نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 374686
تامین مواد غذایی جهان بدون از بین بردن جنگل ها
بخش تعاملی الف - شهره صدری خانلو
تاریخ انتشار : شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۶


کشاورزی علت اصلی جنگل زدایی در جهان است. سازمان جهانی غذا و کشاورزی (FAO) در گزارش منتشره خود در تاریخ ۱۸ ژوئیه در مورد وضعیت جنگل های جهان اعلام کرد که هنوز هم تامین مواد غذایی جهان بدون از بین بردن جنگل ها امکان پذیر است.

بین سالهای ۱۹۹۰ و ۲۰۱۵، مناطق جنگلی جهان حدود ۱۲۹ میلیون هکتار (۳ درصد) کاهش یافته و در حال حاضر کمتر از ۴ میلیارد هکتار است. فائو در این گزارش هشدار می دهد، در حالیکه از دست دادن جنگل های بکر در سطح جهانی، کند شده است- به طور متوسط از ۷.۳ میلیون هکتار در دهه ۱۹۹۰ به ۳.۳ میلیون هکتار در سال بین سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۵ رسیده است- با این حال مسئله جنگل زدایی همچنان بسیار نگران کننده باقی مانده است . خصوصا در مناطق استوایی و در کشورهایی با درآمد پایین این پدیده غالب تر است.

در مناطق گرمسیری، ۷ میلیون هکتار از جنگلها در هر سال از ۲۰۰۰ تا سال ۲۰۱۰ از بین رفته است، در حالیکه سطح زمین های کشاورزی ۶ میلیون هکتار افزایش یافته است. اگر جنگل زدایی بیشتر یک امتیاز برای کشاورزی های خرد و امرار معاش در افریقا است ، توسعه تجاری کشاورزی در مقیاس های بزرگ نقش اصلی جنگل زدایی در امریکای لاتین و آسیای جنوب شرقی است.

در حالیکه پیش بینی میشود جمعیت جهان به ۹ میلیارد نفر در سال ۲۰۵۰ برسد ( ۲ میلیارد نفر بیش از امروز)، ایده تولید بیشتر مواد غذایی با گسترش اراضی کشاورزی برای تامین مواد غذایی جهان هنوز به قوت خود باقی است. بنا به گزارش دومینیگ رب از بخش جنگلداری فائو، ما میتوانیم امنیت غذایی را با افزایش بازده با شیوه های پایدار اکوسیستم و یکپارچه سازی منابع جنگلی و نه از طریق گسترش کشاورزی در مناطق جنگلی تقویت کنیم.

فائو در این گزارش عنوان می کند که درختان به بهبود بهره وری کشاورزی کمک می کنند، آنها فرسایش را کند کرده، رطوبت خاک را حفظ می کنند، تامین کننده سایه و حفاظت از محصولات زراعی و زیستگاه برای حشرات گرده افشان هستند. حفظ پوشش جنگلی باعث جذب کربن شده و اثرات تغییر اقلیم را در بخش کشاورزی محدود می کند. علاوه بر سهم اکولوژیک خود، جنگل ها معیشت جوامع روستایی را بهبود بخشیده و باعث کاهش فقر از طریق تولید محصولات جنگلی و خدمات محیط زیستی هستند.

سازمان ملل متحد اعلام کرد از سال ۱۹۹۰، بیش از بیست کشور در افریقا، آسیا و امریکای لاتین موفق به بهبود امنیت غذایی خود از طریق توسعه جنگل ها شده اند.

بعنوان مثال در تونس، کشوری با درآمد متوسط که در آن بیشتر مردم فقیر در شرایط سوء تغذیه به سر می برند، از سال ۲۰۱۰ برنامه توسعه اقتصادی و اجتماعی با هدف تقویت نقش مفید جنگل ها در حفاظت خاک در برابر فرسایش و بیابان زایی در دستور کار قرار گرفته است. در این برنامه سعی شده است تا از طریق استفاده بهتر از زمین های کشاورزی، افزایش استفاده از آبیاری و مکانیزاسیون، اصلاح بذر، مشوق هایی برای کاشت درخت، افزایش تولید و راندمان کشاورزی با افزایش سطوح جنگلی فراهم گردد.

فائو بر بهبود لازم در تعادل بین سیاست جنگلداری و توسعه کشاورزی بدین مضمون تاکید کرده است که سرمایه گذاری در کشاورزی و جنگلداری باید به طور همزمان و یکسان دارای اهمیت باشد و یک چارچوب قانونی روشن برای تغییر کاربری اراضی در کشورها تدوین گردد.

در این گزارش به تجربه گامبیا اشاره شده است. گامبیا یکی از کشورهای مورد مطالعه در بررسی سازمان ملل متحد، به عنوان یکی از کشورهای کشور کم درآمد، موفق شده است درصد جمعیت خود را که از گرسنگی رنج می برند از ۱۳.۳ درصد به ۵.۳ درصد بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵ برساند. این کشور از کمک های مالی ( ۳۴۰ میلیون دلار بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵) برای افزایش سطح زیر کشت از زمین های زراعی جدید، افزایش تولید برنج، توسعه دامپروری و باغبانی استفاده کرده است.

در کنار این توسعه کشاورزی، قطعاتی از ذخایر جنگلی به جوامع محلی واگذار شد تا با افزایش درآمد خود، فشار بر جنگل ها کاهش یابد. به گزارش فائو، گامبیا از معدود کشورهای فقیر جهان است که با چنین برنامه مشارکتی توانسته است سطح جنگل های خود را ۱۰ درصد افزایش دهد.
مرجع : لوموند
کلمات کلیدی : شهره صدری خانلو
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۲۰ ۰۰:۴۶:۴۴
با صنعتی و مدرنیزه کردن کشاورزی در زمین های سنتی، می تواند بیش از دو برابر کرد محصولات را. (3877209) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.