نظر منتشر شده
۴۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 352653
دلایل ناکامی
اکبر نصرالهی*، 24 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : جمعه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۷
سرانجام بعد از شایعات فراوان و تکذیب های غیر حرفه ای و عجیب و «سعید الصحاف وار» برخی از مدیران و معاونان صداوسیما مبنی بر اینکه هیچ تغییری اتفاق نخواهد افتاد، این بار هم مردم دریافتند به قول دوستی "وقتی چیزی شدیدا تکذیب می شود ،اتفاق می افتد " . اما ای کاش سرافراز ، سرافراز می رفت.

اینکه جناب آقای سرافراز بعد از حدود ۱۸ ماه از صندلی ریاست ابررسانه صداوسیما ،خداحافظی کرد، جای بسی تاسف است اما باز هم از آنجایی که مردم و همکاران پرتلاش و فهیم رسانه ملی بیش از این متضرر نشدند ،جای شکر دارد .

واقعیت این است جناب آقای دکتر سرافراز باوجود حمایت های کم سابقه و شاید بی سابقه مقام معظم رهبری نه تنها نتوانست آنجه را که در حکم ایشان آمده است،محقق کند بلکه زیان هایی را متوجه سازمان و کشور کرده است .

شکست ایشان را باید از منظر ارتباطی تحلیل کرد ؛با توجه به ویژگی های مثبت بسیار زیاد ایشان از جمله ساده زیستی، دین داری، روحیه و سابقه انقلابی و ارزشی و تجربه بسیار ارزشمند در پرس تی وی و العالم ، بسیاری از جمله من، امیدوار بودیم که جناب آقای دکتر سرافراز بتواند اخبار را حرفه ای‌تر ، برنامه‌ها را کیفی تر ، سازمان را براساس برنامه منطقی چابک و اخلاق و شایسته سالاری حاکم و در برخی از حوزه ها اقدامات خوب دکتر لاریجانی و مهندس ضرغامی را تکمیل کند ؛ همچنین تعامل رسانه را با نخبگان ، مردم ، قوا و سایر ارکان نظام بهبود ببخشد و مشارکت آنان را برای رفع اشکالات جلب کند اما متاسفانه پل‌های ارتباطی مطمئن را تخریب و ارتباط خود را به حلقه افراد برون‌مرزی و برخی مدیران متوسط، محدود کرد و تصمیمات بسیار مهم را براساس نظرات شخصی و یا براساس نظرات افراد با شایستگی ناکافی می‌گرفت و اجرایی می‌کرد.

به این ترتیب بسیاری از افراد دلسوز، باسواد و باتجربه یا از سازمان رانده شدند و یا چون امکان خدمتگزاری نیافته اند، رفتند. درمقابل برخی از افراد معلوم الحال که خسارت های جبران ناپذیری را در مقاطع مختلف به سازمان و کشور وارد کرده‌اند، همچنان بر مستند کار هستند.

برای آقای دکتر عبدالعلی علی‌عسگری ، رییس جدید دعا می‌کنیم و امیدواریم برای اینکه سرافراز از سازمان برود، در تحقق توصیه‌های موکد مقام معظم رهبری (آنچه باید توصیه شود، در حکم اینجانب به جناب آقای سرافراز به تفصیل آمده است. لذا مؤکداً سفارش می‌کنم به برنامه‌ریزی، رعایت راهبردهای کلان، جذب و حفظ و تربیت نیروهای انقلابی و کارآمد و حضور مؤثر در فضای مجازی اهتمام بورزید ) تا دیر نشده، اقدام کنند.

اقای سرافراز آنچه را نباید می کرد،کرد و آنچه را که انتظار بود ، به‌موقع انجام نداد و بعدا اگر می خواست هم نتوانست انجام دهد. برای ایشان هم دعا می کنیم.
*مدرس ارتباطات
 
یاسر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۲:۰۴:۳۳
دلایل استعفای سرافراز,فشار بسیار زیاد دولت از لحاظ بودجه ای بود بر روی سازمان. صدا و سیمای دربستی هم, اعتدالی ها را راضی نکرد ,انتظار دولت از صدا و سیما این بود که در بار ه ناکامی دولت هیچ حرفی نزند,به عنوان نمونه,بعد از برجام و سر و صدای دولتی ها و رسانه هاشان,مبنی بر رفع تحریم صنعت هوایی,! رییس سازمان هواپیمایی که خود دولتی است,در مصاحبه با شبکه خبر,عنوان کرد که رفع تحریمی صورت نگرفته و در زمینه صنعت هوایی,فقط چند بروشور گرفته ایم,بعد از ان روزنامه های زنجیری هماهنگ با هم!!به صدا و سیما حمله کردند که جناحی عمل میکند و امید مردم را نا امید,میکند!!!!از دید اقایان صدا و سیما وقتی,ملی است که حقایق را به مردم نگوید,!!!!بله !در مقایسه با بی بی سی که شبانه روز برای اصلاح طلبان تبلیغ میکند,صدا و سیما جناحیست, تازه با این همه تبلیغ شدن 8 درصد !(الف سانسور نکن) (3702270) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۳:۲۶:۲۹
بجا و شایسته است که از بودجه عمومی به صدا و سیما ونشریات و روزنامه ها وفیلم و سینما و تاتر و سازمانهای تبلیغی هزینه نشود . اگر توانستند خود در آمد ایجاد و خود را اداره کنند. مگر در تمامی کشور های جهان اینگونه تشکیلات با بودجه دولتی سر پا هستند؟؟ (3702456) (alef-13)
 
