نظر منتشر شده
۴۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 346830
فاسد شدن ۱۰ هزار تن پرتقال به دلیل بی‌تجربگی در تنظیم بازار/ کسی خود را ملزم به پاسخگویی نمی‌داند؟
بخش اقتصادی الف، 1 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۰


مدیر عامل اتحادیه باغداران مازندران با بیان اینکه حدود ۴۰ هزار تن پرتقال برای تنظیم بازار شب عید توسط سازمان دولتی تعاون روستایی خریداری شد، گفت: بیش از ۱۰ هزار تن پرتقال به دلیل بی‌تجربگی متولیان تنظیم بازار فاسد و دور ریخته شد.

محمدرضا شعبانی در گفت‌وگو با فارس گفت: کار ذخیره‌سازی میوه شب عید از جمله پرتقال سال ۹۴ توسط وزارت جهاد کشاورزی و با مباشرت سازمان مرکزی تعاون روستایی انجام شد.

وی با بیان اینکه حدود ۴۰ هزار تن پرتقال برای تنظیم بازار شب عید توسط بخش دولتی خریداری شد، افزود: بخشی از پرتقال‌های خریداری شده خراب شد و دور ریخته شد و بخشی هم هنوز در سردخانه‌های استان‌های مختلف مانده و به فروش نرفته است.

مدیرعامل اتحادیه باغداران استان مازندران در پاسخ به این سوال که چرا بخشی از پرتقال‌های تنظیم بازار در سردخانه‌ها خراب شده است، بیان داشت: تمام پرتقال‌های خریداری شده به موقع توزیع نشد و به علت بی‌تجربگی سازمان تعاون روستایی در توزیع، فرصت عرضه پیدا نکرد و خراب شد.

شعبانی به علت دیگر خرابی پرتقال‌های ذخیره شده برای تنظیم بازار شب عید اشاره کرد و تصریح کرد: بخشی از پرتقال‌های خریداری شده هم خیلی زود (دی ۹۴) به استانها منتقل شد و به علت شرایط نامساعد نگهداری خراب شد و از بین رفت.


مدیرعامل اتحادیه باغداران استان مازندران دلیل این اتفاق را نداشتن تجربه و عدم هماهنگی بین دستگاه‌ها عنوان کرد و بیان داشت: این اتفاقات نتیجه ورود بخش دولتی است، چرا که با توجه به صرف بودجه دولت در امر ذخیره سازی، برخی دست‌اندرکاران نگرانی و دلسوزی ندارند.

وی افزود: سازمان تعاون روستایی در خرید انواع محصولات کشاورزی مداخله می‌کند و ورود بی‌تخصص به امر خرید، قطعا نتیجه‌ای جز از بین رفتن محصول ندارد.

وی افزود: سال ۹۴ حدود ۴۰ هزار تن پرتقال برای تنظیم بازار شب عید خریداری شد، اما بخش قابل توجهی از آن فاسد شده و از بین رفت.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران با بیان اینکه به طور دقیق نمی‌داند چقدر از پرتقال‌ها خراب شده است، گفت: در برخی استان حدود ۴۰ درصد پرتقال ذخیره شده از بین رفته است و شاید بتوان گفت در مجموع بیش از ۱۰ هزار تن پرتقال از بین رفت.

شعبانی گفت: سازمان تعاون روستایی در بخش زنجیره توزیع خوب عمل نکرد و محصول به موقع به دست مصرف کننده نرسید.


وی بیان داشت: ذخیره‌سازی و توزیع میوه کاملا تخصصی است و اتحادیه باغداران به خوبی از عهده آن بر می‌آید، اما با ورود سازمان تعاون روستایی دلالان هم به مقوله خرید و فروش وارد می‌شوند و در این فرآیند عده‌ای دلال هم سود می‌برند.

شعبانی در پاسخ به این سؤال که پرتقال شب عید نهایتا با قیمت ۳ هزار تومان به دست مصرف کننده رسید که قیمت نسبتا مناسبی بود، اگر وزارت جهاد پرتقال ذخیره نمی‌کرد، این محصول با چه قیمتی به دست مصرف کننده می‌رسید، بیان داشت: فکر می‌کنم پرتقال با همین قیمت به مصرف‌کننده عرضه می‌شد، چرا که میوه‌هایی که توسط سازمان تعاون روستایی ذخیره شد، ولی به موقع به دست مصرف‌کننده نرسید تا تأثیری در قیمت میوه شب عید داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۲ هزار تن سیب‌زمینی به علت فاسد شدن مدفون شد، گفت: مسببان این قضیه مؤاخذه نشدند و با آنها برخورد نشد.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران در پاسخ به این سؤال که باغداران و تولید‌کنندگان پرتقال در سال ۹۴ این محصول را با چه قیمتی به فروش رساندند، آیا محصولی روی دست باغداران ماند، گفت: خیر، باغداران محصولشان را فروختند و با قیمت تقریبا مناسب حدود ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ تومان پرتقال به فروش رساندند.

