نظر منتشر شده
۵۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 288330
مصاحبه‌ آنلاین رییس‌جمهور‌آمریکا به سوالات ایران‌محور
اوباما: متاسفانه راه بهتری جز تحریم نداشتیم/در صورت جنگ آمریکا وارد طوفانی بزرگ خواهد شد
بخش خبری الف، 20 مرداد 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۳۲
باراک اوباما رییس جمهوری امریکا در یک کنفرانس خبری آنلاین در پاسخگویی به سوالات مردم از سراسر جهان به دفاع از توافقنامه هسته ای ایران پرداخت و گفت : ایران کشوری کهن و دارای مردمانی پرذوق ، مستعد و باهوش است.

به گزارش الف به نقل از خبرگزاری ها، جیک هوروویتز سردبیر سایت میک در اولین سؤال خود از اوباما پرسید: آقای رییس جمهور، روز گذشته در سخنرانی خود در دانشگاه آمریکن گفتگوها درباره توافق هسته‌ای ایران را مهمترین بحث سیاست خارجی در آمریکا از زمان جنگ عراق توصیف کردید، فکر می‌کنم اگر با بیشتر مردم آمریکا به‌ویژه نسل ما (جوانان) صحبت کنید آنها لزوماً چنین احساسی ندارند، سؤال من اینجاست: چرا شما این‌گونه فکر می‌کنید؟

اوباما پاسخ داد: خوب، من کاملاً در جریان بحثهای مربوط به جنگ عراق بودم و سالهای زیادی را در این بحث گذراندم. هنوز به سنای آمریکا راه نیافته بودم و در سنای ایالتی ایلینوی بودم، و در آن زمان این طبل نواخته می‌شد که پیگیری جنگ عراق کار درستی است.

البته افراد زیادی بودند که درگیر این بحث نبودند. تنها پس از آنکه تصمیم به جنگ عراق گرفته شد و پس از آنکه حمله به بغداد جنجال‌های زیادی ایجاد کرد ناگهان همه کشور متوجه شدند که ما یک اشتباه بزرگ استراتژیک مرتکب شدیم.
استدلال من این است که اکنون زمان آن است که این بحثها پیگیری شود نه پس از آنکه تصمیم‌ها گرفته شد. در شرایط کنونی ما اهداف طولانی‌مدت در سیاست خاورمیانه‌ای خود داریم.

این مسئله تنها به من مربوط نمی‌شود بلکه رؤسای جمهوری حزب جمهوری‌خواه و دموکرات و نیز اعضای کنگره نیز همگی در این بحث دخیل هستند و اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند شرایط بسیار خطرناک خواهد بود.
توافقی که ما پس از سالها تحریم درباره آن مذاکره کردیم و به این منظور کل جامعه بین المللی بسیج شدند، از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای پیشگیری می‌کند و کنگره اکنون در موضعی قرار دارد که می‌تواند با توافق موافقت یا مخالفت کند.

اکثریت قاطع کارشناسان ، دانشمندان هسته‌ای و افرادی که کارشناس مسایل ایران هستند از این توافق حمایت می‌کنند زیرا درک می‌کنند که با حصول اطمینان از اینکه ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند ما دیگر نباید نگران دیگر کشورهای منطقه باشیم که این مسیر را دنبال کنند و بخواهند سلاح هسته‌ای داشته باشند.
ما هنوز درباره طیفی از مسایل با ایران اختلاف داریم با این حال گزینه جایگزین برای توافقی که حاصل شد این است که در نهایت در برهه‌ای از زمان ضد ایران اقدام نظامی صورت دهیم.

این مسئله در نهایت موجب جنگی دیگر در خاورمیانه در زمانی می‌شود که ما در حال جنگ با داعش هستیم. ما در تلاش برای حل مشکلات کشورهای بی‌ثباتی مانند یمن و لیبی هستیم و این احتمال وجود دارد که وارد طوفانی شویم که خروج از آن به‌شدت دشوار خواهد بود.

