نظر منتشر شده
۶۴۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 156831
نسبت بهبود حجاب، سختگيري و حكومت اسلامي
دکتر یاسر سبحانی فرد - 3 خرداد 91
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۴۹
حجاب همواره به عنوان یکی از مهمترین نمادهای اجتماعی مطرح بوده است. دراين زمينه در نظام جمهوري اسلامي همواره محل مناقشه بر سخت گيري بيشتر نسبت به اين موضوع بوده است. يعني همواره عده اي بوده اند كه اصرار بر سخت گيري اجباري براي بهود حجاب داشته اند كه آخرين آن در نطق يكي از نمايندگان تهران خود را نشان داده است. منشاء حجاب در هر دین و فرهنگی که باشد ( يهوديت ، زرتشتي گري و غيره ) امروزه مسئله برای حال جامعه ایرانی شده است.مهمترین مسئله حجاب در ایران امروز لزوم اجباری بودن و یا آزاد بودن آن در جامعه است.

قشر غیر مذهبی قطعا به عدم لزوم اجباری بودن حجاب معتقد است ولی این نوشتار برآن است که حجاب را از نظر اجباری بودن و از منظر یک فرد مذهبی، غیر سکولار و معتقد به حجاب مورد کنکاش قرار دهد.

احکام فردی و اجتماعی
اینکه حجاب طبق نص صریح قرآن در سوره نور(آیه ۳۱) و سوره احزاب ( آیه ۵۵ و ۵۹ ) بر تمامی مومنان واجب است حقیقتی غیر قابل انکار است. از این نظر حجاب را می توان حکمی صریح از احکام اسلامی دانست.احکام اسلامی را از یک نظر می توان به دو دسته احکام فردی و احکام اجتماعی تقسیم نمود. احکام فردی احکامی هستند که به درون یک فرد وارد شده و رفتار وجدان فرد را مورد خطاب قرار می دهند اما در مقابل احکام اجتماعی احکامی هستند که هم ممکن است بر فرد وارد شود (مانند لزوم راستگویی، عدم غیبت و تجسس و غیره ) و هم ممکن است بر اجتماع وارد شود (مانند اجرای حدود زنا و دزدی،جهاد و مقابله با دشمنان و غیره ).اسلام بر این باور است که انسان با اجرای احکام فردی خود را به رستگاری در دنیا و آخرت خواهد رساند.(سوره اعراف آیه ۱۷۰).این احکام از این نظر فردی هستند که تداخلی را برای دیگران ایجاد نمی کنند.اجرای این احکام نه به سود دیگران است و نه به زیان آنها. نمونه بارز این احکام نماز، عبادت، خواندن قرآن و ایمان و احکامی از این دست دانست.یک فرد با نماز خواندنش به خود سود می رساند و با نماز نخواندنش به کسی زیانی وارد نخواهد کرد.فرد با نماز صحیح و واقعی خواندن در این دنیا و دنیای آخرت رستگار خواهد شد.(سوره هود آیه ۱۱۴ و سوره طه آیه ۱۳۲) در مقابل احکام اجتماعی احکامی هستند که انسان اگر آنها را اجرا نکند علاوه بر دنیا و آخرت خود ممکن است دنیا و آخرت دیگران را تحت تاثیر منفی قرار دهد.
به عنوان نمونه وقتی فردی دروغ می گوید هم به خود زیان می رساند چرا که پس از مدتی اعتبار اجتماعی خود را از دست می دهد و هم به دیگران که فریبشان داده یا حقوقشان را پایمال کرده زیان می رساند.

احکام سلبی و ایجابی
احکام را از یک نظر دیگر می توان به احکام سلبی و ایجابی تقسیم بندی نمود.به این معنا که در احکام سلبی خداوند انجام رفتارهایی را نهی کرده و انجام آنها را گناه می شمارد.دزدی، غیبت، قتل، زنا و خود کشی نمونه بارز چنین احکامی هستند.با کمی دقت در این احکام مشخص می شود که اجرای این رفتارها موجب گناه و زیان فردی و اجتماعی است و از طرفی عدم انجام آنها موجب هیچ گونه سود مادی و معنوی برای فرد یا اجتماع نمی باشد.

در مقابل احکام ایجابی قرار دارند که برعکس عمل می کنند.در این احکام خداوند امر به رفتارهایی دارد که انجام آنها به سود فرد یا اجتماع بوده ولی عدم انجام آنها نیز فرد و اجتماع را از آن سود باز می دارد.نماز، روزه، جهاد، نیایش نمونه هایی از این احکام هستند.

کدام احکام اجبار دارند؟
پس از طبقه بندی احکام در این ۴ دسته به سوال اصلی نوشتار می رسیم که کدامیک از احکام اجبار بردار هستند؟برای پاسخ به این سوال احکام را بر اساس دو طبقه بندی صورت گرفته به ۴ دسته تقسیم می کنیم:

۱- مدارا برای احکام فردی - سلبی
این احکام طبق تعریف احکامی هستند که تنها بر درو ن فرد وارد شده و فرد را از انجام آن بر حذر می دارند و به فرد گوشتزد می کنند که اجرای رفتارهایی به زیان او می باشد.نمونه این احکام را می توان گمان بد داشتن به دیگران دانست(حجرات ۱۲ ).اجرای اجبار برای این نوع از احکام هیچ گونه ضرورت عقلی ندارد چرا که اولا در صورت اجبار هم نمی توان فرد را از رفتار بازداشت.مثلا چگونه می توان فرد را مجبور نمود تا در مورد فردی دیگری گمان بد نداشته باشد.هیچ وسیله ای اختراع نشده است تا بتواند درون افراد را بخواند.ثانیا اگر هم بتوان با اجبار افراد را از چنین رفتار ها ( نیاتی ) باز داشت این کار هیچ سودی ندارد چرا که در این صورت بهشت و جهنم از بین خواهد رفت.خداوند افراد را مختار نموده تا خود از بین نیک و بد و با توجه به وسوسه هایی که دارند انتخاب نمایند.حال اگر افراد را در این زمینه ها مجبور کنیم اولا در درون آنها نیستیم تا از اثر اجبار خبردار شویم و ثانیا اگر هم اجبار اثری داشته باشد معیارهای خداوند را به هم زده و افراد را به اجبار به بهشت برده ایم که البته این بهشت ارزشی ندارد.فرد باید بتواند گناه کند و آنگاه خود گناه نکند و سپس برای پاداش به بهشت برود و یا اینکه در دنیا سود آن را ببیند.

۲- مدارا برای احکام فردی - ایجابی
احکامی هستند که بر درون فرد وارد شده و به او گوشتزد می کند که اگر فلان رفتار را انجام دهی به رستگاری خواهی رسید. اجرای اجبار در این رفتارها نیز با توجه به دلایلی که برای احکام فردی – سلبی گفته شد عقلانی نیست.چون اولا اثر ندارد و ثانیا اگر اثر داشته باشد نه سودی به فرد می رسد و نه به جامعه

۳- اجبار برای احکام اجتماعی - سلبی
چنین احکامی بر عدم انجام رفتارهایی اشاره دارند که در صورت انجام به اجتماع یا لااقل افراد دیگری غیر از شخص زیان می رسانند.اجبار برای جلوگیری از این احکام عقلانی است چرا که این رفتارها نمود خارجی داشته و قابل لمس از سوی دیگران یا حکومت هستند و همچنین در صورت انجام این رفتارها دیگر افراد جامعه مورد تعرض قرار گرفته و به آنها زیان می رسد و بنابراین این حکومت به نیابت از این افراد می تواند جلوی صورت گرفتن این رفتارها را گرفته و در صورت انجام آنها فرد خاطی را مجازات کند. بر همین اساس است که اسلام برای دزدی وقتل حدود تعیین کرده است(مائده ۳۸ و بقره ۱۷۸ و بنی اسرائیل ۳۳ ) .با کمی کنکاش مشخص می شود که قرآن همواره برای برخی از این احکام است که مجازات تعیین نموده است.

۴- مدارا برای احکام اجتماعی - ایجابی
در صورتی که رفتارهای مربوط به این احکام صورت بگیرند به جامعه و فرد سود خواهد رسید. ولی در صورت عدم انجام زیانی متوجه جامعه و دیگران نخواهد بود.ازآنجا که معاونت و کمک به دیگران امری اختیاری است اجبار در این موارد لزوم عقلی ندارد.مثل این می ماند که فردی را به اجبار گرفته و به او بگوییم باید خیابان ها را جارو کنی.اسلام برای این رفتارها اجر اخروی و حتی دنیوی بر می شمارد ولی از آنجا که گرفتن اجر اختیاری است نباید فردی را محبور به گرفتن اجر نمود.البته می توان افراد را در این رفتارها مجبور نمود ولی چون این اجبار بر خلاف اختیار لازم برای گرفت اجر است فرد مزبور هیچ اجری را هم از خداوند نخواهد گرفت و بنابراین برای او تنها اجبار خواهد ماند.از آنجا که فرد بدون اعتقاد به کاری مجبور شده و نمی خواسته که به دیگران سود برساند پس از این رفتار حتی منزجر نیز خواهد شد و هنگامی که حتی لحظه ای اجبار را پشت سر خود نبیند از آن سر باز زد.نمونه چنین اجبار غلطی را می توان در این دانست که افرادی را به اجبار به جهاد با دشمنان ببریم.قرآن نیز در این زمینه می فرماید که بردن چنین افرادی ( که دیگر منافقانه عمل می کنند ) حتی به زیان جامعه تمام خواهد شد.(توبه ۴۶ و ۴۷ ) بله مشخصا چنین اجباری در دراز مدت نه تنها به جامعه سود نمی رساند بلکه موجب تقویت نفاق در جامعه شدن و زیان بلند مدت متوجه جامعه کرده و افراد نیز از احکام اسلامی منزجر خواهند شد. بنابر این در این احکام نیز تساهل لازم است.

با حجاب چه کنیم؟
با توجه به توضیحات فوق بدیهی است که حکم حجاب در یکی از تقسیمهای فوق قرار خواهد گرفت.پس قبل از این پرسش که با حجاب چه کنیم به این پرسش باید پاسخ دهیم که حجاب چه نوع حکمی است؟در اینکه حجاب دارای سود فردی برای فرد است شکی نمی توان داشت.قرآن خود سود فردی داشتن حجاب را بر می شمارد و بیان می دارد که اینکار برای زنان مومن بهتر است تا مورد آزار قرار نگرفته و همچنین از غیر مومنان شناسایی شوند.(احزاب ۵۹ ) اما پرسش این است که آیا می توان حجاب را یک حکم اجتماعی دانست؟

اگر حجاب مورد عفاف جامعه و تمرکز جامعه به سمت کار و تلاش به جای هرزه کاری می شود پس سود اجتماعی نیز دارد. دومین مسئله این است که حجاب حکمی ایجابی و نه سلبی.در قرآن هیچگاه گفته نشده بی حجاب نباشید بلکه بیان شده که با حجاب باشید چون برای شما سود دارد.دلیل دیگر برای سلبی نبودن حجاب این است که عدم حجاب زیانی به کسی نمی رساند و قرآن هم مطلبی در این مورد بیان نکرده. .ممکن است عده ای بر این استلال باشند که بی حجابی موجب انحراف افراد می شود و این ضرر آن است اما این استلال مقبول نیست چرا که در این حالت این بی حجاب نیست که به دیگری زیان می رساند بلکه این اختیار فرد خاطی است که او را به دام می اندازد.اگر اینگونه نباشد در جامعه نباید چاقو فروخته شود چون ممکن است کسی قتل کند.نباید بانکی باشد چون ممکن است افراد تحریک به دزدی شوند.اشکال کار در این است که قرآن مجازات هرزه گی را هم مشخص کرده و ما آن را اجرا نمی کنیم.اگر فردی بداند جزای زنا و هرزگی هم در آخرت و هم در دنیا ۱۰۰ ضربه بدون رودربایستی است آنگاه مانند کسی که تحریک به دزدی می شود و لی می داند دستگیر شده و مجازات می شود خطا نخواهد کرد. در این مورد ما باید اجرای دقیق حدود را در سر داشته باشیم و از غرب و کشورهای خارجی رودربایستی نکینم(نور ۲ و ۳ ).همچنین ما چقدر روی افراد کار فرهنگی و دینی کرده ایم که بتوانند گناه کنند و نکنند.مسخره نیست که چشمها و گوشها را ببندیم تا مردم نتوانند گناه کنند و به بهشت بروند؟این بهشت چه ارزشی دارد؟ ( . . . باری امروز به اختیار خود هرچه می خواهید بکنید.خدا به اعمال شما کاملا آگاه است .فصلت ۴۰ ) در مجموع این حکم چه فردی باشد چه اجتماعی حالت ایجابی دارد.با این حساب حکم حجاب یا فردی ایجابی است و یا اجتماعی ایجابی و بنابراین در هر دو حالت اجبار برای آن نمی تواند عقلانی باشد چرا که همانطور که گفته شد اگر فردی و ایجابی باشد اصلا اجبار برای آن نه ممکن است و نه مطلوب دین و اگر اجتماعی باشد اجبار برای آن حتی برای جامعه و خود فرد زیان هم خواهد داشت.باید توجه داشت این مسئله با آزاد گذاشتن محلهای فساد، شراب خواری و پوشش های بسیار نامتعارف و اختلاط زن و مرد تفاوت بسیار دارد.این موارد طبق عقل و منطق و قرآن مشمول اجبار خواهند بود.اتفاقا در این موارد جمهوری اسلامی تا حدی بیش از حد مدارا کرده است.

چرا برخی بر حجاب اجباری تاکید دارند؟رفتار جایگزین آنها چه باشد؟
حجاب را می توان ظاهری ترین علامت ایمان دانست.فردی که حجاب دارد قطعا به حکم قرآنی آن اعتقاد داشته و فردی که حجاب ندارد قطعا ضرورتی برای مذهبی بودن و در بهترین حالت برای اجرای آیات مربوط به آن در خود احساس نمی کند.علت تاکید و وسواس عده ای از مومنان بر لزوم حجاب اجباری از آنجا نشات می گیرد که از نظر آنان زنان بی حجاب نماد و تبلیغی برای بی دینی هستند و تعداد آنها نشان دهنده غیر اسلامی و مذهبی شدن جامعه است. همچنین آنها بر این باور هستند که با زیاد شدن و آزاد شدن آنها فرزندان و خود آنها نیز تحت تاثیر قرار گرفته و در آینده فرزندان آنها نیز به این سمت گرایش پیدا خواهند کرد و بی دینی در جامعه رواج خواهد یافت. در پاسخ این افراد باید گفت قرآن خود در هنگام نزول لزوم حجاب بر این دلیل تاکید می کند که اولا برای زنان مومن بهتر است و ثانیا آنها از زنان غیر مومن شناخته می شوند.(احزاب ۵۹ ) حال این پرسش مطرح می شود که آیا اگر غیر مومنان را مجبور به حجاب کنیم این دلیل قرآنی را نقض نکرده ایم؟آیا در این حالت زن مومن و غیر مومن از یکدیگر شناخته خواهند شد؟همانطور که گفته شد اگر این کار را با این دلیل انجام می دهیم که به سود جامعه است فردی که مجبور به این کار می شود چون سود جامعه را در زیان خود می بیند در دل از اصل حجاب حتی منزجر شده و در برون نیز رفتاری منافقانه پیش گرفته و بنابراین مومنان با پیچیدگی رفتاری با آنها مواجه خواهند شد . با ز بر طبق قرآن رفتار منافقانه آنها موجب زیان به مومان می شود؟(توبه ۴۶ و ۴۷ ) آیا در ایران بعد از انقلاب کم از این رفتارهای منافقانه ضربه دیده ایم؟افرادی که خود را جای مومنان جازده و مومنان را تخریب کرده اند فراوان بوده اند.افرادی که با ظاهر خود بسیج، انقلاب و دولت را تخریب نموده اند و هر وقت مفری یافته اند ماهیت خود را نشان داده اند.آیا درسیاست از این افراد کم داشته ایم که در حال حاضر به شکر خدا فرصت پیدا کرده و خود را نشان داده اند؟مگر همین ها وزیر و سپاهی و روحانی و نماینده مجلس و اندیشمند شورای انقلاب فرهنگی نبودند؟ آیا هنوز در بین ما از این افراد نیستند که در حال ضربه زدن هستند و ما به خاطر نفاقشان انها را از مومنان واقعی تشخیص نمی دهیم؟این استدلال نه با عقل و نه با منطق قرآنی نمی خواند.

در مورد دوم آنها در وحشتند که بی حجابها آنها و فرزندانشان را نیز خراب کنند.این استدلا نیز درست نیست. اگر فرزندان را بر اساس دین تربیت کنیم و دلایل سود فردی و اجتماعی حجاب را در دنیا و آخرت برآنها برشماریم و حجابی زیبا ولی متین برای آنها مطرح کنیم چرا باید آنها نیز بی حجاب شوند؟آیا منطق قرآن و دین اینقدر ضعیف است که در مقابل بی حجابی نمی تواند پیروز شود؟مگر همین منطق در دوران جاهلیت و زنان اهل پرچم که نمونه بارز زنان هرزه امروز دنیا بودند،پیروز نشد؟آیا می خواهیم خود و فرزندانمان در حالت اجباری و بدون اختیار ایمان بیاورند؟آیا چنین ایمانی ارزش دارد؟.کار دین به اجبار نیست.راه هدایت و گمراهی بر همه کس با دلیل روشن گردیده.پس هر که بپذیرد و از کفر و سرکشی بازگردد به راه خدا گراید به رشته محکم چنگ زده که هرگز نخواهد گسست و خدا شنوا و داناست. (بقره ۲۵۶ )

نتیجه:
به اعتقاد نگارنده با حجاب اجباری نه تنها در جهت سود فردی و اجتماعی جامعه حرکت نمی کنیم بلکه در دراز مدت به رفتارهای منافقانه دامن زده و جامعه اسلامی را دچار خسران می کنیم. همچنین با این کار نفرت غیر مومنان را نسبت به ایمان برانگیخته و راه بازگشت را برای ایشان برای همیشه می بندیم.در عوض چنین رفتاری پیشنهاد می شود تا:

الف ) لزوم حجاب و منافع آن هم در دنیا و هم در آخرت می بایست برای جامعه تبیین شود اما به روشهای نوین. یک فرد می بایست سودمند بودن حجاب را برای معنویت و دنیای خود لمس کند تا مختارانه به سمت آن کشیده شود.چه بسیارند افرادی که به غلط خود را برای بد حجاب بودن توجیه کرده اند و در عین حال گرایشات مذهبی هم دارند. این نشانه چیست؟

ب) حکومت اسلامی اگر اسلامی است و غیر سکولار پس در مورد نظرات و عقاید مذهبی بی طرف نیست بلکه می بایست در جهت تقویت آنها تمامی تلاشهای هنری، فکری و اقتصادی را صورت دهد تا مردم را آگاهانه و با اشتیاق به سمت احکام دینی بکشاند.حکومت نمی تواند در این عرصه ها کم کاری کرده و در عوض به فکر راحت ترین روش یعنی اجبار حجاب باشد که البته به نقض غرضی بزرگ در دراز مدت دچار خواهد شد. تا به حال کدامین هنر، طراحی لباس واقعا جذاب، تفکر مذهبی جذاب و روشنگر و حمایتهای مالی از حجاب صورت گرفته است؟متاسفانه ترویج حجاب اگر هم بوده تنها از دایره سلایق محدود و با تفکراتی محدود به قشر خاص صورت گرفته است.

در مجموع حکومت اسلامی نمی تواند کم کاری خود را با اجبار پوشش دهد. روند فعلی اگر جواب داده بود در این ۳۰ سال وضعیت حجاب را بهتر می کرد. نتیجه این نوشتار اگر چه ممکن است حرف افراد غیر مذهبی باشد ولی تفاوت در این است که این نوشتار به دنبال تقویت حجاب است ولی آنها به دنبال راحتی خود .اگر درد دین داریم و نمی خواهیم راحت ترین و کم کارآمدترین کار را انتخاب کنیم کار فرهنگی علاج این مشکل است. دین بر اساس فطرت انسان است اگر درست عمل کنیم اافراد خود جذب خواهند شد.
 
کلمات کلیدی : حجاب
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۰۲:۵۲
به نظرم افزايش اين مشكلات ريشه در افزايش روز افزون مشكلات اقتصادي داشته باشد كه به نوبه خود باعث ايجاد مشكلات فرهنگي مي شود. (799622) (moderator21)
 
رحمتی
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۳۰:۰۸
متاسفانه آنچه در سالهای اخیر شاهد آن هستیم، دریده شدن حجاب باطنی است که به مراتب از حجاب ظاهری مهمتر است. وژدان، صداقت و راستگویی، امانت داری و... معیارهای حجاب باطنی هستند.
کاشکی متولیان امور و پژوهشگرانی نظیر آقای سبحانی فرد آنقدر که به حجاب ظاهری توجه داشتند، کمی هم به ریشه یابی دلایل بی حجابی باطنی جامعه می پرداختند. (799935) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۳۸:۱۵
هم باید به حجاب باطنی پرداخت و هم حجاب ظاهری. نباید به بهانه یکی دیگری را نادیده گرفت. (799950) (moderator21)
 
یک زن
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۵۳:۳۵
کاملا با شما مخالفم ، چون به نظر من حجاب ظاهری برعکس القای برخی افراد یک امر فردی بوده و در فاکتور های کلان اجتماعی نسبت به سایر عوامل نقشی ندارد .(فکر کنم شاهد این امر آمارهای فساد ، فحشا ، سن ازدواج و ... در جمهوری اسلامی پس از 33 سال اعمال فشار در مورد حجاب اجباری باشد ) و به نظر من وقت آن رسیده که به عنوان تنها کشور و حکومت ازبدو تاریخ بشریت تا کنون(بجز طالبان ) که این نسخه متحجر را به کمک پلیس و کماندو و ...اجرا نموده به شکست آن اعتراف کرده و واقعیت را بهتر ببینیم . به امید آنروز (799978) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۱۸:۱۳
کاملا باهات موافقم! بهترین الگو حتما الگوی غربی آمریکاییست که خانواده...زن...ناموس..فرزند به پشیزی نمی ارزد!!! (800424) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۳۳:۲۵
کاملا مخالفم. مثال مالزی را چرا نمی آورید! بروید خانواده، زن ، ناموس و فرزند را آنجا چک بفرمایید! در ضمن، برادر من، چشمی که به دیدن موی رهای یک زن و یا آستین کوتاه عادت کرده باشد، نه ناموسش در خطر است و نه ناموس کسی را که آستین کوتاه پوشیده در خطر می اندازد. فقط خواهش می کنم، اگر جرات این را دارید در مالزی، تعرض به ناموس یک دختر یا زن کنید! دودمان فردی که این کار را کرده به باد می دهند! (800712) (moderator1)
 
تنها
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۳:۱۴:۴۲
من فقط تو یه حرفی موندم!!!
یعنی اینایی که میگن با دیدن مو یا دیدن خانمی با استین کوتاه و... دچار انحراف می شویم یا تحریک میشویم این حقیقت داره ؟
چرا همه اینایی که ادعای دین و دینداری دارن اینقدر ضعیف و سست هستند؟
من ادعای دینداری ندارم ولی خدارو میشناسم و همیشه به یادشم و با این چیزها اصلا تحریک نمیشم چون به تعهدات خودم در پیشگاه خدا پایبندم ولی به کسایی که ادعای مسلمونی دارن میگم
دین و مذهب و ترس از آخرت و ایمان به خدا و پیامبری که با دیدن موی دختران و دستان پسران دچار تزلزل بشه به چه دردی میخوره ؟
خدایی که خودش مومنینش رو به بزرگترین امتحانات الهی هشدار داده خوب در مقابل یه تار مو و بدن زن و مرد هم امتحان بشه. خوب اگه کسی دین و مذهب و ایمانش واقعی باشه باید از این امتحان سالم بیرون بیاد.
چرا اینقدر میترسید که جوانان تحریک بشن؟
جوان مسلمان باید اینقدر ضعیف باشه که براش صورت مسئله رو پاک کرد؟
تنها چیزی که از این برخوردا باقی میمونه یک خاطره بد و حس تنفر از این اتفاق و بانیان این اتفاق نزد کسایی که باهاش اون برخورد شده تا آخر عمرشونه و اینجوی به دشمنان اسلام اضافه میکنید چون با جهل و نادانی به اسم اسلام اونها رو از دین و مذهب میرونید (801261) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۵:۴۵:۲۳
شما برو همون مالزی زندگی کن (801872) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۵:۰۰:۳۰
ما قرار نیست جایی بریم. می خوایم همین جا را درست کنیم. اگه متحجرین و تند رو ها بذارند. (802760) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۳:۰۹:۵۴
چرا؟ چون چندتا بی عرضه مثل تو کم کاریهاشونو با شلاق میخوان جبران کنن؟ (803244) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۸:۵۳:۵۳
خطاب یه دوستی که میگن "شما برو همون مالزی زندگی کن" :
خسته شدیم انقدر که تا به یه چیز هرچند کوچک اعنراض کردیم بهمون گفتن اگه مشکل داری برو یه جای دیگه زندگی کن...بعدم از اون ور همینایی که این حرفو میزنن هی به فرار مغزها ایراد میگیرن (803552) (moderator22)
 
محجبه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۰:۲۸:۳۱
مردم ایران حجاب اجباری وبی حجابی اجباری را نمی خواهند.والاسلام. (803690) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۰۲:۰۰
لطفا چند نمونه از کشور های اسلامی(اسلامی همانند ایران) را نام ببر که
توانسته اند در جهان مطرح باشند و دارای قدرت سیاسی و اقتصادی باشند!

پیشرفته ترین مسلمانان جوامع اسلامی امثال ترکیه و مالزی هستند
که جامعه اونها منطبق با گفته های نویسنده این مطلب هست
الگوی غربی هم نیستند و اتفاقا مالزی از ما هم شرقی تر است!

اتفاقا یک درصد از کج روی های ما رو هم درشون پیدا نمیکنی و همه با صلح و صفا
کنار هم زندگی میکنند چه با حجاب چه بی حجاب و همه در پیشرفت جامعه سهیم هستند نه مثل اینجا که زمان انتخابات به یاد بی حجاب ها بیوفتند و یک ماه بعد
همونها رو داخل ون ها کنند

لطفا منطقی باشید و کورکورانه صحبت نکنید (800759) (moderator1)
 
Netherlands
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۳:۲۶:۰۷
با چه سند و مدرکی میگویی: پیشرفته ترین مسلمانان جوامع اسلامی امثال ترکیه و مالزی هستند
منظورت از ترکیه مسلمان آن ترکیه ای است که زنان مخحبه حق ورود به دانشگاه را ندارند. تو این کشور را کشور مسلمان می دانی؟ ترکیه پادوی آمریکا در منطقه شده است و بیخود ژست مسلمانی بخود میگیرد (801264) (moderator5)
 
ابلق
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۳:۲۹:۱۱
دوست عزیز پس از چند سال خیلی از ایرانیها برای کارگری عازم ترکیه خواهند شد. این به دلیل سخاوتهای ما ایرانیها برای تبدیل ترکیه به قدرت اول خاورمیانه است. حتما وقتی در بازار قدم میزنید با پیشنهادهای فروشندگان مبنی بر اینکه این جنس ترک است هر روز بیشتر بر خورد میکنید. آنوقت است که مسلمانی را فراموش میکنی. (803262) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۱:۲۸:۴۵
قابل توجه حضرت عالي لطفا آمار و اخبار غير مستند ننويس
دوست بنده با حجاب اسلامي در استانبول در دانشگاه تحصيل مي كند (803765) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۶:۰۵:۱۰
دوست عزیز فکر کنم شما ترکیه رو با فرانسه اشتباه گرفتید (804910) (moderator22)
 
مردم
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۱:۰۲:۲۰
الگوی خوب هم داریم. همین خانم اشتون. ببینید چطور داره با بهره مندی از محضر دکتر جلیلی، مراحل سلوک رو طی میکنه.
به نظر من بعد از بازگشت آقای جلیلی از بغداد، قبل از هرچیز، باید رمز هدایت خانم اشتون رو از ایشون پرسید و برای ترویج فرهنگ حجاب استفاده کرد.

جدای از شوخی(که چندان هم شوخی نبود)، فقط کافیه خانم اشتون، نماز خوندن آقای جلیلی با پای مصنوعی و استواری بر اعتقاداتش رو ببینه. قطعا تاثیرگذاره.

2 سال پیش در یک راهپیمایی ایشونو سر 4 راه ولیعصر، تنها با پسرشون دیدم؛ بدون محافظ و دبدبه و کبکبه و ذره ای ادا و اطوارهای خاص بعضی مسئولین و سیاستمدارا. امیدوارم با هاله نور احمدی نژاد مقایسه نکنید؛ حقیقتا چهره نورانی و ویژه ای داشتن که اصلا با چهرشون در تلویزیون قابل مقایسه نیست. (800924) (moderator1)
 
Netherlands
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۳:۲۷:۲۶
خب این منفی دادن ها یعنی چی؟ من نمی فهمم؟ یعنی بعضی ها اینقد ر خود باخته شده اند که حتی به ویژگی ها ی مثبت یک ایرانی مسلمان هم منفی می دن؟ (801265) (moderator5)
 
مختار ابو ثقفی
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۶:۴۲:۰۷
امروز می خواهم به مصاف تزویر بروم که بدترین آفت دین است. تزویر با لباس دیانت و تقوی به میدان می آید؛ تزویر سکه ای است دورو، که بر یک رویش نام خدا و بر روی دیگرش نقش ابلیس است. عوام خدایش را می بینند و اهل معرفت ابلیسش را، و چه خون دل ها علی (ع) از دست این جماعت سر به سجودآورده و به ظاهرمتدین خورد. (802896) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۸:۰۶:۲۶
یعنی اینکه نسبت منفی و مثبت ها به کامنت خودت را ببین ،ایراد از جایی دیگه هستش. (803492) (moderator22)
 
اميدوار
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۵:۰۵:۱۲
اين نوع منفي دادنها مخالفت با ويژگيهاي مثبت يك ايراني مسلمان نيست...مخالفت با هر نوع تاييد عملكرد حكوتي است كه به نام اسلام و اصولگرايي بي مهابا پا روي هر چه اصول است ميگذارد و ميگذرد...
به عبارت ديگر بسياري از اين منفي ها كه حتي به عملكرد مثبت و شخصي كارگزاران حكومتي داده مي شود در حقيقت اعتراضي سمبليك به عملكرد دولتي است كه با مردم خود روراست نيست و شعار و دروغ و تهمت و تماميت خواهي را پايه سياست خود قرار داده است. (805859) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۹:۱۸:۱۷
http://www.alef.ir/vdcawin6u49nmo1.k5k4.html?156902 (801415) (moderator22)
 
سینا
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۹:۴۵:۴۹
بله این طوری باید تبلیغ دین کرد نه با زور و پلیس (801443) (moderator22)
 
بی طرف
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۰:۴۷:۳۹
یک سوال اساسی که برایم مطرح است با اینکه همه خود را مسلمان می دانیم ولی بعضی از ما ها از روشها و ادب مسلمانی در دادن نظر و جواب دادن به دیگران بی بهره ایم چه از مثبت دهندگان وچه از منفی ها (802503) (moderator5)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۴:۲۹:۲۴
اقای جلیلی مرد شدیفی هستند همان بس که ارامش امروز ما مردم مرهون فداکاری رزمندگانی چون اوست امیدوارم در مورد برنامه هسته ای هم ارامش برقرار شود. (802711) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۰:۳۹:۱۶
دوست گرامی نباید اینقدر ساده بود! اشتون با اون قیافه اش اومده بگه آقای جلیلی من اینبار نمی خواهم درمقابل شما و دیدگاههای شما مخالفت کنم. مایلم با هم بسازیم! ببین حجابم رو هم رعایت کرده ام که ..... (803130) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۳:۳۰:۲۱
واقعا که سیاست مدارهای ما هم درست مثل شما فکر میکنند! (803264) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۰:۰۵:۱۸
بسه دیگه این مقدس سازی ها ایشون هم یک انسان محترمند مانند سایر انسانها....چی شده لابد کاندید آینده رئیس جمهور هستند؟ و تبلیغات از جنس مردمی اغاز شده (803656) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۴:۱۴:۰۴
کی میگه دکتر جلیلی محافظ نداره.من اطلاع کامل دارم ایشون 8 تا محافظ داره که البته چیز کاملا عادی هست (804011) (moderator22)
 
Germany
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۴۱:۵۴
شما حتما" این سری که ایشون رو بدون گارد و محافظ دیدی عکس بگیر! (804359) (moderator22)
 
خیالباف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۲۲:۵۵
اساسا ما در دنیا هیچ الگوی موفقی از یک حکومت دنی نداریم..نه اسلام.....نه هیچ دین دیگری....اگه سراغ دارین مثال بزنید جائی رو که کشور کلا بر اساس احکام دینی اداره بشه و مفق هم باشه... (801012) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۹:۴۷:۲۲
بله. سرزمین اسلامی تا قبل از حمله‌ی مغول در سطح بی‌نظیری بود (801446) (moderator22)
 
سلام
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۰:۳۶:۰۰
یه الگوی موفق حکومتی مثال بزن؛ این موفق که وگویی یعنی چه؟ البته من سراغ دارم. حکومت موفق عمری که امپراطوری ایران را فتح کرد؛ حکومت موفق عثمانی که تمدن مصر را در اختیار گرفت؛ حکومت موفق اموی و عباسی که تا قلب اروپا نفوذ کرد. دوران رشد و شکوفایی تمدن اسلامی که می گن هم در دوران حکومتهای موفق عباسی بوده است. آیا حکومت صفوی دینی نبود؟ آیا حکومت سلاطین عثمانی در هند دینی نبود؟ ایا امپراطوریهای روم شرقی و غربی و بازماندکانش، امیراطوریهای اسپانیا، پرتغال، فرانسه، بریتانیا دینی نبوده اند؟ آیا اینها موفق نبودند؟ اگر منظورتان از موفقیت صرف اقتدار سیاسی، رونق اقتصادی و کشورگشایی و پیشرفت علوم و معماری های باشکوه و ثبات و رفاه و ...است، و منظورتان از حکومت دینی چنین حکومتهایی است همگی هم کم و بیش دینی بوده اند هم موفق؛ در زمان خودمان اسرائیل یک حکومت دینی ایدئولوژیک سخت گیر است. اما اگر منظورتان حکومت علوی است، که 5 سال بیشتر دوام نمی آورد، یا حکومت مجتبوی است که به یک سال قد نمی دهد، یا حکومت نبوی است که دهها جنگ را برای مردمش به ارمغان می اورد، و شرایط سخت اقتصادی، طوری که گاهی از گرسنگی سنگ به شکم می بستند و دانه خرما لیس می زدند، نخیر چنین حکومتهایی تعریفشان از موفقیت فرق می کند. به حساب شما گاهی موفق اند، گاهی، و شاید عمده اوقات موفق نیستند. البته اینکه مردم حق دارند چنین حکومتی را انتخاب کنند بحث دیگری است. من قبول دارم که مردم حق دارند بگویند اقا ما یه همچین حکومتی نخواستیم. این را هم قبول که شرایط خاص حکومت دینی توجیه کننده کم کاریها و بی عرضگی ها و ظلم و فسادها نیست. (801484) (moderator5)
 
Sweden
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۱:۱۶:۰۰
دوست عزیر تاریخ رو مجدد مطالعه کنید :
اوج دوران اسلام متعلق به هارون الرشید که در دربارش هیچ اثری از اسلام نیست.
همین طور در حکومت صفوی (نقاشی های چهلستون اصفهان پر از زنهای بی حجاب)
اصولا دستگاه خلافت و سلطنت جدای از دین بوده ... (803374) (moderator22)
 
محمدرضا
۱۳۹۱-۰۳-۰۸ ۱۱:۱۴:۲۸
دوست عزیز بهتره در مورد حکومت حضرت علی و حکومت آینده حضرت مهدی یه مطالعه ای بفرمایین ! (807178) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۳۵:۰۱
این طرز تفکر بسیار غلطه در مورد امریکا، بنده به عنوان شخصی که در امریکا زندگی می کنیم می تونم به جرئت بگم که تعهد نقش بسیار مهمی در روابط انسان ها بازی می کنه (دقیقا همونجوری که دروغ گویی همواره نکوهش می شه، عدم وفا به عهد هم خیلی مذموم هستش)

خانواده توی امریکا همچنان مورد احترام و ارزش انسان هاست. (801036) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۵:۴۹:۰۴
آره می دونیم به خاطر همینه که بیش تر بچه های آمریکایی وقتی بزرگ میشن پدر و مادر خودشون رو نمی تونن پیدا کنند (801877) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۱:۳۷:۵۲
من نمی دونم این اظهار نظر از کجا اومده و منبعش چیه ولی وقت اضافه هم ندارم که واسه افاضات بند تمبانی و روی هوا ی تو صرف کنم (802332) (moderator22)
 
علی
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۹:۴۰:۱۳
شما در مورد خودت صحیت کن! انگار آبا و اجدادت دشمن خونیه آمریکان :| (803072) (moderator22)
 
علی
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۹:۴۶:۳۲
یکی از دوستان من که برای کار به قبرس سفر کرده بود گفت : همراه خودم کارگری رو برده بودم (از ایران) ... تعریف می کرد این کارگر همش سرش این ور اون ور میچرخید اصلا حواسش به کار نبود ( بخاطر وجود خانم های بی حجاب!) میگفت بعد از یک هفته من خانوم های بی حجاب و نگاه میکردم اون نگا نمیکرد!!!
حرف من اینه که حجاب اجباری فقط مردم رو حریص تر میکنه و همونطور که شاهدیم هر روز جمعیت بی حجاب کشور بیشتر میشه ... (803076) (moderator22)
 
علی
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۹:۴۸:۳۷
به قول کوروش کبیر : حجاب زنان ما پلک مردان ماست ...! (803078) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۰۲:۳۲
چرا همین طور الکی به کورش هر نسبتی رو می دین؟ کورش خودش بزرگ هست؛ لازم نیست ما براش جمله قصار جعل کنیم. (804302) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۱:۴۲:۱۷
دوست عزیز ای کاش چند سالی را در آمریکا در میان آمریکاییها ( و نه مهاجران خارجی ساکن این کشور) زندگی میکردی و میدیدی که عجب مردم با خانواده ای هستند. حتی به جرات میتوانم بگویم که از ما ایرانیها با خانواده ترند بطوریکه کشف این مطلب هر ایرانی با وجدانی رو شرمنده میکنه! نظرات شما راجع به جامعه آمریکا شایعات و خرافاتی هست که افراد از روی دشمنی با این کشور بوجود آورده اند. (801209) (moderator22)
 
م.د
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۰:۵۲:۴۲
شما بهتر است به جای حرف زدن بدون دلیل , کمی مطالعه کنی و منابع مطالعه ات را بی طرف انتخاب کنی , همچنین بهتر است کمی سفر کنی , البته اگر با این شرایط اقتصادی , که محصول فشارهای بی دلیل و گاه برخلاف توصیه کارشناسان است , می تونی ....عزیزم اشتباه بهت گفته اند , همونطور که در مورد ما تبلیغات غلط و دروغ زیادی به آنها گفته اند و مردم امی همه جای دنیا مثل هم فکر میکنند ...مثل تو ...بدون پرس و جو و پژوهش

یعنی میشود ببینم کامنت من هم درج شده ... (801502) (moderator17)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۰:۱۷:۰۲
چند روز امریکا زندگی کردی که فکر می کنی زن و ناموس و بچه اینجا ارزش نداره؟ (802091) (moderator102)
 
علوی
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۲:۰۷:۰۶
سلام
آقای 800424 من نمی دانم شما چگونه مسلمانی هستی!!!؟؟؟ که اینچنین بر خلاف روح قرآن قضاوت می کنی . خوب است همین چند وقت پیش در برزیل دیدی پدران با دیپلمات ایرانی چه کردند. پس لطفا تهمت بی اساس نزن که این خود گناه بزرگی است. در کشور های غربی و آمریکایی مثل بقیه کشور ها برای اکثریت مردم خانواده ، ناموس و فرزند مهم هستند البته به شیوه و تفکر خاص خود.
شما بهتر است یک بررسی میدانی انجام دهی بین جامعه ایران با حدود 70 میلیون جمعیت و آمریکا با حدود 350 میلیون جمعیت .البته این را درنظر بگیرید که جامعه ایران قبل از انقلاب جامعه ای شیعی بود و درصد بی حجاب ها در زمان آقای محمد رضا پهلوی چیزی حدود 20 الی 30درصد آنهم بیشتر درکلان شهرها بود.
حال بررسی کنید در جامعه آمریکا با آزادی مطلق فرد ( اومانیسم مطلق اجتماعی - فرهنگی ) جمعیت مسلمانان در آمریکا د ر سال 2010 به بیش از دو میلیون و 600 هزار نفر رسیده که نسبت به سالهای قبل، افزایش بسیار بالایی را نشان می دهد.
http://m.islahweb.org/content/2012/5/5629
اما در ایران اگر آمار واقعی بی حجابی را بدست آوریم ، شاهد افت حجاب واقعی خواهیم شد. حتی در خانواده های مذهبی این مطلب به چشم می خورد. بنابر این راهکار های اجباری که نظام برای این مسئله در نظر می گیرد ، همان صورت مسئله را پاک کردن است.
اجبار فقط ریارا در جامعه زیاد می کندو از بین رفتن قبح قانون و عادی شدن قانون گریزی مانند ممنوعیت ماهواره؟!!
با مسائل روز باید طبق دستورات قرآن و سیره عملی پیامبر اکرم بصورت علمی و با برنامه ریزی عمل کنیم و از اعمال نظرات خلق اساعه خود دوری کنیم که فاجعه بوجود می آورد. (802136) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۳:۲۳:۲۶
عزیزم اگر میخای مثال بزنی اروپا رو مثال بزن نه آمریکا.آمریکاییها جزو مذهبی ترین مردم دنیا هستن و از لحاظ منش و شیوه زندگی وخانواده مداری شبیه ترین مردم به ایرانی ها هستن (802647) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۴:۵۹:۳۱
بر چه اساسی یگیکه تو آریکا خانواده و زن پشیزی نمی ارزد؟ داری یه حرف علمی می زنی یا از حرف های تلویزیون این نتیجه رو گرفتی؟ (802758) (moderator22)
 
نیما
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۷:۴۴:۵۶
تاآنجایی ما می بینیم ومی شنویم خانواده درآمریکا معنی دارد(دراروپا شایدنه!)وخیلی هم بااهمیت است. (802968) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۴۲:۴۵
کاملا موافقم.چرا به تکثر آرا و عقاید احترام نمی گذاریم.ایران کشوری به شدت متکثر است . فرهنگ ها و سلایق مختلف دارد که باید به همه انها احترام گذاشت.
نه حجاب اجباری و نه بی حجابی اجباری (800456) (moderator102)
 
مردم
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۱:۱۱:۲۹
اولا باهاتون مخالفم.
ثانیا برای رعایت انصاف، حداقل بپذیرید که در هر کشوری مقداری از حجاب باید اجباری باشه. وگرنه خیلی بد میشه که!
حالا اگر میخواید سر این حداقل بحث کنید، فکر میکنم برای زن و مرد مسلمان لاقید(که به قواعد اسلام بی توجهه) و حتی برای زن و مرد نامسلمان، بهترین معیار پوشش، عدم شهوت انگیزیه.

در جامعه ما، فکر میکنم دیگه کمتر از اینی که الان هست، و حتی همینی که الان هست، واقعا خلاف اخلاق و با قصد شهوت انگیزیه و نهایتا به جامعه و خانواده آسیب جدی میزنه. چنانکه به غرب آسیب زده. (800934) (moderator5)
 
رضا
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۱:۱۷:۱۵
دوست عزيز عدم شهوت انگيزي چيه ؟
شما شهوتت رو كنترل كن
حجاب بايد روي چشمات باشه برادر (802532) (moderator5)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۲:۵۴:۰۱
اين فرهنگ تا برهنگي و همجنس بازي پيش ميرود يعني تا اخر ميتوان گفت شما خودت را كنترل كن بله هميشه هم هستند كساني كه در وخيم ترين خودنمايي ها خودشان را كنترل ميكنند اما عقلاني نيست كه بي حيايي را بي افسار بگذاريم و به ديكران بگوييم خودشان را كنترل كنند (802608) (moderator5)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۱:۴۷:۲۴
خوب خودتو کنترل نکن! برو برزیل استخر مختلط! (803179) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۰۶:۵۵
نه افراط صحیح است و نه تفریط. از این طرف نباید با اجباری کردن حجاب، بر علیه آن ذهنیت و واکنش منفی ایجاد کرد و از طرف دیگر آزادی حجاب هرگز نباید به بی بندوباری تبدیل شود که به نظر من مرز روشنی با یکدیگر دارند. (804307) (moderator22)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۸:۲۱:۱۴
این را قبول دارم که در همه کشورها حداقلی از پوشش یا به قول شما حجاب را برای حضور در اجتماع لازم می دانند. در جامعه ما هم از یک طرف برخی از این پوشش های چسبان و بدن نما که حالت زننده دارد، خلاف عرف و شرع هست و باید تصحیح شود و از طرفی پوشاندن موها یا گردن یا پایین ساق پا هر چند شرعاً بر مسلمانان واجب است اما چون عدم پوشش این مناطق حالت زننده ندارد، شرعاً نباید کسی را مجبور به این کار کرد بلکه باید پیامبرانه با ترغیب و انذار و بیان فواید حجاب و مضرات بی حجابی، مردم را به عمل به این فریضه الهی تشویق نمود. (802998) (moderator22)
 
naser
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۸:۱۷:۲۲
بيبين هموطن عزيز ميزان شهوت انگيز بودن يك امر كاملا نسبي هست. چيزي كه براي ما شهوت انگيز است در هيچ گشور پيشرفته اي شهوت انگيز محسوب نميشود! تازه در ميان احاد مردم هم فرق ميكندپوشش يك خانم مدرن تهراني براي بك فرد مذهبي سنتي يا فردي از شهري كوچك ممكن است شهوت انگيز محسوب شود اما براي يك جوان متجدد تهراني عادي است.پس معياري براي سنجش وجود ندارد و نميتوان هم جامعه چند فرهنگي ايران را با سليقه افرادي كه با ديدن موهاي يك خانم تحريك ميشوندكنترل كرد!لطفا نترسيد اجازه بدهيد مشكل حجاب اجباري كه انرژي اين ملت را هدر ميدهد حل شود.! (803505) (moderator22)
 
smm
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۴۵:۳۰
سلام علیکم
احتراما این مطلب را به دو دلیل می نویسم نخست انکه من یک ایرانی مقیم خارج هستم و این شلوغ کاری شما را با توجه به پرچمی که بدان افتخار می کنید و معمولا در سایت الف با آن جولان می دهید می نویسم
دوم بدلیل بی انصافی های مکرر شما که به نطر نوعی عناد می باشد
اصولا باید میان فرهنگ جغرافیایی و آموزه های دینی تفاوت هایی است و اسلام هیچگاه نوع خاصی از رنگ را برای حجاب القا نمی کند
آنچه اسلام مورد تاکید قرار می دهد همان نکته ای است که امروز یک غرب نشین منصف نیز بدان اذعان دارد یعنی حدود ارتباط بنابر این شایسته است با اخلاق و دلیلی سخن خود را بفرمایید
اگر انچه در ایران امروز اتفاق می افتد البته در مورد حجاب بر اساس قران و سنت الهی است پس ایراد به ایندو است که شما کوچکترید و اگر بخاطر برداشت از اندوست یعنی برداشت های شخصی پس ایراد به جای دیگری است و خیلی ها در اشتباه رفتن ان نقش دارند از جمله شما چون بحث را به بیراهه می برید (800726) (moderator1)
 
هومن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۶:۲۱:۴۹
خداوكيلي خودت هم فهميدي چي گفتي؟!!!!!!!!!!!!! (802866) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۰:۱۶:۰۳
خلط مبحث می کنید - واقعا به این حرف هایی که می زنید کمی بصورت عمیق تر فکر می کنید
اولا: حجاب را عرف یا فرهنگ یک جامعه تعریف می کند - در اروپا آیا مردم بصورت کاملا عریان در ادارات یا خیابان می توانند ظاهر شوند آنجا حجاب اینگونه تعریف شده است و شخصی اگر بصورت نامتعارف ظاهر شود حتی جریمه نقدی می شود
در مورد دانشگاه ها که بیشتر است یعنی این اجبار باعث از بین رفتن ... و انجیزی که فکر می کنید می شود
ثانیا: اگر پوشش 30 سال پیش در اروپا و امریکا نسبت به حالا توجه کنید کاملا متفاوت شده که اثر این تغییر در ایران نیز به گونه دیگر مشاهده می شود این به دلیل اجبار یا ... نیست
با لاابالی گری و هرزه گردی نه پیشرفت می کنیم و نه دلیل متمدن شدن است (801130) (moderator5)
 
هم وطن
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۱:۳۸:۰۱
در مورد سایر کشورهای اروپایی مطمئن نیستم ولی در آمریکا تا 1980 یکی از تخلفاتی بوده که پلیس رسیدگی می کرده است. مثلا ارتفاع دامن خانمها نباید که کوتاهتر از زانو می بوده است (801204) (moderator5)
 
يك زن مسلمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۱:۲۷:۱۷
شما برويد دركشورهاي مسلمان ديگه يك نگاه بيندازيد كه محجبه هاي آنها چگونه با ميل و اراده نه با زور و باتوم بهتر از زن ايراني حجاب دارند از كشورهاي عربي گرفته تا تركيه و مالزي و اندونزي
بد نيست يك لحظه دست از مديريت جهاني دست برداريد و حداقل در اين مورد از ساير كشورهاي اسلامي الگو بگيريد (803763) (moderator22)
 
فری
۱۳۹۱-۰۳-۱۰ ۰۹:۱۷:۱۹
اقای ظاهر و باطن . یکی بگه برای نداشتن حجاب کجای قران نوشته که برخورد خشن و پلیسی بشه ؟!!! برای مشروب نوشته که شلاق زده بشه اما برای حجاب نه . (810308) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۰۹:۴۳
دلیل دریده شدن اخلاقیات همین توجه بیش از حد به ظاهر ایمان و تلاش برای حفظ ظاهر دین هست (800143) (moderator21)
 
مردم
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۱:۱۳:۵۸
اصلا توجیه خوبی نیست. اگر چیزی درسته و به نفع منه، باید انجام بدم. چیکار دارم که یه عده از ظاهر دین سوءاستفاده میکنن؟ به نظر من اینا بهانس. (800938) (moderator5)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۴:۲۰:۲۳
عزیز بحث ما اجباری بودنشه (804027) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۱:۱۵:۴۳
از خیلی چیزها استفاده نادرست میشه. ثروت، شهرت، قدرت، مقام و ....... چرا از اینا زده نمیشن. (800940) (moderator5)
 
Finland
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۲۴:۰۴
از این حرفها نزنید. وگرنه آقای مطهری به شما هم می گوید برید کاباره راه بیاندازید! (800325) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۴۰:۵۸
در کشور مالزی بچه ها از همون ابتدایی با مسائل دینی به صورت کاملا عمیق آشنا می شنن و وقتی به سنین تعیین کننده می رسن با آگاهی از اون کاری که میکنن دست به انجامش می زنن.
در بقیه کشورها هم تا حدودی به همین شکل هست و همه ما شاهد هستیم که خانمهای محجبه کشورهای دیگه بمراتب نسبت به پوشش خانمها در ایران مناسب تر هستن.
در ایران یکی از بی اهمیت ترین دروس درس دینی، معارف اسلامی و اندیشه اسلامی است و بچه های ایرانی اگر مسائل شرعی رو رعایت می کنن یا از سر اجبار هست یا ساختار خانوادگی اونها این طرز رفتار رو بهش یاد یا تحمیل کرده. جامعه، آموزش و پرورش و نهادهای فرهنگی به هیچ عنوان درخصوص تعمیق بخشی و آگاهی دادن جوانان نقش خودشون رو ایفا نمی کنن و صرفا بوجه های هنگفت فرهنگی رو حیف و میل می کنن.
ضمن اینکه وقتی افراد جامعه شاهد کج روی های چهره های مذهبی و مسئولین هستن دیگه نمی شه بهشون گفت تو اینگونه مسائل همچون حجاب رو رعایت کن. (800452) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۰:۵۹:۰۱
آقا به عنوان يك ايراني مسلمان ميگويم :

نويسنده لياقت دريافت نشان درجه يك شجاعت رادارد. يك مدال شجاعت هم بايد به سايت الف داد. من هنوز باورم نميشه يك مقاله مبتني بر تحقيق و واقعيات و بدون تعصب در مورد حجاب در اين سايت زده شده.

