نظر منتشر شده
۳۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 353706
اصل حرف رهبری درباره زبان انگلیسی چه بود؟
بخش تعاملی الف - معين الحق، 27 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۳

اين روزها برخي با تحريف بيانات رهبر معظم انقلاب در مورد زبان انگليسي، مطالب غلطي را در اختيار مردم و رسانه ها قرار مي دهند. مخصوصا برخي چنين القاء مي کنند که ايشان فرموده اند زبان انگليسي تدريس نشود.

ايشان کي فرمودند آموزش زبان انگليسي تعطيل شود؟ لب سخنان ايشان اين بود که: علاوه بر زبان انگليسي زبان هاي ديگر هم آموزش داده شود. چرا بايد منحصرا زبان انگليسي ترويج شود؟ ( به تعبير بنده: اگر مردم دو يا سه زبان خارجي را بلد باشند بهتر است يا چند زبان خارجي را بلد باشند؟ )
خوب است يکبار ديگر به بازخواني سخنان رهبر انقلاب بنشينيم.

متن بيانات امام خامنه اي:

من همین‌جا این حرفی را که گاهی هم گفته‌ام به مسئولین آموزش‌ و پرورش [تکرار می کنم‌]؛ شاید به مسئولین محترم فعلی نگفته باشم امّا قبل ها مکرّر گفته‌ام؛ این اصرار بر ترویج زبان انگلیسی در کشور ما یک کار ناسالم است. بله، زبان خارجی را باید بلد بود امّا زبان خارجی که فقط انگلیسی نیست، زبان علم که فقط انگلیسی نیست. چرا زبانهای دیگر را در مدارس به‌عنوان درس زبان معیّن نمیکنند؟ چه اصراری است؟

این میراث دوران طاغوت است، این میراث دوران پهلوی است.

[مثلاً] زبان اسپانیولی؛ امروز کسانی که به زبان اسپانیولی حرف میزنند کمتر از کسانی نیستند که به زبان انگلیسی حرف میزنند؛ در کشورهای مختلف، در آمریکای لاتین یا در آفریقا کسان زیادی هستند. مثلاً میگویم؛ بنده حالا مروّج [زبان] اسپانیا نیستم که بخواهم برای آنها کار بکنم، امّا مثال دارم میزنم. چرا زبان فرانسه یا زبان آلمانی تعلیم داده نمی شود؟

زبان های کشورهای پیشرفته‌ی شرقی هم زبان بیگانه است، اینها هم زبان علم است.

آقا جان! در کشورهای دیگر به این مسئله توجّه می کنند و جلوی نفوذ و دخالت و توسعه‌ی زبان بیگانه را می گیرند؛ ما حالا از پاپ کاتولیک‌تر شده‌ایم! آمده‌ایم میدان را باز کرده‌ایم و علاوه بر اینکه این زبان را کرده‌ایم زبانِ خارجیِ انحصاریِ مدارسمان، مدام داریم می‌آوریمش [در مقاطع] پایین؛ در دبستان ها و در مهدِکودک‌ها! چرا؟

ما که میخواهیم زبان فارسی را ترویج کنیم، باید یک عالَم خرج کنیم و زحمت بکشیم. [وقتی‌] کرسی زبان را در یک‌جا تعطیل می کنند، باید تماس های دیپلماتیک بگیریم که چرا کرسی زبان را تعطیل کردید. نمی گذارند، اجازه‌ی دانشجو گرفتن نمی دهند، امتیاز نمی دهند، برای اینکه زبان فارسی را یک‌جا می خواهیم ترویج کنیم؛ آن‌وقت ما بیاییم زبان آن ها را خودمان با پول خودمان، با خرج خودمان، با مشکلات خودمان ترویج کنیم.

