نظر منتشر شده
۱۱۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 216852
ماجرای مقابله با یک ویژه خواری در گزارش به مردم 16
تلاش عوامل دولت و سهامداران برای جلوگیری از افزایش نرخ خوراک
احمد توکلی، 3 اسفند 92
تاریخ انتشار : شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۰۵
چند سالی است که صنعت پتروشیمی با سود بادآورده ای ادامه کار می دهد که مکررا به آن اعتراض شده است ولی دولت ها برای جلوگیری از این ویژه خواری اقدامی نکرده اند.

درکمیسیون تلفیق امسال گرایش عمومی قوی ای بود که این وضعیت پایان یابد. کمیسیون کارگروهی را با مسئولیت آقای دکتر نادران، از اقتصاددانان مجلس و دانشیار دانشگاه تهران که نایب رئیسی کمیسیون را هم دارد، تشکیل داد تا با کارشناسی دقیق، تکلیف این رانت خواری را روشن کند. کارگروه مزبور فرمولی پیشنهاد کرد که بر اساس آن با فرض های مختلف، قیمت های متفاوتی برای گاز خوراکِ پتروشیمی حاصل می شد و اجرای درست آن مقصود را تأمین می کرد.

گفتنی است که در این کارگروه، کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس و کارشناسان انجمن صنفی شرکت های پتروشیمیایی حضور داشتند. چون گزارش های متعدد کارشناسی موسسات و کارشناسان مستقل حاکی از این بود که این فرمول بدون کف قیمت می تواند اسباب برداشت های مختلف شده و مغایر با هدف اصلی نتیجه بدهد، بعد از تامل، پیشنهادی تکمیلی با تعیین کف قیمت تهیه کردم و به امضای حدود ۴۰ نفر از نمایندگان رساندم. در تلفیق، ابتدا پیشنهاد کارگروه را به رای گذاشتند و چون رئیس کمیسیون قول داد که بعدا شرط ما را به عنوان الحاق به پیشنهاد کارگروه به بحث و رای خواهد گذاشت، ما هم بدان رای مثبت دادیم ولی بعد از رای آوردن پیشنهاد کارگروه، با ادعای برخی مخالفان مبنی بر این که فرمول با قید کف قیمت تعارض دارد، رئیس از قولش عدول کرد. در جلسه روز 92/15/11 تلاش شدیدی را برخی نمایندگان برای از کار انداختن دخالت مجلس در این امر نشان دادند. ولی با مقاومت طرفداران قطع ویژه خواری، ره به جایی نبردند. تا سرانجام من پیشنهاد تکمیلی را مطرح کردم که به تصویب رسید.

ماجرا به همین جا ختم نشد؛ بلکه در روز بعد سعی کردند مصوبه را بی اعتبار سازند که رئیس مجلس زیر بار نرفت. مصوبه این بود:
«ج- قیمت پایه خوراک گاز واحدهای پتروشیمی در چارچوب قانون هدفمند کردن یارانه ها به گونه ای تعیین می گردد که نرخ بازدهی داخلی ارزی سرمایه گذاری این واحدها تا بیست و پنج درصد باشد، مشروط بر آن که از ۱۵ سنت در هر مترمکعب کمتر نباشد...» در ادامه برای تشویق به سرمایه گذاری در مراحل میانی و نهایی و در مناطق محروم، حاشیه سود تا ۳۰ درصد در نظر گرفته شده بود.

پس از ارسال مصوبه به شورای نگهبان، با تلاش برخی عوامل دولت و سهامداران پتروشیمی ها، شبهه تعارض صدر و ذیل بند ذیربط، به شورای نگهبان رسید و موجب شد که نسبت به آن ابهام پیدا شود. در جلسه ۲۶ بهمن، تلفیق، برای رفع ابهام، با جوسازی های رسانه ای روزهای قبل، کف قیمت را حذف کرد. به تذکرات آئین نامه ای ما نیز توجه نکردند. روز ۲۷ بهمن در جلسه علنی کوشش فراوانی به خرج داده شد که باقیمانده بند مزبور بی خاصیت تر شود تا پتروشیمی ها محدود نگردند ولی با توضیحات نمایندگانی که این وضع را مصداق بارز وِیژه خواری می دانستند، مجلس با حامیان پتروشیمی ها همراه نشد. سرانجام با هماهنگی خوب عده ای، از جمله آقایان دکتر نادران، دکتر بحرینی، دکتر حسینی صدر، قاضی پور، مهندس سقایی و دکتر دهقان، پیشنهاد دکتر نادران که کف قیمت ۱۳ سنت بود، با ۱۴۶ رأی موافق، ۴۴ مخالف و ۱۳ ممتنع به تصویب رسید.

چون پیرامون این تصمیم مجلس غوغاسالاری صاحبان منفعت ابهاماتی ایجاد کرده است وظیفه دیدم نکات زیر را تقدیم حضور کنم.

1. این صنعت عمدتا از گاز طبیعی برای سوخت و خوراک استفاده می کند. به عبارت دیگر، هم انرژی مصرفی و هم ماده اولیه آن، گاز طبیعی است. قیمت گذاری گاز به عنوان سوخت تابع سیاست های ترجیحی بخش صنعت است و در اینجا محل بحث نیست ولی فروش گاز به عنوان خوراک به قیمت تقریبا مفت (حدود 2.5 سنت در هر مترمکعب)، سود این صنعت را به نحو بسیار غیرمعقولی بالا برده است. به طوری که 11 شرکت ذیربط طی پنج سال 87 تا 91  کمترین سودشان مربوط به سال 88 است که بیش از دوسوم سرمایه پرداخت شده شان سود خالص به دست آوردند. بالاترین سود خالص نیز مربوط به سال 91 است که نزدیک به 3..5 برابر سرمایه پرداخت شده سود برده اند!



منبع : ترازنامه و صورتهای مالی ارسالی به سازمان بورس اوراق بهادار تهران در سالهای مختلف

در حالی که طی این مدت سود کل مبلغ 11.603 میلیارد تومان شده است، تنها مبلغ 474 میلیارد تومان، یعنی 4 درصد، مالیات پرداخته اند! به نمودار زیر نگاه کنید.

منبع : ترازنامه و صورتهای مالی ارسالی به سازمان بورس اوراق بهادار تهران در سالهای مختلف

این وضعیت تبعات سنگینی برای اقتصاد ملی دارد که در ادامه به طور خلاصه شرح شان می دهم.

2. نخستین زیان این سود بادآورده، بی میلی نسبت به تکمیل زنجیره تولیدات پتروشیمیایی است. این صنعت در سه سطح بالادستی، میانی و نهایی فعال است. در حالیکه در بالادستی تنها مواد معدودی از محصولات پایه با ارزش افزوده ناچیز تولید می گردد، در سطح میانی صدها و در حلقه نهایی ده ها هزار محصول با ارزش افزوده بالا به دست می آید. تکمیل این زنجیره می تواند ضمن تامین سود عقلایی برای سرمایه گذاران، منافع ملی را نیز تضمین نماید. تکمیل این فرایند به قدری اهمیت دارد که همه حلقه های زنجیره تولید معمولا در کنار هم احداث می شوند و به این محصولات تولید یکپارچه (Integrated Manufacturing) گفته می شود (همجواری این بنگاه ها علل مهم دیگری نیز دارد). ولی وقتی این زنجیره ناقص باشد و سرمایه گذاران با فروش محصولات پایه (که در واقع با فروش گاز طبیعی چندان متفاوت نیست) بتوانند سود سرشار کسب کنند، ارزش افزوده و اشتغال بالا نصیب کشورهای دیگر می گردد.

3. 60.4 درصد صادرات پتروشیمیایی ما را در سال 1390محصولات پایه و مشابه آن تشکیل داده است که با بهای هر تن 805.9 دلار (متوسط وزنی) صادر شد، در حالیکه هر تن محصول صادراتی میانی 1590دلار ارزش داشت؛ یعنی تقریبا 2 برابر ارزش افزوده. در واقع اگر بجای همین مقدار صادرات محصولات پایه، آن را به محصولات میانی تبدیل و بعد صادر میکردیم بجای 9.67 میلیارد دلار، درآمد، 19 میلیارد دلار نصیب کشور کرده بودیم. بیشترین محصولات پایه ما به کشورهای امارات، کره، چین و ترکیه صادر می شود. آن ها همین محصولات را به عنوان ماده اولیه صنایع میانی و نهایی بکار می گیرند. سه کشور چین، امارات و ترکیه که بیشترین صادرات محصولات پتروشیمیایی را به ایران دارند، در سال 90 مبلغ 5.2 میلیارد دلار به ایران صادرات داشته اند. به عبارت روشن این وضعیت به شدت در بازرگانی خارجی به زیان ماست.

4. صنایع بالادستی سرمایه بر، آلوده سازِ محیط زیست و محتاج فناوری وارداتی است و چنانکه دیدید ارزش افزوده کمی دارد. علاوه بر این ها فرصت شغلی بسیار کمتری نسبت به مراحل پایین دست ایجاد میکند و سرمایه گذاری سرانه بیشتری می-خواهد. با یک میلیون تن تولید در بالادستی، تنها 500 فرصت شغلی ایجاد می شود، درحالیکه در مرحله میانی 2200 شغل و در نهایی 200.000 شغل عرضه خواهد شد! همین طور سرمایه لازم به ازاء هر شغل به ترتیب 940 ، 773 و 21 هزار دلار است.

5. ویژه خواری یا رانت خواری (Rent Seeking Activity) بهره‌برداری از مناسبات ساختاری – سیاسی برای کسب منافع اقتصادی است. در ادبیات علم اقتصادِ سیاسی مطالعات بسیار گسترده و عمیقی در باره تبعات مخرب و زیانبار رانت خواری بر كارایی و عدالت توزیعی انجام شده است. درمحیط رانتی، شركت ها برای افزایش سود، باید خود را به افرادی خاص كه «توزیع كننده رانت» یا «حامی تاثیر‌گذار» در ساخت قدرت هستند نزدیك نمایند. رقابت شركتی به رقابت در عرصه جلب نظر مقامات و دیوانسالاران تبدیل می‌شود. شركت ها به جای تلاش بیشتر و مواجهه با ریسكی كه بایستی قبل از آن در جریان رقابت واقعی با سایر شركت‌ها تجربه می‌كردند، اینك باید در فرایندی كانالیزه شده و با تبدیل شدن به موسسات چنگالی جستجوگر رانت (Grabber-Friendly Institiutions) به فعالیت تجاری ادامه دهند. ثروت مفتِ به چنگ آمده وسیله ای می شود برای تجارت نفوذ (Trading Influence) و جلب حمایت ویژه(Patronage). این پدیده شوم تبعات دیرپای مخربی بر اقتصاد و اجتماع و سیاست دارد.





6. عجیب این است که طبق تبصره بند ب ماده 1 قانون هدفمندکردن یارانه ها، مصوب دی ماه 1388، دولت ها چهار سال تمام وقت داشتند نرخ گاز خوراک پتروشیمی ها را اصلاح کنند و آن را تا حدود 25 سنت تعیین نمایند ولی نکردند. جالب این است که در اردیبهشت 1392، یعنی 10 ماه پیش، «مدیربرنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی خاطرنشان کرد: پس از جلساتی که با وزارت نفت داشتیم و قیمت‌های مختلفی برای خوراک گاز پتروشیمی‌ها ارائه شد که این قیمت‌ها از 11 سنت تا 17 سنت در ازای هر مترمکعب خوراک گاز است»(بورس نیوز کد خبر 95971). ولی باز هم کاری نشد. در ماجرای اخیر، آقای مهندس زنگنه به جد پشتیبان قیمت 15 سنت بود و حتی 18 سنت را نیز معقول خوانده بود. آقای نوبخت و طیب نیا نیز با استدلال رعایت تدریج و احتیاط، بر قیمت 8 تا 10 اصرار داشتند. نکته قابل توجه آن است که مدیران ذیربط میانی دولت دم به دم با من تماس می گرفتند و با اصرار می خواستند که به هر طریق ممکن رقم تعیین شود. استدلالشان این بود که سهامداران در دولت نفوذ دارند و نخواهند گذاشت فرمول درست اجرا شود.

7. مخالفان پیشنهاد ما روی چند نکته تاکید داشتند: 1) این دخالت ها ارزش سهام را پایین آورده و به سهامداران جزء آسیب وارد کرده است. 2) ارزش بازار بورس را کم کرده و این امر به سرمایه گذاری لطمه می زند. 3) سهامداران اغلب صندوق های بازنشستگی هستند و نباید به بازنشسته ها فشار آید. 4) این کار، قدرت رقابت را از پتروشیمی ما می گیرد.

