نظر منتشر شده
۲۱۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 168685
 
مردم از این چهار نفر توضیح بخواهند
سعید اشیری، 28 مهر 91
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۰۶:۳۵
تاریخ، اگر به قلم صدق و راستی نوشته شود، معلم بشریت است و درس‌آموز او. در عرصه‌ی حیات اقتصادی جامعه، از پیروزی انقلاب اسلامی به بعد، نحوه‌ی تدبیر و مواجهه‌ی سه گروهِ «مدیران، مجریان و سیاست‌گذاران»، «کارشناسان و خبرگان اقتصاد» و «مردم» بسیار جالب توجه است و مایه‌ی عبرت است برای اکنون و آینده‌ی ما.

وقتی تاریخ «هدفمندی یارانه‌ها» را مرور می‌کنیم، به یک «اتفاق» برمی‌خوریم که شاید هم‌چنان‌که در ماه‌های اخیر، کمتر مورد توجه بوده است، شایسته‌ی توجه بیشتری باشد.

اما ای کاش، خوانندگان ارجمند، این نوشته را از «عینک سیاست‌زده‌ی مرسوم در فضای عمومی نقد و انتقاد» ننگرند! که صد البته خواهش خطیر و دشواری است. اما، سیاست‌زدگی و تأویل نگاه‌های کارشناسی به اقتضائات جناحی و گروهی، آفتی است که همیشه فضا را «غبارآلود» می‌کند و در صحنه‌ی غبارآلود، نمی‌توان قضاوت و درنگ درستی داشت.

در «دوم بهمن‌ماه ۸۷»، جمشيد پژويان، محمد نهاونديان و مسعود نيلي و علي آقامحمدي با حضور در «کمیسیون ویژه‌ی مجلس هشتم برای لایحه‌ی هدفمندی یارانه‌ها»، ديدگاه هاي خودرا درباره حذف، هدفمندي و نقدي كردن يارانه ها ارائه و نمايندگان مجلس را تشويق كردند تا به لايحه هدفمندي يارانه ها راي مثبت دهند.

كساني كه در زمستان۸۷ نمايندگان مجلس را به تصويب لايحه هدفمندي يارانه ها تشويق مي كردند، امروز مي توانند از نتيجه كار دفاع كنند؟ اين كارشناسان خبر نداشتند كه احمدي نژاد قرار است اين لايحه را اجرا كند؟معمول این است که وقتی در اجرای یک برنامه (یا قانون)، اهداف محقق نمی‌شوند و عوارض و نابسامانی‌ها، به شدت جامعه را دچار عوارض مختلف و عدیده می‌کنند، بلافاصله، کارشناسانی که در تصویب و ایجاد فضای تبلیغاتی و عقلانیتِ جمعی آن برنامه (یا قانون) سهم داشته‌اند، با «فرار رو به جلو»، لب به گلایه و شکوه و نقد کارشناسانه می‌گشایند که: «آنچه ما گفتیم را اگر به درستی اجرا می‌کردند، الان این وضع نبود...».

این «واقعیت دردناکی» است که جامعه‌ی علمی و کارشناسی ما بدان دچار است؛ بدین معنا که در زمان صعوبت‌ها و بروز عوارض قابل پیش‌بینی برنامه‌های این‌چنینی، «مصدر مشکلات» را «نه محتوای برنامه و قانون» که «نحوه‌ی اجرای» آن می‌دانند و همین رویه‌ی تثبیت شده، از مهمترین عواملی بوده است که تاکنون به «منتقدان رویه‌های شوک درمانی اقتصاد ایران» این مجال را نداده است که حرف‌شان با طمأنینه‌ی شایسته‌تری شنیده شود.

آیا هم‌چنان‌که یک پزشک، در قبال نسخه‌های خود متعهد و مسئول است، نباید اساتید و کارشناسانِ دیگر علوم، خصوصاً علومی نظیر اقتصاد که با هویّت جمعی یک کشور و تار و پود زندگی همه‌ی مردم، مرتبط و مؤثر است، چنین روحیه‌ی مسئولیت‌پذیری و صدق‌پیشگی را داشته باشند؟

آیا گفتن این‌که «ما اشتباه کردیم!»، این‌قدر سخت و جانکاه است؟ آیا با این همه تاوان و عوارض ریز و درشت اقتصادی، سیاسی، امنیتی، اجتماعی و ... برای ملّتی که سه دهه است زیر ناجوانمردانه‌ترین تهدیدهای خارجی، «مقاومت» کرده است، «نسخه‌های خارج از روح اقتصاد مقاومتی» ارائه نمودن، هیچ مسئولیتی را برای «مدافعانِ سینه‌چاکِ آن» به بار نخواهد آورد؟

پاسخ تاریخ را چه خواهیم داد؟ آیا «تناقض‌های درونی» نقشه‌ی راه و گزارش‌های کارشناسی و دیدگاه‌های حامی نقدی کردن یارانه‌ها، «امر مغلق و فرابشری و غیر قابل پیش‌بینی‌ای» بود که توسط این قبیل گروه‌های کارشناسی امکانِ فهم و تبیین آن فراهم نشده بود؟

مگر «رویه‌های شوک درمانیِ قیمتی»، در اوایل دهه‌ی هفتاد، امتحان خود را پس نداده بودند؛ چگونه است که همان کارشناسان، با همان منطق و چارچوب مفهومی و همان ادله‌ی آزمون شده و به خطا رفته، دوباره فرصت حضور در مهمترین جلسات سیاست‌گذاری کشور را می‌یابند؟

مردم این دیار، چه هزینه‌های گزاف دیگری را باید بپردازند که اثبات کنند رویه‌ی سیاست‌های اقتصاد شوک درمانی و به کارگیری مکانیسم افزایش جهشی قیمت‌ها در بافت‌های اقتصادهای در حال توسعه، خصوصاً اقتصاد‌هایی که وابستگی بالایی به درآمدهای رانتی – نفتی دارند؛ در اكثريت قريب به اتفاق موارد به شكست می‌انجامد؟

آیا امکان مطالعه‌ی سابقه‌ی اجرای برنامه تعديل ساختاري در آمريكاي لاتين، آفريقا و آسيا و «جمهوری اسلامی ایران» به عنوان شاهد بزرگ تاریخی این قبیل نسخه‌پردازان اقتصادی، قابل توجه نیست؟

آیا تناقض‌هایی نظیر «ضعف بنيادي آمار و اطلاعات برای اجرای نقدی کردن یارانه‌ها»، «ناکارآ بودن سیاست‌های هم‌زمانِ نرخ ارز و بهره‌ی بانکی»، «تورم وحشتناک و بنیان‌افکن ناشی از شوک درمانی قیمتی»، «جهش تقاضا و نتیجتاً روی‌آوری دولت به جهش واردات» و موارد بسیار دیگری که قابل ذکر خواهند بود، امکان بررسی کارشناسی را در آن دوران نداشتند؟

کارشناسان ِ مدافع پرداخت نقدی یارانه‌ها، مدام ادعا مي‌کردند که با اجرای این قانون، «ارتقاي كارآيي و بهره‌وري» به عنوان یکی از «اهداف مهم» این قانون، محقق خواهد شد. مؤلفه‌هاي ارتقاي كارايي و بهره‌وري در تمام دنيا شناخته شده است و اگر مي‌خواهيم بهره‌وري را درون اقتصادي ملي ارتقا بدهيم بايد «سطح دانش»، «سطح مهارت» و «سطح هزينه‌هاي تحقيق و توسعه» را ارتقا ببخشيم.

آیا این تناقض که چگونه از طريق وارد كردن شوك به قيمت‌هاي حامل‌هاي انرژي قرار است اين سه اتفاق بيفتد، مورد توجه بزرگواران مدافع آن قرار گرفته بود؟

دقت بفرمایید: زماني‌كه اكثريت كاركنان شاغل در فعاليت‌هاي وابسته به حامل‌هاي انرژي جزو گروه‌هاي متوسط و پايين جامعه هستند وقتي دولت شوك‌هاي اقتصادي و تورم ركودي را به آنها تحميل مي‌كند، اينها همان انگيزه‌هاي بهره‌وري در سطوح قبلي خودشان را هم از دست مي‌دهند؛ بنابراين هرگز از سوی کارشناسان مدافع طرح، توضيحي داده نشده كه چگونه اين كار انجام خواهد شد؟

بحث بر سر اين است كه با كمال تاسف قاعده‌گذاري در اين زمينه؛ يعني آن چيزي كه عملا در دستور كار قرار گرفت؛ به گونه‌اي بود كه اتفاقا تشويق‌كننده عدم كارآيي و عدم بهره‌برداري بود؛ گويي برخي نه به صورت عميق بلكه سطحي چيز‌هايي شنيده بودند كه با اصلاح قيمت‌ها علايم قيمتي سيستم را به سمت كارآيي و بهره‌وري هدايت مي‌كنيم، اما به اين نكته توجه نكرده بودند كه تحت چه شرايطي و در كدام الگوي نظري چنين روابط تابعي وعده داده مي‌شود؟

اين وعده مربوط مي‌شود به «اقتصاد‌هاي رقابتي» كه در آنجا «قيمت» براي توليد‌كننده، «برون‌زا» است و برون‌زا بودن قيمت موجب مي‌شود كه اين‌ها احساس كنند در غياب بهره‌وري و ارتقاي آن از گردونه رقابت خارج مي‌شوند. درحالي كه در مورد توليد حامل‌هاي انرژي با فضاي تمام عيار «انحصاري» روبه‌رو هستيم و توليد‌كننده انحصارگر اصلا نگراني ندارد كه كسي ديگر بيايد و جاي او را بگيرد و از اين ناحيه انگيزه‌اي براي ارتقاي كارآيي ندارد.

بي‌ثباتي تحميل شده به فضاي كلان اقتصاد از ناحيه شوك‌درماني هم به گونه‌اي است كه به هيچ‌وجه انگيزه‌اي براي بخش خصوصي براي ورود به چنين فعاليت‌هايي را ايجاد نمي‌كند – و نکرده است - و از همه مهم‌تر اينكه «تير خلاص» را به انگيزه‌هاي بهره‌وري و كارايي در اين بنگاه‌ها مي‌زند. زيرا در متن قانون هدفمندسازي يارانه‌ها براي بخش اعظم حامل‌هاي انرژي مصوب شد كه مبناي قيمت‌گذاري جديد، قيمت تمام شده همان بنگاه‌هاي ناكارآمد است.

وقتي كه اين بنگاه‌ها به شدت ناكارآمد هستند، مبنا قرار دادن قيمت تمام شده به معناي تشويق به ادامه و افزايش ناكارآمدي خواهد بود. از سویی دیگر، وقتي كه دولت به ناكارآمد‌ترين بنگاه‌ها كه در حال حاضر متولي توليد و توزيع حامل‌هاي انرژي در كشور هستند، مي‌گويد قيمت تمام شده اعلام كند و بهاي آن را از مردم مي‌گيرد، در واقع اين پيامي است كه از اين طریق به توليد‌كننده ناكارآمد داده مي‌شود به اين مضمون كه بدون دغدغه به كار خود ادامه بدهيد و حتي ناكارآيي‌ها و عدم بهره‌وري خودتان را تشديد كنيد و نگران نباشيد كه هزينه اين ناكارآمدي‌ها و عدم بهره‌وري را از مردم خواهيم گرفت. بنابراين اين هم باز يك تناقض بزرگ است كه درون اين سياست وجود دارد.

این شرح کوتاهی بود از یکی از تناقض‌های «رویه‌های شوک درمانی قیمتی» که می‌توانست مطمح نظر اساتید و اقتصاددانان مدافع پرداخت نقدی یارانه‌ها قرار بگیرد – که چنین نشد – و شد آن‌چه شد!

اما کلام آخر این نوشته، شما فکر می‌کنید در ایرانِ‌ عزیزِ ما، چند پزشکِ متخصص باشند که به نسخه‌هایی که می‌دهند، «تعهد حرفه‌ای و اخلاقی» نداشته باشند؟ فکر می‌کنید، در میان اقتصاددانان ما هم چنین ضابطه‌ی حرفه‌ای و اخلاقی‌ای هم وجود داشته باشد؟ - تاریخ درباره‌ی ما چه قضاوت خواهد کرد؟
 
Canada
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۷:۵۷:۵۶
به نظر من همه كساني كه مقابل احمدي نژاد و تندروي هايش سكوت كردند بايد به افكار عمومي و وجدان خودشان پاسخ دهند. اين آقاي با اقتصاد ايران كاري كرده كه (...) نكرده بود (991681) (alef-2)
 
MAHDI
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۷:۲۵:۲۶
فکر میکنی یک تیم بی کفایت طرحی جامع و کامل ارائه میدهند.
به امید روزی که از روی نخوت و غرور به منتقدین انگ بی سوادی نزنیم. (992123) (alef-2)
 
قلی
Turkey
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۰:۱۰:۴۶
حرفتان درست است! این طرح به هیچ عنوان جامع و کامل نبود! در این طرح باید به صنایع هم اعم از تولیدی خدماتی و کشاورزی یارانه تعلق گیرد ولی نگرفت! دولت صنایعی را که به خاطر ماجراجویی های دهه های پیش و تحریم های اولیه از لحاظ ماشین آلات و امکانات بسار عقب مانده بود را به تنهایی به جنگ صنایع پیشرفته ی غرب و صنایع پیشرفته و ارزان چینی فرستاد و نتیجه اش امروز این فاجعه است! من خودم به یاد دارم روزهایی را که صنایع نساجی ایران در برابر صنایع نساجی چین سقوط کردند و پرونده ی چند صد ساله ی نساجی در ایران بسته شد! آن هم به دلیل اینکه رییس جمهور به ناگاه حقوق کارگران را دوبرابر کرد! همچنین هم زمانی تحریم ها و کاهش شدید درامدهای ارزی با این تحول عظیم اقتصادی خود فاجعه بار بود! از دید علمی اقتصاد ایران باید از اعتیاد به یارانه ها رهایی می یافت ولی این طرح به بدترین شکل ممکن اجرا شد! به نظر من مسیولیت فاجعه ی اقتصادی امروز که ما هنوز مانده به عمقش پی ببریم با تیم اقتصادی دولت و دستگاه سیاست خارجه و صد البته اصولگرایان است! اصولگرایان باید در مقابل این چشم بستن بر قوانین بدیهی اقتصاد و توانایی بسیار پایین علمی و عملی خود پاسخگو باشند! نباید تحول اقتصادی را با برنامه ی هسته ای همزمان می کردند! این هیچ مفهومی به جز ناهماهنگی در سیستم پیر و فرسوده ی اصولگرایان و ناتوانی آنها در اداره ی کشور ندارد! (992255) (alef-4)
 
نظري
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۰:۵۹:۰۰
سلام
آقا ول كنيد هرچه شده كه شده
حالا بياييد حقوق كارمندان خصوصا فرهنگيان بدبخت را اضافه كنيد كه دارند له مي شوند . (992470) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۹:۱۳:۰۳
بابا فرهنگيان كه تو اين دولت وضعشون خوبه ما چي بگيم كه اسممون بد در رفته ( مثلا تو شركت نفت كار مب كنيم) ساعات طولانيٍ شرايط سخت و حقوق ناچيز ( خودتون مي تونيد مقايسه كنيد كه با مدرك فوق ليسانس از دانشگاه شريف حدود 700 هزار تومان حقوق دارم كه خوب كسورات هم داره)!!!!! (992625) (alef-4)
 
فری
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۹:۱۸:۴۰
اصلن فکر میکنی توی ایرام مرسوم هست که بهمردم و افکار عمومی جواب پس بدهند !!!؟؟
مقصر خود مردم هستند و بس
همه فقط نظاره گریم (992643) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۸:۳۵:۳۳
اتفاقا این چهار نفر هیچ کاره هستند. سعی نکنید سپر بلا بسازید.

مردم مقصران اصلی را می شناسند. (992169) (alef-2)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۳:۰۵:۵۶
مردم "مقصر" اصلی رو می شناستد ولی اگه بنویسن سانسور میشه نظرشون،
الف جون عزیزت اینو پخش کن (992387) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۸:۳۸:۲۶
شاید در این جراحی بزرگ اقتصادی به قول آقایان جراح قیچی را در دل اقتصاد بیمار جا گذاشته است که از این جراح هیچی بعید نیست (992173) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۲:۰۰:۳۸
با سلام
بار ها گفتم اقتصاد بیمار نیست این یک بهانه برا بعضی هاست که تمرین جراحی کنن.با ناشی گری سالم رو زیر عمل بردن نتیجش برای آزمون همینه!! (992342) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۹:۰۰:۲۴
مطمئنا تیم جراح و حامیانش سواد کافی نداشتند وگرنه افکار عمومی به طروق مختلف به ناکارامدی طرح اذعان داشته است.ولی دریغ از تدبیر وعدم مردم سالاری. بالاخره روزی تاریخ حقیقت ها را اشکار خواهد ساخت (992600) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۸:۴۷:۴۱
بهترين كار براي تيم اقتصادي احمدي نژاد و هواداران و متملقان اش اين است كه دستجمعي استعفا دهند و خود را به دادگاه معرفي كنند تا بخاطر رنجي كه به مردم تحميل كردند محاكمه شوند. من يكي كه هربار بازار مي روم اينها را نفرين مي كنم (992183) (alef-2)
 
علی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۹:۲۲:۵۷
بهمراه همه نمایندگان مجلس هشتم (992224) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۸:۴۹:۴۳
دكتر پژويان كه هنوز هم طرفدار هدفمند كردن است و از محمود طرفداري مي كند... من نمي دانم اين صندلي رياست شوراي رقابت مگر چقدر ارزش دارد؟!! (992185) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۸:۵۰:۳۹
خنده دار اينه كه آقايون اعتماد به نفسشون هم خيلي بالاست... انگار نه انگار كه مردم را له كردن با اين كاراشون... عين خيال مباركشضون هم نيست (992188) (alef-2)
 
مهدی
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۲:۰۴:۲۹
کارتون زنبور عسل رو دیدی؟
یک زنبور عسل بود که برای گرفتن حقش از انسانها اقدام میکنه. میگه عسل دسترنج زنبورهاست و نباید از کندو خارج بشه. در نتیجه زنبورها برنده میشند و چون کسی عسلشون رو برنمیداشت همه دست از کار کشیدند چون به اندازه کافی عسل داشتند.
با این کار گردهافشانی متوقف شد و کم کم رشد گل ها از بین رفت. زنبور نیازی به کار نداشت ، و کارشو نمیکرد نتیجه زشد گل کم شد هم انسان ها هم زنبور ها هر دو از نبود طبیعت ضربه خوردند و داشت نسلشون منقرض میشد.
تا اینکه زنبوره پشیمون میشه و آدما عسلا رو برمیدارن و زنبورا دوباره شروع به کار میکنن:::
روستایی یارانه میگیره و همون براش بسه پس تولید نمیکنه . مردم دیگه حق ندارند از روستایی تولید بخواند و در نتیجه تولید متوقف میشه با توقف تولید جنس گرون میشه و روستایی قدرت خریدش کم میشه. نتیجتا به جایی میرسه که نه روستایی توان خرید داره تا مردم عادی.
__________________________________________________
بهترین کار جمع آوری یارانه و تبدیل به کوپن هست. تا فعلا نقدینگی کم بشه. بعدا قطع کوپن بیکاران تا مجبور بشن کار بکنن. (992485) (alef-2)
 
امین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۸:۰۸:۴۷
البته این طرح برای اقشار ضعیف و زیر خط فقر جامعه تا حدی مفید بوده است به عنوان مثال یک خانواده 5 نفری روستایی هم اکنون (225هزار تمان) در ماه یارانه می گیرد . که با این پول می توان چند کیلو کوشت و مایحتاج غذایی در ماه تهیه کرد.

با سهمیه بندی بنزین مردم سعی می کنند از اتوبوس و قطار برای مسافرت استفاده کنند و از اتوموبیل تک سرنشین کاسته شده است.

به نظر می رسد با سهمیه بندی و خذف یارانه ها بر خزانه دولت افزوده شده است و در طرح های زیربنایی مانند ساخت کارخانه بیمارستان مدرسه و ....بکار گرفته خواهد شد.