امید
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۳:۳۲:۰۳
هرارگانی که به رای ونظر مردم بی اعتناباشدحذف خواهدشد چون قراربوده ملاک رای ونظرملت باشدمشکل اقای سرافرازبودجه نیوده دولت موظف است برابربودجه مصوب اعتبارتخصیص دهدکه به ان عمل کرده است دردولت قبل افزون بر بودجه مصوب مبالغ هنگفتی خارج ازشمول وازبیت المال دراختیارسازمان قرارمی گرفت ونظارتی هم برعملکردنیست عملکردضعیف برمحورازمون وخطا هزینه براست واقای سرافراز چنین کردوربطی به مسائلی که گفتی نداردالبته دوره تاخت وتاز جناح های تندرو به سرامده (3702470) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۳:۵۶:۲۹
پاشو،پاشو،داری کابوس میبینی!!! (3702547) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۴:۲۹:۰۱
صدا و سیما با اینهمه بودجه فقط 30 درصد مردم بیننده اش هستن مگه چند تا برنامه خاص و برنامه های ورزشی. اونوقت میخواین بازهم بودجه اش زیاد بشه؟ یعنی پول همه مردم فقط صرف برنامه سازی برای 30 درصد بشه؟ (3702606) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۵:۱۶:۵۲
صدا سیما باید به دولت بودجه بده
ماشالله کلا شده تبلیغات
وقتی همیشه تبلیغ داره و یه برنامه درست هم نمیسازه بودجه میخواد چی کار؟ (3702701) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۷:۱۳:۰۹
با اين نظر موافق نيستم مشكل بودجه نه براي صداو سيما بلكه براي همه ي سازمان ها وجود دارد به خصوص درسال هاي اخير وكاهش قيمت نفت مشكل اين جا بود كه سرافراز با لودر آمد وبه اسم چابك سازي تمام پل هاي ارتباطي را فرو ريخت صداو سيما اپوزيسيون نيست نمي شود كه دولت برنامه ريزي كند وصدا وسيما چوب حراج به آبرو و زحمات دولت منتخب بزند مطمئن باشيد اگر اين مسير درست بود مقام رهبري سرافراز را بركنار نمي كردند (3702923) (alef-13)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۸:۱۷:۰۸
اپوزسیون نیست,ولی بله قربان گو هم نیست,همین دولتی ها ,قبل از سال92 از رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی نام میبردند,وقتی به عنوان نمونه, مردم,به استقبال رییس جمهور د ر یک شهر نرفته اند,صدا و سیما چه کند؟ (3703023) (alef-13)
 
الی
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۲۲:۰۱:۱۸
شما خودتون رو گول نزنید صدا و سیمای زیر نظر آقای سرافراز به شدت تک قطبی شده بود و واقعیات را به نفع یک جریان سیاسی خاص تفسیر می کرد
این قدر سیاه نمایی کردند و واقعیات را وارونه جلوه دادند که بسیاری از مخاطبانش رو از دست داد
حتی اون دسته از افرادی که هم گرایشی به جریانات سیاسی نداشتند و فقط به تلویزیون به عنوان سرگرمی نگه میکردند نیز نتونست راضی شون کنه سریال ها و فیلم های تکراری آبکی دست چندم و .. ....همه منتهی به خسران صدا و سیما و بیت المال شد (3703367) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۰۰:۰۳:۱۹
یک نگاه به افزایش بودجه سازمان ها در همین سال بکنید میبینید چه اجحافی در حق صدا و سیما شده است (3703526) (alef-13)
 
از کارکنان برونمرزی صداوسیما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۱۱:۰۵:۵۹
با سلام.

در مورد ارتباط دولت و صداوسیما:
در دو دولت اخیر فشار بر صدا و سیما بابت «رسانه ی دولتی شدن» آن به طور جدی وجود داشته. هم دولت آقای احمدی نژاد و هم دولت آقای روحانی.
همکاران صدا و سیما به خاطر دارند در زمان آقای احمدی نژاد چند ماه به صورت بی سابقه حقوقمان با تاخیر زیادی پرداخت شد و علتش هم فشار دولت در برابر نقد سازمان بر عملکرد دولت (علی الخصوص در برنامه پایش) بود.
فشار فوق از سوی دولت فعلی به نحوی دیگر ولی بیشتر از دولت قبل بود.
طبق گفته ی آقای سرافراز (که این گفته در متن جاری صحیح فرض شده) افزایش بودجه 95 برای بسیاری از دستگاه های دولتی بیش از 20 یا 30 درصد ولی برای سازمان تنها 1 درصد بود (به صورت سرجمع و با احتساب سهم جدیدی در بودجه که بابت خودگردانی بر سازمان تحمیل شده بود).
پس موضوع «جفای دولت بر سازمان» موضوع جدی و صحیحی است.

