نظر منتشر شده
۴۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 327039
حمله ترکیه به بازار پوشاک ایران
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۱
بازار ٨٠ میلیونی ایران فرصتی مناسب برای سرمایه‌گذاری است و کشورهای اروپایی و آسیایی مختلف، در کنار همسایگان ایران سعی دارند بیشترین سود را از ورود دوباره ایران به اقتصاد جهانی ببرند. در این بخش ایران و ترکیه از دیرباز فعالیت‌های تجاری متعددی با یکدیگر داشته‌اند که یکی از این بخش صادرات پوشاک و منسوجات ترکیه‌ای به ایران بوده است.

هرچند واردات پوشاک ترک در ایران طی سال‌های گذشته به‌طور قاچاق یا رسمی سودآوری سرشاری داشته است، اما با امضای برجام این کشور تصمیم دارد با راه‌اندازی ‌هزار فروشگاه پوشاک در ایران، سود خود را دو چندان کند. در همین زمینه روزنامه «تودی زمان» ترکیه طی گزارشی با اعلام این خبر به تلاش خرده‌فروشان ترکیه برای تسخیر بازار ایران پس از لغو تحریم‌ها پرداخته است.

به نوشته این روزنامه ترکیه‌ای با برداشته شدن تحریم‌های ایران، خرده‌فروشان ترکیه در میان نخستین‌ها برای ایجاد یک جریان پرمنفعت سرمایه‌گذاری خارجی در ایران خواهند بود. این منبع خبری در ادامه می‌نویسد: شرکت «دی اس دامات» ترکیه که در زمینه پوشاک فعالیت دارد، اعلام کرد که تنها ٣ روز بعد از لغو تحریم‌های ایران، یک فروشگاه جدید در تهران افتتاح کرده است.

زمان افتتاح شعبه شرکت دامات در تهران و بیانیه‌های شرکت‌های مشابه فعال در بخش منسوجات نشان‌دهنده تمایل صنعت پوشاک این کشور به استفاده از فرصت‌های احتمالی در بازار ایران بعد از لغو تحریم‌ها است. شرکت مودو، یک شرکت خرده‌فروشی دیگر نیز اعلام کرده که در حال بررسی آغاز فعالیت‌ها در ایران در ‌سال‌جاری است. اتحادیه برندهای متحد ترکیه که بیش از ٥٠٠ برند معتبر ترک عضو آن هستند و بیشتر آنها خرده‌فروش هستند، قصد دارد در ٣‌ سال آینده ٨٦٥ فروشگاه در ایران دایر کند.

این اتحادیه هفته گذشته به رسانه‌ها اعلام کرد: «٢٩ مورد از برندهای ما قبلا دارای ١٣٥ فروشگاه در ایران بوده‌اند. با لغو تحریم‌ها ٢٠ برند دیگر اکنون در مجموع قادر به افتتاح ٥٠٠ فروشگاه در این کشور هستند. با گشایش فروشگاه‌های جدید که از طریق شرکت‌های ترک حاضر در بازار ایران انجام خواهد شد، کل تعداد فروشگاه‌ها بعد از ٣ ‌سال به ‌هزار مورد خواهد رسید.»

این درحالی است که به گفته بیلگین آیگول، رئیس شورای تجاری ایران و ترکیه در شورای روابط اقتصادی خارجی ترکیه طی سال‌های تحریم، شرکت‌های ترک با محدودیت‌هایی در زمینه تعرفه‌ها، مشکلات در گرفتن وام و تضعیف قدرت خرید ایرانی‌ها مواجه بودند. آیگول دراین‌باره افزود: «بعد از تحریم‌ها ایران به یک بازار جذاب برای ترکیه تبدیل شده، اما چالش‌هایی هم در این بازار وجود دارد.» وی افزود که سه چهارم اقتصاد ایران دولتی است. «همچنین ایران هنوز عضو سازمان تجارت جهانی نشده و این موجب می‌شود شرکت‌ها مثلا در برابر رقابت غیرعادلانه آسیب‌پذیر باشند.» به دلیل مشکلات ناشی از تحریم‌ها، ارزش صادرات کالاهای ترک به ایران از ٩,٩‌میلیارد دلار در ‌سال ٢٠١٢ به ٤.١‌میلیارد دلار در‌ سال ٢٠١٣، ٣.٨‌میلیارد دلار در ‌سال ٢٠١٤ و ٣.٦٨‌میلیارد دلار در‌ سال ٢٠١٥ کاهش یافت.

