نظر منتشر شده
۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 421386
بازپس‌گیری حقوق‌های نجومی، آغاز راه است
سید مصطفی حسینی راد، 16 آذر 95
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۳۲
در ماه‌های گذشته افشای اخبار مربوط به دریافت‌های نجومی یا غیرمتعارف برخی مدیران از بیت المال، موجی از ناامنی روانی را در جامعه به‌وجود آورد که می‌توان گفت در نوع خود در سال‌های گذشته منحصر به‌فرد بوده است. صرف نظر از نقش ارزنده رسانه‌ها در افشای این تخلفات و در پی آن، پیگیری جدی رسانه‌ها و دستور صریح رهبر انقلاب که موجب تشکیل کمیته‌های ویژه برای بررسی موضوع و شناخت متخلفان شد، باید پذیرفت که این دستبردِ به ظاهر قانونیِ برخی ویژه‌خواران به خزانه ملت، هزینه سنگینی برای نظام به بار آورد.

رهبر انقلاب نیز دریافت حقوق‌های نجومی از سوی شمار اندکی از مدیران را «هجوم به ارزش‌ها» خواندند که خود گویای عمق خطر است.

این دریافت‌های غیرمتعارف در شرایطی که پرونده‌هایی مانند پرونده بابک زنجانی و برخی اختلاس‌گران چند هزار میلیاردی در حال رسیدگی بود، شوک سنگینی به جامعه وارد کرد و موجب نگرانی جدی دلسوزان نظام شد تا جایی که بسیاری از بزرگان در تریبون‌های مختلف از جمله نماز جمعه، بارها و بارها تأکید کردند که رخ دادن این موارد، موجب بدبینی مردم به نظام می‌شود و باید به طور جدی جلوی آن را گرفت.

رییس دیوان محاسبات کشور اعلام کرده است که پس از بررسی 93هزار پرونده، 397 نجومی‌بگیر شناسایی شده‌اند که از میان آنها تنها 10نفر حاضر به بازپس دادن مبالغ نامتعارف دریافتی نشده‌اند. به گفته «عادل آذر» 92درصد از رقم 23میلیارد تومانی برداشت شده، به خزانه بازگشته و تنها حدود 2میلیارد تومان وجوه به تاراج رفته، باقی مانده است. این البته خبر خوشی است که امیدواریم تنها یک واکنش به انتقاد رسانه‌ها و برخی شخصیت‌ها در روزهای گذشته در رابطه با «فراموشی پرونده حقوق‌های نجومی از سوی دولت» نباشد. مبالغ اضافه برداشت شده باید هر چه سریعتر و نه با وعده‌ها و چک‌های بلندمدت، به خزانه واریز شود.

در این میان نکته مهمی که نباید مغفول بماند این است که بازگشت حقوق‌های غیرمتعارف را نباید پایان ماجرای تخلف و دستبرد به بیت‌المال دانست. این تازه آغاز راه است! متأسفانه در روزهای گذشته باز هم شاهد فرار به جلو و نپذیرفتن مسؤولیت حقوق‌های نجومی از سوی دولت بودیم چنان‌که هم معاون اول رییس‌جمهور و هم وزیر اقتصاد، تأکید کردند که این برداشت‌ها غیرقانونی نبوده است. مسؤولان دولتی باید بدانند که از نگاه مردم، این «توجیه» تنها یک عذر بدتر از گناه است و نمی‌تواند نافی مسؤولیت دولت در این ماجرای اسفبار باشد.

بدون شک تکرار چنین اتفاق‌هایی به هیچ وجه در شأن دولت و نظام جمهوری اسلامی نیست و هزینه‌های سنگین‌تری را تحمیل خواهد کرد. در این راستا و برای جلوگیری از تکرار این تخلفات باید به سه اصل اساسی توجه کرد. نخست اصلاح قوانینی که راه‌های توجیه را برای متخلفان باز می‌گذارند. دوم ایجاد سامانه‌های نظارتی دقیق و تیزبین برای رصد دریافت‌های مدیران و مسؤولانی که حقوق‌های بالا می‌گیرند و سوم برخورد قاطع، سریع و بدون مماشات با متخلفان احتمالی که توانسته‌اند از دیواره‌های حفاظتی اول و دوم عبور کنند.

شنیده‌ها حاکی از آن است که قرار است سامانه‌های الکترونیک آنلاین برای نظارت بر دریافت‌ها راه‌اندازی شود و نتایج آن نیز بصورت ماهیانه ارایه و بررسی شود. در این میان مسؤولیت سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات سنگین‌تر است و امید است با تعامل قوای سه‌گانه، راه بر هرگونه سوءاستفاده از بیت‌المال و خدشه در امنیت روانی جامعه بسته شود.
 