نقاط ضعف آقای سرافراز:
- عملگرایی قوی، به همان نسبت برنامه ریزی ضعیف: نشانه ی آن هم تغییرات پی در پی و متعدد ساختار صدا و سیما طی این مدت 18 ماهه بود. در صوتیکه میدانیم ساختار سازمانی همانطور که از نامش هم پیداست نقشی بستری در یک سازمان دارد و تغییرات متعدد برای آن بسیار مضر است و بجای صرف انرژی بابت تغییرات متعدد در آن باید صرف انرژی در طراحی (یا بازطراحی) صحیح آن پیش از تغییر نمود تا تغییرات آن حداقل شود.
- غلبه ی نگاه «کاری» به نگاه «انسانی» نسبت به کارکنان در رویکرد رییس قبلی صدا و سیما: نشانه ی این موضوع هم اضطراب فراگیر تعدیل در سطح کارکنان سازمان (علی الخصوص کارکنان با رابطه ی استخدامی ضعیفتر) بود که منجر به بوجود آمدن نارضایتی بالا در سطح سازمان شد و بابت از بین بردن این نارضایتی هم اقدامی نشد. البته شاید هم علت این عدم اقدام اتمام فرصت مدیریت بود. ولی به هر تقدیر قبول این سطح از نارضایتی از سوی مدیریت کلان سازمان از بعد ضعف در نگاه «انسانی» ایشان نسبت به کارکنان موضوع قابل توجهی است.

نقاط قوت آقای سرافراز:
- آقای سرافراز یک رسانه شناس به تمام معنا بود. سابقه ی طولانی ایشان در سطوح مختلف این حیطه نشانه ی این امر است. علاوه بر اینکه سابقه ی کار در برونمرزی و رویارویی جدی با رقبای قدر بین المللی این امر را تقویت کرده است.
- نگاه باز رسانه ای: نمونه های متعددی از برنامه های پخش شده در مدت این 18 ماه وجود دارد که گویای این مطلب است (آیتمهای جدید خندوانه، فضای نسبتا جدید در شب کوک، رفع ممنوع التصویری از مجریان، تاکید بر حضور نمایندگان دو طرف نقد در برنامه ها و ...). هرچند به اعتقاد بنده اگر فرصتی دست می داد، پس از فراقت از مسائل داخلی و مالی حتما تغییرات قابل توجه تری در برنامه های تلویزیونی و برنامه های خبری در خصوص «نگاه باز رسانه ای» اشاره شده می دیدم.

نتیجه گیری:
نقاط ضعف آقای سرافراز از نوعی بود که فرصت ادامه ی کار را از ایشان سلب کرد. اگر این اتفاق نمی افتاد به اعتقاد بنده در آینده ای نه چندان دور به احتمال زیاد شاهد بازگشت تعداد زیادی از مخاطبان از دست رفته، به تلویزیون می بودیم.
امیدواریم رییس جدید صدا و سیما هر روش و سبکی که دارد، مزایای رئیس قبلی را هم داشته باشد تا دانشگاهی که باید عمومی باشد واقعا عمومی گردد.

ببخشید طولانی شد. (3704135) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۲۱:۱۶:۱۰
کاملا با نظر شما مخالفم به نظرم سیاه نمایی های دروغین عامل عد موفقیت ایشان بوده است. (3703286) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۲۲:۳۴:۲۴
در قضیه برجام همه ملت دیدند که وقتی تمام رسانه های دنیا مذاکرات را پخش می کردند ، شبکه خبر ، مستند پخش می کرد.
تلویزیون یک طرفه به مخالفان دولت وقت می داد ، اما به دولتی ها یا وقت نمی داد یا وقت بی وقت می داد. یادم نمی ره توی این دو سال ، گفتگوهای روحانی با مردم اکثرا زمانی پخش شده که سایر شبکه ها برنامه جذاب تری داشته اند به عنوان مثال درست در ساعت پخش مسابقه خنداننده برتر خندوانه ، برنامه گفتگوی رییس جمهور رو چیدند.
عبارت رسانه دربستی یک جک بی مزه تمام عیار بود (3703409) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۱۰:۱۱:۰۶
ضرری که آقای سرافراز به سازمان واعتبار آن زدندبه این زودیها قابل جبران نیست
انتصاب افراد نالایق و چابک سازی های غیر کارشناسی وپافشاری بر حمایت از یک سری افراد ونیز درافتادن های غیر ضروری با دولت که ضرر آن مستقیما بر بدنه سازمان وارد آمد کار ایشان را به اینجا رساند. صداوسیما باید فراجناحی باشد که تابحال اینگونه نبوده است وفرقی نمی کند که چه کسی برآن ریاست کند تا موقعی که تریبون یک عده افراد معلوم الحال شکست خورده باشد همین است . بایستی بدنه آن افراد متخصص ودلسوز و منصف باشند . (3704034) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۱۱:۴۰:۲۵
این چه حرفیه آخه... مگه صدا و سیما در اختیار دولته؟ دولت اگر می خواست هم نمی تونست رئیس اون رو عوض کنه (3704211) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۲:۰۵:۵۵
ضرغامی گزینه خوبی بود مجددا برای همیشه (3702273) (alef-13)
 