قاچاق ٦٠٠‌ میلیون دلاری پوشاک از ترکیه
این درحالی است که همچنان قاچاق پوشاک ترک به ایران ادامه دارد و به گفته محمد مروج‌حسینی، رئیس انجمن صنایع نساجی ایران با وجود آن‌که آمار واقعی از قاچاق در دسترس نیست اما تخمین زده می‌شود در نیمه نخست‌ سال حدود٦٠٠‌ میلیون دلار پوشاک از ترکیه به ایران قاچاق شده است. رئیس انجمن صنایع نساجی ایران دراین‌باره افزود: امیدواریم با لغو تحریم‌ها قاچاق پوشاک نیز کاهش یابد.

البته به گفته مروج‌حسینی ارایه عدد واقعی از میزان قاچاق پوشاک ممکن نیست و تمام این ارقام براساس حدسیات است؛ به‌طوری که عدد گمرک کشور مقابل را به‌عنوان واردات از آن کشور حساب می‌شود و مابه‌التفاوت آن با عدد واردات پوشاک در کشور، میزان قاچاق را مشخص می‌کند. به گفته رئیس انجمن صنایع نساجی ایران، در شش ماهه نخست‌سال جاری حجم کل واردات پوشاک در گمرک ایران ٥,٥‌ میلیون دلار بوده و این درحالی است که گمرک ترکیه صادرات ٦٠٠‌ میلیون دلاری پوشاک به ایران را در این مدت ثبت کرده است. یکی از دلایل بالا بودن میزان قاچاق در پوشاک و پارچه را می‌توان تعرفه‌های غیرمنطقی در این حوزه دانست؛ هرچند تولیدکنندگان معتقدند که نباید تعرفه واردات کاهش یابد اما خواه ناخواه بالا بودن تعرفه واردات از دیگر جهات به صنعت داخلی ضربه می‌زند.

در‌ سال گذشته تعرفه واردات پوشاک ۱۰۰‌درصد بود که با توجه به قرار گرفتن این کالا در گروه کالایی ۱۰ تعرفه واردات آن دو برابر شده و درنهایت با در نظر گرفتن مالیات بر ارزش افزوده و دیگر موارد هزینه‌ای بیش از ۲۰۰‌درصد ارزش خود کالا بر محصولات ورودی تحمیل می‌شد؛ اما ولی‌الله افخمی‌راد، رئیس سازمان توسعه تجارت در آخرین روز کاری‌ سال ۱۳۹۳ از حذف تعرفه ۱۰۰‌درصدی واردات خبر داد و گفت تمام تعرفه‌های ۱۰۰‌درصدی به ۷۵‌درصد کاهش یافته‌اند.
*شهروند
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۰۹:۱۸:۴۲
بجای ایجاد کارخانه و استفاده ازنیروی کار ایرانی فقط و فقط فروشگاه میزنند و اینکارعاقبتی جز بیکاری و تهدید تمام مشاغل,عایدی ندارد.اینهم از فواید ارزانی کالاهای خارجی که مردم منتظرش بودند.ضمنا از شرایط سخت تولید کالا در ایران نباید گذشت که انقدر سنگ اندازی دارد که قیمت تمام شده اجناس بالامیرود.همین حالا بعضی ازشرکتهای تولیدکننده موادغذایی درآستانه ورشکست شدن هستند و صدها نفر نیروی کار به خیل عظیم بیکاران افزوده میگردد. (3494788) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۰:۱۵:۳۵
چاره کار:1- فرهنگ سازی از طریق رسانه ها برای تولید داخل 2- متوقف کردن رویه فعلی بانکها در برخورد با تولیدکنندگان منهای دانه درشتها 3- حمایتها و مشوق های تولید مثل دادن سرمایه در گردش با تنفس و سود کم درصد به تولیدات داخلی علی الخصوص به صنایع مادر مثل بسته بندی و روانکارها و... 4- حذف مالیاتها تا چندسال و... (3494957) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۳۵:۵۵
تا تعداد کارمندان ما اینقدر زیاد و دولت بزرگ باشه اینها محاله
هیچ اقتصاد مدرنی با این ساختار اداری دولت ما شکل نمیگیره (3495249) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۳۷:۰۴
با این کار فقط به داعش کمک میکنیم . (3495255) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۳۷:۴۷
مردم ترکیه متحد هستند و عمرا جنس ایرانی نمیخرند

