توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 407445
اظهارات ضدونقیض درباره تنگی نفس اهوازی‌ها پس از باران
تاریخ انتشار : جمعه ۷ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۸
تنگی نفس خوزستان 2
اظهارات ضد و نقیض مسئولان مدیریتی، محیط زیستی و بهداشتی در خوزستان با نظرات و مطالعات کارشناسی شده محققان و پژوهشگران محیط زیست سبب ایجاد یک ابهام در متهم کردن کنوکارپوس برای بیماری تنگی‌نفس پاییزی شد.

به گزارش تسنیم، یکی از موضوعات مهم و مورد بحث مسائل زیست محیطی؛ آلودگی هوا و وجود آلاینده‌های سمی در هوا است که محققان و پژوهشگران فعال محیط زیست بهترین و موثرترین راه‌حل برای کاهش این معضل زیست محیطی را پوشش فضای سبز عنوان کرده‌اند و معتقد هستند گیاهان با وجود اینکه نمی‌توانند به صورت کامل آثار مخرب آلودگی هوا بر زندگی انسان‌ها را از بین ببرند اما در حذف برخی از مواد سمی و آلوده موجود در هوا بی تاثیر نیستند.

شهرهای آلوده و صنعتی برای کاهش اثرات مخرب آلاینده‌های سمی نیازشدیدی به توسعه فضای سبز در مناطق آلوده به آلاینده دارند. کلانشهر اهواز نیز به دلیل وجود صنایع گوناگون نفتی، فولادی و پتروشیمی و مجاورت با دیگر شهرهای صنعتی، آلوده به مواد آلاینده و سمی جز آلوده‌ترین شهرهای جهان است و برای سالم سازی هوای آلوده خود نیاز جدی به توسعه فضای سبز دارد.

سرانه فضای سبز اهواز  11 متر از حد استاندارد عقب است
حمید امیری‌فرد رئیس سابق اداره فضای سبز حوزه خدمات شهری اهواز گفته است که سرانه فضای سبز کلانشهر اهواز 13.8 تا 14 متر است درحالی که حداقل استاندارد سرانه فضای سبز در شهرهای صنعتی و آلوده 25 متر تعریف شده و این در حالی است که برخی از مشاوران شهری سرانه فضای سبز کلانشهر اهواز  را به دلیل شرایط اقلیمی حاکم برآن؛ 55 متر در نظر گرفته‌اند.

با وجود اینکه فضای سبز در کلانشهر اهواز بیش از 11 متر از حداقل استاندارد فضای سبز مورد نیاز شهرهای آلوده و صنعتی عقب است اما بعد از آخرین سفر وزیر بهداشت به خوزستان از بین 19 عامل تاثیرگذار در بارش باران‌های اسیدی و بروز بیماری مشکوک تنگی‌نفس، گیاه کنوکارپوس که بخش عظیمی از پوشش سبز کلانشهر اهواز را تشکیل می دهد بدون مدرک و دلیلی قانع کننده به عنوان عامل مقصر در  بیماری تنگی‌نفس معرفی شد.

به دنبال سخنان وزیر بهداشت مبنی بر متهم کردن کنوکارپوس در شیوع تنگی‌نفس بعد از بارش‌های پاییزی به دستور استاندار خوزستان در شورای سلامت استان با وجود اعتراضات مستمر شهردار و معاون خدمات شهری شهرداری اهواز مبنی بر اینکه فضای سبز کلانشهر اهواز پایین بوده و هرس درختان کنوکارپوس به جز کاهش سرانه فضای سبز و افزایش آلودگی هوا مزیت دیگری در برندارد، این‌ گیاه از هفته گذشته تا کنون در اهواز به شکل نامتعارفی هرس می‌شود.

