نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 497509
آیا مقتدی صدر به ایران خیانت کرده است؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۹
مقتدی صدر بازیگر مهم سیاسی این کشور این روزها عنوان دومین روحانی شیعه عراقی را به خود گرفته است که زمزمه های دوری از تهران درباره آنها شنیده می شود.

به گزارش نامه نیوز، مقتدی صدر روحانی شیعه متنفذ عراقی یکشنبه به دعوت رسمی ریاض در اقدامی غیرمعمول و کم سابقه به عربستان سفر کرد. سفری که در ابتدا با هدف شرکت در مراسم حج از آن یاد شد اما دیدار وی با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی و سپس بیانیه ای که دفتر وی منتشر کرد نشان می دهد صدر جوان چرخشی آشکار داشته؛ از تهران تا ریاض.

مقتدی صدر 43 ساله شناخته شده ترین فرد بازمانده از خاندان صدر  است ؛روحانی سرشناس شیعه ، رهبر جریان صدر و از سیاستمداران در عراق به حساب می آید که به اتخاذ مواضع و سیاست های متناقض در عرصه سیاست در عراق و منطقه شاخته می شود. در مورد بخشی از مواضع متناقض وی می توان به این موضوع اشاره کرد که صدر  در ابتدای بحران در خاورمیانه ، تحولات سوریه را مساله ای جداگانه از دیگر کشورهای منطقه خوانده بود اما  اخیرا خواستار خروج بشار اسد از قدرت شد، از سوی دیگر در ماه های اخیر نیز صدر از حضور ایران در عراق و سوریه انتقاد و به نیروهای مورد حمایت ایران در منطقه تاخته بود ، همزمان اظهاراتی در حمایت از سیاست های عربستان بیان کرده بود؛ اظهاراتی که می تواند نشانه ای از چرخش دوباره صدر جوان در قبال ایران باشد.

ریشه اختلافات صدر با تهران اما در سال های آخر نخست وزیری نوری المالکی پررنگ تر شده بود. صدر که 4 سال برای تحصیلات حوزوی درقم و تهران به سر برده بود، شاهد حمایت تهران از مالکی بود که از مقبولیت بیشتری در عراق برخوردار بود و در راستای خواست مردم عراق حرکت می کرد. صدر بارها برای اعمال قدرت و نفوذ خود در اعتراض به تصمیمات نوری المالکی به پایتخت این کشور لشکر کشی کرد تا جایی که نیروهای وفادار به مقتدی صدر در سال ٢٠٠٨ مستقیما با ارتش عراق که تحت فرماندهی نوری مالکی بود، درگیر شدند و پس از بازداشت بسیاری از آنها، صدر گفت که ارتش مهدی را منحل خواهد کرد.

وی سیاست های متنافض خود را در دوران نخست وزیری العبادی نیز تکرار کرد و بارها فراخوان اعتصاب و اعتراض در منطقه سبز بغداد را داد.نیروهای هوادار مقتدی صدر  تابستان گذشته در اعتراض به دولت به پارلمان و ساختمان نخست وزیری حمله کردند که خسارات فراوانی برجا گذاشت.

سفر صدر جوان به عربستان
مقتدی صدر در سفر به ریاض، با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان دیدار و گفت وگو کرد. دیداری که پیرامون آن تحلیل های مختلفی در رسانه ها منتشر شد؛ از قصد صدر برای چرخش در سیاست هایش تا ائتلاف با سعودی و گامی در جهت نزدیک شدن عراق و عربستان به یکدیگر.

در بیانیه‌ای دفتر صدر درباره این دیدار آمده است که این دیدار موفقیت مثبتی برای روابط عربستان سعودی و عراق است و امیدواریم که این آغاز پایان یافتن منازعه‌های فرقه‌ای در منطقه عربی - اسلامی باشد و حتی گفته شد که جلسه در جده بسیار خوبی بوده است.

شبکه خبری کردستان ۲۴ که نزدیک به اقلیم کردستان عراق است نیز درباره این دیدار گفت که موضوع گفت و گوی سلمان و صدر درباره آینده عراق و تاثیر همه پرسی استقلال کردستان در تاریخ ۲۵ سپتامبر بوده است. در گزارش اشاره شده است که سلمان بر لزوم اتحاد عراق تاکید کرده است در حالی که در جلسه اذعان شده که تنش بین اربیل و بغداد افزایش یافته است.

