نظر منتشر شده
۲۶۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 150035
نقدی بر یادداشت یک پزشک:
چند نکته درباره طب مدرن و طب سنتی
میثم مهدیار، پنجشنبه 24 فروردین 91
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۵۴
مدتی است که سایت الف میزبان مناظره ای پیرامون طب سنتی و طب مدرن است و طرفداران و منتقدان هر دوطیف دیدگاههای خود را بیان می کنند. در جدید ترین مطالب منتشره در سایت یکی از پزشکان با ارسال یادداشتی با عنوان "نقدی بر ادعاهای آقای روازاده" ابتدا دکتر روازاده را مصداق کامل طب سنتی گرفته اند و چون به برخی دعاوی ایشان انتقاد داشته اند کل طب سنتی را زیر سوال برده اند.

لازم به ذکر است نزدیک دو دهه است که در غرب به خاطر انتقادات فراوانی که به عوارض طب مدرن شده است "طب مکمل" و "طب کل گرا" کم کم جایگزین طب مدرن کلاسیک شده اند و در واقع روشهای طب سنتی به کمک روشهای مدرن آمده اند تا از عوارض آن بکاهند. اما هنوز این جایگزینی ها در ایران رایج نشده،عده ای شمشیر از رو بسته اند. اما با توجه به اینکه هم در یادداشت این دوست عزیز و هم در کامنتهایی که در ذیل مطالبی که در بالا به آنها اشاره شد، بعضا دیدگاههای تاریخ گذشته(هر چند دوست ندارم این عبارت را به کار ببرم) اما رایجی(مخصوصا در ایران) در مورد "علم" وجود دارد لازم دیدم نکاتی را خدمت این دوست عزیز و همفکرانشان (که البته کم تعداد هم نیستند و تقریبا همه رسانه های جمعی مخصوصا صدا وسیما میزبان هر روزه آنان است ولی کمترین نقد به طب مدرن را با بدترین الفاظ پاسخ می دهند) عرض کنم.

البته من در مقام رد یا قبول دعاوی جزیی امثال آقای روازاده یا مخالفانشان نیستم و فی المثل نمی توانم اثبات یا رد کنم که "نمک دریا ید دارد یا خیر!" بلکه بحثم هستی شناسانه و معرفت شناسانه است. بحثهایی که متاسفانه در دانشگاههای ما کمتر به آنها پرداخته می شود. در ادامه در چند بند سعی می کنم بتوانم منظورم را به خوانندگان برسانم و آماده دریافت اظهار نظرهای دوستان در این باره هستم.

۱-حدود چند ماه پیش مادرم دچارعارضه ای در ستون فقرات کمر یا همان" دیسک کمر" شد. مادرم را نزد هر دو نوع پزشک سنتی و مدرن بردم. در مرحله اول حدود ۵  فوق تخصص در بیمارستان های به اصطلاح ممتاز تهران مادرم را معاینه کردند.هنگامی که خدمت این پزشکان می رسیدیم آنها در ابتدا فقط به عکس های "رادیولوژی" و "ام آر آی" نگاه می کردند و بعد از چند سوال خیلی ساده که "آیا خیلی درد دارید؟ چه وقت درد شما بیشتر می شود؟ و..." بالاجماع جراحی فوری ستون فقرات را تجویز می کردند. وقتی سوال می کردیم که آیا با این عمل این عارضه برطرف خواهد شد یا امکان بازگشت دارد هیچکدام برطرف شدن عارضه را تضمین نمی کردند.
بعد از آن به پیشنهاد یکی از اساتید دانشگاه، مادرم را نزد یک طبیب سنتی بردم.در مراجعه اول ما حدود یک نیمروز میهمان این طبیب بودیم. طبیب مزبور بعد از آنکه با دست خود نبض بیمار را گرفت، اطلاعاتی در مورد احوالات فیزیولوژیکی مادرم داد و مادرم با تعجب همه ی آنها را تایید کرد. بعد از آزمون چند داروی گیاهی و رصد احوالات ظاهری ایشان که حدود چند ساعت طول کشید، یک رژیم غذایی خیلی ساده تجویز نمود و در خواست کرد بعد از یک هفته اگر نشانه های مثبتی در بیمار دیدیم دوباره به ایشان مراجعه کنیم.( در واقع من ابتدا مردد بودم که آیا بعد از یک هفته دوباره به ایشان مراجعه کنم یا خیرچون با خود می اندیشیدم که دیسک کمر که معمولا بر اثر فشار کاری زیاد ایجاد می شود چه ربطی می تواند به رژیم غذایی داشته باشد؟ ). به هر حال این نسخه را عملی کردیم و پس از چند روز مادرم اظهار کرد که "هنوز در ناحیه کمر، درد شدیدی احساس می کنم اما حس می کنم که کلیه هایم به کار افتاده اند و دردهایی که در ناحیه پا و زانو داشتم و نیز بی خوابی شبانه ام کمی التیام یافته است". همین نشانه ها باعث شد که بعد از یک هفته دوباره به نزد آن طبیب برگردیم. وقتی شرح ماوقع را دادیم طبیب متوجه شد که ما نسخه ایشان را ناقص انجام داده ایم و از ما خواست که تا وقتی درست عمل نکرده
بیماریهایی که این روزها گریبان کودک و بزرگ و... گرفته است. صفهای طولانی در درمانگاهها و مطبها وداروخانه ها، پیری های زودرس و مرگهای ناگهانی جوانان، اختلالات روانی و افسردگی های شایع، اضطراب و استرس همگانی و..... کافی است همه اینها را با طراوت و شادابی پدربزگ ها و مادر بزرگهای مان مقایسه کنید.
ایم باز نگردیم. همانجا از طبیب درباره نسبت این رژیم غذایی و دیسک کمر سوال کردم. ایشان جوابی اقناع کننده به من دادند که به نظرم پایه ی اصلی طب سنتی است. ایشان گفتند که "بدن ما انسانها مانند دیگر حیوانات "خود درمان" است! یعنی اگر سیستم بدن به طور مناسب و بهینه عمل کند بایک تغذیه مناسب و نیز استراحت اغلب عارضه ها و بیماری های داخلی و خارجی خود به خود بعد از مدتی رفع خواهند شد. این کار در بدن توسط شبکه خون رسانی  که در همه جای بدن گسترده شده است انجام می گیرد. در حقیقت اگر با تغذیه مناسب کلیه ها به کار افتاده و تصفیه خون به خوبی صورت بگیرد و عمل خون رسانی هم درست انجام شود بعد از مدتی استراحت ، امید زیادی وجود دارد که اغلب عارضه ها درمان شوند". الان چند ماهی از آن ماجرا گذشته و مادرم بعد از استراحت بهبودی نسبی یافته اند.

بعد از مدتی یکی از دوستان نیز پیشنهاد کرد که به یکی از پزشکان سنتی دیگر مراجعه کنیم.این پزشک که فارغ التحصیل رشته پزشکی بود بعد از مدتی مطالعه و آموزش در کشور چین به طب سنتی روی آورده بود.قبل از معاینه ی مادرم ایشان پرونده ای تشکیل داده و تمام اطلاعات مورد نیاز از جمله رژیم غذایی، علائق غذایی، علائق و رفتارهای فردی و اجتماعی ایشان را اخذ و ثبت کردند. بعد از معایناتی اظهار کردند که یکی از علت های اصلی بیمارهای مادرم افسردگی ایشان است (ناراحتی ای که مدتی بود به علت فوت دایی ام ایجاد شده بود) و تا این ناراحتی ها برطرف نشوند درمان خیلی موثر نیست. همچنین ایشان بر اساس مزاج طبیعی مادرم(منظور طبیعتهای چهار گانه ی گرمی ، سردی ، سودا و صفرا) رژیم غذایی و گیاهان دارویی خیلی ساده ای را تجویز کردند و از غذاهایی پرهیز دادند. همچنین توصیه هایی در مورد نوشیدن آب به شیوه خاصی داشتند. در ادامه نیز در مورد نحوه غذا خوردن صحیح از جمله جویدن کافی غذا ،نخوردن آب قبل و بعد از غذا و... نیز توصیه هایی کردند. همچنین حجامت و فصد را نیز در سم زدایی از شبکه خونی موثر دانستند و... .همانطور که در بالا اشاره کردم مادرم اینک از صرافت جراحی گذشته است و با استراحت و رژیم های غذایی پیش گفته تا حدود زیادی بهبودی خود را بازیافته است.

۲- بحثم را با ذکر یک خاطره کلاسی در مقطع کارشناسی ارشد خودم ادامه می دهم. استادی داشتیم به شدت علم زده و مخالف با فرهنگ و سنت بومی ! روزی ایشان در یکی از اظهار نظرهایشان فرمودند که : "ببینید بچه ها! دین باید بتواند خودش را با علم روز سازگار کند. مثلا اینکه خود من در باغم سگ نگهبانی دارم که خیلی به هم علاقه داریم! چرا اسلام حکم فقهی داده که به سگ دست نزنید؟ در صورتی که این سگ حیوان بسیار مهربان و وفاداری است. بله! در گذشته که علم پزشکی پیشرفت نکرده بود و بیماری هایش کشف نشده بود این حکم درست بود اما الان که پزشکی پیشرفت کرده و مشخص شده که سگ سه عامل بیماری زا بیشترندارد و می توان از بیماری هایش جلوگیری کرد، پس اسلام نیز باید در این حکم خود تجدید نظر کند." از استاد اجازه خواستم و عرض کردم: " به نظر شما آیا علم پزشکی امکان پیشرفت بیشترندارد؟ آیا علم تا حال کشفیات قبلی خودش را نقض نکرده؟ آیا دستاوردهای تجربی بشر مطلق هستند؟آیا امکان ندارد که چند سال دیگر به این نتیجه برسند که سگ چند عامل بیماری زای دیگر نیز دارد و شاید برخی بیماری های امروزین که منشا آنها نامشخص است در اثر همین مراودات انسانی با سگ ها باشد؟! پس چرا در مورد احکام دینی که از یک منبع فوق عقل و تجربه بشری(که از قضا خالق وی نیز بوده است) صادر شده است اینگونه زود قضاوت می کنید؟"

۳- این تلقی از علم یعنی مطلق انگاری علم جدید و نفی دین و سنت نه فقط مختص این استاد که ویژگی دوران جدید(عصر مدرن) است. عصری که البته حدود پنج دهه است که پایان یافته است.
در حقیقت طب مدرن شاخه ای از علم مدرن است و در دهه های اخیر نیز علم مدرن با چالشهای فراوانی مواجه شده است. علم مدرن بعد از رنسانس و بعد از دوران روشنگری در قرن هجدهم در غرب ، با غرور تمام همه دستاوردهای گذشته را به کناری نهاد و با ادعاهای جهانشمولی ، واقع نمایی،جدایی دانش از ارزش ، تخصص گرایی و... ، با داعیه ی فراهم کردن سعادت بشری در روی زمین گسترش یافت. اما بعد از جنگ جهانی دوم که منجر به قتل عام هزاران نفر توسط ایدئولوژی های مدرن مثل نازیسم و فاشیسم شد و همینطور بحرانهای اقتصادی و اجتماعی و زیست محیطی ای که رخ داد نگرشها به علم مدرن عوض شد و چرخشهای پست مدرن و فرا مدرن هم در علوم تجربی و هم در علوم انسانی شکل گرفت. در این چرخشها حجیت علم و به تبع آن عقل مدرن به زیر سوال رفت و رجوع دوباره به سنتها و فرهنگ های بومی در دستور کار قرار گرفت. عالمان علم پژوه متوجه شدند که علم پدیده ای جهان شمول نیست و مولفه های فرهنگی و بومی (شامل عناصر سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی ) بر تاسیس و تکوین یک علم تاثیر می گذارند.هر بومی باید متناسب با سنت و فرهنگ خود اقدام به تولید علم کند و گرنه ترجمه و انتقال علم از یک بوم دیگر چالشهایی را برای ساکنان بوم پذیرنده ایجاد خواهد کرد. علم و تکنولوژی خنثی نیستند و هر جا به کار گرفته شوند فرهنگ خاص خود را می گسترانند. امثال کوهن و فایرابند و رورتی و فوکو در فلسفه و تاریخ علم، منادی همین چرخشهای
علم سنتی(طب سنتی) قبل از اینکه یک دانش عملی باشد جزوی از یک نظام معرفتی است. نظامی که در آن انسان با طبیعت و جهان پیوند می خورد. نظامی که در آن انسان زیاده خواه، مصرف گرا ومنفعت طلب نیست
جدید بودند. اینک،عالمان در غرب دیگر خود را از تجربیات فرهنگ های بومی در علوم انسانی و علوم تجربی محروم نمی کنند.

به طور مثال از منظر پل فایرابند یکی از فیلسوفان متاخر علم " علم(مدرن) تنها يكى از اشكال ممکن انديشه است كه توسط برخي انسانها به وجود آمده، اما ضرورتاً بهترين آنها نيست و دستاوردهاي علم جديد هم نمي تواند برتری علم جديد را بر ديگر نظامهاي معرفتي اثبات كند..." وی همچنین در جای دیگری می گوید:" پس چرا آنچه که با اصول «عقل‌گرایی انتقادی» همسازی ندارد پوچ و باطل بشماریم و یا حتی علمی ندانیم؟، چرا آنها را مایة پیشرفت ندانیم در حالی که به طور روشنی پیشرفت‏های کیفی و بنیادی علم ـ آنچه در شرایط فعلی علم به حساب می‏آید ـ در عرصه‏هایی صورت گرفته‏است که نوعاً در روزگار تولید آن غیر‏علمی تلقی شده‏است؟ نظیر آرای گالیله و کپرنیک، که کاملاً از سنت علمی زمانة خودشان دور بوده‏است، یعنی آنچه که ما امروزه علم می‏شناسیم در آن روزگار، طرقی غیر‏معقول و غیر‏علمی تحصیل شده بوده‏است."

اتفاقا وی اشاره ای به طب سنتی دارد و در ادامه می گوید:" چرا پزشکی چینی (طب سوزنی) علم نباشد... این طب پنجاه سال پیش صرفاً یک فرایند غیر‏علمی و بی‏ارزش شمرده می‏شد، معیاری که آن را بی‏ارزش یا غیر‏علمی می‏کرد حقانیت خود را از کجا آورده بود؟، اگر معیاری برای آن وجود ندارد ـ که ندارد یعنی «عقل‌گرایی انتقادی» از توجیه خودش عقیم است ـ پس چرا طب چینی علم نبوده، و چرا فعلاً برخی چیزها را علم ندانیم و یا معقول نشماریم، اینکه با معیارهای ما نقد نمی‏پذیرد، دلیل نفی عقلانیت از آن نمی‏شود". البته دعاوی فایرابند تنها یکی از این موارد است و برای آشنایی بیشتر می توانید به آرای امثال کوهن ، فوکو، رورتی،جنکینز، لیوتار و... مراجعه کنید.

تاثیر همین دعاوی باعث گردیده است که اینک در دپارتمانهای علم شناسی در بریتانیا و کانادا و آمریکا کرسی های جادوشناسی ، خرافه شناسی، فرهنگ شناسی و... تشکیل شوند و بررسی فرهنگ های بومی قبایل دور افتاده و استفاده از تجربیات آنها در درمان ها و... در اولویت قرار بگیرد اما مانند همیشه که از غافله علم دنیا عقب هستیم متاسفانه اینک نیز دانشجویان و حتی اساتید ما (از جمله علوم پزشکی ها)از این تحولات جا مانده اند.همانطور که قبلا هم اشاره کردم دانشکده های طب سنتی اکنون در غرب جای خود را یافته اند و طب مکمل یا طب کل گرا جایگزین طب مدرن کلاسیک شده است.

4- حالا با توجه به دو روایت شخصی فوق و مطالبی که در ادامه به آنها اشاره کردم می خواهم به مقایسه برخی از ویژگی های طب مدرن(علم مدرن) و طب سنتی(علم سنتی) بپردازم:

الف) علم مدرن و بالتبع طب مدرن جزء نگر و تخصص گراست. یعنی تحلیل اجزا و عناصر را بدون توجه به دیگر اجزا و رابطه آنها با یکدیگر انجام می دهد. پزشک مدرنی که برای درمان ستون فقرات خود به او مراجعه کرده اید کاری به این ندارد که مثلا آیا کلیه شما مشکل دارد یا خیر؟ و آیا عمل تصفیه خون را به درستی انجام می دهد یا خیر؟ او فقط عکس "ام آر آی" را می بیند و بس. در حالیکه علم سنتی(طب سنتی) کل نگر است. اجزا بدن را به مثابه یک سیستم به هم پیوسته می بیند که با هم در ارتباط متقابل هستند و نمی توان یک جزء را بدون توجه به اجزای دیگر بررسی و درمان کرد.
همچنین طب مدرن چون جزء نگر است برای رفع سریع سرماخوردگی و ذکام بیمار آنتی بیوتیک تجویز می کند. اما توجه ندارد که این آنتی بیوتیک سردرد تو را خوب می کند اما بر روی دستگاه گوارشت تاثیر نامطلوب دارد و حتی سپر ایمنی بدنت را ضعیف می کند چون جدیدا دریافته اند که آنتی بیوتیکها ویروسها را در برابر داروها مقاوم تر می کنند! تا جایی که در دراز مدت دیگر هیچ دارویی کارگر نمی شود و شاید همین داروهای جدید به گفته برخی از همین پزشکان در ایجاد دهها بیماری و سرطان جدید که هنوز نه منشا آنها و نه درمان آنها شناسایی نشده ، بی تاثیر نبود اند. بله! بشر جدید دارد تلاش می کند که برای این بیماری های جدید درمانی بیابد ولی همین جزء نگری در درمان و نیز تولید و تجویز داروهای شیمیایی با تاثیر سریع ، آیا مجددا باعث ایجاد امراض روحی و جسمی جدیدتری نشده اند؟(البته این اتفاق فقط در طب نیست. در عرصه های دیگر زندگی اجتماعی نیز ورود تکنولوژی جزء نگر به سلامت نفس و جسم انسان آسیب رسانده است. تلویزیون آمده است که ارتباط او را تسهیل کند اما اولا بر قوای دماغی او تاثیر گذاشته و وی را کودن تر! کرده و نیز تاثیرات نامطلوبی بر ارتباطات خانوادگی گذارده است)

ب)علم مدرن(طب مدرن) عینیت گرا(ابژکتیو) ست. او تنها عکس" ام آر آی" را می نگرد و بس! بیمار در نظر او تنها یک ابژه است و بیمارهر کسی با هر سابقه شخصی
این آنتی بیوتیک سردرد تو را خوب می کند اما بر روی دستگاه گوارشت تاثیر نامطلوب دارد و حتی سپر ایمنی بدنت را ضعیف می کند چون جدیدا دریافته اند که آنتی بیوتیکها ویروسها را در برابر داروها مقاوم تر می کنند!
و خانوادگی و اجتماعی باشد برای او تفاوتی ندارد. او دانش را از ارزش جدا می بیند. از نظر او مسائل روحی و روانی و اخلاقی ربطی به عارضه های درونی انسان ندارند. درصورتی که علم سنتی(طب سنتی) دانش را جدای از سنت ها ، تجربه ها و ارزشهای فرهنگی نمی بیند. وی می داند روح و روان انسان بر جسم انسان تاثیر گذار است.(داستان ابن سینا و تب جوانک عاشق را به یاد بیاورید!) او دریافته است کیفیت و کمیت و روش تغذیه بر بهبودی بیمار تاثیر گذار است.

ج) علم سنتی(طب سنتی) قبل از اینکه یک دانش عملی باشد جزوی از یک نظام معرفتی است. نظامی که در آن انسان با طبیعت و جهان پیوند می خورد. نظامی که در آن انسان زیاده خواه، مصرف گرا ومنفعت طلب نیست. برای سود بیشتر در ژنها دستکاری نمی کند.درون آدمی را انبانی از مواد شیمیایی مصنوعی نمی کند. به مرغها هورمون تزریق نمی کند.برای لذتجویی و منفعت طلبی لحظه ای اش به خوراکی ها، افزودنی های نگهدارنده و رنگ های سرطان زا اضافه نمی کند. برای رفاه بیشتر خود طبیعت را به نابودی نمی کشاند و آب و هوا و خاک را آلوده نمی کند.ابتدا می گوید : "انظر الی طعامک". هر وقت گرسنه شدی بخور و قبل از سیر شدن دست از غذا بکش. آهسته و با طمانینه بخور چون ساعات تغذیه ات جزو عمرت محسوب نمی شود. چیزهایی را برای تغذیه انتخاب کن که تو را از پیوندت با جهان نگسلد و دست بشر مادی گرا آن را از طبیعت ذاتی اش خارج نکرده باشد. هر وقت احساس ناخوشی کردی اول تاملی در غذای امروز و دیروزت کن.و قبل از همه ی اینها بنگر خالق این بدنها که از همه ریز و درشت آن باخبر است به واسطه فرستادگانش به تو در مورد تغذیه چه توصیه هایی کرده است و...

این نظام معرفتی، ابتدا یک سبک زندگی را توصیه می کند. سبک زندگی ای که در آن انسان جزوی از طبیعت است نه مسلط بر طبیعت. اگر انسان این سبک زندگی را رعایت کند اصلا بیمار نمی شود تا بخواهد به پزشک مراجعه کند.اگر هم بیمار شد با کمترین هزینه و با کمی صبر و تحمل سلامتی خود را باز خواهد یافت.البته طب مدرن هم یک نظام معرفتی است. نظامی معرفتی که در آن انسان عقل و تجربه خود را محور عالم قرار داده است، از طبیعت گسسته است و زمینی را که قرار بود بهشت شداد او باشد به جهنمی از آلودگی های اخلاقی و زیست محیطی تبدیل کرده و هر روز بر مشکلات خود می افزاید، اما حاضر به پذیرش اشتباهات خود نیست.

در کامنت هایی که در یادداشتهای یاد شده ثبت شده بود به کرات با این استدلال مواجه می شدم که" از مزایای طب مدرن همین بس که مانع مرگ و میر نوزادان و افزایش جمعیت و... شده است". همین نگاه کمی گرایانه به انسان نیز از تبعات علم مدرن است که طب مدرن جزوی از آن است.کافی است کمی به کیفیت زندگی امروزین خودمان و اطرافیانمان بنگریم: بیماریهایی که این روزها گریبان کودک و بزرگ و... گرفته است. صفهای طولانی در درمانگاهها و مطبها وداروخانه ها، پیری های زودرس و مرگهای ناگهانی جوانان، اختلالات روانی و افسردگی های شایع، اضطراب و استرس همگانی و... . کافی است همه اینها را با طراوت و شادابی پدربزگ ها و مادر بزرگهای مان مقایسه کنید. بله! اگر جزیی نگاه کنیم طب مدرن برخی دردها را درمان کرده است اما همین جزیی نگری علم و طب مدرن دهها درد دیگر و جسمی ایجاد کرده است.

همانطور که اشاره کردم طب سنتی جزوی از یک نظام معرفتی و اخلاقی است. نظام معرفتی ای که انسان را از اخلاق و تاریخ و فرهنگ و سیاست جدا نمی بیند وبه درستی جهت گیری ایدئولوژیکی دارد و با مسائل سیاسی و اجتماعی می آمیزد. البته در این میان ممکن است افراطهایی هم صورت بگیرد و سوء ظن ها را بر انگیزاند و در همین سپهر است که باید برخی ادعاهای سیاسی و تاریخی و دغدغه های امثال آقای دکتر روازاده را فهم کرد و بررسی کرد.البته این به معنای قبول یا رد دیدگاههای ایشان نیست بلکه منظور مشخص کردن مبادی این نوع دغدغه ها در بین برخی عزیزان است.

همچنین ممکن است در این کارزار عده ای نیز با دعاوی ای مشکوک وارد شوند و با تشخیص های نادرستشان مشکل زا باشند. کما اینکه برخی از طبیبان سنتی با هر نوع داروی شیمیایی و گیاهی مخالفند ولی دوستان عزیزی که دعوی نقد دارند باید توجه داشته باشند که به جای نقد و بررسی عالمانه، زیر سوال بردن یک نظام درمانی (که سابقه چندین هزار ساله دارد و همین ماندگاری طولانی اش در طول تاریخ نقطه قوتش محسوب می شود) به خاطر دعاوی ای که هنوز مبانی روایی و تجربی شان کمتر مورد بررسی قرار گرفته، کار پسندیده ای نیست. اگر چه گاها به نظر می رسد برخی از این هجمه ها ناشی از به خطر افتادن  چرخ صنعت و تجارت کاسبکارانه طب مدرن در اثر رشد طب سنتی اصیل است.

در پایان باز هم متذکر می شوم که بحث من در این یادداشت تذکر مبادی فلسفی و معرفت شناسی و هستی شناسانه علم مدرن و سنتی بود و امیدوارم خوانندگان مقصود اصلی من را دریافته باشند.
m.mahdyar@gmail.com
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۲:۳۶:۱۱
ممنون از دیدگاه زیبای شما (737310) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۱۲:۴۵
نویسنده لطفا به سوالات زیر پاسخ دهند:

اگر دچار آپاندیسیت شدند، طب سنتی چه کار می تواند برایشان انجام دهد؟

آیا به بیمارستان برای بهره جستن از طب مدرن مراجعه می کنند؟ و یا خدای نکرده بعد از تحمل درد و عفونت به دیار باقی می روند. (737581) (moderator21)
 
مرسی
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۲۶:۳۷
هزار سال پیش(قبل از این پیدایش طب باصطلاح مدرن) اطبای سنتی آپاندیسیت را با جراحی درمان کردند. حضرت بوعلی سینا هزار سال پیش جنین انسان را در شیشه پرورش داد. خسته نباشید.

مرسی! (737596) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۳۷:۳۶
ببخشید شما که اطلاعاتتان زیاد است می شود به سوالات زیر پاسخ دهید:

1) از چه داروی بیهوشی استفاده می کردند؟

2) چه گونه محیط استریل بوجود می آوردند؟

3) چگونه از عفونتهای در حین عمل و بعد از آن پیشگیری می کردند؟

4) درصد موفقیت این عمل چقدر بوده است؟

5) خود شما حاضرید به همان روش (اگر خدای نکرده لازم شد) عمل شوید؟ (737607) (moderator21)
 
مرسی!
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۱:۰۴:۲۵
برادر روستایی من! این اطبای مدرن شما با تقلب و خیانت تمامی اصول طبابت سنتی را سرقت کردند، یک اسم لاتین روی آن گذاشتند و به اسم خودشان منتشر کردند. علیرغم کشور عزیزمان ایران که از زمان پهلویون به همه چیز ِ ترجمه ای روی آورده و اکنون نیز حرف رهبرش را مبنی بر پرهیز از "ترجمات ِ صرف" به پشیزی نمی خرد، در روسیه و خیلی جاهای دیگر کتب حضرت بوعلی با اسم اوریجینالش همین اکنون در حال تدریس و نشر مضاعف می باشد. ...و جهت اطلاع: اصل سیگار، استعمال دارو از راه تنفس بوده و شما نیز می توانید گیاهان دارویی سودمند را خشک و خرد کرده، دود آن را ماستنشاق بفرمایید. طبیعتا هنگامی که مجروح یا فرد فاقد هوشیاری ِ لازم نمی تواند ببلعد یا بیاشامد تنها راه، استعمال دارو از طریق تزریق وریدی و یا استعمال بخار و دود آن می باشد.
پ1: می توانی نام گیاهانی را که بخور یا دود آنها باعث بیهوشی یا تسکین می شوند را در دایره المعارف های پزشکی و یا همین گوگل خودمان جستجو کنی. سعی کن فیلم "بابـل" را که حضرت برد پیت بازی کردند را هم گیر بیاوری و این نوع بیهوشی و تسکین را در آن مشاهده کنی. آن جایی که پیرزن عراقی حمد می خواند و دارویی را دود کرده به زن امریکایی مجروح می استنشاقانـَد!.

پ2: ساده ترین راه این است که از جوشاندن عفونت زدای مربوط در آب و حبس بخار آن در اتاق تمام محیط را استریل کنی. گیاهان بسیاری محیط خود را ضد عفونی می کنند...! . و یا پیاز خرد کنی. و یا ...الخ! کمی گوگل را جدی بگیر. نتایج خوبی بدست می آوری.

پ3: همانطور که از عفونتهای پیش از عمل پیشگیری می کردند. الف) اگر طب سنتی اینقدر ناقص و پیش پا افتاده بود که از عهده یک عفونت زدایی ساده هم بر نیاید، جمعیت زمین به 5و6 میلیارد نمی رسید که حالا طب مدرن بیاید عهده دار بهداشت و سلامتش بشود. ب) سوالاتت بیشتر شبیه جواب است تا سوال. بمانـَد.

پ4: اینقدر بوده که اجداد محترم، امثال حضرتعالی و بنده را دقیقا شکل آدم ابوالبشر و خودشان پـُشت به پشت به دست اطبای مدرن برسانند.

پ5: اگر طبیب ماهر باشد قطعا این کار را می کنم. دست مبارکم را بعلت شکستگی 7 سال پیش در بهترین بیمارستان تهران و زیر دست بهترین فوق تخصص کشور عمل کردم، هنوز پشت دستم "حس" ندارد. اگر دستش را آن روز خوانده بودم در همان اتاق عمل به او می گفتم: از سر بالین من برخیز ای نادان طبیب!

رفیق جان! کمی اول با خوت فکر کن، مطالعه کن، بعد این همه سوال صد من یه غاز بپرس. مثل جوونیای من که موبالم پشت سرم بود، بدون کمترین نگاهی به اطرافم یهویی صدا می زدم: مامان موبایلمو کجا گذاشتم؟ یا با 7 ثانیه فکر و تمرکز می شد آدرسی رو به یاد بیارم، زرتی زنگ می زدم به این و اون، 10 دقیقه صرف ِ یه آدرس 7 ثانیه ای می شد. توپ تانک فشفشه، برادر من! دقـّت کن!

مرسی! (737826) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۲:۵۴:۳۷
برادر فرانسوی من، مرسی جان!

گاهی سکوت بهترین جواب است. قضاوت را به خوانندگان نوشتارت واگذار می کنم. (737901) (moderator21)
 
مرسی
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۰:۰۵:۲۲
مقسی مقسی مادام بوژو موسیو
به پشت دستم کمی فکر کن. چون خوانندگان ِ قاضی این کار را یحتمل می کنند.
راستی الان 26 روز است که پایم بعلتی شکستگی از حوالی مچ توی گچ است.
3 روز پیش 5 ساعت و نیم توی مطب سرشناس ترین فوق تخصص کشور که راه به راه در تلویزیون خودش را شیرین می کند بست نشستم تا بهم نوبت رسید. طرف در پایان ترّهاتش گفت: پایت را روی زمین بگذار، زودتر جوش می خورد. دیروز پیش یک آدم کاملا معمولی رفتم، با یک ادبیات ساده و صمیمی پس از اینکه عکس شکستگی را نشان داد گفت ببین، شکستگی استخوان تو اُریب است، اگر پایت را روی زمین بگذاری استخوان بالایی سر می خورد و از پایینی جدا می شود، و آن وقت باید بروی جراحی کنی و پلاتین بگذاری؛ به همین سادگی!
و باز هم راستی! سرایدارمان پیش یک دکتر آنچنانی صاحب نام رفته، دستش کمی درد می کرده، طرف یک آمپول بی ربط بهش زده و اگر زود به هم نمی جنبیدیم، الان فلج شده بود! 3 سال بالغ بر 500 هزار تومان برای درد دستش هزینه کرده بود، با یک "فصی" 30 هزار تومانی ظرف نیم روز برای همیشه دستش درست شد!

مرسی! (738209) (moderator21)
 
یک پزشک متخصص
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۶:۴۹:۵۰
1-منظور اصلی از "علم"،روشهای علمی است که برای به حداقل رساندن خطاهای "تجربه شخصی"در کشف حقیقت است چراکه "تجربه شخصی" میتواند با اشتباهات فراوان همراه باشد هرچند بسیاری افراد از روشهای علمی وفلسفه آنها بیخبرند.

2-هر روش درمانی یا تشخیصی در صورت اثبات موثر بودن (بدون توجه به مکانیسم ادعایی) بعنوان یک روش موثر در پزشکی مدرن پذیرفته میشود.

3-درپزشکی هم مانند سایر علوم چیزهای زیادی هنوز ناشناخته است ونیاز به زحمات زیاد وپژوهش برای کشف آنها دارد ضمن اینکه همه پزشکان(حتی معروف) ممکن است در عمل در بکار بردن دانش پزشکی کامل نباشندو خطای آنها مربوط به خودعلم پزشکی نیست.

4-در پزشکی مدر ن هم شیوه زندگی و تغذیه سالم وهمچنین فلسفه و اخلاق پزشکی بطور جدی وجود دارد شما بیخبرید.

5-در مثال درد کمر وبهبود آن(تجربه شخصی) ،در بیشتر مواردبا درمانهای ساده وشیوه زندگی درست وگاهی بدون آن هم بیمار بهبود می یابد و بهبود بیمار لزوما بخاطر طبیب سنتی نیست(نیاز به یک پژوهش علمی برای بررسی اثر بخشی این روش در درمان کمر درد وجود دارد) ودرمقابل مواردی وجود دارد که فرد بعلت درمان نامناسب وعدم توجه به دستورات پزشک مانند جراحی دچار ضایعات جبران ناپذیر شده است.