ولی مردم ایران متاسفانه ... (3495256) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۴:۱۵:۲۷
فرهنگ سازی برای چه کسی؟ مسوولانی که سودهای کلان می برند یا مردم؟ (3495718) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۰:۲۱:۴۷
قبول کنیم جنس های ایرانی واقعا بی کیفیت هستند. از شلوارش بگیر تا خودرو و لوازم خانگی و مواد غذایی و ...تولید کنندگان ایرانی همان هایی هستند که زن و بچشون تو آمریکا عشق و حال می کنند،بعد اینجا شیر پالم دار به مردم می خوراندند. (3494980) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۳:۲۱:۴۲
عین کیفیت خدمات شما کارمندان و محل زندگی مسیولین دولتی و فرزندانشون (3495569) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۴:۳۱:۵۵
من لباسهای ایرانی برای دخترام خریدم خیلی کیفیت عالی وبسیار خوشپوش ایرانیها چیزهای خوب هم کم تولید نمی کنند (3495756) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۵:۳۳:۴۹
حمله ترکیه؟!!! عزیز من جنسش مرغوبه خواهانش در ایران زیاده. الان شما پژو می رونی یعنی فرانسه به خودروسازیت حمله کرده؟! هواپیامی امریکایی می خریم یعنی امریکا به صنعت هوانوردیمون حمله کرده؟ سیاه نمایی هم حدی داره. (3495937) (alef-11)
 
زهرا
۱۳۹۴-۱۱-۲۱ ۱۱:۳۴:۴۶
احسن این مورذهارو همه ما داریم میبینیم که اغلب تولید کنندها حتی در ایران زندگی نمیکنند تولید در ایران زیاد کار سخنی نیست ولی تولید کننده داخلی فقط به فکر سود هستش وبرای مصرف کننده ارزش قایل نیست (3535342) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۴:۴۲:۳۶
متاسفانه کاسبی در ایران بسیار سنتی است فروشنده فکر می کند که تنها اوباید از هر معامله سود ببرد مشتری هم مجبور است شرایط را تحمل کند اما در کشورهای صنعتی بسیاری از فروشندگان به بهانه های مختلف سود خود را روی هر محصول کاهش میدهند تا با افزایش فروش سود کلی یا حداقل سرمایه در گردش خود را افزایش دهند من انگلیس بودم با اینکه البسه نسبتا گران است در پایان هر فصل و مخصوصا نزدیک کریسمس حراجهای بسیار عالی دارند گاهی نزدیک مفت (3495784) (alef-11)
 