شادی
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۲:۳۷:۲۹
امیدوارم در تربیت نیروهای انقلابی موفق باشند. (3702347) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۲:۵۱:۱۴
حاجی این دلایل ناکامی نیست . ناکامی در همه جا در حال اتفاق است و دلیلش رویگردانی از حق اکثریت مردم است . (3702387) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۳:۵۲:۲۸
کامنت اول بسیار دقیق به ادعای شما اصلاح‌طلبان پرداخته. (3702537) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۳:۲۴:۳۲
رسانه ملی وقتی می تواند به سمت موفقیت نسبی و نوآوری گام بر دارد که در داخل کشور امکان رقابت رسانه ای برقرار شود یعنی با همین ملاکهای مورد تأیید در قانون اساسی کشور امکان بروز رسانه های خصوصی فراهم شود اینکه یک رسانه فقط و فقط بخواهد با خودش رقابت کند به جایی نمی رسد. مردم ایران تنوع طلب هستند به همین دلیل به سمت شبکه های خبری و غیر خبری ماهواره ای تمایل پیدا کرده اند. امروز نه تنها در کلان شهرها، نه تنها در شهرهای کوچک بلکه حتی در روستاها نیز مردم به سمت رسانه های ماهواره ای تمایل پیدا کرده اند. باید بپذیریم که غیر از این راهی وجود ندارد. افراد زیادی در کشور هستند که دارای ذوق و سلیقه بسیار خوب در برنامه سازی می باشند و می توانند در عرصه رسانه های خصوصی مطابق قانون کشور فعالیت کنند.
به جرأت می توانم ادعا کنم که امروز صدا و سیما نه تنها نتوانسته در جهت تأمین خواست مردم گامهای موثر بردارد بلکه در بسیاری موارد و به حق سلیقه مردم از رسانه ملی پیشی گرفته است. (3702448) (alef-13)
 
سید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۳:۳۰:۲۶
یکی دیگر از ناکامیهای ایشان عدم توجه به تولید کنندگان داخلی یکبار هم نشده با انها ارتباط برقرار کنند وبیشتر اوقات یا تعریف وتمجید از قائم مقام فنی خود اقای اخوان یا درگیری واخراج ایشان وهردو در این زمینه فشل بودن بر عکس زمان اقای لاریجانی که 80 در صد تجهیزات های تک در داخل کشور تولید میگردید (3702465) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۳:۳۲:۵۱
به نظر اين مخلص ، جناب سر افراز يك چيزي را نمي دانست و شايد هم نمي خواست بداند و يا اين كه مي دانست ولي به روي مبارك خودش نمي آورد !! و آن اينكه خدا عالمه ، شايد هنوز نمي دانست كه صدها شبكه ماهواره اي از نوع سياسي ، خبري ، تبليغاتي ، آهنگي !! فيلمي !! در ٢٤ ساعت شبانه روز در حال پخش برنامه هستند ، وكوچكتري خبري در دنياي امروز اتفاق بيفتد در همان آن و لحظه يا روي سايت هاست و يا در رسانه ها ي تصويري در حال پخشه !! و هيچ چيز را نميتوان را نمي توان كتمان كرد ، و يا اين كه كوهي راكاه كرد و يا كاهي را كوه كرد !! تا آنجا كه امروزه كودك دبستاني هم مي داند كه به فرض خانم مركل آشپزي اش چه گونه است و تعداد كفش هايش چند تاست !! ... ديگر اينكه-- البته به نظر ناچيز اين دعا گو !! - ديگه راديو وتلويزيون يكه تاز ميدان نيست ، ديگه موبايل و تبلت و لاپ تاپ و نميدانم اسمش چي بود ؟ ...همين تلگرام و عرضم به حضور انورتان اينستا گرام و چيزهاي عجيب و غريب ديگر كه بنده نه مي شناسم و نه زبانم مي چرخه كه تلفظ كنم !! ...اين ها يكه تاز ميدان و رقيب سر سخت راديو و تلويزيون شده اند ، به طوري كه يك زماني :
-- سهراب خان ، بابا جان ، بشين پاي اخبار ،ببين هواشناسي چي ميگه ، خدا بخواد بارون كي
مياد ! ... حواست باشه ، از پاي تلويزيون تكان نمي خوري ! بازيگو شي هم نكن !!
ولي امروزه طرف ميره توسايت از وضع هواي حداقل يك هفته بعد خبر ميگيره و ديگه لازم نيست كه
تا آخر اخبار بشينه ،ببينه كه هوا شناسي چي ميگه !! ... بله برادر ! امروزه معلوم ميشه كه جناب
" مك لوهان " چه قدر اشتباه كرد كه اصطلاح " دهكده جهاني " را به كار برد !! امروزديگر اين
اصطلاح قديمي است و بايد گفت كه دنيا شده " خانواده جهاني " !! ... حالا منظور از اين روده
درازي ها چيه ؟ ... منظور بنده اين است كه جناب سرافراز خيلي زياد متوجه به دنياي ارتباطات و
نيز به زمان و مكان دنياي امروز نبود ، حالا خدا عالمه ، شايد فكر ميكرد كه ما هنوز داريم به
فرض از نظر ارتباطات و رسانه هاي ارتباطي در پنج دهه قبل زندگي مي كنيم ... بله ؟!!! (3702477) (alef-13)
 