جیک هوروویتز در ادامه پرسید: ما پیش از مصاحبه سؤالات زیادی از مخاطبان پرسیده‌ایم و علاقمندم با پاسخ به سؤال از یک زن جوان در ایران شروع کنید؛

سؤال غزل حکمی زن ۲۲ساله در ایران از شما؛ آقای رییس جمهور، شما همواره از صلح صحبت می‌کنید و در این کار نیز موفق بوده‌اید، با این حال ما مردم ایران بهای سنگینی پرداخته‌ایم زیرا شما تحریم‌های بسیار سنگینی بر ما اعمال کرده‌اید، فکر نمی‌کنید راههای دیگری نیز برای دستیابی به توافق بدون آسیب زدن به مردم ایران نیز وجود داشت؟
اوباما: خوب، متأسفانه ما راه بهتری برای این کار نداشتیم. زمانی که من به‌عنوان رییس جمهور آمریکا فعالیت خود را آغاز کردم این گزینه را داشتیم. نامه‌ای به رهبر معظم ایران نوشتم و اعلام کردم که آماده مذاکره برای توافق هستیم که به جامعه بین المللی اطمینان خاطر بدهد که ایران به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیست.

با این حال پاسخی دریافت نکردیم. در عوض آنچه کشف کردیم یک سایت پنهانی غنی سازی اورانیوم در محلی به‌نام فردو بود. و در آن شرایط آنچه باید انجام می‌دادیم اعمال تحریم‌های شدیدتر بود تا ایران مشوق‌های بیشتری برای آمدن بر سر میز مذاکره داشته باشد.

حال خبر خوب این است که براساس این توافق اگر ایران به توافق پایبند باشد، اگر آنها ذخایر اورانیوم غنی شده خود را کنار بگذارند و شماری از سایت‌هایی را که دارند، تعطیل کنند یا تغییر کاربری بدهند و خود را ملزم به بازرسی‌ها کنند ما اطمینان خواهیم داشت که آنها در حال تولید سلاح هسته‌ای نیستند و تحریم‌ها لغو خواهد شد.

و امیدواری ما این است که مردم ایران از این مسئله بهره‌مند خواهند شد. با این حال تا زمانی که این مسئله محقق شود، این تنها راه برای ماست که بتوانیم دولت ایران را وادار کنیم که نگرانی‌های جامعه بین المللی را جدی بگیرد.

اوباما در ادامه گفتگو با سایت خبری و تحلیلی میک (MIC) در آمریکا که بیشتر مخاطبان آن جوانان هستند افزود : اگر ایران رفتار خود را تغییر دهد همسایگان ایران نیز از توافق حمایت خواهند کرد.

سردبیر سایت میک در ادامه پرسید همانطور که می دانید، ۶۰ درصد از جمعیت ایران زیر سی سال هستند، همه آنچه آنها دیده اند زندگی تحت تحریم های فلج کننده و تنش با آمریکا بوده است. افرادی که اکنون در دهه سوم زندگی خود هستند در زمانی که توافق منقضی شود در دهه پنجم زندگی خود خواهند بود و در موضع قدرت قرار خواهند داشت. بنابر این به ما بگویید که در پی این توافق در آینده مناسبات ایران و آمریکا چه گزینه هایی ممکن است روی دهد؟

اوباما در پاسخ گفت: خوب من همواره سعی می کنم که در پیش بینی هایم در کوتاه مدت بسیار متواضعانه عمل کنم. فکر می کنم اگر ایران به این توافق پایبند باشد، اگر کنگره توافق را بخواند، بر آن متمرکز باشد و اقدام درست را صورت دهد که حمایت از این توافق است، دستکم یک دهه و نیم پیش رو خواهیم داشت که طی آن تحریم ها لغو شود و ایران می تواند متمرکز بر اقتصاد خود باشد، جهان نیز می تواند مطمئن شود که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نخواهد کرد. در این فضا، سئوالات بسیار زیادی درباره مناسبات ایران و بقیه جهان مطرح می شود. بارها گفته ام که ایران یک کشور فوق العاده مستعد است. فرهنگی باستانی و تاریخی دارد. افرادی به شدت باهوش و مستعد دارد و من برای این افراد همواره آرزوهای خوب دارم. باید در داخل ایران تغییر هر چند تدریجی صورت گیرد که طی آن این درک حاصل شود که شعار مرگ بر آمریکا یا انکار هولوکاست ، یا تهدید اسراییل به ویرانی ، دادن سلاح به حزب الله که در فهرست گروههای تروریستی است، این کارها ایران را از نگاه بخش بزرگی از جهان تبدیل به یک کشور منفور می کند.

