نظر منتشر شده
۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 354552
صدور ۲.۶ میلیون چک بی‌محل/ ۳۰ هزار میلیارد تومان چک برگشت خورد
بخش اقتصادی الف، 30 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۵
بانک مرکزی اعلام کرد: در سه ماهه پائیز سال گذشته ۲.۶ میلیون فقره چک به مبلغ ۳۰۸ هزار میلیارد ریال برگشت خورد که معادل ۳.۳ کل تعداد چک‌های صادر شده بوده است.

بانک مرکزی اعلام کرد: وضعيت چک‌های مبادله شده از نظر تعداد و مبلغ در مقطع سه ماهه مهر ماه لغایت آذر ماه ۱۳۹۴ به ترتيب ۷۷ ميليون فقره و ۴۱۳ ۱۰ هزارمیلیارد ریال با ميانگين مبلغ ۱۳۵ ميليون ريال است. از اين تعداد جمعاً ۲.۶ ميليون فقره چک‌ به مبلغ ۳۰۸ هزارميليارد ريال برگشتی با ميانگين مبلغ ۱۱۸ ميليون ريال طی دوره مذکور بوده است. نسبت چک‌های برگشتی به کل چک‌های مبادله شده از نظر تعداد ۳.۳ درصد و مبلغ ۲.۹ درصد است. (جدول ۱)


بر اساس جدول ۱ مشاهده می‌شود که سهم چک‌های برگشتی اشخاص حقیقی به کل چک‌هاي مبادله شده از نظر تعداد ۳.۲ درصد و از نظر مبلغ ۲.۴ درصد و سهم چک‌های برگشتي اشخاص حقوقی از نظر تعداد ۰.۱ درصد و از نظر مبلغ ۰.۵ درصد است.

طي سه ماهه منتهي به آذرماه ۱۳۹۴ تعداد ۰.۷ ميليون فقره چک برگشتي از سوي صاحبان حساب رفع سوءاثر شده و بر اين اساس ۲.۶ ميليون فقره چک برگشتي مذکور به ۱.۹ ميليون فقره کاهش يافته است که اين امر موجب کاهش نسبت مانده چک‌هاي برگشتي به کل چک‌هاي مبادله شده از نظر تعداد و مبلغ به ترتيب به ۲.۵ و ۲.۱ درصد شده است.

جدول شماره ۲ نمايانگر مجموع کل تراکنش‌هاي شبکه بانکي از طریق خودپرداز، ساتنا و پايا، پايانه شعب و فروشگاهي، اینترنت بانک و تلفن‌بانک طي سه ماهه سوم سال ۱۳۹۴ بوده که از نظر تعداد ۷۱۱ ۳ میلیون تراکنش جمعاً به مبلغ ۱۳۵ ۱۷ هزار میلیارد ریال (ميانگين هر تراکنش انجام پذيرفته ۴.۶ ميليون ريال) انجام پذیرفته است.


همانطور که در جدول ۳ مشاهده می‌شود سهم چک‌هاي مبادله شده نسبت به مجموع نقل و انتقالات از نظر تعدادي ۲.۰ درصد و از نظر مبلغي سهم قابل توجه ۳۷.۸ درصد را به خود اختصاص داده است. اين امر حاکي از اهميت و مقبوليت چک در جامعه مي‌باشد.

 
یاسر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۰۹:۵۰:۴۴
با این رکودی که اعتدالی ها بر بازار حاکم کرده اند, معلوم است چک ها برگشت میخورد,, (3713533) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۱:۴۷:۰۴
دولتی که چشم وگوشش به سازمانیست که مهمترین تخصصش پیچیدن نسخه وابستگی و بیچارگی ملتهاست(صندوق بین المللی پول) ازش انتظار نداشته باشید که وضعیت مردم را روزبروز بهتر کند بلکه برید دعا کنید وضعتون از این بدتر نشود..معاون این صندوق که رئیسش از نگاه مجله تایم پرنفوذ ترین شخص دنیاست و در مجبور کردن کشورها به توصیه هایش امدادهای غیبی زیادی در کشورهای هدف فعال میشوند چند روز در تهران بود که پس لرزه ها و ترکش های آنرا مردم در ماههای آینده بیشتر در زندگی اقتصادی خود حس خواهند کرد..معلوم نیست دلسوزان کشور حواسشان به این دیدارها و اثرات مخربی که بر زندگی واقتصاد مردم خواهد داشت هست یا نه.. (3713674) (alef-11)
 