این عقلائی است؟ من نمیفهمم! این را داخل پرانتز گفتم، برای اینکه همه بدانند، توجّه کنند. [البتّه‌] نمیگویم که فردا برویم زبان انگلیسی را در مدارس تعطیل کنیم؛ نه، حرف من این نیست؛ حرف این است که بدانیم چه‌کار داریم میکنیم؛ بدانیم طرف میخواهد چگونه نسلی در این کشور پرورش بیابد، و با چه خصوصیّاتی.

پ ن۱: ملت دو زبان خارجي بلد باشند بهتر است يا يک زبان خارجي؟

پ ن ۲: زبان خارجي منحصر در زبان انگليسي باشد بهتر است يا اگر ساير زبان ها هم ترويج شود خوب است؟

پ ن۳: ايا انحصاري بودن زبان خارجي در زبان انگليسي از ميراث هاي دوران طاغوت نيست؟

متن کامل سخنان معظم اله در این موضوع
 
کلمات کلیدی : معين الحق
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۱:۵۸:۱۹
1-از دانستن زبان خارجی چه انتظاری می رود؟
2- فراگیران زبان خارجی،سه دسته کلی افراد عادی، دانش آموزآن یا دانشجویان و اهل تحقیق هستند.
3- زبان هایی مانند اسپانیولی و حتی روسی مسلما در میان دانشجویان و اهل تحقیق چندان کاربردی ندارد.بنابراین گاهی معیار ارزش و کاربرد فراگیری زبان خارجی،در حد حرف زدن های معمولی میان مردم ایرانی و خارجی است، که البته این نوع کاربرد خیلی خیلی اندک است. مگر چند درصد گردش گران اسپانیایی و چه تعداد از آنان با مردم عادی سر و کار دارند؟
4- چنان که حتی زبان عربی هم در میان مردم و اهل تحقیق و حوزه دو کاربرد متفاوت دارد. مردم عادی عربی را در حد خواندن درست و شاید فهم معانی متون دینی مختلف می خوانند. در حالی که اهل حوزه و تحقیق در حد ادبیات و البته آن هم نه در حد محاورات.
5- پس محدود کردن کاربرد زبان به سخن گفتن، تا حدودی با واقعیات فاصله دارد.
6- کاربرد هر زبان امروزه به میزان قابلیت های مختلف آن در تمام رشته های علمی وابسته است. مثلا علوم انسانی، مهندسی، پزشکی و مانند آن را به زبان انگلیسی از نظر منابع می توان بهتر خواند و فهمید یا مثلا به زبان های روسی، اسپانیولی و حتی عربی یا چینی؟
7- تازه زبان انگلیسی هم حد اقل دو وجهBritish و Americanدارد و یک زبان نیست و خود آن هم تا حدودی دو زبان متفاوت است. به هر حال نباید ارتباط با ملل دیگر را با بحث بر سر زبان آن ها، دچار مسأله کرد.
8- زبان تنها وسیله است و مانند هر وسیله دیگری بسته به افراد و شکل کاربرد آن ها اهمیت می یابد و نباید آن را از دیدگاه سیاسی وسیله نفوذ پنداشت.
9- امروزه متون نوشتاری مختلف به دلایل وجود ماشین های ترجمه، تا حدودی قابل ترجمه شده، دیگر بحث بر سر سیطره یک زبان بر جهان چندان وجهی ندارد. (3707894) (alef-13)
 
م ا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۲۲:۴۸:۲۳
دیپلم های ما، تقریبا همگی مهارت ضعف زبان خارجه دارند و اموزش زبان خارجه فقط هدر دادن سرمایه مادی و انسانی است، و با این وضعیت بهتر است یک درس اختیاری شود، یا درس اجباری ولی با انتخاب چند زبانی.
همان طور مقامات نظام اشاره کردند حتما نباید یک زبان باشد. این زبان دوم یا سوم افراد می توانند از زبانهای خارجی دیگر یا زبان/گویش های محلی انتخاب کنند.