بیگی29
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۳:۴۰:۲۵
فکر نکنم کسی بتواند در این سازمان موفق شود.محدودیت های فراوان از یک طرف و سلیقه قشر بزرگی از جامعه با هم همخوانی ندارد. جمع اضداد میسر نیست .توجه مردم به ماهواره و گریز از سیما شاهد آن است.بسیاری از برنامه های سیما نه تنها جالب نیست که غیر قابل تحمل هستند حتی اخبار ....شاید برنامه های خوبی هم درست شود که نمونه هایی بوده ولی با فراری دادن مخاطب از سیما ؛دیگرمخاطبی نخواهد داشت. (3702499) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۴:۲۸:۳۹
بزرگترین دلیل ناکامی صدا و سیما از دست دادن بی طرفی و سفارشی شدن تمام برنامه هاست. (3702604) (alef-13)
 
France
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۴:۳۶:۱۱
کاشکی مسئولان صدا و سیما بیان گزارش بدن با این بودجه هزار میلیارد تومنی به اضافه پول تبلیغات چه کارهای مفیدی انجام دادن؟ چند تا برنامه بدرد بخور ساختن؟ (3702621) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۴:۴۱:۵۵
والا ما که نمی بینیم این رسانه مشتری چندانی داشته باشه
متاسفانه آنتن های ماهواره مثل قارچ بر در و دیوار در حال سبز شدن هستند
حرف امروز و دیروز هم نیست تقریبا بیست سال است که این فرآیند ادامه دارد
مردم با صدا و سیما قهر کرده اند و به این راحتی صلح نمی کنند (3702632) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۵:۱۵:۵۳
مقاله سعی دارد القا نماید که ایشون کارایی نداشت و به علت ناکارامدی کنار رفت در حالی که همه می انیم کنار رفتن ایشون به دلیل حاشه های زمستان گذشته بود و تلاش دوستان برای اینکه القا نمایند ایشون ناکارامد بود و کنار گذاشته شده برای من عجیبه. (3702697) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۱۸:۲۷:۳۲
خبری از صدا و سیما ببرون نمیآید که بتوان فهمید مشکل چه بوده است. و این خود اولین مشکل است. به نظر نمیرسد که اشکال از کارکرد آقای سرافراز بوده باشد، حتی شاید خدمت کرده و برما پوشیده است. صدا و سیما مثل یک دستگاه اطلاعاتی شده و اظهار نظر درباره اش غیرممکن. (3703032) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۲۲:۰۲:۳۵
خدماتش از تعداد مخاطبینش که به سمت ماهواره و شبکه های فارسی زبانش دارن میرن کاملا مشهوده (3703371) (alef-13)
 
کارمند صدا و سیما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۰۹:۳۹:۱۷
این هم خبر از درون صدا و سیما:
اینجا فقط باند و باند بازی جواب می دهد
سرافراز به باندهای دورن سازمان میدون نداد
به دولت باج نداد
جلوی ریخت و پاش های اضافه رو گرفت
پست های مدیریتی اضافه رو که مثل چاه ویل پول می مکید حذف کرد
یه عالمه مدیر که عملا کاری نداشتند رو بیکار کرد
یه خورده هم امکانات رفاهی رو برای کارمندا کم کرد چون بودجه کم بود و معتقد بود نباید پول کم بیاره که مجبور بشه وابسته به این و اون بشه
در دوران مدیریت سرافراز من که یک کارمند بودم توی سازمان صدا و سیما پول و رفاهم کم شد اما خوشحال بودم که دیگه پول غذای حوزه ریاست سی میلیون تومن در ماه از جیب بیت المال نیست.
همه خدماتی ها می دونستند که سرافراز سال هاست ناهار نون و پنیر می خوره بعد از ریاست هم همین کارو کرد
برای من که 15 ساله توی این سازمانم عجیب نیست که می بینم صاحبان منافع عرصه رو به حدی برای سرافراز تنگ کردند که عملا کار کردن براش ممکن نبود
رییس سازمان انقدر مرد بود که وقتی دید به هر دلیلی نمی تونه ادامه بده رفت..... ولی باج به کسی نداد !

