نظر منتشر شده
۲۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 250683
دلایل کمبود پرستار در کشور
تاریخ انتشار : جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۴۵
عضو شورای عالی نظام پرستاری با انتقاد به عقبگرد وزارت بهداشت در حوزه پرستاری کشور، تاکید کرد: علت کمبود پرستار در کشور، نگاه پزشک سالارانه حاکم بر وزارت بهداشت است.

به گزارش ایسنا، محمد شریفی مقدم عضو شورای عالی نظام پرستاری، اظهارداشت: با توجه به توسعه علم پزشکی و ظهور بیماریهای نوپدید و همچنین ورود تکنولوژیهای جدید پزشکی به همراه ارتقای دانش سلامت مردم، باعث شده تا پرستاری در دنیا نیز به سمت تخصصی و فوق تخصصی پیش برود.

وی، علت تخصصی شدن پرستاری را، ارائه خدمات کیفی تر به مردم و بیماران عنوان کرد و گفت: متاسفانه بر عکس دنیا، در کشور ما، شاهد یک عقبگرد ۳۳ ساله در حوزه پرستاری هستیم و این موضوع نشات گرفته از نگاه پزشک سالارانه حاکم بر وزارت بهداشت است.

دبیرکل خانه پرستار به ماجرای احیای کاردانی پرستاری و تربیت پرستار یک ساله اشاره کرد و ادامه داد: معاون آموزشی وزارت بهداشت به کمبود ۸۰ هزار پرستار اشاره کرده و گفته است که برای تامین پرستار مورد نیاز مراکز درمانی کشور، می خواهیم کاردانی پرستاری و پرستاری یک ساله را احیا کنیم. در حالی که موضوع کاردانی پرستاری مربوط به سال ۱۳۶۱ بود که آن زمان تنها ۲۵ دانشکده پرستاری در کشور داشتیم.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر ۱۸۰ دانشکده پرستاری در کشور وجود دارد، تاکید کرد: مسئولان وزارت بهداشت فکر می کنند که علت کمبود پرستار، کمی است. در حالیکه مشکل کمبود پرستار، نشات گرفته از سیاست های نادرست و اشتباه وزارت بهداشت است و تفکرات پزشک سالارانه ای که در نگه داشت و جذب پرستار مشکل دارد.

عضو شورای عالی نظام پرستاری اظهارداشت: وضعیت پرستاری به قدری آشفته و به هم ریخته است که پرستار با ۱۴ سال سابقه کار، ترک شغل می کند و دیگر نمی خواهد کار پرستاری انجام دهد.

شریفی مقدم با اعلام اینکه در سال بیش از ۱۰۰۰ پرستار ایرانی به کشورهای ترکیه، حاشیه خلیج فارس، کانادا و... مهاجرت می کنند، افزود: چون جذابیت های پرستاری در آن سوی آبها بیشتر است، شاهد ترک وطن هستیم.

دبیرکل خانه پرستارهمچنین به تغییر شغل پرستاری و ترک پرستاری و خانه نشینی اشاره کرد و گفت: آن تعداد هم که کار پرستاری می کنند، انگیزه کافی برای ادامه کار ندارند.

وی با بیان این مطب که کمبود پرستار ناشی از نبود افزایش جذابیت های پرستاری است، ادامه داد: پرستاری در دنیا رتبه سوم مشاغل درآمدزا را دارد. در حالیکه ما تازه به فکر احیای کاردانی پرستاری و همچنین پرستار یک ساله و ۶ ماهه هستیم.

شریفی مقدم، سیاست های نادرست در حوزه پرستاری را موجب تضعیف پرستاری دانست و افزود: دود این قبیل تصمیمات به چشم مردم می رود.

وی تاکید کرد: وزارت بهداشت می خواهد با جذب پرستاران کم سواد، از موقعیت پاسخگویی به مطالبات آنها فرار کند.