وی در پاسخ به این سوال که اگر دولت بخشی از پرتقال تولیدی را خریداری نمی‌کرد، آیا بازهم باغداران می‌توانستند محصولشان را با قیمت مناسب بفروشند، گفت: تولید پرتقال در کشور قابل توجه و بیش از ۲ میلیون تن است، بنابراین خرید ۳۰ یا ۴۰ هزار تن خیلی تاثیر‌گذار نیست.

شعبانی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۴ میلیون تن مرکبات در کشور تولید شد، تصریح کرد: از صادرکنندگان حمایت نمی‌شود و وضعیت صادرات خوب نیست.


وی افزود: مازاد تولید باید صادر شود در حالی که با توجه به پرداخت تسهیلات با سود ۲۵ درصد نمی‌توان با صادرکنندگان آن کشورهایی که با تسهیلات بانکی ۲ درصدی اقدام به صادرات می‌کنند، رقابت کرد.

شعبانی با بیان اینکه اغلب صادرکنندگان کشور در این بخش جزء صادرکنندگان خرد هستند، گفت: این افراد به فکر صادرات مستمر نیستند و با صدور محصول بی‌کیفیت باعث از دست رفتن بازارهای بین‌المللی می‌شوند.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران درباره وضعیت صنایع تبدیلی اظهار داشت: صنایع تبدیلی کشور در این بخش با ۱۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کنند.

وی افزود: اگرچه تولید مرکبات در کشور قابل توجه است، اما روی تولید محصولاتی که برای صنایع تبدیلی باشد، تمرکز نکرده‌ایم.


شعبانی گفت: برای صنایع تبدیلی نیاز به واریته‌های خاصی از پرتقال است و نمی‌توان پرتقال تامسون را برای آبگیری استفاده کرد، چون صرفه اقتصادی ندارد.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران تصریح کرد: به عنوان مثال در بعضی واریته‌ها به ازای هر ۱۵ کیلو پرتقال یک کیلو کنسانتره تولید می‌شود اما در نوع تامسون از هر ۲۰ کیلو یک کیلو کنسانتره بدست می‌آید که این موضوع هزینه‌های تولید را افزایش می‌دهد.

وی بیان داشت: مصرف سرانه پرتقال در دنیا ۱۰ تا ۱۱ کیلوگرم و در ایران ۵۰ کیلوگرم است.

شعبانی اظهار داشت: البته ۵۰ کیلوگرم به مصرف نمی‌رسد، بلکه حدود ۳۰ درصد از محصول در اثر افت و ضایعات از بین می‌رود که این مقدار هم جزء سرانه مصرف محسوب می‌شود.

شعبانی با بیان اینکه روی بازارهای هدف کار نشده است، افزود: در هیچ یک از کشورهای حاشیه خلیج فارس به جز پاکستان که تولید‌کننده نارنگی است، مرکبات تولید نمی‌شود.

وی با بیان اینکه تولید مرکبات کشور حدود ۴ میلیون تن است تصریح کرد: حتی از بازار روسیه برای صادرات استفاده نکردیم و کشور ترکیه بخشی از صادرات میوه به کشورهای منطقه را در دست دارد.

گندیدن پرتقال و دور ریختن ان پس از دفن هزاران تن سیب زمینی در حالی انجام می‌شود که مصداق روشن اسراف و حرام و یا تبذیر است، در حالی که عده ای از مردم مستضعف ماهها رنگ و بوی میوه نمی بینند، پس چرا این محصولات قبل از فاسد شدن به نرخ ارزان به مردم داده نمی شود، یا چرا بین خانوارهای نیازمند توزیع نمی‌شود؟

بارفروشان می‌گویند: وزارت جهاد کشاورزی در سراسر کشور نتوانسته پرتقال خریداری شده را برای شب عید توزیع کند، در صورتی که تا دوسال قبل که کار دست وزارت بازرگانی بود، موضوع به این شکل نبود.