اگر برخورد عقلايي با حجاب ادامه يابد بايد به بازگشت دين به دلها از روي فطرت نه از روي اجبار اميدوار بود. "لا اكراه في الدين ... " آيه قران است ولي ما از خدواند هم پيشي گرفته ايم و بشر را به زور ميخواهيم وادار به قبول عقايدمان كنيم. (801511) (moderator17)
 
Netherlands
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۳:۵۴:۳۴
با سلام این آیه قران در مورد انتخاب دین است نه اجرای احکام دین (801756) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۱۷:۵۱
مگر عقلاً ممکن است که اصل چیزی انتخابی و آزادانه باشد ولی جزئیات آن اجباری؟ همیشه جزء خصوصیات کل را به ارث می برد و اگر کسی در اختیار کردن چیزی آزاد بود، هر لحظه می تواند در انتخاب خود یا بخشی از آن تجدید نظر کند. در این مثال نیز حتی اگر دین انجام دادن کاری را امر کند، مسلمانان عقلاً می توانند آن را انجام ندهند؛ منتها در این صورت دینشان ناقص است و هر چند این امر مورد رضای خدای متعال نیست اما خدا اجازه مجبور کردن آنها را نداده است. (804321) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۶:۱۹:۳۰
در مورد اين آيه چه ميگوييد: (..انا هديناه السبيل اما شاكرا و اما كفورا..) ما راه(هدايت) را نشان داده ايم، ميخواهيد بپذيريد(شكرگزار باشيد) ميخواهيد نپذيريد(كفران نعمت كنيد) يعني اختيار با شماست و غير از حق الناس هيچ اجباري در كار دين نيست. (805990) (moderator22)
 
اميدوار
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۴:۱۳:۲۰
وجدان(نه وژدان) ظاهرا آنقدر كاركرد اين واژه در اجتماع پايين آمده و بي اهميت شده ست كه املاي آن را هم فراموش كرده ايم و يا به مصامحه مي گيريم!؟
ضمنا از اين مقاله يا نوشتار جناب دكتر سبحاني فرد كه بر خلاف بعضي از نظرات سياسي جهت دارشان كاملا تحقيقي و مستدل به واكاوي يك معضل مبتلابه اجتمايي پرداخته اند تشكر مي كنيم..
كاش ما مدعيان ارزشهاي اسلامي و انقلابي ياد بگيريم شيپور انقلاب و اسلام را از دهان گشادش ننوازيم تا مردم مجبور نباشند براي فرار از صداي ناهنجار آن گوشهايشان را محكم ببندند!؟ (805755) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۳۴:۰۴
همین چند روز پیش در فرانسه وزیر زن جدید اولاند چون با لباس غیر زنانه(کت و شلوار) به کابینه رفته بود و این برخلاف عرف عمومی بود مورد انتقاد رسانه ها قرار گرفت. به نظرم رعایت حجاب در عرصه های عمومی یک امر پذیرفته جهانی است. چند وقت پیش یه کتابی می خوندم د رمورد ضوابط پوشش در دانشگاههای جهان که برخی از دانشگاههای آمریکا بر خلاف اونچه فیلمهاشون نشون میدن ضوابط سختی در این مورد دارند.
حجاب یه امر فردی نیست و امر اجتماعیه. در غرب حفظ خانواده برای حاکمیت مهم نیست چون دولت سعی می کنه خودش رو به جای خانواده قرار بده و اتباع را خودش تربیت کنه نه خانواده. اما برای ما مهمه که خانواده عهده دار تربیت افراد بشه و از همین جهت حفظ خانواده و بالتبع اون حفظ حجاب که مانع فروپاشی خانواده ها میشه برای ما باید یک اصل باشه.
اشکال اصلی اینه که مردم هنوز نمی دونند حد پوشش چیست. شما حد پوشش را برای مردم مشخص کنید. به جای سلیقه ای عمل کردن و یه روز گرفتن و فردا آزاد کردن و... (مثل قضیه کمربند ایمنی ) ضمن آگاهی بخشیدن به مردم که چرا رعایت حجاب وارده با متخلف برخورد کنید. مردم روز اول هم دوست نداشتند کمربند ببندند اما وقتی با برنامه های آگاهی بخش دیدند کمربند به نفعشونه و دولت هم قضیه را جدی گرفت الان بستن کمربند داره یه فرهنگ میشه.
به نظرم اول روشن کردن این که چرا رعایت حجاب برای سلامت و امنیت روانی و فیزیکی جامعه لازمه باید در دستور کار قرار بگیره(کاری که 30 ساله انجام نشده) و در کنار آن مثل بقیه کشورها یه نرم برای رعایت حجاب ایجاد بشه و هر کسی هم که تخلف کرد جریمه و تنبیه بشه. اگر چه مرحله اول ضروری تره اما مثل قضیه کمربند ایمنی مرحله دوم هم باید باشد. (799944) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۱۱:۵۶
الان که به ظاهر حجاب اجباری انجام میشه فروپاشی خانواده ها کم هست؟؟ (800150) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۰۳:۰۹
دوست گرامی شما به این چیزی که الان تو جامعه هست میگی حجاب ؟ (800490) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۳۸:۳۰
یا مرتضی علی !! پس از نظر شما حجاب یعنی همان گونی "برقع" که طالبان به زور تن زنان کرد؟ (800839) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۱:۳۴:۲۵
يعني يا بايد برقع طالباني استفاده كرد يا وقيح تر از تن فروشهاي اروپايي انهم از نوع مفلوكش در خيابنها قدم زد حد وسط ندارد عرفي در ميان نيست (800950) (moderator5)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۹:۴۸:۲۳
حجاب یعنی اینکه زن به دنبال جلب توجه به ظاهر خودش نباشه. الان چند درصد خانم‌ها این رو رعایت می‌کنن؟ (801447) (moderator17)
 
بانو
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۰:۳۲:۵۴
تا زمانی که مردان حجاب باطنی نداشته باشند ، اعمال زور بر حجاب ظاهری زنان هیچ تاثیری بر بهبود اوضاع ندارد. بر فرض زنی دنبال جلب توجه است ، اگر مرد دارای حجب باطنی باشد و به این آسانی از راه بدر نشود چرا باید بترسد؟ بهترین راه ، بی اعتنایی به اینگونه زنانی است که به زعم شما سعی در جلب توجه دارند. چرا باید تقاص ناپاکی چشم بعضی از مردان را زنان بپردازند؟! بهتر است ایمانتان را قویتر کنید! (802096) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۹:۰۱:۰۱
یعنی مرد حق داره که به دنبال جلب توجه به ظاهر خودش باشه ولی زن این حقو نداره؟؟ از کجای قرآن اینو پیدا کردین؟؟؟ (803569) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۹:۰۰:۲۰
دوست گرامی که ارادت خاصی به مرتضی علی دارید حدود حجاب ان چیزی است که در اسلام به ان تاکید شده . حال شما مطالعه بفرمایید و وضعیت حجاب در اجتماع را با انچیزی که خداوند معین کرده مقایسه نمایید . (802447) (moderator5)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۱:۰۱:۲۶
عزیر دل بردار حجاب برای مسلمونه نه برای غیر مسلمون (805346) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۱۵:۰۲
سلامت روانی و اجتماعی غرب بر خلاف بعضی تبلیغات خیلی هم از ما بهتر هست ولی حجاب اجباری و ظاهری هم ندارند چون خود حجاب اجباری باعث عدم سلامت روح و روان میشه و البته اجبار در هر کاری همینطور هست (800156) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۵۶:۱۱
دوست گرامی اگر ما مسلمانیم و به ایینی که پذیرفته ایم ایمان داریم باید بپذیریم که در تمامی احکام الهی انچه که در قران بیان گردیده فصل الخطاب است , فصل الخطاب یعنی کلامی بلیغ که جدا کند حق از باطل است پس سایر توجیهات و مطالب خلاف انچه که در قران گفته شده باطل است, در خصوص حجاب هم سایر توجیهات در رد لزوم حجاب که گاها بر اساس سوء برداشت ها رفتار های اجتماعی جوامع مختلف حاصل میشود همگی باطل است. بنابر این سخن شما اگر به عنوان رجحان دیدگاه حجاب در غرب نسبت به دیدگاه اسلام باشد بر اساس مطالب فوق کاملا باطل است و اگر جنابعالی سلامت روانی و اجتماعی غرب را بهتر از جامعه خودمان میبینید به این خاطر است که ما مورد حجاب را در جامعه خودمان به صورت عموم و بر اساس نص صریح قران رعایت نمیکنیم .

ببری مال مسلمان و چو مالت ببرند -------بانگ و فریاد برآری که مسلمانی نیست (800582) (moderator102)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۲۰:۰۲
در قرآن فقط از وجوب حجاب صحبت شده و نه از اجبار کردن آن. نماز هم در دین اسلام واجب است اما اجباری نیست و نمی توان به زور، مسلمانی را وادار به نماز خواندن کرد. (800685) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۱۳:۲۷
-مگر ما در ایران تنها مسلمان داریم
مگر همه ی مسلمانان باید اعتقاد صریح داشته باشند
ما نمی توانیم با اجبار اسلام و حجاب را به مردم یا جوانان القا کنیم بلکه باید خودشان به این نتیجه برسند که باید حجاب داشته باشند.
هر کسی ایده ی خود را دارد و مثل این می ماند که یکی بجای درس خواندن برود بازار. هرچقدر هم نصیحت کنید فایده ندارد و خیلی از آدم ها هم هستند که از این راه پولدار شدند. (801627) (moderator17)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۸:۴۷:۵۸
بله باید اعتقاد داشته باشند والا مسلمان نیستند . عدم انجام یکی از تکالیف الهی از روی جهل ویاسهل انگاری و یا تنبلی و یا کاهلی با اعتقاد نداشتن به ان تکلیف کاملا متفاوت است . مثل ان است که بگویی من نماز خواندن را قبول ندارم این بدان معنی است که بگویی کلام خدا را قبول ندارم . (802444) (moderator5)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۹:۰۲:۵۰
فقط مسلمانها حق زندگی در ایران را دارند؟؟ (803573) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۵:۰۸:۵۷
خیر غیر مسلمانان هم حق زندگی در ایران را دارند ولی باید به قوانین دینی جاری در ایران به عنوان یک قانون مدنی احترام بگزارندو انرا اجرا کنند. ضمنا در هیچ یک از ادیان الهی به بی حجابی و انچیزی که در غرب مرسوم است توصیه نشده . (804112) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۰:۰۰:۵۲
در ایران حفظ ظاهر نسبت به جنبه های باطنی ارجح است! هر کسی ظاهر مذهبی به خودش بگیرد ولی در واقع به فساد بپردازد مجاز است چون ظاهر را حفظ کرده. !! (803098) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۰۸:۵۸:۴۳
خیر اینطور نیست که شما میفرمایید فساد در هیچ زمینه ای مجاز نیست . چه در ظاهر باشد و چه در باطن (808526) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۱۸:۴۰:۴۵
منهم نگفتم فساد مجاز است. منظور این است که در ایران متاسقانه آنقدر توجه به حفظ ظاهر دین بر باطن آن برتری یافته که اگر شخص در خفا به فساد بپردازد ولی بطور علنی تظاهر به دینداری کند کسی کاری به کار او ندارد. (809549) (moderator22)
 
جعفریان
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۵۲:۵۵
چرا به میل خودتان تفسیر می کنید و روی مردم حرف در می آورید قربان؟! ایشان را نه به خاطر کت و شلوار، بلکه به خاطر پوشیدن لباس بیرونی و غیررسمی (شلوار و پیراهن جین) به زیر سوال بردند. اگر اطلاع ندارید، باید به شما عرض کنم که لباس رسمی در فرانسه، کت و دامن یا کت و شلوار است.
شما خیلی راحت جوگیر می شوید و از اینکه در فرانسه از فلان وزیر زن در باره لباس غیررسمی اش ایراد گرفته اند، متوجه اهمیت حجاب در آنجا می شوید! (به خاطر این حد اطلاع تان از دنیا باید گریست.) بابا شما دیگه کی هستید؟! ممکن است بفرمایید از کی تا به حال کت و دامن رسمی اداری فرانسه با پای عریان حجاب است اما کت و شلوار بی حجابی محسوب می شود؟! واقعاً حیرانم چطور آدمهای محترم و کم اطلاعی مثل جنابعالی که متاسفانه در لباس یک دیندار هم ظاهر می شوید، این رطب و یابس ها را به هم می بافند و مایه خنده دین ستیزان را فرهم می کنند. (800248) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۴۳:۵۵
برادر من انگار اخبار را درست دنبال نکردی.لباس غیر زنانه نه.لباس غیر رسمی پوشیده بود یعنی با شلوار جین رفته بود.اگر با کت و شلوار می رفت مشکلی نداشت.
منظور این بوده جلسه رسمی دولت لباس رسمی بین المللی می خواد (800461) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۳۹:۳۴
پوشش در مکان های عمومی و در اجتماع، یک امر صرفاً فردی نیست و دولت می تواند برای آن قانون وضع کند اما "قانون" را "عرف" مبتنی بر "عقل عملی" وضع می کند و این با "حکم شرع" متفاوت است.

به عبارت دیگر، نمایندگان ملت(اعم از مذهبی یا غیر مذهبی) با رجوع به قواعد عمومی اخلاق، و بر اساس خرد جمعی (و احیاناً با رعایت قاعده مدارا)، قانونی را برای پوشش عمومی وضع می کنند. آشکارست که این قانون، جنبه تحمیل عقاید مذهبی و یا بار ایدئولوژیک ندارد. ( چون اساساً اعتقادی نیست بلکه مدنی است)

باید به این معنا توجه داشت که "قانون" حکم عقل ناقص بشری، خطاپذیر، همواره در معرض نقد و همیشه ناقص اما همواره در مسیر تکامل است.

از طرف دیگر مخاطب حکم شرع مؤمنین هستند. یعنی اهل دیانت با رجوع به متون دینی، ایمان مذهبی و ... وظیفه فردی خود را در مورد حجاب، تشخیص می دهند و به آن عمل می کنند.

متأسفانه در جامعه ما، گروهی از اهل شریعت، عقلانیت، اخلاق یا عدالتی را مستقل از دیانت به رسمیت نمی شناسند به همین دلیل، عملاً شرع را به جای عرف قرار داده اند و "حکم شرع" را به جای "قانون عرف" نشانده اند. به همین دلیل نمی توان حجاب شرعی را قیاس از کمربند ایمنی گرفت.

در واقع، این گروه می گویند که یک بار و برای همیشه، "عرف" جامعه مسلمان ایران، "شرع" را امضا کرده و کنار رفته است و زین پس، همه چیز در دایره شرع و توسط اهل شریعت حل و فصل خواهد شد. این نادیده گرفتن عرف عقلا، در عمل و به تجربه هزینه های سنگینی را به وجود آورده است. (800553) (moderator102)
 
محمد2
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۲:۱۸:۳۵
کسانی که به نظر این دوست منفی دادن یک بار دیگر دقیق بخوانند. (801229) (moderator22)
 
اميدوار
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۸ ۰۷:۳۲:۱۲
سايت الف..شما كه بهتر از ما ميدانيد:عدالت يعني هر چيزي را سر جاي خود قرار دادن!
پس چرا عدالت را رعايت نميكنيد و پاسخهاي مخاطبينتان را در محل خودش قرار نميدهيد!؟
به گمانم همين مسئله باعث شده كامنت سنگين، پرمغز و قابل تامل مخاطب بالا بر خلاف سليقه كاربران،به ناحق منفي بگيرد--اين كامنت با مترادف دانستن احكام عرفي و شرعي مخالف است و ميگويد اكثر مردم و حتي مجريان حكومتي،سليقه ها و باورهاي عرفي خود را به شرع گره ميزنند آنگاه به اسم شرع كار غير شرعي ميكنند...مثل اعمال سليقه در سنجش معيار و مصداق بي حجابي و اعمال خشونت در اين رابطه... كه همين بي توجهي و عدم اشراف كامل به احكام سلبي و ايجابي اسلام و تفكيك قائل نشدن بين قواعد عرف و شرع توسط برادران نيروي انتظامي و آمران بالمعروف موجبات هزاران منكر را در برخورد با مسئله بد حجابي فراهم كرده است واين قابل تامل است. (806792) (moderator22)
 
ت
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۴۴:۱۰
من 7 ساله که در 4 دانشگاه آمریکایی تحصیل و تدریس می کنم تا به حال جایی به قوانین پوشش و از اینجور چیزا بر نخوردم . البته اگه لخت بیاید دانشگاه می فرستنتون آسایشگاه روانی برای معالجه! (800723) (moderator1)
 
عباس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۹:۵۵:۴۱
عجب نتیجه گیری جالبی کردین!
"چون در غرب نمیخوان خانوده مطرح باشه حجاب رو بیخیالش شدن!" مشکل غرب هم معلوم شد.
حالا ما هم باید همه رو مجبور کنیم به حجاب داشتن هم تفهیم کنیم به ملت که اگه حجاب نداشته باشین کارتون تمومه یعنی اینقدر بزرگش کنیم که همه چیمون رو تحت تاثیر قراربده
اونوقت با مشغول شدن به همین بحثا اون ایمان تو مردم ایجاد میشه! (801453) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۰۹:۵۸
این خانم یک وزیر است انگار که فردا وزیر مسکن با شلوار لی بیاد بیرون. جساب وزرا و آدمهای معروف رو از مردم عادی تفکیک کنید. (801621) (moderator17)
 
منصف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۵۲:۰۷
همانقدر که قوانین راهنمایی رانندگی را رعایت میکنیم، مححبه هم هستیم. مشکل اصلی پایین بودن سطح تعهد به قانون در میان خودمان است.
در حجاب، ترافیک، اداره، فوتبال، بازار، سینما، اعتیاد، رابطه همسران و همه جنبه های اجتماعی زندگی قابل مشاهده است. (799973) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۱۶:۱۷
قانون را مردم تصویب می کنند و یک رفراندوم یا ... می گذارند نه اینکه یکی بیاید یک قانونی وصف کند که مردم آنرا قبول نداشته باشند. (801633) (moderator22)
 
دكتر ياسر سبحاني فرد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۰۸:۵۶
با سلام به خوانندگان

منتظر نظرات جناب آقاي دكتر مطهري در اين مورد هستيم.

انشاء الله راهگشا باشد كه يا ما از اشتباه خارج شويم يا جناب ايشان نظراتشان لااقل تعديل شود (800140) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۴۳:۴۸
آقای علی مطهری اگر در سر سفره ی صبحانه هر روز ده دقیقه با پدر بزرگوارشان کره و مربا هم خورده باشند باز هم ، وزن علمی سنگین تری از شما دارند. مقاله ی شما حتی در طرح مساله هم آنقدر ضعیف است که نیازی به پاسخ ندارد چه رسد به حل مساله که به زعم شما اختیاری کردن حجاب است!! (800460) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۰:۲۲:۳۵
برای نظر و عقیده شما کاملا متا سفم .هابیل هم برادر قابیله (801135) (moderator22)
 
قلی
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۱:۵۱:۳۷
نه عزیزم! در اون صورت وزن جسمی ایشان به خاطر قند موجود در مربا و چربی موجود در کره افزایش پیدا می کرد! اصولا با کره مربا نمی شه وزن علمی رو افزایش داد! البته شاید شما روش های نوین بلدین! (803183) (moderator22)
 
میرجوادی
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۴۸:۲۲
با سلام به استاد سبحانی فرد عزیز و تبریک سالروز آزادی خرمشهر به ملت ایران . شجاعت شما ستودنی و مقاله شما جای تشکر داره. من هم با شما موافقم از شخصی مثل آقای علی مطهری با عقاید سیاسی نسبتا منصفانه این همه تحجر و سختگیری در مورد مسائل دینی و اجتماعی مثل حجاب واقعا بعیده و این گونه عقاید نه تنها کمکی به تقویت اسلام نخواهد کرد و باعث جذب مردم نخواهد شد بلکه ایشون ناخوااسته به دین گریزی بیشتر کمک میکند به نظرم بهتره ایشون نظراتشون را تعدیل کنند در غیر این صورت جایگاه سیاسی ایشون هم از دست خواهد رفت. در پایان جا داره از سایت الف هم به خاطر انتشار این مقاله ی خوب و رعایت بیشتر اصل آزادی بیان در انتشار نظرات تشکر کنم هرچند به خاطر انتشار ندادن بی دلیل نظرات خودم از شما گله مندم و از شما میخوام که اونها رو مورد تجدید نظر قرار بدید و اگر امکان داره منتشر کنید. امیدوارم در آینده بیشتر شاهد انتشار مطالب و مقالات خوب و مفید در این سایت باشیم. (800730) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۱:۴۹:۴۱
خوشم میاد که مطهری جرات نکرد این حرفها رو قبل از انتخابات بزنه! من بیشتر به این نوع جنبه دینداری ایشون توجه میکنم! (801216) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۲۴:۱۷
آقای مطهری قبل از انتخابات هم این حرف ها را می زد. من با نظرات ایشان درباره حجاب کاملاً مخالفم اما ایشان را شخصی راستگو که عقیده واقعی اش را می گوید و اهل ریا نیست، می دانم. (804331) (moderator22)
 
میرجوادی
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۰:۱۵:۴۸
من واقعا دلیل این همه رای منفی به کامنت آقای سبحانی فرد را درک نمیکنم!! به نظرم بعضی ها بدون خوندن کامنتها رای میدن! (802088) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۶:۲۵:۲۰
متاسفانه دلیل این گونه + و - دادن ها ناشی از فضای محدود انتقاد و آزادی بیان در سایر عرصه های جامعه است که هم گروههای سیاسی ایشون در ایجادش نقش اساسی دارن. منفی ها به آقای سبحانی نه بخاطر مقاله ایشان یا کامنت ایشان(که با نگاه به مثبتها ونظرات موافق با مقاله شاید تعجب برانگیز باشد که با مقاله ایشان موافق و با کامنت ایشان در تایید همان مقاله نظر مخالفت و منفی ابراز میشود). این منفی ها به علت کلیت جهت گیری سیاسی،رفتار و عملکرد سیاسی ایشان و همقطارانشون در سایر زمینه ها است که به علت بسته بودن فضای آزادی مدنی اعتراض به نوعی غیر معمول ابراز میشود. (802872) (moderator22)
 
دکتر افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۰:۵۴:۴۳
قسمت اول نقد نوشته ی مبارکتان را در آدرس زیر قرار داده ام. نیازی به پاسخگویی نیست زیرا پاسخی ندارد اما امید است که از این پس گمان نکنید که تخم اندیشه را در این کشور ملخ خورده است و کسی قادر به پاسخگویی نیست:
http://afshinahmadpour.blogfa.com/ (803356) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۲۶:۲۰
جاهل ترین مردم کسی است که خود را دارای کامل ترین نظر بداند! (804334) (moderator22)
 
مری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۱۴:۲۲
اگر دقت کنید افرادی که مشکل اقتصادی دارند مقیدترند... (800513) (moderator102)
 
خیالباف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۲۶:۲۴
بین اقتصاد و حجاب... چه ربطی داره؟؟؟؟ (801021) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۲:۲۵:۵۹
اين خانم بي خبر هست از اينكه بيشترين مشتري هاي لباس مجلسي فاخر متدينين متمكن هستند كه البته اين خود هم نوعا افت است اما مضحكه كه بي حجاب ها فكر ميكنن با حجاب ها مثل خط تبليغي فيلم فارسي تو لباس مهموني شون هم چادر به كمر دارن (802592) (moderator5)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۱۷:۳۳
این نظر شما نسبی است افراد بسیاری هستند که با توجه به مشکلات اقتصادی دیانت خود را از دست نداده اند....انسان دو بعدی است استاد (800517) (moderator102)
 
خیالباف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۲۸:۰۲
کلا اجبار و زور در مورد مسائل فرهنگی جوابگو نیست...من دوست دارم یه شکلی لباس بپوشم شما اگه دوست نداری هرطور دلت میخواد بپوش...چرا باید همه مثل هم لباس بپوشن؟؟؟ مگه سربازخونه است؟؟؟ (801025) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۲:۳۲:۱۹
اين لباس شيك شما احتمالا تقليد شده از كلوبهاي شبانه امريكاي جنوبي نيست كيو بايد ببينيم كه نخوايم تو خيابون چشمون به جمال امثال اونها روشن نشه كيو بايد دمشو ببينيم كه محيط جامعمون فضاي كار و رقابت و انسانيت و سازندگي بشه و روابط جنسي محدود به خلوت هاي خوش افراد بشه نه هر دختري كه تا فرقشو با پسر ها ميفهمه خودنمايي به چيپ ترين روش ممكن رو ياد ميگيره
اغلب اين مانكن ها خياباني از فقيرترين و بي فرهنگترين خانوادهاي زير سطح متوسط هستند و تنها راهي كه براي ارتقاي خود يافته اند همين خودنمايي است (802596) (moderator5)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۷:۵۹:۱۶
خب این تقصیر آنها نیست که جامعه هیچ راه دیگری جز این راه را پیش پای آنها نگذاشته است. مشکل باید ریشه ای حل شود نه سطحی. (802981) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۱:۵۴:۰۸
مدیر اداره ی مهاجرت به عربستان سعودی یا شمال پاکستان! اونرو ببینید از دست ما فاسدین و گناهکاران راحت میشین! ماهم واستون آرزوی موفقیت و زندگی سرشار از ازدواج داریم! (803185) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۰:۰۹:۲۶
حجاب فلسفه اصلی اش اومدن دستور حجاب در قران است اما وقتی مسیولین دین را تنها حجاب ببینند نتیجه این می شود باید مفاهیم دینی تقویت شود انگاه حجاب هم تقویت می شود نمی شود سوسیالیستی ورابین هودی در اقتصاد بود اما در حجاب از زنان خواست الگویشان زهرا (س) باشد لذا باید اول مسیولین از زابین هود دست کشیده وعلوی شوند انگاه زنان هم زهرایی شوند (801461) (moderator17)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۱:۰۹:۱۲
بنظر شما آزادی حجاب بیشتر آبروی جامعه اسلامی رو می بره یا آزادی دانه درشت پرونده اختلاس بیمه و حذف نام او از فهرست متهمان؟؟؟؟ (802305) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۲:۲۴:۴۱
بدبخت این زنها چی میکشن از دست ما مردهای با غیرت (802591) (moderator22)
 
کاشف
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۷:۲۰:۵۶
من نکته ای به ذهنم رسید و آن اینکه ایرانیها وقتی برای اولین بار به کشور های خارج ( که حجاب آزاد است) می روند یه چند روزی خود را گم می کنند و هی به این و آن نگاه می کنند ولی بعد از چند روز اقامت کم کم چشمشان عادت می کند و بی تفاوت می شوند و این موضوع در مورد مردم خود آن کشور هم مصداق دارد و آنها اصلا به این چیزها توجه نمی کنند
دوم اینکه وقتی جنبه اجبار به میان می آید اکثر مردم در مقابل آن جبهه می گیرند در صورتیکه اگر اختیاری باشد فرد احساس خوبی نسبت به آزادی انتخاب خود پیدا می کند و خودش یکی را آگاهانه انتخاب می کند و چون اختیار داشته نسبت به انتخابش از درون وفادار خواهد بود (802941) (moderator22)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۰۵:۰۶
سلام
استدلال های نویسنده سطحی بوده و با منطقی عجیب شیوع بی حجابی را با بانک و چاقو ... مقایسه کرده در حالی که این قیاس بسیار ناقص، عجیب و غیرمعقول است
چاقو و بانک اصالتا مفید هستند و ضرر دزدی و قتل تبعی است ولی بی حجابی اصالتا مضر است و مصداق تشییع فاحشه و یاری شیطان است
فکر می کنم نویسنده کمی از علمای نتخصص این عرصه استفاده میکرد به این تفسیرهای غجیب و غریب متوسل نمی شد (799628) (moderator21)
 
مسلمان
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۲:۱۵:۴۹
ابن جنید اسکافی، فقیه شیعه‌ی بزرگ قرن چهارم، تنها پوشاندن عورتین (پشت و جلو) را برای زن مسلمان آزاد واجب می‌دانسته. ‏ تا پیش از قرن هشتم، به طور کلی فقهای شیعه معمولا سخنی درباره‌ی وجوب یا عدم وجوب پوشاندن مو به طور خاص (چه در نماز و چه خارج از آن) نمی‌گفتند. صاحب جواهر، هنگام برشمردن موافقان پوشش مو، از هیچ فقیهی که پیش از شهید اول و قرن هشتم باشد نام نمی‌برد. عاملی، صاحب مدارک، (اوایل قرن ۱۱ ه.ق.) در این باره می‌گوید:

« آگاه باش که در عبارت محقق حلی و نیز در کلام اکثر فقهای شیعه، نه تنها به وجوب پوشش موی سر پرداخته نشده، بلکه از ظاهر عبارت چنین بر می‌آید که پوشاندنش لازم و واجب نیست زیرا مو جزو جسد و بدن به حساب نمی‌آید.
و همچنین ایت الله طالقانی
حتی برای زن های مسلمان هم در حجاب اجباری نیست چه برسد به اقلیت های مذهبی...ما نمی گوییم زنها به ادارات نروند و هیچ کس هم نمی‌گوید...زنان عضو فعال اجتماع ما هستند...اسلام و قرآن و مراجع دین میخواهند شخصیت زن حفظ شود. هیچ اجباری هم در کار نیست. مگر در دهات ما از صدر اسلام تا کنون زنان ما چگونه زندگی می‌کردند؟ مگر چادر می پوشیدند؟...کی در این راهپیمایی ها زنان ما را مجبور کرده که با حجاب یا بی حجاب بیایند؟ این ها خودشان احساس مسئولیت کردند. اما حالا اینکه روسری سر کنند یا نکنند باز هم هیچکس در آن اجباری نکرده است.
روزنامه اطلاعات 20 اسفند 57 (800034) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۱۲:۵۸
این نظر شماست که چاقو و بانک اصالتاً ابزارهای مفیدی هستند! ممکن است کسی این ابزارها را اصالتاً مضر بداند و پیش خودش اینگونه تصور کند که چاقو فقط برای انجام قتل مناسب است و بانک برای رواج دزدی. لطفاً دید عمیقتری نسبت به نظرات ارائه دهید. نمظور نگارنده از به کار بردن مثال چاقو و بانک کمک به درک مسئلۀ اختیار انسان و جلوگیری از بروز رفتار منافقانه است. (800153) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۲۰:۴۶
وقتی اعتقاد انسان قلبی باشد و واقعا اعتقاداتش محکم باشه و مثلا به همین حجاب اعتقاد داشته باشه با شیوع بی حجابی هیچ اثری در رفتار و اعتقاد اون نمی ذاره کسی اگه با شیوع بی حجابی بخواد بی حجاب بشه همون بهتر که حجاب نداشته باشه و اعتقادش هم به درد خودش می خوره چون اعتقاد نیست بلکه القا و زور هست (800169) (moderator21)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۲۷:۵۸
آفرين به اين شجاعت
و تبريك به سايت الف

علاوه بر اين مقاله
آقاي دكتر سبحاني تنها كسي بودند كه شجاعانه با حمله به سفارت انگلستان مخالفت كردند و سايت الف هم منتشر كرد. حكومت هم فهميد اين كار دانشجويان خوب نبوده

لينكش هم زير مي دم تا ببينيد مقاله رو

http://alef.ir/vdciyrazyt1apz2.cbct.html?132177 (800184) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۴۴:۰۲
بانک مفیده؟
پس تو یا از بانک وام نگرفتی یا خودت بانکداری (800230) (moderator21)
 
جعفریان
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۵۶:۳۳
هنر امثال شما هم در این است که فقط می توانید به مردم گیر بدهید و غر و لند کنید. وضع کنونی جامعه محصول تفکر آدمهایی مثل شماست، نه این نویسنده محترم که می داند چگونه باید از عقلش استفاده کند. امثال شما با این وضع اگر پیش هزار مجتهد و مرجع هم درس بخوانید، باز هم بر روی تفکرات کج خود راه می روید. آن وقت می آیید از کسی ایراد می گیرید که می تواند در در باره منطقی حرف بزند. (800254) (moderator21)
 
يك بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۲۰:۱۴
همان طور كه چاقو و بانك اصالتاً مفيد هستند، در حوزه حقوق فردي و اجتماعي، اصل بر آزادي افراد است مگر آن كه دليل موجهي برخلاف آن موجود باشد. توجيهاتي از قبيل مزاحمت ايجاد شدن براي مومنان و دينداران يا تحريك مردان به هيچ وجه منطقي و پذيرفتني نيست؛ چرا كه صورت زنان يا حتي كلام و بوي آنها نيز مي تواند تحريك كننده باشد. توجه داشته باشيد كه مقصود از بي حجابي، پوشش هاي بسيار نامتعارف كه حتي در كشورهاي غربي هم مرسوم نيست، نمي باشد بل كه مقصود آن مقداري است كه در ساير كشورها به عنوان حد طبيعي تلقي مي شود.
جالب اين كه در قرآن علي رغم تشريع حجاب، به جاي اين كه دستور جلوگيري از حضور زنان بي حجاب در اجتماع داده شود و رعايت حجاب اجباري اعلام گردد، به هر دو گروه مردان و زنان توصيه مي كند كه نگاه هاي خود را فرو بياندازند.
ضمناً چه كسي گفته بي حجابي مصداق تشييع فاحشه و ياري شيطان است؟ آيا چيزي را كه نمي دانيد و مدركي براي آن نداريد به دين نسبت مي دهيد؟ هيچ يك از مفسران قرآن و فقيهان، بي حجابي را مصداق تشييع فاحشه ندانسته است. اتفاقاً با مراجعه به سيره پيامبر و ائمه در مي يابيم كه حتي يك مورد نمي توان پيدا كرد كه آن حضرات در مقابل بي حجابي دستور برخورد داده و امر به اجباري كردن حجاب كرده باشند و ما اگر آن حضرات را به فرموده قرآن الگو و اسوه مي دانيم نبايد از آنها فراتر و جلوتر حركت كنيم. (800314) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۳۷:۰۹
میشه مشخصا بفرمایید چه جاهاییش اشکال داشت؟ (800362) (moderator22)
 
افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۱۰:۰۴
جناب دکتر سبحانی فرد! به شما توصیه می کنم علاوه بر تمرین ریاضیات دوم دبستان در مبحث ضرب و تقسیم!! از دخالت در امور تخصصی دینی جدا ً پرهیز کنید چون با این یک مثقال سواد ، نمی شود در همه چیز از سیاست گرفته تا فرهنگ و دین نظرات مشعشع داد!!! البته مطابق معمول ، حضرات موشواره چی! با فشار دادن علامت منفی به تأیید مقاله ی شما در باب آزاد گذاشتن لاابالی گری در جامعه خواهند پرداخت اما همانگونه که مطلعید در طول تاریخ با فشار دادن ماسماسک چیزی اثبات نشده!! (799644) (moderator21)
 
فاطمه سبحانی
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۳۳:۰۴
جناب آقای متفکر همین فشار دادن ماسماسک نشانگر رای مردم است که دموکراسی همین مفهوم را دارد.لابد این جمله را هم زیاد شنیده اید که میزان رای ملت است! (799942) (moderator21)
 
افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۴۸:۳۲
خانم متفکره!!! اولا ً که افراد ماسماسک چی! تنها نماینده ی قشری از مردم هستند که به اینترنت دسترسی دارند که صد البته شما ملتفت هستید که در ایران این قشر به دلیل پیشرفت های شگرف کشور و نیز به همت دستان توانمند متخصصین داخلی ، درصد بسیار کمی از مردم را تشکیل می دهند! ثانیا ً این افراد ماسماسک چی! همان هایی هستند که در مقاله ی « پشت پرده توهین به امام علی النقی ارواحنا فداه» با اکثریت قریب به اتفاق از توهین خواننده ی پست و فرومایه به امام شیعیان حمایت کردند!! ثالثا ً از نظر اسلام و نیز عقل سلیم کثرت افراد طرفدار یک نظر هرگز به معنای حق بودن آن نظر نیست و آیه ی زیر از قرآن مجید مؤید نظر بنده است که می فرماید:

" وَإِن تُطِعْ أَكْثَرَ مَن فِي الأَرْضِ يُضِلُّوكَ عَن سَبِيلِ اللّهِ إِن يَتَّبِعُونَ إِلاَّ الظَّنَّ وَإِنْ هُمْ إِلاَّ يَخْرُصُونَ ﴿۱۱۶﴾"
و اگر از بيشتر كسانى كه در زمين مى‏باشند پيروى كنى تو را از راه خدا گمراه مى‏كنند آنان جز از گمان پيروى نمى‏كنند و جز به حدس و تخمين نمى‏پردازند (۱۱۶)

رابعا ً استاد مطهری درباره ی پیروی از اکثریت چنین فرموده اند:
" ... اکثر و اکثریت نباید ملاک باشد و نباید انسان اینجور باشد که ببیند اکثر مردم کدام راه را می روند ؛ آن راهی که اکثر مردم می روند همان درست است. این مثل همان تقلید است. همانطور که انسان طبعا ً به سوی تقلید از دیگران کشیده می شود ، طبعا ً به سوی اکثریت نیز کشیده می شود و قرآن مخصوصا ً همان چیزی را که انسان طبعا ً به سوی آن کشیده می شود انتقاد می کند ، می فرماید:« اگر اکثر مردم زمین را پیروی کنی تو را از راه حق منحرف می کنند.» . دلیلش این است که اکثر مردم پیرو گمان و تخمین اند نه پیرو عقل و علم و یقین ، و به تارهای عنکبوتی گمان خودشان چسبیده اند. این است که در کلمات امیرالمؤمنین هست:« لا تستوحشوا فی طریق الهدی لقلة اهله» ؛ هرگز در راه هدایت به دلیل اینکه در آن راه و جاده افراد کمی هستند وحشتتان نگیرد. یک وقت دو تا راه در پیش رو دارید. یکی را می بینید که انبوه جمعیت در آن موج می زند. راه دیگر را نگاه می کنید می بینید که عدّه ی کمی در آن هستند. فرض کنید به سوی مقصدی داریم می رویم. به یک دو راهی می رسیم. اکثریت مردم و انبوه جمعیت را می بینیم که راهی را انتخاب کرده اند. اقلّیتی هم راه دیگر را در پیش گرفته و می روند. آدم وحتشش می گیرد ، می گوید ما هم از همان راه اکثریت می رویم ؛ هر چه به سر آنها آمد به سر ما هم می آید. می فرماید: نه! راه شناس باشید. اکثریت یعنی چه؟! "
البته سایت الف بیشتر مشغول معرکه گیری است و اگر دست به سانسور مخالفین خودش نمی زد فضا اینقدر غبار آلوده نمی شد که بدیهیات دینی زیر سوال برود. (799964) (moderator21)
 
مجید
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۳۳:۵۱
دوست عزیز! مشکل از اینجا ناشی میشه که ما خیلی از خرافات و تعصبات وارده شده به دین را بخاطر عدم مطالعه تاریخی و غیره جزو بدیهیات دین بحساب آورده و از آنها به ناحق دفاع می کنیم. مشکل دوم اینه که دینداران فکر می کنند حق دارن عقایدشون به همه تحمیل کنند. (800355) (moderator22)
 
رحمتی
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۵۲:۵۳
دوست گرامی
جناب آقای احمدپور

اگر اکثر و اکثریت ملاک نباشد پس چه چیزی ملاک است؟ حتما اقلیتی که دارای زور و قدرت است.

در یک اجتماع آزاد هر کسی می تواند حرف خود را بزند و دیگران در باره آن قضاوت کند. شما نباید از اینکه دیگران به کامنت شما و یا هر کامنت دیگری منفی می دهند ناراحت شوی.

بحث کردن در مورد هر موضوعی به روشنتر شدن زوایای آن کمک می کند. مطمئن باش پایه های دین آنقدر قوی است که با چند تا کامنت در یک سایت خبری خدشه ای به آن وارد نمی شود. آنچه که بدین و ایمان خسارت وارد می کند دفاع بد و متعصبانه از آن است.

ضمنا وضعیت لباس پوشیدن بعضی از دخترها وپسر ها واقعا جای تاسف دارد. (800386) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۰:۱۷:۱۵
با سلام.
جناب رحمتی.
بنده با آزادی بیان هیچ مخالفتی ندارم اما از آنجا که سایت الف در انتشار پاسخ منتقدان گزینشی عمل می کند و از آن می ترسد که آتش نقد دامن کوتاه جناب توکلی را نیز بگیرد و کشف عورتشان کند حقیر جایز نمی دانم که قسمت نظرات را مانند کاروانسرای عباسی باز بگذارند تا هر کله پزی بدون داشتن نام و نشان مشخص در باب قوانین اسلام اظهار وجود کند.بدرود. (800872) (moderator1)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۱:۱۱:۳۸
اولاً طبق فرموده معصوم، افضل الشرف الادب : بالاترین درجه شرافت، ادب داشتن است. من خودم به بسیاری از نظرات دکتر توکلی انتقاد جدی دارم اما هرگز به خود اجازه توهین کردن به ایشان را نمی دهم. شما که دم از اسلام می زنید چطور از الفاظ سخیفی مثل کشف عورت استفاده می کنید؟ پس فرق شما دکتر تحصیل کرده با آن مداح بی سواد که دارای ادبیات چاله میدانی است، چیست؟

ثانیاً ممکن است یک کله پز نکته ای را مطرح کند که یک عالم از آن غافل بوده
است. چرا شما به جای پرداختن به شخصیت افراد، منطق آنها را نقد نمی کنید؟
ضمناً با این منطق دیگران هم می توانند سواد شما را در حد کله پز دانسته و درنتیجه افاضاتتان را قابل نظر ندانند!
فبشر عباد الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه (800935) (moderator22)
 
سلام
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۱:۰۶:۳۲
سلام علیکم. چقدر خوب است که ما بیشتر نگران مکشوف شدن خودمان در روز «یوم تبلی السرائر» باشیم، تا دیگران. اگر اینجا مثل کاروانسرا نبود که جنابعالی هم نمی توانستی نظر بگذاری!! مشکل امثال شما این است که خیال می کنید کله پز ها حق اظهار نظر در مورد سر نوشت خودشان را ندارند. خیال می کنید شما کله در تنور پخته ها (در این تعبیر وام دار علی مطهری ام) بیشتر می فهمید؟ یا بیشتر حق اظهار نظر دارید؟...شما چه بخواهید چه نخواهید در باب همه چیز اظهار نظر می شود، یا در ظاهر یا در باطن. (801517) (moderator22)
 
ملیحه
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۵:۵۳:۰۹
اینکه شما فکر میکنی افرادی مثل خودتان فقط حق اظهار نظر دارند و برای کله پزها هیچ حقی قائل نیستید واقعا جای تاسف دارد. راههای رسیدن به خدا به تعداد همه انسانهاست.چه بسا حتی یک آدم امی حقیقتی را بگوید که افراد اسلام شناس هم از آن قافلند. باید برای اقلیت های دینی که به حجاب اعتقادی ندارند هم احترام گذاشت و آنها را مجبور به پیروی از اسلام نکرد. چرا که در قران در آیت الکرسی گفته شده که هیچ اجباری در دین نیست و راه مشخص شده. (801881) (moderator102)
 
حمید
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۱:۳۲:۵۷
شما که حتی ادب نداری از اسلام و اسلام خواهی دم نزن
توهین به شخصیت دیگران گویا براتون عادت شده و صد البته عادی آقای مسلمان نما (802326) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۱:۵۶:۱۳
مرسی از این همه توهین! مرد حسابی این چه طرز حرف زدنه؟ بابا تو خوبی! ما بد! (803189) (moderator22)
 
ماسماسک
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۱۰:۰۸
جناب آقای افشین احمد پور شما که رای های موجود در اینجا را ماسما سمک می دانید واحترامی برای افرادی که در اینجا رای می دهند قایل نیستید چرا نظرا ت خود
را با علم به اینکه این افراد این نظرا ت را نخواهند پذیرفت ،در اینجا درج می کنید . کاری نکنید که دیگران به عقل شما شک کنند چون کار بی فایده وبی نتیجه نشانه عقل سلیم نیست . (800409) (moderator102)
 
دکتر افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۹:۵۶:۴۱
برادر روشنفکر من جناب ماسماسک! یک بار پاسختان را مرقوم نمودم و حذف شد پس بار دیگر به شما می گویم که نظرات بنده اگر هیچ فایده ای نداشته باشد دست کم موجب می شود که امثال شما نام مناسبی از میان واژه های حقیر پیدا کنید که وجه تسمیه ای متناسب با تفکر شما داشته باشد! ماسماسک!!!! (801454) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۳۶:۰۹
از خدا جوییم توفیق ادب
بی ادب محروم ماند از لطف رب
بی ادب تنها نه خود را داشت بد
بلکه آتش بر همه آفاق زد (804351) (moderator22)
 
همان ماسماسک
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۳:۲۸:۱۸
جناب آقای افشین احمد پور من یک نظر ساده عنوان نمودم وان این بود که چرا در جایی نظر می دهید که که بسیاری از افراد آن را قبول ندارند و هدفتان از این کار عبث چیست ؟ ( اگر ریگی به کفش خود ندارید ) اما شما در پاسخ به اهانت پرداختید وطرز تفکر من وامثال مرا حقیرانه خواندید .در کدام مکتب ونزد چه کسانی آموخته اید که نظرات کسانی که با شما مخالف هستند حقیرانه بخوانید؟ شما عنوان دکترای را برای خود درج کرده اید ، اگر تمام تحصیل کرده های ما مانند شما فکر کنند و به نظرا ت مخالف توهین نمایند حقیقتاُ که جای گریستن خون است . در ضمن عنوانی که من انتخاب نمودم الهام گرفته از فکر شما بود .دکتر!!!! (804724) (moderator22)
 
ماسماسک
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۵:۱۰:۵۹
جناب آقای افشین احمدپور برای خود بسیار متاسف شدم که باید توسط فاضلانی چون شما هدایت شوم .کسی که عنوان دکتر را یدک می کشد ، اما هنوز احترام به عقیده مخالف نیاموخته است .در ضمن نامی که من انتخاب نمودم الهام گرفته از فکر شما بود .آقای دکتر !جای آن است که خون موج زند در دل لعل زین تغابن که خذف می شکند دیوارش . (805870) (moderator22)
 
دکتر افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۸:۰۲:۱۸
برادر گرامی! خزف درست است نه خذف! ضمنا ً بازار درسته نه دیوار. اصل شعر که از حافظ علیه الرحمة هستش به صورت زیر آمده:
جای آن است که خون موج زند در دل لعل
زاین تغابن که خزف می شکند بازارش
فکر می کنم این بیت را بنده باید بخوانم نه شما. (806154) (moderator22)
 
ماسماسک
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۲۱:۰۴:۱۶
دکتر !فعلا که ماسماسک بازارتان را می شکند هنوز در حد خزف نیستید . از اینکه متن های ناقص ماسماسک را ویرایش می کنید از شما ممنونم بدون تعارف اما نمی دانم باور می کنید یا نه ولی این ها را که نوشته اید می دانستم لطفا چیز های مهمتر البته در حد بنده ی حقیر را تذکر دهید با تشکر ماسماسک . در ضمن از اینکه کمک کردید تا اسم حقیرانه ای در حد فکر خود بیابم از شما بسیار سپاسگزارم .دوست عزیز واقعا ماسماسک را دوست دارم به افراد اطراف خود که می نگرم بیشتر آنان را ماسما سک هایی همچو ن خود می بینم واز اینکه تافته جدا بافته ای نیستم و به عموم شباهت دارم بسیار مسرور می شوم . البته فاضلانی چون شما این مسرت را در ک نمی کنند . وتوضیح در باره ی آن بی فایده است .
دانه باشی مرغکانت بر چنند
غنچه باشی کودکانت بر کنند
دانه پنهان کن به کلی دام شو
غنچه پنهان کن ،گیاه بام شو (809788) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۴۵:۳۶
جناب آقای احمد پور منورالفکر, چرا فکر میکنی که فقط شما درست میگی و بقیه هیچی نمی فهمند. (800727) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۰:۵۵:۴۹
این آیه قرآن عالی بود! این از کجا اومد؟ مگه نمیگن " و امرهم شورا بینهم " بابا من یکی کم آوردم! (801180) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۴۲:۰۰
مشورت با افرادخیرخواه و صاحب نظر ، توصیه شده است اما با انسان نادان، بی اطلاع یا دشمن نباید مشورت کرد. ضمناً آیه اول درباره افرادی است که به هوای نفس خود و وهم و گمان تکیه می کنند و بیشتر درباره غیر مسلمانان و حتی غیر متدینان است ولی آیه دوم خطاب به مسلمانان است و امر به مشورت در بین خودشان می دهد. پس این دو آیه با هم تناقضی ندارند. (804360) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۸:۴۶:۱۳
جناب آقای احمدپور. قدری بهشعور خود و ما احترام بگذارید یا شاید فکر میکنید فشردن دکمه آرا تصادفی است. آیا میدانید اغلب خوانندگان این سایت از افراد تحصیل کرده هستند؟ یا فکر می کنید از هر در و دهاتی می‌ایند و این ماسماسک را فشار می‌دهند؟ ضمنا یادتان باشد که بقول مرحوم شریعتی متفکران مانند چراغ های ماشین و عوام موتور محرکند. پس اندازه هر کدام فرق میکند. (801374) (moderator22)
 
دکتر افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۲:۲۳:۵۱
با سلام. به نظر بنده این نویسنده است که به شعور مخاطب احترام نگذاشته و دلایل سخیف اقامه کرده. یقین داشته باشید اگر کسی پیدا شود و با دلایل محکمه پسند اجباری بودن حجاب را نفی کند بنده اولین کسی هستم که دست ایشان را می بوسم. در باب تحصیل کرده هم که حرفش را نزنیم بهتر است. خودتان می دانید که تحصیل کرده های ما چقدر پشتوانه ی علمی دارند و سوادشان تا چه میزان است.نمونه شان هم همین آقای نویسنده! درباره ی مرحوم شریعتی هم تا جایی که به خاطر دارم ایشان متفکران را به چراغ ماشین تشبیه نکرده اند و اگر سند سخنتان را بیان کنید ممنون می شوم. (804646) (moderator22)
 
ماسماسک
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۰:۲۰:۰۰
فکر کنم که فقط جناب عالی در این کشور با سواد هستید! بهتر است امورات را در دست گرفته مشکلات را مرتفع نمایید .دکتر ! حقیر ترین افراد آنانی هستند که دیگران و نظراتشان را حقیر بدانند . ( کلوخ انداز را پاسخ سنگ است ) (806335) (moderator22)
 
ماسماسک
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۰:۲۷:۳۲
جناب دکتر !در متن هایی که برایتان نوشته ام چند غلط املایی ودستوری نیز هست .شما علاوه بر طب سنتی ، ظاهرا در ادبیات و یافتن غلط های املایی ودستوری نیز دستی دارید . برای آنکه بی کار نمانید سعی کنید آنها را پیدا کنید .ماسماسک حقیر (806342) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۱:۰۳:۲۵
افشین جان , شما اول یک لیوان آب بخور, بعد یک نفس عمیق بکش , بعد ادب یادت میاد و میتونی مودبانه و در آرامش بنویسی عزیزم (801514) (moderator17)
 
دکتر افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۰:۵۹:۲۹
به این دلیل:
http://afshinahmadpour.blogfa.com/ (803360) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۰:۲۰:۰۰
آره جون خودت

هر چي جواب حرفاتم اونجا مي ديم همه رو ساسنور مي كني

الف حتما چاپ كن كه اين بابا ببينه (806334) (moderator22)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۰:۱۶:۵۸
اقا افشین شما ابتدا ادب درگفتار رو یاد بگیر بعد بیا اینجا افاضات کن (802253) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۰:۲۵:۰۳
باسلام به محضر نویسنده ( جناب اقای احمدپور) سیوالی دارم که خواهش میکنم با انصاف و باتوجه به اعتقاداتان پاسخ بفرمایید : تمام ایات قران کریم فقط در مسیله حجاب خلاصه میشود که جامعه بایستی انرا اجرا کند ؟ خیال نفرمایید که من 20 ساله هستم و از روی مسایل غریضی به موضوع نگاه میکنم من حدود 70 سال دارم ایا نمیبایستی سایر مسایل قران نیز مورد توجه قرار مثل عدالت قسط جامعه ایکه بدو دسته خودی و ناخودی تقسیم شده چگونه میتواند خود را ملزم به اجرای فرامین حکومتی کند ؟ یک برسی اجمالی از دادگاه اقتصادی حاکی از فساد حکومتی در درون جامعه است وقتی برخی مدیران و مسئولین اینقدر فساد در جامعه میکنند شما ب ه یک تاری موی خواهران خودت گیر دادی؟ شهید خسر و گلسرخی: انکس که خاکسار کرد خاک مرا ایا شکست با رفت امد حمله اینهمه تاراک؟ این سرزمین چه بی دریغ بود که سایه مطبوع خویشرا بر شانه های ذوال اکتاف پهن کرد و از شانه ها طناب گذر کرد من در کجای این سرزمین ایستاده ام با اندیشه های خسته و خونین ای سرزمین من ثقل جهان کجاست ؟ (802484) (moderator22)
 
دکتر افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۰۸:۲۱
برادر گرامی! عیب ما ایرانیان این است که مسائل را با یکدیگر خلط می کنیم. اینجا بحث بر سر اختیار حکومت اسلامی در تعظیم شعائر اسلامی و استفاده از قوه ی قهریه برای ممانعت از کشف حجاب است و ربطی به معاون اول رییس جمهور یا روابط ایران و بورکینافاسو! ندارد. آن ها در محل خودشان باید مورد بررسی قرار گیرند و این در محل خودش. آنچه که مرا به اعتراض واداشته این است که نویسنده ی مقاله ی مذکور حتی در حد الفبا هم سواد دینی و فلسفی ندارد و بی سوادی در هر دو حوزه از لابه لای جملات گهربار ایشان چکه می کند. اگر قرار باشد هر کسی به نیم مثقال سواد جسارت یابد که در باب احکام الهی مقاله صادر کند دیگر سنگ روی سنگ بند نمی شود. البته بنده مخالفتی با آزادی بیان ندارم اما اگر جناب آقای توکلی و همپالکی هایشان به ایشان اجازه می دهند با این دلایل سخیف به حکمی از احکام دین بتازند به نحو اولی به امثال بنده نیز باید اجازه دهند که در مقام محاجه ، مقاله ی ایشان را مورد نقد قرار دهیم اما وقتی حتی در قسمت نظرات هم سانسور حکم فرماست و یک در میان پاسخ های اینجانب به دوستان منتشر می شود دیگر بحث یک طرفه است و این یعنی بزرگترین خیانت به اسلام و اندیشه و یقینا ً جناب آقای توکلی در آینده ای نه چندان دور باید به خاطر این رفتار زشت و دو گانه پاسخ کوبنده ای دریافت کند تا مایه ی عبرت دیگران شود.
التماس دعا. (804309) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۵۸:۲۴
میزان رای ملت است تاجایی درسته که به تقویت دین بیانجامد واین فرق مهم بین ملت ما دیگران است والی همرنگ جماعت بی تقوا شدن که افتخاری نداره (799990) (moderator21)
 
يك بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۴۳:۱۷
حتي اگر راي ملت به محو دين هم بيانجامد باز هم ميزان راي ملت است. خدا در قرآن مي فرمايد:

1- فمن شاء فليومن و من شاء فليكفر (هر كس مي خواهد ايماد بياورد و هر كه مي خواهد كفر بورزد)

2- انا هديناه السبيل اما شاكرا و اما كفورا (ما راه هدايت را نشان مي دهيم تا اگر انسان خواست شكر كند يا كفر بورزد.)