شریفی مقدم با اشاره به سکوت مسئولان نظام پرستاری در مقابل این قبیل تصمیمات وزارت بهداشت، گفت: جامعه پرستاری هرگز اجازه نخواهد داد که چنین برخوردهایی با آنها صورت بگیرد.
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۲:۱۴:۵۸
در وزارت خانه ای که پزشک سالاری حاکم باشد سرنوشت مریض معلوم است چرا پرستار می تواند برود و متخصصین جرات ندارند بروند خارج و مطب داشته باشند چون اولا امتحان می گیرند و اغلب وضعشانمعلوم است که توانایی ندارند و ثانیا در امد باد اورده ای که در این کشور با افزایش مرتب تعرفه ها نصیبشان میشود در کجای دنیا چنین وضعی وجود دارد در تمام دنیا دولت ها به سلامت مردم توجه دارند در کشور ما توجه ویزه به افزایش تعرفه و در امد متخصصان وجود دارد مردم هم می بینند چه خبر هست وزیر میلیارد با توسل به طرح سلامت هر انچه در توان دارد با افزایش تعرفه به فشار بر مردم می افزاید (2514999) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۲:۲۶:۰۵
كي گفته پرستاري در دنيا رتبه سوم مشاغل درامدزا رو داره؟اين امار رو از كجا ميارن؟!!!!!!! (2515004) (alef-13)
 
پرستار
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۲:۵۹:۱۴
کاملا با ایشان موافقم چون بخاطر تبعیض وحشتناک در نظام پرداخت در وزارت بهداشت یا بهتر است بگوییم وزارت پزشکان اغلب حاضر به کار کردن با این شرایط نیستند والا پرستار بیکار زیاد داریم ولی اقایون خود را به خواب صورت مسئله را عوض میکنند وبرای همه اقشار درمانی جهت رسیدن به اهداف خود تصمیم میگیرند .ومتاسفانه مسولان نظام پرستاری نمیدانم چرا ساکتند (2515014) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۸:۵۱:۱۸
وزارت "پزشکان متخصص". نه "وزارت پزشکان" (2515211) (alef-13)
 
وزارت پزشکان
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۳:۴۹:۴۷
به عنوان یه پرستار،حرفشونو تصدیق میکنم....نگاه پزشک سالارانه یعنی در طرح تحول سلامت ، فقط پزشک را دیدن ! یعنی بار کاری چند برابر برای پرسنل و درعوض درامد بیشتر برای پزشک.... (2515043) (alef-13)
 
العبد
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۴:۲۳:۰۲
با سلام و احترام.بنده بعنوان مدرس دانشکده برستاری با نظر آقای شریفی مقدم کاملا موافقم.ایشان تنها نفری هستن که هم اشراف و هم جسارت بیان مشکلات را دارند.وزارت بهداشت مملو از یک عده پزشک متکبر و از خود راضی هست.و برای اینکه کسی متوجه بیعدالتی و تبعیض آنها نشود و حرفی برای گفتن نداشته باشد ترجیح می دهند پرستاری را تضعیف نمایند.والا ما در پرستاری مشکل کمبود نیروی فارغ التحصیل نداریم. (2515059) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۴:۴۶:۰۴
هرچی هست برا پزشکاست در صورتی که زحماتتش رو دوش پرستارا (2515071) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۸:۵۱:۴۶
برای "پزشکان متخصص" (2515213) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۴:۵۴:۴۶
باسلام
صحبت هايي كه شده كاملا درسته من خودم در اين سيستم 7سال كار كردم نه از نظر مالي مزيتي داره و نه از نظر شغلي و... تصميم به باز خريد گرفتم و الان هم شغل آزاد دارم و خيلي هم نسبت به شغل قبلي راضي هستم. مثل من هم زياد بودند و هستند فقط عده اي از سرناجاري مجبور هستند اين سيستم را تحمل كنند. متاسفانه هيچ تلاشي هم براي بهبود اين وضعيت نميشه فقط همه هم وغم مسئولان وزارت بهداشت شده رسيدگي به تامين نيازهاي مشروع و البته نامشروع پزشكان (2515077) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۵:۰۳:۰۵
نادیده گرفتن جایگاه حساس و بسیار مؤثر پرستار در چرخۀ هستی آفرین و نجاتبخش درمانی-بیمارستانی و طبعا بی توجهی ها نسبت به تعیین پرداخت دستمزد های مناسب و شایسته به کارکنان این بخش پر مسئولیت ، پرمشغله ، بسیار دشوار و ..... ، باعث شده که اصولا پرستاران یا به رها کردن کار طاقت فرسای خود بیاندیشند و این راهکار را برگزینند و یا با تلاشی جدید و چند سال دانش اندوزی بیشتر ، به جهش و ارتقای سطح شغلی خود به ردۀ پزشگانی با تجربه بپردازند ؛
نتیجه : تهی شدن چرخۀ درمانی کشور ، از این حلقۀ بسیار مهم و ضروری؛ (2515080) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۵:۵۶:۱۲
چرا دولت پرستاران را راضی نمی کند ؟ (2515115) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۶:۱۷:۱۸
پرستار ها ی که الان استخدام هستن در شبانه روز نیم ساعت کار مفید ندارن قبول ندارید از اونهای که مریض بودن وبستری سئوال کنید (2515129) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۲۱:۳۴:۵۲
سلام دوست عزیز
نمیدونم با غرض مطلب فوق را فرمودید یا واقعا خبر ندارید
اول اینکه شما هیچوقت پرستاری رانمی بینید که به مدت طولانی بیکار باشه
ثانیا احتنالا منظورتون اینه که به بیمارتون دیر سر میزنند/علت اون کمبود پرستاره که مجبوره همزمان کار چند پرسنل از جمله منشی !اطلاعات! نگهبان ! هود پزشک ! و... رابدهد پس وقتی برای کارتخصصی خودش پیدا نمیکند
سوم اگه هرکسی بتونه زن وبچه اش را در تعطیلات .شب .عید. تاسوعا وعاشورا و...
توی خونه تنها بذاره و به سر کار بره میتونه ادعای مشابه کنه ودلیل دیگه که بحث تخصصی تری را میطلبه (2515330) (alef-13)
 