اولا، سیر شاخص کل چنین ادعایی را ثابت نمی کند. گرچه شاخص از این ماجرا متاثر شده باشد، ولی دقت در زمان ها و رفتار شاخص، ارتباط دقیقی را نشان نمی دهد. نزول شاخص از چند روز پیش از تعیین 15 سنت آغاز می شود و صعود بعد از تعیین 13 سنت نیز ادامه یافته است. ظاهرا جوسازی سهامداران بیشتر موثر بود تا واقعیت، و وقتی مایوس شدند مسئله حل شد!


ثانیا، اگر قرار باشد با بخشش منابع عمومی سوددهی بنگاه ها را افزایش دهیم و از این طریق ارزش دارایی بورس را بالا ببریم، چرا فقط پتروشیمی؟ به همه بنگاه های اقتصادی حاضر در بورس مثلا سوخت مجانی بدهید؛ همان نتیجه حاصل می شود و می توانیم بیشتر تفاخر کنیم! بورس طبق تعریف محل رقابت بنگاه هاست و اساسا با رانت و رانت خواری جمع نمی شود. بورس محل عرضه سهام رقابتی هاست نه ویژه خواران. عجیب این است که نمایندگانی بیشتر و حتی با عصبانیت با حذف رانت مخالفت می کردند که همواره سرسختانه از قواعد بازار آزاد دفاع کرده اند! به قیمت نان و گازوئیل که می رسد می گویند مردم باید هزینه واقعی مصرفشان را بپردازند ولی این تولیدکنندگان باید گاز مفت مصرف کنند!

ثالثا، اینکه بخشی از سهام به صندوق های بازنشستگی وزارتخانه های دولت تعلق دارد؛ پس نباید ارزش واقعی گاز را بپردازند، از کجا آمده است؟ این حرف بی اساس از نظر شرع و علم، یک حقیقت را آشکار می کند و آن، نفوذ در بنگاه های پتروشیمیایی است. من در پاسخ این برادران گفتم ویژه خواری زشت و ظالمانه است از هر کس که می خواهد باشد، باشد. سهامداران باید سود ببرند و ما مدافع سوددهی همه بنگاه های بورس هستیم؛ البته سودی که به کارکرد آنان برگردد نه به امتیاز ویژه از منابع متعلق به عموم مردم.

رابعا، ادعای ارزانفروشی گاز خوراک پتروشیمی های همسایگان کاملا غیرمستند است. نبود قدرت رقابت در بنگاه های ما به دلیل قیمت نیست. علل مهم دیگری دارد، از جمله:
ـ بالاتر بودن مخاطرات سرمایه گذاری
- هزینه بیشتر بیمه فاینانس
ـ بالاتر بودن سود تسهیلات دریافتی
ـ افزایش هزینه های تولید و نگهداری برخی واحدهای پتروشیمی به دلیل مدیریت غیرکارآمد
ـ تاخیرهای طولانی در زمان به بهره برداری رسیدن واحدها (تقریباً دو برابر کشورهای رقیب) و در نتیجه افزایش قیمت تمام شده آن واحدها
ـ تاخیرات چند ساله در بهره برداری کامل از ظرفیت طراحی شده یا تولید زیر ظرفیت
ـ سیاست گذاریهای نادرست انجام شده در این صنعت، مثل انجام برخی پروژه ها که فرآورده هایی با تقاضای اندک و قیمتی نازل تر از برآوردهای اولیه داشته اند یا ترکیب درصد نوع خوراک مورد استفاده برای واحدهای تولید اتیلن (الفین) در کشور.

افزون بر این، قیمت گذاری صحیح و شفاف یکی از عوامل انگیزشی اساسی برای ورود به قابلیت های رقابتی در یک صنعت است در حالی که فرض وجود قیمت نازل برای رقابت با کشورهای منطقه، نمی تواند صنعت را برای بلند مدت و حتی میان مدت درون فضای رقابتی نگه دارد.
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۱۸:۰۵
چرا آقای روحانی جلوی ویژه خواری ها را نمی گیرد؟ آیا صرف نوشتن یک نامه به معاون اول کفایت می کند؟ (1988043) (alef-13)
 
آگاه
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۱۱:۵۳
این جمله در متن مرا به فکر فرو برد

((به قیمت نان و گازوئیل که می رسد می گویند مردم باید هزینه واقعی مصرفشان را بپردازند ولی این تولیدکنندگان باید گاز مفت مصرف کنند!))

این از ما بهتران چه کسانی هستند؟ چند نفرند؟ در چه جایگاهی هستند؟

کلی گویی مبنی بر (سهامداران خرد متصرر می شوند) بنظر بهانه ای بیش نیست.

چرا وقتی همان سهامدار خرد بدلیل عدم افشای بموقع اطلاعات بورسی متضرر می شود این آقایان سهامدار عمده صدایشان در نمیاید؟

چرا وقتی نمادها به دلخواه مدیر بورس باز یا بسته می شوند، مدافعین سهامدار خرد پیدایشان نیست؟

چرا تک و توک نمایندگان مجلس که خود بورسی هستند، تاکنون و در 8 سال گذشته، از شکایات سهامداران علیه بورس صحبتی نکردند و طرح تحقیق و تفحص سال 91 را عقیم گذاشتند؟

چرا وقتی بورس در 8 سال گذشته و تحت همین مدیران فعلی بورس رشد حبابی می کرد، کسی نامه به مقامات ننوشت که حباب در بورس مخرب است و روزی که بترکد، سهامدار خرد ناآگاه به خاک سیاه می نشیند؟

مدیران فعلی بورس در 8 سال گذشته بر بالای حباب شاخص نشستند و هوانوردی کردند، غافل از اینکه روزی که تحریم ها رفع شود و کشور قانونمند اداره شود و دلالان سهام افشا شوند، این حباب خواهد ترکید

آقای توکلی عزیز، در تاریخ مجلس و در دلها، نام جنابعالی در لیست خوبها نوشته خواهد شد. بقول امروزی ها (توکلی مچکریم) (1988322) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۹:۵۵:۲۱
اقای دلها

یک نفر از قطر کامنت گذاشته بود قطریها بسیار خوشحال شدند از این افزایش قیمت گاز


اول بیندیشید بعد عمل کنید (1989638) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۱:۱۵:۲۲
جناب آقای توکلی بخشی از مطالب شما درست است اما به دلایل زیر نتیجه ای که می گیرید قطعا غلط است :
1- درآمد حاصل از افزایش قیمت خوراک 2500 میلیارد تومان است و این درآمد به دولت پرداخت خواهد شد. آیا دولت موظف شده است این درآمد را در صنایع پایین دست پتروشیمی سرمایه گذاری کند ؟
2- چگونه اطمینان دارید شرکتهای پتروشیمی سودشان را که حالا کمتر شده است در صنایع پایین دست سرمایه گذاری می کنند ؟ مثلاً چرا سودشان را در خرید و فروش املاک و خودرو و واردات سرمایه گذاری نکنند. چون قطعاً سود بالاتری میبرند.
3- آیا می توانید به سرمایه گذاران صنایع بالادستی تضمین بدهید برای سرمایه گذاریی که حداقل باید چشم انداز 30 ساله داشته باشد در بودجه های سالهای آینده تغییرات جدیدی روی نخواهد داد. خلاصه اینکه سرمایه گذار چگونه مطمئن شود که کشور ما ثبات تصمیم گیری دارد ؟

جناب اقای توکلی هر چند شما را شخص منصفی می دانم اما این پیشنهادتان صحیح نیست.
راه حل اصلی برای توسعه پایین دست صنعت پتروشیمی اجبار (نه اختیار) شرکتهای پتروشیمی به کاهش تقسیم سود نقدی و انجام افزایش سرمایه در ازای دریافت خوراک ارزان است. در این روش شرکتهای پتروشیمی یا در ازای خوراک ارزانتر در طرحهای مورد نظر وزارت نفت سرمایه گذاری می کنند یا قیمت خوراک بالاتری پرداخت کنند. (1989835) (alef-6)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۴۵:۵۳
آقای توکلی همه این صحبتهای شما درست سلمنا.ولی هیچکدام از این صحبتها تصمیم مجلس در به یکباره پنج برابر کردن نرخ خوراک پتروشیمیها را توجیه نمیکند مخصوصا وقتی که بدانیم خود شما وآقای نادران از مخالفان اصلی شوک درمانی در اقتصاد هستید که اتفاقا مخالفت بسیار درستیست.در هیچ اقتصاد وبنگاهی شوک درمانی جواب نداده وشاهد روشنش اجرای فاز اول هدفمندی توسط دولت دهم است.همین افزایش به یکباره قیمت خوراک پتروشیمیها واصرار بیمورد برآن علی رغم آنکه همه صحبتهای شما دراین گزارش درست است اکثریت مردم وازجمله خودبنده را که ریالی هم تابحال از بورس سودی درجیبم نرفته در موضع سوظن نسبت به این حرکت مجلس قرار داده. (1988401) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۵۰:۴۷
چون اقای ویزر شون نعمت زاده خودش 2،3تا شرکت پتروشیمی داره (1988418) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۹:۳۲:۴۳
اقای توکلی متاسفانه تریبون دست شماست و صدای ما سهامداران جز به جایی نمیرسد وفقط خودم رو لعنت میکنم که چرا سال پیش به توصیه دیگران گوش نکردم و به جای اینکه سرمایه ام رو بیارم تو بورس نرفتم و برنج احتکار نکردم کیلو 5000 تومن تا الان میفروخت 8 تا 9 هزار تومن هم ضرر نمیکردم هم کسی بهم ویژه خوار و رانت خوار نمیگفت (1988624) (alef-13)
 
الف-حسینی
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۱۲:۳۹
توجه توجه توجه
من هم سهامدار جزء هستم هم در صنعت پتروشیمی و هم در سایر صنایع که خودبخود متاثر از جو روانی بازار میشوند. وقتی تصورتان در بورس این است که یک شبه ره صد ساله طی کنید و در کوتاه مدت به سود بادآورده کلانی دست پیدا کنید طبیعی است که با یک اصلاح قیمتی که روند معمول بورس است صدایتان در می آید و شروع به فحش و بد و بیراه گفتن به نمایندگان میکنید.
هر سرمایه گذاری چه در مسکن چه در بورس و... نیاز به نگاه بلند مدت دارد. حتی در همان احتکار کردن برنج هم نیاز به تحمل و صبر است قطعا اگر در بورس هم نگاه بلندمدت داشته باشید و البته سواد حضور در این فضا و معامله آگاهانه به سود معقولی دست میابید.
ضمنا وقتی امثال شما که برای سود شخصی تان حاضر میشوید دست به احتکار که حرام و جنگ با خدا و ظلم به اقشار ضعیف جامعه و ضربه زدن به منافع ملی است بزنید معلوم است که وضع مملکت ما این میشود. وقتی هم که عده ای میایند تا جلوی رانت خواری را بگیرند همین شما منفعت طلبها با هوچی گری و جوسازی کاری میکنید که چرخه اقتصادی مملکت همین طور در یک روند معیوب ادامه پیدا کند و معدودی ثروتمندتر و کشور و مردم فقیرتر شوند.
من تا قبل از خواندن این مقاله به این دلیل که ضرر سنگینی در بورس دیده بودم هر روز پیگیر تعیین نرخ خوراک بودم و دعا میکردم نرخ بالا بسته نشود اما الان که این مقاله را خواندم و دیدم همین تصمیم ساده میتواند مانع خام فروشی صنعت پتروشیمی شود و با تغییر نگاه به تولید و تنوع محصول اشتغال زایی ایجاد کند و جلوی ویژه خواری عده ای از خدا بی خبر را هم بگیرد به دیدن این ضرر راضی هستم. راضی هستم که به خاطر مردمم و کشورم متضرر شوم اما قدمی در راه اصلاح چرخه معیوب اقتصاد برداشته شود.
وقت شعار همه ما میگوییم عاشق وطنمان هستیم و از جان و مال و خانواده مان میگذریم اما پای عمل که میرسد خیلی ها فقط برای منافع مالی خودمان میگوییم گور بابای وطن و مردم. (1990135) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۲۲:۲۹:۳۸
این جا ایرانه و کار سالم انجام دادن حماقته ما ایرانی ها دلالی برازندمونه اگه کار تولیدی کنی همه میگن چرا داری سود میکنی ولی برو دلالی کن بی حساب کتاب پول دربیار هیچ کس هم نمیفهمه درامدت چقدره تا بخواد ازت حساب کشی کنه (1991537) (alef-6)
 
مهران
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۷:۳۱:۲۶
دوست گرامی بار کج هیچ وقت به منزل نمی رسد اگر فکر می کنی با احنکار به جایی می توان رسید بفرما... (1990896) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۲۲:۲۶:۳۶
فعلا که با سرمایه گذاری تو بورس هم به جایی نرسیدیم فقط بهمون برچسب رانت خوار زدن (1991531) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۲:۵۲:۵۱
نرخ خوراک پتروشیمی در عربستان و اکثر کشورهای منطقه کمتر از 10 سنت می باشد میخواید با دست خودتون سرمایه گذار خارجی رو فراری بدین که دادین . (1989096) (alef-13)
 
محمدرضا
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۸:۳۶:۰۷
عربستان نرخ گاز پائين است (كه البته گاز همراه است ) ولي سرمايه گذار مجبور است بخشي از سرمايه اش را به مالكيت دولت عربستان درآورد كه درايران نيست از طرف ديگر در عربستان از فروش محصول ماليات وذكات ميگيرند كه درايران اولا ذكات نميگيرند وثانيا ماليات بسيار محدود است . درعربستان سود خالص كمتر از 12 درصد است ولي با همين خوراك گاز 13 سنت سود خالص پتروشيمي ها بيش از 35 درصد خواهد بود . (1989469) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۲:۲۱:۳۳
1. در ایران هم سهامدار عمده شرکتهای پتروشیمی با واسطه دولت یا نهادهای شبه دولتی است.