کلمات کلیدی : فیش های حقوقی، مدیران میلیونی، حقوق چند ده میلیونی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۱۷:۳۵:۵۶
با سلام به نظرم اگر نظارت جدی و برخورد جدی با این تاراج گران بیت المال وجود نداشته باشد، باز هم شاهد اختلاس ها و سوءاستفاده ها از بیت المال خواهیم بود که واقعا برای نظام خطرناک است (4053762) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۱۸:۲۴:۳۴
گیرندگان حقوق های نجومی خائن بودند اما تعجبم از کسانی است که غارت های بزرگتر را نمی بینند و فقط به این مورد خیره شده اند ؟
در واقع .... در بحث مبارزه با فساد هم مانند سایر مشکلات کسی دلش برای مردم و ثروت های عمومی نمی سوزد و فقط در این جنگ قدرت ... (4053838) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۰۶:۲۰:۴۱
گیرنده حقوق هیچ کجای دنیا خائن یا مجرم نیست من از شما سوال میکنم شما کارمند من هستی دلم میخاد بهت ماهی 8 میلیون بدم ایا نمیگیری؟ اعتراض میکنی میگی نمیخام؟ اون حقوق دهنده است که مشکل دارد برادر نه حقوق گیرنده. این که اظهر من الشمس هست تازه حقوق دهنده هم یا مدیر شرکت خصوصی است که میخاد مالش رو اتش بزنه باز جرم نکرده خودش پول زیادی داده از مال خودش میبخشه یا حسابداری دولته که اونم طبق قانون پرداخت میکنه اون که نمیاد از روی دوستی و...بالاتر پرداخت کنه جدول و ..بهش میدن طبق اون پرداخت میکنه پس در اینکه قانون مشکل داشته شکی نیست وقتی قانونی مشکل داره دیگه مجرم هم نداریم.
وانگهی به من فرضا ماهی 30 میلیون حقوق میدادن بنده رفتم خرجش کردم یا بدهی و تعهدات برای خودم بار اوردم و...نمیشه که گفت پول رو بیار پس بده!!! شما حقوق پرداخت کردی طرف رفته بخشدیدتش به دیگران یا داره قسط سنگین میده و...دیگه گرفتنش هم به نظر من جای سوال داره من بودم یک ریالش رو هم پس نمیدادم پولی که قانونا پرداخت شده دیگه رفته. من و شما قرارداد داریم من براتون کار میکنم با 15 میلیون در ماه شما نمیتونی سال بعد بیای بگی زیاد بود و نمیخام و...من با توجه به این رقم براتون کار کردم و روی این رقم حساب کردم یه مثال برات میزنم شما به من ماهی یک میلیون و نیم میدی سال بعد میگی زیاد بوده 200 هزارتومنش رو برا هر برج بیار بده ایا این حرف شما اصلا قانونی است؟ پولی که پرداخت شده دیگه بر اثر توافق پرداخت شده اصلا و ابدا کاریش نمیشه کرد. (4054720) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۱۹:۳۰:۳۹
1 ریال هم پس ندادن .
هممون رو گذاشتن سر کار (4053995) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۱۹:۳۳:۱۷
حرامخواران حرامتان باد این اموال نامشروع (4054004) (alef-11)
 
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۱۹:۳۷:۲۲
اگه واقعا بخواهند به این موضوع رسیدگی کنند باید حقوق های نامتعارف از 10 سال قبل محاسبه وسود این مبالغ اضافه را طی این مدت از انها پس بگیرند ایا می دانید خود این پولهای نجومی طی این سالها چقدر برای این حضرات سرمایه سازی کرده است. (4054013) (alef-11)
 
سیدعلی حجازی
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۱۹:۵۸:۱۸
باز پس گیری سلب اعتماد مردم و ایجاد چالش روحی روانی برای مردم چطور
دیدگاه ماها خیلی سطحی است و بنوعی سنتی
مدیریت و مدیران انقلابی وجهادی را که بواسطه این خطا صداقت و زحماتشان زیر سئوال رفته است می شود با پس گرفتن پول جبران کرد
ما وقتی یک نفر عادی مرتکب یک کار خطا می شود که گاها از اضطرار است فورا او را به سزای اعمالش می رسانیم و برایش قانون داریم اما برای سرمایه که تبلیغ و ترغیب حریصانه اش ایچاد اخلال اجتماعی واقتصادی و زمینه سازی مسابقه در کام گیری از موقفیت های کاذب ناشی از ستایش سرمایه که ام الفساد و منبع و منشاء تمامی خباثت هاست چطور
اثرات تمامی خباثت های جبران ناپذیری که ریشه در سود پرستی و پول ستایی دارد چگونه باید جبران کرد
اینکه کسانی در مسند های جمهوری اسلامی حتی با توجیه های من درآوردی برای خود حقوق های نه نجومی بلکه متفاوت با نیروهای تحت مدیریت شان قبح مال دوستی و مال پرستی را از بین برده اند چگونه می شود جبران کرد
برگرداندن پول کمترین و بی اثر ترین تنبیه است وزجری که عامه مردم از اختلاف طیقاتی غیر قابل تحمل می کشند که ماحصل این نوع نگاه به زندگی و مدیریت است چگونه باید جبران کرد
ماست مالی کردن این خطا شدنی نیست چون خیلی از ماها دربرابر کسانی که به اسلام وانقلاب خرده می گیرند شرمنده شدیم
شرط حکومت اسلامی و مجریانش ساده زیستی پاکدستی ایثار گری و ارجح دانستن رصایت خدا و ثواب بر سود است
جالب پیش بینی قرآن عطیم است در زمانی که اثرات سرمایه داری به اندازه زمان ما اینقدر روشن ومبرهن وواضح نبود
آن موقع تجارت حلا بود
آن موقع افراد اهل سرمایه افرادی مثبت بودن ونعمت برای جامعه اما قرآن عزیز اینگونه حال را پیش بینی کرده بود و اثرات سرمایه وسرمایه داری را که کمترینش ربا است
وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ ﴿۱﴾الَّذِي جَمَعَ مَالًا وَعَدَّدَهُ ﴿۲﴾يَحْسَبُ أَنَّ مَالَهُ أَخْلَدَهُ ﴿۳﴾
واى بر هر بدگوى عيبجويى /كه مالى گرد آورد و برشمردش/پندارد كه مالش او را جاويد كرده

