نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267388
مرغ منجمد بهتر است یا گرم
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۵۵
مدیرکل تامین دام و فرآورده های محصولات دامی شرکت پشتیبانی امور دام، کیفیت مرغ منجمد تولیدی کشور را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: بخش عمده مرغ منجمد توسط کشتارگاه های اتوماتیک تولید و عرضه می شود که به دلیل انجماد به مراتب کیفیت آن بهتر از مرغ گرم است بنابراین مردم نباید نگرانی برای مصرف گوشت مرغ منجمد داشته باشند

رضا سالمی در حاشیه بازدید خبرنگاران و اصحاب رسانه از کشتارگاه تمام اتوماتیک تولید مرغ منجمد در اطراف تهران درباره نحوه تولید مرغ منجمد، گفت: هم اکنون در کشور مرغ منجمد همانند گوشت مرغ گرم و در برخی موارد به مراتب با کیفیت بالاتر از آن تولید می شود، زیرا این محصول در کشتارگاه های تمام اتوماتیک و بدون دخالت دست و با شرایط کیفی مطلوب تولید، بسته بندی و منجمد و به بازار عرضه می شود.

وی ادامه داد: به طوری که انجماد گوشت مرغ می تواند از انتقال برخی عوامل بیماری زا به انسان کاهش دهد.

وی اظهار داشت: در همین راستا شرکت پشتیبانی امور دام تلاش کرده تا با ابلاغ به موقع شرایط خرید در ۹ وزن مختلف با قیمت های متفاوت به اتحادیه و تشکل ها محصول کیفی را خریداری و به بازار عرضه کند.

مدیرکل تامین دام و فراورده های محصولات دامی شرکت پشتیبانی امور دام با بیان اینکه خرید مرغ از تولیدکنندگان طبق دستورالعمل ۳۴ ماده ای خریداری می شود، ادامه داد: یکی از این موارد تائیدیه سازمان دامپزشکی کشور است به نحوی که براساس ضوابط بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، مرغ هایی از تولیدکنندگان خریداری می شود که حداقل ۱۰ روز از مصرف آنتی بیوتیک آنان گذشته باشد، در آن صورت مجوز کشتار برای آنها صادر می شود.

سالمی اظهار داشت: شرکت پشتیبانی امور دام در راستای وظایف تنظیم بازاری و برای حمایت از تولید و مصرف اقدام به خرید و جمع آوری مرغ می شود تا در صورت نیاز برای تنظیم بازار مرغ را با قیمت مناسب به بازار عرضه کند.

وی افزود: البته جمع آوری و خرید مرغ از تولیدکنندگان توسط شرکت پشتیبانی امور دام موجب کاهش عرضه این محصول به بازار و کاهش ضرر و زیان تولیدکنندگان نیز می شود.

به گفته وی، بنابراین در زمان افت قیمت محصول این اقدام دولت باعث می شود تقاضا از عرضه پیشی بگیرد تا بازار متعادل شود.

مدیرکل تامین دام و فرآورده های محصولات دامی شرکت پشتیبانی اموردام درباره وزن مرغ، افزود: درحال حاضر در تمام دنیا مرغ با وزن پائین مصرف می شود بنابراین باید با فرهنگ سازی مردم ما نیز به سمت مصرف مرغ با وزن پائین بین ۱۰۰۰ تا ۱۸۰۰ کیلوگرم باشند زیرا مرغ با وزن بالا نه تنها از لحاظ اقتصادی برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی ندارد بلکه برای مصرف کنندگان نیز از کیفیت مطلوب برخوردار نیست.

وی تصریح کرد: این در حالیست که ذائقه خانوراهای ایرانی به سمت مصرف مرغ درشت بیش از ۲ کیلوگرم است بنابراین تولیدکنندگان نیز چاره ای جز تولید مرغ با وزن بالا ندارند.

سالمی گفت: در راستای ایجاد فرهنگ مصرف مرغ با وزن پائین شرکت پشتیانی امور به خرید مرغ با وزن پائین و قیمت بالاتر اقدام کرده اما این امر به حمایت رسانه ها نیاز دارد تا مردم به سمت مصرف مرغ با وزن کم سوق داده شوند.

دلاور حیدرپور مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام تهران نیز گفت: هم اکنون ۱۰۰ هزارتن مرغ منجمد در شرکت های پشتیبانی امور دام سراسر کشور موجود است و نگرانی بابت کنترل بازار مرغ وجود ندارد.

وی با بیان اینکه روزانه ۵۰۰ تن مرغ دراستان تهران عرضه می شود، افزود: درحال حاضر شرکت پشتیبانی امور دام هرکیلوگرم مرغ را با وزن پائین و توسط کشتارگاه های تمام اتوماتیک را با قیمت حداکثر ۷ هزارتومان و مرغ با وزن بالا توسط کشتارگاه های سنتی را حداکثر ۶ هزار تومان خریداری می کند.

وی تاکید کرد: قیمت عرضه مرغ منجمد به بازار طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار است و شرکت پشتیبانی امور دام در قیمت گذاری محصول عرضه شده به بازار نقشی ندارد.

حیدرپور گفت: در شرایط فعلی ۲۸ کشتارگاه طیور در اطراف این استان فعال است که اکثر آنان گوشت مرغ گرم توزیع می کنند و عرضه مرغ منجمد به بازار تنها توسط ۸ کشتارگاه اتوماتیک انجام می شود.

حیدرپور از دلایل افت قیمت مرغ طی روزهای اخیر در بازار را کاهش تقاضا و مصرف دانست و گفت: در ۱.۵ ماه پایانی سال ۹۲، روزانه ۷۰۰ تن مرغ به بازار عرضه می شد که به تقاضای بالا همه به فروش می رفت و همین امر منجر به بالا رفتن قیمت این محصول در روزهای پایانی سال شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در بازدید خبرنگاران و رسانه های جمعی از یکی از کشتارگاه های تمام اتوماتیک اطراف تهران با ظرفیت کشتار روزانه ۱۵ تن، مرغ خریداری شده در خط تولید یک، ابتدا وارد سالنی از نور آبی می شود تا با کاهش استرس دچار شوک و تلف شدن نشود و پس از آن با ورود به حوزچه آب همراه با برق بین ۷۰ تا ۱۰۰ ولتاژ به مدت ۳۰ ثانیه دچار گیجی می شوند که طی همین مدت زمان کوتاه ذبح شرعی انجام می شود.

پس از آن طی مدت ۱.۳۰ دقیقه کل خون مرغ یعنی ۳ درصد خون از بدنش خارج می شود و بعد مرغ وارد حوزچه آب گرم حرارت بین ۵۰ تا ۶۰ درجه می شود (طی مدت ۱ تا ۲ دقیقه) و وارد دستگاه پرکنی می شود.

طی فرایند مذکور ۳ درصد خون، ۵.۵ درصد پر و نیم درصد ساق پا و پنجه از وزن مرغ کاهش می یابد.

در خط دو تولید نیز تمام امحاء و احشاء مرغ توسط دستگاه های اتوماتیک خارج و شست و شو انجام می شود.

در خط سه تولید مرغ وارد دستگاه های چیلر شست وشو دهنده و خنک کننده می شود و پس از ورود به تونل انجماد با دمای منی ