نظر منتشر شده
۱۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 232034
توکلی تشریح کرد؛
منافع پيمان های پولي دو و چند جانبه براي كشورمان
بخش داخلی الف، 4 تیر 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۲۱
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: رواج هر چه بیشتر «پیمان دوجانبه پولی» در دنیا از سیطره دلار کم می‌کند و دیگر کشورها مجبور نیستند تولید ملی خود را به آمریکا بدهند تا سرمایه‌داران این کشور با یکدیگر معامله کنند.

احمد توکلی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به مزایای استقاده از «پیمان پولی دوجانبه» در معاملات تجاری ایران گفت: استفاده از یک ارز ثابت، به خصوص دلار در معاملات تجاری کشور سبب سلطه آمریکا بر جهان شده است. وی افزود: سلطه دلار در جهان به آمریکا این امکان را داده است که به دلیل نیاز سایر کشورها به این واحد پولی، دائماً به افزایش کسری بازرگانی خارجی بپردازد.


افزایش چاپ دلار در آمریکا به دلیل احتیاج دیگر کشورها
توکلی اضافه کرد: در حالت عادی آمریکا مانند هر کشور دیگری برای مبادلات و تولید کشورش نیازمند چاپ پول در داخل کشور است که این میزان انتشار یک اندازه مشخصی دارد، اما زمانی که کشورهای دیگری با این کشور وارد معامله می‌شوند و از دلار استفاده می‌کنند، آمریکا این فرصت را پیدا می‌کند تا دلار جدیدی را به چاپ برساند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: زمانی که این معاملات در جهان فراگیر می‌شود، آمریکا می تواند به اندازه چرخش معاملات قسمت اعظمی از جهان دلار چاپ کند، در حالی که تولیدش بسیار کمتر از این میزان حجم پول منتشر شده، است. وی تصریح کرد: در نتیجه رشد اقتصادی دنیا، به تناوب دلار منتشر می‌شود و کالاهای بیشتری وارد کشور آمریکا می‌گردد که به سبب آن این کشور دارای تراز بازرگانی منفی خواهد شد.

گسترش فقر در دنیا با ثروتمند شدن آمریکایی‌ها
توکلی تبیین کرد: به موجب سیطره دلار آمریکا در جهان، قدرت مصرف مردم این کشور بشدت و بیش از ظرفیت تولیدی آن رشد کرده و فقر در سایر کشورهای دنیا گسترش پیدا می‌کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: موضوع دیگری که می‌توان بدان اشاره کرد این است که مرکز سرمایه‌گذاری دنیا در آمریکا قرار دارد که به موجب آن نوسانات قیمت این ارز کشورهای دیگر را متضرر می‌نماید و به همین دلیل در سال‌های اخیر و در پی بحران مالی که به وجود آمد، اغلب کشورهای دنیا دلار و یا هر ارز ثابت دیگری را از معاملاتشان حذف کردند و پیمان‌های دو جانبه و چند جانبه پولی را جایگزین روابط تجاری بین‌المللی خود کردند.

زوال سیطره دلار نزدیک است
وی تاکید کرد: رواج هر چه بیشتر «پیمان دوجانبه پولی» در دنیا از سیطره دلار کم می‌کند و دیگر، کشورها مجبور نیستند تولید ملی خود را به آمریکا بدهند تا سرمایه‌داران این کشور با یکدیگر معامله کنند. توکلی خاطرنشان کرد: ما نیز به راحتی می‌توانیم از تجربیات مفید و ارزشمندی که از سایر کشورهای دنیا در این زمینه بدست آمده است، استفاده کنیم.

این نماینده خانه ملت عملیاتی شدن پیمان پولی دوجانبه در ایران را مستلزم آماده شدن ساختارهای اقتصادی مورد نیاز در کشور دانست و ادامه داد: در صورتی که این پیمان پیش از این در مبادلات تجاری بین‌المللی ایران مورد استفاده قرار می‌گرفت ما آسیبی به مراتب کمتر از آسیب دو ساله اخیر ایران در نتیجه افزایش تحریم‌ها متحمل می‌شدیم و کمک شایان توجهی نیز به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر معظم انقلاب می شد.

امیدواریم دولت یازدهم از این فرصت مناسب استفاده کند
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به این سوال که چرا با وجود تمامی فوایدی که کارشناسان در خصوص اجرایی شدن «پیمان پولی دوجانبه» در معاملات اقتصادی بین‌ ایران و سایر کشورها معتقدند و همچنین تجربیات مفید دیگران در این امر، تاکنون هیچ رئیس‌جمهوری کار مهم و تاثیرگذاری انجام نداده است، گفت: رواج این طرح بیشتر در سال‌های اخیر بوده و ما تنها امیدواریم دولت یازدهم که بشدت در حال فعالیت در زمینه روابط خارجی است، از این فرصت مناسب در بازرگانی خارجی خود بهره جوید.

