نظر منتشر شده
۳۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 324384
خسارت مدیریت زنگنه چند برابر بدهی زنجانی است؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۵۸
کارشناسان می‌گویند مدیریت بیژن زنگنه بر وزارت نفت حدود ۷۲میلیارد دلار به اقتصاد کشور ضربه زده است. در یادداشت پیش‌ِرو این رقم به اعداد روشن‌تری ترجمه شده است.

مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی روز گذشته در نشست خبری خود اعلام کرد که جناب آقای زنگنه، وزیر نفت دولت آقای روحانی، در طول تصدی‌گری خود بر وزارت نفت، ۷۲ میلیارد دلار به ملت ایران ضرر زده است.

۷۲ میلیارد مورد اشاره آقای بذرپاش از جمع ۵۴ میلیارد دلار (خسارت کاهش قیمت نفت در دوره وزارت زنگنه) و ۱۸ میلیارد دلار (خسارت ناشی از رأی دادگاه لاهه علیه ایران در پرونده کرسنت) حاصل شده است.

قرارداد کرسنت در سال ۲۰۰۱ و در زمان وزارت آقای زنگنه و با مدیریت ایشان منعقد شده بود. بر اساس مفاد این قرارداد که از طریق شرکت کرسنت و بین ایران و امارات منعقد شد، مقرر شده بود که ایران از سال ۲۰۰۵ میلادی، با لوله‌کشی در خلیج فارس، به‌میزان روزانه ۵۰۰ (و به‌اعتقاد برخی منابع ۶۰۰) میلیون فوت‌مکعب به امارات گاز صادر کند.

بنا به گفته مهرداد بذرپاش، که بسیاری از کارشناسان آن را تأیید می‌کنند، طبق این قرارداد که مهندس زنگنه متولی عقد آن بود، گاز ایران به نصف مبلغ منطقه و یک‌چهاردهم تراز جهانی به امارات فروخته شده بود!

پس از کشف این موضوع، برخی مسئولان نفتی در دوره‌های بعد، این قرارداد را مصداقی از خیانت به منافع ملت خواندند و با توجه به فساد موجود در آن، خواستار لغو شدند. در سال ۲۰۰۹ امارات به‌دلیل عدم‌اجرای قرارداد توسط ایران، شکایتی را تقدیم دادگاه لاهه کرد. در صورت اثبات وجود فساد در این قرارداد، دادگاه لاهه می‌توانست رأساً رأی به لغو آن داده و مانع وارد آمدن خسارت فراوان به کشورمان شود. مسئله در حال پیگیری بود تا آنکه با پیروزی آقای روحانی در انتخابات ۹۲، ایشان مجدداً آقای زنگنه را به‌عنوان وزیر پیشنهادی نفت معرفی کردند. به‌گفته مهرداد بذرپاش، تصدی مجدد بیژن زنگنه در وزارت نفت موجب شد دادگاه لاهه با این استدلال "اگر ایشان در عقد قرارداد فساد کرده پس چگونه دولت جمهوری اسلامی مجدداً او را به‌عنوان وزیر نفت منصوب کرده است"، این انتصاب را مصداق نقض ادعاهای ایران لحاظ و رأی خود را علیه کشورمان صادر و ما را به پرداخت خسارت ۱۸ میلیارد دلاری به امارات ملزم کرد.

از سوی دیگر، جناب آقای روحانی رئیس محترم جمهور یکی از ادعاهای اصلی دولت یازدهم را چرخاندن چرخ اقتصاد کشور از طریق بهبود روابط بین‌الملل عنوان کرده است. ایشان در چند سخنرانی خود تأکید کرده‌اند که در این دولت قرار است "سیاست خارجی به اقتصاد یارانه بدهد"؛ این جمله آقای روحانی به‌زبان ساده به‌معنای آن است که دولت آقای روحانی از طریق اقدامات دیپلماتیک خود در عرصه بین‌الملل بنا دارد پول سر سفره‌های مردم بیاورد.