یکی از فعالان باراز تره بار به خبرگزاری فارس گفت: میوه پس از دوا شویی نهایت تا دو ماه در سردخانه می ماند، اما وزارت جهاد کشاورزی از دی ماه پرتقال‌ها را خریده و مستقیم روانه سردخانه کرده است.

برخی هم گفتند: امسال به وزارت جهاد با واسطه گفتیم که نیاز به ذخیره سازی میوه نداریم، ولی متاسفانه گوش شنوایی وجود نداشت و ظاهرا مشاوران آقای حجتی به ایشان آدرس غلط می‌دهند.

حال نتیجه آن شد که چند هزار میلیارد تومان پول بیت المال مسلمین حیف و میل شد و آب از آب تکان نخورد.

سوال اینجاست که چه کسی حامی حمایت از حقوق مصرف کننده ای است که باید تاوان زیاده خواهی دلالان و سوء مدیریت‌ها را بدهد.

در پایان این دو آیه را دوباره قرائت کنیم، بلکه عبرت گیریم.

«(وَکُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُوا * إِنَّهُ لَا یُحِبُّ الْمُسْرِفِینَ) الأعراف۳۱ا» بخورید و بیاشامید، ولی زیاده روی نکنید.

«وَآتِ ذَا الْقُرْبَىٰ حَقَّهُ وَالْمِسْکِینَ وَابْنَ السَّبِیلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِیرًا (۲۶) إِنَّ الْمُبَذِّرِینَ کَانُوا إِخْوَانَ الشَّیَاطِینِ ۖ وَکَانَ الشَّیْطَانُ لِرَبِّهِ کَفُورًا (۲۷) حق خویشاوندان و مسکینان و در راه ماندگان را بدهید و دور ریز نعمت نداشته باشید، که همانا دور ریزکنندگان برادر شیطانند و شیطان در برابر خدایش کفر ورزید» اسراء/آیه ۲۶
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۸:۲۲:۳۲
اگه تقسیم می کردن به هر ایران حدود یه پرتقال می رسید!!!خانواده هایی رو می شناسم که سالی یک با هم میوه نمی خورن اونوقت ما ده میلیون کیلوگرم پرتقال رو می ریزیم دور. هر چی سرمون بیاد حقمونه. خلایق هر چه لایق. (3656873) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۰:۲۴:۵۱
این وزیر جهاد کشاورزی باید پاسخگو باشد.... (3657100) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۰:۳۳:۳۴
خیلی با حالین اول پرتغال وارداتی را فروختید و بعد داخلی را خراب کردید....
رهبری یکبار فرمودند چرا وقتی پرتغال کشاورز ایرانی به درخت است می روید میوه وارد می کنید؟ (3657131) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۱:۴۶:۰۱
تعهد تعهد ولی بدون تخصص
اصولا هر اتفاقی می افتد ناشی از بی تخصصی مدیران عمده مملکت است چیزی که من همیشه گفته ام : تعهد اصولا کار چندانی با تخصص ندارد یعنی تعهد می گوید کار ها را بر اساس تخصص و شایسته گی انجام بده
متاسفانه در سراسر مملکت وضع به همین منوال است
مثلا وزیر امور خارجه آقای دکتر ظریف را در نظر بگیرید ایشان گرچه مخالفان نه چندان کمی هم بین مردم دارند ولی انصافا شایسته ترین فرد برای پست وزارت خارجه بودند و سال ها تخصص و تجربه با خود اندوخته اند اما آیا واقعا در این مملکت کسی فکر کرده که این تخصص با چندین جوان شایسته دیگر که احتمالا فردا روزی این پست را بر عهده خواهند گرفت هم به اشتراک گذاشته شود آن ها هم به عنوان کار آموز چند بار همراه وزیر خارجه به نشست های خارجی بروند و تجربه به خوبی منتقل شود تا دوره کاری مسئولان آینده تازه دوره آموزشی آن ها نباشد و مملکت را موش آزمایشگاهی کنند
مانند بسیاری از فرماندهان بزرگ جنگ که هیچ وقت فرصت نشد چند جوان کارآموزشان باشند خیلی زود رفتند و کوله باری از تجارب در سطح برتر جهان را با خود بردند مثل مرحوم صیاد شیرازی یا شهید ستاری (3657314) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۲ ۰۱:۳۴:۱۱
ده میلیون کیلو میشه هر ایرانی یک کیلو؟! (3658757) (alef-13)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۸:۳۰:۰۸
واقعا جای تاسفه . (3656891) (alef-13)
 