نوری
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۲:۵۵:۱۸
واقعا هم باید نگران آثار مخرب دیدار معاون صندوق پول جهانی رو زندگی مردم باشیم و فرش قرمز رو جلوی پای رویس جمهور ورشکسته ونزئولا و سومالی و گینه پهن کنیم و بعدشم بریم براشون مجلس بسازیم. چون همینطور که همه میدونن غربیا همه جاسوس و کافر و عقب مونده و ورشکسته ان. فقط نمی دونم دیگه چرا شماها دارین برای برقراری ارتباط بانک های همین خارجیا با ایران خودتون می کشین؟ (3713785) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۶:۱۹:۲۴
اقتصاد ایران از سال 90 به دلیل اجرای چند طرخ اشتباه و تحریم در رکود فرو رفته اگر مدیریت اقتصادی درستی حاکم باشه وضعیت اینقدر بد نمیشه
یک طرحش که مسکن مهر بود خوشبختانه متوقف شده ولی بر اجرای طرح هدفمندی دوستان همچنان اصرار دارند. (3714076) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۳:۳۷:۳۹
باشه برمی گردیم به دوران تورم! وای که چقدر اون موقع همه چی خوب بود! ×_× (3713857) (alef-11)
 
1201
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۰:۰۸:۵۰
بالای 90% اوضاع فاجعه بار اقتصادی (3713556) (alef-13)
 
Yaser
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۰:۱۵:۱۹
بهتره چک ها رنگ بندی بشه براساس دارایی هرفردی بهش یک رنگی داده بشه که دادای حداکثر مبلغ باشه اینجوری دیگه یکی با حقوق ماهانه 800 هزارتومن نمیتونه 800 میلیون چک بکشه.... (3713564) (alef-13)
 
پیمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۳:۴۱:۴۰
دوست عزیز
نیازی نیست چکها رنگ بندی بشه
ما در ایران بعد از دهه ها سابقه بانکداری هنوز یک سیستم سنجش اعتبار نداریم
در واقع اعتبار آدمها بر اساس میزان دارایی اونها سنجیده نمیشه دوست گرامی
چه بسا یک کارگر ساده شهرداری اعتباری به مراتب بیشتر از یک تاجر با صدها میلیارد دلار سرمایه داره
ما به سیستمی نیاز داریم که همه پارامترهای دخیل در سنجش اعتبار ، حتی پرداخت یک قبض برق یا نوع رانندگی و جرایم رانندگی و پرداخت مالیات و رفتارهای اجتماعی همه و همه در آن تاثیر گذار باشند
مثلا فردی که در طول بیست سال هیچ چک برگشتی یا قسط عقب افتاده نداشته و همه وظایف شهروندی خودش رو به نحو شایسته انجام داده دارای اعتبار بالایی هست که بانکها میتونند بر اساس میزان درآمد به او وام یا دسته چک بدن البته دسته چکی که در صدور مبلغ محدودیت داره باز هم بر اساس میزان اعتبار و درآمد
هر چند در اغلب اقتصادهای دنیا صدور چک بی محل یعنی بدون موجودی در لحظه صدور جرم محسوب میشه
در حال حاضر بانکها هیچ معیار دقیق سنجش اعتبار ندارند و خیلی از چکهای برگشتی رفع سوء اثر میشه
خیلی از کلاه بردارها به نام اعضا خونوادشون دسته چک میگیرن و بانکها به راحتی دسته چک نامحدود میدن
واقعیت اینه که هیچ کس نباید بدون موجودی چکی صادر کنه و هیچ کس نباید چنین چکی رو قبول کنه و اگر چکی برگشت خورد به هر دلیل حتی سهوی باید نمره اعتبار صادرکننده به شدت و بطور اتوماتیک نزول کنه تا مردم خودشون ناظر و تنظیم کننده رفتار خودشون باشند و هزینه بی مبالاتی خودشون رو بپردازند (3713867) (alef-11)
 
