نظر منتشر شده
۲۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 387033
آدرس‌های غلط چیت‌چیان از یک قرارداد بی‌سابقه؛
آبروی وزارت نیرو را خرج شرکت ترکیه ای یونیت اینترنشنال نکنید
طه محقق، 10 شهریور 95
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۲
چکیده: بررسی سوابق شرکت یوینت اینترنشنال که در حال بستن قراردادی ۳ میلیارد دلاری با وزارت نیرو برای احداث نیروگاه است، نشان می‌دهد که بر خلاف اظهارات مسئولین این وزارتخانه، این شرکت ترکیه‌ای نه نیروگاه‌ساز است و نه اعتبار بین‌المللی چندانی دارد و نه در دوران جنگ تحمیلی در ایران در حال فعالیت بوده است.

***
اواسط خردادماه امسال، وزارت نیرو تفاهم‌نامه‌ای را با شرکت ترکیه‌ای «یونیت اینترنشنال» برای احداث ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه به ارزش ۳ میلیارد دلار امضا کرد و در ماه های اخیر، در حال نهایی کردن قرارداد و طی مراحل قانونی آن در داخل کشور از جمله اخذ مجوز از سازمان سرمایه گذاری خارجی است. از آن‌جا که واگذاری این میزان نیروگاه حرارتی به صورت یکجا و در قالب قرارداد این‌چنینی به بخش خصوصی در دنیا بی‌سابقه است، به ذهن متبادر می‌شود که حتما شرکت یونیت اینترنشنال، شرکت بسیار معتبری در سطح جهان است که دولت ایران شرکتهایی مانند مپنا با تجربه بیش از ۵۰ هزار مگاوات نیروگاه‌سازی را کنار گذاشته و با این شرکت ترک وارد مذاکره شده است آن هم نه برای ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ مگاوات، بلکه برای ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه!

در همین راستا، حمید چیت چیان، وزیر محترم نیرو در مصاحبه با روزنامه ایران مورخ ۲۵ مرداد درباره سوابق این شرکت گفته است: «این شرکت در سال‌های جنگ تحمیلی ایران و عراق برای ایران ۵ نیروگاه بزرگ با بهترین کیفیت آن زمان ساخته است. چطور می‌شود که شرکتی ۲۸ سال پیش بتواند برای ما نیروگاهی بسازد که هنوز کارآمد است اما اکنون توان انجام این طرح را نداشته باشد؟ این شرکت در کشورهای مختلف دنیا در ترکیه، ایتالیا و چند کشور دیگر اروپایی مالک نیروگاه و دارای اعتبار است. علاوه بر این سرمایه‌گذار خارجی در زمینه نیروگاه‌های آبی، حرارتی و بادی نیروگاه ساخته و ثابت کرده که شرکت بزرگ و توانمندی است». با این وجود، بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که بخش های زیادی از اظهارات آقای چیت چیان در این زمینه خلاف واقع است که در ادامه توضیح داده خواهد شد:

۱- زمان احداث نیروگاه ها در ایران: پنج نیروگاهی که وزیر نیرو به آن‌ها اشاره می‌کنند در سایت شرکت یونیت اینترنشنال (۱) و توضیحات قبلی مسئولین وزارت نیرو (۲) مشخص شده‌اند و عبارتند از: نیروگاه گازی رودشور و بخش گاز نیروگاه‌های منتظر قائم، شهید رجایی، فارس و شریعتی. بر اساس صحبت‌های چیت چیان انتظار می رود که همه این نیروگاه‌ها قبل از سال ۶۹ وارد مدار شده باشند زیرا جنگ در سال ۶۷ به پایان رسیده بود و طول دوره ساخت نیروگاه گازی ۲ سال است. این در حالی است که طبق گزارش های رسمی وزارت نیرو (۳) تمامی این نیروگاه‌ها از سال ۷۱ به بعد وارد مدار شده‌اند! بر همین اساس، شرکت یونیت اینترنشنال در دوران جنگ تحمیلی در ایران در حال فعالیت نبوده است. جالب این است که بدانیددر دوره تحریم‌های شدید اخیر که کشورمانبا مشکلات متعددی روبه‌رو شد نیز این شرکت ترکیه ای، در ایران حضور نداشته است.

