت کردند. ، رهبری اجازه هیچ گونه ملاقاتی را به سران فتنه نداده اند.،
سران فتنه هنوز از مواضع دروغین و فتنه انگیزانه خود عقب نشینی نکرده اند،
روحانی و عارف و علی مطهری به این چند سوال پاسخ دهند
۱- قضاوت رهبری که ولی امر مسلمین است در مورد خاتمی و موسوی و کروبی درست و منطبق با واقع است یا قضاوت شما؟؟!!
۲ - چرا اصرار دارید قضاوت ناعادلانه خود را در مورد سران فتنه بر قضاوت رهبری ترجیح دهید. ؟؟!!!!
۳ - با سوء سابقه سران فتنه ، اگر فرضا رفع حصر شوند چه تضمینی وجوددارد ، که دست به فتنه جدیدی نزنند؟؟!!!
۴ - چه تضمینی وجود دارد که در صورت رفع حصر، هر یک از سران فتنه تبدیل به کانون های ، جذب عوامل ضد انقلاب نشوند ؟؟!
۵- چه تضمینی وجود دارد که در صورت رفع حصر سران فتنه، عوامل سیا و موساد آنها راترور نکنند ، و فتنه های جدیدی را با مرگ اینها استارت نزنند؟؟!!! (4164579) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۳:۲۲:۲۶
38 سال از پیروزی انقلاب گذشته یعنی بیشتر از یک نسل اما همچنان درگیر اختلافات جناحی و باندی هستیم و در سیاست خارجی هم یک دوست صادق نداریم حالا هز بگو آشتی ملی یعنی چه (4164615) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۵:۲۰:۳۴
در این کشور همه اختلافات بین گروه ها و دیدگاه ها بعد از مدتی تبدیل به یک بحران تاریخی شده است، از ماجرای اختلاف با ملی گراها در اول انقلاب تا همین وقایع سال 88 (4164797) (alef-2)
 
محمود
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۳:۳۲:۴۰
مطالبات وانتظارات مردم نباید نادیده گرفته شود همه مردم همین ها که جلو دوربین صدا وسیما میبینید نیستند ویا آن طوری که رئیس قضا فکر میکند نیست یک روزی خواست مردم نمود واقعی پیدا خواهد کرد. (4164631) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۶:۱۲:۴۱
شما هم همه مردم نیستید پس نظر خودتون رو به عنوان یک نفر فقط اعلام کنید و از طرف مردم حرف نزنید (4164885) (alef-2)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۳:۵۷:۵۹
اگرسران فتنه واقعابیاینددررسانه ملی وبگویندکه تقلب نشده بودومادروغ گفتیم وازمردم وطرفدارانمان عذرخواهی می کنیم این آشتی ملی است البته نهایتانظررهبری معظم شرط است. (4164660) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۳:۵۸:۰۳
شورای نگهبان سال 88 عملا از یک کاندیدا حمایت کرد (4164662) (alef-13)
 
محمد حسن سبزواری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۶ ۱۴:۵۹:۵۲
1- الف مانند بخشی از جبهه به اصطلاح اصولگرایان معتقد است که :

1-1 طرح آشتی ملی بدون شک به معنای تلاش برای ایجاد همگرایی و اتحاد جریانات سیاسی برای حل مشکلات و مقابله با دشمن خارجی و بیرونی امری میمون و مبارک می باشد.

1-2 هدف اصلی نه رفع شکاف های برآمده از فتنه 88 و نه حتی تلاش برای اصلاح مسیر اشتباهی که منجر به حوادث انتخابات ریاست جمهوری دهم شد بلکه ظاهراً موضوع صرفاً رفع حصر و زمینه سازی برای حضور دوباره عناصر هنجارشکن در عرصه سیاسی است.

1-3طرح آشتی ملی مستمسک و دستاویزی برای القای بحرانی بودن شرایط جامعه در همه زمینه ها و احتمال حمله خارجی به ایران است.
1-4 اما وقتی زمینه برای آشتی ملی، همگرایی و اتحاد ملی واقعی فراهم می شود که که مواضع و سیاست های به صورت شفاف و علنی اعلام شود.
1-5 باید ملاک و معیار عمل فعالان عرصه سیاسی، قوانین و علی الخصوص قانون اساسی باشد.

1-6 پیروی از قانون، تاکید بر مقابله با بیگانگان و خارجی ها، اطاعت از ولایت فقیه، دوری از زیرپاگذاشتن منافع ملی بخاطر منافع باندی و ... می بایست در سرلوحه تمامی احزاب و جریانات سیاسی قرار گیرد.

1-7 طرح آشتی ملی نمی تواند صرفاً به رفع حصر دو نفر که بیشترین هزینه را به انقلاب و مردم وارد کردند و یا فعالیت مجدد برخی گروه ها و افراد سیاسی تندرو و افراطی باشد.