2. معافیت مالیاتی در قانون هست در ضمن نرخ مالیات در عربستان از ایران کمتر است. و البته مالکیت عمده صنایع با شاهزادگان سعودی است.

3. در ایران فروش محصولات با تخفیف میباشد و بسیار پایین است.

4. بالا بودن نرخ سودآوری را در مقایسه با بالا بودن نرخ تورم معنی فرمایید و سودآوری بعد از لحاظ کردن اثر تورم و کاهش ارزش پول محاسبه فرمایید. وقتی نرخ بهره بانکی در ایران حدود 30 درصد است- منظورم نرخ موثر است نه نرخ اسمی با لحاظ کردن انواع هزینه های جنبی قانونی و غیر قانونی اخذ وام- سودآوری ۳۵ درص برای تولید شاهکار نیست . اینقدر به بهانه مبارزه با رانت تولید را ذلیل نکنید رانت در تولید نیست در دلالی است. (1989985) (alef-6)
 
مسعود
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۷:۳۳:۴۱
منبع شما در مورد نرخ 10 سنت خوراک عربستان ؟؟؟؟؟ این اطلاعات درست نیست (1990902) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۲:۵۵:۰۸
چندین ساله این نرخ 2.5 سنت می باشد تازه امسال یادتون امده چرااااااااااا !؟ (1989100) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۹:۴۸:۰۶
چون که امسال یادشون افتاد سهام پتروشیمیهایی مثل خراسان و تاپیکو و جم و ... رو عرضه کنن به سهامدار حقیقی و همون خواص ویژه خوار برن بیرون از بازار سه ماه پیش (1989617) (alef-6)
 
کوروش
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۷:۳۵:۰۰
جلوی ضرر را از هر کجا بگیری سود است کمی ملی نگاه کنید (1990904) (alef-6)
 
داریوش
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۷:۴۰:۵۵
مقاله بسیار کامل و مفیدی بود افزایش نرخ خوراک یک حرکت سود مند برای اقتصاد ملی بود (1990924) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۴:۵۵:۰۵
جناب آقای توکلی سلام
من کانادا زندگی میکنم و از شما میخوام که لطف کنید برای امتحان هم که شده یه بازرگان رو بفرستید پتروشیمی و ۱۰۰ تن از یه ماده ای رو بخرن ببین چه بلایی به سرش میارن !! (1989354) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۸:۲۲:۵۱
شما خیلی وقته رفتی کانادا خبر نداری خرید مواد از بورس ه کسی بازرگانی نمیره (1989450) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۱:۱۱:۴۸
فقط ساده دیدن همه چیز کفایت نمکند. این کار درستی نبود (1989831) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۱۹:۴۹
اکنون که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبرمعظم انقلاب ابلاغ شده است ضرورت دارد که سیستم اداری ما با رویکرد انقلابی این گفتمان را دنبال کند و جلوی ویژه خواری ها و مفاسد اقتصادی را بگیرد. (1988049) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۲:۱۱:۳۷
چرا درباره خرید نصف قیمت اوره توسط دولت از پترو شیمیها چیزی نمیگی تازه این خرید نصف قیمت نسیه هم هست
چرا در باره تحریم ها و مشکلات حمل و نقل و خرید قطعات و لوازم پتروشیمیها چیزی نمیگی
چرا در باره قطع گاز پتروشیمیها چیزی نمیگی اینکه تا هوا سرد میشه مجتمع های پتروشیمی باید کار رو بخوابونن و با این کار پایین تر از ظرفیت شون کار کنن در حالی که تمام هزینه های حقوق و سربار رو در زمان تعطیلی باید پرداخت کنن
چرا در باره اجبار پتروشیمی ها به فروش داخل و تعیین میزان فروش خارج از کشورشون حرفی نمیزنید
چرا در باره الزام پترو شیمی ها به ارائه دلار به مرکز مبادلات در زمان تحریم چیزی نمیگید و نمیگید که بار دلار این مملکت زمان تحریم نفت به دوش پتروشیمی ها بود
چرا از زیان ده بودن پترو شیمیها زمانی که در مالکیت دولت بودن چیزی نمیگید و نمیگید که با همین شرایط دولت نمیتونست از اینها سود بگیره ولی بخش حصوص با شرایط یکسان تونست
چرا از قیمت گاز در کشور های همسایه مخصوصا قطر چیزی نمیگید

برادر من اقای توکلی حق این مردم رو پترو شیمیها با سالی دوسه هزار میلیارد تخفیف خوراک که البته اون هم در تخفیف قیمت اوره جبران میشد پایمال نمیکنن
حق این مردم 10 ساله که در میادین مشترک با کشور دوست و همسایه قطر داره پایمال میشه و شما هم عین این 10 سال در مجلس بودید و هیچ کاری نکردید ببینید قطریها با گاز ما از کجا به کجا رسیدن
من به عنوان یکی از سهامداران ( خیلی جز) پتروشیمها از هیئت مدیره میخوام برنامه انتقال و خرید گاز از قطر رو داشته باشن و پول زور ندن و گاز خودمون رو از قطر بخرن زیر 10 سنت (1989009) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۲۱:۵۵
اقای دکترجناب توکلی بنده بعنوان یک شهروند تهرانی به شما افتخار میکنم. کاش میشد شمارو از نزدیک می دیدم . (1988055) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۴۰:۵۹
با درامدهای میلیاردی در اختیار اشخاص ویژه . بورس حبابی . صنعت انرژی بر و استفاده از رانت انرژُی و چالش های زیست محیطی نمی توان هدفمندی یارانه ها را اجرا نمود. (1988087) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۱۵:۱۶
دوست عزیز میشه این بورس حبابی رو به بنده توضیح بدین؟شما کدوم سهمها یا صنایع رو دارای حباب قیمتی می بینید؟ (1988332) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۰:۱۱:۱۶
حبابى بودن بورس كه يه بچهم ميدونه ؟؟؟؟ كشورى كه تو يك ركود تورمى بسر ميبره كارخانجاتش
براى كدوم مشترى توليد دران كه در قبالش سوددهى داشته باشن !!!؟؟؟؟ (1989682) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۹:۳۹:۵۳
با سلام
شما دوست گرامی میشه بفرمایید میزان اطلاعاتتون از بورس چقدر هست که با این قاطعیت میگید بورس حباب داره؟آیا می دونید که 40% بورس کشور را صنعت پتروشیمی به خود اختصاص میده؟و آیا میدونید ما به التفاوت خوراک 2.8 سنتی با13 سنتی چقدره؟ حدود 2400 میلیارد تومن.ولی آیاتابحال مدونید تنها در این مدت40 روزه حدود 60000 میلیارد تومن از ارزش بازار سرمایه کسر شده و بعلاوه باعث صلب اعتماد سهامداران به این بازار گردیده؟واینکه این مقدار پول بجای اینکه در مسیر سود آوری و تولید قرار بگیره از بازار مسکن و طلاو ارز و... سردرمیاره سال گذشته رو که هیچ کس فراموش نکرده همین نقدینگی سرگردان چه بلایی سر مردم در آورد.پس وقتی می خواهید اظهار نظر بفرمایید قدری هم جوانب کار را بسنجید.با تشکر (1988647) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۴۴:۰۹
من نمیدونم این آقای توکلی از سال 1384 تا خرداد ماه 1392 کجا بوده !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
از بعد از انتخابات سال 1392 تازه یادش اومده مملکت چه خبره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
واقعا کجا بودی آقای دکتر ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1988106) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۵۷:۴۵
ایشان از سال 1386 تا 1392 مشغول نقد عملکرد آقای احمدی نژاد بودند (1988290) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۹:۱۰:۳۴
در صحبت نقد می کردند ودر عمل حمایت (1988582) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۷ ۱۰:۳۲:۵۳
مگه مسئول اجرایی هستش که اختیار عمل داشته باشه؟؟؟!!! (1996059) (alef-6)
 
حامد
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۰:۵۲:۴۳
نقد بدون عمل به چه درد می خوره؟ (1988830) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۹:۴۷:۵۷
یعنی واقعا نمیدونی که جدی ترین منتقد احمدی نژاد در طیف اصولگرا و اصلاح طلب، هردو، توکلی بوده؟؟؟؟!!!!! (1988667) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۱:۰۷:۵۳
با انتقاداتشان چه کمکی به ملت کردند!!!!!!!! (1989818) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۰:۱۶:۳۳
آقای توکلی از همان اولین بودجه احمدی نژاد منتقد او بود تا آخر. اگه شک داری آرشیو الف رو ببینه. ثانیا گویا خود شما هم قبول دارید روحانی احمدی نژاد دومه فقط می خواهید منتقدان حرف نزنن (1988729) (alef-10)
 
یاوری
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۸:۲۵:۳۳
نمیدونم چند سالته ؟ اما توکلی خیلی وقته یک تنه در مقابل فساد وایساده.سال 72 تنها کسی که در مقابل فساد هاشمی در جریان انتخابات وایساد و در عین گمنامی حدود 5 میلیون رای آورد همین توکلی بود. (1989453) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۸:۵۴:۲۳
شما احتمالاً فراموش کردی بیشترین انتقادها از دولت قبلی توسط آقای توکلی صورت می گرفت ولی اون موقع شما خوشت میومد ولی الآن بدت میاد (1989507) (alef-15)
 
مرتضی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۵۰:۰۳
ممنون آقای دکتر...گرچه از کلیت تصمیم راضی هستم و به نظرم عامل اصلی افت بورس هم مجموعه عریض و طویل ساتا بوده است اما از حضرتعالی سه سوال داشتم
1.بررسی سود به سرمایه در حالی که شرکتهای فوق عمدتا با دلار 1000 تومانی پدید آمده اند و ارزش جایگزینی فعلی آنها به مراتب بالاتر است،به جز کژتابی چه تاثیری دارد؟اگر مثلا ارزش افزوده اقتصادی یا حاشیه سود خالص را مثال می زدید(که آن هم به علت نرخ ارز در سال 92 متورم شده است)به مراتب بهتر بود
2.شما و باقی عزیزان نماینده چرا در طول دوره آقای احمدی نژاد به فکر اصلاح این روند نیفتادید و در مجلس صحبت از ویژه خواری نفرمودید؟به نظر می آید علت اصلی در این رشد نه فقط بحث ویژه خواری،که وجود شخص آقای نعمت زاده در زاس وزارت صنعت و معدن و تسویه حساب برخی گروهها با ایشان(که از سهامداران پتروشیمی هستند)می باشد
3.شرکتهای پتروشیمی اوره ساز،تا قبل از این محصولات خود را با تخفیف قابل توجه در بازار داخل می فروختند.حال که قیمت خوراک بالا رفته،به تبع قیمت اوره هم از 625 تومان باید به هزار تومان افزایش یابد.با توجه به بدهی انباشته سازمان حمایت از کشاورزی،این رقم از چه محلی تعیین می شود؟آیا سفره کشاورزان باز هم کوچکتر می شود؟
با تشکر (1988124) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۵۰:۲۴
وزارت کشاورزی لطف کند ویارانه کود را به جای انکه هزینه افزایش حجم خود کند در جایش هزینه کند (1988269) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۵:۵۹:۲۸
این کارهای شما سیاسی است نه اقتصادی.
می توانستید در 3 سال آن را به 15 سنت برسانید نه در یک سال 10 سنت بالا ببرید. (1988151) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۱۲:۳۴
این صنعت دلاری ارقام را همه به دلار بگذارید و ان موقع نتیجه گیری کنید نمی شود قیمت اوره را به دلار به کشاورزان بدهید تا آن موقع مثل سال 83 به غلط کردن بیفتید. سهامدار شرکتهای پتروشیمی (1988182) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۱۷:۲۳
1- اولا تا حالا کجا بودین برادر عزیز؟
2-به نظر شما اینم درست کردی جاهای دیگه چی؟بابک و مه افرید و...بقیه چی؟
اون دویست تا اختلاس بانکی چی؟
سیستم مشکل اساسی داره براذر (1988193) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۳۶:۰۸
من از شما نمی‌پرسم چرا 4 سال با ویژه‌خواری مبارزه نکردید، یک سوال ساده از جناب توکلی دارم قبلا هم پرسیدم در سایت سانسور شد.
طبق همان مطالعات و بررسی‌هایی که می‌فرمایید انجام شده لطفا نرخ خوراک پتروشیمی در چهار کشور را هم بفرمایید چقدر است؟ و در صورت امکان به گزارش بالا پیوست کنید.
1- قطر 2- روسیه 3- امارات 4- عربستان.
با تشکر (1988238) (alef-13)
 
سلام
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۳۷:۱۲
با سلام

مشكلات اقتصادي را نمي‌توان به صورت جزئي و بخشي حل كرد وقتي يكي از متغيرهاي جزئي اقتصاد را به صورت نامعقول افزايش دهيم اين باعث ايجاد عدم تعادل در ماتريس قيمتها خواهد شد. اگر فرض كنيم هيچ چيز ديگر جزء‌ نرخ خوراك پتروشيمي در اقتصاد وجود ندارد، سياست افزايش چند برابري شايد درست بود. فرض مي‌كنيم پايين بودن نرخ خوراك رانت بوده (اگر چه جاي بحث بسيار دارد)، آيا راه حل اين است كه بدون توجه به ساير متغيرهاي تاثير پذير از نرخ خوراك، اين نرخ را چندين برابر افزايش دهيم. مطمئنا" مجلس به دنبال اين تصويب چند برابري بايد ساير قيمتها از قبيل قيمت محصولات پتروشيمي را تغيير دهد.

