نظر منتشر شده
۱۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 280257
گرانی‌ های زیرپوستی صدای مردم را درآورد
تاریخ انتشار : جمعه ۱۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۶
بازار این روزها حال و روز عجیبی دارد. مردم حتی برای تفریح هم که شده، کمتربه بازار می‌آیند. چرتکه‌های درآمدی، وزنه خرج رابیشتر ازدخل نشان می‌دهد، گرانی‌ها زیرپوستی شده‌اندونظارت چندانی هم بربازار نیست.

به گزارش مهر، بازار این روزها حتی دیگر مردمی را هم به خود نمی‌بیند که برای تفریح به خرید آمده باشند. هوا آنقدر گرم شده که دیگر جذابیت یک تفریح را برای قدم زدن در بازارهای تهران، به حداقل رسانده است. آنهایی هم که می‌آیند، این روزها آنقدر چرتکه می‌اندازند و رقم‌ها را بالا و پایین می‌کنند که مبادا، خرجشان، بیش از حد از دخلشان بالا رود و ناخواسته هزینه‌های گزافی را بر زندگی خود تحمیل کنند.

در عین حال، گرانی‌های زیرپوستی نیز این روزها بیش از هر زمان دیگری خود را در بازار نشان می‌دهد. دولت می‌گوید که باید گرانی‌ها با او هماهنگ شود و از سوی دیگر، حاضر هم نیست که به پرونده‌های درخواستی رسیدگی کند. به همین دلیل، برخی‌ها هم رو به کم‌فروشی آورده‌اند. وزن کالا را کم می‌کنند و قیمت را ثابت نگاه می‌دارند. بسته‌بندی را عوض می‌کنند و ماده موثر درون آن را به شدت کاهش می‌دهند. نظارتی هم بر بازار نیست.

مردم هم که به ناچار به بازارها برای خرید مایحتاجشان مراجعه می‌کنند، بیشتر تمرکز خود را بر قیمت می‌گذارند و اینکه دخل و خرجشان با هم بخواند، بنابراین کمتر توجهی به وزن کالاها دارند و به آن، به عنوان یک عامل مهم در خریدهای خود، توجه می‌کنند.

نظارت‌ها بر بازار هم گویا یا انجام نمی‌شود یا کارساز نیست. چند ماهی هست که سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان دیگر جدیت لازم را در برخورد با متخلفان و کم‌فروشان در بازار ندارد، حاضر به پاسخگویی هم نیست. بالاخره باید آماری از برخوردها را ارایه دهد و یا اینکه حداقل مردم حضور بازرسان را در بازار احساس کنند.

كم‌فروشی البته اتفاق تازه‌ای در بازار نیست و مصرف کنندگان ایرانی همواره بدون تعارف این واژه را شنیده‌اند، به خصوص در دو سال اخیری که رکود بیش از هر زمان دیگری بر بازار حاکم شده، قدرت خرید مردم کاهش یافته و به اصطلاح، دولت هم زیاد به مردم سخت نمی گیرد. حتی گزارش‌های بانک مرکزی از قیمتها در بازار هم به این نکته کمتر توجهی می‌کند که با توجه به وزن کالاها، قیمت‌ها را بسنجد و بگوید که آیا کالایی گران شده است یا خیر؟

ممکن است که قیمت کالایی در ظاهر گران نشده باشد، اما وزن موثر آن وقتی کاهش می‌یابد، عملا یک گرانی زیرپوستی را نشان می‌دهد، ظاهرا تولیدکنندگان دریافته اند که علاج دوری از قیمت‌های دستوری و منتظر نماندن در صف تقاضا برای بررسی پرونده هایشان در دولت، این است که خود دست به کار شده و قیمت را بالا برند اما ظاهر این است که قیمت افزایشی نداشته اما در عمل حتما قیمت‌ها حداقل ۲۰ درصد افزایش یافته است.

تولیدکنندگان سناریوی کم‌فروشی را طبیعی ترین واکنش به سیاست‌های اقتصادی دولت می‌دانند و بر این باورند که وقتی هزینه های تولید از جمله حقوق و دستمزد و سایر هزینه های جانبی از جمله مالیات بالا رفته است، هیچگاه نمی‌توانند انتظار این را داشته باشند که به ندای دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت پاسخ مثبت دهند بلکه در ظاهر این کار را کرده و در عمل، هزینه‌های سربار خود را از مصرف کنندگان می‌گیرند.

