توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 414258
«ولید فارس» مشاور سیاست‌خارجی «دونالد ترامپ»را بشناسیم
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۳

نزدیکان ترامپ، اسطوره‌های جنگ‌طلب

«ولید فارس»( Walid Phares )مشاور سیاست‌خارجی «دونالد ترامپ» رییس‌جمهور جدید آمریکا هفته گذشته و در نخستین اظهاراتش پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری، گفت وی قصد دارد پیش‌نویس قانونی را برای تروریست دانستن اخوان‌المسلمین به عنوان یک گروه تروریستی، به جریان بیندازد. او همچنین تاکید کرد رییس‌جمهور منتخب آمریکا قصد دارد بخشی‌هایی از توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ را تغییر دهد؛ اما بررسی اجمالی سوابق و پیشینه «فارس» می‌تواند به فهم و پیش‌بینی اقدامات احتمالی وی در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ کمک می‌کند.

«ولید فارس» محقق و وکیل آمریکایی است که اصالتی سریانی و مذهب مارونی دارد. وی کارشناس «تروریسم جهانی» و «امور خاورمیانه» است و از سال 2007 کارشناس تروریسم و خاورمیانه شبکه «فاکس‌نیوز» و پیشتر، از سال 2003 تا 2006 کارشناس تروریسم در شبکه «ان‌بی‌سی» بوده است.

«میت رامنی» نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال 2011 متعلق به فرقه مورمون‌ها، «فارس» را به‌عنوان مشاور سیاست‌خارجی خود منصوب کرد. به همین‌ترتیب، وی در سال 2016 نیز به‌عنوان مشاور دونالد ترامپ نامزد اصلی حزب مذکور در امور تروریسم، ضدتروریسم و امور خاورمیانه انتخاب شد. فارس همچنین از چهره‌های ارشد اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسی» است.
 
مشاور لبنانی تبار ترامپ

«فارس» 60 ساله کودکی و جوانی خود را در بیروت گذرانده و در سال 1990 به آمریکا مهاجرت کرده است. وی دارای مدرک کارشناسی حقوق، علوم سیاسی و جامعه‌شناسی از دانشگاه «سنت خوزه» و دانشگاه بیروت است که بعداً تحصیلات تکمیلی خود را در رشته حقوق بین‌الملل در دانشگاه «لیون» در فرانسه ادامه داد و نهایتاً دکتری روابط بین‌الملل و مطالعات استراتژیک خود را از دانشگاه میامی دریافت کرد.

این حقوق‌دان لبنانی‌تبار همزمان با تدریس در دانشگاه‌های آمریکا، سابقه حمایت از سازمان‌های دانشجویی فعال در زمینه حقوق‌ بشر (از جمله دیده‌بان هاییتی، سازمان حقوق‌بشر، انجمن دانشجویان آمریکای لاتین و جامعه مطالعات خاورمیانه) را نیز دارد. او در سال 1995 اندیشکده «جامعه فلوریدا برای مطالعات خاورمیانه» را ایجاد کرد که دومین اندیشکده مطرح در آمریکا در زمینه مطالعات خاورمیانه به‌شمار می‌رود.

«فارس» از اعضای «بنیاد اروپایی برای دموکراسی» در بروکسل است و در سال 2008 به‌عنوان هماهنگ‌کننده «گروه پارلمانی فراآتلانتیک برای مبارزه با تروریسم جهادی» انتخاب شد. وی همچنین دبیرکل «اتحادیه جهانی مارونی‌ها» است. از «فارس» طی سه دهه اخیر چهارده کتاب به چاپ رسیده که کتاب نخست او با عنوان «التعددیه» [تکثرگرایی] به عنوان «ادامه‌دهنده الگوواره ساموئل هانتینگتون» توصیف‌شده است.
 
فارس و انقلاب اسلامی ایران

همچنین کتابی با عنوان «أبعاد الثوره الخمینیه الإسلامیه الایرانیه» (ابعاد انقلاب اسلامی امام خمینی در ایران‌) از جمله آثار «فارس» در دهه 80 میلادی است. او قبل از مهاجرت به آمریکا و حین حضور در لبنان نماینده اتحاد مسیحی سوسیال دموکرات در «القوات اللبنانیه» -حزب مخالف حزب‌الله و نزدیک به دار و دسته «سمیرجعجع» - بوده است؛ جعجع یک رهبر مسیحی و تندرو لبنانی است که نیروهای فالانژ تحت رهبری او در سال‌های جنگ داخلی در لبنان، کشتار زیادی انجام دادند.

