نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 356956
احتمال کاهش دوباره نرخ سود
تاریخ انتشار : شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۳
بزودی بانک‌ها تصمیمات تازه‌ای را درباره کاهش دوباره نرخ سود بانکی خواهند گرفت و اینبار خود بانکداران در اینباره پیشقدم شده‌اند؛ اما برخی کارشناسان معتقدند زمینه کاهش نرخ سود فراهم نیست.

به گزارش مهر، بانک ها قرار است تا دو هفته آینده درباره کاهش نرخ سود بانکی تصمیم گیری کنند. این بار باز هم کاهش نرخ سود بانکی در دستور کار قرار گرفته است، برخی از بانکی ها می گویند که امکان کاهش نرخ سود بانکی تا ۱۶ درصد هم با توجه به کاهش نرخ تورم وجود دارد.

از سوی دیگر برخی از کارشناسان اقتصادی مطرح می کنند که سیستم بانکی امکان کاهش دوباره نرخ سود را ندارد و شرایط برای این امر فراهم نیست و اگر چنین کاری صوررت گیرد، به نفع سپرده گذاران و تسهیلات گیرندگان نیست، بلکه به نفع خود بانکداران است.

همیشه این بانکداران بودند که در مقابل کاهش نرخ سود بانکی مقاومت می کردند اما این بار پیشقدم شده اند که نرخ سود را حداقل دو درصد دیگر کاهش دهند و بانک مرکزی هم به نظر می رسد که از آنها حمایت می کند.

ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی درباره سیاست کاهش نرخ سود بانکی گفت: بانک مرکزی تا رسیدن به نرخ تورم سیاست کاهش نرخ سود را دنبال می کند. نرخی که برای بانک مرکزی قابل قبول است، نزدیک به نرخ تورم است.

رئیس شورای پول و اعتبار افزود: الان هنوز این نرخ با تورم فاصله زیادی دارد، ضمن اینکه سیاست کاهش نرخ سود بانکی از اهداف اصلی بانک مرکزی است و همچنان ادامه دارد.

سیدبهاء‌الدین حسینی هاشمی در گفتگو با مهر درباره این موضوع گفت: در حال حاضر سیاست کاهش نرخ سود بانکی دستوری است. زمانی می‌توان گفت که تعیین نرخ سود دستوری نیست که این نرخ از نرخ بازار تبعیت کند، این در حالی است که هم‌اکنون نرخ تمام شده در بازار آزاد در کنار بازار بانکی ۴۰ درصد است.

وی ادامه داد: در این حالت چگونه می‌توان نرخ سود در یک بازار رسمی را ۱۵ درصد تعیین کرد، در حالی که همه پول‌ها به سمت بازار آزاد شیفت می‌کند؛ لذا کاهش دستوری نرخ سود بانکی فقط به نفع بانک‌ها و سهامداران آنهاست.

مدیرعامل اسبق بانک‌های صادرات و سرمایه گفت: از طرف دیگر منافعی عاید استفاده‌کنندگان از تسهیلات یا واحدهای اقتصادی که مورد نظر سیاستگذاران اقتصادی است، نخواهد شد.

نرخ تمام شده پول چقدر است؟

وی خاطرنشان کرد: در این حالت و به طرق مختلف ممکن است که بانکداران نرخ سود را ۲۰ تا ۲۲ درصد مثلا اعلام کنند، اما با سپرده‌گذاری در حساب‌های قرض‌الحسنه به اشکال مختلف قیمت تمام شده پول ۲۸-۲۷ الی ۳۰ درصد تمام خواهد شد.

هاشمی گفت: لذا زمانی ما می‌توانیم این سیاست‌ها را اعمال کنیم که با مازاد عرضه پول مواجه باشیم، به عبارت دیگر پولی که بانک‌ها دریافت کرده‌‌اند، نتوانند تمام آن را مصرف کنند، این در حالی است که همه پول بانک‌ها مصرف شده، بر این اساس کاهش نرخ سود چه معنایی خواهد داشت.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه امکان کاهش نرخ سود وجود ندارد، گفت: روند کاهشی نرخ سود قطعا به رشد و توسعه اقتصادی کمک می‌کند. یکی از پارامترهایی که به کاهش نرخ سود کمک می‌کند، نرخ تورم است. نرخ تورم در حال حاضر کاهش یافته اما الزاما قرار نیست نرخ سود هم کاهش پیدا کند.

