نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 310307
فضاهای مجازی: حذف شدنی نیستند
بخش تعاملی الف - سید حسین عمادی سرخی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۹


یکی از مباحثی که این روزها فضای خبری کشور را تحت تاثیر خود قرار داده است، بدون شک جریان فیلتر شدن یا نشدن نرم افزارهای پیام رسان و بقولی فضاهای مجازی مخصوصا "تلگرام" است. و البته لزوم جایگزینی آن با نرم افزارهای داخلی.

مطلب زیر نتیجه فعالیت چند ساله نویسنده در فضاهای مجازی، از زمان "یاهو مسنجر" تا نرم افزارهای موبایلی امروزی، اعم از نرم افزارهای ایرانی و خارجی می باشد. حقیر با توجه به تجربه خود در این چند ساله اعتقاد دارم که بنا به دلایل زیر فیلتر کردن این نرم افزارها نه تنها تاثیری ندارد بلکه شاید نتایج معکوسی هم داشته باشد و البته باید تاکید کنم که منکر مطلوبیت استفاده از نرم افزارهای داخلی (به شرط وجود و قابلیت رقابت با نمونه های خارجی) نیستم:

الف: مشکلات سخت افزاری:
۱) سرورهای خارجی: از مهمترین دلایلی که برای مقابله با این نرم افزارها ذکر می شود وجود سرورهای آن ها در خارج از کشور و امکان سواستفاده سرویس های جاسوسی خارجی از اطلاعات ردوبدل شده بین کاربران است. در این خصوص باید گفت: اولا) ما سرورهای لازم برای این حجم از تبادل اطلاعات را در داخل از کشور نداریم. ثانیا) افراد عادی و عامه جامعه به اطلاعات سری دسترسی ندارند. پس باید بیاموزیم که اطلاعات مهم و اساسی را چگونه جابجا کنیم و مقاماتی که به اطلاعات دسترسی دارند چگونه باید در این فضاها حضور داشته باشند. ثالثا) و از همه ی موارد فوق مهمتر اینکه فرض کنیم که تمام سرورها در داخل کشور باشند. آیا دشمن نمی تواند اقدام به هک نمودن این سرورها نماید؟ خبرهای فراوانی از هک شدن سرورهای قدرتمند کشورها حتی سرورهای سیا و پنتاگون و .... را بارها نشنیده ایم؟

۲) هزینه های تحمیل شده به اقتصاد کشور ناشی از واردات و صادرات حجم اینترنت: جدای از هزینه های فراوان تعبیه سرورهای ایرانی، آیا تا کنون محاسبه ای درخصوص سرمایه گذاری لازم برای ایجاد شبکه اینترانتی که پاسخگوی این حجم از مبادلات باشد انجام شده است؟ آیا صرفه ی اقتصادی برای ایجاد این شبکه ها وجود دارد؟ و از همه مهمتر اینکه آیا تضمینی وجود دارد که در صورت ایجاد این شبکه کاربران ما از استفاده از اینترنت مبتنی بر سرورهای خارجی دست بکشند؟ یا اینکه می خواهیم با اعمال حاکمیت و به جبر خود را از دنیا جداکنیم؟

ب: مشکلات نرم افزاری:

۱) سرعت جایگزینی: در دنیای امروزی سرعت ایجاد نرم افزارهای پیام رسان و سهولت دسترسی به آنها و بعبارت مصطلح در این روزها امکان کوچ به نرم افزارهای جدیدتر که اغلب امکانات بیشتری از نرم افزار فیلتر شده دارند بسیار زیاد است. فراموش نکرده ایم که فردای روزی که "ویچت" را فیلتر کردند "وایبر" و روزی که می خواستند "وایبر" را فیلتر کنند، "تلگرام" و حالا هنوز شایعه فیلتر شدن "تلگرام فراگیر نشده، دهها نرم افزار جایگزین منجمله "سوما" (که علاوه بر افزایش تعداد افراد گروهها به ۵۰۰نفر امکان تماس تصویری HD را نیز دارد) جای خود را در بین کاربران باز کرده اند!! این امر صرف نظر از وجود فیلتر شکن ها و " وی پی ان" ها خود یعنی" شکست فیلتر نمودن" یک نرم افزار. بگذریم که امروزه نرم افزارهای واسطی وجود دارند که حتی نیاز به استفاده از فیلتر شکن را نیز حذف کرده اند و امروزه برخی از نرم افزارهای "وب بروزر" بطور مستقیم سایتهایی مثل "فیس بوک" و ... را باز می کنند!