هوروویتز در ادامه چنین گفت: بسیار عالی، ما یک سئوال ویدیویی دیگر از یک ایرانی تبعه آمریکا که دارای تابعیت دوگانه است، داریم.

نیلا پاک جوان ۲۴ ساکن واشنگتن چنین پرسید: دوست دارم بدانم، اگر شما بر این باورید که این توافق می تواند منجر به تغییر در سیاست داخلی در ایران شود و اصلاحات مثبتی در این کشور ایجاد کند. اگر چنین است آیا این توافق به بهای مناسبات با متحدانمان در خاورمیانه تمام می شود.

اوباما پاسخ داد: خوب همانطور که گفتم، تلاش من این است که درباره این مسئله متواضع باشم. صرف نظر از اینکه آیا رژیم کنونی ایران رفتار خود را تغییر می دهد یا خیر ، این توافق یک توافق خوب است. تا زمانی که آنها به این توافق پایبند هستند ، ما یک مشکل بزرگ با ایران یعنی داشتن سلاح هسته ای روبرو نخواهیم شد و این مسئله موجب رقابت تسلیحاتی در منطقه نخواهد شد . این امکان وجود دارد که پس از آنکه تحریم ها لغو شود، تجارت بیشتری با ایران برقرار شود و جوانان و افراد حرفه ای بیشتری به خارج خواهند رفت و موانع کاهش خواهد یافت با این حال این مسئله یک روند خودکار نیست. این مسئله به نظر من به ماهیت رویدادها در داخل ایران نیز بستگی دارد.

در میان برخی از نزدیک ترین متحدان ما به ویژه در اسرائیل و برخی از کشورهای حوزه خلیج (فارس) تردید های زیادی درباره این توافق وجود دارد که اقدامات ایران را مشاهده کرده اند اینکه ایران در تلاش برای بی ثبات کردن دولت ها و حمایت از گروههای تروریستی است. آنچه من درباره اش قانع شده ام این است که این توافق ، توافق خوبی است حتی در حالی که ما در حال همکاری با متحدانمان برای مهار اقدامات ایران در زمینه های دیگر هستیم.

وی افزود: با این حال آنچه می توانم بطور مشخص بگویم این است که اگر ایران رفتار خود را تغییر دهد اگر از سازمان های تروریستی نظیر حزب الله حمایت نکند و اگر همسایه های خود را بی ثبات نکند این همسایگان نیز از توافق حمایت خواهند کرد. و می توان شاهد تفاهم و صلح بیشتر در منطقه بود زیرا بخشی از مشکل که بروز آن را در خاورمیانه مشاهده می کنیم خشونت فرقه ای گسترده است.
 
کلمات کلیدی : اوباما+ایران
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۹ ۲۲:۱۰:۰۲
تحریم ها کم می شه؟!! اگه می تونستی ایران و ایرانی رو با خاک یکسان می کردی ولی در توانت نبود. به کوری چشم دشمنان ما روز به روز قوی تر و مقاوم تر می شیم. الف سانسورش نکن (3108260) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۳:۲۵:۳۳
برخی ساده‌لوحان تصور می‌کنند با توافق حاصل شده با دشمنان، خطر حمله نظامی را از کشور دور نمودند در حالی که این خیال باطلی است. وقتی به تضعیف توان دفاعی کشور و اشراف اطلاعاتی جنایتکاران یا بازرسی‌های خارج از عرف و قانون تن داده شد احتمال جنگ نظامی چند برابر می‌شود. (3109194) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۲۳:۰۴:۰۱
میشه دقیق بفرمایید کدام بند توافق توان دفاعی ما را تضعیف میکند ؟

اتفاقا کاملا برعکس، با تبدیل " ممنوعیت " خرید و فروش سلاح به " محدویت " اونم محدودیتی پنج ساله این توان تقویت هم خواهد شد.
درباره اشراف اطلاعاتی بیگانگان هم هیچ جای نگرانی وجود نداره، بر و بچه های تیزهوش اطلاعات ایران فرصت سواستفاده به هیچ اجنبی رو نخواهد داد.
برخلاف تصور جابعالی دسترسی ها هردمبیل نخواهد بود و مطابق قواعد و اصول توافق شده انجام خواهد شد.