سرافراز بیست سال با سرافرازی معاونت برون مرزی صدا و سیما رو چرخوند اکه انقدر بی عرضه بود که شماها می گید می تونست در دوران دو تا رییس سازمان بدون حاشیه معاونت به این مهمی رو بچرخونه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
الف جان خیلی علیه سرافراز نوشتی اگه واقعا بی طرفی این حرف ها رو هم بذار مردم بخونن (3703971) (alef-13)
 
ali
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۲۱:۰۳:۳۰
با سلام ، رسانه باید در اختیار مردم و بخش خصوصی باشد . آیا بنگاههای خصوصی نمی توانند فوتبال پخش کنند ؟ کارتون و یا فیلم نمایش دهند ؟ اذان و مداحی و سخنرانی نشان دهند ؟ جاکمیت تنها می بایست یک شبکه تلویزیونی و یک شبکه رادیویی در انحصار داشته باشد که می شود شبکه رسمی . مشکل کیفیت و کمیت و تنوع و جناحی بودن نیست ! موضوع دخالت در موضوعاتی است که باید در اختیار مردم باشد . (3703265) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۲۱:۴۰:۱۹
نویسنده محترم که از قرار مدرس ارتباطات هستند اصل وضوح در انتقال پیام را رعایت نکرده و صرفا به ذکر مشتی دلایل کلی ناکارامدی پرداخته اند بدون اینکه هیچ دلیل روشن و مصداق عینی برای آن ارایه دهند. این مدعیات می تواند به سادگی به دلیل ختلاف نظر شخصی شما با ایشان و یا سوگیری شخصی شما باشد. هرچند به قول یکی از کامنت ها نمی توان از داخل این سازمان سردرآورد ولی حالا که نمی توان از داخل چنین سازمانی باخبر شد چرا باید اساسا به کلی گویی و مشتی اتهام مبهم پرداخت. این چه چیزی را حل می کند الف جان. (3703325) (alef-13)
 
رامین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۲۲:۰۷:۴۲
جای بسیار تاسف است که افرادی که تا زمانی که مسند هستند تمجید می کنند و‌اکنون به بهانه نقد نظراتشون ۱۸۰درجه عوض می شود .بگذارید چند ماهی از ازدست دادن صدارتتون بگذرد بعد نقد کنید .
در عین‌حال قربان مواردی را که ذکر فرمودید دلایل ناکامی جناب سرافراز نیست . (3703380) (alef-13)
 
حميد
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۲۲:۴۱:۰۶
صدا وسيماي كه اونچه مردم ميخواهند رابخش نكند تا100سال ديگه همين هست اصلا نظرمردم براشان مهم نيست (3703418) (alef-13)
 
ی.ب
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۲۴ ۲۳:۱۷:۴۳
با احترام به همه
جانا سخن از زبان ما میگویی
بنده مهندس صدا وسیما با 18 سال سابقه پارسال بدلایلی که در متن مقاله بالا آمده و با خواست ریاست سازمان یعنی آقای سرافراز با ادعای کوچک سازی و چابک سازی از خودش، تن به بازنشستگی پیش از موعد دادم علیرغم اینکه هنوز حق سنواتم و پاداش بازنشستگیم را مثل صدها و هزاران بازنشسته عادی و پیش از موعد دیگر بدلایل واهی آقای سرافراز یعنی نداشتن بودجه ایشان ندادند و رفتند
چرا؟؟؟
چون با تغییرات مدیریتی و تغییرات بی برنامه و بی هدف داشتم دیوانه میشدم
خلاصه به ما و بسیاری افراد قدیمی و مجرب صدا وسیما دردوره ایشان بی مهری و بی توجهی شد.حتی خود آقای دکتر علی عسگری معاون فنی زمان مهندس ضرغامی بدون مراسم تودیع رسمی و با کمال بی احترامی از سازمان رانده شد
اما کی فکرش را میکرد دوباره ایشان بر مسند ریاست سازمان بنشینند
من و امثال من آنقدر زیاد شدیم که صدای مدیریت منابع انسانی در آمد و جلو رفتن خیلی از مهندسان و تکنسینها و ... را گرفتند آنهم بزور
عیب نداره حالا جایی که امثال آقای سرافراز نیستند خدمت میکنیم
خدارا شکر
مخلص همه یک بازنشسته 18 ساله پیش از موعد (3703468) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۰۸:۰۲:۰۵
1-سرافراز دانش آموخته علوم سیاسی بود و همه ی صدا و سیما را از منظر خط و ربط های سیاسی می دید.
2- صدا و سیما یک رسانه ارتباطی است و باید و باید همواره جانب دار فرهنگ(ملی- دینی)، اقتصاد، اجتماعی، هنری کشور و در مرتبه آخر سیاسی باشد.
3-سرافراز صدا و سیما را گدا و سیما نشان داد.
4-اگر سیما(قاب تلویزیون) بخواهد بیش تر دیده شود باید و باید هرچه بیش تر بیننده هاو مخاطب ها راببیند(حد اقل سلیقه ها و ذایقه ها ی متنوع هنری- فرهنگی را در نظر داشته باشد).
5-اگر صدا(رادیو) بخواهد شنیده تر شود باید و باید شنونده ها را هر چه بیش تر بشنود.
6- صدا و سیما یک رسانه ملی- دینی است، نه گروهی و حزبی .
7- صدا و سیما مرکز تجاری و بازرگانی کالاهای غیر فرهنگی مطلقا نیست و نخواهد بود.
8-شبکه های سیما تکلیف شان را برای مخاطب ها باز تعریف، و در راستاری اهداف مشخص شده عمل کنند. شبکه ها و کانال های درهم برهم از نظر قالب و محتوا مخاطب گریز است.
9- صدا و سیما برای همیشه دست از مخاطب منگل پنداری بردارد.
10- صدا و سیما در امر شفافیت سازی مالی، اقتصادی، سیاسی و...خود را الگو بسازد نه متولی.(از همه جا گزارش می دهد از درون خود بی خبر).
11-و... (3703753) (alef-13)
 
