نظر منتشر شده
۲۶۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 222684
قسمت اول؛
چرا ژاپن اسلامی نشدیم؟
هادی شریفی، 25 فروردین 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۶
چرا ژاپن اسلامی نشدیم؟ آینده اقتصادی کشور ما به کدام سمت می‌رود؟ این‌ها سؤالاتی هستند که روزانه از ذهن میلیون‌ها ایرانی می‌گذرد. ایرانیان هر روز از مسئولانشان می‌شنوند که اقتصاد کشورشان در حال پیشرفت است و موتور توسعه کشور به طور چشم گیری در حال پیشروی است. اما با وجود گذشت ۳۵ سال از انقلاب اسلامی کشور به معنای واقعی در زمینه اقتصاد و توسعه پیشرفت کرده است؟ عده ای وضعیت کنونی را در جا زدن در طول سی و پنج سال گذشته عنوان می‌کنند و عده دیگری نیز وضعیت فعلی را مطلوب می‌دانند.

نوشتار کنونی مدعای اول – عدم تناسب پیشرفت اقتصادی با زمان سپری شده – را صحیح‌تر می‌داند. بعد از سه و نیم دهه از انقلاب اسلامی می‌بایست جایگاه بهتری در زمینه اقتصادی داشتیم نه اینکه شاخص فلاکت ۳۳ درصد باشد و از این منظر رتبه سوم را در جهان داشته باشیم. آمارهای دیگر وضعیت بد اقتصادی را ثابت می‌کند. نگاهی به گزارش صندوق بین‌المللی پول از ۱۳ شاخص کلان اقتصاد ایران مبین این نکته است :

یک: تولید ناخالص داخلی ایران که در سال ۲۰۱۲ به ۳۹۸ میلیارد دلار رسیده بود در سال ۲۰۱۳ به ۳۶۶.۲ میلیارد دلار کاهش یافته است. به همین ترتیب تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید با حدود ۲ میلیارد دلار کاهش نسبت به سال ۲۰۱۲ مواجه شده و از ۹۴۷.۲ میلیارد دلار در این سال به ۹۴۵.۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ رسیده است.

دو: این صندوق رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۲ را منفی ۵.۶ درصد اعلام کرده و از کاهش این رقم به منفی ۱.۶۶ درصد در سال ۲۰۱۳ خبر داده است

سه: میزان سرمایه گذاری های انجام شده در ایران نیز طی سال ۲۰۱۳ کاهش داشته و از ۴۱.۹ درصد جی دی پی در سال ۲۰۱۲ به ۳۷.۸ درصد جی دی پی در سال ۲۰۱۳ رسیده است. نرخ بیکاری ایران در سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ را به ترتیب ۱۲.۲ درصد و ۱۲.۹ درصد است . این صندوق از کاهش درآمدهای عمومی دولت ایران به ۱۳.۸ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۱۳ خبر داده است

چهار: پس اندازهای ناخالص ملی با کاهش مواجه شده و از ۴۸.۵ درصد جی دی پی در سال ۲۰۱۲ به ۴۵.۹ درصد جی دی پی در سال ۲۰۱۳ کاهش یافته است.

پنج: افزایش ۲۰ درصدی بدهی ناخالص دولت ایران در سال ۲۰۱۳ ، کل بدهی ناخالص دولت ایران در سال ۲۰۱۲ بالغ بر ۸۰ هزار میلیارد تومان بوده که این رقم در سال ۲۰۱۳ به ۹۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

اما علل عقب‌ماندگی اقتصادی کشور را بیشتر در عرصه داخلی باید جست تا بیرونی، مواردی هست که می‌بایست در این سی و چند سال بررسی، ریشه یابی و رفع معضل می‌شد نه اینکه دلارهای نفتی همه را مدهوش و مست خود کرده بود تا اینکه با تحریم نفتی این‌گونه کشور دچار بحران اقتصادی شود.
پیشرفت اقتصادی هر کشور مرهون پیشرفت در زمینه های دیگر است، ما نمی‌توانیم بدون پیشرفت در زمینه فرهنگی، در زمینه اقتصادی پیشرفت کنیم. اصلاً کاری به شعار امسال نداریم، این یک واقعیت است.

پیشرفت و توسعه اقتصادی، ظل سایه توسعه فرهنگی پدید می‌آید. نمی‌توانیم بدون داشتن یک محیط کسب و کار، نیروی انسانی توانمند و نظام آموزشی خوب،فرهنگ درست مصرف اقتصاد قوی داشته باشیم. نگاهی به وضعیت محیط کسب و کار کنونی، نظام آموزشی که مانند چینش یک تیم فوتبال در زمین هر روز ترکیب خود را عوض می‌کند، دانشگاه‌هایی که فقط به فکر جذب دانشجو هستند، فرهنگ نامناسب مصرف و ... نوید این می‌دهد که اقتصاد ما هنوز راه خود را پیدا نکرده است.

یک: محیط کسب و کار کنونی کشور، وضعیت مناسبی ندارد
رتبه عمومی فضای كسب‌وكار کشور ما از سال ۲۰۰۵ تا سال گذشته میلادی ۳۷ پله سقوط کرده است. طبق اعلام بانک مرکزی، در سال ۲۰۱۲ ایران در میان ۱۸۲ كشور جهان در رتبه ۱۴۵ قرار گرفته است. به غیر از سال ۲۰۰۸ كه جایگاه ۱۴۲ از آن ایران شده بود؛ هرچه به عقب می‌رویم جایگاه ایران بهتر بوده است. رتبه ۱۱۹ در بین ۱۷۸ كشور جهان در سال ۲۰۰۷، كسب جایگاه ۱۱۳ در سال ۲۰۰۶ و دستیابی به رده ۱۰۸ در سال ۲۰۰۵ موید مناسب‌تر بودن فضای كسب‌وكار كشور در این سال‌ها نسبت به دو سال اخیر است. همچنین ایران در میان ۱۵ کشور منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نیز رتبه‌ای بهتر از ۱۳ به دست نیاورده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس نیز این رتبه را تایید می‌کند و در گزارش خود این‌گونه می‌آورد: طی سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳ رتبه ایران در گزارش بین‌المللی بانک جهانی از ۱۴۴ به ۱۴۵ سقوط کرده و وضعیت کشورمان در نماگرهای شروع کسب و کار، پرداخت مالیات‌ها، تجارت فرامرزی و ورشکستگی بدتر شده، در نماگرهای حمایت از سهامداران خرد، اخذ اعتبار، دسترسی به انرژی الکتریکی (برق) و اجرای قراردادها بهتر شده و در سایر نماگرها بی‌تأثیر بوده است.

بانک جهانی در گزارش خود و در قسمت نماگر تجارت فرامرزی می‌گوید صادرات یک محموله استاندارد کانتری از ایران نیازمند تدارک ۷ سند، صرف ۲۵ روز زمان و پرداخت هزینه‌ای معادل ۱۴۷۰ دلار آمریکاست، حال آنکه همین کار در سنگاپور به ۲ سند، صرف ۵ روز و صرف ۴۵۰ دلار نیاز دارد.

دو: اقتصاد و فرهنگ کار
اگر بگوییم ما ایرانیان تنبل هستیم صدای همه در می‌آید ولی واقعیت این است که تنبل هستیم. یک کارمند دولتی ایران را بنگرید، در طول مدت زمانی که به محل کار می‌آید انواع و اقسام حیله‌ها را برای فرار از کار فراهم می‌کند نیم ساعت قبل از نماز، نیم ساعت بعد از نماز، یک ساعت نهار، مابقی زمان کار را با دوستان چای می‌خورد و یا با موبایل بیزینس می‌کند. عدم تقویت فرهنگ کار، نگرش خاص افراد به بهره‌وری و ناتوانی دولت در حمایت کافی از تولید باعث کاهش شدید ساعات کار مفید در ایران شده به نحوی که این میزان روزانه در بخش دولتی تنها ۲۲ دقیقه است!

طبق اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس در خوش‌بینانه‌ترین حالت ساعات کار مفید در ایران در هر روز تا ۲ ساعت است که میزان هفتگی آن به بیشتر از ۱۱ ساعت نمی‌رسد. البته برخی آمارهای دیگر نیز این میزان را ۶ تا ۷ ساعت در هفته برآورد کرده است. با این حال میزان ساعات کار مفید هفتگی در ژاپن ۴۰ تا ۶۰ ساعت و در کره جنوبی نیز ۵۴ تا ۷۲ ساعت برآورد می‌شود.

بر اساس چکیده نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در سال ۹۰ که از سوی مرکز آمار ایران انتشار یافته است، این میزان در چین ۱۴۲۰ ساعت، آمریکا ۱۳۶۰ ساعت، ترکیه ۱۳۳۰ ساعت، پاکستان یک هزار و ۱۰۰ ساعت، افغانستان ۹۵۰ ساعت، آلمان ۱۷۰۰ ساعت، کویت ۶۰۰ ساعت و عربستان ۷۲۰ ساعت است. این بدان معنی است که سرانه کار مفید در ایران از افغانستان و پاکستان کمتر است.

جدیدترین آمار در زمینه کار مفید را سید رضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگ عمومی نهاد ریاست جمهوری دوم فروردین ماه امسال رسانه ای کرد و گفت: اکنون مسئله کار مفید در جامعه مطرح است که به حداقل رسیده و ما ۴۵ دقیقه کار مفید در ۲۴ ساعت بیشتر نداریم باید این وضع تغییر کند.

سه: اقتصاد و تعطیلی
در همه کشورها تقویم، روزهایی از سال را به عنوان تعطیلات در خود جای داده که از نگاه اقتصادی این یعنی روزهایی که نیروی انسانی به طور تمام یا حداکثری از چرخه کار خارج می‌گردند. زمانی که در مورد تعطیلات سخن میگوییم و زمانی که بخواهیم از دریچه‌ی اقتصاد و خارج شدن نیروی انسانی از چرخه‌ی کار به این جریان بنگریم می‌بینیم که تعطیلات در کشور ما زیاد است، چرا که باید بدانیم و به خود بقبولانیم که ما یک کشور در حال توسعه هستیم که در رقابت و ماراتن از بسیاری کشورها عقب هستیم و حال اگر بخواهیم در این ماراتن به جایگاه بهتری برسیم قطعاً نیاز به صرف انرژی و وقت بیشتری ست تا بتوانیم خود را به این جریان سریع‌السیر اقتصادی نزدیک کنیم.

با کمی محاسبه، می توان میزان واقعی تعطیلات در ایران را به دست آورد؛ با توجه به تعطیلات پنج-شنبه و جمعه ادارات که ۱۰۴ روز را شامل می¬شود و مرخصی استحقاقی ۳۰ روزه کارمندان، جمع تعطیلات سالانه کشور با احتساب ۲۶ روز تعطیلات رسمی سالانه جمعاً ۱۶۰ روز و روزهای کاری ۲۰۵ روز در سال می‌شود. یعنی حدود ۴۵ درصد روزهای که بیش از ۵ ماه می شود، ایرانیان در تعطیلات به سر می برند.

تعطیلات مدارس آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها، با احتساب تعطیلات تابستان به ۲۰۰ روز در سال می رسد که ۵۵ در صد روزهای سال را تشکیل می دهد. اقتصاد ایران به این حجم وسیع از تعطیلات عادت کرده است اما وقتی که تعطیلی نابهنگامی به این میزان افزوده می شود، می توان گفت که بسیار خسارت بار خواهد بود.

در سال ۱۳۹۰، تولید ناخالص داخلی حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است که می تواند پایه ای برای محاسبه خسارت‌های هر روز تعطیل در ایران باشد. با فرض تعطیلات دو روز آخر هفته و ۲۶ روز تعطیل رسمی، می توان به ۱۳۰ روز تعطیلی در سال رسید. بنابراین باید رقم ۴۵۰ هزار میلیارد تومان را که فرض می‌شود در سال جاری افزایش نیافته، به روزهای باقیمانده تقسیم کرد؛ با این محاسبه، عدد ۱۹۰۰ میلیارد تومان برای هر روز کاری به دست می آید. به عبارت دیگر، اگر هر روز کاری در ایران تعطیل شود، ۱۹۰۰ میلیارد تومان به کشور خسارت وارد می آید. سهم استان تهران در تولید ناخالص داخلی حدود ۳۰ درصد است که بر حسب این سهم، می توان گفت با تعطیلی هر روز کاری در تهران، ۵۷۰ میلیارد تومان خسارت به بار می‌آید.

نگاهی به این سه مورد کافی است تا ثابت کند چرا ژاپن اسلامی نشدیم ، اما برای پاسخ بیشتر به این سوال در نوشتار آتی ، نظام آموزشی ، فرهنگ مصرف، فساد سیستمی و خصولتی سازی را مورد ارزیابی قرار می دهیم .
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۴۳:۰۵
اقتصاد دولتی در کنار مدیران کار نابلد ، می شود ایران امروز (2078537) (alef-13)
 
یک نفر
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۰۸:۴۰
دقیقا می خواستم همین رو بنویسم! اقتصادی دولتی یا همان ( اقتصاد کمنیستی) آخرش میشه این! خیلی واضح هست وقتی اقتصاد دولتی باشد رقابتی نیست! هر کسی می گه به من چه ربطی داره حتی مدیرش! ولی وقتی بخش خصوصی واقعی (نه مسخره بازی جند سال اخیر) بیاد وسط و رقابت آزاد بشه اونوقت مدیران هم محیط کار رو بهتر می کنند و هم از کارمندشون تقاضای کار مفید بیشتر دارند. از طرف دیگه کارمندان هم می دونند چون رقابت بالاست کم کاری کنند از چرخه حذف خواهند شد.

باور کنید هیچ کشوری تو دنیا به رفاه و اقتصاد بهینه دست نیافته مگه اینکه اقتصاد رو از چنگ دولت بیرون کشیده باشد. (2078621) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۵۳:۴۳
ما که جز شری چیزی در خصوصی سازی در ایران ندیدم همون دهه 60 و اوایل 70 که کاملا دولتی بودیم اوضاع خیلی بهتر بود-لزوما هر تئوری تو هر کشوری جواب نمی ده (2078758) (alef-13)
 
محیط
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۴۹:۳۵
من فکر کنم شما برادر یا خواهر گرامی معنی خصوصی سازی را درک نکرده اید. خصوصی سازی آن طوری که در بورس ایران به آن پرداخته شده است و سهام خرد خرد ارائه شده و 50درصد + اسهام به یک شخص واگذار نمی شود چون خرید سهام محدودیت دارد و در این صورت دولت به این دلیل دوباره خود متصدی امور می شود و درضمن در دهه شصت زمان جنگ بود و روحیه ایثار و گذشت در بین مردم بود اما اکنون که تمام دنیا پیشرفت کرده و به رفاه حداکثری دست پیدا کرده آیا نسل امروز می تواند مانند نسل گذشته و با کاستی ها و کمبود ها زندگی کند؟ تازه برادر یا خواهر گرامی آیا اکنون بیمارستان دولتی بهتر خدمات میدهد یا خصوصی؟ اداره جات دولتی به مشتری بهتر احترام می گذارند یا شرکت های خصوصی؟ آیا به نظر شما وضعیت اسف بار جیره بندی و کمبود کالای دهه 60 و 70 بهتر از اکنون است؟ نه آن زمان این مردم بودند که تحمل می کردند اما دیگر صبر مردم که البته صد در صد حق دارند به سر آمده به ظر شما با خصوصی سازی و روی کار آمدن مدیرانی که خود از صاحبین درآمد و سود کسب شده هستند انگیزه ایی ایجاد نمی کند که بر کارایی، بهره وری، کاستن هزینه ها و بالا بردن تولید و..... تلاش کنند و با کاستن هزینه ها و رقابتی بودن بازار از تورم ناخواسته نیز جلوگیری شود؟ کمی منطقی باشید (2078879) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۱۷:۱۰
شما ظاهرا در بند ظواهر مانده اید این خصوصی سازی دقیقا همان بوده که خصوصی سازان در پی ان بوده اند در الگوهای بازار ازادی که مبانی فکریشان بر اصولی مانند رقابت( تهاجمی) انسان گرگ انسان است(هابز؟) یا لیبرالهائی که از نطر اقتصادی دم از بازارا میزنند واز نظر سیاسی مردم را مهجور و بلانسبت کم عقل میدانند(مکتب اتریشی") مگر میشود صاحبان قدرت خصوصی سازی کنند و ازاد سازی به پا کنند اما این فرصت را در اختیار مردم قرار بدهند و صاحبان کلان سرمایه ها را کنار بگذارند مطالب بالا برای کاغذهای کتب درستی و نمره گرفتن مناسب تر است (2079039) (alef-13)
 