ضمن اینکه باید توجه داشت. بازرسی نهادهای معتبر بین المللی از فرایندهای خاص و ویژه بالنفسه چیز عجیب و غریبی نیست و یک روال معمول و لازمه که در همه کشورهای جهان انجام میشه. (3109823) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۵:۰۹:۰۰
همون بخشیش که الان دارن میگن با نظارت می تونیم اطلاعات دقیق تری به دست بیاریم و در جنگ احتمالی دست پیش داشته باشیم (3111456) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۰۷:۱۶:۴۶
بلی ممکن است این توافق ساختار دفاعی جیب بعضی از دلواپسان را تضعیف کند اگر منظورتان این است (3110132) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۷:۰۷:۲۶
متناسب با این مطلب
واقعا جا دارد که یادی از حرف وزیر خارجه بکنیم که به دانشجوها گفته بودند:
"شما واقعا فکر می کنید آمریکا از چهارتا موشک ما می ترسد؟"!! (3109436) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۷:۲۹:۴۳
پس لابد عاشق چشم و ابروی ماست که حمله نمیکنه !!! (3109451) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۸:۳۴:۲۷
این حرف های اوبا مصرف داخلی عمو جون ! شما با عراق 8 سال جنگید امریکا و متحدانش ارتش عراق را 2 ماه نبود کردند ! (3109511) (alef-13)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۰۹:۴۵:۰۴
ظرف 20 روز بغداد سقوط کرد. من دقیقا به خاطر داردم حمله آمریکا به عراق 29 اسفند سقوط بغداد 20 فروردین (3110386) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۷:۴۲:۴۸
اگه یه کم فکر کنید می بینید که همین آمریکا و غربی ها اون 8 سال با ما می جنگیدند ولی در لباس صدام (3111847) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۹:۰۱:۱۷
اگر قرار بر پذیرش چنین توافق توقف‌‌آوری بود خطوط قرمز نظام تعیین و ابلاغ نمی‌شد. (3109557) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۲۱:۳۶:۱۵
اشتباه شما اینجاست که گمان میکنید راهبرد امریکا بر پایه هرآنچه که میتواند تخریب کند استوار است. در حالی که اینگونه نیست.
هدف امریکا همانند سایر کشورهای جهان - به استثنا چند مورد خاص - تنظیم رابطه خود با دیگر کشورها بر اساس منافع مشترک است.
اینکه منفعت او چیست و چگونه تحقق می یابد خود جای بحث دارد اما این نکته روشن است که برخی گروه ها در داخل ایران، فارغ از اندیشیدن به پرسش فوق، تمایل شدیدی به تهدید کردن منافع وی دارند.
آمریکا به تناسب این تهدید از خود واکنش نشان خواهد داد. و اگر روزی این تهدید چنان بزرگ شود که او احساس نیاز به مداخله نظامی پیدا کند. شک نکنید او اینکار را خواهد کرد. (3109703) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۲۲:۴۷:۵۲
مرگ بر قلدری- زنده باد آزادی- مرگ بر آمریکا (3109799) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۸:۲۶:۱۰
آقای ظریف یک دیپلمات هستند؛ لزوما هم اطلاعات نظامی و ریاضی شون کامل نیست
اگرچه بعدا گویا به قدر کافی موشک نشون داده شد که قانع شدند و دیگه همچین ادعای مضحکی نکردند...! وگرنه چهارتا موشک قاعدتا نمیتونه یک ابرقدرت تا دندان مسلح رو بیش از سی سال پشت مرزها نگه داره (3111938) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۹:۰۰:۰۶
با اینکه فردی انقلابی نبوده و نیستم فقط از روی تجربه عرض می‌کنم خیری که به دست آمریکا باشد در نهایت برای کشور خسران خواهد بود در ضمن به این خیمه‌شب‌بازی‌های سیاسی در داخل آمریکا نباید دل بست. (3109553) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۹:۰۰:۳۵
آقای روحانی جنابعالی که از سال 82 دست‌اندرکار مسائل هسته‌ای بودید، لطفا مسببین این گرفتاری‌ها را معرفی کرده و دستور دهید آنها را مجازات کنند. یعنی همان دولتی که سانتریفیوژهای آلوده را در همان ابتدا خریداری کرد و بهانه به دست دشمنان داد. (3109554) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۲۰:۰۶:۲۷
مرگ بر قلدری- زنده باد صلح و ازادی- مرگ بر آمریکا (3109623) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۲۰:۱۶:۲۹
راهبرد ایالات متحده آمریکا در سیاست خارجی آن است که با کمترین هزینه ممکن به اهداف خود دست پیدا کند.
ما نباید هزینه عدم درگیری نظامی را برای دولت این کشور به قدری بالا ببریم که او مجبور به انتخاب این گزینه شود.
توافقنامه اخیر مصداق این کاهش هزینه است. (3109629) (alef-13)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۰۹:۴۳:۵۱
آمریکا اگه میخاست ایران رو تصرف کنه در سال 1367 در آخر جنگ ایران و عراق به ایران حمله می کرد. یه کم تحقیق کن درباره وضعیت نظامی و اقتصادی ایران در سال 1367 (3110382) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۹ ۲۲:۴۵:۴۵
اوباما تا به حال چند بار گفته، دیگر با چه زبونی بگه