سید علی
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۰:۲۲:۲۴
حکایت از رونق کسب و کار است که مسولین رده بالای مملکت اظهار دارند. (3713570) (alef-13)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۰:۳۷:۱۴
اساسا تعریف چک در فلسفۀ وجودی خود عبارتست از :
یک دستور کتبی (یک حوالۀ امضاء شده) بتاریخ روز !!!! از سوی دارندۀ حساب نزد آن بانک، برای کسر یک مبلغ از موجودی واقعی !!! وی نزد بانک و پرداخت بمیزان قید شده در حواله ، به فردی که نام وی در حواله مشخص شده ؛
حال وضعیت و سرنوشت امروز چک در کشور ما :
حواله ای که معمولا همۀ مواردش !!!!! بجز امضاء ، از رقم مبلغ و نام گیرنده گرفته تا تاریخ حواله ، خالی ، سفید و پر نشده !!!! باقی مانده ، بدون ذره ای توجه و اهمیت ، به میزان موجودی !!!! دارندۀ حساب نزد بانک ؛
طبیعتا وقتی هزینه-بر بودن مادی و حقوقی امضای سفته از یکسو با عارضه ای همچون بی مسئولیتی و عدم پای-بندی دارندۀ دسته چک به حرف و قول و قرار خود در هم آمیزد ، پدیده هایی ویرانگر همچون چک ضمانتی ، چک مدت-دار ، چک امانی و و و ...و چک بی محل !!!!! گریبانگیرفضای اقتصادی حاکم بر کشور خواهد شد ؛ (3713590) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۱:۰۳:۵۶
مقصر اصلی در دادن دسته چک رابطه بین مشتری و رییس بانک است (3713614) (alef-11)
 
امیراسد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۱:۰۶:۱۷
راه حل همانی است که هم در قانون تجارت ما در خصوص چک وجود دارد و هم در کشورهای دیگر اجرا می شود .

و آن اینست که صادر کننده چک در هنگام صدور چک مبلغ چک را در حسابش داشته باشد، منتهی این مبلغ بلوکه شده می ماند تا زمان سر رسید چک و در آن موقع به نفع آورنده چک آزاد می گردد.
در زمانی که گیرنده، چک را از صاحب حساب می گیرد می تواند با اعلام شماره سریال چک از بانک نسبت به وجود وجه چک در حساب صادره کننده استعلام بگیرد.
حد اقل تا زمانی که فرهنگ سوء استفاده از چک مدت دار از بین برود ، باید این قانون اجرا گردد. (3713616) (alef-11)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۱:۴۸:۰۹
این از بی عرضگی بانک مرکزی و قانون گذاران است اگر مثل آلمان و بقیه کشورها قانونی که تصویب شود که فردی که چکش برگشت میخوزد از تمام مزایای اجتماعی محروم شود و حتی مجاز به برداشت پول از حساب خودش هم نشود مگر برای پرداخت دیون به بدهکاران مطمئن باشید کسی چکش برگشت نمیخورد و باید چک مثل کشورهای خارجی فقط برای جابجایی پول باشد و چک باید به روز باشد چکئبلند مدت نباید داشته باشیم وگرنه همین میشود که کار عده ای میشود کلاهبرداری .طرف 2 میلیارد چکش برگشت میخورد زمان اقدام و وصول چکش میبینی سر از کانادا در آورده از اونجا برات کارت پستال میفرسته! دستت هم به هیچ جا بند نیست. (3713678) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۱:۵۰:۴۸
ياد زمان گذشته به خير كه چك هـمان يك تار موى سبيل بود بدون برگشت (3713682) (alef-11)
 