محیط
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۶:۱۳:۰۴
شما که هنوز نمی دانید لیبرال یک مکتب سیاسی است نه اقتصادی چطور دم از اندیشه های اقتصادی می زنید؟ آن مکتبی که در اقتصاد بر بازار آزاد و رقابتی تاکید دارد مکتب کلاسیک و مکاتب برآمده از آن مانند نئوکلاسیک یا نیو کلاسیک است. در ضمن در مقطع ارشد اقتصاد، یک استاد نهادگرا( که با شما هم عقیده بود) به خاطر ابراز عقایدم در حالی که بهترین دانشجو و رتبه اولی بودم ، چند نمره از من کسر کرد. چیزی می گویم خواهشا به شما بر نخورد به قول یکی از بزرگان اقتصاد ایران درباره نهادگرایان(که مخالف خصوصی سازی می باشند) گفت: این اشخاص هنوز در توهم به سر می برند. من نیز به شما توصیه می کنم از توهم خارج شو و به دنیای پیرامونت بنگر (2079169) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۲۷:۱۴
اقای محیط جان شاید به دلیل اموختن نصف و نیمه استاد از شما نمره کم کرده باشد اگر لیبرالیسم منحصر به مکتب سیاسی باشد پس واژه اقتصاددانان لیبرال یک ترکیب مهمل است ایا چنین است؟ وانگهی بطور خلاصه بعنوان مثال مکتب شیکاگو ومکتب اتریش که هر دو از مدافعان قسم خورده خوصی سازی و اقتصاد بازار و هر انچه که دستورات لیبرالیسم است مسابقه دارند؛ در تعارض با هم نیستند ؟ایا همه را فله ای میتوان برامده از بازرا ازاد خوانده و یکی کرد؟ البته در ایران شده است!!!در ضمن نهادگرائی هم از زمانی که نوبل اقتصاد به انان تعلق گرفته در ایران باب شده و زیر مجموعه لیبرالیسم به شمار میرود البته چشمان را باید افرادی باز کنند که گمان میکنند تمام دنیا میشود مثل یک امریکائی در رفاه باشد ان هم در سایه افسانه بازار ازاد ، از ازمانی که من چشمانم را گشوده ام ثروت این کشور به برکت نطریات بازار ازادی خارج شده و در دبی و کانادا و... سرمایه گذاری میشود چون پیامبران بازار ازادی گفته اند جریان سرمایه ازاد است 30 سال است از مرحوم نوربخش و اقای عادلی و پژویان و نیلی و دوستانشان الگوهای بازار ازدی برایمان مینویسند اما دریغ از گامی پیشرفت این حربه همه مکاتب بازار ازادی است که ارمانشهری دور دوست نشان دهند و تحقق ان را منوط به تبعیت از دستورات هایک و فریدمن میدانند کمتر کسی ات که نداند امروزه جهان اسیر سرنایه داران انحصاری و چند ملیتی هاست اینکه کلان سرمایه داران که جهان را به مرکز و پیرامون تقسیم کرده اند و جریان همیشگی یکسویه سرمایه ومنابع و مغزها را برقرار کرده اند از اینکه میبینند تئوری هایشان در پیرامونی ها چه مدافعان سرسختی دارد و از اینکه میبینند هنوز هم با شوق نطریاتی که ما را به فلاکت انداخته مدام تکرار میکنیم چقدر خوشحالند (2079345) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۹:۵۱:۳۳
به نظر شما یک مکتب تک بعدی هست یا چند بعدی ؟ ایا مکاتب کمونیستی علاوه بر اقتصاد هیچ اندیشه و نظری در باره ی سیاست ، هنر و فرهنگ و ... ندارند مگر می شود یک مکتب تک بعدی باشد ؟ ایا چنین مکتبی می تواند درسایر زمینه ها ( مثلا سیاست یا ... ) پاسخ قانع کننده ایی به پیروانش دهد ؟ (2079638) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۰:۱۷:۵۶
فکر می کنم اون استاد عزیزی که شما را توبیخ کرده حق داشته . چون شما زیاد از آداب نقد اطلاعی ندارید (2079685) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۰:۰۱:۴۴
البته جسارت نشود اما ليبراليسم هم سياسي دارد، هم اقتصادي. اتفاقاً ممكن است الزاماً با هم جمع نشوند. جنبه سياسي اش كم و بيش فلسفي است. براي همين برخي مي گويند ليبراليسم فلسفي. گر چه قاعدتاً منشأ ليبراليسم اقتصادي، فلسسفي است اما خيلي از حكومتهايي كه ليبراليسم اقتصادي دارند در عمل به ليبراليسم سياسي پايبند نيستند. (2080146) (alef-13)
 
پیمان
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۳:۴۲:۴۴
شما که میگید خصوصی سازی بده و رقابت رو تهاجم میدونید و کلی حرف های قلمبه که از بعضی سخنان که از اینترنت شاید یاد گرفته اید و حتی بعید میدونم از کتاب چون اقتصاد رو با مکتب های فکری دارید قاطی میکنید باید بگم که ما باید ((عمل)) رو در نظر بگیریم. من اصطلاحات قلمبه و سلمبه به کار نمیگم بلکه میگم اقتصاد دولتی در هر کشوری اجرا شده شکست خورده و افتضاح بالا آورده نمیگم اقتصاد رقابتی گلی به سر کسی زده ولی در نهایت بهتر از اقتصاد دولتی عمل کرده. حالا نمیدونم چه اصراریه که این آزموده رو هی دوباره ما بیازماییم. همینی هم که میبینید کشور سرپاست هنوز برای پول نفته و گرنه مطمئن باشید با توجه به شرایطمون اوضاعمون بهتر از کره شمالی نباید میبود.داستان این عشقه اقتصادهای دولتی(کمونیستی) مثل داستان مسیحیت و دوران رنسانسه، میان یک مدینه فاضله رو شرح میدن که اگر تمام قوانین مسیحیت اجرا شود به اون میرسن (تئوریش) ولی در ((عمل)) میرسن به دوران سیاه رنسانس. (2080116) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۱۹:۳۶
محیط جان اگر شما یک ظرف آلوده به میکروب داشته باشید و سالمترین شیر رو هم که در ظرف آلوده بریزید، بلافاصله آن شیر هم الوده می شود.
در مورد خصوصی سازی هم اول باید محیط عرضه (بازار سرمایه بورس) را سالم سازی و شفاف کرد بعد اقدام به عرضه سهام با ارزش صنایع کشور کرد. (2079044) (alef-13)
 
دلسوز
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۲:۵۴:۳۴
اینجور که از کامنتها پیداست دوستان چند مساله بنیادی را فراموش کرده‌اند.
تنها راه موفقیت اقتصادی، از جاده‌ی می‌گذرد که در آن پول بین ال ملل به قیمت بازار آزاد برای همه فراهم باشد.
در کشورهای که ادعای رقابت با آنها را داریم همگی‌ تجار و مبتکران صنعتی‌ از این موههبت برخوردار هستند.
مبتکر ایرانی‌، در انی‌ که چراغ ایده تولید و کارسازی او در گرو اجازه این و آن برای پول رانتی (پول مفت) باشد هیچوقت نخواهد توانست به اقتصاد کشور کمک کند چه برسد، رویای ژاپن.
این مشکل این دولت و آن دولت نیست.
قیمت پول باید توسط بازار در چهار چوب قوانین عاقلانه تنظیم شود. مانند تمام ۱۶ اقتصاد دیگر و برتر دنیا! (2080007) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۵۷:۴۹
والله دولت باید فعالانه وارد شود وگرنه خصوصی سازی خشک و خالی رها کردن نوزاد بی پناه در میان تلاطم زندگی است من از این وضع بهره میبرم به فکر خودم نیستم از ترکیه پوشاک از مد افتاده وارد میکنم چند برابر میفروشم من با چشمم میبینم اگر دولت پوشاک داخلی را از نطر تکنولوژی جدید کمک نکنه و به امان حدا رها کنه کار مفید و غیر مفید و چه میدونم رقابت ازاد و اینها فایده نداره (2078992) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۸:۰۶:۵۱
اقتصاد دولتی هیچ جا جواب نداده و جواب هم نخواهد داد. مشکلات امروز اقتصاد ما هم ناشی از همان تفکرات اقتصادی دهه 60 است. (2079443) (alef-13)
 
کاردان
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۹:۲۵:۱۸
با سلام،
ضمن تایید مطالب نویسنده باید اذان داشت ما ایرانی ها میخواهیم در دنیا آقایی کنیم و شاید ادای جماعت عرب را در بیاوریم در پول داری ادای غربی ها را در فرهنگ و ادای توسعه صنعتی شرقی ها و دست آخر بگیم ما ایرانی هستیم.تو این بین یک سری به پادشاهی ۲۵۰۰ سال گذشته خودشون رو هم وصل میکنند و یک سری به تمدن اسلامی ۱۴۰۰ ساله.
و واقعیت اینه که ما هیچ کدام نیستیم.
پیشنهاد من این هست که هر کدام از ما ایرانی ها با خودمون رو راست باشیم و فکر کنیم که توان و قدرت و قابلیتهای واقعی ما در کجاست؟
حقیقتا آنچه که بلد هستیم چیست در چه زمینه ای هست و بعد راهمان را انتخاب کنیم.
به این چند جمله که بسیار شنیده ای توجه کنید:
۱- این عربهای سوسمار خور.
۲-این ترکیه رو دیدی تا همین چند سال پیش باید بزور سیگار از دستشون فرار میکردی
۳-از افغانی هم بد بختر شدیم
۴-ببین این چینی ها .... به کجا رسیده اند
و بسیاری از این جملات که در شان این نوشتار نیست.
براستی چقدر ما افکارمان در مذمت دیگران قرار دارد و به هر بهانه ای فرهنگهای دیگران را میکوبیم تا سر پوشی بر سرخوردگی هایمان باشد؟
تا به واقعیتهای خودمان نگاه درستی نداشته باشیم سر نوشت ما همین هست که هست و هیچ ایده و رهبر و مکتبی دردی از ما دوا نمیکند. (2080517) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۹:۳۵:۰۱
داداش من این چیزی که در ایران است خصوصی سازی نیست چیزی است که در افکار عمومی بهش میگن خصولتی ! (2080541) (alef-13)
 
gholamreza
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۹:۵۰:۴۰
این تئوری دارای اهداف و منانع مشخص است.ولی باید دید چه کسانی با چه اهدافی آن را مطرح کرده اند.کسانی که کار خانه 100 میلیاردی رو 5 میلیارد بخرند به اسم خصوصی سازی با وام دولتی و بانکی آنوقت آنرا بفروشند به چندین برابر قیمت. (2086144) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۰۵:۴۰
من فکر میکنم تا زمانیکه:

- تا زمانیکه از روی کتابهای اقتصادی رونویسی می کنیم و مرد عمل در حوزه اقتصاد نداریم

- تا زمانیکه در استفاده از نیروهای جدید و پرانرژی در حوزه اقتصاد ابا داریم و مدیران خسته گذشته را ترجیح می دهیم


- تا زمانیکه می خواهیم در نانو تکنولوژی و دانش و علوم روز، سرآمد جهان شویم اما رانت 3000 دانشجوی دکتری و تعداد متنابهی بورس کارشناسی ارشد به دوستان و اقوام و مدیران خاص (بدون شایستگی علمی) می دهیم و در مقابل جوانان تیزهوش و مستعد را به فرار به کشورهای دیگر وادار می کنیم.

- تا زمانیکه صاحبان صنایع می نالند که رشد تولید و صنعت منفی 9 شده ولی شاخص اصلی بورس سهام متعلق به همان صنایع ورشکسته را مدیران 8 ساله بورس حبابی چنان بالا میبرند که جهانیان انگشت به دهان می مانند.

- تا زمانیکه می گوییم رانت، ویژه خواری، فساد اداری مالی آفت اقتصاد کشور شده اما همچنان مدیرانی که مسبب این وضع بوده اند را بر سر کار نگه می داریم و در رسیدگی به گزارشات تاخیر داریم

- تا زمانیکه می خواهیم فرهنگ غنی اسلامی را در جامعه داشته باشیم و مردم را با مضامین اخلاقی آشنا کنیم، اما فرزندان بالغ خانواده در خانه ای پرورش می یابند که امکان جداسازی حریم فیزیکی خصوصی زن و شوهر با فرزندان نیست.

- تا زمانیکه مرتب فریاد داریم که افراد و مدیران فاسد، بیت المال را به تاراج بردند و لیستها در جیب داریم اما سیستم های بازرسی و نظارت حرفه ای نداریم و آنچه هم فعلا هست واکنشی ندارند.
...

تا زمانی که کارنامه مان این باشد، پیشرفت که هیچ، پسرفت هم خواهیم کرد. (2078774) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۴۱:۳۸
یک تفاوت عمدۀ فعلی ما با بقیه مخلوقات جهان ، باعث شده که ما "همین" بمونیم و اونها ، " اون " بشوند :
خون همۀ مردم دنیا اساسا از 4 گروه خونی تشکیل شده ولی ایرانیانی هستند که از یک گروه پنجمی برخوردارند و " خونشون رنگین تره " !!!!!؛
تا زمانی که این تبعیض وجود داره و آمار درآمد-هزینۀ کشور ناشفاف و مخفی بماند ، همین آش است و همین کاسه ؛ (2078979) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۵۱:۴۷
یک تفاوت عمدۀ فعلی ما با بقیه مخلوقات جهان ، باعث شده که ما "همین" بمونیم و اونها ، " اون " بشوند :
خون همۀ مردم دنیا اساسا از 4 گروه خونی تشکیل شده ولی ایرانیانی هستند که از یک گروه پنجمی برخوردارند و " خونشون رنگین تره " !!!!!؛
تا زمانی که این تبعیض وجود داره و آمار درآمد-هزینۀ کشور ناشفاف و مخفی بماند ، همین آش است و همین کاسه ؛ (2078985) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۱۹:۲۵
امان از اين خودي و غير خودي (2079322) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۱۲:۱۷
آفرین به شما . کاملا درسته (2079027) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۱۳:۱۲
اگر احمدی نژاد بجای ایران در ژاپن ظهور کرده بود الان ژاپن به روز ایران افتاده بود !!!! (2079030) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۵۷:۴۲
هزار هزار مثبت به این نظر میدم (2079135) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۲۱:۰۷
اوني كه مي خواست ايران رو جاپن اسلامي كنه حداد عادل بود نه احمدي ن‍ژاد .سال 82 تو انتخابات مجلس هفتم با اون وضع بالاخره از شر اصلاح طلبا راحت شدن حدادعادل شد ريسس مجلس اصولگرا و گفت جاپن اسلامي درست مي كنيم ! براي درست كردن جاپن اسلامي حداد عادل يكي طرح تثبيت قيمتها رو داد كه تنيجه اش بسته شدن دست خاتمي تو افزايش قيمت بنزين بود و هزينه اش هم با خرج صندوق ذخيره تامين شد . طرح ديگه حداد هم رييس جمهور شدن احمدي نژاد بود. نتيجه تلاش حداد عادل رو هم كه همه مردم دارن مي بينن. الان ما تو دوران پس از جاپني شدن زندگي مي كنيم . دست حداد عادل درد نكنه ! دست احمدي نژادهم درد نكنه . دست نعمت زاده هم درد نكنه كه ديگه داره خيل جاپنيش مي گنه . زنده باد جاپن اسلامي !! (2079326) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۴۵:۴۹
نه عزیز ! ژاپنی ها ژاپنی اند و ایرانی ها ایرانی . برای درست شدن اقتصاد الفبای دمکراسی را باید بدانیم. (2079393) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۸:۲۹:۴۸
یه چی می گی ها!!! مگه سیستم اداری سالم در ژاپن اجازه می ده فردی مثل ایشون همین جوری بیاد و منصوب بشه!؟ (2079506) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۲:۰۸:۳۹
مقایسه ژاپن با ایران از ابتدا غلط بوده و هست در سال 1900 میلادی ژاپن یک کشور صنعتی بود با اتکا به همین صنعت و تولیداتش و توانش که قدرت ساخت خودرو ، کشتی، هواپیما و محصولات و ماشینات نساجی را داشت وارد جنگ جهانی دوم شد و یک طرف مدعی بود پس از آن هم اگر چه بازنده شد ولی قدرت صنعتی اش را مانند آلمان حفظ کرد. حالا ما در سال 1900 چی داشتیم ؟ کجای دنیا بودیم؟
(2079913) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۰:۰۷:۲۵
چنین آدمهایی در حد یک کارگر ساده باقی می مانند (2080643) (alef-13)
 
درست گفته این پائین:
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۳۶:۱۰
یا ایها الناس خلق را تقلیدشان بر باد ؟؛ اندیشمندی گفته است:
اقتصاد بازار ازادی بر سر ما هوار شده است و هر جا پا گذاشته زندگی مردمان را فرسوده است اقایان اقتصاد دان الگوهای تقلیدی وارداتی را در کاغذ کادو پیچیده و عرضه کرده اند که در نطر دولتها مقبول افتاده مردمان همه نا خواسته و نادانسته یا دانسته چاره درد خود را از ان طلب میکنند توسعه این فکر وارداتی اقتصادی امکان مشارکت مردم در سرنوشت اقتصادی خود را ازمیان برده در این 25 سال به افکاری مشروعیت داده شد که پیامدهای فاجعه باری داشته و اکنون که همه حرف خود را گفته اند باید شکست ان اعلام شود در حالیکه هنوز هم همان حرفها را با استیصال تکرار میکنند: خصوصی سازی ازاد سازی منطق بازار و.. بدون اینکه کسی به تناقضات درونی این الگوها توجه کند کلام اخر اینکه اقتصادخوانده های ما که بیشتر انان را اقتصاددان میخوانیم از خود دانش برای حل مشکلات کشور ندارن و با پیشرفت هر کشوری در این 3 دهه ذوقزده و ارزومندانه انرا مورد الگوی تخیلی قرار داده اند با دیدن پیشرفت ژاپن میشویم ژاپن اسلامی با دیدن کره جنوبی بی قرارانه در ارزوی طی مسیری که کره رفته حسرت میخوریم با مشاهده چین ادعا میکنیم چین با توسل به اقتصاد ازاد موفق شد و باید راه چین را رفت لابد چندی بعد سایر کشورها را در اوهام الگوی ترقی خواهیم دید ای مردم اقتصاد دانان ما در این سه دهه یا با پیاده کردن الگوهای تجویزی ؛کشور را به خاک سیاه نشانده اند یا به گوشه ای رفته و نامه انتقادی نوشته اند دریغ از راه حل بومی دریغ. (2078848) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۴۳:۵۱
نوشته شما خیلی خوب بود. متاسفانه یکی از بزرگترین مشکلات ما دولتی (شبه دولتی ها و نظامی ها هم شامل همین عنوان دولتی می شوند) بودن بسیاری از فعالیتهای اقتصادیمان است.