3- لا اكراه في الدين

4- انما انت مذكر لست عليهم بمصيطر (اي پيامبر تو تنها تذكر دهنده هستي و بر آنها سيطره اي نداري)

5- ولو شاء ربك لآمن من في الارض كلهم جميعا افانت تكره الناس حتي يكونوا مومنين (اگر پروردگارت مي خواست همه مردم روي زمين ايمان مي اوردند. اي پيامبر، آيا مردم را مجبور مي كني تا ايمان بياورند؟ )

با دقت در آيات فوق و بسياري آيات مشابه ديگر متوجه مي شويم كه در اين دنيا، همه چيز به اراده انسان و انتخاب او واگذار شده و هيچ محدوديتي براي انتخاب بدترين چيز يا بهترين چيز وجود ندارد. (800373) (moderator22)
 
ح.ا
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۶:۳۵:۳۳
حالا حتماً تصمیم در باره اینکه این رای مردم و جمله میزان رای ملت است به تقویت دین می انجامه یا بی تقوایشون با شماست و فقط هم شما و همفکراتون میتونین در باره نظر بدین و تصمیم بگیرین بقیه هم برن کشکشون و بسابند و موشوارشون رو تقدیم شما کنن.آقا جان به نظر دیگران هم احرام بزارید. (802884) (moderator22)
 
فاطمه
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۰۱:۲۹
دموکراسی یا تحمیق توده ها؟ اگر بخوان رفراندوم برگزار کنن واز همه بخوان بیان رای بدن به حجاب اجباری یا آزاد این پوزه بی حیا ها هست که به خاک مالیده میشه. چون زن با حجاب علاوه بر حجاب و پوشش تاسی بر مولایش حضرت زهرا داره و سعی میکنه که نا محرم کمتر ببیندش. ولی زنان بی حجابی که از بی غیرتی و در نتیجه بی محبتی همراهانشون رنج میبرن در پی نگاه با محبتی از هر چه خدا به آنها بعنوان زیبایی داده استفاده میکنن. و چقدر هم که در خسرانند چون در پایان نه شرافتی دارن و نه دنیایی و نه آخرتی.
در ضمن آقا ی دکتری که فقط عنوان دکتری رو به دوش میکشید، برای چه در کشورهایی که حجاب آزاده تجاوز به عنف هم بیشتره؟ قیاس حجاب و بانک و چاقو مع الفارق بوده و به نظر میرسه شما دوباره از اول برید و سر کلاس لیسانس بشنیند براتون بهتره تا بیاید درباره چیزی که خبر ندارید یا محدود اطلاع دارید نظریه پردازی کنید. چون شما برای این نوشتارتون در پیشگاه جامعه و خداوند مسئولید. (800124) (moderator21)
 
يك بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۴۵:۱۵
شما اين آمار بيشتر بودن تجاوز و جنايت در كشورهاي با آزادي حجاب رو از كجا آورديد؟ كاش به جاي يك طرفه قضاوت كردن قدري هم تحقيق مي كرديم! (800376) (moderator102)
 
آرمان
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۱۸:۵۲
واقعا برای شما فاطمه خانم متاسفم بابت این ادبیاتتون. شما که به قول خودتون از حضرت فطمه زهرا تاسی گرفتید هنوز نمیدونید که به عنوان یه زن چطور صحبت کنید اونوقت برای دیگران نسخه هم میپیچید؟ من از دوستان دیگه خواهش میکنم قبل از کامنت گذاشتن به نظر دیگران هر چند غلط احترام بگذارند. (800519) (moderator102)
 
فاطمه سبحانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۰:۲۳:۲۲
سرکار خانم من فکر میکنم همه حجاب و دین و ...برای اخلاق و انسان سازی است .بهتر است بعنوان یک زن مسلمان که باحجاب بودن را قبول دارد روی رفتار و ادبیات خود نیز قدری تامل بفرمایید!
در ثانی شما آمار صحیح تجاوز به عنف در کشورهای آزاد را از کجا آورده اید؟ (800878) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۰:۲۵:۲۵
مولا واسه خانم ها استفاده نميشه (800880) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۰:۲۷:۳۴
برای چه در کشورهایی که حجاب آزاده تجاوز به عنف هم بیشتره؟ كي همچين حرفي زده نا امن ترين كشورها واسه خانم ها افغانستان و سومالي و .... هست حالا شما امار تجاوز در ايران را داريد؟ (800886) (moderator1)
 
خیالباف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۳۰:۱۳
چه قدر مطمئنی؟؟؟ همین بگیر و ببندها که تمومی نداره خودش نشون میده که رای غالب کدوم وریه (801030) (moderator102)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۲:۲۴:۳۳
به نظر من هم دموکراسی یعنی جمهوری احمق ها.
توده مردم عموما یا در فکر و کار عشق و عاشقی و ازدواج و دختر و دوستی هستن یا سرشون به پول درآوردن مشغوله و از موضوعاتی که به ساده ترین روش حس می کنن بیشتر چیزی نمیفهمن. کافیه دروغ و راست رو بپیچی بزاری جلوشون، همشو راست می پندارند. میشه بهشون راست رو جوری گفت که جور دیگه برداشت کنن. در حال حاضر هم تفکرات مردم تابع رسانه های بزرگه، حالا اون رسانه می تونه بی بی سی باشه، می تونه صدا و سیمای ایران باشه، فرقی نمی کنه. چند تا مثال می زنم
1 - الان دغدغه عموم حقوق زنه، هر کی می خواد خودشو مترقی نشون بده یه حق به زن میده ، یکی میکوبه تو سر مردا. این از کجا اومده؟ از تلقین رسانه های غربی برای فشار به جمهوری اسلامی.
2- الان دغدغه عموم بیکاریه. نکته جالب اینه که برای افراد بی سواد و کم سواد به اندازه کافی شغل هست. پس بیکاری مال به اصطلاح با سواداس.
کیا تو جامعه با سوادن؟ دخترا. چرا؟ چون به این طریق به غرب می گیم ما با کلاسیم. پسرا کجان؟ سربازخونه. چرا؟ چون ممکنه برن دانشگاه به حقوقشون آشنا بشن و فردا شاخ بشن و حقشونو بخوان.مگه دخترا نمی خوان؟ تاریخ نشون داده که جنس مونث قدرت اعتراضی چندانی نداره.
3- الان دغدغه سن ازدواجه. کی باعث شده؟ همونی که جوری برنامه ریزی کرده دخترا بیشتر برن دانشگاه. چطور؟ دختری که میره دانشگاه شغل می خواد. چه ربطی داره؟ ربطش اینه که تو کل دنیا فعلا منابع شغلی کمه. من که نفهمیدم؟ ربطش اینه که پسرای تحصیل کرده سربازی دارن. یعنی چی؟ یعنی اینکه دخترا می رن سر کار. فکر کن، چند تا برنامه تو صدا و سیمای ایران به موضوع بالا رفتن سن ازدواج پرداخته و چند تا به حماس؟ چند تا برنامه تخصصی در مورد مشکلات سربازی برای جامعه تو صدا و سیما داشتیم چند تا در مورد آشپزی؟ چقدر در مورد علم و دستاوردهای دانشگاهها برنامه داشتیم چقدر در مورد فوتبال. می گی فوتبال رو مردم دوست دارن؟ همینه که می گم دموکراسی یعنی جمهوری احمق ها، اینجوری نیست، رسانه ها دوست دارن که تو مردم فوتبال دوست داشته باشن. هیچ دقت کردی بحث اختلاس 3000 میلیاردی چه راحت جاش با کار شیث رضائی تو صحبت های مردم عوض شد؟
فکر میکنی چاپ بشه؟ من که فکر نمیکنم. (801233) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۷:۳۲:۵۰
شما اول شعورت رو درست كن و به مردم توهين نكن.حجابت پيش كش (801304) (moderator22)
 
سلام
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۱:۰۹:۰۱
بالاخره دموکراسی است یا تحمیق توده ها؟ اگر تحمیق توده ها است پس چرا می خواین رفراندوم برگزار کنین؟؟!! در ضمن تا جایی که یادمان می اید پیامبر اکرم، امیرالمومنین و فاطمه س پوزه دشمنانش را بخاک نمی مالید. آنها حتی حقوق کشته های کفار را هم رعایت می کردند (801519) (moderator17)
 
حمید
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۱:۴۲:۲۰
تا نظرتون راجع به صیغه یکساعته چی باشه ..... یادم نمیاد پیامبر چنین موضوعی رو حلال دونسته باشه که برخی دوستان با کلاه شرعی سعی در توجیه آمار دارند (802339) (moderator22)
 
ناصر
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۸:۴۶:۱۰
سركار فاطمه خانم
هموطن عزيز اگر دموکراسی
تحمیق توده ها است مجبور كردن ملتي يا بخش بزرگي از ان به انجام كاري كه دوست ندارند واقعاچيست؟ سوال بنيادين من اين است كه من و شما به عنوان دو شهروند اين كشورچرا داراي حق مساوي در انتخاب سبك زندگي نيستيم ؟وسبك زندگي شما به من تحميل ميگردد. واقعا چرا؟جواب منطقي بدهيد .لطفا پشت اسلام هم پنهان نشويد. چون من يك مسلمان هستم. (803540) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۱:۱۸:۲۸
shoma hejabeto hefz kon kasi mane nemishe
chera narahat mishi? (803757) (moderator22)
 
جلال
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۴۵:۲۶
کاش همه جا به این رای مردم احترام میزاشتید. در ضمن نظر کاربرهای الف نظر مردم نیست (800234) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۲۱:۲۸
فکر نظرات مردم در الف هم مثل اون 63٪ هست ؟خیر این مثبت و منفی ها نظرات

مردم هست (801010) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۷:۰۹:۵۱
بي أدب اين فشار دادن ماسماسك حق مردم هست (800594) (moderator102)
 
يك بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۲:۴۸:۲۴
بنده نيز به شما جناب آقاي احمد پور اكيداً توصيه مي كنم قبل از وارد شدن در حوزه نقد و داوري، ابتدا قدري ادبيات خود را تصحيح نموده و به جاي متلك پراندن و مسخره نمودن، منصفانه به نقد متن بپردازيد. (800090) (moderator21)
 
دكتر ياسر سبحاني فرد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۲:۵۹:۰۸
با سلام و احترام به نظر شما

رو به همه مي گويم. چرا دوست داريم به جاي پاسخ به ديگران شخصيت طرف را بكوبيم.

ما ايراني ها بايد ياد بگيريم به جاي شخص نظر را نقد كنيم.و اين همان آموزه علي (ع ) است كه مي فرمايد به حرف نگاه كن نه به گوينده

در مقالات قبلي هم كه الان روي سايت است افراد مخالف نظر شما همين رفتار را داشتند. در آن مقالات دوستان اصلاح طلب بنده را مورد آماج قرار دادند و اين بار لابد مذهبيون و اصولگرايان.

اگر از خود دفاع كنم مي گوييد به خود مغرور است اگر دفاع نكنم مي گوييد حرفي نداشت و حرف ما حق بود. داستان همان پير مرد و الاغ و نوه است كه هر كاري كني مردم حرفي ديگر خواهند زد

البته بنده با علم به چنين برخوردهايي نظراتم رو بيان مي كنم. و حتما در هر نظري مخالفاني هستند و مخالفاني با رفتارهاي اينچنيني هم هستند.

متاسفانه افرادي همچون بنده بايد از دو طرف بسوزيم ولي اشكالي ندارد. هر چه دلت تنگتان مي خواهد بفرماييد (800118) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۱۹:۴۵
چنین برخوردی از شما با این لحن الان گواراست . در نوشتارهای قبل صبرتان کم بود. (800313) (moderator22)
 
هدیه
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۵۶:۳۷
بنده با نظر دکتر سبحانی موافقم . مسله حجاب با این دیدی که الان هست و وقتی می گیم حجاب فقط مسله مربوط به خانم ها دونسته میشه واقعا یک راه بیشتر نداره اونم آزاد گذاشتن انتخاب پوشش هست که البته تا چند نسل بعد در ایران اتفاق نمی افته تا چه پیش آید . من مطمئنم همونطور که در بسیاری از مسایل دیگه زن ها نیم تونن اظهار نظر کنند و هنوز برای کارهای خیلی کوچیک زیر سایه مردها هستند اختیار پوششون رو هم نخواهند داشت و چه تاسف بار که زن ها همیشه از پوشش و ظاهرشون قضاوت می شن . (800746) (moderator22)
 
دکتر افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۰:۰۲:۱۶
جناب آقای دکتر سبحانی فرد! بنده با شخصیت شما کاری نداشتم و ندارم و نخواهم داشت چون اصولا ً شما را نمی شناسم و آنچه که به شما برادرانه گفتم فارغ از لحن پرچرب آن یک توصیه ی منطقی بود. استدلال های شما واقعا ً پیرزن مادر مرده را به خنده وا می دارد.اینکه بنده به شما می تازم به این خاطر نیست که معتقد به آزادی بیان نیستم. بنده معتقد به آزادی بیانم اما شما در کسوت یک فرد مذهبی مشغول شکستن حدود خدا هستید و خیالتان هم راحت است که سایت الف پاسخ منتقدان شما را سانسور خواهد کرد. اگر آماده اید در سایت دیگری که قباله و بنچاق نمایندگان مجلس و سیاستمدارن نباشد برهه ای را معین کنید تا در این باب سطر به سطر نوشته ی شما را مورد نقد قرار دهم و مغالطه های آن را آشکار سازم اما اینجا که شبیه بساط مارگیری است جز توهین به ساحت علم و شکستن حدود خدا نتیجه ای حاصل نمی شود.التماس دعا. (800853) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۲۳:۵۱
حدود خدا در آفرینش انسان هست ، هیچ انسانی بر انسان دیگه ای برتری نداره

نه در هیچ جای و نه حتی و حتی در ایران ! (801013) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۳۲:۰۹
حیف مدرک دکترا که یه شماها دادمد لااقل ادب داشته باشین (801034) (moderator102)
 
خیالباف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۳۲:۵۰
جناب دکتر! ما تنها کشوری هستیم که حجاب اجباری داریم....6 میلیارد آدم روی کره زمین همچین قانونی ندارن....ضمن اینکه وقتی این همه در موردش بحث میشه پس مشکلات اساسی وجود داره (801035) (moderator102)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۱:۵۲:۲۴
آقای خیالباف

مثل اینکه هنوز نمیدونید اینجا کشور اسلامیه.

اگه کشورای اسلامی قانون اسلامی رو رعایت نکنن،دلیل بر درست بودن کاراشونه؟

وقتی حجاب واجبه ،یه عده هم نخوان بهش ملتزم بشن دیگه چه تضنینی برای اجرای دیگر احکام اسلامی هست؟
فکر میکنید اگه این مورد رو آزاد بذارن انسان سیری ناپذیر دیگه قانع میشه؟

اگه خبر ندارید برید وغرب رو ببیند که به خاطر این جور آزادیا به چه فضاحت های دیگه ای دچار شدن،
اگه میخواین کشور ما هم مثل غرب اونقدر به فساد کشیده بشه ،نظر به آزادی حجاب بذارین..... (801591) (moderator17)
 
خیالباف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۰:۱۹:۴۷
جناب سلام

منظورتون از کشور اسلامی چیه؟؟؟ چرا فکر میکنین که فقط شما مسلمونید و در بقیه دنیا دیگه مسلمونی وجود نداره؟؟؟ مالزی...اندونزی..کویت...عراق...امارات...اردن...تونس...مصر...همه ی این کشورها هم مسلمون هستن خیلی هم بیشتر از من و شما...حتی در قلب اروپا و آمریکا هم مسلمون هست...اونا چطور دارن اونجا و در محیطی که شما بهش میگی فاسد زندگی میکنن....تحقیق کنیم ببینیم اونجا امنیت خاطر دارن یا اینجا در ایران...
واجب بودن حجاب ثابت نشده و این نظر شماست که میگید واجبه....ضمن اینکه اگه واجبه شما که اعتقاد داری بهش عمل کن نمیتونی من رو وادار کنی که منم رعایت کنم در حالیکه بهش اعتقاد ندارم....
اینطور که شما دارید میگید بقیه ی دنیا در منجلاب فساد دارن دست و پا میزنن و فقط کشور ما پاکه؟؟؟ به این حرف اطمینان دارین؟؟

بنده هم به غرب رفتم و هم به شرق دنیا....اون چیزی که من دیدم فساد نبود بلکه پذیرش دیدگاه مخالفین در هر موضوعی بود..
باید یاد بگیرین که در کنار هم با سازگاری زندگی کنین...گروهی اندک نمیتونن نظرشون رو بطور دائم و با زور بر اکثریت تحمیل کنن....
این که من و شما این همه با هم بحث می کنیم و اینکه این لینک این همه در زیرش نظر داده شده نشون میده که بر سر این موضوع در جامعه تنش وجود داره و نظرات متفاوته و حجاب اجباری جوابگو نبوده و مشکل اساسیه...
اینکه این همه بگیر و ببند در جامعه میشه و اینکه کلی نهاد و سازمان و ارگان و ستاد برای رعایت حجاب هست ولی باز هم موضوع حل نشده که حتی بدتر هم شده اینهم دلیلی بر رد ادعای شماست...اگه مردم چیزی رو بخوان هیچکس نمیتونه برای ابد اونو ازشون بگیره... (802258) (moderator22)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۲:۲۰:۴۸
ما هیچ وقت مسلمون بودن اونا رو زیر سؤال نبردیم، واگه کسی بخواد به اونا تعرض
کنه ما از خدا میخوایم که تا پای جونم هم که شده برای حفظشون یاریمون کنه.

ما هر کاری هم بکنیم نمی تونیم از واقعیت دور شیم،شما اگه میگید خارج رفته اید

چرا واقعیت ها رو نمیگید؟
اصلا اونا هیچی، من خودم هم محجبه هایی رو سراغ دارم که با نهایت آرامش روانی

دارن زندگی میکنن(البته منظورم تنش های مربوط به جنس مخالفه)
وهم بد حجابهایی رو که درگیری های ذهنی چقدر اونا رو از همه چیز بازداشته.(البته منکر یه عده مستثنائات نیستم)ولی مطمئنا بدونید که حجاب آرامش میاره .

از همه ی اینا جدا فرض کنید واجب نیست(که البته با دلایل قطعی میتونم خلاف
اینو ثابت کنم) جان دادن وفدا شدن میدونید یعنی چی؟؟

فقط کافیه چند دقیقه بهش فکر کنید،ولی بدونید که شهدایی که برای حفظ ماها

قدم در راه فدا شدن گذاشتن همگی سفارش به حجاب کردن وگفتند:

"حجاب تو بهای خون من است....."
آیا ادای دین کرده ایم یا میخواهیم به راه خود برویم؟؟؟؟؟ (804644) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۸ ۰۰:۳۵:۲۱
به این نظر مثبت دادم چون منصفانه و از سر درد نوشته شده بود؛ اما با بخش پایانی آن کمی مشکل دارم. هر چند شهیدان حق بزرگی بر گردن ملت دارند اما این امر موجب نمی شود که بخواهیم ملت را در انتخاب هایشان محدود کنیم؛ چرا که این حق خدادای ملت است که در کلیه شئونات مربوط به خود از ریز و درشت، تصمیم گیری کند. ضمناً ادای دین به خون شهدا وقتی محقق می شود که این حجاب ، آزادانه و از روی عقیده انتخاب شده باشد و نه از روی اجبار. (806642) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۴:۵۰:۲۹
اسلام دین زور و اجبار نیست. دین رحمت و هدایت است. (804086) (moderator22)
 
سلام
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۱:۱۵:۳۸
به نظر می رسد شما بیشتر در مورد رفتار پیرزنهای مادر مرده دارای تخصص هستید، این طور نیست آقای دکتر! لازم به ذکر است غذاهای پرچرب و همچنین لحن پر چرب برای فشار خون این گروه سنی ضرر دارد. ضمنا اگر شما حدود خدا را می شناسید، لطفا اول خودتان رعایت کنید، بعد به دیگران توصیه کنید. خدا برای حفظ حدودش، محتاج حد شکنی نیست. اگر نصیحت برادرانه این است، وای به حال مومنان که با هم برادرند! اگر اینجا بساط مارگیری است، برای چه در این بساط شرکت می کنید؟! (801530) (moderator5)
 
هموطن
Denmark
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۳:۱۶:۲۳
جناب آقای دکتر محترم :
اگر یدک کش عنوان پر طمطراق ( دکتر ) هستید ؛ لااقل کلمات و مثالهایتان را طوری انتخاب بفرمائید که به یدک کشی دکتر نخندیم .پیرزن مادر مرده ....بساط مارگیری ...اینگونه واژه ها نشانگر این هست که جنابعالی واژه دکتر را عاریه گرفته اید . بنده 25 سال هست که ایران نیستم ولی این دلیل نمیشود که ندانم در ایران مدارک جعلی زیاد دست بدست میشود .یکایک نظرات را میخوانم ؛ چرا که موضوع برایم بسیار حساس هست ؛ کسانیکه از یدک کش استفاده نکرده اند ؛ بسیار منطقی ؛ سلیس و بدون غرض ورزی نظراتشان را ابراز نموده اند .

اتفاقا علی رغم ایمان و اعتقادی که به جوانان سرزمینم دارم و دوست دارم چشم بسته مدارک آنها را تائید نموده و پذیرش صادر کنم ؛ همین موضوع مدارک جعلی بنده را وادار کرده تا آنها را بیشتر بررسی کنم تا فردا خدای ناکرده مورد باز خواست قرار نگیرم .
ضمنا جناب دکتر : آیا میدانید در دانمارک تمامی افراد ( از کودک نوزاد تا خانم نخست وزیر ) فقط و فقط با اسم کوچک خطاب میشوند . به کسی پیشوند دکتر و مهندس و آشغالی و بقال ...نمیدهند و فقط می گویند ؛ لارس ؛ مارتین ؛ احمد ؛ غاسموس ؛ شالوته ؛ بتینا . ( یعنی حتی بدون خانم و آقا )
میدانید چرا ؟ چون جامعه دموکراتیک و بی طبقه هست . وزن و مقام یک نخست وزیر با یک نقاش ؛ راننده کامیون ؛ دکتر ؛ مهندس ؛ دانشجو و بیکار و حتی کارتن خواب یکی هست و هیچ تبعیضی بین افراد نیست ؛ به جهت شغل و مقام و پیشوند و پسوندشان . (801708) (moderator21)
 
دکتر افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۱:۰۱:۰۹
هموطن گرامی!
برای پی بردن به جعلی بودن یا نبودن مدرک دکترای حقیر مطلب زیر را عجالتا ً بخوانید تا بعد!
http://afshinahmadpour.blogfa.com/ (803362) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۵۸:۱۶
صحت یا عدم صحت مدرک دکترای شما اصلاً اهمیت ندارد. مهم رعایت اخلاق است که گویا جنابعالی بهره ای از آن ندارید. (804377) (moderator22)
 
خواننده
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۱:۳۹:۱۶
اولا تشکر بی پایان از سایت الف و دکتر سبحانی به خاطر جسارت و انتشار چنین مقاله بی نظیری که در طول تاریخ انقلاب اسلامی شاهد شدیم
ثانیا در جواب دوستمون دکتر افشین فقط باید ابراز تاسف کرد ؛
جامعه ما به جای پیشرفت و تفکر در اقتصادو علم و کار؛ بیشتر به حجاب یا بی حجابی می اندیشد.چرا؟ چون حقوق بشر در ایران با فطرت آفرینش انسان در تضاد است و اگر اینگونه نبود ما باید الگوی جهانیان می شدیم ولی فعلا مضحکه دنیا شده ایم
شما هم بهتر است کمی به خود بیایید و دست از این بچه بازیها بردارید عاقلانه فکر کنید نه با تعصب / (802334) (moderator22)
 
حمید
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۱:۴۷:۲۰
حالا خوبه همه نظراتو دادی جوابشم گرفتی و باز حرف خودتو میزنی
بیخیال اخوی (802345) (moderator22)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۹:۵۲:۴۸
جناب آقای دکتر افشین احمدپور عزیز

با سلام
شما فکر می کنید از بسیاری از علما که معتقد به وجوب حجاب و در عین حال منکر اجبار آن هستند دانشمندتر می باشید.
پس لطفاً به این سوالات پاسخ دهید:
1- آیا در زمان پیامبر یا ائمه، حجاب ، اجباری بوده است؟ (ر.ک. کتاب حجاب اثر شهید مطهری و تأکید ایشان بر عدم اجبار و اکتفا به نصیحت از جانب معصومین)
2- آیا در حکومت پیامبر (ص) و علی (ع) در صدر اسلام یهود و نصاری حجاب داشتند یا اجباری برای آنها بود؟ (طبق روایات فراوان قطعاً خیر)
3- آیا بیحجابی ترویج فساد ، فحشاء و تجاوز است؟ اگر چنین است باید بپذیریم در صدر اسلام با صدور جواز بی حجابی برای اهل کتاب جواز ترویج فساد برای آنها صادر شده است! یا اینکه بیحجابی اصلاً ربطی به ترویج فساد ندارد. بلکه رفتار انسانها است که مروج فساد است و بهمین دلیل اسلام (بر خلاف جمهوری اسلامی!) حجاب را در جامعه برای افراد غیر مسلمان کاملا ً آزاد گذاشته و برای مسلمانان نیز فقط به نصیحت اکتفا کرده است. (در واقع پوشش در جامعه اسلامی مرز دارد ولی مرز آن پوشاندن موی سر نیست بلکه "ترویج فساد" است)
4- تصور کنید دختر خانمی بی حجاب ، خیلی ساده لباس پوشیده (مثلاً تونیک شلوار) و موهای خود را ساده جمع کرده و در پشت سر با یک کش بسته است. کتاب و دفتر خود را زیر بغل زده و آرام و سر بزیر در کنار پیاده رو در حال قدم زدن بسمت دانشگاه است. از سمت مقابل دو دختر چادری با کفش و روسری قرمز در حالی که آدامس میجوند ، زیر ابرو را برداشته و با چشم و ابرو انداختن به هم بلند بلند می خندند و به سمت پارک می روند. بنظر شما کدامیک موجب تحریک جوانان محل خواهد بود؟ (حال بنظر شما اگر گشت ارشاد سر برسد کدامیک را دستگیر خواهد کرد؟)
4- شکی نیست که بی حجابی امری شخصی نیست و طبق دستورات اسلام گناه می باشد و ... ولی آیا از هر گناه اجتماعی می توان با اجبار جلوگیری کرد. مثلاً شخصی عادت به غیبت کردن دارد (فرضاً بدون اینکه تهمت بزند) آیا ما بخاطر اینکه غیبت یک گناه اجتماعی است و طبق روایات گناه آن از سی بار زنا با محارم در خانه کعبه بدتر است مجاز هستیم فردا بیاییم قانون بگذرانیم اگر کسی غیبت کرد مجازاتش صد ضربه شلاق است؟ پس در نتیجه به صرف اینکه گناهی اجتماعی است (هر چند بزرگ) مجوزی برای اجبار در نفی آن صادر نخواهد بود بلکه اینگونه رویه ها بدعت در حکم خدا و حرام بوده و همین بدعتهاست که نتیجه اش را بعد از 33 سال در سطح جامعه مشاهده می کنید.
5- در خاتمع عرایضم از شما می پرسم آیا رفتار شما که سخن مخالفانتان را موجب خنده "پیرزنهای مادر مرده" می دانید ترویج دین و اخلاق و دعوت به اسلام است؟ (حالا بگذریم از این نکته که عموماً "پیرزنها" مادر مرده اند شاید منظورتان پیرزنهای فرزند مرده یا جوانان مادر مرده بوده یا .... بگذریم!)
عزت زیاد (802468) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۸:۰۲:۴۷
بهترین و مستدل ترین پاسخی بود که در قسمت نظرات این مقاله خواندم. واقعاً از شما متشکرم (804382) (moderator22)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۲:۳۱:۰۲
قابل توجه شما دوست عزیز.

وقتی رفتاری اجتماعی است یعنی رفتار شما مؤثر است در اجتماع

لذا به همین سبب است که بحث حقوق افراد مطرح می شود.

وقانون هم برای همین رفتارهای اجتماعی وضع شده است،

چطور میتوان از یک رفتار اجتماعی که با توجه به تعریفی که برای آن شده است

به سادگی چشم پوشید این یعنی حقوق افراد دیگر را نادیده گرفتن!! (804654) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۸ ۰۰:۲۶:۲۴
آیا اگر به خاطر حقوق افراد دیگر، حقوق یک گروه بزرگ از جامعه را بدون رضایت خودشان محدود کنیم، آیا به نظر شما عادلانه رفتار کرده ایم؟ (806632) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۴:۴۷:۰۴
درود بر صراحت آقای دکتر سبحانی فرد. (804079) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۲۲:۵۲
البته اگر این ماسماسک مثبت باشند و تایید کننده نظرات آقای افشین احمد پور باشد اشکال ندارد و می تواند قابل استناد و مهم باشد (800173) (moderator21)
 
دکتر افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۰:۰۵:۴۸
پاسخ پیشین حقیر به علت بر ملا شدن پاره ای از اسرار جناب آقای دکتر توکلی که در آینده در کتاب «سیاست لعنتی» در فصلی مشبع به شخصیت ایشان و اعتبار سخنان و مدرک تحصیلی شان خواهم پرداخت و آن را به صورت پی دی اف در اینترنت منتشر خواهم کرد حذف شد اما مجددا ً تاکید می کنم که بنده نه در باب نظر خویش و نه در باب مقالات دیگران هیچ ارزشی برای مثبت و منفی قائل نیستم. حق بودن معیار خاص خود را دارد که انطباق با نفس الامر است. (800858) (moderator1)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۱:۱۶:۳۳
همیشه در نظر داشته باشید که امکان دارد حق، یا بخشی از آن نزد دیگران باشد و دانسته های ما نسبت به نادانسته هایمان بسیار اندک است. پس بجاست که قدری متواضعانه با دیگران و نظراتشان برخورد کنیم. (800942) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۰:۲۷:۲۵
اول خود را احمدپور معرفی کردی و چند سطر بعد که اعتراض مردم و یا به قول شما ماسماسکچی ها را دیدی دکتر احمدپور شدی تا کمبود ادب و دانش خود را پشت عنوان دکترا که متاسفانه امروزه با وجود افرادی چون شما به غایت بی اعتبار شده پنهان کنی اما اگر برای افکار عمومی و خرد جمعی یا به قول شما مثبت و منفی ها ارزشی قائل نیستی لازم نیست به خود زحمت داده و اسرار هویدا کنی در ضمن اگر خرد جمعی ارزشی ندارد حتما بشریت باید از خرد شما بهره برد و عقل ناقص و دانش اندک شما در کنار رضایت شدید جناب خودتان از نفس مبارکتان و خودشیفتگی بی حد و حصر عالیجناب ملاک تشخیص حقیقت باشد به امید رشد فکری عقلی و شخصیبی شما (801138) (moderator22)
 
میرجوادی
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۱:۱۲:۳۰
آقای احمدپور مسئله حق بودن یا نبودن با مسئله مقبول بودن بسیار متفاوت است. هر کس بر اساس عقاید خودش معیار خاص خود را برای تعیین درستی و حقانیت داراست . پس یک معیار مشخص برای تعیین حقانیت نداریم. شما به عنوان یک مسلمان سنت گرا معیار های خودتو داری شخص دیگری با اعتقاد به یک دین و مکتب دیگر(یا حتی یک مسلمان دیگر) معیار خودشو داره . و اختلاف عقاید هم از تفاوت همین معیارها به وجود میاد. اما بحث دوستان در اینجا میزان مقبولیت عمومی عقاید شماست نه حق بون یا نبودن آن که عرض کردم معیار واحدی برای اندازه گیری آن نداریم پس بیایم برای رای و نطر مردم احترام بیشتری قائل باشیم. موفق باشید. (801524) (moderator17)
 
دکتر افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۵:۵۸:۳۶
برادر گرامی! رأی اکثریت مقبولیت می آورد اما مشروعیت خیر. مشروعیت از طرف شارع مقدس وضع می شود و اگر تمام هفت میلیارد بشر ساکن بر کره ی زمین بر خلاف نظر شارع بر نظری توافق کنند آن نظر پشیزی نمی ارزد.التماس دعا. (801886) (moderator102)
 
سلام
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۱:۲۰:۵۷
و نفس الامر هم که لابد ملک طلق جنابعالی و همفکرانتان است. دقت کنید! ان شاء الله نوبت کشف اسرار همگی مان می رسد؛ «یوم تبلی السرائر» اندکی صبر سحر نزدیک است. پس معلوم شد منظورتان از نقد سطر به سطر این بود!. شما کینه و عناد شخصی دارید که در بحثی در مورد حجاب شخصیت و اعتبار سخنان و مدرک تحصیلی اقای توکلی! را رو می کنید. اقای توکلی بی سواد باشد یا باسواد، در اصل داستان چه فرق می کند. شما خودتان را رسوا کردید. راستی در کامنت اول افشین احمدپور بودید و در کامنتهای بعدی دکتر افشین احمدپور شدید(!) شهید مطهری سخنی در باب اینکه حق با دکترها نیست گفته است؟!! (801544) (moderator5)
 
جعفریان
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۰۰:۵۰
بله واقعاً! امورات دینی را باید به آدمهای بی منطقی همچون شما داد تا دخل دین و دنیای مردم را درآورید! امثال شما با این تفکر کارنامه بسیار درخشانی در این زمینه دارید ولی مطمئن باشید مجال نمی یابید که با نام دین مردم، کم فهمی هایتان را توجیه کنید. البته شک دارم که شما یک دیندار باشید. یحمتل از همان لشکر سایبری ضد دینان هستید که می خواهید با نام یک دیندار، با ابروی دین بازی کنید. بد متوجه شده اید مشتی، این حربه ها دیگر جواب نمی دهد. (800263) (moderator22)
 
ابوالفضل
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۷:۲۱:۱۰
دو کلام حرفِ حساب را با دو کلام حرف حساب جواب میدهند. نه با توهین به شخصیت فرد مقابل.
شما که اینقدر آیه از قرآن میخوانید، چطور به این امر دقت نکرده اید؟؟؟ (800612) (moderator102)
 
ماز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۱۵:۰۳
اقای احمد پور درگذشته فشار دادن ماشه تفنگ چیزها رو عوض میکرد و امروزه فشاردادن به قول شما همین ماسماسک ها...این ماسماسکها یعنی افکار عمومی (801007) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۷:۱۶:۲۲
موس موسکهای فشاری برای فشار به مغز های پر ساخته شده اند. و مغز های خالی برای فشردن این موس موسکها. (801298) (moderator22)
 
amir
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۹:۲۰:۴۲
جناب منورالفکر

اتفاقا در طول تاریخ اقبال و ادبار مردمان و جهت گیری کلان آدمیان روند تاریخ و سپهر معارف بشری را رقم زده
کمترین چیزی که در گذر ایام و تاریخ با همین آراء و تلاشهای فرد فرد مردم ثابت شده حذف تدریجی اندیشه های واپسگرا، یکسونگر، اجبارمدار، انسان ستیز و تمامیت خواهی است که به روشنی می دانید روی سخنم با چه تباری از افکار و آقایان است (801418) (moderator22)
 
کنجکاو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۴:۳۶:۵۳
از جناب آقای افشین احمد پور خواهشمندم در مورد عبارات زیر بیشتر توضیح دهند:
1- مبحث ضرب و تقسیم در ریاضیات دوم دبستان !!!
2- یک مثقال سواد ؟؟؟
3- نظرات مشعشع !!!
4- حضرات موشواره چی ؟؟؟
5- آزاد گذاشتن لاابالی گری !!!
6- فشار دادن ماسماسک؟؟؟ (804067) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۹:۲۵:۴۰
واقعا افشین بی ادبی کرد/ ما از طرف ایشان از جناب سبحانی غدرخواهی می کنیم/ از طرف دوستانش (804490) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۱۰:۲۴
با نوشتار شما موافقم. با زور نميتوان كسى را با حجاب كرد. (799647) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۳۰:۲۴
در واقع دلیل وجود این به اصطلاح "بد حجابی "همان اعمال زور است. (801031) (moderator102)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۱۱:۰۳
چه عجب يه نفر پيدا شد حرف درست را بزند بابا اين چه منطقيه كه همه مسلمان كافر يهودي مسيحي خارجي داخلي و ... بايد خودشونو بپوشونن ما كه هر چي گشتيم مبنايي در اسلام براي آن پيدا نكرديم اين دقيقا مثل رفتاري است كه عضي كشورهاي غربي در زمينه عدم داشتن پوشش قوانين وضع ميكنن هيچ فرقي با هم نداره همون قدر كه كشف حجاب اجباري زشت است ، حجاب اجباري زشت و زننده تر است (799651) (moderator21)
 
حسين
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۷:۳۴:۵۲
مراجع تقليدي كه تو مسائل ديني فتوا ميدن حداقل 30 سال از عمرشون تمام كتابهاي بزرگان ديني رو خوندن تا يه فتوا ميدهند . شما حكماً بيشتر مطالعه كري كه ميگي من هر چي گشتم نديدم ؟ ! چرا ما مردم تو همه مسائل ميريم پيش متخصص ولي به دين كه ميرسه خودمون ميشيم متخصص ؟ ! (800630) (moderator102)
 
م.ا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۰:۴۲:۰۷
دوست عزیز،در سایر امور زندگی باید به متخصص مراجعه کرد چرا که اولا مقدور نیست که یک نفر در همه امور تخصص داشته باشد و ثانیا به دلیل عدم نیاز در خیلی از موارد لازم نیست که همه چیز را بداند ولی شناخت امور دینی بر همه کس لازم و بلکه واجب است و خود فرد باید تسلط داشته باشد و تقلید فقط در حوزه چگونگی انجام فروع دین جایز است و لا غیر (800902) (moderator1)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۵:۰۷:۰۸
ببخشید حجاب هم جزء اصول دینه که نباید تقلیدکرد؟؟؟

اگه یادتون باشه کوچیک بودیم زمزمه میکردیم:

اصول دین پنج بود.....توحید،نبوت،معاد،عدل،امامت

فکرکنید یادتون میاد این شعرها رو!!!!!!!!! (801838) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۲:۱۵:۵۲
حجاب جزو فروع دین هم نیست...تازه خود فروع دین هم واجبه ولی اجبار اجتماعی نداره (802578) (moderator5)
 
بی نشان
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۹:۲۹:۵۸
می دونیند مشکل چیه؟ مشکل اینه که به نظر بنده هیچ وقت یک نفر نمی تونه در مورد تمام مسائل شرعی فتوا بدهد. زیرا خودم پس از سالها درس خواندن و داشتن مدرک دکتری مهندسی هرچه به جلوتر می روم احساس می کنم و به این نتیجه می رسم که فقط و فقط شاید در یک زمینه بسیار کوچک تخصص دارم و اگر اندکی از مسیر زمینه تحقیقاتی خود خارج شوم ناگهان خود را در یک جهان تازه از مجهولات و نادانسته ها می یابم که نیاز به چندین سال تجربه ، مطالعه و ممارست دارد. پس چگونه می توان در همه موارد دین نظر داد؟ پیشنهاد بنده تخصصی شدن فقه است تا در هر زمینه ای مثلا حجاب و یا هر زمینه دیگر متخصص آن نظر بدهد. (801427) (moderator5)
 
م.ا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۸:۱۶:۳۴
مطمئنا حجاب جزء فروع دین نبوده و بنابراین قابل تقلید نیست و باید با تحقیق به اطمینان رسید،یادمان باشد که علاوه بر اصول و فروع دین،ضروریات دینی هم داریم که در این میان فقط چگونگی انجام فروع دین قابل تقلید است.ضمنا همانگونه که گفتم امور مربوط به گذران زندگی با امور دینی قابل مقایسه نیست و امور دینی حتما باید فهمیده ودرک شود. (802433) (moderator5)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۷:۴۸:۰۱
اجازه بدهید نظر شما را قدری تصحیح کنم! در حوزه دین، اصول دین که مهم ترین بخش دین هستند، قطعاً غیر قابل تقلید می باشند. در سایر حوزه های دین از قبیل اخلاق، فروع دین و سایر احکام دینی بایستی گفت که تنها احکام دینی چه فروع دین و چه سایر احکام قابل تقلید می باشند یعنی در صورتی که حکم یک مساله دینی را ندانستیم باید به عالم دینی رجوع کنیم. مثلاً درباره مساله حجاب که در قران ذکر شده، بایستی در مورد وجوب یا استحباب آن به علما رجوع کرد. در اینجا دو نکته مهم وجود دارد:
1- بین امر واجب و امر اجباری تفاوت وجود دارد که در سایر کامنت ها مفصلاً توضیح داده ام.
2- حوزه دین و به خصوص احکام دینی بر خلاف نظر بسیاری از متدینین حوزه فراخی نیست؛ یعنی بسیاری از موضوعات روزمره در زندگی جاری انسان ها اساساً به دین مربوط نمی شود و لازم نیست برای هر کاری نظر عالم دینی را جویا شویم. البته از یک منظر کلی هر کاری که با نیت الهی انجام شود رنگ خدایی به خود می گیرد اما بیش از آن به دین مربوط نمی شود. (802970) (moderator22)
 
م.ا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۰:۵۱:۰۱
باز هم تکرار می کنم فقط در مورد فروع دین آن هم چگونگی انجامش و نه فلسفه احکام میتوان تقلید کرد و لا غیر (804584) (moderator22)
 
دانشجو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۵:۰۰:۱۲
جناب حسین آقای عزیز :
در صورتی که از فتاوای مراجع معظم تقلید در مورد "اجباری بودن حجاب برای غیر مسلمانانی که وارد کشور های اسلامی می شوند یا در کشورهای اسلامی زندگی می کنند" اطلاعاتی دارید اعلام بفرمایید تا سایر هموطنان نیز آگاه شوند. با تشکر (804097) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۱۳:۴۹:۰۱
دوست دانشجو غیر مسلمانان باید رعایت حجاب در مجامع عمومی کشورمان را به عنوان یک قانون مدنی جاری در مملکت رعایت کنند . همانگونه که در بعضی از کشورهای غربی ورود دانشجویان محجبه را به دانشگاه ممنوع کرده اند. (809037) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۵:۳۲:۴۴
به کلیه دوستان پیشنهاد می کنم مطالب سایت زیر را ملاحظه فرمایند:
http://www.hejab.gigfa.com/ (804152) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۱۲:۴۶
نمردیم دوکلکه حرف حساب هم شنیدیم. اگه قرار بود به ضرب گشت ارشاد کردم برن بهشت یا از رفتن مردم به جهنم جلوگیری شود که خداوند بلد بود بجای پیام آور و پیغمبر و کتاب آسمانی، گشت ارشاد نازل کند. هزاران سال هم برای هدایت بشر زحمت نکشه. (799657) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۲:۳۹:۰۹
آره خدا وکیلی, فهمیدیم هنوز استدلال و منطق یه نفسی میکشه. (800069) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۱۷:۰۳
البته استدلال و منطق اینقدرها هم بی نفس نبوده، فقط معمولا اجازه ابراز نداره. (800681) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۰۲:۰۹
واقعا آفرین به نظرت، خدا به انسان بزرگترین چیزی که داده اختیار و حق انتخاب هست ، راه رو هم نشون داد هر کی می خواد بره جهنم هر کی می خواد بره بهشت با زور و مشت و لگد که نمی شه کسی رو بهشت فرستاد (800990) (moderator102)
 
رضا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۱۹:۳۶
خلاصه کلام اینکه زور در مورد حجاب جواب نمیده در غیر این همان طور که اشاره کردید باید در طول این 30 سال نتیجه میداد . (799669) (moderator21)
 
قلندر
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۲۱:۳۶
آقای دکتر
مقاله کامل و جامعی بود این دست مقالا ت باید توسط کلیه تصمیم گیران و برنامه ریزان امر حجاب مطالعه شود .حجاب بحثی نیست که بتوان آن را با زور سر نیزه و چماق به دیگران آموزش داد.حجاب ارزش است و این ارزش باید در جامعه نهادینه شود طوریکه افراد از داشتن آن لذت ببرند وآن را محدودیت ندانند.حال آنکه امروزه مشاهده میکنیم آنقدر برخوردهای ما در جامعه آمرانه ، ناشیانه و از روی عدم آگاهی صورت میگیرد که همه جوانان ونوجوانان را به جای سوق به سمت پوشش به سمت بد پوششی وبد حجابی رهنمون می سازیم آیا فکر میکنید نتیجه آن چه خواهد شد؟! (799675) (moderator21)
 
مرتضی
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۲۴:۳۰
رابطه دو دوتا چارتاس .... اگه حرف اینه که اسلام کاملترین دینه پس بجای اجبار بیاید اثبات کنید.
متاسفانه این عدم توانایی مسئولین تو اثبات حقانیت فقط داره به اسلام ضربه میزنه ... نمونش عکسایی که تو دنیا داره پخش میشه از نحوه برخورد با بد حجابی. پلیس با همون لباسی که دزد و قاتل رو دستگیر میکنه داره دختر و پسر ها رو برای پوشش نا مناسب دستگیر و همونجایی میبره که دزد وقتل رو میبره.
حتی تو دادگاه ها هم ما این قضیه رو دارم ... جایی که باید جرم ثابت بشه دارین با تهدید و شکنجه طرف رو به اعتراف وا میدارید درحالی که شهید مطهری به صراحت میگن در دادگاه اسلامی اعتراف متهم نباید رو قاضی اثر داشته باشه و قاضی باید بر اساس مدارک و اثناد رای بده. (799682) (moderator21)
 
شاید مذهبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۳۱:۵۳
آقا جان مسئله یک تار مو نیست که مسئله حد و حدود هست... ما که نمی گیم همه پوشیه ببندن که فرق مومن و غیر مومن معلوم نشه. موضوع رعایت عرف هست. یعنی تو خارج کسی که عرف رو رعایت نکنه مجازات نمی کنن؟ چرا تا من خبر دارم رفتارهای خلاف عرف اجتماعی رو ازش ساده نمی گذرن و از یه حدی به بعد پلیس تذکر می ده. حالا حد و حدود ما یک کم فرق داره با اون ها...
من با برخورد قانونی با از حد گذشته ها موافقم ولی خوب الآنم داره یک کم سلیقه ای رفتار می شه باید یک تعریف دقیقی از این حد و حدود ارائه بشه... بعضی جاها واقعا زیاده روی می شه... شاهدش هم خودمم... (799698) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۲۹:۲۳
اگه عرف تمام جامعه حجاب بود پس قبل از انقلاب هم باید همه محجبه می بودن و دیگه نیازی به برپایی حکومت اسلامی نبود و چیزی که فراموش کردیم این هست که من فکر نکنم انقلاب به خاطر حجاب اتفاق افتاده بوده باشه بلکه بیشتر بر سر از بین بردن بی عدالتی ها و حق و حقوق مردم و بعضی اخلاقیات اسلامی بوده باشد (800187) (moderator21)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۲:۴۹:۲۱
چرا فکر نکنید؟؟

یه کم افق دیدتون رو بالا تر ببرین. انقلاب برای برپایی اسلام شده واسلام هم

چیزی جز اطاعت از فرمان خدا واجرای دستورات اسلامی نیست وحجاب هم جزء

دستوراتش هست.

