نظر منتشر شده
۷۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 222404
قرارداد 20 ‌میلیاردی تهاتر نفتي تهران و مسكو؛
تشديد درگيری آمريكا و روسيه بر سر ايران
بخش داخلی الف، 23 فروردین 93
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۲۰
نزدیکی تهران و مسکو، تبدیل به کابوسی برای واشنگتن شده است. این تحلیلی است که نشریه دیلی بیست ارائه کرده و نشانه‌اش را افزایش نگرانی‌ها از قرارداد نفتی ایران و روسیه دانسته‌ است؛ همان قراردادی که وزیر نفت کشورمان دو روز قبل حاضر به تائید آن نشد ولي تکذیبش هم نکرد.

اما مدير عامل شرك ملي نفت موضع گيري آشكارتري در اين باره داشت. رکن الدین جوادی با بیان این که آماده فروش نفت خام به شرکت های خارجی در بورس انرژی هستیم، گفت: مذاکرات ایران و روسیه برای تهاتر ۲۰ میلیارد دلاری نفت به صورت جدی جریان دارد.

اين در حالي است كه رویترز هم در گزارشی اعلام کرد: روسیه تمام اسناد مربوط به این توافق نامه را آماده کرده است. طبق گزارش رويترز نهایی شدن این قرارداد در انتظار توافق دو طرف در خصوص قیمت نفت است که در حال حاضر حدود صد دلار در هر بشکه معامله می‌شود. اگر این توافق‌نامه نهایی شود براساس آن روسیه روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت ایران را در ازای تجهیزات و کالاها خریداری خواهد کرد.

در واکنش به احتمال انعقاد این قرارداد، جان کری، وزیر خارجه آمریکا، گفته است، اگر روسیه و ایران به تلاش خود برای امضای این قرارداد ادامه دهند، واشنگتن تحریم هایی را اعمال خواهد کرد.

ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، هم فورا به این گزارش واکنش نشان داد و گفت:‌ ما به طور شفاف نگرانی‌هایمان را به هر دو طرف اعلام کرده‌ایم که اگر این توافق نامه پیشرفتی داشته باشد نگرانی‌های جدی را برخواهد انگیخت وی افزود: چنین توافقی برخلاف مفاد توافق نامه حاصل شده بین ایران و گروه شش قدرت جهانی در ماه نوامبر است. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: این توافق نامه می تواند تحریم های آمریکا را علیه افراد و شرکت‌های حاضر در این توافق به همراه داشته باشد.

همچنين ‹‹جک لو»، وزیر دارایی آمریکا، پنجشنبه در گفت‌وگو با همتای روس خود، ضمن اظهار نگرانی شدید از گزارش‌های مربوط به احتمال بستن قراردادی تحت عنوان نفت -دربرابر- کالا میان روسیه و ایران گفت اخذ چنین قراردادی ناقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران محسوب می‌شود. آنتوان سیلوانف، وزیر دارایی روسیه در واکنش به این هشدار گفته که «هر‌گونه قرارداد نفتی بین ایران و روسیه بر اساس مقررات سازمان ملل‌متحد و با در نظر گرفتن تحریم‌های این سازمان علیه ایران تنظیم خواهد شد نه مطابق تحریم‌های آمریکا ››.

سرگئي ريابكوف، معاون وزيرخارجه روسيه، نيز تاکید کرد که این برخورد تنها با هدف مانع تراشی تصنعی در مسیر توسعه روابط روسیه با ایران صورت می‌گیرد. ريابكوف در ادامه گفت كه قبلا هم چنين هشدارهايي را از سوي همتايان آمريكايي خود شنيده و هميشه در اين رابطه توضيحات لازم را ارائه داده است. به اعتقاد وي «روابط دوجانبه اقتصادي روسيه به كشورهاي ثالث مربوط نبوده و كاملا در چارچوب تعهدات بين‌المللي است››

اين در حالي است كه ‹‹آژانس بین‌المللی انرژی»، روز گذشته گزارش داد که «صادرات نفت خام ایران برای سومین ماه متوالی بالاتر از صادرات ماهانه در سال ۲۰۱۳ (حدود یک‌میلیون بشکه در روز) بوده» همچنین طبق گزارش ماه مارس (اسفند و فروردین) آژانس بین‌المللی انرژی، صادرات نفت ایران در ماه فوریه (بهمن و اسفند) با افزایش قابل توجه نسبت به ماه گذشته، به یک‌میلیون‌و۴۰۰‌هزار بشکه در روز رسیده است.

بنا به گزارش تازه آژانس، خرید نفت ایران توسط هند بیشترین رشد را داشته است و با افزایش ۷۰ هزار بشکه ای در روز به ۳۳۵ هزار بشکه در روز در ماه گذشته رسیده است. روزنامه فایننشیال تایمز نوشته است که این افزایش صادرات نفت خام می تواند به این معنی باشد که ایران درحال فروش نفت بالاتر از میزانی است که تحریم های اتحادیه اروپا و ایالات متحده هدف گرفته بود و این یعنی سقوط اعتبار تحریم ها علیه کشورمان.