وی با بیان اینکه کاهش نرخ سود بستگی به پارامترهای مختلفی دارد، افزود: باید تعادل در بازار پول برقرار باشد، یعنی تقاضا برای عرضه و تقاضای پول در حد تعادلی باشد، اما از آنجا که سیستم بانکی‌مان دسترسی به منابع بین‌المللی ندارد و بخش زیادی از منابعش چه در بخش دولتی و چه خصوصی مصرف شده،

حسینی هاشمی تصریح کرد: در عین حال ساختار بازار سرمایه ما نیز خوب و مناسب نیست، لذا منابع قابل تصرف وام‌دهی در حداقل خود قرار دارد، ولی تقاضا به شدت افزایش یافته، به طوری که برآورد می‌شود تقاضا برای پول از سیستم بانکی در بازار رسمی دو برابر میزان عرضه است.

وی خاطرنشان کرد: وقتی این میزان دو برابر باشد قطعا نرخ سود کاهش پیدا نخواهد کرد، چون کاهش نرخ سود تکافوی عرضه و تقاضا را نمی‌کند و به همین دلیل بالاتر خواهد بود. در عین حال اگر سیاست کاهش نرخ سود دستوری باشد، به ضرر سپرده‌گذاران و از طرف دیگر به نفع خود بانک‌هاست.

احمد طاهری بهبهانی مدیرعامل بانک سامان نیز در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه نرخ سود به صورت دستوری تعیین نمی‌شود و تعیین آن در حال حاضر در اختیار کانون بانک‌های خصوصی و شورای عالی بانک‌های دولتی قرار دارد، گفت: نرخ سود به زودی تعیین خواهد شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر کانون بانک‌های خصوصی و شورای عالی بانک‌های دولتی در حال مطالعه بر روی این موضوع هستند. مدیران عامل بانک‌ها هم مطالعاتی در این باره دارند و امیدواریم طی یکی دو هفته آینده نتایج اعلام شود.
 
کلمات کلیدی : نرخ سود بانکی
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۰:۲۴:۴۶
با اینکار خونه هایی که رو دستشون باد کرده رو می فروشند.چون نرخ سود که بیاد پایین سرازیر میشه تو بازار و اولین چیزی که شروع به رشد میکنه ملک های باد کرده بانک هاست (3728057) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۱:۵۳:۳۸
مطمئن باش هیچ خبری نخواهد شد . مگر اینکه برادرا از هم دیگه خونه و ملک و املاک بخرند. تنها اتفاقی که می افته فضا برای عزیزان برای گرفتن وام های سنگین و پس ندادن آماده می شه. و این وسط طبق معمول طبقه وسط باز هم فقیر تر می شود (3728208) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۱:۵۸:۴۶
آفرین!
خوشم اومد (3728221) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۲:۰۳:۳۵
سیف :گبانک مرکزی تا رسیدن به نرخ تورم سیاست کاهش نرخ سود را دنبال می کند. نرخی که برای بانک مرکزی قابل قبول است، نزدیک به نرخ تورم است."
آن زمان که تورم 45 درصد بود، چرا نزدیک شده سود بانکی به تورم، جزو سیاستهای بانک مرکزی نبود؟؟؟؟ (3728235) (alef-13)
 
Ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۵:۲۳:۱۰
چون اون زمان که تورم 45 درصد بود سیف کاره ای نبود ! (3728836) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۹:۵۴:۲۶
آقای سیف ، راستی از ارز تک نرخی چه خبر؟ البته شما هم غمتان را بر روی کاهش دستوری تورم و سود بانکی گذاشته اید و ارز تک نرخی را ولش. (3729399) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۵:۰۳:۵۳
تورم. واقعی بالای 30 درصد هست (3728771) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۲۳:۲۸:۲۲
ميخواهند رونق مصنوعى به مسكن بدهند و صاحبان برجها و خانه هاى خالى ورشكست نشوند در حاليكه همه چيز گران شده است معلوم نيست نرخ تورم از كجا امده است ؟ ايكاش يك مرجعى غير دولتى نرخ واقعى تورم را اعلام كند ، بنظر ميايد تورم بالاى بيست درصد هم باشد . (3729803) (alef-11)
 