من نمیدونم اونایی که میگن حجاب واجب نیست چرا قبل از نظر دادن یه سرچی

نکردن که ببنین واجبه و چرا واجبه بعد بیان نظرات شخصیشون رو بدن .

این مقاله بحثش سر اجباری کردن حجابه نه واجب بودنش.صرفا جهت اطلاع!!! (804678) (moderator22)
 
يك بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۸ ۰۸:۵۳:۲۷
به نظر من مهم ترين هدف مردم از قيام بر ضد رژيم پهلوي، مقابله با ظلم و بي عدالتي و در يك كلمه، استبداد بود كه همه متفق القول خواهان تغيير آن بودند و در مرحله دوم خواهان اجراي اسلام بودند.
كلاً تبعيض و بي عدالتي بيشترين حساسيت را در انسان ايجاد مي كند و او را به عكس العمل وا مي دارد. به همين دليل پيامبر فرمود:
الملك يبقي مع الكفر و لا يبقي مع الظلم (806884) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۰۹:۵۲:۵۳
حجاب واجبه! آقا جان مردم چرا به حرف نمی کنن؟ تا کی با بحث های ایده ولوژیک خودمون رو سرکار بذاریم!؟ مردم رعایت نمی کنن! والسلام! (808649) (moderator22)
 
جعفریان
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۰۴:۱۹
چرا برای زیر سوال رفتن هزاران حدود دیگر رگ گردنتان تا به این حد ورم نمی کند؟! (800272) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۴۴:۵۸
بااینکه مخالف نظرتم مثبت دادم چون قشنگ دلایلت گفتی بدون توهین تمسخر و........ . همین واسه ما دنیاییه!! (800462) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۵۹:۰۳
این عرف ایرانی نمی دونم چرا به طور عجیبی به عقاید یه عده متحجر نزدیکه! آقا اگر عرفه که دیگه پلیس و کماندو باتوم نمی خواد لابد عرف ملت یه چیز دیگس یه چیز دیگه رو با زور میخواین عرف کنین! (800487) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۳۲:۵۶
ما با این رفتارمان باعث شده ایم که همیشه دست گدایی پیش غربی ها و کفار دراز کنیم و اگر تکنولوژی غرب را از ما بگیرند باید در غار و یا خانه گلی زندگی کنیم ما چه کار مفیدی تاکنون کرده ایم و یا خواهیم کرد که همه مردم دنیا را مهدورالدم میدانیم و فقط خودمان را منتخب شایسته خدا میدانیم (800543) (moderator102)
 
قلی
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۷:۲۰:۵۲
این عرفه شما چیه که اینقدر مهم شده؟ اگه عرف باشه که مردم خودشون رعایت می کنن! اگرهم مردم رعایت نکنن دیگه عرف نیست! یک چیزه دیگه است! لباس یک فرد از کودکیش تا بلوغ جنسیش و بلوغ عاطفیش سرچشمه می گیره! من در یک دانشگاه در خارج از گشور درس میخونم! همون اول اومدنم تو یک جشن بین همه جزوه پخش کردن که نباید کسی و به خاطره لباسش بی اخلاق یا بی نظم یا سطح پایین دونست! این ها همه توسط علم روانشناسی که شما قبول ندارین اثبات شده! لباس ربطی به عرف نداره! ایران عزیزه ما دیگه یک جامعه ی پیشرفته شده! از خصوصیات جامعه ی پیشرفته همین تفاوت در خصوصیات فردی است! مگر پدران و مادران ما که جلوی اون همه فشار و جنگ وایستادن نمی خواستن که ایران رشد کنه و صاحب یک تمدن بشه؟ به خدا الان تو دبی و بحرین زنهای جوون از مدل لباس زنان ایرانی کپی می کنن! چرا اصرار دارین تمدن مارو که امروز در آغاز بلوغش قرار داره و سرکوب کنید؟ لباس امروز زن ایرانی خودش کلی حرف داره! یک کتاب تاریخه! ریشه از مذهب و ملیتمون داره که حالا به بلوغ رسیده! سرکوبش نکنین! ازش حمایت کنین! روزی میرسه که بهش افتخار میکنین! روزی که زن ایرانی میشه سنبل رشد بشری در برابر تفکرات گندیده ی کاباره ای و طالبانی!
الف جان من پخش کن! (800611) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۵۹:۳۲
من متوجه نشدم منظور شما از لباس امروز زن ایرانی کدوم لباسه ؟ منظورتون مانتوست ؟ (800751) (moderator22)
 
سلام
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۱:۲۷:۱۴
دوست عزیز؛ شما که در خارجه درس می خوان، و حرف جزوه هایی که پخش میشه رو دربست می پذیری! من در کل با سخن شما موافقم. اما اولا روانشناسی همون علمیه که هر دو روز یه بار حرفش رو عوض می کنه، بلکه در یک روز هر مکتبش حرفی متفاوت را می زنه!!! اساسا خود فیلسوفان علم غربی نظرشون اینه که علم تجربی نمی تواند چیزی را اثبات کند!! پس اینقدر سنگ علم را به سینه نزن! اگر بشر همه چیز را می فهمید که خدا و پیغمبر لازم نبود!! در هر صورت من قبول دارم که دین زورکی نیست. (801554) (moderator5)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۷:۳۴:۲۶
به وسیله همین علم روان شناسی بسیاری از معضلات روحی و روانی و بعضاً جسمی افراد درمان شده است. همچنین علوم تجربی در عمل مفید بودن خود را اثبات کرده اند؛ علومی مثل فیزیک، شیمی، پزشکی، صنایع مختلف و ... . خدا نیز پیامبران را برای آموزش علوم مختلف نازل نکرده و اساساً فلسفه نبوت و دین این چیزها نیست. نمی دانم چرا ما متدینین زود همه چیز را با هم قاطی می کنیم!
البته من با صددرصد حرف های آقای قلی موافق نیستم اما نقد شما به نظر دارای ایرادات بیشتری است! (802957) (moderator22)
 
قلی
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۸:۰۸:۰۵
با حرفتون در جزییات روانشناسی موافقم! ولی کلیات روانشناسی که عوض نمی شه! چرا کشوری مثل آمریکا بزرگترین تولید علم دنیا رو داره؟ بزرگترین اقتصاد دنیا رو داره؟ بزرگترین نفوذ فرهنگی دنیا رو داره؟ به خاطر دین؟ نه! می دونی کشورمون ایران تا 10 سال دیگه تولید علمش از کانادا بیشتر میشه؟ ولی این تولید علم در ایران فقط به خاطر علوم مهندسی و ریاضی فیزیکه! بی رو در بایستی میگم ما امروز تو علوم انسانی یکی از عقب افتاده ترین کشورهای جهانیم! اکثر مردمون دیدگاهشون راجع به مسایل سیاسی و قضایی و اجتماعی ناقصه! به خاطر همین نظرات شما که از جزییات ایراد میگیرید و کل علم رو زیر سوال میبرید! آیا درسته مهندسی رو کلا به خاطر یک فرمول اشتباه رد کنیم یا یک مهندس رو به خاطر اشتباه محاسباتی محکوم به اعدام؟ این وضعیت در شوروی وجود داشت! اونجا زمان قدیم مهندسینی که اشتباه میکردند رو به جرم جاسوسی اعدام می کردند! دلیل این که ایران تو مهندسی رشد می کنه ولی تو علوم انسانی رشد نمی کنه همینه! ما تو حیطه ی علوم انسانی به دلایلی که هممون می دونیم اجازه ی ارایه ی نظر نداریم! من دستور رهبری رو مبنی بر توجه به علوم انسانی به فال نیک میگیرم این باعث میشه کم کم کنترل علوم انسانی از دست کسانی که خودشون رو صاحب اون می دونن و هرگز نمی تونن حتی پاسخ نوجوان ایرانی رو بدن خارج بشه
ازتون ممنونم که اینقدر مودبانه بهم جواب دادین اینجا معمولا به نظرات زاویه دار از رسانه ی ملی توهین میکنند (802988) (moderator22)
 
سلام
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۰:۱۱:۱۸
با سلام مجدد
1.من نگفتم علم روانشناسی به درد نمی خورد. گفتم ادعاهایش وحی منزل نیست، که بگوییم اگر علم روانشناسی چیزی را خلاف وحی ثابت کرد، پس حرف وحی باطل است.
2. خدا پیامبران را برای آموزش علوم نازل نکرده است؛ بنده هم چنین ادعایی نکردم، بلکه عرض کردم اگر همه چیز به عقل بشر می رسید، قول خدا و انبیا در این زمینه لازم نبود. مثلا اگر روانشناسان قادر بودند همه چیز را درباره روان بشر (!) یا روح یا رفتار ...بفهمند، احتیاجی به این نبود که وحی در این باره سخن بگوید. اما وحی در این باره سخن گفته است. خدا می گوید این کتابی است که در آن از شما انسانها سخن گفته ایم. همچنین می گوید پیامبر به شما چیزهایی می آموزد که توان دانستن آن را نداشتید؛ پس سخن گفتن وحی از علوم کاری گزاف و بیهوده نیست. به علاوه حرف وحی بی تردید حق است. در حالی که خود روانشناسان در مورد اقوالشان چنین ادعایی ندارند.
اگر منظور خود را بد رساندم عذر می خواهم. (806320) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۰۴:۵۹
روی چه حسابی می گی عرف جامعه این تعریفیه که شما از حجاب داری ؟ (800994) (moderator102)
 
تيمور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۳۴:۰۷
سلام
ذكر جند نكته كه فكر ميكنم از مشغله هاي ذهني همه ما باشد:
1- به نظر ميرسد موضوع حجاب ‘ به عاملي براي تسويه حسابهاي سياسي تبديل شده است.آيا وضعيت فعلي بدحجابي يا بهتر بگويم بي حجابي ‘ معلول همين چند سال اخيراست؟يا بدحجابان امروز همان كودكان ودختران تربيت شده ي دودهه قبل هستند كه بي توجهي ها درآنزمان بسيار بيشتر از الان بود؟
2- برخورد انتظامي و قهري با اين پديده تاكنون جواب نداده بلكه وضعيت رابدتر هم ميكند.لذا اين موضوع را بايد همه بفهميم.
3- آيا تبليغ حجاب در حد واندازه انتظارمان از اين مقوله انجام گرفته است؟يقينا" خير و باز هم خير وبازهم خير.
4- آيا ميتوان رسانه ملي (صداوسيما) را در سستي وسهل انگاري درتبليغ حجاب مقصر دانست؟آيا ميتوان اين رسانه را كه بزرگترين ومهمترين رسانه است وبهترين ابزار در دست حاكمان است را در تبليغ بي حجابي مبري بدانيم ؟
5- ترا به خدا راه را اشتباه نرويدوبه دلايل غيرمنطقي نپردازيد جون باعث ميشود نتيجه اشتباه نيز بگيريد.
6- چقدرديده وشنيده ايد كه واعظان وروحانيان وخطيبان در منابر ويا سخنرانيها و... به موضوع حجاب بپردازند؟آيا تاكنون دلايل منف عت حجاب براي مردم وجامعه اسلامي از سوي مسئولين وخطبا و.. بدرستي تبيين شده است؟
7- وقتي ماموراني را ميشناسيم كه درون خانوادهشان (خواهر برادر وحتي فرزند وهمسرشان)به بدحجابي مبتلا هستند ‘ دراينصورت اعزام مامورويا موظف نمودن آنها براي برخورد با پديده بدحجابي چه مفهوم زشت ومشمئز كننده اي پيدا ميكند.
8- چرا انگشت اتهام به سوي صداوسيما روان نميشود كه ميتواند تاثير زياد در بهبود حجاب درجامعه بگذارد ولي انگار نه انگار.
برويد فيلمهاي جشنواره هاي صداوسيما كه از هنرمندان قدرداني شده را ببينيد‘ اونوقت قضاوت كنيد.
آيا تابه حال نديده ايد كه صداو سيما دراين قبيل مراسمي كه برپا ميدارد‘ حتي ازنشان دادن تصوير نزديك برخي هنرپيشه ها ابا دارد. پس چرا بدحجابان را به مراسم رتاه ميدهيد؟
9- وقتي به يك واعظ گفته ميشود كه درسخنراني ات درفلان مجلس راجب حجاب صحبت كن ‘ ميگويد اين موضوع بسيار ظريف است و موجب ازدست دادن مستمع ميشود ‘ حال چه انتظاري از برخورد نيرو انتظامي با بدحجابان داريد.
10 - برخي انتصابات دربين مديران ومسئولان را ببينيد‘ بيبينيد كه حجاب درون خانواده شان اصلا" مفهوم ندارد.
11- به نظر من اين بگيرو ببندها همه اش از سر آنست كه بي كفايتي مسئولان را پوشش دهند و به تعبيري نوعي سياسي كاري است وگرنه ميتوان مسئله حجاب در جامعه را جور ديگر وبا برنامه هاي منطقي وبلكه با رفتار واعمال صحيح حاكمان ومسئولان ميتوان حجاب را بهبود بخشيد.آينه چون قامت توبنمود راست - خودشكن آينه شكستن خطاست.
اميدوارم ناراحت نشده باشيد.
والسلام (799701) (moderator21)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۴۹:۵۷
آقا این که نظر نیست مقاله است
از سایت الف میخوام مقاله دکترو حذف بجاش مقاله «نظر » ایشونو بذارن؟؟؟؟
با با این چه وضع نظر دادن؟؟ (799968) (moderator21)
 
naser
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۱:۲۰:۴۱
به نظر من مشگل در روشها نيست. مشكل در اهداف است.واقعيت اين است كه با حجاب كردن اجباري مردم با بهترين روشها هم جواب نمي دهد! (803758) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۳۵:۰۵
عالی بود
اگه همه اینطور فکر می کردند الان جامعه تا این حد در فساد فرو نرفته بود (799704) (moderator21)
 
فرهاد
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۳۵:۱۷
من هم با شما مواقم (799705) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۴۰:۱۰
باورهای دینی مهمتر از حجاب است چون باورها هستند که باعث حفظ حجاب می شوند با گرفتن چند نوجوان کار حل نمی شود باید باورها را تقویت کرد وباید از جامعه شروع کرد واز رده های بالا به پائین دروغ حرف نزنیم به قول خود پایبند باشیم وحق را نا حق نکنیم ببینید حجاب هم درست میشود (799712) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۴۳:۰۸
عالی بود. نمره تون بیست!. (799716) (moderator21)
 
يك بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۵۳:۱۷
بر خلاف مقالات قبلي شما، اين مقاله را دقيق و تقريباً بدون اشتباه ديدم و چون در نوشته هاي قبلي تان فقط انتقاد كرده بودم، بر خود لازم ديدم تا به خاطر اين مقاله روشنگرانه از شما تشكر كنم. در ضمن ذكر اين نكته خالي از لطف نيست كه در سيره پيامبر و ائمه حتي يك مورد نداريم كه ايشان كسي را مجبور به رعايت حجاب كرده باشند و ما اگر طبق قرآن آنها را الگو و اسوه مي دانيم نبايد فراتر از آنها اقدامي انجام بدهيم. (799733) (moderator21)
 
ابوالحسن_ع
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۵۷:۰۸
آقای دکترسلام
حجاب انتخاب است بازور کسی باحجاب نمی شود. نمونه آن تربیت شدگان رژیم کذشته که مادران وخواهران دیروزما بوده اند وبه برکت انقلاب حجاب را پذیرفته اند.
ولی تربیت شدگان نسل زمان انقلاب بدحجابی را انتخاب کرده اند.؟؟؟؟؟
این نشان می دهد کسانی که ادعایی صاحبان انقلاب فرهنگی داشته اند درکشور موفق نبوده اند. !!!!!!!!!!!!!!
متاسفانه امروز نیروی انتظامی با سیاست غلطی که به آن دیکته می کننددر برخورد با بدحجابی فقط به نیروی مخالف نظام اضافه میکند.چرا (799740) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۰۹:۵۸:۵۶
لطفا شعار نده نويسنده محترام! شما كه ميگي كار فرهنگي ، يه حرف كلي زدي ! راهكار بده ، از اين حرف ها زياد زده شده! (799745) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۲:۱۰:۰۴
راهکار آزادی در انتخاب دین و حجاب است. آزادی به فرموده امام علی (ع) در معقد (عقدگاه و ریشه) دین است. اساسا بدون آزادی در انتخاب، دینداری معنا ندارد. دینداری آن کسی هم که با دیدن زنان بدحجاب یا بی‌حجاب به گناه بیفتد و نتواند خودش را کنترل کند معنا ندارد. با آزادی حجاب حتی به مردانمان هم عزت نفس و توان کنترل نفس خواهیم داد . (800017) (moderator21)
 
سین
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۷:۳۷:۴۴
چشمه باید خودش بجوشه نه اینکه با سطل آب بهش برسه
---------------------------
در دین اجباری نیست چون هر دو راه درست و غلط مشخص است - پس بگذارید انتخاب کنیم نمیشه که راه درست را در نبود راه غلط با اطمینان انتخاب کرد
راهکار آزادی در انتخاب دین است و نه اجبار در دین و اینکه من درست فکر میکنم پس همه باید شبیه من بشن اشتباه است
حتی اون مانکنی که تو خیابان سر چهار راه هست نیز آزادی را طوری تعریف میکنه که انگار روش من درسته
روش درست آزاد گذاشتن مردم است نه رها کردن مردم در بلاتکلیفی و سفت و شل کردن طرح های مسئولین
یا زنگی زنگ و یا رومی روم
یک روز سفت همه رو خفت میکنند و یک مدت طولانی با هیچ کسی با هر وضعی توجهی نمیکنند - بلا تکلیف هستند هر دو طرف
اگر قراره در تعریف دین و عقیده آزادی حکم فرما بشه و از رنسانس خارج بشیم باید بطور واضح بیان بشه تا یک عده برای احقاق آزادی و یا دشمنی با روشهای غلط، به عمد یا سهو افراطی عمل نکنند
زنان زمان شاه که حجاب داشتند اکنون هم حجاب دارند - همین مثال کافی است چون اسلام آنها اختیاری بود پاش وایسادن
ما با دو نوع افراط و تفریط طرف هستیم و هر دو طرف میخواهند نظر خود را به جامعه تحمیل کنند یک طرف با زور و طرف دیگر با عمل
خلاصه صحبت من این است آزاد بگذارید مردم نه این را میخواهند و نه آن را - چشمه باید خودش بجوشه نه اینکه با سطل آب بهش برسه (800635) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۰:۳۰:۵۸
راهكار بده راهكار بده اول نزن تو سرمون بعد (800889) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۲۸:۳۸
راهکار اینه :

جمع کردن ماموران ( نه پلیس ها ) از سطح شهر و غیرت دار کردن آقایون

نظاره گر ! (801026) (moderator102)
 
احمد
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۰:۱۰:۱۶
اگر کشورهای جهان قانونی را در رابطه با بی حجابی زنان ایرانی در بدو ورود به کشور خود کنند یعنی مقابله به مثل کنند اجبار به پوشش در بدو ورود به ایران در مقابل اجبار به عدم پوشش به کشورشان ان وقت ما چه جوابی به زنان محجه خود خواهیم داد . انچه بر خود می پسندیم برای دیگران نیز باید بپسندیم (799770) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۰:۱۳:۵۲
خواهش مي كنم يك نفر بدون موضع گيري به اين سوال من پاسخ بده، آيا حجاب در جامعه اسلامي زمان پيامبر (ص) اجباري بوده يا نه؟ آيا در زمان پيامبر و ائمه اطهار كساني كه بدون حجاب تردد مي كردند توسط مردان نامحرم دستگير مي شدند؟
چندمين باره كه اين سوال را مطرح مي كنم ولي هيچوقت منتشر نكرديد.فكر ميكنم تمام نظراتي را منتشر مي كنيد خودتون مي نويسيد. (799780) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۱۹:۱۳
خير! حتي بين زنان عرب روسري هم رايج نبوده. حجاب براي زنان پيامبر واجب بوده است. از زمان خليفه دوم (عمر) و ورود اسراي زن ايراني خيلي موارد بين عرب رايج شد مثل حجاب يا فرم دست اهل سنت هنگام نماز. علت حجاب در ايران زمان ساساني هم نا امني اجتماعي بوده است. اگر منتشر شد و رفرانس خواستيد ارايه مي دهم! (800163) (moderator21)
 
علیرضا
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۲:۴۶:۳۱
جدی ؟ چه جالب.
لطفا منبع این سخن تون رو بگید.
این موضوع در مورد بحث حجاب ، نکته ی مهمی هست. (803228) (moderator22)
 
يك بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۵۶:۱۴
بين امر واجب و امر اجباري فرق است. حجاب يك امر واجب است اما اجباري نيست، مثل نماز و به همين دليل است كه علي رغم تشريع آن در قرآن، حتي يك مورد مبني بر برخورد پيامبر يا ائمه با فاراد بي حجاب يا بد حجاب و وادار كردن آنها به حجاب اجباري وجود ندارد. اگر كسي حرف مرا قبول ندارد لطفاً مثال نقضش را از سيره پيامبر يا ائمه ارائه كند! (800390) (moderator102)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۰۸:۳۹
آقای بنده ی خدا

توی کشورای اسلامی بین برخی امور واجب واجباری بودن رابطه ی تساوی برقراره

مثلا همین دزدی کردن که واجبه ترکش توی جامعه هم اجباری ترکش.

اینم که میگید توی زمان ائمه(علیهم السلام) برخوردی نشده ،اولا همین آیه حجاب

به خاطر بد حجابی(که روسری ها را به پشت می انداختند)نازل شد وبه دستور خدا

توسط پیامبر(صل الله علیه وآله وسلم) به مردم امر شد.واین یعنی واجبش کردند.

ثانیا:چرا اینقدر اون زمان رو با حالا مقایسه میکنید؟کی اونجا با این وضعی پوششی

بعضیا به این فضاحت هست بوده؟این رنگ موها این آرایش ها این لباسهای تنگ و..

حتما میخواین بگین بدحجابی بوده ولی به شکل دیگه!

یعنی به این حدی که الآن میبیند بوده؟اگه آره،شما مثال نقض بیارید؟؟ (801619) (moderator17)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۷:۲۵:۴۸
وقتی می خواهیم امری را به دین نسبت دهیم یا باید از قرآن دلیل بیاوریم یا از سیره معصومین وگرنه این نسبت قابل قبول نیست. درسیره معصومین که چیزی دال بر اجباری بودن حجاب نداریم. در قرآن نیز بسیاری از آیات مربوط به حجاب حالت توصیه ای دارند و به همین دلیل برخی قائل به استحباب حجاب شده اند. اما حتی اگر بنا بر رای اکثریت فقها قائل به وجوب حجاب باشیم، درباره اجباری بودن آن هیچ دلیلی وجود ندارد. در زمان پیامبر خیلی از احکام بر مسلمانان واجب شد. ولی آیا برای انجام ندادن هر واجب یا انجام دادن هر حرامی، مجازات دنیوی وضع گردید؟ آیا حد یا تعزیری برای نماز نخواندن، روزه نگرفتن، حج نرفتن در زمان استطاعت، جهاد نکردن در راه خدا و ... و از آن طرف برای دروغ گفتن، غیبت کردن و ... در اسلام وجود دارد؟
ضمناً در کشورهای اسلامی هم لزوماً بین امور واجب و الزامی تساوی برقرار نیست؛ مثلاً در کشورهای ترکیه و مالزی و بسیاری از کشورهای عربی مسلمان مثل لبنان، خواندن نماز و رعایت حجاب آزاد است. (802947) (moderator22)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۳:۰۴:۳۱
ببخشید شما فقه خوندید؟؟؟!!!!

من نمی دونم شمایی که میگید واجب ولی اجبار نه اینو میشه با هم جمع کرد؟

وقتی شما فهمیدی که اسلام همون برترین دین و همون امر خداست و خدا بهت

میگه نماز رو حتما بخون ،دروغ رو اکیدا نگو،حجاب رو حتما داشته باش اینا یعنی

چی ؟؟

یعنی به خودت بگی این امر مولامه. اگه گفته بود دوست داری این کارا رو بکن تو

اگه میخواستی انجام میدادی اگه هم نه که انجام نمیدادی.مثل صدقه دادن.

ولی اینجا هر عقل سلیمی میگه چون امر مولامه پس من خودمو""مجبور"""میکنم

به انجامش.
دقت!!

برای من اجباره چون به یکتایی پروردگارم ولزوم اطاعت امرش واقفم.

اما این که کسی دیگه تو رو اجبار کنه همون مولات به دیگری دستور داده که فلان

بنده ی من با نرمی بهش بگو این واجبو انجام بده و بعد راه های دیگه رو پیشنهاد

میده ودر ""آخر""اگه قبول نمیکنه تو برای مصلحتش هم که شده "مجبورش" کن.
یاعلی.. (804697) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۸ ۰۰:۱۷:۰۱
مقصود از امر واجب، امری است که در صورت انجام ندادن آن، مرتکب گناه شده ایم و در آخرت مجازات خواهیم شد؛ اما لزوماً در این دنیا مجازاتی برای این کار وجود ندارد. مثل نماز خواندن که امری واجب و درصورت عدم انجام آن، مستوجب مجازات در آخرت خواهیم بود اما در این دنیا مجازاتی برای آن توسط شارع تعریف نشده است. از طرفی مقصود از حکم اجباری، حکمی است که در صورت عمل کردن بر خلاف آن، در همین دنیا توسط شارع برای آن مجازات تعیین شده است؛ مثل شراب خواری که دارای حد است. پس نتیجه می گیریم که هر واجبی، اجباری نیست؛ یعنی نمی توان آن را به زور بر مردم تحمیل کرد.
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که اغلب احکام ایجابی اسلام (یعنی احکامی که کاری را بر مسلمانان واجب می کنند)، قابل تحمیل بر مردم نیستند. اما در احکام سلبی اسلام (یعنی احکامی که در آنها مسلمانان از انجام دادن کاری نهی شده اند) فقط برای تعدادی از آنها مجازات تعیین شده است نه همه آنها.
در قسمت پایانی متن شما، به فریضه امر به معروف و نهی از منکر اشاره شده است. بنده در یک کامنت دیگر در انتهای نظرات، به تفصیل درباره آن توضیح داده ام. در این جا فقط نکته ای را به آنها می افزایم:
مقصود از این که امر به معروف و نهی از منکر، ذو مراتب است، این نیست که برای هر فعلی می بایست تا رسیدن به نتیجه و تسلیم شدن مخاطب، به ترتیب از همه مراتب این فریضه استفاده کرد؛ بلکه می بایست برای هر فعلی با توجه به این که آن فعل توسط چه کسی و در چه شرایطی انجام می شود، مرتبه ای از مراتب امر به معروف و نهی از منکر را انجام داد. مثلاً اگر کسی به یک رذیله اخلاقی مبتلاست (مثلاً دروغ می گوید یا بدقول است)، وظیفه ما صرفاً تذکر لسانی و در نهایت در برخی موارد، قطع رابطه با آن فرد است اما حق نداریم در صورت اصلاح نشدن او به خشونت و ضرب و شتم روی بیاوریم و این گونه او را وادار به تمکین از دستور الهی نماییم. در حالی که مثلاً اگر مشاهده کنیم فردی در حال اذیت کردن دیگری است، موظفیم در صورت قانع نشدن اذیت کننده به زبان خوش! در نهایت ولو به وسیله زور جلو این کار را بگیریم.
حجاب، به نظر من مشابه احکام اخلاقی است. یعنی همان طور که ما حق نداریم فرد دروغگو را با توسل به خشونت و زور وادار به راستگویی کنیم، به همان ترتیب، حق نداریم فرد بی حجاب را وادار به رعایت حجاب کنیم. (806622) (moderator22)
 
قلی
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۸:۱۳:۳۰
مثال نقض عزیزم لباسای خودته! زمان پیامبر کت شلوار برق برقی و کفش تق تقی بوده؟ تی شرت آستین کوتاه بوده؟ شلوارک بوده؟ در ضمن بی ادبیه ولی اگه اینجوریه باید یک گشت واسه طهارت گرفتن مردم تو اماکن عمومی بذاریم! شرمندم به خدا! (802991) (moderator22)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۳:۵۷:۲۲
باور کنید من که نوفهمم منظورتون چیه؟

من گفتم مثال نقض از اون زمان بیارین نه الآن!!باهوش خان!!! (805719) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۱۰:۰۳:۱۰
والا من اون زمان ها یادم نمی آد! من نمی فهمم اون زمان ها چه خبر بوده که ما هرچی میشه باید سوار ماشین زمان بشیم و برگردیم اون زمان؟ اون زمان برده داری هم رایج بوده! پس ماهم شروع کنیم به برده داری؟ عزیزه من اون زمان گذشته! بشر رشد کرده! نسل ها اومدن و رفتن! شما هنوز آرزوی اون زمان و دارید؟ به قول دوست مشترکمون ... رو لولو برد! (808662) (moderator22)
 
پژمان
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۳۲:۳۷
متأسفانه بعضی ها خودشون رو از حضرت محمد (ص) هم مسلمون تر می دونند.
این قضیه در مورد حجاب کاملاً خودش رو نشون می ده. توصیه می کنم بعضی ها یه کم بیشتر مطالعه داشته باشند و کتاب محمد رسول الله رو مطالعه کنند.
در ضمن در قرآن هم هر جایی که در مورد پوشش صحبت شده به حالت توصیه بوده نه اجبار.
به نظر میرسه بحث حجاب بیشتر توی این کشور با این حالت مورد توجه قرار می گیره که عده ای می خوان به این وسیله بر ناکامی ها و سوء مدیریتشون سرپوش بگذارند. (800541) (moderator102)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۰:۲۹:۲۰
باسلام.

شاید بتوان گفت که حجاب در درجه اول امری شخصی است،و اینکه اگر کسی هم با بی حجابی طرف مقابل گمراه می شود اشکال از خود اوست، اما مثل اینکه شما توجهی ندارید که اینکه کسی(مردی) با دیدن چنین منظره هایی عقل وهوشش متوجه ودرگیر میشود امری غریزی است،یعنی این در ذات مرد است که با دیدن این گونه منظره ها ذهن او درگیر شود.

گاه حتی کسی که خود را مقید به عدم توجه و دیدن چنین خانمهایی میکند به طور اتفاقی بااین صحنه ها مواجه میشود(واین تقریبا غیر محال است که مردی چشمانش به چنین زنانی نیفتد-آگاهانه یاناآگاهانه-) و غریزه اش ایجاب میکند ذهنش درگیر شود.

لذا دانشجوی پسری که تنها به قصد تحصیل وپیمودن راههای موفقیت به دانشگاه پا نهاده،چطور میتوان ازاو انتظار داشت که به طور کامل توجهش به تحصیل معطوف باشد،لذا واین صحنه ها ذهن او را درگیر کرده و او در رسیدن به آرمانهایش کمتر موفق خواهدبود.

به فرض که مقصر مرد باشد واو خود موجب اضلال خود است، آیا همسر او که در این امر دخیل نبوده و نهایت تلاشش را برای ایفا کردن نقش همسری اش به کار برده و در اخر هم به خاطر همین مسائل زندگیش از هم می پاشد موجب اولیه ی آن خانم های بی حجاب نخواهند بود؟؟؟؟ (799803) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۲:۰۹:۴۲
دوست عزیز توجه به اطراف و تحریک مردان از دیدن چنین صحنه هایی در جامعه به تربیت و نوع رفتار جامعه از اوان کودکی با فرد مرتبط است. آنچه شما آن را عامل تحریک مردان می دانید در بسیاری از جوامع گفتنش برای مردان خنده دار است. چرا که آنها زن را با همان قیافه و ظاهر مثلا بدون روسری از زمانی که یک طفل بودن دیده اند بنابراین چیزی برای تحریک وجود ندارد. اما با شما در مورد اعمال خلاف عرف موافقم. این در جوامعی مثل آمریکا هم معضل است. همه حرف خوانندگان و تاییدکنندگان ایم مقاله شاید این باشد که انسانها باید درست تربیت شوند و عاقلانه و در آرامش نوع پوشش خود را انتخاب کنند اما هنجارشکنی در یک جامعه کاری است که در نحوه برخورد با آن همه جوامع مشکل دارند و اصولاً تغییرات در جوامع مشمول تدریجی است که عرف هم با آن مساله حادی ندارد. (800015) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۲:۰۹:۴۳
اگر احيانا به خارج از ايران سفر كرده باشيد متوجه مي شويد كه هنگامي كه حجاب اجباري نباشد اينقدر ديدن زنان بي حجاب بر جوانان اثر نمي گذارد و خيلي عادي از كنار بي حجابان ميگذرند بدون اينكه تحريك گردند. اين تحريكات فقط در ايران صورت ميگيرد كه همه چيز به زور اجبار است. (800016) (moderator21)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۱۳:۳۱
ببخشید اینو از کجا فهمیدید که تحریک نمی شن!(فکر کنم توی دل همه ی مردهای اونجا هستین!!)

درباره ی اینکه برای اونا عادت شده لازمش اینه که"" دیگه فسادی نباشه""

اماآیا اینگونه است؟؟؟؟ (801628) (moderator17)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۲:۱۱:۴۹
یه سوال از شما دوست عزیز. به نطر شما اینهمه دانشجو و دکتر مهندس ایرانی در همه جای جهان دختر بیحجاب ندیدن که تونستن درس بخونن و به آرمانهاشان برسند؟؟؟؟ (800020) (moderator21)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۱۸:۵۷
این همه جوون همه که برای خودشون الاف می چرخند و دنبال این واون هستن هم

مهندس شدن؟ چرا فقط یه عده که استثنا هستن ر و میبیند؟خدایی مهندسا وپرفسورا بیشترن یا الّافا؟

شما برید یه مقایسه ای بکنید کسایی که با چه رتبه هایی اومدن دانشگاه حالا با چه
زوری دارن تلاش میکنند فقط پاس شن!!

اونا به چه انگیزه ای این رتبه ها رو آوردن وحالا چرا اینقدر پس رفت کردند؟ (801635) (moderator17)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۲:۱۳:۱۹
اگر مردی انقدر کم عزت نفس و آنقدر بدون کنترل نفس باشد که با دیدن زنان بدحجاب به همسرش خیانت کند . اصلا همان بهتر که زندگی بپاشد. اینهم شد مرد؟؟؟؟ (800028) (moderator21)
 
سلام
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۱:۴۲:۱۷
سلام. غصه نخورید. این زندگی از هم می پاشد. من قبول دارم که مرد هم باید خودش را کنترل کند، ولی واقعیت را که نمی شود نادیده گرفت. فکر می کنید پاشیده شدن خانواده ها خیلی خوب است؟ در غرب خیلی مواقع نام پدر را به عنوان مشخصات از شما نمی پرسند، چون پدر نامعلوم است، یا خانواده ها از هم پاشیده است. فکر می کند خیلی هنر می کنیم به اینجا برسیم؟! ضمنا من از یک نکته تعجب می کنم. آیا مهم است که انسان به سعادت دنیوی و اخروی برسد، یا اینکه صرفا درس بخواند و به آرمانهایش برسد؟! و بعد شما به این نگاه نکنید که کسی از ایران با هزار زحمت و مشقت و صرف هزینه و ..به خارج می رود درس بخواند؛ معلوم است که این ادم خیلی وقتها انقدر تحت فشار کار و درس و ..است که نمی تواند تحت تاثیر بی حجابی قرار بیگرد. مساله بیحجابی را باید در شرایط عادی جامعه، در سنین رشد و در زمینه های دیگر دید. من قبول دارم حجاب زورکی نیست، ولی جامعه بی حجاب هم جامعه آرمانی نیست. چه کسی گفته در غرب خیانت نیست. معلوم است که امار تجاوز در غرب پایین است، چون انها مواردی که طرفین رضایت داشته باشند را تجاوز به حساب نمی اورند. تجاوز پایین است اما رابطه خارح از خانواده بسیار بالا است. خانمهای ایرانی بهتر است اینقدر روشنفکر نشوند و الکی فیلم این را بازی نکنند که از خودمانی شدن همسرانشان با زنان غریبه ککشان هم نمی گزد! این زندگی از هم می پاشد.
ضمنا اخرت هم هست. انسان باید به سعادت دنیوی و اخروی برسد، نه اینکه فقط دکتر ومهندس بشود. (801578) (moderator17)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۸:۱۸:۰۰
کی همچین حرفی زده؟ در غرب چون حق فرزند با مادر است برعکس اسلام هویت فرزند توسط مادر مشخص میشود! چه ربطی به این حرفها داره؟ چرا الکی مردم رو میترسونید؟ (802995) (moderator22)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۲۱:۲۷
چرا صورت مسئله رو پاک میکنید؟

من که گفتم به فرض که مقصر مرد باشه.

من دارم میگم اون همسر بیچارش که هم به خاطر نامردی مردش وهم زن بی حجاب زندگیش از هم پاشیده چه گناهی کرده؟

آیا این حق الناس نیست؟؟ (801639) (moderator17)
 
ناصر
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۱:۲۸:۴۷
خوب شما بگين تقصير اون خانوم بي حجاب چي هست كه بايد به خاطر اون آقايي كه نمي تواند خودش را كنترل كند بايد حجاب داشته باشد درحالي كه اعتقاد به اين كار ندارد؟ (803766) (moderator22)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۳:۱۰:۵۸
اون بدبخت هم بسوزه وبسازه(چه میشه کرد)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(چه جالب!!)

اصل این حجاب برای خودشه. شما اگه میخواید کامنت های قبلی دیگران رو بخونید

که دارن میگن اصل حجاب به خاطر خود خانمه.

حالا شما میاید میگید تقصیر خانم چیه!!! (804705) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۳:۳۹:۴۶
خب اصل دین هم برای به سعادت رسیدن انسان هاست. اما آیا سعادت اجباری و به زور، مورد تایید و رضایت خداوند است؟
در مساله حجاب اجباری حرف اصلی این است که به خاطر یک گروه از جامعه، گروه دیگری به اجبار بایستی محدود شوند و این عادلانه نیست. تنها در صورتی عدالت رعایت می شود که گروه دوم با تشویق و ترغیب و فهمیدن این نکته که مزایای این کار برای هر دو گروه است، از روی اختیار و عقیده به این محدودیت تن دهد. (806597) (moderator22)
 
پژمان
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۲:۴۷:۲۱
هر کسی هم که از کنار یه مغازه شیرینی فروشی رد بشه و ببینه که شیرینی های خوشگل و خوشمزه رو چیده بصورت غریزی و ذاتی تحریک می شه که بخوره.
حالا این دلیل می شه که دزدی کنه. (800087) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۰۶:۴۲
یا دلیل می شه بگن همه شیرینی فروشا یه پارچه مشکی بکشن رو مغازشون؟ تازه شیرینی اصلا تو ویترین برای عرضه است! شما زن رو کلا یه کالا می بینی متاسفانه برای عرضه (800495) (moderator102)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۵۵:۲۷
اتفاقا شما میگید شیرینی برای عرضه هست!!!!

چه اشکالی داره کسی که تا اون موقع شیرینی ها رو ندیده برای اینکه تحریک به

خوردن نشه یه کم شیرینی ها مخفی باشه؟و فقط بدونه اونجا یه شیرینی فروشیه؟

بعدشم زن رو با شیرینی مقایسه میکنید؟؟؟

زن باید با حجابش و اون حدی ازظاهرش که نشون بده هست و میخواد در حکم یه

انسان بمونه نه یه وسیله برای چشم چرانی مردها توی جامعه به صورت فعال

ومؤثر باقی بمونه.تابه همه بگه:


"آهای مردم من یک انسانم،نه کالا" (801684) (moderator5)
 
پژمان
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۳:۵۷:۳۲
عزیزم بحث سر کالا و عرضه کردن نیست بحث بر سر کنترل غریزه و نفس است. یه کم بیشتر رو خودت کار کن حتماً تو هم می تونی کنترل بیشتری داشته باشی.

به نظر شما هر زنی در دنیا که حجاب نداره وسیله برای چشم چرانی مردهاست؟ (803299) (moderator22)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۳:۲۰:۲۹
شما بحث عرضه کردن رو میچسبونید به من.

چشم......

همین که موهاشو میخواد نشون بده ویا از لباس های مختلف برای خودنمایی

استفاده میکنه میخواد بگه ""چشم ها این زیباییهای من رو هم ببینید""

من نمی گم هر زن بی حجابی میخواد خودشو وسیله ی چشم چرانی قرار بده

ولی هر زن بی حجابی رو وسیله ای

برای چشم چرانی برخی مردها میدونم. هر چند خودش چنین قصدی نداشته باشه. (804718) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۶:۲۴:۲۹
نمی فهمم میگید شیرینی برای عرضه هست زن هم باید برای عرضه باشه!! (801913) (moderator102)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۲۴:۵۷
اگه مدام پشت سر هم شیرینی های خوشمزه ببینه ویکی بهتر از دیگری فکر

نمی کنیدبلآخره یه روز دزدی میکنه؟

اصلا اگه این شیرینی ها جذاب اونقدر نبود چنین کسی اصلا فکرش درگیر اونا میشد؟ چه برسه به اینکه دزدی کنه؟؟/ (801642) (moderator5)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۰۰:۲۸:۰۶
من به عنوان یک زن برای کسی که شما را تربیت کرده متاسفم/ یعنی چه که می گی شیرینی های خوشمزه / این حرف شما خیلی معنی بدی می دهد این حرف را فقط آدم هایی که هیچ کنترلی روی رفتار خود ندارند می زنند لطفا فکرت و عملت و چشمت را تربیت کن/ من به شما بدگمان شدم و حق هم دارم (808215) (moderator22)
 
يك بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۱۴:۴۸:۳۲
ايشان با توجه به مثال شيريني كه همه دوستان از آن استفاده كرده اند سعي دارد نظر خود را توضيح دهد و قصد توهين به كسي را ندارند. بنابراين بدگماني شما نابجاست. (809152) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۰۰:۲۶:۲۱
دوست عزیز می تونی روزه بگیری (808212) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۲۵:۴۴
من نمی دونم این استدلال مسخره چه جوری می تونه موفقیت دانشجوهای استنفورد، برکلی، ام آی تی و ... رو توجیه بکنه! بابا خجالت بکشید، چرا اینقدر شان انسان رو تا حد حیوون پایین میارید؟ (800181) (moderator21)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۲۹:۴۶
به دوست قبلیتون گفتم اولا این به خاطر عادتشون یه کم کمتر از ماها ذهنشون درگیر میشه بعدهم فکر نمیکنید تقریبا همه ی جوونهای اونا اگه ذهنشون درگیر این

مسائل نبود باید قریب به اتفاقشون موفق می بودن!!

درحالی که اگه برید ببینید متوجه میشید که فقط یه عده که اونم بسته به شرایط

زندگی و هوششون به این موفقیت ها رسیدن. (801651) (moderator5)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۳۶:۲۸
آقای سلام کلا شما اراده و اختیار انسان رو زیر سوال بردی ؟ بعد این چیزی که شما می فرمایید اسمش ندید بدید بودن هست وگرنه اگر در این زمینه حساسیت ایجاد نکنند هیچ وقت این مشکل پیش نمی اد بعدش هم شما غریزه ات رو به اختیار بگیر تقصیر بقیه چی هست که شما اختیاری رو غریزه خودت نداری بعد پیامبر هم که در مورد نفس اماره و کنترل آن می گویند همین هست دیگه چرا برای راحتی خودتون می خواهید بقیه رو محدود کنید (800207) (moderator21)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۳۸:۳۳
من حرفم اینه که اگه اون بی حجاب نبود آیا این غریزه ی انسانی هم اینقدر بروز

داشت؟؟

پس شما ها فقط حرف دکترا رو فقط درباره ی بیماری ها ی جسمی قبول میکنید که میگن پیشگیری بهتر از درمان است!!

وقتی با حجاب بهتر میشه جلوی این فسادها رو گرفت شما پیشنهاد میدید که نه

بذارین خانمها راحت باشن واظهار جسم کنند مردها برن جلوی این غریزشونو بگیرن

خداوکیلی کیه که با وجود تلاشش برای کنترل نفسش با این صحنه ها روبرو نشده

باشه(دارم میگم غیر عمد)و از کجا میدونید که بهش ضربه نمیزنه.

توی غرب که حساسیت ایجاد نکردن واقعا(بین خودت وخدا) این مشکلا پیش نیومده

یا چندین درجه بالاترش پیش اومده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (801662) (moderator5)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۹:۵۱:۵۵
آن حجابی می تواند جلوی فساد را بگیرد که از روی عقیده باشد و نه اجباری. حجاب اجباری خود مفسده انگیز و به نظر من ضرر آن بیش از نفعش است؛ اولاً نسبت به حجاب یا حتی اصل دین تنفر ایجاد می کند، ثانیاً موجب رواج پدیده ریاکاری در جامعه می شود و در نتیجه تشخیص متدین از متظاهر مشکل می گردد و این امر به خصوص در امر ازدواج که لازم است افراد دارای تفاهم فکری باشند، می تواند مشکل آفرین باشد.
در انتها بایستی گفت برطبق حدیث: الانسان حریص علی ما منع (انسان نسبت به هر چه منع گردد، حریص تر می شود.)، در قضیه حجاب یا بی حجابی، اجبار غالباً نتیجه معکوس می دهد. تجربه 34 ساله جمهوری اسلامی در اجبار حجاب و تجربه طولانی مدت ترکیه در اجبار بی حجابی، به خوبی تایید کننده این مدعاست. (804525) (moderator22)
 
ستاره
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۲۵:۳۳
وای بابا تو دیگه کی هستی !!!! راهکار امثال شما اینه که مدام صیغه کنید که هم غریزه تون ارضا بشه هم براتون تکراری نشه ! یه کم خجالت بکش که شان مردها رو با این حرفت انقدر پایین می آری (800808) (moderator1)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۴۸:۱۱
خانم ستاره

من دارم میگم بذارین این غریزه ای که واقعا توی وجود اونا هست(اگه قبول نداری که این غریزه رو ندارن اثبات کن_البته به غیر ازاون تک وتوک استثنائات)

اینقدر شکوفا نشه!

بذار این غریزه توی خانواده اش وبرای همسرش شکوفا بشه.

وقتی کسی میتونه یه جورایی باعث شه که جامعمون سالم باشه وهر چی سرجای خودش باشه نه اینکه بستر جامعه بشه محیط خونه، چرا حجاب نه

فکر نمیکنی کسی که با باحجابیش میتونست جامعه روبه این هدف نزدیک کنه ولی نکرد مسئول نخواهد بود .

مگه حق الناس شاخ ودم داره وحتما بای آبروی طرف یا مالشو ببری که حق الناس

نکرده باشی؟؟؟؟؟؟؟ (801670) (moderator5)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۸:۲۱:۰۸
واسه همسرش یا همسرهاش؟ آخه شرمندم ولی اگه تو جای یک زن بودی و میدونستی امنیت تو هیچ ارزشی واسه قانون نداره اینجوری حرف نمی زدی! (802997) (moderator22)
 
معصومه
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۰۳:۰۰
پس دلیل شما برای وجود تجاوز و فساد در شهر های مذهبی مثل قم که اکثرا چادری و محجبه هستند چی هست؟اقوام ما که ساکن قم هستند و محجبه نیز می باشند بارها با موارد چشم چرانی متلک ....مواجه شدند. (801612) (moderator17)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۰:۳۱:۴۶
از نویسنده محترم مقاله سئوال میکنم اگر حجاب در جامعه ازاد اعلام شود
و بعد شروع کنیم به انجام کار فرهنگی مشکل حجاب حل میشود؟ خیلی از
رفتارهای دیگر در جامعه حالت ایجابی دارد مانند استفاده از ماهواره- استفاده
از فیلم های مبتذل- هم جنس بازی- پخش مجلات سکسی- اینتر نت بدون
فیلتر-احداث کاباره وبسیاری موارد دیگر. حال نظرتان در باره این موارد چیست؟
مراجع محترم تقلید و سایر متخصصین دینی باید نظر و راهکار ارائه دهند. (799807) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۲:۴۳:۰۱
مگه بی حجابی مشکله؟
مشکل فقر و فساد و تبعیض, بیکاری, گرانی, ...این چیز هاست, نه بی حجابی,
اگه با بی حجابی مشکل دارید باید خودتون را به روانپزشک جهت درمان معرفی کنید حتما (800080) (moderator21)
 
یه آشنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۴:۰۳:۴۴
با عث مشکله .

پس فسادهای اخلاقی از کجا شروع میشن؟

فقرهایی که ناشی از تبعیت کردن از مدلهای غربیه(به خاطر هزینه های سنگین)

درگیری ها یی که توی خونواده ها هست به خاطر عدم داشتن حجاب و سوءاستفاده ها

بازم بگم؟؟؟؟ (805735) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۰۶:۴۱
به نظرم به علت حجاب اجباري در اين 30 سال رفتارهاي غير منطقي هم وجود دارد. آنچه مسلم است حجاب به عنوان يك شاخص جدا كننده زن مسلمان از غير مسلمان براي مومنان اجبراي است اما تبليغ بي حجابي از طريق تحريك جنسي از هر طرق مثل ماهواره بايد ممنوع باشد (800132) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۳۹:۰۳
شما متن رو درست نخوندید نظرتون چیه ؟ نویسنده در پاراگراف زیر جواب شما رو داده :

"باید توجه داشت این مسئله با آزاد گذاشتن محلهای فساد، شراب خواری و پوشش های بسیار نامتعارف و اختلاط زن و مرد تفاوت بسیار دارد.این موارد طبق عقل و منطق و قرآن مشمول اجبار خواهند بود.اتفاقا در این موارد جمهوری اسلامی تا حدی بیش از حد مدارا کرده است." (800216) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۵۷:۰۱
اگر حجاب داشتن و نداشتن از نظر خداوند موضوع مهمی نبود در سوره نور
صراحتا به ان اشاره نمی نمود.همانطور که در باره سایر اعمال منکر در قران
تذکر داده شده و اهمیت انها را نشان میده، تذکر در مورد حجاب هم شامل
اهمیت موضوع در ارتباط با اثرات جامعه شناسی و وروان شناسی ان است
از منظر قران پیدا نبودن موی زن در برابر نا محرم ، ارایش نداشتن در برابر نا
محرم ،استفاده نکردن از زینت الات و خود نمائی در برابر نا محرم اصل هستند
اگر این موارد رعایت شوند انوقت میشود پوشش متعارف. هیچکس ادعا نکرده
است که حجاب یعنی چادر. اگر مقصود این است که در جمهوری اسلامی همان
فضای موجود در کشور های اسلامی نظیر ترکیه و مالزی حاکم باشد باید قانون
اساسی را تغییر داد و به رای مردم گذاشت. (800392) (moderator102)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۳۵:۵۷
الان بحث بر سر واجب یا مستحب بودن حجاب نیست بلکه بر بر سر اجباری بودن یا آزاد بودن آن است. این مقاله می خواهد بگوید حجاب حتی اگر واجب هم باشد و در قرآن تشریع شده باشد باز هم یک واجب اختیاری است نه اجباری. (800714) (moderator1)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۵۸:۲۲
اولا حتی که نه،حتما یه واجبه.

بعد هم اگه مسلمونیم وتسلیم خدا چرا نباید به خودمون بگیم اجباریه. (801691) (moderator5)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۷:۰۳:۰۱
ببین یک مسلمان شرعاً آنچه را خداوند واجب کرده است باید اجرا کند و اگر انجام نداد، در آن دنیا بایستی پاسخگو باشد. اما کسی حق ندارد فرد دیگری را ولو مسلمان به انجام واجبات الهی مجبور کند. مثلاً اگر شما فرد تارک الصلوتی را وادار به نماز خواندن کنی اولاً این نماز نزد خدا هیچ ارزشی ندارد و ثانیاً شما مرتکب گناه شده ای.