قيمتها در اقتصاد را به صورت ماتريسي هزار در هزار بايد ديد كه تغيير در يكي از آنها باعث تغيير در همه قيمتها و به هم خوردن تعادل مي‌شود. بنابراين صرفا" عدم اعتقاد به اين موضوع باعث مي‌شود يكي از قيمتها را چندين برابر افزايش دهيم و چاره اي براي تاثيرات بعدي آن نينديشيم. (1988242) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۰۹:۰۸
من خدا شاهد با گرفتن وام سهم ٦٠٤توماني تاپيكو خريدم والآن خيرون شدم (1990125) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۲۲:۳۴:۲۲
ضرر کردی فدای سرت جالب اینجاست که بهت میگن رانت خوار و ویژه خوار هستی ادم میسوزه (1991547) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۴۴:۰۵
1.شما باید نسبت سود به فروش را لحاظ میکردید نه نرخ سود به سرمایه پرداخت ده را.
2. نسبت سود به سرمایه پرداخت شده موید هیچ چیزی نیست بهتر بود نسبت سود به کل سرمایه را لحاظ میفرمودید شرکتی که چندین سال پیش تاسیس شده است و کلی سود انباشته دارد سرمایه پرداخت شده عدد خوبی برای تحلیلش نیست. در این صورت هر شرکتی که EPS بالاتر از 250 ریال دارد رانت خوار است -سرمایه پرداخت شده هر سهم 1000 ریال است.
3. داده های سالها با هم قابل مقایسه نیست سال گذشته شرکتها اگر سود کردند ناشی از افزایش نرخ ارز بود که ربطی به نرخ خوراک نداشت. و خوب نمی توان نرخ ارز را بالا برد به بهانه توسعه صادرات بعد به شرکتهای صادرات انگ رانت خواری زذ.
4. اینکه سال 91 معادل 5 برابر سرمایه پرداخت شده سود کرده اند بی معنی است چون پول دارای ارزش زمانی است و تقسیم سود امسال با آورده چند سال پیش هیچ چیزی زا نشان نمی دهد.
5. عدم پرداخت مالیات بعلت معافیت صادرات از پرداخت مالیات است اگر گمان بر این است که این مشوق های مالیاتی به صرفه اقتصاد نیست بهتر است قوانین مالیاتی را اصلاح بفرمایید امری که در حیطه اختیارات مجلس است.
6. در مورد صنایع پایین دستی همچنان بالا بردن نرخ گاز کمکی نخواهد کرد چرا که باعث بالا رفتن قیمت تمام شده و قیمت فروش خواهد بود ضمناْ مادام که صادرات معاف از مالیات باشد هیچ شرکت پتروشیمی انگیزه‌ای برای فروش داخلی به صنایع پایین دستی نخواهد داشت باید معافیت مالیاتی صادرات را طوری اصلاح کرد که در صورت وجود نیاز صنایع داخلی مصرف کننده تولیدات این معافیت به صادر کننده تعلق نگیرد.
7. در مورد صادرات محصولات پایه و عدم صادرات محصولان میانی و نهایی رجوع شود به استدلال بند 6 پاسخ اینجانب
8. استدلال حضرتعالی در مورد سرمایه بر بودن=کم بازده بودن = صنایع بالادستی در تناقض کامل با بند ۱ گزارش حضرتعالی است.
9. سیر شاخص کل به دلایلی که در نحوه محاسبه شاخص است چیزی را نشان نمیدهد بهتر بود سیر شاخص پتروشیمی و یا شرکتهایی نظیر تاپیکو و جم را ملحظه میکردید دیگر اینکه سقوط شاخص پیش از تصویب ناشی از پیش واکنش بازار به شایعات است. البته بهتر است مجلس با توسعه قوانینی نظیر محدودیت دوره مدیریت بورس به کارا شدن بازار و جلوگیری از همان ویژه خواری هم کمک کند (1988258) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۴۶:۰۳
آقای توکلی موضوع رو یک طرفه نبین. این لیستی که انتهای نامه به عنوان علل عدم رقابت پذیری پتروشیمی نوشتی کامل و منصفانه ایت؟ آیا پتروشیمی ها عمدا زیر ظرفیت کار میکنند یا خورا ک نیست که تحویلشان بدهند؟ در زمستان چقدر گازشون رو قطع میکنند؟ تاثیر تحریمها کجاست و آیا دولت وظیفه ای برای تعدیل این اثرات ندارد؟ اصل دغدغه هاتون بجاست و باید قیمت افزایش پیدا میکرد ولی اینکه میبنم اینطور یکطرفه گزارش میدید من رو بهتون بدبین کرد. ببخشید (1988261) (alef-13)
 
علی اصغر
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۴۸:۱۴
به نظر من برای بیرون زدن روقبای عرب حتی اگر شده گاز را مجانی به صنعت پتروشیمی بدهند تا از خام فروشی نفت جلوگیری شود بازم بهتره.... (1988266) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۶:۵۱:۴۶
لطفا همین بررسی را در مورد کارخانه های سیمان وفولاد هم انجام دهید این ها هم محلی برای رانت خواری هستند نه کارخانه های تولیدی (1988271) (alef-10)
 
صاد
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۰۳:۲۴
دریافت خوراک ارزان از حیب ملت و ایحاد سود عمل نا پسند و غیر عملیاتی بوده وفاقد ارزش صنعتی،عملیاتی ومدیریتی است.ما از نمایندگانی که جلو این ویژه خواریهارا می گیرند حمایت می کنیم واز تضییع حقوقمان نمی گذریم. (1988304) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۰۴:۰۷
جناب آقای توکلی

1-قیمت سالهای قبل خوراک پتروشیمی ها با حضور جناب عالی واقای نادران ودیگر نمایندگان به قیمت ارزان به تروشیمی ها داده شد

2- در سال 93 که قیمت خوراک به قمت اصلی رسید در بودجه دولت هم بود و فقط نمایندگان انرا تصویب کردند

3- اینکه گفته میشود عوامل دولت وسهامداران موافق نبودند در مورد سهامدارن که مشخص است ولی درمورد عوامل دولت باید گفت نمایندگان مجلس

اما آقای توکلی چرا سالهای قبل دقت نکردید واینگونه مفت خوراک را به پتروشیمی ها دادید حالا طلبکار هم شدهاید لطفا چاپ کنید و انتقاد از اقای توکلی را سانسور نکنید (1988309) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۰۷:۴۰
آقاي توكلي بد نيست اين كامنت ها روبخوني ، همين هايي كه منتشر شده رو فقط بقيش رو هم نميخواد بخوني ،
1- آقاي توكلي گيرم حرف شما درست ، چرا بررسي نميكنيد كه چرا اين سودها رو بين سهامدارانشون تقسيم نكردن ؟ توي بورس كل سود پرداختي و انباشته تمام اين شركت ها مشخص ، اگه دروغ گفتن كه بايد پس بگيريد بديد به سهامداران اگرهم راست گفتن پس ...
2- شما فرموديد ميخواهيد اشتغال ايجاد كنيد ف چجوري همين كه اينها سود نكنن اشتغال ايجاد ميشه ، صنايع بالادستي توليد ميشه ؟ يا اينكه همين صنعت هم با زحمت فراوان شما تعطيل ميشه ؟
3- آقاي توكلي ميشه نرخ خوراك در قطر ، عربستان و .... را بگيد ببينيم چند ؟
4- دوستان قبلا گفتن من هم تكرار ميكنم ، نرخ فروش محصولات اينها چي ميشه يعني بايد مثل قبل يارانه اي بفروشن ؟
5- اقاي توكلي بجاي اين خط مارها كه براي ما كشيديد لطفا يكي از پتروشيمي ها مثلا پرديس يا خراسان رو بررسي كنيد و رقم دقيق سود كسب شده و تقسيم شده و انباشته شده و خداي نكرده دزديده شده رو مشخص كنيد و به ما سهامداران اعلام نماييد .
6- دليل شما مبني بر اينكه شاخص بعد از 13 سنت رشد كرده هم به عنوان يك اقتصاد دان جاي بسي سوال است ، آقاي توكلي كليه سهام هاي پتروشيمي بسته هستند و محدوديت در فروش و خريد در بورس حاكم شده كه شاخص مثبت شده شما اجازه بده اينها باز بشوند بعد به شاخص نگاه كنيد عوام فريبي تا كي ؟؟؟؟
شخصي كه تنها سهام پتروشيمي خراسات را داشته و تا همين الان 30 درصد در ضرر است و با باز شدن سهم معلوم نيست چه اتفاقي خواهد افتاد هم در شاخص مثبت شده شما ميگنجد ؟

منتشر نكنيد ها ، حرف حق تلخ (1988315) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۷ ۱۰:۳۵:۱۹
همه اینها رو گفتی، یکی از ایراداتی رو که توکلی گفته جواب ندادی. (1996062) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۱۸:۴۹
برای آقای توکلی واقعا متاسفم به دلیل اینکه وجود چنین اشخاصی در راس تصمیم گیری کشور باعث شده ریسک سرمایه گذاری در ایران اینقدر بالا باشه. این تصمیمات یک شبه است که یه عده رو بدبخت میکنه و واسه یه عده رانت ایجاد میکنه (1988342) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۴۰:۴۸
جناب توکلی
سهامداران هم بخشی از مردم اند
خیلی از این سهامداران از اقشار ضعیف جامعه هستند
تقریبا می توان گفت کل ملت سهامدار پتروشیمی ها هستد
بخشی از این پتروشیمی ها متعلق به سهامداران عدالت است
همه جانبه به قضایا نگاه کنید خواهشا.......... (1988391) (alef-10)
 
نیوشا
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۲:۲۱:۲۳
دلت خوشه برادر دارن به دولت روحانی ضربه وارد میکنن.با از رونق انداختن بورس و انتقال نقدینگی به بازار های دلالی ارز و سکه تا تورم رو به جامعه تزریق کنن. بعدشم بگن دیدید روحانی نتونست تورم رو کنترل کنه. تازه این اولشه (1989024) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۴۱:۱۸
آقای توکلی می خواهید با تقسیم کردن سود به سرمایه ای که چنیدن سال از آن گذشته و به واسطه ی تورمهای اخیر ارقامش کاملا غیر واقعی شده چه چیزی را نشان دهید. ما از یک استاد اقتصاد انتظار دقت نظر بیشتری داریم (1988393) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۵۰:۵۸
نظرات مخالف را هم منتشر نمی کنید. احسنت (1988419) (alef-13)
 
ایمان
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۵۶:۱۰
جناب دکتر
می شه بفرمائید گاز رو به ترکیه با کلی هزینه پمپ کردن و لوله گذاری چند صادر می کنید؟
:) فقط نوشتید ادعای غیر مستند؟ (1988428) (alef-13)
 
