نظر منتشر شده
۴۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 155139
آیا مجوزفعالیت بانکهای صادرات وملی لغو میشود؟
محمدکشوریان مقدم* 24 اردیبهشت 91
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۲۵
بانک آرین به عنوان نخستین بانک الکترونیکی کشور (بانک مجازی) با مجوز صادره از سوی بانک مرکزی کشور در مورخ 12/10/1389 مبادرت به پذیره نویسی عمومی نمود. تمامی پذیره این بانک در همان ساعت نخست پذیره نویسی به فروش رسید که این موضوع حکایت از امیدواری زیاد سرمایه گذاران از آینده این بانک داشت. حدود چهار ماه بعد نیز (30/1/1390) سهام این بانک در فرابورس داد و ستد شد و این حضور به مدت هفت ماه ادامه یافت تا اینکه مسئولان بورس به یکباره نماد این بانک را در تاریخ 12/8/1390 متوقف نمودند. چهار ماه بعد نیز شورای پول و اعتبار، در یکهزار و یکصدوسی و هشتمین جلسه مورخ 16/12/1390 خود، مجوز فعالیت این بانک را لغو نمود. دلیل لغو مجوز نیز تامین بخش قابل توجهی از سرمایه بانک از محل تسهیلات دریافتی از بانکها و موسسات اعتباری اعلام گردید. اکنون نیز با سپری شدن دو ماه از تاریخ اعلام لغو مجوز بانک، وضعیت 3000 سهامدار این بانک نامشخص است. طی این مدت نه نماینده‏ی محترمی از مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستوری موضوع این بانک و گرفتاری سهامداران آن را در صحن علنی مجلس مطرح نمود، نه خبر 20:30 که خبرنگار آن از آب گرفتگی کوچه پس کوچه های لندن نیز خبر مهیج تهیه می نماید سوژه لغو مجوز این بانک را قابل دانست تا گزارشی از آن تهیه نماید، نه دادستان محترم کل کشور که خود عضو شورای پول و اعتبار است

کیفرخواستی علیه خاطیان تنظیم نمود، نه دستگاه های نظارتی گزارشی از ضعف و تعلل مسئولان بانک مرکزی در اعمال نظارت صحیح و به موقع بر وضعیت تامین سرمایه این بانک به جامعه ارائه  نمودند و نه هیچ مقام مسئولی در بانک مرکزی علت تاخیر بانک در رسیدگی به وضعیت سرمایه این بانک را توضیح داد و نه از سهامداران آن عذر خواهی نمود. همه از کنار این ماجرا به سادگی گذشتند و سهامداران خرد این بانک را تنها گذاشتند. تا این لحظه نیز بانک مرکزی از اطلاع رسانی شفاف در خصوص تخلفی که منجر به لغو مجوز فعالیت بانک گردیده (یعنی شخصی یا اشخاصی که این تخلف را مرتکب شده و میزان تخلف آنها) دریغ نموده تا سهامداران خرد حتی ندانند از چه کسی یا کسانی باید شاکی باشند. 
 
مقایسه وضعیت این بانک به لحاظ تخلفی که در آن صورت گرفته و مجازاتی که بر آن اعمال گردیده با وضعیت دو بانک صادرات و ملی که بزرگترین تخلف بانکی تاریخ کشور در آنها رخ داده جالب توجه است. مجوز بانک آرین به دلیل تامین بخشی از سرمایه 200 میلیارد تومانی آن (که مشخص نیست چه بخشی از آن) از محل تسهیلات اخذ شده از سایر بانک ها لغو گردید در حالی که به نظر می رسد اصل تسهیلات اخذ شده توسط شخص یا اشخاص خاطی (شخصیت‏های حقیقی یا حقوقی نامعلوم) مورد سوال نیست و احتمالاً وثایق کافی در قبال تسهیلات گرفته شده سپرده شده است و در هر حال موضوع اختلاس از شبکه بانکی مطرح نیست. در مقابل اختلاسی (یا به عبارت حقوقی اخلالی در نظام اقتصادی کشور) به میزان 3000 میلیارد تومان در دو بانک صادرات و ملی اتفاق می افتد اما شخصیت حقوقی این دو بانک از هر گونه مجازاتی مصون می ماند. نه مجوز این بانک ها لغو می گردد نه تعلیق می شود و نه محدود. حتی زمزمه لغو، تعلیق یا محدودیت فعالیت این بانک ها نیز به گوش نمی رسد و فقط چند کارمند خاطی تحت پیگرد دستگاه قضایی قرار می‏گیرند. در صنعت بانکداری عبارتی به این مضمون معروف است:

