نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 487203
طرح تقابل با مصوبه تحریمی سنای آمریکا در صحن مجلس بررسی می شود/ تخصیص ۲۰۰۰ میلیارد تومان برای گسترش فعالیت‌های موشکی و سپاه قدس
بخش سیاسی الف، 8 تیر 96
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۵۵
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با کمک مرکز پژوهش های  مجلس شورای اسلامی طرح تقابل با مصوبه تحریمی مجلس سنای آمریکا را در ۲۰ ماده آماده کرده است که بعد از تعطیلات در صحن علنی بررسی می شود.

به گزارش الف، هفته قبل نمایندگان مجلس سنا طرح تحریم ایران و روسیه را به تصویب رساندند. طرح موسوم به «قانون مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران- 2017» با 98 رأی موافق و تنها دو رأی مخالف در فهرست مصوبات مجلس سنا قرار گرفت.

این طرح خواستار اعمال تحریم‌هایی جدید علیه ایران به‌بهانه برنامه موشکی، انتقال تسلیحات، حمایت از گروه‌های مقاومت (که واشنگتن آنها را تروریستی می‌داند) و نقض ادعایی حقوق بشری است.

طرح«قانون مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران- 2017» پس از تصویب در مجلس سنا برای تبدیل شدن به قانون بایستی در مجلس نمایندگان آمریکا نیز تصویب شود و سپس به امضای «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برسد.

چنانچه طرح تصویب قطعی شود، دولت ترامپ باید ظرف ۹۰ روز تحریم‌های جدیدی را علیه افراد، شرکت‌ها و نهادهای فعال در توسعه برنامه‌های موشکی ایران تصویب کند.اگر این طرح تصویب شود، سپاه پاسداران برای اولین مرتبه از سوی آمریکا تحریم می‌شود. پیش‌تر و در سال ۲۰۰۷، شاخه برون مرزی این نهاد (سپاه قدس) تحریم شده بود. نمایندگانی که به این مصوبه رای داده‌اند بر این نظرند که تحریم‌های جدید مغایرتی با مفاد توافق هسته‌ای و برجام ندارد. این طرح پیشتر در 3 فروردین ماه گذشته با مشارکت ۷ سناتور دموکرات و ۷ سناتور جمهوری‌خواه تهیه شد.

در حالی که اعضای کنگره آمریکا در حال رایزنی برای رفع برخی مشکلات آیین‌نامه‌ای پیش‌آمده برای پیشبرد طرح تحریم ایران و روسیه در مجلس نمایندگان آمریکا و در نهایت هموار کردن مسیر برای تبدیل شدن آن به قانون هستند، برخی از قانونگذاران آمریکایی نگرانی‌های جدیدی درباره برخی از تحریم‌های انرژی مندرج در این طرح علیه روسیه مطرح کرده‌اند.

جان کری، وزیر خارجه پیشین ایالات متحده قبلا در باره تحریم‌های جدید علیه ایران هشدار داده و گفته بود که اینک زمان مناسبی برای چنین اقدامی نیست.

چند ساعت پیش از تصویب طرح یاد شده در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، فرمانده هوافضای سپاه از تاسیس سومین کارخانه زیرزمینی تولید موشک خبر داد.

با این حال نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای تقابل با تحریم های ظالمانه و یک طرفه آمریکا دست به کار شدند و بر اساس گفته های علی لاریجانی، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی طرح دو فوریتی برای این منظور طراحی و تدوین کرد. طرح مقابله با اقدامات آمریکا در 20 ماده و در بخش های مختلف تهیه شده است که نمایندگان در مصاحبه به خانه ملت به جزییات آن پرداخته اند.

دولت مکلف به اجرای طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه می شود
 در این ارتباط علاءالدین بروجردی در خصوص تهیه طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه، اظهار داشت: این طرح آماده شده است و بلافاصله بعد از تعطیلات، به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد.

بروجردی با بیان اینکه طرح تهیه شده در کمیسیون، عکس العمل مجلس شورای اسلامی و نمایندگان ملت ایران در قبال اقدامات اخیر کنگره آمریکا در وضع تحریم های جدید است، بیان کرد: در جهت دفاع از منافع ملی، این طرح عرض اندام قدرتمندانه جمهوری اسلامی ایران در برابر اقدام اخیر کنگره آمریکا است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در خصوص مختار بودن یا ملزم بودن دولت به اجرای طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه، گفت: در این طرح الزاماتی برای دولت در نظر گرفته شده و دولت مکلف به اجرای آن است.

جزییات طرح 20 ماده ای مجلس برای اقدامات تروریستی آمریکا در منطقه
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت که در طرح مقابله با اقدامات تروریستی آمریکا اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای گسترش فعالیت‌های موشکی و ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای مبارزه با تروریسم توسط نیروی قدس سپاه پاسداران پیش بینی شده است.

کاظم جلالی با اشاره به طرح ۱۷ ماده‌ای مجلس برای مقابله با اقدامات تروریستی آمریکا اظهار کرد: در بخشی از این طرح در راستای حمایت از نیروهای مسلح، اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای گسترش فعالیت‌های موشکی جمهوری اسلامی و اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان به نیروی قدس سپاه پاسداران برای مبارزه با تروریسم پیش بینی شده است.