توکلی گفت: مجلس بر طبق قانون خود نمی‌تواند برنامه‌ای برای این کار داشته باشد، بلکه ابتدا باید دولت کار را شروع کرده و سپس مجلس از آن حمایت کند.
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۴:۴۰:۱۵
آقای توکلی اگه دلاز بمیره یک ارز قوی تر مثل یوان چین جایگیزن آن خواهد شد
اینطو نیست که چیزی جایگیزن نشه حتی ممکنه چند ارز بیشترین اقبال را داشته باشند ولی اینکه ما مثلا نفت بدیم و ریال اقغانستان بگیریم خیلی حماقته.
تبدیل پول بسیاری از کشورها برای خرید کالا به دیگر ارز ها آن هم به مبلغ زیاد کار ساده و شاید شدنی نباشد ضمن اینکه عدم ثبات این ارزها خود باعث ضرر و زیان بسیاری برای کشورمیباشد
چقدر باید با سعی و خطا بر خلاف علم اقتصاد به کشور خسارت زده شود (2223237) (alef-10)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۸:۰۵:۰۷
پیمانهای ارزی دو جانبه، امکان فروش به یک کشور و خرید از کشور دیگر را از بین میبرد. نمیشود نفت به هند فروخت و روپیه دریافت کرد در عوض کالا از المان خرید و روپیه به المان داد. روش پیشنهادی شما برگشت به دوران قبل از ضرب سکه و دوران تعویض کالا با کالا است. تجارت بین المللی را دشوار میکند و این دشواری به مراتب زیانش بیشتر است. دنیا مانند یک کشور است و برای این کشور که خود شامل کشورهای دیگر است، پول واحد لازم دارد.حال خصومت شما با امریکا سبب میشود تا به هر دری برای ضربه زدن به امریکا بزنید. من هم موافق با امریکا نیستم، اما دنیا نیاز به یک واحد پول قوی برای انجام معاملات دارد. (2223684) (alef-10)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۹:۰۲:۲۴
و ميتونه فرمايش اين عزيزمان درست باشه
چون ما با شكل پول مشكل نداريم , بلكه اين محتواست كه داره اقتصاد مارو تحت تاثير قرار ميده , حالا امروز دلار , فردا يوان و پسفردا يورو وووو
و بايد بنه اقتصادي خودمونو با تعامل اقتصادي با جهان ببريم بالا
وگرنه كه نيازي به مسكن موقت نيست و روزبروز بدتر از اين خواهد بود (2223802) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۰۹:۲۱:۵۱
اولاً این‌طوری ارز مملکت متنوع می‌شه. یعنی هم یورو داریم، هم یوان، هم دلار و هم ارزهای دیگه. ثانیاً یادتون باشه این‌طوری ما هم ریال می‌دهیم و به این شکل ارزش پول خود ما هم می‌تواند تقویت شود. (2226935) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۷ ۰۹:۲۳:۵۷
ما نفت به آلمان می‌فروشیم یورو می‌گیریم؛ اون‌وقت خودرو یا هر چیز دیگری که وارد کنیم، یورو می‌دهیم. قضیه به همین سادگی است. فقط باید قدری تلاش کنیم ارزش پول ما بالاتر برود تا کشورهای بیشتری به این کار علاقه‌مند بشوند. (2226937) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۴:۴۱:۵۰
وقتی آمریکا کشورها را تهدید می کند تا با ایران معامله نکنند، دیگر مهم نیست که آیا از دلار استفاده شود و یا ارز دیگری.
مهم تهدید امریکا به مجازات کشورها و شرکت هایی است که با ایران دادوستد می کنند.
ضمنا" خودمان بهای نفت را در بودجه سالانه به دلار تعیین می کنیم و اصولا" اقتصاد کشور بر مبنای دلار می چرخد! (2223239) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۴:۵۱:۵۷
قعلا که دولت یازدهم داره قیمت دلار می بره بالا تا وزراء بازرگانشون سودهای چندین تایی کنند چکار به کار این کارها داره (2223283) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۴:۵۲:۱۶
فعلا دلار و عشقه اونم دلار 3300 تومانی (2223284) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۴:۵۹:۴۳
Memorandom of Undrestanding یا به اختصار MOU ها در بین ایران و کشورهای زیادی منعقد شده. در زمینه های اقتصادی، فرهنگی، توریستی و ...

اما متاسفانه فقط در حد سفر هیاتهایی از دو طرف به کشورهای مقابل بوده و امضای تفاهم نامه. همین و تمام.

مهم پیگیری های آتی برای حصول عملیاتی این تفاهم نامه هاست که باعث میشه ایده یی مثل ایده دکتر توکلی جامه عمل بپوشه.