بر خلاف تصور، تنوع زبان خارجه دانستن، برای اهالی یک کشور خوبست. زبانهای هندی و چینی، بیشتر یک سوم جمعیت جهان. از لحاظ علمی هم زبانهای فرانسوی و آلمانی دست کمی از انگلیسی ندارند. تعداد کشورهایی زبان فرانسوی و اسپانیایی، زبان رسمی آنهاست با زبان انگلیسی رقابت میکند.

از طرفی، ایران بخودی خود، کشوری متنوع از نظر گویش و زبان است. حتی اگر تنوع گویش و لهجه های فارسی یکی بگیریم باز هم بخش بزرگی دو زبانه هستند. اجبار در یادگیری دو زبان دیگر، یک شکنجه برای بسیاری است. افت تحصیلی و فرار از تحصیل از نتایج وضعیت نامناسب آموزشی است.
با اختیاری کردن یک درس خارجه/زبان سوم و انتخابی چندگزینه ای زبان دوم و مختار بودن دانش آموز برای یادگیری میان انگلیسی، عربی، یک زبان خارجه دیگر یا گویش و زان محلی، فشار بیش از حد از دانش آموزان بردایم. (3709229) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۲۳:۰۸:۳۶
اجبار کردن بچه مردم، به یادگیری زبان خارجه، موجه نیست. این زورگویی است. خیلی ها شاید اصلا نخواهند و نیازی به زبان خارجه نداشته باشند. با اختیار یکردن واحد درس خارجه حق انتخاب بدهید به مردم. (3709252) (alef-11)
 
Amir
Sweden
۱۳۹۵-۰۲-۲۸ ۰۱:۵۷:۱۲
ﺳﻼﻡ, ﻓﻜﺮ ﺧﻮﺑﻲ اﺳﺖ. اﻣﺎ ﺳﻮاﻝ اﻳﻨﺠﺎﺳﺖ اﻳﺎ اﻣﻜﺎﻧﺎﺕ ﻓﺮاﻫﻢ ﺷﺪﻩ و ﻳﺎ ﭼﻨﺪ ﺳﺎﻝ ﻻﺯﻡ اﺳﺖ ﺗﺎ اﻳﻦ ﺗﻔﻜﺮ ﻋﻤﻠﻲ ﺑﺸﻪ. ﻣﺘﺎﺳﻔﺎﻧﻪ ﺯﺑﺎﻥ اﻨﮕﻠﻴﺴﻲ ﻫﻢ. ﺑﻪ ﺧﻮﺑﻲ ﺗﺪﺭﻳﺲ ﻧﻤﻴﺸﻪ و اﻏﻠﺐ ﺑﻌﺪ اﺯ 12 ﺳﺎﻝ اﻓﺮاﺩ ﻛﻤﻲ ﮔﺮاﻣﺮ ﻣﻴﺪﻭﻧﻨﺪ. ﺣﺎﻻ ﺑﺒﻴﻦ ﺷﺪﻧﻲ اﺳﺖ? (3709403) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۸ ۰۸:۲۸:۳۴
جالبه که در مورد زبان انگلیسی و پر شدن فضای رسانه ای داخلی، زبان محاوره ای مردم، تبلیغات محیطی و کلا هر آنچه که در شهرها و حتی روستاهای ایران دیده و شنیده می شود؛ از کلمات و نشانه های انگلیسی، صدای این پان ایرانیست ها و باستان گرایان و ایران دوستان وطنی در نمیاد! جالبه که در این فقره رگ ایران دوستی شون باد نمی کنه! (3709610) (alef-11)
 