"وقتی شما هزار دلار از بانکی وام می گیرید باید نگران باشید (که اگر نتوانید اقساط وام خود را به موقع پرداخت کنید بانک برای شما مشکلات جدی ایجاد خواهد نمود) اما اگر شما از همین بانک یک میلیون دلار وام بگیرید  آنوقت این بانک است که باید نگران باشد (چرا که ناتوانی شما در پرداخت به موقع اقساط، بانک را با مشکلات عدیده ای مواجه می نماید)".
داستان بانک آرین و بانک های صادرات و ملی همان داستان وام هزار دلاری و وام یک میلیون دلاری است. بانک آرین، بانکی جدید،کوچک و نوپا با سرمایه ای اندک (200 میلیارد تومان) است که هنوز فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز نکرده و طبیعی است به هیچ وجه قابل قیاس با دو بانک صادرات و ملی با آن دارایی عظیم، شعب گسترده، مشتریان بی‏شمار  و سابقه فعالیت نیست. قدمت تاسیس بانک‏های صادرات و ملی احتمالاً از سن بسیاری از خوانندگان این متن نیز بیشتر است. طبیعی است تبعات اقتصادی و اجتماعی لغو مجوزهای این دو بانک در مقایسه با بانک کوچک آرین بسیار گسترده و نامطلوب است. از طرفی نیز تخلف بی سابقه ای در نظام بانکی رخ داده و باید برخورد قاطعی با متخلفین صورت گیرد. اینجاست که سر مسگر شوشتری (بخوانید بانک آرین) بر باد می رود. لطفاً اشتباه برداشت نشود! نویسنده معتقد نیست که باید مجوز بانک های صادرات و ملی نیز لغو شود بلکه به این معیار دوگانه معترض است و از نتایج این رفتار دوگانه بر جامعه‏ی اقتصادی نگران. بانک آرین شرکتی کوچک با سرمایه ای به نسبت اندک است اما لغو مجوز آن حادثه ای بزرگ در نظام اقتصادی کشور است. این نخستین بار در تاریخ فعالیت بورس کشور است که مجوز فعالیت یک شرکت بورسی پس از ماه ها حضور در بورس لغو می گردد. در حقیقت لغو مجوز این بانک، مهر ابطالی است بر اعتماد عمومی به گفته های مسئولان اقتصادی کشور و گریز از فعالیت های بلند مدت تولیدی. اقتصاد همچون چمنزاری است که آهوی (سرمایه گذار) آن با احساس کوچکترین خطری پا به فرار می گذارد. سرمایه گذار اگر از ثبات سیاست های اقتصادی کشورش مطمئن نباشد محال است دست به سرمایه گذاری بلند مدت بزند. مسئولان اقتصادی کشورهای توسعه یافته به خوبی از این امر واقفند و تلاش می نمایند احساس ثبات تصمیمات اقتصادی را به سرمایه گذاران القاء نموده و آنان را به سرمایه‏گذاری های بلند مدت دلگرم کنند. شاید یک مثال از سرزمین استکبار این موضوع را بهتر نمایان سازد. آلن گرینسپن ریاست فدرال رزرو (بانک مرکزی) آمریکا را برای مدت نزدیک به 20 سال (از 11 آگوست 1987 تا 31 ژانویه 2006) عهده دار بود. طی این مدت او با چهار رئیس جمهور از دو حزب دموکرات و جمهوری خواه کار نمود و نهایتاً نیز به دلیل کهولت سن از این مقام کنار رفت. مقایسه کنید این وضعیت را با وضعیت بانک مرکزی کشورمان که از سال 1382 به این سو، رئیس آن (3) بار تغییر نموده و رئیس فعلی نیز بارها شایعه استعفاء و برکناری آن در محافل اقتصادی به گوش رسیده است و در واقع ریاستی متزلزل به نظر می رسد.

نگارنده همچنان که در سایر نوشته های خود بیان نموده معتقد است بازار سرمایه کشور پتانسیل ایجاد صدها هزار فرصت شغلی جدید برای قشر تحصیل کرده را داراست به شرط آنکه شفافیت بازار تضمین گردد در غیر این صورت امید خیری به این بازار نمی‏توان داشت. بانک مرکزی در حالی لغو مجوز برخی بانک ها را با جدیت دنبال می نماید که همزمان خط تولید صدور مجوز برای بانک های جدید را فعال نگه داشته است. شاید مسئولان محترم بانک مرکزی یا اعضای محترم شورای پول و اعتبار تصمیم خود مبنی بر لغو مجوز بانک آرین را مستند به قوانین و مقررات اعلام نمایند که البته نویسنده از صحت و سقم مبانی حقوقی آن مطلع نیست اما از یک چیز به خوبی آگاه است و آن اینکه در این وضعیت، حسن جریان امور (که قوانین و مقررات به خاطر آن وضع گردیده اند) دیده نمی شود. در این حالت، برخورد با شخص متخلف و بازپس گیری سهام خریداری شده توسط وی به مراتب حسن جریان امور را به نحو مطلوبتری تامین می نماید تا لغو مجوز بانک و پریشان نمودن خاطر 3000 سهامدار بی‏تقصیر دیگر. توجه داشته باشید که برخی از این 3000 سهامدار بانک آرین بر روی این سهم، در قیمت های بسیار بالاتر از 100 تومان (به طور متوسط 140 تومان) تک سهم بوده اند و یا بخش عمده ای از پورتفوی بورسی خود را به این سهم اختصاص داده بودند و اکنون با وضعیت نامعلوم این شرکت، زندگی آنها دچار تلاطم شده است. حتی اگر قوانین و مقررات نیز لغو مجوز بانک آرین را تجویز نموده باشد اصلاح این مقررات ضروری به نظر می رسد.

در خصوص تخلفی که منجر به لغو مجوز بانک آرین گردیده نکته نغزی نیز وجود دارد که ذکر آن جالب است. این امکان وجود دارد که شخصیت متخلفی که با تسهیلات اخذ شده از سایر بانک ها اقدام به خرید سهام بانک آرین نموده ، سهام خریداری شده در روز پذیره نویسی را در نخستین روز بازگشایی نماد پس از افزایش سرمایه، فروخته و از سهم خارج شده باشد و اکنون مجازات اعمالی بر بانک آرین فقط گریبانگیر سهامداران بی تقصیر آن شده باشد(آهنگر بلخی از معرکه گریخته و مسگر شوشتری گرفتار شده باشد). در این حالت شخص خاطی نه تنها مجازات نگردیده بلکه یک سود 400 درصدی نیز طی مدت حدود 4 ماه از سرمایه گذاری خود کسب نموده است. قیمت پذیره نویسی سهم برابر 100 تومان و قیمت عرضه سهم و حق تقدم آن در روز بازگشایی نماد حدود 180 تومان بوده که با توجه به افزایش سرمایه 180 درصدی بانک، یک سهم 100 تومانی(در روز پذیره نویسی) به حدود 500 تومان (در روز بازگشایی نماد) معامله شده است. اگر هم این فرض درست نباشد و شخص متخلف همچنان سهامدار بانک باشد اکنون این شخص و سایر سهامداران بی تقصیر، به یک اندازه مجازات می گردند که این نوع مجازات بیشتر شبیه مجازاتی است که در پادگان های نظامی با شعار "تشویق برای یک نفر تنبیه برای همه اعمال" می شود. اما آیا این عدالت است؟ عدالت آن است که با این بانک نیز مشابه بانک های صادرات و ملی رفتار گردد و متخلف واقعی تحت پیگرد قرار گیرد نه سهامداران بی تقصیر آن. بهتر است بانک مرکزی و دستگاه های نظارتی به سراغ متخلف اصلی بروند و به دلیل هزینه نمودن تسهیلات در غیر از محل توافق شده با بانک‏ها وی را بازخواست نمایند همچنین از بانک ها و موسسات اعتباری که نظارت کافی بر هزینه کرد تسهیلات پرداختی نداشته اند حسابرسی نمایند و پیشنهادهای جهت اصلاح قوانین و مقررات بانکی فعلی ارائه نمایند.

امید است با تدبیر داهیانه مسئولان اقتصادی، نظارتی و قانونی کشور مشکل این بانک نیز مرتفع گردیده و سهامداران نگران آن نیز از بلاتکیلفی خارج شوند.