ولو شاء ربک لامن من فی الارض کلهم جمیعا. افانت تکره الناس حتی یکونوا مومنین؟
اگر پروردگارت می خواست یقیناً همه مردم زمین (جبراً) ایمان می آوردند.(ای پیامبر) آیا مردم را مجبور می کنی تا ایمان بیاورند؟ (802922) (moderator22)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۳:۳۵:۰۸
این چیزی که شما میگید هم به احکام فردی مربوط میشه وهم احکام اجتماعی

اما چراعمل انسانی که می تونست با حجابش از تنشهای اجتماعی وخانوادگی بکاهه

رو از امور فردی میدونید؟؟ اون داره توی اجتماع زندگی میکنه.مگه حتما باید مال یا

آبروی کسی رو ببره که مشمول مجازات بشه.مهمتر از اینا دل وذهن کسی رو درگیر

کردنه که نتیجش فقط فساده.

پس نهی از منکر وامر به معروف خدا رو هم مثل حجاب بذارین کنار!!

مگه به مراتب امر به معروف ونهی...توجه ندارید؟؟

مرحله ی آخر" اجباره"

اما من فکر میکنم این مرحله اگه مراحل قبلی به خوبی اجرا شده باشه در ضمن

کار فرهنگی مفید هم انجام شده باشه به ندرت پیش میاد. (804732) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۱۷:۴۰:۵۲
بنده در متن بالا سخنی درباره فردی یا اجتماعی بودن حجاب نداشته ام اما حال که مطرح شد باید بگویم آن را از جهتی فردی و از جهتی اجتماعی می دانم. از یک طرف چون رعایت حجاب به صورت فردی انجام می گیرد و مستقل از عمل دیگران است، فردی می باشد و از طرف دیگر چون مستقیماً بر اجتماع تاثیرگذار است، عملی اجتماعی محسوب می شود. اما باید توجه داشت که بسیاری از احکام اجتماعی اسلام هم علی رغم وجوب، قابل تحمیل بر مسلمانان نیستند (مثل حج و جهاد). ضمناً هم شرع و هم قانون برای دزدی یا آبرو ریزی، مجازات دنیوی تعیین کرده اند اما آیا برای بی حجابی هم شرعاً مجازاتی تعیین شده است؟ آیا در احادیث پیامبر و ائمه یک بار هم از حد یا تعزیر فرد بی حجاب سخن به میان آمده است؟ (البته حق این است که بنده تحقیق جامعی در این مورد انجام ندادم ولی تا به حال چیزی در این مورد ندیدم و از کسی هم نشنیدم.)
نکته بعد این که نتیجه بی حجابی لزوماً فساد نیست اما به هر حال نقش حجاب در ایجاد آرامش روانی جامعه قابل انکار نیست. منتها همان طور که بارها درکامنت های مختلف بیان شد، نتایج مثبت حجاب وقتی حاصل می شود که آزادانه و به صورت اختیاری توسط بانوان جامعه رعایت گردد وگرنه ضرر آن بیش از نفعش است.
در مورد امر به معروف و نهی از منکر و مراتب آن، در کامنت های دیگر (از جمله در پاسخ به خود شما) پاسخ داده ام. (809447) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۱۰:۳۲:۲۷
ببنده خدا ایا خداوند اطاعت از قوانین راهنمایی و رانندگی را واجب کرده ؟ --- از نظر من کرده --- زیرا اطاعت از قوانین راهنمایی و رانندگی یک نوع احقاق حق است و رعایت حقوق مردم از فرمایشات خداوند است و قانونی است که رعایت ان باعث خیر در اجتماع و تخطی از ان باعث شر است . تمام احکام الهی برای خیر و صلاح بشر وضع گردیده حتی انهایی را هم که به ظاهر امری شخصی به نظر می اید و به قول شما انسان باید در ان دنیا پاسخگو باشد نیز از این امر مستثنی نیست( به طور مثال نماز خواندن که مورد شخصی است اگر به درستی انجام پذیرد بر اساس فرمایش خداوند متعال که میفرماید " ان الصلاه تنهي عن الفحشاء و المنکر" نماز شما را از فحشا و منكر باز میدارد) جامعه را به سوی تعالی پیش میبرد . حال چگونه است که ما خود را مقید و ملزم به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی که نوشته دست بشر است میدانیم و در مورد الزام رعایت حجاب که اولا یکی از احکام الهی است و در ثانی مستقیما تاثیر گذار بر تمام ارکان جامعه از لحاظ روحی و روانی است , از سر روشنفکری چیز های دیگری میگوییم . نا فرمانی از دستورات الهی و خدای ناکرده ارتکاب به گناه امری نکوهیده است و انجام ان در خفا رازی است بین خود و خدا اما اگر این نافرمانی بخواهد به اجتماع کشیده شود و روند صحیح اجتماع را از صراط مستقیم خارج سازد و باعث ضایع شدن حق الناس گردد موجب مجازات شرعی و اجتماعی از سوی حاکمان است. (808725) (moderator22)
 
يك بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۱۵:۱۱:۲۵
خداوند مستقيماً اطاعت از قوانين راهنمايي و رانندگي را واجب نكرده است بلكه اطاعت از عقل به عنوان رسول باطني را لازم و ضروري مي داند و ما به حكم عقل، جهت حفظ نظم و جلوگيري از هرج و مرج، دستورالعملي براي راهنمايي و رانندگي ابداع كرده و پس از تبديل شدن آن به قانون توسط نمايندگان منتخب مردم، آن را لازم الاجرا مي دانيم. حال فرض كنيد علي رغم فوايد اين قانون، مردم تصميم بگيرند ديگر از آن استفاده نكنند. آيا ما مي توانيم بگوييم نه خير، چون اين قانون براي شما مفيد است، ولو به زور بايد اجرا گردد؟ در مورد حجاب هم شكي نيست كه خداوند خير و صلاح مسلمين را ميخواسته و به همين دليل آيات حجاب را نازل كرده است؛ اما آيا اين مجوزي براي تحميل اين قانون مفيد بر مردم مي شود؟ پس چه بايد كرد؟
در همان مثال راهنمايي و رانندگي، راه كار صحيح، آگاه كردن مردم نسبت به فوايد آن و هشدار دادن نسبت به خطرات ناشي از نبود اين قانون مي باشد تا خود مردم يا نمايندگان آنها پس از پي بردن به اهميت موضوع، آزادانه و از روي آگاهي آن را به قانون تبديل كنند. در مورد حجاب هم راه صحيح همين است و لاغير. مطمئن باشيد مضرات حجاب اجباري بسيار بيشتر از بي حجابي اختياري است. (809180) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۸:۲۲:۲۲
تسلیم خداییم نه تسلیم شما! (803000) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۹:۲۸:۰۱
می گی که نظر خداوند/ چرا نظرت را تحمیل می کنی خدا که تحمیل نمی کند فقط تذکر می دهد (804491) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۰۸:۲۳
آزادی پوشش حق بدیهی آدم هاست. مثل آزادی مذهب حالا بعدش خواستی برو با پول ملت تبلیغ هر ایدئولوژی مسخره ای رو خواستی بکن. (800499) (moderator102)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۳:۰۴:۵۱
آره اصلا آزادی حق بدیهی ادماست.

اما اگه مذهب تشیع رو انتخاب کردی و ادعاشو داری، این مذهب از قبل قوانینش

تعریف شده هست وتو اگه مذهبت اینه تشیع میگه حجاب واجبه.

مثل هر جامعه یا مذهب دیگه ای که اگه انتخابش کردی با ید به قوانینش ملتزم شوی.

پس انسان در انتخاب اولش که انتخاب مذهب به ضمیمه ی قوانینش بود آزاد بود اما

بعدش حق تغییر شخصی نداره.

واگر اهل تفکر باشیم این عین آزادی در عین رعایت حقوق انسانهاست. (801695) (moderator5)
 
پندار
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۳:۴۰:۵۶
یعنی این تلقی تون از آزادی و رعایت حقوق انسان ها حیرون کرده همه رو!
پدر جان، اولا انتخابِ دین و مذهب در اول و آخر و وسطش حقِ دائمیِ هر آدمیه، بنا نیست کسی برای کسی تکلیف تعیین کنه که کِی حقِ این کار رو داره و کِی نه.
دوما هر کسی حقِ داشتنِ تلقی و تعبیرِ شخصیِ خودش از دینش رو داره و نه شما و نه هیچ کسِ دیگه حق نداره برای بقیه در این زمینه تکلیف تعیین کنه. این که من چه طور اسلام و تشیع رو می فهمم به خودم مربوطه نه هیچ کسِ دیگه.
سوما آزادی هایِ فردی انسان رو هیچ کس تا جایی که کسی به حقوقِ عینی و متعینِ کسِ دیگه تجاوز نکرده نمی تونه محدود کنه. این شبهِ استدلال ها هم که چون مویِ زن، مردانِ محترمِ با آستانه یِ تحریک پذیریِ پایین رو تحریک می کنه پس تجاوز به حقوقِ مردهاست هم فقط به دردِ این می خوره که یه سری خودشون رو باهاش گول بزنن.
بسه برادر انصافا، بسه دیگه. یه نگاه به دنیایِ واقعیِ اطرافت تویِ همین ایران بنداز ببین این تلقی ها و رفتارها چه به روزمون آورده، تحلیل کردنِ غرب پیشکش. (802667) (moderator22)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۳:۵۰:۰۱
اون جوری که معلومه شما همه ی حرفتون ر و دارین از خودتون میزنید.

مبنای ما اسلامه وکاری به تفکرات شخصی نداریم.


مشکل اینه که شما فکر میکنید حجاب جزء آزادی های فردی هست.و فقط ضربه

زدن کسی به مال یا آبروی خودتون رو تجاوز به حقوقتون میدونید.

ولی فسادهایی که به خاطر چشم های ناپاک بوجود میاد و

دامنگیر یه عده بیگناه دیگه میشه رو کلا در حوزه ی

فردی میبیند.(که اگه اون بی حجاب نبود زمینه ی چشم چرانی بعضی مردها هم کمتر بود""نه اینکه فسادی نباشه بلکه کمتر بود"" (804751) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۳:۲۷:۱۱
حرف شما در صورتی صحیح است که حجاب مورد نظر شما، آزادانه و از روی عقیده انتخاب شده باشد وگرنه حجاب اجباری، مضرات بیشتری نسبت به فوایدش دارد. مثلاً افراد را از حجاب یا حتی از اصل دین بی زار می کند؛ باعث بروز ریاکاری در جامعه می شود و تشخیص با حجاب از بی حجاب مشکل می گردد. (806577) (moderator22)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۶:۵۴:۳۱
انسان همواره و برای کلیه انتخاب هایش آزاد است و هیچ کس حق ندارد برای آن زمان و شرط تعیین کند. ادیان ابراهیمی از جمله اسلام هم چنین داعیه ای نداشته اند. مگر بعد از وفات پیامبر و برخلاف دستور صریح ایشان، افراد دیگری غیر از حضرت علی به خلافت نرسیدند؟ در آن مقطع چون حضرت اکثریت مردم را از خویش، روی گردان دیدند، تسلیم شدند و حتی در بسیاری از امور، خیرخواهانه به خلفا مشورت می دادند و تا زمانی که خود مردم با اصرار ایشان را به خلافت نرساندند، اقدام عملی برخلاف خواست مردم انجام ندادند. (802912) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۸:۲۴:۵۹
اگه معتقد به آزادی هستی پس انسان حق داره هرچه قدر از مذهبش رو بخواد انجام بده واگر معتقد به اجباری دیگه چرا از آزادی حرف می زنی؟ به قول خودت ما تسلیم خداییم و مجبوریم! آزادی مال خارجی هاست که دلشون خوشه! (803003) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۰:۰۵:۵۳
کسی که آزادانه تسلیم خدا باشد و آزادانه اوامر و نواهی الهی را برخود لازم بداند، هیچ گاه جبری احساس نخواهد کرد. احساس جبر وقتی پیش می آید که یک عده فکر می کنند بهتر از دیگران دین خدا را درک کرده اند و به خود این حق را می دهند که دیگران را ولو به زور، به سمت دین خدا هدایت کنند. (804535) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۰۰:۳۱:۴۸
دکتر علی شریعتی
ترجیج می دهم در خیابان راه برم و به خدا فکر کنم تا در مسجد باشم و به کفش هایم فکر کنم!
حجاب زورکی فایده نداره (808219) (moderator22)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۳:۵۶:۴۵
توی اسلام نه جبر است نه اختیار

بلکه امری بین این دو است یعنی خدا تو رو آزاد گذاشته توی خیلی از چیزهای که

مجال سخن نیست و اجبار رو هم برای این گذاشته چون میدونه اگه انسان رو ولش

کنی اونقدر همه چیز رو برای خودش آزاد میکنه که به هلاکت برسه.این برای اینه

که هر چی جلوتر میره قانع نمیشه واین محدودیت رو اگه توجه کنی یه امتیازه برات

نه ضرر.

اصلا هیچ جای دنیا آزادی مطلق نیست،همون خارجیا هم مگه نه این است که

قوانینشان سلب آزادی براشون میشه؟؟!! (804762) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۳:۲۳:۱۱
از حدیث : در اسلام نه جبر است و نه اختیار بلکه امری مابین آن دو، برداشت اشتباه نکنید. این حدیث مربوط به مساله جبر و اختیار در دستگاه الهی است(جبر یا اختیار طبیعی) نه مجبور کردن کردن انسان ها به انجام یا عدم انجام کاری توسط انسانی دیگر. (806572) (moderator22)
 
فروغ
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۰:۱۶:۲۹
جناب انتخاب اول شما مذهب تشیع وقوانین از قبل تعیین شده اش بود؟ اما حکایت این است که من یک مسلمان زاده ام یعنی نیاکان من همگی مسلمان وشیعه اثنی عشری بوده اند در نتیجه من حق انتخاب نداشتم در عین حال مثل شما به ازادی ورعایت حقوق انسانها معتقدم درصورت امکان بفرمایید تفاوت شمایی که حق انتخاب اول را داشته ای با من چیست؟ (804545) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۳:۳۰:۲۳
هیچ گاه جزء نمی تواند کل را محدود کند و احکام مترتب بر کل، خود به خود در مورد کلیه اجزاء آن صدق می کند. پس از آزادی در انتخاب دین، می توان نتیجه گرفت که کلیه اجزاء آن نیز آزادانه قابل قبول یا رد می باشد. (806582) (moderator22)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۰:۳۷:۲۵
اسلام در درجه اول در بحث حجاب به فرهنگ سازی پرداخته ومضرات آن را بیان نموده است.وهمواره با عطوفت برخورد کرده است.

اما آنجا که فرد به ورطه ی لجبازی می افتد تا جایی که نمی فهمد خود را به هلاکت می اندازد و نیز مقررات جامعه اسلامی را رعایت نمی کند متوسل به زور میشود.

پس اگر کسی مصلحت خود را نداند و رو به گمراهی برود و با ملایمت هم حاضر به برگشت نباشد :
آیا عقلا هم جایز نیست که هم به خاطر مصلحت جامعه ومهمتر از آن مصلحت خود او به اجبار متوسل شویم.

البته اجبار در مسئله ی حجاب مصادیق بسیار کمی پیدا خواهد کرد،زیرا با فرهنگ سازی و معرفی حجاب در سعادتمندی افراد کمتر کسی مشمول زور میگردد.
البته اکثرا بدون اینکه به خوبی فرهنگ سازی کنند متوسل به زور میشوند که این اشتباه است. (799815) (moderator21)
 
ناشناس
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۲۴:۱۸
فکر نمی کنید که این لجبازی از جانب شما و همفکرانتان می‌باشد که می‌خواهید عقیده‌ای را که حتی پیامبر برای اجرای آن به زور متوسل نشده ، می‌خواهید با بگیر ببند و پلیس و باتوم اجرا نمایید . (800327) (moderator22)
 
يك بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۰۰:۰۲
اسلام هرگز در مساله حجاب متوسل به زور نشده است. لطفاً يك مثال در اين مورد بياوريد و بعد چنين ادعايي را مطرح كنيد. (800398) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۰:۳۸:۳۱
به عنوان عضوي از جامعه مي توانيم تاييد کنم که افرادي که علاقه اي به حجاب ندارند، چه آن را جزو واجبات نمي شمارند يا تصور گناهي از آن ندارند يا فکر مي کنند حجاب به شکلي که گفته مي شود مورد نظر نيست (در هر شکل و به هر استدلال)‌در ميهماني ها و جمع هاي خود نه فقط حجاب را رعايت نمي کنند بلکه به علت آن که در جامعه محدود هستند تاکيد بيشتري بر عدم رعايت آن در جايي که مي توانند دارند.
استدلال هايي که براي اجبار حجاب مي شود وقتي رنگ مي بازد که ما مثلا خود را با جامعه اي نزديک مثل ترکيه يا کشورهاي عربي يا مالزي مقايسه کنيم، کشورهايي مسلمان که غيرمسلمانان يا مسلماناني که به حجاب عقيده اي ندارند با پوشش آزاد تردد مي کنند و نه کسي به آنها تعرض مي کند نه آمار جرم و جنايتشان بيداد مي کند و نه مومنان آنها تشويق به بي ديني شده اند. آن که عقيده دارد پوشيده است و آن که ندارد معلوم.
به نظر مي رسد همان نکته که در متن هم آمده يعني اين که برخي سياست گذاران تصور مي کنند اگر مردمي در جامعه باشند که حجاب نداشته باشند اين يعني مردم به حکومت ديني پايبند نيستند و لذا نوعي مخالفت با نظام را از آن برداشت مي کنند. همان گونه که زماني سينماها در زمان نماز جمعه تعطيل مي شد که نکند اين تصور پيش بيايد که نماز جمعه در حال برگزاريست ولي عده اي هم هستند که به تماشاي فيلم رفته اند!! اگر چه جمعيت حاضر در نماز به هر حال نشان مي داد که همه مردم شهر به نماز نيامده اند و اصولا مصلي ها جاي چنين تجمعي را ندارند ولي باز هم قرار نبوده که دويست نفر يا پانصد نفر در سينما ديده شوند. به نظر مي رسد اين گونه تصميم گيري ها بايد با مشاوره روانشناسان و جامعه شناساني آگاه به شرايط روز اتخاذ شود تا نتيجه مطلوب بدهد نه اين که فرضا فرمانده نيروي انتظامي تعيين مصداق تبرج کند يا ديگر فرمانده خودرو را حريم عمومي بنامد که بتواند درون آن را هم نظارت کند و .... (799818) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۰:۳۸:۳۸
مادامی که ما جامعه مدرنی نداشته باشیم ضربه پذیر هستیم.مخالفان را افزایش می دهیم.خطرات برای ایران را بیشتر می کنیم چه در داخل چه در خارج.ما باید قبول کنیم که در جامعه همانطور که افراد مذهبی زندگی می کنند افراد غیر مذهبی هم هستند.اگر این را نپذیریم جامعه دچار افراط و تفریط می شود.یعنی جامعه هیچ وقت تعادل نخواهد داشت.یک زمان بی حجابی اجباری می شود و یکبار حجاب اجبار می شود.هر دوره که یکی از این دو دسته اقدام به افراط می زند به مرور گروه دیگر در جامعه قدرت می گیرد و این مشکل حل نمی شود.احترام متقابل رعایت حال اقلیت و رای اکثریت می تواند ملاکی برای رشد فکری و بلوغ فکری ما باشد. (799819) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۰:۴۲:۳۲
همانطور که خود در بالا اشاره کردید: قرآن خود سود فردی داشتن حجاب را بر می شمارد و بیان می دارد که اینکار برای زنان مومن بهتر است تا مورد آزار قرار نگرفته و همچنین از غیر مومنان شناسایی شوند.(احزاب ۵۹ )
قران گفته برای زنان مومن ((بهتر)) است. پس این قوانین کی باید اصلاح شوند (799827) (moderator21)
 
امیر32
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۰:۴۳:۰۵
حرف حق جواب نداره گل گفتی (799828) (moderator21)
 
mahdavi
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۰:۴۴:۵۵
کاملاً موافقم و امیدوارم صاحب نظران این مسئله را بیشتر برای مردم تبین نمایند. به امید روزی که افراد به اختیار خود حجاب را انتخاب کنند و اکثریت با زنان محجبه باشد. (799829) (moderator21)
 
سید امیرحسین حسینی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۰:۵۱:۳۳
سلام

علی رغم اینکه در مورد نظریات ، نظریات بسیار نزدیکی به آقای مطهری دارم ، اما در این یه مورد ، به شدت با جناب دکتر موافقم و حس می کنم نه ایشون ، بلکه کل سیستم جمهوری اسلامی طی این 34 سال دارند در مورد مسائل دینی و مسائل فردی و اجتماعیش به شدت اشتباه می کنند .

من خودم به شخصه جز اقشار مذهبی حساب میام و روی این مذهبی بودنم هم با افتخار پافشاری دارم ، قطعا در انتخاب همسر آینده خودم هم یکی از مهمترین آیتم هم مذهبی بودن طرف مقابل من هست و مخصوصا حجابش ، اما معتقدم که نه اسلام ، بلکه هیچ تفکری ، قبول نمی کنه که میشه با اجبار به جامعه چیزی رو تحمیل کرد . اونم جامعه ایرانی که در طول تاریخ نشون دادن که همیشه در مقابل زور لجبازند و اثر معکوس دارند حتی اگر بدونند اون چیز درست هست .

در زمان رضا خان اجداد همین مردم بودند که بر خلاف ملل دیگه مثل ملت ترکیه ، حجاب برداشتن اجباری رو قبول نکردند و جلوش موضع گرفتند و خب حالا برعکسش رو شاهد هستیم .

در اینکه حجاب یک امر شخصی و اجتماعی تو امان هست شکی نیست ، اما باید قبول کنیم این مسئله بسیار بیشتر از اونکه بعد اجتماعیش برجسته باشه ، بعد فردیش و افکار اشخاص هست که مهم هست و خب زمانی که اشخاص نخواهند که اینو قبول کنند ، گشت ارشاد اونا رو می بره ( و خودش فساد های مختلف ایجاد می کنه ) معاندین رو دستشون رو باز می کنه برای یاوه گویی و اون دختر هم اگر تا دیروز 60 درصد حجاب عادی رو رعایت می کرد ، بعد اون برخورد مسلما زیر 30 درصد رو اجرا می کنه و هم خودش رو خسر الدنیا و الآخرت می کنه و هم روز بروز جامعه ایرانی رو تحت شعاع قرار میده .

ما الگو های خیلی مناسبی در جهان اسلام برای حجاب و جامعه داریم ، از طرفی کشور لبنان هست که یک کشور با یه دین متفاوت اما صلح مند هستند که حجاب هاشون با رعایت متد های روز طراحی ، حتی گاها در چادر های ما خیلی قوی تر هست و خب ضمن حفظ حجاب و فلسفه حجاب که حفظ حریم خانواده و زن هست ، بهترین نوع پوشش رو دارند و در مقابل اون کسانی که عقیده بر این حجاب هم ندارند و غیر مسلمانند با رعایت احترام ، پوشش های مناسبی رو استفاده می کنند و که بارها از مانتو روسری های ما پوشیده تر و غیر تحریک آمیز تر هست .


متاسفانه این طریق حجاب اجباری که در دانشگاه ها هم شکل بدتری پیدا کرده ، از طرفی مرز بین افکار و عقاید رو هم باریک تر و باریک تر می کنه و خب برای من مذهبی که دنبال همسر هم کف خودم هستم برای ازدواج ، مسلما چون به زور یکسان سازی کردیم ، پیدا کردن زوج مورد نظرم رو به شدت سخت می کنه و خب این امکان هست که در تشخیص دچار اشتباه بشم و بعدا به شدت ضربه بخورم.
از طرفی این مسئله مزاحمت هایی رو برای خانم های مذهبی واقعا از طرف قشر غیر مذهبی ایجاد می کنه که دقیقا نقطه مقابل صحبت های قبل من میشه .


فکر می کنم اگر حتی به قانون اساسی و صحبت های 34 سال پیش امام راحل برگردیم و کمی تفکر کنیم ، برای برون رفت از وضع فعلی خیلی بهتر هست ، گرچه روش اشتباه این 34 ساله اخیر ، روند رو طوری کرده که آزاد سازی حجاب اجباری ، وضع فجیعی رو در جامعه به بار میاره ، اما اگر با یک تدبیر قوی ، و مخصوصا از سمت مقام معظم رهبری صورت بگیره و به اطلاع ایشون برسه وضع فعلی جامعه در این زمینه به چه شکل هست ، بلکم نتیجه بده .


خدا دین هممون رو حفظ و بهترین ها رو برای جامعه اسلامی رقم بزنه . (799846) (moderator21)
 
آمار قربانیان جنسی غرب برون حجاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۰:۵۲:۰۰
بیش از آنکه مردم تصور میکنندشایع است
It's much more common than people think.

Around 21% of girls and 11% of boys experience some form of child sexual abuse. 23% of women and 3% of men experience sexual assault as an adult. 5% of women and 0.4% of men experience rape. (Cross Government Action Plan on S-e-x-ual Violence and Abuse www.homeoffice.gov.uk/documents/ Sexual-violence-action-plan)

23 در صد یعنی حدودا یک خانم از چهار خانم در بزرگسالی مورد تهاجم جنسی

قرار گرفته اند آیا این امار هم نتیجه حجاب اجباری است ؟ ایا از هر چهار زن اطراف شما یک نفر چنین تجربه ای داشته است ؟ بدیهی است که در ایران با همه نا بسامانی ها آمار قربانیان به این حد نرسیده است
بروید توصیه های موسسات فعال در زمینه حمایت از قربانیان خشونت های جنسی را بخوانید و تعجب کنید از اینکه توصیه ها شان چیزی شبیه توصیه به حجاب است .

متاسفانه برخی رفتارهای نادرست در ترویج حجاب دستاویز دفاع از راهی شده است که یکبار طی شده و شکست خورده است مند (799849) (moderator5)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۷:۵۳:۱۲
خوب امار ايران را هم بده برادر ؟ (802426) (moderator22)
 
یه آشنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۴:۱۶:۰۳
آمار ایران رو میتونید توی همون روزنامه های کثیر الانتشار بخونید .

چون خدا رو شکر به حد اونا نرسیده که از بس زیاد شده دیگه عادی شده باشه!! (805760) (moderator22)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۶:۴۱:۰۵
کسی در خوبی حجاب تردیدی ندارد بلکه بحث بر سر اجباری بودن یا نبودن آن است که خود می تواند عامل بسیاری از نابسامانی ها گردد و از قضا منجر به ایجاد حس تنفر نسبت به حجاب شود. همین چیزی که امروزه به وضوح درسطح جامعه مشاهده می کنیم. (802895) (moderator22)
 
قلی
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۲:۲۷:۵۷
عزیزه من اونچیزی که تو غرب ازش به آزار جنسی تعبیر میشه شامل متلک هم میشه! من خودم که مرد هستم تو کوچمون وقتی بچه بودم این حد قربانی آزار جنسی بودم! تو کتاب خشونت در قرن 21 یک استاد دانشگاه هاروارد با بررسی آمار تجاوزات جنسی نشون داده که در 30 سال گذشته تجاوز جنسی 80% در آمریکا کاهش یافته است! شما آماره کشور بریتانیا رو ذکر کردید و ای کاش لطف می کردید میگفتید در بریتانیا چند درصد تجاوزات جنسی توسط مهاجرین پاکستانی و عرب انجام میشه! البته این همون تفاوت فرهنگی است که چند وقت پیش آبروی ایرانیان رو به خطر انداخت! باید بگم که نقش مهاجرین ایرانی در این جنایات تقریبا صفر است واز خود شهروندان غربی هم کمتر است! این خودش نشان دهنده ی تفاوت فرهنگی ملت ایران و ملت پاکستان و عربستان است که از برکت انقلاب و رشد فوق العاده ی کشور در 30 سال گذشته است! ما در قبل از انقلاب همین وضع رو داشتیم! در ضمن توصیه می کنم توصیه به قربانیان خشونت جنسی رو حتما مطالعه کنید چون در اون تاجایی که من مطالعه کردم حرفی از حجاب نبوده و تاکید بر بازگرداندن اعتماد به نفس قربانی است! و یادآوری اینکه متهم کردن قربانی تجاوز به گناه بی حجابی هم اشتباه است! تجاوز جنسی ربطی به حجاب ندارد! چون توسط متجاوز معمولا انجام نمیشود نه قربانی! برای مبارزه با تجاوز جنسی باید بر متجاوز گناهکار تاکید کرد! اگر به جای اینکه این افراد را سریع اعدام کنیم توسط روانشناسان و جامعه شناسان با بررسی زندگی کودکی و بلوغ این افراد ریشه های تبدیل کودکان بیگناه دیروزمان را به متجاوزین بیرحم امروز را کشف و می خشکاندیم بهتر نبود؟ (803216) (moderator22)
 
یه آشنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۴:۱۴:۲۰
با شما موافقم.

واضافه میکنم که توی غرب به خاطر همین مسائل که ترجیحا از دوران دبیرستان هم

شروع شده ،متفکران غربی توصیه خویشتن دار ی را به مردم میکنند.

وخودم شاهد بودم که از دوران مهد بچه ها را با خویشتن داری(البته در مورد مسائل

دیگر،مثل نخوردن غذا و...) آماده میکنند تا در بزرگسالی به این مسائل کمتر دچارشوند. (805758) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۳:۱۵:۲۲
نکته مهم همین توصیه و تشویق کردن به جای اجبار کردن خویشتن داری است که اگر این جور بود، قطعاً این طرح با شکست مواجه می شد. (806565) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۰:۵۵:۵۰
مشکل اصلی اینجاست که در ایران کسی به دنبال الگوسازی نیست.
از همان اول که یک خانم در یک مصاحبه‌ی رادیویی اوشین را (که در در سریال بدون سانسور شغلش سرگرم کردن مردان بوده) نماد زن امروز می‌دانسته، مسئولین باید متوجه می‌شدند که وقتی همه‌ی تولیدات فرهنگی ما از خارج آمده‌اند، مردم ما هم به سمت زندگی همانجا جذب خواهند شد. ما به تولیدات فرهنگی خوب داخلی نیاز داریم.

وقتی که تمامی خانم‌های مهندس، دکتر و متخصص در رسانه‌ها به ندرت چیزی از خانم‌های خارجی یا خانم‌های غیر مذهبی هستند و تلاش‌ها در راستای الگوسازی برای خانم‌های متدین نیز در صدا و سیما بسیار ضعیف و بعضا فجیع بوده (مثل آن سریال که در آن یک خانم پلیس چادری با حجم قابل توجهی آرایش ایفای نقش می‌کرد) نتیجه همان می‌شود که ما می‌بینیم.

الان هم مساله اجباری یا غیراجباری بودن حجاب نیست. اوضاع به شکل خیلی نا به سامانی در آمده و دلایل آن هم مشخص است:
در رسانه‌هایی که جوانان را جذب کنند همواره شاهد محرک‌های جنسی هستیم. به خصوص زنان بازیگر در فیلم‌ها، وقتی جوانان به این گونه تصاویر خو بگیرند، در دنیای خارج هم به دخترانی که ظاهر جذاب‌تری داشته باشند می‌روند. این باعث رقابت بین دختران سر خودآرایی می‌شود که به طور مداوم در ایران در حال تشدید است.
زندگی متاهلی قبل از پایان تحصیلات عالی و نیز خدمت سربازی واقعا زندگی را سخت می‌کند. در هر دو دوره افراد از زمینه‌ی مالی شدیدا در مضیقه هستند. این جدای مساله‌ی بیکاری است.مسائل فرهنگی به سمت سخت‌تر کردن زندگی پیش می‌رود. تجملات‌گرایی مداوم در ایران نیز همین مساله را تشدید کرده.

ما شاهد غربی‌گرایی به طور شدید و زوال ارزش‌های اخلاقی هستیم، به عنوان یک دانشجوی دانشگاه شاهد این هستم که جدای تشدید خودآرایی دختران، حتی مدگرایی در بین پسران رواج زیادی دارد و حتی شوخی‌های جنسی در میان پسران زیاد شده.

الان هم یک رقابت در بین زنان و دختران در ایران به راه افتاده است. مدام مد‌های جدید رواج پیدا می‌کنند... وقتی که چشم و هم چشمی سر تجملات و خودآرایی اینگونه به راه بیافتد جامعه به طور مداوم جنسی‌تر می‌شود و دور باطل تشدید. (799858) (moderator21)
 
مریم
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۰:۵۹:۴۵
بسیار زیبا استدلال کردید .ممنونم. (799863) (moderator21)
 
azad
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۰۲:۳۰
سلام

خوشحالم بعد از مدت ها فردی از دوستان مذهبی بدون دید سیاسی و مصلحت
گرایانه و فقط براساس دید مذهبی خود یکی از واقعیت های جامعه را مورد بررسی
قراردادند باز جای خوشحالی دارد که هنوز افرادی هستند که علاج را کوبیدن بر طبل
زور و اجبار نمی بینند در آخر می توان گفت نه به اجبار می شود حجاب را از سر زنان
برداشت و نه می توان به اجبار بر جامعه تحمیل کرد که هر دو جزء برانگیختن بذرنفرت
و کینه افراد جامعه برای مجریان و سیاست گذاران آن دست آوردی نخواهد داشت
با آرزوی روز که به جای حذف صورت مسئله ها بدنبال راه حل باشیم وآن روز جامعه واندیشمندان ما از حالت انفعال خارج شده و دست از تقلید صرف از دستاورد های علمی و فکری دیگر ملل برداشته و خود با توصل به تفکر خویش و به دستاوردهای علمی جهان اضافه نموده و نقشی در تولید علم واندیشه داشته باشد (799868) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۰۴:۱۶
با این که با روش استدلالتون موافق نیستم ولی در نهایت با نتیجه بحث موافقم (799872) (moderator21)
 
ک م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۰۸:۰۶
جای بسی تعجب است اولا از سایت الف که بااین همه ادعا ی آقای توکلی در اسلامی حرف زدن که پرازتناقض و البته مملواز ساده اندیشی . ازیک طرف گفته اند که موافق پوششهای نامتعارف واینکه افراد دراین پوششها آزاد باشند نیستند واز طرفی گفته اند حجاب باید آزاد باشد ومردها باید چشمانشان را کنترل کنند این هم ازان بودن وضدفساد بودن وخرده بر خیلی ها گرفتن که اینگونه در تیتر اصلی خود ودر سایر مطالب به اقدامات بر علیه بی حجابی میتازد وثانیا از نویسنده مقاله که ظاهرا دکتراهم دارند وبعنوان کسی که مقالات زیادی هم در الف دارند وحتما ادعای نخبگی هم دارند اینگونه حرفها است شبیه فرمایشات جناب احمدی نژاد که در قضیه بی حجابی وبدحجابی مردها مقصر ترند!!! بر هرانسان منصفی حتی غیرمذهبی که انگیزه ای برای فساد نداشته باشد مسلم است وضع پوشش مبتذل فعلی قطعا مفسده انگیز است وناخواسته بسیاری را به فساد میکشاند اگر قضیه صرفا این بود که مردها نگاه نکنند ودیگر همه مشکلات حل است شارع مقدس این همه درآیات قرآن تاکید صریح نسبت به واجب جنسی که یک روند شتابان وعجیبی به خود گرفته با نظاره کردن وصرفا کار ببودن حجاب ومفاسد مترتب برعدم اجرای آن واز طرفی مفاسد مترتب برآن نمی کرد یا درروایات صادره از اهل بیت بررعایت آن ومفاسد عدیده عدم رعایت حجاب تاکید نمی شد نهایت ساده انگاری است که افرادی به ظاهر نخبه جامعه اینگونه حرف بزنند که بدیهیات را زیرپابگذارند خداوکیلی وضع زننده بعضی ها وایجاد موجی از تحریک ه قول اقایان فرهنگی قابل مهار است اگر چنین بود اسلام دربسیاری از موارد قایل به مجازات وحد نمی شد آیا مفسده برهنگی از روزه خواری در ملا عام کمتر است که اسلام آنگونه برخورد کرده واقعا جای تاسف است اینجاست که میگویند هرچه بگندد نمکش می زنند وای بران وقت که بگندد نمک...!!! (799885) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۴۳:۳۶
اگر اسلام در مورد حجاب به اون اندازه ایی که شما میگید حساس بود مثل شراب و بقیه مسائل مجازات براش تعیین می کرد حالا شما کاسه داعتر از آش نباشید! (800228) (moderator21)
 
جعفریان
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۱۱:۰۶
مشکل امثال شما این است که خودتان اسلام مجسم هستید و بقیه همه کج اندیش. برو توبه کن جناب محترم. مگر هر چیزی که به مذاق امثال جنابعالی خوش نیامد، از دایره دین خارج است؟ اصلاً شما کی هستید که باید گز و قیچی و شاقول دین بر روی تفکرات جنابعالی تنظیم شود؟! شما هم یک نفر هستید مثل بقیه. پس از خودتان مایه بگذارید و خودتان با آن تفکرات ویژه تان را به نام دین به خلایق معرفی نکنید. (800295) (moderator22)
 
یه آشنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۴:۲۲:۵۷
به نظرم آقای نویسنده ی مقاله قبل از دادن ایده ی!خود یه کم توی نظریه های متفکران

غربی و سیر نظراتشون دقت میکردن بهتر بود .

اینقدر به خودمون میگیم عقب افتاده همینه دیگه!

اونا چندین سال پیش نظریه های آزادی رو دادن و هر بار نظریه آزادی رو وسیعتر

میکردن تا اینکه حالا دارن اظهار ندامت میکنن.

اما امثال ماها داریم تازه قدم اول اونا رو پیش میگیریم ومیخوایم مثل اونا این روند رو

طی کنیم!! بعد هم اسم خودمونو میذاریم روشنفکر. (805773) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۳:۱۲:۳۸
افراط و تفریط در هر چیزی بد است از جمله در آزادی. اما نکته مهم این است که به علت وجود همین آزادی امکان تصحیح اشتباهات وجود دارد اما در کشورهای جهان سوم که به جای آزادی، دیکتاتوری نهادینه شده است، حتی با واضح شدن خطا برای همه، باز هم امکان تصحیح ان وجود ندارد. (806561) (moderator22)
 
امیر
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۰۸:۱۷
این مطلب دکتر سبحانی نشان داد که ایشان می توانند در موارد غیر سیاسی عاقلانه نگاه کنند. (799886) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۱۰:۳۲
اي ناقلا چون در موارد سياسي نظرشو دوست نداري مجوز اظهار نظر به ايشون رو در سياست نمي دي ؟

الحمد الله تو اين مقاله كمتر بهش بد و بيرا گفته ايد . (800148) (moderator21)
 
امیر
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۱۷:۲۶
دوست داشتن نظرات سیاسی یک بحثه بی طرف بودن یک بحثه دیگه اس.
البته شما هم با جمله دومت داری نشون میدی که تویه بحث سیاسی اصلاً بلد نیستی بی طرف باشی و از همون اول مثل بعضی روزنامه ها دنبال دسته بندی و تاریخچه هستی. (800310) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۳۲:۱۶
فرق "ما" با "شما" همین است که کاری به شخص نداریم. افراد را مثل هندوانه در بسته قبول نمی کنیم. حرف خوب را از دشمن خونی خود هم قبول می کنیم، دکتر که روی سر ما جا داره (800705) (moderator1)
 
محمد
Netherlands
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۸:۳۶:۴۲
دوست من این دقیقاً فرق بین پیروی از عقل و پیروی از ایمانه

ما از عقل پیروی می‌کنیم و مهم نیست کی داری حرفی رو میزنه اگه با عقل جور دربیاد مخلصش هم هستیم

اون شمایید که معیارهاتون برای درستی، عدم تأیید دشمنان، وجود داشتن نمونه‌ای در شرع و ... است نه عقل (801356) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۳:۰۸:۱۱
شرع و عقل هر یک جای خود را داشته و با هم منافاتی ندارند. فقط استناد به عقل برای همه و استناد به شرع تنها برای متدینین قابل قبول است. (806550) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۳:۳۰:۱۳
هر کسی میتونه یه نفرو تو یه زمینه قبول داشته باشه و زمینه دیگه نه...مثلا اکثر طرفدارای اقای مطهری نظر ایشون رو در مورد حجاب منطقی نمیدونن (802200) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۳:۳۵:۴۰
آقای دکتر سبحانی نتیجه این بحث مورد پذیرش طیف وسیعی از مذهبیون هم می شود...با این تفوت که غیر مذهبی ها با این حرف ها دنبال ترویج فساد ولی مذهبیون به دنبال رفع ریا و تشخیص سره از ناسره هستند. (802209) (moderator5)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۸:۲۷:۲۲
تو از کجا می دونی غیر مذهبییون دنبال چی هستند؟ چرا توهین می کنید؟ به خدا این توهین ها یک روزی هممون و بیچاره میکنه! آقا تو راست میگی! شما برو به تشخیص سره از ناسره برس دست از سر ما ور دار! (803005) (moderator22)
 
یه آشنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۴:۲۹:۴۳
شمایی که میگید غیر مذهبی ها دنبال فسادن،یک طرفه قضاوت نکن.

تک وتوک اینجوری پیدا میشن، اما اکثرا دنبال حقیقت اند هرچند یه جاهایی بعضیا

میخوان فقط حرف خودشونو به کرسی بنشونن نه حرف حق رو.

من به خاطر این توهین از همه عذر میخوام. (805791) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۳:۰۵:۵۹
من هم به خاطر این انصاف شما، از شما تشکر می کنم. (البته من خودم مذهبی هستم!) (806549) (moderator22)
 
رضا
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۱۰:۰۹
واقعا متن زیبایی بود ، از جمله متون زیبای الف بود که به دلم نشست. کاملا بی طرفانه و منطقی (799892) (moderator21)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۱۰:۱۹
با نویسنده موافقم و بخاطر شجاعتش به او تبریک می گویم. در جامعه ما با دروغ، غیبت، تهمت و سایر بی اخلاقی های دیگر نه تنها برخوردی صورت نمی گیرد بلکه مورد تأیید هم قرار می گیرد و بعضا" از فرد دروغگو و لافزن بخاطر شجاعت تقدیر هم می شود. تا جایی که می توان گفت دروغ امروز به اصول دین بعضی ها تبدیل شده است. تهمت زدن هم که اشتغال اصلی بسیاری از جریان های سیاسی شده. اما همه هم انرژی و هزینه مملکت در جهت اعمال حجاب اجباری خرج می شود. (799893) (moderator21)
 
سجاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۱۰:۴۶
چه عجب یه صحبت نسبتاً معقول هم در نفی حجاب اجباری اینجا شنیدیم. کلی خوشحال شدیم. آفربن به این جور بحثها و مقالات بیشتر بپردازید. (799895) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۱۵:۰۵
با بالا بردن آگاهی آنهم نـــــه به بصورت مستمر و خسته کننده( بهتراست بگویم منزجر کننده!) میتوان به جائی رسید که دختران و زنان ما در آنور آب هم حجاب خود را رعایت کنند. تذکر های خیابانی و برخوردهائی که باعث آبروی فرد شود ، هیچ نتیجه ای بجز ایجاد تنفر و انزجار از سیستم و لج بازی بیشتر ، نخواهد داشت( اگر میگوئید نه به آمار ها و نتایج این برخوردها توجه کنید) .
حجاب بایستی در دل فرد باشد نه در ظاهر ، متاسفانه سیستم فقط به ظاهر تاکید دارد ولی نمی داند یا نمی خواهد بداند در درون زنان و دختران ما چه تضادی بوجود می آورند. با این روش به هیچ چیزی نخواهند رسید. (799902) (moderator21)
 
م-د
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۱:۱۹:۳۳
نه فقط تذکرهای خیابانی بلکه بدتر از او انتشار عکسهای مردم روی اینترنت , این فقط مایه انزجار است. (801542) (moderator17)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۳:۲۸:۳۱
جالب اینه عکسای اینا راحت چاپ میشه اما دزدای میلیاردی از پشت دیده میشن و موقع اسمشون صدای بوق میاد!!! (802197) (moderator22)
 
مهدی
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۱۷:۱۵
کو گوش شنوا ؟وقتی این رفتار های نیروی انتظامی رو در مبارزه! با بیحجابی می بینیم برای اسلام مظلوم و رحمانی متاثر می شویم که این چنین چهره آن مخدوش می گردد. (799904) (moderator21)
 
حیات
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۲۲:۴۲
یه پیشنهاد:
شما یه مناظره ای با دکتر علی مطهری داشته باش.
نظر شما هم نظری است البته ولی نظر بزرگانی چون شهید بهشتی و شهید مطهری این گونه نیست. (799915) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۳:۲۷:۰۰
نظر شهید مطهری با نظر شهید بهشتی در مورد حجاب خیلی متفاوت است (802195) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۲۳:۱۲:۵۸
نظر شهید مطهری"
حجاب امری است منطقه ای به طور مثال آن زنی که در کردستان لباس کردی می پوشد و به خیابان می آید و آن زن شمالی که چادر شب به کمر می بندد و به محل می آید هر دو دارای حجاب هستند و هیچ ایرادی بر آنها نیست.
چادر به عنوان حجاب در اسلام مطرح نبوده و نیست چادر از زمان ساسانیان در ایران رواج داشته اما بعد از اسلام هم کسی با آن کاری نداشت.
بخشی از کتاب فلسفه حجاب استاد مطهری (خلاصه شده) (809943) (moderator22)
 
فرهاد
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۲۵:۵۵
تابستان در ایران زمان برخورد با بی حجابی است . موقع انتخابات زمان تجلیل از بد حجابی است و جلب آرای بد حجابان . حالا این قضایا را با بحث شبه علمی سلبی و ایجابی به کجا می خواهید برسانید ؟

حتما می دانید ؛ درمجالس جشن و عروسی حتی خانواده های سنتی درایران شیوه پوشش چگونه است ، در آنجا بایستی معیارهای استقبال از حجاب را محک زد . اگر پوشش محافل اندرونی جامعه، خودخواسته پذیرای حجاب مطلوب گردید،آثارش را در کوچه و خیابان هم خواهیم دید .

اگر حجاب در طی فرایندی طبیعی به فضیلتی اجتماعی بدیل گردید موثر است .

اگرترس از بدحجابی به مراقبت منطقی از حجاب مطلوب بدل گردید ، جای امیدواری است.

اگر حجاب برتررا به همایش های آبکی و شعاری نکشانیم صائب تر است .

اگر حجاب را به کالایی قابل معامله تبدیل نکنیم ، اخلاقی تر است .

اگر حجاب را به زیر سقف ون های پلیس نبریم ، بهتر است .

اگر حجاب را بامیزان تورم رگ گردن متعصبین، محک نزنیم ، عاقلانه تر است .

اگر حجاب را به دام چرتکه کاسبکاران عفت جامعه ، نیاندازیم ، خوب تر است .

