نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 205151
ظریف: توفیق های دور اول مذاکرات شبیه معجزه بود
تاریخ انتشار : جمعه ۲۴ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۰۷
توفیق های دور اول مذاکرات، شبیه معجزه بود/یکی از دلایل حضور برخی وزرای خارجه، گرفتن جلوی پیشرفت ها بود.

به گزارش جماران، در روزهایی که هیأت مذاکره کننده ایرانی با ۶ کشور غربی، در حال آماده شدن برای دور بعدی مذاکرات ژنو هستند، گفت و گو با وزیر امور خارجه برای هر خبرنگاری غنیمت است تا از او هرچند کوتاه، در خصوص نگاهش به آینده مذاکرات و مسائل حول آن بپرسد.

در شب عاشورا، دکتر محمدجواد ظریف همچون سایر اقشار مردم، در یکی از مجالس سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) حضور یافته بود. پس از پایان مراسم بازار گرفتن عکس های یادگاری و احوالپرسی داغ بود و وی به رغم عارضه کمردرد، با تمام درخواست ها برای گرفتن عکس یادگاری، موافقت می کرد. در این میان، خبرنگار جماران وقتی که درخواست مصاحبه را مطرح کرد، وی بی درنگ موافقت کرد.

حاصل این گفت و گوی کوتاه در پی می آید:

آقای دکتر ظریف! با آغاز مذاکرات اخیر در ژنو و انتظاراتی که در روز اول آن ایجاد شد، پس از مخالفت فرانسه و عدم رسیدن به توافق، دوباره امیدها کمتر شد. با توجه به مذاکرات هفته پیش، آینده مذاکره را چگونه پیش بینی می کنید؟

ما از ابتدا می دانستیم این مذاکرات دشوار و زمان بر است؛ توفیق هایی در مذاکرات قبل حاصل شده بود که به خاطر آنها، امید این بود که مذاکرات به نتیجه برسد. البته آن توفیقات تقریبا شبیه معجزه بود که به این میزان پیشرفت کردیم؛ هنوز هم به نظر من، علی رغم برخی مخالفت هایی که شد و با وجود اینکه مذاکرات بیشتر مدت، بیش از آنکه بین ما و ۱+۵ باشد، داخل ۱+۵ بود، اما الحمدلله پیشرفت خوبی داشتیم.

اگر اراده سیاسی و تمایل برای رسیدن به راه حل باشد، هنوز این امکان را داریم که به یاری خدا، ان شاء الله در پایان دوره بعد به توافق برسیم یا اگر نیاز باشد، مقداری بیشتر مذاکره کنیم. ولی مسیر رسیدن به یک تفاهم لااقل برای مرحله اول نسبتا وجود دارد و مسیر مشخص است. امیدوایم که بتوانیم به نتیجه برسیم.

گفتید معجزه؛ پیشرفت ها از چه جهت شبیه معجزه بود؟

از این جهت که پیشرفتی که ما در طول کمتر از دو ماه مذاکره با ۱+۵ داشتیم، با میزان پیشرفت در چندین سال گذشته قابل مقایسه نبود. اما از طرف دیگر، کار هنوز دشواری های اساسی دارد و لذا مجبوریم که با آرامش، متانت و دقت پیش رویم.

اما چرا طرف مقابل اینقدر زود، خواست که کار پیش رود؟ اینکه وزرای خارجه آنها خود را به مذاکرات رساندند، آیا این را به ذهن متبادر نمی کند که آنها می خواستند زود کار به سرانجام برسد؟

البته حضور وزرای خارجه دلایل متعددی داشت؛ در مورد برخی، یکی از دلایل حضور شاید این بود که جلوی بعضی پیشرفت ها گرفته شود. لذا باید ببینیم چه می شود!

ما شاهد مخالفت های داخلی با تیم مذاکره کننده هسته ای هستیم؛ نظرتان در این مورد چیست؟

آن هم طبیعی است. هم مخالفت در داخل ۱+۵ طبیعی است؛ زیرا ۶ کشور با مواضع متفاوت هستند و هم مخالفت ها در داخل طبیعی است و گرایش های متفاوتی هست. اما آنچه در داخل توقع داریم این است که همیشه صداقت و توجه به منافع ملی وجود داشته باشد و بر این اساس کار را پیش ببریم.
 
علی تبریزی
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۲۰:۳۰:۰۳
ضمن عرض سلام و ارادت و خسته نباشید و نیز آرزوی قبولی عزاداری های شخص شخیص و برادر گرامی جناب آقای دکتر ظریف جسارتا نکته ای را در صحبت های ایشان به نظرم رسید که عرض میکنم و از دیکران نیز امید به نظر دادن و راهنمایی در مورد این مطلب دارم.
ایشان در اینجا تعبیر به معجزه میکنند و در جای دیکری از آیه شریفه "و ما رمیت اذ رمیت ولکن الله رمی" در توصیف مذاکرات نیویورک خود استفاده نمودند. آنچه به نظر حقیر میرسد اینستکه:
1. استفاده از عبارات دینی و بخصوص آیات قرانی و اشاره به تاییدات الهی ویا حتی عذاب الهی (مثل زلزله بم) در اعمال شخصی و یا اجتماعی دقت بیشتری می طلبد.
2. ما غیر از 14 معصوم بشر عادی هستیم و خطا کار. لذا تعیین مصداق برای آن عبارات مقدس بایستی با احتیاط و به استناد دلایل وشواهد و بلکه مستند به اقوال کسانی باشد که از عالم غیب خبر دارند.
3.انشا الله که تلاشهای ایشان برای ملت ایران مثمر ثمر باشد و بنده روسیاه بهمراه سایر آحاد ملت ایران دعا گوی ایشان هستیم اما اینکه انسان موفقیتهای خود را شبه معجزه ببیند و یا آیه شریفه ای را که مخاطب ان پیامبر خاتم حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم میباشد را بکار ببرد و آنرا شاهدی و تاییدی قطعی (ر.ک به بیانات ایشان) بر موفقیت دیپلماتیک خود ببیند کمی و بلکه بیشتر از کمی جای تردید و سوال دارد.
4. البته متاسفانه بسیار کسان پیش از این و به دفعات و در طول سالیان متمادی اقدامات خود را به ضرس قاطع به عوالم بالا و موید به تاییدات الهی یا قلب پیامبر اکرم و یا از جمله این اواخر مستظهر به مدیریت امام زمان علیه السلام و ... دانسته و اعلام کرده اند!
5. اینگونه اظهارات باب ادعاهای بی پایه را میتواند باز کند و چه بسا به مبانی اعتقادی مردم هم لطمه بزند.
6. حق همان است که جناب رییس جمهور آقای روحانی یکبار فرمودند که من آسمانی نیستم و کارهایی که میکنم زمینی است و .....
عرایظ دیکری هم هست اما زیاده جسارت است! ولی بنده به جناب آقای دکتر ظریف بسیار ارادت دارم ( و این حرفها از روی :اگر با دیگرانش بود میلی/ چرا ظرف مرا بشکست لیلی! بود) و از خدا میخواهم که ایشان را از حسد حاسدان وشر اشرار مصون نگه دارد و در ماموریت خطیرشان یاری بفرماید. (1775630) (alef-13)