۲- سازنده نیروگاه ها در ایران: نکته بعدی این است که وزیر نیرو ادعا می‌کنند که این شرکت ترکیه ای، ۵ نیروگاه مذکور را در ایران ساخته است. این در حالی است براساس گزارش های رسمی وزارت نیرو (۳) این نیروگاه‌ها را شرکت‌های زیمنس آلمان و جان براون ساخته‌اند و شرکت یونیت اینترنشنال نقشی در این زمینه نداشته است.


۳- مالکیت نیروگاه ها در کشورهای اروپایی: نکته مهم دیگری که چیت چیان اشاره کرده‌ است، مالکیت نیروگاه در کشورهای اروپایی توسط این شرکت ترکیه ای است. در این راستا، باید از ایشان پرسید شرکت یونیت اینترنشنال که قرار است مالک ۱۰۰ درصدی ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه در ایران شود، مالک ۱۰۰ درصدی چه مقدار نیروگاه در جهان است؟ پاسخ این سوال با توجه به اطلاعات مندرج در سایت اینترنتی این شرکت ترکیه ای(۴) فقط ۱۷۷ مگاوات است! باید از وزیر نیرو پرسید که بر اساس چه منطقی این سابقه حداقلی و بسیار اندک را برای واگذاری ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه کافی می‌دانید؟ بهتر بود به جای این موضوع اشاره می‌شد که شرکت یونیت اینترنشنال چند درصد از بازار برق اروپا را در اختیار دارد. یا اینکه این شرکت در چند مناقصه بین‌المللی این حوزه شرکت کرده و در چند مناقصه برنده شده است.


اما واقعیت درباره شرکت ترکیه ای یونیت اینترنشنال چیست؟
بررسی‌ها نشان می‌دهد شرکت یونیت اینترنشنال در طول عمر ۴۲ ساله خود در تأسیس ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی مشارکت داشته که ۴۵۰۰ مگاوات آن مربوط به پروژه‌های اجرا شده در ایران بوده(۱و۴)، آن هم نه به عنوان یک نیروگاه‌ساز بلکه صرفا به عنوان یک واسط برای خرید تجهیزات و تامین مالی. در واقع این شرکت اعتبار بسیار اندکی در صنعت نیروگاه‌سازی دارد که آن هم مدیون کشور ماست و دینی بر گردن مردم ایران برای کمک به کشور در زمان جنگ تحمیلی ندارد که وزارت نیرو بخواهد با واگذاری یک قرارداد ویژه و پرسود به این شرکت ترکیه‌ای در شرایط پسابرجام جبران کند. بنابراین بهتر است مسئولین وزارت نیرو و بخصوص آقای چیت چیان، آبروی این وزارت‌خانه را خرج قراردادی ضعیف و غیرقابل قبول با شرکت یوینت اینترنشنال نکنند و ادعای نادرست اعتبار این شرکت را دستاویز اقدامات غیرقابل دفاع خود در این زمینه قرار ندهند.

ناگفته نماند که انتظار می‌رفت مسئولین وزارت نیرو با برخورد کارشناسانه، انتقادات وارده به قرارداد ۳ میلیارد دلاری با شرکت ترکیه ای یونیت اینترنشنال و امتیازات انحصاری و ویژه داده شده به این شرکت را پاسخ دهند نه اینکه با فرافکنی و اعلام اطلاعات غیرواقعی به افکار عمومی در پی توجیه عملکرد نادرست خود در این زمینه برآیند.