و خیلی اگر های دیگر ... (799924) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۳۹:۱۸
سلام
ممنون ار مقاله کامل و جامعتون که برای من لذت بخش بود خودندنش... (799952) (moderator21)
 
رضا صالحی
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۴۴:۲۹
بنام خدا
ضمن تشکر از مقاله تان و تحلیلی که داشتید جند نکته به عنوان انتقاد از مطالب شما:
1- آیا حجاب در اجتماع معنا می یابد و یا در خلوت اشخاص؟ پاسخ به این سوال خود راهگشای نتیجه گیری ما خواهد بود.
2-آیا میتوان حجاب را حکمی اجتماعی بدانیم و در عین حال بگوییم که نخیر حجاب اثر سوئی بر دیگر مردمان اجتماع نخواهد داشت؟!!!
3- شما چطور استدلال میکنید که چون قران میفرمایید حجاب داشته باشید و نفرموده که بی حجاب نباشید پس حجاب حکمی است که نباید اجباری باشد؟!
4- فکر نمیکنید برای رعایت حکمی که امر گردیده مجبور باشیم از مخالف آن نیز دوری کنیم و یا برای انجام حکمی که نهی شده مجبور به انجام مخالف آن شویم؟
5- چطور ممکن است اسلام حکمی اجتماعی را در جامعه اجباری نکرده باشد؟
6- به نظر حقیر حتی ترک احکام انفرادی نیز بر جامعه اثرات سوئی میتواند داشته باشد.
7- دنیای ما دنیای رابطه هاست و همه چی به همه چی ربط دارد. برای مثال از بین بردن محیط زیست بر روی آب و هوای زمین تاثیر دارد و یا دروغ گویی بر کل اجتماع اثر دارد. چطور بال زدن پروانه در کشور چین بر روی آب و هوای آمازون تاثیر دارد ولی نماز نخواندن یک شخص بر روی افراد اجتماع تاثیر نداشته باشد؟!!! ترک نماز باعث ایجاد رفتارها و حالتهایی در شخص تارک الصلوه میشود که این رفتارها بنوبه خود باعث اثرات سوئی بر دیگر افراد جامعه میشود و به همین ترتیب مواردی دیگر ... والله اعلم! خداوند همه ما را هدایت کند. (799960) (moderator21)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۰۲:۳۳
مثال خوبی زدید. نماز یک امر واجب است که شاید ترک آن، به قول شما اثرات سوئی هم بر دیگر افراد جامعه داشته باشد (هر چند بنده ربط آن را درک نمی کنم!) اما همین نماز به اجماع کلیه فقهای قدیم و جدید امری اختیاری است؛ یعنی نمی توان یک تارک الصلوه را به زور مجبور به نماز خواندن کرد. اگر فرق بین امر واجب و امر اجباری را خوب متوجه شویم آنگاه خود به خود پاسخ نکات 3، 4 و 7 داده خواهد شد. در مورد احکام اجتماعی نیز باید گفت که اسلام بسیاری از این احکام را در جامعه اجباری نکرده است. مثلاً نماز جمعه که یک حکم اجتماعی و در زمان حضور امام معصوم، به جا اوردن آن با امام یا نماینده اش واجب است، هیچ گاه بر مسلمانان به صورت جبری تحمیل نمی شود. یعنی اگر مسلمانی آن را به جا نیاورد گناه کرده است؛ اما عقاب دنیوی نخواهد شد. جالب آن که بسیاری از حدود اسلامی، مربوط به جرم فردی هستند نه اجتماعی. مثلاً زنا کردن که معمولاً مخفیانه انجام می شود و بیشتر عملی فردی است تا اجتماعی، دارای حد می باشد ولی غیبت کردن که موجب بدبینی افراد به هم می گردد و در جامعه اثر سوء می گذارد هرچند در اسلام حرام است اما هیچ مجازاتی در این دنیا برای آن در نظر گرفته نشده است. (800760) (moderator1)
 
عرفان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۴۸:۰۶
به عنوان كسي كه به بعضي كشورهاي خارجي سفر كرده بايد بگويم:
وضعيت حجاب اغلب خانمهاي ايراني در بدو ورود به كشورهاي خارجي،به يكباره دگرگون مي شود در حاليكه اين موضوع در مورد اكثر زنان مسلمان ديگر كشورها صدق نميكند.بطوريكه بعضي اوقات آدم از دقت زنان اقليت مسلمان در حفظ حجاب در كشورهاي غير اسلامي ،غبطه مي خورد.
و اين بدان معناست كه سياستها در طول33 سال نتيجه معكوس داده است. (799962) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۴۸:۰۶
من طرفدار ازادي حجاب هستم مانند كشور تركيه هم با حجاب داره هم بي حجاب (799963) (moderator21)
 
سیدقائم صدیقی
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۴۸:۵۶
بسم الله
سلام علیکم
پیشنهاد می کنم جمهوری اسلامی کاباره ها، مشروب فروشی ها و خلاصه کلیه عشرتکده ها را آزاد کند. چون کسی که متدین باشد و درست تربیت شده باشد، قطعا با این شرایط منحرف نخواهد شد. در حالیکه مگر شما می توانید تضمین کنید که همه خانواده های مذهبی فرزندان خود را به درستی تربیت می کنند؟ آن هم فرزندانی که در مهدکودک بزرگ شده اند؟!!! با این توجیه، ما زمینه انجام بسیاری از گناهان اجتماعی را فراهم می کنیم
استدلال مضحک و مغالطه آمیز نویسنده در تجربه هم نقض شده است.
این استدلال جز این است که لیبرالیسم فرهنگی را در بسیاری از احکام اجتماعی تأیید می کند. نظر شما درباره روزه خواری در ملأ عام چیست؟ (799965) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۴۰:۴۸
برادرمن مگه دینداری شما یامردم مسلمون به مو بنده که انقدرنگرانید؟! (800556) (moderator102)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۱۹:۰۰
به استدلال نویسنده متن خوب توجه نکردید. بنده نیز در مقابل پیشنهاد می کنم کلیه وسایلی که قابلیت سوء استفاده را دارند از قبیل چاقو، تیغ، کاتر و ... را جمع آوری کنند. چون شما مگر می توانید تضمین کنید که همه خانواده ها فرزندان خود را به درستی تربیت می کنند؟ ممکن است فرزند ناخلفی هم پیدا شده و از این وسایل در جهت کشتن یک انسان استفاده کند.
البته مقصود نویسنده مقاله هرگز ایجاد کردن زمینه های گناه و ترویج آنها در سطح جامعه نیست بلکه می خواهد بگوید این حق خدادادی افراد جامعه است که نوع پوشش خود را در حدی که زننده نباشد، خود انتخاب کنند. (800793) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۲۳:۱۵:۰۴
چرا اینقدر اعتماد به نفست پایینه؟ بابا الان هیچ کس واقعا خوب نیست خیلی ها میانه هستند قدری بدی دارند و قدری هم خوبی. اگر خوبی آنها بیشتر از بدی شان باشد می گوییم آدم خوبی است. واقعا تو خودت چقدر خوبی؟ و چقدر بدی؟ یک مقداری خودت را هم زیر نقد ببر (809947) (moderator22)
 
Netherlands
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۴۹:۲۶
رهیافت بازدارنده بهتر از رهيافتهای ارعاب و کلانتری محور است با عدم اعتقاد به حجاب نمی توان با ان روش فعلی کاری از پیش برد. (799966) (moderator21)
 
حرف حساب
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۱:۵۲:۰۳
یکم فکر کنید چرا خداوند به شیطان وقت داد (799972) (moderator21)
 
علی غلامی
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۲:۱۲:۵۵
بسم الله
نویسنده در بخش چهارم گفته است:در صورتی که رفتارهای مربوط به این احکام صورت بگیرند به جامعه و فرد سود خواهد رسید. ولی در صورت عدم انجام زیانی متوجه جامعه و دیگران نخواهد بود.
این استدلال کاملا غلط و بی اساس است.در بطن هر حکم سلبی یک حکم ایجابی نهفته است. وقتی باید حجاب را رعایت کرد، یعنی نباید بی حجاب بود. اگر یک زن نیمه برهنه وارد فضای جامعه شود، بر روح و روان یک جوان متدین مذهبی اثری ندارد؟ امکان ندارد به بی راهه کشیده شود؟
ایجاد زمینه های اجتماعی ارتکاب گناه منجر به گسترش فساد در جامعه و حتی قشر مذهبی می شود. (800026) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۴۷:۴۰
اگر کسی به دین اعتقاد نداشت چه؟مگر همه باید حتما مسلمان باشند.اصلا مسلمان باشند مگر همه باید شریعت مدار باشند.
مردم عقاید مختلف دارند و باید در مورد ابراز ان در حوزه فردی پوشش آزاد باشند (800466) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۳۶:۵۴
به نظر من قشر مذهبی که با دیدن یک مثلا بی حجابی به فساد کشیده بشه همون بهتر که دین نداشته باشه که بخواد به هردلیلی دین رو لکه دارکنه .
به خدا دین یک انسان اروپایی و آمریکایی که در اون شرایط زندگی می کنن و مسلمون هم هستند کامل تراز تک تکه ما ایرانیها هست که انقدر هی شعار میدیم و آزادی رو ازهموطنای خودمون سلب می کنیم بر اساس یک سری باورهای من درآوردی و کورکورانه.. (800550) (moderator102)
 
سلام
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۱:۵۵:۲۴
سلام. من با اجباری نبودن حجاب موافقم، ولی شرایط جامعه اسلامی با جامعه غیر اسلامی یکسان نیست. مسلمان شدگان اروپایی و آمریکایی که حجاب را رعایت کند بسیار اندک اند، و آنها را بایداستثناهای این جوامع به شمار آورد. آیا جامعه اسلامی هم مانند چنین جامعه ای است. ایا همه افراد افراد استثنایی هستند؟ ایا جامعه اسلامی اکثریت متدین می خواهد یا اقلیت؟! ایا وقتی همه چیز مجاز شد و همه حق انتخاب نسبت به همه چیز داشتند، چیزی از جامعه اسلامی باقی می ماند؟! ایا همه ادمهایی استثنایی هستند که بتوانند در مقابل همه این زمینه های تباهی مقاومت کنند؟ (801596) (moderator17)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۵:۲۶:۲۴
خاک بر سر ما اگر اینطور باشه دراین صورت ما فقط به اجبار متدینم و این نوع تدین فقط ظاهری و اجباریه و مثل یک طوطی یا میمون که داره تقلید می کنه هستیم و باز به این نتیجه میرسیم که اجباری بودن این مسئله کار بس اشتباهه. (801853) (moderator102)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۶:۳۲:۱۳
من قبلاً در پاسخ به یک نظر دیگر با استناد به 5 آیه از قرآن نشان دادم که حق انتخاب، بدیهی ترین و اولین حق انسان هاست اگر چه منجر به محو دین از جامعه گردد. اما متاسفانه الف آن را منتشر نکرد. به هر حال این دنیا، دنیای امتحان و انتخاب است و دنیای دیگر، سرای محاسبه و دیدن نتیجه انتخاب ها. (802880) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۸:۳۱:۴۷
تمام کامنت هات رو تا الان دنبال کردم! الان که گفتی اسلام با اجبار باقی مونده میفهمم ناامیدی! عزیزم نگران اسلام نباش! خدا خودش از دینش دفاع میکنه! (803013) (moderator22)
 
سمیرا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۱۲:۰۸
خیلی جالبه زن ها به هر حال هر کاری بکنند هر طوری لباس بپوشند هر طوری آرایش کنند همیشه به یه جوون پاک و سالم مذهبی آسیب می خوره ! من خودم مانتویی هستم و حجاب رو در حدی که خانواده ام انتظار دارن و در حدی که می دونم مجبورم رعایت می کنم حالا چند تا صحبت با آقایان این جمع دارم :
1. من خودم شاهد بودم مردایی که بدون تفاوت قایل شدن فقط به خاطر اینکه طرف مقابل مونث هست حتی اگر چادری و متین و بدون آرایش هم باشه همون حرفهای رکیکی رو بهش می زنن که به من یا به خانمی که مثلا بلوند کرده باشه
2. من به اجبار خانواده و جامعه حجابم رو حفظ کردم یعنی اگر اختیارش رو داشته باشم که بردارم بر می دارم
3. من امیدوارم روزی برسه ما به مصداق این بیت توجه کنیم :
کافر بی همه چیز از مه و افلاک گذشت
مسلم اندر پی روبند و حجاب است هنوز
4. تابحال عنایت گشت ارشاد نصیب من نشده اما هر موقع دیدم بهشون ناسزا گفتم چون به عنوان یه دختر مطمئنم چیزی جز نفرت در دل بچه هایی که دستگیرشون می کنن نیم کارن
5. درآخر مطمئنم تمام این اجبارها روزی طوفانی میشه که دیگه دیر شده برای چاره اندیشی . (800779) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۵:۱۹:۰۶
چرا از زبون ماچادریها حرف میزنید؟؟؟

ما که تاحالا خداروشکر در امنیت بودیم.. (801843) (moderator102)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۶:۲۶:۱۸
اتفاقاً ایشون به عنوان یک مانتویی صحبت کردن نه چادری! (802877) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۱۱:۳۹:۰۱
خانم سمیرا یکی از دعا هایی که ما باید همواره در حق خودمون بکنیم اینکه خداوند اسباب گناه را از سر راه ما برداره و الا ما اینقدر شل و وارفته ایم که توان مقاومت در مقابل گناه را نداریم لذا همینکه شما از روی اجبار خانواده هم که شده رعایت حجاب را میکنی باید خدا را شاکر باشی و انرا از عنایات خداوند بدونی که شما را به حال خودت رها نکرده . ضمنا اینکه گفتید افراد محجبه با همان شدتی که به افراد بی حجاب تعرض میشه مورد اهانت قرار میگیرند برای من قابل قبول نیست چون من یک همچین چیزی را به صورت مطلق در اجتماع ندیدم و اگر به دادسرا ها و یا نزاع های خیابانی و ناموسی توجه کنید یک طرف قضیه خانم هایی هستند که اکثرا از پوشش مناسبی برخوردار نیستند و اما در خصوص شعرتان باید عرض کنم که انان که از مه و افلاک گذشتن هرگز "کافر و بی همه چیز " نیستند و اتفاقا در کیش خود ادم هایی بسیار مقید هستند لذا سرایندگان یک چنین شعر هایی نه عرضه از مه و افلاک گذشتن را دارند و نه عرضه حفظ روبند و حجاب را. و اینکه از اعمال گشت ارشاد به عنوان عنایت نام بردید بسیار جالب است زیرا
هر که را ام و اب ادب نکند گردش روز و شب ادب کندی.

ودر اخر اینکه امید وارم که همه ما قبل از طوفان قهر الهی به خود اییم و امور خود را اصلاح کنیم
" وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقينَ " (808852) (moderator22)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۲:۴۳:۱۷
اولا استدلالات در اینجا دینی بود در حالی که به مسائل برون دینی برای اثبات حجاب اجباری استناد شد مستند روایی و یا آیات قرآن با دلالت بر آن روشن نشد .ثانیا در چنین مواقعی نیاز به قرینه برای اجبار حجاب وجود داره چون اصل اولیه در احکام عدم اجباری بودن است و ثانیا از اتفاق افراد مذهبی هم به حجاب اجباری باور ندارند دلایل گفته شده نشان بر آ است (800081) (moderator21)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۲:۵۹:۰۸
دین و مسایل مربوط به آن مانند جحاب باید شخصی باشد. تجربه این 33 سال نشان داده که روشهای بکار گرته شده و همچنین روشهای فعلی هیچ جواب مثبتی نداده و نتیجه عکس هم داشته است.

با بگیر و ببند و مجازاتهای عجیب غریب به هیچ جایی نمیرسیم. (800117) (moderator21)
 
Hungary
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۳۴:۳۴
با تعیین یک حجاب مناسب که لزومات شریعت اسلام را رعایت کند اما مطابق با داده های کنونی جهان و زندگی مدرن باشدحضور موفق و تعیین کننده بانوان در تمام فعالیتهای اجتماعی را تضمین کند ارزش و احترام و علاقه بانوان را به حجاب بیشتر کرد نمیشود انکار کرد که چادر و حجاب سنتی باعث فاصله گرفتن گروهی از خانمها و دختران جوان از اصل پوشش اسلامی میشود باید بنا به احکام قران حجاب را تعیین کرد و نه سنتها و عرفهای قومی ایرانی یا عربی. (800198) (moderator21)
 
محمد
Kuwait
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۴۸:۵۲
تشبیه عدم ورود افراد بدحجاب به جامعه با این استدلال که پس نباید چاقو هم بفروشیم، به نظرم درست نیست.چاقو از ملزومات آشپزخونه و بسیاری کارهاست و منافع زیادی داره که میشود استفاده نادرست هم از اون کرد.میتونید منافع یا وجه لزوم بدحجابی رو هم ذکر کنید. (800239) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۵۰:۲۹
بله.بی حجابی به نظر مرد بر می گردد.من به شخصه (800468) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۵۲:۰۰
بد حجابی به آزادی فردی بر می گردد.اصولا مقوله حجاب برای عده ای محدودیت تلقی می شود.همان طور که عده ای آن را مصونیت می دانند برخی نیز محدودیت تلقی می کنند.چرا به آرای مردم احترام نمی گزارید (800473) (moderator102)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۲۴:۲۶
اساساً حجابی ارزشمند است که اختیاری و از روی عقیده باشد وگرنه حجاب اجباری خود می تواند عامل نفرت از دین گردد. در حقیقت بین حجاب اجباری و بی حجابی اختیاری، دومی ارجح است. (800804) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۵۳:۵۵
مقاله بسیار خوب و ساختار علمی دارد و قانع کننده است به کشور لاییک ترکیه برید ببینید چکار کردن که مشکل حجاب رو حل کردند تازه گشت ارشاد هم ندارن نکته دیگر بچه همسایه ما میگه 5 دوست دختر داره اما اجازه نمیده خواهرش ایرفون رو جواب بده هر دو اسلام رو دارن نشون میدن (800250) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۳:۵۶:۴۵
اگه تونستین یکی از برخورد شوندگان (به خاطر بد حجابی) رو پیدا کنید که از اسلام و نظام اسلامی متنفر نشده باشد, جایزه دارید. (800256) (moderator21)
 
شهاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۵۱:۰۱
متنفر بشه كه بشه
داره فساد مي كنه

البته بايد درست برخورد بشه
اول هم نبايد به اونايي گيرداد كه يه تار موشون بيرونه ولي كسي كه متعمدانه به قصد فساد مياد بيرون بايد هم متنفر باشه (800470) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۱۱:۵۴
فساد؟ مطابق کدام آیه قرآن بی حجابی فساد است؟ مطابق کدام حدیث؟ مطابق کدام سوره بی حجاب فاسد است؟ دهان کثیف خود را بشویید! (800672) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۲۴:۴۸
دوستان معتقد به اجبار در رعایت حجاب
یک آیه ، حدیث سوره و... در رابطه با اجبار در رعایت حجاب بیاورید! یک آیه، سوره، حدیث، حکم اجرا شده توسط ائمه و...
اگر نیاورید مصداق کذابید! (800696) (moderator22)
 
یه آشنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۴:۴۳:۵۸
مگه وقتی به شما میگن توی جامعه دزدی نکن این به معنای اجبار دزدی نکردن نیست؟

مگه وقتی به شما میگن نماز بخون این به معنای اجبار نماز خوندن {البته از سوی

خودتون}نیست؟


مگه وقتی یه حکمی که فردی نباشه ومربوط به اجتماع باشه وبهت بگن انجام نده

به معنای اجبار نیست؟

همین هم که خدا میگه در مقابل شخص دیگه(نامحرم) سرتو بپوشون وحجاب

داشته باش این یعنی اجتماعی بودنش.

وگر نه میگفت توی هر حال سرتونو بپوشونید چون یه امر شخصیه مثل نماز.

پس چون اجتماعیه یعنی ملتزم شدن به انجامش.

بعد هم توی زمان ائمه(صل الله علیه وآله وسلم) که این وضعیت نبوده که برخوردی

شده باشه!! این مثل اینه که شما بگید چرا ما هیچ آیه وحدیثی درباره ی اینترنت

نداریم؟؟؟!!! (805819) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۳:۰۳:۰۲
دزدی کردن با نماز خواندن یا حجاب داشتن، متفاوت است. بلی در اسلام دزدی ممنوع است و برای مرتکب آن، مجازات تعیین شده است اما آیا برای فردی که عمداً نماز نمی خواند هم مجازاتی تعیین شده است؟ خیر. پس نتیجه می گیریم نماز واجب است اما اجباری نیست برخلاف دزدی که هم حرام است و هم با دزد، برخورد می شود. حجاب نیز مثل نماز خواندن واجب است اما اجباری نیست.
ضمناً مثال شما درمورد اینترنت، قابل قبول نیست؛ چون اینترنت اصلاً در زمان پیامبر وجود نداشته که بخواهد اولاً درمورد وجوب یا حرمت آن و ثانیاً درباره اختیاری یا اجباری بودنش حکمی صادر شود؛ بر خلاف حجاب که در قرآن درباره آن آیاتی آمده است.
نکته آخر این که همه احکام واجب اجتماعی هم لزوماً در اسلام اجباری نیستند مثل نماز جمعه، حج، جهاد و ... (806546) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۱:۵۴:۲۰
بابا چرا اینقدر تو عصبانی هستی؟ مثلا داری راجع به هموطنت حرف می زنی! خجالت داره! در ضمن تو از کجا می دونی کی به قصد فساد می آد بیرون؟ اینجوری حرف زدن فایده نداره! (800973) (moderator102)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۳:۴۹:۵۱
جناب شما برای وصل کردن اومدی یا برای فصل کردن اومدی؟ خوبه یکی از اسلام متنفر بشه؟ (801105) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۳:۲۲:۵۲
آقثا شهاب اگه خیلی ناراحتی خودت تو خونه بمون و بیرون نرو (802189) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۲۵:۳۴
مسائلی در جامعه ما انگار برای همیشه معضل مانده و حل شدنی نیست مثل حجاب مثل ساز و موسیقی مثل رقص مثل صدای زن خلاصه اگار دوستان منتظرند یکی از راه برسد و به بدتربین شکلی تابو شکنی کند چون جامعه دیر یا زود مسیر خود را پیدا می کند حتی اگر مجبور باشد از روی ما رد می شود این اقایون حوزوی که ظاهرا بزر گترین معضل جامعه ما شد هاند رو در بایستی با هم را کنار بگذارند و خیال پردازی نکنند و خودشان اگر پیشقدم نیستند اجازه بدهند دیگران بحرانهای جامعه را حل کنند (800330) (moderator22)
 
جمال
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۴:۲۹:۵۷
اخوي روز شم بخير تولد امام باقر و حلول ماه رجب مباركتان باشد.
خواهش دارم اظهارات اسلامشناسانه خود را متوقف و به اسلامشناسان واگذار كن
خيلي راحت اظهار ميكني اگر كسي بيحجاب باشد ضرري به ديگران نميزند
چطور ضرر نيميزند
محيط اجتماع بايد محترم باشد! نه؟ اگرهركس با هر ارايشي بيرون بيايد كه محيط كار تبديل به محيط منزل ميشود
بالاخره بايد يك فرقي ميان اندروني و بيروني ومنزل و غير منزل وجود داشته باشدكه!
درمحيط سالم خوبي ها رشد ميكند در محيط ناسالم هم بدي ها رشد ميكند
بهتر است مسايل واجب و مستحب و حلال و حرام و اينجور چيزها را بسپاريم به مراجع معظم ديني و بيشتر از كوپن خودمان حرف نزنيم (800339) (moderator5)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۲۵:۴۵
لا اکراه فی الدین... (800434) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۴:۴۶:۱۸
خودت داری میگی لا اکراه فی""الدین""

نه لا اکراه فی هر چی احکامه !!! (805826) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۲:۵۰:۲۰
وقتی اصل دین اختیاریه، چطور جزئیات اون می تونه اجباری باشه؟ به حکم عقل، حکم کلی در باره یک موضوع، درمورد همه زیرمجموعه ها و جزئیات آن نیز صدق می کند. احکام نیز بخشی از همان دین هستند. مثلاً چه طور ممکن است پذیرش اصل دین، اختیاری باشد اما نماز خواندن که جزئی از دین است، اجباری؟ در این صورت اصل دین هم کاملاً اختیاری نخواهد بود؛ چون بخشی از این دین حالت اجبار دارد. نهایتاً می توان گفت چون این فرد نماز نمی خواند دینش ناقص است یا در بدترین حالت، اصلاً دین ندارد که آن هم اشکالی ایجاد نمی کند چون پذیرفته ایم که دینداری عملی آزادانه است. (806533) (moderator22)
 
من
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۴۱:۳۱
يك بار هم كه شده صحبتهاي چند روز پيش رهبري رو درباره حجاب بخونيد (800454) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۵۰:۱۷
عزیز بحث حجاب و میل به قدرت بدجوری به هم گره خورده (801063) (moderator102)
 
ع ح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۴۲:۱۱
متاسفانه مسئولین در مسئله حجاب صورت مسئله راپاک کرده اند وسراغ راحت ترین کار برای خود والبته بدترین نوع یعنی برخورد انتظامی رفته اند که فقط ایمان جوانان را ضعیف می کند همه میدانند عربستان دراین مورد بیشتر ازما سخت گیری میکند دوذسال پیش توفیق زیارت خانه خدا نسیبم شد درمسجدالنبی صحنه ای دیدم که تا یک هفته ذهنم رامشغول کرد یعنی فساد در مقدس ترین جای شهر به چشم میخورد تازه این نمونه کوچکی در عربستان بود پس این راهی که ما میرویم قطعا شکست خورده است والبته امتحان پس داده است وقت کمی برای جبران گذشته باقیست (800455) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۵:۵۴:۴۲
جناب آقای سبحانی
با سلام، مطلب را بصورت خوبی ارائه نموده ايد، اما لازم می دانم يک نکته به آن اضافه نمايم:
فعاليتی که با نام گشت ارشاد، امنيت اخلاقی و ... دنبال می شود، عملی خلاف شرع است که بايد هر چه زودتر متوقف شود، چون باعث دين گريزی مردم خواهد شد که هر کس اين کار را انجام دهد، محارب خدا و رسولش خواهد بود. بنابراين برنامه ريزان و مجريان اين طرح عمل محاربه را انجام می دهند. (800480) (moderator102)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۲۸:۴۲
از افراط به تفریط نرسیم. هر چند به نظر من هم فعالیت های گشت ارشاد خلاف شرع (و البته عقل!) است؛ اما خداییش در حد محاربه هم نیست! نمی دانم چرا ما ایرانی ها همیشه یا از این طرف بام می افتیم یا از آن طرفش. (800816) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۵۲:۵۸
بنده خدا
با سلام، هدف خدا و رسولش دعوت مردم به دين است و هر کس با گفتار و عمل خود باعث دوری مردم از دين شود، عملش مقابله با خدا و رسولش است(محارب رسول و خدا). (801678) (moderator5)
 
I believe God
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۰۵:۳۶
داشتن حجاب را اختیاری کنید ولی در عوض بی حجابان بی ایمان را تحریم کنید به حکم خدا مردان با این زنان ازدواج نکنند بگذارین با کسانی مثل خودشون ازدواج کنند ((پیوندشان نامیمون)) مثل کشور ترکیه و فرانسه و بعضی دیگر از کشورها که حضور با حجابان را در مدارس و دانشگاهها ممنوع کردند شما هم این کا را با بی حجابان بکنید مطمئن باشید اگر به بی حجابها بی توجهی بشه اوضاع مثل امروز نمیمونه مطمئن باشید باشین هر چی باشه بهتره از این که آدم ندونه ضاهر متین فرد از ایمان اوست یا ترسش.

خداوند همه امور را اصلاح کند (800492) (moderator102)
 
بیتا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۱۶:۰۲
یعنی نظر شما واقعا از لحاظ کارشناسی و انسانی آخر نظر صائب هست آفرین به شما !!!!بقیه کشورها رو هم که مردمشون رو حاصل پیوندهای نامیمون یا شاید روتون نشد بگید نامشروع و حرامزاده دونستید! آدم نظر امثال شما رو یم خونه می گه خدا رو شکر که حکومت اسلامیتون گسترش پیدا نکرده و خدا کنه نکنه چون همه رو مهدورالدم خواهید دونست . (800787) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۰:۵۷:۳۳
البته لازم هم نیست به حکم خدا مرداها با این زنها ازدواج نکنند چون اکثریت مردان به خصوص در ایران حاضر نیستند شریک زندگی کسی بشن که بدن خودشو به صورت عمومی به نمایش میزاره نتیجیه یه تحقیق میدانی در مورد ازدوج که از جامعه آماری جوان واز بین دختر و پسرها صورت گرفته بود جالب بود چون اکثر پسرها کسایی رو برای ازدواج انتخاب کردند که رابطه قبل از ازدواج با کسی نداشتند بر عکس دخترا که فکر میکنن اگه بدنشونو برای غریبه ارزان فروش کنند اون شخص حاضر میشه باهاش ازدواج کنه (801181) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۶:۴۲:۴۷
آره! نتیجشم اینه که دخترا راحت دروغ میگن! یکبار از دوستم پرسیدم تو از زنت میپرسی این سوال رو؟ گفت آره! گفتم خوب مگه نمی دونی به هرحال میگه نه! دوست داری دروغ بشنوی؟ گفت آره! گفت با شنیدن دروغ اعصابم آروم میشه! (806035) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۱:۵۷:۵۲
عزیزه من این کارها همه انجام میشن هیچ فایده ای هم ندارند! خدارو شکر که رهبری از ما در برابر شماها دفاع می کنه! این کامنت های دوستان طالبانی و می خونم فقط آرزوی دوام عمر رهبری می آد به ذهنم! اگه بهشما باشه اصلا زن چرا باید از خونه خارج بشه؟ (800982) (moderator102)
 
Netherlands
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۵:۵۰:۴۶
واقعا کوته فکری افرادی مثل جنابعالی زبانزده.
اولا که از رسانه ای که در روز کلی بار دروغ میگه برای مرجع استفاده نمیکنن. همین الان از اقوام بنده در فرانسه در حال تحصیل هستند (چه دانشگاه و چه مدرسه) و هیچ مشکلی با حجاب ندارند و حجابشون را هم رعایت میکنند. اون قانون فرانسه هم در مورد پوشیه هستش و به دلیل اینکه مشکل امنیتی ایجاد میکنه با اون چهره ظاهر شدن منعه.
در ثانی. منابع تحصیلی و عمومی فرقی با خیابون نداره و مالکیت شخصی نداره که برای یکی بشه تصمیم گرفت برای یکی نه. اما اینکه مساله عرفی را به عرف واگزار کنیم را قبول دارم. (801282) (moderator22)
 
صدر نژاد
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۸:۲۴:۱۴
بابا این آقا یا خانم که گفته حجاب اختیاری باشه کجاش طالبانیه این دو تا کامنت رو حتما خانمهای بی حجاب نوشتن که بهشون زور اومده گفته با این خانمها کسی ازدواج نمیکنه (801338) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۵:۰۹:۵۷
خوب اینم یه نظر دیگه که میشه 30 سال دیگه روش کار وقت تلف کردو دیگه از دسته همه راحت شد اره عاشقیم عالمی داره (801840) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۰۰:۳۵:۳۶
اولا تو از خود سایت الف هستی که این همه دستت بازه و همه نظراتت پخش میشه ثانیا خودت را اصلاح کن (808229) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۲۲:۵۹:۳۸
اصولا حرفت بی اساس است و حکم بیجا صادر نکن (809916) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۲۳:۰۰:۳۶
خوب شد خدا نشدی و گرنه پدر همه را در می آوردی. (809918) (moderator22)
 
Europe
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۱۳:۵۹
کنترل هوای نفس برای چند روز بسیار کم هزینه تر از پوشش اجباری و فشارهای داخلی و خارجی می باشد
اگر فرض را بر این بگذاریم که با دیدن خانهمای بدون حجاب مردم از خود بیخود می شوند آیا تا حالا از هیچ شخص خارج رفته ای شنیده اید که در مورد حجاب آن کشور صحبت کرده باشد ؟ اصلا مساله با ارزشی نبوده برایش که به آن دقت کند.
ما این تجربه را قبل از انقلاب داشته ایم
فراموش نمی کنیم که یک خانم بی حجاب اگر نصفه های شب هم از منزل خارج می شد کسی نمی توانست به او نگاه چپ بکند
اما شما الان در یک ساعت غیر متعارف چشمان خود را نیز بپوشانید ، باز از دست آزار و اذیت یک عده راحتی ندارید
ما باید آن یک عده را اصلاح کنیم
نه که کل جامعه را محدود کنیم که آن یک عده به مراد خود نرسند (800510) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۴:۵۰:۵۵
اونی که خارج رفته از قبل هم توی تلوزیون وماهواره بی حجابی رو دیده و یا حداقل

وصفش رو شنیده .

این که دلیل بر با ارزش نبودنش نیست؟؟

یه کم قوی تر استدلال کنید.لطفا!! (805836) (moderator22)
 
نا شناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۲۴:۳۲
واقعا نمي دانم در حال ديدن خواب هستم يا واقعيت دارد؟ چنين آزادي انديشه اي در ايران! آنهم در سايت الف! موضوعي كه بيانش در دولت اصلاحات توسط آقاي اشكوري موجب صدور حكم ارتداد ايشان شد به راحتي اكنون در رسانه ها منتشر مي شود! به هر حال بسيار خوشنودم كه مي بينم به جايي رسيده ايم كه منطق بر احساسات و برداشت هاي شخصي چربيده است و اميدوارم اين عادت كه به گذشته نگاه كنيم و از آن درس بگيريم و در آينده بكار ببريم تداوم بيابد. خيلي كارهاست كه بيش از 33 سال است در حال پافشاري بر آنها هستيم و پاسخي نگرفتيم اما بازهم بر فشارها مي افزاييم به اميد روزي كه به بار بنشيند. چقدر خوب است كه اگر انجام عملي ما را به بيابان كشانده است، به روش خود ترديد كنيم و آنرا اصلاح كنيم. چقدر خوب است كه همه دنيا را نادان و بي خدا و بي دين و دشمن خدا ندانيم و اندكي هم براي آنها عقلي متصور شويم و از تجربيات آنان نيز بهره ببريم. از آقاي دكتر سبحاني و سايت الف سپاسگزارم و اميدوارم اين راه ادامه يابد. (800530) (moderator102)
 
ک.م
Kuwait
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۴۰:۰۳
سلام.
متأسفانه و بسیار متأسفانه؛ نویسندهء این مقاله حکم ایجابی و صریح حجاب در قرآن رو ساده گرفته و اون رو غیر اجباری تصور کرده. دلایل خنده دار و بی اساسی هم برای نظرش آوورده.
حجاب از معروفات بوده و بدحجابی و بی حجابی از منکرات. امر به معروف و نهی از منکر هم از جنبه های ارشادی زبانی شروع می شه و به برخورد خشن و فیزیکی می رسه.
شما بفرمایید که در این همه سال که کل بشریت داره با مواد مخدر مبارزه می کنه؛ آیا استفادهی از مواد مخدر کم شده یا بیشتر شده!؟
یا این همه مبارزه با فساد مالی در دنیا انجام شده و می شه. آیا فساد مالی کم شده!؟
پس آیا می شه گفت که چون برخورد قهرآمیز با مواد مخدر و فساد مالی نتونسته اینها رو ریشه کن کنه؛ باید برخورد قهرآمیز رو کنار بذاریم!؟
نخیر! برخورد قهرآمیز همیشه باید باشه. در مورد حجاب هم همینطور. انسانها و خصوصا مردم ایران در شرایط فعلی دنیا دچار یک نوع عصیانگری فردی و اجتماعی هستن که شرایط زندگی بهش دامن زده و این نوع عصیانگری؛ نه با کار فرهنگی مداوا می شه و نه حتی با دادن شخصیت و اختیار به مردم. مردم خوی و خصلت قانونشکنی و مبارزه با عقل و منطق پیدا کردن و اینطوری جهالت خودشون رو بروز داده و به خیال خودشون عزت پیدا می کنن و تسکین روانی بدست میارن.
مشکل حجاب به این دلیل بوجود اومده که جامعه ما دچار جهالت شده و با کار فرهنگی و خواهش و تمنای صرف هم نمی شه این جهالت رو برطرف کرد. بلکه باید با سرسختی و استقامت بر موضع حق؛ حجاب رو تقویت و با مخالفان حجاب برخورد قهرآمیز کرد.
در مورد زنان غیرمسلمان هم باید گفت که حجاب جنبهء قانونی که باید در کل جامعه اجرا بشه و مسلمان و غیرمسلمان نداره. دیگه اینکه حجاب یک علت اصلی داره که قرآن گفته. اون هم اینه که باعث آرامش روانی و فکری جامعه می شه. این آرامش روانی و سلامتی جامعه باید توسط همهء اهل جامعه رعایت بشه و به همین دلیل حجاب برای غیرمسلمانان هم لازم الجرا می شه. ضمنا! حجاب در تمام ادیان آسمانی واجب بوده.
روی هم رفته؛ مقالهء بالا؛ بسیار خطرناک و دارای استدالات واهی و بی اساسه و باید با نویسندهء این مطلب برخورد شدید کرد. (800554) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۲۶:۲۸
حکم ایجابی و اجبار در رعایت حجاب رو برای من بیاورید جناب ک. م.
از هر منبعی که تشخیص می دین بهتره. هر منبعی (800697) (moderator22)
 
ک.م
Kuwait
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۸:۱۴:۱۸
جالب بود.
به پاراگراف دوم همین مقاله نگاه بفرمایید.
ضمنا؛ به قدری در مورد حجاب و وجوب و اهمیت آن در سنت پیامبر و ائمه روایت داریم که شکی در اون نیست. شما خودتان جستجو کنید.
نص صریح قرآن حجاب رو واجب کرده است.
به نظر شما چرا سربازی اجباریه؟ چرا دادن مالیات اجباریه؟ چرا رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی اجباریه؟ چرا ثبت ازدواج اجباریه؟ چرا نفقه اجباریه؟ چرا مهریه اجباریه؟ (804401) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۲:۳۹:۰۰
باز هم بین امر واجب و امر اجباری خلط شده است. نص صریح قرآن حجاب را واجب اعلام کرده نه اجباری.
به نظر شما چرا نماز واجب و اختیاریه؟ چرا روزه گرفتن واجب و اختیاریه؟ چرا حج رفتن برای مستطیع واجب و اختیاریه؟ چرا جهاد در راه خدا واجب و اختیاریه؟ و ...
من نمی دانم چرا وقتی نه در قرآن و نه در سنت و سیره پیامبر و ائمه هیچ دلیلی مبنی بر لزوم مجبور کردن افراد به رعایت حجاب نداریم، چرا این قدر اصرار داریم حجاب اجباری را حکم خدا و قرآن معرفی کنیم؟ (806512) (moderator22)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۰:۴۴:۲۵
متاسفانه مساله امر به معروف و نهی از منکر تبدیل به چماقی برای سرکوب دیگران شده است. برادر گرامی هیچ می دانید که یکی از شروط مهم امر به معروف و نهی از منکر احتمال تاثیر گذاشتن بر مخاطب آن است؟ وقتی مطمئن هستیم که برخورد فیزیکی با افراد آنها را نه فقط از حجاب بلکه از اصل دین زده می کند، این چه اصراری است که بر برخورد خشن و فیزیکی داریم؟ خدا در قرآن خطاب به پیامبر می فرماید:
فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِكَ
س به [بركت] رحمت الهى با آنان نرمخو [و پرمهر] شدى و اگر تندخو و سختدل بودى قطعا از پيرامون تو پراكنده مى‏شدند

این افراد همگی جوانان این مملکت هستند و باید به تاسی از سیره پیامبر با مهربانی آنها را جذب نمود. مگر دزد سر گردنه یا جانی بالفطره گرفته اید که می خواهید با خشونت و برخورد قهرآمیز آنها را سر عقل بیاورید!
ضمناً قبلاً چند بار گفتم باز هم عرض می کنم در سیره پیامبر و ائمه حتی یک مورد نداریم که کسی را وادار به حجاب کرده باشند و شما اگر آنها را الگو و اسوه می دانی نباید کاسه داغ تر از آش شوی. (800905) (moderator1)
 
ک.م
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۴:۰۶:۱۴
جواب بنده به شما:
اولا که نص صریح قرآن می گه امر و نهی. امر و نهی مانند درخواست و التماس و خواهش و تمنا نیست. مراحلی داره. از گفتگوی ساده شروع می شه و به برخورد خشن هم منتهی می شه. همانطور که امام حسین(ع) گفتند که برای امر به معروف و نهی از منکر قیام می کنند و تا مرحلهء جنگ و شهادت هم پیش رفتند؛ در جاهایی باید به همین شکل عمل کرد. تا آخر دنیا هم همینطوره. گاهی لازمه که جنگ شدید در بگیره.
اگه نهی از منکر جواب نداده که البته همین حجاب شل و ولی هم که رعایت می شه از همین نهی از منکره؛ پس در همهء جاها باید برخورد خشن رو کنار بذاریم. جریمه های راهنمایی و رانندگی رو حذف کنیم. برخورد با دزدها و قاتلان و متعرضان به نوامیس مردم رو هم باید کنار بذاریم چون روز به روز بیشتر شده و برخورد خشن هم اون رو از بین نبرده. باید مبارزه با مواد مخدر رو هم کنار بذاریم! باید و باید و باید ... خیلی برخوردهای خشن و تهدیدآمیز رو هم کنار بذاریم!
در مورد آیه ای که آووردید هم باید بگم که پیامبر خدا در مورد احکام اسلام کوتاه نمی اومدن و اون چیزی که در آیه اومده مربوط به امر به معروف و نهی از منکر نیست. شما به جای تفسیرات من در آوردی؛ به اهل فن رجوع کن. پیامبر خدا نرم خو و صبور و با حوصله بودن اما در جای دیگر قرآن هم گفته شده که هنگامی که تصمیم گرفتی و عزمت جزم شد؛ آنوقت بر خدا توکل کن و از هیچ کس هم نترس و پیش برو. در خیلی جاها پیامبر اسلام(ص) با شدت برخورد کرده اند و مدارا هم نکرده اند.
برخورد خشن با بدحجابی به اشکال مختلف انجام می شه. یکیش همینه که توی خیابون؛ با بدحجابها برخورد بشه. راه دیگش اینه که توی ادارات دولتی و دانشگاه ها و مدارس راهشون ندن. توی بیمارستانها و سینماها و پارکها و غیره راهشون ندن. با کسی هم تعارف نکنن.
دیگه اینکه گفتی که پیامبر و ائمه کسی رو مجبور به حفظ حجاب نکرده اند. جواب شما اینه که اولا که در زمان پیامبر بعد از نزول آیات وجوب حجاب؛ کسی دیگه بی حجاب بیرون نمی اومد و همه کاملا رعایت می کردن و شخصیت پیامبر(ص) به قدری مورد احترام بود که همه رعایت می کردند.
در زمان حضرت علی(ع) هم که حضرت به برخورد بدن زنان و مردان نامحرم در بازار بصره شدیدا هشدار داده بودن و البته باید گفت که در اون زمان هم همه رعایت حجاب رو می کردن و مشکلی مانند امروز نبود.
در زمان ائمهء دیگه هم همینطور و به علاوه در زمان ائمهء دیگه؛ اونها دیگه حاکم و خلیفه نبودن که بخوان برخورد کنن.
بدحجابی در زمان رضاشاه به طور شدید شروع شده و تا به امروز به دلیل ارتباطات قوی تر ملتها روز به روز شاهد افزایش اون می شیم.
به هر حال حجاب نص صریح قرآن و تأکید جدی سنت پیامبران و ائمه بوده و حکومت اسلامی باید حجاب رو در جامعه جاری و حاکم کنه. حجاب به هیچ وجه یک موضوع صرفا فردی برای زن نیست و موضوعی کاملا اجتماعی و مربوط به مردان هم هست. حقوق مردان در مقولهء حجاب زنها و سلامتی روانی مردها و آرامش فکری اونها که بار اصلی جامعه بر دوششونه؛ به مراتب بالاتر و مهمتر از حقوق ادعایی زنها در مقولهء حجابه. اصولا در مقولهء حجاب؛ مردها هستن که بیشترین تأثیر رو می پذیرن و به همین دلیل در درجهء اول باید به تأثیر حجاب و بدحجابی و بی حجابی بر مردها توجه کرد و بر این اساس رفتار حکومتی باید شکل بگیره نه بر اساس میل دل زنها فهم ناقصشون از دین و حتی لجبازیشون که خیلی هم دیده می شه.
با تشکر. (801765) (moderator5)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۶:۲۰:۳۶
برادر گرامی جناب آقای ک.م! ابتدا از پاسخ جنابعالی و نقد مطالب بنده تشکر می کنم.
در مورد پاسخ شما چند نکته به نظر من رسید که آنها را در حد توان با شما و دیگر خوانندگان در میان می گذارم:
1- در مورد بحث امر به معروف و نهی از منکر به پرسش بنده پاسخ ندادید. آیا می دانید یکی از شروط امر به معروف و نهی از منکر در فقه شیعه احتمال تاثیر گذاشتن آن بر مخاطب است و در صورتی که مطمئن باشیم نتیجه عکس می دهد، شرعاً مجاز به امر یا نهی نیستیم؟
2- آیا فکر می کنید در قضیه حجاب، در شرایط مشابه شرایط امام حسین قرار داریم و جز قیام مسلحانه یا برخورد قهرآمیز هیچ راه دیگری متصور نیست؟ (هرچند به نظر من امام حسین هم در ابتدا قیام مسلحانه نکردند و تا وقتی مجبور نشدند، دست به شمشیر نبردند.) آیا پدیده بی حجابی از جنس دزدی، قتل، تعرض به نوامیس مردم و ... است که بایستی با شدت سرکوب گردد؟ به نظر من شما دارید مباحث را با هم خلط می کنید.
3- در اسلام مجموعه متنوعی از احکام مختلف وجود دارد که هر کدام مربوط به شرایط خاص و تحت عنوان خاصی هستند و نمی توان بدون احاطه بر شرایط یک حکم، آن را برای هر مساله ای تجویز کرد. به نظر من متاسفانه الان یک برداشت انحرافی و افراطی از اصل مهم امر به معروف و نهی از منکر در بین بسیاری از متدینین ما وجود دارد که فکر می کنند طبق این اصل می توان در مورد همه ناهنجاری ها با خشونت و زور وارد عمل شد؛ در حالی که اتفاقاً برخلاف نظر شما مقصود از امر به معروف و نهی از منکر، تشویق و تذکر جهت ترغیب جامعه به رعایت ارزش ها ودوری از بدی هاست و فقط در موارد بسیار اندکی اجازه استفاده از خشونت را صادر می کند که در اغلب این موارد، عناوین فقهی جداگانه ای برای برخورد وجود دارد و معمولاً نیازی به استناد به عنوان امر به معروف و نهی از منکر نیست. شما در سیره پیامبر و ائمه چند مورد سراغ دارید که با فرد یا گروهی صرفاً تحت عنوان امر به معروف و نهی از منکر برخورد قهر آمیز صورت گرفته باشد؟
4- من هرگز نگفتم امر به معروف و نهی از منکر اگر به صورت صحیح و در جای خود انجام شود بی تاثیر است اما معتقدم دلیل رعایت حجاب توسط افراد محجبه، بیشتر براساس اعتقاداتشان است تا به خاطر اجبار نیروی انتظامی و آن درصدی هم که به این دلیل حفظ ظاهر می کنند درسایر مکان ها که از نیروی انتظامی خبری نیست، به همان وضع دلخواه خود بر می گردند.
5- در مورد آیه ای که آوردم، این آیه نحوه برخورد صحیح پیامبر با اعراب و نحوه درست جذب کردن آنها به اسلام را بیان می کند و مربوط به معاندان و ظالمان و محاربان و سایر کسانی که در قرآن امر به برخورد با آنها داده شده نمی باشد. اما سوالی از شما دارم. آیا جوانان ما که بی حجابی را بر حجاب ترجیح داده اند، مگر مشرک یا معاند یا محارب یا ... هستند که باید با آنها برخورد قهرآمیز داشته باشیم؟ به نظر شما کدام یک از آیات قرآن بیشتر بر این افراد قابل انطباق است؟
6- اسلام به حقوق مردان و زنان به طور یکسان توجه دارد و رعایت حقوق یک گروه به قیمت نقض برخی از حقوق یک گروه دیگر هرگز مشروعیت ندارد. ضمن آن که بار اصلی جامعه بر دوش تک تک آحاد جامعه چه زن و چه مرد است به خصوص امروزه که نقش زنان در فعالیت های اجتماعی در حال افزایش است و اتفاقاً در اغلب موارد در ایفای نقش خود موفق بوده اند.
7- در قضیه حجاب هم این امر به نظر من بیشتر جنبه فردی دارد تا اجتماعی؛ یعنی اگر حجاب آزاد باشد و بی حجابی در حدی که پوشش فرد، زننده نباشد مجاز اعلام گردد هیچ گونه اثری بر مردان نرمال! و بر نرخ فساد و فحشاء در کشور نخواهد داشت. مراجعه به آمار فساد اخلاقی در کشورهای مسلمانی مثل مالزی که دارای آزادی حجاب هستند به خوبی موید این نظر است. (802862) (moderator22)
 
ک.م
Kuwait
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۸:۰۰:۱۵
سلام مجدد.
1 ) بدحجابی منکر است و هیچ شکی در آن نیست.
2 ) باید با این منکر(بدحجابی) برخورد شود. در این هم شکی نیست.
3 ) باید مراحل نهی از منکر طی شود. یعنی از صحبت و فرهنگسازی گرفته تا برخورد خشن.
4) برخورد خشن با بدحجابی و بی حجابی تأثیر داشته و دارد. شما بر چه اساسی می گویید که تأثیری ندارد!؟ در شرایط حاضر می بینیم که همین حجاب نصفه و نیمه هم حفظ شده و علتش هم برخورد با این منکر علنی است.
5) منکر بدحجابی دو مقوله دارد که یکی به خود زن باز می گردد و دیگری به مردهای جامعه. حتی اگر با برخورد خشن و اجبار کردن؛ زنهایی باشند که حجاب را در اعتقاد نپذیرند؛ اهمیت نداشته و نمی توان مقولهء دوم را هم قربانی عدم تمکین زنهای بی اعتقاد به حجاب کرد. یعنی نمی توان اجازهء ایجاد یک محیط پر از وسوسه و گناه آلود را برای مردان صادر کرد چون زنان جامعه مثلا با اجبار کردن؛ اعتقاد به حجاب پیدا نمی کنند. بنابراین؛ مقولهء دوم در هر حال غیر قابل اغماض است و بر مقولهء اول ارجحیت دارد و در ادامه هم خواهم گفت که این مقولهء دوم از مقولهء اول مهمتر است و علت اصلی وجوب حجاب همین می باشد.
6 ) ممکن است در پدیدهء حجاب هم مانند قیام امام حسین(ع) امکان صدمهء شدید خوردن اسلام و حتی کنار گذاشتن آن برای همیشه در تنها کشور شیعهء دنیا بوجود بیاید. پس از این هم نوبت به احکام دیگر دین اسلام خواهد رسید. مانند قصاص و ارث و دیه و حج و نماز و روزه و جهاد و خمس و زکات و ... و کلا تمام احکام اسلام به تدریج نابود و تعطیل شوند.
7 ) در سیرهء پیامبر(ص) و ائمه علیهم السلام هم برخوردهای شدید با منکرات بعضا دیده شده است. مانند حکم پیامبر خدا برای دستگیری آن فردی که متهم به زنا شده بود. یا حکم سوزاندن آن مردی که مرتد شده بود. موارد دیگری مانند جنگها و برخورد با دشمنان حضرت علی(ع) هم از برخوردهای ایشان با منکرات است. شما بهتر است این عبارت «حدود اجرا شده در زمان پیامبر» را در گوگل جستجو کنید تا موارد مورد نظر را بیابید.
8 ) در شرایط فعلی؛ ظاهرا دیگر تذکر لسانی و فرهنگسازی تأثیر چندانی ندارد. بنابراین حاکم اسلامی باید احکام را با قوهء اجرایی جاری و حاکم کند.
9 ) اینکه جوانان به احکام توجه دارند یا ندارند ربطی به اجرای یک حکم واجب اسلام نداشته و ندارد. باز هم می گویم که هدف از وجوب و اجبار به حجاب؛ قبولاندن حجاب به زنها نیست بلکه هدف ایجاد محیط آرامتر و سالمتر برای کل جامعه و خصوصا مردهاست.
10 ) اسلام به حقوق زنها و مردها توجه کرده است. اما به صراحت؛ تأثیر مردها در جامعه و مسؤولیت آنها و اختیاراتشان در اسلام بیشتر و مهمتر از زنهاست. کسی نمی تواند انکار کند که جوامع بشری و پیشرفت آنها به علت تأثیرات مساوی فعالیتهای زن و مرد بوده است. اگر به سیر تاریخی جوامع هم دقت شود؛ تأثیرگذاری مردها در کلیه شئون جامعه بسیار بیشتر از تأثیرگذاری زنها بوده است. از سیاست و علم گرفته تا فنون و جنگ و ادبیات و اقتصاد و ... غیره. مثال سادهء این ادعا همان کشتن پسران قوم بنی اسرائیل توسط فراعنه و زنده گذاشتن دخترانشان می باشد. این کار برای تضعیف بنی اسرائیل بوده است.
11 ) حجاب به هیچ وجه یک مقولهء فقط شخصی نبوده و نیست و نخواهد بود و افراد نمی توانند از روی سلیقهء شخصی با آن برخورد کنند. حجاب یک مقولهء شخصی و اجتماعی و فرهنگی و اعتقادی بوده و باید توسط حاکم اسلامی اجرا و برپا شود.
با تشکر. (804380) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۱:۴۷:۵۲
به نظر من هدف همه ادیان الهی که در صدر آن اسلام هستش اینه که انسانیت را به بتدگان خدا بیاموزد و قضیه حجاب نماز روزه و... جزییات دین محسوب می شود .
متاسفانه در جامعه ما چسبیدیم به فرعیات دین اما اصل دین که گسترش انسانیت است رو رها کردیم.
بابا نماز روزه عبادت خمس و... همه ما خداست خدا خودش به خواد می بخشه
اما حق الناس چی؟؟؟ حق الناس خور ها باید بترسند نه یه دختر پاکدل که گوشه موهاش بیرونه
خدا به بشر عقل داده که خودش انتخاب کنه چرا زور؟؟؟
ازادشون بگذاریم خودش بین همه ادیان و کتب جستجو کنند خودشون نتیجه بگیرند
اون وقت هستش که می بینید که یک جوان چطور می اید سمت اسلام و می فهمه که چرا نماز می خواند چرا حجاب می گذارد و ..... در کل منظورم این هستش که خدا راه نشان داده بشر خودش باید راهش رو انتخاب که وغیر این نقض قانون خلقت هست.
الان عصر ارتباطات هستش یک لحظه غفلت کنیم نیرو جوان ما را دشمنان این مملکت جذب می کنند...پس بیاییم به بحث جذب مسلمان یا امر به معروف و نهی از منکر از دید یک بازاریابی نوین نگاه کنید به پای جوانان این گل بریزید نه به سرشان چماق بکوبید
اجر این کارت از 1000 بار ختم قران یا حج رفتن از دید من بیشتر هستش (801215) (moderator22)
 
بندخدا
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۱:۴۰:۴۱
اول از همه بیایم ببینیم هدف از پیدایش ادیان الهی چی هست!!!!
بعد کلی بررسی می توان متوجه شد که خیلی ساده خدا می خواهد به بشر بیاموزد که انسان باشند نه چیز دیگری
نماز روزه حجاب خمس و... جز ثانویات دین محسوب می شود.
پس بیاید همیشه یادمان باشد که انسان(منظور از انسانیت تعریف کاملی از کمالات بشر هست که سبب شد به ان سجده کنند) باشیم.
در مورد حجاب هم به نظر من همانگونه که خداوند به تمام بندگانش فرمود من به شما با ارزش ترین چیز روی زمین رو دادم که اون عقل فهم و قدرت تصمیم گیری و انتخاب هستش پس بشر خودش قدرت انتخاب و تصمیم گیری در مورد زندگی خودش هست.
خدا میگه من 5 تا دین برای شما فرستادم و خود شما برید بررسی کنیم و بهترین دین را انتخاب کنید....حالا به نظر شما چند درصد بچه های ما فهمیدن دین اسلام یعنی چه و چند درصد فقط و فقط چون والدینشون مسلمان بودند به مسلمان بودن عادت کردند؟؟؟؟
کاش در جامعه ما هم به جای اهمیت دادن به ظاهر افراد می توانست باطن بچه های این سرزمین رو می دید
من اعتقاد دارم اگر مسایل مذهبی در مملکت اگر به جایی اجبار بودنش سعی می شد از کودکی به فرزندان این ریشه ای اموزش داده می شد الان جایگاه جامعه ما بهتر و جا افتاده تر بود.
کاش می فهمیدیم الان دشمنان اسلام دارند برای جذب فرزندان ما برنامه ریزی کاملا دقیقی دارند....اونوقت ما سر هر میدان چندتا نیروی نظامی گذاشتیم که فرزندانمان را مثلا امر به معروف کنیم اما نمی دانیم ما داریم فرزندانمان را از خودمان دور می کنیم
کاش بیایید روزی که بتوان بطور کامل از قدرت فکرمان استفاده کنیم (803392) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۴۳:۰۶
احسنت!
سپاس و درود فراوان بابت چنین مقاله ای. (800558) (moderator102)
 
علی
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۴۷:۱۸
فراموش نکنید که دخترانی که با برخورد غیر منطقی گشت اراشاد مواجه میشوند مادران نسل آینده هستند همانطور که این نسل، دختران مادرانی هستند که با اجبار در مورد حجاب روبرو شده اند. ذات انسان با هر گونه تحمیلی مخالفت می کنه حالا چه خوب باشه چه بد (800567) (moderator102)
 
فرید
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۶:۵۶:۳۵
هر کسی از ظن خود شد یار من ..... (800583) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۷:۱۶:۳۵
من فقط يك سوال از رئيس نيروي انتظامي دارم همين پستهاي بالا رو كه مي خونيد مي بينيد 90 درصد مردم مخالف اجراي اين طرح هاي طالباني هستند
پس چرا عقاييد خودشونو به اسم درخواست مردم از نيروي انتظامي مطرح مي كنند (800604) (moderator102)
 
محمد
Netherlands
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۰:۱۵:۵۹
احتمالاً منابع نظرسنجی شهرهای دیگه باشه
مثلاً تو یزد نظرسنجی کردن بعد تو تهران دارن اجرا می‌کنن! (802476) (moderator22)
 
امیر
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۴:۰۵:۱۲
مطمئن باش رای مردم یزد هم مثل تهرونه (805739) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۷:۳۷:۰۹
حجاب امری شخصی است و هیچ کس حق ندارد درباره پوشش دیگران نظر دهد. (800633) (moderator102)
 
فرید
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۱۱:۲۲
یکی از رنج هایی که میبریم اظهار نظر غیر متخصصین در امور تخصصی هست.
در مورد این موضع هم باید نظر متخصص رو دونست:
اینهم نظر یکی از متخصصین:
منبع:پایگاه رسمی آیت الله سیستانی(http://www.sistani.org/index.php?p=827020&id=881&perpage=54 12300)
سؤال :
چرا حجاب زن غير مسلمان در يك كشور اسلامى واجب است ولى كشف حجاب زن مسلمان در يك كشور غير اسلامى ممنوع مى باشد؟
جواب :
بر زن حجاب واجب است مسلمان باشد يا غير مسلمان، در كشور اسلامى باشد يا غير اسلامى.