5-در عمل مهم این است که کارایی روش درمانی یا تشخیصی یا هر دارو(چه گیاهی یا صناعی) وعوارض آن در تحقیقات علمی کم خطا (البته کار دشوار وپر زحمتی است) مشخص شود بنابراین تقسیم علم به سنتی،مدرن،چینی و...
نادرست است. مگر اینکه معیار کشف حقیقت چیز دیگری باشد(مثلا "نقلی"باشدو درستی یک مطلب به علت "نقل" از ابن سینا پذیرفته شود )
که این روش اکنون منسوخ است وگرنه اکنون زمین مرکز عالم شمرده میشد.

3-تاکید بر روشهای سنتی علمی مانند تجربه نادرست یک فرد در گذشته یا حال که در محک روشهای علمی اثبات نشده مانند استفاده از گاری بی اسب برای سفر به مکه بجای هواپیماست(هرچند هواپیما هم میتواند عوارضی داشته باشد). (739811) (moderator21)
 
باروت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۵:۰۹
آقای بی عنوان عزیز
با خوندن این جمله شما خطاب به مرسی یاد این جک افتادم:
حیف نون به زنش می گه: خانم! وقتی سوسک می بینی به جای جیغ کشیدن سکوت کن، این سکوت براش از صد تا فحش بدتره!

((: (738283) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۰۰:۱۴
خدا آخر و عاقبت کسی رو بخیر کنه که با سرچ از روی گوگل فکر کرده علامه دهره. (737907) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۳۲:۴۳
تا همین صد سال پیش از هر دوبچه یک نفر قبل یکسالگی می مرد اون موقع طب سنتی کجا بود (737935) (moderator21)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۳:۰۸:۲۴
با سلام
همه این پیشرفت ها را نمیتوان به حساب یک عامل گذشت و از آن برای رد نظرات مخالف استفاده کرد. این پیشرفت که شما میفرمایید نتیجه پیشرفت های دیگر در زمینه های دیگر علمی و ارتقا سطح بهداشت و زندگی و اطلاعات مردم نیز است.
برای مثال یک مهندس پزشکی و یک طراح آمبولانس ویا یک مهندس مخابرات هم میتواند با استناد به این آمار کار خود را بی بدیل جلوه دهد.
در صورتی میتوانستیم این گونه مقایسه کنیم که سطح دسترسی به بهداشت و طبیب و سطح اطلاعات در صد سال اخیر و پیشرفت های علمی دیگر که به کمک پزشکی مدرن آمده در صد سال قبل نیز در همین حد بود. برای مثال باید دید که دار گذشته طب سنتی به این گسترده که الان طب مدرن است بوده یا نه و دسترسی به پزشک مانند الان بوده؟
ولی این نکته نیز قابل توجه است که بسیاری از پیشرفت های مدرن به دلیل نیاز روزافزون بازار و استقبالی که از نتایج آنها شده به صورت تک بعدی پیشرفت کرده اند و بسیاری از پارامتر ها از جمله محیط زیست و اثرات جانبی را در نظر نگرفته اند که از جمله به علوم غذایی و بسیاری از زمینه های مهندسی و علوم دارویی میتوان اشاره کرد.

برای مثال در کشور کانادا در صورت مراجعه به پزشک در بسیاری از موارد استراحت تجویز میشود و چنانچه لازم شد دارویی تجویز شود به اثرات جانبی آن بسیار توجه میشود و سعی میشود که که مصرف دارو کنترل شده باشد. فرضا برای سرما خوردگی که پزشک احتمال میدهد آنتی بیوتیک نیاز باشد یک نمونه از گلوی بیمار برداشته میشود و بعد از آزمایش که شاید ۱-۲ روز طول بکشد و اطمینان دارو تجویز میشود.
در اینجا میوه ای که خیلی شیک و براق باشد و تغیرات ژنتیکی روی ان انجام شده باشد و در تهیه ان از افت کش ها استفاده شده باشد که همگی از پیشرفت های یک بعدی در علوم کشاورزی هستند از میوه های ارگانیک که ممکن است لکه دار و کوچک تر باشند ارزان تر است و با استقبال کمتر روبروست. (738091) (moderator21)
 
حميدرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۰۸:۴۳:۳۱
تا همين 50 سال پيش هر كسي در فاميلش چند پيرمرد و پيرزن بالاي 100 سال كه سرپا بودند سراغ داشت حالا چند نفر از شما چنين چيزي سراغ دارد؟ مطلق انگار نباشيم هر كدام نقاط ضعف و قوتي دارند ولي آنچه مهم است اينكه طب سنتي از بدو تولد تا مرگ را مونيتور مي كند و مي گويد چگونه زندگي كن كه مريض نشوي. ما 50 سال با رفتارهاي غلط بدنمان را داغون مي كنيم و انتظار داريم با 10 تا قرص درست شود كه نمي شود. (738892) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۰۲:۲۹:۰۰
صد سال پیش طب سنتی مسلط نبود بلکه طب جدید داشت برای خود جا باز می کرد. برای تحلیل طب سنتی شما به 300 سال پیش رجوع کنید. (744036) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۰:۰۲:۴۳
مرسی جان خلاصه کلمات اینکه:

اول با خرد کردن پیاز محیط عمل ضد عفونی بشه بعد با دود کردن حشیش و گرس مریض رانعشه کرد بعدشم بلاخره یک جورهایی سرو ته قضیه را هم آورد.

دمت گرم. خیلی جواب دندانشکنی بود!
عالمی می گوید اگر خواستی عقیده ای را تخریب کنی از آن بی منطق دفاع بکن.
امیدوارم این پند را آویزه گوشت کنی.

در ضمن استفاده از نام مستعار مرسی زیبنده یک پارسی زبان نیست.

از ما گفتن بود. خود دانی. (737973) (moderator21)
 
تشکر!
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۰:۰۹:۴۲
اگه شما توی خونتون به جای اسفن حشیش و گرس دود می کنین لابد خیلی وضعتون خوبه! (738213) (moderator21)
 
علی
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۱:۳۱:۰۵
آقای مرسی لطفاً اینقدر پرت و پلا نگویید!
مرسی! (738050) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۳:۴۸:۲۶
مودبانه نوشتن آسانتر است. (738110) (moderator21)
 
شما مرسی!
Malaysia
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۸:۰۳:۰۲
از این یه بعد میگیم محل زخم یا جراحی را قبل و بعد از عمل با آب جوش مورد عنایت قرار بدهند تا کاملا استریل شود !!!!!! (738147) (moderator21)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۲۲ ۱۱:۴۹:۲۶
شما ادمی هستی که از روی تعصب اسیر جهالت شده ای (1228674) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۳:۴۵:۳۲
عمل و مداخله ی سریع برای معالجه ی رهاورد سبک زندگی نوین و مدرن است.
همین عمل دیسک که مثال زده شد یا عمل قلب، به دلیل سبک زندگی پر استرس و همه چیز خوردن و .... نیست؟ (738107) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۰:۵۰:۵۹
جنین انسان رو در شیشه پرورش داد؟!!!!!
هرچیزی رو که نباید بنویسید!

خود ابن سینا بنده خدا در حدود 50 سالگی آن هم از یک بیماری ساده فوت کرد (737819) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۲۶:۵۰
"خود ابن سینا بنده خدا در حدود 50 سالگی آن هم از یک بیماری ساده فوت کرد"

دوست عزیز، این هم جزئی از علم طب است:


اثر قضای الهی در امر درمان


« هروی » در بحرالجواهر گوید:
جالینوس از جمله هشت طبیب که مرجع و مآب و رؤوس ارباب صناعت طب بودند یکی او بود، و وی ختم اطبای کبار(1) بود و در علم طب چهارصد کتاب تصنیف کرد، و زنی را که در علم طب مهارتی داشت خصوصاً در معالجۀ زنان دریافت و از او أدویۀ بسیار قلیل الوجود بدست آورد..
چنین استماع افتاده(2) که وی را در آخر عمر اسهالی شد و مدتی مدید هرچند در معالجۀ خود جدّ و جهد(3) نمود آن مرض بیشتر می‌شد. مردم طعن(4) بسیار می‌کردند که با وجود کمال در معالجۀ امراض، خصوصاً در این مرض، عجب درمانده است. آخرالامر از طعن مردم به تنگ آمد و ایشان را بخواند(5) و فرمود که خمی(6) بیاورند و پر آب کنند و اندک داروی بر آن آب زد و بعد از آن فرمود تا آن را بشکستند، آن آب بسته شده بود(7). فرمود که از این دارو بسیار خورده ام اصلا نفع نکرد. بدانید که علم و تجربه در حین قضای حق تعالی به امری.، هیچ نفع نمی‌دهد..
.
(هزار و یک نکته: نکته 569، علامه حسن زاده آملی)



(1): اطبای کبار: از بزرگ ترین طبیبان
(2): استماع افتاده: شنیده شده
(3) جد و جهد: تلاش و کوشش بسیار
(4) طعن: کنایه و طعنه
(5) ایشان را بخواند: مردم را فراخواند تا در جایی جمع شوند
(6) خم: نوعی ظرف
(7) بسته شده بود: جامد شده بود (737931) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۰:۱۸:۴۳
58 سالش بود که مرد. بر اثر بیماری ساده هم نمرد پدر جان.
تحقیق کن (738219) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۴۸:۴۸
چه کسی گفته بیماری ابن سینا ساده بوده است؟ (745054) (moderator101)
 
شاگرد بوعلی سینا
۱۳۹۲-۰۷-۱۹ ۰۱:۱۳:۴۲
دوست عزیز
شما که این حرف رو می زند ان شالله صد سال زنده باشید
اما وقتی زجری که می کشید از حد تحمل شما خارج بشه هر ثانیه طلب مرگ می کنید بله ابن سینایی که سرطان رو راحت تر از طب که شما سنگش را به سینه می زنید درمان کرده
مردمانی که قدر امام عصر خود را نمی دانند این گوهر های والای زمان خود را به قتل می رسانند چه انتظاری از یک دانشمند داری که قدر ان را بدانند
اما برو سرگذشت این مرد شریف که جایش در کنار حوض کوپر در کنار مولایمان امام علی (ع) باشد را بخوان بعد قضاوت کن (1709790) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۱:۳۵:۵۲
چطور جنین را در شیشه پرورش داد؟ آیا جنین انسان بود یا موجودات دیگر؟ مادر آن جنین چه شد؟ عمل سزارین هم می کرد؟ جنین چند روزه بود؟ در چه محیطی آن را پرورش داد؟ ایا جنین طبیعی از شیشه زاییده شد؟ منبع تغذیه ای آن جنین چیست؟ اکسیژن جنین از کجا تامین میشد؟ اسیدیته محیط جنین چگونه تنظیم میشد؟ و هزاران سوال دیگر (737856) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۴۲:۰۱
قابل توجه آقای مرسی.
لطفا برادران روستاییتان را با جوابتان هوشیار و آگاه بفرمایید. (737948) (moderator21)
 
طاهر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۸:۲۵:۳۱
شیطون به سادگی میخای اینهمه اطلاعاتو بدست بیاری ؟
نه برادر خودت زحمت بکش تحقیق کن ببین چی بوده . آبارکلا........ (738150) (moderator21)
 
مرسی!
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۰:۱۲:۲۹
نتیجه: هر کاری که دیگران کردند و شما نتوانستید بکنید، باطل است. جنین اگر در دانشگاه هاروارد توی شیشه پرورش یابد، تمام رسانه ها را باید با خبر آن پاره کنیم، اما اگر بوعلی این کار را بکند باید بپرسیم چه جوری؟ کجا؟ مادرش چی شد؟ سزارین کرد؟ مرد؟ زنده موند؟؟؟ (738216) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۵:۱۱:۴۸
در دانشگاه هاروارد که باشد؛ paper دارد. مستند است و تکرارپذیر و باورپذیر. در استخر یا معدن که نبوده!!!
بالاخره از یک مرکز پژوهشی مشهور هیچ دروغی پذیرفتنی نیست و البته نتایج پژوهش در دسترس و قابل استناد و تکرار.
اما در ادعا!؟ بدون ابزار؛ بدون امکان و قابلیت به فعل درآمدن! مثل آن است که روی سرب مذاب شیرجه بزنی تا لک صورتت خوب شود! (739594) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۷ ۱۲:۱۹:۵۹
اول اينكه از دوران بوعلي سينا هزارسال نگذشته است پس اينكه مي گويي هزارسال پيش معلوم است كه حرف غير علمي و غير مستندي مي زنيد

بعد
ميشه منبع اين حرفتون كه بوعلي جنين را در شيشه پرورش داد بياوريد؟
يعني بوعلي سينا IVF مي كرد؟
اسپرم رو و اووم رو چه جوري مي گرفت؟
اگر اينطور بوده خيلي از مشكلاتي كه امروز براي لمس و نظر در بخش زنان هست ميشه با استناد به اين رويه شيخ الرييس (اگر ادعاي شما درست بوده) حل كرد (741065) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۴۶:۲۷
لطفا مرجع این جملات را ارایه فرمایید (745050) (moderator101)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۳۱:۲۷
شما مثل اینکه متوجه نشدید. نویسنده نمی گه طب مدرن نتونسته درمان کنه. یک جا رو درمان کرده اما زده جای دیگه بدن رو داغون کرده:
"همین جزء نگری در درمان و نیز تولید و تجویز داروهای شیمیایی با تاثیر سریع ، آیا مجددا باعث ایجاد امراض روحی و جسمی جدیدتری نشده اند؟"
اول متن رو درست بخونید (737602) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۷:۲۰:۰۱
این نهایت حماقت است که اگر به چیزی اشراف نداریم آنرا مسخره کنیم در گوشه و کنار کشور دانشمندان با سواد و حتی بدون تحصیلات کلاسیک که مرجع بسیاری از مراجعین ناامید شده از متخصصان پزشکی مدرن هستند وجود دارند که با هزینه های ناچیز ویا رایگان و سرعت زیادی دردهای بظاهر بی درمان را مداوا میکنند و حضور افرادی که جهت دسترسی به امکانات مدرن هیچ و هیچ منعی ندارند ولی بدلیل نتیجه نگرفتن به ایشان مراجعه میکنند گواه کارامدی ایشان میباشد بسیاری از قدیمیها هنوز دستورات اعجاب آوری برای درمانها در سینه دارند ضمن احترام و تشکر فراوان از خدمتگزاران درمانی در تمام سطوح باید امکان استفاده و ترویج طب سنتی بیش از پیش فراهم شود (737647) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۰۹:۰۱
شما ظاهرا از فعالان همین حرفه هستید که دیگران را به حماقت متهم می کنید.

به جای بروز ادبتان بهتر است جواب سوالات را بدهید. اگر هم جوابی ندارید لطفا

شعار ندهید. (737688) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۵:۱۶:۲۹
من برعکس موافقین؛ این نظر را تایید نمی‌کنم.
نظر مخالفین را نیز پذیرفتنی به معنای تام نمی‌دانم.
فکر می‌کنم که: مدعیان طب سنتی؛ چون به ابزار علمی و طب مدرن و استفاده فن‌آورانه در پزشکی، راهی نبرده‌اند، یا به دلیل ضعف مبانی علمی و اندیشه؛ یا به دلیل ضعف فن‌آوری و آثار تحریم، فعلا گیاه‌درمانی و خوددرمانی را مسکنی بر آلام دانسته و فشار بر شبکه درمان را بکاهند.
باشد که یا آثار تحریم کاهش یابد، یا مردم به میل خویش و به مرگ طبیعی درگذرند، ولی آثار بی‌خردی برخی مدعیان درمان و یا برخی مدعیان بی‌اثری تحریم آشکار نگردد. (739610) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۱۷:۵۸
برادر عزیز طب سنتی نمیگوید آپاندیس را عمل نکنید ولی آیا میدانید که تعداد آپاندیسهایی که به دلیل یک دل درد معمولی بدون نیاز عمل میشود چقدر است؟ (737920) (moderator21)
 
پزشک
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۰:۰۰:۲۵
هرچی بیشتر بهتر!
این چیزیست که شما نمیدانید! (737969) (moderator21)
 
راننده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۸:۲۷:۵۵
ما که از پزشکای امروزی خیری ندیدیم (738151) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۶:۵۷
برادر گرامي راجع به موضوعي كه اشراف نداري لطفا اظهار نظر نكن.از كجا اين حكيم گياهي هاي شما تشخيص ميدن كه حالا اين شكم درد معموليه يا اپانديسيت؟اگه اشتباها اپانديسيت رو بجاي درد شكم بقول شما معمولي تشخيص ندادن و بيمار دچار عوارض خطرناك پارگي اپانديس شد تكليف چيه؟در ضمن اگر به اون درد شكم هاي به قول شما معمولي چيزي ندي هم با گذشت زمان خوب ميشه . (738285) (moderator101)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۳:۴۳:۱۴
باید پذیرفت که روش های تشخیصی علم مدرن با لج بازی بر روی مبانی ای که از آن ریشه گرفته اند به پیش می رود و نمی پذیرد که شاید از اول اشتباه کرده بوده.
مدرن، سپس پست مدرن سپس ... و ابداع روش های بدیع جدید
شما مثال اپاندیس را زدید من مثال افسردگی را می زنم.
افسردگی ریشه در نا امیدی دارد.
کسی که از اطمینان به خدا به وابستگی به یک فرد دیگر به عنوان پزشک رسیده، کسی که محتاج بیمار است تا امرار معاش کند.
همین سیستم معیشتی او را با برچسب های متعدد روان پزشکی به جای احترام به انسان تحت این شرایط و حفظ حرمت او رو برو می کند و صله ی رحم و خانواده را نیز از او می گیرد.
ما در دنیای پیش از مدرنیسم و امانیسم نه کودکستان داشتیم نه خانه ی سالمندان نه آسایشگاه روانی، گاهی در شهر ها مجنون پیدا می شد.
اکنون به مدد دانش روان شناسی و روان پزشکی، همه چیز و همه نوع مریضی داریم.
اصولا اولین دستاورد این دانش این است که همه را بیمار و روانی می داند مگر اینکه بیماری های او متعادل شود.
و داوری در مورد انسانها را مستقل از ارزشهایشان می داند. یعنی ما باید هیچ سبک معین و مشخص و بومی ای برای زندگی نداشته باشیم و این اصلا غرب زدگی و بحران هویت نیست.
تحسین بر انگیز است!
عمل آپاندیس را در کنار این دستاورد ها قرار دهید.
ما کی می خواهیم هر چیزی را تصفیه کنیم و استفاده کنیم؟
این روش نگاه به دنیا نیاز به آن هستی شناسی دارد! نگاه کلی در کنار این نگاه جزئی.
انسان سبک زندگی خودش را داشته باشد و با شناخت فلسفی از هر روش و رویکرد جدید به آن اجازه ی ورود داده شود.
شدنیست! (738105) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۶:۰۲:۴۵
طب سنتي بيشتر به عنوان پيشگيري عمل مي كند تا درمان فوري. لذا به نظر مي رسد بهتر است در برخي روشهاي درماني با ديد پيشگيرانه تا درمان سريع به طب سنتي نگاه شود (739716) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۹ ۰۲:۲۶:۰۹
دوست گرامی شما هنوز معنی طب سنتی را متوجه نشده اید. جراحی یک روش درمانی است که می توان با مبانی طب سنتی به سراغ آن رفت و همچنین با مبانی طب جدید و حتی طب گیاهی هم هم شاخه ای از طب سنتی هست و هم شاخه ای از طب جدید. لطفا قبل از اظهار نظر در مورد چیزی حداقل آشنایی حداقلی با آن داشته باشید! (744034) (moderator18)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۰:۳۳:۳۸
دوست عزيز شما مثل اينكه اصلا متن رو نخونديد!
طب سنتي سبك زندگي رو بيان ميكنه. و اگر كسي بر اساس اصول سته ضروريه (اصول ششگانه) زندگي كنه از تمام بيماري هاي پيشگيري ميشه. ابتلا به بيماري در اثر غفلت از اين اصول رخ ميده. كه انسان رو ناچار به مراجعه به پزشك ميكنه... (2848435) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۸-۰۹ ۱۲:۳۶:۲۰
دوست عزیز سلام
عامل آپاندیس یبوست است و طب سنتی به این مقوله خیلی حساس است (3289710) (alef-11)
 
سینا
Australia
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۶:۲۳:۵۳
وظیفه پزشک موثرین درمانه . جان مردم بیزینس و کسب و کار نیست که اسیر بازی با کلمات شود : طب سنتی مدرن شرقی غربی و ......

خداوند میفرمایند:
هر كس يك انسان را از مرگ نجات دهد مثل اين است كه همه را از مرگ نجات داده‏ است.
بروید جستجو کنید اگر دیدید مثلا اثبات شد که درمان با فلان عصاره گیاهی در سرطان مری موثرتر است به دانشجویان پزشکی آموزش دهید و در ژورنالها وارد کنید تا همه بهرمند شوند .

من شخصا نمیتوانم به مادری بگویم که به فرزندت آنتی بیوتیک نده جون درمان غربی و مبنی بر سکولاریسم است و بعد از مرگ کودک لبخند بزنم بگویم خواست خدا بود . عکس این موضوع هم صادق است اگر طب سنتی در موردی موثرتر است عدم استفاده از آن خیانت است منتهی برای تعیین میزان تاثیر و فایده چبزی ناچار به مراجعه به آمار و ارقام هستیم .
البته طبیعی است شیادان و دروغ گویان با حیله و نیرنگ از آزمایش شانه خالی کرده و میکنند :
خوش بود گر محک تجربه آید به میان
تا سیه روی شود هر که در او غش باشد (738130) (moderator21)
 
حسن
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۲:۴۱:۰۷
سئوال من این هست اگر طب سنتی تا اینقدر قابل اعتماد است پس چرا تا به امروز هر موقع کسالتی برای یکی از عزیزان ما میشود طب نوین کمک ما می آید. میتوانید تصور کنید در زمان کسالت رهبر انقلاب و بستری بودن ایشان ایشان به طب سنتی متوصل میشدند؟ آیا بارها از زبان دکتر امام (ره)نشنیدهاید که امام میفرمودند در زمینه پزشکی شما مرجع تقلید من هستید؟ آیا از حضرت اما(ره) یا بقیه بزرگان دین ما بیشتر عارف تر و حکیم تریم؟ در نقدهای گذشته ادعا میشد طب سنتی از وحی گرفته میشه که به نظر ادعایی خرافی می آید. طب سنتی همان است که در مقابل بیماریهای واگیر داری چون سل . فلج اطفال . طاعون و یا حتی یک عفونت ساده ناتوان است و بوده است (737314) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۱۰:۰۸
پاسخ من هم می تواند به شما این باشد که طب مدرن همین است که ایدز و ام اس و پارکینسون و انواع سرطانهای جدید را ایجاد کرده است. شما اصلا منظور نویسنده را متوجه نشدید! (737357) (moderator21)
 
دکتر زهرا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۳۱:۴۸
چه دیدگاه مسخره ای! یعنی فکر می کنید زمان های قدیم بیماری های خطرناک نبود؟ مردم از کیست آمیبی زمان پیامبر اسلام گروه گروه می مردند. هر جامعه ای ابتلائات خاص خودش را دارد که مربوط به شیوه زندگی و بسیاری از عوامل دیگر می شود. این خیلی زشت است که بیماری های جدید را به پزشکان یا طب مدرن نسبت می دهید.بحث علمی را به عالمان بسپارید لطفا! هر چند مبارزه با تقلب وظیفه وزارت بهداشت است نه متخصصین! (737388) (moderator21)
 
یخی
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۷:۴۴:۲۶
اولا طب سنتی ادعا نکرده که همه چیز رو درمان میکنه
در ثانی خدمت امثال شما و حسین آقای در بالا که مدعی هستید طب سنتی باید کنار گذاشته بشه چون جوابی برای سل و طاعون و ...نداشته باید عرض کنم:
صد سال بعد به شما میخندن که نمیتونستید ایدز و سرطان و ام اس رو درمان کنید!
حالا آیا باید بگیم علم فعلی شما علم نیست و کشکه!
آیا باید بگیم شما سرماخوردگی رو هم درمان نمیکنید؟
بگیم آنفلانزا هم درمان نمیکنید!
این چه منطقی هست شما دارید!
طب سنتی قطعا در درمان برخی از بیماریها بسیار سالمتر و کم عوارض تر از طب شیمیایی امروزه ولی این به اون معنی نیست که علم جدید رو بزاریم کنار و بچسبیم به سنتی (737670) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۱۳:۳۶
شما اگر مریض شدی از درمان سنتی استفاده کن. کسی جلو راهت را نگرفته. (737693) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۱۴:۰۷
شما اگر مریض شدی از درمان سنتی استفاده کن. کسی جلو راهت را نگرفته. (737694) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۹:۱۱:۴۵
یخی جان
نسبت انجه نمی دانیم به نسبت انجه می دانیم همیشه بیشتر بوده

ولی

ولی اینها تنا چیزهایی است که میدانیم

طب سنتی در زمان خودش تنها راه حل بشر برای فرار از بیماریها بوده

بعد از صدها سال علم پیشرفت کرده و رسیده به اینجا که الان هستیم

قطعا علم امروز هم پاسخگوی نیازهای بشریت نیستند

ولی راه حل ان بازگشت به صد سال قبل نیست که تلاش برای پیشرفت علم پزشک و رفع نقایص ان است (737743) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۵:۱۸
دوست عزیز.
اگر 100سال بعد؛ بخواهیم با دانش امروز مداوا کنیم و بر آن و تفوق آن اصرار کرده و پیشرفت دانش بشری را نادیده بگیریم؛ مردم حق دارند دوباره به حماقت چون مایی بخندند؛ همانگونه که امروز ما به چنین حماقتی می‌خندیم.
دوم اینکه مدعیان طب سنتی در مقاله قبلی به لینک:
http://alef.ir/vdcipvaz3t1a5q2.cbct.html?148639
مدعی هستند طب مدرن ذاتا قابل بحث و دفاع نیست و از اساس با آن اشکال دارند و طب سنتی اساسا منشائی وحیانی داشته و بالاتر از آن وجود ندارد!

در بازه آخر مطالب شما. اتفاقا یک رجوع به مطلب سایت نشان خواهد داد که اتفاقا مشکل اساسی همین است که مدعیان طب الهی، در برابر طب مدرن شیطانی! این دیدگاه شما را دارند و این منطق را! نه اهالی اندیشه و تفکر. (739631) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۰۳:۵۹
پاسخ شما بسیار نا مربوط است. این بسماریها قبلا هم وجود داشته اما بشر از وجود آنها آگاه نبوده. (737419) (moderator21)
 
پژمان
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۱۹:۴۰
عزیزم این ربطی به طب مدرن و سنتی نداره
بیشتر به زندگی مدرن بر می گرده به خاطر آلودگی هوا ، آلودگی صوتی ، در معرض تششعات و امواج الکترومغناطیس قرار گرفتن ، عدم تحرک ، استرس بیشتر ، تغذیه نامناسب و استفاده از مواد نگهدارنده و سایر مظاهر زندگی امروزی است نه به خاطر طب مدرن
مردم باید مثل 1000 سال پیش زندگی کنند تا کمتر از این بیماری ها بگیرند (737445) (moderator21)
 
یخی
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۳۰:۴۱
مردم با همین طب سنتی و طاعون و فلج اطفال و سل و ... 120سال عمر میکردن
یه نگاه به بیمارستانها و قبرستان بندازید. پر است از آدمهای رنگارنگی که توی 25سالگی مردن
اینها نگفتن که ما با طب سنتی همه چیز رو درمان میکنیم بلکه میگن این علم قابلیتهای فراموش شده ی زیادی دارد.
طب جدید هم در مقابل میگرن جوابی ندارد ولی طب سنتی درمانش میکنه پس حالا من با منطق شما باید نتیجه بگیرم طب جدید کلا بده؟!
عزیزم هر چیزی جای خودش رو داره (737387) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۰۰:۳۳
ادعای عمر بالای 120 سال ادعایی کذب است که ثابت شده است دروغ است نگاهی به قبرستانهای قدیمی بزنید تا متوجه بشوید یک سری به موزه ها بزنید متوجه میشوید متوسط عمر بشر بیش از 40-50 سال نبوده(متوسط) (737567) (moderator21)
 
مهدی
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۹:۵۲:۳۰
والا بابا بزرگ من که همین 6 ماه پیش عمرشو داد به شما 98 سال عمر کرد. حالا بگذریم که روزی یه پاکت سیگار می‌کشید و ....

ولی هیچوقت حاضر نشد غذاهای امروزی مثل پیتزا، فست‌فودها، سرخ‌کردنی‌ها و ... رو بخوره. به جز شش ماه آخر عمرش کاملا هم سر حال بود. نه مثل امثال ما این اداهای بهداشتی مثل دستمال کاغذی و مایع دستشویی و چه میدونم ظرف یک بار مصرف و این حرفا رو داشت، نه تا حالا پاشو تو بیمارستان و دکتر گذاشته بود.

من از این آدما زیاد دیدم. حداقل چیزی رو که با چشمام دیدم نمی‌تونم انکار کنم. (737773) (moderator21)
 
حسن
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۰:۳۹:۳۲
به اون متوسط عمر یشر دقت نکردی؟ پدر بزرگ مرحوم شما در چند سالگی یتیم شدند و چند تا از برادر خواهر هایش در زمان بچگی مرحوم شده اند؟ (738014) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۷:۰۱:۲۳
ولی پدر بزرگ شما در این دوره میزیست و از مواهب این دوره بهره مند بود. در ضمن بحث از مقایسه طب سنتی و مدرن بود نه از مضرات غذاهای امروزی که اساسا ربطی به طب نوین ندارد. (738475) (moderator21)
 
میهمان
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۲:۴۳:۰۶
اکثر غذاهای امروزی با همین تاییدیه های پزشکی نوین در دسترس مردم قرار گرفته، اما متاسفانه برای برخی تنها چیزی که اهمیت ندارد، سلامتی مردم است! (739317) (moderator18)
 
امیر
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۲:۵۲:۲۷
باید مادر ایشان را برد و مجددا MRI کرد و مشاهده کرد آسا دیسک ایشان پاره بوده بوده است که برایشان تجویز جراحی کرده اند و ایا این دیسک پاره با درمان سنتی بهبود یافته است؟
با کلی گویی که نمی شود گفت طب سنتی خوب است و یا بد است و از طرف دیگر الان برای هر دردی به این مراکز طب سنتی مراجعه می کنی بلافاصله برایت حجامت تجویز می کنند. آیا براستی این حجامت دوای همه دردها است؟ (737331) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۱۱:۴۸
همانطوری که نویسنده گفته است اگر دستگاه گردش خونت از لحاظ کیفیت بهینه باشد بسیاری از دردها با استراحت درمان می شود و لازم نیست ملیونها پول در حلقوم این پزشکها بریزی. حجامت یکی از کارهایی که می کند این است که خونت را سم زدایی می کند. (737364) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۲۸:۳۸
آقای عزیز:

1) ماشاالله یک تنه حریف همه شده ای.

2) آن پزشکی که حلقومش را نشانه گرفته ای سالها سختی و مرارت درس خواندن را کشیده است و روا نیست همه پز شکان را با یک دید نگریست.