لیکن مشکلی که هم اکنون وجود دارد مسئله نحریم شدید نفتی و بانک مرکزی و مشکلا ت ارزی است که به سیاست های خصمانه غرب علیه ایران بر می گردد

که با ذیپلماسی درست و اقتصاد مقاومتی انشاءا... به فضل الهی و با هم بستگی و وحدت ملی و تلاش دستگاههای نظارتی و مبارزه با اخلال گران اقتصادی حل شود. (991684) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۷:۱۱:۵۵
آقا امین
اگر به جای پرداخت مستقیم پول به همین خانواده ی روستایی که شما فرمودید، برای آن ها امکان ساخت استخر پرورش ماهی، کارگاه تولید قالی، گاوداری و .... موارد دیگر را به صورت رایگان یا با وام کم بهره فراهم می کردند، این خانواده

1- چند برابر 225هزار تومان درآمد داشت.
2- به جای مصرف کننده، تولید کننده می شد.
3- به اقتصاد مملکت و عدم خروج ارز کمک می شد
4- اشتغال ایجاد می شد
5- مهاجرت از روستاها کم می شد
و...فواید دیگر

اصلا از اول قرار بود بودجه ی حذف یارانه ها صرف تولید شود. پس چی شد؟ (992110) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۸:۱۹:۵۵
برادر عزيزم
اينكه براي مردم گاوداري ، استخر پرورش ماهي و ... بزنيم كارخوبي است اما شما مطمئن هستيد كه آب ، علوفه و بازار مصرف براي محصولات اونها وجودداره ؟ آيا اين مردم دانش اداره اين محلهارودارن؟
آيا اگر قاليباف ها قالي ببافند ، قوانين حمايتي براي تضمين بازار فروش اونها تعريف شده؟
مشكل ما يكي دو تانيست . بله سوبسيدها را حذف كردن كار خوبي است !ولي پولي كه از اين راه وار خزانه دولت شد به چه مصرفي رسيد ؟
آقايان كه مي خواستند طرح چنين بزرگي را پياده كنند ، عقلشان نمي رسيد كه اول سياست خارجي شون رو هم كمي ملايم كنن تا باوجود تحريمها قوز بالاقوز نشه ؟
آقاي توكلي و ساير كساني كه تومجلس بودن جز نق زدن كاري كردن كه مشكلات مردم كمتر بشه؟ (992552) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۸:۴۵:۴۷
زیاد خودت رو خسته نکن . مشکل مملکت ما وجود این تفکرات است
بزرگترین دشمن مردم ایران .جهل وبیسوادی است وبزرگترین گناه دروغگوئی (992584) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۷:۴۲:۱۰
ای داد ای بیداد52%ازجمعیت ما راشهرنشین ها تشکیل میدهند تا از آن 48%درصد باقیمانده هم نزدیک 10%چیزی از خودتولید نمیکنند که یارانه بنفعشان باشه (992134) (alef-2)
 
صادق
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۸:۰۲:۳۴
طبق بررسی جامعه مهندسان مشاور ایران 70 درصد مردم ایران در همان سال اول رفاه شان (قدرت خریدشان) با اجرای این طرح کمتر شده. با موج جدید تورم مطمئنا این رقم به 90 درصد رسیده. دیگه توی این تورم 200 هزارتومن پولی نیست (992146) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۸:۵۳:۰۲
فاجعه بارترين سياست اقتصادي تاريخ ايران همين هدفمند كردن يارانه ها بوده است. در برخي روستاها مردم ديگر كار نمي كنند چون آنجا هزينه زندگي كم است و پول يارانه ها برايشان كافي است... آن وقت بشينيد به شاه فحش بدين كه با اصلاحات ارضي روستاها را خالي كردو به توليد كشاورزي ضربه زد (992190) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۱:۳۲:۴۷
ولی مردم باید بپذیرند که سوخت ارزان اصلا به صلاح نیست . هرچند ممکنه عده ای مخالف باشن.این یه داروی تلخه که ناچاریم بخوریم .وگرنه دنیا به کام قاچاقچیان سوخت میشه .وضعیت کنونی اثر تحریم هاست . نمیدونم چرا باور نمیکنیم ؟یا نمیخوایم باور کنیم (992316) (alef-4)
 
ارش
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۲:۴۴:۱۳
شما از روستا چی میدانید

ایا یک روستایی خانه نمیخواد غذا نمیخواد . فرزند ندارند ؟فرزندان انها در یک دانشگاه دیگر درس میخوانند؟
ایا دانشگاه ازاد شهریه شهری و روستایی داره؟

اتفاقا حذف یارانه یا همون طرح به اصطلاح هدفمندی بیشترین اسیب را به بخش تولید و خصوصا تولید محصولات کشاورزی ضربه زد

این 45 هزار تومن هم اگر کفاف شما شهری ها را داده کفاف روستایی ها را هم میده (992378) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۳:۱۶:۴۳
یک جمله هست که فکر کنم از داریوش کبیر یا از زرتشت باشه که میگه : بکوشید که اقتصاد مملکتتون بر پایه ی کشاورزی باشه . اما همون کسی که شما شیطان بزرگ می نامید از این رویه پیروی کرد و بزرگ ترین تولیدکننده محصولات کشاورزیه .یه سوال دارم : شما غیر از شعار دادن کار دیگری هم بلدید ؟ (992399) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۹:۰۴:۲۴
با اين پولي شما گفتي يه حلبي روغن و يه دو گوني برنج بيشتر نميشه خريد ،پس بقيه مخارج چي ميشه پوشاك خانواده ،هزينه تحصيل و...............؟ (992206) (alef-4)
 
سینا
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۰:۱۰:۵۸
وقتی این طرح شروع شد گفتند بنزین در خلیج فارس 1000 تومان است (بر اساس دلار 1000 تومان) و این موضوع باعث قاچاق شدید سوخت می شود .
حالا هم بنزین در خلیج فارس 3500 تومن می شود (بر اساس دلار 3500 تومان) و لابد قاچاق سوخت شدیدتر هم شده .
پس هیچ اتفاق مثبتی نیافتاده به جز تحمیل بار مالی 30 ال 40 هزار میلیارد تومان به خزانه ملی و تورم 40 تا 50 درصدی به جامعه و هیچ قیمتی واقعی نشده (992256) (alef-4)
 
علی ساجد
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۲:۲۹:۱۱
وای بر کشور که عده ای چون شما به جای فکر کردن به اشتغال وازدواج ومسکن که همگی از دست رفته اند هنوز سنگ احمدی نژاد را به سینه میزنید .... ایا نمی دانید در حال حاضر و در بهترین شرایط دلار به قیمت مبادله ای بیش از 2 برابر گذشته است ...ایا نمی دانید که کشاورز و روستایی که دم از ان میزنید تراکتور و کمباین هم دارد.سردخانه و انبار و حمل محصول هم دارد.هزینه درمان و بهداشت و تحصیل هم دارد ایا همچنان شهامت این را ندارید که بگویید انها مجبورند بیش از یارانه شان خرج موارد فوق نماینند ......شما اصلا در جریان هستییییید ...بلی هستید ولی دنیا شما و امثال شمارا ککککور کرده استتتتتتتتتتتتتت. (992365) (alef-2)
 
واکسی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۳:۰۷:۱۷
برو کنار دیوار وایستا ، دو تا دست و یه پات را هم بگیر بالا ! نوبت بقیه هم میرسه با توجه به اشتباهی که کردن به پیشگاه ملت حواب پس بدن ! (992392) (alef-2)
 
جوجه لات گمرک
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۳:۰۹:۴۵
روی دیوار نوشته بود : « آن کس که نداند و نداند که نداند ، اگر دو بار جفت پا بری توی دهنش ، اون وقت بداند و بداند که بداند ! » (992394) (alef-2)
 
از یاسوج
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۱:۳۸:۵۷
این حرفای تکراری رئیس جمهوره که بارها و بارها زدند. اتفاقا مردم الان دارن برعکس حرفهای شما را به چشم خود میبینند.
اولا که مردم ایران که همه روستا نشین نیستند.
دوم همه روستا نشینان که 5نفر جمعیت ندارن که بشه 250 تومن مثلا با 3نفر میشه 130-40 تومن که میشه باهاش 14 تا پیتزا خرید ( شام 3-4 شب)
سوم اینکه من خانه پدربزرگم در روستاس و پارسال هرماه یه پولی میگذاشت روی یارانه و بابت گاز میداد
4- الان قدرت خرید مردم بسیار پایین اومده و در 80 درصد اجناس قیمت ها سه برابر شده
5- همه مسئولین میگن که تحریم ها بر روی ایران هیچ اثری ندارد و ایران 30 ساله که تحریمه پس دلیل تحریم رو نیارید
6- اکثر مردم حاضرن این 45 تومن رو نگیرن و قیمت ها به قبل برگرده
7- صاحب کارخانه ها یا کارخانه را تعطیل و معلق کرده اند و یا کارگران رو اخراج کردند
8- رئیس جمهور هم که میگفتن دلار کاغذ پاره است و ارزشی ندارد پس گرانی دلار را هم بهانه نکنید
9- غرب هم که هیچ غلطی نمیتواند بکند پس نگوید دلیل این مشکلات اقتصادی دلیل سیاست های خصمانه غرب است
10- قرار بود بیکاری کمتر شده که بیشتر شده
به قران بازم میتونم 10ها جمله دیگه بنویسم ولی کو گوش شنوا (992479) (alef-2)
 
توهم دشمن 29ساله فوق لیسانس فنی مهندسی بیکار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۶:۴۸:۴۴
باتشکرازدوستان عزیزکه بنحو احسنت جوابتودادن
یک کلام/ امین تو نفست از جای گرم بلند میشه (992510) (alef-2)
 
اقتصاد خوان!
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۹:۰۷:۵۹
در علم اقتصاد اصولاتبدیل سرمایه کلان کشور به سرمایه های اندک (تبدیل سد پرقدرت به چشمه های باریک غلط است)
کاش دست اندرکاران طرح کمی علم اقتصاد مطالعه میکردن بعدتصمیم میگرفتند.انشااله روزی به تاریخ باید برای این طرح ناقص تورم زای خود جواب دهند. (992616) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۹:۲۸:۰۳
ظاهرا ایشون از کسانی هستند که از این بی نظمی های اقتصادی خوب بهره برداری کردند.قیمت فروش شرافت و صداقت الان چنده؟ (992657) (alef-4)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۸:۰۹:۰۶
اولا که یادم نمیاد آقای توکلی جزو طرفداران نبوده باشند. ضمنا اینا فقط مشورت دادن، اجبار که نکردند اگر فرض کنیم که قانون ایراد داره اون کسی که رای داده مقصره نه اون کسی که تشویق کرده.
حرف آخر، حذف یارانه ها نبود که ایراد داشت ایراد در روش اجراست که هم مجلس و هم دولت هر دو در آن مقصرند (991685) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۶:۴۸:۱۵
فکر می کنم سایت الف در همان زمانها ایجاد تورم 50 درصدی رو پیش بینی کرده بود. ولی یادم نمیاد دیدگاه توکلی بود یا کسه دیگه. اتفاقا در این رابطه چقدر از سوی سایتهای طرفدار دولت و شیپورچی روزنامه ایران مورد تمسخر قرار گرفت. (992509) (alef-2)
 
حمید
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۸:۲۲:۱۳
متن جالبی بود. واقعا درد دل عموم جامعه بیان شد. متاسفانه کاری است که شده و در آتش آن مردمی می سوزند که هیچ نقشی در تایید و اجرای آن نداشتند.
بنده انتظار دارم آقایانی که در تایید این روند نقش داشتند پاسخگو باشند؛ هر چند که حالا دیگه فایده ای ندارد شاید فقط باعث بشه آقایان یاد بگیرند که همیشه باید در برابر تصمیماتشان پاسخگو باشند. چیزی که متاسفانه در این مملکت تا حالا باب نشده است. (991691) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۸:۴۷:۳۸
یکی به ملت توضیح دهد که واقعا" درآمد حاصل از هدفمندی یارانه ها صرف کام یک از اهداف اعلام شده شد
تنها هدف بدست آمده گدا پروری در سطح 50 میلیون نفر بوده است (991702) (alef-1)
 
سید محسن انگجی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۸:۵۸:۱۷
سلام
چند نکته :
1: در مملکت ما به جای اینکه ،کار خلاف دارای هزینه باشد ، لااقل در برخی موارد درست کار کردن دارای هزینه شده است و در نتیجه اخلاق کاری شاید بشود گفت در بین اغلب بنگاههای اقتصادی ضعیف است ( منظورم در قسمت اقتصاد است و در بحث قوانین مرتبط با آن ، که با ذکر مثالی در ادامه ، بطور واضح و روشن و دقیق ، توضیح میدهم )
2: به علت عدم رعایت قانون یا عدم رعایت قانون بدون استثناء ، باعث گردیده است اخلاق کاری ، خدشه دار شود که به نظر اینجانب مهمترین و اصلی ترین گزینه در اقتصاد نه سرمایه است و نه حتی نیروی انسانی ، بلکه مهمترین گزینه اخلاق کاری است ، اخلاق نباشد شما سرمایه یک دنیا و نیروهای متخصص یک دنیا را هم در مملکت جمع کنید چیزی جز تباهی حاصل نخواهد شد و تنها راه ایجاد و بسط و گسترش اخلاق کاری ، قانون صحیح است، لذا تنها راهی که اخلاق کاریرا بسط و گسترش دهد و اقتصاد را در مسیر صحیح قراردهد قانون است .
3: قانون اساسی ما به نظر میرسد در برخی موارد احتمالا" دچار تناقض است ، مثال میزنم : اگر اشتباه نکنم در قانون اساسی ما آمده است که رییس جمهور ضامن اجرای قانون اساسی است اما ذکر نگردیده است که رییس جمهور در حیطه مسئولیت خویش ضامن اجرای قانون اساسی است و از طرفی هم بحث استقلال قوا مطرح است ، در نتیجه رییس جمهور از طرفی به این علت که خود را ضامن اجرای قانون اساسی در همه حیطه ها میدانند مایل به دخالت در همه حیطه ها هستند ، دچار تنش میشود کشور.
4: در مملکت شاید به جای اینکه بر فرض در مورد اقتصاد بحث بر سر تیم اقتصادی باشد بحث بر سر موضوع فرد است ! به عنوان مثال شاید اغلب میگویند این فرد رییس جمهور شود خوب است اقتصاد را هم درست میکند !! فرد گرایی ! مگر قرار است یک فرد که متخصص همه امور هم هست تکلیف کشور در بحث اقتصاد را روشن نماید ؟
5: تشکل های اقتصادی بخش خصوصی (بخش غیر دولتی) در کشور ما شاید
بشود گفت به نوعی خود دولتی هستند (به عنوان مثال در گذشته جزو بدنه دولت بوده اند ) و البته یقین دارم در اغلب موارد برای گردانندگان تشکل های اقتصادی بخش خصوصی (بخش غیر دولتی ) بدون حمایت بخش دولتی بعید است در این مناصب قرار گیرند ، جان کلام اینکه تشکل های خصوصی در بخش اقتصاد که مستقل باشند و تحت تأثیر دولت نباشند و نظرات کارشناسانه خود را بطور مستقل بیان نمایند و ملاحضاتی را لحاظ نکنند یا نداریم یا کم داریم و تأثیر گذار نیستند در نتیجه مباحث کارشناسی تشکل های بخش خصوصی(بخش غیر دولتی) هم به نوعی در اغلب موارد بخصوص موارد مهم چیزی جز نظرات دولت نیست .
حال مثالم را بیان مینمایم : در زمینه یکی از مصالح ساختمانی ( درب و پنجره upvc ) تا آنجا که اینجانب اطلاع دارم استاندارد اجباری وجود ندارد ( استاندارد تعریف شده است اما اجباری نیست ) در نتیجه تولید کنندگان هم میتوانند با کیفیت تولید کنند و هم بی کیفیت و کسانی که بی کیفیت تولید میکنند ارزان تر به فروش میرسانند ، نتیجه این میشود که تولید کننده ای که با کیفیت تولید میکند جنسش گران تر میشود و رقابت در مقایسه با جنس بی کیفیت و ارزان برایش سخت میشود و از طرفی در مظان گمان بد هم قرار دارد چرا که برخی خریداران گمان میکنند گران فروش است و کسی که جنس بی کیفیت ارزان را به فروش میرساند منصف است ! نتیجه این میشود که به جای اینکه عمل نادرست دارای هزینه باشد عمل درست دارای هزینه است و ممکن است تولید کننده ای که با کیفیت تولید میکند حتی مجبور به تعطیل کردن واحد تولیدی خود شود یا در فروش ، با مشکل مواجه باشد.
کلا" اغلب سیستم اقتصاد و شاید حتی برخی از قوانین شاید دچار این آفت است که به جای حمایت از عمل درست (اخلاق کاری) بالعکس عمل میکند!
با آرزوی سعادت و موفقیت هر چه بیشتر.

سید محسن انگجی (991707) (alef-1)
 
حسین احمدی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۸:۵۹:۲۴
نگارنده محترم سوال از چهار چه گره کوری از کار مردم حل می کند؟ (991708) (alef-1)
 
یاسریاسر
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۹:۰۱:۲۹
تعهد، پاسخ گویی، بازخواست!!!! چه واژگان غریبی
اصلا به همین دلیل هست که کشور ما مهد مدیر های اشرافی! هست. (991709) (alef-1)
 
جلف
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۹:۰۲:۰۱
واقعا خیلی بیسوادی اقای الف و ریس الف گافهای اقتصادی نده که همه میدانند تو با ریس جمهور مشکل داری (991710) (alef-1)
 
جواد
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۸:۱۵:۱۱
اقای جلف فرض کن اقای الف با اقای م ا ن مشکل داره . با این اوضاع گرونی شما چی دارید در جواب این وضع بلو بشو اقتصادی بدی . حتما شما هم مثل اقای معاون کلانتر معتقید وضع همه خوبه و همه چی ارومه . (992158) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۱:۴۵:۵۲
بیش از چند ماه به پایان ریاست پر افتخار مدیر جهانی باقی نمانده است آن رئیس جمهور را لولو خواهد برد...ایا کرسی دبیرکلی سازمان ملل به ایشان خواهد رسید؟دنیا در غیاب این مدیر بزرگ چه خواهد کرد؟...سوالاتی که ترس و هراس به دل هر انسانی می اندازد...کره زمین پس از رفتن مدیر جهان چه خواهد شد؟ایا 2013 پایان جهان خواهد بود؟با ما همراه باشید... (992330) (alef-4)
 
واکسی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۳:۱۹:۰۰
حرف حق را بشنو و بپذیر ، حتی اگر از دشمنت باشه ! (992402) (alef-2)
 
مجتبی زارع
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۹:۰۴:۵۹
من که ازشون نمیگذرم
واقعا هرچه برای آینذه ام برنامه ریزی کرده بودم، پوچ شد
شایدم چون من آقازاده نیستم، این اتفاق برام افتاد
از این جهت من از ملت شریف ایران عذرخواهی می کنم! (991711) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۳:۲۱:۲۵
معمولا کسانی که مقصر و مسئول نیستند عذرخواهی می کنند و مسئولین مقصر هم توجیه می کنند و آدم را یاد سنگ پای قزوین می اندازند ! (992404) (alef-2)
 
مسعود
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۹:۰۵:۵۹
به نظر میرسد تاریخ دیگر از قضاوت درباره کارهای ما منصرف شده است. وقتی هیچکس به قضاوت یک قاضی احترام نمیگذارد چگونه میتوان به ادامه قضاوت ان قاضی امیدوار بود مخصوصا تاریخ را که ما برایش روزهای بسیار پرکاری رقم زده ایم ولی به هیچیک از داوریهایش وقعی نمینهیم و دائم به دنبال ازمودن ازموده ها هستیم (991712) (alef-1)
 
ر.م
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۹:۳۴:۱۲
از "نمايندگان" هم كه راي دادن هم ميشه توضيح بخواييم؟
الان كسايي كه به احمدي نژاد هم "راي" دادن رو هم مي شه ازشون توضيح بخوايم؟
از "اونايي" كه نظرشون به نظرش نزديك تر بود چي؟

( از " " مانند دو انگشت دو دست بالاي سر در صحبت كردن انگليسي تعبير شود) (991725) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۸:۵۷:۰۹
از خود اقاي توكلي هم بايد توضيح خواست اگر طرح تثبيت قيمتها را در زمان اقاي خاتمي تصويب نمي كردند اصلا نيازي به هدفمندي نبود ان دولت مي خواست قيمتها سالي ده درصد بالا بره كه در ان صورت فشاري هم به مردم وارد نمي شد در ضمن مجلس هميشه كار خودش را مي كند و به نظرات كارشناسان توجهي نميكند (992596) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۱۰:۱۰:۲۷
چقدر بصیرت داشتند این افراد داخل "" (992727) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۹:۳۴:۴۸
یعنی چی که ۴ نفر اومدن تو کمیسیون جو دادن بعد نماینده هم شور گرفتش قبول کرد ؟!