منابع:
۱) unit.com.tr/power-plant-construction.asp
۲) tasnimnews.com/fa/news/۱۳۹۵/۰۳/۲۳/۱۱۰۲۶۹۳
۳) «آمار تفصیلی صنعت برق ایران، تولید نیروی برق، سال ۱۳۹۴»، شرکت مادر تخصصی توانیر، قابل دسترس در : http://amar.tavanir.org.ir/pages/report/stat۹۴/tafsili/tolid/index.htm
۴) unit.com.tr/electricity-generation.asp
کلمات کلیدی : یوینت اینترنشنال
 
Canada
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۰:۲۰:۴۷
می ریم که داشته باشیم آقا زاده هاشون کم کم سوار پورشه بشن... (3912477) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۳:۲۳:۲۰
بابا این مسایل رو ول کنید. مهم اینه که رییس جمهور به وزیر فرهنگ دستور داده که برگزاری کنسرت در مشهد رو پیگیری کنه!!! (3912836) (alef-13)
 
محمود
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۰:۲۴:۰۰
بالاخره دولت راستگویان دیگه!!! (3912487) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۰:۲۵:۲۹
خدا میدانه چه بده و بستانی بین این ها رد و بدل شده که حاضر شدن به این شرکت گمنام این امتیاز بزرگ رو بدن (3912489) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۰:۳۷:۰۹
ضرر وزارت نیرو رو تغییر تعرفه ها ک هوون گرانفروشیه آزوبرقه!!!!از جیب مردم تامین میکنند (3912521) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۰:۳۹:۴۵
به نظرم برجام به اندازه کافی ضربه مهلکی به منافع ملی ما بودما اینکه برای دستاورد سازی برجام دست به قرارداهای ننگین و یک طرفه زدن.وبه هر قیمتی پای خارجی ها را به ایران باز کردن و نمایش دادن موفقیت برای برجام.عذر بدتر از گناه است.
دولت روحانی مصداق این مثال است که طرف از ترس مرگ خودکشی کنه! (3912527) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۰:۴۰:۲۸
الف = دنیال منافع حزبی (3912533) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۲:۴۲:۰۳
اره واقعا راست میگی
نه اینکه الف پیمانکار زدن نیروگاهه
دنبال تخریبه که خودش کارو بگیره (3912764) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۰:۴۶:۳۰
ما انقلاب کردیم تا از قید بیگانگان نجات یابیم پس چرا این دولت مدعی تدبیر دارد به سمت وابستگی بیشتر به بیگانگان حرکت می‌کند؟ (3912547) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۰:۵۸:۵۷
این وزیر متعلق به دولتی است که شما ها بهش رای ندادید بنابراین حق اظهار نظر هم ندارید (3912581) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۱:۳۰:۱۷
واقعیت این است که وزارت نیرو در پی شکستن انحصار مپناست، شرکتی که خود سالها قبل بدرستی ایجاد نمود اما با حمایتهای فراوان و بی دریغ از او، آنرا تبدیل به یک غولی نمود که الان در حال فرار از آن است. به هر صورت اینکه از چاله دربیاییم و به چاه بیافتیم هم غلط است و وزارت نیرو بایستی خیلی در دادن زمینه کاری به شرکتهای خارجی دقت کند. خاطرم هست حدود 10 سال قبل وزارت نیرو یک مناقصه عظیمی برای تامین 10000 مگاوات برق گذاشت که کنسرسیومهای مختلفی با شرکتهای ایرانی و شرکای خارجی مانند زیمنس آلمان، جی ایی آمریکا و آلستوم فرانسه تشکیل شد، اما متاسفانه پس از کلی کار کارشناسی و البته کارشکنی! نهایتا دوباره کار به مپنا رسید!! به هر صورت وزارتخانه ها بایستی دقت کنند که آینده کسب و کار کشور اغلب با تصمیمات آنها دچار نوسانات شدیدی میشود که گاهی برخی شرکتهای خیلی خوب خصوصی را نیز نابود می کند..... (3912632) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۱:۴۶:۴۸
به هر حال باید یه جور برای برجام نتیجه درست کنن ! (3912662) (alef-3)
 
خیری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۱:۴۹:۱۶
وای بر ما ..اووف بر وزیر نیرو ...از اول شهریور هر انشعاب برق شده 3 میلیون ...هر