آقای روحانی و مسئولان کلیدی دولتش، دولت سابق را به پیگیری سیاست تهاجمی و تنش‌زا در عرصه بین‌الملل متهم و همین امر را موجب کاهش درآمد ایران عنوان می‌کردند. با این حال، علی‌رغم پیگیری یکی از منفعلانه‌ترین و غیرتهاجمی‌ترین سیاست‌ها در روابط بین‌الملل در دولت آقای روحانی، قیمت نفت، به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع کسب درآمد ایران، یکی از بی‌سابقه‌ترین سقوط‌های غیرطبیعی خود را تجربه می‌کند، اتفاقی که حتی دولت آقای روحانی نیز بارها تأکید کرده که به‌صورت هدفمند توسط برخی کشورهای عضو جامعه‌ بین‌الملل و برای ضربه زدن به ایران رخ داده است.

جناب آقای نوبخت، سخنگوی دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه در برنامه‌ گفت‌وگوی ویژه خبری ۲۸ دی ۹۳ تأکید کرد: "هر یک دلاری که از قیمت نفت کاسته می‌شود، ۱۰۰۰ میلیارد تومان از درآمدهای کشور کاهش می‌یابد." بدین ترتیب و با احتساب میزان افت قیمت نفت در دولت آقای روحانی و ضرب آن در تعداد روزها، مبلغ ۵۴ میلیارد دلار حاصل شده است.

اگر بخواهیم ۷۲ میلیارد دلار (۵۴+۱۸) را به اعداد روشنتری برای جامعه تبدیل کنیم، نتایج جالبی به دست خواهد آمد. ۷۲ میلیارد دلار با احتساب دلار ۳۷۰۰ تومانی (امروز)، رقمی معادل ۲۶۶هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است.

دولت ایران هرماه مبلغی حدود ۳۴۰۰ میلیارد تومان به‌عنوان یارانه به مردم ایران پرداخت می‌کند. اگر ۲۶۶هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به عدد مذکور تقسیم شود، این مبلغ به‌معنای ۶ سال و ۶ ماه یارانه کل ملت ایران خواهد بود.

مقایسه بزرگی این عدد با یکی از بزرگترین اختلاس‌های تاریخ ایران نیز نتیجه جالب‌تری پیش روی ما می‌گذارد؛ خسارت ۷۲ میلیارد دلاری به ملت ایران، معادل ۸۸برابر یک اختلاس سه‌هزار میلیاردی است.

بدین معنا که اگر گفته‌های آقای بذرپاش مبنی بر خسارت ۷۲ میلیاردی مدیریت آقای زنگنه بر وزارت نفت به ملت ایران را بپذیریم (ادعایی که بسیاری از کارشناسان نیز آن را تأیید کرده‌اند)، بدین معنا خواهد بود که خسارت مدیریت آقای مهندس زنگنه به اقتصاد کشور، تا این لحظه حداقل ۸۸ برابر اختلاس سه‌هزار میلیارد تومانی بوده است.

به یک معنای دیگر، اگر چنین خسارتی به اقتصاد کشور وارد نشده بود، دولت جمهوری اسلامی می‌توانست به هریک از ۷۸میلیون نفر ایرانی، ۳میلیون و چهارصد هزار تومان به‌صورت بلاعوض اعطا کند، بدین صورت یک خانواده ۴نفری می‌توانست نزدیک به ۱۳میلیون و ۶۰۰هزار تومان دریافت کنند، این در حالی است که در دولت آقای روحانی هنوز وام ازدواج زوج‌های جوان نیز متوقف است.

مقایسه میزان خسارت مدیریت آقای زنگنه بر وزارت نفت، با بدهی ۲.۸ میلیارد دلاری بابک زنجانی به وزارت نفت نیز معنای جالبی به خود می‌گیرد. خسارت ۷۲ میلیارد دلاری معادل ۲۵برابر بدهی بابک زنجانی به وزارت نفت است.