2- الف بطور ضمنی می پذیرد که با توجه به عدم پذیرش شروط مرتبط به 88 ، حصر عوامل اصلی و اصرار بر برخی مواضع توسط بخشی از نیروهای به اصطلاح اصلاح طلب یا مروجین اندیشه و ایده آشتی ملی که طبیعتا همه ایرانی و حتی در مناصب رسمی حکومتی قرار دارند در وضعیت برخوردار از همگرایی و اتحاد ملی حتی در دشمن شناسی و شناخت مشکلات و معضلات اجتماعی و ملی قرار نداریم.

3- جریانات فکری نزدیک به الف معتقدند ملاک عمل برای هر شکل و سطحی از همگرایی و توافق آشتی جویانه باور و عمل به قوانین علی الخصوص قانون اساسی است که قطعا منطق درستی است اما مگر نه اینکه براساس اصل‏ سی و دوم قانون اساسی هیچکس‏ را نمی‏ توان‏ دستگیر کرد مگر به‏ حکم‏ و ترتیبی‏ که‏ قانون‏ معین‏ می‏ کند. در صورت‏ بازداشت‏، موضوع‏ اتهام‏ باید با ذکر دلایل‏
بلافاصله‏ کتبآ به‏ متهم‏ ابلاغ‏ و تفهیم‏ شود و حداکثر ظرف‏ مدت‏ بیست‏ و چهار
ساعت‏ پرونده‏ مقدماتی‏ به‏ مراجع صالحه‏ قضایی‏ ارسال‏ و مقدمات‏ محاکمه‏، در
اسرع‏ وقت‏ فراهم‏ گردد. متخلف‏ از این‏ اصل‏ طبق‏ قانون‏ مجازات‏ می‏ شود. بنابراین ادعای انتظار رسیدگی به اتهامات وارده در خصوص افراد مورد اشاره نباید مخل تبعیت از قانون تلقی گردد.

4- الف نیز مانند بخشی از جریان سیاسی به اصطلاح اصولگرا اصولا حقی برای طرف مقابل قائل نبوده و تمامی افرادی را که در جریان فتنه 88 رودر روی کاندیداهای این جبهه بودند را قابل دفاع نمی دانند اما همچنان اصرار دارند که حدود پانزده میلیون رای دهنده به کاندیدای غیر پیروز با جریان مورد رایشان نبودند لذا همه رای دهندگان را متعلق به خود می دانند در حالی که آراء مردمی در آخرین انتخابات مجلس ، خبرگان و ریاست جمهوری گفتمانی دیگر بود. الف نیز جریانات سیاسی کشور و افراد را نهایتا در دو گروه قابل جمع می داند یا با ما هستند یا تحت عناوینی مانند فتنه باید طرد گردند در حالی که اصولا آشتی ملی در تمام فرهنگها و بین تمام ملل برای ایجاد شرایط سیاسی و اجتماعی است که که افراد و جریانات با خطوط و عملکرد صد در صد متقابل بتوانند بر اساس اصول حداقلی مورد تفاهم در مسیری قابل جمع حرکت کنند.

5- جریان سیاسی به اصطلاح اصلاح طلب نیز می توانند به منظور اثبات حسن ظن در خصوص ادعای تمایل به آشتی ملی نه در توجه به خواست و ادعاهای عناصر به اصطلاح اصولگرا که در تبعیت از مجاری قانونی که بایداغازگر رشته همگرایی باشند مانند همراهی با فرمان مقام معظم رهبری در فاصله گذاری بین فتنه انگیزی که طبیعتا نمی تواند کار دشواری باشد باید بی هیچ حرف و حدیثی تمامی خواسته ها و ادعاهای سلبی در چارچوب و مستند به اصول قانون اساسی استوار باشد باید حتی برای دفاع از آنچه برخی در 88 اعتقاد داشتند مراجعه به دادگاه صالحه کشور را جایگزین هر اقدام سیاسی و تبلیغی قرار دهند.
6- معتقدم بر خلاف نظر الف یا ریاست قوه قضاییه که آشتی ملی را آشتی بین قهر کردگان می دانند باید در چتر مفهومی رفتار و فعالیت سیاسی به همگرا سازی تمامی جریانات سیاسی کشور حول منافع و مصالح ملی اقدام کرد می توانند بجای انتخاب بیانات و رفتار احتمالا اعتراضی مثلا علیه مواضع ریاست قوه قضاییه در خصوص آشتی ملی به منش و سیره بزرگانی چون مرحوم عسگر اولادی تاسی و زمینه گفتگوی رسمی و آشکار را فراهم نمایند شاید بدینوسیله اولین گام عملی برای مفاهمه ملی و البته سپس آشتی و همسازی فراهم و قابل دسترس باشد. (4164760) (alef-2)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.