*کارشناس رسمی دادگستری در امور اقتصادی و بازرگانی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۲:۰۲:۲۲
یک نفر هم بیاد وضعیت سهام پتروشیمی گلستان را که 6 سال پیش آقای استاندار وقت با عجله با دادن وام به کارمندان و بسیاری از مردم پول هنگفتی را جمع کرد و هنوز اب از اب تکان نخورده و مردم مانده اند با این سهم چه کنند و تعدادشان قطعا کمتر از 10000 نفر نیست (781453) (moderator17)
 
سهامدار
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۲:۴۱:۴۴
خدا جزای خیر به شما بدهد دقیقاً درد ما سهامداران بانک آرین را مطرح نمودید.
دست ما از مراجع تصمیم گیر و ذی مدخل در این ماجرای کوتاه است و متاسفانه هیچ مرجع نظارتی هم پیگیر رفع مشکل ما نیست. شاید صدای ما از این طریق به گوش مسئولین برسد.
کسی را می شناسم که طلای همسرش را نیز فروخته و به اعتماد مجوز اولیه صادره توسط بانک مرکزی و همچنین اعتماد به سازمان بورس که سهام این شرکت در آن خرید و فروش می شد روی سهام این بانک تک سهم شده بود. اما الان با لغو مجوز این بانک و بلاتکلیفی سهامداران زندگیش دارد متلاشی می شود.
متاسفانه سهامداران این بانک درد و دغدغه های مشابهی دارند ولی افسوس که همدردی از سوی مسئولان دیده نمی شود. (781551) (moderator17)
 
ايراني مسلمان
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۲:۵۱:۱۰
خدايا يعني درست مي بينم. يعني در كشور ما هم هنوز هستند اشخاص يا سايتهايي كه دغدغه سهامداران جزء را داشته باشند. سهامداراني كه اكثرا جوان و جزو قشر تحصيلكرده مملكت هستند و با سرمايه چند ميليوني و هزاران اميد و آرزو به بازار سرمايه كشور وارد شده اند تا هم اقتصاد كشور را رونق بخشند و هم خود سودي برند و زندگي خود را سامان دهند.
خدايا به تصميم گيران اقتصادي ما بفهمان كه با رونق بازار سرمايه به شكل واقعي مي توان هم توليد را سامان داد و هم دلالي ارز و طلا و مسكن را از بين برد.
ضمنا من سهامدار بانك آرين نيستم اگرچه سال قبل تصميم به خريد اين سهم داشتم.
از سايت الف بسيار ممنونم كه اين گونه مقالات را چاپ مي كند و از دكتر توكلي خواهشمندم كه اين امر را در مجلس پيگيري نمايد. (781572) (moderator17)
 
علی
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۵:۳۸:۲۸
کاملاً موافقم
لطفا آقای توکلی که در مجلس هم حضور فعالی دارند و خود نیز کارشناس اقتصادی هستند وضعیت سهامداران بانک ارین را از هر طریقی که صلاح می دانند پیگیری کنند و اجازه ندهند اعتماد عمومی به بازار سرمایه کشور مخدوش شود.
با سپاس (781956) (moderator102)
 
موافق
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۲:۵۲:۵۲
از ریئس بانک مرکزی خواهش دارم حتماً به این موضوع رسیدگی کنند. زندگی من روی این سهم است و اگر تکلیف بانک مشخص نشود و زیان ما جبران نشود سرمایه چند سال کار و تلاش من نابود می شود.
خواهشاً پیگیری جدی کنید. ثواب در همین امور است بخدا. (781579) (moderator17)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۲۳:۳۳:۱۶
بنظرم شركت بورس هم بايد جوابگو باشه
حق الزحمه معاملات بانك آرين بايد به سهامداران برگرده
سود 20 درصدي روز شماره از زمان بسته شدن نماد بايد به سهامداران داده شود (782674) (moderator19)
 
بورسیران
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۲:۵۷:۳۳
این درد دل ما سهامداران ساده دل بانک ارین هست که به حرفهای مقامات اقتصادی کشورمان زیادی اعتماد داریم و الان داریم چوب اعتمادمان را می خوریم.
انشاا... دیگر سرمایه گذاران فعال در بورس از سرنوشت ما درس عبرت بگیرند و بدانند کجا دارند با سرمایه شان فعالیت می کنند!! (781600) (moderator17)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۲:۵۹:۴۴
این اقای کارشناس محترم دو بانک رسمی کشور را که بیشتر از 50 سال به مملکت و به مردم خدمت نموده اند را با یک بانک در شرف تاسیس که اجر و خشت اولش کج گذاشته شده است را نبایستی به نقد بکشاند اما میتواند در خواست رسیدگی برای بانک الکترونیکی اریاین را بنماید تا مورد رسیدگی مسئولین محترم بانک مرکزی قرار گیرد. موفق باشید. (781606) (moderator17)
 
علی
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۵:۳۲:۴۱
البته این نکته را هم اضافه بفرمایید که در همین دو بانک نیم قرنی بزرگترین اختلاس قرن کشور نیز صورت گرفته است.
بعدش هم اتفاقا مقایسه کاملا درستی هست. یعنی اگه قدمت هر بانکی بیشتر شد حق تخلفات بزرگ بزرگ را هم دارد بدون اینکه ترسی از لغو مجوزش داشته باشد؟! (781935) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۹:۴۳:۴۲
پس باید با چی مقایسه کرد ؟!! با بانکهای آمریکا؟ صدای مردم از این وضعیت یک بام و دو هوا بلند است و خون دل میخورند بعد تویی که معلوم نیست سبکبال کدام ساحل امن در این کشوری افاضه فضل میکنی که ... خدا یا امثال تو را هدایت کند یا از روی زمین بردارد. انشاءالله (782377) (moderator102)
 