تیم اقتصادی در مدیریت اقتصاد داخلی ناتوان مانده، چه برسد به معاهدات خارجی.
1 سال از سال حماسه اقتصادی و نیز 3 ماه از سال جهاد اقتصادی گذشت ولی ...

دکتر طیب نیا در مدیران و معاونین ارشد باید تجدید نظر کنند. (2223311) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۶:۴۵:۵۳
بنده بعنوان یه اصلاح طلب --موافقم که از وزیر اقتصاد سوال شود و استیضاح بشه-چرا بورس باید این طوری بشه--به پیر به پیغمبر قسم پولدارها از بورس رفتند یه مشت بدبخت بیچاره فریب خورده مثل من ماندن توی بورس با 80 میلیون که به حرف همین مسولین گوش کردم پس انداز نزدیک به 7 سال کار کامندی رو اوردم توی بورس الان شده 30 میلیون ، کی میخواد جوایب منو بده --به قرآن محمد پول عروسی ام بوده زندگیم رفته چرا یکی نیست بیاد کمک کنه -- از طرف دیگه میان میگن شاخص 10% افت کرده- تجربه بنده نشان داده به ازای افت هر 10% شاخص ارزش سهام ، سهام داران در بورس 50% افت میکنه ملاک شاخص نیست.
من چه خاکی بریزم توی سرم. بزرگترین اشتباه رو کردم زندگیم رفته................ (2223537) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۵ ۰۲:۱۰:۲۱
عزیزم بورس همین قرار نیست تو همیشه سود کنی مردم این مملکت نمی دون سود چیه اصل بورس چیه بعد میان سرمایه گزاری می کنند ضرر می کنند اه و ناله می کنند این که شما همش سود کنی نزول می رفتی پولتو نزول می دادی به بانکها ارزوی یک شبه پولدار شدن تو کل ایران ریشه دوانده (2224417) (alef-10)
 
احمد ك
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۶:۴۸:۲۵
بحثي است كه ازقبل مطرح بوده ودر ساير كشورها تاكنون 47 پيمان بسته شده بحث بسيار ساده ودرمواردي ميتواند چند جانبه تسويه كرد ومارا دچار تحريم سوويفت هم نميكرد ولي بانك مركزي به ان علاقه اي نداشته بايد حرفهاي كارشناسي بانك را هم شنيد وچه بهتر كه بانك مركزي استدلال خود را در بستن پيمان از طرف دولت بيان نمايد وجالب است اين روش در نگهداري دارايي هاي بانك مركزي هم ميتواند كارگشا باشد كه درمواقع اضطرار برداشت در فرمان كشورهاي ديگر قرار نگيرد (2223544) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۱۸:۴۷:۰۳
شما دکتری اقتصاد داری ؟ (2223773) (alef-10)
 
فاطمه
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۲۱:۴۷:۲۱
نظر دکتر کاملا درسته. شماهایی که نظر دادین ابتدا کمی اقتصاد بخونید و یه کم هم سرچ کنید ببینید پیمان پولی دوجانبه اصلا چی هست. بعدا اظهار نظر کنید لطفا. (2223944) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۴ ۲۳:۳۹:۳۳
از نظر تئوری فرمایشتان صائب ولی از نظر عملی به نظر این کمترین تقریبا غیر ممکن است چون به فرض که چنین پیمانی را با هندوساتن برقرار کنیم با توجه به این که ما خام فروش هستیم و کشور هند صادر کننده است مجبوریم روپیه دریافت نماییم پس منطقا باید از هند کالا دریافت نماییم چون روپیه فقط در هند ارز معتبری است مساله دیگر تکان های اقتصادی مانند تورم و یا دیگر فاکتورها ای مخرب کشورهایی از این دست است که منجر به عدم ثبات می باشد.راه برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور عزیز ما خروج از خام فروشی و رفتن به سوی اقتصاد تولید محور است و لازمه آن تنش زدایی با ایالات منحده (خواهش می کنم با تسلیم و بیگانه پرستی اشتباه نشود) و نوغی protectionism است یعنی توجه زمامدار محترم به داخل کشور معطوف گردد وگرنه با توجه به قدرت بالاتر حریف با بحران های مقطعی سرمان را مشغول می کنند و فرصت توسعه اقتصادی را از ما می ربایند.باز تکرار می کنم در جهان با کشوری مانند چین روبه رو هستیم که ذاتااز ایالات متحده متنفر است ولی توانسته با آن کار کند و تنش ها را با این کشور مهار کند. (2224220) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۰۵ ۰۰:۵۲:۲۵
یه مدت اومدن با ارز غیر دلار تجارت کردن دچار ضرر سنگین شدن چون هزینه تبدیل ارز رو باید ایران میداد. اینو یکی از روسای بانک مرکزی گفت...برید تحقیق کنید. (2224339) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.