نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 254436
قادری با انتقاد از عدم نظارت دقیق بر موسسات مالی:
عدم نظارت بانک مرکزی تعارفات است یا معادلات پشت پرده
بخش اقتصادی الف، 10 دی 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۹
مصاحبه برنامه پایش با مسئول یکی از شعبات یک مؤسسه اعتباری بار دیگر عدم نظارت بانک مرکزی بر موسسات مالی و اعتباری را ثابت کرد.

مسئول شعبه، در پاسخ به پرسش خبرنگار که از او پرسیده بود در حال حاضر نرخ سود سپرده های این موسسه چقدر است ، تصریح کرده بود نرخ سود سپرده های این موسسه در حال حاضر ۲۹ درصد است.

مسئول این شعبه در پاسخ به اینکه آیا شما تحت نظارت بانک مرکزی هستید یا نه گفت: بله ما تحت نظارت بانک مرکزی هستیم و هیچ ترسی نداریم که این سود را به سپرده های خود می دهیم. موسسه ما یک موسه قدیمی است و شما با مراجعه به شعبه ما پول خود را در موسسه ما سرمایه گذاری کنید.

جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتگوی با الف در این ارتباط گفت: من اعتقاد دارم بانک مرکزی نظارت دقیقی بر عملکرد موسسات مالی و اعتباری و بانک ها ندارد، اکنون اعداد و ارقامی که موسسات و بانک ها از میزان سود سپرده ها اعلام می کنند با مصوبات شورای پول و اعتبار و مصوبات بانک مرکزی در تضاد است.

قادری ادامه داد: این ایراد و اشکال وجود دارد که اگر بانک مرکزی مسئول سازماندهی بازار پولی است چرا جلوی اینگونه تخلفات را نمی گیرد. اگر در این راه مشکل قانونی وجود دارد که از مجلس مجوز قانونی بگیرند، اگر مشکل قانونی برای برخورد و نظارت وجود ندارد چرا بانک مرکزی با متخلفان برخورد نمی کند.
این نماینده مجلس گفت: این سوالاتی که همواره وجود داشته و متاسفانه بانک مرکزی پاسخی برای اینکار ندارد. اقدامی که مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در مورد رئیس بانک مرکزی کرد، حداقل ابزار نظارتی مجلس بر بانک مرکزی را نیز گرفت.

وی در پاسخ به اینکه علت عدم برخورد بانک مرکزی با این گونه موسسات چیست گفت  من فکر می کنم تعلل در وظایف از علت های عدم برخورد است و گرنه بانک مرکزی به راحتی می تواند چنین تخلفاتی را شناسایی و برخورد کند. دلیل عدم برخورد بانک مرکزی با این موسسات نیز برای ما هم روشن نیست دلیل عدم برخورد بانک مرکزی تعارفات است یا معادلات پشت پرده است را نمی دانم ولی هر چه باشد بانک مرکزی موظف است برخورد کند.
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۰ ۱۰:۰۲:۳۷
سالهاست که شبکه ای در سیستم بانکی و بورس بصورت باند نشکیل شده و از رانت برخوردارند. موضوع ربط خاصی به دولت تدبیر نداره. باید سیستم مدیریتی کلا پالایش بشه. (2575271) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۰ ۱۰:۵۷:۳۹
یه جاهایی هم که دارن سود مناسب به ملت می دن شماها بیخیال نمیشید
به فکر اون بنده خدا بازنشسته ها باشید
اونا چه این سودو بدن چه ندن سفته بازی و اخلال تو نظام بانکی رو انجام می دن ( حتی بانکای دولتیش که این سودو نمی دن) پس بذارید حداقل ملت هم ذینفع بشن آقا (2575394) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۰ ۱۰:۱۰:۰۱
برخورد کند ؟ چه برخوردی کند ؟!!چاقو که دسته خودش را نمیبرد جانم . اول باید منتظر باشند تا این موسسات پولهای مردم را جمع کنند تا تبدیل به یک ثرمایه عظیم شود و بعد اعلام کنند مردم سرتان را کلاه گذاشتیم و این موسسه غیرمجاز بود و صاحبش هم هم اکنون متواری . حالا شما بیایید شکایت کنید تا ببینیم چه لطفی در حقتان میتوانیم بکنیم . من دزد دست این موسسات بانکی هم نمیدهم در تعجب هستم که مردم چگونه پول خود را به انها میدهند . (2575290) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۰ ۱۰:۱۶:۵۶
متاسفانه سیف چون خودش مدیر عامل بانک بوده بیشتر منافع بانکها و موسسات برایش مهم است تا تولید وبورس...هشدارها واخطارهایش هم بیشتر در حد حرف وبرای بستن دهان منتقدین است تا واقعی ودلسوزانه... (2575303) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۰ ۱۰:۳۹:۴۶
نه تعارفات است نه معادلات پشت پرده
بلکه سالهاست که در سیستم مالی بانک و بورس باند تشکیل شده
این باندها امتیازات ویژه برای هم قائل می شوند. (2575352) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۰-۱۰ ۱۰:۴۰:۲۳
نه معامله پشت پرده اي هست و نه تعارف، مسئله ترسه ، ترس .. اين موسسه ها براي نهاد هاي پر قدرت ..... هستند كه اصلا بانك مركزي كه هيچ ، رييس جمهور هم باشون صحبت نميتونه بكنه ، وگرنه كه الان من برم ي مغازه سبزي فروشي اجاره كنم ، تا درشو وا نكردم اماكن مياد پلمب مي كنه ، چه برسه به بانك (2575353) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۲۳:۴۹:۲۶
كاملا نظر شما صحيح است (2602270) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۲ ۰۰:۲۳:۳۱
به نظر اينجانب در شرايطي كه افت أرزش پول در مدت ١٠ ماه ١٧٪ باشد كه حتما تا اخر سال به ٢٠٪ خواهند رسيد و اينده روشني هم ندارد و شايد در سال ١٣٩٤ بالا تَر از ٢٥ الي ٣٪ هم باشد بهره ٢٩٪ رقم معقولي به نظر مي رسد و رقم كمتر از ان به معني بستن دست سپرده گذار به نفع بإنكهاي خصوصي در جهت ملك كه خود به تنهايي اماده شغله ور شدن قيمّت است مي بندد