روز بیشتر معنی تورم تک رقمی رو میفهمم ! (3912668) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۲:۲۵:۳۸
آقای محقق! شما مدت 2 ساله ساخت نیروگاه را ملاک انتقاد خود قرار داده اید. در صورتیکه خط راه آهن میانه تبریز بیش از 14 ساله که شروع شده (1380) و هنوز به بهره برداری نرسیده! در کشور ما مدت ساخت استاندارد نمیتواند ملاک قرار گیرد. اگر دلیل مستندی دارید ارائه کنید. (3912727) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۲:۳۵:۳۹
حقیقت این است که دولت محترم به هر قیمتی شده میخواهد بجای شرکتهای ایرانی با شرکتهای خارجی طرف قرارداد بشه تا از این طریق رزومه تقریبا خالی برجام را پر کنه.

بدی این کار در این است که دولت هزینه ی حل نشدن مشکل تحریمها را در قراردادها به نفع طرف مقابل جبران میکند.

یعنی رفع مشکل جابجایی پول رو پروژه ای میکنه و به عهده ی طرف مقابل قرار میده. لذا هزینه ی تمام شده ی قرارداد بالا میرود و طرف ایرانی این افزایش هزینه را در مواردی مانند بلند مدت کردن طول قرارداد (مانند قراردادهای نفتی)، سپردن کار به یک شرکت کم اعتبار با قیمت بیش از ارزش آن شرکت و بسیاری امتیازات دیگر برای طرف مقابل جبران میکنه.

آخرش هم دولت میاد پشت تریبون و داد میزنه که برجام مشکل تحریم رو رفع کرد. خوب اگه قرار بود با این روش فجیع حل بشه که دولت قبل بهتر اونو حل کرده بود، حداقل دولت قبل با پرداخت کارمزد پول را داخل می آورد و بعد با طرفهای ایرانی قرارداد میبست و پول تو جیب اجنبی بی صفت که عامل تحریمه نمیرفت.