در این شرایط بخش های خصوصی به دلیل محدودیت پشتوانه های مالی و معنوی توانایی رقابت و بقا در مقابل سازمان ها دولتی را ندارند و خود سازمان های دولتی هم به دلیل بالا بودن هزینه های انجام دادن پروژه ها و پایین بودن بازدهی، کمکی در پیشرفت و فعال کردن چرخه اقتصادی ندارند.

بنظرم اگر سرمایه گذاری برای کمک به بخش های خصوصی را بیشتر کنیم و دست شرکتهای شبه دولتی که با استفاده از رانت های اطلاعاتی و اقتصادی اکثر پروژه های بزرگ را می گیرند و هر روز قدرتمندتر می شوند و در مقابل بخش خصوصی را به نابودی می کشاند را از اجرای پروژه ها کوتاه کنیم می توانیم با سرعت بیشتری پیشرفت کنیم.

البته اینها همه یک پیش شرط نیاز دارد و آن هم اجرای سرسختانه و فراگیر قوانین برای همه است. (2078865) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۰۱:۲۶
کتاب نفحات نفت آقای رضا امیر خوانی رو که در سال 88 نوشته شد به نویسنده محترم این مقاله توصیه میکنم. البته فکر میکنم ایشون این کتاب رو خوانده باشند.

این کتاب صورت مدیریت کشور از قوانین تا حزبها و قدرتها و دعواهای داخلی رو به خواننده نشون میده. از قانون کار که بوسیله یک فیلسوف که حتی یک کارگاه نجاری هم نداشته نوشته شده و باعث شده همه قراردادی استخدام بشن.
از آزادی بیان که مغایر با امر به معروف و نهی از منکره.
از فوتبال . نفت مدیر سه لتی که فقط به خودش جواب میده و دخالتهای فرهنگی که با قدرت نفت انجام میشه و....

در آخر این کتاب میخونید:"خانواده ای هست مفلوک. کار پدر بدانجا کشیده است که مجبور است طلای مادر بفروشد تا نان سفره فرزندان فراهم آورد و البته بیش از آن را نیز خرج خود کند...
به پدر چه خواهید گفت؟ بیکار؟ مفلس؟ معتاد؟ هر چه خواستید بگویید اما بدانید از چنین مردی بایستی ناامید بود. اگر کسی به فکر نجات چنین خانواده ای باشد، تنها به فرزندان جوان امید خواهد بست...
مادر یعنی وطن. طلا یعنی نفت. پدر یعنی دولت...
این مُلک پدرانی داشته است که برای حکومت، نه طلای مادر که خود مادر را نیز فرخته اند! در چنین خانواده ای تنها مایه نجات، همت فرزندان است... از پدر کاری بر نمی آید..." (2078897) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۰۴:۰۸
والله دولت باید فعالانه وارد شود وگرنه خصوصی سازی خشک و خالی رها کردن نوزاد بی پناه در میان تلاطم زندگی است من از این وضع بهره میبرم به فکر خودم نیستم از ترکیه پوشاک از مد افتاده وارد میکنم چند برابر میفروشم من با چشمم میبینم اگر دولت پوشاک داخلی را از نطر تکنولوژی جدید کمک نکنه و به امان حدا رها کنه کار مفید و غیر مفید و چه میدونم رقابت ازاد و اینها فایده نداره (2078905) (alef-13)
 
فرزند ایران
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۳۵:۳۹
اصلا میدونی اقتصاد کمونیستی یا سوسیالیستی چیه که نظر میدی ؟
دهه هفتاد همین آقای مدعی شروع به خصوصی سازی کرد که آخرش شد شخصی سازی و نهایتا شورش مردم در چند شهر و ...
هر کشوری به فراخور خودش باید اقتصاد داشته باشه خصوصا ایران که به نظرم بهترین راه نجات بازگشت به کشاورزی ،‌ بهینه کردن بسته بندی و رشد مواد غذایی و تجارت با کشورهای خارجی هست همون کاری که در خون ما جریان داره (2079083) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۱۴:۳۹
به اين دستور پخت توجيه ، بي لياقتي و رانت خواري با سوءاستفاده از دين و اعتقادات مردم را اضافه كنيد (2078647) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۴۳:۲۲
اگر احمدی نژاد بجای ایران در ژاپن ظهور کرده بود الان ژاپن به روز ایران افتاده بود !!!! (2078981) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۳۴:۱۳
چقدر زود رانت 650 در ایران دولت را فراموش کردید ؟ (2079079) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۱۶:۳۸
قول می دم ، هیچکدوم از کابران الف مطلب رو نمی خونن ، (2078654) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۳۲:۱۳
به خودت عادت بده که ممکن است کسي متفاوت از شما فکر کند (2079072) (alef-13)
 
ABBAS
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۴۲:۰۰
علت کارمند اضافه است کارمندانی که بدون آزمون استخدام شده اند (2078734) (alef-13)
 
ناظر
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۸:۲۶:۱۰
علت کار نا آمدی نیروی کار کشور، اولا کار نابلدی مدیران دستوری و فرمایشی و همچنین نبود معیار ثابت برای کار است و در وهله دوم وجود سود سرشار در دلال بازی است که باعث بروز چشم هم چشمی در زندگی ها و دنبال کار درست نرفتن افراد و در نهایت عدم وجدان کاری با توجه به توجیهات ارائه شده افراد خاص با اختلاط قونین و باورهای تحمیلی، میشود (2080436) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۴۴:۱۶
اضافه کنید توجه به دلال بازی بجای ایجاد تولید مهمترین علل عقب ماندگی (2078744) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۰۰:۵۵
اضافه کنید آموزش و پرورش در حال احتضار را! (2078895) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۴۸:۱۶
ژاپن هم نوکر امریکاست دیگه . مثل کره و غیره . اگه میخواهید کدخدا هوای شما رو بیشتر داشته باشه تا پیشرفت کنید باید با اصول نوکری را از نو بیاموزید . الان عربستان نوکر دیگر کدخدا در حال احداث بزرگترین خط مترو در جهان میباشد . اینجوریه دیگه . کدخدا به هر کس که بخواد اجازه پیشرفت میده و بعضی ها رو هم مثل ما همین جوری نگه میداره . (2078755) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۱۳:۴۱
مي دوني امثال شما هزار بار غرب زده تر از اونايي هستيد كه بهشون مي گيد غربزده . تو دنيا نه خوب مطلق داريم نه بد مطلق ، ولي كشوري كه پيشرفت علمي (نه دادن مقاله isi بلكه ساختن تجهيزات و توسعه علوم) نكنه كشوري كه وضع اقتصادي خوبي نداشته باشه نمي تونه نوكري نكنه حالا چه بخواد چه نخواد ، چه به يه قلدر باج نده عوضش به n تا قلدر باج بده و .... (2078792) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۳۲:۱۷
اگه با نوكري كشوري به اين رتبه از رشد اقتصادي مي رسه وضعيت رفاه مردمش اينجوري ميشه و تو دنيا زبانزد ميشن طوري كه حتي اربابش محتاجش ميشه خوشا اين نوكري شما اگر اين امريكا را نداشتين ميخواستين چي كار كنين (2078837) (alef-13)
 
م.م
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۵۶:۴۹
تا کی میخوایم علت عقب ماندگی خودمون را در عوامل خارجی و دشمن و این چرت و پرتها جست و جو کنیم؟ علت خود ماییم. خود تنبل و خودخواه ما. مدیران فاسد و بی تدبیر هم از بین همین مردم برخاسته اند. به قول حافظ:
تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز (2078891) (alef-13)
 
م.م
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۰۲:۳۴
تا کی میخوایم علت عقب ماندگی خودمون را در عوامل خارجی و دشمن و این چرت و پرتها جست و جو کنیم؟ علت خود ماییم. خود تنبل و خودخواه ما. مدیران فاسد و بی تدبیر هم از بین همین مردم برخاسته اند. به قول حافظ:
تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز (2078902) (alef-13)
 
داریووش
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۲۵:۰۶
ما در این چند سال به هرچی کشور در پیت بود به نوعی باج دادیم که فقط جلوی کدخدا واستیم. که تهش چی بشه؟ (2078950) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۰۲:۴۸
ذوست عزیز، اینکه ما روزی 22 دقیقه بیشتر کار نمی کنیم و تنبل هستیم چه ربطی داره به کدخدا و امریکا و ...؟
این که عرب ها سالی 720 ساعت کار می کنند چه ربطی داره به آمریکا؟
از تلاش و غیرت خودشونه! ما فقط نفت می فروشیم و همایش برگزار می کنیم.
با این توهم دشمن دشمن، کشور رو می خواهید به کجا ببرید؟ (2079007) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۳۷:۰۴
خیلی راحت میشه تمام عقب ماندگی و بدبختی خود را به گردن دیگران انداخت و خود را بی تقصیر نشان داد تا کی فرافکنی و تحلیل های پوچ و تکراری (2079084) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۰۴:۳۵
کل اگر صبیب بودی زر زیادی نزدی !!!!!!!!!!!! وقتی حرف ما با عمل ما یکی باشه همینه (2079281) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۳۸:۲۰
همش توهم همش بدبینی بس کنید به خدا این افکار پوسیده رو خفه شدیم ولمون کنید.....
همین که کسی حرف بزنه فورا یه انگی چیزی بهش میچسبونید
تو نوکری نه اون بابای ژاپنی و کرهای اونا بیشتر از من و تو علاقه به کشورشون دارن ......اگه نوکر بودن اوضاعشون اینطوری نبود
فکرها را شست و شویی لازم است.... (2079370) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۳۹:۵۶
من نمیدونم ما(مردم)چه ضرری از آمریکا دیدیم (2079373) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۳۴:۰۶
عوضش تایلند اسلامی میشیم (2078844) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۵۷:۴۵
دلیلش مشخصه ! به جای مدرسه سازی و فرهنگ سازی و تربیت نیرو ی متخصص تربیتی که اساس کار تمام امور است داریم بچه هایمان را در مدارس کپری و با معلمان زیر خط فقر تربیت می کنیم و دنبال سخنرانی و همایش هستیم
تنها کار فرهنگی هم که بلد هستیم نوشتن شعار سال روی سربرگ نامه های داری است ! (2078892) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۰۶:۲۸
حرف حق جواب نداره ! (2079286) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۳۵:۰۶
مرد مردونه ،
تو کشور ما مدیران انتخاب می شوند و بعد می روند دنبال تحصیل اما تو کشور های مثل ژاپن ( البته عقب مانده ) از همون ابتدا افراد کاربلد و تحصیل کرده را مدیر می کنند! (2078972) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۴۸:۵۶
آفرین، نکته درستی را مطرح کردید. در همه دنیا افراد درس می خوانند بعد بر اساس شایستگی پست می گیرند اما در ایران افرادی با هزار ترفند مدیر می شوند بعد از هزار راه تلاش می کنند یک عنوان دکتری برای خودشان دست و پا کنند. خب نتیجه این مدیران نالایق را هم می بینیم. کسی هم نیست بر آنها نظارت کند. اگر کسی هم انتقادی کرد خودشان را به اسلام و ارزشها وصل می کنند. (2079408) (alef-13)
 
بهلول
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۲۳:۱۹
اشكال از دولتي بود اقتصاد نيست . زيرا اقتصاد كره يك نمونه از اقتصاد دولتي است . اشكال اقتصاد ايران ان است كه گذشته از ناكارامدي دولت ها در اجرا و نظارت ، عدم وجود يك سياست صنعتي مشخص در كشور موجب شده است كه با تغيير هر دولت و روي كار آمدن دولت جديد سياست ها و اهداف تغيير كند و موجب هرز رفتن منابع شود .
در كره تا دهه 1950 چندان رشد مناسبي ديده نمي شد اما در دهه 1960 دولت با تغييرات ساختاري اقتصادي و تعيين سياست صنعني مشخص مقتدرانه آن را اجرا و نظارت نمود . اين رويه در سالهاي بعد هم ادامه يافت و تغييرات دولت هم صرفا بر اجراي آن تاثير داشت و نه بر اهداف .
در اين سالها حتي دولت كره تصميم ميگرفت در جهت اهداف هر كارخانه جقدر بايد توليد كند ويا كارخانه هارا باهم ادغام مي كرد . نتيجه آن اقدامات هم اكنون قابل مشاهده است . اينكه سازكار دولت در كنترل اقتصاد قوي تر است يا سازو كار بازار بحث قديمي است كه منسوخ شده . آنچه كه اكنون مطرح است ميزان دخالت دولت در بازار و اقتدار ان در اجراي مصوبات و جلوگيري از تاثير سازمانهاي خاص بر تصميمات است . زيرا در صورتي كه دولت به جاي تمركز بر منافع جامعه بر اساس منافع گروهي خاص پيش برود اولين قدمها را در جهت ايجاد فساد اقتصادي و رانت برداشته است (2079051) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۶:۵۸:۴۶
والا این را که ژاپن اسلامی نشدیم را الان ما از دهان شما شنیدیم هر شب تلوریون را نگاه میکنیم میگه در تمامی زمینه های علمی و فن اوری و تولیدی و صنعنی و پژوهشی و غیره..... اول یا دوم هستیم که احتمالا باید بالاتر از ژاپن باشیم (2079266) (alef-13)
 
بانو گشسب
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۲:۳۶:۴۷
ما ژاپن اسلامى شديم. حالا نوبت اوناست كه كشورشون رو به يك ايران تبديل كنن. (2080307) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۳۷:۱۴
من موندم کی گفته که ایران قرار است ژاپن اسلامی بشه که حالا نشد الگوی مسیولین ما در اقتصاد عربی است نه ژاپن با این اشتباه که میزان صادرات نفت قطر به ازای هر قطری یک بشکه و.به ازای هر دو نیم نفر در عربستان یک نفر است ودر ایران به فرض لغو تحریم با احتساب گاز به ازای 14 نفر است لذا الگوی ما اشتباه بوده است (2079368) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۰:۱۲:۰۷
ایده ژاپن اسلامی شعار تبلیغاتی اصولگرایان در مجلس هفتم و مشخصاً حداد عادل بود . حالا کره شمالی اسلامی هم بد نیستا ! آخه اونجا میگند سیب زمینی رایگان توزیع می کنند! (2080668) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۹:۴۰:۱۲
اقتصاد سرمایه داری هم آش دهن سوزی نیست.
باید هر نوعی هست افراد لایق و دلسوز سر کار باشند
ضمنا اقتصاد دولتی کومونیستی نیس (2079622) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۰:۳۳:۴۸
جناب نویسنده مقاله, عزیز دلم لطفا در مورد واقعیات, مقاله بنویس , نه ارزوهای دوره نوجوانیمان یا رویاهای نیمه شب! ژاپن اسلامی! سنگ بزرگ علامت نزدن است. والله به مالزی راضی هستیم! (2079715) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۱:۰۸:۱۶
اگر ژاپن هم هشت سال جنگ وهـشت سال هم احمدى نژاد را داشت امروز حتماً جهان سومى بود (2080252) (alef-13)
 
سعيد
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۹:۳۱:۳۰
وقتي در بخش خصوصي هر چه در مياري يا بايد ماليات بدي يا اتحاديه ميگيرد يا ارزش افزوده بدي يا بابت كسب و پيشه بدي يا برق و آب و گاز گران با اين ركود بازار مغازه دار چه بايد بكند از كجا بياورد تا زير اين بار اين هزينه ها كمرش نشكند؟ (2085626) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۴۴:۵۷
حالا که ژاپن اسلامی نشدیم می تونیم اریتره اسلامی بشیم یا زیمباوه . دقیقا آقای شریفی درست اشاره کردن ولی کاش به فساد و تخلفات نیز اشاره می کردند . (2078539) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۲۰:۲۸
منتظر بمونید تا ژاپن اسلامی بشیم (2078667) (alef-13)
 