دوست
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۸:۰۴:۲۹
برادر من در کشور ما تنها صنعتی که میتونه موفق عمل کنه و سرمایه گذاری به مقدار زیاد جذب کنه پتروشیمیه اونم به خاطر گاز فراوانی که خدا در اختیار ما قرار داده.
حالا اگر این قیمت گازم گرون بشه دیگه چه مزیت رقابتی خواهیم داشت که سرمایه گذار سرمایه گذاری کنه ؟
آخه اینن حرفیه که میزید؟ این به کشور و اقتصاد کشور صدمه جدی میزنه. (1988446) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۸:۲۷:۲۸
جناب آقای توکلی
باسلام ، من شما را فردی دلسوز برای کشور و انقلاب می دانم ولیکن با مطلب گفته شده شما موافق نیستم . براساس کفته شما قیمت کم گاز واگذاری به پترو شیمی ها از سال 87 مطرح بوده و شما نیز سود هنگفت آنها را ارائه کرده اید . چرا افزایش قیمت گاز را از همان سالها پیگیری نکردید ؟ اگر از سال 87 سالانه قیمت گاز 50% افزوده می شد ، در سال 92 قیمت هر متر مکعب گاز تحویلی به پتروشیمی ها حدود 19 سنت بود و شیب افزایش قیمت نیز معقول بود ، اما افزایش قیمت ها انجام نگرفت و اکنون شاهد افزایش 5 برابری قیمتها خواهیم بود . این مطلب مرا به یاد پیشنهاد افزایش سالانه 25% قیمت بنزین در سال 83 می اندازد که با شیب ملایم به قیمت فوب خلیج فارس برسیم و متاسفانه مخالفت شما باعت شد قیمت بنزین با یک جهش چهار برابر شود و اکنون نوبت قیمت گاز پتروشیمی هاست . درباره مشکلات این تصمیم باید اقتصاددانان بحث کنند و خواهشمندم موضوع را فقط از نگاه رانت خواری نبینیم بلکه تمام جوانب از جمله جذب سرمایه گذاری خارجی ، استمرار تولید در چتروشیمی ها ، ثبات قیمت در بورس ، پیشگیری از تعطیلی کارخانه ها ، افزایش قیمت کود و . . . . را نیز در مطالعه خود لحاظ نماییم (1988486) (alef-10)
 
گوگل
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۸:۵۹:۲۳
جناب آقای توکلی شما به عنوان اقتصاد دان و مقنن...آیا الان به فکر این به اصطلاح چپاول افتاده اید
- چرا تصمیمات یک شبه و فقط سیاسی می گیرید و صنعت کشور را با تهدید مواجه می سازید
- آیا شما اصلا با بورس و سرمایه گذاران آن آشنایی دارید که اینجوری یک شبه تمامی اعتماد سرمایه گذاران را بر باد می دهید
- مگر شما معافیت مالیاتی پتروشیمی ها را در سالهای گذشته مصوب نکرده اید که الان می فرمایید مالیات کمتری می دهند..
- چطور ممکن است چندین سال پتروشیمی ها با ریال نرخ خوراک بپردازند الان یک شبه شما متوجه شدید که باید با دلار پرداخت کنند...مگر شما نماینده چندین و چند ساله مجلس نیستید
- مگر شما بیشترین تاثیر را در مصوبات بودجه های گذشته نداشته اید...اگر سواستفاده ای شده اولین نفر خود شما مقصرید که اجازه این چنین سو استفاده ای را در سالهای گذشته و با تصویب قوانین داده اید...
- چه وقت این تهدیدات یک شبه و سیاسی که اقتصاد را متلاطم می کند جای خود را به منطق خواهد داد...
- آقای دکتر شما می توانستید با افزایش پله ای خوراک پتروشیمیها این بلای بزرگ را سر سهامداران و صنعت و سرمایه گذاران نمی آوردید
-آقای دکتر نظر و حرف شما در رای بسیاری از نمایندگان که دانش اقتصادی به مراتب پایین تری نسبت به شما دارند بسیار تاثیر گذار است...خواهش میکنیم..خواهش می کنیم در تصمیم گیریهای خودتان دقت نظر بالایی داشته باشید...
-آینده شکوفایی کشور در دستان تولید است...فقط تولید...فقط تولید...مبادا تولید را تهدید کنیم باید تشویق کنیم..

موید باشید (1988546) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۸:۵۹:۲۷
اگه قرار به افزایش بود باید پله پله زیاد میشد نه اینجوری ! (1988547) (alef-13)
 
arash
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۹:۰۴:۰۴
همیشه وقتی به فکر حفظ بیت المال میافتید که نتیجش له شدن قشر فقیر یا متوسط جامعه باشد (1988565) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۹:۰۹:۰۷
چرا این مبارزه با رانت خواری که میفرمایید از سال 87 صورت نگرفت؟
آن موقع دلار هم یک سوم اکنون بود یعنی حدودا گاز پتروشیمی ها 15 برابر ارزانتر ! از الان می شد .
چرا با بابک زنجانی ها و مه آفرید ها و... دیگر رانتخواران مبارزه نشد ؟
سوال زیاده اما ... (1988579) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۹:۲۵:۱۴
یعنی همه رانتخوارن؟
سازمان نیروهای مسلح ( ساتا) رانتخواره
فرهنگیان رانتخواره
45 میلیون سهام عدالتی رانتخوارن
7 میلیون سهامدار جز بورس رانتخوارن
تولید کننده و کار آفرین رانتخواره
من رانت خوارم
سارا رانتخوار است
دارا رانتخوار است
فقط قشر زحمتکش و رنجدیده ی ب . ز. و .... سایر مختلسین و رشوه بگیران ارجمند و ورشکست کنندگان بانکهای کشور با معوقاتشان درستکارند و بس! (1988604) (alef-13)
 
الف ایرانی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۹:۳۳:۴۲
فرمودید ادعای ارزانفروشی خوراک گاز پتروشیمی در کشورهای همسایه غیر مستند است لطف کرده مستند میفرمودید تاموضوع روشن شود !! مشکلات ودلایل نبود توان رقابت بنگاه ها با خارجیها را بدرستی اشاره کردید اما نفرمودید این مشکلات در اکثر مواردش ربطی به شرکتها وسرمایه گذاران ندارد بلکه به مجموعه حاکمیت واز جمله به قوه مقننه شما مربوط است میماند تنها مزیت برای شرکتها که همان نرخ خوراک است که لابد برای جبران همه موارد گذشته وحال که مخالف افزایش قیمت یکباره وجهشی بدلیل تبعات تورمی بودید اینبار به کشفی جدید نایل شدید که جلوی رشد شدید محصولات صنایع پایین دستی را خواهد گرفت ضمنا سود فعلی شرکتها را نسبت به سرمایه ثبت شده فعلی شرکتها که بعضا مربوط به چندین سال پیش است بسیار بالا دانسته اید مثل این است که اعتراض کنیم به رانتخواری مالکانی که خانه هایی را بیست سی سال پیش با سرمایه ده دوازده میلیونی خریداری واکنون سالانه بیش ازآن سرمایه درآمد دارند جناب توکلی تجاهل العارف میفرمایید ارزش روز شرکتهای مورد اشاره شما بعضا دهها برابر سرمایه اسمی است علاوه براین همین شرکتها هستند که دراین وانفسای بیکاری و قحطی سرمایه گذاری خارجی با همان سودهای به زعم شما وبه غلط رانتی چراغ سرمایه گذاری و اشتغال تحصیلکردگان مظلوم وبدون رانت این سرزمین را روشن نگه میدارند برداشت .تحصیلکرده ارشدبیکار ازدانشگاه معتبر دولتی دارم اما وجدانا یک سهم از شرکتهای پتروشیمی ندارم . (1988626) (alef-13)
 
سهامدار جز بدبخت
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۹:۴۹:۳۱
ببخشید آقای دکتر توکلی تکلیف اون سهامداران جزئی که وارد بورس شدن و حالا داران بدبخت میشونند چیست آیا اونه شامل عدالت مد نظر شما نمیشوند (1988672) (alef-10)
 
م ل اراکی سوئد
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۰:۱۶:۳۴
باسلام.

متاسفانه بازار سرمایه و سهام در ایران هیچ قانون مدونی ندارد. اگر قرار باشد که اقتصاد کشور بر اساس بازار آزاد اداره شود باید قوانینی تدوین شود و بازیگران در بازار آزاد را مجبور کند به این قوانین احترام بگذارند. بی قانونی و هرج و مرج فقط سرمایه داران و دلالان خون آشام را پولدارتر و مردم معمولی و دولت را فقیرتر میکند. (1988730) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۰:۲۲:۳۲
 اتفاقاْ اصلاح طلبان همیشه اینو می گفتند ... شما تازه یادتون افتاده (1988743) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۰:۳۶:۵۸
با سلام
شما دوست گرامی میشه بفرمایید میزان اطلاعاتتون از بورس چقدر هست که با این قاطعیت میگید بورس حباب داره؟آیا می دونید که 40% بورس کشور را صنعت پتروشیمی به خود اختصاص میده؟و آیا میدونید ما به التفاوت خوراک 2.8 سنتی با13 سنتی چقدره؟ حدود 2400 میلیارد تومن.ولی آیاتابحال مدونید تنها در این مدت40 روزه حدود 60000 میلیارد تون از ارزش بازار سرمایه کسر شده وبعلاوه باعث صلب اعتماد سهامداران به این بازار شده؟واینکه این کقدار پول بجای اینکه در مسیر سود آوری و تولید قرار بگیره از بازار مسکن و طلاو ارزو... سردرمیاره سال گذشته رو که هیچ کس فراموش نکرده همین نقدینگی سرگردان چه بلایی سر مردم در آورد.پس وقتی می خواهید اضهار نظر بفرمایید قدری هم جوانب کار را بسنجید.با تشکر (1988782) (alef-10)
 
شهاب
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۰:۳۹:۲۶
جناب دکتر توکلی عزیز که بنده از ارادتمندان نگاه نقادانه شما هستم:

1. چطور در حوزه حامل های انرژی مخالف شوک قیمتی هستید و آن را اقتصاد لیبرالیستی می دانید اما در بحث خوراک پتروشیمی شوک 5 برابر شدن قیمت وارد می کنید؟
2. چطور خواسته یا ناخواسته همه سهامداران پتروشیمی را رانت خوار می دانید در حالی که میلیونها نفر در این کشور سهامدار خرد آن هستند؟
3. تکلیف محصول استراتژیکی چون اوره و اثر آن بر کشاورزی مملکت با افزایش قیمت اجتناب ناپذیر چه می شود؟
4. تکلیف رقابت با رقبای منطقه ای بویژه عربستان که سوخت خیلی ارزان می دهند و برای ضربه زدن به صادرات کشورمان دامپینگ می کنند چه می شود؟
5. چطور میزان سود شرکتهای پتروشیمی را بر اساس سرمایه اسمی آنها حساب می کنید در حالی که تورم به شدت رشد داشته و ارزش فعلی این شرکتها ده ها برابر شده و بنابراین سود فعلی آنها با توجه به ارزش فعلی آنها چند برابر سرمایه نیست.
6. با پنج برابر شدن نرخ خوراک دولت درآمد معینی به دست خواهد آورد اما با توجه به شوک وارده به بورس، خود دولت متاثر از افت سهامی که همچنان در آنها سهامدار عمده است ده ها هزار میلیارد تومان ضرر کرده که ضرر بیت المال است. (1988789) (alef-10)
 
کاظم
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۰:۵۳:۲۰
ریزش شاخص بورس دستکاری شده و هدفمند بود

درست وقتی که بحث افزایش نرخ گاز مطرح شد همزمان دولت میاد دستور میده خصوصی سازی سهام لیدر و پر طرفدار بورس را عرضه کند
سهام مخابرات-صنعت بانکی-صنعت فولادی-صنعت خودروسازی از طرف خصوصی سازی بصورت خرد و سنگین روزانه عرضه میشد طوریکه سهم را از درصد مثبت تا درصد منفی رنج میزد و جو منفی میداد
از طرف دیگر مشاور وزیر مسکن جناب عبده تبریزی که از نظزدیکان وزیر اقتصاد و عضو شورایعالی بورس هست یکباره مصاحبه میکنه و اخطار میده ک بورس در حال حبابی شدن هست
درست در همین وضعیت که بازار با کمبود نقدینگی و خروج نقدینگی افراد تازه وارد روبرو بود دولت اعلام کرد اوراق23%منتشر خواهد کرد و باز ضربه دیگری بر پیکره بورس وارد کرد.

همه این موارد نشان میده افرادی از بدنه همین دولت هماهنگ شده دوباره دستکاری قیمتی و منفی کردن بازار بورس بودند تا القا کنند بازار به افزایش قیمت گاز پتروشیمیها واکنش منفی نشان داده است.