هـ .ت
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۰۹:۲۹:۵۶
وقتی به تولید داخل و تولید کننده داخلی اهمیت نمی دهید وقتی می گذارید بانکها پدر تولید کننده را با جریمه و بازداشت دارایی و سود مرکب و حراج دارایی هایش احساس امنیت نداشته و کارو تولیدش را تخته کنند خیل بیکاران زیاد میشود و بیکاری عامل صدها بزه و کجروی و جرم اجتماعی است در واقع عدم حمایت قاطع از تولید توسط دولت و معضل بانکها بلای تولید است همین . (3494819) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۰۹:۳۳:۱۱
۷۰% یا۸۰% تخفیف بشتابید برای مصرف گرایی برای تجمل!اونهم برای پولدارهاست که هرروز مد بزنند. وقتی ببینی آخرعاقبت خرید از فروشگاهها میرسه به بیکارشدن شما ژا اعضای خانواده که دیگه خیلی وقته دیرشده... و فقط شدی ی مصرف کننده صرف که پولی هم نداری چیزی بخری وووو (3494825) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۰۹:۵۵:۰۷
جنسشون خوبه مردم میخرند.. مردم هرچی خوب باشه میخرن نه آشغال..
شما شلوار لی ایران رو با ترک مقایسه کن. عمرا نویسنده مطلب هم ترکشو میپوشه. موضوع اهمیت مردم به جنس خوبه. محصول رو درست کن.... (3494892) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۰:۵۴:۳۵
مهدی امیدوارم جنس یا خدماتی رو ک ب مردم عرضه میکنی رو یه شرکت خارجی بیاد بانصف قیمت انجام بده اونوقت معنی باکیفیت رو میفهمی ایشالا... (3495122) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۳۲:۳۱
من موافقم با شما کارمند دولت که خیالت از درامد و امنیت شغلیت راحته
کیفیت و تعداد و نوع قرارداد کارمندان دولتی ما هم باید مثل خارجیها بشه (3495239) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۰:۰۱:۲۷
به این جمله مقام معظم باید و بایدتوجه شود که فرمودند اقتصاد مقاومتی باشدکه معانیه مختلفی را دربرمیگیرد یک مورد میشود حمایت از سرمایه ایرانی موردبعدی حمایت ازنیروی کارداخلی و بعد ازآن صادرات خدمات و کالاهای ایرانی که کشور را از وابستگی به خارج تا حد ممکن قطع کند. (3494908) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۳۳:۵۰
یه سوال بررسی کنید تا ببینید چند درصد از دولتیان ومجلسیان از تولیدات داخلی استفاده می کنند .. تقریبا صفر درصد (3495246) (alef-11)
 
آرش
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۰:۰۵:۲۴
سیاست حمایت از تولید داخلی با بستن ورودی کشور بر روی کالای خارجی یک سیاست شکست خورده و بسیار ساده لوحانه است ؛ با این کار برای بسیاری از کالاها فقط و فقط راههای قاچاق رو باز میکنیم و دولت رو هم از دریافت حقوق و عوارض گمرکی معقول مربوط به خودش محروم میکنیم.
اتفاقا ورود برندهای خارجی در قالب فروشگاه معتبر و قانونی راه کار مناسبی است و در کل حضور خارجی ها مزایای ذیل را دارد:
1- در کوتاه مدت می تواند اشتغال زایی نماید.
2- به شرکت خارجی امکان آشنایی با بازار ایران و براورد دقیق از کار در ایران را میدهد.
3- در صورت بازخورد مناسب ؛ شرکت خارجی را در میان مدت ترغیب به سرمایه گذاری بیشتر و احتمالا تولید در خاک ایران می نماید(نمونه های آن بسیار هستند).
4- تولید کنندگان ایرانی در دراز مدت با نحوه کار و مدل کسب و کار شرکتهای بزرگ آشنا میگردند.
5- در دراز مدت کشورهای مختلف دارای منافع اقتصادی در ایران میشوند که در بزنگاههای سیاسی تجار آن کشورها میتوانند به عنوان اهرم فشار بر دولتهایشان عمل کنند.
6- مصرف کنندگان میتوانند کالای با کیفیت را با قیمت مناسب تهیه نمایند.