علي شيرازي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۰:۳۵:۱۷
بعد فقط نرخ سود مياد پايين؟
چرا آقاي سيف از پايين آوردن سود تسهيلات حرفي نميزنن و حمايت نميكنن؟
چرا سود وام ها همچنان حداقل 22 مونده؟ (3728073) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۱:۰۹:۴۰
کاهش سود= افزایش قیمت مسکن ، سکه . دلار (3728116) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۱:۱۰:۳۱
وامهایی که سالهای پیشدادن هم با سود کمتر حساب می کنن؟ (3728121) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۱:۱۹:۵۱
تکلیف افرادی که وامهای با بهره 30 % گرفتن چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3728142) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۴:۲۹:۴۵
این افراد سود کرده اند چون در زمانی که تورم 100 درصد بود وام گرفته اند بخشی از اون سودی که کردین رو بذار برای بازپرداخت وام
اتفاقا در اقتصاد میگن نرخ بهره وام رو بالا نگه دار تا در شرایط تورمی همه فروشنده ظاهر بشن و تورم پایین بیاد اگر که نرح وام رو بیارن پایین متقاضی زیاد میشه و کسی هم پس نمیده
این همه وامهای کلان رو چرا طرف نمیاد پس بده؟ چون به نفعشه (3728615) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۵:۱۴:۴۳
کلا وام گرفتن اشتباه اونم با 30% ! (3728806) (alef-11)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۲۱:۳۶:۳۶
اگر وام گرفته باشيد
ميدانيد كه
بهره تسهيلات اين وام ها به ٢٢٪ كاهش مي يابد (3729571) (alef-11)
 