هفته گذشته نیز بعد تصویب گاز13سنت و تهدید نوبخت که بازار بورس اگر بهم بریزد مسئوش ما نیستیم دوباره خصوصی سازی صف خرید مخابرات و بانکهای تجارت و صادرات عرضه کرد تا جو را منفی کند که با دخالت دبیرکل بورس عرضه های خصوصی سازی کنسل و لغو شد. (1988833) (alef-10)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۱:۱۵:۳۸
این چه حرفیه شما می زنی آخه؟؟؟
از شما بعید هست اینهمه کم آگاهی
کدام ویژه خواری, مگر شما نمی تونی سهام پتروشیمی بخری که میگی ویژه خواری؟
وقتی همه ی افراد این جامعه می توانند از این امتیاز استفاده کنند اسمش ویژه خواری نیست برادر (1988876) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۱۱:۵۵
آنها كه پول ندارن چكار كنند همه مثل شما كه سرمايه دار نيستند (1990132) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۲۲:۳۵
من پول ندارم بخرم و 90 درصد مردم ايران پول ندارن بخرن (1990192) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۲۳:۱۴:۲۲
iهر سهم بین 500 تا 3500 تومان بسته به شرکت پتروشیمی بیشتر نیست همه میتوانند بخرند.
دیگر اینکه نتیجه افت بازار بورس را در گرانی این چند روزه طلا و حتماَ فعال شدن بساز و بفروشها خواهیم دید (1991636) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۵ ۱۳:۲۶:۵۱
شما با 10 هزار تومان میتوانی سهام بخری
یعنی 90 درصد مردم ایران 10 هزارتومان ندارن؟
همینه که میگم این حرفها از سر کم آگاهی زده میشود.
از شما که با بورس آشنایی ندارید البته انتظاری نیست اما از کسانی که ادعایی اقتصاد دانی دارند عجیب است. (1992494) (alef-6)
 
مهدی آهنی ها
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۱:۵۰:۲۳
جناب آقای توکلی
چند مورد را لازم میدانم ذکر کنم
۱- صرف نظر از میزان سود شرکت ها چرا باید قیمت گاز از بسیاری از کشورهای همسایه بیشتر باشد؟
۲- در نظر گرفتن حاشیه سود ۲۵ درصدی کار درستی است؟ اولا شما باید با قیمت جایگزینی مقایسه کنید ثانیا در کشوری که تنش های سیاسی زیاد است، و درکل جو اقتصادی آرامی نسبت به کشور های رقیب ندارد و تورم ۲۵ تا۵۰ درصدی داریم سرمایه گذار پول خود را بخواباند وکلیه ریسک ها را قبول کند تا برابر و شاید کمتر از تورم سود کند؟ کشورهایی که شرکت ها حاشیه سود ۱۰ تا ۱۵ درصدی دارند تورم ۳تا ۵ درصدی را تجربه میکنند آیا بحث تحریم و سود بانکی در کشور را در نظر گرفتید؟ آیا قطع شدن گاز شرکت ها در زمستان را در نظر گرفتید؟
لطفا به صورتهای مالی سایر شرکت های ای تی غذایی و شوینده نگاهی بیندازید و ببینید سود سالیانه آنها چند برابر سرمایه ثبتی آن هاست اینجا تنها مشکل چند شرکت پتروشیمی است؟
همینکه شما نمایندگان به راحتی قیمتی را ۵تا ۶ برابر میکنید یعنی نبود ثبات اقتصادی!
من شما را فردی دلسوز و معتقد میدانم ولی نظرات شما را قبول ندارم لطفا یک نگاهی به سود بانکی و مشکلاتی که شرکت ها با بیمه و دارایی دارند بیندازید من خود شرکت کوچکی دارم کلافه شده ام!
لازم میدانم این نکته را هم بگویم من شخصا نه خودم نه پدرم و هیچیک از افراد خانواده ام شرکت پتروشیمی نداریم (1988952) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۲:۰۶:۰۷
جناب آقای توکلی چرا شلوغش کردید ؟ طوری که هرکسی این متن را بخواند تصور میکند چه بخور بخوری بوده است . حضور آن مقام عالی عارض هستم بنده با 40 میلیون تومان 20.000 سهم شرکت پتروشیمی پردیس خریدم و سود سالیانه تعلق گرفته به اینجانب 8.5 میلیون تومان بود . یعنی 40 میلیون تقسیم بر 8.5 میلیون یعنی 21% سود سالیانه . آیا این درصد سود سالیانه "ویژه خواری " است ؟؟!!
بعد از تصمیم مجلس و شما مبنی بر خوراک 13 سنتی سهام اصلی من هم ارزشش از 40 میلیون به کمتر از 34 میلیون تومان کاهش یافته است . امیدوارم بدونید چه بر صنعت این کشور دارید میارید . متاسف هستم از کاراتون . من متضرر دیگه غلط بکنم سرمایه در بوزس و صنعت کشورم بیارم . دلالی انواع و اقسام کالا و خرید فروش خودرو و آپارتمان بیشتر برازنده ما ایرانی هاست . مارو چه با سرمایه گذاری در صنعت کشور ؟؟؟!!! درصورت تمایل محاسبه و تدقیق اعداد فوق وجود دارد . کافیه یک ایمیل بمن برنید همه را با سند خدمتتان توضیح خواهم داد. با احترام (1988991) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۱۵:۰۹
سرمايه شما در 2 سال قبل8ميليون هم نيود يعني بعد از دوسال سرمايه شما 5 برابر يعني 500درصد شده حالا ادعا مي كني 21درصد سود برده اي نه شما سالانه 260 درصد سود برده اي (1990153) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۲۳:۱۱:۵۵
بنده در تاریخ 92/7/2 مبلغ 40 میلیون تومان پول نقد به کارگزاری واریز و تعداد 20 هزا سهم بمبلغ هرسهم حدود 2 هزار تومان خریداری کرده ام . شما از چی داری صحبت میکنی ؟؟!!! (1991628) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۲۱:۲۹
واقعا بخوب بخور بخور و پول توي جيب افراد خاص گذاشتن است چرا بايد سرمايه كشور بصورت رانت در جيب عده خاص ريخته شود (1990188) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۲:۱۱:۱۷
جناب دکتر لطفا رانت خودرو سازها را هم بردارید . تا کی باید قیمت خودرو 2 تا 3 برابر قیمت خارجی آن توسط مردم پرداخت شود ؟ وا... ابن حق الناس است و مردم راضی نیستند . (1989008) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۲:۲۶:۵۲
آقای توکلی که هی داری القا میکنی صنایع پایین دستی و نهایی سوده ترهستن و ایجاد اشتغال بالای دارن. واقعا متوجه نمیشی تا صنایع بالا دستی سود ده نباشن که درشون سرمایه گذاری انجام بشه و گسترش پیدا کنن. از صنایع پایین دستی و نهایی هم خبری نخواهد بود . شما با این کار دارین همان صنایع الا دستی رو هم ورشکست میکنین (1989031) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۲:۴۱:۴۷
جناب آقای توکلی ، آی مردمی که فکر میکنید پتروشیمی ها خوردند و بردند و بیت المال را به تاراج بردند :
آیــــــــا میدانستید بعنوان مثال شرکت پتروشیمی پردیس بعنوان بزرگترین واحد تولید اوره در خاورمیانه و دومین در جهان 40% اوره تولیدی خود را به بخش کشاورزی کشور با 40% تخفیف و به قیمت 620 تومان ارایه مینماید ؟؟!!!

آیا میدانستید اگر این شرکت پتروشیمی ، محصول اوره خود را به قیمت واقعی 1100 تومان بفروشد حتی در مقابل نرخ گاز 13 سنتی برای سهامدارانش تعدیل مثبت خواهد داد ؟؟!! و ما سهامداران داریم چوب یارانه ایی که شما به بخش کشاورزی میدهید را میخوریم ؟! در حقیقت از جیب ما اوره به بخش کشاورزی میبخشید !!!

آیا میدانستید همین الان شرکت دولتی خدمات کشاورزی ایران از محل دریافت همین 40% یارانه ایی و زیر قیمت تولید اوره مجتمع پتروشیمی پردیس چند صد میلیارد بدهی معوقه دارد که ماه ها پیش می بایست پرداخت میکرد که نکرده ؟؟!! و بدلیل طولانی شدن این عدم پرداخت کار به مرحله شکایت قضایی داره میکشه ؟؟

آیـــــــا میدانستید کشورهای رقیب منطقه ایی ایران مانند قطر و عربستان نرخ خوراک را زیر 6 سنت تحویل مجتمغ های پتروشیمی شان میدهند ؟؟

کشور ما ایران یک مزیت رقابتی جغراقیایی و اقلیمی درخصوص منابع نفت و گاز دارد که خدمتگزاران خدوم مردم در مجلس میخ بر تابوت آن هم کوبیدند . متاسفم برای قلب حقیقت توسط آقای توکلی و نمایندگان محترم مجلس .

یکی از سهامداران متضرر پتروشیمی (1989075) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۲:۵۵:۴۴
در شرایطی که تحزیمها لغو می شود تا پتروشیمی ایران بتواند با استفاده از مزیت نسبی خوراک ارزان بازارهای جهانی را به دست آورد این طرح صرفا یک طرح سیاسی برای ناکام گزاردن تلاش دولت در حضور در اقتصاد جهانی است. امیدوارم منتشر شود (1989103) (alef-13)
 
حسين
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۸:۴۴:۱۹
درست است هدف فقط ايجاد مانع براي ورود سرمايه گذار خارجي بخصوص به حوزه پتروشيمي است . كه البته اين باعث خواهد شد به سيمان و بقيه استفاده كنندگان ديگر گاز هم ضربه ببينند . متاسفم كه در مجلس ما هم بعضي از رقباي خارجي (مثلا قطر و كشورهاي ديگر) به همين راحتي لابي ميكنند و بعضي نمايندگان هم سرنوشت كشور را به همين راحتي تحت تاثير قرار مي دهند . (1989487) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۳:۰۸:۰۴
آقای توکلی، چرا وقتی دولت حق مردم را بالا می کشد سکوت می کنید؟ همراه اول با چقدر سرمایه شروع به کار کرد؟ شرکت مخابرات چقدر از مردم به عنوان به عنوان ودیعه دریافت کرد که قرار بود به سهام مخابرات تبدیل شود؟ الان ارزش بازار همراه اول چقدر است؟ سالانه دولت چقدر از همراه اول و مخابرات سود می برد؟ آن هم بدون سرمایه گذاری و فقط با پول مردم! غیر از این است که ارزش بازار فعلی همراه اول الان بیش از 50 برابر سرملیه آن است؟ سالانه هم بیش از ده برابر سرمایه اش به دولت سود می رساند؟
آیا اینها سود بادآورده نیست؟ چرا از حق مردم دفاع نکردید؟ حالا هم تله برای پول مردم گذاشتید که سرمایه شان را وارد پتروشیمی کنند و سهام پتروشیمی ها را با سود ساختگی ناشی از گاز ارزان، به قیمت گران از سهامداران عمده بخرند و حالا یادتان افتاده که گاز را ارزان می فروشید! چرا قبل از فروش سهام این شرکت ها به این فکر نیافتادید؟ لابد چون می خواستید سرمایه جذب کنید! به عبارت دیگر تله گذاشتید! سهام پتروشیمی خلیج فارس را چرا معتقدید دولت باید 2000 تومان می فروخت؟ اگر دولت سود کلان ببرد حتی اگر از جیب مردم خالی کند اشکالی ندارد اما بخش خصوصی نباید سود ببرد!! بنده هم مخالف ارزان فروشی گاز هستم. اما اوج نامردی است که گاز را برای نشان دادن سود غیر واقعی ارزان فروختید و سهام ها را واگذار کردید و حالا می خواهید گاز را گران کنید که سهامدارانی که با قیمت بالا سهام خریده اند متضرر شوند. سهامداران پول رانت گاز ارزان را در برابر قیمت سهام پرداخت کرده اند، فقط یک سفسته کرده اید و جیب یک عده را پر و عده دیگر را خالی کردید. ثبات اقتصادی = حذف رانت. (1989142) (alef-13)
 
آزاد
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۳:۲۳:۲۲
جناب دکتر توکلی،

به عنوان یک شهروند تهرانی از شما نماینده مردم تهران سئوال دارم، ضمنا فرض می کنم استدلال شما در مورد افزایش قیمت خوراک کاملا صحیح باشد(هر چند به شدت با آن به عنوان يک فعال در بازار سرمایه مخالفم) :

1- آیا گران فروشی خودرو داخلی آن هم با این کیفیت نازل بعد 50 سال صنعت خودروسازی، به نفع حمایت از تولید داخلی انجام نمی گیرد؟
(پراید 20 میلیونی، 6000 دلار!!!)
(آن هم خودروهایی که گاها به دلیل ایمنی کم و آلایندگی ای که ايجاد می کنند سالانه باعث مرگ و میر بسیاری از هموطنان می شود)

2-آیا عوارض 100 درصدی از خودروی خارجی جهت رقابت خودروی داخلی برای تقویت تولید صورت نمی گیرد؟