کارمند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۰۸:۵۴:۲۱
رفتن سر افراز به خاطر حذف پست های مدیریت و پا گذاشتن روی منافع بعضی از بازنشستگان دائم شاغل و مدیرا ن ارشد خاص بود و چوبشم خورد.
تب دریافت حقوق های نا متعارف بالاست خوبه یک نظارتی هم روی حقوق و دریافتی های مدیران و مدیران کل صدا و سیما بشه تا معلوم بشه که تنها دولت حقوق ده ها میلیونی به مدیرانش نی ده. (3703850) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۰۸:۵۵:۲۸
با صراحت تمام و قطعیت میگویم البته قبلا هم در یک کامنت نوشتم اما منتشر نکردید ؛ استعفای سرافراز دو دلیل داشت و بقیه حرفها فقط حرف است و نسبتی با واقعیت ندارد.
دلیل اول : تعدیل ساختاری که برای صداوسیما از نان شب هم واجب تر بود. سرافراز حدود 900 پست مدیریتی و مدیر کلی را که اکثریت آنها هم در ستاد سازمان در تهران بود را حذف و یا تعدیل کرد و کمک بزرگی هم به کوچک کردن ساختار غول آسای رسانه کرد و هم صرفه جویی خوبی در بودجه انجام شد. منتها اشکال کار آنجا بود که بخش بزرگی از این مدیران تعدیل یا حذف و بازنشسته شده که اکثرا سالها (حتی تا 20 سال ) از زمان بازنشستگی شان گذشته بود آدمهایی بودند که میتوانستند و انجام هم دادند که هجمه سنگین تبلیغاتی و رواج شایعات در درون و بیرون سازمان و افشاگری هایی که حتی برخی ربطی به سرافراز هم نداشت و بازمانده از دوران قبل بود انجام میدادند و کار را بر سرافراز بسیار سخت کردند
دلیل دوم رویکرد درست و واقعی رسانه ملی در زمان سرافراز نسبت به برجام و نیز مشکلات عملکردی دولت بود که باعث شد دولت در مورد بودجه مصوب صداوسیما بسیار ناخن خشکی نشان دهد و حتی راههای درآمدی که صداوسیما (مانند مزایده بهمن ماه سال گذشته ) برای برون رفت از این مشکل شدید مالی در دست اجرا داشت را ناکام بگذارد .....
بیخود آسمان و ریسمان به هم نبافید ؛ در پاسخ استعفای سرافراز رهبر انقلاب از واژه فعالیت ها و تلاشهای واقعا انقلابی و دلسوزانه ایشان نام بردند .
مافیای قدرت مدیران فسیل شده درونی سازمان که سرافراز آنان را بعد از سالها که از زمان بازنشستگی شان میگذشت به خانه و کنار خانواده هایشان فرستاد به همراه بی ظرفیتی بی سابقه دولت در عدم تحمل نقدها ؛ دست به دست هم دادند و کار به استعفای سرافراز کشید.
بدیهی است که کمتر مدیری وجود دارد که نقطه ضعف و اشکال در کارش نباشد ولی اگر قرار باشد بخاطر چنین نقطه ضعفهایی مدیران کنار بروند الان 80 درصد مدیران کشور باید در جا استعفا بدهند....
الف انصاف داشته باش و منتشر کن. (3703853) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۱۰:۲۱:۵۷
عجب متن غیر منصفانه ای!!! شما برای 18ماه این همه انتظار از ایشون داشتید!!!! کنار گود نشستن و حرافی کردن خیلی آسونه که هر روز یه نقد تازه و غیر منصفانه تو این سایت ها میخونیم! آقای سرافراز داشتند با اقدام انقلابی یه مقدار از مدیران و کارکنان سازمان رو که هیچ اثر مثبتی نداشتند کم می کردند که متاسفانه نتیجه این اقدام انقلابی نارضایتی کسانی شد که انتظار داشتند مادام العمر به صندلی های دولتی بچسبند و تبعاتش رو هم خیلی زود دادند/ (3704044) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۱۰:۴۴:۵۲
اگر قرار واقعا تغییری صورت بگیره ،انحصاری که در قانون برای رادیو و تلویزیون قرار دادند باید برداشته بشه و مدیران این سازمان که از پول ملت تغذیه میشن باید به مردم پاسخگو باشند. (3704081) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۱۰:۵۶:۴۱
اگر روزی به افکار عمومی این خبر رسانی بشود که چرا سرافراز رفت شاید آن موقع بشود تحلیل بهترس ارائه کرد. به قول دوستمان این سازمان مثل یک دستگاه اطلاعاتی شده که هیچ کس نمی داند چه خبری در این مجموعه در جریان است. (3704104) (alef-13)
 