اون نماینده ای که با سخنرانی شور آفرین ۴ تا آدم جو گیر میشه و به چیزی رأی میده به درد نمایندگی مردم نمی خوره.

مگه سرنوشت مردم کشکه ؟!

من کاری ندارم چه کسی داره اجرا می کنه. مگه نماینده ها اون موقع که دیدن درست انجام نمیشه خواب بودن ؟!

این خرابکاری جمیع مسؤولان از جمله دولت فرا فکن و مجلس هستش. هر کی بگه کی بود کی بود من نبودم خائن هستش.

تازه خبرهای خوش برای مردم بیچاره در راهه. هنوز با این قیمت دلار جنس تو بازار نیومده وقتی اومد دسته گل تقدیمی بسیار زیبای دولت و مجلس به مردم رخ می نمایاند. دم عیدی همه مثل مرغ سر کنده بال بال می زنیم.

دولت خسته نباشی و مجلس ایضا. حالا بزیند تو سر کله هم که تقصیر اون بود. (991726) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۳:۳۰:۵۷
برای آقایون ، سرنوشت مردم کشک تر از این چیزاست که شما فکر کنی ! فقط بهت نمیگن که نا امید نشی توی زندگی ! ( البته اسمش زندگی نیست ، دست و پا زدن برای زنده موندنه ) (992412) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۹:۳۷:۲۶
اگر قبول كنيم هدفمندي يارانه ها ما را به اين روز نشاند حرف شما متين ولي عواملي مثل ريخت وپاش بدون حساب وكتاب اختلاس ها بودن اركان هاي كه هيچ گونه حساب وكتابي را پس نميدهند نه درامدشان را مشخص ميكنند نه خرجشان را در واقع فساد در همهي اركان ها از همه مهمتر تحريم كه باعث شد ارزهاي ديگر 3 برابر گرانتر بشوندو حداقلي را كه به رفاه مردم اختصاص داشت از قبيل تهيه اذوقه ودارو وغيره دولت نتواند تامين كنه خواهشا اثر تحريم را كم رنگ نكنيد واصلوگرايان كه فقط فكر بيرون كردن رقيبا بودند وبا وجود اين كه تمام قدرت در اختيارشان بود به فكر ايران نبودند وتا به حال هركدام سهمي را ازفبيل واگذاري كارخانه ها وشركت ها و رانت هاوزمين واملاك وبودجه نقد ي ر را دريافت كرده اندوتلاش ميكنند تقصير ها گردن عده اي بياندازند جالب ان كه دوست ندارند همان به قول خودشان مقصرين را از كار بر كنار كنند وفكر وذكر شان انتخابات بعدي كه باز هم پيروز ميدان شوند باز هم خسارتهاي جبران ناپذير را به مردم تحميل كنند (991729) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۹:۳۹:۲۲
قابل توجه جناب آقای توکلی
با سلام، اينجانب نامه ای را از طريق فرزند جناب آقای مهندس باهنر به ايشان ارسال نمودم که متن آن بشرح:

نمايندگان محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام، همانطور که مستحضر می باشيد حذف يارانه‌ها اساسی ترين گام در راستای حرکت به سوی اقتصاد فعال و توسعه يافته می باشد. اين موضوع در برنامه چندين دولت نظام جمهوری اسلامی ايران قرار داشته و در زمان دولت دهم اجرای آن شروع شده است. نظر به اينکه روش اجرائی انتخاب شده با اهداف پيش بينی شده مغايرت دارد، لذا نکاتی چند را به استحضار می رساند تا در صورت صلاحديد مورد توجه و پيگيری قرار گيرد:
1- آنچه که مورد توجه علمای علم اقتصاد بوده حذف يارانه می باشد و نه پرداخت آن از روش متفاوت. لذا نام برنامه که "هدفمند سازی پرداخت يارانه ها" در نظر گرفته شده است، با اصل حرکت مغايرت دارد.
2- فرض کنيم که هدف تغيير نظام پرداخت يارانه می باشد. با اين فرض هم روش پرداخت با هدف پيش بينی شده مغايرت دارد، چون در فرآيند فعلی، افراد بيکار، کشاورزان، کارگران، کارمندان، مهندسان، پزشکان، مشاغل آزاد، مديران، نمايندگان و وزرا يارانه نقدی دريافت می نمايند. فقط در صورت انصراف داوطلبانه، از فهرست دريافت کنندگان حذف می شوند. آيا اينگونه پرداخت با روح قانون مغايرت ندارد؟ لازم به ذکر می باشد که فقط افراد بيکار و حقوق بگيران دولتی و بخش خصوصی که براساس قانون کار حقوق دريافت می نمايند، توان تطبيق خود با افزايش قيمت ها را ندارند، ولی افراد مرتبط با ساير مشاغل فوق الذکر درآمد خود را هماهنگ با تورم افزايش می دهند.
3- قيمت گذاری کالا(به استثناء نان) بصورتی انجام شده است که فرآيند آزاد سازی که هدف اصلی قانون بوده است، محقق نشده است. بنزين به دوقيمت 4000 و 7000 ريال عرضه می شود. افرادی که مجبور هستند بنزين 7000 ريالی مصرف نمايند، علاوه بر پرداخت هزينه بنزين خود مبلغی هم اضافه پرداخت می نمايند که بخشی از آن صرف جبران ارزان فروشی بنزين به قيمت 4000 ريال می شود و بخشی از آن هم سهم دولت و افراد دريافت کننده يارانه نقدی می شود. وضعيت در خصوص برق، آب و گاز بسيار وخيم تر است. قيمت سه کالای فوق پلکانی تنظيم شده است، بصورتی که قيمت رديف آخر 10 برابر رديف اول است(رجوع شود به شکل های 1،2 و 3). آيا اين روش قيمت گذاری عادلانه است؟ آيا اين روش قيمت گذاری با اهداف قانون در تضاد نمی باشد؟ آيا اين مصداق ظلم نيست؟ البته دولت می تواند از کالاهای فوق ماليات دريافت نمايد، ولی عرضه کالا به روش فوق نه با عدالت سازگار است و نه با روح قانون.
در صورتيکه هدف حکومت حرکت به سوی اقتصاد فعال باشد، بايد کالا و خدمات به قيمت تمام شده عرضه گردد. بنابراين بايد بنزين، برق، آب و گاز به قيمت تمام شده عرضه گردد و نه پلکانی. البته همانطور که ذکر شد، دولت می تواند به قيمت تمام شده ماليات هم اضافه نمايد(مانند مالياتی که دولت های غربی در خصوص بنزين اعمال می نمايند) و درآمد حاصل از آن به روش زير هزينه گردد:
1- حقوق کارمندان دولت و حقوق بگيران بخش خصوصی که بر اساس قانون کار تعيين می گردد، مطابق تورم افزايش يابد.
2- دريافت مستمری بگيران شامل بازنشستگان دولتی، تامين اجتماعی مطابق تورم افزايش يابد.
3- مستمری افراد تحت پوشش کميته امداد نيز مطابق تورم افزايش يابد.
4- وزارت رفاه و تامين اجتماعی سيستمی برای جبران درآمد پايين اقشار ضعيف را مانند کشورهای توسعه يافته راه‌اندازی و اجرا نمايد.


شکل 1: منحنی تغييرات قيمت آب بر حسب ميزان مصرف(مترمکعب / ريال)

شکل 2: منحنی تغييرات قيمت برق بر حسب ميزان مصرف(کيلووات ساعت / ريال)

شکل 3: منحنی تغييرات قيمت گاز بر حسب ميزان مصرف(مترمکعب / ريال)

بود، ولی مورد توجه قرار نگرفت. اکنون هم که اشتباه بزرگتری(توقف فرآيند) در حال شکل گيری است، شايد نامه زير سودمند باشد. البته اين نامه هنوز ارسال نشده است و عنوان آن به نام هر شخصی از جمله آقای دکتر توکلی و يا نمايندگان مجلس قابل تغيير می باشد.

متن نامه بشرح زير است:
جناب آقای مهندس باهنر
نايب رئيس محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام، همانطور که مستحضر می باشيد اينجانب در دوره قبلی مجلس نامه ای خدمت جنابعالی ارسال نمودم که در آن وضعيت نامناسب نحوه اجرای قانون هدفمند سازی يارانه ها را تشريح نموده و راه حلی را نيز ارائه نمودم. نظر به اينکه حذف يارانه‌ها اساسی ترين گام در راستای حرکت به سوی اقتصاد فعال و توسعه يافته می باشد، اين موضوع در برنامه چندين دولت نظام جمهوری اسلامی ايران قرار داشته و در زمان دولت دهم اجرای آن شروع شده است. از آنجا که موضوع ادامه و يا توقف اجرای مراحل بعدی اين قانون در مجلس در دست بررسی می باشد، لذا پيشنهاد می شود عطف به موارد اعلام شده در نامه قبلی، اجرای مراحل بعدی بصورت زير ادامه يابد:
• روند حذف يارانه از کالاها و خدمات طی جدول زمانی انجام گردد.
• يارانه نقدی(با مبلغ بيشتر و البته محاسبه شده) فقط به سه دهک پايين جامعه، کارکنان دولت، بازنشستگان و مستمری بگيران پرداخت گردد.
• حداقل حقوق مربوط به افراد تحت پوشش بخش خصوصی که بر اساس قانون کار حقوق دريافت می نمايند، افزايش يابد. البته دولت بايد بر اساس جدولی مشخص به بخش خصوصی مبالغی را پرداخت نمايد تا جبران ميزان افزايش حداقل دستمزد صورت پذيرد (991731) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۹:۴۸:۳۸
بدون شک این مقاله جزو معدود مقالاتی است که سعی نموده بدور از
هزگونه سیاست زدگی به ریشه یابی یک مشگل بنیادی در مملکت ما بپردازد
و به همین دلیل سثوالی اساسی را مطرح نموده که چرا اقتصاددانان ما تعهد
حرفه ای و اخلاقی ندارند . پاسخ بنده با عنایت به تجربیات سی ساله ام
بعنوان یک ناظر تحولات اقتصادی و سیاسی در کشورهای درحال توسعه این است که برخلاف اقتصادهای موفق دنیا که از " مراکز علمی - تجربی تجمع نخبگان پاسخگو " بهره مند هستند و بصورت خصوصی هم ادارمیشوند محروم هستیم .

واضح است در غیاب مراکز فوق الذکر افراد بعضا بدون داشتن تعهد
و تخصص بدون اینکه پاسخگو باشند اقدام به ارایه طرح های مختلف سیاسی اقتصادی . فرهنگی و اجتماعی و غیره مینمایند و در صررت بروز مشکل نهایتآ با یک استعفا نامه دو خطی فرار میکنند و بدتر از همه آنهم از نوع " فرار به
جلو " را ترجیح میدهند.

توضیحآ خاطرنشان میسازد در کشور ما کاریکاتور مراکز مذکور که بیشتر تبدیل به پاتوق نخبگان یا بایگانی .... شده اند وجود دارند که شاید وجود آنها باعث شده تا کمتر کسی به اهمیت حیاتی و نقش بی بدیل آنها در
رفع تنگناهای سیاسی و اقتصادی و غیره توجه نماید. (991734) (alef-1)
 
پسطسط
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۹:۵۶:۴۰
مگر کارشناس داریم (991737) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۰۹:۵۷:۴۶
جناب شما تعیین نمی کنید ما چه شکلی متن رو بخونیم و از عینک چی نگذرونیم. امیدواریتون رو برای خودتون نگه دارید و برید سر اصل مطلب ما هم هر برداشتی بر اساس سیاست های خودمون می کنیم. از نظر ما اصولگرایان بزرگترین خائنین این مملکت هستند چون هر اعتراضی به خاتمی داشتند تا رسید به ریس جمهور خودشون هیچی نگفتند. خائن یعنی همین که وضعیت کشور همینه... (991738) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۲:۳۴:۳۵
لعنت خدا بر این خائنین ،یادم نمیره صد تومان نخود گرون میشد تو همه ی بخشهای خبری جار میزدن به دوره خودشون که رسید چه کردند ،خدا از سرتون نگذره ،نفرین ما مردم صبور بر شما خائنین (992370) (alef-2)
 
میثاق حسینی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۰۱:۴۵
به این هم فکر کنید که با این طرح احمدی نژاد خانواده هایی هستند که امروزه زندگی خود را با همین پول یارانه میگذراند,خانواده هایی که قبلا حتی برای خوردن یک ناهار شام یا صبحانه با مشکل جدی روبرو بودند.اگر از مردم فقیر بپرسید میگویند خدا پدر احمدی نژاد را بیامرزد.اگر او نبود اان ما وضعمان مثل همان سابق بود!!!
این جمله را از خیلی ها شنیدم.در این حرف شکلی ندارم که احمدی نزاد آدم های فقیر را خیلی دوست دارد و به همین دلیل من هم او را دوست دارم.
هر کی میآید فقط فکر ثروتمندان است.هر که تا حال آمده,به چز احمدی نژاد ... (991743) (alef-1)
 
fateme
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۶:۲۴:۵۵
دوست عزیز شما در ایران زندگی میکنید؟ مردم فقیر چه دارند که بخورند؟قیمتها دستتان هست؟بیایید به یک خیابان فقیر نشین باهم برویم و از تک تک مردم سوال کنیم! (992074) (alef-1)
 
آزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۶:۲۷:۱۲
برادر ساده من هنوز در افکار 7 سال پیش قرار دارد که شخصی با شعار عدالت پا به عرصه حکومت گذاشت.
مدعی بود در جیب خود لیستی دارد که با افشای آن عدالت را اجرا خواهد نمود اما عزیز خود و اطرافیان او (.......) نیز در این لیست قرار گرفته که در اینده لیست های جدید در دست دیگران ارائه خواهد شد به امید روزی که این لیست ارائه گردد.
به امید چنین روزی (992075) (alef-1)
 
ولی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۰:۲۰:۵۲
یه روستایی می گفت: قبل از اینکه این دولت بیاد ما یه گاو داشتیم که هم خرج ما رو می داد هم خرج خودشو. بعد از این که این دولت اومد گاوه فقط خرج خودشو میداد. بعد از هدفمندی حتی خرج خودشم نمیداد و درحالی قاعدتا هنوز باید سوداوری می کرد کشتیمش. حالا منظور شما کدوم فقیره من نمی دونم. (992262) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۰۴:۴۰
کاری به حمایت این 4نفر یا افراد دیگر از این طرح ندارم اما حقیقتا قانون هدفمند یارانه ها با تمام انتقاداتی که به آن وارد است قانون مثبت و تاثیر گذاری می توانست باشد منتهی در این مورد باید انصاف به خرج داد که دولت به بدترین شکل آنرا اجرا کرد مثلا قرار بود سهم تولید بصورت هدفمند پرداخت تا صرف اصلاح بخش تولید شود که نشد
اگر همین یک کار درست انجام شده ما با تورم فشار هزینه کمتری مواجه بودیم و واحدهای تولیدی کشور با اصلاح تابع تولید خود میزان کمتری از نهاده های تولیدی مورد هدف در این قانون را مصرف می کردند . منتهی در دولت و خصوصا شخص رئیس جمهور برداشت بسیار کوته بینانه ایی از اقتصاد داشتند که عملا همه درامد طرح هدف مندی را به خانوارها دادند و این باعث پایداری و عدم کاهش تورم فشار هزینه شده است و در واقع کاهش قدرت خرید خود خانوارها شده است . (991745) (alef-1)
 
محمودی
Netherlands
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۱۷:۱۸
بله اینان تایید کردند و نمایندگان از جمله جناب توکلی هم تصویب کردند . لطفاگناه را به هم احاله ندهید. گناه اصلی گردن کسانی است که طی هفت سال در مقابل تخلفات آشکار قانونی دم برنیاوردند و تا چند سال کف و هورا می کشیدند و سیاستهای داهیانه ایشان را دربست تایید کردند . هر دلسوزی هم که تذکر داد و این وضع را پیش بینی کرد مارک معاند و منحرف زده شد. ظاهرا به زعم این آقایان مقصر اصلی مردمند! (991748) (alef-1)
 
ایرانی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۲۰:۴۵
هدفمندی یارانه ها خوب است اما اینکه یک دولت قانون گریز ان را اجرا کند بد است و مجلسی که فقط تماشا گر است بد است (991750) (alef-1)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۶:۵۳:۴۹
جناب آقای دکتر توکلی باسلام
متاسفانه شما نمایندگان از کارشناسانی در مجلس استفاده می نمایید که باب دل مسئولین صحبت می کنند واین آفتی است که دامن انقلاب اسلامی راگرفته است و دوستان آگاهانه یا ناآگاهانه با دادن اطلاعات وآمار وتحلیل مسئولین پسندانه که باذایقه مسئولین ونمایندگان ساز گار است باعث موجباب تصویب آن را بدست شما فراهم نموده اند لذا صدای نقادانه مخالف هیچ وقت شنیده نشده است؟!.
حتی حضرت عالی هم با آنکه آن همه کامنت گذاران از اقشارمختلف و با دیدگاه های متفاوت درمقالات مختلف اجرای هدف مندی رایانه ها در سایت وزین الف در مورد تورم زا بودن ودیگر مشکلات آینده اجرای آن گفته اند وشما به عنوان یک اقتصاد دان ونماینده توجه ای با نظرات دیگران ننمودید؟
متاسفانه عدم تصمیم گیری درست توسط دولت ومجلس در مورد پرداخت یارانه ها هزینه آنرا، امروزملت مظلوم ایران پرداخت می نمایند. (992094) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۲:۳۴:۲۷
دوستی هم دانشگاهی داشتم که مایه ای نداشت اما زبان باز درجه یکی بود. بعد از فارغ التحصیلی او را ندیدم. من به ادامه تحصیل پرداختم تا اینکه روزی در یکی از ارگانهای دولتی با هم مواجه شدیم. گفتم اینجا چکار می کنی؟ ژفت کارشناسم و روی طرح تبدیل معاونت وزارتخانه به یک سازمان مستقل کار می کنم. گفتم یعنی باورت شده که مشکلات کشور در این زمینه با تغییر اسم اینجا از معاونت به سازمان تغییر می کند کمی فکر کرد و گفت نه فکر نمی کنم تغییری پیدا شود گفتم پس چه چیزی را داری کارشناسی می کنی گفت مگر نشنیده ای که می گویند من غلام توام نه بادمجان! من چیزی باید بگویم که رییسم می خواهد و خوشش می آید. این 4 نفر و 4 نفرهای دیگر هم به همین وضعند. حرفهایی زده اند تا امئرات خود را بگذرانند بقیه اش بهشان ربطی ندارد. عوارض هر نصمیم غلطی را هم مردم عادی پس می دهند و نه بزرگان. هیچ وقت شنیده ای که وزیر و وکیل در اداره زندگی خود شرمنده زن و بچه باشد؟ (992369) (alef-2)
 
