توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 179935
متحدین و متفقین جنگ سوریه
علیرضا فرقانی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۳۲
پیش از این به اسرائیل هشدار داده شده بود که متفقین جنگ سوریه هرگونه حمله نیروی خارجی به سوریه را باید از چشم اسرائیل ببینند که در نتیجه باید جواب هر حمله ای به خاک سوریه را با حمله ویران کننده به اسرائیل پاسخ دهند و اینجاست که ایران بر اساس خط مشی اعلان شده به کمک کشور حمله کننده به اسرائیل می شتابد و کار اسرائیل را برای همیشه یکسره خواهد کرد. (انشاالله)

در تحلیل پیش رو قصد شبیه سازی کامل و تنانطر یک به یک جنگ جهانی دوم و جنگ سوریه نیست. هدف استفاده از برخی تعابیر معروف به جهت آشنایی پیشین مخاطبین با آنهاست.

متحدین جدید: اسرائیل-آمریکا- فرانسه-قطر-ترکیه-عربستان . کشورهایی که همچون استاندارد پایه های پیمان روبرتو (روم،برلین،ترکیو) میتوان در لیست متحدین جنگ سوریه قرار داد.این کشورها در جنگ سوریه تهاجمی عمل کرده و ضربه اولی حرکت می کنند .

اسرائیل مرکز هماهنگی های متحدین علیه سوریه است. کشورهایی که وجود تیم حاکم فعلی بر سوریه را نافی و ناقض منافع خود در منطقه می بینند. یکی از شاهدان این ادعا موضع اخیر آمریکا پس از حمله اسرائیل به خاک سوریه بود که بن رودس، معاون مشاور امنیّت ملی آمریکا گفته بود : سوریه نباید با انتقال سلاح به حزب‌الله کمک کند.

بنا به اذعان سرگئی لاوروف (وزیر امور خارجه روسیه) هم که گفته بود تلاش برای سرنگونی نظام اسد و تغییر نظام در آن جزئی از یک بازی ژئوسیاسی بزرگتر در منطقه است که در نهایت ایران را هدف قرار می‌دهد . هرچند قرار نبود روسیه زودتر از موعدش این موضوع را رسانه ای کند اما این اتفاق افتاد تا روسیه باری دیگر با دفاع خود از تمامیت سوریه بر سر ایران هم منتی گذاشته باشد. علی ایحال همانطور که مطرح شد هدف نهایی تمام برنامه ریزی های متحدین جنگ سوریه "ایران" است. از آنجایی که انقلاب های مردمی منطقه که علاوه بر انسانی بودن رنگ و بوی اسلامی نیز دارد تنها با نابودی ایران است که می توان بارقه هایی از امید برای گسترده تر نشدن این انقلاب ها در اقصی نقاط جهان به تاسی از ایران اسلامی را مشاهده کرد.

البته و صد البته که متفقین جنگ سوریه با محوریت ایران هم چنین تصوری از وجود اسرائیل در منطقه دارند که ادامه حیات اسرائیل در تعارض با حیات برخی دولت ها و تفکرات است. پس حمله و نابودی کامل اسرائیل از روی کره زمین تنها راه حل این مشکل است. مشکلی که اگر در این فرصت طلایی حل نشود معلوم در چه زمان دیگری این شانس به ما روی میاورد.

متفقین جدید: ایران-روسیه-سوریه-حزب الله لبنان . کشورهایی که مانند متفقین جنگ جهانی دوم بر مبنای تدافعی بودن تقسیم می شوند و ضربه دومی عمل می کنند یعنی پس از آنکه مورد هجوم و حمله قرار گرفتند در مقام دفاع برمی آیند. می توان پیمان متفقین را به اختصار "راسل" (روسیه-ایران-سوریه-لبنان) نامید.

یک از تفاوت های عمده جنگ سوریه با جنگ جهانی دوم در تعداد کشورهای اصلی در دو جبهه است. در جنگ جهانی دوم متحدین که کشورهای پیشرو یا مهاجم بودند در اقلیت بودند و متفقین که شکار آن شکارچیان و قربانی زیاده خواهی های آنان قرار گرفته بودند در اکثریت. در حالی که در جنگ سوریه این قضیه کاملا برعکس است. بدین معنی که دو کشور هدف برای قربانی شدن تنها سوریه و ایران است و نهایتا چند کشور معدود دیگری در حمایت از اینان بر می خیزند اما کشورهای یاغی و سرکش که دیگر تاب سیاست های الهام بخش ایران اسلامی و سوریه به عنوان پل ارتباطی ایران با حزب الله لبنان است را ندارند بسیار زیادند. هرچند کمتر از ۱۰ کشور در محور اصلی متحدین جنگ سوریه هستند اما اکثر دیگر کشورهای بیرون گود بارها و بارها به حمایت مادی و معنوی از ایشان قدم برداشته اند.