میلاد حمیدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۸:۳۱:۱۴
حاضرند فاسد کنند و بسوزانند مثل سیب زمینی تا مبادا با قیمت کمتری به دست مردم نرسد. (3656894) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۵:۲۳:۵۶
قبل از خراب شدن ببرند در مناطق محروم تقسیم کنند
شما که حاضری خراب شود اما به ملت ندهید حقتان است (3657865) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۵:۳۴:۲۰
انصاف داشتید و به قیمت میدادید و چشم به شب عید نداشتید و به این که خدا رزاق است و روزی رسان چنین نمیشد

روزگاری کاسب حبیب خدا بود چون خدا را روزی رسان میدانست نه انبار کردن و احتکار و زرنگی خود را (3657887) (alef-3)
 
شهرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۸:۳۳:۴۹
,, متولیان وزارت جهاد کشاورزی با این گونه عملکردهایشان با اقتدار کامل از متولیان وزارت صنعت و معدن و تجارت پیشی گرفته و به حق پرچمدار کاروان فعالان عرصه اجرای شعار اقتصاد مقاومتی در حاکمیت شده اند ,, (3656900) (alef-13)
 
وزارت جهاد کشاورزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۰:۵۳:۴۹
بعد از اینکه از توانمند کردن کشاورزان جیبوتی برگشتیم اوضاع بازار میوه که به ما ربطی نداره را درستش می کنیم . (3657190) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۵:۳۰:۰۹
اقا عزیز تقصیر وزیر کشاورزی نیست اگر واردات نباشد میشود قضیه برنج یک سال واردات برنج کم شد دیدید که برنج داخلی دو برابر گران شد
اگر واردات میوه نبود همین اقایان پرتغال را کیلیویی ده هزار تومان هم نمیدادند
شما از کسی که حاضر است پرتغالش خراب شود اما ارزان ندهد چه انتظاری دارید (3657882) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۸:۳۵:۱۶
این جوری هستش حداقل الان یه قیمتی بدن که بشه خرید قیمت پرتقال بعد از عید شده کیلوی 5000 تومان کسی توانایی خرید نداره ارزون بدن نمیمونه (3656904) (alef-13)
 
محمد قاسمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۸:۴۲:۰۸
اونوقت توقع داریم کشور برکت داشته باشه
چقدر تو ایران گرسنه داریم
چقدر مردم لنگ خرید میوه شب عید شدند ؟
کسی هست شرمنده مردم باشه ؟
هرگز
چون گرسنگی ندیدند (3656918) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۸:۴۴:۵۹
چرا تو همه چی لنگ می زنیم؟؟؟ چرا مدیران ضعیف و کم استعداد باید انتخاب شوند برای مدیریت؟؟؟ آقایان دولتی کشور فقط محتاج برجام نیست کشور مدیریت داخلی هم می خواهد کمی هم داخل را مدیریت کنید... آقایان قوه قضاییه با تخلفات سریع تر و محکم تر و جسورانه تر برخورد کنید (3656922) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۸:۴۸:۲۹
پول این پرتقالها اگر از صندوق بیت المال باشه ک هست حرومه لخدا...کی جوابگو هست؟؟؟؟؟ (3656928) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۸:۵۵:۳۴
اگر چین بود اعدامشون میکرد (3656941) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۸:۵۹:۰۳
بخدا اصراف است....وقتی زیاد است چرا اصرار دارند که خراب بشود ولی مردم ارزانتر نخرند... (3656946) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۵:۲۱:۴۶
خدا را شکر
شما که حاضر نیستی یک مقدار ارزانتر بدهید تا خلق خدا استفاده کند باید چنین شود
انبار کردید شب عید دوبله چوبله به مردم بفروشید اما نشد
خداوند خیر الماکرین است. (3657856) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۸:۵۹:۲۱
بعضی وقت ها حالم از کلمه تدبیر بهم می خوره (3656947) (alef-13)
 