پويا
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۲۱:۱۹
عالي بود متاسفانه در جامعه ماو به تبع اقتصاددان هاي ما که با زهم متاسفانه از طيف اقليتي انتخاب مي شوند تمامي آيتم ها را با هم نمي بينند و نسخه پيچي شان از جمله همين حذف يارانه ها را و توصيه آنرا فقط با کليات علم اقتصاد که همه چيز را آزاد و بدون دخالت مستقيم دولت مي بيند و يارانه و سوبسيد را معضل اقتصاد و پيشرفت تعريف مي کند در جامعه اقتصادي به شدت دولتي و نفتي ايران که بسياري زير ساخت هاي حتي اوليه آزاد سازي قيمت ها بدون حضور بخش واقعا خصوصي يک فاجعه است تاکيد ميکنند و بي شک امروز نيز در جواب هزار اگر و اما مطرح خواهند کرد ولي بي شک اين مسير از همان ابتدا بدون برآورده شدن پيش نياز هايش محکوم به شکست و سونامي اقتصادي بود که امروز متاسفانه تحريم ها براي آن بهانه خوبي است و بازهم همين حضرات امروز منتقد جدي هستند و قيم مردمي که انواع و اقسام فشارها را با صبوري تحمل مي کنند . (991751) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۶:۲۷:۲۷
همه حرفهایت درست حالا من یک سئوال از شما دارم
آن زمان شما کجا بودی؟آیا فکر نمیکنی اگر چنین مقاله ای را بهنگام نوشته بودی الان وجدان راحت تری داشتی؟ (992076) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۲۴:۴۱
به نظر شما می توان در این کشور از کسی توضیحی خواست?!!! (991756) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۲۵:۴۵
بزرگترین اشتباه در اجرای هدفمندی یارانه‌ها زمانی‌ بود که مجلس به رهبری آقای توکلی بودجه درخواستی ۴۰ هزار میلیردی دولت برای هدفمندی را به بیست هزار میلیارد کاهش داد و ریاست جمهوری با عدم تمکین به این قانون همچنان مبلغ یارانه‌یی‌ که از قبل بّر اساس بودجه ۴۰ هزار میلیردی در نظر داشت یعنی‌ ۴۰۰۰۰ هزار تومن به مردم داد و از همانجا این کسری بودجه اتفاق افتاد و با توجه با نرخ کنونی دلار که حدود ۴۰۰۰ هزار تومن است این سیاست کاملا شکست خرده به خاطر اینکه حالا قیمت بنزین حتّی از سال قبل اجرای قانون هدفمندی نیز نسبت به دلار پائین تر است.... لجبازی با قانون و عدم انسجام در کار کارشناسی و سیاست بازی از طرف برکی در مجلس نتیجهیی جز این ندارد.... (991758) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۳:۴۹:۱۲
.در ادامه باید آقای رٔیس جمهور توضیح بدهند بر چه اساس منطقی‌ وقتی‌ میدانستند از افزایش قیمت نفت و بنزین و سایر کالاهای یارانه‌ای هرگز بودجه لازم برای پرداخت یارانه ۴۵۰۰۰ تومانی حاصل نمی‌شود باز هم بر پرداخت ۴۵۰۰۰ تومن تاکید داشتند... آیا این خود بهترین دلیل برای برخورد لجبازنه ایشان با قانون نیست.... آیا تمام تصمیمگیریهای مهم کشور را در داخل و خارج با این دید لجبازنه گرفته میشود...که اگر چنین است و شواهد نشان میدهد که چنین است نه وای بر ملت یا حتی ریاست جمهوری...بلکه وای بر کسانی‌ که از چنین سیستم تصمیمگیری حمایت میکنند... (991925) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۴:۴۴:۳۵
هم دولت و هم مجلس در این طرح و شکست مقصرند. متاسفانه دولت و مجلسی که همسو باشند اجازه طرح نظرات مخالف را نمی دهند. زمانی که آقای توکلی از طرح تثبیت قیمت ها در دولت هشتم دفاع کرد و اجازه آزادسازی تدریجی قیمت ها را نداد تاریخ وجود نداشت ؟ زمانی که آقایان مجلس در دولت هشتم ادعا کردند که نرخ تورم تابعی از نرخ بهره است و نرخ بهره را پایین آوردند و دولت نهم هم این رویه غلط را ادامه داد تارریخ وجود نداشت ؟ این آقایون نباید بیان و عذرخواهی کنن که چرا بعد از 10 سال همه فرضیاتشان اشتباه از آب درآمد ؟ آقای توکلی تا به حال آمده در تلویزین یا تریبون مجلس بابت این طرح ها از ملت عذرخواهی کند ؟ اول از خود شروع کنید بعد به بقیه بپردازید. (991993) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۴:۴۷:۳۸
اتفاقا این چهار نفر هیچ کاره هستند. سعی نکنید سپر بلا بسازید.

مردم مقصران اصلی را می شناسند. (991997) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۷:۲۸:۵۱
رئیس جمهور درکشور ماهیچکاره است.آقای توکلی فکرمیکنی ملت هیچی نمیدونن؟بخدااصلاًتوهیچ دوره به احمدی نژاد رای ندادم .ولی مظلومیتش رادرک میکنم.ای کاش یکی پیدامیشد مجلس را منحل میکرد.مجلسی که نتواندبه دردوگرفتاری مردم برسد به چه کارآید؟ (992124) (alef-2)
 
فروغ
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۰:۱۱:۲۴
حق با شماست اما اگر مجلس منحل بشه رئیس جمهور به قول شما هیچکاره ومظلوم کجا می تونه کل ملت ایران رو سر کار بذاره و شوخی کنه ؟ (992439) (alef-2)
 
شایان
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۳۳:۳۶
اول- فرض بگیریم که مدعیات شما درست هستند (که نشان خواهم داد این طور نیست) از عجایب نوشته شما این است که نمایندگانی که به این طرح رای داده اند نباید مورد سوال قرار گیرند، اما کارشناسانی که تنها مشورت می داده اند باید پاسخگو باشند. یاالعجب!!! یک کتاب آیین مشاوره بنویسید آقای اشیری!


دوم- نوشته اید که چون فضا رقابتی نیست، پس بنگاه ناکارآمد است و قیمت تمام شده نباید ملاک باشد. یالعجب! یعنی جنابعالی از این مطلع نیستید که می توان قیمت را با قیمت سایر کشورها مقایسه کرد؟ بنده در بلاد کفر هستم. این جا بنزین هر گالن 4 دلار است (در ارزان ترین ایالت ها). اطمینان هم می دهم که فضا رقابتی هست. با دلار مفت 1200 تومانی، می شود لیتری 1270 تومان!! بعد جنابعالی در مورد بهای تمام شده انحصاری حرف می زنید! وقتی گفته می شود که مبنای قیمت گذاری باید فوب صادرات باشد، عملا روی استاندارد های بین المللی قیمت گذاری می شود، قیمت تمام شده کجای کار وارد شده است؟ همین مقایسه در مورد برق و گاز هم صادق است، اگر می خواهید.

سوم- "جهش تقاضا" هم از اون بانمک هاش بود!!! لطفا با رسم شکل توضیح بدید که چه طور قطع یارانه ها باعث جهش تقاضا می شود (می دانم کهمنظورتان پرداخت نقدی یارانه است). ولی کدام تقاضا؟ چه طور می خواهید بالاتر رفتن قیمت دلار را به طرف تقاضا وصل کنید؟

چهارم- مدام دم از شوک درمانی می زنید. اصلاح قیمت ها با شیب ملایم اسمش در اقتصاد شوک درمانی است؟ اگر شیب ملایم اجرا نشده، البته قطعا مجری قانون (دولت) و ناظر اجرای قانون (مجلس) مقصر نیستند، باید یقه کارشناسان را گرفت.!!

پنجم- منظور شما چیست؟ این که مشکلات فعلی اقتصاد ناشی از اصلاح یارانه هاست؟ کمیاب شدن دلار، تقصیر این است که به مردم ریال داده شده؟ این طرز استنباط آماری را از کدام اقتصاد سنجی یادگرفته اید؟

تتمه- رک رو پوست کنده بنویسید که هدف شما چیست واقعا؟ تبریه مجلس از نظارت فاجعه آمیزش؟ کوبیدن هوادارن اقتصاد آزاد به بهانه های واهی؟ آن هم با نوشتن متنی که از سطر سطرش پیداست هیچ درکی از اقتصاد ندارید؟ (991759) (alef-1)
 
عمو
Turkey
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۳:۳۶:۵۱
با اول تا پنجمش کاملا موافقم. یه نقد ساده اقتصادیه. تتمش هم یه اظهار نظر شخصیه که به نویسنده مربوطه (991909) (alef-1)
 
سعید اشیری
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۳:۴۷:۵۷
سلام و تحیّت

دوستِ بزرگوار

این نوشته در «تبرئه‌ی مجلس و سیاست‌گذاران کشور» چیزی نگفته است؛ نکته در توجّه به «مسئولیت‌پذیری اندیشمندان و کارشناسان محترمِ ما - خصوصاً در عرصه‌ی اقتصاد توسعه- » است.


درباره‌ی نکات کارشناسی گفته، بازخوانی متن بدون پیش داوری و هیجان، شاید رفع سوء تفاهم کند.

با احترام.
سعید اشیری (991924) (alef-1)
 
شایان
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۷:۱۰:۱۳
جناب اشیری
سلام بر شما!

این جمله که بازخوانی بدون پیش داوری و هیجان رفع سو تفاهم می کند، با عرض پوزش، راهی است برای فرار از اقامه ادله.

شما نوشته اید که قیمت گذاری انحصاری صورت گرفته،( مستحضر هستید که قیمت گذاری انحصاری همیشه قیمت بالاتر از حد تعادلی است). بنده نشان دادم که نه تنها قیمت بالاتر از قیمت رقابتی نیست، پایین تر هم هست. هیجان چی؟ کشک چی؟ (992109) (alef-2)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۹:۴۲:۰۵
برادر من شما به در آمد ها هم اگر نگاه کنی اونوقت می فهمی حرفت خنده داره در آمد من فوق لیسانس کامپیوتر با 7 سال سابقه کار در مجموعه دولتی ماهانه 700 هزار تومان هست و هر کیتر بنزین را به قیمت 700 تومان خرید می کنم اما درآمد پسر عمه من در امریکا در دوران دانشجویی ماهانه 3000 دلار هست با یک حساب سرانگشتی هر لیتر بنزین یک هزارم حقوق من کارمند هست در ایران و در امریکا 1 دوهزار و چهارصدم در آمد یک دانشجو پس بنزین ایران خیلی خیلی گرانتر هست. (992676) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۹:۵۳:۳۹
من نمیدونم اون کارشناس ها به رئیس جمهور و یا به نماینده ها گفته بودند که درست چند روز قبل از هدفمندی یارانه ها قیمت حامل های انرژی را افزایش چند برابری هم بدهند تا حساب کتابهایی که نشان میداد با هدفمندی یارنه ها ماهانه چندین میلیارد به نفع خزانه خواهد بود درست از آب در آیندالبته من فکر میکنم اگر قیمت ها ی نفت و بنزین و ... دیگر افزایش داده نمیشد و فقط یارانه ها قطع می شد مردم چنین فشار کمر شکنی را تحمل نمی کردند حتی اگر ماهی 45 تومان هم نمیدادند. به علاوه صحبتهای دوستان در خصوص روستائیان بی انصافی و از روی بی اطلاعی است به نظر شما من که در یک آپارتمان 90 متری زندگی میکنم که شیشه های پنجره 2 جداره ، سقف ها کوتاه و کل ساختمان با انواع روشها به لحاظ حرارتی ایزوله است گاز بیشتری مصرف می کنم یا روستایی ای که منزلش از کاه و گل ساخته شده و سقف های آن از تیر های چوبی است؟ لطفا نگوئید روستایی هم برود و خانه اش را عایق سازی کند. (992688) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۳:۵۱:۰۱
این دولت اقتصاد را نه درک میکند نه میفهمد نه به انجام امور با توجه به مسایل اقتصادی اعتقاد دارد. (991929) (alef-1)
 
فروغ
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۴:۴۶:۳۳
جناب شایان گمان می کنم هدف اقای اشیری نوشتن مقاله وبعد جمع اوری ان به عنوان کتاب است کتاب لیله القدر را ایشان نگاشنه اند با جستجوی نام ایشان در گوگل اطلاعات بیشتری در مورد شان به دست می اورید . (991996) (alef-1)
 
مجتبی
Sweden
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۵:۰۱:۱۴
آقای عزیز دلار 1200 تومانی برای شما که درآمدت به دلاره میخوای از اونجا بفرستی ایران برات به قیمت بسیار بالا آبش کنند کیف کنی مفته.برای 90درصدمردم که هزینه هاشان به دلاره ودرآمدشون به ریال دلار 1200تومانی کمرشکنه.شما نمیخواد ازآمریکا برای قیمت دلار نظربدی. (992014) (alef-1)
 
محسن صادقی
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۵:۱۴:۳۴
بعضیها زرنگی میکنند.یک حرف مزخرف (درمورد این کامنت اینکه فرمودند دلار مفت 1200تومانی)را درکامنتشون در کنار یک سری حرفهای درست میگنجانند (درمورد این کامنت اینکه گفته اندعدم نظارت درست مجلس درموضوع هدفمندی که مردم هم کاملا قبول دارند)تا در کنار رایهایی که مردم به آن سری حرفهای درست میدهند آن جمله زیرکانه منفعت طلبانه نادرست که اصلا قصد اصلی نویسنده از اون کامنت بوده ناخودآگاه از نظر بیننده بگذرد.از رایهایی که به این کامنت داده شده سردرگمی مردم هویداست.آقاشایان زرنگی کاربدیه.مردم که گناه نکردند شما در دلار سرمایه گذاری کردی برادر (992027) (alef-1)
 
شایان
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۹:۳۳:۱۹
جناب صادقی!

اول، که بنده اصلا کاری به قیمت دلار نداشتم. هدف بنده نشان دادن نادرستی استدلال های نویسنده بود. حرف بنده این بود که حتی با دلار 1200 تومانی هم قیمت بنزین در ایران زیر استانداردهای بین المللی است.

دوم. فرض کنیم که بنده در دلار سرمایه گذاری کرده باشم. از کامنت گذاشتن در سایت الف واقعا جه نفعی برای من مترتب است؟ یعنی فکر می کنید که قیمت دلار مملکت با کامنت گذاشتن من و شما بالا و پایین می شود؟ دو بار بگیر و ببند راه انداختند، بازداشت و تهدید و ارعاب راه انداختند، یک مسئله اقتصادی را به صورت اطلاعاتی و امنیتی نگاه کردند، و قیمت دلار هر روز بالاتر می رود، ان وقت شما هنوز به ریسمان کهنه توطئه آویزان شده اید؟ کاش اقتصاد جای خودش را در ذهن این مردم باز کند (992232) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۵:۲۷:۳۴
جناب

اون نماینده ای که با عقل دیگری قرار هست بره رای بده و با سرنوشت مردم بازی بکنه بهتر هست استعفا بده یعنی چی نماینده ای که رای داده بیگناه هست ؟

اون بی گناه من بی گناه پس کی این وسط گناهکاره ؟

مگه نماینده رفته پول بگیره و بخوابه ؟

مگه نماینده کارش حذف رقیب و لگد مال کردن رقبا است ؟

نخیر آقا نماینده ، نماینده مردم هست و هرجا دید نمیتونه انقدر باید وجدان داشته باشه که بگه نمیتونم واستعفا میدم. (992045) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۷:۲۲:۴۶
رئیس کلی که از امریکا تشریف اورده اید اینجا نقد فرموده اید از جملات خود رئیس جمهور است که "ما با اجرای هدفمندی یارانه ها جهش قیمت داریم تورم نداریم" خب الان هم جهش قیمت دارد به وقوع می پیوندد اینکه اقتصاد بازار ازاد و اندیشه های میلتون فریدمن نسخه خوبی است شکی نیست اما برای چه کشوری و در چه مقطعی و با چه روشی
دوستان امدند و به هر ایرانی ماهی 45 تومن دادند خب ایا این باعث افزایش تقاضا نمیشود؟و تورم ایجاد نمی کند؟
واحدهای تولیدی مواجه شده اند با افزایش هزینه اب و برق و انرژی ایا این تورم نمی اورد؟
چرا سهم واحدهای تولیدی را دولت نداده است؟
عزیز من اقتصاد بازار ازاد را که نمیتوان جزیره ای اجرا کرد اگر قرار است قیمتها ازاد باشد باید برای همه ازاد باشد تولید کنندگان لبنیات الان در استانه ورشکسنگی قرار گرفته اند ایا گاوهای دامداری ها دلار مصرف می کنند؟خیر کنترل قیمت محصولاتی که بر اثر گرانی ناشی از هدفمندی هزینه هایشان بالا رفته بود صنعت را به این روز انداخته اخه این چه جوکی است شما می فرمایید؟
دولت همان روزهای اول از تولید کنندگان خواسته بود که از افزایش قیمت تا مدتی خودداری کنند برخی دوستان وزن محصول را کاهش دادند و به همان قیمت قبلی فروختند برخی کیفیت را پایین اوردند.اخه با پنهان کردن قیمت که نمیشه اقتصادرا اداره کرد.
چرا باید نمایندگان مورد بازخواست قرار گیرند مگر کارشناس اقتصادی هستند؟به این چند کارشناس اطمینان شده و گفته اند که مشکلی ندارد.
واضحه که افزایش قیمت انرژی در بنگاهی که کارایی ندارد باعث بالا رفتن قیمت تمام شده و تورم میشود واضح است که واریز پول به جیب مردم تورم زا است
اخه این که دیگه حساب دو دو تا چهار تا است (992120) (alef-2)
 
دکتر
Canada
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۳۵:۲۸
اینا تشویق کردند شما چرا رای دادین - یه جوری تیتر میزنی انگار این آقای توکلی از کره مریخ میاد اینجا رای میده نظر میده و میره - اگر مشوقین به امر بازخواست بشن عاملین رو باید چه کار کرد؟؟؟ (991760) (alef-1)
 
سعید اشیری
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۳:۵۱:۲۷
خواننده‌ی محترم


اگر به صدرِ نوشته رجوع بفرمایید، در عرصه‌ی حیات اقتصادی «سه بخش» عنوان شده است که این نوشته در نقدِ یکی از آن بخش‌هاست.

نگارنده هم به نحوه‌ی عملِ مجلس در فرآیند تقنین و نظارت بر حُسنِ اجرای قانونِ مورد نظر، انتقاد دارد، اما در این نوشته‌ی خاص، سخن از موضوع دیگری است که اگر بازخوانی بفرمایید، امیدوارم که رفع سوءتفاهم بشود.

با احترام.

سعید اشیری (991931) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۳۵:۵۰
به عقیده من نه پزشکان تعهد دارند نه کارشناسان اقتصادی کما اینکه نمونه هایش را در جامعه به عبنه می توان دید (991761) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۳۶:۴۳
حرف این بندگان خدا درست بوده است. در مقطعی که با طرح تثبیت قیمتهای امثال شما و توقف اهداف برنامه چهارم در خصوص آزادسازی تدریجی قیمتها، مملکت به بن بست بودجه ای می رسید طرح هدفمندی یارانه ها تنها نسخه قابل اجرائی بود که هم در اهداف با برنامه چهارم اشتراک داشت و هم از طریق دولتی اصولگرا مطرح می شد که پشت آن هم مجلسی همسو بود. عقل سلیم کارشناسی می گفت از این طرح حمایت شود.
حال تو اجرا مشکل ایجاد شد (هم از طرف دولت و هم از طرف مجلس) . مشکلات سیاسی کشور با دنیا هم منتج به تحریم و تشدید شرائط اقتصادی شده که با چند برابر شدن قیمت ارز عملاً اهداف قیمتی آزاد سازی بیش از 300 درصد افزایش یافتند! و ادامه طرح غیر ممکن شده است.
با این اوصاف بفرمائید کارشناسان مدعو مشکل تحلیل دارند یا طرح تثبیت قیمتهائی که مانع یک روند درست شده اند و مشکل سیاسی تعامل با دنیا؟ (991762) (alef-1)
 
سعید اشیری
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۳:۵۷:۱۱
دوست بزرگوار

اگر با عینک غیر سیاست‌زده بخواهیم به دغدغه‌ی اصلی بیانِ شریف‌تان توجه کنیم، مجبوریم که بگوییم الزاماً مشورت‌های منتج به هدفمندی‌ یارانه‌ها، رویه‌ی دیگر نظرات کارشناسی مدافعان طرح تثبیت قیمت‌ها نیست.

مسأله‌ی اساسی، شناخت دوره‌های ضدتوسعه‌ای در ایران است و پیش‌تر از همه‌ی این‌ها؛ این‌که «اگر، توسعه، توسعه‌ی تجدّد و مدرنیته باشد»؛ آیا با «انقلاب اسلامی و قانون اساسی، هم‌خوان و هم‌داستان است؟

بگذریم.