پول بايد از بنيه قوي شود كه ان هم سراير شدن ان از طرف بأنك مركزي به طرف جامعه به وفور با قيمّت ارزانتر باشد

به عقل بي سواد إينجانب هيچ عملي در دنيا ي اقتصاد با زور به نتيچه نميرسد

مانند اينكه به يك كارمند متعادل ما هيانه ١٥٠٠٠٠٠ تومان حقوق بدهيم در حاليكه اگر ايشان روزي فقط ٢عدد سنگگ تهيه كند برابر يك بيست و پنجم درامدش هزينه نان ايشان است
أجاره منزل؟
اياب و ذهاب؟
پوشاك؟
هزينه تحصيل فرزند؟
خورد و خوراك؟
أب برق. گاز. بنزين

چگونه ميتوان و با چه محاسباتي أسانيد محترم مانند جناب آقاي طبيبيان اقتصاد دان يا سرور بزرگوارجناب آقاي پور محمدي رئاست محترم بازرسي انتظار صداقت از أين حقوق بگير دارند ؟
لطفا من را راهنمايي بفرماييد يا حدا قل خودمان را گو ل نزنيم

پس با أين عمل فقط رَآه برأي رانت حواران همراه ميشود
نه به مردم و نه توليد كننده
گرفتن پول به زور تهديد و بخشنامه از سپرده گذار و تحويل ان به بانكها به قيمتي كه بعد از يكسال
كه حتي با احتساب سود ٢٢ء٪ نميتواند أرزش گذشته را حفظ كند (2602351) (alef-3)
 
پیمان
۱۳۹۳-۱۰-۱۰ ۱۲:۱۲:۲۵
من نمی‌فهمم یه موسسه‌ای پیدا می‌شه میگه بیا به من پول بده من سالی اصلا ۴۰ ٪ بهت سود می‌دم. مشکلش کجاست. دیگه خودش می‌دونه چطور باید این کار رو بکنه.

منتها بانک مرکزی باید حواسش به این باشه که این موسسه آیا واقعا کاری می کنه که بتونه ۴۰٪ سود بده. آیا واقعا اینقدر سرمایه و سودآوری داره؟ اگر داره به نظر من مشکلی نیست.

مشکل اونجاست که بگه ۴۰٪ و بعد از یکی دو سال بگه ندارم و ورشکست بشه و کلی پول مردم معلوم نشده باشه کجا رفته. (2575539) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۰ ۱۲:۱۲:۳۴
موضوع در دو مطلبه اول اینکه این موسسات 30 درصد منابع خودشون رو باید در اختیار بانک مرکزی بذارن .و مطلب بعدی اینکه بانکهای دولتی منابع خودشونو به این موسسات میدن تا اینا براشون کار کنن و در آمد بیشتری داشته باشن . بعبارتی از طریق این موسسات قانون رو دور میزنن. (2575540) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۱ ۱۲:۱۲:۵۳
همه اقتصاد کشور فساد ومعامله است (2578215) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.