رضا
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۹:۴۵:۵۷
1) سهامدارانی که با اعتبار سازمان بورس درپذیره نویسی شرکت کرده وحتی در ادامه, بمدت چندماه امکان معاملات نماد روی تابلوی بورس فراهم بوده, نمیتوانستند و نباید به شکل فردی و تک تک, اسناد اولیه چنین پذیره نویسی را بررسی و اعتبارسنجی کنند, چرا که چنین جایگاه و امکان حقوقی را ندارند ولذا قانونگزار تمام مسئولیت بررسی و اعتبارسنجی تمام شرکتها را بعهده سازمان بورس قرارداده و البته درآمدهای نجومی که ازمحل پذیره نویسی و معاملات نماد در جیب سازمان و شرکتهایی ازقبیل شركت تأمين سرمايۀ امين (مشاور عرضۀ شركت) ریخته میشود نیز بدلیل همین مسئولیتهای قانونی است تا در صورت هرگونه مشکل پاسخگوی مردم و سهامداران باشند. در غیر اینصورت و به این شکل که سازمان بورس خود را مبری از ضمانت ماهیت واعتبارسنجی شرکتها بداند, سنگ روی سنگ بند نمیشود! و اگر چنین شود و عدم ضمانت سازمان دربرابرچنین تخلفاتی باب شود بعد از این باید منتظر اتفاقاتی از این دست و ظهور شرکتهای کاغذی باشیم که پس از خالی کردن جیب مردم به شکل میلیاردی از صفحه روزگار محو گردند!! والحمدالله باب توجیه هم انتها ندارد.
2) تناقض گویی در پاسخ سازمان به وضوح مشخص است:
الف) سازمان اعلام کرده :(بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران طي نامة شمارة 296620 مورخ 08/12/90 اعلام نموده كه بررسي پرونده بانك پيشنهادي مزبور در دستوركار اين بانك قرار دارد) در حالیکه مستند به پاسخ رسمی روابط عمومی بانک مرکزی در تاریخ 24/12/90 (http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13901224000047) لغومجوز بانک آرین اعلام شد وحتی مشاوران حقوقی سازمان بورس هم در این رابطه مصاحبه و بر این مطلب صحه گذاشته وراهکار انحلال سریعتر را هم نشان دادند !!! (http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13901222000379) حال اینکه در جواب سازمان بورس, لغومجوز در هاله ای از ابهام برده شده باید دید با چه اغراضی چنین پاسخی داده شده؟ و سازمان چه نفعی از مرور زمان میبرد؟ آیا اگر سرمایه حضرات مسئول در سازمان بیش از 7ماه بلوکه و بلاتکلیف بود ,بازهم چنین پاسخی میدادند؟
ب) به گفته سازمان بورس, درصورتیکه مجوزفعالیت لغونشده,سازمان بورس با چه حقی 7ماه قبل اقدام به بستن نماد کرده؟آیا سازمان بر اساس گمانه زنی اقدام به بستن نماد شرکتها میکند؟ واگر برای بستن نماد بهانه هایی از قبیل عدم برگزاری مجمع و عدم ثبت افزایش سرمایه و ... هست, که باید گفت چنین مسائلی در بورس تکرار مکررات برای اغلب شرکتهاست وبه رویه ای ناپسند تبدیل شده است ! متاسفانه, که شاه بیت چنین رویه ای پست بانک است که به رغم تصویب لغو مجوزآن در مجلس شورای اسلامی و بیش از یکسال عدم برگزاری مجمع آن, هنوز در تابلوی رسمی بورس امکان معامله دارد!! و اگر بخواهیم ازاینگونه تناقضات در سازمان بورس نام ببریم مثنوی هفتادمن کاغذ است !! فلذاباید پاسخ یک بام و دوهوا را بدهند.
ج) به فرض غیرقابل قبول,اگرهم چنین اشتباهی بهردلیل انجام شده و پذیره نویسی صورت گرفت,چرا اجازه افزایش سرمایه 185% صادرمیشود تا تعدادبیشمار دیگری بدبخت شوند؟! چراکه افراد بسیاری که در پذیره نویسی اولیه برای ورود به سهم تردید داشتند,با مجوز افزایش سرمایه سنگین توسط سازمان بورس مجاب شده وبه سهام بانک ورود پیدا کردند.چرا سازمان تا شروع به کار رسمی بانک مجوز افزایش سرمایه را تعویق نکرد؟ که اگر حداقل چنین خردمندی وجود میداشت تعداد بسیارکمتری گرفتار میشدند.
3) آقای محمد سلطانی مسئول گروه مشاوران حقوقی سازمان بورس,درتاریخ 22/12/90دوراهکار (تغییرفعالیت ویا انحلال) را پیشنهادمیدهد!!! http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13901224000047)) که به عقیده ما سهامداران,علاوه براینکه ایشان حق چنین اظهارنظری را از طرف سهامداران ندارد,فقط بدلیل فرار به جلو و ادرس غلط دادن به جهت سلب مسئولیت خودش چنین افاضه فضل کرده!, ولیکن رافع مسئولیت ایشان وهمکارانشان نخواهدبود.ازطرفی مگر خرید سهام یک شرکت که دقیقا مالکیت مشاع بهمراه دارد,با تحویل نوعی دیگر ازفعالیت شرکت,شرعی است؟! که قطعا" استفتاء مراجع در این خصوص رهگشا خواهد بود.
درتمام پاسخ سازمان به ذکر نامه نگاریهای مرسوم اشاره شده و در پایان ذکر این جمله متناقض با مستندات فوق الذکرکه:( بررسي پرونده بانك پيشنهادي مزبور در دستوركار بانك مرکزی قرار دارد و به محض حصول نتيجه مراتب متعاقباً به آن سازمان جهت اقدام مقتضي اعلام خواهد گرديد.) ولی به مسئولیت سازمان در قبال جبران زیان هنگفت سهامداران جزء وبلوک سرمایه این عزیزان هیچگونه اشاره ای نشده !! و این درحالیستکه از آبان سال گذشته تا کنون تورم واقعی حتی بیش از مقادیر اعلامی توسط بانک مرکزی است و حتی اگر همین امروز کلیه پول سهامداران به آنها برگردد,یعنی نصف پول آنها برگشته! ولیکن مسئولیت سازمان در قبال سهامداران دوچندان است.
همانطورکه آقای محمود خواجه‌نصیری مدیر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار گفته: این موضوع نیاز به بررسی و راهکارهای حقوقی دارد، چرا که مؤسسین آن تعهداتی را متقبل شده‌اند واز طرف دیگر این موضوع یک پرونده جدید است که تا پیش از این در سازمان بورس متداول نبود و سابقه چنین اتفاقی وجود ندارد. (http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13901222000379)
آیا نباید با تشکیل کمیته ای خاص و به طور ویژه این مسئله پیگیری شود و مرحله به مرحله اطلاع رسانی شود تا حداقل مرهمی بر زخم دل سهامداران باشد؟ کاری که به فراموشی سپرده شده.
درپایان نه تنها پیگرد قضایی سازمان بورس بلکه جبران تمام زیان وارده طبق شرایط تورمی جامعه از محضر ریاست محترم سازمان بازرسی کل کشور مورد استدعاست.
باتشکر.والسلام علی من التبع الهدی (782382) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۲۰:۲۱:۰۸
شما آقای خاوری نیستید که ناراحت شدید ؟ آخه دیدم ارسالی از کانادا است ! (782423) (moderator102)
 