اما در این یادداشت، نحوه‌ی مسئولیت‌پذیری کارشناسان و برخی خبرگان و اندیشمندان ما مورد خطاب و انتقاد است.

کم‌کاری قوایِ مسئول برجای خود مستدام و قابل نقد است.


با احترام.

سعید اشیری (991937) (alef-1)
 
ساداتی
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۴:۵۴:۲۸
آقای محترم میشه بگید دولت با درآمد نفتی وگازی وپتروشیمی چگونه به بن بست بودجه ای میخورد؟از مالیات هم که درآمد بالائی داشت؟مشکل دولت ودستگاههای ما بخور بخور گسترده از جمله یک قلم سه میلیارد دلاریست که معلوم نیست چندتا دیگه از اینا هست که رو نشده؟بعد که بودجه کم میارند یاد جیب مردم بدبخت می افتند چهارتا کارشناس هم میارن که تئوریزش کنه.الف خواهشا منتشرکن.بالخره یکی باید جواب این حرفهارو بده (992006) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۱:۴۴:۳۲
جنابعالی ظاهراً همین مقطع رو می بینید! نفت بشکه ای 9 دلار رو بیاد ندارید! (992328) (alef-4)
 
علی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۳۷:۳۸
سلام
گوش اگر گوش من و ناله اگر ناله تو آنچه به جایی نرسد فریاد است.
ماکه داریم زیر این تورم له میشیم. با اینکه تازه اومدیم سر خونه خودمون و دو نفری هم جون می کنیم هر روز درآمد ما ثابته و تورم در حال افزایش و اونوقت آقایون اون بالا مشغول تست کردن آستانه تحمل مردم.
همین آقای آقا محمدی نبود که سال 90 با اظهار نظرش راجع به نرخ سود بانکی قیمت سکه رو بالا برد، کی و چه زمانی مسئولان(که اصلا مسئول نیستند ) مجبور خواهند شد که راجع به اعمالشون پاسخگو باشند خدا عالم است. ای خدا ما دادمون رو به تو می گیم چون داد رس و حاکم عادلی روی زمین نمیبینیم . زندگی ما وجه المصالحه حضرات شده. (991763) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۴۱:۲۶
فرضا که اونها از آقای توکلی خواستن رای بده. آیا آقای توکلی خودش عقل نداشته که این برنامه جواب نمیده؟
حالا آقای توکلی به جای عذرخواهی میخواهد مقصر را فردی دیگر معرفی کند؟ (991767) (alef-1)
 
سعید اشیری
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۴:۰۱:۱۶
سلام و تحیّت


این نوشته، نظرِ آقای دکتر توکلی نیست. دیدگاه ایشان در این موضوعات از زبان و بیانِ متینِ ایشان ارائه می‌شود.

این قوّتِ سایتِ محترم «الف» است که اجازه‌ی طرحِ تعاطی و تنوّع افکار را می‌دهد.

قصدِ فرافکنی هم در این میانه نیست. مجلس و دولتیان باید پاسخگو باشند.

قصدِ دیگری در این نوشته بوده است که با بازخوانیِ آن از عینکِ غیرِ سیاست‌زده، می‌توان آن را دریافت.

با احترام.

سعید اشیری (991943) (alef-1)
 
Australia
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۴:۵۸:۳۹
از کجا می دونید که آقای توکلی به این برنامه رای داده؟ (992010) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۴۱:۴۵
خوب چرا از بین دیدگاه های مختلف اقتصادی اینان به مذاق دولت خوش آمدند؟ خود مجری و تصویب کننده ها نباید پاسخگو باشند؟ (991768) (alef-1)
 
مهران
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۴۹:۵۱
هدفمندی یارانه اساسا طرح اشتباهی بود که تاکید کارشناسان و مدیران بر آن فقظ نشان می دهد که آنان از چه سطح سواد و اگاهی بر خوردارند. یارانه هدفمند بود و نیازی به این کارها نداشت. صف شیر یارانه ای، استفاده قشر پایین جامعه از اتوبوس های ترمینال های مسافرتی با گازوییل 16 تومانی بخشی از یارانه ای بود که نصیب مردم می شد. وسایل منزل افراد مرفه جامعه لوکس و خارجی بود و کم مصرف محسوب می شوند لذا انان عملا از برق استفاده چندانی نداشتند. دولت یکسال قبل از هدفمندی بهای بنزین را برای خودروهای خارجی لوکس افزایش داداه بود و هیچ شوک اقتصادی و هیجان کاذبی هم بوجود نیامد.
در همان موقع 2 میلبون خودروی پیکان دست مردم بود (از 7 میلیون خودروی کشور) که از بنزین یارانه ای 100 تومانی استفاده می کردند. ایا این پیکان ها دست قشر مرفه جامعه بود؟ صف نان سنگک 100 تومانی توسط قشر پایین جامعه تشکیل می گردید نه قشر مرفه. یک جراح قلب یا مغازه دار لوازم صوتی تصویری امکان نداشت دز این صف ها شرکت کند. هدف مندی بر اساس یک دوروغ بنا گردید و ان این که قشر مرفه از یارانه ها استفاده می کند. (991769) (alef-1)
 
مهرداد
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۵:۲۷:۴۶
بسیار عالی بود..ولی متاسفانه مملکت ما فقط با سعی وخطااداره میشه وبعد از بروز فجایعی مثل اوضاع کنونی هم خیلی راحت مردم میپذیرند وصدا هم از کسی درنمیاد..هدفمندی یارانه ها هیچ سودی برای این مملکت نداشت بجز بدبختتر کردن ضعفا وتوزیع فقر بصورت عادلانه.. (992046) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۶:۵۴:۵۰
نکند شما قبل از هدفمندی نان - ارد دولتی گرفته ودر بازار می فروختی که ناراحتی (992095) (alef-2)
 
على
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۵۱:۵۶
اگر شايسته سالارى حاكم بود هرگز شاهد اين فجايع نبوديم. (991770) (alef-1)
 
محسن
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۰:۵۲:۳۷
چرا علیرغم تاکید مکرر رهبری بر همدلی و وحدت، مدام حرف از اختلاف و ندانم کاری می زنید. البته مقصر اصلی سایت الف است که اصرار بی مورد بر عدم کفایت تصمیمات اجرایی دولت دارد. (991771) (alef-1)
 
تپلی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۰۱:۰۵
به نظرم بجای تیتر مردم از این چهار نفر توضیح بخواهند
بهتر است تصحیح بفرمایید مجلس از این چهار نفر توضیح بخواهد... (991774) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۰۱:۲۷
بیگمان در پس هدفمندی یارانه ها عدالت انگیزه پایه آن بوده و کاری درست . اما در آن چند نکته بوده که در اجرا شاهد پیامدهای منفی میتوانیم باشیم. نخست اینکه این یارانه نقدی باعث افزایش تقاضا می شده است که از نظر اقتصادی برای کاهش اثرات تورمی همان میزان عرضه صورت میگرفت .دوم در همین برش زمانی به تحریم ها گسترده برخورد کرده که حتی برای فراهم امدن این عرضه از واردات دچار چالش شده است. (991775) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۸:۳۱:۵۴
کلمه( بایست) در این جمله جا ماند (برای کاهش اثرات تورمی "بایست "همان اندازه عرضه صورت میگرفت) (992564) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۰۱:۳۷
دوستان عزیز مسئولیت اصلی متوجه همه نمایندگان مجلس و خصوصا لیدرهای اقتصادی آن است که باید اعتراف به خطا کنند. (991776) (alef-1)
 
محمد شيخ الاسلام
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۰۳:۵۸
با سلام واحترام
مستحضريد نقد را مي توان بررسي منصفانه موضوع يا اقدامي در نظر گرفت يعني در نقدقانون هدفمند كردن يارانه ها نقاط ضعف و قوت را منصفانه در نظر گرفت
اگرچه نقد قانون هدفمند كردن يارانه ها نياز به بحثهاي تخصصي وعلمي مبتني و بالتبع زمان بر است اما مي توان سوالاتي براي نقد قانون در قالب موارد زير ارائه كرد
1- براساس اطلاعات اسناد پشتيان منتشره توسط متوليان تدوين قانون هدفمندي عمده يارانه ها به بخش هاي توليدي ارائه مي شد سوال را ميتوان چنين طرح كرد: آيا در تدوين قانون هدفمندي عدالت بين تخصيص وجوه بين بخشهاي توليدي و توليدكنندگان و بخش هاي مصرفي مورد توجه قرار گرفت؟
2- انجام اقداماتي براي افزايش بهره وري مصرف انرژي زمان و سرمايه مي خواهد آيا اجراي قانون در مدت زماني 5 ساله با فرض اجراي صحيح و دقيق قانون مي توانست بدون زيان به توليدكننده امكانپذير باشد؟
3- آيا دسترسي به منابع انرژي ارزان براي توليدكنندگان يك مزيت در اقتصاد نيست ؟ آيا در تدوين قانون هدفمندي حفظ چنين مزيتي مورد توجه قرار گرفته است؟
4- آيا در زمان تدوين قانون هدفمند كردن يارانه ها امكان اعمال چنين تحريمهايي نفتي وگازي در نظر گرفته شد؟ (991777) (alef-1)
 
ایرانی دلسوخته
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۱۱:۲۴
باید بپذیریم بیشتر از 1/2 هزینه تولید در بنگاه های شبه دولتی نتیجه عدم مدیریت درست است واگر نظارت کافی بر این دستگاه ها باشد نتیجه غیر از این است و محصول تولیدی ارزانتر بدست مصرف کننده میرسد ولی ریخت وپاش های زیاد پاداش های کلان چشم وهم چشمی با مدیر قبلی وفامیل بازی وبزرگ کردن هرروزه تشکیلات وکم کردن بهره وری کار هر روزه مدیرانی است که هر چند روزی بر مسندی می نشینند و بعد بدون بررسی عملکرد ارتقا می یابند وباز مدیر دیگری وحرکتی سلیقه ای از نو درد ایران این است نظارت نیست برادر نظارت وبه همین خاطر همه مسئولین ثروت ملی را ارث پدر می دانند ومدیریت کلان را حق قانونی وباز خواست از عملکرد شان را گناه کبیره (991780) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۱۲:۳۱
وقتي كه بزرگان اقتصاد و انديشه به خاطر نداشتن چه و چه خانه نشين ميشوند عاقبتش همين ميشود. نوش جان امت! ايران (991783) (alef-1)
 
احمد
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۱۲:۴۳
عزیز دل
انسان عاقل همیشه گذشته خود را بررسی می نماید در صورت بروز خطا انرا دوباره به راه صحیح هدایت می کند عین برنامه کامپیتور برنامه نویس در طول برنامه خود نقاطی را قرار می دهد تا مطمین شود راه درست است در غیر اینصورت برنامه دومرتبه به نقطه اغاز برگشت داده می شود . طبیعت نیز چنین است جنگل تخریب می کنی سیل می اید یعنی برگرد و درست کن ...نکته مهم در این دو مثال این است اولی قدرت بازگشت و تصحیح دارد و دومی طبیعت قدرت تصحیح خود در کوتاه مدت ندارد لذا به تخریب گر هشدار می دهد.
نویسنده محترم دکتر همانند برنامه است اقای احمدی نزاد می بایست مسیولیت کار را بر عهده ان تیم قرار می داد و شروع به نظریه پردازی نمی کرد
ولاگن..................... خدایا به تو پناه می بریم (991785) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۱۵:۲۴
شما می خواهید تاثیر تحریم ها رو انکار کنید.شما در نظر نمی گیرید که حتی اجازه انتقال دلار به ایران را هم نمی دهند.نه تنها صادرات نفتی که غیر نفتی را هم محدود کردند.اما حالا دیواری از دولتی که کمتر از 1 سال به پایانش مونده پیدا نمی کنید و تمامی اشتباهات خود را در سیاستهای خارجی و داخلی و کم کاری خود در مجلس و...را می خواهید بندازید گردن احمدی نژاد.واقعا از نظر اخلاقی در سطح بسیار پائینی هستید.جای تاسف است. (991786) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۲۱:۱۶
خود رئیس جمهور اذعان داشت که قطعنامه ها کاغذ پاره است و تحریم ها بی تاثیر است لذا اکنون یا باید بیایند و توضیح دهند که چه شده اگر مشکل از قانون هدفمندی و شیوه اجرای آن است که دولت قطعا مقصر است اگر اکنون حرف قبلی خود را در مورد تحریمها پس می گیرند که باز هم مقصر هستند زیرا خیلی عجله داشتند برای صدور قطعنامه هنوز جملاتی نظیر آن ....را لولو برد و انقدر قطعنامه بدهید تا قطعنامه دانتان پاره شود را مردم از یاد نبرده اند لذا لطفا به این سوالات به صورت شفاف پاسخ دهند:
1-ایا اجرای قانون هدفمندی باعث بروز این مشکل شده؟
2-ایا تحریمها تاثیر داشته اند
3-اگر تحریمها اثر داشته اند جملات جالبی را که در مورد تحریمها بیان کرده اند را چطور می توانند توجیه کنند؟ایا این خود نشان دهنده بی کفایتی نیست
4-عده ای را تحت عنوان اخلال گر دستگیر کردند ولی دلار باز هم بالا رفت که نشاند دهنده بی تقصیر بودن این افراد است این عده کی ازاد میشوند؟ایا این افراد می توانند اکنون علیه دولت شکایت کنند؟
5-اگر مشکلات ما ناشی از عملکرد دشمن است لطفا مشخصا بیان شود دقیقا کجا دشمن وارد عمل شده(چون دوستان خود می گویند تحریمها اثری ندارد)لذا اقداماتی که دشمن به غیر از تحریمها داشته را واضح با ذکر تاریخ اقدام و اثر ان بیان کنند
6-درامدهای ارزی کجا رفته اند؟این همه پول نفت چه ده؟
7-وظیفه دولت و بانک مرکزی حفظ ارزش پول ملی است ایا دانشجویانی که الان دلار را به چهار برابر می خرند حق دارند از دولت شکایت کنند؟چرا باید چهار برابر چند ماه قبل ماها پول به برخی کالا و خدمات بدهیم مقصر چه کسی است؟
8-افرادی که تصمیماتشان باعث تحمیل بار مالی به مردم میشود مثل همین اقای نهاوندیان چگونه باید تنبیه شوند؟چرا اینها دائم در حال کار کردن هستند چرا مجبور به استعفا نمیشوند؟
یکی از این دوستان مسئولی که میلیونها تومن حقوق ماهانه می گیرند بیایند لااقل به یک سوال از سوالات فوق جواب بدهند. (991791) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۴:۰۱:۰۲
کارشناسان واقعی خانه نشین شده اند و یه عده کارشناس نمای مدرک اکسفوردی اومدن با اقتصاد مملکت بازی کردن ژست و اعتماد به نفس کاذبشون هم ادم رو عذاب میده مخصوصا این اقای نهاوندیان که اینقدر مطمئنه انگار هر سال جایزه نوبل اقتصاد می گیره اینها تا کی باید سر کار بمانند اخه ملت چقدر باید هزینه بده؟اقای نهاوندیان تئوری هاتون رو بردارید با خودتون ببرید ملت رو بیچاره کردید تولید رو خوابوندین تمام طرح هاتون هم جکه اون از بنگاه های زود بازده تون که باعث خنده است اون هم از طرح اجرا کردنتون و قرار دادن جامعه در بحران
اقا یه پولی به اینا بدین به عنوان باج سبیل برن خونه بشینن حداقل دخالت نکنن والا بخدا حقوقشون بیشتر بشه برن خونه ما نخواستیم. (991942) (alef-1)
 
حسن
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۲۷:۳۴
لطفا یک سری به دارائیهای این آقایون قبل از اجرا هدفمندی و اکنون بزنید (991797) (alef-1)
 
مهدی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۳۶:۴۴
شما دارید از مجلس سلب مسئو لیت میکنید مگر کمیسیو ن اقتصا دی باید گوش به حرف چهار نفر بده خودش کار شناس نداره (991807) (alef-1)
 
معلم فقیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۴۲:۵۴
درود بر شما!!! والله که این طرح خانه خراب کن بود که اقتصاد کشور را به این روز انداخت اما دشمنان این ملت اکنون با لبخند صرفا تحریم های خود را عامل موثر می دانند . البته فقط این چهار تن نیستند که باید پاسخگو باشند ، آن نمایندگانی نیز که ادعایشان گوش فلک را کر می کند و خود را کارشناس می دانند و مهم تر از همه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز باید پاسخگو باشد . آنان هم پاسخ ندهند از اینکه کسی مانند شما بالاخره واقعیت و دلیل اصلی نابودی اقتصاد ما را نوشت ، صمیمانه تشکر می کنم . قلمت استوار (991814) (alef-1)
 
علیرضا
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۴۳:۱۹
نمایندگان مجلس که خود را اقتصاد دان سیاستمدار جامعه شناس و دین شناس می دانند چرا تحت تاثیر القاآت این چهار نفر قرار گرفتند؟ (991816) (alef-1)
 
امیر
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۴۴:۲۸
هموطنم اقای اشیری این چهار نفر را که نام بردید به عنوان مشت نمونه خروار یکی دو نفر را که بخوبی میشناسم هماره کنار پنجره نشستهونظاره گر جهت وزش باد بودند تا از این طریق به مقام ومنصب رسیده وخودرا به عنوان کارشناس به جمهوری اسلامی تحمیل کرده اند براستی شما فکر میکنید کارشناس واقعی قادر است نظر خود را برخلاف میل مدیر بیان کند واززندگی ساقط نشود ایا فکر میکنید انهائی که بعنوان کرشناس درمحافل مختلف حضور مییابند میتوانند نظر کارشناسی بدهند یا موظفند مطابق میل مدیرانشان نظر بدهند ودر غیر اینصورت منزویند (991817) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۴۶:۲۴
به نظرتون چی دارن بگن؟ (991821) (alef-1)
 
Malaysia
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۴۷:۴۶
برنامه هدفمند کردن رایانه ها گرچه ایده آل نبود و مشکلاتی داشت ولی به هر حال نسبتا خوب اجرا شد. هر کس که اندکی از اقتصاد سر در بیاورد می داند که مشکلات چند ماه اخیر و بی ارزش شدن پول ملی هیچ ربطی به هدفمندی یارانه ها ندارد. (991822) (alef-1)
 
محسن
Belgium
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۵۲:۴۳
مردم توضيح بخواهند؟ پس مجلس چه كاره است؟ مردم فقط موقع راي دادن مردمند! (991827) (alef-1)
 
علی
Canada
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۵۷:۳۴
این اقتصاددانان طرفدار هدفمندی یارانه ها بودند و نه پرداخت نقدی یارانه ها بودند. این طرح، طرح درستی است منتها آقای احمدی نژاد آن را خراب کرد و مجلس هم عرضه نظارت بر اجرای درست طرح را نداشت. در ضمن اگر مملکت ما مانند بقیه ممالک، سیاست خارجی معتدلی داشت و با همه دنیا در هر حال جنگ نبود، الان وضعیتمان این نبود. چرا این واقعیت را پنهان می کنید که در اثر تحریم به این روز افتاده ایم، چون قبلا می گفتید قطعنامه ها تاثیر ندارد. خرابکاری را آقای توکلی و رفقای اصولگرایشان در این ده سال کردند هم در اقتصاد و هم در سیاست خارجی، حالا باید چند اقتصاددانان منتقد دولت جوابگو باشند. شوخی می کنید یعنی نماینده های اصولگرا به خاطر حرف های دکتر نیلی و دیگران به هدفمندی یارانه ها رای دادند. به فرض که درست، آقای توکلی و نادران که خودشان را عقل کل می دانند، عقل نداشتند که به حرف دیگران رای دادند. آقای توکلی: شما و اصولگریان با سفارش این مطالب بی پایه نمی توانید گناه خرابکاری هایتان را جلوی مردم بشویید. شمایید که باید اعتراف کنید که اشتباه کردید. (991831) (alef-1)
 
