توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 495457
باردار نشدن بعد از ازدواج احتمال ابتلا به آندومتریوز را افزایش می‌دهد/ راه‌های درمان آندومتریوز
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۰۶
جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی با اشاره به اینکه باردار نشدن بعد از ازدواج احتمال ابتلا به آندومتریوز را افزایش می‌دهد، گفت: استفاده از داروهای ضددرد، هورمون درمانی، جراحی و هیستروکتومی از جمله روش‌های درمانی این بیماری است.

به گزارش فارس، آمنه سادات حقگو در مورد بیماری آندومتریوز در زنان گفت: بافت هایی که چرخه ی قاعدگی در آنها انجام می شود و در داخل رحم ریزش پیدا کرده و به شکل خونریزی ماهانه از رحم خارج می شود،آندومتر نام دارد و آندومتریوز هم برگرفته از همان بافت آندومتر است.

وی افزود: به این معنا که اگر بافت آندومتر در جایی غیر از حفره رحم وجود داشته باشد، آن بافت آندومتریوز است. بافت آندومتریوز می تواند روی لوله های رحم و تخمدان و یا ارگان های دیگر داخل شکم مانند روده و مثانه یا حتی مناطق دوردست تر مانند ریه و در موارد نادر در مغز و بینی ایجاد شود. در واقع بافت خونریزی دهنده زمان قاعدگی خانم ها اگر به علل ناشناخته ای در مناطق دیگری بروز و رشد کند،می تواند مسائل و مشکلاتی را برای فرد به همراه داشته باشد.

جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی ادامه داد: محققان می گویند یکی از علت‌های مهم ناباروری در میان زوج ها آندومتریوز تشخیص داده شده، اما نکته اینجاست که شیوع این بیماری تا قبل از مجهز شدن علم پزشکی به سونوگرافی و وسایل تشخیصی پیشرفته چندان مشخص نبود و حالا با کمک این همه پیشرفت به نظر می رسد تقریباً 176 میلیون زن در جهان با آن دست به گریبان هستند.

حقگو اضافه کرد:این در حالی است که بسیاری از زنان هیچ علامتی از این بیماری نشان نمی دهند و هرچند که یکی از علل ناباروری، بروز این بیماری تشخیص داده شده،اما به نظر می رسد آندومتریوز طیف بسیار گسترده ای دارد و با درمان به موقع آن، می‌توان از بسیاری از مسائل، مشکلات و عوارض پیشگیری کرد.

این جراح لاپاراسکوپی پیشرفته و هیستروسکوپی ادامه داد: بسیاری از عوامل از جمله باردار نشدن بعد از ازدواج، ابتلای یک و یا چند نفر از اقوام نزدیک به آندومتریوز، مسدود کردن راه خروج طبیعی خون قاعدگی از بدن، سابقه عفونت لگنی و اختلال رحمی خطر ابتلای به آندومتریوز را زیاد می‌کند.

وی با بیان اینکه نشانه های آندومتریوز به طور موقت با بارداری از بین می روند، گفت: همچنین این نشانه ها با یائسگی به طور کامل از بین می روند، مگر اینکه بیمار در حال مصرف استروژن باشد.

جراح و متخصص زنان زایمان و نازایی در مورد درمان آندومتریوز اظهارداشت: داروهای ضددرد و مسکن، هورمون درمانی، جراحی و هیستروکتومی از جمله روش‌های درمانی این بیماری است که نوع درمان بستگی به شرایط بیمار و شدت بیماری ان دارد.


 
 
کلمات کلیدی : بارداری + حاملگی + سلامت + زایمان + نازایی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.