كارمند صداوسيما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۱۱:۱۷:۰۱
صداوسيما صدتا مشكل داره كه بايد دركنار هم بررسيش كرد
آقاي سرافراز در بيست سال گذشته در بخشي از صداوسيما مديريت ميكرد كه مانند يه جزيره بود و تقريبا بودجه جداگانه داشت و با مشكلات كلان صداوسيما مواجه نبود و اساسا خبري از سازمان نداشت و براي همين بود كه خيلي زود بريد .
مشكل اينجاست كه سازمان چشم انداز و دورنما نداره و هر رئيس جديد فقط به فكر گذران اين ارگان عريض و طويل ميشه و نه تنها باري از روي دوش اون برنميداره كه با ضعف و ديدگاههاي بسته اي كه دارن ، مشكلات جديد رو اضافه ميكنند !!!
نوع مشكلات هم مثل زواياي ديگر جامعه ما كه اقتصاد و فرهنگ و سياست و.... شباهت داره و ميشه گفت اين وضعيت جامعه ما به همين صداوسيما مياد و لياقتش رو داره
بهرحال تا وقتي اقتصاد ما به شدت آشفته هست و تا وقتي كه فرهنگ ما پر است از نقايص و كاستي و ريا و تزوير و سياست ما آلوده به دروغ و باندبازي و .... صداوسيماي ما هم هميني هست كه مي بينيم ! يه ارگان بي در و پيكر و پر از نا راستي و.... (3704166) (alef-13)
 
شربیانی
United States
۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۱۱:۲۳:۴۸
الف جان عمده ترین علت ناکارامدی و شکست اقای سرافراز به نظر من این موارد بوده : اول وجود سیل عظیمی از خبرنگاران غیر حرفه ای که در بسیاری از موارد گزارشگر اخبار بسیار ابتدایی و غیر ضروری و در مواردی گزارشات دور از واقعیب را ارائه میکردند که بازتاب ان افت بیننده و تلف شدن بیت المال را بدنبال داشت. دوم کتمان بعضی از خبر ها از سوی صدا و سیما که بعد از مدتی بناچار حقیقت را به صورت بسیار ناشیانه پخش میکرد.سوم افت فرهنگ در گفتمان و دیالوگهای نا مناسب در اغلب سریالها و برنامه های به اصطلاح تفریحی . نظرسنجی از مردم نسبت به برنامه های صدا و سیما و اعلان رضایتمندی بالای 65 در صد !!! (3704180) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۱۳:۵۶:۴۳
این سیل عظیم رو سرافراز آورده بود؟؟!!!
سرافراز که در حال تعدیل ساختار و نیروی انسانی سازمان بود.. (3704499) (alef-3)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۵ ۱۱:۴۹:۰۷
دكتر سرافراز اگرچه با سابقه روشن و موفق رسانه‌اي عهده‌دار اداره رسانه ملي شد اما در عمل نتواست از عهده اين كار برآيد بخشي از ناكامي به شخصيت و منش وي (به طور مشخص روحيه عدم تمايل تعامل) ونيز اتخاذ سياست‌ها و تصميم‌هاي نادرست برمي‌گردد (بروز اختلاف جدي با برخي از معاونت هايش از جمله معاونت سيما و ورود به حيطه مسئوليت‌هاي زيردستان حتي در موارد جزئي) اما بايد توجه كرد در بروز ناكامي‌هاي سرافراز دلايل مهم ديگري هم وجود داشته‌است وي در حالي عهده‌دار سازمان شد كه رسانه ملي ساختاري به شدت بيمار و ناكارآمد پيدا كرده بود. انباشت بدهي از ديگر مشكلات وي در دوره مسئوليت بود. ضمن اينكه افزون بر دولت، جناح‌ها و افراد ذي‌نفوذ هر يك درصدد تحميل نظرات خود به سازمان بودند و سرافراز در مواجهه با تمامي اين درخواست‌ها و انتظارات بنا را بر «باج» ندادن قرار داده بود به هر صورت ناتواني و عدم موفقيت سرافراز نشان داد نظام مديريتي كشور بيشتر مي‌پسندد در رأس سازماني فرهنگي، مهندسان قرار بگيرند نه افراد رسانه‌اي! (3704238) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.