کودک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۸ ۰۷:۱۳:۲۹
سلام دوست عزیز
شما این بحثی که مطرح کردید در حد مقدمه صحیح بود اما نتیجه ای که گرفتید غلط است و مقدمه شما همان نتیجه بیانات رهبری را خواهد داد. یعنی کسی که دانشجو (ارشدوبالاتر) است نیاز به زبان انگلیسی، فرانسه (به خصوص در حقوق)، آلمانی (به خصوص در فلسفه)، عربی (در رشته های مختلف) دارد، اما مردم عادی چرا باید فقط زبان انگلیسی یابد بگیرند!؟ به قول شما دیگر ماشین های ترجمه آمده است پس اگر زبان فارسی را خوب یاد بگیرند کفایت می کند ...
آنها که می گویند از نوک سر تا کف پا باید فرنگی شویم نمی دانم در اینجا چرا از فرانسویان تبعیت نمی کنند (من خودم در شیراز چندین فرانسوی توریست دیدیم که اصلا با انگلیسی صحبت نمی کردند حتی شاید بلد بودند) ای کاش کمی با تفکر می دانستیم داریم چکار می کنیم ... (3709496) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۸ ۱۴:۱۸:۳۸
اصلا بحث زبان انگلیسی به صورت انتزاعی نیست، موضوع انتقال سبک زندگی غربیست که در پوشش اموزش زبان انگلیسی داره انجام میشه و اصرار روی اون وجود داره و رهبریه عزیز باهاش مخالفن. نه اینکه فلان زبان یاد گرفته بشود یا نشود (3710576) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۰۶:۰۳:۱۱
دوست عزیز
منطق رهبری در خصوص استفاده از زبانهای خارجی کاملاروشن، همه کس فهم و صحیح است

خلاصه حرف ایشان این است
به هر زبانی به اندازه لازم اهمیت داده شود
یادگیری زبان انگلیسی نباید سبب شود آموزش زبانهای دیگر که در فواید خودش را دارد در انزوا قرار بگیرد.
بسیار منطقی است و درست . (3711689) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۰۶:۰۶:۰۷
سلام
یکی از آشناها می گفت که وقتی به اروپا رفته و در هتل انگلیسی با راهنمای هتل حرف زده وی در جواب وی با غرور گفته:

ببخشید آقا ما اینجا به زبان کشور خودمان حرف می زنیم نه به زبان انگلیسی

اغلب کشورهای اروپایی نسبت به استعمال زبان انگلیسی آلرژی دارند و آنرا مخالف استقلال کشور خود می دانند

اگر نمی دانید بروید تحقیق کنید تا یقین کنید.

بعد ما با زبان شیرین فارسی اینطور ظالمانه رفتار می کنیم و با زبان معمولی انگلیسی آنطور با انقعال

امیدوارم اصلاح شود (3711690) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۲:۴۰:۱۷
ولی با توجه به اینکه ترویج زبان انگلیسی در کشورهای دیگر رواج دارد مردم ما میتوانند با یادگیری انگلیسی با اکثریت ملل دنیا ارتباط برقرار کنند . (3707983) (alef-13)
 
فرانسه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۸ ۰۷:۳۵:۵۳
سلام دوست عزیز
منظورتون مردم فرانسه و آلمان و ... هم میشه یا فقط انگلستان و آمریکا را مردم در کشورهای دیگر می دانید؟ در مدارس فرانسه و آلمان که افراد برای انتخاب زبان دوم اختیار دارند و لزوماٌ انگلیسی تدریس نمی شود. (3709517) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۸ ۰۸:۳۲:۵۱
توی کوچه پس کوچه های شهرها که بریم، جایی که تا حالا یه توریست به خودش ندیده و قطعا هم تا ابد نخواهد دید، اسم کوچه به انگلیسی هم نوشته شده!
ماشین های تولید داخل که قراره در داخل کشور فارسی زبون هم استفاده بشه، اسمش با انگلیسی پشتش حک شده!
رو تابلو مغازه ها اسامی انگلیسی نوشته شده، تابلو بانک ها انگلیسی نوشته شده، تا حالا این بانک ها و مغازه ها یه مشتری انگلیسی زبون داشتن؟!
یه بنده خدایی می گفت اگه از امام خمینی خجالت نمی کشید لااقل از کوروش خجالت بکشید!!! (3709621) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۰۶:۰۷:۴۶
باید به زبانهای دیگر هم اهمیت داد به اندازه فایده ای که دارند