محمد مهدی
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۳:۰۱:۴۴
لغو مجوز بانک آرین توسط بانک مرکزی مؤید آن است که این بانک بدون بررسی صلاحیتهای لازم مجوز تأسیس بانک آرین را صادره کرده است. پس اشتباه از مسئولان بانک مرکزی بوده چرا تاوان قصور مسئولان بانک مرکزی را تعداد زیاد سهامدارن خرد بپردازند. به نظر من مسئولان ذی ربط در بانک مرکزی باید تحت پیگرد قانونی قرار بگیرند.
از دستگاه قضایی انتظار می رود اشخاص خاطی در بانک مرکزی را که با سهل انگاری خود موجب نابودی سرمایه سرمایه گذاران شده است تحت پیگرد قانونی قرار دهد. (781611) (moderator17)
 
افشین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۳:۳۸:۰۰
لغو مجوز این بانک، مهر ابطالی است بر اعتماد عمومی به گفتار و عملکرد مسئولین اقتصادی کشور ( بانک مرکزی و بورس ) لازم است بانک مرکزی در اسرع وقت ضمن پاسخگویی شفاف به سهامداران خرد این بانک چنانچه خود به دلیل عدم نظارت کافی مقصر میباشند حداقل از سهامداران پوزش بخواهند (781681) (moderator17)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۵:۳۸:۴۳
اگه به جای اینهمه بانک بی مصرف یک بانک داشتیم خیلی ه بهتر بود. دزدی کمتر بود، کنترل راحت تر بود، هزینه نگهداری و اداره بانک بسیار پایین تر بودو....
حالا دوستان هی بیان به بانکداری ربوی افتخار کنن فردای قیامتی هم خواهد آمد و باید دید بعضی ها که الان پشتشون محکمه فردا چکار می کنن! (781957) (moderator102)
 
صفرپور
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۶:۱۶:۵۹
در مورد سهام بورس انرژی هم بنویسید که چه بلایی کارمندان بانک ملی شعبه مرکزی تهران به سر مردم آوردند
خدا این کارمندان نااهل را نابود کنه انشالله (782047) (moderator102)
 
اكبر
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۷:۲۹:۵۴
من نمي دونم اين بورس و بانك مركزي كارشون چجورياست اول اكي پذيره نويسي مي دن تازه افزايش سرمايه هم مي دن بعد يهو ميان لغو مي كنن
آخه بانك آرين واقعا بايد راه مي افتاد براي سيستم بانكداري الكترونيكي واجب بود ولي ...... پول مردم چجوري از بين مي برن به همين سادگي بدتر از اون اعتماد
دست شما درد نكنه بابت اين مقاله (782186) (moderator102)
 
مهدي عباس وند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۷:۳۸:۴۶
با تشكر از نگارنده
لازم ميدانم اضافه نمايم ، اينجانب به جهت نامگذاري سال 90 از سوي رهبر عزيز انقلاب به جهاد اقتصادي با آنكه نياز مبرمي به ماشين داشتم مبلغ 8000000 تومان اندوخته خود را در بورس سرمايه گذاري كرده و با توجه به همزماني اين امر با عرضه سهام بانك الكترونيكي آرين در فرابورس هر سهم اين بانك را به مبلغ 1881 ريال خريداري نمودم و حال پس از گذشت بيش از يك سال به هر كدام از متوليان امر (بانك آرين ، بانك مركزي و سازمان بورس) مراجعه ميكنم هيچ پاسخي دريافت نميكنم . از هر مسئولي كه امكان پيگيري دارد استمداد كمك دارم. (782205) (moderator102)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۷:۴۳:۳۸
خدا خیرتان دهد شما وقتی درمورد 2بانک که سالهاست زحمت کشیده واعتماد مردم راجلب کردند حالا با سهل انگاری دیگران (یک دیوانه که یک سنگ میاندازد توچاه هزارتا عاقل نیمتونند دربیاورند) حیثیت این 2بانک محترم را زیر سئوال میبریند ومردم
را نسبت به این بانکها دلسرد میکنید بالاخره تو هر موسسه یا سازمانی وقتی مدیرانشان تعویض میشوند باهم فرق میکنند یکی مثل جهرمی بی انصاف یکی هم
مثل مدیر کنونی بانک صادرات مردی شریف ومومن ومتعهد هستند پس باید بعد تعویض فرد نا کارآمد ونادان وبی انصاف در آن سازمان یا موسسه راتخته کنند وکارکنانشان را ازنان خوردن محروم کنند البته اگر یا مدیریت درستی حاکم بود شرکتها وسازمانهای زیادی تعطیل نمیشد شما اگر راست میگوئید مدیر بانک مرکزی که فردی بی مسئولیت وبی تدبیر ست را عوض کنید ویک فرد بادرایت ومتعهد ومسئول
راجایگزینشان کنید نه اینکه این 2بانک مردمی را اعتبارشان رازیرسئوال ببرید (782210) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۱۱:۰۹:۲۶
دوست عزیز در این مقاله هم گفته نشده که مجوز فعالیت بانک های صادرات و ملی لغو شود بلکه درخواست شده که عینا همان رفتاری که با متخلفان بانکهای صادرات و ملی شده با متخلف بانک آرین هم صورت بگیرد نه بیشتر نه کمتر.
حالا این از نظر شما تضعیف موقعیت و اعتبار بانکهای صادرات و ملی تلقی میشه؟! یا یک قیاس صحیح؟!
منصف باشید لطفا (783276) (moderator18)
 