یک پزشک عمومی از اصفهان
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۸:۴۹:۳۱
نگویید " پزشک سالارانه". بگویید " پزشک متخصص سالارانه" (2515207) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۲۱:۰۵:۲۷
والا ما که ندیدیم پرستارا دردی از بیمارا دوا کنن به اضافه ی اینکه با اینهمه پرستاری که دانشگاه آزاد هر سال فارغالتحصیل میکنه، نباید گفت کمبود پرستار داریم، بگین کمبود پرستار مجرب داریم (2515313) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۲۱:۴۰:۳۸
برای تایید و تصحیح یک مسیله که نباید به کل مسیله دیگه رو تکذیب کرد،کار پزشک و پرستار کاملا مجزا ست و این یک قیاس مع الفارغه و چیز دیگه اینه که چونکه حقوق پزشکا افزایش پیدا کرده که نباید ارزش کار اونا رو زیر سوال برد....ولی قبول دارم که برای جذب پرستارها و ماماها مشکلات زیادی مثله قانون 89 روزه و .....است (2515335) (alef-13)
 
نامی
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۲۲:۵۴:۴۶
من بعد از 12سال کار از این همه فشار و تبعیض خسته شدم و علاقه ای که به شغلم داشتم رو از دست دادم. (2515380) (alef-9)
 
پرستار
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۲۳:۰۳:۵۴
سلام واقعا وحشتناکه تربیت کمک پرستار کة ضررش به چشم مردم خواهد رفت دنیا به سمت تربیت پرستار تخصص اما ما کجا (2515386) (alef-13)
 
متخصص
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۲۳:۳۷:۲۷
با سلام
اشکال اصلی عدم استخدام پرستار در ردیفهای خالی و ایجاد نکردن ردیف شغلی جدید در بیمارستانهای شلوغتر از قبل است که به مجلس بر میگردد نه به پزشکان متخصص. (2515411) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۲۳:۵۳:۱۸
مگر دانشگاه علوم پزشکی فقط رشته های پرستاری و پزشکی داره که مانور وزارت بر روی اینهاستواقا جان الویت باید برروی پیشگیری باشد.بهداشت محیط.حرفه ای .عمومی .تغذیه .این هاست که جامعه رو سالم میکنه نه بیمارستان و امپول و بدبختی مردم از بار مالی بیماری ها (2515422) (alef-13)