محبتی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۳:۵۵:۳۷
علی آقای عزیز میشه بگید روی چه منطقی میفرمایید این طرح طرح درستیست؟اگر همه مشکلات وبحثها به همین راحتی حل میشد که خیلی خوب بود.به همین راحتی میفرمایید این طرح طرح درستیست؟من به هزارویک دلیل به شما ثابت خواهم کرد که اگر همزمان با این طرح یارانه نقدی داده نمیشد تازه سرنوشت وحشتناک تری پیدا میکرد.لطفا عالمانه تر بنویسید. (991936) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۷:۰۰:۳۷
دیروز من لباس ابی رنگی پوشیدم همزمان باران بارید وسیل امد ایا ارتباطی دارد برادران هدفمندی یارانه اگر هم قبول منیم حرف شما را حداکثر نصف مسکن مهر نقدینگی جدید اورد چرا ناراحتید چون همه گرفتند اما کسی مخالف مسکن مهر سهام عدالت و....نیستید چرا چون افراد خاص می گیرند همه شما از تبیعض خوشتان میاد ومخالف توزیع مساوی هستید دولت هرگز یارانه ای نداد هر چه هست پول نفت خودمان است مجموع یارانه با ارز مرجع هم حساب کنید 30 میلیارد دلار است کل نفت وگاز تولیدی ما چقدر است ؟همه قبول دارید بیشتر است پس هنوز مردم طلبکارند نه بدهکار اما گروهی می خواهند گروهی را محروم کنند تا بقیه بیشتر بگیرند مسیله این است (992099) (alef-2)
 
حميد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۱:۵۹:۵۰
ما هميشه به دنيال كساني هستيم كه تقصير ها را گردن آنها بياندازيم.پس كارشناسان و نمايندگان مجلس چه نقشي دارند ؟ مگر نبايد قبل از تصويب قانون در مجلس لايحه در كميسون مربوطه بازنگري و كارشناسي شود؟ (991834) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۲:۱۶:۳۴
انصافا حالا باید روضه خوانی شود..خود مجلس هم محکم ازین طرح غلط دفاع کرد.الان باید مجلس محکم جلوی اجرای دوباره ی آن بایستد و این طرح مجددا از نو کارشناسی شود. (991845) (alef-1)
 
سید
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۲:۱۷:۲۵
سلام
اولا سوالم اینست آقایان امروز کجا تشریف دارند؟ ثانیا آیا ببه ما حق میدهند که فکر کنیم هدف ایشان مقاصد سیاسی بوده نه درد اقتصاد؟ (991846) (alef-1)
 
Switzerland
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۲:۲۷:۴۲
....بیخود گردن این و آن نیاندازید...همه شما اصول گرایان کردید...اینها گفتند شما هم همگی به به و چه چه گفتید...نکنه یادتون رفته !؟ (991852) (alef-1)
 
سهیل
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۲:۳۹:۲۶
به نویسنده بایدگفت علم رانخواه مهم نیست اماجهل راتبلیغ نکن. (991856) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۲:۴۵:۳۲
مگه نمایندگان عقل نداشتند که افرادی دیگه بخوان تشویقشون کنن؟ (991865) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۲:۴۷:۰۰
مـــــردم از هیچ کس نمی توانند توضیح بخواهند!!!!!!!!!!
مـــــردم خودشان بهتر از کارشناسان این وضع را پیش بینی می کردند!!!!!!!!
مـــــردم در سال 88 این دولت را بهتر شناخته بودند تا همه کسانی که از ایشان حمایت کردند و ایشان را سرکار آوردند!!!!!!!!!!!!!!
مـــــــردم درک و شعور سیاسی، اجتماعی ، اقتصادی شان بیشتر از کسانی است که خودشان را متخصص معرفی می کنند!!!!!!!!!
مـــــــــردم همه دروغگوها را می شناسند!!!!!!!

مـــــــردم همه این افراد از ریز تا درشت را به خـــــــــــدا واگذار می کنند ............ (991867) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۳:۰۲:۵۲
باید همشون رو بازداشت کنند (991874) (alef-1)
 
علی
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۳:۱۶:۳۰
بنظرم باید هر ماه پول هدفمندی این آقایون و مچالش کنن و یزارن تو ...! (991887) (alef-1)
 
بهرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۳:۱۶:۳۸
این اقای دکتر نهاوندیان 30سال است که دراین مملکت درخصوص مسایل اقتصادی نظریه پرداز ودست اندرکاراست .واقعا یکی نیست به این اقا بگه بابا نتیجه دست اوردهایت را بگو .چرا هرروز ما ازنظر اقتصادی پس رفت داریم؟ (991888) (alef-1)
 
Meek
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۳:۳۲:۱۳
معمـــــا چو حل گشت، آسان شود

میفرمائید این کارشناسان مجلس را تشویق کردند........ یعنی این
مجلس قریب 300 نفری، همگی فرمایشات این آقایان را چکی وبی
هیچگونه تردید و مخالفت پذیرفتند و کارتمام شد؟
خدامیداند آن زمانیکه این سند بدبخت تر شدن کوخ نشینان میرفـت
که بتصویب برسد، مثل همیشه، اذهان آنها که باید خودرا جای فقرا
بگذارند و یاد فقیری چندسال پیش خود باشند، مشغول کدام معامله
سودآوربوده است. طرحی که سرمجری در مورد آن میگفت از همین فردا
صبح بی نیاز میشوید، بهانه واردکنندگان و فروشـــندگان فرصت طلب
شد تا با آگاهی از نبود کوچکترین سیستم نظارت بر قیمتها، هرکارکـــه
میخواستند با مصرف کننده بی پناه بکنند و شدآنچه شد که میگـــــویند
مشکل هست ولی بحران نیست، خوب الحمدلله. من نمیدانم آنکــــه
حداقل دستمزد را میگیرد، مستاجرهم هست، دوتا فرزند هم دارد کـــه
مثلاً یکی از آنها دانشجوی دانشگاه آزاد است، چطور خود و خانواده
اش را زنده نگه میدارد؟ اگر بگویم چنین مردی باید تحت پیگردقرارگیرد
تامعلوم شود کسری بودجه خودرا از کجا و به چه ترفندی در میاورد.
درهرصورت، الان دسترسی به قانون اساسی ندارم ولی یادم هست که
سالها پیش در آن اصلی را خوانده بودم که برگزاری رفراندوم را برای نظر
خواهی در مسائل اقتصادی خطیر تجویریا حتی تکلیف میکرد.
باید نگاه کنم و دوباره به مطلب برگردم. (991900) (alef-1)
 
سامي
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۳:۴۷:۰۲
بايد همشون مورد محاكمه قرار داد. جوانان مردم مثل برگ خزان پر پر مي شوند . از بيكاري افسرده شده اند . (991922) (alef-1)
 
نادری
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۳:۴۹:۳۸
شما خودت جواب خودتو به زیبایی در این جمله دادی:" بلافاصله، کارشناسانی که در تصویب و ایجاد فضای تبلیغاتی و عقلانیتِ جمعی آن برنامه (یا قانون) سهم داشته‌اند، با «فرار رو به جلو»، لب به گلایه و شکوه و نقد کارشناسانه می‌گشایند که: «آنچه ما گفتیم را اگر به درستی اجرا می‌کردند، الان این وضع نبود...». (991926) (alef-1)
 
شاکی از بی عدالتی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۳:۵۹:۳۷
خدا از همه کسانی که به ملت خیانت میکنند به خاطر پست و مقام نگذرد (991938) (alef-1)
 
کاوه
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۳:۵۹:۳۷
هنر تیم اقتصادی دولت و شخص رییس جمهور بی ارزش کردن پول ملی و به دنبال آن تورم و گرانی بی سابقه که همه میدانند تبعاتی مثل بیکاری،معضلات اجتماعی و خانوادگی....داشته و در این وضعیت وخیم مجلس هم دخیل میباشد.آیا نمایندگان و وزرا از قیمتها خبر دارند؟آیا خبر دارند که تقریبا در بازار قیمتها به نسبت سال گذشته تا دو برابر گران شده؟آیا میدانند چه تعداد کارخانه و کارگاه اقتصادی به خاطر وضع موجود تعطیل و چه تعداد به خیل بیکاران اضافه شده؟آیا باید درد به استخوان برسد و آن وقت مسئولین به فکر چاره بیفتند؟کارمند و کارگر زحمت کشی که پول مختصری پس انداز کرده بودند تا در وقت مناسب به دردی بزنند حالا بیش از نصف ارزش خود را از دست داده است. از قیمت مسکن خبر دارند؟باید همه کسانی که در این وضعیت اسفبار نقش داشته اند جوابگو باشند.به نظرم دولت و به خصوص تیم اقتصادی آن نمره مردودی گرفته اند و باید هر چه سرع تر کار را به کاردان دهند.دلار در عرض چند روز به 3800 تومان رسید و دولت و بانک مرکزی با انفعال خود باعث شدند دلار به این حد برسد.
حال که دولت در چند روز نمیتواند عملکرد درستی داشته باشد چرا 6 ماه دیگر بماند و وضع از این بدتر هم بشود.وضعیت خیلی بحرانی است و نمایندگان باید تصمیم مهم و قاطعی بگیرند و با نظارت رهبری حداقل اختیارات تیم اقتصادی دولت را به نهادی متشکل از نمایندگان سه قوا و کارشناسان خبره اقتصادی بسپارند و گرنه مطمئن باشید از این پیچ تاریخی به سلامت عبور نمیکنیم. (991939) (alef-1)
 
خدا رحم
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۴:۱۳:۰۰
ای کاش این نمایندگان مجلس ذره ای به فکر مردم بودند بجای اینکه دولت تخریب کنند ازجمله توکلی ، مطهری ،باهنر ولاریجانی آقای لاریجانی شما سنگ حزب الهی به سینه میزنی پس چرا از فرمایشات رهبری تبعیت نمی کنید شما ها خراب کردید واله هدفمند کردن یارنه ها خوب پیش میرفت الان درحال حاضر مردم فدای ندانم کاری مجلس شده نه دولت ، دولت بفکر جیب خالی مردمه شما فقط وفقط بفکر سیاسی بازی خودتان وجیب خودتان مردم کاملاٌ براین قضایا واقفند . (991954) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۴:۱۳:۲۹
چون گره در کار افتد هیچ یاری یار نیست
ور هوا طوفنده گردد هیچ کاری کار نیست (991955) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۷:۰۰:۵۶
عده زیادی می خواستند که یار باشند از جمله ان 50 اقتصاد دان ولی دولت نخواست حالا که مشکل پیش اومده و سیل اومده مثلا چیکار کنیم؟بریم گونی بیاریم بندازیم تو سیل؟تا جلوش گرفته بشه؟اخه یه مثقال انصاف هم خوب چیزیه به نظر شما درسته یه عده مدام با یک دندگی جلو بروند خرابکاری کنند بعد موقع نتیجه هم بیایند طلبکار شوند؟
دانشجو چه گناهی کرده باید دلار به چهار برابر قیمت بخره؟
اقا طوفان شده حالا بیایید کمک ایا این درسته؟توی طوفان ملت بیان کمک ؟چه کمکی؟ (992100) (alef-2)
 
پژمان
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۴:۱۳:۲۹
آقا شما برو دعا کن این چهار نفر طلبکارنشند از همه، توضیح پیشکش.همین آقای نهاوندیان پریروز درروزنامه مردمسالاری تیتر زده بود که گفته اند دلار 1700تومانی برای دلار خیلی خوبه همه راضیند.یکی نیست به این آقا بگه که چرا باید مردم دلاری که پارسال بوده 1000تومان هفتاددرصد گرونتر بخرند؟این یعنی اجحاف.آقای پژویان هم که هنوز چندروز یکبار دررسانه ها اظهارفضل میفرمایند.شمابرو دعاکن طلبکارنشند. (991956) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۷:۰۴:۵۷
خیلی روش خوبیه بنده دقیقا بررسی کرده ام افرادی که مال دیگران را می خورند وقتی ادم میره سراغشون طلبکار هم میشوند.میگی اقا فلان قدر از پول ما رو فلان روز خوردی شروع میکنه تاریخچه عجیبی برات میبافه که نه اتفاقا حرم خوار تو هستی و فلان و چنان بعد می بینی عجب؟! بدهکار هم شدی ذهن این افراد ریال اول را توجیه می کند و خوردن ریالهای باقی هم براحتی امکان پذیر می گردد وقتی از انها سوال می کنید می بینید ای بابا با یک مغز پر از طلبکاری هم روبرو هستید شماها قدر شناس نیستید من فلان کردهام بهمان کرده ام!!! (992103) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۷:۰۷:۴۱
اقای احمدی نژاد
....کاغد پاره است
....را لولو برد
الان این جاهای خالی را با کلمه"ریال "پر بفرمایید. (992105) (alef-2)
 
hassan
Germany
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۴:۱۳:۴۰
شما را کی بشناسیم ؟؟؟؟؟ (991957) (alef-1)
 
فرید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۴:۲۴:۲۳
جناب آقای دکتر توکلی:
اینجانب شاگرد حضرتعالی هستم و قطعا در سطح جنایعالی نیز نیستم. اما یادآوری چند نکته ضروری دیدم :
1- مگر در دو جلسه 57 اقتصاددان و متخصیصین بازارهای مالی و پولی با جناب رییس جمهور نداشتند؟ در این دو جلسه پیش بینی های امروز وضعیت تاسف آور اقتصاد کشور را متذکر شدند؟
2- مگر بارها و بارها جناب آقایان دکتر پژویان و دکتر نیلی و ... طی مقالات مختلف در خصوص نحوه ی اجرا و نه نفس هدفمندی یارانه ارایه نکردند؟
3- از جناب آقای دکتر نیلی همینک گزارشی در اختیار دارم که به شدت مخالف شوک درمانی بوده و هستند
4- ضمنا مگر مجلس شورای اسلامی و پژوهش های مجلس و... جزیی از تیم اقتصادی کشور نیستند؟ اگر نحوه و نوع نگاه اساتید اشکالی داشته چرا تیم اقتصادی مجلس اقدامات لازم را جهت جلوگیری صورت نداده؟؟
5- آنچه که حقیر به عنوان شاگرد جنابعالی و سایر اساتید نامبرده آموختم این بوده که پیش بینی ها و تئوری های اقتصادی نیاز به طی سالهای مدیدی است تا از صحت و یا رد آن مورد پذیرش قرار گیرد؟
5- چرا در عمر سی چند ساله ی جمهوری اسلامی محض رضای خدا یکبار از مدیران ارشد و متخصصیصن زبده در مدیریت شرکتها، مدیریت بازارهای پولی و مدیران بازار سرمایه دعوتی نشد تا نظرات آنانی که از نزدیک دستی به آتش دارند جویا گردند؟ امثال اینجانب که لحظه به لحظه غصه ی این وضعیت را می خوریم خودی نیستیم و بارها مجبور به استعفا شدم، اما این گروه از مدیران که اتفاقا خودی هم هستند فریادها زدند مگر کسی گوش کرد؟
5- به نظر می رسد اشکال عمده در وجود اقتصاد سیاسی است لذا وضعیت امروز اقتصاد کشور و ادامه ی قطعی آن تا فروپاشی لازمه ی کشورمان است تا از دل این ویرانی همانند ژاپن و کل اتحادیه اروپای پس از جنگ جهانی دوم به مقصود برسیم
6- عفو کنین اگر بیشتر از کوپونم عرضی نمودم و به لحظه آماده ی پاسخگویی. (991966) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۴:۴۵:۴۸
یعنی نمایندگان دولت خودشون فهم کافی و اطلاعات درست نداشتند که به حرف چهار نفر اعتماد می کند و با حرف آن ها رای می دن؟

در ضمن اگه قرار باشه از کسی توضیح بخوایم از نمایندگان هست که چرا نظارت بر دولت رو تعطیل کردن؟
چرا دولت خودسر ارز واردات رو از 1226 تومن به بیش از 2500 تومن رسونده؟ همین باعث شده که کالای 1000 دلاری که قبلا 1226000 تموم می شد برای وارد کننده الان به قیمت دو برابر برای وارد کننده در میاد پس انتظار دارید که همه چی ارزون بشه؟
می دونید که در همون کشورهایی که شما اعلام می کنید در حال فروپاشین از نظر اقتصادی 8 سال هست که قیمت بلیط هواپیما افزایش پیدا نکرده؟ می دونید که الان که اوضاعشون خرابه تورم به حدود 5% رسیده؟ خجالت نمی کشید؟ (991994) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۴:۴۶:۰۵
اتفاقات امروز بازار ارز ربطی به هدفمندی یارانه ها ندارد.بلکه ناشی از تحریمها و سوءمدیریت عمدی دولت است.
تحریمها چرا تشدید شد؟ با قاطعیت عرض میکنم که بیش از موضوع هسته ای، به خاطر حرفهای بیربط احمدی نژاد در مورد پاره شدن قطعنامه دان دشمن و دفاع از هیتلر (بر سر موضوع هولوکاست)
شما از ایشان همان موقع دفاع نکردید؟ ما که کور مادرزاد بودیم.شما که بصیرت داشتید نباید امروز جواب اعمال تان را بدهید؟
یکبار دیگر به مطالب سایت خودتان و سایر سایتهای اصولگرا در سالهای 84 و 88 برگردید. مطالب را بخوانید. به وجدان خودتان جواب بدهید.مردم که توبه و ندامت شما ناامید هستند! (991995) (alef-1)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۴:۴۸:۲۳
با سلام، جناب آقاي اشيري عزيز، بنده توصيه ميكنم كه با توجه به توصيه هاي آقا شايان، (دومين كامنت) مقاله خود را بازنويسي كنيد تا تاريخ علم اقتصاد بر مقاله شما ببالد، زياد مسائل را با رويكرد سياسي نقد كرديده ايد.
عزيز: رويكرد اقتصاد سياسي چيزي بيش از اين برداشت شما از مسائل مربوط به هدفمندي است. خدا يار و نگهدار شما باشد. (992000) (alef-1)
 
سهراب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۵:۲۷:۰۲
من حاضرم به تمام مقدسات دنیا قسم بخرم که این اقایون به جیب خودشان نگاه کردن واین طرح رو اجرا کردن حتی رییس جمهور وکابینه او والا بابید خیلی از نظر هوشی پایین باشی وعوارض بعداز اجرا رو نبینی اینا دیدن اگه حامل های انرژی در هر قد واندازه ای گران بشه به انها وخانواده عزیزشان فشاری وارد نمیشه با به به وچهچه اونو اجرایی کردن وحالا که گند کار درامده ومردم دارن زیر فشار گرانی وتحریم ها له میشن ودادشون درامده میان استکبارو علم مکنن ومیکن همش تقصیر این خارجی ها هستش مردم باید مقاومت کنن وصداشون در نیا که اگه اعتراض کنن هم هم صدا با اونور ابی ها حساب میشه وانوقت واویلا (992044) (alef-1)
 
مهرداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۵:۴۸:۱۷
حالا که مملکت نابود شدورفت پی کارش ولی به نظرمن اگر همین الان هم اجرای حتی فاز اول طرح هم متوقف بشه وقیمت حاملهای انرژی وبقیه ی آیتمهای مشمول این طرح به حالت قبل از اجرای طرح برگرده لااقل ازنظرروانی آرامش مختصری بوجودمیاد..اقرار به اشتباه شهامتی میخواد که متاسفانه در هیچکدوم از مسولین این کشور سراغ نداریم.این طرح بصورت کاملا هدفمند کمرمردم رو شکست.. (992053) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۵:۵۴:۱۸
این 4 نفر کارشناس اقتصادی هستند و نظرشون رو دادند، دهها کارشناس اقتصادی دیگر هم با این لایحه مخالفت کردن. مقصر اصلی نماینده هایی هستند که پاسخگوی تصمیات غلطشون نیستند. به هر حال نباید یقه ی نظر دهنده را گرفت، تصمیم گیرنده مهم است. (992055) (alef-1)
 