3)اصرار بدون منطق بر یک باور چیزی جز جهالت نیست

4) پیشنهاد می کنم برای بهره جستن از نظریات جنابعالی، همایشی بین المللی برگزار شود. (737384) (moderator21)
 
بی انصاف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۵:۴۶:۳۳
وقتی کسی نه توانش را داشته نه حوصله اش را داشته نه استعدادش را داشته نه نبوغش را داشته و نه همت و تلاشش را داشته که پزشک و متخصص شود دلیلی ندارد که حلقوم پزشکان را مورد عنایت قرار دهد. من هم برادرم و هم خواهرم هردو پزشک و دندانپزشک هستند و من خودم شاهد بودم که چقدر زجر کشیدن و چقدر تلاش کردن و در فقر کامل به اینجا رسیدند و در حال حاضر میبینم که چقدر به مردم کمک می کنند و به فقرا کمک می کنند و در طبابت وسواس به خرج می دهند و شب با فکر کردن به درد بیمارانشان به خواب می روند. لعنت خدا بر کسی باد که بی جهت به کسی توهین کند و تهمت زند (737554) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۱۰:۴۰
حالا اینا چه ربطی به معرفت شناسی علم طب داشت؟! (737577) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۲:۱۶:۴۳
چرا دقت نمیکنید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بعد هم اینقدر زود قضاوت میکنید؟؟؟؟؟؟
ایشون در پاسخ به یک نفر دیگه نظر دادن. اگه بخوان کلی نظر بدن که نظرش نمیاد در قسمت پاسخ به دیگران.
وقتی کسی در جواب کسی نظری میده چند سانتیمتر تو رفتگی داره اون نظر.
یه چنین چیز ساده رو ادم تشخیص نده بعدش بیاد فتوا بده و مردم رو محکوم کنه (738075) (moderator21)
 
من یه مشکلی دارم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۲:۴۶:۴۵
آقایان و خانم های سنتی. من گاهی به علت درس زیاد یا کم خوابی یا زیاد پیپ کشیدن و خوردن قهوه برای بیدار موندن هر ماه تقریبا یکی دوبار سرم درد میگرفت. اون وقت که پشت کنکور فوق لیسانس بودم اینجور میشدم و بعدش نه ولی باز وقتی دانشجوی دکتری شدم بازم تا بیخوابی دارم یا فشار درسی یا ... سرم درد میگیره و در ماه فقط با خوردن یه ژلوفن یا ریلیف یا مسکن دیگه این سردرد خوب میشه تا وقتی بخوابم و بعدش بیدار میشم تا خوبه خوبم و نزد پزشک متخصص هم رفتم و ایشون گفتند که این کاملا عادی است و برای من هیچ دارویی ننوشتند و فرمودند همین دلایلی که گفتی یعنی کم خوابی فشار درسی و کشیدن زیاد پیپ رو علت سردردام دونستن و فرمودند که تا جایی که میتونم این کارا رو نکنم و اگه مجبور شدم که مثلا بی خوابی بکشم و سرم درد اومد همون مسکن مکفی هستش.
حالا اینو میخوام عرض کنم یه شب من جایی بودم ماشین هم نداشتم مسیرم بدجور بود ساعت 2-3 شب سرم درد گرفت و هرچه گشتم مسکنی یافت نشد و هرچه چای زنجبیل و فلفل قرمز و ... خوردم بازم درد ادامه داشت و حتی اومدم تو اینترنت گشتم هرچی از درمانای سنتی گیاهی و .. بود امتحان کردم بازم فایده نداشت تا اینکه ساعت 6 صبح شد و من اومدم باز قرص خوردم و 20 دقیقه بعدش کاملا خوب شدم.
حالا سوالم اینه از دوستان سنتی میشه لطف کنید یه چیزی معرفی کنید که واسه سردرد خوب باشه و تسکینش بده شاید ادم یه جا اینجوری گیر کنه واقعا، یعنی یه طب سنتی بفرمایید که اندازه استامینوفن بتونه اثر کنه. قبلا از جوابتون تشکر میکنم (738085) (moderator21)
 
مناظره امام صادق با منبع
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۵:۵۷:۱۴
روزى امام صادق عليه السلام به مجلس منصور دوانيقى وارد شد. طبيب هندى ‏كنار خليفه نشسته بود. او كتاب‎هايى كه در موضوع «علم طب‏» نگاشته شده بود را براى خليفه مى‏خواند تا ضمن سرگرم ساختن او بر معلومات خليفه بيفزايد.

امام صادق عليه السلام در گوشه‏ى مجلس نشست. بارانى از هيبت و ابهت از چهره حضرت مى‏باريد. مدتى گذشت. هنگامى كه طبيب از خواندن كتاب‎ها فارغ شد، نگاه‏اش به امام صادق عليه السلام دوخته شد. لحظاتى مشغول‏ تماشاى سيماى حضرت شد. ابهت و صلابت امام تنش را لرزاند. نگاه‏اش‏ را به سوى خليفه برگرداند و با اين سؤال سكوت را شكست:

- اين مرد كيست؟
- او عالم آل محمد(صلي الله عليه و آله) است.
- آيا ميل دارد از اندوخته‏هاى علمى من بهره‏مند گردد؟
- نگاه خليفه روى امام قرار گرفت. قبل از اين كه چيزى بگويد،امام لب به سخن گشود:

- نــه!

- طبيب كه از پاسخ امام شگفتش زده بود، پرسيد:
- چرا؟
-چون بهتر از آنچه تو دارى، در اختيار دارم.
- چه چيز در اختيار دارى؟
- گرمى را با سردى معالجه مى‏كنم و سردى را با گرمى، رطوبت را با خشكى درمان مى‏كنم و خشكى را با رطوبت و آنچه را كه
پيامبر اسلام(صلي الله عليه و آله) فرموده به كار مى‏بندم و نتيجه كار را به خداوند وامى‏گذارم.
سپس به سخن جدش رسول الله اشاره كرده، افزود: «معده خانه ‏هر بيمارى و پرهيز، سر هر درمان است.»
طبيب هندى براى اين كه سخنان امام را سبك جلوه دهد، پرسيد:
- مگر طب غير از اين‏ها است كه گفتى؟!
-امام فرمود:
- گمان مى‏كنى من هم مثل تو ، اين‏ها را از كتاب‎هاى طبى آموخته‏ام؟!

- حتما، غير از اين، راهى براى فراگيرى علم طب وجود ندارد.

- نه، به خدا سوگند، جز از خداوند، از ديگرى نياموخته‏ام. اكنون ‏بگو كدام يك از من و تو در علم طب داناتريم؟

- كار من طبابت است و حتما در طب از شما عالم‏ترم.

- پس لطفا به سوال‎هايم پاسخ گوييد.
-بپرسيد.

- چرا سر آدمى يك پارچه نيست و از قطعات مختلف به وجود آمده ‏است؟

-نمى‏دانم!

-چرا پيشانى مانند سر انسان از مو پوشيده نيست؟

-نمى‏دانم!

- چرا بر روى پيشانى خطوط مختلفى نقش بسته است؟

-نمى‏دانم!

-چرا ابروها در بالاى ديدگان انسان قرار گرفته است؟

-نمى‏دانم!

- چرا چشم‎هاى انسان به شكل لوزى ساخته شده است؟

-نمى‏دانم!

- چرا بينى ميان دو چشم قرار گرفته است؟

-نمى‏دانم!

- چرا سوراخ‎هاى بينى در زير آن خلق شده است؟

-نمى‏دانم!

- چرا لب فوقانى و سبيل در قسمت ‏بالاى دهان آفريده شده است؟

-نمى‏دانم!

- چرا دندان‎هاى جلو، تيز و دندان‎هاى آسياب، پهن و دندان‎هاى ‏انياب (نيش)، دراز آفريده شده است؟

-نمى‏دانم!

- چرا كف دست و پا، مو ندارد؟

-نمى‏دانم!

- چرا مرد ريش دارد ولى زن فاقد ريش است؟

-نمى‏دانم!

- چرا ناخن و موهاى سر انسان روح ندارند؟

-نمى‏دانم!

- چرا قلب، صنوبرى شكل آفريده شده است؟

-نمى‏دانم!

- چرا ريه در دو قسمت آفريده شده و در جاى خود متحرك است؟

-نمى‏دانم!

- چرا كليه‏ها مانند لوبيا خلق شده‏اند؟

-نمى‏دانم!

- چرا كاسه زانوها رو به جلو قرار دارد؟

-نمى‏دانم!

- چرا ميان كف پا، گود است و با زمين تماس ندارد؟

-نمى‏دانم!

- اى طبيب هندى! ولى من به فضل خداوند، به حكمت و پاسخ اين ‏سوال‎ها آگاه‏ام.

طبيب كه چاره‏اى جز تسليم شدن نداشت، گفت:

- پاسخ‎ها را بگوييد تا بهره‏مند گردم.

آن‏گاه امام به ترتيب به يكايك سوال‎هاى مطرح شده، چنين پاسخ‏ گفتند:

- به اين جهت ‏سر از قطعات مختلف تشكيل شده و شكاف‎هايى برايش ‏قرار داده شده است تا صداع (سردرد) آن را نيازارد.

- خداوند مو را بالاى سر رويانده تا به وسيله آن روغن لازم به ‏مغز برسد و بخار مغز از طريق موها خارج شود. همين طور، پوششى ‏براى سرما و گرما باشد.

ولى در پيشانى مو نيافريده تا چشم‏ها مزاحمى نداشته باشند و بتوانند به راحتى نور بگيرند.

- ابروها را بالاى چشم قرار داد تا به اندازه كافى به چشم‏ها نور برسد و نيز از رسيدن نور زياد جلوگيرى كند. چون زيادى نور، چشم‏ را آزار داده و زمينه

معيوب شدن آن را فراهم مى‏سازد.

- چشم‏ها به شكل لوزى آفريده شده تا داروهايى كه با سرمه ‏استعمال مى‏شود، به آسانى وارد چشم شده، چرك و مرض به آسانى از آن به وسيله اشك خارج شود.

- به اين جهت ‏بينى را ميان دو چشم قرار داده است كه بينى نور را به دو قسمت مساوى تقسيم مى‏كند تا نور به طور اعتدال به ‏چشم‏ها برسد.

- سوراخ‎هاى بينى را در پايين آن آفريده تا چرك‏هاى انباشته شده‏ در مغز از اين سوراخ‎ها بيرون شده و بوهاى معطر كه به وسيله هوا متصاعد مى‏گردد،

از آن، بالا رود.

- لب و سبيل را به اين جهت روى دهان قرار داده است تا از ورود كثافات دماغ به داخل دهان جلوگيرى كند. و نيز مانع آلوده شدن ‏خوراكى‏ها گردد.

- دندان‎هاى جلو را تيزتر آفريده تا غذا را قطعه قطعه سازند.

- دندان‎هاى آسياب را پهن خلق كرده تا غذا به‏ وسيله آنها كوبيده و نرم گردند. دندان‎هاى انياب را درازتر آفريده تا ميان دندان‎هاى ‏آسياب و دندان‎هاى پيشين،

چون ستونى استوار باشند.

- كف دست و پاها مو ندارند تا بتوانيم اشياء را به ‏وسيله آنها لمس نموده، از قوه لامسه به اندازه كافى استفاده نماييم.

- براى مرد ريش قرار داده تا به پوشاندن صورت محتاج نباشد و نيز از زن بازشناخته گردد.

- به مو و ناخن‏هاى تن انسان روح نداده تا چيدن و بريدن آنها دردآور و ناراحت كننده نباشد.

- قلب، صنوبرى شكل آفريده شده است تا هنگام آويختگى، نوك‏ باريكش وارد ريه شده و از نسيم آن خنك گردد و نيز مغز سر از حرارت آن آسيب نبيند.

- ريه را در دو قسمت آفريده تا قلب ميان فشارهاى آن دو (هنگام ‏باز و بسته شدن) داخل شده و هوا بگيرد.

- كليه‏ها مانند لوبيا ساخته شده‏اند، براى اين كه «منى‏» از كليه‏ها قطره قطره به سمت مثانه مى‏چكد. اگر كليه‏ها كروى و يا به ‏شكل چهارگوش بودند،

قطرات منى كه همواره در حال انبساط و انقباضند، به يكديگر برخورد كرده و در نتيجه هنگام خروج، موجب‏ التذاذ نمى‏شدند.

- اين كه كاسه زانوها به سمت جلو قرار گرفته، به اين جهت است‏ كه انسان رو به جلو حركت مى‏كند. سنگينى بدن انسان رو به جلو است.

وقتى زانوها به عقب خم شوند، تعادل انسان حفظ شده، راه‏ رفتن و حركات انسان ناموزون و لرزان نمى‏شود.

- اين كه كف پاها را گود و قوسى‏مانند، خلق كرده به اين جهت است‏ كه تمام كف ‏پاها با زمين تماس پيدا نكند. زيرا اگر تمام كف پاها به زمين تماس پيدا كند،

پا، چشم و اعصاب صدمه مى‏بينند.

طبيب كه تاكنون سكوت كرده و به سخنان امام گوش مى‏داد، با تعجب ‏پرسيد:

- اين‏ها را از كجا مى‏دانى؟!

- از پدرانم فراگرفته‏ام؛ پدرانم از رسول‏ خدا(صلي الله عليه و آله) آموخته‏اند؛ رسول ‏خدا از جبرئيل و جبرئيل از خداوند متعال فرا گرفته است.

طبيب هندى كه چنين شخصيت علمى را در عمرش نديده بود، به فكر فرو رفت. آنگاه در حالى كه محو تماشاى سيماى امام بود، چنين لب ‏به سخن گشود:

- تصديق مى‏كنم و شهادت مى‏دهم كه جز خداى يگانه، خدايى نيست و محمد(ص) فرستاده اوست. به خدا سوگند، تاكنون كسى را در طب، عالم‏تر از تو نديده‏ام.(1)


------------------------پي نوشت---------------------------
1- طب الصادق، تحقيق علامه عسكرى، ص 21، به نقل از بحارالانوار، ج 14، ص 478/ مناظرات علمى بين شيعه و سنى، ص 98،
به نقل از طب‏الصادق، محمدعلى خليلى، ص 64. (737564) (moderator21)
 
حدیث ضعیف
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۰:۴۸:۴۰
باز هم همان ماجرای کلیه و مایع منی و ...
این حدیث ضعیف و آکنده از اشتباه است. (737816) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۲:۲۰:۱۸
به این چیزایی که گفتی اعتقاد داری؟ (737879) (moderator21)
 
بنده ی خدا (فیزیکدان)
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۱:۲۹:۲۸
نمیدانم این روایتی که مطرح کردید چقدر دقیق است؛ اما به سادگی نشان می دهد که تفاوت در کجاست. در شیوه ی نگاه به بشر و در شیوه ی پرسیدن.

در نگاه علم مدرن کسی نمیداند که خدایی هست یا نه. کسی هم دنبال حکمت در میان پدیده ها نمیگردد؛ بلکه تنها به توجیح چگونگی رخ دادن آنها میپردازد. در نگاه علم مدرن بسیاری از سئوال های امام صادق (ع) پاسخ های تکاملی دارند. مثلا پیشانی انسان در یک فرایند تکاملی و طی سالها موهایش را از دست داده است. در عوض پاسخ دقیقی نمیدهد که چرا بشر اینگونه زیباتر است؛ ممکن است بعدها توضیحی را کشف کند (هر وفت توانست زیبایی را به زبان خود بیان نماید). اما تا آن موقع حداکثر ممکن است بگوید این تصادفی بوده یا اینکه اصلا احساس زیبایی ناشی از تجربه ی بشری است و مفهوم غایی و مستقل نیست.

آنچه مخفی میماند این است که آیا این فرایند تکاملی بخشی از یک حرکت بزرگتر است یا نه؟ آیا در پس ارتباط میان تکامل و احساس زیباترشدن انسان ربطی حکیمانه وجود دارد یا نه؟ و آیا حکیمی به حکمت جهان را به تکامل درآورده یا نه؟

ایراد همه ی ما این است که کمی مغرور میشویم و دست آوردهای ارزشمند علم جدید را ناموس خود تلقی میکنیم. لابد 1000 سال بعد هم مردم به افکار ما میخندند! فقط نمیدانم به کجای آن بیشتر خواهند خندید؟ (738046) (moderator21)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۲۰:۴۷:۰۷
بیشتر به این قسمتش میخندن که شما مدعی هستی فیزیک دان هستی ولی نمیدونی در موضوعی که سررشته نداری سکوت کنی بهتره (738603) (moderator21)
 
ابوالفضل
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۱:۲۹:۴۳
تکراری بود این را قبلا هم در مقالات دیگر دیده بودیم. بنده به عنوان یک شیعه دوازده امامی به این حدیث اشکالات جدی دارم و به صراحت می گویم آنرا هم قبول ندارم. اساسا سوالات دین و علم متفاوتند و ورود هریک به عرصه دیگر مصداق غصب صلاحیت (اصطلاح از سارتر است) می باشد.

مشکلی که در بحث پیرامون این مقاله به صورت جدی تمام بحث را تحت تاثیر خود می دهد این است که برخی طب سنتی را مساوی با دین، برخی آن را نماد ملیت و هویت و برخی نیز آن را مصداق تحجر می دانند.
طب سنتی و طب مدرن هر دو علم بدن هستند و هر کدام نیز در گفتمان عصر خود قابل فهم هستند. خوشبختانه با توجه پیشرفتهای بشر در زمینه فلسفه علم ما تا حد زیادی نسبت به علم خود آگاه شده ایم و می توانیم نسبت به آن سووال های جدی تری مطرح کنیم.

مناظره بین طب سنتی و طب مدرن از جهات بسیار جالب است و امیدوارم که ادامه پیدا کند. از کلیه خوانندگان خواهش می کنم نسبت به آرا و نظرات دیگر خوانندگان با احترام رفتار کنند. (738047) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۴:۳۳:۱۹
از ناظر محترم این بحث در الف تعجب میکنم که این حدیث مجعول وهن آور را با اینهمه تفصیل باز هم انتشار میدهد (738118) (moderator21)
 
لطفا تا آخر بخونید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۰۱:۰۶:۲۵
بنده خدا تو اینترنت فقط بزن مناظره امام صادق و طبیب هندی هزارتا سایت اینو زدن . اصلا کتابشم هست. حالا این بنده خدا آخرش منبع مکتوب هم آورده. اصلا مناظره امام صادق کتابشم هست. بابا خیلی چیزارو قدیم نمیدونستن. علم بعداز 1500 سال بایدم متفاوت باشن.
همین آقای انشتین که نابغه بود و ججم مغزش و همچنین ای کیوش در جهان تا حالا کم نظیر بوده و علم فیزیک مدیون چنین مغزی بوده حالا تو فیزیک کوانتوم که فیزیک مورد بحث امروز دنیاست الان کاملا نظرات انشتین رو برده زیر سوال و قوانینش برای اون زمان و اون علم فقط کار میکرد.
حالا شما فکر می کنید امام صادق که 1500سال پیش زندگی میفرمودند و مردم اون زمان به یک بیماری همه گیر جنبه های خرافی می دادند ایشون هم در اون زمان ایقدر عالم بودن که هدایتگر انسان ها بودند. شما که قصد ندارید بگید امام صادق به علم سال 2012 دسترسی داشتند و به این دلیل حدیث جعلی است.
بهر صورت خداوند به بندگانش در حد توانشون و با توجه به شرایط علم میدادند و شما میدانید که اگر حضرت محمد (ص) در 1500 سال پیش از علم پزشکی 2012 با اون عرب دختر زنده به گور کن صحبت میکردند ، نعوذوبالله به پیامبر چه صفتی میدادند.
اگر شمااکنون این حدیث را قبول نداشته باشید در سال 3012 یعنی صد سال بعد هم یکی از نوادگان شما مدعی میشود که این حدیث جعلی است چون که با واقعیات 3012 مطابقت ندارد و واقعا برای 1 دقیقه فکر کنید خداوند چه علمی رو باید اون زمان در اختیار پیامبرانش میگذاشت؟ علم سال 2000؟ یا2012 یا 3012؟
نه بهترین کار دادن علمی فراتر از علم اون زمان بود و وقتی که امام صادق با طبیب معروف هندی مناظره میکند و از او در علم طبابت بالاتر است مثل این است که الان یکی باشد که از یک متخصص مغز یا قلب سرتر باشد و حرف هایی بزند که آن متخصص طبابت روز رو به فکر اندازد.
منطقی باشید و با خرافه سازی و حرف های بی منطق مردم رو از دین و دینداری زده نکنید. وقتی که شما به عنوان یک مسلمان قبول کنی که در زمان امامان اونها سر بودند و بعدش دانشمندان و طبیبان مسلمان زیادی علم روز دنیا رو داشتند و در اثر کم کاری غربی ها این علم رو از مسلمان ها گرفتند و الان پیشرفته هستند و بعدش در ادامه به این اعتقاد داشته باشی که اگر ما به واقع ادمه دهنده راه امامن بودیم میبایست اکنون هم در علم پیشتاز بودیم و نخواهیم که به راحتی کم کاری خودمان رو فراموش کنیم و بگیم که امام ما فلان حرف را نمیزند و انتظار داشته باشیم که امام ما به علم 3000سال پس از خودش هم دسترسی داشت. این به دلیل کم کاری مسلمانانی مثل من و توست که راه اون ها رو که در علم پیشتاز بودن رو ادامه ندادیم و الان عقبیم نه اینکه اگر حرف 1500 سال پیش رو از امامی که در اون زمان هم امامت میکرده و هم از طبیبان معروف در طبابت سرتر بوده دور از علم امروز ببینیم بگیم این حدیث جعلی است. اگر شما مسلمونی و ادعای طرفداری از امامان رو میکنی بهتره که خودت و بچه هات ادامه دهنده راهشون باشید و در علم بهترین باشید نه اینکه دنبال احادیث جعلی بگردید. (738795) (moderator18)
 
کامران
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۴:۴۲:۱۶
شان حضرات ائمه رو با این احادیث سخیف و جعلی پایین نیاورید. حضرت صادق کوه دانایی بودند و کسی که با فرمایشات اون حضرت آشنا باشه می تونه به خوبی بفهمه که این شیوه سخن گفتن اصولا از آن حضرت نیست! (738389) (moderator101)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۵:۳۳:۴۴
ببخشید.
من پزشک نیستم. اما دمت گرم.
به خاطر اینکه شاید یک پزشک بیش از 22سال برای طب عمومی درس خوانده؛ نه مطالب قال قالا؛ مطالبی در رده تخصصی خودش.
آزمایش کرده.
به نتایج پژوهش‌ها توجه کرده.
درمان کرده.
به آثار درمانی در دوره طبابت خویش و تاثیر روش و دارو بر درمان { آن هم توسط چون من و شمایی که دستورات را به روش خود اجرا می‌کنیم! } توجه داشته.
شاید تخصص گرفته و ... .
دستت درد نکند.
خوب خسته‌نباشید گفتید.
آن هم به تقلید از یک بی‌سواد عوام!!!
مر30. دمت گرم! ای ول!! ناز نفست! (739642) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۲:۵۶:۰۳
طب سنتی مال زمانی بوده که رادیولوژی، آزمایشگاه، ام آر آی، سلول بنیادی، ژن تراپی و.... وجود نداشته.
اگرچه هنوز بعضی از داروهای گیاهی کار برد درمانی دارند، چند درصد مردم حاضرند برای درمان اول به طب سنتی مراجعه کنند؟
آیا تا بحال فکر کرده اید که بدون روشهای نوین درمانی، زندگی بشر اکنون چه وضعیتی داشت؟
مقایسه طب سنتی با طب نوین اشتباه است . (737336) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۱۲:۵۷
بعله می بینیم دنیا الان چه وضعیتی داره!. همونطوری که نویسنده گفته مرگهای زودرس، استرس و اضطراب همگانی، صفهای طولانی در بیمارستانها و داروخانه ها و... (737366) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۰۱:۴۹
می شه بگی در گذشته دنیا چه وضعی داشته؟: آبله، تراخم، کچلی، گال، طاعون ........

اینهایی هم که می گی چه ربطی به درمان مدرن دارد؟ اینها ناشی از شیوه ها و عادات ناصحیح زنذگی است. (737415) (moderator21)
 
رضا
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۳۱:۲۳
دوست عزیز اینکه می بینید امروزه طول عمر مردم بسیاری از دنیا نسبت به 100 سال پیش تقریبا 2 برابر شده است اکثرا به دلیل رواج طب و بهداشت نوین می باشد
وگرنه همین الان می بایست با بیماری هایی که در گذشته کابوس ملت ها بودند سر و کله میزدیم و بسیاری از کودکان به 5 سالگی نرسیده بر اثر امراضی که با یک واکسن ساده قابل حل هست می مردند
یاد داستانی از امیر کبیر افتادم که در زمان خودش در همه زمینه ها پیشرو بوده و آن هم قضیه واکسینه نمودن سراسری مردم در برابر بیماری بسیار کشنده آبله و واکنش مردم و مقاومت آنها در برابر واکسیناسیون خود و فرزندانشون بوده که به همین دلیل روزی امیر کبیر بر جهل مردم زمانه خودش به شدت گریست
لینک مطلب را با اجازه می گزارم تا بخونید:

http://www.khabaronline.ir/detail/122435

بیاید لااقل از امیر کبیر 200 سال پیش عقب تر نباشیم( برای اطلاع از نظریات جالب و غیر قابل تصور آقای دکتر روازاده هم پیشنهاد می کنم تو سایتهای اشتراک فیلم و صدا جستجو کنید) (737462) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۵:۲۱:۰۶
آقا رضا. متاسفانه خیلی از دوستان نمی دونن که طب سنتی الان 170 سال هست که در کشور ما برچیده شده و اونوقت شما از 100 سال پیش برای ما مثال می اورید؟!!! حداقل یک کمی در مورد این سخنان از امام خمینی (ره) اندیشه کنید.

امام خميني (ره) در كشف الاسرار مي فرمايند:

همه شنيديد در زمان تصدی رضاخان همين شاه كنوني به تيفوئيد مبتلا شد، در وقتي كه تمام دكترهای درجه اول كشور از درمان آن مأيوس شدند، ‌طبيب طالقاني با دستور طب قديم او را معالجه كرد. خوب بود با چنين امتحاني رضاخان يا زمامداران آن روز به فكر اين بيفتند كه طب كشور خود ما نيز بايد دستكم در حساب بيايد لكن بقدری اينها خود را باختند و انگاره را از دست دادند كه حاضر نيستند براي خود جزيي فضيلتي قائل شوند و با حسن و هوش خود هر طور شده است مبارزه مي‌كنند كه مبادا بر خلاف اروپا سخنی بگويند.

طب يوناني را که براي علاج كليه امراض مزاجي بهترين وسيله بود و با سهلترين راه مطابق اقتصاد اين خدمت را بهتر از طب امروز اروپا انجام مي‌داد از ميان بردند و ريشه آنرا براي هميشه از جهان برانداختند و چنين خيانت بزرگي بخصوص به كشور ايران كردند.

يكي از دكترهاي امروزی مي‌گفت بر ما و بر دكتر‌های بزرگ اين كشور ثابت شده كه كاری از طب اروپا جز جراحی بر نمي‌آيد و داروهای اروپايی معالج نيست، بلكه مسكنی است كه ما به كار مي‌بريم و انتظار آن داريم كه دورۀ خود را طي كند و يا به خوبی و يا به هلاكت منجر شود. گفتيم پس چرا دكتر‌ها اين مطلب را به مردم نمي‌گويند.گفت: كسي قدرت اين گفتار را ندارد و درست گفت. (737521) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۳۵:۱۰
شما مثل اینکه متوجه نشدید. نویسنده نمی گه طب مدرن نتونسته درمان کنه. یک جا رو درمان کرده اما زده جای دیگه بدن رو داغون کرده:
"همین جزء نگری در درمان و نیز تولید و تجویز داروهای شیمیایی با تاثیر سریع ، آیا مجددا باعث ایجاد امراض روحی و جسمی جدیدتری نشده اند؟"
اول متن رو درست بخونید (737606) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۲:۳۳:۳۹
مرسی از لینک عالی تون (737888) (moderator21)
 
یک پزشک
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۰۰:۳۵
التماس دارم که هر کسی در حیطه تخصصی خودش اظهار نظر کند!
بگذارید بحث بین پزشکی سنتی ومدرن را پزشکان مدرن و حکیمان طب سنتی حل کنند!
آیا همه مردم درباره سازه فلزی یک ساختمان اظهار نظر می کنند که باید درباره پیچیده ترین علم بشری هر روز افاضات پر از مغلطه بشنویم !؟؟ (737339) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۱۴:۲۰
نویسنده هم از منظر علم شناسی و هستی شناسی و معرفت شناسی طب مدرن را نقد کرده است...هر علمی یک فلسفه ای پشتش داره. اما متاسفانه در ایران از فلسفه علوم صحبت نمی شود. (737371) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۰۶:۳۰
طب سنتی علم نیست. بلکه یک شیوه است که با سعی و خطا و از روی ناچاری در طی سالها بوجود آمده است. (737426) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۵:۰۲:۱۰
اینی که شما گفتی بیشتر تعریف طب مدرن بود تا سنتی!!! (737499) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۴۰:۱۲
احتمال اینکه یک نفر با شیوه سعی و خطا به این نتیجه رسیده باشه که ریشه کنگر فرنگی برای مفاصل خوب است حدودا یک در چندملیاردیم است. شما گونه های مختلف گیاهی را که حدود چند میلیون است ببین و امراض انسانی را هم ببین. احتمالش اینکه این گیاه برای این مرض مناسب باشد چقدر احتمال داره.
بحث اینجاست که طب سنتی اصلا تجربی نیست.چون احتمالش در حد صفره که با سعی و خطا بشه یک نظام و سیستم طب سنتی به شکلی که موجوده را ایجاد کرد.
اصلا بحث اینجاست که عقل و تجربه بشر به تنهایی و بدون وحی همین کاری رو انجام میده که الان طب مدرن انجام داده. یه دردی رو درمان کرده اما چندین درد دیگه ایجاد کرده.
شما مثل اینکه متوجه نشدید. نویسنده نمی گه طب مدرن نتونسته درمان کنه. یک جا رو درمان کرده اما زده جای دیگه بدن رو داغون کرده:
"همین جزء نگری در درمان و نیز تولید و تجویز داروهای شیمیایی با تاثیر سریع ، آیا مجددا باعث ایجاد امراض روحی و جسمی جدیدتری نشده اند؟"
اول متن رو درست بخونید (737610) (moderator21)
 
فیلسوف
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۲۸:۰۳
متاسفانه ایشان حتی مقدمات علم شناسی و روش شناسی را هم بدرستی بکار نگرفته اند!
وگرنه می دانستند که به کار بردن یک مثال پر از برداشت شخصی و اشتباه(مادرشان) به سست کردن کل استنتاج و قیاس ایشان منتج می شود ! (737459) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۲:۵۱:۲۰
جناب فیلسوف منطق دان! این مثال مقدمه استدلال نبوده که ضعفش کل استدلال را زیر سوال ببره. این مثالها برای فهم بهتر مساله هستند و نه مقدمه استقرا. ای کاش فیلسوفان را بد نام نمی کردید دیگر:) (737900) (moderator21)
 
پزشک
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۱۴:۳۴
بیان مثال و نتیجه گیری از آن توسط کسی که حتی نمیتوان اطمینان کرد که وقتی میگوید مادرم دیسک کمر داشته دقیقا چه منظوری دارد برای فهم بهتر است؟!

شاید تمام این مثال ایشان به فرض راستگویی برداشت شخصی از یک بیماری بوده! یا پزشک برای اینکه بتواند به او بفهماند اینگونه گفته و .... (737918) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۰۱:۵۷
احسنت مطالب خوبي بود (737342) (moderator21)
 
آذری
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۰۶:۳۰
امروز قرصی را مصرف میکنیم و دو هفته بعد میگویند مصرف نکن و فلان عوارض رو داره و خطرناکه و ...
کسی چرا به طب مدرن مشکوک نمیشه!؟
ولی ولی خدای ناکرده اگر بین صدها مورد از طب سنتی فقط یه مورد پیدا بشه که مثلا ناقص باشه اصلا براش فرصت اصلاح نمیدیم و کل طب رو می شوریم میزاریم کنار!
اونهایی که حجامت کردن میفهمن من چی میگم:
پشت و کمرم پر از جوش بود و کلی هزینه ی دکتر و دارو و قرص کردم افاقه نکرد رفتم سه باز حجامت کردم با 18000تومن سر و تهش جمع شد رفت. خوب الان من باید به کدوم طب شک کنم!؟ (737350) (moderator21)
 
Malaysia
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۵:۵۲:۵۰
پشت و کمر من چند ده سال است تعدادی جوش دارد و تا امروز فکر نکرده بودم که مشکلی دارد و لازم است معالجه شود ! (737558) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۷:۲۴:۰۵
شما تا به امروز اصلا به چیزی هم فکر کرده اید!؟
این دوستمون اولا گفته پشتش پر از جوش بوده نگفته دو تا دونه جوش داشته! (737654) (moderator21)
 
بال
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۵۰:۲۷
ادب را رعایت کنیم (737723) (moderator21)
 
Malaysia
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۰۷:۲۰
حجامت تاکنون چندین بار توسط وزارت بهداشت غیرقانونی اعلام شده ولی دست هایی در کار است که نمی گذارند این وزارت خانه به وظیفه اش در حفاظت از سلامت مردم عمل کند. در مورد سایر موارد هم همینطور است و مدعیان انرژی درمانی و فرادرمانی و .... مرتب دستگیر و آزاد می شوند و به سر کار خود باز می گردند. .
سابقه ندارد که پیامبر اسلام از بیماران عیادت کرده و برای آنها دارو تجویز کرده باشند (ارائه دستورات بهداشتی با درمان فرق دارد). امروز پزشکی یک علم تجربی است نه یک علم فلسفی. اصولا فلسفه فقط در حوزه هایی امکان ورود دارد که تجربه در آنها امکان ناپذیر است. برخی موارد هم اصلا فلسفه نیست بلکه حاصل تجربیات غلط است. مثلا بدن موجود زنده را خشک می کردند تا "آب" آن خراج شود. بعد "آتش" می زدند. موقع سوختن دود و دی اکسید کربن از آن خارج می شد که "باد" می خواندندش و خاکستر باقیمانده هم به راحتی تبدیل به "خاک" می شد. پس می گفتند انسان تشکیل شده از آب و آتش و باد و خاک. آیا امروز هم عاقلانه است که ما این حرف ها را تکرار کنیم و بیماران لاعلاج و یا کسانی که دردهای عصبی دارند را با آنها فریب دهیم؟ (737576) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۵۹:۴۹
تا حالا فکر کردی چرا قران می فرماید جنس انسان از "خاک" است و جنس جن از "اتش" ؟! اگر میدانستی چرا قرآن چنین تحلیلی دارد این داستان سرایی ها را باور نمیکردی. خاک عنصری و اتش عنصری فرق میکند با ان خاک و آتشی که مد نظر شماست. (737628) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۵:۴۶:۲۱
اتفاقا بارها شده که طب نوین؛ دارویی را پس از توزیع؛ جمع‌آوری کند یا منع مصرف در موارد خاص را در بروشور خوانده‌اید.
برعکس؛ طب سنتی است که بر اساس یک فرض بلاسند؛ بدون تکامل و بدون سنجش و پایش؛ نسبت به درمان مداخله‌ی بعضا نابجا؛ ناکارآمد و ضد انسانی انجام می‌دهد. مسئولیت‌پذیر نیست. روشمند نیست. و پاسخگو نیز نیست.
آزمون‌پذیر نیست. نتایج درمانش دقیق و شهودپذیر نیست.
حیطه درمانی کوچکی دارد و توان ورود به همه مسیرها در دسترسش نیست و... (739673) (moderator18)
 
یخی
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۶:۰۰:۳۹
اگه اون دارویی که میفرمائید اول تجویز شده و بعد با بروشور جمع آوری شده از محصولات همین علم جدید هست پس چرا جعمش کردن!؟ اصولا پزشکی جدید چرا مردم رو موش آزمایشگاههی فرض میکنه؟
این چه علمی هستش که یه دارو رو دو روز تجویز میکنن و روز سوم خطرناک و سمی میدوننش؟ (739709) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۷ ۱۶:۵۸:۲۱
دوست بزرگوارم سلام.
این نقطه قوت علم پزشکی امروز است که:
الف) پژوهش و کنکاش و مطالعات میکروسکوپی، ماکروسکوپی و همه جانبه دارد.
ب) مبنای مطالعات را در قالب آزمایش، پژوهش و تحقیق بر روی جاندارانی غیر انسان به کار می‌برد.
ج) بازخورد و تاثیر درمانی و عوارض آن را مطالعه می‌کند.
د) بر روی داوطلبان یا ... مطالعات کنترل شده انجام می‌دهد.
هـ) باز در عمل گاهی نقایصی مشاهده می‌شود. این موارد یا سبب حساسیت و ... می‌شود که موارد منع مصرف در بروشور درج شده، یا حتی جمع‌آوری می‌شود.
این افتخار پزشکی نوین است.