مقصود از این نوشته، دفاع از کوچکی فسادهایی مانند اختلاس سه‌هزار میلیاردی در مقایسه با خسارت مدیریت آقای زنگنه بر وزارت نفت نیست؛ بلکه تأکید بر آن است که فساد و خسارت به ملت به هر میزان و به هر شکل مذموم و ناپسند و نیازمند پیگیری است و تقسیم آن به "فساد خوب" و "فساد بد" توسط برخی گروه‌های سیاسی از طریق شکایت از یک مفسد و انتصاب خسارت‌زننده دیگر به مقامی همچون وزارت، نمی‌تواند مشکلی از کشور بگشاید.
منبع:تسنیم
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۸:۲۱:۳۶
قیمت نفت چه ربطی به زنگنه داره؟ درسته که ایران عضو اوپکه و سیاست های اتخاضی می تونه روی قیمت نفت اثر بگذاره. اما حضور زنگنه باعث کاهش قیمت نفت نیست. (3466003) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۸:۵۹:۰۰
ربطش به اینه که تعیین سطح تولید نفت اپک با اتفاق اراء صورت میگیره
تا زنگنه رای نده تولید افزایش پیدا نمی کنه. (3466099) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۸:۵۹:۴۵
آقای بذرپاش چرا ایشون را در افکار عمومی محاکمه می کنند. اگه ادله محکمه پسندی دارد محاکمه اش کنند (3466102) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۲۱:۳۸:۵۷
کی محاکمه اش کنه . (3466425) (alef-11)
 