3-جز این است که این هزینه گزاف حمایت از تولید کم کیفیت داخلی را مردم می پردازند؟ (با جان و مال)

4-اگر می پذیریم اینگونه از صنعت خودروی داخلی حمایت کنیم، چگونه است که حمایت از صنعت نوپای پتروشیمی اینگونه برای شما سخت و غیر قابل تحمل تلقی می گردد؟؟ چگونه است که گران فروشی خودرو با نگاه حمایت از تولید داخل تفسیر می شود و به اصطلاح ارزان فروشی گاز حمایت از ویژه خواری؟

5-با فرض شما،مبنی بر ویژه خواری عده ای، آیا سیاست گذاری های مجلس محترم و سایه حمایت او، نباید عموم مردم را در برگیرد؟
غیر از این است که سهام داران اکثر پتروشیمی ها تامین اجتماعی، صندوق کارکنان نفت، سهام عدالت هسنتد؟

آیا نگاه ما به صنعت پتروشیمی با یک چشم و به صنعت خودرو به گونه ای دیگر است؟

6-بسیار صحبت از صنایع پایین دستی می فرمایید، آیا بدون توسعه و گسترش صنایع بالادستی توجه و سرمایه گذاری به صنایع پایین دستی ممکن است؟

7-آیا برای همین توسعه و رقابت با کشور های منطقه نیاز به سرمایه گذاری خارجی وجود ندارد؟ آیا تصمیم اخیر برای نرخ خوراک در همین راستاست؟ جذابیت برای سرمایه گذاری خارجی این گونه افزایش می یابد؟

8-جناب توکلی ویژه خواری ظلم است، بهره برداری از منابع ملی کشور توسط عده ای محدود (سود جو) بسیار مذموم است،همه این ها درست، اما نظر شما در مورد "دیگر خواری" چگونه است؟ در مورد چپاول ثروت ملی ما در میادین مشترک

خدایا چگونه است که ویژه خواری عده ای از هموطنانمان را، به حق بر نمی تابیم اما از کنار "دیگر خواری" ، "اجنبی خواری" به سادگی می گذریم!!! (1989180) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۳:۲۵:۱۵
آقای توکلی عزیز،

ما از شما تا به امروز چیزی جز صداقت ندیده بودیم
ولی با این نامه شما به شک افتادیم

خوب می دانید که تا سه سال پیش قیمت گاز پتروشیمی ها با احتساب دلار 1226 حدود 7 سنت می شد

بعد از عملکرد دولت اصولگرایان و سه برابر شدن نرخ ارز و ثابت ماندن نرخ خوراک پتروشیمی ها به تومان شد حدود 2.8 سنت

برادر عزیز، شما که حرف از رانت و سود بادآورده می زنید طوری موضوع را به مخاطب القا می کنید که گویا از سال اول قیمت اینها 2.8 سنت بوده است.

به راستی صداقت گوهر گمشده ای است که دیگر پیدا نمی شود، حتی در نزد دکتر احمد توکلی (1989185) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۱۹:۵۲
اين حرف هم صداقت آقاي توكلي را مي رساند چند درصد مردم سهامدار پتروشيمي هستند چرا بايد سرمايه 70 ميليون را 200 هزار نفر سهامدار پتروشيمي بخورند (1990182) (alef-6)
 
حمید
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۹:۳۳:۲۵
جوش نزن. کل درآمدی که از این افزایش قیمت نصیب دولت می‌شود نه ملت نزدیک به 2 هزار میلیارد تومان است که اگر تقسیم بر 70 میلیون کنی رقمی زیر 35 هزار تومان است. اما این کار باعث افت ارزش بازار سرمایه به اندازه 50 هزار میلیارد تومان شده است. در صورت ادامه این روند و خروج تنها 1 درصد از نقدینگی کل که الان در بازار سرمایه است، اثر تورمی آن در خوشبینانه‌ترین حالت 6 هزار میلیارد تومان از دارایی ملت را به باد خواهد داد.
این اقدام غلط اندر غلط بود. باید طی چند سال با شیب ملایم انجام میشد و به دلیل بهره‌وری پایین کشور حداکثر همتراز نرخ رقبای منطقه‌ای وضع میشد تا این صنعت توان رقابت بین‌المللی داشته باشد.
این کار در بلندمدت به کاهش صادارت، سرمایه‌گذاری و اشتغال در پتروشیمی منجر می‌شود.
وعده ما همین تیرماه امسال تا نتایج اولیه اقدام ناپخته برادران را ببینی فقط خواهشا آن موقع خودت را قایم نکن. (1991149) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۱:۵۹:۰۳
درود بر دکتر بحرینی. ما مشهدی ها بعد از مدت ها با افتخار از داشتن چنین نماینده شجاعی خوشحال بوده و به خود می بالیم. (1989328) (alef-15)
 
مينو
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۸:۰۵:۱۸
آقاي توكلي اينكه گفته بوديد سود پتروشيمي ها حلال نيست حرف بسيار ناپسندي بود به عنوان يك ايراني من هم حقوقي رو كه نمايندگان مجلس مي گسرن و به جاش به ضرر ملت كار مي كنن رو ....مي دونم...الف جان مديوني چاپ نكني! (1989426) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۱۷:۵۷
سود 300 درصدي در يك سال حلال است ؟ (1990166) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۲۳:۲۷:۲۰
300 را چظور حساب کردید ؟! وا... دروغ است این حرف . (1991659) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۹:۳۰:۳۶
فوب خلیج فارس 7 سنتِ . دیگه کدوم عاقلی میاد اینجا سرمایه گزاری کنه؟ بقیه شرایط سرمایه گزاری هم که بدتر از کل دنیاس! (1989573) (alef-10)
 
جمشید
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۰۹:۵۷:۵۰
آقای توکلی سلام ، در کشوری که صنعتی را مجبور می کند ، تولیدات خود را به نصف قیمت در داخل بفروشد و صادرات را برای آن صنتعت ممنوع می کنند . در وهله اول کارشان غیر شرعی که هست ، هیچ ، باید هم گاز را به این صنعت ارزان بفروشند . قابل توجه جناب عالی ، در صد زیادی از سود این صنعت که صرف گسترش آن صنعت شده که خود اشتغال و آبادانی به همراه دارد ..... تنها چیزی که به متن بالا می توان گفت این است ، تنگ نظرانه می باشد . (1989648) (alef-6)
 
ابی
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۰:۴۱:۲۴
درود بر غیرتت مرد
من چندین ساله که تو بورس فعالیت میکنم و به تمام حرفات صحه میگزارم

البته جناب توکلی توجه کن هنوز هم حاشیه سود اینها زیادی بالاست ، بره سالهای بعد هم این موضوع رو ادامه بدبد

تشکر (1989749) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۰:۵۲:۵۳
هیچ رشد ناگهانی به سود ملت و دولت نیست.این کار قبلا هم امتحان شده.تغییر ناگهانی نه.اینطوری سهامدارای خرد خرد میشن (1989782) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۱:۰۹:۲۵
آقای توکلی این آمار نشان دهنده کم کاری مجلس در گذشته است و چرا حالا که مردم پولهایشان را بجای طلا و دلار در سهام سرمایه گذاری می کنند و باعث رشد مملکت می شوند باید بدنبال نرخ خوراک پتروشیمیها بود که البته آنهم درست است ولی نه به شیوه تعیین قیمت با چندین برابر (1989825) (alef-6)
 
كارمند پتروشيمي اصفهان
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۱:۲۷:۵۹
در سالهاي گذشته ويژه خواراني چون ريخته گران اصفهاني از رانت بي حد اختلاف قيمت ارز بهره بردند و نتيجه آن نه تنها شكوفائي صنعت نبود بلكه شركتي چون پتروشيمي اصفهان را به تعطيلي و شايد اگر پاي حساب و كتاب پيش بيايد به ورشكستگي كشاندند.سود بايد معقول و در عين حال بازدارنده از ورود كساني كه تنه به عشق توليد بلكه به طمع رانت خواري مالكيت صنعتي را بدست مي آورند باشد. وضعيت فعلي اقتصادي بيش از آنچه معلول تحريم باشد نتيجه عملكرد اين ويژه خواران است (1989874) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۱۳:۱۴
مدیرکل بازرسی نفت سازمان بازرسی کل کشور همچنین از اتلاف و هدرروی روزانه معادل یک میلیون بشکه نفت در صنعت نفت کشور خبر داد و افزود: بخش عمده ای از این اتلاف توسط مشعل‌های گازی تاسیسات صنایع نفت و گاز کشور اتلاف می شود به طوری که برآوردهای انجام شده حاکی از آن است که هم اکنون ایران 150 برابر عربستان سعودی منابع نفت و گاز خود را اتلاف می کند.

علت آنچه شما رانت میخوانید جذاب شدن صنعت نفت جهت سرمایه‌گذاری و جلوگیری از هدر رفتن همین گاز است (1990141) (alef-6)
 
کارمند پتروشیمی
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۳:۵۵:۲۲
گزارش بسیار خوبی است و کاملا واقعیت آنچه که در پتروشیمی های گازی که تولید آمونیاک و متانول می کنند را بر ملا میکند (غدیر، زاگرس، فن آوران، شیراز، کرمانشاه، خراسان، رازی، خارک و ...) اما متاسفانه یک نقیصه اصلی دارد و آن اینکه جناب آقای دکتر توکلی مصلحت اندیشی کرده و افشا نکرده اند که این ویژه خواران و رانت خوران که طی این مدت سود کل آنها مبلغ 11،603 میلیارد تومان بوده است و تنها مبلغ 474 میلیارد تومان، یعنی 4 درصد، مالیات پرداخته اند! چه کسانی هستند و چه میزانی از این سود به جیب ملت رفته و چه میزان به جیب از ما بهتران .
خدا همه ما را هدایت کند و این همه در ریا و ثروت اندوزی غرق نشویم. (1990309) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۵ ۰۶:۴۴:۵۹
ما که سهامدار خرد هستیم سودی ندیدیم (1991845) (alef-10)
 
محمد علی امینی
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۱۵:۱۰:۱۰
جناب آقای توکلی عزیز
شما اقتصاد دان هستید و انتظار می رفت تحلیل هایتان منطقی تر و واقعی تر از اینها باشد، اما اگر جنابعالی دکترای اقتصاد دارید نگارنده هم کارشناسی ارشد حسابداری دارم و این تحلیل ها را درک می کنم اما این حرف ها همه ی حقیقت نیست. تحلیل های جنابعالی حتی اگر به ظاهر صحیح باشد از آنجا که مقدمات آن غلط است در نهایت به نتایج غیر واقعی منجر می شود، که تا کنون شما پاسخی برای این سئوالات ارائه نداده اید. جنابعالی قبل از اینکه مدافع حقوق دولت و حاکمیت باشید، نماینده مردم هستید، البته این مفهومش تضییع حقوق دولت و حاکمیت نیست، اما دفاع از حقوق دولت و حاکمیت به چه قیمتی؟ البته جنجال جنابعالی برای افزایش چند برابری نرخ خوراک پتروشیمی ها جواب داد و جنابعالی فکر می کنید فتح الفتوح کرده اید. اما حقیقت آن چیزی نیست که در ذهن شما وجود دارد.
با عرض پوزش می بایست به محضر جنابعالی برسانم که تحلیل های شما سرتا پا غلط است. یا چیزی از سرمایه پرداخت شده نمی دانید که بعید است یا اینکه خود را به ندانستن زده اید که الله اعلم.برای ذکر این ادعا به بررسی روند عرضه سهام سه شرکت بزرگ پتروشیمی در سال 92 می پردازم که امیدوارم اگر به حرف های خود اعتقاد دارید پاسخی صریح و شفاف ابراز دارید.

1- سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در تاریخ 27 فروردین 92 در بازار دوم بورس به مردم عرضه شد. سرمایه پرداخت شده این شرکت متشکل از 24 میلیارد و 789 میلیون سهم 1000 ریالی است. ( قیمتی که مبنای تحلیل های غلط جنابعالی است). قیمت عرضه اولیه هر سهم این شرکت در تاریخ مذکور 7500 ریال بوده است. یعنی هفت ونیم برابر قیمت ثبت شده. سود هر سهم این شرکت در تاریخ مذکور 921 ریال بوده است. که بازده آن در تاریخ عرضه اولیه برای خریدار سهام حدود 12 درصد بوده است. قیمت فعلی این سهم 16197 ریال و سود هر سهم این شرکت 1406 ریال است، یعنی بازده فعلی این شرکت کمتر از 10 درصد ارزش سهام آن است.
2- سهام شرکت نفت و گاز پتروشیمی تامین در تاریخ 18 تیرماه 92 در بازاردوم بورس به مردم عرضه شد. سرمایه پرداخت شده این شرکت متشکل از 29 میلیارد سهم 1000 ریالی است. قیمت عرضه اولیه هر سهم این شرکت در تاریخ مذکور 3500 ریال بوده است. یعنی سه و نیم برابر قیمت ثبت شده آن. سود هر سهم این شرکت در تاریخ مذکور 562 ریال بوده است. که بازده آن در تاریخ عرضه اولیه برای خریدار سهام حدود 16 درصد بوده است. قیمت فعلی این سهم 5125 ریال و سود هر سهم این شرکت 1026 ریال است، یعنی بازده فعلی این شرکت کمتر از 20 درصد ارزش سهام آن است.
3- سهام شرکت پتروشیمی جم در تاریخ26 شهریور ماه 92 در بازار فرابورس به مردم عرضه شد. سرمایه پرداخت شده این شرکت متشکل از 4 میلیارد و 800 میلیون سهم 1000 ریالی است. قیمت عرضه اولیه هر سهم این شرکت در تاریخ مذکور 14900 ریال بوده است. یعنی نزدیک به 15 برابر قیمت ثبت شده آن. سود هر سهم این شرکت در تاریخ مذکور 3347 ریال بوده است. که بازده آن در تاریخ عرضه اولیه برای خریدار سهام حدود 23 درصد بوده است. قیمت فعلی این سهم 16805ریال و سود هر سهم این شرکت 3347 ریال است، یعنی بازده فعلی این شرکت کمتر از 20 درصد ارزش سهام آن است.

خلاصه کلام اینکه جناب آقای توکلی:
مگر سهام شرکت های پتروشیمی به قیمت ثبت شده سهام به مردم واگذار شده است که شما صحبت از بازدهی 96 درصدی و 195 درصدی می کنید؟ صحبت شما مثل این است که بفرمایید شخصی یک واحد مسکونی را 30 سال پیش به قیمت 1 میلیون تومان خریده است و از آنجا که بازدهی 30 درصد بازدهی معقولی است این شخص می بایست واحد مسکونی خود را سالانه 300 هزار تومان یعنی ماهی 25 هزار تومان اجاره دهد. بگذریم از اینکه در اقتصاد با تورم بیش از 40 درصدی آیا بازده 30 درصدی معقول است یا خیر؟ صحبت های شما بیشتر شبیه طنز است تا واقعیت آقای توکلی.!!!
الف امیدوارم منشر کنی و پاسخ آقای توکلی را هم بشنویم و ببینیم. (1990523) (alef-6)
 
مهدی آهنی ها
۱۳۹۲-۱۲-۰۴ ۲۳:۴۶:۰۴
امیدوارم در این مملکت اگه ویژه خواری هم وجود دارد در تولید باشد
نه در واردات
نه در مسکن

جناب اقای توکلی در مسکن ویژه خواری نداریم؟
چند نفر در این کشور با تولید میلیاردر شدند؟ و چند نفر با واردات و مسکن؟!
دل آدم آتیش میگیره وقتی میبینه شما نمایندگان مجلس اینطوری فکر میکنید

با توجه به تحلیل جناب عالی، فردی که مسکنی را مثلا 10-20 سال پیش خریده و الان اجاره اش ماهیانه چندین برابر سرمایه گذاری اش است ویژه خوار بزرگ است پس بروید به آن ها گیر بدهید! و اگر اگر می توانید مالیات دریافت کنید! و دست از سر این تولید بر دارید ( خواهشا، لطفا) (1991704) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۲-۰۵ ۰۲:۰۱:۲۰
با سلام
من تصمیم مجلس را در مجموع درست ارزیابی میکنم. گفتم در مجموع به خاطر اینکه تصمیم گیری یک اقتصادان مانند تصمیم گیری یک پزشک متخصص است یعنی اینکه غالب نسخه هایی که به درستی پیچیده میشوند بالاخره ممکن است عوارض جانبی بدی هم داشته باشند. این که گفتند طبق مصوبه مجلس که قرار بوده از سال 88 هر سال قیمت خوراک پتروشیمی ها افزایش پیدا کند و چون دولت قبلی به آن عمل نکرده مجلس و یا آقای دکتر توکلی مقصرند به نظر من درست نیست چون همه شاهد بودیم دولت قبل به بسیاری از قوانین مجلس عمل نکرد و اعتراض های دکتر نوکلی و سایر نمایندگان هم به جایی نرسید تا کار بر اساس شکایت مجلس از رییس جمهور قبل به دادگاه کشیده شود. بالاخره مجلس مجبور شد برای اینکه بهانه دولتمردان که ابهام در قانون بود رفع شود قانون جدید برای تعیین قیمت خوراک پتروشیمی ها تصویب کند تا بیش از این حقوق بیت المال تضییع نشود. گفتم بهانه به خاطر اینکه دولتمردان در دولت قبل و فعلی میتوانستند جهت رفع ابهام از مجلس استقسار کنند که خوب این کار هیچ وقت صورت نگرفت. بعضی ها گفتند مجلس به خاطر دشمنی با دولت این مصوبه رو داده هم درست نیست . چون این کار به نفع دولت است برای اینکه اولا وزیر نفت مدافع افزایش قیمت خوراک تا 18 سنت بود هرچند نظر معاون برنامه ریزی رییس جمهور 8 تا10 سنت بود ولی توجه کنیم وزارت خانه تخصصی در این خصوص وزارت نفت است. دوما وقتی بعضی از وزرای کابینه با سوء استفاده از مسئولیت هایی که قبلا خودشان در پتروشیمی داشته اند و با استفاده از رانت اطلاعاتی بدونه این که اطلاع عمومی به سرمایه گذاران بدهند سهام بسیاری از پروژهای پتروشیمی که خوراک گازی دارند را به نام خود و یاران و اطرافیان خود کرده اند و حالا دست بر قضا مسئولیت پتروشیمی کشور و بعضی از وزارتخانه های مهم اقتصادی دوباره به آنها داده شده به نظر من باید نمایندگان ملت حساس میشدند و برای از بین بردن فساد در دولت جدید اقدام شجاعانه میکردندکه من به سهم خودم از آنها ممنونم هر چند خودم در انتخابات به آقای روحانی رای داده ام ولی نمیتونم تناقض وعده های انتخاباتی ایشان و عملکرد بعضی از افراد شاخص در کابینه و بدنه دولتشان را نادیده بگیرم. البته ممکنه از عوارض جانبی تصمیم مجلس کاهش شاخص بورس باشه ولی بعضی ها هم معتقد هستند که ریزش شاخص بورس دستکاری شده و هدفمند بوده که جا داره مقامات مسئول و نهادهای نظارتی به این موضوع رسیدگی کنند و به مردم گزارش بدهند البته من مطمئن هستم ظرفیت های درونی صنایعی نظیر نفت و گاز و پتروشیمی آنفدر زیاد هست که به سرعت صدمات وارده از این دست را جبران کنند. (1991794) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۵ ۱۰:۱۱:۲۹
طراوت و شادابی بورس را از بین بردین چرا؟ (1992064) (alef-6)
 
محسن
۱۳۹۲-۱۲-۰۶ ۰۹:۱۱:۲۵
1- هدفمندی یارانه ها مانند غیردولتی سازی اقتصاد ، اصل 44 و ..... در یکی از اهداف اصلی اعلامی باید به شفاف سازی اقتصاد منجر می شد که هرگز چنین واقعیتی روی نداده است و هر روز شاهد بازگویی اطلاعاتی عجیب از زوایای پنهان اما بسیار موثر اقتصاد ایران هستیم بنابر این دولت باید با جایگزین سازی شفاف سازی اقتصاد بعنوان محور فعالیت سایر برنامه و اقدامات دولتی را سازمان دهی نماید در غیر اینصورت باید اطمینان داشته باشیم که وقوع هیچ اتفاق جدی و قابل اتکایی برای حرکت در مسیر رشد و توسعه ممکن نخواهد بود.
2- دوبت در شرایط بسیار سخت درآمدی در سالهای نچندان دور پس از خاتمه جنگ تحمیلی تحت عنوان بازسازی و ایجا صنایع بنیادی و مادر با پرداخت سوبسیدهای بسیار بسیار قابل توجه صنایعی از جنس پتروشیمی را ایجاد کرد و در سالهای بعد تحت عناوینی مانند خصوصی سازی و اجرای اصل 44 با قیمتهایی باور نکردنی نسبت به واگذاری صنایع مذکور اقدام شد در عین حال صنایع غیر دولتی مذکور طی تمام سالهای گذشته همانطور که اشاره شده است قادر بودند از موارداولیه رایگان ، تسهیلات بسیار ارزان قیمت بانکی ، صادرات و واردات با کمترین تشریفات قانونی و ...... بهره گیری نمایند.
3- صادرات کالاهای تولیدی با منابع رایگان تا بسیار ارزن دولتی امکان استفاده از ضوابط بهره گیری از ارز وارداتی را نیز در اختیار چنین صنایعی قرار می داد که حتی بدون کسب یک ریال درآمد واقعی از محل صادرات کالا برای سوودآور نشان دادن یک صنعت بزرگ نیز کفایت می کند.
4- مردم باید مطلع باشند در ایامی که افزایش کشنده قیمتهای مستقیم و غیر مستقیم ناشی از رشد قیمت حاملهای انرژی مانند گاز ، بنزین و گازوئیل آنها در در مرز نابودی گرسنگی کامل قرار داده و می دهد و ناموس مردم بسیاری برای جبران درامدهای سوخت شده ناچار از خیابانگری شدند دولت بدون اطلاع مردم معادل گاز مصرفی یک ملت را به رایگان در اختیار صاحبان غیر دولتی شرکتهای پتروشیمی قرار داده و می دهد شرکتهایی که فاقد کمترین ارتباط رسمی با درآمد آحاد مردم بوده اما بدلیل ثروت باد آورده از بیت المال می تواند نسبت به پرداختهای چند صد میلیونی سالانه به مدیران و کارکنان خود اقدام نماید.
5- کشور در ایام فشارهای شدید اقتصادی شاهد بود که دولت و مجلس تا قطع چند دلار پرداختی به بیماران اعزامی و دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج و ...... اقدام کردند اما در همین حال صنهت پتروشیمی تحت مالکیت بخش غیر دولتی با سهولت تمام و به یمن سیاستهای غیر معقول دولتی قادر بود از بطور نزدیک به نا محدود از منابع بسیار محدود و گران بدست آمده بانک مرکزی برداشت کند و نکته جالب تر اینکه بعنوان بزرگترین صادرکننده کشور بعد از شرکت ملی نفت مخیل بود ارز حاصله را به نرخ آزاد در بازار به فروش رساند ایا نمایندگان مجلس و دستگاههای پر تعداد نظارتی در سه قوه مستقل کشور و البته نهادهای نظامی فعال در حوزه اعمال نظارت حکومتی هرگز به چنین چپاول عظیم و ساده ظرفیت مالی یک ملت فکر کرده اند؟
6- آیا دستگاههای نظارتی که کمال اقتدار به تارهای موی خروجی دخترکی در خیابان برخود ارشادی و غیر ارشادی می نمایند نمی توانند خود را در برابر قارتهایی با چنین عظمتی نیز لحظاتی بی اندیشند؟ آیا بین رتبه فساد پذیری اقتصاد ایران که در بدترین شرایط ممکن برای یک کشور قرار دارد و چپاولهایی از این دست نباید رابطه مستقیم برقرار کرد؟ آیا صنعت پتروشیمی در لیست بزرگترین دارندگان معوقات بانکی قرار ندارد؟ ایا حضور لابی صنعت پتروشیمی در ادوار مختلف مجالس سه دوره گذشته صدهها بار قدرتمندتر و موثر از وزارتخانه ها نبوده است؟
7- توصیه می کنم دستگاههای نظارتی و نمایندگان دارای دغدغه ملی فرصت کوتاهی را نیز به موضوع زمینه سازی برای ورود غیر موجه و ناکارآمد بخشی از صنعت پتروشیمی به چرخه تولید بنزین صرف نمایند تا بسیاری از مسئولین و آحاد مردم بدانند که موضوع تولید بنزین داخلی توسط صنعت پتروشیمی به چه دلایلی شکل گرفته و با چه سرانجامی برای دولت ، ملت و صنعت پتروشیمی همراه بوده است.
8- مالکیت شبه دولتی بر واگذاریهای دولتی هرگز اجازه رشد و شکوفایی را به کشور نداده و همواره مهمترین دلیل فساد ماندگار و فزاینده در اقتصاد محسوب می گردد. (1994125) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۲-۱۲ ۱۴:۰۱:۴۸
سلام آقای اقتصاددان
قیمت ارز و طلا را رصد میکنید این روزها؟؟
راستی فرق سرمایه پرداخت شده با سرمایه بکارگرفته شده را یادگرفتید؟ (2004445) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.