اما تمام نگرانی های غرب از نزدیکی تهران و مسکو، مربوط به پیامدهای اقتصادی قرارداد نفتی ۲۰ میلیارد دلاری نیست و احتمال معاملات تسلیحاتی دو طرف نیز کاخ سفید را به تب وتاب انداخته است. سرگردانی آمریکا از گسترش مناسبات دیپلماتیک تهران با روسیه وقتی بیشتر شد که رویترز به نقل از یک مقام آگاه این گمانه را مطرح کرد که تهران در میان کالاهایی که در ازای فروش نفت از مسکو دریافت می کند، سهمی از تولیدات نظامی روسیه نیز خواهد داشت.

در نهايت اينكه به نظر يم رسد مانور بر سر اين قرارداد به ايران كمك مي‌كند تا از فشار تحريم‌ها رهايي پيدا كرده و نتايج مذاكرات پيش روي ميان ايران و غرب را دستخوش تحولي مثبت كند. به خصوص اگر به اين نكته توجه كنيم طبق گزارش لس آنجلس تايمز كه چند روز پيش منتشر شد بعد از گذشت بیش از چهار ماه از توافق ژنو، گره چندانی از اقتصاد ايران باز نشده است. طبق نوشته اين نشريه آقای روحانی این توافق موقت را پیروزی بزرگی برای ایران توصیف کرد، بدین معنا که «هجوم» سرمایه گذاری های خارجی را در پی خواهد داشت اما در حالی که هیئت های اجرایی تجارت خارجی به ایران سرازیر شده اند، معاملات زیادی انجام نشده است. بیشتر تحریم ها به قوت خود باقی هستند و شرکت های بین المللی نمی خواهند با اقدامات سریع، خود را در برابر تنبیهات شدید امریکا و اروپا قرار دهند.
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۰۹:۲۲:۲۷
خلاصه حرف اینها به ایران و روسیه این است که نمیتوانید از ما بابت فروش نفت و گاز خود هر سال چند صد میلیارد دلار درآمد داشته باشید و آن درآمد را برای رقابت و تحت فشار قرار دادن ما و دوستانمان استفاده کنید، روسیه با زرنگی تا به حال اقتصاد را از رقابت خود با غرب خارج کرده بود، ولی‌ تاکید روسیه ٔبر حمایت از اسد باعث شد که غرب در اوکراین روسیه را تحت فشار قرار دهد که با اشتباه پوتین و دخالت در کریمه بهترین فرصت برای تحریم روسیه فراهم آمد که هر چه پوتین ٔبر مواضع خود پا فشاری بیشتری کند در صحنه اقتصاد و صادرات نفت و گاز خود صدمه و خسارت بیشتری خواهد دید، همان اشتباهی‌ که دولت ایران در سال‌های گذشته و به خصوص ۸ سال گذشته کرد و به آنها بهانه کافی‌ برای فشار به ایران داد. بالاخره موازنه قدرت جهانی‌ یعنی‌ همین که روسیه هم در نهیات در برابر غرب نمیتواند قدرت مانور چندانی داشته باشد. (2073587) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۲۳:۳۸
تحلیل عاقلانه ای نیست اگر قرار بود در مقابل قدرت های زور گو کرنش کنیم انقلاب نمیکردیم نگاهی به کشورهایی مثل پاکستان وافغانستان بکنید عراق راببینید قدر استقلال را بدانید وتحلیل ابکی نکنید (2073856) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۲:۵۴:۱۴
دوست عزیز
ایران اگر همین نفت را نداشت. الان ما آیینه عبرت پاکستان و افغانستان بودیم ...!! (2076476) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۴۵:۵۹
غرب محتاج گازه
روسیه و ایران بزرگترین دارندگان گاز فقط تا زمستان صبر کن و شکستن تحریم رو ببین (2073915) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۹:۲۴:۵۱
باور کن اونا همین الان فکر همه چیو کردن و راه حلشم پیدا کردن. همه که ما نیستیم (2075102) (alef-10)
 
دایی سعید
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۹:۳۹:۴۴
مگر شعار سر در ورودی وزارت خارجه نه شرقی ونه غربی نیست؟ چه راحت خیانتهای روسیه را به ایران در جریان ملی شدن صنعت نفت فراموش کردیم لعنت بر این دنیای بی رحم سیاست که خوب وبدبودن کشورها را تمایل سیاسیون رقم میزند وملت تماشاگر است... (2075136) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۵:۰۰:۴۱
زمستان 6 ماه دیگه هست
تازه الان 2009 نیست
دولتهای اروپایی برای 180 روز انرژی ذخیره دارن (2075753) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۲:۲۲:۱۹
قابل توجه آقایانی که بیهوده به فکر آمریکای لاتین و جزایر قمر و... بودند.

آقایان اختلاف انداختن بین قدرت‌ها را از دکتر روحانی یاد بگیرید. (2074021) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۲:۳۹:۲۱
مطمئنی این ها کار دکتر روحانی هستند ! یک خورده بیشتر فکر کن ! (2074064) (alef-10)
 
SAEED
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۳:۳۷:۱۳
مگر روحانی زبانم لال منافق است که بین این و آن تفرقه بیدازد!؟
آقای ظریف هم تا جایی که یادم است در اظهار نظری کاملا خنثی درباره کریمه دو طرف را به خویشتن داری دعوت کرد! (2074242) (alef-10)
 
556
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۳:۴۳:۲۹
پس برگزار کننده رفراندوم تو کریمه جناب دکتر روحانی بودن.جالبه (2074264) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۶:۰۱:۱۳
احسند.