K
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۹:۱۰:۴۱
عده ای در داخل که از وارد کنندگان میوه هستند و با قیمتهای تحت کنترل رانت خودشان بازار میوه را در اختیار دارند کاملا مانع تراشی و تخریب جهت پایین اومدن قیمت می کنند ،ریشه را باید در بین این دلالان خون مردم داخل شیشه کرده جست ،البته می توانید خوشبینانه هم بگویید بی تجربگی باعث خراب شدن میوه ها شد (3656967) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۹:۱۲:۰۹
پرتقال هنوز داره تا کیلویی 6000 تومان فروخته میشه .دست خودتان با دلالان در کار بوده !؟که با خراب شدن و نیامدن اینها به بازار اونا سود ببرن ! (3656970) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۹:۲۲:۱۵
وقتي كه رابطان دختر خاله ودخترعمو و دخترعمه با بند پ سركار بيايند و كسي باز خواست نشود همين ميشود كه ميبينيد. حسارت را بايد كساني بدهند كه اجازه خروج بار را ندادند. (3656994) (alef-13)
 
Saeid
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۹:۲۳:۱۴
این ده هزارتن پرتقال فاسد شده، هزینه ای است که اقتصاد ما باید بدهد تا دست دلالان میوه شب عید کوتاه شود.
اگر این ده هزارتن که حدود ده میلیاد قیمتش هست را تلف نمی کرد این سیستم، مردم عادی باید حدود 100 میلیارد تا هزار میلیارد به جیب دلالان فصلی می ریخت!
من راضی ام.

دلال یا واسطه گر برای اقتصاد لازم است. قبول. ولی نه واسطه گرانی که احتکار می کنند و بدون مالیات و رقابت بازار را به گند می کشند.

گند فساد شدن پرتقال و سیب زمینی، بهتر و مطلوب تر از گندی است که عده ای دلال به بازار شب عید می زنند.

سعید تمر (3656996) (alef-11)
 
امیراسد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۰۹:۵۳:۰۲
مثلث، دلالان، عناصر دولتی و صادرکنندگان چه به سر اقتصاد که نمی آورند!

همانند اقتصادهای سرمایه داری، برای حفظ قیمت، 10 هزار تن که هیچ، حاضرند 100 ها هزار تن ماده غذایی را نابود کنند! مسلمان هم هستند!!!!

البته در خیلی از زمینه های اقتصای همینکار را میکنند، خودرو را ببینید، مسکن را ببینید، پوشاک را ببینید و ...... را ببینید. همه جا همین است همه جا باید و باید قیمت را بالابرد و اگر نمیشود حداقل باید بالا نگهداشت! چرا؟

برای اینکه :

1- طمع ایجاد شده از پس از جنگ برای سودهای بیشتر از 50-60 درصدی در همه چیز
2- مقابله بخش کارمندی(در همه رتبه ها) با مورد (1) که باعث گرانی می شود، با گرفتن رشوه و رانت و اختلاس و .....
3- تنبلی بخش تولید و توزیع در صادرات محصولات ایرانی و سعی حداکثری برای پول درآوردن در داخل کشور و از همین مردم


البته ما که نه اقتصاددان هستیم، نه کاسب و نه دولتی، می دانیم که در شهرهای بزرگ کشش مصرف میوه شب عید در نزد مردم بسیار کم شده است.
پس با برنامه ریزی و بدون هیاهو و ایجاد جو روانی که بر قیمت بخواهد تاثیر بگذارد، می توانستند این مقدار پرتقال را صادر کنند! (3657046) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۰:۰۱:۳۷
اینا ژنرالند. چه میدونند پرتقال رو چه کار کنند. (3657061) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۰:۰۲:۰۰
اگر نخرن میفرمایند میوه ما رو دستمون مونده
اگه بخرن انبار کنن تا قیمتش افت نکنه میگن اینا خرابش کردن!
حاجی قانون تنظیم بازار میگه میوه رو در زمانی که ارزانه از بازار جمع من اگه قیمت رفت بالا وارد بازارش کن خب وقتی که قیمت پایینه چیکارش کنه؟ وارد بازارش کنه که باز عده زیادی ضرر میکنن
عین قانون رو اجرا کردن
اگر مشکلی هست از قانونه و قانون باید عوض بشه
من مطمئنم قانون هم عوض بشه باز میفرمایید که بله اینا میوه رو وارد بازار کردن ما ضرر کردیم
اگر هم بین مردم تقسیمش کنه باز میفرمایید بله دولت میوه توزیع کرد برای رای جمع کردن و...
من یادمه دوست شمالیه میگفت سالهای قبل میوه رو از رو درخت نمیچیدیم چون هزینه چیدنش هم زیاد بود ولش میکردیم حخراب میشد لذا از جها کشاورزی میخواهیم سال دیگه میوه دوستان رو نخره تا اینجوری جو راه نندازن.
کار دولت قطعا درست بوده وارد کردن میوه در شرایطی که قیمت پایینه بین هر قشری باعث افت قیمت شده و سال دیگه طرف اون محصول رو نمیکاره مثلا سیب زمینی یا پیاز و..و حتی مرکبات اگه چند سال ضرر کنن زمین رو میفروشن ویلا می کنن و... (3657064) (alef-13)
 