میدل ایست ای در گزارشی با پرداختن به این دیدار نوشت که صدر در حالی با ولیعهد عربستان سعودی دیدار می کند که از نفوذ رقیب منطقه‌ای ریاض یعنی تهران در عراق و سوریه همسایه آن کشور انتقاد کرده بود.

 اکنون سفر مقتدی صدر به عربستان در روزهایی که ریاض بر تبل دشمنی با ایران و متحدان تهران می کوبد، نشانه خوبی برای این روحانی شیعه نیست. دیدار با ولیعهد سعودی و انتشار بیانیه ای درباره موفقیت آمیز بودن این دیدار نشان می دهد که صدر جوان قرار است چرخش جدیدی در رفتارها و سیاست هایش داشته باشد و احتمالا ریاض را در صفحه جدیدی که در سیاست هایش باز کرده است همراهی کند.
 
کلمات کلیدی : مقتدی صدر، عربستان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۰۹:۴۹:۲۹
بالاخره معلوم نشد دعوای خانوادگی صدر ومالکی وریاض به ما چه ارتباطی دارد تجربه بارها ثابت کرد هیچکدام از این ها برای ما برادر نمیشوند (4498297) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۰۹:۵۲:۴۲
مقتدا صدر به منافع ایران فکر نمیکند. او به منافع عراق، مملکت خودش فکر میکند. (4498300) (alef-3)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۱۴:۰۵:۲۸
کاملا طبیعی است
ما بر علیه داعش در عراق و سوریه جنگیدیم نه برای حفظ آن کشور ها بلکه برای جلوگیری از ورود انها به ایران (4498712) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۱۲:۳۲:۰۹
مطمئن باشید با قدرتمندان بودن قدرت میاورد. الان قدرت پول است و عربستان زیاد دارد (4498526) (alef-11)
 
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۱۲:۴۴:۲۲
اعتبار این جوان به واسطه حمایت ایران بوده و هست و حالا به نظر میرسه داستان نمک خوردن و نمکدان شکستن داره تکرار میشه.
این جوان ظرفیت این همه حمایت را نداشت!!! (4498540) (alef-11)
 
اصفهانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۱۲:۵۹:۱۹
اولا مقتدی صدر یک رهبر حزب سیاسی هست و درتعین وتکلیف دولت نقشی تدارد مگر بااین توافقات با عربستان بخواهد امنیت نیم بند عراق را به مخاطره بندازد و بعد ازداعش یک درگیری جدید با رنگ ولعاب اسلامی تر ار درون عراق برضد عراق شکل بگیرد و مسئولان عراق وایران باید کاملا هوشیار باشند دسیسه جدید و جنگ جدید شیعه برعلیه شیعه درراه هست (4498574) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۱۵:۲۴:۱۰
سلام .لطفا" در نوشتن مطالب به صحیح نوشتن آن دقت کنید .
مجید جان طبل درسته نه تبل. (4498855) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۱۹:۳۱:۴۸
سیاست های ایران در قبال کشورهای همسایه همیشه شکننده و غیر قابل پیش بینی است. (4499290) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۵-۱۰ ۲۳:۰۶:۳۶
سیاست های تمامیت خواهی مالکی باعث بوجود آمدن همه این گرفتاریها برای عراق و دور کردن عراقی ها از همدیگر بود کاری که العبادی در تلاش برای کاستن این اختلافات میباشد (4499586) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۵-۱۱ ۰۶:۰۴:۰۰
روحانی دوم هست ولی فاصلش با روحانی اول بسیار زیاد است، آیت الله سیستانی به عنوان مرجع تقلید کجا و این روحانی عصبانی کجا. مردم خیلی زود کسی که به دنبال قدرت هست رو میشناسند و از کسی که برای رسیدن به قدرت به سرعت رنگ عوض میکند دور میشوند. پولهای عربستان کمکی به این فرد نخواهد کرد... (4499805) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۱۶ ۱۲:۱۸:۴۳
راهکاروتعامل باشیعیان همسایه بخصوص افراد صاحب نام پسندیده است باید سعی شودازاختلافات جلوگیری شود (4508771) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.