علی آزموده
France
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۶:۰۷:۱۳
واقیت این است که اصل هدفمندی یارانه ها لازم و ضروری بود ولی باید بدست مدیران کاردان اجرا می شد که چنین چیزی در مملکت ما که مدیران خوب را تحمل نمی کنند قابل تصور نبود. مدیر کمیته امداد یکی از شهرستانها پیش از اجرای هدفمندی یارانه ها می گفت که در برخی از روستاهای ما مردم به ماهی چهل هزارتومان راضی هستند در حالی که در تهران خانواده هایی هستند که خد اقل ماهی یک ملیون تومان از سوبسید های مختلف استفاده می کنند بر اساس یک حساب سرانگشتی سوبسید پرداختی بابت بنزین، گاز، برق، آب، نان و آرد ... را حساب می کرد و می گفت ما روستائیانی داریم که برق ندارند، آب لوله کشی ندارند، گاز و بنزین و نفت هم استفاده نمی کنند، مسافرت هم نمی روند که از سوبسید بنزین هواپیما یا سوخت قطار یا اتوبوس استفاده کنند. یعنی برخی از روستائیان به گفته ی ایشان تقریبا از هیچ سوبسید ی استفاده نمی کردند و برای این بیعدالتی باید چاره اندیشی می شد اما ضرورت اجرا یک مساله است ولی اجرای آن چیز دیگری است. البته در روستاها بهتر بود که وسایل تولید خانگی اعم از دام و طیور و خوراک دام و تولید کشاورزی در سطح کم ، از محل یارانه ها داده می شد و خرید محصولات نیز به نحوی تضمین می شد و با ایجاد تعاونیهای روستایی و مجتمع روستایی، رونق روستاها به نحوی در دستور کار قرار می گرفت که البته هم ی اینها با تدبیر مدیران لایق و کاردان امکانپذیر است و نه افراد چاپلوس و متخصصین شعار و سیاسی کارهای بی توجه به سرنوشت مردم و کشور. (992061) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۷:۴۲:۲۲
عزیز برادر از اون مدیر محترم بخواه که از خودش بپرسه، دولت تا حالا کجا بوده که اون روستایی در هزاره سوم نه آب داره، نه برق و نه گاز. خدا وکیلی بهتر نبود دولت یارانه های نقدی رو به جای تزریق مستقیم، صرف جبران همین کاستی ها می کرد؟ (992135) (alef-2)
 
اشکان
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۸:۱۴:۰۹
جالبه، حتی دانشجویان سال اول اقتصاد هم اینو می فهمند؛ اتفاقی که کاملاً قابل پیش بینی بود اینه که دولت با تزریق مستقیم نقدینگی به بخش مصرف که خانوارها هستند سطح تقاضای اونها رو افزایش داد.تا همین جا حتی اگر تولید ثابت هم باقی می موند تورم در جامعه اجتناب ناپذیر بود. اما فاجعه از اون جا شکل گرفت که هزینه تولید با افزایش قیمت حامل های انرژی به شدت بالا رفت و همین موضوع منجر به کاهش شدید نقدینگی بخش تولید( بر خلاف بخش مصرف) و در نتیجه تعطیلی خطوط تولید یکی پس از دیگری و در نتیجه کاهش شدید عرضه شد. افزایش تقاضای خانوارها به دلیل در اختیار داشتن منابع نقدی یارانه از یک طرف و کاهش عرضه به دلیل بحران نقدینگی تولید کنندگان از طرف دیگه باعث بروز تورم شدید در جامعه که الان شاهد اون هستیم شد.
در ضمن فرض کنیم غرب هیچ دشمنی با ما نداره. اما به هر حال به فکر منافع خودش که هست. این که برخی در این کشورها، دولت ما رو تشویق به اجرای این قانون کردند؛ شاید به دو دلیل خیلی ساده باشه. اول: افزایش قیمت حامل های انرژی( نفت و گاز) باعث کاهش مصرف داخلی و آزاد شدن بخش بیشتری از حامل ها برای فروش به اونها با قیمت مناسب تر بود. دوم: افزایش هزینه تولید و در نتیجه قیمت تولیدات داخلی، دولت رو مجبور به واردات بی رویه خواهد کرد که بازهم به نفع کشورهای دیگه است. دوستان استعمار دیگه شکل و سیاق خودش رو عوض کرده، دیگه نیازی به قرارداد و معاهده نیست. این که با یک طرح و قانون داخلی ، نفت شما رو بهتر و بیشتر بخرند و از اون طرف به شما کالاهای مصرفی بیشتری بفروشند یعنی استعمار نوین اقتصادی. (992157) (alef-2)
 
قاف
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۶:۳۷:۰۴
این اقایون کاری جز عوامفریبی در پرونده ی خود ندارند پاسخگو بودن به جای خود... (992085) (alef-2)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۶:۳۹:۴۸
1- ایا اقتصاد مقاومتی برای کشوری که بیش از 60 درصد بودجه ان به نفت و دلارهای نفتی وابسته است و اقتصاد ان در سیتره دولتی ها و شبه دولتی ها و رانت بازی در ان حرف اول را می زند می تواند معنی داشته باشد؟
2- مگر این همفکران شما نبودند که در سال 88 از روی اضطرار راه خودشان را انتخاب کردند و رای دادند و اکنون هم در مواضع متقابل با دولت ایستاده اند، و اکنون از پزشک متعهد می گویید ، در صورتی که دولتی انتخاب کرده که همه ی مبانی علمی اقتصاد و اداره جامعه را کنار زده و نسخه برای مدیریت جهانی می پیچد؟
3- مگر شما هم به این باور رسیده اید که تحریم ها اثر ندارن؟می شود مبنای تحلیلی و کارشناسی خودتان را در بی اثر بودن تحریمها ب گویید؟ به جایی اقرار به اشتباهاتمان در سیاست گذاری های کلان به دنبال فرا افکنی و توجیه مسایل هستیم .مگر اکنون غیر از این هست؟ (992086) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۶:۴۰:۱۱
وای بر ما ملت که سرنوشتمونو چه کسانی به چه شکلی تعیین می کنند. 290 تا نماینده چکاره بودند که 4 نفر اومدند یه چیزی رو تأیید کردند اونها هم سر تکون دادند و پذیرفتند؟
قطعا اینطور نبوده. الان که معلوم شده استخوان خرد کرده های سیاست و اقتصاد حرفشون درست بوده و نظر کسانی که فقط گذری از کوچه ی اقتصاد داشتند، تولید و صنعت کشور رو اینطور فلج کرده، آقایون به فکر سلب مسئولیت از خود افتاده اند. وگرنه اگر دنبال ریشه یابی هستید، امثال آقای توکلی باید جوابگو باشند که چرا با وجود آن که می دانستند احمدی نژاد اصلح نیست، بهش رأی دادند و بقیه را هم ترغیب کردند. آقای توکلی، متاسفانه این بازی ها فایده ای نداره. شما در همه این سال ها نماینده مجلس بودید و با این استدلال ها و اسم اوردن از امثال نهاوندی، نمی توانید از بار مسئولیتتان شانه خالی کنید. (992087) (alef-2)
 
محمد ایرانی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۶:۴۲:۱۶
اگر همه کارشناسان دنیا به نمایندگان فهیم مجلس می گفتند در چاه بیفتند باید می افتادند؟ کارشناسان اگر هم اظهار نظر کرده اند باید نمایندگان می توانستند با نظر کارشناسی موافقت نکنند نه اینکه چشم بسته هر چه کارشناسان بگویند تصویب کنند....قوه تشخیص صواب از نا صواب و درک و بصیرت و گفتار و کردار معقول و منطقی مدتی است بسیار کمیاب شده ...فعلا موضوع روز ؛کی بود کی بود من نبودم ؛ است، و همه بدنبال مقصر اصلی می گردند)))))و هیچکس نمی خواهد مسوولیت بپذیرد!!!!! (992088) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۰:۵۴:۴۵
ببینید این حرف شما واقعا غیر منطقیه اگه نماینده مجلس نباید نظر کارشناس رو بپذیره پس کارشناس اونجا چه کاره است؟این حرفهای جوک چیه شما می فرمایید
مسائلی که پیچیده هستند رو میدن به کارشناسان و نمایند ه ها هم به حکم عقل باید نظرشان را بپذیرند
حال فرض کنیم عکس این قضیه رخ داده بود یعنی کاری بود که نماینده ها نپذیرفته بودند بعد می امدید می گفتید مگه کارشناسان نگفتند فلان و چنان
این حرفها هیچ مشکلی رو حل نمیکنه (992467) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۰:۵۸:۲۶
اقا این کارشناسان ما حیف هستند بدهید دنیا هم از اینها استفاده کنند در راستای همان بحث مدیریت جهانی بخدا حیفه دنیا بی بهره بمونه از این چند تن (992469) (alef-2)
 
صادق
Australia
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۷:۱۹:۲۶
شما ای نمایندگان مجلس انروزی که احمدی نژاد گفت این کشور را امام زمان اداره میکنه و این پول ها را امام زمان میده با پولهای دیگه مخلوط نشه(مثل اینکه مردم پول دزدی بدست میاورند)همان موقع بایستی جلو ایشان را میگرفتید که مملکت به اینروز دچار نمیشد.از قدیم گفته اند روغنی که روی زمین ریخته شد جمع کردنش مشکله . (992117) (alef-2)
 
شهرام//////////////////////////
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۲:۳۶:۰۳
اقا صادق عزیز نمیدونم اون روزی رو بیاد داری که سر اختلاس 3000میلیاردی وزیر اقتصاد رو استیضاح کرده بودن
(به شهادت تلویزیون خودمون) وقتی توی مجلس ری به برکناری وزیر , رد شد پشت سر اقای لاریجانی داشتند با صدای بلند الله اکبر میگفتند

خوشحالی اون آقایون همون موقع منرو به یاد خوشحالی ادیسون انداخت,دقیقا و یا شاید کمتر از خوشحالی ادیسون خوشحال بودن که نگذاشتند وزیر برکنار بشه

واقعا برای خودم و ملت ایران متاسفم شدم که مجلس به این وضع افتاده بود .

شما چه انتظاری داری در برابر مسئله ای به اون آشکاری اینجور بودن وای بحال مسائل اعتقادی... (992371) (alef-2)
 
Mokhalef
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۷:۲۱:۰۸
بزرگترین مشکل ساختاری ما، تلاش مداوم و خستگی ناپذیر! در جهت "باز اختراع" چرخ است!
بیش از یک قرن از زمان شکست نظریه "دولت رفاه" و جایگزینی نظریه " دولت ارشادی" در بخش متمدن جهان گذشته و در این مدت با فراز و نشیب هایی در نهایت، " نئو کینزین ها" هم برای دولت (قوه مجریه)، فراتر از استثنائاتی مانند "بهداشت عمومی"، آموزش " و این قبیل امور همه گیر، تنها نقشی ارشادی و نگهبان قائلند و نه مباشر یا بدتر از آن، حتی چنان که در این کشور جاری است "رقیب" مردم (بخش خصوصی)!
"دولت" بدترین صنعت گر، تاجر، هنرمند و ... است.
از تجربه ی ویرانگر نظامهای کمونیستی، مدت زیادی نگذشته است!
هر آنچه در یادداشت بالا و موارد مشابه می آید، در بهترین حالت، مصادیقی از " معلول ها" هستند و نه ریشه ها و علل.
و نتیجه چنین دولت متمرکز و عظیمی، دیوانسالاری و بوروکراسی ذاتا فاسد و پر از خلل و فرج تقدیمی به نخبگان! فرمایشی، برای بستن بار خود و هفتاد پشت خلفشان. (992118) (alef-2)
 
زهرخند
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۱:۲۵:۳۱
نه! نگرفتی جناب مخالف! اصولاً ما علوم خودمان را داریم و انها علوم خودشان! اگر در علم ریاضیات انها 2 2 برای 4 است در علم ما ممکن است بشود 5 شاید 6 ! برای همین باید همه چیز را خودمان امتحان کنیم! حکایت ما داستان طفل خردسالی است که تازه راه افتاده و هر چه می گویند فلان چیز جیز است دست نزن! گوشش بدهکار نیست و خودش را به خطر می اندازد. البته این وسط من و شما "جیز" می شویم و از ما بهتران اگر مملکت را اب ببرد هم ککشان نمی گزد. (992308) (alef-4)
 
امید
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۷:۲۹:۰۴
بی کفایتند (992125) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۸:۴۰:۲۶
باسمه تعالی

هیچ وقت ودر هیچ دولتی ارزشی برای کار کارشناسی قائل نبوده اند

ونیستندوهمین مسئله یکی از مهمترین علل ناکارآمدی تصمیمات وسیاست

هاست. همین بنده خدا دکتر نیلی طی تحقیقی سنگین که مبلغ بالایی هم آن

زمان هزینه شد(500 میلیون) یکی از نتایج این بود که سرمایه گذاری در صنعت

خودرو درایران می تواند مفید باشد.هنوز جوهر نتایج خشک نشده بود که عده

ای که همیشه خودرا صاحب نظرتر می دانند ،گفتند باید درکشتی سازی وارد

شویم ، می دانید ساختن یک کشتی با منافع ساخت چند ماشین برابری می

کند. القصه مدیران همیشه حرف خودرا به کرسی می نشانند وحرف کس

دیگری را قبول ندارند اگر چه طرف کارشناس باشد. (992175) (alef-2)
 
بابی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۸:۵۵:۳۵
اینها بخشی از احمقهای بیدرد مدیریتی جامعه هستند (992192) (alef-4)
 
محمد م
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۸:۵۷:۲۷
اقای محترم درحالی که مهمترین معضل فعلی کشور سقوط شدید ارزش پول ملی است که قدرت خریدمن نوعی طبقه متوسط وپایین جامعه را درمدتی کوتاه به یک سوم کاهش داده وادامه آن خدا نکرده میتواند به فاجعه ای اقتصادی منجرشود جنابعالی بالفاظی عوامانه وغیرعلمی نعل وارونه زده وآدرس غلط میدهید درآن مقاله قبلی همه مشکلات سیاسی را غیرمستقیم به روشنفکری وروشنفکران ودرنوشته فعلی معضل اقتصادکشوررا به چندکارشناس واقتصاددان که نه آنها ونه اینهادرتصمیمگیریهای مهم نقشی نداشته وندارند مساله حذف یارانه ها بصورت گام بگام امر صحیحی بود به زعم قریب به اتفاق اقتصاددانان کشور نه فقط نامبرده گان فوق با پوزش عرض میکنم خودرابه کوچه علی چپ میزنید وسرنا را ازسرگشادش.....!! (992193) (alef-4)
 
نیما
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۸:۵۸:۴۳
مشکل اینه که تو این کشور دستگاههای نظارتی بجای نظارت فقط بعد از اینکه یه اتفاق افتاد مثل خبرگزاری ها خبرشو اعلام میکنن! (992194) (alef-4)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۹:۰۱:۳۹
به عنوان یه شهروند تهرانی که دیگه حتی نمیتونم پوشک بچمو بخرم فقط میگم خدا هر کس که باعث تصویب این لایحه و بدبخت شدن ما شد لعنت کند (992198) (alef-4)
 
علی
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۱۹:۳۹:۴۷
اقدامات اشتباه این دولت ومجالس هفتم وهشتم فقط این مورد نیست اول طرح بنگاههای زود بازده دوم سیاستهای اصل 44 سوم سهام عدالت چهارم هدفمند کردن یارانه ها پنجم مسکن مهروششم .... و هفتم والی اخر واما کجایند انها که میگفتنددولتهای قبلی میترسیدند که این طرح را اجرا کنند حالا میگویند ما نبودیم مگر نمایندگان مجلس شلغم بودند که نفهمیده حرف 4نفر را تصویب کردند لطفا میتوانید برای روشن شدن موضوع به مذاکرات مجلس مراجعه کنید ویقه مدافعان سینه چاک طرح را بگیرید (992238) (alef-4)
 
حسن
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۰:۵۲:۳۷
الف جان، این آقای اشیری را تازه کشف کردی؟ مقاله قبلیش که آخر ادب و نزاکت بود این یکی هم آخر استدلال منطقی! م اگر ده تا از این اشیری ها در کشورمون داشتیم به هیچی دیگه نداشتیم. یک تنه همه فن حریف بودند و همه مشکلات اساسی کشور را حل می کردند (992278) (alef-4)
 
امید
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۰:۵۹:۴۴
به نظر شما کدام یک از این 4 نفر یارانه می گیرند و به آن نیاز دارند ؟؟ "مرفه بی درد " بهترین لفظی است که می توان بکار برد ! (992287) (alef-4)
 
علیرضا
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۱:۱۰:۳۵
وقتی سایت الف می خواهد از آب گل آلود !!!! ماهی بگیرد!!! (992296) (alef-4)
 
علامه ای
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۱:۱۲:۲۳
آقای نگارنده: از نوشته شما مشخصه که دانش اقتصادی محدودی دارید. بناربراین، با کمال احترام، به هیچ وجه صلاحیت ارزیابی اندیشه های اقتصادی افرادی که نام بردید رو ندارید. به شما توصیه میکنم هرچه زودتر از این چهار نفر حلالیت بطلبید (اگر به آخرت اعتقادی دارید). بعد از این "امر به معروف" مختصر:

1. در کجای دنیا اندیشمند رو به میز محاکمه اجتماعی میکشند برادر من؟ ما خیلی دیدیم که وزیرانی یا وکیلانی در کشورهایی که ما خودمون رو نسبت بهشون مقدس تر میدونیم از ملتشون عذرخواهی کردند و استعفا دادند (در مواردی حتی خودکشی هم وجود داره!). مجلس محترم چهار نفر رو صدا کرده گفته نظرتونو بگید. اون زمان نه هنوز نحوه اجرای طرح مشخص بوده نه قرار بوده مجلس اینقدر در برابر یک دولت "قانون گریز" منفعل عمل کنه. افرادی که شما میگید، چهار نفری، بیشتر از کل دم و دستگاه الف حتی نماینده های مجلس دانش و تجربه فعالیت اقتصادی دارند. مگر شما در اون جلسه تشریف داشتید که اینطور با اطمینان دارید خطاهای عجیب و غریب دولت و مجلس رو به گردن چهار تا "اندیشمند" میاندازید؟ خوب انیشمند نظرش رو داده. اتخاذ و اجرای تصمیم به عهده کس دیگری است. اگر این طرح موفقیت آمیز بود، ولله اگر شما مطلب مینوشتید که "مردم بیاید از این چهار نفر تشکر کنید که اگر نبودند ما هنوز داشتیم در اقتصاد بیمارمون دست و پا میزدیم"! خدا وکیلی مینوشتی؟

2. برادر من، آمدی یک سری گزاره های کلی مطرح کردی که درشون الفاظ من در آوردی مثل "شوک درمانی" و "جهش تقاضا" و "جهش واردات" وجود داره. اصلاً میشه اینهایی که میگی رو تعریف کنی؟ اخه شما که اینقدر احساس مسؤلیت میکنی، چرا طوری مینویسی که مخاطب عام متوجه نشه چی میگی؟ این استراتژی یه ژورنالیست موفقه؟ واقعاً گزاره های اقتصادی که در این نوشته آوردی یا اشتباهند یا برای من که یا قابل فهم نیستند. "ناکارا بودن سیاستهای هم زمان نرخ ارز و بهره بانکی"؟!؟! این یعنی چی؟

3. حالا بد نیست یک درسی هم از تاریخ بگیریم در مورد "تورم وحشتناک و بنیان افکن ناشی از شوک درمانی قیمتی". سال 79 یا 80 بود فکر کنم که شب عید دولت تصمیم داشت قیمت بنزین رو از 35 به 80 تومن تغییر بده. با توجه به خاستگاه این وب سایت، قطعاً این تغییر قیمت "شوک درمانی قیمتی" است. اون زمان آقای توکلی و سایر مخالفین اقتصاد آزاد آسمان و ریسمون میکردند که وا مصیبتا، اقتصاد ملی در آستانه فروپاشی قرار گرفته و با اعتماد به نفس تمام به نتایج جداول داده-ستانده شون استناد کردند و تورمهای تا 50 درصدی پیشبینی فرمودند. حیرتا که چنین نشد... ولی اون زمان رسانه ها برخوردشون اخلاقی تر بود. خوب ایشون اشتباه کرده بودند به عنوان یک "اندیشمند" ...

4. شما انگار یادت رفته که مجلس هشتم چطور پنیه اصلاح قیمت حاملهای انرژی رو به رهبری احمد خان توکلی زد؟ حالا شاید هم سن و سالت قد نده، ولی همین اقای توکلی و نادران با راه انداختن طرح تثبیت قیمتها کاری کردند که پروژه اصلاح قیمت انرژی با 5 سال تأخیر شروع بشه. حالا بماند که چه کسری بودجه عظیمی اون کار درست کرد و بعداً تقش دراومد. همین چهار نفری که الان داری با ناجوانمردی در مودشون اتهام پراکنی میکنی جزء مخالفین جدی اون طرح بودن و برعکی میگفتن اصلاح قیمت انرژی باید با یک شیب ملایم (افزایش بیش از نرخ تورم) افتاق بیفته.