در قیاس با آن:
طب قدیم ما، فاقد مطالعات و پژوهش‌های آکادمیک و کتب و منابع به‌روز شده است. افتخار ما همان کتابها و روایات مخدوش است {با همه بزرگی ابن سینا؛ کتاب مربوط به چندصد سال قبل است و روایت کلیه و منی هم که در کامنت‌ها به ائمه منتسب و مستند هم شده!!!}
طب قدیم ما؛ فاقد امکان تشخیص درست و دقیق و فاقد ابزار است. این تشخیص؛ حتی اگر ادعای کسانی که می‌گویند که با نبض دست؛ اسکن انجام می‌شود!!! {دروغی احمقانه} را باور کنیم، باز هم بارِ منفی و ضد منطقی آن همین است که این ابزار تشخیصی، کارآیی ندارد. یعنی برای همه نیست، در همه‌جا یکسان نیست و خلاصه معیار و ابزار تشخیص نیست.
ابزاری ابزار تشخیصی و کاربردی است که همه بتوانند با آن به درستی کار کنند. و ... .
این طب قدیم است که هیچ شناختی از دارو به مخاطب یا حتی سایر طبیبان نخواهد داد. این طب قدیم است که علیرغم عدم شناخت بیمار و بیماری؛ بدون ابزار درست و منطقی، بر اساس حدسیات بیماری را تشخیص و بر اساس فرضیات با گیاه و حجامت و ... درمان انجام دهد.
این طب سنتی است که هیچ به کارآیی درمان، حساسیت ها و ... توجه ندارد.
این طب سنتی است که ناتوان و معضل دار است. (741767) (moderator18)
 
دکتر زهرا طباخی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۰۸:۵۷
چرا مبارزه با شیادی و تقلب را به عنوان دعوای طب سنتی و طب مدرن فرض کرده اید؟! مگر حجامت به عنوان یکی از مظاهر طب سنتی ایرانی امروزه در جهان پذیرفته نشده است؟ راه همان است؛ یعنی باید در موارد دیگر نیز نتایج تحقیقات بالینی را به جهان ارائه دهیم تا مثل طب چینی پذیرفته شویم.
گمان این که هر چه از گذشته است منشاء خیرات است و هر که با شیادی مثل روازاده که بویی از طب سنتی نبرده مخالفت کند ضد دین و سنت است بی شک باطل است. (737354) (moderator21)
 
رضا
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۲۰:۱۱
خانم دکتر. مساله مهمتری این بین وجود داره که به نظر من آقا میثم دارن ما رو به اون متوجه میکنن. اگر مبانی طب مدرن بر اساس اصول حکیمانه چیده نشده باشه نتایج اون قابل اعتماد نیست و اصلا نمیتونه در مورد صلاحیت طب سنتی اظهار نظر کنه. ایشون نمیگه هرچی از گدشته است منشاء خیرات است بلکه میگه هرچه از مبانی صحیح و اصولی پیروی کنه منشاء خیرات است و طب مدرن از این لحاظ به شدت مورد سوال واقع شده و در خود غرب هم به روش غربی ها مورد نقد قرار گرفته. (737446) (moderator21)
 
دکتر زهرا طباخی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۵:۳۹:۳۷
شما در صورتی می توانید چنین ادعایی را مطرح کنید که نتایج قابل قبولی به جهانیان ارائه دهید. مثل طب چینی که الان در دنیا تا حد مناسبی پذیرفته شده. با ادعا در مورد خاله خانم و آباجی خودمون اینا که نمی شود علمی که بر پایه میلیون ها مقاله علمی و سالیان سال تحقیق و تجربه بنا شده را زیر سوال برد! ادعا کردن که کافی نیست! شما جایگزینی ندارید که اکنون با مطالعات انجام شده در طب مدرن دشمنی می کنید. 100 سال مطالعه کنید؛ مقاله بدهید، جهان شما را قبول خواهد کرد. (737545) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۱۱:۵۸
خانم دکتر ، اگه می تونستن تو ژورنال های علمی مقاله بدن که دست به دامن سایت الف نمی شدن.....سواد دوستان طب سنتی در همین حد هست....خاطره کمر درد خاله جون که با سه نوبت خاک شیر صبحگاهی خوب شده!!..... آدم بیسواد عاشق خواب تعریف کردن و خاطره گفتن هست.....خداییش دفعه بعد که دوستان سنتی کار نیاز به عمل جراحی داشتن برن سراغ این نوابغ ....... (737580) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۷:۲۶:۱۷
خیلی بامزه گفتی :دی (737655) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۷:۴۳:۴۳
نابغه جون جامعه برای حضور هر دو نوع روش درمان جا دارد و به فراخور نیاز باید از هرکدام بطور جداگانه و یا توامان استفاده کرد و بنظر میرسد در وهله اول وظیفه متخصصین پزشکی مدرن است که نه تنها طب سنتی را رد نکنند بلکه با شناخت آن از مزایای آن در شناخت و درمان بیماریها و رفع غم مردم بهره برده و دانش آنرا ارتقاع دهند (737669) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۴:۳۸:۱۴
آفرین بر شما مخصوصا راجع به الف (738119) (moderator21)
 
رضا
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۱۸:۱۷
خانم دکتر، نتایج قابل قبول در سیستم قابل قبول ارائه میشه! شما اگر حجامت را بدون توجه به قواعدی که طب سنتی میگوید فقط با توجه به مبانی طب کلاسیک انجام دهید نتیجه قابل قبولی نمیگیرید. چون نه مزاج رو در نظر میگیرید نه شرایط جغرافیایی نه شرایط جنسی نه شرایط نجومی نه شرایط اب و هوایی و نه خیلی از شرایط دیگری که طب سنتی و اسلامی ذکر کرده اند. در طب اسلامی شخصی که در دوشنبه دچار تب شده درمانش متفاوت است از شخصی که در چهارشنبه به تب مبتلا شده و منظور از درمان هم برطرف کردن علائم ظاهری نیست انطور که طب مدرن انجام میدهد. بلکه درمان حقیقی و حکیمانه است با توجه به ابعاد مختلف وجودی انسان و حتی توجه به بعد برزخی و اخروی بیماری. شما چطور میخواهید این علم را تحت سیستم های تک ساحتی مدرن مورد مطالعه قرار بدید. خب معلومه که نتایج متفاوت میشه. اینجا هم بحث بر سر همین است که باید فکری به حال مبانی علم طب کرد . خانه از پایبست ویران است. (737587) (moderator21)
 
دکتر زهرا طباخی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۷:۲۰:۲۸
نتیجه؟! نتایج تحقیقات تان در مورد تب 2 شنبه و 4 شنبه را ارائه دهید. استناد به کار بالینی ابن سینا یا فلان دانشمند با اطلاعات 1000 سال پیش بدون امکانات امروزی که هنر نیست نام اش تقلب است چرا که هر چه که آنها می دانستند به ما نرسیده و چه بسا اشتباه هم کرده باشند! تحقیق کنید؛ سختی بکشید؛ خرج کنید و نتایج تان را به اساتید طب و شیمی و داروسازی ارائه دهید. هاروارد هم مخلص شما خواهد بود. (737648) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۲۰:۳۰
خانم دکتر، موضوع اینه که طب مدرن صلاحیت نظر دادن در مورد دستاوردهای طب سنتی و بخصوص طب اسلامی رو نداره چون ابزار رصد این علم بسیار محدود است و بر اساس مبانی طب کلاسیک ساخته شده است. در ثانی شما باید اول بگویید که انسان قبل از اینکه قدم در مسیری بگذارد نباید به حق بودن و باطل بودن آن اگاه باشد؟! باید برود تا ته جهنم بعد بفهمد اشتباه رفته؟! امروز بحث ما بر سر این است که طب مدرن بر سر چند راهی پرسش های بی پاسخ مانده و نتوانسته حقانیت خود را احراز کند. شما میخواهید اول نتایج ازمایش های چند ساله را ببینید بعد به درست بودن آن پی ببرید؟ آیا طب مدرن توانایی سنجش ارتباط بین گناه با بیماری را در زیر دستگاه های الکترونیکی دارد که نتایجش را خدمت شما و دانشگاه هاروارد ارائه بدهم؟! باید برای اصول دینمان هم از انجا تاییدیه بگیریم؟! مگر کسی با تجربه و ازمایش مشکلی دارد؟ مشکل اینجاست که راه را اشتباه آمده ایم و این با توجه به اصول منطقی قابل اثبات است. این که دیگر نیاز به ازمایش ندارد. (737698) (moderator21)
 
پزشک
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۰۱:۰۱
کسی نمیخواد با طب مدرن در مورد چیزی نظر بده! این هم مغلطه ای است.

اظهار نظر بر اساس عقل و منطق است. (737908) (moderator21)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۴۷:۱۹
چرا آسمون و ریسمون می بافی؟ علم پزشکی چه ربطی به اصول دین داره؟! امان از جهالت! (737956) (moderator21)
 
دکتر زهرا طباخی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۰:۱۴:۱۱
با عرض پوزش صحبت های شما بسیار غیر علمی و بی پایه هستند. علمی که توانایی دفاع منطقی و مستدل از خود را ندارد علم نیست خرافه است. بنده خودم 2 سال در آزمایشگاه گیاهان دارویی کار کردم و نتیجه هم گرفتم. طب سنتی از جنس علم است و هم اکنون نیز خیلی از اساتید مشغول کار تحقیقی بر روی آن هستند مثل مسئله حجامت که منطقی و عقلانی بودن آن با ارائه 50 مقاله جهانی به اثبات رسید. متاسفانه آن چه شما از آن دفاع می کنید همان بخشی است که امثال روازاده با شیادی به طب سنتی یا اسلام نسبت می دهند تا دکان شان تعطیل نشود...بهانه شان هم این است که طب مدرن صلاحیت نظردادن ندارد!! (737980) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۴:۲۱:۱۴
خانم دکتر. اون علمی که توان دفاع منطقی و مستدل از خودش رو نداره طب مدرنه! شما بدون اینکه "عقل" و "منطق" رو تعریف کنید ازشون استفاده میکنید در صورتی که همین هاست که در طب مدرن زیر سوال رفته!! منطق طب مدرن منطقی است که بدون تعریف صحیح انسان و ارتباطات او با هستی و خالق هستی اقدام به نظام سازی کرده و وقتی مورد سوال واقع میشود که چرا چنین روشی را علمی می دانی میگوید من هر چیزی را که در آزمایشگاه قابل آزمایش باشد علمی می دانم. یعنی تاثیرات قوی معنوی و روحی انسان که آزمایشگاه توان بررسی آن را ندارد کلاً کشک است! یعنی اینکه اسلام میگوید گناه باعث بیماری میشود کلا مردود است و برای هر علامتی از بیماری باید به سمت قرص و دارو و ... رفت. این از نظر شما عقلی است؟!!! منطقی است؟! علمی است؟!! طب سنتی از جنس علم است اما جنس علمش از جنس علوم غرب نیست! شما هم "علم" هم منطق و هم عقل را همان چیزی گرفته اید که غرب گرفته. و به همین دلیل مدام میگویید هرچیزی را که این ها تایید کردند قبول میکنم. طب سنتی مخالف آزمون و تجربه و ارائه اسناد درمانش نیست و بر اساس همین ها هم میتواند اثبات کند که در رفع علامت بیماری ها موفق است. اما این روش ها نمی توانند صحت رفع اصل بیماری را اثبات نمایند چون ابزار رصد ان را ندارند. تعریف بیماری و درمان در طب سنتی با طب غربی متفاوت است و این تفاوت در طب اسلامی بسیار بیشتر میشود. با باورهای طب کلاسیک نمیتوان به سنجش طب سنتی پرداخت. اگر در اصل حرف ما دقت کنید متوجه میشوید که این ها جواب سوالات ما نیست. (738375) (moderator101)
 
یک بنده خدا
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۴۴:۴۲
لطفا خرافاتی مثل تفاوت تب 2 شنبه با 4 شنبه را به اسم اسلام ترویج ندهید. به قدر کافی این دین بی نوا توسط جاهلان و متحجران آسیب دیده (737955) (moderator21)
 
ciavash
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۱۰:۱۲
آخرش درد کمر مادرتون چی شد؟خوب شد؟یا نه؟ (737358) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۰۳:۴۴
احتمالا ایشان فوت شده اند از کمر درد (737575) (moderator21)
 
طاهر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۸:۴۰:۵۰
اینهم یک نمونه از ادبیات و دلسوزی پزشکان نوین ما.......... (738153) (moderator21)
 
دکتر زهرا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۱۲:۳۷
در ضمن شاید بد نباشد خدمت شما عرض کنیم این یک مسئله تخصصی در رابطه با سلامت جامعه است و جامعه پزشکی وظیفه دارد در برابر باورهای غلط و بدون منطق و غیرعقلانی به دور از سنت سکوت نکند. بهتر است سایت الف بیشتر از نظر متخصصین طب سنتی در رابطه با موضوع روازاده و باورهای غلط موجود در جامعه استفاده کند چرا که بی شک تشخیص حق از ناحق در این مورد مهم از غیر ساخته نیست. (737365) (moderator21)
 
حمید
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۲۲:۳۰
این مساله ای که اینجا مطرح شده مساله هستی شناسی و معرفت شناسی است که مقدم بر پزشکی است. اگر شما نتونی علم پزشکی رو در اینجا اثبات کنی دیگه هیچ کدام از دستاوردهاش قابل اعتماد نخواهند بود. چون علمی که بر مبنای هستی شناسی غلط بنا شده باشه دستاوردهاش هم زیر سواله. (737450) (moderator21)
 
پزشک
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۰:۴۵:۴۹
این مطلب اصلا هستی شناسانه نبود!!
بسیار جزئی و مورد و کم ارزش بود. حتی به همان یکی دو مصداق هم ایرادات زیادی وارد است که بحث آن تخصصی است. هر پزشکی متوجه میشود. (737815) (moderator21)
 
برداشت آزاد!
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۰:۲۸:۳۲
مایلم توجیه پزشکی مدرن را در رابطه با مطلب ذیل بدانم!

متن این مطلب از بخشی از مقاله فقر تئوريك مبانی متافیزیکی طب مدرن، استخراج شده است!
...
پزشکان براساس نگاه زیست شناختی به انسان، بیماری را صرفاً اختلال در کارکرد فیزیولوژیکی جسم دانستند و بدین ترتيب منشأ بیماری‌های روحی را در سلول ها و ملکول ها یافتند. در نگرش زیست شناختی انسان صرفاً در مجموعه‌ای از اعضا و اجزاء مادی خلاصه می‌شود و مسائل روحی مثل تفکر، خلاقیت و ... از تراوشات جسم است نه از خصایص روح .
...
تکامل داروین انسان را در ردیف درندگان و خزندگان قرار داد. انسان در تئوری تکامل نوعی میمون است که هیچ جنبۀ الهی و قدسی در آن نیست. می‌توان تئوری داروین را سبب‌ساز نگرش زیست شناسی به انسان دانست. از جمله علومي كه پزشكي نوين سخت به آن وابسته است بيولوژي (زيست شناسي) مي‌باشد. نظريه تكامل داروين با اينكه مورد نقض و نقد فراوان قرار گرفت با اين وجود به عنوان يك اصل جزمي تا يك فرضيه سودمند علمي مورد پذيرش قرار گرفت. گاو مقدس بيولوژيست‌ها تئوري تكامل (ترانسفوريسم) است.
... (737999) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۶:۰۱:۱۱
در متن همین یادداشت؛ انسان حیوان نامیده شده!
از دید ساختاری؛ زیست‌شناسی انسان با سایر جانداران تشابهات و بیماری متشابه یا یکسان دارند.
برای تست دارو؛ درمان بر روی نمونه‌های مشابه‌تر به انسان انجام شده؛ سپس به انسان منتقل می‌شود.
اسب؛ خوکچه هندی، موش آزمایشگاهی و ... را یادتان رفته؟
پزشکانی که علوفه بیابان را منشا درمان می‌دانند کدام پژوهش را بر روی دارو داشته‌اند؟
کدام پژوهش را بر روی شناخت بیماری؟
کدام پژوهش را بر شناخت بیمار و بیماری وی!
و کدام پژوهش را بر روی اثربخشی و آسیب‌های درمانی خویش!
معطوف و مستند و منتشر نموده‌اند!
آری. باید بی‌شک بهترین و بی‌عیب‌ترین باشند. وگرنه اینهمه ادعا و تخریب!!! (739711) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۷ ۱۳:۰۲:۵۴
جناب برداشت آزاد! حاجي جون!


من كه طبيب مدرن هستم
نماز هم مي خونم
بخشهايي از قرآن هم از برم


از نظريه نعل خر روازاده هم شديدا متنفرم و اون رو شيادي مي بينم


به داروين هم اعتقادي ندارم


مگر همه طب مدرن فقط و فقط يه انديشمند داشته به نام داروين كه براي كوبيدنش اون رو مثال مياري و بعد همه رو هدف مي گيري؟

عزيزان منتقد طب سنتي
مگر طب سنتي منحصر در روازاده است كه بي مطالعه بهش حمله مي كنيد؟

بله حجامت به درد همه امراض نمي خورد
اما برخي مشكلات را حل كرده
اما استدلال آناتوميك طرفداران حجامت غلطه

چون خون سياهرگي در همه جا هست و خون كثيف و خون تميز با اون تعريف در طب جديد رد شده و قابل خدشه هم نيست
هركسي باور نداره يه سر بياد سالن آناتومي تا جسد يكي از اين مرده هاي محترم رو برا ش باز كنيم تا ببينه خون كثيف و خون تميز كجاها هستند


حالا شما هرچي هم فلسفه بياري من قبول نمي كنم


بوعلي سينا هم درتاريخ خودش قابل افتخاره
اصلن همين تجربه كردن روي جسد رو بوعلي هم داشته

اينجور نبوده كه بشينه فلسفه هولوستيك ببافه
هرجا كه مي تونسته بر روي مرده بر روي حيوان آزمايش مي كرده
نگاه هولوستيك فلسفي هم داشته

ممكنه يه جاهايي اشتباه كرده باشه
يه جاهايي هم واقعن گل كاشته ابداع كرده


علم كه يه موضوع براي جر و دعوا و خون به پاكردن نيست
براي فهم و استفاده است

لشكركشي براي چي مي كنيد من نمي فهمم
اين فقط باعث ميشه فضاي بحث غبارآلود بشه
و هر غيرمتخصصي نظر بده و بعضا دشمني كنه (741166) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۲:۳۱:۰۹
""به مرغها هورمون تزریق نمی کند.برای لذتجویی و منفعت طلبی لحظه ای اش به خوراکی ها، افزودنی های نگهدارنده و رنگ های سرطان زا اضافه نمی کند""

جالب است که آقای نویسنده دچار توهم هستند انسانها اگر امروزه به خوراکی ها نگهدارنده ها رو اضافه می کنند برای خوشگلیش نیست، مثل شما نمی تونن برن خونه فامیلای مامانتون خوراکی طبیعی بخورند.

خرد بورزیم (737886) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۹:۲۱:۳۴
شما اول ثابت كن مواد از چهار عنصر اوليه ساخته شدند بعد بيا بهم صحبت كنيم
عزيز دلم الان ثابت شده آب عنصر نيست از اكسيژن و هيدروژن ساخته شده

وقتی زيربنای حرف شما براساس عناصر اربعه است
تا وقتی ثابت نكنی آب عنصره و از اكسيژن وهيدروژن ساخته نشده بقيه ادعا ها هم نادرست است (738546) (moderator101)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۵:۵۶:۵۹
هنوز هم حجامت؛ یک درمان نیست.
نمی‌دانم اسناد مطالعات و هدفمندی و روش‌شناختی عارضه و درمان چگونه بوده؛ اما باورکردنی نیست که حجامت؛ درمان باشد؛ آن هم برای آن حجم از ادعاهای درمانی؟ (739700) (moderator21)
 
1360
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۱۴:۱۲
از نظر بیماری های خطرناک و قوی طب جدید بهترین گزینه است ولی برای درمان سرما خوردی نازای تغییر طبع مرد وزن
وبسیاری از امراض بهترین راه اینه اول مراجعه به دکتر طب سنتی
اضافه میکنم دکتر نه عطار
مراجعه شود به جزدکتر روازاده اساتید طب سنتی بسیارن
مثل ارشادی کلانتری روزگاری اینها خیلی از مردم هم جواب گرفتن (737370) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۲۷:۴۱
طب سنتی یک نظام درمانی است که برای درمان تمام بیماری ها مدون شده. اینکه الان ما اطلاعاتمون کم هست و نتونستیم به فهم عمیق این طب دست پیدا کنیم مساله دیگری است. دکتر کردافشاری که مدرس دانکده طب سنتی هستن در تلویزیون گفتند که در قدیم برای آشنایی کودکان با مبانی طب سنتی یک کتاب طبی نوشته بودند که این کتاب رو الان اساتید طب سنتی خوب نمیتونن بفهمن!!! از بس که برای ذهن های امروزی سنگین هست. (737458) (moderator21)
 
مریم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۵:۴۱:۱۱
مدون شده؟! 4 تا رفرنس درست و درمان در طب سنتی پیدا نمی شود! ادعا! ادعا! فقط ادعا دارید بدون پشتوانه علمی قابل تجربه. (737546) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۲۱:۱۹
مریم خانم! فقط یک رفرنس درست و درمان نشان بدهید که اثبات کند طب مدرن تعریف درستی از انسانی که مدعی درمان اوست ارائه کرده باشد! چرا رابطه بین مسائل معنوی با بیماری ها در طب مدرن تحلیل پذیر نیست؟ اگر یک گناه باعث بروز بیماری شود کدام داروی شیمیایی توان درمان ان را دارد؟!! (737590) (moderator21)
 
مریم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۷:۲۳:۳۳
مردم بیمار را نمی شود سال ها با افه انسان شناسی منتظر نگه داشت. طب امروز زحمت و مرارت کشیده و این مقدار هم زندگی بشر را ارتقا داده است. شما اگر چیزی می دانید باید اثبات کنید تا از شما پذیرفته شود و گرنه همسایه ما هم برای هر دردی درمانی در چنته دارد ولی کسی تحویل اش نمی گیرد. (737652) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۲۵:۵۵
مرحله اول اثبات همین است که شما نمیخواهید تن به ان دهید! آنوقت میگویید ما ادعا میکنیم. (737702) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۲:۳۵:۳۷
شما برید پیش جن گیرا تو اینترنت چکار میکنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟/ (737889) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۶:۰۳:۴۶
اصولا بحث تعریف انسان؛ به این معنایی که برخی مدعیان خواهان آن هستند، ضرورت درمان نیست. نمی‌دانم هرجا از شیوه تشخیص، داروشناسی و درمان و اثرات پس از درمان سخنی هست؛ باز طفره رفته و فلسفه را وارد تخصص می‌کنند! (739717) (moderator21)
 
یک آدم
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۳۷:۴۲
نمی‌دانم تا کی باید بهای مطلق پنداری آقایان را بدهیم.

بسیاری از اطلاعات و ایدئولوژی طبی ما از نظریات یونانی بر اساس ۴ طبع ریشه می‌گیرد. یعنی حتی اگر دردی را دانشمندان قدیمی می‌توانستند درمان کنند، سعی می‌کردند که آن را با استفاده از عقاید یونانیان تئوریزه کنند.

این به معنای غیر موثر بودن مطلق طب سنتی نیست. می‌بینیم که برخی از مردم صدها سال قبل از کشف پنی سیلین، کپک را برای درمان برخی بیماری‌ها می‌خوردند. این از روی تجربه کشف شده است: http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_penicillin

اکنون می‌دانیم که عامل عفونت باکتری‌ها هستند که با استفاده از میکروسکوپ قابل رویت است. پنی سیلین هم عامل درمان کننده‌ای دارد که دقیقا مشخص می‌شود به چه گونه‌ای به باکتری حمله می‌کند و چرا این نوع حمله‌ی پنی سیلین روی برخی دیگر از باکتری‌ها کار نمی‌کند.

از آنجایی که درمان سنتی حاصل تجربه‌ی بشری است، می‌تواند در مواردی صحیح عمل کند و در مواردی ناصحیحَ. اتفاقا بسیاری از درمان‌های جدید متکی بر استخراج عامل موثر یک درمان سنتی می‌باشد. مساله این است که با توجه به عقاید و اطلاعات ناقص در زمان پزشکی قدیم، ممکن است دو بیماری با وجود علائم متشابه، عاملهای کاملا متفاوتی داشته باشند که این کار با تکنولوژی جدید قابل کشف است. برای مثال از علایم اولیه‌ی بیماری ام اس ضعف بینایی است که با آزمایشهای پیشرفته مشخص می‌شود که بیمار دچار ام اس است.

سنتی بودن طب به معنی مقدس بودن آن نیست. وگرنه یکی از مهمترین پزشکان عهد قدیم که تالیفات موثری داشته، زکریای رازی بوده که اصلا به اسلام اعتقادی نداشته و دیدگاه بسیار خصمانه‌ای نسبت به ادیان بزرگ و پیامبران داشته است. البته ظاهرا به خدا اعتقاد داشته.

ادعای اینکه صف طولانی بیمارستان‌ها به معنی غیر موثر بودن پزشکی مدرن است، سفسطه است. ساکنان تهران به خصوص در یکی از پر جمعیت ترین شهرهای کشور قرار دارند. شلوغی به خصوص در بیمارستان‌ها تخصصی امر عجیبی نباید باشد. ما به اندازه‌ی کافی کادر پزشکی نداریم و در آموزش پزشکی هم مشکلات اساسی داریم و در همین زمینه در سایت الف مقاله‌ی را خواندم که نشان می‌داد انترن‌ها به خوبی آموزش داده نمی‌شوند. خود من در یک مورد شاهد این بودم که در یک بیمارستان دولتی شخصی که در مطب باید در مورد بیمار درمان تجویز می‌کرد، در مقابل بیمار و همراهان اون اقدام به رجوع به جزوه‌ی خود کرد.

در یک مورد دیگر شخصی دچار یک ناراحتی در اعصاب خود کرد و اولین پزشکانی که وی پیش آنها رفت بیماری ALS را تشخیص دادند که یک بیماری عصبی، پیشرونده، غیر قابل درمان و کنترل و کشنده است و خانواده‌ی وی را عزادار کردند. مراجعه‌ی وی به یک پزشک مشهور مشخص کرد که اون دچار یک التهاب ساده بوده و او به آسانی درمان شد. این مشکلات نشان نا به سامانی‌های نظام درمان کشور است. نفی نظام پزشکی جهانی نیست که هزارن متخصص در اقصی نقاط دنیا با زحمت و بی‌خوابی کشیدن اقدام به کشفهای پزشکی کرده تا مردم را درمان کنند و با رگبار اتهامات از جانب آقایان خود بزرگ بین و پر طرفدار پزشکی سنتی می‌شوند.

شما ببینید که چگونه با گسترش همین پزشکی مدرن در ایران و بسیاری کشورهای دیگر شاخصهایی مانند مرگ و میر نوزادان و مادران و نیز امید به زندگی افزایش پیدا می‌کرده.

اتفاقا در همین کشورهای بی خدا هزینه‌ی بسیاری روی پیش‌گیری از بیماری‌ها با الگوی تغذیه‌ی صحیح می‌شود و در همین کشور آمریکای جنایتکار تولید کنندگان مواد غذایی باید خطر سرطانزا بودن مواد مورد استفاده‌ی خود را به مردم گوشزد کنند.

خلاصه اینکه پزشکی سنتی لزوما بی اثر نیست ولی جامع هم نیست. ممکن است کسی را درمان کند، کسی را درمان نکند و ممکن است باعث نابودی فرد دیگری شود. مسئولیت اطمینان به میراث پزشکی سنتی هم بر عهده‌ی خود کسانی است که از طرف دین اسلام به سالم نگاه داشتن بدن خود و عزیزانشان موظف شده‌اند می‌باشد. یادشان باشد که در برخی بیماری‌ها تاخیر اندک در درمان صحیح فرق مرگ و زندگی است.

اگر آقایان طب سنتی درمانی دارند که موثراست، بهتر است با روش‌های تحقیقات علمی بسنجند (یعنی آزمون دو سویه کور و غیره که متخصصین امر به آن آشناتر هستند) و سپس با ابزارهای پیشرفته‌ی علم، یعنی میکروسکوپ، آزمایش خون و غیره به دنبال علت واقعی موثر بودن آن بگردند. اگر به استفاده‌ی از حیوانات آزمایشگاهی هم به دلایل عقیدتی-معنوی-فلسفی اعتقاد ندارند، در همین تهران خودمان - به جدای عاشقان و دلباختگان پزشکی سنتی - به اندازه‌ی کافی بیمار بینوا داریم که حتی پول آنتی بیوتیک هم ندارند. (737393) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۵:۱۰:۱۴
اگر طب مدرن واقعا توان رقابت علمی با طب سنتی را داشت که دیگه نیازی نبود با توسل به زور و قانون طب سنتی رو براندازی کنه. امام خمینی (ره) در این مورد فرموده اند:

طب يوناني را که براي علاج كليه امراض مزاجي بهترين وسيله بود و با سهلترين راه مطابق اقتصاد اين خدمت را بهتر از طب امروز اروپا انجام مي‌داد از ميان بردند و ريشه آنرا براي هميشه از جهان برانداختند و چنين خيانت بزرگي بخصوص به كشور ايران كردند.

این هم برخی از اسناد این براندازی که در وبلاگ یکی از پزشکان و محققان طب سنتی آمده:

استعمار اولين بار به وسيله طب خود وارد اين مملکت شد و حذف طب سنتي بنا به اعتراف سيريل الگود و ساير مورخين و اطباي غربي حرکتي خزنده بود که طي دهها سال تلاش و برنامه ريزي بي وقفه حاصل شد و جهت اين حرکت نيز از بالا به پائين بود يعني ابتدا شاهان و شاهزادگان را متقاعد کردند ، بعد راه آموزش طب سنتي را مسدود و در نهايت مردم را مجبور به روي آوردن به طب شيميايي کردند .

سيريل الگود در کتاب "تاریخ پزشکی ایران" مي گويد :

« مبارزه با طب سنتي از زمان شاه عباس صفوي که مقارن با ورود کمپاني هند شرقي به ايران بود ، در دستور کار قرار گرفت ليکن به علت مقاومت مردمي هياتهايي که در زمان صفويه به ايران مي آمدند توفيقي به دست نياوردند . »

پزشک کمپاني هند شرقي در آن زمان فردي بود به نام Fryer وي در مورد اين ناكامي مي گويد :

« اينها اصلا عادت ندارند با مطالعات و تحقيقات جديد پيشرفت کنند و از اين جهت با همان تعصبي که به مقدسات متمسکند ، به اصول طب خود چسبيده اند . »

اين سخنان علاوه بر اينکه عصبانيت اين پزشک از اعتقاد مردم به طب خود را نشان ميدهد ، بيانگر شدت اعتقاد مردم آن زمان به طب سنتي در حد باورهاي مذهبي ميباشد . آيا اگر مردم که طبيعتا هميشه به سلامتي خود علاقمندند از طب سنتي خود نتيجه نمي ديدند و از آن راضي نبودند چنين به آن پايبندي نشان مي دادند ؟

بعد از دوران صفويه به دوران قاجار ميرسيم . سيريل الگود در ادامه کتاب خود مي گويد :

« ويژگي مهم دوران قاجار انتقال طب ابن سينا به طب هاروي و پاستور بود . هياتهاي نمايندگي که در اين زمان به ايران مي آمدند اغلب پزشک بودند و به اين ترتيب طب غربي به ملايمت و آهستگي در سنگرهاي طب سنتي نفوذ کرد . »

از اين سخنان خزنده بودن و اينکه اين حرکت يک حرکت جنگي و به قصد غلبه و تسلط فرهنگي بوده است روشن مي شود . واضح است که براي غلبه بر يک ملت بايد آن را نسبت به داشته هاي خود دچار خود باختگي کرد و کدام خود باختگي از اين بالاتر که يک ملت بپذيرد که براي حفظ سلامتي و درمان خود محتاج به بيگانگان است ؟ پس وقتي در اين سنگر تسليم شود ساير سنگرها را راحت تر تخليه مي کند و دقيقا به همين علت است که هياتهاي نمايندگي غربي که به ايران مي آمدند عمدتا از ميان پزشکان انتخاب مي شدند .