سام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۱:۵۴:۵۳
به هر حال برای کشوری که بیش از دو دهه اقتصادش بیماره شنیدن خبر هایی از این دست اصلا تعجب برانگیز نیست. (3713690) (alef-11)
 
سید
Belgium
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۲:۲۰:۵۶
عدم تعهد بانکها در واگذاری دسته چک به افراد باعث بی اعتباری چک و بوجود آمدن مشکلات فراوان برای مردم شده است. (3713722) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۲:۴۱:۰۴
اقتصاد پویا با تورم پایین همینه دیگه ! (3713760) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۹:۰۰:۳۱
الان تورم کم شما ناراحتی ؟ همه جای دنیا تورم از اینم کمتر نزدیک صفر عمو جون (3714232) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۹:۰۱:۵۲
کاسبان عزیز ، یک عمری پول مردم (کارمندان و کارگران ) را گرفتین حالا دو روز هم پول نداشته باشید مشکلی ؟ (3714236) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۲:۴۲:۵۲
«« حاصل سالها کار و تلاش بی وقفه ی دلالان پشت پرده ی کالاهای اساسی و کاسبان فرافکن تحریم »» (3713764) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۳:۰۷:۴۳
تقصیر دولت قبله!!! (3713808) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۲:۲۶:۵۱
دقیقا (3714990) (alef-13)
 
مرفه بي درد
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۲-۳۰ ۱۵:۳۶:۲۴
خدارو شاكرم تا بحال قريب به ٩٠٠ ميليارد تومن چك كشيدم يك مورد هم برنگشته (3714010) (alef-11)
 
حسن
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۰۰:۴۹:۱۸
روحانی کجاست اون کلیدت که هیچ کاری نکرد///// دوستان خواهشا نظر بدید (3714634) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۳۱ ۱۳:۴۹:۲۳
نمردیم و یکی از دلایل افزایش شکاف طبقاتی در جامعه ایران کشف شد. (3715101) (alef-11)
 
بازنشسته
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۰۰:۲۸:۴۳
تعهد پرداخت چك ميبايست بر گردن بانكي كه چك را در اختيار صاحب حساب گذاشته است باش تا
١- چك معتبر و سند قانوني قلمداد گردد
٢- بان مبلغ چك را پرداخت و در صورت عدم داشتن موجودي خود با مشتري كه دسته چك را در اختيار دارد برخورد قانوني نمايد
٣- تمام چكها چه مدت دار و چه چك روز كيفري قلمداد شود و نه حقوقي تا صادر كننده چك بخاطر عواقب حاصل از نتيجه چك بي محل از صدور جك خود داري ورزد
٤- دسته چك فقط به افراد معتبر و شهروندان قانون مند داده شود (3716034) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۱ ۱۹:۰۵:۳۰
من کارمند بانکم به مشتری زنگ میزنم میگم چک شما رو پر کنین داره برگشت میخوره. چون برگشت زدن زمان میبره. میگه اشکال نداره زیر ده روز پاس میکنم راحت رفع سوء اثر میگیرم بیشتر برگشتی ها از این دست است چون کارمزد برگشتی هزینه رفع سوء اثر ناچیز است برای اینکه صادر کننده چک به خاطر کارمزد برگشتی و هزینه رفع سوء اثر هم شده از برگشت خوردن چک خود جلوگیری کند باید هزینه ها را بالا برد حالا یک عده میگویند برای افزایش درآمد بانکها نباید این کار را کرد بعضی از برگشتی ها واقعاً الکی است و موجب آزار ذینفع میشود. (3717643) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.