مثل همه دنیا (3711691) (alef-11)
 
عباس
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۲:۵۳:۵۰
نظر بنده این است که برای مثال اگر قرار است ما چیزی را در دنیا ترویج کنیم پس لازمه آن آموزش زبانهای مختلف دنیاست ولی در تمام دنیا حتی روسیه در سطح بالای علمی کلیه مقالات به زبان انگلیس است و کسی نمیتواند منکر این امر باشد. در کلیه سمینارها و کنفرانسهای علمی بین المللی کلیه مقالات از هر کشوری فقط به زبان انگلیس است و بنده که فوق لیسانس خود را از دانشگاه بخوم آلمان گرفتم در ترمهای آخر مجبور به مطالعه کتابها به زبان انگلیس بودم و برای کسانی که در سطح دکترا تحصیل میکردند حتی کتابهای نویسندگان آلمانی هم به زبان انگلیس بود و امروزه دنیا شاید به دلیل راحتی زبان انگلیسی این زبان را بعنوان زبان بین المللی پذیرفته است ولی متاسفانه بعصی که سخنان رهبر معظم انقلاب را متوجه نشدند، زبان انگلیسی را نه زبان علم که زبان جهل معرفی میکنند و همین امر باعث اشتباه بسیاری در مورد سخنان رهبری بوده است. (3708018) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۳:۲۵:۲۷
دقیقا همینطوره
من یادمه صفحه اول کتاب زبان عکس امام خمینی بود و زیرش توصیه به یادگیری زبان بود. متنی هم از امام دیدم در مورد توصیه به یادگیری زبان انگلیسی:
پیشتر به زبان (خارجی) احتیاج نبود. امروز احتیاج است. باید زبان های زندهء دنیا جزء برنامهء تبلیغات مدارس باشد.... .امروز مثل دیروز نیست که صدای ما از ایران بیرون نمیرفت امروز مامیتوانیم در ایران باشیم و در همه جای دنیا با زبان دیگری تبلیغ کنیم.

الان هم دو زبان عربی و انگلیسی تدریس میشه و تدریس زبان سوم هم میتونه در کنار این دو زبان باشه و به نظر من باید 3 زبان رو مغرفی کنن که دانش اموز به دلخواه دو تا رو انتخاب کنه (3708096) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۳:۳۰:۲۶
به هرحال وقتي انگليسي بداني نود درصد بيشتر از زبانهاي ديگر به دردت ميخورد (3708109) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۰۶:۰۸:۴۰
کی گفته؟

ضمن اینکه رهبری می فرمایند زبان انگلیسی به اندازه منطقی نه اینکه همه اش زبان انگلیسی .. (3711692) (alef-11)
 
نیما تیرگر
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۳:۳۴:۳۲
با سلام خدمت الف عزیز ، درک سخنان حضرت آقا درک میخواهد ، خداوند ایشان را حفظ کند و به ما درک سخنان ایشان را بدهد (3708126) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۰۶:۱۱:۴۰
به نظر من دشمن وقتی نمی تواند با جنگ نظامی سراغ ما بیاید می رود سراغ جنگ فرهنگی

و بهترین راه ترویج افسار گیسخته زبان انگلیسی که همان آمریکائیست می باشد تا با ارتباط راحت تر با شبکه های اجتماعی ستایش های بیشتری قربانی شوند.

به نظر من یکی از دلایل اصلی تذکر رهبری می تواند همین نکته حیاتی باشد (3711695) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۳:۴۲:۴۷
این حرف رهبری جنبه های زیادی دارد که شما هم به یکی از آنها پرداختید.