واقعا چرا بعضی ها متوجه نمی شن؟؟

نمونه اش همین چرخش زمین به دور خودش و نو شدن سال هم از تدبیر آقای روحانی هست، نمی دونم چرا بعضی ها نمی فهمن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2074643) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۶:۱۸:۵۶
این ربطی به هوش روحانی تداره.چند سالیه که ایران پیشنهاد داده اما روسیه جلو نیومد. الان هم بخاطر قضیه اوکراین روسیه داره جنگ روانی راه میتدازه (2074692) (alef-10)
 
میهن دوست
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۲۱:۰۳:۴۸
به نام خدا
اختلاف انداختن بین قدرت ها!
یعنی اینکه کریمه از اوکراین جدا شد تدبیر دولت بود!؟ رای شما محترم. اما لطفا اندکی اندیشیدن هم بیاموزید. نفوذ ایران در آمریکای لاتین کابوس آمریکا بود. فراموش نکنید نا آرامیهای ونزوئلا چند ماه پس از روی کار آمدن دولت جدید و طبق معمول با برنامه رسانه ای صدا و سیما آغاز شد. جناب روحانی در سازمان ملل با نخست وزیر جزایر قمر هم دیدار کرد اما با برزیل و ونزوئلا نه..اگر برای آمریکا مهم نبود سرمایه خود را بیهوده در ونزوئلا هدر نمی داد. چاوز کسی بود که دست آمریکا را از نفت کشورش کوتاه کرد. مادورو هم دنباله رو اوست. (2075278) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۹:۴۵:۴۰
شب به خیر توافق نامه ژنو هم کار دکتر روحانیه 2/4 میلیارد دلار که نمی تونیم برداشت کنیم کار دکتر روحانیه روادید ندادن به آقای ابوطالبی هم کار دکتر روحانیه سبد کالا هم کار دکتر روحانیه (2075968) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۳:۵۲:۲۰
تحلیلی با اطلاعات ناکافی و بطور صریحتر شبیه رادیو ضبط هرچی ب خوردتون دادن بدون هیچ پردازشی تکرار کردید واقعیت مطلب اینه ک اون نظم نوین جهانی ک چند سال غرب براش بال بال زد و خیلی پروژه های دیگه مثل کاهش جمعیت برای کنترل بهتر با ترویج همجنسگرایی و... هیچکدوم ب نتیجه نرسید و باید گفت الان جنگ سرد ایرن و امریکاس (2074291) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۳:۵۹:۲۴
تا حالا جنس های بنجل چینی بود و حالا نوبت آشغال های روسی و توپولف شده !! (2074320) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۰۰:۰۳:۲۶
سلام هموطن عزیز. من روسیه زندگی کرده ام. از نظر مواد غذایی مانند غلات و فراورده های گوشتی و غذای دریایی و دارو از استاندارد بالایی برخوردارند. ورود این سری مواد برای سلامتی مردو ما لازم است (2084439) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۴:۲۰:۲۰
در تحلیل شما فقط جمله‌بندی شما هست که جالب و تکنیکال هست (البته اون هم نه چندان) اما خوب تحلیل بسیار ضعیف و بر پایه اطلاعات ناقص و سطحی است. اینرو بدونید که آقای پوتین خبره سیاست بین‌الملل هست و مشاورانی دارن که احتمالا دو برابر سن شما هست که در سیاست هستند. پس انقدر مطلق صحیت کردن در سیاست بین‌الملل کاملا اشتباه و توخالی هست. بزرگترین تحلیلگران همیشه یک احتمالا یا احتمال بسیار زیاد اول تحلیل‌هاشون میارن مگر اینکه اطلاعات موثقی درباره موضوع مورد بحث داشته باشند که قطعا شما اطلاعات موثقی در این مورد ندارید. (2074378) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۲۱:۴۷:۱۹
دوست عزیز، با تشکر از بذل توجه شما، اما ٔبر خلاف نظر شما، منطق سیاست در دنیا بسیار ساده تر آن چیزی است که بعضی‌ها فکر میکنند و آن را مملو از توطئه و دسیسه می‌دانند، بله ، آقای پوتین دارای استعداد سرشاری در حفظ منافع ملی‌ روسیه هست ولی‌ فراموش نکنید که طرف مقابل هم علاوه ٔبر اینکه در عرضه‌های سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی‌ به مراتب از روسیه جلو تر است، داری هزاران هزار متخصص به معنی‌ واقعا کلمه در سیاست خرجی و هزاران اتاق فکر و صدها دانشگاه که تخصص آنها تحدید و مقبله با خط شوروی در جنگ سرد است می‌باشد، نتیجه این است که آقای پوتین با ایران و یا عراق طرف نیست که بتواند معجزه کند، و نتیجه اینکه حالا فقط در عرض ۲ ماه از گذاشت بحران اوکراین، میزان رشد اقتصادی روسیه به سرعت به صفر رسیده، میزان ارزش روبل تا ۲۰ درصد کهأس یافته، و وزیر اقتصاد روسیه از خروج ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه اعلام خطر کرده و تازه این آغاز آن است، همانطور که تحریمهای نفتی‌ علیه ایران دو سال پیش شروع شد، و در ماه‌های اول همه از بی‌ اثر بودن آن صحبت میکردند ولی‌ حالا همه از زلزله ۸ ریشتری و خکبردی از تخریبهی گسترده اقتصادی صحبت میکنند و ۱۰ سال زمان نیاز دارند که تازه به شرائط ۱۳۸۴ ٔبر گردند، روسیه هم همین راه را برایش گذاشتند و ایران در صورت نزدیکی‌ با روسیه در حال حاضر، چند سال دیگر باید هزینه‌های بسیار بسیار بیشتری را برای عادی سازی رابطه خود با ۹۵ درصد اقتصاد جهانی بدهد. (2075367) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۵:۱۸:۴۶
یعنی روسیه ا به تاتارها می داد تا اوباما خوشحال نشود دور نیست زمانیکه پرچک سه رنگ روسیه - آبی سفید قرمز - را در آلاسکا ببینیدترکیه هم بزودی از درون می پاشد (2074530) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۰۹:۱۷:۰۳
شاید هم اصرار غرب بر تحریم همه مخالفان به نوعی باعث تحریم خودش شود (2078487) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۰۹:۲۶:۵۶
روسیه از هر راهی‌ برای امتیاز گیری از غرب و آمریکا دارد استفاده میکند و یکی‌ از دم دست‌ترین راه‌ها استفاده از برگ ایران است و به محض اینکه از این راه به نتیجه لازم رسید مانند س-۳۰۰ یا نیروگاه اتمی‌ بوشهر با بهانه‌ای خود را کنار می‌کشد و ایران میماند و ٔبر چسب به هم زدن توافق با ۵+۱. آزموده را آزمودن خطا است. (2073595) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۰۸:۲۷
امیدوارم الان بیشتر دستتون بیاد که ظریف چه توافق نامه ی ضعیفی رو امضا کرده که توش ما حتا برای فروش نفت خودمون باید از امریکا هم اجازه بگیریم (2073828) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۵:۳۱:۲۹
مثل اینکه یادتون رفته روسیه وقتی منافع داشته 4 قعطنامه بر علیه ایران امضا کرده! (2074559) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۲۳:۰۰:۱۳
مگه قبل از ظريف همين يه ذره را مي فروختيم؟ (2075507) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۲۳:۰۷:۲۷
من مخالف ارتباط با دنياي خارج نيستم ولي اگه مي خواهيم به پيشرفت و آرامش برسيم بايد مديريت داخلي را قوي كنيم و جلوي فساد و رانت را گرفت. اونوقت بيش از 70درصد مشكلات حلند و باقي مشكلات هم قطعا با روسيه به دست نخواهد اومد (2075521) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۲۳:۱۶:۳۷
مثل اینکه ظریف می خواسته بره سوپری که بهش بگیم اینوبگیر یا نگیر. این حداکثر چیزی که می شد گرفت هست البته شاید به ضرر خیلی ها بشه مثل دوستان بابک زنجانی ولی باید توجه داشت اگر سران ارشد نظام راضی نبودند امضا نمی شد. (2075535) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۰۹:۲۵
اگر دولت قبلی این کار را می کرد به بی تدبیری و .... متهم می شد
خصوصا اگر کاری شبیه معرفی نماینده ایران در سازمان ملل را انجام و اسرار کنونی را داشت از طرف ..... به عدم فهم جامعه جهانی - بی تدبیری- .... متهم می شد
حالا چی شده که این دولت تدبیر هم همان روش ها در یش گرفته است
تازه فهمیدن حرف با عمل متفاوت است و جامعه جهانی جای زور و زورگویی است و مشت چودنی زیر دستکش فولادی است (2073830) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۳۳:۱۴
اصلا توافق با 5+1 درباره تعلیق برخی فعالیت ها و رفع بعضی تحریم هاست، آمریکا غلط کرده که در مورد روابط جدید تجاری ما اظهار نظر می کنه، این فضولی ها نتیجه دیپلماسی مسخره لبخنده.