رابطه سرمایه با عیب جویی وایراد و اثرات روانی این خوی خصلت در کمتر جایی اینقدر واضح شده است
سرکشی ناشی از مال
خرده گیری ناشی ازمال
خود دوستی و حساب کردن روی مال اش
نه خیرآقا با تفکر لیبرال سرمایه داری که بازی در زمین حریف است نمی شود از چنبره و یوغ استعمار نجات پیدا کرد

فکر نکنم تایید کنید اما ارسال می کنم (4054064) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۱۹:۵۸:۴۹
اگر ملت شریف ونجیب ایران از این ده نفر خواهش کنند شاید این پول را به خزانه ملت بر گردنند (4054065) (alef-11)
 
قاضیزاده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۲۰:۰۷:۱۰
حتی از ذخائر نظام؟؟؟ (4054089) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۲۰:۳۷:۳۵
کارانه چند صد میلیونی پزشکان که با تصویب قانون توسط وزیر پزشک و همکاران و مشاوران پزشکش تصویب شده چی .... چرا کسی پیگیری نمی کند (4054136) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۲۱:۰۴:۰۴
وقتی دزد را ذخیره بخوانند دیگر چه امیدی میماند (4054186) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۲۱:۲۰:۱۲
حقوق بالآي ٧ميليون خلاف قانون هستش
ولي مديران أين دولت همه رو قانوني دونستن !!!!!! (4054220) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۱۳:۴۶:۴۶
وقتی یک هیت علمی پژوهشگاه هفت تومان می گیرد چه طور یک مدیر سطح کلان نباید 20 بگیرد (4055525) (alef-11)
 
رضا
Australia
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۲۲:۳۳:۰۴
سلام، مطلب بسیار جامع و کاملی بود، تشکر از نویسنده آن جناب حسینی راد (4054350) (alef-11)
 
مصلح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۲۲:۴۲:۲۱
برای پیشگیری از تکرار حقوقهای نجومی باید دریافتی مدیران در سایتی به اطلاع مردم برسد. (4054365) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۱۶ ۲۳:۴۹:۵۱
20 lملیارد 50 ملیاردو چی (4054486) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۰۰:۴۰:۰۷
حقوق های نجومی همش سیاسی چرا به زمین های نجومی رسیدگی نمیشه ؟ (4054545) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۱۲:۳۲:۳۳
نکنه فرزندی یکی از نجومی ها هستی. (4055385) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۱۱:۴۵:۴۲
با دستمال کثیف نمی شود شیشه راپاک کرد. (4055292) (alef-11)
 
کارشناس ارشد دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۱۳:۵۶:۰۹
3 تا نکته وجود دارد:

اول اینکه دولت مردم را نادان تصور کرده و فکر می کند وقتی حقوق های چند ده میلیونی را قانونی بداند مردم نیز به آن اهمیت نخواهند داد!

دوم اینکه حداکثر دریافتی کلیه کارکنان، مدیران و پزشکان نباید بیش از 7 برابر حداقل دریافتی یک کارمند دون پایه باشد که این امر نیز رعایت نشده است!

سوم اینکه بر فرض تعداد کل مدیران نجومی نه به گفته دولتی ها 300 نفر بلکه 3000 نفر حساب کنیم باز در مقابل دهها و شاید بیش از صدهزار پزشکی که کارانه های دهها و صدها میلیونی می گیرند بسیار ناچیز است و نباید کارانه پزشکان مورد غفلت قرار بگیرد! (4055549) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۸ ۱۰:۲۰:۵۸
مدیران صنعت نه حقوق نجومی میگیرند و نه صاا حقوق مکفی ورمیدارن!؟!ولی در فامیل سالاری و پیمانکاری و پروژه های ثروت زا و همچنین قراردادهای خارجی و داخلی بدون توجیه، در روز میلیاردها از صندوق بیت المال خارج میکنند!!!
حقوقدزدان نجومی باید اخراج بشوند نه اینکه فقط پول برگردانند (4056897) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.