بارها گفته ما توان حمله به ایران را نداریم، نه افکار مردم امریکا و نه دیگر کشورها با ما همراهی نمیکنه و این توافق به وضع کنونی بهترین راه دور نگه داشتن ایران از پیشرفت صنعتی و هسته ای بود و اگر این توافق نمیشد نه تحریمها ادامه پیدا میکرد و نه امکان جنگ بود و ایران بود و راه آزاد پیشرفت، ما با این توافق لااقل آنها را محدود کردیم (3108316) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۹ ۲۲:۵۵:۱۵
ای کاش تحریمها مستقیما روی دولت تاثر داشت نه مردم خیلی مردم زجر کشیدن (3108340) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۳:۴۳:۵۰
تحریم ها روی دولته ولی دولت جای خالی دادا افتاد رو مردم (3109214) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۴:۳۷:۰۲
خیلی ساده لوحانه است جدا کردن دولت از ملت. جناب روحانی و دولتش از همین جامعه و از همین مردم برنخواسته؟؟؟
تا کی می خواید به حرفهای سطحی و بیهوده چنگ بزنید؟ (3109275) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۴:۴۰:۵۴
بعضی عشاق آمریکا مدام تکرار می کنندکه حساب اوباما از رژیم آمریکا جداست!!!!!!!
واقعا زهی ساده لوحی و زهی بی خردی. (3109280) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۲۰:۴۰:۱۱
اولا آمریکا رژیم نیست و قدرتمندترین نظام سیاسی و اقتصادی جهان است.
در ثانی ساده لوحی و بی خردی آن است که نظام پیچیده سیاسی ایالات متحده را یکدست و یکپارچه دید.
درک تفاوت نگاه احزاب مطرح آمریکا به ما کمک میکند در شرایط متفاوت استراتژی های مناسبی در فرایند تعامل با این نظام اتخاذ کنیم. (3109663) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۷:۰۹:۳۰
خیلی کار سختی نبود می توانستند مقامات دولتی را انواع تحریم ها بکنند
ولی به نظر دوست و رفیق شفیق ما آمریکا اتفاقا قصد داشت مردم زجر بکشند ...
تا علیه دولت اقدام کنند (3109439) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۹ ۲۳:۰۲:۵۳
مبارک آقایان کاسبان توافق (3108368) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۵:۴۷:۲۹
تسلیت به کاسبان تحریم ! (3109360) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۹:۱۳:۳۱
آدم از صلح کاسبی کنه افتخار هم داره بجای اینکه بخواد از تحریم و بدبختی مردم کاسبی کنه. (3109573) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۲۲:۱۸:۳۵
کاسبان توافق مردم عادی هستند نه امثال بابک زنجانی شما ! (3109770) (alef-13)
 
مهدي
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۰:۳۹:۰۶
كاش سياستمدارهاي ما هم از ايشون ياد بگيرن كه براي مردم توضيح بدن، ي مهم برقراري ديالوگ بين سياسيون و مردم است (3108927) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۱:۱۲:۴۷
اگر ایرانیان به مفاد این توافق پایبند بمانند، اگر از شر اورانیوم غنی‌شده انبار شده خود راحت شوند و برخی از تأسیسات (اتمی) خود را ببندند و یا مورد اصلاح قرار دهند و خود را در معرض بازرسی قرار دهند که ما مطئمن شویم آنها در حال ساخت بمب هسته‌ای نیستند، آنگاه تحریم‌ها کم می‌شود.