دولت داره به خاطر خطای بزرگش در برجام هزینه های دیگری رو هم رو دست مردم بیگناه مملت تحمیل میکنه. (3912753) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۲:۵۹:۴۳
به نظر من این مقاله ایرادات زیادی دارد
این شرکت ترکیه ای شرکت سرمایه گذار است نه نیروگاه ساز و در همه جای دنیا این کار مرسومه که اینچنین قرار داد های بسته شود مزیت اینکار اینه که شرکت مپنا رقیب پیدا میکنه و کمی کیفیت کارشو بالا می بره.
در حال حاضر شرکت مپنا نقش ایران خودرو و سایپا رو در وزارت نیرو بازی می کنه و اگر رقیب نداشته باشه وضعیت خوبی پیش نمیاد (3912799) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۲۳:۵۶:۲۸
ایراد به وزارت نیرو است که سابقه الکی برای این شرکت می تراشد! (3913930) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۳:۳۸:۴۳
تکنولوژی نیروگاههای سیکل ترکیبی در کشور آلمان حدود 75 درصده که بهره وری بسیار بالایی در سوختن گاز و تولید برق به حساب میاد . شرکت ترک هم با راندمان 55 درصدی قادر به احداث نیروگاه است اما شرکت مپنا با راندمان حداکثر 35 درصدی قادر به ساخت تجهیزات نیروگاهی تولید برق است که راندمان بسیار پایینی است و اصلا به صرفه نیست که با تکنولوژی قدیم نیروگاههای جدید گازی احداث شود . (3912885) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۱ ۱۳:۲۸:۴۹
تحلیل شما در مورد راندمان ها غلط است خصوصا در مورد مپنا .
راندمان 75 درصدی سی اچ پی در اروپاممکن است . در مورد سیکل ترکیبی خیر . راندمان 35 در صدی مینا شاید در مورد توربین گازهای وی 94.2 طرح وستینگهاوس درست باشد ( مطمعن نیستم ) ولی راندمان توربین گاز به تنهایی ملاک نیست و در حالت نصب بویلرهای سیکل ترکیبی بایستی انرا در نظر گرفت که جیزی حدود احتمالا 50 درصد است ( و یا قدری کمتر ) . (3914655) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۵:۳۸:۲۹
وزارت نیرو، وزارت خانه خوش سابقه ای بوده است. متاسفانه در این دوره مسئولان با عملکرد بد خود دارند چهره این وزارت خانه را خراب می کنند.
البته از آقای چیت چیان این انتظار نمی رفت. (3913109) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۲۱:۰۰:۱۵
جدول نشان داده شده نام سازندگان تجهیزات نیروگاهی است شرکتی مثل زیمنس تامین کننده ژنراتور ها و تجهیزات الکتریکی نیروگاه است کار به تولید بخار و سیستم های خنک کننده ندارد . شزکت هائی هستند که (3913672) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۲۱:۱۴:۴۹
اگر امروز بفکر نباشیم فردادیر است با افزایش سالیانه مصرف برق باید تعلل نکرد این شرکت از ایران دو تعهد گرفته قیمت سوخت مصرفی و بهای تضمینی خرید برق تولیدیش . انحصاری در میان نیست چون نیاز ما بیش از این ها است هر کسی توان داشته باشد میتواند وارد شود . فراموش نکنیم کمبود ما سرمایه است یعنی همان فاینانس . شرکت مپنای خودمان هم توان شاخت دارد اما سرمایه لازم رت ندارد . (3913699) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۱ ۱۳:۲۳:۱۵
الف عزیز
یک گله از شما دارم . بعنوان یک کاربر بسیار قدیمی که از تقریبا بدو تاسیس همراه شما بوده ام می خواستم عرض کنم که مدتی است نظرات مردم را بسیار بسیارکمتر از گذشته نشان می دهید . برای ما و امثال ما که بشدت از برخی کاستی ها و توجیهات موجود درجامعه رنج می بریم سایت هایی نظیر سایت شما یک مفری است که حداقل بتوانیم بخشی از اعتراض خود را بیان کنیم هرچند از گوش برخی مسئولین وارد و از گوش دیگر خارج می شود . فعلا مقطعی است که سیاست راه بیانداز جا بیانداز کاملا شایع است . و اما در مورد این مقاله :

1-
ایا این برق قراراست صادر شود ؟ به کجا ؟ ایااین برق قراراست بداخل فروخته شود ؟ با چه نرخی و چه ضمانتی ؟
ایا این اختلاف راندمان ت واحد های جدیدی که می خواهند نصب کنند در شرایط مساوی رقابتی طرح ترک ها را اقتصادی کرده است ؟!
2-
اقایان می گویند فلان مقدار مجوز نصب داده ایم و کسی از داخل نیامده است . ظاهرا دارند علتی را سوال می کنند که خود دلیلش را خوب می دانند . از حدود 5 سال قبل بواسطه تغییرات نرخ ارزی ، قیمت تمام شده سرمایه گذاری بشدت افزایش پیدا کرد . در حالیکه نرخ خرید برق همچنان ثابت ماند ( دارم در مورد نیروگاه های تولید پراکنده و سیکل ترکیبی صحبت می کنم . داستان تغییر نرخ خرید برق در حوزه انرژی های نو حکایت دیگری دارد ) . و این در حالی بود و هست که وزارت نیرو در پرداخت حق الزحمه تولید برق و سائر موارد بشدت به پیمانکاران خود نیز بدهکار است و تقریبا همواره دچار بدحسابی شدید بوده است .
3-
چنانچه قرارداد را شفاف و علنی در اختیار همگان در داخل قراردهند و حاضر شوند باطرف های داخلی نیز با همان ضمانت ها و شیوه ها عمل کنند من یکی دست وزارت نیرو را خواهم بوسید و هیچ اعتراضی نخواهم داشت که هیچ ، مدافع این عمل انها در همه جا خواهم بود . نه من بلکه تمامی متخصصانی که در این حوزه فعالیت می کنند بشرط نبود ریگ در کفش قطعا با ایده مطرح شده مخالفتی ندارند . ما نمی گوییم ایجاد مزیت برای داخلی ها . دولت تا کنون به شرکتی مثل مپنا بسیار کمک کرده است . مپنا که البته بدلیل سیاست های غلط داخلی انحصاری است سرمایه عظیمی را با سرمایه گذاری دولت جذب کرده و قطعا بایستی خود را از وضعیت فعلی ارتقاء دهد و یک طراح واقعی بشود نه یک کپی کار از طرح های وستینگهاوس . اما می گوییم شرایط مساوی با خارجی را ایجاد کنید . این وظیفه شماست . شما ها متولی مقطعی هستید . یک امانتدارید و نه مالک . حق داخلی ها این است که شرایط در برخی موارد یکسان و در برخی موارد حتی مزیتی باشد.مال ملت است . امانت است . با گفتن اینکه پول نداریم خود را خلاص کردن نمی شود .