سيريل الگود زماني اين اعترافات را مي گويد که اهداف استعمار در اين مورد کاملا پياده شده و کار از کار گذشته است وي اظهار مي دارد :

« بديهي است که اکنون دور نماي طب به نحو محسوسي تغيير يافته بود . 50 سال آموزش بوسيله اساتيد خارجي نسلي را پديد آورده بود که ديد آنها کاملا با پدرانشان متفاوت بود . اين نفوذ فرهنگ غربي به وسيله هياتهاي پزشکي در مراکز مختلف کشور تقويت شده بود و بزرگترين افتخار و اعتبار را در اين مورد بايد به اين هياتها داد. »

سيريل الگود آنگاه وضع قانون منع طبابت سنتي را به عنوان آخرين ميخ تابوت ابن سينا معرفي کرده ميگويد :

« در سال 1911 وضع قانون طبابت بر اساس ديپلم و مدرک صورت گرفت که مي گفت : هيچکس در هيچ نقطه از ايران حق اشتغال به هيچ يک از فنون طبابت را ندارد مگر اينکه از وزارت معارف اجازه نامه گرفته يا تصديق نامه از ممالک خارجه داشته باشد .

بدين ترتيب آخرين ميخ تابوتي که حاوي جسد مرده طب سنتي بود کوبيده شد . سمت معلمي طب ابن سينا نيز منسوخ شد . تمام اين اصلاحات نشان ميداد که با سپري شدن دوره مجريان طب رازي و ابن سينا ، روشهاي طبي منسوب به آنان نيز محکوم به فنا گرديده است . رسم ديرينه خدمت شاگردي نيز از بين رفت و حکيم ها ديگر نمي توانستند شاگرداني به سوي خود جلب و معلومات و تجربيات عملي خود را به آنها منتقل کنند . تمامي اين پيشرفتها به وسيله سياست اروپا به شدت کنترل مي شد . »

ملاحظه مي کنيد که اصلا صحبت از يک حرکت علمي و يک جايگزيني منطقي در کار نيست و اصلا تحقيق و بحثي در تاريخ نمي بينيم که مقايسه اي ميان طب رايج و طب سنتي انجام و راي به برتري طب رايج داده باشد .

آري اين بود مختصري از حادثه ناميموني که بر سر طب سنتي ما رفته است (737508) (moderator21)
 
یک آدم
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۵۰:۲۰
بنده سابقه‌ی طب سنتی ایران را زیر سوال نمی‌برم. و اتفاقا به طور عمومی در مورد تاریخ علم در ایران و بلاد اسلامی مطالعاتی انجام داده بودم.

چه از تلاشهای ابن سینا و زکریای رازی و چه از بیمارستان‌هایی که ساخته می‌شدند، از آزمون‌هایی که برای پزشکان برگزار می‌شدند و به خصوص پیشرفتهایی که در مورد درمان بیماری‌های چشمی انجام شد تا جایی که از سوزن تو خالی برای تخلیه‌ی آب مروارید استفاده می‌شد.

آثار و مظاهر تمدن اسلامی به خصوص در ایران توسط مغولان نابود شد. در کتاب تاریخ تمدن ویل دورانت آمده که فقط بغداد دارای ۳۶ کتابخانه‌ی عمومی بوده است.

اینکه استعمار داشته‌های فرهنگ را نابود کرده و زیر سوال می‌برد شکی نیست. اگر همین کشورهای پیشینیه‌ای به این شکل داشتند گوش آفاق را کور کرده بودند. سرمایه‌گذاری رو اختلافات طایفه‌ای و غیره. می‌بینیم که اکنون در ایران کسانی را دارند که نظام‌های باستان ایران را چنان بزرگ کرده که هر چه بعد ازفتح ایران توسط مسلمانان بوده را حضیض تاریخی ایران نامیده‌اند. همچنین تمایلات نژاد پرستی را می‌بینیم که چگونه در کشوری که از تعداد زیادی اقوام مختلف تشکیل شده جولان می‌دهد.

بنده خود از برخورد خشک و سیستماتیک با انسان بدون در نظر گرفتن عوامل روحی راضی نیستم و بارها از برخورد پزشکانی که بدون اینکه بگذارند شرح بیماری را تمام کنم شروع به نسخه نویسی می‌کنند، دلزده شدم. ولی راه حل این مساله پیروی سرخود از طب سنتی نیست.

من شدیدا با توصیه و تجویز مبتنی بر پزشکی سنتی که که از اساسی ترین ارکان تئوریک آن بر نظریه‌ای نادرست یعنی ایجاد تعادل میان اخلاط اربعه است مخالفم.

در ضمن مگر پزشکان سنتی از مواد شیمیایی استفاده نمی‌کردند؟ نمونه‌ای از ترکیبات خطرناکی که استفاده می‌شدند ترکیبات مبتنی بر جیوه هستند.

من روی موضع خودم در مورد اینکه باید روش‌های آزمایش عملی، یعنی آزمایش دوسویه‌ی کور برای بررسی تاثیر درمان‌های سنتی استفاده شود باقی هستم. (737722) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۲:۳۷:۲۰
http://www.khabaronline.ir/detail/122435 (737890) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۴۳:۵۲
شما مثل اینکه متوجه نشدید. نویسنده نمی گه طب مدرن نتونسته درمان کنه. یک جا رو درمان کرده اما زده جای دیگه بدن رو داغون کرده:
"همین جزء نگری در درمان و نیز تولید و تجویز داروهای شیمیایی با تاثیر سریع ، آیا مجددا باعث ایجاد امراض روحی و جسمی جدیدتری نشده اند؟"
اول متن رو درست بخونید (737614) (moderator21)
 
یک آدم
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۹:۰۳:۳۲
یعنی شما فکر می‌کنید که درمان‌ها سنتی دارای آثار جانبی نیستند؟ یکی از مشکلات اصلی در مورد پزشکی سنتی این است که مطالعات با روش‌های صحیح تجربی روی میزان موثر بودن درمان و نیز آثار جانبی آن وجود نداشته. حال اگر به این نکته می‌خواهید اشاره کنید که ممکن است که درمانی سنتی برای یک بیماری خاص وجود داشته باشد که بهتر از روش شناخته شده اثر کند، بنده بخیل سلامتی مردم به شکل بهتر نیستم، بلکه خودم بسیار خوشحال می‌شوم اگر هموطنان وبلکه دوستان و آشنایان و یا حتی خودم بهتر درمان شویم.

مساله اینجاست که دو مرحله‌ی اصلی داریم:
۱- تشخیص بیماری و تعیین عامل و علت آن.
۲-تجویز بیماری و توصیه‌های برای بهتر شدن بیمار.

در اولی پزشکی مدرن بسیار بهتر عمل کرده و در زمینه‌ی دوم مطالعات متعدد با روش‌های مختلف درمانی انجام شده اند.

مساله‌ی ما در مورد طب سنتی عمل کردن مثل رفتارهایی که در ایران به کرات دیده‌ شده اند است.
یا طب سنتی را کاملا بی‌خاصیت می‌دانند و یا کاملا طب مدرن را ضلالت مدرن می‌نامند.

شما اولا روش‌های تشخیص را مدرن کنید.
ثانیا برای تشخیص‌های انجام شده اثر درمان‌های سنتی با روش‌های صحیح سنجیده شوند.
ثالثااثر درمان به همراه آثار جانبی به دقت مورد بررسی قرار گیرند.

من به پاسخ بالایی هم گفته بودم. استفاده از ترکیبات جیوه در درمان‌های سنتی وجود داشته. اکنون می‌دانیم که جیوه سرطانزا است.

میرات پزشکی سنتی وجود دارد و امکانات هم برای شروع آزمایشات نیز وجود دارد ولی من با استفاده‌ی مستقیم از آثار پزشکی سنتی به شدت مخالفم. (737729) (moderator21)
 
رضا
Singapore
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۳:۵۸:۲۶
واقعا برا سایت الف متاسفم که یک موضوع کاملا بدیهی اینقدر باید توی یک سایت بهش پرداخته شه فقط به خاطر اینکه یک دکتر متعصب می خواد بگه من با بقیه فرق دارم....... ایا موضوع مهمتری نیست یا اینکه الف می خواد افکار عمومی رو منحرف کنه. امان از دوست نادان. آیا به نظر شما کسی که اینهمه پیشرفتهای پزشکی رو نادیده می گیره میشه بهش گفت دکتر؟ (737409) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۵۷:۱۸
آیا به نظر شما افرادی که نسبت های منطقی بین علم و دین و اخلاق رو در نظر نمیگیرن میتونن مدعی درمان و سلامتی برای انسان باشند؟! به نظر شما حذف عالم معنا و ارتباطات تاثیر گذار آن بر روی سلامت در طب مدرن اسمش پیشرفت است؟! (737488) (moderator21)
 
پژمان
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۱۱:۲۵
اصلاً چرا بحث به انحراف کشیده می شه؟
منطق کجا رفته؟ چرا ما به باورها و کردار خودمون هم نگاه نمی کنیم نظر می دیم. همین طرفدارهای طب سنتی خدای نکرده خودشون یا یکی از عزیزانشون تصادف کنه و به عمل جراحی نیاز داشته باشه حاضره بره پیش حکیم طب سنتی که با رژیم درمانی خوب بشه؟!
اگه یکی از داروهای طب مدرن عوارض هم داره دلیل بر این نمیشه که بده کلاً همه چیزها دارای خاصیت و ضررهای خاص خودشون هستند و مطلق وجود نداره.
البته طب سنتی ایران هم خیلی خوبه من خودم خیلی قبولش دارم. طب سوزنی چینی هم در حال حاضر اثبات شدست و نمونه های دیگه
ولی طب سنتی اون چیزی نیست که به اصلاح حکیم روازاده میگه من مجموعه سی دی های ایشون رو تهیه کردم دیدم آدم دود از سرش بلند می شه میبینه اگه به اسم مجموعه طنز فروخته می شد خوب بود ولی متاسفانه با سلامت مردم بازی میشه. (737433) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۵۵:۱۹
آقا پژمان . اصلا دید شما نسبت به طب سنتی خیلی با دید فعالان این جریان متفاوته. این برداشت های شما بعضا سوء تفاهم هست. بر اساس همون منطقی که گفتید اول باید منطقی بودن یک روش احراز بشه و اگر معلوم شد که منطق ان ایراد دارد دیگر تولیدات ان قابل اعتماد نخواهند بود. (737485) (moderator21)
 
سینا
Australia
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۳۰:۱۲
عقیده فلاسفه قدیم بر این بود که تعداد دندانهای اسب فلان عدد است. وقتی در محفلی در این باره صحبت شد و بیکن نیز حاضر بود، هر کس مطلبی گفت و از قول فیلسوفی از گذشتگان عددی را نقل کرد و این که مثلا ارسطو گفته است که اسب چهل دندان دارد.
فرانسیس بیکن از این رویه برآشفت و گفت: بهتر است همین الان به طویله برویم، دهن اسبی را باز کنیم و تعداد دندانهای او را شمارش کنیم و اختلاف را برطرف سازیم.
معنای این سخن این بود که در امور علمی، «تجربه» مهم تر از کلی گویی یا نقل اقوال دیگران است حتی اگر ناقلان این اقوال از بزرگان یونان و فیلسوفان مشهور باشند.

تفکیک طب سنتی و مدرن اساسا بی معناست کافی است روشهای درمانی را روی 1000 نفر آزمایش شود هر کدام بهتر جواب داد آنگونه عمل کرد . اصولا طب مدرن از طب سنتی الهام گرفته و رشد کرده مثلا منشا بیشتر آنتی بیوتیک ها گیاهی است و .... (737460) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۵۲:۲۹
جناب سینا. کسی که در مورد تجربه و ازمایش روش ها طب سنتی حرفی نداره. موضوع اینه که روش تجربه در طب سنتی و مدرن مثل هم نیست و برای اینکه بدانیم کدام درست است باید ابتدا در مورد انسان و روابط او با مخلوقات و اجزء مختلف هستی بحث کرد و دید که کدام طب این روابط را بهتر منظور کرده است. این جناب فرانسیس بیکن در غربشناسی متهم به این هستند که یکی از افرادی تاثیر گذاری هستند که باعث انحراف بشر از مسیر تعالی شدند. بروید و مطالعه کنید تا ببینید موضوع از چه قرار است. (737483) (moderator21)
 
سینا
Australia
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۵:۱۹:۴۴
دوست عزیز . مسیر تعالی همان علم و دانش و مبارزه با جهل و نادانی است . مسیر تعالی التیام آلام دردمندان است نجات جان مادران و کودکان است. مسیر تعالی در آزمایشگاهای و کتابخانه ها و لابراتورهای علمی رقم میخورد نه در پشت سفسطه و خرافات .
اگر غیر از این بود، پیامبر خاتم مسلمانان را به جست‌وجوی علم حتی در چین توصیه نمی‌فرمود . (737520) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۵:۳۳:۵۴
جناب سینا شما اول "علم بودن" ادعاهایی را که معتقد به جدایی عالم ظاهر و باطن هستند و منکر ارتباطات قانونمند بین این دو و تاثیرات متقابل آن ها بر هم هستند را اثبات کنید تا بعد برسیم به باقی قضایا. مسیر تعالی مورد نظر امثال فرانسیس بیکن هست که در لابراتورهای مدرن رقن میخوره و مه پیامبر خاتم که صاحب علم لدنی است و پرورش دهنده امثال سلمان و ابودرهایی که دید باطن بین داشتند. این علوم ظاهری فقط به لاشه دنیا توجه دارند و هیچ توصیه ای به تعالی ندارند و اصلا ادعایی هم در این زمینه ندارند! شما کتاب رساله لقاءالله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی رو بخونید اونجا گفته شده که از امام پرسیدند که کدام علم است که تا چین باید به دنبال ان رفت. فرمودند معرفت نفسی که معرفت رب بیاورد. متن کامل این حدیث چنین است: «اطلبوا العلم و لو بالصین و هو علم‌ معرفة النفس‌ و منه‌ معرفة الرّب‌»؛ دانش را بیاموزید و لو در چین . این دانش معرفت نفس است که از او معرفت خداوند حاصل می شود. (737536) (moderator21)
 
فلک
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۹:۱۷:۴۲
حالا اگه احیانا معرفت رب معلوم کرد که خداوند تمام اجزای آفرینش را با علم بی نقص خودش که در واقع تکامل یافته ترین صورت علم مدرن است آفریده است چه میگویید؟ (737749) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۳۸:۴۶
اصلا معنای علم مدرن خودش گواه عدم صحت این برداشت است. علم مدرن به معنای علم نوین نیست بلکه به معنای علمی است که ریشه در سکولاریسم دارد . منقطع از حقیقت عالم در پی تحلیل ظواهر هستی است. یک تجربه کور است. در حالی که علم دینی علمی هماهنگ با حقایق تکوینی عالم است و هیچ زباله ای ندارد. متاسفانه این مفاهیم هنوز در رسانه های ما به درستی تبلیغ نشده و به محض اینکه در جایی مطرح میشود در مقابل آن موضع میگیرند. در حالی که این مباحث در محافل تخصصی کاملا جا افتاده است. (737943) (moderator21)
 
رهگذر
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۵۸:۲۷
این عالم و کاربرد علم است که میتواند سکولار یا غیرسکولار باشد.
اگر سیب زمینی میتواند سکولار باشد علم هم میتواند!!

اینکه آب در 100 درجه به جوش می آید که سکولار و غیر سکولار ندارد. اینکه چطور توضیح دهیم و چطور استفاده کنیم است که متفاوت است.

جای امثال شهید مطهری خالیست که اینطور بعضی به خود جرات داده اند بر آتش جنگ خیالی علم و دین بدمند (737967) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۳۲:۵۰
اما بالاخر باید آن را برگزید که در تجربه موفق‌تر است. غیر از این است؟ (737936) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۳۶:۴۸
می‌خواهم بدانم نظر پزشکان سنتی در مورد واکسیناسیون چیست؟ تا آن‌جا که می‌دانم این شیوه‌ی پیش‌گیری‌ را نمی‌توان با نظریه‌ی اخلاط اربعه توضیح داد. (737940) (moderator21)
 
مهاجر
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۴:۱۸:۴۱
جهت اطلاع شما واکسیناسیون در قدیم درست پس از انجام حجامت با مالیدن کف کفش هر شخص بر محل حجامت انجام میشده است. مبنای علمی آن اینکه : ابتدا بادکش و بعد زخم حجامت باعث ایجاد التهاب موضعی و تحریک سیستم ایمنی میشده و در این حالت ، آلوده ترین چیز همراه هر شخص( کفش) به محل مالیده میشده تا سیستم ایمنی فرد با میکروبهای موجود در محیط زندگی او روبرو شده و نوعی واکسیناسیون انجام شود.
درست یا غلط بودن این روش با توجه به امکانات آن دوره و در دسترس بودن این روش ، آنرا بیشتر به یک اختراع و کشف شبیه میکند که شایسته تقدیر است نه تخطئه. (738374) (moderator101)
 
عرفان توکل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۴۴:۲۵
امروزه دیگر تمام فیلسوفان می‌پذیرند که پیش‌فرض‌های متافیزیکی و مذهبی در کنش دانش‌مندان تاثیر دارد. اما این تاثیر در مقام کشف است و نه داوری. یعنی در مقام معرفی نظریات علمی موثر اند. اما داوری بین آن‌ها با تجربه است.
دیگر این که صرف پذیرفتنی‌تر بودن مبادی متافیزیکی علمی، پذیرش آن را توجیه نمی‌کند. مثلن نظام ارسطویی-بطلمیوسی، با غایت داشتن جهان و اشرف مخلوقات بودن آدمی سازگارتر است تا نظام نیوتنی. اما این باعث نمی‌شود که زمین را مرکز جهان بدانیم. (737953) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۳۵:۱۵
با تشکر از سایت الف که به حلاجی این موضوع پرداخته عرض کنم که طب یک علم بوده و خواهد بود در زمانهای قدیم 2 تا چند هزار سال قبل هم بر حسب نوع زندگی مردم و تعامل انسان و محیط زندگی اش، بیماریهایی بروز می کرده و پزشکان آن زمان با تکیه بر علم تجربی که از قبل به خودشان رسیده بوده و با تلاش خودشان در حال تکمیل بوده تلاش می کردند تا بیمار را بهبود بخشند و این مسیر تا به حال ادامه یافته و خواهد یافت. بدلیل اینکه علم و دانش بشر در طی قرنها همواره رو به پیشرفت بوده معمولا به طبع مثل اینکه چو صد آید 90 هم پیش ماست، علم روز و پیشرفته جایگزین علم قبل می شده است. آیا مثلا پزشکان 300 سال قبل از همان روش درمان پزشکان 3000 سال قبل استفاده می کردند؟ بدیهی است خیر و مطمئنا پزشکان 200 سال آینده نیز از روشهای امروزه استفاده نخواهند کرد و طب امروزی معادل طب سنتی در آنزمان خواهد شد!
این جملات را هر چند بسیار بدیهی بودند عرض کردم که روشن شود موضوع چیست. اما ببینید طب نوین با تکیه بر دانش قدیم و علم روزآمد شده و با شناخت علت به درمان می پردازد و موفقیتهایش هم انکار ناپذیر است. من فکر می کنم یک فرق علم جدید با قدیم در این است که زمینه تقلب در افرادیکه مدعی استفاده از طب سنتی هستند خیلی بیشتر از پزشکان جدید است بدلیل آنکه مدعیان طب سنتی از هیچ کجا مدرکی نگرفته اند و روش های درمانی آنها در هیچ جایی اعم از قدیمی یا جدید مورد بررسی و تایید علمی قرار نگرفته است. به هر حال طب در 1000 سال قبل هم یک علم بوده و هر کسی که طبیب نبوده است! لذا روش هایی وجود داشته تا طبیبان واقعی شناسایی شوند در حال حاضر آنروش های بررسی قدیمی وجود ندارند و لذا کاملا فردی و غیر قابل اعتماد شده است ولی در مورد طب نوین متفاوت است و پزشکان ناچارند از ضوابط و استانداردهای علمی حرفه خود تبعیت نمایند و لذا جای منیت وجود ندارد و همه آنها به یک روش شناخته شده و قابل تکرار توسط سایر پزشکان کار می کنند. در متن بالا ببینید دوست عزیز نویسنده مقاله اشاره به آمدن تلویزیون در خانه ها و کودن تر شدن بچه ها می کند! آیا واقعا فکر می کنید این فرمایش ایشان صحیح است؟ در حالیکه سطح علمی کتابهای دانش آموزان الان با دانش آموزان 20 سال قبل قابل مقایسه نیست و مثلا مطالبی که قبلا ما در ریاضی یا زیست چهارم دبیرستان می خواندیم الان در اول دبیرستان درس داده می شود.
در انتها عرض کنم که مسلما ابن سینا و رازی و بقراط هم ادعا نکرده بودند که مردم باید تا 2 هزار سال دیگر هم از روشهای درمانی آنها استفاده کنند که حالا عده ای برای خودشان دنبال درست کردن دکان هستند و مسلما اگر این دانشمندان قدیمی هم الان زنده بودند در مقابل دانش یک دانش آموز دبیرستانی هم کم می آوردند و وی را تمجید می کردند. این موضوع با علم فلسفه و الهیات متفاوت است و ممکن است در این علوم گذشت زمان خیلی تغییرات فاحش ایجاد نکند و لی در مهندسی و پزشکی جور دیگری است و اگر ما با غرب مخالفت داریم دلیل نمی شود که روشنی آفتاب را انکار کنیم! (737466) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۳۶:۳۵
آقای مهدیار ممنون از این موضوعی که مطرح کردید. این مهمترین موضوع قابل بحث در مورد مکاتب طبی است و حجیت هر روش و دیدگاه علمی اول باید در یک ساختار فلسفی و اعتقادی معلوم بشه و بعد ار آن به بحث دستاوردها و تولیداتش پرداخته بشه. اما امروز طب سنتی رو هم از پشت عینک طب کلاسیک میبینن . وقتی صحبت از تحقیقات بالینی طب سنتی می کنند هم شاید چندان به فلسفه و مبانی معرفتشناسی این علم در روش معاینه و درمان توجه نکنند. در صورتی که طب سنتی یک نظام مدون شده بر اساس مبانی معرفت شناسی خاصی است که ریشه در حکمت های الهی داره و به هیچ عنوان بدون در نظر گرفتن این مبانی نمیشه نتیجه مورد نظر رو در تحقیقات بالینی کسب کرد. به عقیده من این اولین و مهمترین سدی است که جریان طب اسلامی باید اون رو بشکنه و فضای علمی جامعه پزشکی رو متوجه اون کنه. باز هم ممنون از حسن سلیقه و همچنین ادب شما در برخورد با مخالفان طب سنتی. (737469) (moderator21)
 
سید احسان اشرفی
۱۳۹۱-۰۱-۲۷ ۲۳:۳۵:۴۰
"حجیت هر روش و دیدگاه علمی اول باید در یک ساختار فلسفی و اعتقادی معلوم بشه "

شما بفرمایید علم ریاضیات رو هم اول در یک ساختار اعتقادی معلوم کنید ببینیم به کجا می رسید!! (742305) (moderator18)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۴۴:۳۱
دوستان گرامی بعنوان یک متخصص علوم ریستی با بیش از 30 سال سابقه تحقیق و ندرییس در مراکز دانشگاهی و با تجربه بسیار عرض می کنم هیچ دعوایی بین طب سنتی و طب مدرن وجود ندارد مشکل اینست که در 100 سال کذشته متاسفانه با حاکمیت علوم غربی در کشور ما طب سنتی به حاشیه رفته است و ما عادت کرده ایم به این طب نوین و حقیقت اینست که مزایایی در طب سنتی هست و مزایایی در طب نوین بیماری هایی وجود دارد که با طب نوین و تشخیص های پاراکلینیکی به درستی تشخیص داده می شود و درمان می شوند و همینطور بیماری هایی هسند که با روش طب سنتی بخوبی درمان می شوند پس نتیجه می گیریم که ما باید از پیشرفت علوم و فنون بهزه بگیریم ولی نباید از دانش طب سنتی که حاصل هزاران سال تجربه است غافل شویم فقط نگرانی اینجاست که در این بازار اشفته انواع بیماری ها و گرفتاری های مردم در شلوغی کلینیک ها و بیمارستان ها برخی شیادان و فریب کاران مردم را فریب می دهند. راه حل اینست که وزارت بهداشت که متولی امر است همچنان که متخصصین پزشگی نوین را با مقررات سخت تایید می کند با بررسی افرادی که بدون تخصص به عنوان پزشگ سنتی به درمان بیماران کی پردازند و هزاران کلینیک حجامت زالو درمانی و ...... راه انداخته اند از بین اینها اساتید مجرب و متخصص طب سنتی را شناسایی و معرفی نمایند تا مردم بتوانند هم از خدمات پزشکی نوین بهره مند شوند هم از خدمات طب سنتی در خاتمه هم پیشنهاد می کنم سایت الف پیشگام شود و با کمک وزارت بهداشت و مراکز تحقیقاتی طب سنتی و طب مدرن همایشی تشکیل گردد و از همه افراد و از جمله افرادی که در این ستون یه بجث و نقد پرداختند خواسته شود در این همایش به نقدد و بررسی و مباحثه بپردازند تا از حاصل ان مردم مطلع شوند چون تا نقد اگاهانه و علمی صورت نگیرد خیلی از ابهامات برطرف نمی شود با این روش بسیاری از نکات در مزایای طب سنتی و نوین و همکاری هر دو قشر در خدمت رسانی به مردم روشن و تقویت خواهد شد (737474) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۴۷:۳۵
طب جدید در ادامه طب قدیم و یا نوع پیشرفته تر آن نـــــیست.

شهید سید مرتضی آوینی:

«در مورد طب، نباید پنداشت که علم پزشکی امروز صورت تکامل یافته طب قدیم است؛ علم پزشکی اصولا بر مبانی دیگری استوار است. در قدیم انسان را از یک‎سو جزیی از طبیعت و از سوی دیگر جامع همه طبایع می‎دانسته‎اند و بدین‎ترتیب سعی می‎کرده‎اند که نظم داخلی بدن انسان را دقیقا در انطباق با طبیعت خارج شناسایی کنند. بر این مبنا، انسان را همچون طبیعت خارج صاحب طبایع چهارگانه گرم و خشک، گرم و تر، سرد و تر، و سرد و خشک می‎دانسته‎اند و اخلاط چهارگانه بدن انسان ـ صفرا، خون، بلغم و سودا ـ را متناظر با این طبایع اربعه قرار می‎داده‎اند و سعی می‎کرده‎اند از روی نظامی که فی‎مابین این طبایع چهارگانه در طبیعت موجود است، نظام داخلی بدن انسان را پیدا کنند و بر همان اساس عمل کنند. این مبنا، برخلاف آن‎چه معمولا می‎پندارند، توسط پزشکی امروز نه‎تنها نقض نشده است بلکه روز به روز حقانیت آن آشکارتر می‎شود. به هر تقدیر، ‎پزشکی امروز را هرگز نمی‎توان همان علم طب قدیم دانست. طب قدیم دقیقا‎ بر مبانی حکیمانه‎ای منشأ گرفته از دین اسلام، استوار بوده است و بدین‎ترتیب، امکان تعلیم و تدریس آن در حوزه‎‎های علمیه وجود داشته، حال آن‎که بین پزشکی امروز و مبانی اعتقادی و فلسفی ما پیوندی این‎چنین وجود ندارد. این حرف را به‎عنوان سرزنش تلقی نکنید؛ مقصود حقیر بیان این نکته است که چرا دیگر امکان تدریس این علوم در حوزه‎‎های علمیه وجود ندارد. آن‎چه در زمینه علم طب و پزشکی امروز گفتیم درباره همه علوم دیگر، حتی ریاضیات و هندسه نیز صادق است. همه این علوم در گذشته بر مبانی دیگری استوار بوده‎اند و فی‎مابین آن‎ها و مجموعه اعتقادات مذهبی و فلسفی انسان پیوندی کامل برقرار بوده است. این پیوند اکنون بریده شده و به اعتقاد حقیر، این انقطاع نه به علت تخصصی شدن علوم، ‎بلکه به‎علت جدایی علم و دین از یکدیگر حاصل شده است. تخصصی شدن علوم، خود معلول همین جدایی است.» (737477) (moderator21)
 
بهنام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۴۷:۵۱
نویسنده این مقاله هنوز فرق ویروس و باکتری رو نمیدونه.
از کی تا حالا برای سردرد آنتی بیوتیک تجویز مکنن.(نوشته شده در متن بالا). (737478) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۸:۴۶:۰۹
اینو که خودش هم فرمودند دکتر ! (738155) (moderator21)
 
محیی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۴:۵۴:۴۱
پیشنهاد میکنم لطفا طب سنتی را در مقابل طب مدرن قرار ندهید خیلی از اصولی که در طب سنتی به آن عمل میشود در منابع معتبر طب مدرن هم یافت میگردد. مانند شرح حال گرفتن دقیق و توجه به مسایل روانی. در واقع طب مدرن مدل پیشرفته و نسبتا کامل طب کیمیاوی به اعتقاد طبیبان سنتی است
گرچه عدم توجه به روح انسان و نگاه کل نگر در طب مدرن را نمیتوان انکار کرد اما این مسئله زاییده طب مدرن نیست و خصیصه روزگار ماست
اکثر پیشرفت های موجود در طب مدرن (روشهای نوین) حقیقتا ارزشمند است اما اگر به فرایند درمان نگاهی کل نگر داشته باشیم عوارضشان کم میشود
از طرفی به شاخه های دیگر در طب سنتی (به استثنای طب کیمیاوی) به دلایل تاریخی و بعضا سیاسی پرداخته نشده است
با قرار گرفتن تجربیات حاصل از هر دو طب در کنار هم و لحاظ انسان به عنوان موجودی متشکل از روح و جسم و توجه به خالق و شافی، به درمان نزدیکتر میشویم نه با دعوا و اهانت به تجربیات یکدیگر (737484) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۵:۳۶:۲۳
نه تو می مانی و نه اندوه

و نه هیچیک از مردم این آبادی...

به حباب نگران لب یک رود قسم،

و به کوتاهی آن لحظه شادی که گذشت،

غصه هم می گذرد،

آنچنانی که فقط خاطره ای خواهد ماند...

لحظه ها عریانند.