البته این حرف ها مصرف داخلی داره باور نکنید منظور از کم یعنی چی واقعا ؟؟؟ (3108982) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۱:۴۵:۲۰
من برای بعضی ساده اندیشان ایرانی تاسف میخورم باراک اوباما میگه ما نمیخواستیم به مردم آسیب برسه درصورتی که اتفاقا میخواست مردم ایران را یا نابود بشن یا بر علیه نظام برخیزن چون تحریم دارو/مصالح ساختمانی/خودروسازی و....فکرنکنم ربطی به هسته ای مربوط باشه. (3109046) (alef-13)
 
کارون
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۲:۳۷:۲۹
کاش می توانستیم دارو . مصالح و ..........را خودمان تولید کنیم تا محتاج نیاشیم. (3109139) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۳:۱۰:۳۷
خیلی از عقلا توی خود امریکا می‌دانند که این حرفها پایه در واقعیت ندارد. آنکه پای میز مذاکره نمی‌آمد خود امریکاییها بودند. اگرنه در طی ده سال گذشته بارها امکان امضای قراردادهایی بهتر از برجام وجود داشت. (3109174) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۷:۰۵:۰۳
من هم برای تو تاسف می خوردم. (3109433) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۹:۰۷:۱۳
حقیقت این است ( چه خوشمان بیاید یا نه ) که تحریمها و تاثیر آن بر اقتصاد ایران سبب یک طوفان سیاسی در ایران شد که با انتخاب بی سابقه آقای روحانی و تیم او شروع شد و به مذاکرات ختم شد و گرنه دولتی که تحریمها را " ورق پاره " می دانست امکان نداشت با آمریکا مذاکره کند و همین بهانه لازم را به تندروهای طرفدار اسرائیل می داد که قضیه را جور د یگری جلو ببرند . (3109567) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۰۷:۲۰:۳۰
دقیقا فرق سیاست و هوچی گری این است (3110135) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۹:۱۹:۳۳
مطمئنا اوباما قصد تغییر نظام ایران رو نداشت وگرنه نباید به این راحتی کوتاه میومد و با ایران توافق میکرد. اونهم توافقی که اجازه برنامه غنی سازی به ایران داده در حالیکه میتونست حتی بدون اینکه بخواد تحریمها رو برداره ایران رو با تهدید نظامی مجبور کنه غنی سازیش رو تعطیل کنه. (3109581) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۱:۵۶:۱۱
سگ زرد برادر شغال است و اوباما نسخه جدید بوش! (3109061) (alef-3)
 