داود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۱۸:۴۵:۲۷
بله اینگونه مقایسه کردنها کاملا اشتباه است. متاسفانه کسانی که کمترین اطلاعات بانکی و مالی را دارند بسیار شتابزده و البته جهت دار میخواهند زحمات بی سابقه بانک ملی را که بیش از هشتاد سال به این مملکت خدمت کرده را به همین راحتی زیر سوال ببرند. امیدوارم دوستان به دور از هرگونه احساسات زودگذر - که با تب تخلف بزرگ مالی اخیر بالا گرفته- و با تعقل و واقع بینی به خدمات صادقانه بانکهای ملی و صادرات و سایر بانکهای خاطره انگیز که با مشقتهای فراوان و نه با پولهای بادآورده تشکیل شدند بنگرند. (784303) (moderator18)
 
rasfar
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۸:۰۲:۰۷
با تشکر از جناب کشوریان مقدم بابت این نوشته که انشائ الله فتح بابی برای رفع مشکل سهامداران خواهد بود اما مطلبی که در این مرقومه جا مانده چگونگی پذیرش چنین بانکی در بازار فرابورس و مجوز افزایش سرمایه بانک میباشد بزرگواران توجه دارند برای گذراندن چنین پروسه هایی کارشناسان مربوطه می بایست کلیه اسناد مالی و سوابق بانک را مورد بررسی قرار دهند . چگونه است که سهام این بانک حدود پنج ماه در فرا بورس معامله شده و حدود سه ماه هم نماد این بانک بعلت عدم ثبت افزایش سرمایه بسته میماند و بعد از آن بانک مرکزی متوجه اشتباه میشود به هر حالا این کوتاهی ها از طرف هر کس و هر مقامی که بوده دودش به چشم سهامدارانی رفته که به جای آنکه سرمایه خود را وارد بازار سیاه ارز و طلا و آهن ... کنند برای اعتلای کشورشان وارد بورس کردند. همین جا از جناب احمد توکلی نماینده محترم و متخصص مجلس شورای اسلامی درخواست داریم که به دادخواهی از (سرمایه ایرانی) مورد را پیگیری و حق مردمی که پس اندازهای خود را از دست داده اند را بستانند .با تشکر از سایت الف (782232) (moderator102)
 
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۸:۵۱:۴۴
بنده به عنوان یکی از سهامداران این بانک که نزدیک به 40 میلیون تومن پول بی زبان رو روی این بانک سرمایه گذاری کردم جدا از مسئولین اقتصادی، مسئولین نظارتی و مسئولان رده بالاتر این مملکت دلخور هستم.

سهام بانک آرین در بانک کارآفرین و فرابورس جمهوری اسلامی پذیره نویسی شد با مجوز بانک مرکزی، ماه ها در بورس جمهوری اسلامی معامله شده، با مجوز بورس و بانک مرکزی صد در صد افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران داده ، و بعد از چندین ماه و نه ماه بسته شدن نماد این شرکت و بلوکه شدن دارایی سهامداران جز، حالا می شنویم که مجوز بانک لغو شده، سهمی که در بورس میانگین 140 تومن معامله شده و تا 188 تومن هم در بورس قیمتش بالا رفته، بعد از چند ماه چرا باید مجوزش باطل شود؟

به خدا قسم لغو مجوز این بانک و بازی با سرمایه سهامداران در این سال تولید و حمایت از سرمایه داخلی بزرگترین لطمه به نظام بورسی ایران بوده حتی بزرگتر از اختلاس سه هزار میلیاردی.

بسیاری از فعالان بازار سرمایه به خاطر لغو مجوز این بانک اعتماد خود را به مجوزات بورس و بانک مرکزی بالکل از دست داده و سرمایه خود را از بورس خارج کرده اند.

بانک مرکزی بعد از کلی معطلی 3000 سهامدار این بانک، می گوید به خاطر تخلف یکی از سهامداران این بانک مجوز را لغو کردیم!!!

خیلی ساده می توانستید آن سهامدار متخلف را مجبور به فروش سهمش به بازار کنید، نه این که بیاید زندگی سه هزار سهامدار بانکی که بسیاریشان از بازنشسته ها بودند به بازی بگیرید.

اگر سرمایه گذاران و سهامداران روی مجوزات بانک مرکزی، روی مجوز افزایش سرمایه بانک مرکزی و بورس، روی ماه ها معامله ی شرکتی در بورس، حساب و اعتماد نکنند باید روی چه چیزی اعتماد کنند؟

در سالی که گذشت طلا و دلار بیش از 100 درصد رشد قیمتی داشتند، و 3000 سهامدار این بانک به جای رفتن به سمت دلال بازی خواستند در اولین بانک الکترونیکی ایران مشارکت کنند و کمکی به رشد و توسعه اقتصادی کشور خود داشته باشند، حال این 3000 سهامدار خرد کلا نادیده گرفته شده و به آن ها ضرر بسیار سنگینی تحمیل شده و هیچ کسی هم به روی خود نمی آورد این مسئله را.

آیا این خبر ارزش این را نداشت در 20:30 پخش شود؟ با این که سهامداران این بانک بارها از رسانه های صدا و سیما و 20:30 خواستند این موضوع را رسانه ای کنند ولی درخواست های آن ها به پشیزی خریده نشد.

آیا تصمیمات اقتصادی مملکت انقدر باید فاجعه بار باشد که به اعتماد هزاران فعال بازار و سرمایه گذار صدمه بزند؟

اگر بانک مرکزی کمی شعور اقتصادی داشته باشد هیچ وقت نباید این مسائل را رسانه ای می کرد، باید مشکلات را درون خود حل می کردند، در هر حال یا آن سهامدار متخلف مشکل داشته یا بانک مرکزی مشکلی داشته، باید مشکل را بین خود حل می کردند نه این که با سرمایه 3000 سهامدار خرد از همه جا بی خبر بازی شود.

آیا مجلس جمهوری اسلامی ایران که جناب توکلی به عنوان دکترای اقتصاد هم یکی از نمایندگان این مجلس است ، اهمیت بسیار بالای این لغو مجوز بعد از ماه ها معامله در بورس را نادیده می گیرند؟ چرا نباید در مجلس و در صحن علنی به داد سرمایه 3000 سهامدار خرد بانک الکترونیکی آرین در سال حمایت از سرمایه و تولید داخلی برسند؟

کسانی که از بانک مرکزی سکه پیش خرید کرده اند، برای این که الان متضرر نشوند پیشنهاد سپرده با سود 24 درصدی به آن ها می شوند.