4-
مشکل این است که قرارداد ظاهرا محرمانه است . ایا درست می گویم یا متن قرارداد در اختیار همگان قراردارد؟
بکرات و برحسب تجربه دیده ام که بسیاری از توجیهات را برای فرار از واقعیات بصورت صفتی ( انگونه که شما نیز در بخشهایی از مقاله توضیح داده اید ) بیان و نتیچه گیری به مطلوب هم می کنند .
من در حسن نیت وزیرمربوطه شک نمی کنم . وی را می شناسم . لیکن همه کارها را که وزیر نمی کند . وزارتخانه ادم های مختلفی دارد . علی اتلحال این قضیه میتواند از اشتباهات بزرگی باشد که حمید چیت چیان مرتکب شده است . (3914651) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۶-۱۲ ۱۲:۱۷:۰۴
من از قردادهای خارجی متنفرم (3915754) (alef-11)
 
هم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۶:۴۶:۰۶
يونيت اينترنشنال تأمين مالي و تأمين تجهيزات ميكند. در موارد مشابه هم براي ساخت نيروگاهي كه تأمين مالي و تجهيزاتي انجام داده، پروژه و تتجهيزات را از طريق شركتهايي مثل زيمنس اجرا كرده كه به مراتب بالاتر از مشابه هاي خود در جهان هست.
شركتهاي داخلي مثل مپنا مشكل تأمين مالي و تأمين تجهيزات مدون دارند، با اين حال بسياري از پروژه ها به اين شركت واگذار ميشود و يونيت اينترنشنال نقش سازنده نيروگاه مشابه مپنا نيست، همين الان مپنا توان مالي داشته باشد و زمانبنديها را رعايت كند هيچكس جاي مپنا را نميگيرد وليكن چنين تواني را ندارد.
ساير شركتها مثل گروه پارسيان (فشارقوي) هم كه ادعاي ساخت نيروگاه داشت و قراردادي هم با وزارات نيرو منعقد كرد، با وجود گذشت بيش از چهار سال از توافقش هنوز كوچكترين اقدامي در نيروگاه زاهدان انجام نداده، چرا كه مشكل مالي دارد، شركتي بوده كه قبل از خصوصي شدن ١٢٠٠ نَفَر پرسنل داشت الان تمام ساختمانهايش فروخته شده و زير دويست نَفَر كارمند دارد و اكثر پروژه هايش بدلائل مالي متوقفند.
استفاده از شركتهايي مثل يونيت اينترنشنال با توجه به توان مالي آنها مناسب است.
اين استفاده هم دو رَاه دارد، يا يونيت اينترنشنال ساخت نيروگاه را به مپنا واگذار كند و فقط تأمين مالي و تأمين تجهيزات اصلي را انجام دهد يا از شركتهايي مثل زيمنس با تكنولوژي هاي جديدتر استفاده كند.
روش دوم براي إيجاد رقابت بهتر است تا مپنا هم بدنبال ارتقاء تكنولوژي برود، جدي برود نه شعاري.
آرزوي پيشرفت فني و تكنولوژي در كشور و گشايش مالي. (3919659) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.