یکی از مهمترین جنبه ها، تاثیرات مضر فرهنگی آموزش زبان بیگانه مبتنی بر کتاب های تالیف شده در خارج، بر خردسالان است. حالا این زبان انگلیسی باشد، فرانسه باشد یا هر زبان دیگر.
اینکه بچه 5 ساله را با کتاب هایی که سبک زندگی و فرهنگ دیگری را به طور مستقیم و غیرمستقیم نشان می دهند بزرگ کنیم، خطای بزرگی است و ربطی به انحصار انگلیسی هم ندارد. (3708155) (alef-13)
 
Anonymous Proxy
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۳:۵۹:۴۵
هم اکنون زبان های فارسی انگلیسی و عربی در مدارس تدریس میشود و چه اشکالی دارد که زبان چهارمی هم تدریس شود؟ اتفاقا به اقتصاد مقاومتی هم کمک می کند و بعدا ثمرات خود را نشان حواهد داد. این افرادی که می گویند یادگیری و اضافه کردن زبان چهارم حلاف اقتصاد مقاومتی است عده ای نااگاه هستند. ما نیاز داریم که زبانهای مختلف دنیا را تدریس کنیم و باعث رشد کشور خواهد شد. دولت باید هزینه تدریس زبانهای دیگر را متقبل شود بسیاری از تحصیل کرده های ما در رشته زبانهای اسپانیایی و المانی و...بیکار هستند و همین کار باعث کاهش بیکاری و جذب چند ده هزار نفر نیروی جدید در اموزش و پرورش خواهد شد. (3708197) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۳-۲۷ ۱۶:۵۳:۱۱
نیازی به هزینه نیست
کشورهای دیگر با علاقه زیادی هزینه اش رو پرداخت می کنند و حتی معلم هم میفرستن (4430343) (alef-3)
 
شمسی
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۴:۲۳:۰۵
نکته ای که مغفول مانده این است که رهبر معظم انقلاب رهبر دولت نیست بلکه رهبر آحاد مردم است بنابراین توصیه های ایشان در باب مسائل اجتماعی و فرهنگی بیشتر از اینکه متوجه دولت باشد متوجه خانواده ها و اقشار مختلف جامعه است. پر واضح است که تغییرات در بودجه های عمرانی، قوانین و ساز و کارهای آموزشی نیاز به مطالعه و برنامه ریزی بلند مدت دارد و این گونه نیست که مثلا در حالی که دولت بودجه کافی برای برچیدن مدارس کپری و تجهیز مدارس و ساخت کلاسهای جدید ندارد یک شبه بخواهد زبان چینی هم به برنامه آموزشی مدارس اضافه کند اما اگر این رهنمودها از بطن جامعه مانند خانواده ها، سرمایه گذاران خصوصی، تجار و بازرگانان و حتی نمایندگی های فرهنگی دولتهای خارجی مورد توجه قرار گیرد قطعا مثمر ثمر خواهد بود. اون مسئله ای هم که باعث تنش در جامعه میشه این است که برخی برای مقاصد خاص و جناحی به توصیه های رهبری را که از سر دلسوزی و با دقت و وسواس فراوان به مردم انجام می شود رنگ و بوی سیاسی می دهند طوری که انگار می خواهند به زور به مردم زبان اسپانیولی یا چینی یاد بدهند. (3708238) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۸ ۰۸:۳۹:۳۶
متاسفانه زبان انگلیسی در بین برخی از خانواده ها شده ابزاری برای تفاخر!
بچه دو ساله که هنوز حرف زدن فارسی را بلد نیست، برخی مادران ناآگاه معادل انگلیسی اعضا بدن رو بهش یاد می دن! و فکر می کنن این نشونه ای از هوش سرشار بچه هست!
کتاب های آموزشی انگلیسی کلا حاوی فرهنگ آنگولاساکسون هست. از موسیقی و نوع احوال پرسی و تفریح و نعو لباس و پوشش و ... بعد توقع داریم نسلی که با این آموزش ها تو آموزشگاه های زبان تربیت شده، تربیت دینی داشته باشه؟! (3709632) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۵:۱۶:۰۷
یادگرفتن هر زبانی مثل داشتن یک جفت چشم و گوش دیگر است. اما الان اکثریت مردم ما هیچ زبان خارجی را حتی در حد ابتدایی هم بلد نیستند. حتی خود همان فارسی را هم خیلی ها دست و پا شکسته بلدند. (3708365) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۱۵:۲۷:۴۱
حضرت آقا درست میفرمایند همین الان در بسیاری از کشورها زبانهای متعددی تدریس میشود (3708390) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۰۶:۱۵:۱۱
متاسفانه نمی دانم چرا ما با اینکه کشوری مستقل از همه قدرتهای پر ادعا و پوچ جهانی هستیم به اندازه ژاپنی هایی که استقلال سیاسی ندارند و در عین حال زبان انگلیسی در آنها به اندازه ایران هم رواج ندارد قدر خودمان را نمی دانیم.