فقط منتظر باشید و نتیجه توافق جامع شون رو هم ببینید البته شایدم اون موقع بگن تقصیر احمدی نژاد بوده که توافق نتیجه ای نداشته!!!! (2073879) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۶:۰۱:۲۷
تحریم ها قبل از توافق ژنو وضع شدند مثل اینکه شما بدجوری قاطی کردین (2074644) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۲۳:۲۰:۵۷
قبلاً که لبخند نمی زدید دلار استکبار جهانی داشت چهار نعل می رفت بالا تمام بی احترامی هایی که الان می کنن چند برابرشو می کردن و حتی افتخار هم می کردید به اون . (2075542) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۲:۵۴:۴۱
پس تنها راه درست همین حرف منطقیه که بامیددگران نتوان نشست البته که باید تبادل و تهاتر زیرکانه داشت اماجزبه سختکوشی و هوشمندی خودمان بکسی نباید دل بست چه غرب چه شرق- چه زمان محمود چه دوران حسن (2074103) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۲:۵۹:۳۰
درسته ولی این کار ایران به معنای به هم زدن توافق نیست.
ایران کاملا هوشمندانه میتونه از این برگ برای پیشبرد مذاکرات استفاده کنه (2074119) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۰۹:۳۲:۱۳
در سال ۲۰۱۳ چین به آمریکا ۵۰۰ میلیارد دلار صادرات مستقیم داشته که با صادرات غیر مستقیم از طریق هنگ کنگ و سنگاپور به حدود ۶۰۰ میلیارد دلار و بیشتر میرسه، در همین سال واردات چین از آمریکا فقط ۱۰۰ میلیارد دلار بوده، یعنی‌ در یک سال چین ۵۰۰ میلیارد دلار ثروت از آمریکا به دست آورده یعنی‌ ۱۰ برابر کّل صادرات نفت ایران در سال ۲۰۱۳!.. حالا شما چه تور انتظار دارید که بازار آمریکا را به خاطر روسیه یا ایران از دست به دهد، پوتین با تمام زرنگی به همان راهی‌ داره سقوط میکنه که مدیر جهانی‌ در ۸ سال گذشته رفت، کشوری که فقط نفت و گاز میتواند صادر کند، شانس چندانی برای تاثیر گذاری ٔبر اقتصاد دنیا ندارد فقط خود را روز به روز عقب می‌‌اندازد. (2073604) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۳۴:۵۰
اون مدیریت جهانی اتفاقا خیلی موازنه های قدرت رو بهم زد، اما این خیانت فتنه گران بود که کشور رو از درون ضعیف کرد و خب دشمن هم مسلما با تمام قوا جلو میاد. (2073882) (alef-13)
 