سیاست
۱۳۹۴-۱۰-۲۴ ۰۱:۰۲:۰۰
من طرفدار هیچکدام نیستم اما اقای بذر پاش چرا موقع انتخابات اینگونه مسایل را عنوان میکنه (3466831) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۴ ۰۱:۱۶:۲۳
اقایون کارشناس من یک ادم بیسواد هستم
وقتی هر جنسی اعم از نفت یا هر چیز دیگر در بازار عرضه بر تقاضا حکمفرما باشد مسلم است قیمت ان مواد خودبخود پایین می آید در باره نفت بخاطر اینکه عربستان درامد اصلی ان از نفت است پس مجبور است حداکثر تولید نفت را روانه وارد بازار نماید دوم اینکه موقعی که نفت قیمت بالا داشت اکثر مصرف کنندگان بجای نفت انرژی های دیگر جایگزین کردن مانند انرژی خورشیدی وغیره در ضمن قیمت نفت به وزیر حالا یا آقای زنگنه یا کس دیگر ربط ندارد (3466846) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۹:۳۱:۱۰
یعنی سیاستها و دیپلماسی نفتی کشور ربطی به وزارت نفت ندارد؟ (3466184) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۹:۳۵:۱۰
ماشاا... قیمت نفت ربطی نداره؟ اشتباه ایران نبود که چند سال پیش سیستم سهمیه بندی اوپک را عوض کرد (در زمانی که ایران ریس بود) و باعث شد الان عریستان 10 میلیون بشکه در روز تولید کنه و ما نیم میلیون بشکه؟ حالا زنگنه نه آقای ایکس، آقای قلی، یا هر کس دیگری ...
مهم این است که فردی در دولت بوده و در نهایت باعث ضرر مردم شده. در اون زمان اگر فقط ایران هم مخالفت میکرد با اون تصمیم با توجه به اینکه تصمیمات اوپک نیاز به تایید همه اعضا دارد اون تصمیم اجرا نمیشد. حالا به خاطر اون اشتباه این در و اون در میزنیم بلکه سهمیه خودمون رو به یک میلیون بشکه برسونیم اونم با این قیمت ها مفت بفروشیم. (3466191) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۲۲:۴۸:۲۸
چقدر شما كم اطلاع هستيد اين تحريم هابود كه صادرات ايران را به كمتر از يك ميلون بشكه كاهش داد نه تغيير سياست در سيستم سهميه بندي در زمان رياست ايران!
موندم چطور ميتوني وقتي پيش پا افتاده ترين مسائل را نميداني اينطور حق به جانب اظهار نظر كني!
ضمنن سهميه ايران در اپك هيچگاه بطور رسمي كاهش نيافت و آقاي زنگه هميشه اپك را تهديد به پس گرفتن جايگاه ايران در اپك پس از پايان تحريمها به هر قيمتي ميكند. (3466571) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۲۲:۵۷:۴۷
همون نفتی رو که در زمان احمدی نژاد به قیمت بیش از 120 دلار می فروختیم حالا جناب زنگنه داره به قیمت 30 دلار می فروشه. نفت همان نفت است فقط مدیریتش عوض شده (3466605) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۴ ۰۱:۰۵:۴۰
سال 88 نفت شد 60 دلار! چرا محمود اون موقع کاری نتونست بکنه؟ (3466836) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۸:۳۲:۵۱
آقای بذر پاش اگر کارشناس امور نفتی اندچرا میزان خسارت وزارت دوستانشان در آن وزارتخانه از بابت عدم برداشت از ذخایر مشترک خلیج فارس را حساب نمیکنند
یا خسارات وارد شده به صنعت خودرو در زمان ریاست ایشان در سایپا ؟ ... (3466027) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۸:۴۱:۰۰
کاهش قیمت نفت چه ربطی به زنگنه داره؟؟؟ (3466053) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۹:۲۹:۳۷
ایشون کی کارشناس شد؟ (3466177) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۱۹:۳۶:۳۴
چه استدلال عجیب و غریبی؟! (3466195) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۲۰:۰۷:۲۰
....قبل از وزارتشون معلوم بود ولی اقدامی نکردید تا سه باره وزارت رو بگیرن (3466260) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۲۰:۱۳:۲۰
با سلام من از کارشناسان شرکت نفت هستم خیلی هم با سیاست و جناح بندی ارتباطی ندارم ولی در ارتباط با مسائل نفتی کافی هست نظرات مجموعه
شرکت نفت را اخذ نمایید واقعا مدیریت نفت رو به اضمحلال هست نه تنها شرایط بهتر نشده که روز به روز در حال نزول است تمام پروژه ها متوقف شده امروزه مدیریت حاکم بر مجموعه های نفتی فقط منافع خود را در نظر دارند حقیقتا کارشناسان بخصوص در سایتها و محافل علمی یه این مسائل ورود نمایند (3466272) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۲۰:۱۶:۰۲
....مگه میشه یک نفر را مسبب ارزانی در بازار جهانی دانست (3466278) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۴ ۱۷:۲۱:۱۶
برای این دوستان کار نشد نداره!! (3467867) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۲۰:۲۳:۵۳
با سلام؛
جناب آقای بذرپاش،
قیمت نفت چه ارتباطی با وزیر نفت ایران دارد؟ این یک توطئه جهانی علیه کشورهای نفتخیز جهان سوم است که در طی 10 سال گذشته نفت را به قیمت بالا فروخته و ذخائر ارزی/مالی خود را افزایش دادند، و در حال حاضر استکبار جهانی به دنبال خالی نمودن ذخائر این کشورها بوده و نیز با توجه به کاهش نرخ رشد اقتصادی دنیا به خصوص چین و ژاپن و نیز کاهش درآمد اقتصادهای نوظهور و همچنین افزایش تولید نفت خام و گاز طبیعی در امریکای شمالی شامل امریکا و کانادا و کاهش واردات منابع انرژی توسط کشورهای فوق الاشاره و نیز ناامنی های بوجود آمده در حوزه کشورهای نفتخیز باعث کاهش قیمت جهانی نفت گردیده است. شما که به گزارش کمیسیون انرژی و سایر منابع اطلاعاتی دیگر دسترسی دارید!!!
جای تاسف است که چقدر مسائل جناحی در ابراز نقطه نظرها تاثیر مخرب گذاشته است. ومن الله التوفیق (3466288) (alef-11)
 
امير
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۲۱:۳۱:۲۹
باتوجه به واقعيت كرسنت اصرار بر تصدي وزارت نفت به ايشان براي چيست؟
چطور با سابقه كرسنت از فيلتر مجلس عبور ميكنند؟
آن هم با منت و ميگويند بنده ٢٣سال وزير بوده و احتياجي به وزارت ندارم
ژنرال واقعي يعني همين! (3466409) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۲۱:۴۶:۰۷
راستی طلا هم ارزان شده این به چه کسی ارتباط دارد (3466440) (alef-11)
 