اما اینکه کم فروشی تا چه حد می‌تواند گره های تولید را باز کند هم موضوعی است که تولیدکنندگان خود چندان بر آن باوری ندارند و معتقدند که تا حد خاصی می‌توانند از ابزار کم فروشی برای پوشش دادن دخل و خرجشان استفاده کنند. آنها معتقدند که مردم دیگر کمتر خرید می‌کنند و مثل سابق کالاها را انبار نمی کنند. برخی حتی تنها برای مصرف یک روز خود خرید می کنند و اگر روز دیگری، چرتکه دخل و خرجشان با هم تناسب نداشت، برخی کالاها را نمی خرند، این مشکل اصلی تولیدکنندگان شده است.

گزارش‌های میدانی خبرنگار مهر حکایت از آن دارد که کم فروشی در شکل‌های مختلف در بازار رواج یافته است. تولیدکنندگان چیپس و پفک، باد بسته های خود را بیشتر و محتویات آن را کمتر کرده اند و تولیدکنندگان دوغ و شیر و ماست هم از پوشش‌هایی برای محصولات خود استفاده می کنند که جنس‌هایی مات دارد و محتویات درون آن را به خوبی نشان نمی‌دهد، این طور می‌توانند که کالای خود را گران بفروشند. تغییر رنگ شیشه‌ها و بطری محصولات هم راه دیگری برای کم فروشی است.

کم فروشی حتی به جعبه‌های دستمال کاغذی هم رسیده است. اندازه جعبه دستمال کاغذی براساس استانداردها باید ۲۰ در ۲۰.۵ باشد اما تولیدکنندگان داخل این جعبه ها را با دستمال‌های ۱۷در ۱۷ یا ۱۹ در ۱۹ پر می‌کنند و مصرف کننده هم خبری از آن ندارد؛ اين به معنای کم فروشی آشکار است و متاسفانه نظارتی بر بازار هم نیست.

اینها تنها نمونه‌هایی از کم‌فروشی‌هایی است که در بازار رواج پیدا کرده و متاسفانه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان هم در این گرمای تابستانی، هنوز از خواب زمستانی بیدار نشده است.

به هرحال به نظر می رسد که دولت باید فکر جدی برای تولید داشته باشد، نه اینکه مدام آمار افزایش تولید را به رخ بکشد و از آن به عنوان پیشران رشد اقتصادی یاد کند یا بگوید که قدرت خرید مردم افزایش یافته و گرانی‌ها در بازار نیست. واقعیت تولید و بازار این روزها چیز دیگری است.
 
کلمات کلیدی : گرانی‌
 
دره شهري
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۱:۵۸:۲۵
گراني بي درامدي پدر مردم را دراورده (3012238) (alef-11)
 
بازاری
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۲۰:۱۵:۴۱
بازار رو بیخیال
مردم بطور روزمره میوه مصرف دارند
سالهای قبل هر کیلو میوه عمدتا 2000-2500 بوده
اما امسال 5000-6000 شده
یعنی 100 درصد افزایش
همه تلاش عزیزان هم شده
سرکوفت به قبلی ها و اختلاسها
یا
انرژی هسته ای و
آمانو جان و جان کری عزیز و .....
!!!!؟؟ (3013219) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۲:۱۵:۵۴
من فروشنده مغازه هستم وزن ماست و شیر و پنیرکاهش نداشته باچندبرند مختلف ک کارمیکنم ضمنا درمورد دستمال با دو برند معتبر ک داخل مغازه دارم ن وزن س اندازه و کیفیتش تغییرنداشته دروغ حدی داره! !!!! بهتره همه رو با ی چوب نزنید!!! ضمنا صرف شما از این اخبار کجاست؟؟ ....!! موج منفی درست نکنین (3012278) (alef-11)
 
عبدالرحمن
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۲۳:۳۶:۱۴
من باحقوق معلمي خود مجبورم خيلي با حساب و كتاب خرج كنم . پس خيلي براي من واضح است كه وضعيت افزايش قيمتها ي امروز نسبت به دوره احمدي نژاد بهتره ولي كاهش قدرت خريد ناشي از تورم وحشتناك سال 90 و 91 كمر ما را شكسته است كه اقاي روحاني بايد به اين موضوع دقت داشته باشد كه كاهش تورم كافي نيست و بايد سطح در امد ها خيلي بيش تر از تورم افزايش يابد تا بتوان به ايشان نمره خيلي خوب داد (3013391) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۳ ۱۰:۲۳:۱۶
برادر عزیز چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است به عنوان یک مصرف کننده (نه به عنوان فروشنده از ترس کم شدن فروش ) این امر کم فروشی را با تمام گوشت و پوستم احساس می کنم (3013864) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۲:۱۷:۲۳
تقلب تقلب فساد ... همه اینها پای ابرو و اعتبار اسلام می رود... (3012281) (alef-11)
 