شهروند انقلابي
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۳۵:۴۵
با سلام مگر بحث هاي اقتصادي و زير ساختاا نها وابسته به اسلامي شدن است جناب شريفي چرا ژاپن اسلامي نشد را ميتوان تعيم داد به چرا امريكا يا روسيه يا المان اسلامي نشدند ؟زيربنا ها و زير ساخت ها را درست انجام داديم ؟ ايا مبارز با فساد و رانت را انجام داديم ؟ جناب شريفي اينها پيشكشت ايا خصوصي و جدانا به شكل درست و صحيح انجام شده يا نسخه نيم بند فرانسه را با بوق كرنا كرديم و خصو.صي سازي با مشكلات عديده كه متاسفانه رانت و حق افرادي كه در اين خصوصي كار ميكند اجفا شد جناب شريفي استاد اگر راست ميگويي اين مسايل كه بيمار اقتصاد ما است بيان فرماييد ايا اقتصاد مقاومتي اجرا شد ؟ جند درصد از ان را اجرا كردند ؟ ايا بيمه همگاني و پويا كه در بيكاري دغدغه كارمندان خصوصي است اجرا شده كه حالا دم از اسلامي شدن ژاپن ميزني؟ خلاصه انكه اي ويلا با اين مقاله دادن و كج دار مريزا به شما استاد در بحثها مغلطه شبهه ايجاد ميكنيد (2078716) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۲۶:۵۳
داداش حال شما خوب كلا خوب نيست !!! ايشون نگفتن ژاپن ، اسلامي نشده بلكه گفتن ايران قرار بود ژاپن اسلامي، بشه
در ضمن ميشه اقتصاد مقاومتي رو كمي فراتر از كليات توضيح بدين مثلا بهره بانكي يا ماليات يا اداره بورس و ... در اين اقتصاد چطور تعريف ميشه؟؟؟ (2079057) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۶:۲۸:۳۳
کاری به کار این شهری جون ما نداشته باشین . عادت کردیم دیگه. من نوشته های ایشونو میریزم در گوگل ترانسلیتور تا ترجمه کنه واسم. (2079205) (alef-13)
 
بانوگشسب
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۲:۱۷:۱۸
جناب شهروند مگه امريكا وروسيه وآلمان هم قول داده بودن اسلامى بشن وخلف وعده كردن؟ (2080305) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۲۶:۲۵
اول میخواستیم ژاپن اسلامی بشیم که نشد. بعد از اون خواستیم کره جنوبی اسلامی بشیم که اون هم نشد. بعد از یه مدت دیگه خواستیم چین اسلامی بشیم که اون هم نشد که نشد. بعد از اون خواستیم کره شمالی اسلامی بشیم که تا حالا الحمدلله تا 90 درصد موفقیت داشته ایم. خدا رو شکر بار چهارم دیگه بختومن باز شد. از قدیم گفتن تا چهار نشه بازی نشه! (2078830) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۰۶:۱۰
بعضی مسئولین ما رو ببرید ژاپن اونجا می کنن کنیا (2078909) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۳۴:۰۷
اگر احمدی نژاد نیامده بود شاید ترکیه میشدیم ولی افسوس !! (2079077) (alef-13)
 
مارال اکرمی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۴۶:۰۵
چون در ژاپن کوچکترین تخلفی بشه پدر طرف را در می آورند ولی در ایران نه تازه سمت بالاتر بهش می دهند ، راستی چه خبر از عوامل و دست اندرکاران پرونده های مختلف اختلاس و فساد . تا موقعی که عزمی برای مبارزه با فساد و تخلف نباشه ، باید خدا رو شکر کنیم نشدیم کنگو و غنا و اریتره . (2078542) (alef-13)
 
دانشجو
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۰۷:۵۶
آخه در ژاپن آقازاده معروف نیست که تمام پول های شرکت نفت رو در قراردادهای کرسنت و ...هاپولی کنه !
طرف می گفت ساختار شرکت نفت در ایران مسخره است بیاید کلی با شما قرارداد می بندم اگر میلیاردها تومان هم اختلاس بشه ، هیچ کس متوجه نمیشه ! (2078617) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۳۵:۱۹
کرسنت هاپولی شد به دست کسانی که 3000 میلیارد هاپولی کردند و البته شاخص فسادشون هم در بازداشت هست... کل قرار داد کرسنت که البته اجرا نشدن اون و عدم پیگیری به موقع توسط دولت نهم و دهم آسیب ده برابر کرده کجا و هدر دادن 700 میلیارد در آمد نفت کجا!! (2078711) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۴۴:۳۷
بله در قرارداد سورینت با تأمین اجتماعی همه چیز روشن است. (2078745) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۸:۱۲:۲۹
اضافه اون استات اویل رو به رزومه! آقازاده معروف (2079466) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۰۹:۰۸
درسته! عامل تمام بدبختی های اقتصادی در ایران یک چیز است فساد!!!!!! (2078623) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۲۲:۴۰
در ژاپن هم فساد اقتصادی وجود داره. متاسفانه مشکل ایران خیلی عمیق تر از فقط فساد و دزدی های کوچک و بزرگه. شاید تعجب کنید ولی به تازگی یک پروفسور اقتصاد نظریه ای رو مطرح کرده که میگه فساد اقتصادی حتی باعث رونق هم میشه!!! اینکه قوانین دست و پاگیر و بروکراسی عجیب و غریب دولت توسط رشوه دور زده بشه باعث تسریع در فعالیت اقتصادی میشه. البته فساد اقتصادی اگر از یک حدی بگذره باعث کاهش بهره وری و ناآرامی های اجتماعی میشه. در زیر چند تا از روشهای مبارزه با فساد اقتصادی رو مینویسم که هر دانشجوی اقتصادی در جهان باید بدونه:
1. اتصال به اقتصاد جهانی
2. کاهش قانون و رفع موانع سرمایه گذاری و تجارت
3. وجود نهادهای مستقل قضایی و امنیتی از طریق عدم دخالت این ارگانها در اقتصاد و سیاست.
4. آزادی مطبوعات و آزادی بیان برای افشای اتهامات فساد اقتصادی و سپس پیگیری این اتهامات در دادگاههای بی طرف.
5. آموزش همگانی و ترویج برابری حقوقی و اجتماعی بین اقشار مختلف مردم (2078676) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۴۰:۴۷
اين مطلب شما در صورتي صحيح است که شخصي که رشوه ميدهد و مثلا وامي را ازاينطريق ميگيرد . آن پول را در جهت منافع کشور هزينه کند نه اينکه همه را به عراق و دوبي و ترکيه بفرستد و در آنجا شرکت و کارخانه بزند (2079096) (alef-13)
 
سلیمپور
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۰:۳۴

آقا ما بگیم؟ آخه, ما نفت داریم! (2078554) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۴۵:۵۸
نروژ هم نفت داره به خدا! (2078750) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۰۰:۴۸
شما دقت نمیکنید؛ مجموعه نفت و گاز ایران بزرگترین مجموعه ذخیرۀ انرژی (یکجا) در دنیاست. هیچکس به این مساله توجه نمیکنه؟؟؟ (2078894) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۶:۱۱:۵۶
نفت در جهان سوم و کشورهای پیشرفته نتایج مختلفی دارد (2079167) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۲۷:۵۰
نه برادر در نروژدولت هیچ حقی برای هزینه کردن نفت در بودجه جاری برای هزینه های پرداخت وحقوق ومزایای کارمندان خود ندارد این تفاوت نفت داشتمن ایران ونروژ است (2079348) (alef-13)
 
طلبه حوزه
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۱:۳۳
هنوز درست و حسابی اسلامی نشدیم !
ژاپن اسلامی شدنمان پیشکش !!!!!! (2078555) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۳۳:۵۷
همین شما هستید که ایران رو خراب کردید حالا اشک تمساح هم میریزید (2078843) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۲:۲۵:۱۹
ولا ما ژاپن رو نمی دونیم اما تو این غرب کافر دیدیم ، دروغ نمی گن اگه هم کسی بگه خیلی بد باش رفتار میشه، اختلاس و دزدی هم خیلی بد است، تو خیابون مردم نه به هم گیر می دن نه مامورها به مردم ، جوانها هم مست رانندگی نمی کنن اگه بکنن خیلی بد می بینن، راستی به زور هم به دختر ها گیر نمیدن، این دخترها هم نه دنبال آرایش هستند نه عمل دماغ و لب و لپ. فقط عیب شون اینه که روسری ندارم برای همین اسلامی نیستن. (2079947) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۱:۴۹
ژاپن اسلامی که پیشکش ، مالزی هم نشدیم !!
با این همه اختلاس و نمایندگان کارت هدیه بگیر و حضور بخشهای شبه دولتی و نظامی در اقتصاد ، اوضاع از این بهتر نمیشه !!!
(2078558) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۲۰:۳۸
نکته خیلی مهمی ذکر کردین
مالزی با یک رئیس جمهور آگاه خودشو کشید بالا
این تاثیر غیر از جنبه اقتصادی، ارتقا فرهنگی و اعتماد به نفس آورده براشون.
بزرگترین بازار محصولات حلال، صادرات تکنولوژی، توریسم و خیلی پارامتر رو به رشد. در مورد فرهنگ مردمش که واقعا کشیدن خودشون رو بالا و اصلا ما با اونها قابل مقایسه نیستیم. مسئولین ما فکر کردن ارتقا فرهنگ اینه که زوری به مردم بگیم چی بپوشن، چی گوش بدن ... که هیچ کدوم عاقلانه نیست.
(2078669) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۲:۲۴:۰۶
ماهاتیر محمد گفت ما شیر گاو رو دوشیدیم شما با شاخ گاو درگیر شدین ، تفاوت اینجاست (2079945) (alef-13)
 
سیده اکرم
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۲:۲۳
در 8 سال پیش فرهنگ بی اخلاقی- مسولیت را به افراد بی لیاقت سپردن-اضافه کردن تعطیلات اختلاس وشعار عوامانه دادن به این عقب افتادگی کمک شایانی کرد.مثلا فقط برای تغییر ساعت رسمی کشور در ابتدای هر سال ساعت ها دولت در مقابل بعضی از نمایندگان کلنجار می رفت وفضای رسانه ای را تحت تاثیر این مورد قرار می داد یا در برابر مدرک کردان وزیر کشور وایستاد و کسی که تقلب مدرک کرده بود را تشویق می کرد یا گفتمان ادبی مناسب واستانداردی نداشت.به نظر من یک پست معمولی در یک بخشداری برای رئیس دولت قبلی زیاد بود. (2078561) (alef-13)
 
مهدي
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۳۴:۰۳
واقعآ همينه. گل گفتي. (2078707) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۵۷:۲۵
شما متن را خوب خوندی؟؟؟؟؟؟ اصلا ربطی داشت. لاقل یک متن مناسب برای خالی کردن کینه هات پیدا کن!!!!! (2078759) (alef-13)
 
1982
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۲:۲۸
برای اینکه مملکتمون در تحریم بود مدیران میانی خوب تربیت نکردیم بعدشم ژاپن منافع ملی خودشو از کشورهای دیگر ارجع میدونست نه مثل ما به خاطر اشخاص دیگر خودمونو با همه دنیا طرف کردیم (2078562) (alef-13)
 
حسین از قم
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۲:۵۲
اگر چه ژاپن اسلامی نشدیم ؛ ولی قطعا" زیمبابوه اسلامی شدیم . (2078564) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۲۳:۵۵
تورم زیمبابوه در حدود 400 % است . (2078821) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۲۳:۳۷
وقتی در دولت دهم دلار از 1000 تومان به 4000 تومان رسید پس تورم ما هم 400 درصد بود ! (2079054) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۱۴:۲۸
اونم تورمش یا منابعش و .............. مثل ما نیست . (2079312) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۳:۰۳
چون نهادهای نظارتی فعالی نداریم و عزمی برای مبارزه با فساد در این کشور وجود ندارد و همه چیز را سیاسی می کنیم . (2078565) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۳:۴۶
ما کجا ژاپن کجا ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1000 سال نوری به هم فاصله داریم . (2078568) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۳۲:۳۵
با دولتتدبیر وامید فکر کنم بیشتر هم باشد (2078704) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۳۹:۳۷
علت اینکه ما ژاپن نشدیم اینکه مسولین ما فکر میکنن همه چیز دانند وکسی نمیتونه رو حرفشان حرف بزنه.به نظر من اگه نفت نداشتیم با این مسولین از کشورهای گرسنه افریقا بدتر بودیم (2079091) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۴:۵۶
"این‌ها سؤالاتی هستند که روزانه از ذهن میلیون‌ها ایرانی می‌گذرد."
نویسنده محترم اغراق می فرمایند:
حتی اگر صد نفر هم به موضوع مقاله فکر می کردند حال و روزمان بهتر از حالا بود. (2078572) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۳۱:۵۴
منظور نویسنده مردم هستند، نه مسئولين. مطمئنا میلیونها نفر از مردم عادی در طول روز به اين مسائل فکر میکنند. با حرف شما در مورد مسئولین کاملا موافقم. چون بعیده که فکری راجع به مسائل مملکت بشه. (2078702) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۵:۰۸
چون در ژاپن وقتی گردشگر میاد کشورشون بزور حجاب سرش نمی کنن و بهش نمی گن این کارو میتونی بکنی این کار و نمی تونی بکنی (2078573) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۱۳:۳۷
واقعا برای الف متاسفم نظرات ما را با اینکه کلی برای تایپش زحمت می کشیم تایید نمی کنه ، ولی نظرات مسخره و صد من یغاز عده ای مشخص را تایید می کند ، بعد هم می خواهیم جواب بدهیم ، جواب ما را تایید نمی کنن ، و اینها فکر می کنند ما جوابی برای نظرات آنها نداریم . (2078641) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۴۷:۰۷
برای خودت متاسف باش که امثال تو این وضع را بوجود اوردند و طلبکار (2078752) (alef-13)
 
شهروند انقلابي
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۵۸:۴۰
با سلام راستي بيايد جدا از همديگر متاسف شوييم اينجانب از نويسنده محترم جناب شريفي با اين مقاله ناقض و شبهه انگيز و جناب شريف از اينجانب به خاطر انتقاد از ايشان و كاربر ديگر ا از الف به خاطر چاپ نكردند نظرات اش و ديگري متاسف از شما بعلت تاسف شما از الف و ديكري متاسف از تاسف متاسف الف به همين ترتيب متاسفم به همين راحتي باب ميشود و حالا جناب شريف اخلاق مداري ملت ما بيشتر از ژاپن كه اسلامي شد نيست حالا حالا ژاپن بايد بدود تا اسلامي شود خيلي راه مانده و خيلي رياضت و از خودگذشتگي و جانفشاني ميخواهد تا ژاپن اسلامي گردد نه؟ (2078893) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۳۱:۱۴
ما مثل شما شورش خیابانی نکردیم ! اسرار کشور رو به آمریکا ندادیم !
آمریکا واسمون بودجه تعینن نکرد و ..
حالا کی طلبکاره و کی بدهکار ؟ (2079068) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۱۷:۱۳
در عوض شما بودچه چند ده سال خیلی ها رو دادید در حالی که توی کشور خودمون ..................... !!!!!!!!!!!!!!!!! (2079318) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۳۴:۴۸
برادر چرا مغلطه می کنی اصلا اقتصاد ژاپن کجاش به جهان گرد وابست است ژاپن پس از چین - آلمان وامریکا چهارمین صادر کننده بزرگ کالاست نه وارد کننده جهانگرد اون تایلند که نمی خواهیم تایلند بشیم (2078710) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۰۹:۱۴
با سلام گويا جناب شريف نويسنده محترم متخصص كارگشته جنگهاي رواني است اين متخصص جنان در بيان جملات دو پهلو خود واژگان را كنار هم قرار ميدهد كه حرف خود را در قالب مضماين پنهان و نهفته در مطلب خود بخود به ذهن خواننده متبلور ميشود نويسنده محترم ايا اقتصاد ژاپن پويا است ا؟ (2078781) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۸:۲۲
در دو سال اخیر چقدر عقب گرد داشتیم ، امارهایی که نوشته شده نشون دهنده حال و روز اقتصاد ماست بابا به دادمان برسید (2078588) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۹:۰۳
تا موقعي كه اينجا مهد بابك زنجانيها باشه اين حرفها معني نداره .......... (2078589) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۱۸:۲۳
به نظرت یه مترسک تنبه بشه یا عوامل دخیل ؟ !!!!!!!!!!! چرا به شما نگفتن شما تحریما رو دور بزن !!!!!!!!!!!!!! (2079320) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۹:۱۸
چون فقط شعار دادیم اونم شعارهای تند و بیخود. (2078590) (alef-13)
 
محمد جواد
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۹:۳۵
بدلیل اینکه به بهانه اسلامی بودن بعضی از سازمانها 1 ساعت صبح زیارت عاشورا 1 ساعت اضافه بر وقت نماز قرائت قران برگذار می کنند و از بیت المال برای آباد کردن آخرت خود استفاده می کنند!!! (2078593) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۳۶:۲۴
آخ یعنی میشه تمام وقت ادارات برند زیارتی - دعایی مناجاتی بکنند فیلمی ببیند تا ما بدون مزاحمت اونها کارمون رو بکنیم
میگند حاکمی به پارسایی گفت بهترین عبادت چیست
گفت خوابیدن
چرا
چون در آن یک نفس خلق نیازاری (2078718) (alef-13)
 