میلاد حمیدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۰:۳۸:۳۰
نخیر میگیرن تا یدفعه به بازار تزریق نشه و فیمت بیاد پایین. بعد هم میتونن ازش سود سرشاری ببرن... (3657148) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۶:۵۴:۱۵
خب فرق بین دولت ما و بقیه کشورها همینه
مدیریت بلد نیستن
بجای اینکه یارانه در پیتی بدی
این بساط گدا پروری رو جمع کن
وقتی میبینی مثلا پرتقال هست و داره خراب میشه و اون کشاورز بیچاره داره ضربه میخوره پول رو بده به اونها هم میوها رو بچینن بیارن داخل بازار بدن مردم.
به خدا سخت نیست.
مهم اینه دولت نمیخواد مردم لذت ببرن از زندگی (3658057) (alef-13)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۰:۲۸:۵۰
قبل از عيد پرتقال كيلويي 1000 الي 1300 تومان از باغدار خريداري مي شد. بخش قابل توجهي از قيمت گفته شده، هزينه داشت و برداشت شد. يعني براي باغدار مبلغي بدرد بخوري باقي نمي ماند تا هزينه هاي زندگي يك سال آن تامين شود. تلفاتي كه اعلام شد به باغدار ارتباطي ندارد چون باغداران همه در سال قبل متضرر شدند. اين مسائل به آنهايي كه ميوه وارد كردند و آنهايي كه براي صادرات اقدامي نكردند، مربوط مي‌گردد. (3657111) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۰:۳۴:۲۰
آدم احساس میکنه اینجا کشور مرفهان بی درده
امحای سیب زمینی ها، امحای میوه های قاچاق و حالا هم پرتقال
به نظرم توزیع سیب زمینی رایگان اونم روزهای نزدیک به انتخاات صد شرف داره به این ها (3657134) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۰:۳۴:۵۳
حقشون میتونسند روز اول سال با ارزان کردن از خرابیش جلوگیری نمایند (3657135) (alef-3)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۰:۵۳:۴۴
نمي‌دانند تحريم بوديم تحريم! وقتي دولت محترم همه چيز را فداي يك موضوع كرد و آن هم به تعبير رئيس بانك مركزي هيچ حاصل شد نبايد وقوع چنين اتفاقاتي عجيب و غريب باشد.
راستي مي‌توانند دولت پيشين را به اهمال و سهل‌انگاري در نگهداري مركبات امسال متهم كنند. (3657189) (alef-13)
 
امیراسد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۱:۱۲:۱۳
یه نکته هم خطاب به تحصیل کرده های اقتصاد که مدام می فرمایند که قیمتها تابع محض قانون عرضه و تقاضاست:

هر ساله مشاهده می کنیم که:

1- شب عید همه پرتقال می فروشند، میوه فروش، مکانیکی، بوتیک، لوازم آرایشی، فرش فروش، دکتر، بیمارستان!!!!
و خلاصه این که همه شهر رو پرتقال برداشته!! (عرضه فوق العاده زیاد)

2- همه مردم اظهار میکنند چون سال گذشته مهمانان پرتقالهایشان را نخورده اند و اصولا مردم کم خوراک شده اند، امسال تصمیم گرفته اند کمتر بخرند.
(تقاضا اگر کم نشده باشد، ثابت مانده است)

3- تقریبا همه مردم الآن میدانند که پرتقال را از باغدار مثلا کیلویی 400-500 تومان می خرند و به میدان اصلی تره بار شهرهای بزرگ که می رسد می شود 1500 تا 2000 تومان، اما در مغازه می فروشند 4500، 5000 و 6000 تومان و به بالا!!!

حالا شما متخصصان !!! اقتصاد، حل کنید مسئله را!

راهنمایی: فقط یک جواب دارد!

جواب : وجود مافیای غیر سندیکایی و تلفنی در همه چیز!