ارش
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۸:۱۶:۰۳
از بی سوادی تو متاسف هستم. حتی با کوچکترین مطالعه خواهی فهمید تفاوت های اوباما با بوش را .... شما ها که عشق تنفر از آمریکا هستید. حداقل یاد بگرید که سیاست در آمریکا و احزاب چگونه کار میکنند بعد بیابید حرف بزنید ... جالب که با این عمق نادانی و بی سوادی میخواستیم جلو ی این ابر قدرت یستادگی کنید. (3109493) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۸:۳۶:۵۵
نسخه جدید بوش در سنای امریکا جمهوریخوان هستند که دقیقا مثل شما فکر می کنند ! (3109518) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۲:۳۷:۲۵
امید وارم که این جو انرژی هسته ای فروکش کرده تا نوبت به کارشناسان انرژی و محیط زیست برسد تا منافع و مضرات نیرگاههای هسته ای را به بحث گزارده و چگونه است که مردم آلمان رای به برچیدن نیروگاههای هسته ای دادند . موارد استفاده در پزشگی و کشاورزی ارتباطی با غنی سازی و نیروگاهها ندارند (3109138) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۳:۰۶:۰۴
به این جمله ی اوباما در همین متن توجه کنید:
+ما در حال جنگ با داعش هستیم. ما در تلاش برای حل مشکلات کشورهای بی‌ثباتی مانند یمن و لیبی هستیم و این احتمال وجود دارد که وارد طوفانی شویم که خروج از آن به‌شدت دشوار خواهد بود.+
حالا به اینجا توجه کنید:
هیلاری کلینتون: داعش ساخت امریکاست
اوباما: در حال جنگ با داعش هستیم
براساس گزارش بی بی سی ، سقوط الرمادی درحالی صورت گرفت که نیروهای آمریکایی، نظار‌ه‌گر ورود داعش به داخل این شهر بودند و این امر با سیاست آمریکا مبنی بر بمباران هوایی مواضع داعش در سوریه و عراق در تناقض بود.
http://fa.alalam.ir/news/1708021
این سه تا رو کنار هم که میبینید تنها نشانه ی دروغگو بودن اوباما هست .امریکا نه در پی نابودی داعش بلکه درصدد مدیریت داعش هست و اندک حملاتی که علیه داعش صورت گرفته به مثابه تنبیه بودند.
یمن بعداز انتقال قدرت از علی عبد الله صالح به معاون خود عبد ربه منصور هادی:
-انعقاد توافق صلح و مشارکت ملی به معنای تصمیم گیری بر اساس مشارکت تمامی احزاب سیاسی
-عبد ربه منصور پس از ملاقات با سفیر آمریکا در صنعا، احمد عوض بن مبارک رو برای تشکیل کابینه و بدون توجه به توافق صلح و مشارکت ملی انتخاب و با مخالفت احزاب دیگر رو به رو میشود
-حمایت از القاعده به عنوان ابزاری برای فشار به انصارالله توسط منصور هادی
-استعفا منصور هادی و انتقال سفارتخانه ها از صنعا پایتخت یمن به استان عدن که بااین کار هادی و نخست وزیرش استعفاشونو پس گرفتن
-مخالف احزاب سیاسی با اقدامات خودسرانه و نقض کننده ی توافق صلح ملی
+++++عربستان با حمایت اشکار امریکا و اسرائیل به یمن حمله میکند+++++
حالا این جمله اوباما ما در تلاش برای حل مشکلات کشورهای بی ثبات مثل یمن و لیبی هستیم (راهکار ایجاد ثبات از دید اوباما : 4430 کشته و 11172 زخمی )
اوباما تنها یک دروغگوی باهوش هست
به این پرسش زن جوان ایرانی توجه کنید و به اخر جمله بیشتر
سؤال غزل حکمی زن ۲۲ساله در ایران از شما؛ آقای رییس جمهور، شما همواره از صلح صحبت می‌کنید +++و در این کار نیز موفق بوده‌اید،+ ++
یا این خانوم معنای صلح رو نمیدونه یا معیارهای صلج ایشون فرق داره