فراموش نکنیم اولین اصل اقتصاد مدرن اینست : ما نباید کالایی را تولید کنیم که میتوانیم از دیگری به قیمت کمتر بخریم. (3494920) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۰:۵۸:۳۳
دکترجان چه شغلی ایجادمیکنه؟؟؟؟ چندتافروشنده و تمام!!!!اتفاقا اگه قرار به رقابت بود که دولت باید تمام موانع رو از سر تولید داخلی برمیداشت که نه تنها اینکار رو نکرد بلکه مالیات و وام مضاربه ای و عوارض و ارز باقیمت بالا رو به صنعت تولید تحمیل کرد که نتیجش پایین آمدن راندمان کاری و تولید ضعیف و متعاقب آن ورشکستگی و بیکاری نیروی کار کشورشده (3495140) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۰:۵۹:۴۵
آرش جان شما شغلت چیه تا بهت بگم خدمات یا کالایی رو که داری عرضه میکنی چقدر گرونتر از مدل خارحیش درمیاد. (3495147) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۱۳:۱۲
تولیدکننده ایرانی در کوتاه مدت نابودمیشود اهرمی که میگی هم نمونش رو مردم دیدند شرکتهای نفتی چجور پروژه های نفت و گاز کشورمون رو رها کردند!اونها پشت کشورشون درمیان ن جلوی کشورشون! تازه بااینکار اونها ایران رو به یک کشورمصرف کننده تبدیل میکننننننددددد فهم و درک چیز خوبیه (3495192) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۳۴:۳۷
بله درست گفتید البته اصل اقتصاد مدرن هم میگه اول این موارد باید در سیستم اداری و کارمندان دولتی ما اجرا بشه
یعنی یک دولت کوچک با کارمندان بسیار کم و قیمت کمتر
این باعث کم شدن هزینه و شفاف شدن میشه (3495247) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۰:۲۱:۱۲
من نمیدونم این همه کشور چطور بعد تحریم ها یدفه عاشق ما شدن

نقطه مشترک همه اون ها هم اینه که میخوان جنس هاشون به ایران بفروشن

وضعیت ما مثل وضعیت بچه پولدار بی عقله یعنی همه دارن تیغش می زنن ولی هنوز نفهمیده تنها دوست های واقعیش خانواده خودش هستند

یه روز هم که پولاش تموم بشه تازه سر عقل میاد که دیگه خیلی دیر شده و همه اعضای با عقل و شعور خانوادش از خونش فرار کردن

امید وارم زود سر عقل بیاد این بچه پولدار و متوجه بشه خیلی از سرمایه های گرانبهاش وقتی از دست رفت دیگه نمیشه بدستشون آورد (3494977) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۰۰:۰۶
حمله چین بصورت اساسی تو راهه , ترکیه که خانه زاده و غریبه نیست اما فرشِ قرمز واسه همه پهنه الِا تولید کننده داخلی که همون فرشِ قرمزه است. (3495148) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۰۳:۳۸
متاسفانه هر دو طرف مقصر هستند. هم تولید کننده داخلی، هم واردکننده کالای خارجی.
اگر تولید کننده داخلی کالای مرغوب با قیمت مناسب تولید کند مطمئن باشید مردم کالای ایرانی میخرند
اما
تولید کننده داخلی کالای بی کیفیت با قیمت همرده کالای وارداتی عرضه میکند، خوب مشخص است که مردم میرن سراغ کالای بهتر با قیمت مشابه.
خود بنده بخاطر حمایت از تولید کننده داخلی چند لباس ایرانی خریدم ولی با کمال تاسف دارای مشکلات متعددی بود و قیمتش هم فرق چندانی با نمونه خارجی نمیکرد، اما پوشاک خارجی که استفاده میکنم چندین سال است که هنوز هم کار میکند و مشکلی هم ندارد.
پس مقصر در درجه اول تولید کننده هست. (3495162) (alef-11)
 