عدالت
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۵۷:۴۲
از کامنتت مشخصه که کینه داری از اسلام و اتفاقا برعکس نظره تو مشکل از آن یک ساعت زیارت عاشورا نیست مشکل از افرادیه که منافق و دو رو و ریاکار و بی خدا هستند و در ظاهر دین بدترین ضربه را به مذهب میزنند که متاسفانه در میان مدیران دولتی این عده ریاکار بسیار زیاد هستند. مطمئن باش شخصی که اعتقاد واقعی به خدا و پیغمبر داشته باشه هرگز و هرگز فساد و اختلاس نخواد کرد و اگر هم بگوید مسلمان هستم دروغ میگوید چون اگر بود حق الناس نمیخورد. (2079134) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۹:۴۲
یا ایها الناس خلق را تقلیدشان بر باد ؟؛ اندیشمندی گفته است:
اقتصاد بازار ازادی بر سر ما هوار شده است و هر جا پا گذاشته زندگی مردمان را فرسوده است اقایان اقتصاد دان الگوهای تقلیدی وارداتی را در کاغذ کادو پیچیده و عرضه کرده اند که در نطر دولتها مقبول افتاده مردمان همه نا خواسته و نادانسته یا دانسته چاره درد خود را از ان طلب میکنند توسعه این فکر وارداتی اقتصادی امکان مشارکت مردم در سرنوشت اقتصادی خود را ازمیان برده در این 25 سال به افکاری مشروعیت داده شد که پیامدهای فاجعه باری داشته و اکنون که همه حرف خود را گفته اند باید شکست ان اعلام شود در حالیکه هنوز هم همان حرفها را با استیصال تکرار میکنند: خصوصی سازی ازاد سازی منطق بازار و.. بدون اینکه کسی به تناقضات درونی این الگوها توجه کند کلام اخر اینکه اقتصادخوانده های ما که بیشتر انان را اقتصاددان میخوانیم از خود دانش برای حل مشکلات کشور ندارن و با پیشرفت هر کشوری در این 3 دهه ذوقزده و ارزومندانه انرا مورد الگوی تخیلی قرار داده اند با دیدن پیشرفت ژاپن میشویم ژاپن اسلامی با دیدن کره جنوبی بی قرارانه در ارزوی طی مسیری که کره رفته حسرت میخوریم با مشاهده چین ادعا میکنیم چین با توسل به اقتصاد ازاد موفق شد و باید راه چین را رفت لابد چندی بعد سایر کشورها را در اوهام الگوی ترقی خواهیم دید ای مردم اقتصاد دانان ما در این سه دهه یا با پیاده کردن الگوهای تجویزی ؛کشور را به خاک سیاه نشانده اند یا به گوشه ای رفته و نامه انتقادی نوشته اند دریغ از راه حل بومی دریغ. (2078594) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۳۸:۴۸
همین آقایان اقتصاددان مگه وضع امروز رو پیش بینی نکردن؟ کی به حرفشون گوش کرد؟ چرا اوضاع امروز کشور رو به اونها میچسبونین؟ مگه همین رییس جمهور سابق نگفت اقتصاد فقط یک مشت فرموله؟ (2078730) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۱۰:۱۵
همون رئیس جمهور که گفت فرموله تئوریسنش اقای پژویانه که همفکر اقای نیلی است اگر مراتب علمی اقای پژویان رو در دانشگاه اطلاع ندارین میشه سوال کنید همه بازار ازادی هستن وانگهی همونطوری که شما فرمودین همشون انتقاد کرده اند راهکاری که کشور رو نجات بده کو؟ وگرنه من که راننده تاکسی هستم هم به قول معروف میتونم انتقاد و پیش بینی کنم پس چه فرقی بین ما هست؟ (2078784) (alef-13)
 
Ehsan
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۱:۵۹:۴۴
به عنوان کسی که سالها در ژاپن و کانادا درس خواندم و زندگی کردم دلیل اینکه چرا ما به اونا نمیرسیم اینکه ما ملت عافیت طلبی هستیم و اینکه خیلی غر میزنیم بدون اینکه بخواهیم دلیلی برای رفع اون موضوع پیدا کنیم
باور کنید همه مردم تووو دنیا سختی و مشکلات زیادی دارن ولی بجای غر زدن به فکر حل اون مشکل هستن
من قبول دارم درآمد در اروپا و آمریکا بالا هست ولی به همون میزان مخارج هم بالاست . اجاره یه زیر زمین در تورنتو ۷۰۰ دلار هست تقریبا و اینکه کلی باید مالیات بدن ولی هیچ وقت ندیدم که شاکی باشن یا غر بزنن .
تووو ژاپن که بودم . ملت از صبح ساعت ۷ تا ۸ شب یه سر کار میکردن . کار واقعی نه دودره بازی
اگه میخواهیم ژاپن بشیم باید مثل اونا هم کار کرد و تعهد داشته باشیم به کار کردنمون . ببینیم اول میتونیم مثل ملت ژاپن باشیم بعد تبدیل بشیم به ‌ژاپن (2078595) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۳۵:۰۵
تو ژاپن هم اگر هیچ معیاری برای ارتقاء در سیستم وجود نداشته باشد وکار کردن یا کار نکردن شما در دریافتی شما تاثیر نداشته باشد بهتر از این نخواهد شد. (2078845) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۰۰:۱۸
با این بانک هایی که داریم می خواهید ژاپن اسلامی بشیم ؟ (2078598) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۲۴:۵۶
بانک های ربا خوار (2078825) (alef-13)
 
عبدالرحمن الهی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۶:۵۲:۲۶
بانک ها به اسم های اسلامی علنا رباخواری میکنن ومسئولین هم میفرمایند اشکالی نداره (2079253) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۰۱:۰۰
چون برخی حضرات کیسه شان ته ندارد . (2078600) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۰۱:۱۸
آیا به راستی ما اسلام واقعی را پیاده کرده ایم ؟؟؟!!! (2078601) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۰۱:۲۳
اقای شریفی گرامی
دعا کن ترکمنستان یا مراکش نشدیم
(2078602) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۲۱:۳۰
اونا اگه در مملکتشون دزدی بشه رئیس جمهور تو تلویزیون میاره و جلوی کلی بیننده آبروشو می بره ما چی ؟!!!!!!!!!! میگیم به مصلحت نیست ! (2079328) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۰۱:۵۳
"اگر بگوییم ما ایرانیان تنبل هستیم صدای همه در می‌آید ولی واقعیت این است که تنبل هستیم"
عزيزم سيستم به شما مي گويد كه تنبل باش نه فرمايش شما . وقتي در يك سيستم مي شود با چاپلوسي ، با وابسطه بودن به نهادهاي خاص و با .... ديگر ره صد ساله را يك شبه رفت جايي براي تلاش مي ماند .
وقتي يك توليد كننده درآمدي نصف دلال ، نصف يك سخنران و نصف بابك زنجاني ها ندارد جايي براي تلاش مي ماند .
وقتي در يك مناقصه يك شركت دولتي به دليل هزينه كم و نداشتن فكر بازگشت سرمايه هزينه پايين ارائه مي دهد جايي براي تلاش مي ماند .
مي خواهيد ايران ژاپن شود رانت را حذف كنيد ، نهادهاي خاص را از اقتصاد بيرون كنيد با كساني كه 8 سال كشور را اداره كردند و حاصلش دور شدن از سند چشم انداز بود برخورد كنيد تا مردم باور كنند كه مي خواهيد ايران را آباد كنيد (2078604) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۰۲:۲۴
داشتیم میشدیم که این بلا نازل شد. (2078606) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۵۳:۲۸
این صندوق رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۲ را منفی ۵.۶ درصد اعلام کرده
مسببش کیه ؟ (2078887) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۸:۲۳:۰۲
حرفت رو تا آخر بنویس , نگران نباش ! الف چاپ میکنه چون الف مثل خودت فکر میکنه . (2079494) (alef-13)
 
افشین
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۱۰:۳۱
نشدیم که نشدیم فدای سرتون!! (2078630) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۰۷:۰۷
کره شمالی هم بد نیستا! (2078915) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۱۱:۲۴
مهمترین مشکل کشور ما اینه که هنوز یه رئیس جمهور قوی نیومده تا تغییر ایجاد کنه و رو به جلو بریم. باید اینو قبول کرد که فرد قوی نداشتیم. بقیه قوا هم تقریبا با دنده خلاص رو به جلو می رن و تاثیری در رشد کشور نداشتن
مشکل بعدی هم پدیده عدم نظارت هستش. فقط همینو بگم که وقتی نماینده مجلسمون جرات انتقاد (اعتراض نه انتقاد) از جایی ندارن، کشور ما هیچی نمیشه. (2078633) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۱۱:۳۰
به نظرم آمارهای ارائه شده در خصوص سرمایه گذاری صحیحح نیست (2078634) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۱۲:۴۶
اقا من یاد مقاله چگونه میتوانیم از ژاپن پیشی بگیریم که در همین سایت الف چاپ شده بود افتادم
ژاپن دو چیز دارد 1-دموکراسی2-تعهد مردم به جامعه (اولویت اول جامعه اولویت دوم فرد)
جوامعی که دموکراسی واقعی دارند و همه افکار و ارا محترم هستند اگر یک جزیره بی امکانات و بی منابع مثل ژاپن هم باشند پیشرفت می کنند و اگر بیشترین ثروت جهان را هم داشته باشی و دموکراسی نداشته باشی گرفتار خواهی بود.
کسانی که ارزش دموکراسی را میدانند میفهمند من چه میگویم. (2078639) (alef-13)
 
عرفان
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۱۸:۵۳
واقعا" که درد را خوب شناختی ،شیر مادرت حلالت .
بله تا دمکراسی نباشه یا اصلا"توسعه وپیشرفت به وجود نمی آید یا اگر هم کشور ترقی کند طولانی مدت و عادلانه نخواهد بود بهترین مثال هم شوروی سابق و یوگسلاوی همچنین آلمان نازی است.چین هم که الگوی امروز حضرات شده نه توسعه متناسبی دارد و نه معلوم است با گرفتاری در یک بحران اقتصادی نامی از آن باقی بماند یانه (2078937) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۵۹:۳۶
بله کره شمالی و جنوبی را در نظر بگیرید کره جنوبی یک کشور دموکرات است که سامسونگ و هیوندای و ال جی و ده ها شرکت و کالای خوب رو به بشریت عرضه کرده اما کره شمالی فقط بمب ساخته جهان را تهدید می کند و مدام هم خبرهای بسیار ناراحت کننده از انجا به گوش میرسد
یک خاک یک ملت یک نژاد بودند الان ببین دموکراسی چی ساخته در کره جنوبی و دیکتاتوری در کره شمالی چه فاجعه ای افریده همین یک مثال عاقلان را کفایت میکند. (2079140) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۱:۱۸:۱۲
بنده خدا اگر کره شمالی نبود کره جنوبی هم به اینجا نمیرسید چرا افغانستان پس از اشغال پیشرفت نکرد؟ (2079794) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۳:۰۶:۱۹
وضعش از زمان طالبان که بهتره لااقل اینترنتشون از ما 100 برابر بهتره (2080044) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۰:۱۵:۴۳
البته شما اگر از يك افغاني بپرسي خواهد گفت كه چه تغييرات شگرفي انجام شده است. شما پيشرفتشان را نديده اي. (2080172) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۱:۱۱:۲۲
خواهشا مغالطه نفرمایید افغانستان را هم دوستان کمونیست به این روز انداخته اند و هنوز تا برقراری دموکرراسی کامل فاصله داره.بود و نبو کره شمالی تاثیری روی پیشرفت کره جونبی نداره .رجوع کنید به حمله شوروی به افغانستان و... (2080257) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۱۶:۰۸
چه تلاشی کردیم که انتظار پیشرفت داشته باشیم تازه سنگ هم حلوی پا اهرادی که تلاش میکنند میاندازیم (2078652) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۱۶:۱۳
چرا ژاپن اسلامي نشديم ؟

اجازه بدهيد من يك سوال بپرسم :‌چرا در سالهاي دور كه ايران بسيار عقب مانده تر از امروز بود ، نخبگاني كه براي تحصيل به خارج مي رفتند برمي گشتند .

اما امروز كه بسيار متمدن تر از 60-70 سال پيش هستيم پديده مهاجرت به اين شكل گسترده به وجود آمده ؟
رتبه يك فرار مغزها با افتخار متعلق به خودمان است . چرا كشوري كه دچار جنگ نظامي يا قحطي و يا هر بلاي خانمان سوز ديگري نيست اينگونه مردمش را فراري مي دهد ؟ (2078653) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۱:۲۹:۰۰
يك كلام دموكراسى (2080277) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۱۷:۵۲
چون ژاپني ها دندان دشمني با دنيا را كنده و دور انداختند ، اگر قرار به دشمني با امريكا باشد ، ژاپني ها بايد پرچم دار آن باشند اما به جاي مرگ بر امريكا گفتن ، توانسته اند با صنعت خود امريكا را فتح كنند (2078658) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۳:۵۹:۵۱
برادر عزیز از تخیل بیا بیرون ژاپن قبل از جنگ جهانی اون موقع که دولت رضا شاه شما نمی تونست میخ طویله بسازه هواپیما ی جنگی می ساخت توسعه درونی وبا گدایی بدست نمیاد (2080142) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۱۸:۰۷
خیلی جالبه نقد کنندگان الف هرگز از نالایقی مدیران 8 سال گذشته که خودشون بهتر می دونن عمق فاجعه ای که آفرید چقدره به عنوان عامل فلاکت مردم معرفی نمی کنند!!!!
- در کدام کشور مسلمان که ثروتشون به اندازه کل اروپا هست شما توسعه دیدید که ایران دومیش باشه؟؟
(2078659) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۱۸:۱۹
اینکه بگوییم ما ایرانیها ذاتا انسانهای تنبلی هستیم بی معناست ، ما ایرانیها در طول زندگی تنبل میشویم ، چون کار کردن ، درس خواندن و به طور کلی زحمت کشیدن در کشور ما اگر نگوییم بی ارزش ، دست کم بسیار کم ارزش شده است . علاوه بر این عدم توانایی ترسیم آینده ( به علل مختلف سیاسی و اقتصادی )بی انگیزگی برای کار و فعالیت را دوچندان کرده است . (2078660) (alef-13)
 
نسرین
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۲۱:۰۳
علت اصلی تنبلی ما ایرانیهاست. فقط از دولت توقع داریم ولی هنوز نفهمیدیم که بدنه دولت رو ما مردم تشکیل میدیم. پیامبر اسلام میفرمایند: هر طور که باشید همانگونه بر شما حکومت میشود.
اين دود سیه فام که از بام وطن خاست/از ماست که بر ماست
وین شعله سوزان که برامد ز چپ و راست/از ماست که بر ماست
جان گر به لب ما رسد از غیر ننالیم/با کس نسگالیم
از خویش بنالیم که جان سخن اینجاست/از ماست که بر ماست
ما کهنه چناریم که از باد ننالیم/ بر خاک ببالیم
لیکن چه کنم اتش ما در شکم ماست/ از ماست که بر ماست
اسلام اگر امروز چنین زار و ضعیف است/ زین قوم شریف است
نه جرم ز عیسی نه تعدی ز کلیساست/ از ماست که بر ماست
گوییم که بیدار شدیم! این چه خیالی ست؟/ بیداری ما چیست؟
بیداری طفلی ست که محتاج لالاست/ از ماست که بر ماست
ملک اشعرای بهار (2078671) (alef-13)
 
م.م
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۰۹:۴۷
دقیقا همینطوره. همه یجوری نظر میدن که انگار مدیران ما از خارج اومدن و ما ایرانیها با مدیران فاسدمون فرق داریم!!!!!! (2078920) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۲۲:۵۰
چون ما ریا کاری را تا حد اعلی در جامعه خودمون پروروندیم متاسفانه ریا کاری نوعی دیگر از دروغ گویی است . افرادی که به خدمت صادقانه و برای خدا اعتقاد نداشتند با لباس ریا در همه مسئولیت هایی که ممکن باشد حضور دارند و انواع خیانت ها از این موضوع سرچشمه می گیرد . انقلاب ما اسلامی بود و ملاک تحویل یک مسئولیت را به افراد تقوا قرار می داد . اما انسان با تقوا را از کجا بشناسیم . هیچ راهی وجود نداره الا توجه به ظاهر افراد. بنابراین به یکباره همه یقه سفید شدند و با گرفتن مسئولیت چون اعتقادی به خدمت ندارند وضع به گونه ای شده است . همچنانکه می بینید در دولت قبل فساد تا بالاترین سطوح عیان شد. در صورتی که در کشور های دیگر فارغ از مذهب به شایستگی ها توجه می کنند . آیا امیدی هست ؟ (2078679) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۲۴:۲۸
وقتی نهادهای دولتی هرکدام به شکل جزایری خود مختار عمل میکنند که کارکنان آنجا با قائل شدن حق آب و گل برای خود هر طور که یمخواهند رفتار میکنند به عنوان مثال جایی کار میکردم که درآن با حقوق ماهی 500 تومان تنها روز تعطیلی کار عاشورا بود و باقی 364 روز سال بایستی سر کار میبودی بدون مرخصی . پس بحث تعطیلی را تعمیم ندهیم . اینکه چرا در کارهای دولتی ( حتی کارهای اورژانسی مثل بیمارستانها ) در تعطیلات کارها کاملا تعطیل میشود این اشکال دولتی هاست ورگنه بائر کنید افرادی زیادی هستند که برده وار از 365 روز سال شاید 350 روز را فول تایم کار میکنند و نه از زندگی چیزی میفهمند و نه متوجه گذر عمر خود میشوند به واقع تنها زنده اند ، زندگی نمیکنند . (2078683) (alef-13)
 