واکنش فعالان فرهنگی و اجتماعی نسبت به هرس غیر متعارف کنوکارپوس
هرس‌ این گونه گیاهی علاوه بر تغییر شکل ظاهری شهر با موجی از اعتراض از سوی مسئولان شهری، فعالان محیط زیستی و مردم رو به رو شد به طوری که حجت‌الاسلام و المسلمین رضا کلاه‌کج عضو شورای آموزش و پرورش خوزستان در جلسه بررسی وضعیت پیش‌دبستانی نسبت به هرس درختان کنوکارپوس واکنش نشان داد و گفت: درخواست دارم که درختان کنوکارپوس را قطع نکنید. درختان کنوکارپوس هیچ آسیبی به سلامت مردم نمی‌رساند چرا که در سایر کشورها این گونه گیاه  وجود دارد و آسیبی برای نداشته‌اند.

اظهارات ضد و نقیض کارشناسان در برنامه تلویزیونی برآیند سیمای محلی خوزستان نیز موجب شد که ابهام مقصر بودن کنوکارپوس درتنگی‌نفس بعد از بارش‌های پاییزی بیشتر شود زیرا در این برنامه اظهارات مدیرکل محیط زیست خوزستان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز  توسط اساتید و صاحب نظران حوزه  کشاورزی و محیط زیست غیر کارشناسی و مردود اعلام شد.

مطالعات منسجمی برای مشخص شدن دلیل اصلی تنگی نفس‌ پاییزی انجام نشده است
به همین منظور در اوایل آبانماه نشستی برای روشن‌شدن دلیل اصلی تنگی‌نفس پاییزی و همچنین رابطه کنوکارپوس با تنگی نفس بعد از بارش‌های پاییزی  جلسه ای با حضور تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و مدیران استانی در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد اما در این جلسه دو عضو اصلی و مدعی گناهکار بودن کنوکارپوس در شیوع بیماری‌های تنفسی پاییزی حضور نداشتند.

ابراهیم هاجی‌دولو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز در پایان نشست و بعد از جمع‌بندی اظهارنظرهای کارشناسان حاضر در جلسه گفت: شواهد کافی برای اینکه یک شاخص به عنوان عامل اصلی بیماری تنفسی معرفی شود، وجود ندارد و مطالعات منسجمی در این زمینه صورت نگرفته و نیاز است که با همکاری‌های علمی به یک نتیجه روشنی برسیم.

در شورای شهر اهواز نیز اعضا با تب و تاب تندی  نسبت به مصوبه شورای سلامت معترض شدند به طوری که هریک از اعضا برای جلوگیری از هرس درختان کنوکارپوس به ارائه اظهار نظر پرداختند.

برخورد با کنوکارپوس سیاسی شده است/ لغو هرس کنوکارپوس تا اطلاع ثانوی
در این جلسه غلامرضا سبزعلی عضور شورای شهر اهواز برخورد با درختان کنوکارپوس را سیاسی عنوان کرد و گفت: باید هرس درختان تا زمان بررسی این موضوع توسط یک کارشناس عادل و بی طرف متوقف شود.
در نهایت طرح جلوگیری از قطع درختان کنوکارپوس تا زمان روشن شدن علت اصلی تنگی‌نفس پاییزی توسط 6 نفر از اعضای حاضر در یکصد و چهل و هفتمین جلسه شورای شهر اهواز در دستور کار قرار گرفت. سرانجام این طرح با وجود انتقادات یکی از اعضای شورای شهر مبنی بر اینکه نباید با مصوبه شورای سلامت استان مقابله کرد به تایید اعضا رسید.

بر اساس این مصوبه هرس درختان تا اطلاع ثانوی و به تائید رسیدن عامل بودن آن در تنگی نفس، ممنوع اعلام شد.

 چهارمین سال پس از آغاز بارش بارانهای آلوده به زمان بارندگی نزدیک شد اما تاکنون دلیلی  برای بروز بیماری تنگی نفسهای پاییزی مشخص نشد و مقصر جلوه دادن گیاه کنوکارپوس نیز به علت نبود دلایل کافی تا اطلاع ثانوی مردود اعلام شد.گویا دفتر حکایت داستان بیماری شوم تنگی نفسهای پاییزی فعلا قصد رسیدن به انتها را ندارد و هر بار با بیان خاطره‌ای و حکایتی جذاب و بدون اعلام نتیجه خاصی همچنان باید باز بماند.
 
کلمات کلیدی : تنگی نفس، اهوازی‌،باران
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.