نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 156200
ماجرای سکه‌های ضرب 86 در بازار
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۱۹
عرضه سکه به بازار با برچسب های ویژه (هولوگرام) از سوی برخی فعالان این بازار آغاز شده و این در حالی است که درخواست سکه فروشان برای فروش سکه با بسته بندی و نشان مخصوص خود افزایش یافته است.

به گزارش مهر، بازار سکه طی سال های اخیر همواره با نوسانات و اتفاقات جدید مواجه بوده است و در مواقعی سوداگران بازار سکه وارد شده و این بازار را با تلاطم همراه کرده اند.

طی سال های اخیر بانک مرکزی و حتی اتحادیه طلا و جواهر نسبت به معامله سکه توسط صرافی‌ها و فعالان بازار طلا و جواهر بر اساس قیمت یکسان و بدون در نظر گرفتن تاریخ ضرب، هشدار داده اند، اما هنوز هم قیمتهای سلیقه ای برای نرخ سکه هایی با تاریخ قدیمی تر اعمال می شود.

این موضوع از سوی فعالان بازار سکه و طلا و مسئولان اتحادیه موضوعی به حاشیه رفته و قدیمی است، با این وجود هنوز هم سکه هایی با تاریخ پائین تر با قیمت هایی کمتر از سوی فعالان این بازار خریداری می شود.
این موضوع تا آنجا پیش رفته است که بانک مرکزی برای جلوگیری از خرید و فروش سکه هایی با تاریخ های قدیمی تر توسط فعالان بازار سکه پائین تر از عرف بازار و قیمت تعیین شده تصمیم گرفته است که سکه ها را از سال 86 به این طرف بدون تغییر سال ضرب سکه، ضرب کند.
 
به عبارت دیگر بانک مرکزی از سال 86 به این طرف سکه ها را با تاریخ سال 86 ضرب کرده است، در حالی که ممکن است این سکه ها در سال 91 هم ضرب شده باشد.
 
این در حالی است که خرید این سکه ها با قیمت پائین تر از عرف معمول و نرخ روز توسط فعالان بازار سکه و طلا و صرافی های تحت پوشش و دارای مجوز، کاری غیرقانونی است.
 
بانک مرکزی بارها اعلام کرده است که هیچ تفاوتی بین عیار و وزن سکه های تاریخ قدیمی تر با تاریخ های جدیدتر وجود ندارد. البته نباید این موضوع را از یاد برد که اکثر سکه هایی که هم اکنون در بازار خرید و فروش می شود سکه هایی با تاریخ 86 است و سکه هایی با تاریخ های قدیمی تر کمتر شده است.
 
با اقدام جدید بانک مرکزی دیگر سال ضرب سکه ها در تعیین قیمت سکه ها ملاک و تصمیمات شخصی و اعمال سلایق در آنها دخیل نخواهد بود.
 
 در عین حال بانک مرکزی با ضرب سکه های گرمی و ورود آنها از اواخر سال 89 به بازار بدون تاریخ و با پلمب این بانک قصد داشت که موضوع خرید ارزان تر سکه هایی با تاریخ قدیمی تر را کمی التیام ببخشد و ساماندهی در بازار سکه را آغاز کند.
 
همچنین این بانک اعلام کرده بود که قصد دارد از این پس سکه های ضرب شده را با پلمب بانک مرکزی وارد بازار کند که البته به جز سکه های گرمی این موضوع در سایر سکه ها تحقق نیافته است.
 
در حال حاضر تعداد کمی از سکه فروشان قدیمی و شناخته شده در بازار سکه ها را هولوگرام خود می فروشند و برخی دیگر نیز به دنبال این هستند که بتوانند مجوز انجام این کار را داشته باشند و سکه را در بسته بندی های مخصوص خود وارد بازار کنند.
 
ناگفته نماند ابتکار عمل در اعمال قیمت های سلیقه ای برای سکه هایی با تاریخ قدیمی تر مثلا سال 84 توسط صرافی ها از سال 86 آغاز شده بود و با وجود اطلاعیه ها و هشدارهای متعدد بانک مرکزی و اتحادیه طلا و جواهر این روند هنوز هم ادامه دارد.
 
بانک مرکزی و اتحادیه طلا و جواهر بارها اعلام کرده اند که سال ضرب سکه تاثیری بر روی تعیین قیمت آن ندارد و کلیه صرافی ها و واحدهایی که به خرید و فروش سکه مبادرت می ورزند، ملزم به خرید سکه حتی سکه های زیر سال 84 به قیمت روز هستند.
 
محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی در این رابطه به مهر گفته است: بارها اعلام کرده ایم که بحث تاریخ از خرید و فروش سکه ها حذف شده است و هیچ تفاوت قیمتی برای سکه ها با توجه به تاریخ آنها وجود ندارد.
 
وی با اشاره به اینکه این قبیل موضوعات یعنی سال ضرب سکه در بازار مطرح شده است،‏ تصریح کرده است: تعیین قیمت متفاوت از قیمت واقعی سکه ها و قیمت گذاری بر روی سکه های با تاریخ پائین تر از نظر بانک مرکزی اصولی نیست.
 
بهمنی در بیان دلایل این امر اظهارداشته است:‌ گرم تمامی سکه ها یکسان است و عیار آنها نیز تفاوتی با یکدیگر ندارد. همچنین بانک مرکزی اعلام کرده است که مردم در صورت مشاهده اینگونه تخلفات مراتب را اطلاع دهند، در عین حال عنوان کرده بود که این موضوع به شدت رسیدگی می شود، اما برخی از خریداران سکه مطرح می کنند که باید ابزار نظارتی قوی تری نسبت به حل این مشکل وجود داشته باشد.
 
به هر حال ساماندهی بازار سکه با توجه به اهمیت و نقش مهم این کالا در تبادلات اقتصادی و مردم بر عهده بانک مرکزی است.
 
یکهموطن
۱۳۹۴-۰۶-۱۹ ۲۰:۱۹:۱۹
باسلام چرا برای جلوگیری وسود جوییهایی که میگویید این قبیل سکه ها چه نقره وطلا را از طریق تمامی بانکها انهم هم زمان به مقدار کافی در دسترس عموم قرار نمی دهید تا یک عده نتوانند همه را بنفع خود جمع کنند تا بعدا سود هنگفتی نصیب یک عده گردد با تشکر درضمن ممکن است هرکی به اندازه توان خود خرید کند. (3177966) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.