سؤال :
آيا در جايى كه نداشتن حجاب مستوجب به گناه انداختن كسى نميشود پوشاندن سر براى خانمها واجب هست (مشروط بر اينكه بقيه نقاط بدن كاملا پوشيده باشد). مثلا در اروپا كه مردم اهميتى براى حجاب قائل نيستند ديده شدن موى سر يك خانم چه مشكلى مى تواند ايجاد كند. كما اينكه در قرآن آمده است خودتان را بپوشانيد تا مانع از تحريك مردان نشويد. البته همينطور گفته شده است كه با حجاب شما از غير مسلمان ميشويد. يعنى ارزش براى زن مسلمان قائل شده است.
جواب :
حجاب بر بانوان واجب است ولو اينكه بى حجابى وى موجب به گناه افتادن ديگرى نشود

سؤال :
آيا منظور از حجاب پاكى و عفت زن و جلوگيرى از انحراف جامعه و عدم نگاه آميخته با گناه به زن نيست ؟ در اين صورت اگر زنى بتواند با پوشيدن لباسهاى ساده اى كه ابدا جلب توجه نمى كند عفت را رعايت و از نگاه شهوت آميز مردان جلوگيرى كند آيا لازم است رورى سر كند و اگر بله چرا ؟
جواب :
حجاب يعنى مستور كردن تمام بدن و زينتها و مواضع فتنه انگيز زن با پوششى كه خود زينت يا موجب تحقير و استهجان نباشد واجب است و علل احكام از راه شرع معلوم مى شود و علتى براى اين حكم بيان نشده است

بهتره برای عمیق شدن این قبیل موضوعات بحث های چند جانبه مابین مجتهدین، متخصصین علوم اجتماعی،متخصصین روانشناسی و... برپا و گزارش این تضارب آراء توسط سایت الف منتشر بشه. (800669) (moderator5)
 
محمد
Netherlands
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۰:۱۴:۵۴
عجب پاسخ‌های منظقی‌ای دادن ایشون !!

من که قانع شدم ... (802475) (moderator22)
 
ب.ر
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۱۲:۳۵
به نظر من بی حجابی از وضعیت حجاب امروزی خیلی بهتره (800674) (moderator22)
 
Europe
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۸:۴۲:۰۲
با ایجاد محدودیتهای بسیار زیاد بارها مشاهده کرده ایم که کسانی که این محدودیت ها را به حریم شخصی خود راه داد هاند و آن را بدون چون و چرا پذیرفته اند در اولین برخورد با جنس مخالف صاحب فرزند ناخلف شده اند در حالی که کسانی که با دید بازتر به این مسائل نگاه کرده اند کمتر دچار چنین بحرانی شده اند
هیچکدام از دو مورد فوق را ما نمی پسندیم ولی شاید ریشه همه اینها در همین محدودیتها از جمله حجاب است که دید جوانان را بسته نگه داشته و دیدن مثلا عضوی از بدن جنس مخالف برای عده ای یک پیروزی بزرگ و برای عده دیگری یک گناه بزرگ به حساب می رود
در برنامه های تلویزیونی که از کشورهای مسلمان با حکومتهای سکولار می بینیم شاید حجابی که در بیشتر خانمها دیده می شود هیچگاه ما در خیابانهای خود تجربه نکرده باشیم
بسیاری از کسانی که کامنت گذاشته اند داری همسر و فرزند هستند و در زمان اکثر آنها محدودیت وجود داشته (خانوادگی یا اجتماعی) ولی همگی الان می دانند هیچکدام از موارد ذکر شده اخیر توسط نیروی انتظامی مصادیق بدحجابی و یا تحریک آنها نمی باشد
پیشنهاد می شود دولت محترم برای جوانان داوطلب تورهای ارزان قیمت خارجی بگذارد تا چشمان آنها بعد از 2 ساعت به همه چیز عادت کرده و 30 سال هزینه نکنیم که چشمانشان را نگه داریم و آخر سر آمارهای فساد ما وجستجوی مسائل جنسی ما در اینترنت در حد کشوری مانند افغانستان باشد که به دلیل محدودیت زیاد در ادوار گذشته در کشورشان با سفر به ایران و دیدن خانمهای محجبه ما (که بسیار متفاوت تر از حجاب آنهاست) احساس می کنند در لس انجلس هستند و حظ بصری می برند (800720) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۱۲:۴۹
در سوره احزاب آیه 59 خطاب به حضرت محمد (ص) فرموده است به همسران و دختران و زنان با ایمان بگو روسری بر سر ببندند و تا آخر آیه. عنایت بفرمائید که خطاب خاص است و اگر عام بود لازم نبود که بفرماید به همسرا نت و دخترانت و زنان با ایمان. کافی بود بجای نام بردن تک تک موارد فقط از کلمه نساء استفاده شود. (800783) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۲۳:۵۹
مفاله خوبي بود اما ايا مسولين به ان عمل مي كنند؟ (800802) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۲۵:۳۴
اكثر زنان ايراني چه قبل از اسلام و چه بعد از ان با حيا بوده اند و حجاب را رعايت كرده اند و مي كنند اما گاهي تنگ نظري متعصبين باعث نفرت برخي از حجاب مي شود (800809) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۲۹:۱۰
بنده چين بودم هند هم بودم انقدر هم كه فكر مي كنيم بي حجاب و يا بي حيا نيستند (800818) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۲۹:۳۱
انصافا جرات خوبي دارند از اين مقالات مي نويسند (800819) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۳۰:۰۳
نويسنده راست مي گويند از راهي كه در طول 30 سال رفته ايم بايد درس س بگيريم (800821) (moderator1)
 
Norway
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۳۰:۲۲
اولا نویسنده با اینکه تلاش کرده فقط به موضوع حجاب بپردازه اما یک کنایه ای هم به جناح های سیاسی زده
دوما اگر ایشان در دوران اصلاحات این مقاله رو نوشته بود الان کفن پوشان حرکت کرده بودند
سوما من چیز زیادی از علوم قرآنی نمی دونم اما اگر در قرآن حجاب برای مومنین هست یعنی برای غیر مومنین اجباری نیست. توجه کنیم که مومن با مسلمان فرق داره
چهارم بر فرض که نظرات نویسنده اجرا بشه مثلا فرض کنید از این به بعد استخدام در ادارات دولتی منوط به داشتن حجاب می شه و بی حجاب ها استخدام نمی شن و هزار داستان دیگه (800822) (moderator1)
 
Norway
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۳۲:۱۰
من یک سوال دارم در صدر اسلام برخود با بی حجاب اعم از مسلمان و غیر مسلمان چگونه بوده؟ (800825) (moderator1)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۰:۴۵:۴۹
هیچ برخورد فیزیکی وجود نداشته (800907) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۲۷:۴۱
کی گفته؟ شما کجا زندگی می کنید که نمی بینید چه طور با دختران ما مثل برده رفتار می کردند و می کنند. من متاسفم برای گشت ارشاد (801022) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۳۱:۰۰
کتاب حجاب استاد مطهری را بخوانید آنوقت می فهمید که چادر از کجا آمده و هیچ سنخیتی با اسلام ندارد و حجاب منطقه ای است و یک امر محلی و عرفی است از نظر شکل و .... (801032) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۳۶:۳۱
نويسنده فكر كنم بزودي زنداني شود (800833) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۳۷:۲۴
آيا ايراني ها قبل از انقلاب و قبل از اسلام لخت زندگي مي كردند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (800834) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۱۹:۳۹:۳۲
من به عنوان يك كارمند اگر مانتوي سياه نپوشم احتمال اخراج شدنم هم هست كجاي اسلام گفته مانتو بايد سياه رنگ باشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (800842) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۰:۱۷:۳۰
رنگ سیاه مال بنی عباسه که وارد جامعه اسلامی کردن اصلا رنگ سیاه در اسلام مکروهه و نباید پوشید حتی در روایات هست که خوندن نماز با لباس مشکی کراهت داره (801469) (moderator17)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۰:۰۳:۰۹
در ابتداي اين نوشتار آمده :
" قشر غیر مذهبی قطعا به عدم لزوم اجباری بودن حجاب معتقد است ""

من هم بعنوان يك فرد مذهبي و از قشر مذهبي ، مخالف اجباري بودن هر يك از موازين شرعي و از جمله حجاب هستم .
بايد عرض كنم كم نيستند افراد مذهبي كه اتفاقا بر عدم لزوم اجباري حجاب معتقدند . (800854) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۰۵:۵۹
خداییش دمتون گرم! خدا زیادتون کنه! آدم واسه شماها جونشم میده! (800995) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۰:۱۷:۰۷
درسته حتی بعضی از افراد مذهبی را دیدم که این اجباری بودن را یه جور توهین به خودشون تلقی میکند (801133) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۰:۳۳:۵۹
روند فعلی اگر جواب داده بود در این ۳۰ سال وضعیت حجاب را بهتر می کرد.

این درسته (800895) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۰:۵۲:۲۰
من هر وقت گشت ارشاد را میبینم کلی اعصابم به هم میریزه ، فکر میکنم به خانوم خودم گیر دادن منم باهاشون درگیر شدم ، آنها هم به زور من را سوار ماشین کردند مردم هم تو دلشون بد و بیراه میگن ولی هیچکدوم جرات نزدیک شدن ندارند (800914) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۳:۱۵:۱۳
واقعا همینه آخه کسی مه فرهنگ حجاب رو نه خودش نه خونوادش نه شوهرش ندارن زور باتوم میخواد چی کار کنه!!! (802185) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۱:۰۱:۰۰
بسیار بسیار مقاله عالی و قانع کننده بود.کاش گوش شنوا وجود داشت. (800921) (moderator1)
 
سید موسی نجفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۱:۳۶:۱۳
بنام الله

در مناقشه ارزشمند جناب دکتر بغیر از ابعاد فردی و اجتماعی که منظور شده اند بعدی دیکر نهفته است که جنبه سیاسی آن است. واقعیتی که در لابلای تخاصمها و چالشهای تمدنها قرار دارد و با فرضیه های برتری تمدن غربی در چارچوب مقوله جهانی شدن و نظام جدید جهانی -طبیعتا با حاکمیت فرهنگ غربی - فرهنگ و تمدن و اصالت اسلامي را نشانه گرفته است و در پی خلع سلاح این تمدن مقاوم در برابر حملات جهانخواری غرب است .وقتی که حجاب یک دختر بچه شهروند ده دوازده ساله مسلمان در بسیاری از کشورهای اروپائی وی را از ادامه تحصیل باز می دارد ...وو قتی که حجاب در یک کشور مسلمان که الگوی سکولاریسم غرب ساخته گشته بود در طول نزدیک به 100 سال خفقان رشد و تحصیل و حقوق مدنی زنان این کشور میگردد ..و زمانی که برخی از سرمایه داران صهیونیست اقدام به راه اندازی شبکه های فارسی ربان که دقیقا اصالتهای اسلامی را در صحنه خانواده ..عفاف ..وحجاب هدف می گیرد.و آن زمان که یک رئیس صهیونیستی در معرض روشهای شکست ایران از بمباران سکسی ایران سخن می گوید موضوع حجاب و عفاف را بعدی فراتر از جدالهای جاری می بخشد .مبارزه با حجاب و عفاف که بیشتر رنگ و بوی فرهنگی دارد همان راه را طی میکند که مبارزه با مقوله (حهاد) در صحنه سیاسی دارد .
اما برخورد با مسئله حجاب بدور از بسته بندی هویتی اسلامی و زیر بناهای خلاق و جذاب معرفتی و تربیتی اسلامی که محکم ترین ضمانت اجرائی حمایت از این پایگاه اصیل با مشکلاتی در گیر می گردد که امروزه ما در دفاع از ان داریم . (800952) (moderator5)
 
رامین
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۱:۴۴:۱۷
وضعیت حجاب در جامعه کنونی نتیجه رفتارهای خشونت آمیز و بدون تعقلی است که از ابتدای انقلاب در اکثر مواقع توسط افرا تند رو انجام گرفته است . ایران تنها کشور مسلمانی است که مشکل حجاب و برخورد با بی حجاب و اشاعه حجاب را دارد . در بسیاری از کشورهای مسلمان این یک موضوع فردی است که همانطور که بی حجاب در جامعه وجود دارد با حجاب هم است و همه از حقوق یکسان برخوردارند و کسی به خاطر داشتین یا نداشتن حجاب تشویق یا تکفیر نمی شود . در گروه دیگر مانند کشورهای عربی حجاب یکی از اجزای جدایی ناپذیر فرهنگ زنان آن جامعه است بدین گونه که زنان بر اساس ساختار و هنجاری که قرنها درون جامعه شان می بوده حجاب را دارند و عدم داشتن ججاب اصلا در ذات فکریشان نیست . اما در ایران ما در این 30 سال مدام دجار برخورد پلیسی ، امنیتی با پدیده حجایب بوده ایم و هزینه بسیار سنگینی که هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ سیاسی بر نظام و مردم تحمیل میشود . توجه کنیم که با حجاب و بی حجاب و بد حجاب همه و همه فرزندان این آب و خاک هستند . همه آنها ایرانی و مسلمان میباشند آنها هم اگر در فامل نزدیک و خانواده ما نباشند دختر همسایه ما ، هم محله ای ما ، همشهری و هموطن ما هستند . مشکل این است که ما در رفتارمان همه چیز را در 1 روز میخواهیم اجرا کنیم . پس از سقوط پهلوی به یکباره خواستیم حجابی که رضا شاه به زور از سر زنان برداشت به زور بر سر آنها کنیم . . ولی میتوانستیم با یک برنامه صحیح فرهنگ سازی این عمل را در زمان کوتاه حداکثر 5 ساله به گونه ای انجام دهیم که حجاب به عنوان یک هنجار اجتماعی و فرهنگی قرار بگیرد و زنان ما زبانزد استفاده از حجاب با میل و ارداده خودشان شوند . ولی برخورد پلیسی و امنیتی حاصلی نداشته به غیر از آنکه امروز میبینیم و اگر 1000 سال دیگر هم همین رفتار را بکنیم هیچی درست نمی شود . (800961) (moderator5)
 
ماز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۰۴:۱۶
دلسوزانه و صادقانه به تمام دین دوستان عرض میکنم که برخورد با بیحجاب ها در اینده موجب شرمساری خود مجریان ان خواهد شد...اگه اگه نداشتن روسری نادرست باشد برخورد با روسری ندارها نادرست تر است...به نظر من برداشتن روسری به هیچ وجه موجب اشاعه فحشا و تزلزل بنیان خانواده نمی شود...مگر ما مردهای ایرانی اینقدر ضعیفیم که برداشتن روسری بنیان خانواده ما را سست کند ...الف عزیز شجاعانه چنین مقاله ای منتشر کردی با انتشار نظر من شجاعتت رو کامل کن (800992) (moderator102)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۱۰:۱۵
اگر معنای واقعی حجاب را درک کنیم
خواهیم فهمید که حجاب هیچ گاه به اکراه و اجبار نمی شود .
خواهیم فهمید که اکثریت پوشش بانوان ما هرچه هست اما حجاب نیست .
خواهیم فهمید که حجاب حرمت و احترام دارد و مایه مباهات نیست که فاسدان و هرزگان نیز دارای آن باشند و این توهین به حجاب است . (801000) (moderator102)
 
مسلمان ایرانی
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۴۸:۴۱
سلام
مقاله دارای نکات مثبت و منفی بود ولی مهم این است که راهکار اجرایی برای حل این مسئله چیست؟ (801056) (moderator102)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۲:۴۹:۵۴
یه درصد فکر کن حجاب آزاد شه !! الان میری مترو میبینی سمت مردا خالیه! همه مردا چپیدن تو واگن خانوما !!

حتی برای آزادی حجاب هم ابتدا باید فرهنگ سازی انجام شه ... (801061) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۸:۴۷:۳۶
خوب شما لطفا يك بار سواي هواپيمايي كه خارج از كشور مي رود بشويد متوجه مي شويد كه اكثر خانم ها در مرز روسريشون را بر مي دارند اما هيچ مشكلي پيش نمي اييد ! فكر مي كنم همه ادم ها خواهر مادر دارند و مرزها را مي فهمند حالا برخي كمبود دارند بحث ديگري هست (801378) (moderator22)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۰۷:۰۹
متاسفانه بسیاری، ذهنیت خیلی عجیبی نسبت به آزاد گذاشتن حجاب دارند و فکر می کنند دنیا با آزادی حجاب به هم می ریزد! عزیز من قرار نیست که همه قوانین مملکت تعطیل شود. بلکه ما می گوییم فقط حجاب آزاد باشد. الان در کلیه کشورهای مسلمان که رعایت حجاب آزاد است، هیچ مردی به واگن خانم ها یا دستشویی زنانه نمی رود! (801617) (moderator17)
 
محمد
Netherlands
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۶:۱۳:۴۵
عزیز من، منظور من رو درست متوجه نشدید، عرض کردم برای آزاد کردن حجاب ابتدا باید فرهنگ سازی انجام بشه. (قدم اول قطعاً جمع کردن همین گشت ارشاد است)
مسئله‌ی مترو هم تصویز ذهنی من بعد از آزادسازی حجاب نبود بلکه واقعیتی است که هر روز صبح با آن مواجه میشوم

شاید درست نباشه گفنتش اما در جامعه‌ی ایرانی اونقدر شهوت و میل جنسی سرکوب شده که هر لحظه امکان انفجارش وجود داره !!! (801902) (moderator102)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۶:۴۸:۰۲
انگار شما دارید راهی رو میرید که غرب رفته و الآن هم توش گیر کرده

اوناهم اول گفتن آزادی حجاب بعد گفتن آزادی رابطه ها بعد گفتن آزادی همجنس

بازی وبعد...

به فرض هم که حجاب آزاد شد و شما راضی شدید.

اما آیا نسل بعد شما هم به همین راضی خواهند شد.یا مثل غربی های راه
شکست خورده را پیش میگیرند؟

برید ببیند چقدر پشیمونن که دارن به بچه هاشون خویشتن داری رو یاد میدن میگن ا
اگه

با مسائل جنسی روبرو شدی چطوری خودشوتو کنترل کنی که به تبعاتش دچارنشی. (801939) (moderator102)
 
خیالباف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۰:۳۶:۴۱
جناب سلام

شما بالاخره نگران ما هستی یا نگران خودتی؟؟؟؟ خب اگه با آزادی انتخاب پوشش بی بند و باری پیش میاد شما که ایمانت سفت و سخته دیگه برا چی میترسی؟؟؟

کی گفته که غرب توش گیر کرده؟؟؟ زیادی رسانه ی میلی نگاه کردی باورت شده که اونجا ملت همه موندن که چیکار کنن (802273) (moderator22)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۵:۰۲:۰۹
بحث خودم نیست. خدا خودش منو حفظ کنه.

خودشون میگن نه من نه رسانه ی ملی که میگید.فکر کنم شما هم زیادی

بعضی حرفای رسانه هاشونو باور کردید؟

اگه تکیه شما به رسانه های اوناست که عرض کنم هیچ ماست فروشی نمیگه

ماست من ترشه چه برسه به سران غرب که دروغ وراست سرشون نمیشه.

تکیه من روی رسانه های خودمون هم نیست (اگرچه رسانه هامون خیلی چیزا

رو نمیگن اما حداقل اونی که با چشم میبینی رو مطمئنی راسته)

اگه یه تحقیقی کنید بد نیست. (805853) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۸:۴۲:۴۰
عزیزه من این چه حرفیه؟ پس اگه انسان رشد نکنه که دیگه بیا برگردیم قرون وسطی! تمام هدف ادیان اینها رشد همه جانبه ی بشر بوده! اگر مردم قرار بود که هیچوقت خواستشون تغییر نکنه که دیگه آدم نبودند! (803027) (moderator22)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۵:۰۳:۴۰
کوته فکری نیست که راه شکست خورده ی دیگران رو رفتن ودوباره به عقب


برگشتن رو رشد!!!!میدونید؟؟ (805857) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۳:۱۲:۴۷
آقا محمد کدوم مترو سوار شدی شما!!!!!! (802181) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۱:۰۸:۳۰
ای پی شما مال امریکاست
صبح به صبح تو متروی ایران میبینید مردا چپیدن طرف زنا
تو تمام کشورهای بی حجاب هم قوانین سفت وسختی در مورد حمایت از زنا در برابر ازار مردای بیمار وجود داره.
لطفا به هموطناتون بی احترامی نکنید (802518) (moderator22)
 
farhadaria2000
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۳:۰۰:۲۱
ببینید دوستان عزیز تنوع طلبی در نحوه پوشش از اغاز زندگی انسانها وجود داشته و دارد این دیکه تو ذات ادمهاس کاریش نمیشه کرد بیا بپذیریم که منو شما دوست عزیز مثل اجداد لباس نمی پوشیم نسل به نسل با هم فرق داره.این یه مساله ساده اس چرا این همه بحث میکنید. البته باید بگم که این وسط اعتقادات ادمیست که نحوه پوشش رو به ادم گوشزد میکنه (801071) (moderator102)
 
ک.م
Kuwait
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۱:۲۶:۰۰
آقای Farhadaria2000!
حجاب منافاتی با تنوع طلبی نداره. وقتی می گن که حجاب زن اینطوریه؛ یعنی باید یک اصول کلی رو رعایت کنه. بعدش می تونه تنوع طلبی در لباس هم داشته باشه. (802540) (moderator5)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۸:۴۳:۳۶
اگه نخواست اصول کلی که شما دوست دارین رو رعایت کنه چی؟ (803028) (moderator22)
 
ک.م
Kuwait
۱۳۹۱-۰۳-۰۸ ۱۴:۴۵:۳۴
سلام.
نمی دونم توی فکر شما(جناب 803028) چی می گذره!
اینجا بحث بر سر «آنچه که ما دوست داریم» نیست. بحث بر سر واجبات دین اسلامه که ربطی به آنچه که ما دوست داریم نداره. بلکه آنچه که خدا دوست دارد و واجب کرده مهمه. اصول کلی هم حدود و احکام الهی هستند نه «آنچه که ما دوست داریم»!
با تشکر. (807606) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۲۱:۲۴:۰۶
اتفاقاً بحث دقیقاً بر سر همین است که در این دنیا باید آنچه انسان ها می خواهند و دوست دارند انجام شود و بنا بر هیچ توجیهی نمی توان هیچ محدودیتی برای نوع بشر اعمال کرد از جمله دین. خدا در آیات متعددی برحق انتخاب انسان تاکید کرده است. مثل:
و ما انت علیهم بجبار
(ای پیامبر تو نسبت به آنها حق اجبار کردن نداری) یا:

ولو شاء ربک لامن من فی الارض کلهم جمیعاً افانت تکره الناس حتی یکونوا مومنین؟
(ای پیامبر!) اگر پروردگارت می خواست، قطعاً همه انسانهای روی زمین، (جبراً) ایمان می آوردند. آیا تو مردم را مجبور می کنی تا ایمان بیاورند؟

از این استفهام انکاری معلوم می شود که انسان حتی در مورد اصل دین هم آزاد است. پس چطور درباره احکام واجب دینی که جزئی از دین هستند، آزادی ندارد؟
بلی خدا دوست دارد احکامش در زمین توسط بندگانش یا دست کم توسط مسلمانان اجرا گردد ولی اگر این بندگان و مسلمانان نخواهند این احکام اجرا گردد، آیا باید این کار را با زور انجام داد؟ از قضا خود خدا هم دوست ندارد انسان ها از روی اجبار کاری را انجام دهند (ولو بهترین عمل).
حتی در مورد احکام اجباری دین (مثل حدود) هم اگر مردم موافق نباشند هرگز نمی توان این احکام را به زور پیاده کرد و در نهایت می توان گفت دین مردم ناقص می شود یا اساساً دین ندارند ولی این بی ایمانی نزد خداوند بهتر از به اجبار متدین کردن آنهاست. به عبارت دیگر مهم ترین و پایه ای ترین چیزی که خدا واجب کرده است، اصل اختیار و انتخاب انسان ها در این دنیاست. (809807) (moderator22)
 
سید جواد
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۳:۰۷:۴۳
ممنون از الف بابت انتشار این مقاله جسورانه. راستش را بخواهید چند سال پیش که به اتفاق همسرم به ترکیه سفر کرده بودیم، مشاهده کردیم که در این کشور مسلمان گرچه خیلی‌‌ها بی‌ حجابند ولی‌ تعداد آنهایی که حجاب دارند (و تعداد آنهایی که مسجد می‌‌روند) کم نیست. ثانیا آنهایی که حجاب دارند حجابش به هیچ عنوان نصف نیمه نیست؛ بلکه کامل و پوشیده است.

مشکلی‌ که حجاب اجباری در کشور ما ایجاد کرده این است که گروهی از بانوان که حجاب را به زور بر خود تحمیل شده می‌‌بینند راه‌های فراری همچون شل حجابی را بر می‌‌گزینند. و شل حجابی متأسفانه بسیار واگیردار است. یعنی‌ یک حس رقابت کاذب در خانوم‌ها ایجاد می‌‌کند.

حال آنکه وقتی‌ حجاب اجباری نباشد، فاصله بی‌ حجاب و با حجاب کاملا مشخص خواهد شد. (801078) (moderator102)
 
Czech Republic
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۳:۱۱:۲۹
آقا اصلا فرض کنیم مبارزه با بدحجابی از نظر شرع و عقل مهمترین وظیفه ی حکومت هست و تنها راه مبارزه با بدحجابی گشت ارشاد؛ خوب باید گفت آقایانی که عرضه ی انجام این وظیفه ی مهم را ندارید لطفا ول کنید بروید.نمی شود هرسال کلی از پول بیت المال را گروهی خاص به اسم مبارزه با بدحجابی حیف و میل کنند و در نهایت هیچ تغییری هم در وضعیت حجاب ایجاد نشود. (801082) (moderator102)
 
Russian Federation
۱۳۹۱-۰۳-۰۳ ۲۳:۱۳:۰۴
میدانید من در خانه حجاب ندارم کسی میاید خانه ام حجاب ندارم در مجالس حجاب ندارم به خارج که میروم حجاب ندارم این است که من به بهشت نمیروم طبق حرفهای شما اما دروغ نمیگویم تا بحال کسی دستان مرا ندیده استین کوتاه نمیپوشم اما شما حتما به جهنم میروید که با جماق به فرق سر بجه های مردم میکوبید که جرا حجاب ندارید امثال من به بهشت نمیرویم و شما هم نمیروید در ضمن مگر اندونزی مصر ترکیه و بقیه کشور های اسلامی با کتک کاری و جماق حجاب سر زنانشان کردند حجاب باور است کسی که باور داشت به زیبایی از ان استفاده میکند (801084) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۰:۰۷:۵۹
مسئله این است
چشم ها را نبندیم
دیده ها را کوتاه کنیم (801120) (moderator102)
 
علی از مشهد
China
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۱:۱۳:۰۲
جناب دکتر سبحانی عزیز
و خوانندگان و هم میهنان محترم
دو مطلب از دو دین پژوه و عالم دینی مشهدی در رابطه با نوع و شکل حجاب و اجباری یا اختیاری بودن آن، برای مطالعه پیشنهاد میکنم.
اولی تحقیق در مورد متن آیات حجاب در قرآن از استاد علی طهماسبی که در زمینه قرآن پژوهی و متون مقدس تالیفات و مطالعات متعددی دارند:
http://www.ali-tahmasebi.com/index.php/1390-10-06-04-43-56/2-1390-10-05-13-20-40.html
دومی از مجتهد و عالم دینی و صاحب وبلاگ شریعت عقلانی ، استاد احمد قابل که تحقیقی فقهی-قرآنی در این زمینه نموده اند:
http://ettelaat.net/extra_05_07/about_heghab.asp
هم اکنون استاد قابل در بستر بیماری است و از خداوند منان طلب شفای عاجل وی را دارم.
یا حق (801189) (moderator22)
 
یک دانشجوی ستاره دار
China
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۲:۲۴:۳۱
من استفاده بردم.
به دوستان دیگر هم توصیه میکنم این دو تحقیق رو بخونن. (804871) (moderator22)
 
آرین توکلی
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۴:۱۴:۲۰
مقاله ای بسیار عالی بود.

خدا را شکر بالاخره از پایگاهی اصولگرا (آن هم الف) چنین سخنانی را شنیدیم. چقدر سخت بود به دوستان مومنمان بفهمانیم حجاب اجباری ریشه شرعی ندارد، و حال اصولگرایی مدعی این مفهوم است.

با اینکه در مقالات دیگر نویسنده این مقاله، عدالت سیاسی و استبداد مورد بی توجهی کامل واقع شده، ولی این نوشته مرا به ایشان امیدوار کرد.

خواهشمندیم نفی عدالت سیاسی و استبداد دینی را نیز از طریق مصداق های بارز و فراوانش استخراج کرده تا مفسده عظیم تری که گریبانگیر نظام عزیزمان هست را نمایان ساخته و روشنگری کنید.

اصلاحات یعنی این. یعنی از بطن اصولگرایی حرف هایی زده شود که سال ها اصلاح طلبان آن را فریاد می زنند. مطمینم روزی خواهد آمد که اصولگرایان از تنگی استبداد ناله کنند. به امید آن روز. (801272) (moderator22)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۶:۰۰:۵۱
با سلام. ما از محتوای دین مان امو خته ایم اگر خانمی سیلی بصورت یک مرد بزند ان مرد محل را ترک مینماید اما حالا ملاحظه میشود یک پلیس محترم که طبق قانون بایستی در خدمت مردم باشد با کمال تاسف تحت نام رعایت حجاب چه انجام نمیدهد.

پاره ای اوقات فکر مینمایم عده ای میخواهند با این طریق رفتارهای غیر متعارف مردم را از دین مبین اسلام نا خشنود نمایند .

اورده شده است در جوامع کمونیستی که قبلا دین داشته اند عد ه ای با یک چنین رفتارهائی ابتدا مردم را از دین نا خشنود نموده و سپس در یک زمان خاصه اعلام ائدولوژی نموده اند و به مردم کلیه ازادیها را اعلام تا از خشنودی مردم در مورد استفاده از حجاب ازاد اما سایر اهداف خودشان را بدست اورند.

امید است بزرگان کشور از هوشیاری خود استفاده نمایند تا غافلگیر نشویم که خدای نا کرده اصل دینمان بباد رود.

انشا الئه بزرگان کشور نخواهند گذاشت و خویش اعلام ازادی پوشش را که تو ام با حفظ ارزشها باشد خواهند نمود.
حجاب سیرت انسان است و نه صورت ظاهر خدا را شکر خانمها تا حد شایسته ای این امر را رعایت نمود ه اند .

خدا وند یکتا با ملت ایران است. (801284) (moderator22)
 
بهروز نوازنی
Australia
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۷:۰۶:۵۵
بلی مطابق قران کریم حجاب خوب است و من معتقدم که زمانی به ان میرسیم که برترین اخلاق اسلامی را بشناسیم و به ان عمل کنیم و ان توحید شناسی است .اما بنا به اسم اعظم خداوند و ایه مبارکه قران بسم الله الرحمان الرحیم خداوند همبه مومن رحم میکند و هم به کافر پس بهتر است پله پله جلو رویم و با یک تکه پارچه نه دنیا را خراب کنیم و نه اخرت را تبصره ای برای مدت کوتاه بد نیست تا خواهرها بتوتنند خود به محجبه بودن خود برسند و صواب انرا نیز ببرنند در ضمن مگر موصیقی حرام نیست مگر عکس ممنوع نیست پس چرا برای انها تبصره داریم ولی برای حجاب نداریم (801295) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۸:۳۰:۳۷
من همواره بر اساس نظر شخصي خودم با حجاب بوده ام اما وقتي ميبينيم در خيابان برخي از خانمها را مجبور مي كند كه مثل من بپوشند واقعا حالم بد مي شود اين كار انها يعني پوشش من ارزش ندارد بلكه قانون هست (801341) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۸:۳۱:۴۹
پوشش و حجابي ارزشمند هست كه خواسته فرد باشد (801345) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۸:۳۴:۱۷
اجباري كردن چادر يعني تجاوز به حق انهايي كه واقعا ازادانه اين پوشش را انتخاب كرده اند (801350) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۸:۳۵:۵۷
خدا ادم هاش را يك رنگ و يك شكل نيافريده اما ما مي خواهيم همه مثل هم بپوشند چرا؟ (801354) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۸:۳۶:۳۶
لا اكراه في الدين (801355) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۸:۳۸:۱۷
همكاري دارم مانتويي اما كسي جرات نمي كند نگاه چپ بهشش كند همكاري هم دارم چادري با همه راحت هست كدام ارزش هست؟ (801357) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۸:۴۰:۴۳
شما اقايان بياييد در دماي 40 درجه اهواز مثل ما مانتو و چادر سياه بپوشيد تا بفهميد ما چه مي كشيم (801362) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۸:۴۳:۲۶
مقاله صادقانه اي بود اميد هست ادامه پيدا كنند (801369) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۸:۴۴:۵۶
در تركيه برخي مبارزه مي كنند كه حجاب داشته باشند در ايران برعكس براستي چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (801372) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۸:۵۳:۳۵
در چين هند اندونزي من نديدم خانم ها مثل ايران ارايش داشته باشند براستي چرا اين طوري شده هست؟؟؟؟؟ قابل توجه انهايي كه مي خواهند كار تحقيقي بكنند (801388) (moderator5)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۹:۵۱:۳۹
برای اینکه در ایران زنان می توانند فقط غریزه خود ارائی را در قرص صورتشان نشان دهند. انهم با هزار اگر و مگر های شرعی و غیر شرعی (803082) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۸:۵۴:۲۸
ايا ميدانيد ايران رتبه چند در مصرف مواد مضر ارايشي دارد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (801389) (moderator22)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۰۹:۲۳:۰۶
در سوره نور آیه 31 مهمترین اشاره در رابطه با حجاب این است که میفرماید زنان شرمگاهشان را حفظ کنند( آیا موی سر جزء شرمگاه است؟). آیه صراحت کامل دارد که حجابی که با این شدت و بر خورد در حال حاضر با آن مقابله میشود نبوده و متاسفانه سلیقه شخصی و تعصب زیادی هم به آن اضافه شده است. ممکن است بعضی بفرمایند که درک مسائل قرآنی برای همه میسر نیست و هر کسی نمیتواند در این رابطه نظر دهد که این موضوع هم بنظر بنده بر خلاف نص صریح قران است. در سوره قمر آیات17و22 و... فرموده است قران را برای دریافتن آسان کردیم آیا پند پذیری هست. این صراحت نشان میدهد که قران مجید بسیار ساده و روان مسائل را مطرح کرده و همه موارد آن با اشاره به این آیات برای اهل قران قابل درک است. در خاتمه اجبار و زور در هیچ کاری منتج به نتیجه مطلوب نشده و نمیشود و فقط باعث گریز و دوری افراد میشود. اگر زور جواب میداد بایستی بعد از این همه اعدام و تنبیه قاچاقچیان مواد مخدر بعد از 33 سال اعتیاد در کشور ریشه کن شده بود. (801420) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۱:۲۸:۵۸
لعنت بر اين مانتو هرچي ميكشيم از اونه و الا همه اقوام ايراني لباسهاي خودشون رو داشتن و دارن كه همشون با معيارهاي حجاب اسلامي منطبقه ولي مانتو و مدلهاي مختلفش كه اكثرشون بدن نما است كار رو خراب كرده بايد اجازه داد اقوام مختلف بتتون لباس محلياشون رو بپوشن واز مجرم شناختن اوني كه با لباس محلي سر كار يا مدرسه يا دانشگاه ميره دست برداريم (801556) (moderator17)
 
محمد جواد
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۱:۳۶:۱۹
دوستی که بحث اکثریت بی غیرت و اقلیت عاقل و دین دار را مطرح کردین
این درست که اسلام گفته راه درست همیشه راه اکثریت نیست ولی هیچ کجا نگفته شمای اقلیت یا حتی اکثریت می تونی با چماق نظرت را حتی درست بسط بدی.
اسلام شما اسلام خلفای پیش از امیر المومنین است اسلام بزور شمشیر! ولی توجه شما را به راه امامان معصوم جلب می کنم که تنها با رفتارشان اینهمه شیعه عاشق و سینه چاک دارند، بدون زور و شمشیر
تنها امامان معصوم که دست به شمشیر بردند علی(ع) و فرزندانش حسن و حسین بودند که خدا می داند جز برای حفظ اصل دین نبوده است. اشاعه اخلاق و اسلام با زور شمشیر عقیده عقیده همانهایی بوده که تخم منحوس القاعده و سلفی ها را کاشتند. برادرم دینت را اصلاح کن.
روایت است زمان مهدی (عج) مسلمانان ظاهربینی چنان اسلام کنونی را با اسلام مهدی متفاوت می بینند که فتوا به جنگ با حضرت می دهند.
الف جان حسینی نظرات و عقاید را منتشر کن
یا حق (801562) (moderator17)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۵:۳۲:۰۸
تا حدودی موافقم. اگر در زمان عمر و عثمان با مذاکره و تفاهم یزدگرد اسلام رو می پذیرفت اونوقت بهتر بود. ما هم احتمال زیاد مسلمان نبودیم!!!!!!! (801857) (moderator102)
 
حامد
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۱:۴۲:۰۰
اگر حجاب اجباری موفق بود در این 30 سال به کشوری الگو تبدیل می شدیم (801575) (moderator17)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۱:۴۵:۳۳
اگر مسئولین این مملکت درد دین باشند باید در سخنان آقای دکتر سبحانی (نویسنده مقاله مذکور) تعمق کنند. 30 سال زمان کمی نیست که نتوان از ان تجربه کسب کرد. متدسفانه ایرانیها و بالاخص مسئولین فعلی، دیدگاه بسیار کوتاه مدتی دارند.
البته من یک فرد غیر مذهبی هستم و از یک بابت هم از روند فعلی (برخوردهای عصر حجری با بدحجابان) خوشحال هستم زیرا کارنامه دین روز به روز برای مردمی که به آن معتقد هستند مشخص تر میگردد و انان را از دین و هر انچه که به نام دین است بیزارتر میکند. البته همیشه عده ای هستند که هیچ چیزی رویشان تأثیر ندارد.

موفق باشید. (801583) (moderator22)
 
غریبه
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۱۳:۵۸
من فقط میدانم آیه لا اکراه فی الدین را نیز داریم و میدانم که وظیفه حکومت اسلامی تنها ایجاد شرایط مساعد برای عبادت بندگان است و میدانیم که گرسنگی و فقر فساد می آورد پس بیاییم و پای فقه را به هر جا نکشیم آن هم فقهی که تنها یک درصد آیات قران را شامل می شود (801630) (moderator5)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۴:۰۸:۳۰
1- طبق احادیث معصومین، فقر نه تنها فساد که حتی می تواند منجر به کفر و بی ایمانی گردد.
2- تقریباً 5 در صد آیات قرآن مربوط به آیات الاحکام است نه یک درصد. (در حدود 500 آیه) (802692) (moderator22)
 
محسن الهي
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۲:۲۷:۴۸
نظر مذهبي ايشان، چندين اشكال واضح دارد كه به يكي بسنده مي‌كنم:
خيمه مطلب ايشان بر عمودِ تقسيم‌بندي چهارگانه احكام و اجبار درباره آنها استوار شده؛ تقسيم‌بندي‌اي كه سطحي‌نگرانه تنظيم شده و چندان درست و جامع نيست. از جمله، ايشان مي‌نويسد:

«اسلام بر این باور است که انسان با اجرای احکام فردی خود را به رستگاری در دنیا و آخرت خواهد رساند.(سوره اعراف آیه ۱۷۰).این احکام از این نظر فردی هستند که تداخلی را برای دیگران ایجاد نمی کنند. اجرای این احکام نه به سود دیگران است و نه به زیان آنها. نمونه بارز این احکام نماز، عبادت، خواندن قرآن و ایمان و احکامی از این دست دانست. یک فرد با نماز خواندنش به خود سود می رساند و با نماز نخواندنش به کسی زیانی وارد نخواهد کرد.»

ايشان بدون توجّه به آيه «إنّ الصلوة تنهی عن الفحشاء و المنكر»، آثار اجتماعيِ نمازنخواندن را منكِر مي‌شود!! و همين‌طور سطحي‌نگرانه، آثارِ فرديِ احكام اجتماعي و آثارِ اجتماعيِ احكام فردي را در نظر نمي‌گيرد! انگار فرد و جامعه، بدون ارتباط تداخلي با هم، معنا دارند!! و اسلام از وضع احكام، دو هدف جداگانه داشته و سعادت كاملِ فرد بدون سعادت جامعه و برعكس، دست‌يافتني است!! (801648) (moderator5)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۲:۱۷:۱۹
آقا محسن کسی منکر این نیست که حجاب خوبه ولی اجبار و برخورد پلیسی راه علاج نیست (802583) (moderator5)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۴:۰۶:۰۱
برادر گرامی شما گرفتار یک مغالطه ظریف در نتیجه گیریتان از آیه فوق، شده اید. این آیه می گوید نماز به علت تقویت روحیه معنوی فرد، موجب ایجاد مانع درونی جهت ارتکاب گناه می گردد، اما اگر فردی نماز نخواند نهایتاً از این برکات و مزایا محروم می شود؛ ولی نتیجه منفی برای او یا اجتماع که به وجود نمی آید! به عبارت دیگر نماز نخواندن هیچ آثار اجتماعی منفی ندارد.
چه بسیار کشورهای غیر مسلمان و بی دینی که آمار فساد و فحشاء و جرائم اجتماعی شان بسیار پایین تر از کشور های مسلمان و نماز خوانی مثل ایران است! (802690) (moderator22)
 
ایرانی مسلمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۳:۰۵:۲۸
اسلام فقط درزمانهایی گسترش وجذابیت داشته که ازادی تفکرومنطق بوده اسلام بازورمناسبت ندارد خواهشمندم اسلام خراب نکنیدوموجب دین زدگی مردم نشوید (801696) (moderator21)
 
رحیم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۳:۰۸:۵۷
دراین بدحجابی که انصافا نمیتوان به بعضیها حتی کم غیرت هم گفت وکاملا نشانیه بی غیرتی مردان بعضی از زنان است مقصر اصلی دولت است که جلوی تولیدیهای متخلف رانمی گیرد شما رابخدا بگردید دربازارببینید میتوان یک شلوار ساده ویا یک مانتو مناسب گیر آورد (801702) (moderator5)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۸:۴۵:۱۹
مرسی از توهین هاتون! بابا باغیرت ها! امثال شما اونقدر غیرت دارن که وقتی به زنشون شک میکنن سریع سرشو می برن و خلاص! این غیرتتون من رو کشته! (803030) (moderator22)
 
ک.م
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۴:۱۶:۱۲
با سلام مجدد.
در خیلی از نظرات بالا مشاهده می کنیم که افراد بر اساس پذیرش حجاب توسط خانمها یا نپذیرفتنش استدلال می کنن و این پذیرفتن یا نپذیرفتن رو مبنای اجباری یا غیر اجباری بودن حجاب می دونن.
اما مسأله اینه که حجاب در واقع بخاطر «تأثیرش روی مردها» بر «زنها» واجب شده و این قضیه بیشتر مربوط به مردهاست و نه زنها.
به همین دلیل باید ببینیم که حجاب داشتن خانمها در مردها چقدر طرفدار داره یا مخالف. مثلا یه آمار بگیرن و ببینن که آیا مردهای جامعه از حجاب اجباری زنها دفاع می کنن یا باهاش مخالفن؟ مثلا چند درصد مردها اجازه می دن زنشون بی حجاب بره بیرون. یا خواهرشون یا مادرشون یا هر کدوم از زنان اقوامشون.
البته؛ استدلال بالا مبنای تشخیص فقهی نیست و مبنای تشخیص فقهی حجاب همون واجب بودن و لازم الجرا بودنش بر اساس نص صریح قرآن و سنت پیامبرانه. به همین دلیل در هر حالت؛ حکومت اسلامی موظف به اجرای اجباری حجابه. چه مردم بخواهند و چه نخواهند.
با تشکر. (801774) (moderator102)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۳:۵۵:۱۹
واقعاً منطق غلطی است که شخص یا گروهی را به خاطر شخص یا گروه دیگر، محدود و از برخی حقوق، محروم کنیم. اگر مردان در جامعه حق زندگی و فعالیت دارند، زنان هم به طور مشابه از این حق برخوردارند؛ ضمن آن که به نظر من در مورد تاثیر بی حجابی بر مردان اغراق شده است و اگر صورت متعادل پوشش حفظ شده و به صورت زننده در نیاید، تاثیر چندانی بر مردان نرمال! نخواهد گذاشت.
در انتها مجبورم باز هم تاکید کنم در اسلام نهایتاً حجاب، واجب دانسته شده است و نه اجباری. نص صریح قرآن و سیره پیامبر و ائمه هرگز بر اجباری بودن حجاب دلالت ندارد. (802677) (moderator22)
 
ک.م
Kuwait
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۲۱:۴۶
خودتون جواب خودتون رو دادید:
گفتید که نهایتا در اسلام حجاب واجب شمرده شده و نه اجباری. این نوع واجب جوریه که اگه اجبارا اجرا نشه؛ هنه تنها هیچ نتیجهء مفیدی نداره؛ بلکه صدمات جبران ناپذیری هم به سلامت جامعه می زنه. بنابراین باید اجبارا اجرا بشه.
نظر شما در مورد قصاص چیه!؟
قصاص هم واجب شده در قرآن. پس می خواهید بگید که قصاص واجبه اما اجباری نیست و لزومی نداره که قاتل قصاص بشه.
یا حد زناکار. یا حد سارق و غیره.
زنها در جامعه حق فعالیت دارن نه حق بی حجابی. فعالیت زنان در جامعه هیچ منافاتی با رعایت حجاب نداره.
باز هم می گم که حجاب زن جزء حقوق مردهای جامعه هست نه فقط زنها. چون مردها از بدحجابی و بی حجابی زنها دچار انحراف می شن.
نکتهء دیگه ای که توی نوشته های شما بود و خیلی هم خنده دار بود؛ این بود که گفتید که بی حجابی بر مردهای نرمال هیچ تأثیری نداره. اولا که با همین حجاب هم مردها تحت تأثیر قرار می گیرن؛ چه برسه به بی حجابی و این تأثیر پذیرفتن که مرد رو رفته رفته و به تدریج از تعادل خارج می کنه؛ نهایتا جامعه رو فاسدتر می کنه. (804328) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۹:۳۷:۴۷
خوب مردها ایمانشان را تقویت کنند چرا باید من که زن هستم جور هزاران مرد بی ... بکشم چرا باید من در برف و باران و آفتاب گرفتار چادر باشم تا مرد تاثیر نگیره؟ عجب منطق بی جایی! (804506) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۹:۴۳:۳۸
من قبلا چند پیام گذاشتم در مطالب دیگر اما پخش نشد/ در اینجا یک کامنت پرمحتوایی گذاشتم اما پخش نشد/ جناب توکلی ما را هم ببینید/
خلاصه کامنتی که گذاشته نشد
بنده یک خانم محجبه هستم 20 سالی از چادر استفاده کردم و اما شرایط کاری من (علمی ) طوری است که با چادر واقعا غذاب می کشم زیرا حجاب نیست بلکه ریاضت است. حالا چند سالی است با مانتوی مناسب و مقنعه یا روسری بیرون می روم خیلی راحت هستم هم حجاب دارم و هم راحتم. بهتر است قانون اساسی را در این زمینه اصلاح کنیم (804512) (moderator22)
 
یه با حجاب
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۴:۴۹:۵۶
سلام
هر چقدر نوشتم دوباره پاک کردم ...
آخرش به این نتیجه رسیدم که همان فرمایش خداوند را ذکر کنم
" لا یمسه الا المطهرون "
هر آیه ای هفتاد و هفت باطن دارد میتوان یکی از معنی ها و باطن های این آیه را این دانست که هر کسی نمیتواند قرآن رادرک کند
لطفا کتب " تفسیر " جناب دکتر را هم معرفی بفرمایید در سایتتان ...
فکر میکنم اگر به معنی همین یک آیه اقای دکتر و دوستانی که این مقاله را تایید کرده اند توجه کنند تمام حرفها دستگیرشان میشود ..
جناب توکلی دست مریزاد بااین سایت قرآنی اسلامیتون ....
هر چند فکر نمیکنم این نظر به مذاقتان خوش بیاید برای انتشار ... (801818) (moderator102)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۳:۴۲:۵۶
و لقد یسرنا القرآن للذکر فهل من مُدّکِر
و ما قرآن را برای بیان، آسان گردانیدیم؛ آیا پند گیرنده ای هست؟

برادر گرامی! یکی از بزرگ ترین انحرافاتی که مسلمانان در طول تاریخ اسلام تا
کنون دچار آن شده اند، همین نکته است که قرآن به علت عظمتش قادر به درک شدن نیست و فقط بزرگان و از ما بهتران می توانند آن هم تا حدی! به کنه آن دست پیدا کنند و شاید در یک نگاه بدبینانه این کار را بتوان یکی از نقشه های استعمارگران برای بی اثر کردن قرآن دانست. هر چند به یک معنا عمیق بودن قرآن صحیح است، اما هرگز به معنای عدم امکان بهره بردن و استدلال به آیات آن توسط عموم مردم یا صاحب نظران غیر معمم نیست. چرا می خواهید قرآن را برای یک قشر خاص محدود کنید؟ اتفاقاً به نظر من بایستی همه بتوانند فهم و برداشت خود از قرآن را به صورت مستدل ارائه و نظرات دیگران در این باره را نقد کنند تا بتوان به درک صحیح تر و عمیق تری از این کتاب آسمانی رسید و در این راستا هیچ پیش شرطی مثل داشتن کتاب تفسیر، قابل قبول نیست.