فرشید
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۱۲:۰۹
مردم ایران بیگانه پرست هستند و اگه بهترین پوشاک هم در داخل تولید بشه فقط به خاطر کلاس گذاشتن برای دیگران به دنبال محصولات برندهای معروف خواهند رفت.تا وقتی این روحیه در مردم ما وجود داره امیدی به حل مشکلات اقتصادی و خصوصا معضل بیکاری نباید داشت. (3495188) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۳۱:۲۰
در کشور ما تولید کننده جریمه میشه و دلال تشوبق (3495234) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۳۶:۴۲
ورود پوشاک ترکیه ای = افزایش بیکاری و در نتیجه افزایش فساد دزدی (3495251) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۴:۲۹:۰۰
اینی که جنس بی کیفیت و بنجل را هم با قیمت زیاد عرضه کنند، فرقی با دزدی و فساد ندارد. (3495751) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۳۸:۴۹
توليد ، دستگاه مي خواهد ، دستگاه پول مي خواهد و پول نزد بانكهاست ، اما آنها يا در حال ساختمان سازي هستند يا وام مي دهند و بهره مي گيرند .
كليد حل مشكل در اصلاح ساختار بانكهاست (3495263) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۴۰:۱۵
مسئولین ما که مجوز واردات کفش و پوشاک را به کشور میدهند و باعث بیکاری چندین هزار نفر میشوند آیا در این خصوص فکر کرده اند آیا مسئولین ما اصلا فکر میکنند نه آیا آنها سواد تحلیل و تجزیه را دارند (3495266) (alef-11)
 
تئو
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۲:۳۹:۴۵
هر چقدر هم که از بعضی تولیدات داخل حمایت شود آخر و آخرت آن تازه میشود
صنعت خودرو
می بینیم که : دستمزد کارگر حرفه ای در ترکیه پنج برابر ایران است و مواد اولیه هم گرانتر از ایران ولی پوشاک آنها خیلی با دوام و کیفیت و قیمت مناسب تازه با این اوضاع .اگر رسما فروشگاه بزنند ارزانتر ارایه خواهند کرد
تنها راه پذیرفتن تولید کنندگان است که مشتری مداری احترام به مشتری و خواسته های ان راه پیشرفت است والسلام (3495442) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۳:۲۱:۵۳
هنگامیکه با سود های هنگفتی که در دلالی هست مثلا میبینیم مغازه ها یک در میان بنگاه مثلا مشاور املاکی شده اند و مایه کار املاک مردم است و تنها چند مبل و صندلی گذاشته دیگر انگیزه تولید از بین میرود . (3495571) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۳:۲۴:۲۲
همه کشور ها با تولیدات مرغوب پول های نفت مملکت را به چنگ می اورند. (3495587) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۳:۵۷:۴۵
لطفا از قراردادهای جدید ایران با پژوی فرانسه هم مطلب بنویسید تا ببینیم برخی مخاطبان سینه چاک برجام که اتفاقا در کمپین خودرو نخرید هم بسیار پیشرو بودند؛ چگونه این تناقض را ( حمایت برجام و دولت و در عین حال قرارداد دولت با پژو برای تولید 207) را چگونه در ذهنشان تحلیل می کنند (3495672) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۵:۳۰:۳۸
تشکر ویژه دارم از الف.
من صبح به تیتر ایرادی وارد دانستم که دیدم خیلی خوب واکنش نشان دادید

بخدا قسم به خودم گفتم چقدر زشته ما رسانه نداریم
ولی الان که اصلاح کردید امیدی شد برای همدلی

ممنونتم که امید را نکشتی (3495928) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۵:۳۱:۰۹
ما از محصول با کیفیت ایرانی حمایت مکنیم و کیفیت زمانی حاصل میشود که همراه با نظارت باشد (3495930) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۹:۰۳:۱۲
به نظر اون دسته از مدیرانی که نشستند و دارند پول به جیب میزنند و به فکر تولید کنندگان داخلی نیستند از داعش هم کثیفتر هستند اون مدیران ترکیه این هم ما تفاوت حمایت رو ببینید (3496426) (alef-11)
 
مملی
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۰۱:۳۲:۲۰
دولت باید حمایت کنه نه مااااا....پس دولتو واسه چی انتخاب کردیم...بشینه به ما نگا کنه...قدم اولو اونا باید بزارن (3497051) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۰۸:۰۶:۲۷
راهشان ندهید (3497214) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.