جنگ سوریه برنده ندارد

یکی دیگر از تفاوت های عمده جنگ سوریه که در نهایت به جنگ جهانی سوم ختم خواهد شد با جنگ جهانی دوم در زمین بازی است. در جنگ سوریه بر خلاف جنگ جهانی دوم شروع بازی در زمین یک کشور و به زعم بازیگران مهاجم پایان آن در کشور دومی به نام ایران است اما شباهت این دو جنگ آنجایی به هم نزدیک می شود که متفقین با محوریت ایران بازی را در خارج از خاک این دو کشور دنبال خواهند کرد و در صورت شورع بازی اصلی تمام کشورهایی که منافع متحدین با محوریت آمریکا را تامین می کنند آماج حملات قرار خواهند گرفت و جنگ جهانی دیگری صورت می گیرد. این بازی بنا به تحلیل نویسنده هیچ برنده ای ندارد و به اصطلاح معروف باخت-باخت برای طرفین خواهد بود. از آنجایی که شماری از کشورهای دو تیم دارای سلاح هسته ای هستند به محض اوج گیری جنگ در مقیاس های واقعی استفاده از سلاح هسته ای حداقل برای ترعیب دشمن باعث ترغیب دیگر کشورها برای استفاده از سلاح های هسته ای خود می شود که دیگر هیچ آینده ای را نمیتوان جز نابودی برای بشریت پیش بینی کرد. اما قبل از استفاده از سلاح هسته ای پیش بینی تلفات انسانی در جنگ جهانی سوم حداقل پنج برابر جنگ جهانی دوم یعنی حدود ۲۶۰ میلیون نفر خواهد بود.

دکترین حمله پیشدستانه از دیدگاه حضرت علی (ع)

از آنجایی که محور کشورهای متفقین جنگ سوریه مسلمان هستند گوشزد کردن خطبه ۲۷ نهج البلاغه به دولتمردان و ملتهای مسلمان نه تنها خالی از لطف نیست که عمل کردن به آن نیز ضامن امنیت و سعادت امت های مسلمان خواهد شد.

حضرت علی (ع) فرموده اند:

" آگاه باشيد من شب و روز، پنهان و آشكار، شما را به مبارزه با دشمنانتان دعوت كردم و گفتم پيش از آن كه آنها با شما بجنگند به آنان حمله كنيد، به خدا سوگند، هر ملّتى كه درون خانه خود مورد هجوم قرار گيرد، ذليل خواهد شد. امّا شما سستى به خرج داديد، و خوارى و ذلّت پذيرفتيد، تا آنجا كه دشمن پى در پى به شما حمله كرد و سر زمين‏ هاى شما را تصرّف نمود.

شگفتا شگفتا به خدا سوگند، اين واقعيّت قلب انسان را مى‏ميراند و دچار غم و اندوه مى‏كند كه دشمنان در باطل خود وحدت دارند، و شما در حق خود متفرّقيد.زشت باد روى شما و از اندوه رهايى نيابيد كه آماج تير بلا شديد. به شما حمله مى ‏كنند، شما حمله نمى‏ كنيد با شما مى ‏جنگند، شما نمى ‏جنگيد اين گونه معصيت خدا مى‏ شود و شما رضايت مى‏ دهيد. به خدا سوگند كه از شمشير گريزانيد."

هرچند نویسنده بارها نظر مثبت خود را مبنی بر حمله پیشدستانه به اسرائیل اعلام کرده بود اما در حال حاضر بعد از حمله رسمی اسرائیل به خاک سوریه دیگر هیچ بهانه برای عدم حمله چند جانبه تمام عیار به خاک اسرائیل باقی نمانده است.

امید است محو کامل اسرائیل از روی کره زمین.(انشاالله)


**علیرضا فرقانی/ این مقاله تنها نظر شخصی نویسنده است*
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.