۲) متاسفانه فعالان سایبری کشور ما لنگ لنگان همراه این قافله گام بر می دارند. و شاهدیم که اقدامات انجام شده علی رغم صرف هزینه های سنگین مادی و معنوی نتوانسته است جایگاه مطلوب و لااقل درخور اعتنایی در ایجاد نرم افزارهای مناسب در این زمینه کسب کنند. از جستجوگرهای اینترنتی تا نرم افزارهای پیامرسان، همه ی آنها دچار ضعف های بسیاری می باشند و بعضا حتی شایبه استفاده از ترجمه ی یک نرم افزار خارجی هم وجود داشته است. لذا تاکید مسئولین، بر استفاده از نرم افزارهای داخلی، این بیم را در بین دلسوزان ایجاد نموده است که شاید خدای نکرده شرکتهای سایبری ما راه در گام شرکتهای خودرو ساز کشور بگذارند.

۳) فرهنگ استفاده: مادامی که خود کاربران فرهنگ استفاده از یک فن آوری را نداشته باشن، فرقی نمی کند که نرم افزار ساخت کدام کشور باشد یا اینکه سرور اطلاعات آن کجا قرار دارد (بازهم بگذریم از این مطلب که برخی نرم افزارها رسما اعلام کرده اند که سرور بایگانی اطلاعات ندارند!) متاسفانه در برخی از نرم افزارها و گروه های مجازی کاملا ایرانی موجود در کشور نیز شاهد ناهنجاری های اخلاقی و جنسیتی و حتی سیاسی هستیم. و برعکس در برخی از نرم افزارهای کاملا خارجی استفاده های بسیار مفید و موثری را شاهد هستیم. در این خصوص از صفحات بسیار هنرمندانه و تاثیرگذار در فضای سیاسی دنیا منسوب به رهبر معظم انقلاب در فیس بوک و اینستاگرام تا گروه های مجازی فقه، فلسفه، شعر و ادبیات و ...در سایر فضاهای مجازی و حتی در همین کانال های تلگرام که خود محل مناقشه قرارگرفته اند، قابل اشاره است.
۱۳۹۵/۰۵/۱۷ ۱۰:۲۴
 
۱۳۹۵/۰۵/۰۲ ۰۹:۳۷
 
۱۳۹۴/۰۹/۰۳ ۰۷:۰۰
 
۱۳۹۴/۰۸/۰۴ ۰۱:۰۰
 
۱۳۹۴/۰۶/۲۸ ۱۱:۲۸
 
۱۳۹۴/۰۵/۲۴ ۱۴:۲۲
 
 
کلمات کلیدی : سید حسین عمادی سرخی
 
آریابان
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۳۴:۵۴
آیا میتوان همۀ کارخونه های چاقو سازی رو منهدم کرد و همۀ چاقو- سازها و چاقو- خر ها رو مشمول پیگرد قرار داد ؟!؟!؟!؟!؟
چاقو که خود ، جان ندارد :
ولی به ارزانی !!! جان می گیرد (اگر در دستان یک جانی مرگ آفرین باشد) ؛
ولی جان ارزانی !!! می دارد (اگر در دستان یک جراح زندگی آفرین باشد ) ؛
پس مبارزه با ساخت و داشت "چاقو" ، فقط پاک کردن صورت مسئله و پنهان کردن ظاهری وجود "چاقو" در جامعه است، زیرا خوی وحشیگری و آدمکشی همیشه به گونه ای ناپیدا در لایه های پنهان جامعه به زیست ، رشد و حتی تکامل !!!! خود ادامه می دهد ؛
بجای انکار و پاک کردن "صورت مسئله " ، باید فرهنگ جامعه به گونه ای سامان یابد که تک تک مردم دانش و توانش "شناخت" و سپس "انتخاب" را دارا باشند و..... برگزینند راه را از چاه ؛
به گونه ای که جوان ایرانی، حتی در برابر رخ- نامه (فیس-بوک) و در اتاقی تنها ، شایسته ها را بجوید و بیابد و نه....... !!!! ؛
فیلترینگ حتما لازم است البته نه برای محدود کردن آزادیها ، بلکه....... برای محو کردن بی بند و باریها ؛ (3328200) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۸-۲۵ ۱۱:۵۷:۳۷
پشت پرده دعواها سهم گیری از صدها میلیار بودجه مردم برای بومی سازی نرم افزار و سخت افزاره (3328266) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.