سوال:
چرا با اینکه زبان انگلیسی در ژاپن به اندازه ایران رواج ندارد اما آنها از نظر اقتصاد و پیشرفت از ما جلوتر هستند

قابل توجه منفعلین غرب (3711696) (alef-11)
 
سجاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۷ ۲۲:۴۵:۱۲
خیلی جالبه واقعا اگه بتونیم زبلنهای خارجی دیگه رو به مدرسهااضافه کنیم ما که در یادگیری زبان بجز کلاسهای گرون قیمت و کاملا فانتزی چیزی بدست نیاوردیم شاید با زبانهای دیگه بشه (3709224) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۲-۲۸ ۰۹:۱۷:۳۷
البته من فکر می کنم بیشترین تحریف و کمک به سوء استفاده از سخنان ایشان ، توسط آنها صورت گرفت که بلافاصله زبان انگلیسی رو زبان نیرنگ و یا اینکه انگلیسی زبان علم نیست اعلام کردند. (3709749) (alef-13)
 
بهزاد
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۱۰:۳۲:۱۹
فرمایش ایشان کاملا صحیح است .برای کسی که در حوزه علوم انسانی کار میکند مسلما زبان عربی و حتی المانی شاید مقدم به انگلیسی باشد اشکال ما این است که تنها علم را علوم تجربی معنی میکنیم و بعد میگوییم زبان علم انگلیسی است.بله در حیطه علوم تجربی زبان ارجح انگلیسی است .با وجود اینکه در حدود یک سوم مقالات حوزه شیمی کماکان به زبان المانی قابل دسترسی است .اما فراگیری این زبان بسیار دشوارتر وز انگلیسی است. (3711943) (alef-11)
 
سیدجعفرکاظمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۹ ۱۶:۳۰:۵۵
درزمان نه چندان دور درشهرهای مختلف مثلا 4دبیرستان وجودداشت که 3تای آنها زبان انگلیسی تدریس میکردند ویکی از آنها زبان فرانسه . چه اشکالی دارد به همان شیوه عمل شود هرکسی هرزبانی را ترجیح میدهد برود دنبال آن زبان . بدین ترتیب هردو مشکل حل میشود. (3712700) (alef-11)
 
محدثه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۲۰:۵۵:۴۸
خب راست میگه چه اشکال داره به غیر از انگلیسی زبان خارجی دیگه ای هم یاد بگیریم چه اشکالی داره که ب جای یک زبان دو زبان یاد بگیری عصر عصر یادگیری و ارتباطاته یکی دوست داره فرانسه یاد بگیره یکی روسی یکی اسپانیولی یکی ایتالیایی من خودم به غیر از انگلیسی زبان فرانسه روهم دارم یاد میگیرم (3907200) (alef-11)
 
محدثه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۲۰:۵۷:۲۳
تو رشته ای هم که من تحصیل میکنم علاوه بر زبان انگلیسی اموزش زبان فرانسه هم مورد نیازه (3907204) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.