باران
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۴۷:۴۴
روسيه می تواند انواع توپول اف ، کاتيوشا ، کلاشينکف ، ميگ ، سوخو و
هزاران نوع تجهيزات بشر دوستانه (کشتار جمعی ) صادر نمايد!! (2073919) (alef-13)
 
انصافی
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۴:۵۳:۲۴
بزرگترین صادر کننده سلاح آمریکاست. (2074469) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۵:۲۰:۵۳
اخوان المسلمین شما هم تروریست پرورش میده بازهم پوتین (2074535) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۵:۲۰:۰۶
ثروت نه اوراق قرضه ای که پشیزی نمی ارزه (2074532) (alef-10)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۰۹:۳۸:۴۹
بنظر من نگاه روسیه به ایران به عنوان شریکی مطمئن و استراتژیک بعد از تحولات اوکراین مثبت بوده و سعی در گسترش و تعمیق این روابط را دارد و این بدین معناست که وقتی جمهوریهای تازه استقلال یافته منفک شده از شوروی سابق به راحتی به دامان غرب پناه می برند اینجا تنها ایران است که در منطقه مقابل غربیان تمام قد ایستاده و اکنون که کار روسیه به تقابل لفظی شدید با غرب و تهدید آنان به تحریم روسیه کشیده روسیه به ایران به عنوان همسایه ای در جهت منافع خود می نگرد . (2073618) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۱۸:۳۱
يعني از مستعمره هاي خود نااميد شده و مي خواهد ايران را جايگزين آنها كند ؟
حتما"‌ا فردا بايد به پوتين بگوييم "برادر بزرگ"

هرچند بايد اين سوال را مطرح كرد كه چرا جمهوري هاي تازه استقلال يافته به دامن غرب پناهنده مي شوند ، يعني چرا استعنار غرب را به استعمار روسيه ترجيح مي دهند (2073847) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۳۴:۱۱
زهی خیال باطل! (2073881) (alef-13)
 
1360
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۰۹:۴۲:۱۴
دیپلماسی ایران نباید دنباله رو باشه باید مستقل عمل کنه روسیه در اینده به علت گرفتن کریمه در دنیا منزوی تر خواهد شد مثل اسراییل ولی میشه از شکاف اختلاف بین روسیه و غرب استفاده کرد (2073629) (alef-13)
 
سلیمپور
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۰۹:۴۳:۰۴
​پس, باینترتیب دیری نخواهد پایید که مذاکرات ١+٥ بنفع ما به ٢+٤ تغییر ماهیت بده. (2073633) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۳۶:۱۶
عزیزم این مزاکرات هیچ نتیجه قابل لمسی نخواهد داشت، حالا بشین و تماشا کن (2073885) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۲۰:۵۱:۱۰
گل گفتي داش من .اگه بشه چي ميشه اون موقع ما هم عددي ميشيم تو اين دنياي فاني (2075253) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۰۹:۴۳:۵۹
قرارداد تهاتر 20 میلیارد دلار نفت ایران با کالاهای بنجل روسی. ترکمانچای 2 (2073637) (alef-13)
 