ببخشید خیلی طولانی شد ولی لطفا نشر دهید (3109170) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۳:۴۰:۴۱
این آقای رییس جمهور نگفته که چرادولت آمریکاهواپیمای مسافربری ایران رابا290 سرنشین بیگناه سرنگون کرد؟چراازفرمانده ناوهواپیمابروینسنس(همون جنایتکار)تقدیرکردوبه اومدال داد؟اوبامانگفت که چرادولت آمریکادرسال سی ودو ازکودتاعلیه حکومت مردمی ایران حمایت کرد؟اوبامانگفت که چندهزارنفردرایران براثرتحریم های ظالمانه حکومت آمریکا جان ومال وزندگی خودشان راازدست دادند؟اوباماتوضیح ندادکه چرااینقدرازرژیم آدمکش وکودک سوزصهیونیستی حمایت میکنه وسلاحهای آمریکایی برای کشتارملت مسلمان خاورمیانه استفاده میشه؟اوبامانگفت که چراداعش راباهمکاری مرتجعین منطقه وصهیونیستهابوجودآوردند؟
هرچه زمتن می گذردکلام امام عزیزمان بیشتردرک می شود که لقب شیطان بزرگ رابه اینهادادند. (3109210) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۱۸:۰۱:۱۵
با سلام برشما خوانندگان گرامی، دوستان عزیز اوباما خوب و زیرکانه صحبت می کند و اصولا درحرفهایش فضا رو غبار آلود می کند تا خواننده را فریب بدهد. به طور مثال در پاسخ به سوال حکمی می گوید ما به رهبر ایران نامه ای مبنی بر توافق نوشتیم اما در جواب ما سایت فردورا کشف کردیم ببینید او نمی گوید که مطرح شدن فردو قبل ازنام ایشان به رهبر ایران بود و یا این که اوقصددارد با این حرفهایش شکافی بین رهبری و ملت ایجاد نماید و به نوعی رهبر ایران را مقصر تحریم های اعمال شده علیه ملت ایران معرفی می کند. در حالی وی به هیچ عنوان به اعتمادهایی که ایرانیان به آنها داشتند و قبال آن جواب هایی که دریافته اند اشاره ای نمی کند. مطمئن باشید امثال اوباما امروز هسته ای نداشته باشید وفردا خواهندگفت که همجنس بازی را آزاد اعلام نمایید. پس فردا خواهند گفت که رباخواری را حلال اعلام کنید که ... حال خودتان قضاوت نمایید که شایسته است ما روی هسته ای بودن اصرار بورزیم ببینید ذخایر اورانیم ایران کمتر از متوسط جهانی است که این خود از بزگترین محدودیتها دربرنامه هسته ای ایران است. حرف اخر من این است بیایید مثل توابین ویا مرسی و ... رفتار نکنیم و به جای آن مثل ابوالفضل قضاوت و انتخاب به موقع و درستی را انجام بدهیم تا فردا در برابر فرزندانمان شرمنده نباشیم. (3109482) (alef-13)
 
داداش
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۲۰:۳۴:۰۴
خیلی مکارن. با یه لحنی صحبت می کنن که فکر می کنی راست میگن.اولا اصلا موضوع نامه ی اوباما به رهبر دراین رابطه نبود.ثانیا کشورای منطقه رو میترسونه که یه خبرایی بوده و مانذاشتیم.ثالثاهمه تقصیرارو گردن ایران میندازه تا اگه اقدامی کنن بگن چایبند نبودن.وااای ازین عمروعاص های زمانه.قران به نیزه میکنن.خدا لعنتتون کنه مردنمایان نامرد.. (3109658) (alef-13)
 
اسماعیلی
۱۳۹۴-۰۵-۲۰ ۲۲:۴۳:۲۳
تحریمهای آمریکا کاملا هوشمند و بر علیه مردم ایران بوده است. هرچیزی جز این دروغی بیش نیست. (3109795) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۰۲:۱۵:۵۶
اوباما یک رییس جمهور لایق است. او امریکای در نزدیکی ورشکستگی را تحویل گرفت و اکنون امریکا دوباره در دوران اوج اقتصادی خود است. اوباما بدون جنگ ایران را وادار به نشستن بر روی میز مذاکره کرد. و در عین حال با احترام با ایرانی ها صجبت کرد. او در تحریم ها توانست تمام کشورها را همراه خود سازد. (3110053) (alef-13)
 
یکی
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۰۹:۰۹:۲۴
هر کشوری که جنگ را مزه کرده باشد دیگر بدنبال کسب تجربه از آن نیست مگر بعضی سیاسیون که بخاطر اسمشون دنبال جنگ باشن (3110311) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۳ ۱۶:۳۵:۵۴
وقتی دشمن بیاد همه کشور بگرده و توان نظامی رو کشف کنه خطر جنگ بیشتره یا وقتی ندونه توان ما چقدر است؟؟؟سرنوشت صدام و قذافی برا دنیا عبرته اگه یه ذرها عقل داشته باشید !!! امریکا تا حالا جراتشو نداشته حمله کنه وگرنه یه ثانیه هم هدر نمی داد ..اما وقتی یه عده از داخل گرا بدهند وچراغ سبز نشان بدهند امیدواریش به جنگ بیشتر میشه تازه امثال م ه از امریکا خواستند تحریمها رو بشتر کنه....... بعد فتنه 88 تحربمها تشدید شد قعطنامه های که قانونی نبود با امضای خودمون قانونی شد ...جمهوری خواه و دمکرات همه سر وته یک کرباسند و البته همه شون منافع امریکا اولویتشونه نه انتخابات مجلس .... (3114985) (alef-13)