شورای روابط اسلامی-آمریکایی فارس را به دلیل روابطش با برخی گروه‌های لبنانی همکار در «ارتکاب جنایات جنگی» و «تئوریسین توطئه» توصیف کرده و برخی دیگر «فارس» را فردی «افراط‌گرا» دانسته‌اند.
 
«نایجل فاراژ» و «دونالد تراپ» اسطوره‌های تندرو

از دیگر سو، وبگاه «indy100» در رابطه با سفر «نایجل فاراژ» -سیاستمدار انگلیسی و رهبر حزب استقلال در این کشور به نیویورک و دیدارش با دونالد ترامپ، گزارش کرد: به نظر می‌رسد که فاراژ از سال 2006 - در حال‌حاضر نزدیک‌ترین چهره به «دونالد ترامپ» چهل و پنجمین رییس‌جمهور آمریکا بوده است.
فاراژ کسی بود که تلاش کمپین او مبنی بر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا پس از دهه‌های متمادی، نهایتاً در 23 ژوئن 2016 به اوج خود رسید، زمانی که کشور به نفع خواسته وی رأی داد و قسمت اعظم کسانی که رأی به این خروج دادند، روستاییانی با تحصیلات کم و از طبقه متوسط کارگری بودند.

رأی ترامپ نیز از دل جمعیت مشابهی جمع شد، اتفاقی که هفته گذشته شگفتی‌ساز شد و پیروزی وی را در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رقم زد. هر دو سیاستمدار به‌رغم تعلق به طبقه مرفه و ممتاز، با تکیه بر شعارها و لفاظی‌های ضد جهانی شدن و ضد سیستم توانستند پیروز میدان شوند.
 
فاراژ گوی سبقت را از نخست وزیر ربود

این روزها، در حالی که «ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس به خاطر قرارگرفتن در ته صف گفت‌وگو با رییس‌جمهور جدید آمریکا مورد انتقاد قرار گرفته، نایجل فاراژ این پیروزی را به اتفاق ترامپ در برج وی جشن گرفته است. فاراژ در صفحه توییتر خود نوشت: «افتخار بزرگی برای من بود که لحظاتی را با دونالد ترامپ سپری کردم، ترامپ خیلی آسوده و سرشار از ایده‌های خوب بود. من مطمئنم او رییس‌جمهور خوبی خواهد بود.»

فاراژ به کرات مدعی شده که انتخابات آمریکا، انتخاباتی برخاسته از مردم عادی و معمولی و در راستای سرنگونی سیستم موجود بود. وی در توئیت دیگری نوشت: «برگزیت در مورد مردمی عادی بود که به پا خواستند تا سیستم موجود را درهم بشکنند و حالا ما شاهدیم که چنین اتفاقی در آمریکا رخ داده است.»
 
با رفیق خود در آسانسوری از طلا

به‌نظر می‌رسد عبارت «نخبگان لیبرال» تعریف ضعیف از طبقه‌ای است که این دو مرد به آن چسبیده‌اند. این تعریف به نظر می‌رسد بیشتر به آن دسته از مردمانی دلالت دارد که در تلاشند تا مثل یک مقام سیاسی رفتار کنند و گفتارشان توام با وقار و احترام باشد.
کسب‌و‌کارهای ترامپ از پیشینه تجاری متوسطی برخوردار است که با معاملاتی پا گرفته که در آن کارگران و مشتریان مورد استثمار قرار گرفته‌اند. انتخاب وی به پشت گرمی، ناسیونالیزم، بومی‌پرستی و بیگانه‌ستیزی صورت گرفته است. احتمالاً ما این‌طور توجیه می‌شویم که بگوییم مطمئن نیستیم که این «طبقه سیاسی جدید» مراقب نگرانی‌های روزمره اقتصادی مردم زحمت‌کش باشند.  در توییت دیگری از فاراژ آمده است: «به‌ویژه از واکنش خیلی مثبت ترامپ و استقبال او نسبت به این ایده که مجسمه «وینستون چرچیل» باید سرجای خود در اتاق کار رییس‌جمهور آمریکا (که بیضی شکل است) قرار بگیرد، خرسند شدم.»
حال باید منتظر ماند و دید که با ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، اتاق فکر او که شخصیت‌هایی چون فارس را در خود داشته و دوستانی چون فاراژ همکارهای بین‌المللی او خواهند بود، اوضاع سیاسی جهان را به چه سمت‌و‌سویی می‌برند.
 
کلمات کلیدی : ولید فارس
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.