کالا
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۴:۰۵:۴۰
اتفاقن تو صنایع محصولات روسی از بادوام ترین برندهان (2074340) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۵:۲۲:۲۹
دلت می خواهد نفت تو میدان مشترک بمونه واعراب برداشت کنند وهزینه داعش را بدهند لااقل دلمون خوش که تروریست هایی که سر بازمون را شهید کردند سهمی از اون نفت ندارند (2074541) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۹:۲۶:۵۷
ترکمنچای 5 نه 2 (2075107) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۲:۲۵:۵۱
بابا اینجوری که شما میشمرید این ترکمنچای 83 شده نه 2
شماها بر اساس اطلاعات اندک خودتون چرا تحلیل های مسخره ارائه میدید وایسید ببینید واکنش ظرف مقابل در برابر حرفهای روسها چیه بعد تحلیل کنید
مشکل تیم مشاوره احمدی نژاد هم همین بود که فکر میکرد اگر کمی تامل کنه امکان داره بازی رو ببازه و همیشه تصمیم های اشتباه سیاسی میگرفت (2075723) (alef-10)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۰:۴۶:۲۷
روسیه در معاملات با ایران ثابت کرده که شریک قابل اعتمادی نیست. اگر روسیه به تعهدات خود در بوشهر و دیگر مراکز هسته ایی با سرعت و در سررسید قرارداد عمل میکرد یا شاید در دادن اس 300 به تعهدات خود عمل میکرد امروز وضع تحریمها این چنین نبود. البته امریکا و غرب هم شرکای قابل اعتمادی نیستند. این اساس سیاست است که بیشترین سود را حاصل کنید و کمترین امتیاز را بدهید. پیوسته باید با اتکا به داخل نسبت به کسب قدرت تجاری و تولیدی با دنیا تعامل کرد.چین در این مورد مثال کاملی است. قدرت تولید چین و قیمت فروش کالا ها، حتی کشور هایی که با چین مشکل سیاسی دارند را هم وادار به توسعه بازرگانی کرده و امروز این چین است که از تولیدات خود به عنوان ابزار سیاسی در پیشبرد نظرات خود استفاده میکند. تنها نقطه قوت فعلی ایران نفت است که انهم به دلیل عدم توسعه و فرسودگی تجهیزات و عدم نوسازی در دهه های گذشته، به مرور مشتریان قدرتمند خود را از دست داده و بیشتر مشتریان باقی مانده هم در کنار ایران از کشورهای دیگر هم خرید میکنند و ایران تامین کننده بخش کوچکی از احتیاجات انهاست و این قدرت چانه زنی ایران را کاهش داده است . این درست همان بلایی است که در مدل کوچکتر بر سر صنایع کفش ملی امد. داخل کشور هم هر گروهی از مشکلات موجود سو استفاده کرده و ساز خودش را میزند. غافل از این که عامه مردم همه گروهها را زیر پرچم اسلام میبینند و این خود این اقایان بودند که در هر زمانی یکی از این گروهها در راس کار بود و همگی در قرار گرفتن کشور در وضع کنونی مقصرند یکی کمتر و یکی بیشتر. امروز هم راهی به جز برگشت به داخل و اتخاذ راه درست اقتصادی و کوتاه کردن دست سود جویان از بیت المال، در جهت قدرت بخشیدن به اقتصاد و قوی نمودن کشور، برای پیدا کردن قدرت سیاسی و تعامل صحیح با دنیا نداریم. (2073780) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۰۷:۴۷
من معتثقدم دولت ایران اگر یه کم سیاست داسته باشه نهایت استفاده رو می تونه از این اختلاف ببره حالا ایران می تونه به آمریکا شروط بذاره که اگه شما تحریم ها رو لغو نکنید مه با روسیه همکاری خواهیم کرد اون وقت آمریکا مجبور میشه تا حدودی عقب نشینی کنه البته ایران می تونه با اجرای سیاستهای خاص هر دو طرف رو راضی نگه داره (2073825) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۳۹:۱۶
عزیزم آمریکا ابر قدرته و تا وقتی نوکرش نشی دست از سرت بر نمی داره، فکر کردی بچه هست که گولش بزنن!!

اونها پشت هر تصمیمشون 10 تا اتاق فکر داره کار می کنه، البته اینکه می بینیم بعضی جاها شکست می خورن هم دلیلش تنها خواست خداست. (2073892) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۲:۴۶:۵۸
اشکال عده ای این است که خدا را رها کرده سراغ کدخدا را می گیرند !!! (2074085) (alef-10)
 
آشنا
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۷:۰۹:۴۵
امیدوارم شکست سیاسیشون هم در سایه خواست خدا رقم بخوره (2074794) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۲۳:۲۵:۵۱
یعنی فقط تو دنیا آمریکا نوکر می خواد رفتار روسیه مثل ارباب نیست. میگه حق نداری بخاطر عدم تحویل اس 300 شکایت کنی. (2075547) (alef-10)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۲:۱۹:۲۲
اقا خلیل عزیز، اگر دولت ایران یه کم سیاست داشت،امروز وضع کشور این طور نبودامریکا و روسیه هر دو ابر قدرتند و ما را مثل توپ به هم پاس میدهند و فقط فکر منافع خود هستند. پشت پرده با هم مشکلی ندارند. مگر انکه دولت نفت را به نصف قیمت یا کالاهای روسی را به دوبرابر قیمت بخرد و این نتیجه ایی غیر از تورم ندارد. (2074014) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۱۵:۳۷
اولا"‌كه به فرموده حضرت امام ، سياست ما بايد "مه شرقي نه غربي" باشد .