نتیجه علمی: در جاهایی که این مافیا وجود دارد، قوانین اقتصادی به درد در کوزه می خورد!!! (3657240) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۱:۴۰:۳۰
به جای اینکه گرون بفروشید و ده هزار تن خراب بشه! یک بار هم شما عیدی میدادید به مردم با ارزون تر فروختن میوه ها!
جایی هم نمیرفت پولتون! برمیگشت به جیب صاحبش یعنی مردم! (3657303) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۱:۴۴:۲۴
فرمودند (( اتحادیه باغداران به خوبی از عهده ان بر میایند ))دم خروس از همین جا پیداست .کدام اتحادیه باغداران ؟ کی و توسط کدام باغداران این اتحادیه تشکیل شد ؟ چند نفر باغدار عضو این اتحادیه هستند؟ راستی انجمن برنج کی و توسط چه کسانی تشکیل شد ؟چند برنجکار مازندرانی و گیلانی یا فارس یا استان گلستان عضو انجمن برنج هستند ؟ دوستان مسایل را سیاسی نبینید.مسایل کشاورزی در ایران اقتصادی است و به تبع ان سیاسی میشود .حرف برای گفتن و نوشتن به اندازه کافی است و هم چنین راه حل هم وجود دارد .اما چه کنیم که بعید میدانم همین چند کلمه را هم الف تاب بیاورد و منشر کند .باره ها موضوعات این چنینی را در یکی دو ماه اخیر فرستادم و الف نشر نداد. (3657309) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۲:۴۰:۱۵
متاسفانه موقع حرف و ادعا که میشه از همه بهتریم، تازه میزنیم قبلیا رو هم تخریب میکنیم ولی موقع عمل تو خرابکاری هیچ کس به پامون نمیرسه. (3657435) (alef-13)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۳:۵۹:۳۴
ما درمملکت آتقدر سو استفاده ورانت خور داریم اگر این پرتقال بین نیازمندان برای شب عید تقسیم میشد بهتر نبود کجاست دین وانسانیت ما؟؟!! (3657632) (alef-13)
 
حسين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۵:۴۶:۲۸
`پرتقال تا ديروز كيلويي 2600تومان بود تا شنيدن 10 هزارتن خراب شده شد كيلويي5000 تومان وپرتقال هااز جلوي ميوه فروشي رفت بالاي مغازه (3657918) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۱ ۱۶:۰۲:۰۸
اون از سیبزمینی های پارسال این هم از پرتقال امسال! (3657967) (alef-3)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۲ ۰۰:۱۶:۱۸
با سلام
این آقا چون سازمان راسا اقدام به خرید مستقیم از باغداران نموده عصبانی است والا اصلا حرفای ایشون قابل استناد نیست بنده خودم درجریان امر بودم اولا کل ضایعات پرتقال کمتر از سه هزار تن بوده که در فرایند سه الی چهار ماهه منطقی هست ودر ثانی اگر توزیع توسط دولت صورت نمیگرفت پرتقال شب عید به پنج هزار تومان هم میرسید ودلالان ودوستان ایشون خون مردم را در شیشه میکردند در ثالثا سازمان تعاون روستایی حدود هشت سال است که توسط زیر مجموعه های خود بازار میوه شب عید را مدیریت میکند که تجربه کمی نیست ایشون از جای دیگر ناراحت هستند (3658692) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۲ ۱۳:۲۳:۱۳
- واقعا ١٠ هزار تن پرتقال ، روچه حساب و كتابي بايد فاسد بشه و از بين بره !! آدم واقعاً چي ...
- خب نظر به اين كه مثل معروف ميگه " پيدا كن پرتقال فروش را " ! معلومه قربونتم ، لابد پرتقال فروشي پيدا نشده ! ويا پيدا نكردن و يا نتوانسته اند پيدا كنن و يا اين كه نخواسته اند پيدا بكنن ! (3659258) (alef-11)
 
محمدی
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۰۲ ۱۸:۳۲:۳۹
مطمنا این امارها در رابطه باضایعات واقعی نمی باشد اکثر استان ها خیلی خوب عمل شد پرتقال و سیب با قیمت مناسب بدست مردم رسید وتاثیر خوبی در تعدیل قیمت بازار شب عید داشت از جمله در کردستان با قیمت زیر 2000 تومان بد ست مردم رسید وجای تشکر از مسئولان دارد (3659653) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.