5. ای کاش اون سرمقاله "نرخ ارز و مسئولیت اقتصاددانان" هیچ وقت نوشته نمیشد که شما امروز از ایدش تا این حد سوء استفاده کنی.

امیدوارم حداقلهای اخلاق حرفه ای رو رعایت کنید و این نظر رو انتشار بدید.

اجرکم عندلله (992299) (alef-4)
 
زهرخند
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۱:۲۰:۴۲
فقط همین 4 نفر؟ مغالطه !!! کرده اید. کسانی که تمام قد از "مجری" حمایت کردند مثل شما اقای توکلی، آنها نباید جواب دهند؟ عذرخواهی کنند؟ امثال اقای حداد عادل که در مجلس هفتم با طرح ثابت نگه داشتن قیمتها "عیدی" به مردم می داد تا دولت اصلاحات فلج شود و امروز خم به ابرو نمی آورد نباید پاسخگو باشند و یک بام و دو هوای رفتار خود را توجیه کنند؟ همه اینها به کنار، ارتقای بهره وری و کارایی نیازمند شایسته سالاری و دانش محوری است در حالیکه جمهوری اسلامی همواره ایدئولوژی محور بوده و تعهد را شرط لازم و کافی دانسته است. بنابراین هرگز امید نداشته باشید بدون تغییر نگرش در رئوس حاکمیت تحولی حاصل شود؛و ازهمه مهمتر: مردمی که برای لج و لج بازی با یکدیگر و یا گرفتن 50 هزارتومان ماهیانه و یا کم کردن روی هاشمی رأی میدهند نباید انتظاری بیش از این داشته باشند. البته این هم ناشی از فقر آموزشی است که رفتار عقلایی از کودکی تا بزرگسالی توسط حکومت به مردم آموخته نمی شود. (992305) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۱:۲۳:۵۳
دركره شمالي يك مقام دولتي به دليل اينكه طرح وي باعث تورم وافزايش فشار به مردم شد به اعدام مجكوم كردند اما در كشور ما اگر تمامي ملت وكشور به فلاكت بيفتد كه افتاد ه خم به ابرو نمياورند كه هيچ تازه طلب كار هم هستند فقط بلدند از ملت وقدرت ملت دم بزنند وهزينه كنند (992307) (alef-4)
 
علی
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۱:۳۷:۴۲
در کشور ما بیشتر مواقع بدون تحقیق و در نظر گرفتن تمامی جوانب بخصوص در حوضه اقتصادی کارهایی انجام می شود که ممکن است جبران ناپذیر باشد الان این دلار 4000 تومانی نتیجه بی تدبیری این آقایان است و مشقت های قشر کم درآمد جامعه را می بایست پاسخگو باشند.
دولتمردان هم تحریمها را بهانه گرانی های لجام گسسته قرار داده اند حال آنکه مردم ایران فراموش نکرده اند که گفته شد تحریمها کاغذ پاره است.
دو حالت بیشتر ندارد

یا توان مدیریت اقتصادی کشور به دلیل مفاسد و سوء تدبیرها وجود ندارد
یا در مورد بی اثر بودن تحریمها به مردم دروغ گفته شده است (992322) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۱:۴۷:۱۵
ظاهرا طرح تثبیت قیمتها را فراموش کرده اید. نظارت بر اجرای هدفمندی را فراموش کرده اید که یارانه تولید را به کجا رفت. آنجا که به قطعنامه گفتید کاغذپاره اینجا جوابش را بگیرید. شما بفرمایید به رشد پایه پولی نظارت کنید بعد مدعی شوید. (992333) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۲:۰۹:۰۹
کار درستی بود اما احمدی نژاد در انجام کارهای مقطعی توانایی دارد ولی این کار زمان بر است و تیم های قوی برای نتیجه گیری میخواهد. (992349) (alef-4)
 
رها
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۲:۱۷:۲۹
نظرات یه مشت ادم بی سواد خوندم .برای همه متاسفم.نمی تونید کمی عمیق تر به هدفمندی فکر کنید.یه مشت آدم سطحی نگر .واقعا متاسفم. (992355) (alef-4)
 
شهرام////////////////
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۲:۲۰:۱۴
سلام برادر اشیری عزیز
میبینم که لحن مقاله هاتون آرامتر شده .کار درستی میکنین چون کمتر کینه و بغض در اون دیده میشه.

اما راجب مطلب
شما چرا میخواید اونا (اقایون اقتصاد دان)بیانو اقرار به اشتباهشون بکنن ,چرا روی مسئله ای کار میکنید که هیچ ارزشی نداره

یادتون میاد همون موقع که بحث از این طرح توی کشور بود توی((((تلویزیون)))) چه خبر بود.
بهتره بری یقه اون کس رو بگیری که اجازه نمیداد یک صدای منتقد از تلویزیون پخش بشه
باور کن کسایی بودن(مثل بعضی اساتید دانشگاه) که برای ملت حرص میخوردن.اما صداشون به جای نمیرسید.حتی من یک مورد (استاد دانشگاه)........(ادامه نمیدم چون میدونم جرات نمیکنید تایید کنید)
راستی چرا اون موقع خود شما ...

تنها کسی که صداش به من رسید اقای توکلی بود.که توی مجلس مخالف این طرح بود...
اقای توکلی شما راحت باش سرت رو بذار روی بالشتو راحت بخواب ..سعی خودتو کردی...ممنونم (992357) (alef-4)
 
reza
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۲:۲۵:۱۷
آقای دکتر توکلی حرفهای شما متین اما یک سوال و آن اینکه اگر شما یک خیابان یکطرفه را اشتباهی بروید آیا عقب گرد نمیکنید و مسیر را تصحیح نمیکنید ؟4 نفر آمدند طرح هدفمندی یارانه ها را مطرح کردندو مجلس را قانع کردند البته به صنایع نیز سوبسید داده بودند منتها آقا محمود مسیر هدفمندی را by pass کرد و جامعه را به اینجا کشاند و میبینید حال و روز مردم و صنایع و کارخانجات را که اگر اینطور پیش برود شاید فردا مجلس نیز ورشکست شود (که البته مجلس از دوران ریاست آقای حداد عادل ورشکست است بماند)حال زمان ابطال همان طرح امکان نداردکه وضعیت را بحالت سابق برگرداند راحت بگویم اگر اینطور پیش برویم کل کشور shut downخواهد داد (992362) (alef-2)
 
سبحان
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۲:۴۰:۱۳
آنچه در این میان هم ضرر جبران ناپذیر مینماید وهم مظلوم واقع میشود اسلام عزیز وانقلابی است که با هدایت امام وخون جوانان عزیز به ثمر رسیده میباشد. (992375) (alef-2)
 
منتقد
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۳:۱۵:۰۲
اصولا اهل نظر دادن نیستم ولی برادر عزیز ما آقای توکلی حضرتعالی مگیر از مدافعان این طرح نبودید
و جنابعالی با همه احترامی که برای شخصتان دارم مگر در مجلس هفتم از مدافعان لغو طرح آقای خاتمی که شیب کمتری داشت نبودید
خواهشان جواب بدهید و در صورت لزوم عذر خواهی نمایید
و من الله التوفیق (992396) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۸ ۲۳:۵۲:۲۴
بنام خدا

سلام

اللهم شغل الظالمین بالظالمین وجعلنا سالمین بین ایدیهم.....

بعد از گذشت 2سال از کاری که زمان اجرای آن اصلا برای مملکت ما مناسب

نبود که اجرای آن نشان از عدم اشراف مدیران اجرائی بر امور جاری مملکت از آن

موقع تاکنون دارد ....

با عنایت به زحمت و رنجی که در طول مدت اجرای طرح هدف مندی بر مردم ؛

وارد شده است.

افکار عمومی جامعه میطلبد که مدیران اجرائی و تشویق کنندگان این مدیران در

قوای مختلفه (مقننه و قضائیه و مجریه) جملگی از کار برکنار و سپس در

محکمه عدلی که صلاحیت آن برای رسیدگی به این جرم مورد وثوق افکار

عمومی جامعه باشد محاکمه و به اشد مجازات محکوم گردند تا از این پس هر

ناتوانی ادعای توانائی نداشته باشد و هر کس برای امر مهم مدیریت اجرائی

مملکت داوطلب نگردد.... (992426) (alef-2)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۰:۰۱:۵۳
هر وقت توکلی اومد به اشتباه خودش در طرفداری از احمدی نژاد اعتراف کرد بعد شما بیان اینجا بخواین بقیه رو واسه این شرایط اقتصادی مقصر بدونین (992434) (alef-2)
 
خير خواه
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۰:۳۲:۵۷
با عرض سلام خدمت نويسنده بنظر اينجانب اين كارشناسان به اين نتيجه رسيده بودند اين اقتصاد احتياج به جراحى و حتما براى اين جراحى بزرگ به جراح بزرگى نياز منداست اما بجاى اين جراح بزرگ قصاب براى جراحى انتخاب شد (992453) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۰:۴۷:۵۴
ببینید همه چیز که گرون نشده ریال ارزون شده برید حالشو ببرید (992463) (alef-2)
 
هموطن
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۱:۲۰:۱۳
با سلام

بنده به عنوان یک ایرانی از نمایندگا ن درخواست استیضاح دولت را به دلیل

بیکفایتی , مردم فریبی و رساندن کشور به لبه پرتگاه جنگ دارم .

اگر چه دست مجلس هم آلوده است وبسسسسسسسسسسسسیار

دیر شده ... . (992476) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۱:۵۵:۲۹
همه كرانيها و شكستكيهاي اقتصادي ايران سياست دشمنان ماست مابه عنوان ملت إيراني بايد دست به دست جمهوري خود داده و برعليه دشمن بخونيم (992481) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۲:۳۴:۴۲
بنده سوالی داشتم من هر روز می بینم تلویزیون خودمان می گوید که اقتصاد امریکا دچار فروپاشی شده است و هزاران بیکار را نشان می دهد اگر اینطور است منطقا ارزش ریال باید در برابر دلار بالا برود در حالی که می بینیم برعکس ریال در حال سقوط است ایا الان ما باید از فروپاشی غرب جلوگیری کنیم چون ظاهرا با فروپاشی انها ریال ما هم دارد سقوط می کند!!ما نفهمیدیم که بالاخره این چه حکایتی است معادله عجیبی شده انها دارند سقوط می کنند ریال ما بی ارزش می شود؟! اگر امکان دارد کمی راجع به این مساله توضیح بدهید با تشکر (992490) (alef-2)
 
سروش
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۳:۲۹:۱۰
در حال حاضر اقتصاد ايران با دو مشكل اساسي روبروست
١- تحريم
٢-سوء مديريت
تحريم كه از دست ما خارج است. ؤلي واقعا نمي شودمشكل سوء مديريت را حل كرد. تا كشور به روند عادي برگردد
با تشكر (992496) (alef-2)
 
فرهاد
United States
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۷:۰۱:۰۸
یادتون رفته تو اون شرایط و دوران هر کسی از هدفمندی یارانه‌ها یه انتقاد ساده هم می‌کرد بهش چه برچسب‌ها و انگ‌هایی می‌زدن؟ یادتون نیست؟
کلا ویژگی اصلی اصولگراها اینه که کارشون رو در میان مخالفت‌ها از هر نوع با زور و اینا جلو می‌برن، بعد که می‌بینن چه اتفاقی افتاده دنبال مقصر می‌گردن که بگن ما نبودیم، دست ما بود، تقصیر آستین ما بود! این دوست عزیز که میگه یه عذرخواهی به جایی برنمی‌خوره چرا این حرف رو خطاب به برادران اصولگرای همیشه برحق نمی‌زنه؟
الان که اوضاع اقتصادی به این حد وحشتناک رسیده که ما جوانان هیچ آینده روشنی رو جلوی خودمون نمی‌بینیم تازه کار به این جا رسیده که تقصیر این اقتصاددانان بود؟! فکر کنم کم کم لیستی از مقصران تهیه کنید و تو مجلس علیهشون شعار بدید! (992511) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۷:۰۵:۳۴
فقط میتونم بگم خدا لعنت کند عاملان این وضعیت را ..بیچاره شدیم. (992512) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۷:۳۵:۵۹
واقعا"اينقدر مملكت شير تو شير است كه يك نفر جرات نداره احمدي نژاد رو برداره مردم راحت شن؟ (992519) (alef-2)
 
دل دل
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۷:۴۱:۱۵
آقا يون خانمها ول كنيد اين دعواي مسخره را ماهي 45تومن پول متبرك توجيبتونه انوقت ناشكريد ...واقعا كه ....اين پول بركت داره مگه دکتر نگفت ....پول با بركت را مگر خرج ميكنن ...اين پول را بايد قاب گرفت زد به ديوار محراب .... دوختش به سجاده نماز ...گذاشت لاي بالشت وتشك وروش خوابيد ...من كه خرجش نكردم همه رو نيگر داشتم وباش يك لحاف بزرگ دوختم وهر وقت تب ميكنم زيرش ميخوابم ....معجزه اش بي نظيره ....بركت افتاد ه تو زندگيم (992524) (alef-2)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۸:۰۹:۱۴
خدا به داد مردم این سرزمین برسه .گرانی وتورم کمر این مردم را خرد کرده است.ما که در این 7سال دولت احمدی نژاد نه نفتی سر سفره دیدیم ونه حداقل بوی آنرا حس کردیم.سفره ما هرروز و هر روز کمرنگتر میشود. (992539) (alef-2)
 
رحمان
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۸:۱۰:۰۰
با سلام
كاش جناب آقاي توكلي هم در مورد طرح تثبيت قيمتها اتوضيح بدهند كه چطور در سياست پيشگي ايشان باعث شد تا يك طرح غير كارشناسي به عنوان عيدي به مردم معرفي شود. و ايشان بعد از سالها هنوز اين شهامت را پيدا نكرد كه از ملت ايران به خاطر كار غير كارشناسي عذر خواهي بكنند . (992541) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۸:۲۵:۱۳
مجلس چه كاره بود
وقتي مجلس از متخصصان تشكيل نمي شود همين مي شود ديگر
وقتي مجلسيان فقط به فكر منافع خودشان هستند همين مي شود
وقتي مثلا نامه استيضاح امضا مي كنند و با يك قول شرف راست يا دروغ عقب مي نشينند همين مي شود ديگر
وقتي مجلس با يك اخم دولت عقب مي نشيند و مجلسيان مجيز گوي دولت مي شوند گويا از دولت مي ترسند عاقبت همين مي شود (992558) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۸:۳۴:۰۴
با سلام چرا از اینها بپرسیم دویست و اندی نمایتده نشستند و کشور نفت خیز سرمایه دار را به این روز انداختندو از همه ی تصمیمات رییس جمهور چشم بسته حمایت کردند و اگر دانایی و دور اندیشی انتقاد کرد اصولگرایان فدایی رییس جمهور با انگ امریکایی و اسراییلی بودن و فتنه گر خواندن و کشاندن خلق الله به معرکه دهان دلسوزان را بستند تا جاییکه از تریبون مجلس بارها صدای مرگ بر این و ان پخش شد حالا که روزگار مردم را سیاه کرده اند تازه یادشان افتاده که اوضاع مقداری بد شده خدا از حق الناس نمی گذرد و انتفامش قطعی است. (992567) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۹:۱۵:۳۲
قربون شكل ماهت برم/ از روز اول كه همتون به به وچهچه ميكردين.از بالا تا پايين. بيچاره اقتصاد دانان بخصوص اصلاح طلبان چقدر شماها رو نصيحت كردند ولي كجاست گوش شنوا.؟؟؟؟؟؟؟؟ (992632) (alef-4)
 
fered
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۹:۲۳:۱۳
سی چهل تا از این اقتصاد دانها را اعدام کنید شاید وضع درست شود و مسئله ازدواج جوانها هم درست شود (992653) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۹:۲۴:۴۸
در پاسخ به آن دوست عزیزی که فرهنگیان را بدبخت خطاب می کند. باید عزض کنم حرمت امامزاده را متولی آن نگه می دارد. دوست من بدبخت کسی است که اول تصمیم می گیرد بعد فکر میکند. بدبخت کسی است که مردم را نادان فرض می کند . بد بخت کسی است که نمی داند باید در مقابل تصمیمات خود پاسخگو باشد و اگر خیلی خوش بین باشد. اخرت من و تو یقه او را می چسبیم . بدبخت کسی است که خود را از من وتو باهوشتر می داند و به صداقت ما می خندد. ما فرهنگیان اول فکر کردیم بعد تصمیم گرفتیم معلم شویم . و کرامت معلمی خود را با هیچ چیز معاوضه نخواهیم کرد. (992656) (alef-4)
 
اكبر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۰۹:۴۵:۲۴
مگر انوقت نگفتند طرح هدف مندي يارانه ها مقدس است و هر كس با ان مخالفت كند مفسد في العرض مي شود.( البته نقل به مفهوم) و موضوع را امنيتي كردند. انتظار داشتي استاد دانشگاه برود اوين براي انكه با طرح آبكي غير كارشناسي مخالفت كند. خوب اقتصاد دان سكوت مي كند نتيجه اش را شما مديران كشور ببينيد.
دولتها در ايران تا كم مي آورند مي گويند اين موضوع امنيتي است و هر كس با آن موافق نباشد يا چه كند مفسد في العرض است.
الان من براي پسرم كه دانشجو است بايد ارز بفرستم. بانك يورو اي كه خودش در حساب پس انداز گذاشته را مي گويد نمي دهم دلار ببر. بايد دلار را بگيرم ببرم چهار راه استانبول يورو كنم . مي ترسم مرا مفسد في العرض كنند.
متاسفانه هيات علمي هستم و هيچ دوستانم هم اهل اين كارها نيستند . اگر راهي داريد بگوييد. اين جوري مي خواهيم دنيا را هم مديريت كنيم.
يكي از شما وقتي اين آقا اين جملات را نشخ.. مي كرد نكفتيد اين چرنديات چيست. تو كشور خودت را جمع كن مديريت جهان طلبت.
آخر اين قوانين من در آوردي از كجا مي آيد كه به هفته نمي كشد تغيير مي كند. (992679) (alef-4)
 
بي نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۱۰:۱۶:۰۰
1_از نمايندگاني كه فقط حرف مي زنند وفكري به مشكلات مردم ندارند متاسفم!
2_نمايندگاني كه چند دوره مكرر وارد مجلس شده و صندلي هاي مجلس را اشغال مي كنند و هيچ مشكي از مشكلات ملت را علاج بخشي نمي كنند متاسفم!
3_نمايندگاني كه فقط سياسي بازي مي كنند وهيچ وزير و يا رئيس جمهور ويا ساير مسئول را لياقت نشستن پشت ميزهاراندارند و سفارشي تصاحب ميكنند متاسفم!
4-زلزله زدگان آذربايجان در چادرها درسرماي زير صفر زندگي مي كنند و نمايندگان وزيرمسئول در مجلس زير سوال نمي برنند متاسفم!
5- مردم استان گلستان با سيل دس پنجه نرم مي كنند وزير مسئول در مجلس زير سوال نمي رود از اين مجلس متاسفم!
تا زماني كه نمايندگان مسئول وكاردان وارد مجلس نشود وضع همين است و خواهد بود! (992738) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۷-۲۹ ۱۰:۱۹:۱۹
حتما سانسور می کنی ولی مینویسم که خودت با وجدانت بخونیش.
اولا نمایندگان می بایست عقل می داشتند و با تشویق به قول شما این 4 نفر طرحی به این بزرگی رو تصویب نمی کردند.
ثانیا طرح بزرگ یا به قولی جراحی اقتصادی آدم بزرگ می خواهد.ما و شما و همه می دانستیم که محمود کوچکتر از این حرفهاست.
ثالثا موضوع بحران فعلی فقط و فقط از فساد است آنرا به طرح هدفمندی گره نزنید.
رابعا منظور شما از این نوشته اینست که به طرح تثبیت قیمتهای توکلی برگردیم؟؟؟ (992746) (alef-4)