دوما"‌ كه آيا تجربه نا موفق انحصار چين در بازار ايران كه البته جلوي راي مثبت چين به قطعنامه هاي شوراي امنيت را نگرفت براي ما بس نبود ؟ با توجه به اينكه كيفيت كالاهاي روسي از چيني ها هم پايين تر است و آنها سلاح هاي استراتژيك هم به ايران نخواهند فروخت .
البته اين سوال هم مطرح مي شود كه مگر ما مدعي خودكفايي در زمينه توليد سلاح نيستيم ؟ پس چرا بايد به كشوري كه اشغالگر بخش هاي بزرگي از خاك ايران بوده ، در جنگ به عراق كمك كرده و با بدقولي ساخت نيروگاه بوشهر را سالها به تاخير انداخته است اعتماد كنيم ؟ آنهم روسهايي كه سمبل عهد شكني هستند . (2073841) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۲۲:۱۳
ما انقلاب نکردیم که به جای آمریکا به روسیه وابسته باشیم. قرار بود استقلال داشته باشیم. الان که همه دارن روسیه رو تحریم میکنن روسیه داره از ما استفاده ی ابزاری میکنه. (2073854) (alef-10)
 
عرفان
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۴۷:۳۹
عزیز برادر مسئولان کشور ما مانند همیشه این فرصت را از دست خواهند داد آنان همواره بریک سری شعار خاص تاکید می کنند و آنرا سرلوحه برنامه های خود قرار می دهند بگذریم که منفعت عده ای هم در همین شعارها و برنامه ها نهفته است.
به نظر من برعکس این مورد صحیح می باشد یعنی روسیه سعی خواهد کرد ابتدا ایران را به دشمنی با غرب تحریک کند و در موقع مناسب ،مانند همیشه،پشت ایران را خالی کند.
اگر هم چنین نکرد و به اصطلاح در دوستی خود ثابت قدم بود باز نباید خوشحال و شادمان شد چرا که کشورهای ویران اروپای شرقی و کره شمالی و کوبا همه و همه نتیجه اتحاد و دوستی با روسیه است.
اما حکایت مردم روسیه و حمایت آنان از پوتین به احتمالا" دیری نخواهد پایید سال گذشته که البته با هزار مصیبت به دبی رفتم دیدم که روسهایی که تا حدود 10 سال پیش برای مشاغل پست و گاه شنیع به دبی می آمدند در آن هنگام در فروشگاههای مارک دبی در حال خریدهای آنچنانی بودند. با تحریم های غرب و ادامه آن در میان مدت وضعیت روسیه به روال سابق برخواهد گشت مگر آنکه این کشور در جایی به غرب امتیاز ویژه ای اعطا کند. (2073918) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۲:۲۴:۰۵
جناب اقایی که معتقد هستید به این نوع فکر. اینو بدونید که سیاست روسیه وامریکا زرنگ تر از اینهاست (2074025) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۲:۳۸:۴۱
قطع صدور گاز به اروپا از طرف روسیه نشان میدهد که روسها شریک سیاسی و اقتصادی قابل اعتمادی نیستند (2074062) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۳:۴۵:۲۳
استفاده از فرصت به وجود آمده خیلی خوب و شرط عقله.اما فراموش نکنیم که از روس ها نامردتر نداریم!شرکای روسی همیشه باید منتظر پشت پا خوردن از روسیه باشند. (2074270) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۳:۵۹:۰۸
با سلام
گمان می کنم با عقد چنین قراردادهایی سلاح تحریم ها علیه ایران بی تاثیر می شود یا اهمیت خودرا از دست می دهد برای همین است که آمریکا دست و پا می زند تا از انجام آن جلوگیری نماید،امیدوارم مسؤولین محترم این فرصت مهم را ازدست ندهند. (2074319) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۴:۱۱:۲۶
تاریخ ثابت کرده است روس ها خیلی نامرد هستند سی سال ساخت نیروگاه بوشهر طول کشید چرا به نظرم خیلی باید مواظب این روسیه بود. (2074353) (alef-10)
 
کورش
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۶:۰۵:۵۰
خوب این هم بهانه ای دیگر برای حکومت که توافق را بهم بزند. روسیه خود گرفتار تحریمهای شدید خواهد شد. در این بازی، ایران بازنده است. روسیه کثیف را رها کنید و با دنیا سازگار شوید. ملت از گرسنگی هم در حال جان دادن هستند و هم اینکه حمایت خود را از دست می دهند. (2074653) (alef-10)
 