به تن لحظه خود، جامه اندوه مپوشان هرگز. (737543) (moderator21)
 
دکتر افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۵:۴۴:۳۴
با سلام. از دست اندرکاران سایت الف انتظار می رفت که نقدهای وزین را منتشر کنند زیرا اگر قرار باشد هر کسی با ذکر خاطراتی مغشوش و مشوش از اقوام و بستگان و دوران تحصیلی اش به اثبات ارتباط بین دوغ و دوشاب بپردازد بنده باید هزاران کیلوکالری انرژی صرف کنم تا به پاسخ گویی این گونه پریشان گویی های فاقد بدیهی ترین نکات منطقی بپردازم. بنده در قسمت نخست نقد به دو مورد از ادعاهای جناب آقای دکتر روازاده اشاره کردم که انتظار می رفت دوستانی که می خواهند نقدی بر سخنان بنده داشته باشند بر این دو مورد تکیه کنند زیرا بنده بنایم بر این است که در هر قسمت به نقد یکی از ادعاهای دکتر روازاده بپردازم و آنگاه وارد بحث های عقلی و نقلی موضوع شوم و اثبات کنم که اصول علم پزشکی به هیچ وجه ریشه در وحی ندارد یا به عبارت بهتر توقیفی نیست و آنگاه دوستانی که در حوزه ی رجال و درایه یا فلسفه و هرمنوتیک تخصص دارند نظرات بنده را نفی یا اثبات نمایند.به هر صورت ناگزیرم پاسخ این نقد را در روزهای آینده برای شما ارسال کنم اما امیدوارم از این پس نقدهای صورت گرفته ناظر به نکات مطرح شده در بحث های بنده باشد. به این دوست گرامی نیز تذکر می دهم که یک بار دیگر متن انتقادی بنده را بخوانند تا بدانند که بنده دکتر روازاده را مصداق کامل طب سنتی معرفی نکرده ام بلکه از ایشان به عنوان مدعی طب سنتی نام برده ام و از نظر اینجانب نسبت ایشان با طب سنتی ، نسبت عموم و خصوص من وجه نیز نیست بلکه نسبت تباین است!!! (737551) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۳۰:۴۲
من هم نقد شما و هم نقد آقای مهدیار را بدقت خوانده ام. جدا از هرگونه بحث تخصصی، شما ادمی عصبی و تا حدودی بی ادب می نمایید. (737709) (moderator21)
 
دکتر افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۱۴:۵۲
من چه گویم که تو را نازکی طبع لطیف!
تا به حدی است که آهسته دعا نتوان کرد!! (737919) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۰:۱۶
اقای افشین پور. اعتراض بنده به محتوای کلامتان نیست. خصوصا اینکه شما بگفته خودتان هم در طب مدرن و هم در طب سنتی زمان گذاشته اید. ولی نوع تعاملتان واقعا قابل نقد است.
برادر من حرفت را بزن. محکم هم بزن ولی دنبال تحقیر و هجو نباش. التماس دعا (738278) (moderator101)
 
چواسه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۸:۴۹:۱۷
آدمی عصبی وتا حدودی بی ادب و از خود راضی........... (738156) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۴۱:۰۱
متاسفانه شما مخاطبان وبلاگ خود را با عباراتی چون خر و گاو و عوام کالانعام خطاب می کنید و هیچ پاسخ منطقی به آن ها نمی دهید. این ادبیات جایی در فضای نقد و نظر که جایگاه فرهیختگان ست ندارد. (737945) (moderator21)
 
دکتر افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۱:۴۶:۰۱
عیب رندان مکن ای زاهد پاکیزه سرشت!
که گناه دگران بر تو نخواهند نوشت!
من اگر نیکم اگر بد تو برو خود را باش!
هر کسی آن درود عاقبت کار که کشت! (738060) (moderator21)
 
دکتر افشین احمدپور
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۰۰:۲۰:۱۲
برادر گرامی! اینکه شما مفهم شعر سنایی را ملتفت نمی شوید و معنای آن را به خود می گیرید گناه من نیست! کمی بیشتر مطالعه داشته باشید. (738770) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۵:۵۰:۴۵
اگر حسین یکی از ما بود، علم و بیرق او را و یادبودش را در هر نقطه از زمین برپا می کردیم و تمام مردمان را به مسیحیت دعوت می کردیم
پژوهشگر مسیحی - آنتونیو بارا


اگر حسین برای ارضای خواسته های دنیوی خویش جنگیده بود، من نمی فهمم چرا خواهر، همسر و فرزندانش را همراه خود برد. این دلالت دارد بر اینکه او فقط برای اسلام فداکاری نمود
چالز دیکنز - رمان نویس انگلیسی


پیشرفت اسلام، متکی به شمشیر نبوده بلکه به فداکاری والای حسین بدست آمد. من از حسین یاد گرفتم چطور پیروز شوم در حالیکه مظلوم و ستمدیده هستمگاندی

|+| نوشته (737556) (moderator21)
 
ciavash
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۷:۵۹:۳۴
چه ربطی به پزشکی داشت؟ (737681) (moderator21)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۵:۵۵:۲۷
طب مدرن با اختراع آنتی بیوتیک بیماری مسری و مهلکی مثل طاعون را که میلیونها نفر را به راحتی می کشت کنترل کرده است. طاعون که چند قرن تمام دنیا را تحت تاثیر مرگبار خود قرار داده بود فقط با یک کورس اریترومایسین کاملاً برطرف می شود. طب سنتی کدام بیماری را به این قطعیت علاج کرده است؟! (737562) (moderator21)
 
edris
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۸:۲۳:۰۱
فکنم تو کیلویی مدرک گرفتی چون تا به حال از یک ادم تحصیل کرده اینو نشنیده بودم .... (3457872) (alef-11)
 
دکتر دماوندی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۵:۵۷:۱۸
اینجانب در کتاب تاریخ پزشکی ایران به شکل بی طرفانه طب سنتی و جدید را از مناظر مختلف بحث کرده ام علاقمندان را به مطالعه آن دعوت می کنم. خلاصه بگویم طب سنتی موثر است ولی هنوز خیلی کار دارد. وکسانی که ادعای طب سنتی دارند.گاها" حرف های خلافی را مطرح می کنند که باعث ضربه به آن است. (737565) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۷:۰۷:۴۰
دکتر جان. بحث بر سر این نیست که طب سنتی چقدر کار دارد. بحث بین مقایسه مبانی معرفت شناسی دو طب است. اگر طب سنتی بر مبنای درستتری بنا شده باشد نتیجه منطقی اش این است که باید راه طب سنتی را رفت. حالا اینکه چقدر کار دارد یا ندارد مساله دیگری است. (737635) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۳۰:۵۸
طبق نظر شما حتی اگر در اکثر اوقات پرشکی قدیم ناموفق باشد و پزشکی جدید موفق، باز هم باید پزشکی قدیم را پذیرفت. به چنین آدم‌های خشک‌مغز و متحجر می‌گویند. (737933) (moderator21)
 
حسين ب
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۰۲:۲۰
مطمئنا همان گونه كه طب مدرن به صورت ناعادلانه با توسل به زور و نقشه هاي غير انساني جهت پركردن جيب هاي استعمار به خورد ملت هاي مستقل داده شد قطعا از بين خواهد رفت زيرا اين يك اصل انكارنشدني در تاريخ جهان بوده است... (737572) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۳۱:۲۸
همین آقای احمدی نژاد که رئیس دولت است و ادعا هم کرده است:"ما افرادی را می‌شناسیم که با گرفتن نبض شما مانند پیشرفته‌ترین دستگاه‌های دیجیتال مثل سی‌تی اسکن، بدن شما را اسکن می‌کنند و تمام عیب و ایرادهای سیستم بدنی شما را ذکر می‌کنند. خیال نکنید این چیزهایی که می‌گویم از شنیده‌های من از دیگران است. خودم دو بار خود را در اختیار این افراد قرار داده‌ام و آن‌ها با گرفتن نبض من تمام مشکلات و بیماری‌های بدن من را ذکر کرده‌‌اند و علتش را هم گفته‌اند."
پس چرا به وزیر بهداشت دستور نداده اند که چند بیمارستان تخصصی طب سنتی تاسیس کنند؟چرا دستور نداده این رشته در دانشگاهها راه اندازی گردد؟ تازه کلی هم از واردات تجهیزات گرنقیمت پزشکی راحت می شدیم!! چرا یک نظام تایید صلاحیت برای متقاضیان انجام طب سنتی نداریم؟
دلیلش اینه که خودشونم فقط در حد شعار وادعا کردن اینها را می گویند، در اولین بیماری به سراغ پزشکان مدرن خواهند رفت. (737603) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۴۱:۰۳
شما فکر میکنید طب مدرن چقدر به سیستمی که اگر راه بیوفته بساطش رو جمع میکنه بها میده؟!! بابا موضوع به همین سادگی نیست که. اگر شما به سیاست رئیس جمهور انتقاد داری اینم جوابش:

خبر»

دولت در راستای احیاي توسعه نظام طب سنتی و استفاده از ظرفیت های آن در حوزه سلامت، با تشکیل کارگروه نظام طب سنتی موافقت کرد.

هیأت وزیران بنا به پیشنهاد رئیس جمهور و به استناد اصل 127 قانون اساسی تصویب کرد؛ به منظور احیا و توسعه نظام طب سنتی و استفاده از ظرفیت های آن در حوزه سلامت و درمان، کارگروهی با مسئولیت رئیس جمهور و در غیاب وی، معاون اول رئیس جمهور و با حضور وزیران بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، دستیار ویژه رئیس جمهور و هفت نفر از متخصصان و دست اندرکاران طب سنتی با انتخاب رئیس جمهور به عنوان نمایندگان ویژه رئیس جمهور تشکیل شود. (737612) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۰:۳۹:۰۰
این مصوبه مربوط به ۱۳۹۱/۱/۲۱ می باشد گه اگر ایشان اینقدر به طب سنتی باور دارند، چرا پس از حدود هفت سال به این فکر افتاده اند.
ضمن اینکه مصوبه گفته کارگروه طب سنتی تشکیل خواهد شد. منتظر اجرایی شدن این مصوبه هستیم، و نحوه عملکرد این کارگروه هستیم.امیدواریم که فقط روی کاغذ نباشد یا مانند کارگروه مبارزه با فساد در هیئت دولت جنبه نمایشی پیدا نکند! (737811) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۴۲:۲۰
برخی ها دلیل این تاخیر را ممانعت های موجود بر سر راه احیاء طب سنتی میدانند ... الله اعلم (737949) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۹:۱۰:۱۷
اینم از استدلالهای دایی جان ناپلئونی است که در این چند ساله همه چیز را به گردن خرزوخان ها می اندازند! تا کالایی گران شود، تا بازار ارز نابسامان شود و حالا حتی درباره طب سنتی، توجیح دارند که عده ای نمی گذارند!!
حالا این عده قدرتمندتر از مقامات مملکتی کی هستند..الله اعلم!! (738164) (moderator101)
 
دانشجو پزشکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۱:۲۶:۵۲
چند سالی هست که دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب سنتی رو راه انداخته و دانشجوی تخصص از پزشکان عمومی پذیرش می کنه!
ظاهرا این متخصصین قراره روی طب سنتی کار کنند و تحقیق کنند که مواردی که در کتاب های طب سنتی ذکر شده چقدر معتبر است.
البته این رشته بسیار جوان است و سالها طول خواهد کشید که به نتایج مطلوب برسد. (737840) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۰:۳۲:۰۱
حالا اساتید این رشته جدید طب سنتی از حکما و طبیبان سنتی هستند یا از پزشکان مدرنی که تحقیقاتی هم درباره طب سنتی داشته اند؟!!
اگر هم بالفرض از طبیبان سنتی باشند، در کدام نظام صنفی تخصصی طب سنتی، صلاحیت آنها تایید شده است؟
سرفصل های آموزشی آنها بر اساس کدام مراجع مدون طب سنتی است؟ (738005) (moderator21)
 
مهندس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۴۰:۲۳
باسلام خدمت پزشکان و طبیبان گرامی
من یک مهندس هستم و مطالب این مباحث را دنبال کرده ام فکر می کنم بعنوان یک شهروند و یا یک مشتری باید نظرات خودم را اعلام کنم شاید بابی شود جهت حل مشکلات و رفع ابهامات.
پیشنهاد من این است که از بیرون و با یک دید کلی به مسئله نگاه کنیم بعد ببینیم این مشکل درکجاست و اصولا راه حل های ممکن کدامند.
امراض و بیماری ها را من دسته بندی میکنم امیدوارم پزشکان وطبیبان هم در این امر کمک کند وکسری ها را اعلام کنند
امروز ما درسال 1391 شمسی و 2012 میلادی هستیم و روی کره زمین با شرایط کنونی انواع بیماری ها را به شرح زیر تقسیم بندی می کنیم
1) بیماری های که فعلا ریشه کن شده اند و یا شیوع آنها در حداقل ممکن می باشد و مهار کامل شده اند (مثل وبا طاعون فلج اطفال و......)
2) بیماری های معمولی (قلبی و عروقی و سرما خوردگی و....)
3) بیماری های که نقص عضو به همراه دارند (بیماری های لثه و دندان و سوختگی و قطع عضو و.....)
4) بیماری های شناخته شده و غیر قابل علاج
5) بیماری های جدید و ناشناخته
6) بیماری های من دراوردی (معذرت می خواهم از این کلمه استفاده کردم ولی بیمارانی که جهت زیبای به عمل روی می آورد و یا کسی که چاقی یا لاغری را بیماری خود میداند من چی بگم؟)
7) بیماری های روانی
8) ....
9)
بیمار و اطرافیانش با توجه به نوع و وخامت مریضی باید انتخاب کنند از چه سیستمی برای دریافت خدمات استفاده کنند.
پزشکان مدرن و طبیبان سنتی هردو خدمت رسان هستند و ایجاد سیستمی بهینه برای بهره برداری از خدمات مشترک این عزیزان می تواند گره گشای این مشکل باشد و نفی یک طرف و یا تایید دیگری نمی تواند صحیح باشد.
یک مثلا برای کسی که قطع عضو شده است فرضا یک پا یش را از دست داده است طب سنتی چکار می تواند بکند و طب جدید (فکر کنم اسم این شاخه مهندسی پزشکی باشد) چی می کند؟
یا برای بیماری های جدید و ناشناخته این دو طب باید دست به دست هم بدهند و یار و یاور هم باشند
یکی از ابزار جدید جنگی که در قرن قبل مورد استفاده قرار گرفت و هنوز هم احتمالا در ضرابخانه ها موجود می باشند و امکان دارد برعلیه مردم به کار بگیرند سلاح های میکروبی بودند و همچنین با گرم شدن کره زمین و آب شدن یخ های قطبی عوامل بیماری زا که طی چندین هزار سال قبل غیر فعال شده بودند مجددا فعال می شوند .آیا طب سنتی برای مقابلا با آنها برنامه ای دارد.
انسانها همیشه در معرض انواع بیماری ها بوده اند یک زمان وقتی طاعون می امد یک شهر ، استان یا کشور را نابود می کرد
در زمان ما اگر ساس؛ آنفولانزا پرندگان و یا خوکی مهار نشده بود پیش بینی نابودی یک پنجم جمعت دنیا را کرده بودن نقش طب سنتی در شناسائی و مهار این امراض چیست؟
در اینکه بدن سالم و قوی بیمار نمی شود و بهداشت و تغذیه امر مهمی در پیشگیری بیماری دارد شکی نیست
بهتر نیست بصورت استاندارد و کلاسه شده بیماری ها و درصد نقش طب سنتی و مدرن در خصوص ارائه خدمات به بیمار کار کرد و از این تداخل ایجاد شده جلوگیری کرد
"مسلملنان راه حل مشکلات خود را در قرآن بجویید"
دوست دارم بجای رد کردن هم دیگه راهکارهای مشترک را بررسی کنید
از زیاده گوی خود پوزش می طلبم
خدا یار ونگهدار شما (737611) (moderator21)
 
افشین
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۶:۵۳:۲۷
بنده پزشک متخصص هستم هیچ تعصبی به کار خودم ندارم ولی وقتی مطالب بابلا رو خواندم واقعا نگران شدم که وقتی افرادی که اطلاعاتشون ناقصه و راجع به چیزی توصیه هایی میکنن چقدر میتونه خطرناک باشه
اولا هر وقت دیدید کسی یا حتی پزشکی راجع به بیماری خاصی با قطعیت اظهار نظر میکنه یا بی سواده یا میخواد سوئ استفاده کنه.علوم تجربی تو ذات خودش همیشه نسبی به مسائل نگاه میکنه چون ممکنه فردا مطلب جدیدتری در بیا د که یا مطلب قبلی رو نقض کنه یاکاملش کنه.اما حسن نگرش علمی درست اینه که به هر حال اخرین اطلاعات بشری رو که طبعا از قبلیها کاملتره رو در اختیار داره.حالا به این معنی نیست که قطعا درسته. ولی اگه یه پزشکی علمی کار کنه قطعا به این معنیه که توصیه هاش در حال حاضر با توجه به علم فعلی بهترین هاس و قطعا از توصیه های صد سال یا هزار سال پیش جلوتره.اصلا علم امروز روی پایه های نظریات دانشمندان قدیمی از بقراط تا سینا شکل گرفته ولی در طی هزاران سال هزاران دانشمند روی تمام نظرهای قدما کار کردن و اشتباهاتشون رو کنار گذاشتن و یافته های جدیدو بهشون اضافه کردن تا امروز رسیدیم به اینجا.پس وقتی کسی از این اطلاعات روزاستفاده نکنه یعنی برگشت به عقب واستفاده از اطلاعاتی که خیلی از اونها اشتباه بودنشون ثابت شده.
راجع به مثالهای نویسنده محترم چند نکته باید بگم.اولا من برای همکارهای خودم متاسفم که فرق دردهای کلیه رو از دردهای دیسک نفهمیدن!ثانیا مشهور ترین پزشکها لزوما بهترینشون نیستند چون گاها بعضی پزشکها به دلایل مختلف مشهور میشن که لزوما ربطی به سوادشون نداره ثالثا از اشتباه چند پزشک نمیشود نتیجه گرفت پس علم روز از درمان بیمار شما ناتوان بوده
اگه بخواهیم علمی حرف بزنیم باید حرفمون مرتبط بایافته های مستدل باشه مثلا بگیم تو فلان مطالعه هزار تا مریض با کمر دردرو بردن پیش تعداد مساوی از متخصصها و حکیمهای سنتی و دیدن که حکما تو درمانشون موفق تر بودند...
یاداوری میکنم بشریت به علم علم پزشکی مدرن خیلی مدیونه.امار نشون میده تا همین صد سال قبل مادرهایی که زیر زایمان میمردن دهها برابر الان بوده و اپیدمی بیماریهای خیلی ساده(البته امروز ساده) ملیونها نفر رو مثل اب خوردن میکشته و هزاران نفر با فلج اطفال میمردن وووو.دوستان یه سری به کتابخانه های پزشکی بزنن میبینن که گاها صدها جلد کتاب راجع به شبکیه چشم وجود داره که قبلا اصلا نمیدونستن کجاست.
به امید روزی که علمی تر بحث کنیم (737622) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۱:۳۰:۵۸
قربون آدم مودب (737848) (moderator21)
 
رامین
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۷:۱۷:۵۴
گویا ما سر دو دو تا چهارتا هم گیر داریم...خب برادر هرکس دوست دارد به حکیمان (پزشکان سنتی) رجوع کند هر کس دوست دارد به دکترها(طبیبان مدرن).
نکته نخست: برای بازشناسی(تشخیص) اینان از هم، سنتی ها لطفا به لفظ دکتر دست اندازی نکنند(این که خواهش زیادی که نیست؟) به بیان دیگر هم از توبره نخورند هم از آخور! توضیح این که اگر کسی به فرض حتی در رشته نخ سوزن کنی! یا آبیاری گیاهان دریایی! یا هر رشته ای جز پزشکی دکترا دارد و در عین حال در زمینه طب سنتی کار می کند لطفا یا لفظ دکتر را در حوزه کارهای درمانی به کار نبرد یا دست کم برای بیمارانش دقیقا مشخص کند که دکترا در چه رشته ای دارد. در برابر این، دکترها هم لفظ حکیم و حتی طبیب را برای انها پیشاپیش رها کرده اند...این خانه اول...خب حالا این جناب آقای روازاده دکترا در چه رشته ای دارد؟ برای چندمین بار از مدیران گرامی سایت خواهش می کنم از ایشان بخواهند مدارک دانشگاهی خود را رو کنند.
نکته دوم: حالا که برخی به ذکر خاطرات از خاله خانباجی ها رو آورده اند من هم می خواهم اعلام کنم شخصی می شناسم که در بچگی دچار شکستگی ساده ای در دست شده و همین حکیمان سنتی با درمانهای ابلهانه موجب قطعی دست وی شده اند. داستانهایی هم از درمانهای مسخره با ادرار شتر و مدفوع خر شنیده ایم. به نظر من طبیبان سنتی اگر دارو یا درمانی دارند باید مدلل و متقن و بر بنیاد آزمایش و آمار و روشهای علمی به دانشگاه های پزشکی مراجعه و آن را اثبات و توجیه و وارد حوزه دانش کنند اگر نه در ردیف جادو و جنبل و خرافاتند
نکته سوم: آنان که در برابر دانش مدرن پزشکی طب سنتی علم می کنند در برابر ترابری مدرن چرا به همان روش سنتی (خر و قاطر) و در برابر ارتباطات مدرن(موبایل و اینترنت) چرا به همان روش سنتی (چاپار و دود و کبوتر نامه بر) بسنده نمی کنند؟ پاسخ ساده است چون دانش و فن آوری بشر مال هیچ کس ویژه ای نیست و خودش بر بستری از دانش و فن آوری های پیشین بنا شده است که چه بسا ما هم در آنها سهمی داریم. خوب چرا همین برهان را از دانش و فن آوری پزشکی دریغ می کنید؟؟؟
نکته چهارم:بیم آن است که اندک اندک به جایی برسیم که خنگ ترین افراد جامعه که نه می توانند پزشکی و مهندسی و حقوق یا هر رشته درست و حسابی دیگری در دانشگاه بخوانند نه پول و ثروت خانوادگی دارند و نه اخلاق و وجدان درست حسابی، ادعای حکیم و طبیب و بیطار و دلاک و فصاد بودن کنند و دفتری و دستکی و سایتی و مطبی دست و پا کنند و تندرستی آدمیان را در خطر اندازند. باشد که چاره ای کنیم (737644) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۱:۲۸:۲۲
جناب آقای دکتر. حق با شماست فقط ببین آیا جمله توبره و آخور ی که گفتی خجالت کشیدن نداره؟
خدا را شکر که دکتری چون تو نشده ایم . (737841) (moderator21)
 
رامین
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۱:۵۹:۴۶
زبانزد(ضرب المثل) توبره و آخور را تنها برای روشن شدن موضوع به کار بردم و خواسته ی من ناسزا یا خوار کردن کسی نبود....اما به راستی درست است که هم دکترها را بکوبند و هم خود لفظ دکتر را با افتخار به کار ببرند؟...یک بار دیگر بیندیشید...من درخواست کردم که لفظ دکتر(و حتی پزشک) را برای دانش آموختگان دانشگاه کنار بگذاریم و سنتی ها را حکیم و طبیب بنامیم، اگر هم در رشته ای جز پزشکی دکترا دارند و اصرار دارند دکتر خوانده شوند مشخص کنند در چه رشته ای و چه دانشگاهی دکترا دارند. (738066) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۷:۲۳:۴۴
آقای دکتر. متاسفانه شما هم به جای فکر کردن به موضوع اصلی این بحث فقط به صحبت در مورد باورهای خودتان پرداخته اید.

آیا غیر از این است که هر بنایی بر اساس مبنایی ساخته میشود؟
آیا این منطقی است که بدون بررسی روشمند مبانی یک علم، دستاوردهای ان را مفید فایده بدانیم؟
آیا سکولار بودن مبانی طب مدرن نتایج ان را متفاوت از یک علم دینی نمیکند؟
آیا بشر برای پرداختن به علم طب که موضوعش سلامتی انسان است نباید تعریف صحیح انسان را بداند و آن را در طبابتش لحاظ کند؟
آیا برای رسیدن به تعریف صحیح از انسان راهی جز رجوع به دین وجود دارد؟
و .... (737653) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۹:۴۷:۵۵
اگر مينای پزشكی سنتی بر مبنای اخلاط اربعه است كه آنهم بر مبنای عناصر اربعه است
پس بايد عناصر سازنده جهان چهار عنصر باد خاك آتش و آب باشد

اگر مبنایكار شما صحيح است اول ثابت كنيد آب عنصر است نه يك ماده مركب از اكسيژن وهيدروژن
در مطلب ديگر در جواب اين پرسش گفته شده است كه عنصر اربعه برمبنای تجربه رد شده اند وما به اصلت تجربه ايراد داريم
اگر واقعا چنين است كه ما ديگر بحٍثی نداريم شما می گوييد ما فلان بيماری را درمان ميكنيم ووقتی بيمار مرد ميگوييد تجربه مرگ اصلت ندارد

دراينگونه موارد هم بارها گفته ايد مگر مريض زير دست پزشكان نميميرد ولی دوستان اين همه پزشك كه در دادگاهها محكوم ميشوند برای چيست ؟
برای اين است كه روشهای درمان شناخته شده است و در موارد يكسان جواب يكسان دارد و اين اصلت تجربه است

جالب اينكه حتی در زمان انصر خسرو هم سيستم نظام پزشكی وجود داشته و روش درمان در صورت شكايت مريض بررسي شده ودر صورت قصور طبيب محكوم مِي شده
چون انها هم به اصالت تجربه اعتقاد داشتند وْلی شما نداريد و اين باعث ميشود تا هر كسی ادعای طب سنتی بكند و هر چه خواست انجام دهد (738560) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۰:۰۰:۴۴
اگر مبانی علم شما بر اساس اخلاط اربعه كه آنهم بر اساس عناصر اربعه بيا نشده است باشد تكليف مشخص است

علم ثابت كرده آب عنصر نيست هوا عنصر نيست خاك عنصر نيست
پس هر آنچه كه بر اساس اين مبانی شكل بگيرد جز تخيلات هيچ چيز دِگری نيست

آگر توانستيد ثابت كنيد آب عنصر است و از هيدروژن و اكسيژن تشكيل نشده آنوقت علم پزشكی كه هيچ كل علم دست و پای خود را جمع می كند و هيچ نخواهد گفت ما هم دربست حافهای شما را می پذيريم
اما در غير اينصورت اي ن شما هستيد كه با توسل به تخيلات خود و تخيلات يونانی 4000 سال پيش كه خود آنها هم ديگر به آن اعتقاد ندارند سلامـتی جامعه را به خطر انداخته ايد (739027) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۲:۰۶:۲۷
شما اصلا نمیدونید آب آب عنصری با آب خوردن فرق می کنه! همچنین آتش عنصری با آتیش! و همچنین خاک عنصری و باد (هوا) ی عنصری .... اتفاقا تنها عناصر در جهان همین ها هستند و اون چیزی که در جداول مندلیف به عنوان عنصر به خوردمون دادند عنصر نیستند بلکه "اِلــمان" هستند. عنصر چیزیه که به هیچ چیز جز خودش قابل تقسیم نیست در صورتی که تمام این به اصزلاح عناصر جدول مندلیف به اجزاء مختلف قابل تقسیمند. عناصر اربعه اصلشان در عالم باطن است و وقتی تبلورپیدا کنند در عالم ظاهر نمودار میشوند و هیچ ابزار آزمایشگاهی قادر به فهم چنین چیزی نیست. شما اخلاط اربعه را درست متوجه نشده اید. آب خوردن ترکیبی از (آب، خاک، آتش و هوا) ی عنصری است که آب عنصری آن غلبه بیشتری دارد ... (739228) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۷:۳۳:۲۱
دلنوشته یک پزشک محقق طب سنتی:

چندی قبل خانمی مبتلا به دیسک کمر مراجعه نمود. اصلاً توان راه رفتن و حتی تکان خوردن نداشت و وقتی به بالای سرش رفتم از درد کمر و لگن که تا انگشتان پای راست تیر می کشید می نالید. پزشک جراح به او گفته بود که چاره ای جز جراحی نیست .

بر اساس علائم مزاجی، تشخیص دادم که انجام فصد سنتی برای او ضروری است لذا رگ اکحل از دست راست او را فصد کردم . ماه بعد با پای خودش و بدون کمک مراجعه کرد. بسیار شاد و خرسند بود و گفت فقط مختصری از درد باقی مانده . آن شب پشت زانوی او را فصد کردم و بعد از آن درد کاملاً رفع شد .

نتایج:

اولاً سرعت بهبود این قبیل بیماران جوابی است برای افرادی که دیر پاسخ دادن به درمان را از نقاط ضعف طب سنتی برشمرده می گویند دیر جواب می دهد. اگر مسیر درمان درست طی شود تدابیر طب سنتی خیلی سریع جواب می دهند

ثانیا نمی دانم از کجا بعضی از اطبای سنتی چنین در ذهنشان جای گرفته که همیشه باید قبل از فصد داروی گیاهی و منضج داد؟ منابع طب سنتی چنین قیدی را برای فصد ذکر نکرده اند و تاثیر فصد بر دیسک و سیاتیک شاهدی بر این مطلب است.

ثالثیاً همه اینها را گفتم تا به واکنش قدرشناسانه شوهر این بیمار برسم :

وی اظهار داشت : « حقیقتش از شما چه پنهان که من این کارها را قبول ندارم »!!!

گفتم مگر نمی بینی که همسرت قرار بود عمل شود ولی یکماه است که به راه افتاده؟ گفت چرا ولی نمی توانم قبول کنم چون من او را خیلی جاها بردم و تاکنون نیم میلیون تومان خرجش کردم و فایده نداشت . چگونه ممکن است دو نوبت خونگیری باعث بهبودش شده باشد؟ گفتم پس چون هزینه درمانت کم شده، کار ما به چشمت نیامده و باور نمیکنی؟ گفت ما مخلص شما هستیم و رفت و مرا متحیر به حال خود گذاشت.
وقتی می گوییم سیستم پزشکی رایج برای ما به منزله تهدید نرم است یعنی همین. تهدید نرم را از آن جهت نرم گفته اند که به تدریج ، ذهنها را شسته و قلبها را اشغال می کند تا جایی که فرد حقیقتی را جز آن نمی تواند بپذیرد.

منبع: http://www.tebbotahdidenarm.blogfa.com/post/20 (737660) (moderator21)
 
میهمان
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۳۸:۳۸
با سلام
آیا مطلبی که اشاره کردید نقل قول می باشد، یا اینکه شما همان پزشک هستید؟ (737716) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۴۴:۰۱
بنده از وبلاگ ایشان نقل قول کردم و ایشان همان پزشک است (737952) (moderator21)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۱۲:۱۱
"پس چرا در مورد احکام دینی که از یک منبع فوق عقل و تجربه بشری(که از قضا خالق وی نیز بوده است) صادر شده است اینگونه زود قضاوت می کنید؟""

خوب برداشت شما از الهی بودن دستورات اسلام هم به خاطر اطمینان به نقل قول دیگری ست. این امکان نقض ندارد؟ (737690) (moderator21)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۱۸:۱۸:۳۱
با سلام. اون آقایی که حلقوم پزشکان رو هدف گرفته آیا روز قیامت میتونه جواب من و هزاران دانشجوی پزشکی این مملکت رو بده که بی خوابی میکشیم و درس میخونیم تا دردی از مردم دوا کنیم. طب سنتی برای زمان خودش خوب بوده است و شاید در حال حاضر بتواند در کنار طب مدرن به بیماران کمک بکند اما نه در بیماریهای جدی و خطرناک. هر چیزی با گذشت زمان عوض میشه در قدیم مردم روی حصیر مینشتند ولی الان روی فرشهای مدرن. پس باید الان هم روی حصیر بشینیم و از فرش استفاده نکنیم. یا از اتش طبیعی با هیزم و چوب واسه غذاپختن استفاده کنیم!!!!!!!! نه عزیز من طب سنتی مثل هزاران مورد قدیمی دیگر واسه زمان خودش بوده (737695) (moderator21)
 
رهگذر
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۱۰:۲۴
ببینم نکنه از لحاظ شما ساختار بدن انسان نیز تغییر کرده است؟ (737915) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۳:۱۱:۵۰
دوست گرامي ساختار انسان عوض نشده ولي در راه حل براي هر مسيله اي تكامل ايجاد ميشه همونطور كه شما براي خبر دار شدن از احوال دوستتون بش زنگ ميزنيد و ديگه كسي با دود علامت نميده.مسلما طب امروز هم 100 سال ديگه قديمي تلقي ميشه و درمانها و داروهاي بهتري ايجاد ميشه.مثلا زماني ابله كشتارهاي وسيع ميكرد ولي امروزه ريشه كن شده در حالي كه نه ويروس ابله ساختارش عوض شده و نه ساختار بدن انسان.بلكه تغييري كه ايجاد شده راه حل بهتر يعني همون واكسن ابله هست. (738093) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۳:۰۳:۰۴
به گفته برخی محققان، طب سنتی توانایی درمان فوری بیماریهایی نظیر آبله را دارد. (739361) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۹:۰۰:۵۵
پس چرا قبل از واکسیناسیون ابله مردم می مردند؟ (747008) (moderator101)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۲:۱۰:۳۲
پاسخ زجرهای شما را استیدتان باید بدهند که به جای طب سنتی طب مدرن به شما آموخته اند. (738071) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۴:۵۰:۴۲
پس براساس نظرشما در طب سنتی کسی برای یادگیری زحمت نمی کشه و مطالعات نداره (738395) (moderator101)
 
پزشک
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۰:۱۹:۴۶
پیشنهاد من به الف این هست که حداقل تازمانی که این بحث داغ هست در سایت فعلا یادداشت های متخصصان و صاحب نظران طب سنتی و مدرن رو منتشر کنید.

این مطلب که به عنوان معرفت شناسی بود، یک بررسی موردی آنهم توسط یک فرد بدون احاطه به موضوع بود.
متاسفانه نسبت به یاد داشت های دکتر ابطحی و احمدپور بسیار ناامید کننده و ضعیف بود (737796) (moderator21)
 
هاج و واج
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۱:۰۴:۴۵
این دوستان در دفاع از طب سنتی داستان سرایی می کنن از روایات و حکایات و اینجور مسائل کمک می گیرن اما عاجزن یه توضیح علمی داشته باشن هر جا پای توضیح و تبیین علمی به میون میاد کمیت دوستان بد جوری میلنگه جالبه همه ملتها رو به آینده دارن از گذشته کمک می گیرن برای ساختن اینده ای بهتر ما همچنان اصرار به بازگشت به گذشته داریم (737827) (moderator21)
 
ما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۳۸:۲۱
بازگشت به گذشته نیست بلکه بازگشت به درمان حقیقی و دینی است. (737941) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۶:۳۵:۱۶
حتی برای درمان نیز استدلال ندارید. پای استدلال چوبین است؛ اما هر بار که گیر بیفتند؛ حتی در لابلای ادعا یا روایت؛ باز هم توهین و تخریب! (739788) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۲:۱۲:۴۶
توضیح علمی از نظر شما یعنی چی؟
مشکل همین جاست که بر اساس معرفت شناسی های مختلف یک معرفت علم است و معرفت دیگر نه... (738073) (moderator21)
 
پزشک
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۱:۰۷:۲۵
این معرفت شناسی رو کی به شما یاد داده؟!
این دیگه فجیع ترین شکل پلورالیسم هست که یکی بگه بر اساس معرفت شناسی ممکنه الآن روز باشه یا شب!!!