شادی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۴۱:۱۶
کاملا درسته الان یه لیسانس توی بخش خصوصی ماهانه فقط 650هزارتومان حقوق میگیره اونم با لااقل 7ساعت کار مفید اما یه لیسانس توی هر اداره دولتی استخدام بشه لااقل 1400هزارتومان دریافتی داره تازه اکثرا بدون کار چندان مفید واقعا این عدالته؟؟؟؟ (2078857) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۲۵:۲۸
شادی جان من یه معلمم > با ده سال سابقه حکمم 1،250،000 تومنه !!!!!!!! حالا از این مالیات بیمه اجاره اقساط رو کم کن ، خدا سلامتی بده ! (2079342) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۹:۴۹:۰۲
نکته جالبی را بهش اشاره کردید چون در خارج از کشور دقیقا برعکس ان هست یعنی حقوق دولتی معمولا یک پنجم یا کمتر از حقوق بخش خصوصی برای همان کار و مدرک دانشگاهی و با تجربه کمتر هست (2079633) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۲۶:۲۱
کشوری که بر مبنای پارتی بازی و ارجحیت تعهد بر تخصص اداره بشه آخرش میشه این!!
داریوش بزرگ می دونست دروغ چه بلای خانماسوزی هست که دعا کرد خدا کشورش از دروغ و قحطی و جنگ محفوظ بدارد... (2078686) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۰:۰۲:۴۸
دروغ - قحطی وطاعون بود عزیزم نه جنگ (2080148) (alef-13)
 
دلسوز خوزستانی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۲۹:۴۵
مملکت را بدست من دهید تا بهشتی باورنکردنی در دنیا برای ایرانیان باشرافت درست کنم.ودین مبین اسلام را در کل دنیا باسیاست خودم گسترش میدهم وایرانیان را آقای جهان خواهم کردکه در کل دنیا مورد احترام قرار بگیرند.به شرطی که هرکسی درکارم دخالت نکند.( تضمینی) (2078695) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۳۱:۴۵
چرا کسی از رییس دولت و مسئولان مربوطه پاسخی درباره نرخ 5.5 منفی رشد اقتصادی نخواست؟ بر چه مبنایی یک تیم کشور را به نابودی کشیدن ولی باز هم همه تریبونهای رسمی در اختیارشون هست و از انواع مصونیتهای قانونی برخوردارند؟


آيا در ژاپن مردم از بام تا شام در حال گفتن دروغ به هم هستند؟
پارتی بازی و رانت خوری از بلا تا پایین مسئولان هست؟
فرزندان پشت پرده نیشین مسئولان تصمیم گیرینده در سایه هستند به جای قانون؟

چی و با چی مقایسه می کنید
(2078701) (alef-13)
 
هادي
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۳۲:۰۸
خودت مي داني و همه مي دانند اشكال كار جيست ؟ بگيم چاپ نمي كنيد!
ايراني ها تنبل هستند؟ چطور همين ايراني ها خارج از كشور جزء بهترين شهروندان هستند!!!!!
وقتي ارزشها را تغيير مي دهيم و شايسته سالاري را كنار مي گذاريم نتيجه اش سوء استفاده و ريا كاري مي شود بعدش اين همه ارتشا ، اختلاس ،رانت....
چه انگيزه اي مي ماند كه بخواهيم از جان مايه بگذاريم
تعطيلات!!!! والا بخدا تعطيلات براي ما عذاب آور هيچ لذتي از اين تعطيلات با اين امكانات نمي بريم بعدش هم خودتون با خارج مقايسه مي كنيد هزاربار در جاهاي ديگر جواب داده شده است اولا شما برنامه ريزي كنيد از هيمن 205 روز حداكثر بهره برداري را بكنيد بقيه پيشكش دوما در اكثر كشور اروپايي دو روز اخر هفته تعطيل هستند و از تعطيلات لذت مي برند البته ما از فوتبالي كه پخش مي شود فهميديم!
پس اول جهان بيني و نگرش بايد از بالاي سيستم تغيير كند و ارزشها درست تعريف شود و استقلال و نظارت قوا بيشتر شود تا شايد در مسير قرار بگيريم (2078703) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۳۹:۲۴
اولا ژاپن اسلامی نشدیم که هیچ از باقی کشورهای اسیایی مثل کره و مالزی و سنگاپور هم کلی عقب افتادیم. توی یکی از ماموریت های کاریم که به کشور کره داشتم با هماهنگی هایی که شد رفتم بخش کشتی سازی شرکت هیوندایی . یک جزیره هست اونجا . موسس شرکت هیوندایی اقای هست به نام" اسان " که سال 1975 هیوندای رو از بخش کشتی سازی تاسیس کرده و فکر کنم 2008 هم فوت شده الان پسر هاش مدیر شرکتهای مختلف هیوندای اعم از خودروسازی ، کشتی سازی و الکترونیک هستن. چیزی که برای من خیلی جالب بود احترام ویژه مردم کره به شخص "مستر اسان " به عنوان یک کار افرین بود به طوریکه کلی مکان عمومی به نامش بود و تندیسش هم تو کارخونه نصب کرده بودن برای احترام. به عنوان کسی که باعث رونق افتصادی در اون کشور شده و اشتعال زایی کرده. در زمانی که دولت کره اسم تجاری ترین خیابان شهر سئول رو گذاشت " خیابان تهران " به امید روزی که سئول مثل تهران بشه. و اما ما چه کردیم با سرمایه دارهامون. امروز اقای خیامی که ایران خودرو رو سال 1340 تاسیس کرد کجاست؟ ما چه احترامی براش قائل شدیم؟ کسی که کفش ملی رو تاسیس کرد چی شد؟ چرا باید میشدیم ژاپن اسلامی؟ ما کاری کردیم تو اون کشور که سرمایه دارهای واقعی و کارافرین ها فراری بشن و جاش امثال بابک زنجانی ها رو تولید کردیم. فقط رانت بازی و اختلاص . از اونور شعار عدالت دادیم ، سرمایه دار رو شیطان خوندیم اموالش رو قصب کردیم از این ور هر روز یه اختلاص رو شد. (2078731) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۶:۵۴:۳۴
ممنون مقاله جالبی باید در قسمت دومش به مسئولین هم پرداخته بشه (2079257) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۱:۳۴:۲۱
در سال هاى حدود ١٣٥٢ از كره جنوبى براى كارگرى به ايران مى امدند ميتوانيد تحقيق كنيد. اكنون ما ارزو داريم ما را براى كارگرى به كشورشان راه دهند (2080283) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۴۲:۰۰
ژاپن اسلامی نشدیم اما کره شمالی اسلامی شدیم (2078735) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۴۳:۰۸
الف جان برا تایپ نظرمون باید پارتی داشته باشیم ؟
علت موضوع شعار های عوام فریبانه ی مسئولان و عمل بر خلاف آن است.
مگه قرار نشد با آمدن دولت جدید رفاه ، عدالت اقتصادی ، اخذ مالیات بر اساس درآمد، مبارزه با فساد و رانت انجام شود ؟ شد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
(2078741) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۳۱:۴۰
مگه دولت جدید چند ماهه که اومده؟! مگه تو شش ماهه دنیا اومدی؟! (2079070) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۰:۰۲:۲۹
اینه که گفتی شعارهای محمود جان بود در سال 84 (2079658) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۴۴:۵۲
دولت تدبیر و امید ما رو آلمان اسلامی می کنه نگران نباشید (2078747) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۳:۰۸:۴۰
به افغانستان هم راضی هستیم اگه شما 10 درصد اجازه بدید (2080051) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۲:۴۶:۰۸
قاچ زین رو سفت بچسبیم سوارکاری پیشکشمون
غوره نشده مخواهیم مویز شویم؟
همش میگیم ایرانیان باهوشند، هنرنزدایرانیان است و بس
اینم نتیجه اش که صنایع دستی از بین رفت، خیلی از هنرها فراموش شدند، کشور دوست و برادر چین فرش تولید و بنام ما در بازارهای جهانی ارائه میکند، آذربایجان تار و چوگان را به اسم خود ثبت میکند، تاجیکستان تصویر رودکی و بوعلی سینا روی اسکناسهای خود میگذارد، ترکیه برای حضرت مولانا جشن سالانه میگیرد و.......
این رو از قول همین ژاپنیها میگم که معتقدند اگر روی سه حوزه تمرکز میکردیم میتوانستیم در چاههای نفت را ببندیم و راحت زندگی کنیم:
1- هنرهای دستی و سنتی (تولید اصیل نه ماشینی)
2- صنعت توریسم( با فراهم آوردن بسترهای لازم مثل اقامت واحترام به توریست و امکانات رفاهی و احساس امنیت و...)
3- کشاورزی(در همین خوزستان بدلیل وجود بهترین خاک برای کشاورزی میتوان محصولات با تنوع بالا و کیفیت مطلوب تولید کرد)
حالا کدام مسئول دلسوز هست که به این مسائل توجه کند؟
پس شانس بیاوریم فردا حسرت افغانستان و عراق را نخوریم!!!! (2078751) (alef-13)
 
روزبه
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۱:۴۲:۵۸
كارخانه بالتريو ساخت پاركت و mdf و فراوردهاى چوبى با سرمايه ٤٠ ميليون يورو در كشور بلژيك قطب اين صنعت شده مدرنترين كارخانه كنسانتره وكيوم دراير براى صنايع غذايى و ميوه جات كه فقط در چند كشور صنعتى مهم موجود است و ارزش افزوده فراوانى براى بخش كشاورزى دارد به طوريكه محصول توليدى ان مثلا زعفران با عيار ٩٩.٧ درصد فراورى ميشود فقط ١٧ ميلون يورو است حال ببينيد بابك زنجانى و امثال ان با بيت المال چه كرده اند براى مسئولين بى لياقت متاسفم كه در هوزه كارى خود حتى نام اين ماشين الات را نميدانند چه برسد براى فكر سرمايه گذارى در ان ضمينه (2080288) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۰۲:۱۳
بارها به اشکال مختلف به این سئوال جواب داده شده است. ولی کسانی که باید
گوش بدهند و عمل کنند بدلیل منافع شخصی و گروهی زیر بار نرفته اند.
جواب این جمله تکراری است " کشور های پیشرفته مملکتشان را سالهاست
که از یوغ نظام فئودالی نجات داده و ان را در چارچوب نظام سیستمی اداره میکنند
در صورتیکه در قرن 21 ایران اموراتش کماکان حول ادم ها میچرخد" در نتیجه
- قانون هیچگونه ضامن اجرائی ندارد
- اشاعه فساد کاملا طبیعی است
-اختلاف طبقاتی روز بروز افزایش مییابد.
- فقر فرهنگی عمیق تر میشود
-وابستگی به منابع خارجی بیشتر میشود
- اتلاف ثروت های خدادادی افزایش مییابد
- و قس علیهاذا.........
بنابر این این سئوال تکرار نشود جوابش خیلی روشن است. (2078767) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۰۶:۵۹
قسمت دوم: چرا کره شمالی اسلامی شدیم؟ (2078913) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۰۷:۰۸
ما ایرانیها 100000 هزارسال تاریخ مدون داریم ومتاسفانه سیستم نداریم 36 ساله مسئولین ما مدیریت کلنگی کرده اند همین اقایان میگویند ماازشکم مامان امان مدیر بدنیا اومده ایم (2079289) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۱۴:۴۱
متاسفم براي مسلماناني که اخر ارزوهايشان ژاپن اسلامي شدن است (هم براي بعضي از مسولين اصولگراي که مي خواهند ژاپن اسلامي شوند و هم براي بعضي از مسولين اصلاح طلب و اعتدالگرا که مي خواهند امريکاي اسلامي شوند ) که هر دو به اين ارزو نمي رسند اما خدا رو شکر در جامعه گروهي در حال شکل گيري است که با ايمان و تقواي اسلامي در حال پيگيري و ساختن جامعه مهدوي و متعالي هسنتد وسلام (2078795) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۰:۲۲:۲۱
جك گفتي؟ با حقوق 500 تومني جامعه مهدوي مي سازي؟ يا با آپارتمان 50 متري با 2 تا بچه؟ (2080184) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۱۵:۱۱
سخنرانی دکتر رحیم پور : عزم ایرانی، نظم ژاپنی. شندینش خالی از لطف نیست http://dl.nahad.ir/hoze/rahimpour/sh1-92-8-4%5B1%5D.mp3 (2078798) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۶:۱۳:۳۴
میشه مثالی از عزم ایرانی بزنی..یه تحریم مملکتو فلج میکنه کد.م عزم..بسه این همه شعار. (2079170) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۷:۴۹:۱۸
هر چه کشیدیم از حرف های صد من ... امثال ایشون بود. (2080393) (alef-13)
 
رزیتا
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۱۶:۴۳
با این دانشجوها و جوونها میخواید ژاپن اسلامی بشید همین دانشجوهایی که الان تو دانشگاهها هستند ؟ (2078802) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۹:۲۳:۵۰
دقیقا زدی تو خال دانشگاه توکیو بالاترین رتبه علمی را در آسیا دارد (2080512) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۱۸:۴۰
با سلام
بايد عيب را در خودمان جستجو كنيم ،خود مردم، قبول كنيم كه ما هم ملت ژاپن نيستيم
اگر هر يك از اين اتفاقاتي كه در ايران مي افتد و ما به راحتي از كنار آن مي گذريم در ژاپن مي افتاد ... آيا ملت ژاپن هم بي تفاوت از كنار مسايل ميگذرند (2078806) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۲۹:۳۶
خیلی واضحه : برای اینکه تنبل، احساسی و فردگرا هستیم کار تیمی بلد نیستیم و با آن بیگانه ایم ،منم منم میکنیم و همش شعار تو خالی میدیم ، دیپلماسی بلد نیستیم، دشمن تراشی می کنیم،و همش توهم توطئه داریم،دانش و تخصص رو لوث کردیم،اداره امور رو هم اغلب به یه عده کار نابلد ولی فرصت طلب نون به نرخ روز خور دادیم. (2078835) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۴۱:۲۶
عمده ترین دلیلش وجود کشورهای دوست و برادری مثل چاد و بورکینافاسو و ونزوئلا و .... که تا وقتی اینها هستند چرا باید از ژاپن الگو برداری کرد ؟؟؟؟؟؟؟؟ :) (2078859) (alef-13)
 
كريم
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۴۱:۵۱
در متن اين مقاله يك مورد بسيار مهم كه به نظر من جا افتاده اينست كه براي داشتن يك اقتصاد پويا و قوي مقبوليت و جايگاه بين المللي كشور در دنيا يك مساله اساسي است ما نميتوانيم با 99 درصد دنيا دشمني كنيم و انتظار داشته داشته باشيم با سلام صلوات تكنولوژي پيشرفته در اختيار ما قرار بدهند و بازارهاي صادراتيشان با آغوش باز بروي ما باز كنند و برايمان كف سوت بكشند! نمونه عيني جهت مقايسه كشورها ئي مثل مالزي چين تايوان كره جنوبي و از اين طرف كوبا كره شمالي زيمباوه . ..... (2078861) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۳:۴۷:۴۷
ژاپن نشدیم چون همش به گذشته دورمان می نازیم . زاپن نشدیم چون فرهنگ دروغ در ما نهدینه شده.ژاپن نشدیم چون ارزشهایمان برعکس شده...راستی مگر ما اسلامی شدیم که بتوانیم ژاپن اسلامی شویم؟...فقط بلدیم بگیم هنر نزد ایرانیان است و بس(ما که چیزی از این هنر ندیدیم) بعدش همه دنیا را به باد توهین و استهزا بگیریم ... هیچ وقت و هیچ وقت ژاپن نمیشیم . (2078876) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۰۱:۵۴
من برای انجام رساله دکترا باید 30 میلیون هزینه کنم شرکت نفت با آن همه عظمت 7 میلیون میده البته بعد کلی کاغذ بازی که سهم مشاور و راهنما و ... کم کنیم 2.5 دست من رو میگیره ما بقی را دارم وام 26 درصد از بانک می گیرم این یه طرف برای تهیه نمونه هایی که نتیجه آزمایشات به درد خودشون میخوره هم باید کلی دوندگی کنم اگه مژاپن بود همه چی رو برام فراهم می کردند یه هزینه ای هم برای وقتی که صرف میکنم می دادن حالا بگین چرا ژاپن نمی شیم (2078901) (alef-13)
 