مصطفي
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۶:۱۲:۳۰
فرصت مناسبي براي يك WTO جديد با رياست ايران و روسيه و كشورهاي جهان سوم كه بعضاً دوستدار انقلاب ما هستند فراهم شده كه انشاالله مورد توجه وزارت خارجه قرار گيرد
WTO موجود به خيلي از كشورها اسيب رسانده
خيلي كشورها به اين WTO جديد ميپيوندند (2074676) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۶:۵۵:۰۳
ایران و روسیه دو همسایه با منافع مشترک و دشمنان مشترک هستند باید خیلی بیشتر با هم همکاری کنند (2074760) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۸:۳۴:۵۵
باروسيه بودن يعنى با كره شمالى و كوبا و چند كشور ضعيف هم پيمان بودن است ولى امريكا تقريبا به كل جهان اشراف دارد عقل سليم ميگويد منافع خود را بسنجيم روسيه براى منافع خودش در تنگنا است چگونه منافع ما را ميتواند تامين كند اس ٣٠٠ و نيروگاه بوشهر نيز خصومت روسيه كثيف را بهتر به ما نشان داد (2075006) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۸:۵۶:۲۱
با سلام
مناسب ترين روش براي برخورد با شرايط پيش امده در روابط روس و امريكا اين است كه كاملا مستقل و منصفانه از اين شرايط استفاده شود بدين معني كه مراقب بود نفت ايران به قيمت واقعي جهاني و در ازاي دريافت ضروريات كشور فروخته شود و چند ماه يا چند سال بعد مشخص نشود عجله شده و سرمان كلاه رفته است و با اجناس غير ضروري و بنجول معامله شده از سوي ديگر ايران نشان دهد كه به انچنان اقتدار و استقلالي دست يافته است كه براي عقد هرگونه قراردادي نيازمند كسب اجازه از كشور زياده طلب امريكا نيست. (2075052) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۲۰:۵۹:۵۲
عزيز دل اينا اگه 300 دلار هم بشكه اي نفت صادر كنن -باز وضع ما اينه -هر روز از ديروزمان بدتر ميشيم .بار كچ به منزل نميرسه .10 دلار بشكه برابر 25 ميليون جمعيت سال 59-60 و 100دلار بشكه اي 77 ميليون جمعيت سال 92-93 .حساب بياد دستت نفس . (2075275) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۹:۴۳:۲۲
جرقه های جنگ جهانی سوم. (2075142) (alef-10)
 
سعید محمدی
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۲:۴۴:۱۹
دخالت روسیه در کریمه و اوکراین نه تنها اشتباه نیست بلکه وقتی اروپا و امریکا با گستاخی وعلنی در این کشور دخالت و حمایت میکنند .. کاملا منطقی و بجاست ..روسیه در این کشور پایگاه نظامی داشته و با اوکراین همسایه است و تعداد کثیری از شهروندان انجا روسی تبار و دارای علائق مشترک با مردم روسیه اند ضمن اینکه اوکراین قبلا جزیی از خاک شوروی هم بوده ....بی تفاوتی روسیه با عث لطمات عمیق امنیتی .. نظامی و اقتصادی برایش خواهد بود ... همانطور که لهستان که تحت نفوذش بود الان متحد بزرگ غرب و پایگاه بزرگ نظامی و جاسوسی و امنیتی غرب علیه روسیه شده است است و سامانه های موشکی غرب در انجا منافع روسیه را هدف گرفته است ... تحریم غرب نیز بدلیل گستردگی جغرافیایی و هم مرز بودن روسیه با بسیاری از کشورها ... صنایع و تجهیزات پیشرفته ی اقتصادی و نظامی ... داشتن حق وتو در سازمان ملل ... وجود ذخایرعظیم انرژی و نفت و گاز ..وابستگی شدید اروپا به گاز روسیه و عوامل متعدد دیگر نمیتواند انطور که باعث اشفتگی اقتصادی ایران بود بر روسیه تبعات سنگین داشته باشد .... این درگیری دو ابر قدرت با عث کاهش فشار بین المللی بر اقتصاد و صنعت ایران خواهد شد و اگر ما منافع خودرا صرفا به روسیه گره نزنیم و معقولانه از شرایط بهره برداری کنیم باعث نرمش غرب بنفع ما خواهدبود ... ضمن اینکه باید در نظر داشته باشیم روسیه از قدیم هم هیچگاه همسایه و یا متحد قابل اعتمادی برای ما نبوده و منافع خودرا بر هر مصلحت و قرارداد و پیمانی با ما ترجیح داده است ..... و اگر غرب جای پای با ثباتی در اوکراین پیدا کند یقینا گستاخانه بسیاری از متحدین و کشورهای مستعد برای روی گرداندن از روسیه مثل چچن ..اذربایجان ... و.... را بر علیه روسیه خواهد شوراند و این را سیاستمداران روسیه بخوبی درک کرده اند ..... (2075729) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۹:۵۲:۵۶
اين همون شعار نه شرقي ، نه غربي ديگه؟؟؟ ها؟؟؟ (2075983) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۱۰:۴۶:۵۱
آمریکا واسراییل هر قراردادی بنفع خودشان باشد به آن پایبند هستند ولی هر قرداد بین المللی به ضررشان باشد آنرا قبول نمیکنند. خوب روسیه هم میبند در حال حاضر با ایران همکاری اقتصادی داشته باشد بنفعش هست وآن را انجام میدهند. اگر از اول همه قوانین سازمان امنیت بر مبنای عدالت استوار بود.هیچ کشوری نمیتوانست از آن عدول کند. نه اینکه صدها قطع نامه بر علیه اسراییل صادر شده آمریکا آنرا وتو کرده است و پرونده هسته ای ایران نیز سیاسی وغیر قانونی به سازمان امنیت فرستاده شده است چون روسیه آنرا غیر قانونی امضاء کرده حالا با دادوستد با ایران میخواهد آنرا لغو کند (2076107) (alef-13)
 
حسین حکیمی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۰:۰۳:۵۴
آقای روحانی به جای صادر کردن ارزان قیمت نفت کمی رو اقتصاد مقاومتی کار کنه . اگه به این سمت بریم موفق تر در اقتصاد عمل می کنیم . (2079663) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۹:۳۸:۱۵
با سلام

جنگ هفتاد و دو ملت همه را عذر بنه چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند.


حافظ (2080546) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.