حال آن که این افراد با خرید سکه و دلار ، اقتصاد این مملکت را به سمت دلالی و فلاکت بردند، حال ما 3000 سهامدار خرد آرین که میانگین سهمی 140 تومن سهام این بانک را خریده ایم بعد از 9 ماه بسته شدن این نماد و بلوکه شدن سرمایه چه کسی این زیان ما را جبران می کند؟

آیا این مسئله به این بزرگی که بنیان های اعتماد به بورس و بانک مرکزی را بسیار متزلزل کرده ، ارزش این را نداشت که شخص رئیس جمهور، مجلس ، قوه قضاییه ، سازمان بازرسی، و غیره بیایند و احقاق حقوق از دست رفته 3000 سهامدار این بانک را بکنند؟

آیا هیچ جوابگویی برای 3000 سهامدار خرد این بانک وجود ندارد و آیا ظلمی که به ما و به خود نظام اقتصادی این کشور شده کمتر از ظلم به مردم مظلوم بحرین و فلسطین و غیره است؟

امیدوارم این مسئله ختم به خیر بشود و 140 تومن پولی که بابت این سهام دادیم برگردد وگرنه تمامی مسئولین از بانک مرکزی ، بورس، مجلس و قوه اجراییه و نهادهای نظارتی ، در روز قیامت مسئول هستند و به خاطر این ظلمی که به سهامداران خرد این بانک کردند قطعا گرفتار خواهند شد و آن وقت می فهمند که خوردن مال مسلمانان چه عقوبتی دارد. (782310) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۱۱:۱۱:۳۴
بله اگر در این دنیا فریادرسی نداشته باشیم در آن دنیا حقمان را خواهیم گرفت. (783283) (moderator18)
 
حسین
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۱۹:۲۲:۲۹
سلام دوست عزیز خیلی تشکر که در مورد مشکلات سهام داران جزء نوشتی
وافعیت اینست که کسی به فکر مردم نیست و مردم با هزارن وعده و وعید وارم بورس که قوه محرکه اقتصاد است می شوند و بعد به سادگی پولشان را بر باد رفته می بینند. آیا عدالت که اینقدر از آن دم می زنیم اینست؟ آیا اعتماد عمومی لطمه دیده را محاسبه کرده ایم؟ آیا حرکت سرمایه از بورس به کارهای بی ارزش سود ده را خودمان پایه گذاری نمی کنیم؟ آیا دزدی از مردم را خودمان نهادینه نمی کنیم؟ آیا .......... (782355) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۲۰:۰۶:۲۲
یعنی میشه سرمایه بلوکه شده ما در بانک آرین آزاد بشه؟؟ (782408) (moderator102)
 
سهامدار آرین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۲۰:۱۳:۴۵
باورم نمیشه که بالاخره یک نفر پیدا شد و صدای گمشده ما را منعکس کرد.
کلمه کلمه ای که در این گزارش آمده درد واقعی ما سهامداران آرین است. ما هنوز از شوک بزرگی که بر ما وارد شده است درنیامده ایم.
در تمام دنیا بانک مرکزی شاکله اصلی و بنیادی نظام و سیستم هر کشوری است که هرگونه تزلزل و آسیب به آن میتواند زیرساختهای نظام مالی و سیاسی اجتماعی ان کشور را در معرض خطرات بسیار قرار دهد.
در کمال ناباوری شاهد بزرگترین انحراف و تخلف از بانک مرکزی بودیم و عدم پاسخگویی مسئولین بانک مرکزی همچنان بر ادامه تخلف و سنگین تر بودن مسئولیت پاسخگویی آنان می افزاید. متاسفانه عملی که بانک مرکزی در آسیب رسانی به اعتماد عمومی و در سرمایه گزاری رساند هیچ کس دیگری نمی توانست انجام دهد. بانک مرکزی وظیفه و مسئولیت داشت قبل از اعطای مجوز تمام مراحل را بررسی کرده و پس از اتمام مراحل قانونی مجوز های لازم را عرضه نماید نه انکه پس از تایید و باز شدن نماد و جابجایی پول و سرمایه از طریق بورس و متغیر شدن سهامدار و همچنین برای بار دوم پس از افزایش سرمایه و باز نیز فروش حق تقدمها تازه در این مرحله متوجه نقص مراحل اولیه مجوز گردد. این هیچ چیز از مسئولیت و پاسخگویی مسئولین بانک مرکزی کم که نه بر سنگینی اتهام پولشویی و تخلفی آگاهانه می افزاید.
ما سهامداران آرین به دلیل چنین تخلف بزرگ بانک مرکزی و آسیب جدی که این سازمان به اعتماد عمومی وادر کرده و همچنین اجازه به معامله سهم در متوسط قیمتی 140 و خواب طولانی سرمایه خواستار شکایت رسمی و پیگیری و بازپسگیری حق و حقوق پایمال شده خود از بانک مرکزی هستیم.خواهشمنیدم ما را در این مهم یاری فرمایید.
با تشکر (782417) (moderator102)
 
سعید
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۲۰:۳۵:۱۷
خدا خیرتان بدهد...

گر چه زخمهای من بیچاره را دوا نمی کند ... اما مرهمی موقت بود و کورسویی از امید...

تمامی پس انداز چندین سال کار را روی این بانک سرمایه گذاری کردم، راستش تحقیقات زیادی از اهل اقتصاد کردم و همگی مرا تشویق به این سرمایه گذاری کردند....

اما مدتی است خواب و خوراک از من گرفته شده است، روزی نیست که به اینجا و آنجا زنگ نزنم و پیگیر سرمایه ام نباشم... اما نه جوابی می شنوم و نه راهکاری!

عاجزانه درخواست می کنم به درد این 3000 سهامدار رسیدگی کنید...

سهامدار جزو درد دیده بانک آرین! (782436) (moderator102)
 
علی
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۱۵:۴۰:۱۰
وقتی می گید کورسویی از امید یعنی اینکه حقیقتا از پیگیری مطلب ناامید شده اید.
ای کاش شورای پول و اعتبار در تصمیم خود بازنگری کند و صرفا به مجازات متخلف مثل بانکهای صادرات و ملی بسنده کند. (783955) (moderator18)
 
شهاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۲۰:۴۲:۰۵
سلام دوستان گرامی :
با احترام به همه ی کسانی که کامنت گذاشتند
نظر من اینه که بانک مرکزی و مسئولینش از بالا تا پایین توانایی لازم(شما بخونید عرضه ی لازم) برای انجام امور نظارتی و کلا اقتصادی رو ندارند
سیستم مدیریتی در بخش های مدیریتی اللخصوص در بخش اقتصادی واقعا از علم و نیاز روز عقب مونده
اینا که نمی تونن بر بانک های سنتی نظارت کنن خوب معلومه که با یک بانک تمام الکترونیکی چه کاری انجام میدن صورت مساله رو پاک می کنن
پاک کردن صورت مساله راه حل نیست
مساله ی اصلی تا وقتی که جوابی بهش داده نشه همچنان پا بر جا خواهد ماند