فریدون اسعدی
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۲۲:۰۱:۴۴
بنام خدا
سلام بر همه خوانندگان
در مورد این اعداد و ارقام و این که آیا زنگنه مقصر است یا خیر جا دارد که بررسی و مطالعه شود. ولی باید کمی برگردیم به عقب و در مورد عملکرد دولتها و دولت نهم و دهم در خصوص سرمایه گذاری در میادین نفت و گاز و بخصوص میادین مشترک و علی الخصوص میدان مستقل گازی پارس جنوبی مقایسه ای داشته باشیم و منصفانه بگویم که چند فاز پارس جنوبی در دولت اصلاحات و جناب آقای خاتمی و چند فاز آن در زمان دولت نهم و دهم و با چند برابر هزینه فازهایی که در دولت آقای خاتمی به بهره برداری رسیدند به نتیجه منتهی شده است؟ در تاخیرهایی که در بهره برداری فازهای پارس جنوبی در دولت نهم و دهم اتفاق افتاده است کشور به لحاظ مادی چه میزان خسارت متحمل و از جیب مردم رفته است؟ این جملات بخشی از صحبتهای دکتر غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی است:
"" آیا فکر می کنید پولی که ما به جیب آل‌سعود می‌ریزیم، همین چند ده‌ میلیاردریالی است که حجاج ایرانی پرداخت می کنند، است؟ آیا می‌دانید که در چند سال گذشته با نفت ١٠٠دلاری به دلیل کاهش سهم ایران در بازار نفت، سالانه نزدیک به ۶٠ میلیارد دلار، یعنی حدود ٣ برابر بودجه ارزی امسال به جیب آل‌سعود ریخته ایم؟ آیا می دانید بدون این که بخواهیم به اجناس بنجل و تکنولوژی‌های ضعیف که ایران را جولانگاه خود کرده‌اند، سالانه فقط ۶ میلیارد دلار پول توجیبی دلالان داخلی و خارجی را تامین کرده‌ایم؟ آیا می‌دانید به استناد مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، عدم‌النفع رفع تحریمها ٧٠٠ میلیارد دلار خواهد بود؟ آیا می دانید منافع ناشی از راه‌ اندازی هر فاز پارس جنوبی سالانه حداقل ٣ میلیارد دلار است که با راه اندازی نشدن ١٠ فاز پارس جنوبی سالانه حداقل ٣٠ میلیارد دلار از منافع ملی ایران چشم پوشی کرده‌ایم؟"
آیا تاکنون انصاف بخرج دادیم که برای یک بار هم شده است محاسبه کنیم توقف سوآپ نفت خام چه خسارتی برای کشور، منافع ملی، موقعیت سیاسی منطقه ای و بین المللی کشور بدنبال داشته است؟ سوالات از این دست در خصوص خسارتهای تحمیل شده به کشور بیشتر از اینها در ذهن مردم این سرزمین پاک و دلسوخته است.
با این نقشه هایی که کشورهای منطقه برای ما و جایگاه منطقه ای ایران کشیده اند و در شرایط که کشور دو انتخابات بسیار مهم را پیشرو دارد جای طرح چنین بحثهایی نیست و یک بار دیگر یادآوری می کنم که مقام معظم رهبری امسال را بدلیل حساس بودن شرایط کشور، سال همدلی و همزبانی دولت و ملت نامگذاری کرده اند.
مردم از این دعواهای سیاسی خسته شدند فکری به حال ایران عزیز و مردم فهیم باشیم و اجازه دهیم مردم قضاوت کنند. (3466464) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۲۲:۰۲:۳۸
عزیزان دنیا داره رو انرژی هوی نو سرمایه گزاری میکنه اونوقت شما هنوز درگیر نفتین!!!!!! چند سال دیگه کسی از نفت استفاده نمیکنه ... یادم میاد واسه خرید نفت صف وایمیسادیم همین 20 سال پیش...با نیسان واسمون گازوییل میاوردن چون سیستم گرمایش خانه ها با گازوییل کار میکرد همین 15 سال پیش....نفتو میخواین چیکار..... میخواین بمالین سرتون؟؟؟؟؟ (3466465) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۲۲:۵۵:۳۰
حالا در آن 8 سال که 800 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم چه شد که انتظار دارید اکنون آن بشود (3466598) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۴ ۰۱:۰۳:۲۹
هیچی 150 میلیارد دلارش یکجا به عنوان عواید لغو تحریم رفت به حساب دولت تدبیر و امید (3466834) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۴ ۱۳:۲۸:۲۱
الباقی؟! بقیه شو چه کار کردی؟ (3467545) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۲۳:۲۲:۵۱
چپ یا راست در نهایت بیچاره مردمند (3466684) (alef-11)
 