چمن امیدیه
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۰۷:۰۰
آفرین به این تحلیل و مفاله ی روشنگرایانه .من به خودم از بابت همشهری بودن افتخار می کنم امیدوارم در تعالی جامعه ی اسلامی نقش بسزایی را از طریق ارائه ی طریق و تحلیلهای واقع بینانه و مشی عالمانه ایفا نمایید واقعا در این سرعت مافوق صوتی رشد و توسعه و در دهکده ی جهانی با وجود تلاش جوانان و اندیشمندان این مرز بوم بیشتری از امور هم به خاطر کج سلیقگی و لجاجت در مدیریت رانتی برخی و هم بخاطر خوی استکباری مستکبرینی که تحقق سلطه آنها را ارضا می کند دوباره کاری چند باره کاری غیر اقتصادی و غیر کاربردی شده است و هزینه های سنگینی را بر این ملک و ملت تحمیل کرده است مثلاکارخانه ی هواپیمایی یاک روسی را خریدن و کارخانه ی ورشکسته را نجات دادن کحایش به نفع این مملکت بود و دهها مورد دیگر که قبلا تولید و .........و قس علی هذا/ (2078914) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۱۵:۲۵
واقعا چرا ما باید انتظار "زاپن اسلامی"شدن را داشته باشیم؟! (2078928) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۱۸:۲۱
تا زمانی که اراده ای برای مبارهز با فساد نباشه وضع همینه (2078936) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۲۹:۵۳
یک جواب ساده

هر مسیری را که ژاپن در پیش گرفت ما دقیقا 180 درجه بر عکس رفتیم
1- اولین ارزش اجتماعی ژاپن کار ، فعالیت ولی ما تعطیلی استراحت مرخصی و فرار از کار
2- ار جحیت تولید صنعتی و تکنولوژیکی بر دلالی و کاسبی و واسطه گری
3- آموزش ، پرورش و خلاقیت اولین اولویت نظام حاکمیتی ژاپن است (2078956) (alef-13)
 
بهنام
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۳۱:۴۷
وقتی تیتر این خبر رودیدمنیمساعت داشتم می خندیدم (2078965) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۳۶:۰۴
هر کسی اصلاح را باید از خودش شروع کند و همه افراد در جایگاهشان کارشان را درست انجام دهند (2078977) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۳۷:۱۵
ما نمی توانیم ژاپن اسلامی شویم نه امروز و نه هیچ وقت دیگر (2078978) (alef-13)
 
حیدریم
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۴۲:۴۳
به ریس جمهور ژاپن گفتن چرا شما با اون همه ظلمی که از آمریکا دیدید. مرگ برآمریکا نگفتین یا قطع رابطه نکردید . گفتن مرگ برآمریکای ما اون گوشی ژاپنی ست که روی میز رییس جمهورشونه.
ما هم می تونستیم بشیم اما آقازاده ها و زنجانی ها و ...واختلاسهای چندین میلیاردی و...
و خلاصه سیاست قهری ما هرگز اجازه نمیدهد صنایع ما روی میز اوباما باشد. (2078980) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۲۵:۳۳
ژاپن ریس جمهور نداره امپراطوری داره عالی ترین مقام اجرایی نخست وزیر هستش (2079055) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۳۵:۰۸
حیدریم امد یک نطقی کنه زدی تو حالش
هر موقع امریکا اراده کنه ژاپن اجازه همان گوشی تلفن ساختن را هم نخواهد داشت جناب که هنوز نمیدانی ژاپن نظامش سلطنتی مشروطه هست (2079082) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۴۲:۲۱
ما ایرانیان تنبل هستیم؟؟؟؟؟
بیا ببیین هر ایرانی در خارج از ایران چند فعالیت اقتصادی و اجتماعی سالم دارد وقتی که اجازه کار را نمیدهند و وقتی هم با هزار مشفقت مبارزه با حرف و نقل و عمل و تهمت و توهین کاری را به نتیجه میرسانیم اولش که هیچکس تحویل نمگیره بعدش هم براحتی میبینیم نتیجه اش را میدزدند دیگه فعال بودن چه فایده ای داره؟ (2079102) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۰:۰۵:۰۹
کلا یک چیزی گفت ژاپن مرگ بر آمریکا نگفت چون هنوز سربازهای امریکایی اشغالش کردند (2080151) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۴:۵۳:۱۷
علت را در رفتار مردم جستجو کرد نه دولت و حکومت . (2078986) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۰۰:۴۴
در فرمانداری یکی از شهرستان ها کار میکردم،فرماندارش بنده خدا به جز ذکر خاطرات جنگ بعد از 20سال چیز دیگری نمیدونست......... (2078999) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۰:۰۶:۳۶
خوشب حالت این جا که فقط مسیولینش آمار می دهند که تو همین شش ماه رکود تولیدات را شکستیم درست مثل قبل خدای ما را از آمار سازی های دولت نجات بده
آمین (2080154) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۰۱:۱۲
آقازاده ها نخواستند. (2079002) (alef-13)
 
شاهد
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۰۲:۳۱
مشکل این است که اصولاً اسلامی نشده ایم. نه فقط دولت، که تک تک مردم (به جز عده معدودی) اسلامی نشده ایم. که اگر شده بودیم قطعا وضع بهتری داشتیم.
شما اگر به وضعیت مملکت نگاه کنید، بیشترین سرعت پیشرفت را در زمینه هایی می بینید که نیروهای انقلابی و مومن در حال هدایت آنها هستند. نمونه بارز آن پیشرفتهای نظامی است
اگر همه اسلامی باشیم (و نه صرفاً مسلمان) و تقوا داشته باشیم، مطمئن باشید قدرت اول دنیا خواهیم شد. (2079006) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۱۲:۰۲
عدم مسولیت پذیری در هر حوزه ای که قرار داشتیم (2079025) (alef-13)
 
سعید_ب
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۲۶:۳۷
با سلام
نویسنده عنوان جالبی به کار برده و میگه چرا ژاپن اسلامی نشدیم؟
خود این عنوان مفاهیمی را می رساند مبنی بر اینکه اکثر ما ،جامعه ی ژاپن را در خیلی از مسائل نسبت به کشور خود برتر میبینیم . که اگر ما این مسائل را در دو کشور زیر ذره بین ببریم میبینیم که آنها در آن مسائل نسبت به ما در عمل به مضامین اسلام مقید ترند .و آنها نتیجه عملکرد خود را میبینند نه شعارهای خود را.
بگذارید مثالی بزنم .در زمان خلافت امیرالمومنین علی (ع)، حضرت امیر از مردم عراق که تحت فرمان ایشانند شکوه می کند و اینگونه می فرمایدکه ای مردم عراق شما در پیروی حق متفرقید در حالی که دشمن (معاویه و پیروانش) بر باطل خود متحد است . و این باعث می شود که آنها بر شما غلبه پیدا کنند .
و این یعنی اتحاد نسبت به تفرقه به حق نزدیکتره و این باعث می شود که دشمن رجحان پیدا کنه .
اکنون مسئله ی اساسی ما هم همینه . این درست که ما در مرتبه ی زبانی قائل به اسلام هستیم و و در مقام اندیشه پذیرفتیم که برای رسیدن به جامعه ی آرمانی آن را ملاک عمل قرار دهیم اما در مرتبه ی عمل نسبت به آن کافریم . و در زندگی به اصول آن پایبند نیستیم . ونتیجه ی آن اینی می شود که اکنون پیش روی ماست .
لطفا بیایید عقده ها و کینه هایمان را نسبت به همدیگه کنار گذاشته و منطقی نظر بدیم . به قطع در شرایط به وجود آمده همه به گونه ای مقصرند .چه دولت ،چه کارمند،چه بازاری ، چه دانشجو که البته سهم هر یک متفاوته .
اسلامی شدن با اضافه کردن پسوند به نام یک کشور ایجاد نمیشه بلکه با به کار بستن دستورهای آن ایجاد می شود . در کشورهایی مثل ژاپن و کشور های اروپایی اگر چه اسلام به نام حاکم نیست اما روح اسلامی حاکم بر جوامع آنها که ناشی از عملکرد آنهاست کاملا مشهوده از نظم در کارها گرفته تا وجدان کاری و ....
اما در جامعه ی به ظاهر اسلامی ما ، به رغم مسلمان بودن و اعتقاد به اسلام روح حاکم بر جامعه که ناشی از رفتار تک تک افراد جامعه است خلاف اسلام است .
اسلام یک مکتب و اندیشه می باشد که فضایی را ایجاد می کند که انسان در این دنیا زمینه برای رشد و شکوفایی خود را بیابد و زمانی این امر حاصل می شود که این دستورات در متن قرار بگیره و نه در حاشیه . و ملاک عمل قرار بگیره و نه شعار .
و در انتها اگر می خواهیم از این وضع خارج شویم باید تکتکمان اصلاح خود را آغاز کنیم تا این اصلاحات به متن جامعه کشیده شود و آثر آن در جامعه هم هویدا شود .که البته نقش افراد و ارگانها و شخصیتهایی که تاثیر بیشتری بر افراد جامعه دارند بیشتر است و مسئولیت آنها نیز بیشتر است .((لا یکلف الله نفسا الا وسعها)) (2079056) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۲۶:۵۹
اگه ما ایرانی ها ذاتاً راحت طلبیم پس چرا آلمانی ها که با ما هم نژادند مثل ما نیستد؟ (2079058) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۰۵:۵۷
شاید مشکل از نژاد نیست. خیلی مسائل متفاوت بین ما و ژرمن ها وجود داره. نمیگم چون فیلتر میشم. (2079284) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۰:۱۲:۵۲
مصطفی جان
در امپراطوری ساسانی ابریشم خام از شرق جهان ومواد اولیه تولید طروف از غرب جهان می آمد تا در ایران به خصوص شهرهای صنعتی خوزستان وبه ویژه شوش به ابریشم وظروف ولباس تبدیل ودوباره به همه دنیا صادر شود ما دانشگاه برتر جهان - معادل هاروارد امروزی را داشتم در جندی شاپور اهواز در مداین هزاران نفر هنر مند بزرگترین آکادمی فرهنگی را اداره می کردند ودر خوزستان بر روی رودخانه سد ساختیم
پس نه تنبلی ونه نژادمان مشکل دارد بلکه مشکل از سیستمی است که تنها راه اداره کشور را فروش نفت دید وما را نابود کرد اگر ان روز که مقام معظم رهبری فرمودند تکیه به نفت را قطع کنید این ها به دنبالش می رفتند امروز این گونه نبود اما الان برای تامین بزرگترین دولت جهان ما را گرفتار کردند و برای مردم داستان سرایی کردند که تنها راه نجات عقب نشینی است تا غرب تحریم را بشکند بدون اینکه بگویند در 33 سالی که تحریم نبودیم چرا توسعه نیافتیم
به یزدان که گر ما خرد داشتیم
کجا این سرانجام بد داشتیم (2080167) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۱:۰۵:۳۰
المانيها اصلا و ابدا با ما هم نژاد نيستند . در ضمن ميانگين ضريب هوشي ايرانيان خيلي پايين تر از المان است در خاورميانه هم پايين ترين بهره هوشي را داريم يعني 84 (2080247) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۱:۰۷:۱۰
با اين اوضاع و احوال شتر در خواب بيند پنبه دانه (2080251) (alef-13)
 
چکیده
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۲۹:۲۴
عنوان کتابی رادیدم که مصداق همین مطلب است (فکرت راعوض کن تازندگیت تغییرکند)،سالیان سال است که با خودبزرگ بینی درپیله واپسگرایی زیست میکنیم واربرون خودخبرنداریم، (2079065) (alef-13)
 
amir
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۴۳:۰۴
آقا بریم ژاپن اسلامی کنیم صورت مسئله هم حل میشه (2079104) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۱:۴۸:۱۸
بيچاره ژاپن كافيه اقاى احمدى نژاد رو براى هدايتشون بفرستيم (2080292) (alef-13)
 
بیوک
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۵۱:۰۸
اصلا "ژاپن اسلامی" داریم؟ داریم؟ (2079121) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۵:۵۷:۵۸
بریم برای یارانه ها ثبت نام کنیم این حرف ها به ما نیومده واقعا دلتون خوشه (2079137) (alef-13)
 
کريمي
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۶:۱۷:۰۵
اينو از آقاي حداد و دوستاشون تو مجلس هفتم سؤال کنيد ده سال قبل که مجلس را گرفتن ذوق زده گفتن ايران را ژاپن اسلامي ميکنيم. شانس آورديم کره شمالي نشديم .آقاي حداد , توکلي ,نادران ,... چرا ساکتين ؟ خوب شد احمدي نژاد هستش تا تقصير و
بندازيم گردنش ! (2079178) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۱۲:۴۵
دولت زابن همه باندهای داخلی وخارجی رو نگه داشته (2079308) (alef-13)
 
سلماسی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۶:۲۸:۳۵
آقایان ما یک مشکل اساسی داریم و آن اینکه در فرهنگ ما ناهنجاریها جای هنجار نشسته
همانی که رهبری معظم انقلاب هم خوب تشخیص داده اند ما به یک تحول اساسی در فرهنک نیاز داریم ولی باید بگویم با این آدمهایی که سر کارند نمیشود چون اینها هر چقدر بخواهند نمیتوانندبقل معروف رتب خورده کی منع رتب کند (2079206) (alef-13)
 
بی طرف
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۰۷:۴۱
چون در ژاپن 3000 نفر فاقد شرایط و بدون آزمون دکترا یکباره دانشجوی دکترا و عضو هیئت علمی نمی شوند. چون در ژاپن همه می دانند برای جایگاه آینده خود باید شرایط لازم را داشته باشند و منتظر سهمیه پذیرش در دانشگاه ها یا نهادهای مهم و تصمیم گیرنده نیستند. به راستی اگر بین افراد فرقی نباشد (درست مشابه وضعیت ایران)درس نخوانده دکتر و تصمیم گیر شود و بخواهد برنامه ریزی کند ، مدیریت کند و پژوهش و آموزش نماید آیا انگیزه ای باقی می ماند. اگر 3000 میلیاردها در ایران اختلاس شود بدون هیچگونه عواقبی برای دزد بیت المال، آیا این سوال در ذهن مدیران کارمندان و مردم مطرح نمی شود که پاک کار کنی که چه بشود؟ آیا این توقع ایجاد نمی شود که می توان یک شبه بدون زحمت و بدون ترس از عواقب آن پولدار شد و همین توقع سبب تخلف نمی شود؟ آیا خداوند بین بدکردار و نیک کردار فرقی نمی گذارد که در مملکت ما 3000 نفر می توانند بدون شرایط بیکباره ملقب به لقب جناب دکتر شوند؟؟ بیایید عبرت بگیریم تا تکریم نخبگان واقعی جامعه وجود نداشته باشد و در جایگاه خود نباشند اوضاع چنین خواهد بود؟

البته تردید دارم که مطلبم چاپ شود. (2079291) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۰۸:۰۹
از آقای حدادعادل و طرح تثبیت قیمت های ایشان بپرسید (2079293) (alef-13)
 
بی طرف
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۲۲:۲۴
چون در ژاپن 3000 نفر فاقد شرایط و بدون آزمون دکترا یکباره دانشجوی دکترا و عضو هیئت علمی نمی شوند. چون در ژاپن همه می دانند برای جایگاه آینده خود باید شرایط لازم را داشته باشند و منتظر سهمیه پذیرش در دانشگاه ها یا نهادهای مهم و تصمیم گیرنده نیستند. به راستی اگر بین افراد فرقی نباشد (درست مشابه وضعیت ایران)درس نخوانده دکتر و تصمیم گیر شود و بخواهد برنامه ریزی کند ، مدیریت کند و پژوهش و آموزش نماید آیا انگیزه ای باقی می ماند. اگر 3000 میلیاردها در ایران اختلاس شود بدون هیچگونه عواقبی برای دزد بیت المال، آیا این سوال در ذهن مدیران کارمندان و مردم مطرح نمی شود که پاک کار کنی که چه بشود؟ آیا این توقع ایجاد نمی شود که می توان یک شبه بدون زحمت و بدون ترس از عواقب آن پولدار شد و همین توقع سبب تخلف نمی شود؟ آیا خداوند بین بدکردار و نیک کردار فرقی نمی گذارد که در مملکت ما 3000 نفر می توانند بدون شرایط بیکباره ملقب به لقب جناب دکتر شوند؟؟ بیایید عبرت بگیریم تا تکریم نخبگان واقعی جامعه وجود نداشته باشد و در جایگاه خود نباشند اوضاع چنین خواهد بود.
نیروی انسانی ماهر و متخصص و آموزش دیده که با رابطه مراحل را طی ننموده است می تواند با تلاش اقتصاد، سیاست ، فرهنگ و ... را متحول نماید. اگر افراد مستعد در هر شغلی فقط در آن شغلی که استحقاق آنرا دارند مشغول به کار شوند و رانت (سهمیه، فامیل، حزب و ...) وجود نداشته باشد آنگاه می بینیم که اقتصاد دان در جال حل مسائل اقتصادی است، محقق در حال تحقیق است ، نجار در حال نجاری است و به عبارتی هر کس سرجای خود است . در آنصورت هر انتظاری از جامعه بجا است و می توان در مورد تولید ناخالص و خالص ملی و رشد و شکوفایی اقتصادی ، علمی و ... صجبت نمود.