آقای بهمنی و زیر دستان ایشون :
راه حل اینه:
اگه سواد کافی ندارین یا تلاش کنید به دستش بیارین یا اینکه دست جمعی استفا بدین واسه چی باید چوب بی لیاقتی های شما بر سر من سهامدار فرود بیاد!!!!!!! (782440) (moderator102)
 
پریا
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۲۳:۲۷:۱۴
بنده یکی از 3000 سهامدار جز بانک آرین هستم ...و در بورس سرمایه گذاری کردم، به سیستم اقتصادی و بانک مرکزی و بورس جمهوری اسلامی اعتماد کرده ام و در این بازار سرمایه گذاری کردم، حال تکلیف من سهامدار جز که حاصل دسترنجم را در این بازار آورده ام چیست؟ ما 3000 سهامدار جز ، به پذیره نویسی این بانک که مجوز داشته است و از طریق سیستم بانکی و بورسی انجام شده ، و به چندین ماه معامله این سهم در بورس و به افزایش سرمایه ی این بانک که با مجوزهای لازمه انجام شده اعتماد کردیم، اگر به فرض هیئت موسس خطاکار است چرا با امنیت اقتصادی بازی می کنید و تمامی سهامداران را نسبت به بورس و بانک مرکزی و سیستم اقتصادی بدبین می کنید؟ لغو مجوز این بانک بعد از این که چندین ماه در بورس معامله شده بدترین ضربه به .. اقتصاد ایران است. (782658) (moderator19)
 
زهرا
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۲۳:۲۸:۲۶
راه حلی که بنظر عملی می رسد این است که

1- بانک تاسیس شود: باید بانک مرکزی را راضی به دادن مجوز با فشار رسانه ای یا قضایی کرد که در این صورت اشکالات بانک مرکزی را می تواند سهامدار عمده حل کند یا اینکه بطور کل یک شرکت... بیاید کل سهام سهامداران عمده را بخرد و بانک را تاسیس کند که خیالشان راحت شود.

2-تغییر اساسنامه و فعالیت داده شود: اینگونه جلسه ای فوق العاده برگزار شده و سهامداران اساسنامه را مثلا به یک شرکت خدمات بیمه ای یا سرمایه گذاری یا خدمات رایانه ای برای بانکها تغییر دهند. اینگونه شرکت هیچ کار نکند و فقط اوراق با 200 میلیارد تومان سرمایه سهامداران بخرد ، سهامش به 120-130 تومان می رسد که مردم کمتر ضرر کنند. (782661) (moderator19)
 
پریا
۱۳۹۱-۰۲-۲۴ ۲۳:۳۱:۱۰
میانگین قیمت آرین در بورس 140 تومن بوده ، 8ماه هم سهام رو بستند و به ما خواب پول تحمیل کردند، مشکل بین بانک مرکزی و بانک آرین و بورس به ما ربطی ندارد، ما مجوز بورس و بانک مرکزی رو دیدیم و سرمایه گذاری کردیم، اگر بانک آرین بخواهد تعطیل بشود باید به سهامداران جز بانک سهمی 140 تومن پرداخت کنند، چه از منابع سهامدار عمده بانک آرین چه از منابع بانک مرکزی و چه از منابع شرکت بورس، مطمئن باشید کمتر از این باشد چیزی نیست جز حرام خوری مال عده ای سهامدار خرد. (782666) (moderator19)
 
رضا
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۱۱:۵۶:۱۷
دوست عزیز حتی اگر قیمت خرید را هم بدهند نازه میشه پول خودمون! پس محاسبه تورم چی میشه؟ در اینصورت سفته بازان سکه و طلا که امروز از تاریخ شروع ثبت نامشان برای پیش خرید سکه سود 24% میگیرند از ما سهامدارانیکه وارد عرصه سالم اقتصادی به توصیه مقام معظم رهبری شدیم , بهترند!! که این با مشوقهای سالم اقتصادی منافات داره. (783381) (moderator18)
 
دميروفسكى
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۰۸:۵۵:۲۲
فرابورس رو بايد با اين وضع جمعش كنند. سازمان بورس اين مملكت يه قرون هم اعتبار بهش نيست. (783006) (moderator18)
 
فرهاد
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۰۹:۰۸:۱۶
واقعا برای خودمان که این سهم رو خریدیم متاسفم خواهش میکنم کاری انجام بدهیم (783027) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۱۱:۳۱:۱۴
مشکلات ممکلت یکی دو تا که نیست. مسئولین کدومشونو حل کنن. اینم یکی از مشکلات (783319) (moderator18)
 
sh
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۲۰:۳۸:۲۲
من از بورس هیچی نمی دونستم و وارد این معا مله خطر ناک شدم اما حالا که اتفاق افتاد هیچ کسجوابگوی ما نیست نه ارین نه بورس نه بانک مرکزی (784468) (moderator18)
 
sh
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۲۰:۴۸:۵۰
من ازاقای دکتر توکلی خواهش میکنم شما صدای ما را به بهمنی برسونید شاید از خواب بیدار بشه اون پولا با ذجر روسختی بد ست اومده بخدا نه شب داریم نه روز (784486) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۶ ۰۸:۲۵:۴۶
موضوع بانک آرین نیست موضوع زهر چشم گرفتن از بقیه هست که آهای مردم اگر 3000 میلیارد تومن رفت ما خواب نیستیم بیداریم اما ما که میدانیم......... (785133) (moderator18)
 
بیچاره
۱۳۹۱-۰۲-۲۸ ۲۰:۱۷:۳۴
ای کاش حس مسئولیتی هم می بود و برای پذیره نویسی پر ابهام بورس انرژی فریاد بیدار باشی بر سر مسئولین می کشد باور کنید که اگر فردا بیدار شوند بگویند که بله در پذیره نویسی این چنین و آنچنان شد هم دیر است و هم در خور شان کشور نیست و شاید هم حمل بر تسویه حساب جناحی شود ای کاش سازمان بازرسی و مجلس و دیگر نهادهای ناظر آستین همتی بالا می زدند و اگر صحیح بوده با قاطعیت شهروندان را مطمئن کنند. (790918) (moderator18)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.