محمدام
۱۳۹۴-۱۰-۲۳ ۲۳:۳۲:۵۳
دارو ندار ما با مدیزیت زنگنه و دشمنی با پالایشیهایه بدبخت شده بورس دود شد از محل کاهش نفت همه پالایشگاههایه دنیا سهامشان رشده عجیبی کرد و ما را با سلیقه زنگنه بدبخت کردند چه باید کرد ؟؟؟؟؟ فقط درد و اه (3466700) (alef-11)
 
مهندس علی صمدزاده
۱۳۹۴-۱۰-۲۴ ۰۰:۰۱:۲۸
از روشنگری جناب بذر پاش تشکر میشود....سوآل: اگر آقای زنگنه توانسته است نفت 110 دلاری را به 30 دلار
برساند (موضوعی که بقول آقای بذرپاش تمام کارشناسان هم در مورد آن توافق دارند) چرا دولت روسیه که سه برابر بیشتر از ما نفت صادر میکند و قاعدتا سه برابر ما هم ضرر کرده و روابط کاملا دوستانه ای با دولت ایران دارد عکس العملی در مقابل
این اقدام آقای زنگنه که بیرحمانه و به تنهائی توانسته قیمت نفت را بشدت کاهش دهدانجام نمیدهد؟؟؟ آقای پوتین میتوانست در سفر چند روز پیش خود به تهران از مقامات ایران تقاضاکند که به آقای زنگنه تذکر دهند مرحمت فرموده به سقوط قیمت نفت پایان دهد و در آستانه تقدیم لایحه بودجه اجازه دهد نفت به همان 110 دلار قبلی بر گردد. در چنین حالتی ملت ایران هم ضرر نمیکرد و طبق محاسبه جناب بذر پاش به هر خانواده هشت نفری حدود 26 میلیون تومان میرسید که برای خرید اقلام کوچکی مانند یک تلویزیون و یک یخچال و یک اجاق گاز و یک تلفن موبایل و یک تخته فرش ماشینی کفایت میکند. و من الله توفیق. (3466750) (alef-11)
 
شهرام
۱۳۹۴-۱۰-۲۴ ۰۳:۵۴:۵۵
همه سیاسیون ایرانی (( بدون هیچ استثنائی )) هزاران چشم برای دیدن خطاهای جناح رقیب دارند اما حتی یک چشم برای دیدن خطاهای جناح خودی ندارند و همین سیاست هم باعث شده تا هر روز بیشتر از روز قبل کشور در باتلاق مشکلات بیشتر فرو رود . (3466915) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۴ ۰۸:۱۳:۰۰
خسارات مربوط به تغییر سبد ارزی از دلار به یورو که در دولت قبل انجام شد را محاسبه کرده اید؟ (3467015) (alef-11)
 
قرتاسي
۱۳۹۴-۱۰-۲۴ ۰۸:۴۸:۲۵
بايد ايشون از كارشون دفاع كند.يكطرفه نمي شه قضاوت كرد. (3467079) (alef-11)
 
asd
۱۳۹۴-۱۰-۲۴ ۱۰:۰۳:۵۷
اگر زنگنه برای وزرات نفت مشکل داشت چرا و چطو تو مجلس رای اعتماد بالایی آورد؟؟
چرا این عزیزان بذر پاش و ... امثالهم فکر میکنند که با یک سری عوام طرفند ملت خوب و بد را خوب از هم تشخیص میدهند
لطفا منافع ملی را هیچ وقت به خاطر منافع حزبی و شخصی از بین نبرید (3467196) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۴ ۱۵:۵۷:۲۵
سلام
بیشتر این ضررها به چشم مردم تمام میشه آقازاده برایشان فرق نمکنه و.... (3467763) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.