وی افزود: در این راستا همچنین وزارت دفاع موظف شده حداکثر ظرف  یک ماه طرح عملیاتی افزایش توان دفاعی و بازدارندگی کشور در حوزه موشکی را تهیه و به شورای عالی امنیت ملی ارائه کند.

جلالی  با بیان اینکه این طرح ۱۷ ماده و ۱۰ بخش دارد افزود: در بخش نخست دلایل ارائه طرح با توجه به رفتار مخاطره آمیز آمریکا در منطقه و سیاست‌های خصمانه این کشور بر ضد ایران آمده است. در بخش دوم تعریف‌ها و در بخش سوم تدوین راهبرد و اینکه دولت موظف است هر شش ماه راهبرد جامعی برای مقابله با تهدیدهای آمریکا و اعمال تروریستی این کشور تدوین کند پیش بینی شده است.

این نماینده مجلس ادامه داد: اقدامات لازم ضد گروه‌های تروریستی و حامیان آنها، ایجاد شعبه ویژه‌ای در قوه قضائیه برای محاکمه تروریست‌ها، تهیه فهرست جامع و به روز از گروه‌های تروریستی، اقدام لازم درباره رفتار نقض حقوق بشری آمریکا و مشخص شدن مجازات در این زمینه علیه آمریکا جزو بخش‌های بعدی طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکاست.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: در بخش هشتم این طرح تکلیف‌هایی برای دولت از جمله وزارت اقتصاد پیش بینی شده است که از جمله آنها اولویت مبادلات اقتصادی با کشورهایی است که در موضوع دفاعی با جمهوری اسلامی ایران همکاری می کنند و رابطه اقتصادی با آمریکا ندارند.

جلالی گفت: در بخش نهم بر حمایت از اتباع ایرانی و تهیه فهرستی از زندانیان ایرانی که به دلایل واهی نقض تحریم ها در آمریکا زندانی شده اند برای ارائه به شورای عالی امنیت ملی و اقدامات لازم برای رهایی آنها تاکید شده است و در بخش پایانی لزوم همکاری های بیشتر دستگاه های امنیتی کشور با یکدیگر آمده است.

قرار است این طرح هفته آینده به نمایندگان ارائه شود.

به گفته جلالی این طرح بسیار جامع است و عنوان آن مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه است که در آن ابعاد مختلفی دیده شده است. این طرحی با ۲۰ ماده و ۱۰ بخش احتمالا به عنوان طرح نمایندگان ابتدا در صحن مجلس با یک یا دو فوریت مطرح می‌شود و سپس برای بررسی جزئیات به کمیسیون امنیت ملی ارجاع می‌شود.

۱۰ بخش این طرح شامل مقدمه، تعاریف، تدوین راهبرد، حمایت آمریکا از تروریسم، نقض حقوق بشر توسط آمریکا، حمایت از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، مقابله با تحریم‌های اقتصادی آمریکا، حمایت از اتباع ایران و هماهنگی است.
۱۳۹۶/۰۵/۰۷ ۰۶:۰۳
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۵ ۰۹:۰۵
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۵ ۰۸:۳۴
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۵ ۰۸:۱۸
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۵ ۰۸:۱۶
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۵ ۰۸:۰۸
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۷ ۰۸:۱۵
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۲ ۰۷:۰۹
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۳ ۰۸:۲۷
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۲ ۱۶:۵۲
 
 
کلمات کلیدی : تحریم ایران+سنای آمریکا+آمریکا+برجام
 
۱۳۹۶-۰۴-۰۸ ۱۰:۴۷:۱۱
سپاه جان نمایندگان را در 17 خرداد نجات داد و بعد در 28 خرداد امنیت ملت را تضمین کرد
الان هم نوبت پاسداشت خون شهدا و تقویت امنیت ملی است چرا که ترامپ و هیلی و .... شمشیر را از رو بسته اند.

و در مقابل ..اگر محکم نایستی بنا به طبع خودش حتما حمله خواهد کرد اما به محض اینکه سنگی برداری از زمین فرار خواهد کرد. (4451027) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۰۸ ۱۰:۴۸:۱۵
خدا کند تصویب کنند

تا پاسخ محکمی باشد بر یاوه گویان کنفرانس عربستان علیه ایران

و نیز همپیمانان امریکایی اش. (4451029) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۰۸ ۱۶:۴۰:۱۴
تصویب بشه کو پول؟ همین الانش هم دولت روحانی در وظایفش در ارتباط با تامین هزینه های مالی سپاه ، کاهلی کرده (4451472) (alef-11)
 
امين
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۴-۰۸ ۱۲:۲۷:۵۲
اينكه به فكر امنيت باشيم خيلي هم عاليست .... اما حالا كه دو هزار ميليارد تومان در بخش دفاع از مام وطن هزينه شده بد نيست چند ميلياردي هم هزينه صرف كار و فعاليت بشه تا ما جوانان هم سر و سامان پيدا كنيم ... البته ببخشيد كه تو كار نماينده هاي محترم دخالت ميكنم (4451159) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۴-۰۹ ۰۰:۲۲:۱۷
فقط ساخت جنگنده از همه واجبتره (4451834) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.