مهناز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۱:۲۶:۲۳
دولت با بانکداران همدست شده بر علیه مردم از یک طرف سود سپرده را کاهش می دهد و از طرف دیگر سود تسهیلات بجای آنکه کاهش پیدا کند در برخی موارد افزایش پیدا می کند!!!!!
واقعا این یعنی چی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3728150) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۱:۳۹:۰۴
زماني كه مردم 20%سود مي گرفتند و تورم 40%بود چرا آن زمان كسي به فكر افزايش سود بانكي نبود (3728177) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۵:۱۵:۱۹
دقیقا (3728810) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۱:۵۸:۲۱
دستاوردهای دولت تبخیر امید:
جلوگیری از کاهش نرخ دلار و ارزها و فلج شدن سیستم توزیع و واردات با وضع قوانین گمرکی دلخواه.
چندباره گران کردن برق و آب و گاز و بنزین و افزایش مالیات ها و فلج شدن تولید و عرضه.
عدم اعلام اسامی متخلفین در ماجرای روغن پالم در صنایع لبنی و موافقت های گاه و بیگاه با گرانی های چند باره قیمت محصولات لبنی که کار تا جایی پیش رفت که خود اتحادیه لبنیات مصوبه گران کردن دولت را به دلیل عدم کشش بازار و جلپگیری از کاهش شدید فروش را اجرا نکرد.البته خدا داند که کیفیت محصولات ثابت ماند یا نه.
قضیه پارازیت و حصر و سربازی،کار،حقوق کارگران و کارمندان و... هم که اظهر من الشمس است.در پایان به عنوان کسی که به این دولت رای داد فقط می توانم بگویم : موچکریم! (3728219) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۲۰:۰۲:۵۳
تبخیر امید . خیلی جالب بود . (3729422) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۲:۰۰:۰۴
مصداق بارز تبانی کارتلهای مافیایی بانکی کشور برای افزایش حاشیه سود خود و دادن وام های با بهره اندک از سرمایه های مردم به عده ای خاص و سفارش شده. (3728227) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۲:۲۱:۴۵
مقایسه نرخ سود و تورم مقایسه دو تابع غیر هم جنس است. تورم از جنس مشتق یک تابع ریاضی است حال آنکه سود، خودش یک تابع ریاضی است. میخواهم عرض کنم که اگر تورم دو در صد کاهش یافت، کاهش دو در صدی سود ، بسیار منطق ریاضی نابجایی دارد اما متاسفانه تبحر اقتصاد دانان ما در حد چهار عمل اصلی و مخصوصا جمع و تفریق است!!! اگر باور ندارید یک نفر اقتصاد دان به من بگوید که به ازای یکصد تومان سپرده گذاری با ربح 15% ، اصل و بهره این سرمایه بعد از بیست ماه و تجمیع سود به سرمایه در هر ماه ، چقدر می شود ؟؟؟
نکته بعد این که اگر کاهش سود با هدف سرمایه گذاری در تولید باشد، باید زمینه های کار تولیدی را تسهیل کرد در غیر این صورت ملت پولهایشان را از بانک خارج کرده و با این پول هنگفت، دلالی می کنند، این سرمایه سرگردان به هر کجا سرک بکشد، آنجا را ویران می کند و تورم زا می شود، مثلا فرض کنید این سرمایه صرف خرید و فروش طلا یا دلار شود. در شرایطی که پول فروش نفت وارد مملکت نمی شود و بخش عمده آن لاجرم صرف واردات جنس بنجل چینی و هندی می شود و حاکمیت هیچ کنترلی روی مرز ها ندارد همان بلایی بر سر تولید می آید که بر سر صنایع نساجی و سایر صنایع آمد. برای نمونه به بازار سرک بکشید ببینید ایا غیر از جنس چینی چیز دیگری می بینید؟ لامپ چینی، اتومبیل چینی، لوازم خانگی چینی و ..... یا مثال دیگر ، عدم پرداخت یارانه انرژی و جایزه صادراتی به تولید است- چرا دولت پول ندارد؟ چون بی پولی اش ریشه در مسایل سیاسی ما دارد و این دور معیوب همین طور ادامه دارد. مملکت خط و خطوط و استراتژی ندارد، احمدی نژاد می اید ، یک جور رفتار می کند و تصمیم میگیرد، روحانی هم جور دیگر- هر کسی میخواهد با فکر و روش و سلیقه خودش امور ممکت را اداره کند- البته این فکر و نظر و سلیقه باید در 10% حوزه اختیارات قرار گیرد ، نه در صد در صد آن (3728279) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۴:۲۷:۰۲
جناب ریاضی دان نرخ سود و تورم در بررسی ارزش پول به کار میروند پول ارزش زمانی دارد و وقتی اون رو یکسال جایی سرمایه گذاری می کنی باید ببینی به نفعت بوده یا نه
نرخ سود همون قیمت پول است
نرخ تورم سرعت بی ارزش شدن پول است
این دو تا رو با هم مقایسه می کنن ببینن کسی که پولش رو یکسال بانک گذاشته نفع کرده یا ضرر
این دو تا همیشه با همدیگه رابطه دارند. (3728608) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۱۴:۴۰:۵۷
سلام عزیزان دلتون خوش نباشه سود سپرده ها را از بیست درصد سریع کردن هیجده درصد و نرخ سود وامها را مثلا از بیست و یک درصد کردن بیست درصد اما چطوری اینطوری که بیست و پنج درصد وام بلوکه میشه جالب نیست برا یک درصد کاهش نرخ سود وامها میشه گفت با بلوکه کردن بیست و پنج درصد مبلغ وام چند درصد سود اضافه میشه به اون بیست درصد سود وام خودتون حساب کنید حالا هم حتما بجای بیست و پنج درصد بلوکه کردن مبلغ وام پنجاه درصد شایدم هفتاد و پنج درصد یا اصلا صد در صدش کردن تا خیالمون راحت باشه (3728667) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۲۰:۰۹:۰۲
به نظر من کاهش بیشتر سود سپرده های بانکی دراین شرایط اصلا درست نیست و اشتباه است و تازه بهتر است که برگردد به همان بیست و بیست و دو. (3729431) (alef-11)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۲۰:۳۱:۱۲
بهترين كار اينست كه طي يك برنامه يكساله هر فصل ٢٪ نرخ سود كاهش يابد
اينطوري تكليف همه روشنه
و برنامه ريزي برا توليد و اشتغالزايي توسط دارندگان سپرده گذار انجام ميشه

شفافيت. شفافيت شفافيت
برنامه ريزي
تكليف روشن
و.......


حق مردم است (3729465) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۲۲:۴۲:۲۴
باحقوق هاي صد ميليوني نمي توانند سود بالا بدهند بايد سودها راكم كنند (3729722) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۳-۰۸ ۲۳:۵۸:۴۶
یک سوالی از بانکها دارم . مگر سود وام ها بر اساس هر چند سالی که مدت زمان پس دادن وام
هست حساب نمیشه ؟ با توجه به مانده قسط طبق فرمولی که دارن محاسبه و اعمال نمیکنن چرا وقتی سود بانکی سپرده ها سال های قبل با توجه به پایین آمدن نرخ سود کمتر میشه چرا نرخ سود دریافتی بانکها از وامهای سال قبل پایین نمیاد و به نسبت مانده. قسط ها کمتر سود دریافت نمیکنن ؟ چه فرقی بین سپرده دو سال پیش و وام دو سال پیش هستش یکی ش کم میشه و اون یکی ثابت میمونه و میگن ما فقط کارمزد میگیریم . بانکداری اسلامی هستش (3729832) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.