چیزی که به تجربه لمس میشه که معرفت شناسی نداره. این طب یا درد رو کم میکنه یا نه؟!

نکنه میخواد به خانواده مریضی که فوت شده بگه:
بر اساس معرفت شناسی من درآوردی ما این مریض الآن خیلی خوب شده! (738252) (moderator101)
 
محمود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۱:۲۸:۳۷
مصرف مکرر و مداوم انتی بیوتیک سبب خواهد شد بدن نسبت به انتی بیوتیک ها مقاومت پیدا کند نه هر دارویی! (737842) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۲:۴۷:۱۳
تفاوت طب سنتی و مدرن در این هست که هر روز میلیونها نفر با طب مدرن مداوا میشوند، و خاطره ای برای کسی تعریف نمیکنند، اما وقتی کسی با طب سنتی خوب شد خاطره آنرا برای همه تعریف میکند. (737896) (moderator21)
 
یک بیمار
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۰۳:۵۹:۳۷
به نکته خیلی ظریفی اشاره کردید. واقعا چرا کسی درمان خودش را توسط طب مدرن برای سایرین تعریف نمی کنه؟ من پاسخهایی بر اساس مشاهدات شخصیم برای سوال خودم پیشنهاد میکنم که فکر کنم بد نیست روش تامل بشه.

1- بیمار نمی فهمد که چطور درمان شده! بارها شاهد این بوده ام که حتی مریضی که ده ها روز در بیمارستان بستری است کمترین اطلاعات پیرامون بیماری و سیر درمان خود ندارد.

2- هیچ گونه ارتباط عاطفی بین بیمار و پزشک معالج وجود ندارد. رابطه ها صرفا به ملاقاتهای کوتاه و سوال و جوابهایی ختم می شود که بیمار نمی تواند بفهمد که این سوالها چیست و چگونه بهتر است پاسخ دهد و معمولا به خاطر اضطراب ناشی از این موقعیت جوابهای نه چندان صحیحی میدهد که همانها مبنای عملکرد بعدی پزشک میشود.

3- شیرین نبودن خاطره درمان به علت عدم درک لبخندی که پزشک موقع معالجه بر چهره دارد. که حتما این لبخند به عنوان یک دستورالعمل پزشکی به وی آموخته شده و فاقد روح می باشد و کافی است بیمار نگرانی خود را به صورت سوالاتی عامیانه مطرح کند که حتی همین لبخند بی روح به نیشخند یا طعنه یا اخم تبدیل می شود!
فکر کنم این همان لبخندی است که نخست روی چهره سیاستمداران بعد بازاریها جا باز کرده و اکنون خود را به سایر صنوف تسری داده!

4- درمان بیماری به لطف طب نوین به یک عمل اقتصادی روز مره تبدیل شده است. پولی پرداخت میشود و در ازایش خدمتی دریافت میگردد. مسلمانه خریدن یک کیلو پیاز یا بیمه سرقت کردن خودرو شخصی یا عمل جراحی مغز داستان جالبی برای بازگویی ندارد! پولی داده شده و در ازایش خدمتی گرفته شده است.

5- .....

امیدوارم حرفهایم توهینی به پزشکان متعهد و دلسوز و با ایمان که تعدادشان اندک هست نبوده باشد. که به طور یقین زیارت اینگونه پزشکان حتی اگر به درمان بیماری منجر نشود حکایتی است شیرین. (738841) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۶:۴۰:۰۵
خاطره بودن طب سنتی به خاطر این است که طرف رفته پیش یک عوام! چیزی به عنوان مداوا استفاده کرده که غیر طبیعی بوده! و حتی نامرتبط!! ولی باز هم نشان بهبودی دارد!
این خاطره نباشد پس من خاطره باشم!؟ رفتن به مسیر درست درمانی و بهبود که معجزه نیست. هر کسی می‌داند که مطمئن و درست است. خاطره وقتی است که برای پنچرگیری خودرو به جای باطری‌ساز، به نجار مراجعه کنی و روکش صندلی را عوض کنی؛ مصرف بنزینت کاهش یابد!!! و خودرویت ضد تصادف و ضد گلوله شود. (739799) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۲:۵۶:۲۲
روش و مبنائی طب مدرن معلوم هست که بر اساس تجربه، مشاهده، و امتحان، و ثبت نتایج هست. ظاهرا دوستان طرفدار طب سنتی ادعا دارند که طب سنتی بر اساس وحی هست. ولی دقیقا معلوم نیست که طب سنتی کجا به وحی متصل میشود؟ وقتی چیزی را به وحی متصل میکنید حتما باید کاملا مستدل و بر پایه احادیث معتبر باشد. کشف و شهود حتا در مورد مسائل دینی حجیت ندراد. در غیر این صورت در شیادی میتواند با نسبت دادن چیزی به وحی دکانی برای خود باز کند، و با دین مردم بعضی کند. (737903) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۰۴:۲۲
در مورد فقه که استخراج احکام از دین هست، حوزه هائی بزرگ مشغول که فعالیت هستند، و هر روز مبانی روایی و عقلی احکام مختلف را مورد دقت قرار میدهند. سوال من این هست که مدعیان طب بر کدام اساس موارد مختلف طبی خود را به دین و وحی مربوط میکنند؟ چه علوم تجربی و چه علوم الهی و وحیانی احتیاج به سالها آموزش و دقت دارد. این مدعیان طب سنتی بر اساس کدام مبانی و متود قائل به اتصال تجویزات خود به وحی هستند؟ اگر آنها هم بر اساس تجربه هستند در این صورت باید ثابت کنند که امکانات تست و مشاهده آنها از علم طب جدید کامل تر هست. (737911) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۴ ۲۳:۴۱:۵۲
بنده تا حالا دوتا از بیماری هام رو با طب سنتی درمان کردم. یکی سنگ کلیه بود که با 5000 تومان داروی طبی رفع شد درصورتی که در اون زمان 400000 تومان هزینه شکستن سنگ بود. یکی هم ( گلاب به رو ی خوانندگان) بواسیر بود که با 70000 دارو و یک الگوی غذایی رفع شد در صورتی که خرج عمل حدود یک میلیون است. بهرحال به نظر من بجای دعوا باید پرشکی مدرن و سنتی با هم کنار بیاییند و از یکدیگر استفاده کنند نه اینکه یکدیگر را تخریب کنند. (737947) (moderator21)
 
انسان عصر حجر
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۱:۵۰:۰۰
بنده هم قرار بود از آبله و کزار و هپاتیت و سل و سیاه سرفه بمیرم،
در ضمن قرار بود فلج اطفال بگیرم و فلج شوم و همینطور قرار بود اوریون بگیرم و دیگه بچه دار هم نشم و همینوطور یه بار سگ گازم گرفت قرار بود هار بشم
و هپاتیت بگیرم و بعدش بخاطر هپاتیت سرطان کبد بگیرم

و البته من مرد هستم!

وگرنه سرطان دهانه رحم هم میگرفتم!!

اما طب مدرن به صورت رایگان من رو واکسینه کرد و الآن هیچکدوم از اینها رو ندارم!! (738063) (moderator21)
 
رامین
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۲:۱۲:۵۶
مدارک این بیماریها و درمان شدن آن را چرا مستند و مستدل منتشر نمی کنید؟ شاید اصلا سنگ نداشته اید... (738074) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۲:۴۵:۱۰
مطمئن باش که نه سنگ کلیه داشتی و نه بواسیر (738083) (moderator21)
 
مهرطب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۰:۳۸:۱۴
با سلام خدمت همه علاقمندان به مقوله درمان چه از نوع امروزی چه از نوع سنتی.
بامطالعه مطالب و نظرات لازم دیدم نکاتی رو به علاقمندان متذکر شوم :
1- شکی نیست که طب امروزی در درمان بعضی از بیماریها کارامدتر از طب سنتی امروزی است اما این دلیل نمی شود که توانایی های طب سنتی در درمان همان بیماری نادیده گرفته شود . توجه کنید طب سنتی که امروز در اختیار ماست کامل نیست و بسیاری از روشها و رویکردهای آن ازبین رفته یا به دست فراموشی سپرده شده یا عمدا توسط عدهای مخفی شده باشد و یا ...
به جرات می توانم بگویم که طب سنتی بلقوه قدرت درمان بسیاری از بیماری های بظاهر لاعلاج و وابسته به ابزار طبی امروزی رو دارد ولی می بایست تا زمان آشکار شدن انها( که وظیفه فعلی محققین است) لاجرم از رویکرد های طب امروزی استفاده کرد.
2- اینکه دوستان می فرمایند در زمانهای قدیم اگر طب سنتی موثر بوده پس چرا در گذشته مردم به سادگی در اثر بیماری های ساده تلف می شدند یا مثلا زنان در حال زایمان می مردند؟ در پاشخ خدمتتان عارضم مطمئن باشید در همان زمان های دور اگر طبیب حاذق در دسترس بود مطمئنا آن فرد تلف نمی شد و دلیل مرگ و میر آن زمان کم بودن و در دسترس نبودن طبیب بوده است . دوستان با مطالعه کتب طب سنتی به راحتی به این نکته پی میبرند که مثلا بیماری سل در طب سنتی درمان داشته و دارد ولی مسلما وقتی از آن بی اطلاع بودند مرگ و میر طبیعی بوده است . در همین حالا هم مثلا اگر خانمی در اثر دیر رسیدن به یک زایشگاه و در دسترس نبودن پزشک یا ماما تلف شود می گوییم طب امروزی ناکارآمد است؟!
به کلیه عزیزانی که بدون مطالعه و اطلاع در هر دو طب نظر می دهند عرض میکنم که به مطالعه هر دو رویکرد بپردازند و نظر دهند . چه بسا نظر دادن بدون اطلاع و آگاهی میتواند به هر دو رویکرد آسیب وارد کند.
3- در مورد داستان کمردرد ! باید بگویم از آنجایی که کمردرد مرتبط با رشته تخصصی تحصیلی خود در دانشگاه می باشد باید بگویم که این رویکرد درمان در کمردرد را بار ها در بیماران خودم در کلینیک توانبخشی و فیزیو تراپی آزموده ام و از آن نتیجه گرفته ام که انشاء الله بزودی مقاله ای درمورد کمردرد های سیاتیکی در وبسایتم قرار خواهم داد (www.mehrteb.ir)
4- نظر من این است که باید برای روشن شدن تکلیف منازعه بین طب سنتی و طب امروزی از روش علوم تجربی بهره گرفت و هر دو طرف در کمال انصاف در صورت معلوم شدن نتیجه تسلیم گردد مثلا در مورد کمردرد به جای این همه دعوا و حرف ها ی بی اساس علمی بیاییم مثلا یکصد بیمار کمردردی را بر اساس نظر اساتید طب سنتی حجامت ساکرال کنیم و نتیجه را بررسی کنیم (این تحقیق انجام شده و در مجلات معتبر پزشکی دنیا منتشر شده است)
5-در مورد شخص استاد روا زاده و نظریاتشان و نوع عملکردشان می بایست خودشان پاسخگو باشند و به نظر من در صلاحیت ما نیست که درمورد ایشان نظر دهیم . البته با علم و بلاغتی که در ایشان سراغ دارم مطمئنم توانایی پاسخ دادن به شبهات شما را دارا هستند. فراموش نکنید که استاد روازاده یکی از خدمتگزاران طب سنتی است و ایشان هیچگاه ادعایی در مورد استادی خویش نداشته اند مثلا گفته باشند من به همه درمانهای طب سنتی مسلط هستم یا.... ایشان بسیار بزرگوار تر از این حرف ها هستند.
6- شک نکنید که همچون طب امروزی عده ای نیز در طب سنتی دکان باز نموده و به کاسبی روی آورده اند و آبروی طب سنتی را به خطر می اندازند مثلا طب سنتی را محدود به دارو حجامت و فصد و زالو و.... نموده اند که با همت دلسوزان طب سنتی با تشکیل نظام طب سنتی جلوی این کار ها گرفته خواهد شد.
در پایان آرزوی سلامتی برای شما عزیزان دارم
دوست گمترین شما "مهر طب" (738012) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۶:۵۰:۵۹
مهرطب عزیز.
1- واژه مهر به جد شما را به دولت‌های اخیر متصل کرده.
2- مهمترین پرسش‌ها در مقاله قبلی و این مقاله پاسخ نگرفته:
الف) تولید اسپرم در کلیه!!! به استناد روایت!
ب) روش‌شناختی طب سنتی
ج) روش‌های سیستماتیک و الگوریتم‎وار برای تشخیص، درمان و پیگیری درمان
د) انتشار نتایج مدون و مقالات علمی مستند؛ نه توهین و تخریب یا تهدید منتقدان
البته دقت بفرمایید الگوریتم؛ اسلامی است و از الخوارزمی برگرفته شده و به این نکته اشاره دارد که اگر درمانی پیشنهاد می‌شود؛ در سراسر جهان؛ به صورت ثابت و یکسان (وحدت رویه قضات) اجرا شده و نتایج درمانی مشخص و یکسانی در پی داشته‌باشد.
هـ) طب سنتی و مدعیان هنوز در باره بسیاری از تشخیص‌ها و درمان‌ها ناتوان مطلق هستند. در باره آن‌ها چه خواهند کرد؟
و) آیا باور ندارند که نباید به روش هزار سال پیش؛ مردم امروز را که با هزینه‌ای اندک درمان می‌شوند را به شیوه بومیان بدوی معالجه نمود؟ آیا این را رکود؛ جمود؛ عقب‌ماندن و ماندابی‌شدن نمی‌دانند؟ دلیل ستیز با پیشرفت و آثار معجزه‌وار این تکامل دانش چیست؟
ز) دلیل و حلقه وحیانی طب چیست؟ رازهای آن؟ راه‌های وحیانی شدن در گذشته! اگر وحیانی بوده، پس نباید تکاملی باشد!!! و این یک نقص است.
ح) راهکارهای یاددهی دانش طب سنتی به آیندگان؛ روش‌ها و متدولوژی آموزش و پژوهش این مدعیان چه خواهد بود؟ و چندین پرسش دیگر که بارها پرسیده شده و پاسخش جز توهین یا گریز نبوده! (739815) (moderator21)
 
Dr.Golmorad
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۱:۳۳:۳۱
با سلام خدمت دوستان متاسفم که در ابتدای هزاره سوم واغاز قرن بیست ویکم ما چقدر دگم شده ایم که خود را به علوم 1400 قبل پی وند می زنیم .به یاد داشته باشید که دانشمندان امروز جاهلان فردایند (از دید فردائیان )مطمئنا طب امروز کاستی هایی دارد کما اینکه طب 50 سال قبل نسبت به امروز کاستی هایی داشته است .اما اگر علمی کاستی داشت ما نباید به گذشته برگردیم ؟این تعصب از کجا امده که مسلمانها بخصوص شیعه ها فکر میکنند یک کتاب دارند که جوابگوی همه چیز است .پزشکی اقتصاد سیاست حقوق و...و.اگر اینطور می بود که ما هنوز هم بایستی برای هردردی جوشانده ای میخوردیم ؟پزشکی دانشی است تجربی وهر چیزی که به تجربه ثابت شود یعنی علم است.خدمتی که طب تا امروز کرده است بخصوص در صد سال اخیراصلا قابل چشم پوشی نیست بخوانید در همین ایران زمان ناصرالدین شاه وبا وطاعون چه مصیبتی در همین تهران ایجاد کرد که شاه ودرباریان از تهران فرار کردند.من خاطره ای دردناک از دوران کودکیم دارم که در روستای ما سرخک شایع شد نیمی از کودکان هم سن وسال ما را کشت من هنوز بعد از 60 سال خاطره دردناک ان دوهمبازی نازنینی را که دریکروز دراثر سرخک تلف شدند ازیاد نبرده ام .امروز با واکسیناسیون کودکان رقم مرگ ومیر سرخک را بی نهایت کاهش داده است .طب قدیم چکار می توانست بکند؟جراحی وانتی بیوتیکها سبب شده اند که متوسط عمر در همین ایران که صد سال قبل 40 سال بود حالا نزدیک 60 شده است (متوسط عمر را عرض می کنم حالا نگویید پدربزرگ من صد وده سال عمر کردهمان پدربزرگ از 10 تا بچه چهارتاش هم تا پایان عمر خودش باقی نمیماندند).اینکه اقای دکتر روازده این مطالب را می گوید اصلا لازم نبود ایشان بروند دانشگاه تشریح وبافت شناسی وفیزیولوژی ومیکربشناسی وفارما کولوژی بخوانند .خوب منابع این طب بود وایشون می توانست به کار حکیم باشی گری خود زودتر هم برسد.اگر همین اقای دکتر روازاده کاتارکت بگیرد(اب مروارید )چه راهی دارد جز جراحی ؟اگر کودکش دیفتری بگیرد چه راهی دارد جز درمان با پنی سیلین؟ ما وقتی دانشجوی طب بودیم مریض سرطانی برایمان مساوی مرگ بود.حالا به مدد داروهای جدید بیمارانی هستند که ده بیست سال بعد از شروع سرطان با درمان هوز هم به زندگی ادامه میدهند؟چقدر این پیوند عروق جان ادمها را نجات داده وعمر ادمها را زیادکرده .30 سال قبل هرکه سکته قلبی میکرد اگر نمیمرد بعد از سکته دوم حتما میمرد.حالا در همان 6 ساعت اول اولا از مرگ نجاتش میدهند ثانیا با عمل جراحی ویا تعبیه ابزار فلزی در درون عروقش به زندگی چنیدین دهساله دیگر برمیگردد.این طب سنتی شما اینجا چکار می کند.هیچکسی منکر این نیست که بشر بطور تجربی خواص خیلی از گیاه هان را برای درمان دردهایش پی برده بود ولی این امروزه جوابگوی دردهای ما نیست .اگر فرزند همین دکتر روا زاده دچار روان پریشی شود چکار می کند جوشانده کدام گیاه میزان نوروترانسمیترهای مغزش را که به هم خورده است تنظیم می کند.قدر دان دانش بشری باشیم وبه ان ارج بنهیم وبرای فردای خود کاری در جهت تعالی بکنیم .مردمان بخرد اندرهر زمان /راه دانش را به گونه بیان ./گرد کردند وگرامی داشتند /تا به سنگ اندر همی بنگاشتند.
موفق باشید دکتر گلمراد از تهران (738053) (moderator21)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۲:۲۹:۰۷
مطالعه در مورد طب سنتی ( که مدل ایرانیش تنها یکی از انواع طب سنتیه) هیچ اشکالی نداره و اصولا مثل باستانشناسی می تونه چیزایی رو باز کنه که تا بحال برای ما سر بسته بودن ولی ادعای اون به عنوان طب جایگزین برای پزشکی نوین خیلی منطقی نیست. در غرب هم که الان طب مدرن پیشتازه با حقظ اصولی به انواعی از درمانهای سنتی استاندارد شده مثل طب سوزنی، طب سنتی چینی، انرژی درمانی و غیره مجوز داده می شه. ولی این مجوز همراه با مسدولیته. اگر در جایی که باید طب مدرن مداخله کنه فضولی کنن کار (738078) (moderator21)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۳:۰۴:۳۸
من يك پزشك متخصص راديولوژي هستم كه بنا به تكليف قانوني دوره اي را در يكي از مناطق محروم ميگذرونم.در طي 10 ماه اخير در دو بيمار كه جهت سونوگرافي پستان مراجعه كرده بودن متوجه سرطان پستان شدم كه تقريبا در مراحل اوليه بيماري بودن. به بيمار در مورد موضوع و اهميت درمان جراحي سريع قبل از گسترش بيشتر سلولهاي سرطاني اطلاع رساني كردم.متاسفانه بعد از چند ماه اين بيماران مجددا جهت بررسي اندازه توده به من مراجعه كردن.من از ديدن اونها علي رغم وقت كافي كه در جلسه اول براي توجيحشون در مورد اهميت درمان سريع و صحيح گذاشته بودم تعجب كردم.بعد از انجام سونوگرافي متوجه پيشرفت قابل ملاحظه هر مورد شدم و وقتي علت عدم درمان را جويا شدم ديدم هر دو به درمانهاي سنتي و گياهي روي اوردن.حالا سوال اصلي اينجاست كه چه كسي مسوول گمراه شدن اين بيماران و سرپيچي از درمان و يتيم شدن فرزندان اين بيماران است.نويسنده محترم كه مثالي كه اورديد نشون ميده هيچگونه اطلاعي از اصول علم تحقيق نداري چگونه در پيش وجدان خودت مسووليت كنار گذاشتن درمان توسط بيماران صعب العلاج و افتادنشون به كجراهه را توجيه ميكني.گيرم كه الان خيلي ها كه متاسفانه اكثرا بيماران مستاصل صعب العلاج هستن به شما ايميل ميزنن تا براي اون حكيم هايي كه تبليغ كردي ادرس بگيرن و كارشون سكه بشه ولي ايا ميدوني اين به چه قيمتي تموم ميشه.از مسوولين سايت اين گلايه رو دارم كه حداقل اسم و ايميل نويسنده اينگونه مطالب حالا فارغ از نوع ديدشون نبايد درج بشه كه محملي براي سو استفاده افراد بشه.برادر عزيز من حاضرم در حضور افراد مطلعي از اين سايت با شما به حضور اين حكيم ادعايي شما كه فقط با نبض تشخيص ميده بريم و اگر موفق شد من با اسم و فاميل در سايت عذر خواهي ميكنم .جهت اطلاع شما خوب شدن يك يا چند بيمار با يك درمان الزاما نشانه مفيد بودن اين درمان نيست بلكه بايد در تحقيقاتي تحت عنوان RCT ميزان اثر دارونما يا به اصطلاح علمي placebo effect اون درمان بررسي بشه.مثلا براي اينكه معلوم بشه يك داروي جديد حالا چه گياهي يا شيميايي مفيد هست يا نه بيماران مبتلا به اون بيماري مورد نظر مثلا فشار خون رو به دو دسته ميكنن و بدون اينكه بيمارا بدونن داروي مذكور يا دارو نماي بي اثر(مثلا شكر با پوشش دارويي با پوشش دقيقا مشابه داروي مورد نظر) هستن تحت بررسي قرار ميگرن.حتي پزشكاني كع محققين مجري طرح هم نبايد بدونن كه به كدوم بيمار داروي مورد ازمايش و به كدوم بيمار دارونما ميدن و فقط پس از پايان مطالعه كدگزاري ها باز ميشه.جالبه بدونيد درصدي از افرادي كه دارو نما (مثلا همون شكر ) رو ميگيرن هم خوب ميشن.اين مساله اي شناخته شده تحت عنوان اثر دارونما يا placebo effect است و همينه كه باعث استدلالات پوچ و بي اساس افراد نا اشنا به اصول تحقيق علمي مثل شما ميشه.اگه دقت كرده باشيد تمام مثالهاي افراد هم فكر شما از مثال منشا ميگيره نه بررسي علمي.برادر گرامي شما اگه بخواي حرف علمي مثلا مثل همين ديسك كمر كه گفتي بزني بايد بياي مثلا 100 بيمار مبتلا رو با اين روش و 100 بيمار ديگه رو به روش ديگري درمان كني بعد مورد اناليز اماري قرار بدي تا صحت علمي موضوع اثبات بشه نه يك مثال از فك و فاميل بزني و براين اساس پوچ برج بسازي.جالبه بدوني حتي براي مستند بودن تحقيق تعداد بيماران شركت داده شده در مطالعه هم بايد از فرمولهاي علم امار كه اينجا جاي ذكرش نيست استخراج بشه و دلبخواهي نيست.من منكر بعضي اثرات احتمالي درمانهاي سنتي نيستم ولي اين نيازمند اثبات اثرات در بيماريهاي خاص براساس اصول جهانشمول تحقيق و رياضي باشه نه مثال خوب شدن عمه و خاله. (738089) (moderator21)
 
سینا
Australia
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۸:۰۳:۳۸
اگر در استرالیا این اتفاق در مورد بیمارانی که دچار سرطان بودند رخ میداد افراد مرتکب این عمل را به جرم قتل دستگیر و محاکمه میکردند . واقعا از سایت الف گله دارم که اجازه داده این وب سایت را محل تبلیغات نادرست نمایند (738148) (moderator101)
 
پزشک
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۱:۰۳:۴۶
متاسفانه به نظر میاد شاید یکی از علل سکوت عمده جامعه پزشکی همین باشه که پیش خودشون میگن بالاخره مریض می فهمه اشتباه کرده.
شاید هم حق با اونها باشه. آن کس که راه دارد و بی راهه می رود بگذار تا بیوفتد و بیند سزای خویش (738249) (moderator101)
 
مسعود
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۲:۰۲:۴۲
من هم سال 85 عمل جراحي آپانتيس كردم
در اثر داروي بيهوشي عمل بيماري عصبي گرفتم.
هم حمله هاي تنفسي بهم دست مي ده. هم قلبم درد شديد مي گيره.
خيلي پزشكي جديد را تطهير نكنيد.
كي الان جواب من رو مي ده (738293) (moderator21)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۶:۰۱:۲۸
من متخصص کودکان هستم. یکبارقرار بود برای شیرخواری که مشکوک به مننژیت بود نمونم مایع نخاعش رو بگیرم و مادر 25 سالش با اینکار شدیدا مخالف بود و میگفت خودم در دوران کودکی اینکار روم انجام شده و الان کمر درد دارم . بهش گفتم چطور کمردردت رو به ورود یک سوزن بسیار کوچک (در حد سوزن خیاطی ظریف) در 25 سال پیش ربط میدی اما به سالها درست ننشستن پشت میز مدرسه و یا پو شیدن کفشهای نامناسب و حرکت دادن نا درست اجسام سنگین و ورزش نکردن ربط نمیدی. جوابی نداشت که بده. حالا حکایت کار شماست که تمام مشکلاتت رو میخوای به جراحی 5-6 سال پیشت ربط بدی. (739712) (moderator21)
 
مسعود
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۲:۰۳:۴۷
دردم نهفته به ز طبيبان مدعي
باشد كه از خزانه غيبش دوا كند (738295) (moderator21)
 
من و ما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۲۲:۵۴:۵۲
مادربزرگم بدلیل بروز غده ای در یکی از اندامهایش با مراجعه به پزشک طب رایج با پیشنهاد پزشک مبنی بر جراحی و برش عضو مربوطه مواجه شد. ولی با مخالفت پدربزرگ و خودش و با یک روش درمانی گیاهی که پدربزرگ نود ساله ام صرفا از مشاهدات قدیمی اش در محیط زندگی اش و با تجربیاتی که به دست آورده بود و بدون هیچ سابقه آموزش طب و درمان تونست در مدت بسیار کوتاهی اون غده رو به همراه عفونت هاش از بدن دفع کنه. ایشان روستا نشین بوده و حتی هیچ سوادی ندارند. قدیمیان ما با بهره گیری از طبیعت به امور زندگی شان سر و سامان میدادند و مانند امروزیها آن را دستکاری نمی کردند و به جنگ طبیعت نمی رفتند. از طرفی امروزه طب را در واژگانی سخت و ابزارهایی نوین و آن هم بدون کارآمدی در انحصار عده ای خاص درآورده اند و سلامت را قربانی منافع اقتصادی سرمایه داران و دشمنان انسانیت نموده اند و سیستم بگونه ای طراحی شده است که کسانی که در آن آموزش طب رایج را میبینند هر آنچه را که با مبانی علوم امروزی همخوانی نداشته باشد واپس گرایی میخوانند و با این دیدگاه سلامت را از انسانها سلب نموده اند . (738703) (moderator18)
 
فضول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۳:۳۶:۰۲
مشکل این نیست که تعدادی از طب سنتی استفاده می کنند مشکل در اینجاست که گروهی می گویند طب مدرن به درد نمی خورد و فردا پس فردا ممکن است بگویند در مطب دکتر ها را باید بست و همه مردم موظفند به حکمای طب سنتی مراجعه کنند.آقا شما می خواهید از طب سنتی بهره بگیرید خوب استفاده کنید ولی اعتقاد خودتان را به بقیه حقنه نکنید (738100) (moderator21)
 
سامی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۰۹:۱۲:۳۳
سلام
یک تفاوت قابل توجه پزشکی جدید با طب سنتی که جناب روازاده مروجش هستند (البته فقط در ایران ما) اینه که در طب نوین الزاما تمام مواد اولیه موثر داروها روی ظرف دارو قید میشه چون اولا حق بیماره که از محتویات دارو ونوع درمانش اطلاع کامل داشته باشه و از تناسب و میزان عوارض و فواید دارو مطلع باشه
دوما :اینکه که اگربیمار به هر دلیل بیمار دچار مسمومیت یا هرنوع عوارض مربوط به دارو بشه طبیب برای خنثی کردنش سردر گم نباشه چون بعضی مواقع وضعیت اورژانس بوجود میاد وهم از نظر حقوقی و هم از نظر قضایی مسئولیت آوره
اما در طب سنتی مورد ترویج جناب روازاده در مطب ایشان در خیابان جمهوری از این خبرها نیست
دارو بجای اسم شماره داره!
محتوای دارو کاملا سری و محرمانه است! وبیمار اصلا نامحرم به درمان قلمداد میشه
بیمار حق نداره از عوارض یا فواید دارو مطلع باشه!
اگر جواب گرفت و درمان شد کار طب سنتیه
اگر معالجه نشد ربطی به داروی محرمانه جناب روازاده نداره و اصلا از نظر حقوقی و قضایی هم قابل تعقیب نیست
وزارت بهداشت حق مداخله در این روش تجویز نداره چون از طب جدید پیروی میکنه که تماما با فاکتورهای صهیونیسم بین الملل سرو کار داره!
اطلاق این طبابت به اسلام واقعا ظلم به دین و دینداریه
در حالیکه پزشکان بسیاری هستند که با عنات به تجربیات طب سنتی و بکار بستن در طب جدید بدون اسرار به اسلامی بودن طب سنتی بی هیاهو خدمات زیادی به مردم ارائه میکنند (738166) (moderator101)
 