علی تالاری
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۲:۴۴:۳۱
تنها جایی که من نــــــــــــــــه گفتن را یاد گرفتم، تو گرونی ها بود که به خانواده ام می گفتم پول ندارم. (3012344) (alef-3)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۳:۴۱:۲۰
مگه به خاطر کم فروشی و گرون فروشی و به طور کلی به خاطر رعایت نکردن حق الناس هم می شه با کسی برخورد کرد؟ برخرود رو باید با کسی کرد که تو هوای 45 درجه یه آبی به صورتش می زنه و......البته برخورد با تارهای مو هم اصلا نباید فراموش بشه.... (3012506) (alef-11)
 
بیسواد
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۳:۴۴:۴۷
وقتی دولت یکشبه بنزين رو 300 تومن بالا میبره بعد میگن این گرون تاثیری در کرایه وتورم نداره به نظرم این یعنی فکر عوام فریبی البته خود دولت همه این مسائل را میداند فقط وفقط افتخار میکنه تورم را مهار کرده هیچ از این خبرها نیست اقتصاد از پایه خرابه حتماً این هم بر میگردد به مذاکرات هسته ای (3012514) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۴:۰۷:۳۱
گرانی‌های زیرپوستی؟؟؟ !!

بخاطر قدرت خرید پایین مردم، کسی گرانفروشی نمی کنه

گرانی ها رسمی و دولتی هستند به فوب خلیج فارس
افزایش حقوق و دستمزد به فوب گینه بیسائو (3012569) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۴:۱۵:۵۸
با سلام ، گوشی موبایلی رو از پایتخت و از یک مغازه معتبر خریدم بعد از سه روز باطری شارژ نشد و به مغزه مراجعه و ایراد رامطرح کردم، گوشی سه روز اونجا موند و اخرش باطری نو بهم دادن بازم کار نکرد و در مراجعه دوم فروشنده با کمال ارامش گفت گوشی اصل نیست و از بانه قاچاق برامون میارن البته زمان فروش پول گوشی اصل رو از من گرفتن، گوشی رو نگه داشتنو بعد از یک هفته زنگ زدن که گوشی به قیمت نصف فروخته شده و بیاین پول خودتونو بگیرین ، در کمال ناباوری نصف پول منو نمیدادن به اتحادیه شکایت کردم هیچ کاری نکردن پرونده رو فرستادن تعزیرات چون فروشنده و صاحب مغزه تغییر محل دادن تعزیرات پرونده ما را مختومه کرد- به همین راحتی گوشی قاچاق رو در مجتمع تجاری پایتخت به اسم اصلی فروختن کل پول منو خوردن الان اقایان دم از مبارزه با قاچاق میزنند جالبه ا....
فقط یه رییس اتحادیه موبایل فروشها و رییس سازمان تعزیرات تهران باید افرین گفت همین چون مدیر و مدبر هستن!!!!!!!!!!!!!!!

ا (3012589) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۴:۲۶:۰۱
صدای مردم خیلی وقته درومده و به ناله رسیده، و آن گوش های شنوا دیگه از این صداها پرشدن. (3012608) (alef-11)
 
معلم
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۶:۵۳:۲۵
گرانی بیش ازهمه به معلمان فشارواردمی کندبخداآبرویمان رفت دولت هیچ توجهی به معیشت معلمان ندارد (3012912) (alef-3)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۷:۰۳:۴۶
مثلا میگن بنزین فوب خلیج فارس در صورتی که بنزین در خلیج فارس ارزونترینه مثلا کشور عمان واحد پولش ریاله هرریال هشت هزار و پونصد تومن ارزش داره با سه ریال عمانی که میشه بیست و پنج هزار و پونصد تومن بیس و پنج لیتر بنزین زد عمان توی کشورای حاشیه خلیج فارس گرونترین بنزین رو داره یعنی لیتری تقریبا هزار تومن ولی حقوق یک معلم حداقل یعنی جدید الاستخدامش حدود شانزده میلیون تومن است این رو هم بگم بنزین حدود بیس ساله که فیمتش ثابته در عمان پس هی به مردم نگید فوب خلیج فارس باید برسه قیمت بنزین ایرانی اینجا بنزین ارزونه مقایسه حقوق و مزایای کارمندان مارو ه بکنید من در شرف بازنشستگی اموزش وپرورش هستم اقامت عمان رو خریدم اومدم فهمیدم ما چقدر بدبخت بودیم (3012930) (alef-11)
 
قرتاسي
۱۳۹۴-۰۴-۲۱ ۱۴:۴۸:۵۳
گراني نسل مردم بدبخت سوخته. هر روز پولدارها قوي تر و ثروتنمند تر مي شوند (3034271) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.