البته تردید دارم که مطلبم چاپ شود. (2079333) (alef-13)
 
صمصام
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۲۷:۴۲
در خصوص اين موضوع يك توضيح الزاميست ... ژاپن هرگز كشوري اسلامي نيست حتي به عنوان يك استعاره هم نبايد بكار برد .. ژاپن 60سال قبل زماني كه در كشور ما تقريبا صنعت (لااقل نفت )وجود داشت در گير يك جنگ وحشتناك و خانمان سوز بود جنگي كه اين كشور رو تبديل به يك ويرانه كرد دوستان قطعا ميدانند ژاپن يكي از فقير ترين كشورهاي صنعتي دنياست (از حيث منابع و معادن زير زميني )و بازهم همه ميدونن كه اين كشور اصلا زميني هموار براي كشاورزي نداره و در اين كشور از دامنه هاي كوه ها براي كشاورزي استفاده ميكنند .. در جنگ دوم جهاني كه ژاپن بمباران اتمي شد و صدها هزار نفر از مردم اين كشور كشته شدند هيچ اميدي به نجات نبود اما از ميان خرابه ها و ويرانه هاي جنگ كساني بلند شدند و بدور از القاب و عناوين مصمم به ساختن ميهن شدند ... افرادي مانند ماتسوشيتا ،تويوتا ، سوزوكي و...و.... بودند كه نه به هدف ثروت اندوزي و چپاول و غارت هم ميهنانشون بلكه به هدف شكوفايي و توسعه اقتصاد كشورشون به پاخاستند ..... البته اينرو هم بگم كه دشمن اصلي ژاپن هماني كه بمبهاي اتمي بر سر هيروشيما و ناكازاكي فروريخت امريكا هم از دول پيروز جنگ بود ...اما حالا و بعد از گذشت 60سال اكنون ژاپن فقير يكي بزرگترين و پيشرفته ترين اقتصادهاي دنيا را داراست اقتصادي كه به مدد همان نام اورانش حالا شكوهمندانه سينه در سينه اقتصاد امريكا مدعي است .... دوستان ، ژاپن اما ثروتي تمام نشدني دارد انهم فرهنگ و شعور ملتي كه فقط و فقط به made in japan فكر ميكند فرهنگي كه در ان وجدان و انضباط و شرافت كاري مانند نماز شب ما مسلمانها واجب است ...دوستان ژاپن اسلامي نيست اما مردمش از ما مسلمانها هزاران بار اسلامي ترند ...دوستان عزيز مردم ژاپن تعلق خاطر و تعصب شديدي به كشورشون دارند از فرهنگ و تاريخ و اقتصاد تا جزيي ترين مسائل و در كارشون نظم و انضباط شديدي دارند ،كارمندانشون سلامت كاري و بهره وري بسيار بالايي دارند ....دوستان در اقتصاد ژاپن آقازده ها هيج جايي ندارند و اصلا ذره اي براي قد علم كردن و وجود اين افراد امكان ندارد چون در فرهنگ دولتي اين كشور خطاي يك مسئول دولت با مجازات مرگ !!!!!!!!!! و حداقل استعفا و عذرخواهي از تمام ملت روبروست !!!!!!! حتما خبر خود كشي مسئولين خطا كار اين كشور رو گاهي در اخبار روز دنيا شنيده ايد ... در اقتصاد ژاپن از كوچكترين كارها تا بزرگترين كارها علمي وبر پايه دقيقترين محاسبات است ... فرهنگ مردم ژاپن بر مبناي كار گروهي شكل گرفته و به خاطر اين است كه در ورزش اين كشور بيشترين موفقيتها متعلق به ورزشهاي گروهي است ...مردم اين كشور انقدر ظرفيت بالايي در كار گروهي و هم افزايي دارند كه زبانزد است .... جالبترين خصيصه فرهنگ مردم ژاپن قناعت است مردم ژاپن هرگز در برابر مشكلات و ناملايمات زندگي غر نمي زنند وشكايت ندارند ... جالبه كه بدانيد متراژ بيشتر خانه ها در ژاپن 50 متري است و بهمين خاطر مردم ژاپن مردمي قتاعت پيشه هستند و به همين خاطر اقتصادشون هميشه موفق و روبه توسعه است ....حالا با اين توضيحاتي كه ميتونيد براحتي درستي اون رو در اينترنت ببينيد و مقايسه اون با واقعيات موجود در كشورمون متوجه خواهيد شد كه چرا ميگم ژاپن هرگز نميتواند نمونه اسلامي داشته باشد (2079347) (alef-13)
 
یه هموطن کرد
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۳۰:۰۳
درپاسخ به دوست عزیزم سعید ب
سعید جان من کاملا با گفته های شما موافقم به تعبیر سید جمال الدین اسدآبادی
« درشرق عالم مسلمان دیدم اما اسلام ندیدم ولی درغرب عالم اسلام دیدم ولی مسلمان ندیدم» (2079353) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۷:۴۰:۱۷
متاسفانه ماها فقط شعار مدهیم وانها عمل می کنند حتی عمل ما تا انجاست که منافع خودمان رابه منافع کشور ترجیح میدهیم در همه کار ها اینطور عمل می کنیم وتا زمانی که منافع کشور را بر منافع خود ترجیح ندهیم وضع همینه وقتی کارمندی مرخصی ساعتی میگیره و رئیس اداره در جواب ارباب رجوع میگه یک ساعت بعد بیا .از شهرستان برای کاری به تهران می رویم رئیس اداره میگه کارمند نیست برو فردا بیا این یک جمله از نظر رئیس اداره است اما برو فردا بیا برای ارباب رجوع 2000کیلومتر راه این یعنی عقب ماندگی این مثال مختص ادارات نیست همه جا اینطوری است تا فرهنگ خومان را اصلاح نکنیم در جا خواهیم زد (2079374) (alef-13)
 
علی کریمی
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۸:۰۱:۲۲
1- "ایران را ژاپن اسلامی می کنیم" این وعده آقای حداد عادل پس از انتخابات مجلس هفتم بود. چقدر خوب می شد ایشان از بابت عدم توانایی در تحقق این وعده از مردم عذرخواهی می کردند.

2- نگاه به گذشته با دید اقتصادی چندان دلگرم کننده نیست و این یک واقعیت است که با توجه به امکانات بالقوه کشور ،در 35 سال گذشته از نظر اقتصادی در جا زده ایم. با در گرفتن نحوه گردش امور کشور، نگاه به آینده نیز چندان امیدوار کننده نیست و این در حالی است که کشور فرصت های بسیاری دارد که حتی دسترسی به اهداف مقرر در سند چشم انداز 1404 نیز امکان پذیر می باشد.

3- آیا فرهنگ کار تنبل محور،فضای کسب و کار نامناسب و تعطیلی های زیاد دلایل اصلی عدم توسعه اقتصادی کشور بوده یا ایتها خود معلول رویه های معیوب کشور داری هستند؟ به عنوان مثال اگر این مشکلات برطرف شوند آیا فساد های مالی متوقف خواهند شد؟و سوال مهمتر اینکه با وجود این بی انضباطی های مالی توسعه اقتصادی متصور است؟

4- به نظر من ،به عنوان فردی از آحاد ایران اسلامی ،مهمترین عاملی که موجب وضعیت فعلی شده ،عدم نظارت موثر ،مستمر و همگانی ملت بر روند کارها بوده است و این مشکل با باز شدن فضای مطبوعاتی ، به عنوان بازوی نظارتی مردم ،از بین خواهد رفت. (2079428) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۸:۱۰:۱۵
متاسفانه در این مقاله هم مثل همیشه سعی شده که مشکلات و اشتباهات سیاستگزاران ،برنامه ریزان ، مدیران و مجریان نادیده گرفته بشه و تنها علت عدم رشد کشور ، تنبلی مردم و البته تعطیلات عنوان بشه. اما غافل از اینکه:

ژاپن میلیونها ژاپنی تحصیل کرده و صاحب فکر و سرمایه رو از کشورش فراری نداد

ژاپن منافع اقتصادی خودش رو ول نکرد و بچسبه به دفاع از این کشور و اون کشور و این ملت و اون ملت و کسی در ژاپن نگفت که فلان کشور از ژاپن مهمتره!

ژاپن در زندگی خصوصی شهروندانش دخالت نکرد که همه از ترس دولت سرمایه هاشون رو ببرند خارج از کشور و در جایی مثل در دبی آپارتمان بخرند.

ژاپن گروههای مافیایی دولتی در خودروسازی و سایر صنایع درست نکرد

ژاپن واردکننده مافیایی و دارای مجوزهای خاص مثل سلطان گوشت و روغن و شکر و برنج و خودرو نداره!

ژاپن بانک هایی نداشت که وام های هزاران میلیاردی به گردن کلفت های حامی سیاستمداران بدهند

ژاپن با دستمزدهای ناچیز از نیروی کارش بهره کشی نکرد و با رشد اقتصادی دستمزدها هم رشد کرد نه مثل اینجا که 8 سال پیش در بخش خصوصی 500 دلار حقوق می گرفیتم و حالا شده 400 دلار و تازه کارفرما هم راضی نیست!

تولید کننده ژاپنی با سود 10 درصد تولید میکنه و تولید کننده ایرانی به 100 درصد هم راضی نیست و بجای اینکه مدیریت و ماشی آلات فروسوده و از رده خارج خودش رو اصلاح کنه تا بهره وری رو افزایش پیدا کنه در عوض مدام از حقوق کارگر کسر میکنه.

در ژاپن مدیریت بر اساس کارایی اعطا شد نه بر اساس روابط فامیلی با این و آن.

و در آخر اینکه ژاپن مدام فرهنگ ملی خودش رو تحقیر نکرد. (2079452) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۳:۱۲:۱۶
بهترين نظر (2080317) (alef-13)
 
00000
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۸:۱۰:۵۷
تا وقتی که در کشور ما مدیران و منصب داران از آدمهای چاپلوس و نون به نرخ روز خور انتخاب می شوند و سابقه و توانایی علمی و عملی افراد هیچ ارزشی نداره و نادیده گرفته می شه کشور ما اوضاعش از این بهتر نخواهد شد . (2079458) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۸:۳۱:۴۹
آقای "الف"، چرا من نمی‌تونم "مثبت" بزنم. چند روزی هست که این جوری شده. لطفا راهنمایی کنین. نکنه کار خودتونه؟ (2079512) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۸:۵۸:۳۹
دلایل زیادی باعث شده که وضع امروز اقتصاد ما لرزان و ناپایدار باشه ، علاوه بر مواردی که نویسنده عنوان کرده باید اینو هم در نظر داشت که وقتی بودجه ای تصویب میشه و از بالا به سمت پایین جامعه می یاد فقط 10 درصدش صرف هدف نهایی می شود و 90 درصد اونو مدیران مربوطه به جیب می زنند، بدبختی بزرگ اینه که همه سهم خودشون رو می برند از وزیر بگیر بیا تا آبدارچی ادارات، پیمانکاران ، مدیران همه دنبال سهم خودشون هستند حالا شما فکر کنید اصلا حقوقشون حقشونه اما زد و بند و حیف و میل بودجه و بیت المال به میزان 90 درصد، یکی از دلایل اصلی اوضاع نابسامان امروز است اگر بودجه کشور روی مثلا 100 میلیارد بسته میشه از این میزان فقط 10 میلیاردش به درستی هزینه میشه و 90 درصد حیف و میل و غارت میشه حالا میزان کارمفید و ساعات کار پیشکش !! (2079561) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۱۹:۵۳:۰۸
کدام مسئول بود میگفت که دیگر کشورها از ما راه حل اقتصادی میپرسند؟ شاید راه حل اقتصادی خود را به ژاپن دادیم خودمان از راه حل اقتصادی وارداتی چینی استفاده میکنیم (2079641) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۲:۰۵:۱۴
ژاپن و اسلامی
کمی به این دو واژه فکر کنید بعد هر چه خواستید بفرمایید (2079907) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۲:۲۷:۳۸
الف عزيز من هم نميتوانم مثبت بزنم جريان چيه !؟ (2079951) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۲:۳۵:۲۷
حرف آقا مجيد را مي پسندم (2079973) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۲:۳۶:۰۲
با این ساختار (دولت در دولت) مالزی هم نمی شویم چه برسد به ژاپن (2079976) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۱:۵۱:۲۳
مالزى خجالت بكش برادر!؟ خيلى هنر كنيم بشيم بركينافاسو شايد ونزوئلا (2080295) (alef-13)
 
على عليارى
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۳:۲۹:۲۵
رسيدن به ژاپن از لحاظ اقتصادى مستلزم شفاف سازى وداشتن نظم در تمامى سطوح ميباشد. وبراى آغاز ازتمامى ثروت وداراييهاى مسئولين از ابتداى انقلاب تا حال پرده بردارى شده و در سايت سازمان مالياتى منعكس شود. شمه اى از موضوع مدتهاست در مجمع تشخيص مصلحت نظام معطل مى باشد شايد تا ارديبهشت فرجى بشود. گام بعدى جلوگيرى از قاچاق كالاهايى كه در كشور توليد ميشود ويا توان توليد را داريم .و نيزإصلاح ساختار سازمان مالياتى (2080098) (alef-13)
 
بهروز
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۳:۳۸:۴۸
مدیران ما دنبال دردسر(دردسر رشد مملکت) نمی گردند.اومدند پشت این میز ها تو فیش حقوقی هاشون پست بخوره!بخدا دلسوز نیستد(اکثرا)...دستگاهی هم نیست که اینها را مجبورکنه.ما مشکا فرهنگی داریم .مدیران ما راحت طلبی را می خواند.پیشرفت مملکت کیلوی چند... (2080110) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۳:۴۰:۰۵
برای توسعه سه شرط لازم است.

1- داشتن مسولین دانا و بینش عمیق اقتصادی
2- اماده کردن زمینه های پیشرفت در اقتصاد و اماده کردن مردم برای فعا لیت در جهت پیشرفت
3-ارتباط سازنده و موثر در جامعه بین المللی و دوری از تنش در روابط با دیگر کشورها


(2080111) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۳:۴۹:۱۲
چرا؟؟؟ مگه قرار بود بشه؟ (2080122) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۳:۵۷:۳۱
در مقاله تان چرا در مورد ژاپن ننوشتيد؟ البته من مي دانم چرا. چون در ژاپن اصلاحات از بالا بود، توسط حكومت توانمند و خردمند. دوران ميجي... بقيه اش رو هم بگم يا خودتان زحمتش را مي كشيد؟ (2080135) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۰:۲۸:۱۲
چرا ژاپن اسلامی نشدیم؟
چون اونایی که این شعار رو میدادند از ابتدا هم چنین قصدی نداشتند. (2080194) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۰:۵۷:۱۸
ژاپن اسلامي ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!! با اين مديريت و فساد اداري و اقتصادي و رانت و .... و با اين جديت و دروغگويي و دزدي و كم كاري " چاد " اسلامي خواهيم شد نه ژاپن اسلامي (2080234) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۰۸:۳۴:۵۹
غلط نکنم تمام شما که نظر دادید از حقوق بگیران محترم دو لت هستید که بجای انجام کارهای روز مره برای یک مطلب چند خطی چند صفحه ارائه فضل میکنید با این کار کردنا و فرهنگ ما اصلا بی خیال (2080448) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۰:۳۳:۰۷
فرهنگ نظم، برنامه، سخت کوشی که مردم ژاپن دارند آنها را ازبقیه متمایز کرده است. همانظوریکه آقای مایلی کهن گفتند مردم ژاپن با شعار به بمباران اتمی آمریکا (در هیروشیما و ناکازاکی) جواب ندادند و هیچگاه شعار مرگ بر کشور دیگر نگفتند. بلکه با پیشرفت و ساخت محصولات الکترونیک و خودرو و غیره مردم آمریکا را وادار به استفاده از محصولات برتر خود نموده و هر آمریکایی با استفاده روزانه از این محصولات جواب ژاپنی ها را به بمباران درک می کند!
===== عمل یا واقعی نه شعار و دروغ (2080737) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۰:۳۸:۱۱
با مدیریت جهانی آقای احمدی نژاد، ژاپن عددی نخواهد بود! (2080754) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۶ ۱۳:۴۶:۵۳
چون باید ژاپن اسلامی شود نه ما ژاپن اسلامی! (2081409) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۰۸:۳۰:۲۷
ژاپن نخست وزیرش را هم بخاطر فساد اقتصادی محاکمه می کند، ما چطور!؟ (2082793) (alef-13)
 
مهرداد
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۰۹:۱۰:۳۳
سلام
وقتی تمام پستها و سازمانها دراختیار دولت و دولت مردان و ..... باشد دیگر هیچ محیط رقابتی وجود نخواهد داشت.
نظام و دولت و سازمانها و شرکتهای دولتی هر قیمتی که بزارن چون بازار ایران انحصاری کامل هستش هیچ جنگ و جدلی برای آمن محصول و خدمت انجام نمی پذیرد
نمونه اش شرکتهای خودرو ساز پراید مزنن در حد لالیگا می فرستن افغانستان برگشت می خوره!!!!!!!!!!!!!!! (2082833) (alef-13)
 
مهرداد
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۰۹:۱۳:۵۰
آقایی که مقصر احمدی نژاد و امثال احمدی نژاد رو مقصر میدونی احمدی نژاد با رای منو تو اومد رئیس جمهور شد یکی بود از من و تو !!!!!!!!!!
مشکل ما نحوه مدیریت و عدم شایستگی سالاری برای پست ها بوده است و خواهد بود!!!
اونجایی که یکی پسرش و فک و فامیلش رو وارد نظام کرده بدون هیچ حد و مرزی ، بدون هیچ سوالی و .....!!!!!!!!!!!!! (2082838) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۲-۰۵ ۰۰:۰۸:۵۰
من فکر کنم ما مشکل داریم (2102416) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.