فبشر عباد الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه
پس بشارت باد بر بندگانی که سخنان مختلف را گوش داده و از بهترین آن ها تبعیت می کنند. (802669) (moderator22)
 
يه با حجاب دبگر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۷:۵۵:۰۵
چرا بايد از نقد و بحث نگران باشيم؟ (803475) (moderator22)
 
علی
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۵:۱۱:۱۷
اگه بخواهیم یه جمع یندی کلی از نظرات دوستان داشته باشیم
تقریبا هیچ کس با حجاب اجباری موافق نیست بلکه وجود بستر مناسب جهت حضور مردم مطابق باورها و عقاید دینی خود در جامعه باعث می شود که
اولا حکومت بفهمد واقعا چند درصد مردم به حجاب اعتقاد و ایمان دارن و چند درصد ندارن
ثانیا حداقل تلاش کند همون درصدی هم که به حجاب اعتقاد دارن بر نظرشون استوار بمونند (801841) (moderator102)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۵:۲۶:۰۸
نمیدونم چرا بعضی ازکامنت های منو نذاشتین.

حالا میفهمم که شما اونقدرها هم بیطرفانه ثبت نظر نمیکنین.هرچی فکر میکنم

هیچ توهین وافترائی هم ننوشتم.


واقعا چقدر پر مغز است این کلام خداوند:"والعاقبة للمتقین"

درضمن بقیه از نام کامنت من درپاسخ به نظرات به نام"سلام" استفاده

نکنند.مگه اسم قحطیه؟

امیدوارم اینو دیگه بذارین. (801852) (moderator102)
 
موسوی
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۳:۴۹:۵۰
برادر کلی کامنت گذاشتی هر چی هم می خواستی گفتی.
حتماً شما جزو متقین هستی جای خدا هم که استغفرالله نشستی
سلام هم شد اسم جرأت داری اسمت رو بنویس (803290) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۲:۲۴:۱۳
سایت الف بسیاری از کامنت ها را تازه الان گذاشته. من خودم چند روز پیش چند تا کامنت گذاشتم که تازه امروز منتشر نشان داده شده. در نتیجه این برادر ما هم فکر کرده الف تعمداً مطالب رو نگذاشته و به همین دلیل کمی ناراحت شده (804647) (moderator22)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۵:۱۱:۴۰
شما از کجا از کامنت های دیگه ی من خبر داری؟؟

نه برادر. من نخواستم بگم جزو متقینم خواستم بگم إن شاء الله همه جزو متقین

باشیم.

در ضمن ""سلام""" از نام های خداوند است.... (805871) (moderator22)
 
دانشجوی مسلمان
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۵:۵۷:۰۶
کاش میشد ما یک حکومت مبتنی بر قانون شرع (چون اکثر ایرانی ها مذهبی اند و دموکراسی حکم میکنه حکومت مبتنی بر قانون شرع باشه) داشتیم که برای حفظ شأن شرع و متشرعان به آزادی های فردی احترام میذاشت و اینقدر اعتماد به نفس داشت که حجاب رو مطابق قانون اسلام آزاد میذاشت (801884) (moderator102)
 
ک.م
Kuwait
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۱:۱۹:۰۸
با سلام.
آقای دانشجوی مسلمان!
با عرض معذرت! مطابق قانون شرع؛ حجاب واجب و لازم و اجباریه. ببخشید که می گم. اما شما اگه بخواهید با این نحوهء تفکر استدلال و استنباط کنید؛ به جایی می رسید که می گید زنا و شرابخواری رو هم باید آزاد گذاشت. دیگه اینکه همهء فسق و فجور رو هم باید آزاد گذاشت. (802534) (moderator5)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۳:۰۶:۰۹
جناب آقای ک.م! صریحاً عرض می کنم: طبق قوانین اسلام، حجاب اختیاری و به احتمال زیاد، واجب است. لطفاً قبل از مطمئن شدن درباره تعلق داشتن چیزی به دین، آن را به دین خدا نچسبانید. (802622) (moderator22)
 
ک.م
Kuwait
۱۳۹۱-۰۳-۰۸ ۱۴:۳۷:۳۰
سلام مجدد.
اگه شما پاراگراف دوم رو بخونید می بینید که همونجا هم نویسندهء مقاله به صراحت حجاب رو واجب و نص صریح قرآن دونسته.
اینکه شما گفته اید که «طبق قوانین اسلام حجاب اختیاری و به احتمال زیاد واجب است»؛ باید گفت که اولا طبق قوانین اسلامی حجاب حتما واجب بوده و اجرای آن توسط حاکم اسلامی لازم و واجب است.
فقها هنگام حکم و فتوای دادن؛ نمی گویند که احتمالا واجب است. بلکه یا می گویند حرام یا مباح یا واجب یا مستحب یا بنا را بر احتیاط می گذارند که در این صورت می توان به مجتهد دیگر رجوع کرد.
به هر حال؛ شما هم قبل از مطمئن شدن دربارهء عدم تعلق چیزی به دین؛ آن را از دین خدا جدا نفرمایید.
راستی! کاشکی علت این همه مقاومت در مقابل این واجب عینی و صریح و آشکار رو می دونستیم!
با تشکر. (807591) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۷:۵۳:۵۹
دوست عزيز تكليف من كه مسلمان نيستم چه مي شود؟؟؟؟؟؟؟ (803474) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۸:۴۶:۴۴
عزیزم دیگه گذست اون زمون که تو حیاط جارو بود! میشستی با پودر و آب! پهن میکردی تو آفتاب! دیگه دیر شده! (803031) (moderator22)
 
محقق
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۶:۱۵:۰۶
ضمن تشکر از جناب سبحانی فرد و سایر عزیزان که نظراتشان را در خصوص حجاب درج نموده اند همه عزیزان را به فراز هایی از مقاله فلسفه حجاب استاد محمد علی طاهری جلب می نمایم."فلسفه حجاب پرهیز از خودنمایی است که نوعی زکات به شمار می رود. در واقع حجاب مانع خودنمایی و ایجاد شعور معیوب ناشی از آن است،در این دیدگاه ،زن و مرد ،هر دو در این چارچوب قرار میگیرند و حجاب تعریفی انسان شمول می یابد.این حجاب ناشی از بی نیازی و غنای عرفانی است ،یعنی کسی که به بلوغ معرفتی برسد،حجاب را رعایت می کند.
انسان خام یا معمولی را میتوان گدا دانست، گدای جلب توجه،گدای محبت و در یک کلام گدای انرژی نوع دوم (این انرژی از تعریف ،تمجید ،توجه و ستایش دیگران بدست می آیدو نه از غذای معمول که انرژی نوع یک را برای سوخت و ساز سلولی کالبد فیزیکی تامین می نماید)...انسان به بلوغ عرفانی رسیده به نوعی بی نیازی از انرژی نوع دو می رسد و هر انسان معمولی ،از بدو تولد این گرایش طبیعی را دارد و تا زمانی که مسیر خودشناسی را طی نکند،وجود آن در او غیر طبیعی نیست.تا جایی که به نظر روانشناسان ،مورد توجه قرار گرفتن ،نیازطبیعی انسان به شمار می رود.ولی با بلوغ عرفانی ،انسان کاملا از این نیاز فارغ میشود ،یعنی احساس نیاز به تشویق،جلب توجه،ستایش شدن و بطور کلی انرژی نوع دوم نخواهد داشت.
از منظر اجتماعی نیز حجاب به عنوان یک اصل ضرورت پیدا میکند.مظاهر خودنمایی می تواند در هر لباس یا کسوتی نمایان گردد،تا جایی که حتی فردی با حجاب کامل ظاهری(پوشش کامل)می تواند بیشتر از فردی به ظاهر بی حجاب جلب توجه کند. ریشه این امر را باید یافت و اصلاح کرد.رسیدن به حجاب واقعی ،بلوغ یک جامعه را نشان می دهد.جامعه ای که تشنه جذب انرژی نوع دوم باشد و هر فرد آن بخواهد خود را به گونه ای مطرح کند،هرگز پیشرفت نمی کند.
از این رو ،اولین گام برای رشد معنوی یک جامعه آن است که در آن ،نیاز به موارد ذکر شده به حداقل برسد.پس از آن است که این جامعه،پذیرای مباحث پیچیده تر می شود و می تواند به پوشش متناسب با بلوغ معرفتی خود دست یابد.
..هر فردی متناسب با ارزشی که در درون خویش یافته است، خود را عرضه میکند. به طور مسلم ،انسان پوچ گرا به یک طریق و انسان افسرده به طریقی دیگر و در نتیجه ما بین انسانها با بی نهایت عرضه مواجهیم که به ارزش گذاری درونی آنها بستگی دارد.
..در خصوص معرفی>و مفهوم عمیق آن به جامعه ،باید به همین نحو جاذبه هایی ایجاد کرد ،زیرا با ایجاد دافعه (رفتارهای جبری و پلیسی)نمی توان انتظار داشت که حجاب نهادینه شود.در جامعه ای که به طور بنیادی در زمینه ی نهادینه کردن این ارزشها اقدام نشده است و توجیه لازم و کافی برای آن وجود ندارد،با اجبار و ایجاد دافعه نمی توان به هدف نهایی رسیداما وقتی فلسفه حجاب (نگاه معرفتی و کیفی در کنار نگاه ظاهری)تبیین شود نهادینه شدن آن ،امکان پذیر است."
با این نوع نگاه معرفت شناسانه به رو شنی ابعاد بی حجابی در صنوف مختلف جوامع اعم از سیاستمداران ،مسئولین ،ورزشکاران ، مردان و در نهایت زنان قابل مشاهده و بررسی است .برای مثال ورزشکار مردی که بجای ایفای نقش تیمی جهت جلب توجه تماشاگران فردیت خود را با تلاش جهت به ثمر رساندن گل انجام میدهد یا سیاستمدار ومسئول حکومتی که با مطرح کردن خود با جنجال آفرینی و دامن زدن به حاشیه سازی جهت جلب توجه مردم ورسانه ها عمل می نماید و خواهان مطرح کردن خود است همچون آقایانیکه با پوشش به ظاهر موجه در حال جلب توجه و ستایش طلبی اند از خانمی که به نظر پوشش ظاهری تعریف شدهای ندارد ولی بدنبا جلب ستایش نیست قطعا" بی حجاب تر می باشند. (801905) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۲:۴۴:۲۳
ایرادی که به این متن وارد است این است که اکثر مردم در هر عصری و مکانی، انسانهای سطح متوسط هستند و علی رغم همه تلاش های مردان الهی، بنا به شهادت تاریخ، فقط تعداد اندکی از مردم به آن حد از رشد معنوی و تکامل روحی می رسند که واقعاً هیچ نیازی به جلب توجه و ستایش دیگران نداشته باشند و این جلب توجه یک نیاز پایه ای و غریضی برای اکثریت انسان هاست؛ لذا چنین راه کاری تقریباً عملی نیست. (804672) (moderator22)
 
مشه عباس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۷:۰۷:۰۲
نمي دونم اي سايت الف چرا نظراي منو چاپ نمي كنه من چه كاري براش كردم بابا چاپ كنيد تورا خدا (801967) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۱۷:۵۷:۳۵
من یه سوال دارم
اسلامی که یه مرد رو آزاد گذاشته تا با 44 تا زن ازدواج کنه ( 4 تا دائم 40 موقت) چطوری دستور داده که زنا رو کلا بپیچن لای پارچه ( حجاب طالبانی) که مردا نبیننشون؟ (802000) (moderator102)
 
علی
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۹:۵۴:۴۱
اون دنیام حوریا مال مرداس زنا سرشون بی کلاه میمونه ! (803087) (moderator22)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۵:۱۶:۰۲
اشتباه شماها اینه که فکر میکنید مرد آزاده توی گرفتن چهار تازن.

اون چهل تا موقت رو نمیدونم از کجا اوردی!!(واقعا نمی دونم ،لطفا بگید)

خدا اونقدر شرایط سختی برای دو همسری گذاشته که کم پیش میاد محقق

بشه.(جدای از اون مردهایی که بدون اینکه این شرایط رو لحاظ کنن چندتا چندتا

زن میگیرن) (805880) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۱:۳۲:۰۹
خدا سختش نکرده، قانون کشور ازدواج مجدد را به حق و متناسب با شرایط جاری جامعه سخت کرده و گرنه طبق شرع اسلام ازدواج مرد با 4 زن به راحتی قابل انجام است. فقط باید از عهده مهریه و نفقه آنها بربیاید. (شرط عدالت داشتن، یک شرط درونی و بنا به تشخیص خود مرد است و در هنگام ثبت ازدواج درباره آن تحقیق نمی شود) (806430) (moderator22)
 
س
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۰:۳۶:۳۵
تحلیل جالب و به نظر درستی بود.
کاش گفت و گوی زنده‌ای (چیزی شبیه مناظره) در این باره برگزار می‌شد که متفکران تحلیل‌های همدیگه رو نقد می‌کردند. افسوس که ظرفیتش وجود نداره. (802100) (moderator102)
 
بچه وطن
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۰:۴۷:۵۲
یه مثله که میگه آدم تو روزه داری بیشتر برای غذا حرص میزنه ، این امر از سفره های رنگین افطار کاملا مشهوده ... محدودیت در هر امری یعنی ولع برای امر محدود شده ! لطفا واقع بین باش (802105) (moderator102)
 
ايراني
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۱:۵۲:۲۷
با سلام من فكر ميكنم اگر ما بتونيم حجاب رو فرهنگ سازي كنيم تا بزرو اون رو بر سر زنانمون كنيم نتيجه بسيار بهتر خواهد بود
هيچ موقع در هيچ زماني بزور نميشه هيچ كاري رو انجام داد بهتره فرهنگمون رو بالا ببريم كه امري مثل بي حجابي و آرايش زننده نشه با فرهنگ بودن كسي كه بخاد بي حجاب باشه اگر بكشيشم باز بي حجاب خواهد بود ولي با فرهنگ سازي و ترويج و تبليغ بهتر دين بجاي به زور نشان دادن اون ميتونيم گام بسيار بزرگتري برداريم اگر ما كشورمون رو با آمريكا يا هر كشور بي حجاب ديگري مقايسه كنيم ميبينيم كه امروزه يه خانم در ايران اگه آرايشگاه نره تا سر كوچه نميره اما در همون كشورهاي بي دين حتي در مراسم عروسي هم خانم عروس آرايش ساده و بسيار كمي داره كه در ايران اومول بودن هست ممنون از آقاي توكلي و تمام كساني كه براي مردم هستند (802131) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۷:۵۲:۰۶
دوست عزي اگر ميشد فرهنگ ساي كرد كه از زور استفاده ني شد (803466) (moderator22)
 
اسلام
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۲:۱۶:۵۲
آفرین به جرات نویسنده و سایت الف
واقعاً به نقطه حساسی اشاره کرده اند
ما اگر قوانین اسلام را بدون مصلحت و بدون کم و کاست اجرا کنیم بهترین و آزادترین و آزاده ترین مردمان را خواهیم داشت
در کشو ما دین و دینداری شده چوب و چماق که هر جناهی در فرصت مقتضی بر سر رقیب خود فرود آورده و او را از صحنه کنار می زند
اگر این جناح حرفی در این مورد بزند از طرف آن جناح سرکوب می شود و بر عکس
این باعث مظلومیت اسلام در کشوری که اسلامیترین کشور محسوب می کنیم شده
به خدا قسم اگر بدون در نظر گرفتن اغراض شخصی و جناحی و با منطق و عقل که از اصول شیعه است حکومت داری بکنیم کل دنیا یه سمت اسلام گرایش پیدا خواهند کرد.
به امید آن روز (802145) (moderator102)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۲:۵۶:۳۶
"این باعث مظلومیت اسلام در کشوری که اسلامیترین کشور محسوب می کنیم شده"

من در صحت جمله فوق، جداً تردید دارم! (802610) (moderator5)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۴ ۲۳:۳۷:۲۸
سلام
باتسکرازدوستانی که وقت گذاشتیدودرمورد وضع جامعه بحث میکنید امااین مشکل آنقدرهم پیچیده نیست که ماذهن خودمون رودرگیرکنیم وازمسائل اصلی قافل بشیم.خودمون روبااینجورمسائل سرگرم کردیم که مملکت 100 سال عقبه. باتشکر (802212) (moderator22)
 
هموطن
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۰:۴۲:۳۹
در اینکه موضوع توجه به رعایت ارزشها به معنای عام در رفتار اشخاص و روابط آنان
در زندگی اجتماعی ، اثرات اخلاقی و روانی مثبتی برای افراد و جامعه ، برجای
میگذارد بر هیچکس پوشیده نیست . بحث حجاب به عنوان یک ارزش ، تنها یگانه ارزش نیست که بخواهیم هرز گاهی در این موضوع تمرکز کنیم و به ارزشهای دیگر نپردازیم . کشور ما که از نظر عنوان و نو ع و ماهیتش ، دارای حکومت اسلامی شیعی هست . ایجاب میکند که به تمام ارزشها و دلایل تخلف از برخی و یا تمام آن
پرداخته شود . بی حجابی و یا بد حجابی بخشی از زنان و دختران جامعه ، همواره
از سوی متولیان فرهنگی کشور به عنوان یک معضل مطرح میشود . لاکن با تدابیر
مختلفی از جمله امر به معروف و قوه قهریه ، تاکنون موفق به رفع و ریشه کن شدن
این معضل در جامعه نشده ایم . در واقع میشود اینگونه بیان کرد که تدابیر امر به معروف و قوه قهریه در این خصوص به درستی جواب نداده است . خوب این مشکلی
که بخشی از مردم در جامعه ایجاد کرده اند توسط حکومت مهار نشده است .
خوب حالا ببینیم در نقطه دیگر ، بخش دیگری از مردم که جزو خواص جامعه هستند
و در مدیریت کشور در تمام بخشها مدیریت میکنند آیا تمام کارهایشان و رفتارهایشان
بر اساس ارزشهای دینی بوده است ؟ موضوع اختلاس ها و سوء عملکرد در مدیریت ها ، وجود بی عدالتی ها در بخش عمده ای از مدیریت ها ، موضوع رانت ها
در مدیریت ها ، موضوع عدم نظارت بر مدیریت ها ، موضوع سوء استفاده آقازاده ها
از حکومت و منابع ملی ، غرق شدن برخی از مدیران حکومتی در اشرافیت و خیلی
از موضوعات این چنینی و غیره ، آیا به اندازه موضوع بدحجابی ، دارای اهمیت نیست ؟؟؟ چگونه است که بخشی از مدیریت حکومت در چارچوب ارزشهای دینی
حرکت و عمل میکند و بخش دیگری بر خلاف آن حرکت میکند ؟ ولی برای این بخش
اعمال و اقدامات اصلاحی صورت نمیپذیرد ؟ چطور میشود که بخشی از مدیریت
کشور که ارزشی ، عمل و رفتار میکنند . قادر به رفع و اصلاح آن بخش از مدیریتی که
خارج از چارچوب ارزشها عمل میکند موفق به یکدست سازی نشده است ؟
مردم وقتی میبینند که بخشی از مدیریت کشور در رابطه با ارزشها فقط حرف میزنند
ولی در عمل به آن اعتنا نمیکنند . چطور میشود انتظار داشت که همه ی مردم یکدست ، صالح و عابد باشند ؟
خلاصه کلام ، معتقدم ، زمانی مردم کشور به تمام ارزشها پایبند خواهند بود .
و یکدست خواهند شد . که تمام مدیران حکومت ، صالح و درستکار و بی شیله و پیله باشند . نه اینکه یک عده ای باشند ولی عده ی دیگر نباشند . (802283) (moderator5)
 
ک.م
Kuwait
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۱:۲۳:۴۸
خیلی ساده لوحانه نظر دادید!
موضوعات و امور بی ربط رو به هم ربط داده اید که اصلا ربطی به هم ندارن.
بارها توی نظراتم عرض کردم که برخورد قهرآمیز با معضلات جامعه برای این نیست که به طور کامل اون مشکل و معضل ریشه کن بشه. بلکه برای کنترل و مهار کردنشه.
برخورد قهرآمیز با فساد و افساد در جامعهء بشری؛ تا آخر دنیا هم نمی تونه فساد و افساد رو به طور کامل ریشه کن کنه. اما به این بهانه نمی شه برخوردهای قهرآمیز رو متوقف کرد.
با تشکر. (802536) (moderator5)
 
یک بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۲:۵۳:۵۹
آزاد گذاشتن حجاب و بی حجاب بودن یک عده، فساد یا ترویج فساد نیست که شما بخواهید با برخورد قهرآمیز آن را کنترل کنید.
چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید! (802607) (moderator22)
 
ک.م
Kuwait
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۰۹:۰۶
بی حجاب و بدحجاب بودن یک عده نه تنها عین و خود فساده چون که مخالفت صریح با حکم صریح خدا در قرآنه؛ بلکه باعث فساد بیشتر هم خواهد شد. باز هم می گم که اجبار به حجاب صرفا برای «باحجاب نگه داشتن» زنها نیست. بلکه برای جلوگیری از اشاعهء فحشاء و انحرافات روانی و اخلاقی و فکری در مردها هم هست.
این جملات بنده رو چند بار با دقت بخونید جناب «یک بندهء خدا» و دیگه این شعار ظاهرا زیبا و باطنا معیوب رو علم نکنید که : «چشمها را باید شست. جور دیگر باید دید!»
اتفاقا برعکس! باید چشمهارو شست و همونطور نگاه کرد که قرآن و سنت و عقل میگن! این شعبده بازیهای شما دقیقا مصداق این حقیقته که در آخرالزمان؛ منکر معروف و معروف منکر می شه! (804311) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۷:۴۹:۱۲
دوست عزيز كنترل شدن را بايد با امار و ارقام نشان بدهيم (803463) (moderator22)
 
ک.م
Kuwait
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۱۱:۴۰
یعنی بیاییم و یک مدت حجاب رو ممنوع کنیم و بعدش ببینیم چی می شه!!!؟؟؟
یعنی بعدش ببینیم که آمار تجاوز به عنف یا ایجاد مزاحمت برای زنها کم شده یا زیاد!!!؟؟؟
یا بعدش ببینیم که چقدر از مردها به فساد و فحشاء کشیده شدن و چندتا خانواده متلاشی شده!!!؟؟؟
آره؟ منظورتون همین بود؟ (804313) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۲:۱۵:۰۶
رابطه بانك با ربوي يا اسلامي بودن اداره اش برابر با بي حجاب بودن يه انسان با توجه به تمايلش نيست
رابطه صحيح اين است كه مالك بانك به سود فكر مي كند نه به نوع معامله و يه انسان به بي حجاب بودن فكر مي كند نه تاثير آن
اشتباه شما اين است كه جايي كه به نوع بازدهي عمل مي پردازيد براي بانك مثال ربوي بودن و اسلامي بودن رو مي زنيد و براي حجاب ازادي شخص رو در حالي كه ازادي شخص با سود صاحب بانك بايد مقايسه بشه كه از هر راهي بدست مياد و تحرك كننده بودن و تحرك كننده نبودن با ربوي و اسلامي بودن معامله مقايسه شود
ازادي و راحت بودن اشخاص تا جايي كه به جامعه ضربه نزنه معقول محسوب ميشه
شايد يكي دوست داشته باشد به هنگام چراغ سبز پشت چراغ بايستد و به هنگام چراغ قرمز رد شود اما نظم جامعه اقتضايي ديگر دارد
در مورد حجاب هم حجاب انسان مد نظر هست و فرقي ميان مردي كه با باز گذاشتن دو سه دكمه لباس خود را اماده نمايش ناف مي كند و دختر خانمي كه سينه(زير گردن) و گردن خود را به نمايش مي گذارد تفاوتي نيست (802368) (moderator22)
 
lمهدی
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۰۳:۲۲:۲۳
"اینکه حجاب طبق نص صریح قرآن در سوره نور(آیه ۳۱) و سوره احزاب ( آیه ۵۵ و ۵۹ ) بر تمامی مومنان واجب است حقیقتی غیر قابل انکار است. "

برادر این نظر شماست ، نظر من اینه که یک مسئله شخصیه . (802385) (moderator22)
 
یک دانشجوی ستاره دار
China
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۲:۲۲:۳۹
برادر عزیز من
قران استفاده از جلباب و پوشاندن سینه ها را واجب میداند و نه استفاده از مقنعه و پوشاندن موها را. (804870) (moderator22)
 
یه آشنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۵:۲۰:۰۰
آخه عاقلان!!

وقتی خدا میگه در برابر نامحرم حجاب داشته باش این یعنی به خودت تنها ربط نداره

وگر نه میگفت در هر حال توی خونه و بیرون از خونه حجاب داشته باش.


پس یعنی اجتماعیه.

دیگه به چه زبونی بگم. (805889) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۱:۱۰:۱۰
اجبار در این مسئله حتی اگر موفق هم باشد فقط ظاهر امر را می پوشاند و در باطن فساد را به زیر پوست جامعه می برد .در عجبم شخصی مثل علی مطهری چرا این نکته را متوجه نمی شود و اینقدر کوته نظرانه اصرار بر زور دارد،گاهی اوقات فکر میکنم جناب آقای مطهری فقط بخاطر اینکه با احمدی نژاد مخالفت کند موضع مخالف او را حتی در مورد حجاب اتخاذ می کند وگرنه از فرد دور اندیشی مثل او بعید است که با گفتن چنین حرف هایی فساد را زیر پوستی تر کند.امیدوارم هر چه سریع تر این بحث گشت ارشاد و اجبار حجاب به تاریخ بپیوندد همانطور که کشف حجاب رضا شاه به تاریخ پیوست. (802520) (moderator22)
 
مهدی
Netherlands
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۲:۴۰:۲۸
کاملا با این مقاله موافقم..ممنون که با استفاده از آیات کتاب خدا این مسأله را توجیه کردین (802600) (moderator5)
 
روح اله
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۳:۰۳:۲۶
اگر اصلاح طلبان چنین نظری را رائه می نمودند ضد انقلاب معرفی نمی شدند .با این وجو د مقاله خوبی است البته اگر به نتیجه قاطعی برسد وتنها در حد یاداشت نماند . .در ضمن ایجاد محدودیت بیش از حد در اسلام مخصوصا در شرایط امروزی که دشمنان اسلام چهره ای محدود وخشن از این دین کامل ومقدس به جهانیان ارائه می نمایند ظاهرا صحیح نیست . (802616) (moderator22)
 
صادق
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۳:۱۸:۲۹
سلام.ببينيد طبق نظر رهبري بايد كار فرهنگي كرد وبايد معترف باشيم در اين زمينه كوتاهي كرده ايم.خصوصا حوزه هاي علميه كه به عنوان مهمترين گروه در شناساندن دين به جامعه هستند.زماني كه از آقاي پناهيان در برنامه گره در مورد پليس امنيت اخلاقي پرسش شد،ايشان تلويحا اينگونه گفتند كه چون الان عدم پوشش صحيح در سطح جامعه به عنوان يك مرض اجتماعي است نمي توان با پليس امنيت اخلاقي جلو اين امر راگرفت.هرچند كه ايشان گفتند اگر در زماني تعداد بي حجابان به يكي دو درصد برسد به حكم ايجاد امنيت رواني در جامعه مي توانيم از پليس امنيت اخلاقي استفاده كنيم،البته نه به شكل چكشي بلكه با قواعد وضوابط مندرج در دين.چون مبارزه بل بي حجابي از مصاديق امر به معروف ونهي از منكر است خواهش مي كنم دوستان به قسمت هاي كتاب هاي ده گفتار وحماسه حسيني شهيد مطهري كه مربوط به امر به معروف ونهي منكر است رجوع كنند. (802632) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۴:۱۷:۵۹
در کنار همه معایب حجاب اجباری ، کدورت بین مردم و نیروی انتظامی نیز یکی دیگر از آفات اجبار به حجاب است (802699) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۶:۲۷:۵۶
اگر سختگیری در حجاب سبب پیشرفت بود بایست افغانستان سالها مردمش در رفاه و پیشرفت در صدر جهان میبودند . نه در قعر جهان. (802878) (moderator22)
 
mojtaba
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۶:۳۹:۰۸
دوست عزیز نویسنده!
ظاهراً شما فکر می کنید همه ی مردم جامعه ی ما افرادی با عقل سلیم و فکر صحیح هستند. نمی بینید افراد زیادی که مصداق ( فی قلوبهم مرض ) هستند. اتفاقاً این وضع اسفناک موجود در زمینه ی حجاب، ناشی از کم کاری ها و رأفت اسلامی!!! بیش از اندازه ی مسئولان مسئولیت نپذیرمان! است.
نام جامعه و نظام اسلامی مواردی را بر این جامعه مترتّب می کند که از جمله ی آن حجاب است. مخالفین هم باید تمکین کنند و آنهایی که درست به این وظیفه ی اجتماعی تن در نمی دهند نیز باید مجازات شوند. (802891) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۰۷:۲۲:۴۹
شما مراقب خودت باش بری بهشت به فکر بهشت و جهنم دیگرون نباش لطفا (808406) (moderator22)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۸:۲۸:۳۶
دوستانی که موافق حجاب اجباری هستن باید بدونن که حجاب فقط چادر نیست اگه تمام زنان ایران هم چادر سر کنن ولی دلشون حجاب نداشته باشه میشه همینی که داریم میبینیم با تحت فشار گذاشتن زنان فقط داریم سر خودمون کلاه میزاریم که اگه قرار بود بهتر بشه تا حالا شده بود وقتی میگن در دین هیچ اجباری نیست میشه حجاب اجباری باشه؟؟؟؟؟ (803008) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۱۹:۳۲:۵۶
دین مرد ، غیرت مرد ، شرف مرد ، خدا مرد (803065) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۰۰:۴۱:۵۱
به قول رشتی ها
ایشه چقدر فکرت کوتاه است (808247) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۰۰:۴۲:۵۸
واقعا ملت ایران در زمینه حجاب مشکل دارند. بابا حجاب یعنی پوشش بدن به طوری که بتوانی در جامعه راحت کارکنی و راه بروی و ... حجاب سختگیری نیست ایرانی ها آن را عوضی فهمیدند (808250) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۰:۰۸:۵۵
من زني با حجاب كامل ضمن تاييد مطلب معتقد هستم تكه اي شال يا روسري ووصعيت پوشش عده اي بعنوان حجاب اجباري توهين به حجاب است .با زور هم نميشود انرا اصلاح كرد حديث معروفي است كه انسان به چيزي كه منع مي شود جريص است كساني كه تنها به خاطر اجبار حكومتي تظاهربه حجاب دارند موجب ترويج حجاب نيستند بلكه نفاق را گسترش مي دهند .اگر ازادانه انتخاب كنند حتما پايبند خواهند بود همانطوري كه زمان شاه ما انتخاب وتاكنون حفظ كرده ايم. (803108) (moderator22)
 
م.ب
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۱:۰۶:۲۸
مشکل اصلی بعضی اعتقادات افراطی یک سری آدامای سست ایمانه.اگه بعضیها به خودشون اعتماد داشته باشن دیگه سمت حجاب اجباری رو نمیگیرن.نیست که الان مشکلات دیگه ای نییییییییست؟؟؟؟میلیون ها صیغه ی به اصطلاح شرعی هر روز خونده میشه که روشیه واسه بی بند و باری زیر سایه دین!!!!!کی گفته که میشه از روی هوس زنی رو صیغه کرد ولی 1 زوجی که واقعا هم رو دوس دارن و رابطه ای بینشون ایجاد شه باید شلاق بخورن؟اینا تفاسیر خود خواهانه و منفعت طلبانس!!اسلام با هوس بازی هم موافق نیست.چه زیر سایه دین و چه با یه صیغه!!!عدالت تو اسلام هست اما اجرا نمیشه دوست عزیز!!اجبار حجاب فقط یکی از مشکلات که البته امروزه به معضل واقعی تبدیل شده و به قول شما باعث دین گریزی اکثر جوونها شده!!اما در کل خیلی از حرفاتو قبول دارم!! (803142) (moderator22)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۱:۵۷:۳۴
چرا این به اصطلاح مانکنها در زمان انتخابات و راهپیمایی بیشترین وقت صدا و سیما رو میگیرن ولی در حالت عادی باید به این شیوه برخورد شود. (803191) (moderator22)
 
علی
China
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۳:۰۷:۰۴
سلام
نظری دادم و در آن به دو تحقیق از دو اسلامک پژوه لینک دادم که حجاب را از منظر قرآن و فقه بررسی کرده بودند.
این نظر جزو غیر قابل انتشار ها شد.
دوستان میتوانند به مقالات استاد احمد قابل و استاد علی طهماسبی که هر دو مشهدی هستند ، در مورد شکل و نوع و اجباری یا اختیاری بودن آن مراجعه کنند. (803242) (moderator22)
 
علی
China
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۰۲:۲۷:۴۷
کامنتی که گفتم ، اکنون و بالاتر از این کامنت منتشر شده.
ممنون از سایت الف که هم این نظر و هم کامنت مورد اشاره قبلی رو منتشر کردند.
ظاهرا من عجله کردم.
یا حق (804873) (moderator22)
 
یک دانشجوی ستاره دار
China
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۳:۱۰:۲۶
از منظر عقل و منطق و البته شریعت که مبتنی بر عقلانیت است:

"حجاب امری نسبی ، عرفی ، قردادی و اجتماعی است و به زمان و مکان بستگی دارد."
"از نظر اسلام و عقل و تجربه بشری حیا زن و مرد صاحب اهمیت است و از نظر قرآن حجاب امری نسبی است و اصل حیاست و نوع حجاب فرع است."
یا علی (803245) (moderator22)
 
یه آشنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۵:۲۶:۲۷
لطفا نظریه آزادی توی احکام اسلامی(حجاب) رو بی خیال بشید ویه مدت دزدی

نکردن رو اجباری نکنید تا ببینیم چی میشه . آیا دزدی کمتر میشه یا بهتر میشه.

اگه جواب داد در مورد حجاب هم اجراییش کنید.

(قابل توجه اونایی که میگن اجبار تاحالا فایده ای نداشته!) (805901) (moderator22)
 
با خدا
۱۳۹۱-۰۳-۰۵ ۲۳:۵۰:۲۴
بنا به فرموده خداوند در قرآن در پذیرفتن دین هیچ اجباری نیست.
اجبار در دین باعث به وجود آمدن گروه های ضد دینی میشه. (803292) (moderator22)
 
ه الف
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۰:۲۰:۲۵
نمی دونم کسی که این مطلبو نوشته چقدر از اجکام دینی آگاهی داره ولی می خواستم خاطر نشان کنم که ، نظر دادن اون هم اینقدر تخصصی در مورد یک حکم دینی نه تنها وظیفه شما نیست بلکه در تخصص شما نیرز نمی باشد . (803323) (moderator22)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۲:۵۶:۱۴
چه اشکالی دارد که متخصصین هم کمی وارد چنین جمع هایی شده و ایرادات و اشکالات را توضیح داده و به غنای بحث کمک کنند؟ اشکال از صاحب نظران ماست که حرف هایشان را فقط در نشریات تخصصی می زنند که برای عموم قابل استفاده نیست. (804687) (moderator22)
 
امین
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۲:۰۵:۱۵
با این مقاله موافقم...چون تا حدودی بی طرفم نظرشو گفته. (803399) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۷:۴۹:۴۶
ارشي را به اميد كنترل لگدمال كردن به چه معني هست؟ (803464) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۷:۵۰:۵۶
ظاهرا شما فقط به برخورد قهر اميز فكر مي كنيد
پس به ايه رحما بينكم كمي فكر كنيد لطفا (803465) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۷:۵۷:۰۳
اكثر خانم ها از پوشش بدشون نميايد اما از بزور يكرنگ شدن( مشكي پوشيدن) متنفرند (803479) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۰۷:۵۸:۳۴
دروغ كناه كبيرههست اما گاهي ما دروغ مي گوييم همينطور غيبت و غيره
بابا ما كه پيامبر و معصوم نيستيم
حجاب هم خوب هست اگر كسي رعايت نكرد كافرش نخوانيم (803482) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۲:۱۳:۵۵
اگر این نحوه برخورد نیروی انتظامی با مساله حجاب به قول خودشان با درخواست مردم انجام می شود قطعا برداشتن گشت ارشاد شعار انتخاباتی نمی شد
شعار انتخاباتی وعده هایی است که معمولا برای رهایی عامه مردم از دست یک مشکل و یا معضل اجتماعی سر داده می شود
حال فرض کنید مثلا آقای احمدی نژاد یکی از شعارهایشان این بود
"با توجه به درخواست عامه مردم طرح برخورد با بی حجابی را دو برابر بیشتر می کنیم"
فکر می کنید این شعار رای می آورد؟
پس اگر این را قبول داشته باشیم قطعا باید قبول کنیم این درخواست عامه مردم نبوده و عامه مردم در حال حاضر به فکر روزمرگی خود هستند و بعضا اینقدر حواسشان نیست که تیر چراغ برق را ندیده و به آن می خورند چه برسد به اینکه مانتوی بالای زانوی یک خانم موجب آزارشان باشد (803829) (moderator22)
 
Russian Federation
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۶:۱۰:۰۸
عزیزی گفته بود در امریکا خانواده اهمیت ندارد والله خواهر من همسراولش ایرانی بود از بس بقول خودش با دختر مکزیکی ها میگشت و سر کار نمیرفت و پولهای خواهر مرا خرج اتینا میکرد خواهرم مجبور به طلاق شد همسر دومش یک مرد امریکایی است او بچه های خواهر مرا مثل یک پدر ایرانی نگه میدارد و برایشان از پدرشان بهتر است انقدر نجیب است که مادرم میگوید کمتر ایرانی مثل او دیده ام به هیچ زنی نگاه نمیکند به خانواده اهمیت میدهد به درس بچه ها به اینکه چه فیلمی میبینند وووو خلاصه ما از همسر ایرانی او از او راضیتر هستیم (804223) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۷:۲۰:۳۹
بسیاری اوقات امیال انسان برعقل غلبه داردلذابااستدلال وکارفرهنگی هم نمی توان یک متخلف راوادار به رعایت قوانین ومقررات رانندگی که به جانش بستگی داردنمود شک نکنید زیبائیهای زنانه محرک است بعدازتحریک باید بفکر اطفائ شهوت بود به استثنائات دراموراجتماعی نمیتوان استنادکرد وحکم عام صادر نمود خالق انسان بی جهت حکم حجاب راصادر ننموده است اجباربه حجاب اجتماعی باید همراه باکارفرهنگی وازبین بردن زمینه های فساد باشد خانمها باید بفهمندباتحریک مردان درگناه احتمالی آنهاشریکند باید قبول کنند راحت طلبی به قیمت تحریک دیگران بانفع خودوجامعه نیست بایدایمان بیاورند غربی نمائی هنروافتخارنیست واحتمال بدهندکه روزی خداوند داور آنهارا بخاطر عدم اجرای حکم الهی محاکمه ومجازات خواهدنمود به هرحال کسب ایمان وعمل به تکلیف اگرساده بودشاهدگمراهی حد اقل بعضی ازصحابه وشمشیرزنان رکاب پیامبر(ص) نبودیم (804326) (moderator22)
 
باران
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۱۹:۴۷:۱۳
نمیدونم جوانهای ما مگه توی کوه زندگی میکنند که با دیدن مو استین ی خانم تحریک بشن واقعا تصمیم سازان ما خبر ندارند کثیف ترین فیلمهای دنیا به راحتی در تهران خودمون خرید فروش میشه واقعها چند درصد جوانهای ما برای حداقل کنجکاوی یکبار این فیلمها را ندیده باشد کجای کارید خانه از بیخ بن ویران است خواجه درند نقش ایوان است اگه توی کل دنیا بگردید بهتر از جوانهای ما پیدا نمیکنید درد دختران وپسران مو مدل مو نیست درد پوشیدن شلوار جین تنگنیست بگردید علت را پیدا کنید اگر بتوانیم برای انها کار ومعیشت بسازیم قطعا همه مشکلات قابل حله اینقدر جوانها را احمق فرض نکنید بخدا اسلام با موی رنگی شلوار پاره در خطر نیست درد را پیدا کنید (804517) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۳-۰۶ ۲۰:۵۳:۴۵
فقط یک سوال دارم انهایی که معتقدند بی حجابی باعث تحریک مردها میشود ایا با دیدن فیلمهای خارجی صدا وسیما تحریک میشوند ؟ (804587) (moderator22)
 
ک.م
Kuwait
۱۳۹۱-۰۳-۰۸ ۱۴:۵۲:۳۷
اولا که در فیلمها خیلی رعایت می شه. ثانیا؛ بله. تحریک می شن. ثالثا؛ حضور زندهء یک زن در جامعه با دیده شدن در تلویزیون متفاوته. رابعا؛ مبنای تشخیص احکام اسلام؛ تلویزیون نیست. استنباط احکام اسلامی راه و روش خودش رو داره.
حتی اگر حجاب رو صرفا قانون بدونیم؛ اجرای قانون لازمه. درسته یا نه؟ (807616) (moderator22)
 
حسن
United States
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۰:۴۱:۴۷
بنظرم اگه حجاب ( به مانند حجابی که مورد نظر پلیس ماست )اجباری بود خداوند انسان ( زنان ) را با حجاب می آفرید .مثلا خوراک . رشد بدن . مرگ از مسائل اجباری بوده و کسی نمیتواند آنها را از خود دور کند (805288) (moderator22)
 
نا شناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۱۱:۵۶:۵۰
من مدتي در يك كشور اروپايي زندگي و كار مي كردم. به طور خلاصه تاثير حجاب را مي نويسم:
1- همكاران خانمي داشتم كه خوب در تابستان لباسهاي كاملا آزادي مي پوشيدند. هيچ كس به آنها خيره نمي شد و در باره آنان حرف نمي زد، جز من كه از كشوري با محدوديت هاي زياد آمده بودم.
2- شايد براي يك ايراني باور كردنش سخت باشد، اما دختران و پسران جواني بودند كه از شهرهاي ديگر آمده بودند. آنها با هم، هم خانه و هم اتاق بودند. به جرات مي توانم بگويم كه هيچ رابطه ديگري بين آنها نبود. پرسيدم بسيار و مطمئن هستم
3- دختران و پسراني بودند كه با هم به مراسم شبانه مي رفتند و تا دير وقت بيرون بودند. آخر شب خداحافظي مي كردند و هر كس به خانه خود مي رفت
4- به روشني ديدم كه آنگونه كه ما ايراني ها مي انديشيم كه همه غربي ها در فساد و هرزگي غوطه مي خورند، نيست. بسياري از آنها عليرغم دسترسي به خيلي چيزها، پاكند و آزادانه روش زندگي سالم را برگزيدند.
5- بسيار بسيار به ندرت در خيابان كسي مزاحم كسي مي شود. هيچ اتومبيلي مزاحم هيچ خانمي نمي شود.
سخن بسيار است. اما حجاب اجباري براي ما دستاورد اخلاقي بزرگي نداشته است و ما را بهتر نكرده است. با احتياط نوشتم كه درج كنيد لطفا (805452) (moderator22)
 
مهدی
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۰:۵۷:۱۸
انسان بعضی از نظرات را میخواند مشعوف میشود!

دیدم خیلی ها نظام غرب را نظامی ضد خانواده و دین و .... میدانند
واقعا خنده دار است

اتفاقا نظام های سرمایه دار خیلی دوست دارند که این موارد حفظ شود
1- خانواده
2- مذهب

به چه دلیل؟
چون این موارد باعث میشود فرد تنهایی خود را پر کند و به ارامش روحی برسد تا بتواند بهتر کار کند و بهتر به نظام خدمت کند. و مشکلات نظام سرمایه داری را تحمل کند. لابد جمله مارکس را در باب مذهب شنیده اید

احزاب راستگرا در همه جای جهان غرب یک پایشان در بانک است و پای دیگرشان در کلیسا!

یک فرد تنها و بیخدا پتناسیل زیادی دارد که معترض و آنارشیست بشود (806384) (moderator22)
 
مسعود
۱۳۹۱-۰۳-۰۷ ۲۳:۲۷:۳۱
احتمالا نویسنده مقاله با سایت های مستحجن هم موافق باشه چون مردم باید خودشون راکنترل کنند تا برند بهشت .با شراب فروشی هم همینطور چون قران نگفته شراب نفروش گفته نخور .با مواد مخدر هم همینطور چون اولا تو قران نیست ثانیا مردم باید عاقل باشند استفاده نکنند.من نمیدونم برای نویسنده این سوال پیش نیامده که چرا حجاب وضع شده ؟ اگه لازم نبود که خدا کار عبثی کرده (معاذالله) اگر نفع داشته نفعش چی بوده ؟ چرا برای مردها نیست (مثل سایر احکام عبادی) .در ضمن مگه ...لا یبدین زینتهن الا لبعولتهن ..... نهی یا صلبی نیست که اقا میگه حجاب حکم ایجابیه ؟ اگه اقای توکلی هم نظرش اینه خدا بدادمون برسه اگه یه روزی رئیس جمهور بشه.!!!!!!!!!!!!!!! (806578) (moderator22)
 
صادق
۱۳۹۱-۰۳-۰۸ ۰۱:۳۷:۳۷
اول از همه بیایم ببینیم هدف از پیدایش ادیان الهی چی هست!!!!
بعد کلی بررسی می توان متوجه شد که خیلی ساده خدا می خواهد به بشر بیاموزد که انسان باشند نه چیز دیگری
نماز روزه حجاب خمس و... جز ثانویات دین محسوب می شود.
پس بیاید همیشه یادمان باشد که انسان(منظور از انسانیت تعریف کاملی از کمالات بشر هست که سبب شد به ان سجده کنند) باشیم.
در مورد حجاب هم به نظر من همانگونه که خداوند به تمام بندگانش فرمود من به شما با ارزش ترین چیز روی زمین رو دادم که اون عقل فهم و قدرت تصمیم گیری و انتخاب هستش پس بشر خودش قدرت انتخاب و تصمیم گیری در مورد زندگی خودش هست.
خدا میگه من 5 تا دین برای شما فرستادم و خود شما برید بررسی کنیم و بهترین دین را انتخاب کنید....حالا به نظر شما چند درصد بچه های ما فهمیدن دین اسلام یعنی چه و چند درصد فقط و فقط چون والدینشون مسلمان بودند به مسلمان بودن عادت کردند؟؟؟؟
من اعتقاد دارم اگر مسایل مذهبی در مملکت اگر به جایی اجبار بودنش سعی می شد از کودکی به فرزندان این ریشه ای اموزش داده می شد الان جایگاه جامعه ما بهتر و جا افتاده تر بود.
کاش می فهمیدیم الان دشمنان اسلام دارند برای جذب فرزندان ما برنامه ریزی کاملا دقیقی دارند....اونوقت ما سر هر میدان چندتا نیروی نظامی گذاشتیم که فرزندانمان را مثلا امر به معروف کنیم اما نمی دانیم ما داریم فرزندانمان را از خودمان دور می کنیم (806704) (moderator22)
 
رضا
۱۳۹۱-۰۳-۰۸ ۱۷:۴۷:۳۰
سلام
مقاله خوبی بود و به نکات جالبی اشاره فرموده بودید،تشخیص درست یا نادرستش باشد با اهل فن_ که امیدوارم داشته باشیم_نکته جالب دیگر تعداد زیاد کامنتها بود که نشان از توجه و دغدغه جدی بودن این موضوع در اجتماع امروزمان میباشد که متاسفانه در همین جمغ مجازی کوچک هم مثل جامعه بزرگمان دچار افراط و تفریطی هستیم که همیشه از آن ضربه خورده ایم یعنی غالب مذهبی هایمان به دنبال اجبار مطلق و غالب کسانی که با مذهب رابطهای صمیمانه ندارند به دنبال آزادی مطلق هستند البته امیدوارم روزی برسد که بتوانیم با دوری از تعصبات بر مبنای عقل و شرع قضاوت عادلانه کرده تا تصمیم درست بگیریم که البته در مقاله فوق تا حدود زیادی این شروط رعایت شده در نهایت باید گفت که روش ما در زمینه تبلیغ و اشاعه حجاب با توسل به روشهای اجباری و مقطعی به بیراهه رفته یعنی در اصل آنچه که ما انجام دادیم همان کاری بود که دشمنانمان با متحمل شدن هزینه های گزاف انجام میدادندکه در نهایت به دین گریزی منجر شده است.دیر زمانیست که موعد آن گذشته که به جای طرحهای اجباری حجاب و عفاف کار فرهنگی کنیم ولی متاسفانه ما هنوز اندر خم یک کوچه درگیر تعصبات و افکار شخصی و غیر کارشناسانه هستیم که نتیجه آن زیر سئوال رفتن دین و پایمال شدن ارزشها و تمام فداکاری هایی است که برای این دین و نظام انجام شده است.اللهم عجل لویک الفرج (807822) (moderator22)
 
مطالعه
۱۳۹۱-۰۳-۰۸ ۱۹:۴۷:۴۸
http://zananpress.com/archives/10154 (807912) (moderator22)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۱۱:۰۸:۲۹
این مطلب جواب خوبی هست به این مقاله (808797) (moderator22)
 
علی
۱۳۹۱-۰۳-۰۹ ۱۵:۱۴:۲۸
شمایی که میگی برید مالزی....خوبه ما هم به شما بگیم برو تو کوههای افغانستان با طالبان زندگی کن؟ (809185) (moderator22)
 
یه حرف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۱ ۱۴:۴۹:۳۵
سوال این است که حجاب واجب است یا نه ؟اگر در نظر نگارنده حجاب واجب است که مسئله روشن است.
در منطق هرگاه گزاره ای درست باشد عکس نقیض آن هم درست است . چطور ممکن است خدا حجاب را واجب کند و آنگاه بی حجابی را آزاد بگذارد ؟؟ خنده دار نیست ?
این که شد اجتماع نقیضین آقای دکتر و سایت محترم الف .

اگر حجاب واجب نیست پس خود آقای دکتر راضی می شوند همسر یا دخترشان بودن حجاب وارد خیابان شوند ؟ در این صورت باید اختلاط آزادانه با نامحرم را هم بودن اشکال بدانند . چون نتیجه ی بلافصل بی حجابی اختلاط با نا محرم است . در این صورت جامعه به کجا کشیده خواهد شد ؟

فراموش نشود که مساله فقط این نیست که مرد در مقابل زن نامحرم از چشم و دل خود محافظت کند .
زنی که بی حجاب شود بی شک پرده ی حیا را دریده و تمایلش به مردان بیشتر و احتمال فسادش هم به همان میزان بالاتر می ورد . (812379) (moderator22)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.