مرتضی اشرفی
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۰:۴۹:۲۶
عوارضی که در مدرنیته بوجود آمده چه در طب و چه بقیه موارد یک واقعیت است اما حل آن در دست سنت نیست. در دستان خود مدرنیته است و در پی حل هم هست. لطفا خود را مضحکه عام و خاص نکنید. نویسنده فوق نه تنها از پزشکی چیزی نمی داند از فلسفه نیز بی خبر است. (738238) (moderator101)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۲:۱۱:۰۲
آن چیزی که باعث عوارض شده ریشه در مبانی مدرنیته داره و اگر بخواد اصلاح بشه باید این مبانی اصلاح بشه. نمیشه با ماندن در مدرنیته ، مدرنیته رو اصلاح کرد. باید از مدرنیته عبور مرد. (739236) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۱:۳۹:۰۳
1- فرموده ‌اید: «نزدیک دو دهه است که در غرب به خاطر انتقادات فراوانی که به عوارض طب مدرن شده است "طب مکمل" و "طب کل گرا" کم کم جایگزین طب مدرن کلاسیک شده اند و در واقع روشهای طب سنتی به کمک روشهای مدرن آمده اند تا از عوارض آن بکاهند. اما هنوز این جایگزینی ها در ایران رایج نشده». ظاهرن به معنای جای‌گزینی دقت نکرده‌اید، چنان که گفتید برخی از شیوه‌های درمان سنتی به عنوان «مکمل» پزشکی جدید استفاده می‌شود. «جای‌گزینی» معنی کاملن متفاوتی دارد.
2- فرموده‌ اید: «اما بعد از جنگ جهانی دوم [...] نگرشها به علم مدرن عوض شد و چرخشهای پست مدرن و فرا مدرن هم در علوم تجربی و هم در علوم انسانی شکل گرفت. در این چرخشها حجیت علم و به تبع آن عقل مدرن به زیر سوال رفت و رجوع دوباره به سنتها و فرهنگ های بومی در دستور کار قرار گرفت. عالمان علم پژوه متوجه شدند که علم پدیده ای جهان شمول نیست و مولفه های فرهنگی و بومی (شامل عناصر سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی ) بر تاسیس و تکوین یک علم تاثیر می گذارند.هر بومی باید متناسب با سنت و فرهنگ خود اقدام به تولید علم کند [...] امثال کوهن و فایرابند و رورتی و فوکو در فلسفه و تاریخ علم، منادی همین چرخشهای بوده اند»
اتفاقن روایت شما رایج و غیردقیق است. کوهن، فایرابند و فوکو عقل مردن را به نقد نکشیدند، بلکه هر عقلی را نقد کردند. یعنی معتقد اند هیچ فهم مستقل از شرایط اجتماعی، قدرت سیاسی و روان‌شناسی دانشمندان ممکن نیست. خواه در دوران مدرن و خواه پیشا مدرن. البته آن‌ها هیچ‌گاه تجویز نکردند باید دانش بومی داشت. فایرابند نیز تنها برای شکستن اتوریته‌ی پزشکی جدید پیش‌نهاد کرد که پزشکی چینی هم توسعه یابد. چنان که خود گفته است اگر پرشکی چینی رواج داشت، توسعه‌ی پزشکی جدید را توصیه می‌کرد. زیرا این دو را هم‌شان می‌دانست، نه این که، مانند شما، یکی را برتر از دیگری.
این‌گونه نسبی دیدن عقل و فهم بشر نتایج مهمی دارد، از جمله نمی‌توان هیچ دانشی را جهان‌شمول دانست. از جمله همین طب سنتی. یعنی طبق گفته‌ی آن‌ها طب سنتی هم امری است تحت تاثیر شرایط اجتماعی، قدرت سیاسی و روان‌شناسی طبیبان سنتی. مهم‌تر این که اگر باید در هر علمی بوم را مدنظر داشت، که توصیه‌ی شما است و نه کوهن و فوکو، طبابت سنتی را نمی‌توان به ساکنان آسیایی دور و اروپاییان توصیه کرد. آیا به این نتیجه‌ی گفته‌ی خود متعهد اید؟
در ضمن ممکن است کمی از چرخش‌های فرامدرن در پزشکی جدی بگویید. اگر این چرخش‌ها رخ داده است، چرا با آن مخالف اید؟ بررسی فرهنگ‌ها در دپارتمان‌های علمی سخنی است و رواج شیوه‌های درمان آن‌ها سخنی دیگر.
3- فرموده‌ اید: «علم مدرن و بالتبع طب مدرن جزء نگر و تخصص گراست». اولن تخصص‌گرا شدن علم مدرن به سبب وسعت آن است. تمام طب قدیم یا تمام طبیعیات قدیم در مجلدی یا مجلداتی قابل گرد آمدن است. ولی فیزیک و پزشکی جدید بسیار وسیع‌تر اند. این امر ذاتی علم مدرن نیست. اکابر و آبای علم مدرن، کمابیش مانند علمای سنتی، دائرت‌المعارفی از علوم دوره‌ی خود بوده اند. مثلن نیوتن و لایبنیتس. ثانین گزارشتان از پزشکی جدید نادرست است. در پزشکی جدید تحقیقات بسیاری درباره‌ی اثر جانبی داروها انجام می‌شود تا دریابند اثر درمان بیماری ارگانی بر ارگان‌های دیگر چگونه است. هم‌چنین تحقیقات دامنه‌داری انجام می‌شد تا دریابند تبعات روانی درمان بیمار‌ای جسمی چگونه است. در درمان هم پزشک باید سابقه بیمارهای فرد بیمار را بداند و در بسیاری از موارد باید تیمی پزشکی، که شامل چندین متخصص است، درباره‌ی درمان تصمیم بگیرد. پس پزشکی جدید جزءنگر نیست. البته ممکن است پزشکانی چنین باشند.
4- فرموده ‌اید: «او [پزشک جدید] دانش را از ارزش جدا می بیند. از نظر او مسائل روحی و روانی و اخلاقی ربطی به عارضه های درونی انسان ندارند.» اولن پزشکی قدیم هم دانش را از ارزش جدا می‌داند. اگر کسی بر اثر غلبه‌ی گرمی بیمار شده باشد، درمان‌اش خوردن داروهای سرد است، خواه ایرانی باشد، خواه رومی؛ خواه مرد باشد، خواه زن؛ خواه مسلمان باشد، خواه ترسا. اصلن نظریه‌ی طبایع فارغ از ارزش است چون امور زا طبیعی، زاده‌ی طبع، اشیاء می‌داند. ثانین ظاهرن کاملن از تخقیقان پزشکی جدید درباره‌ی بیمار‌های روانی و روان‌تنی نا‌آگاه اید.
5- فرموده‌ اید: «او [طبیب قدیم] دریافته است کیفیت و کمیت و روش تغذیه بر بهبودی بیمار تاثیر گذار است.» اگر اثبات شیء است، ادعای شما درست است و اگر نفی ما عداء است، یعنی مدعی اید که پزشکی جدید چنین نمی‌کند، که از سیاق کلام چنین برمی‌آید، باید گفت اطلاع جزیی‌ای هم پزشکی جدید و علم تغذیه‌ی جدید ندارید.
6- فرموده ‌اید: «این نظام معرفتی [=نظام معرفت سنتی]، ابتدا یک سبک زندگی را توصیه می کند. سبک زندگی ای که در آن انسان جزوی از طبیعت است نه مسلط بر طبیعت». آیا آیه‌ی «سخر لكم ما فى السماوات و الارض» را خوانده اید؟ آیا گمان نمی‌کنید آن‌چه می‌گویید بیش‌تر با ادیان آسیای دور سازگار است تا دین اسلام؟ ظاهرن تاکید طب قدیم بر "طبع" را با نگاه آشتی‌چویانه به "طبیعت" داشتن اشتباه گرفته اید.
7- فرموده اید: «در کامنت هایی که در یادداشتهای یاد شده ثبت شده بود به کرات با این استدلال مواجه می شدم که "از مزایای طب مدرن همین بس که مانع مرگ و میر نوزادان و افزایش جمعیت و... شده است". همین نگاه کمی گرایانه به انسان نیز از تبعات علم مدرن است که طب مدرن جزوی از آن است». پس اگر حتی در اکثر موارد بیماران با طب قدیم بمیرند و با طب جدید زنده بمانند، باز هم باید طب قدیم را پذیرفت؟ یعنی جان بیماران این‌قدر برای شما کم‌ارزش است؟ جالب آن‌که در مقابل اگر طب قدیم در چند مورد مرضی را درمان کند، آن را نتیجه‌ی موفقیت آن می‌دانید و ناگهان امور کمّی بی‌ارزش چون جان آدمیان، مهم می‌شود. (738272) (moderator101)
 
جاتون خالی
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۳:۵۵:۰۷
امروز صبح (جمعه) آبگوشت بار گذاشتم تو دیگ مسی (قلع اندود). نخود هم اضافه کردم و تا ظهر گذاشتم درست و حسابی جا افتاد. کاسه چینی و قاشق برنجی هم مهیا. کمی هم رب گوجه فرنگی صنعتی اضافه کردم. آره میدونم . جهنم و ضرر. این هم بخاطر طب مدرن تا رنجیده خاطر نشه. ظهر هم جاتون خالی نوش جان شد.
دوغ هم درست کردم با ماست محلی روستایی و کمی آویشن و نعناع اضافه کردم.
قسمت باشه اونم تا نیم ساعت دیگه نوش جان میشه. (738363) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۴:۳۶:۰۳
دختری که دکترای معماری داشت و در چندین دانشگاه تدریس میکرد، پیانو را به زیبایی مینواخت و از همه مهمتر دو تا بچه داشت دو سال و نیمه و 6 ساله .

این خانم دکتر بعد از خوردن شاتوت دچار افت شدید فشار خون میشه بطوری که به بیمارستان منتقلش میکنند وقتی رسیده بوده بیمارستان به قدری کبود شده بوده که پزشکها فکر میکنن در اثر ضرب و شتم به این حال افتاده و بعد از چند ساعت به اغما میره و کمتر از یک هفته بعدش برای همیشه از پیش ما میره .

اولش همه به سمی بودن شاتوتها مشکوک میشند، علی رغم اینکه هیچ آدم عاقلی درخت توت و شاتوت و امثالهم را سمپاشی نمیکنه، ولی نتایج کالبد شکافی هیچ چیزی را نشان نمیده و بدون اینکه جواب مشخصی به خانواده او داده بشه مرگ مشکوک گزارش میشه .

حالا بعد از سه هفته با پیگیریهایی که خانواده اش کرده اند و مکاتباتی که با دوستان پزشکشون که خارج از کشور هستند انجام دادند متوجه شدند که تابستان امسال سی مورد مشابه در امریکا گزارش شده که دقیقا با همین مشخصات مردند و آلمان اولین کشوری بوده که متوجه این بیماری جدید و ناشناخته شده و ظاهرا اسمش مسمومیت نیکولای است و هنوز هیچ پادزهری براش پیدا نشده .

از همه بدتر اینکه ظاهرا این بلا بر سر دو کودک سه ساله و شش ساله یک خانواده دیگه هم توی همین ایران خودمون اومده که به فاصله چهل روز از همدیگه فوت شدند و هنوز هیچ احدی توی هیچ خبر گزاری این موضوع را منتشر نکرده.

مشخص نیست که چه چیزی باعث مسمومیت این افراد با شاتوت میشه ولی یکی از پزشکها گفته قدرت مسمومیت در حد مسمومیت با مرگ موش است.

شاید این هم یکی از اون مواردی باشه که این روزها به محصولات وارداتی چینی مربوط میشه، شاید بذر این گیاهها آلوده بوده یا، نمیدونم والا ...

به هر حال از همه شما خواهش میکنم با انتشار این خبر به بقیه، جلوی از بین رفتن بقیه دوستان و هموطنانمون را بگیریم .

امیدوارم همیشه شاد و سلامت باشید (738383) (moderator101)
 
طالب
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۱۹:۰۳:۳۰
درد و دل : بیچاره جامعه ای که در آن دانشگاه ادعای علم و پیشرفت دارد ولی ... هر سال آمار مرگ و میر ناشی از سکته مغزی و قلبی بیشتر میشود ، نوشابه و پیتزا و سوسیس و کالباس و ... تولید میشود ، اگر رگهایت بگیرد مثل چاه باز کن ها با لوله به جان رگهایت می افتند و اگر هم دیسک بگیرید تا آخر عمر نباید بیش از 2 کیلو بلند کنید و اگر افسردگی یا دیابت یا چربی داشته باشید تا آخر عمر قرص های با حداقل 20 عارضه وحشتناک جانبی را مصرف کنید ، که آقایان می روند یک موش را می گیرند و دارویی را روی او امتحان می کنند و سپس همان را برای انسان تجویز می کنند . البته شاید بدن آقایان مثل موش باشد ولی ما طرفداران اسلام و تشیع چنین نیستیم و مصداق آیه ( ...اوليك كالانعام بل هم اضل اوليك هم الغافلون .) خود آقایان اند. چرا بی خود بحث میکنید آقایان اصرار دارند که پیشرفته اند و همه این طور باید فکر کنند و اگر نپذیرید امّل و متحجر و قدیمی و .... هستید . قرآن میفرماید : ( واذا تولي سعي في الارض ليفسد فيها ويهلك الحرث والنسل والله لا يحب الفساد ) میخواهند طبیعت و نسل بشر را نابود کنند آن هم کاملا علمی ، چرا مزاحمشان میشوید؟!!! شما به سنت های قدیمی خودتان عمل کنید و آقایان مشغول به هلاک طبیعت و نسل بشر . قطعا احدی از آقایان نمی تواند ادعا کند که سنت های گذشته نابود گر طبیعت و نسل بشر بوده و هست ، پس منظور آیه دقیقا ... نظر شخصی چند دانشمند بی سواد و نادان و مغرور و از خدا بی خبر است و هرکه این چنین تفکراتی را نشر میدهد... . یا علی (738538) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۵ ۲۱:۳۸:۴۸
اگر منظور از طب سنتی در این بحث، استفاده از گیاهان و مواد طبیعی باشد که اساسا مشکلی نیست و شاید حتی بتوان آن را بخشی از طب مدرن به حساب آورد. کما اینکه طب نوین از دل طب سنتی و با زحمات دانشمندان سراسر جهان در طول تاریخ، از جمله ابن سینا و ...، سر برآورده است. اما اگر منظور تخیلات افراد بدون اینکه مبتنی بر دانش و پژوهش باشد مقبول هیچکس نیست. (738645) (moderator21)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۰۴:۱۴:۵۰
بيشتر متن و حواشي اين مقاله را خوندم ومتأسفانه همون إفراط وتفريطي كه در خون و ژن بعضي از ما ايرانيها وجود دارد در حد يك كلكسيون اظهار نظرهاي افراطي را ديدم ! و به عنوان يك شهروند ايراني رنج بردم ! به نظر بنده كه اگر حمل بر خود ستايي نكنيد ! مطالعات تاريخي زيادي داشته ام ! خيلي عجيب است ، ما ايرانيها. كه از وجود دانشمندان بزرگي همچون أبوعلي سينا وفارابي و ذكرياى رازي و .... بهره منديم و به جا برخود ميباليم ! از اين نكتهء مهم تاريخي غافليم كه از معدود كشورها و ملت ها ي داراي تمدن هستيم كه خودمان خودرا در برابر تمدن غرب باختيم ! خصوصا در علم پزشكي ! كشور چين آنقدر در برابر غرب ايستادگي كرد تا طب سوزني خودرا دركنار بهره مندي از طب إمروزي حفظ كرد و اكنون در دانشگاههاي معتبر اروپايي و إمريكايي كرسي تدريس طب سنتي سوزني اش داير است ! متأسفانه شايد ٨٠/٠٠ درصد مردم و دانشگاهيهاي ها از طب سنتي داغ گذاشتن بي اطلاع هستند !!!! اين نويسندهء كوچك وحقير به لطف داشتن توان مالي مناسب وتوان ولو اندك پزشكي، صرفا به خاطر نكته يي كه از ابن سينا شنيده بودم كه نامبرده : آب مرواريد چشم را با داغ گذاشتن معالجه ميكر ده است !!! پس از پرس وجو هاي زياد متوجه شدم هنوز در خراسان افرادي يافت ميشوند كه با اين شيوه درمان ميكنند ! رفتم وافرادي آشنا با اين شيوه را پيدا كردم و صرف نظر از إظهارات خود اين افراد ، مدتها بيماران مراجعه كننده به اين افراد را زير نظر داشتم ! كسانيكه با كمك ديگران ( كول كردن بيماران يا ازدوطرف زيرً بغلهايشانرا گرفته ) يا با عصا وبا زحمت خودشان را به اين اطباي سنتي ميرسانيدند وواقعا اكثرشان صحيح وسالم روي پاي خودشان ( برخي در ١ جلسه و برخي طي چند جلسه ) به ديار خود بر ميگشتند ! در كنار اين تحقيق چند ماهه ام به موردي بر خوردم كه با رگ گرفتن بيماريهاي گوناگوني را درمان ميكردند ! وبا هزار تأسف بيشتر اين اطباي سنتي كهن سال بودند وشايد الان زنده نباشند ! من جداً تأسف ميخورم كه چرا دانشگاههاي ما فارغ از تعصب وتكبر و تبختر علمي شان سراغ اين آخرين بازماندگان آگاه از طب قديم نرفتند ؟!!!! قابل توجه اينكه اين داغ گذاشتن نه تاول ايجاد مي كرد و نه عفونت ! بنده با إطلاع مختصرم از آناتومي بدن انسان متوجه شدم اين اطباي كلاه نمدي ! ( منظورم ظاهر ساده و بي آلايششان است !) اطلاع كاملي از آناتومي بدن إنسان دارند بي آنكه إسم اندامهارا بدانند ولي روي تجربه محل موردنظر را ميشناسند ! وجالبتر كه شباهت زيادي با طب سوزني چين دارد ! طب فشاري هم كه أخيرا توسط غربيها مورد تأييد قرار گرفته و ميراث كشور سريلانكاست ! با رگ گرفتن ما شباهتهاي زيادي دارد ! آري ، آري بايد اين كلام إمام علي عليه السلام را به زر نوشت : تجربه بالا تر از علم است ! (738842) (moderator18)
 
امیر عباس صامتی
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۰۹:۵۶:۱۸
سلام





اولا:



علم مدرن علم سنتی را رد نمی کند!!
شما اکیوپانکچر را در پاب مد که مهمترین دیتا بیس پزشکی است سرچ کنید؟
تعداد مقالات در خصوص فقط طب سوزنی accupancture که جزیی از طب سنتی است 17659 مقاله است!
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=accupancture



اینم از یک مقاله ی دیگر که در پزشکی مدرن چاپ شده است!
از ازاده خونساری و همکاران:


مواد و روش ها: تعداد 71468 مقاله مرتبط با طب مكمل چاپ شده از سال 2000 به بعد در سايت‌هاي pubmed، sciencedirect و springer (این سایت ها همه اش جز مهمترین دیتا بیس های پزشکی مدرن است!)جستجو و ذخيره شدند. .
یافته های پژوهش: بيماريهاي سيستم عصبي و مسائل رواني با 2/24% و استفاده از گياهان با 1/30% موارد به ترتيب شايعترين موضوع مورد درمان و روش مورد استفاده بودند. در مجموع 6/91% مقالات به اثر مثبت ناشي از طب مكمل در درمان اشاره كرده و 8/44% از همين مقالات ذكر شده بر لزوم تحقيقات بيشتر براي تعيين اثر و مكانيزم عمل روشهاي طب مكمل تاكيد داشتند.


بعدشم ببینیم انجاهایی که الان مهد پزشکی مدرن است بیشتر از بقیه در این زمینه کار کردند:

بیشترین مقالاتچاپ شده در زمینه طب مکمل، مربوط به مراکز آمریکایی و با 6/46 درصد موارد بود. پسازاین کشور، جایگاه دوم به انگلستان با 5/10 درصد مقالات تعلق داشت.ایران (3/0درصد).



www.medilam.ac.ir/.../0/.../DOC%206-Editted.DO...



حتی مقوله های دعا هم در طب مدرن جایگاه دارد.



دوما:

یک چیز هایی به علم مدرن نسبت می دهند که اصلا این ها واقعیت ندارد . مثلا همین که گرافی یا ام ار ای می دهند و معاینه بالینی نمی کنند.(اگر هم این کار را می کنند این مشکل افراد است نه مشکل علم مدرن!)

حتی ما دندان پزشک ها حق نداریم مریض را معاینه بالینی نکرده گرافی تجویز کنیم.

گرافی در حیطه ی ما یک خائن بزرگ شناخته می شود.

حرف اخر را معاینه بالینی می زند و گرافی صرفا و صرفا کمک کننده است و به هیچ وجه جای معاینه بالینی را نمی گیرد.

رفرنس های ما را که مطالعه کنید بارها و بارها به این ها تاکید می شود.

و اما در اخر:

علم مدرن با بی منطقی و فریب و منیپولیت کردن و بازی با جان و مال مردم به نظرم خوب مبارزه کرده است. (هر چند هنوز نقاط ضعف زیادی دارد)

علم مدرن جایی برای یک کیس ریپورت کردن و نتیجه گرفتن از ان برای همه ی انسان ها و بازی با جان و مال مردم نگذاشته است.

ضمن این که هر روش درمانی که منطقی و سیستماتیک که پله های تحقیق را به درستی پیموده باشد و نتایج بیسیک و کارازمایی های حیوانی و انسانی را با اصولش خوب پیموده باشد مورد پذیرشش قرار خواهد گرفت! حتی دعا کردن باشد.... (739016) (moderator18)
 
حسين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۰:۴۶:۱۵
با سلام
من خودم از سال 62 يك مشكل پوستي پيدا كردم وتا همين پارسال از بس به دكتراي پوست مراجعه كردم ونتيجه اي نگرفتم ونااميد بودم از خوب شدن . سال گذشته به يكي از مراكز طب سنتي در اصفهان مراجعه كردم و اينك به حمدالله خوب شده ام .آنهم با اجراي روش پاك سازي از طريق اصلاح غذا و منضج و مسهل مخصوص و زالو درماني . آيا ميشود بهبودي را در من انكار كرد؟البته اگر در هر حرفه اي خدا حاكم باشد ،منطق هم مي آيد و انسان در برابر حرف حق كرنش مي كند و اگر خدا نباشد چون دنبال منافع مادي مي رويم منطق نيست وقبول حرف حق سخت مي شود . (739102) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۱۲:۲۴:۱۱
من فکر میکنم که دوستانی که بر برابر نقد طب مدرن موضع گیری میکنن زیاد به انتقادات دوستان منتقد توجه نکردن. وقتی که دو طرف در مبانی یکدیگر تشکیک میکنند نمیشه قضاوت رو به یکی از دو طرفین سپرد. اما دوستان در قضاوت بین طب سنتی و مدرن ، قضاوت را به طب مدرن میسپارند و میگویند هرچه او بگوید علمی است! نقد طب مدرن یک نقد بسیار ریشه است و بنده به عنوان مثال به این نقد از شهید آوینی اشاره میکنم تا مگر اینکه کمی بیشتر در این باره اندیشه کنیم:

علم [طب] جدید وقتی مستقیما سراغ یک عضو از میان اعضا میرود مسلماً اشتباه خواهد کرد زیرا [بدن] حتی اگر به تعبیر خودشان یک سیستم باشد، همه اعضایش پیوسته به هم است و این اجزاء در ارتباط با هم معنا دارند و هر کدام فی نفسه و بطور مجرد از سایر اعضاء معنا ندارند. بنابر این اگر بخواهید سراغ یک عضو بروید باید همه اعضا را بشناسید. باید از طریق کل گرایی به جزء رسید نه با جزء گرایی به سراغ اجزا رفت. عالَم جزء را فقط از طریق عالَم کل میتوان شناخت. وقتی کسی به کل عالم اشراف علمی پیدا میکند به او حکیم میگویند. این آدم از کل می آید سراغ جزء. چون حکمت پیدا کرده از عالم اجمال به عالم تفصیل می آید و علت را پیدا کرده و برطرف میکند. در طبابت قدیم همین کار را میکردند. این طب جدید است که فوراً میخواهد برود عوارض شیمیایی یا فیزیکی حادث شده را از سر راه بر دارد و این غلط ترین و اشتباهترین کاری است که ممکن است در این عالم اتفاق بیفتد. به این خاطر که خیلی از این عوارضی که هست، خودش در جهت شفاست. طبیعت عالم این طور است که خودش شفا را در خود به وجود می آورد. اگر شما بخواهید این عوارض را از سر راه بردارید یعنی سیر جریان شفا را منقطع کرده اید. نه تنها معالجه نکرده اید بلکه در طریقه علاج هم ممانعت پیش آورده اید. این جزء نگری در طب، دیوانگی است و به خدا [قسم] جنون است! شما تا آن وقت که تصوری از کل عالَم نداشته باشید نمیتوانید اجزاء را بشناسید. بنابراین تغییراتی که در بدن حادث میشوند و یا رفتارهایی که ظاهر میگردند به عللی برمیگردند که ابتدا باید آن علل را شناسایی کرد و از آن طریق، معلول را هم از سر راه برداشت بدون اینکه به بقیه اعضا لطمه ای بخورد. و این فقط از طریق حکمت میسر است و راه دیگری ندارد. علم جدید همیشه و بلااستثناء در همه موارد [به جای درست کردن ابرو] چشم را کور میکند! من در بررسی امراض مختلف و معالجات این ها به این رسیده ام که روش معالجات این ها مضحک و خنده دار است و سراپا جهل است ...
دانلود صوت این متن: http://s1.picofile.com/file/7354257311/aviny_teb.wma.html (739274) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۶ ۲۳:۰۰:۳۹
سالها بود که مردم بخاطر بیماریهای عفونی گوناگون از بین می رفتند, مثلا حصبه تا همین 70 سال پیش در ایران غوغا می کرد و جان می گرفت ولی امروزه به دلیل رعایت بهداشت (صابون, مواد شوینده بهداشتی و غیره) و آگاهی از دانش نوین سبب شده جلوی این موارد گرفته شده و تلفات در این موارد به کف برسد. قدیم دندان می کشیدند ولی پدر طرف در می آمد, حالا با کمترین درد و به بهترین روش دندانها را می توان مرمت کرد و تا پایان عمر با دندان زندگی کرد.. کدام طب سنتی چنین می تواند بکند؟ ضمنا موضوع تقابل طب سنتی و نوین نبوده, بلکه مطالب طنز دکتر روازاده هست که به نقد کشیده شده! (740296) (moderator18)
 
حسين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۷ ۱۵:۴۷:۴۶
با سلام
مطلب طنز دكتر روازاده كدوم حكايت است عزيز من ؟همش واقعيت است . در قديم، قانون نا نوشته زنده ماندن موجود سالم وتندرست و قوي حاكم بود كه يك قانون جاري در طبيعت است.
عزيز من درست است در گذشته در كوچكي تعدادي از بچه ها ميمردند و لي طول عمرها هم اكثرا خيلي بالا بود حالا چي؟ الان كه اكثرا زير 50سال غزل خداحافظي را مي خونند.
اگر شيوه زندگي و بهداشت حالا اشكال ندارد وهمه چي گل و بلبل است چرا برادر من در 35 سالگي بايد عمل قلب باز انجام دهد و از كارش در اداره ازكار افتاده اعلام شود ؟ نگاه مان را بالا بياوريم در سطح مملكت ،مي دانيد چقدر هزينه مي شود تا يكنفر متخصص وماهر شود؟آيا حساب كرده ايد با خارج شدن يك نيروي كار چقدر به مملكت صدمه مالي وارد مي شود؟آيا مي دانيد هم اينك چقدر از پرسنل ادارات و سازمانها به جاي اينكه به كار بپردازند دنبال درمان مريضي ها جور واجورشان در مراكز درماني هستند؟ من خودم در شركت نفت شاهد اين مسئله هستم.
واين موضوع چقدر به مملكت مان ايران ضرر مي زند؟آيا من ايراني بايد هر چه كه به كشورم كمك ميكند قبول و اجرا كنم يا هر چه كه به نفع دشمنان ايران است؟
آياما نبايد به داشته ها وتجارب گذشته خودمان كه همين الان هم جواب مي دهند احترام بگذاريم وآنها را به كار ببنديم ؟
یا ایهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّی وَعَدُوَّکُمْ أَوْلِیاءَ تُلْقُونَ إِلَیهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ کَفَرُوا بِمَا جَاءَکُمْ مِنْ الْحَقِّ ممتحنه/1 ؛ ای کسانی که ایمان آورده‎اید! دشمن من و دشمن خودتان را دوست نگیرید. شما به آنان اظهار محبت می‎کنید؛ در حالی که آنها به آنچه از حق برای شما آمده، کافر شده‎اند. (741580) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۲۷ ۰۱:۱۲:۰۱
استدلال طرفداران طب سنتی شبیه این هست که بگویم هر سال هزاران نفر بر اساس تصادفات در جاده میمیرند، و ماشین آلودگی ایجاد میکند، و با طبیعت سازگار نیست، و الا آخر. میگویم خوب چه کار کنیم؟ میگویند طی الارض کنید که در روایات ما احادیثی برای اثبات طی الارض هست، نه آلودگی دارد، نه تصادف، همینطور در حد فاصل بین غیب و شهود هست و در تطابق کامل با طبیعت و معنویت. میگویم حالا چطور طی الارض کنیم؟ میگویند اساتیدی هستند که در این زمینه وارد هستند، و ماشین سازان نمیخواهند که ما طی الارض یاد بگیریم و در محله ما یک پیر مردی هست که طی الارض میکند، و اگر چیزی بخواهید با طی الارض برای شما فراهم میکند، و پولی هم میگیرد، ولی نمیشود روش آنرا به شما بگوید، چون که ارتباط با خود سازی دارد. (740459) (moderator18)
 
حسين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۷ ۱۱:۵۸:۰۹
با سلام
هم وطنان تعصب بي جا منطق را انسان مي گيرد . بابا الان در اروپاو آمريكا متوجه شدند كه اين طب مدرن تنها كافي نيست و ديگر روشهاي درمان را به نام طب مكمل قبول كردند وحتي حجامت را، ومراكزي به اين شيوه درمان مشغول به كار هستند .البته منكر پيشرفت در وسايل تشخيص بيماري نبايد شد ولي اگر تشخيص با يك روش وهزينه كم انجام شود بهتر است يا با هزينه زياد؟ عقل كدام را مي پذيرد؟آيا ما مجاز هستيم مردم را به استفاده از وسايل گران مجبور كنيم ؟ وهزينه سنگين به مملكت تحميل نماييم؟ آيا نمي شود اين پول را در مكان بهتري در امرسلامت جامعه هزينه كرد؟ تك تك مابر طبق آيه شريفه (كلكم راع و كلكم مسئول) مسئول حرفها و اعمال خود هستيم .
عزيزان من خودم نزديك به 30 سال درگير يبماري پوستي واگزما بودم ، دكتر پوست نرفته نگذاشتم ودريغ از درمان، فقط داروهاي كورتون دار مسكن داروي آنها بود .هزينه اي كه طي آن سالها كردم به جهنم ،كورتون پدرم را در آورد . تاخدا خواست و با طب سنتي آشنا شدم والان با يك دوره درمان هشت ماهه اصلا ح غذا ومزاج و داروهاي سنتي خوب شده ام . آيا مي توان منكر خوب شدن اينجانب شد؟ آيا اين شيوه درمان در ژورنال هاي علمي غربي جايي دارد ؟ آيا براي مريض رهايي از بيماري مهم است يا اينكه به قول بعضي دوستان روش درمان بايد آكادميك و در فلان ژورنال چاپ شده باشد؟ وجدان خودتان را قاضي بگيريد. (741019) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۲۷ ۱۴:۲۱:۲۷
مدتيه كه دارم در مورد طب سنتي مطالعه ميكنم
به شخصه ديگه خيلي وقته به دكترهاي امروزي و درمانهاشون اعتقادي ندارم
اگر طب سنتي رو از ابتداي زندگي رعايت كنيم نيازي به جراحي و غيره هم نداريم
نمونش رو هم دورو برم خيلي ديدم. حالا علم گراها هر چي ميخوان بگن. اگر بدوني مزاجت چيه و رفتارهاتو درست كني مگر اينكه با تصادف بميري وگرنه چيزيت نميشه
والسلام (741305) (moderator18)
 
reza
Germany
۱۳۹۱-۰۱-۲۷ ۱۸:۰۰:۴۴
تمام این درگیریها و طب سنتی و مدرن را در مقابل هم قرار دادن و جنگیدن بیهوده است. من به عنوان یک طبیب سنتی که در خارج از ایران مشغول بکار هستم معتقدم که طب سنتی و مدرن دوشادوش یکدیگر و در تکمیل یکدیگر میتوانند موفق باشند. نه طب سنتی بدون طب مدرن و نه طب مدرن بدون طب سنتی بتنهایی نمیتوانند جوابگوی تمام نیازهای بیماران باشند. (741881) (moderator18)
 
edris
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۸:۴۱:۱۵
واقعا ممنونم از این گفتارتان ...... من یه جوان تحصیل کرده ی اخر سال دبیرستانم هستم .و خیلی مشتاقم که در کشور خارجه تحصیل کنم مخصوصا در کشودر آلمان ...و خیلی دوست دارم که من را راهنمایی کنین ...ممنونم (3457906) (alef-11)
 
سید احسان طباطبائی
۱۳۹۱-۰۱-۲۷ ۲۲:۵۴:۱۰
می فرمایند:
"علم مدرن(طب مدرن) عینیت گرا(ابژکتیو) ست. او تنها عکس" ام آر آی" را می نگرد و بس! بیمار در نظر او تنها یک ابژه است و بیمارهر کسی با هر سابقه شخصی
و خانوادگی و اجتماعی باشد برای او تفاوتی ندارد. او دانش را از ارزش جدا می بیند. از نظر او مسائل روحی و روانی و اخلاقی ربطی به عارضه های درونی انسان ندارند."!!

کاش حداقل یکبار سر یکی از جلسات آموزشی پزشکی می نشستید سپس همچین افاضاتی را مطرح می کردید! (742250) (moderator18)
 
مهرابی
۱۳۹۱-۰۱-۳۰ ۱۸:۵۴:۴۰
آقای باسواد در مورد تزریق هورمون به مرغ ها فرمودین.بنده رگ گردنم را شرط بندی می کنم اگه بتونی حتی یک مورد تزریق یا مصرف خوراکی هورمون در مرغ داری های ایران پیدا کنی(از بقیه دنیا بنده بیخبرم) (746997) (moderator101)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۲۳:۳۵:۳۷
من دعا می کنم اعتقاداتمان درست شود تا خداوند خود راه درست را به ما نشان دهد چرا که هر که از خدا را فراموش کرد خدا هم او را فراموش می کند و هر که را خداوتد فراموش کرد دچار خود فراموشی می شود و خود فراموشی عامل خسرالدنیا و الاخره شدن می شود. (2962872) (alef-11)
 
انوش
۱۳۹۴-۰۷-۲۸ ۲۱:۵۵:۲۵
طب سنتی هیچ پایه علمی ندارد .
طب مدرن بر پایه علوم پایه پزشکی نظیر فیزیولوژی ، آناتومی ، میکرب شناسی ،ایمونولوژی ،فارماکولوژی ، بیوشیمی ،فیزیک پزشکی و ......... استوار است .
امراضی که بوسیله طب سنتی درمان میشوند اصولا احتیاج به درمان ندارند و خود بخود خوب میشوند .
مهمترین اصل در درمان ، تشخیص صحیح بیماری است که فقط با وسایل تشخیصی طب مدرن نظیر آزمایش خون ، سونو ، سی تی اسکن ، ام آر آی و غیره ممکن است
معمولا تشخیص ها و درمانهای اطبای سنتی اشتباه و بیفایده است . (3272798) (alef-11)
 
اسماعیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۳ ۲۲:۴۴:۵۶
چرا که طب مدرن برای یه سرماخوردگی مونده
طب مدرن علامت درمانیه و علت درمانی نمی کند درحالی که طب سنتی علت درمانی می کند (4503650) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.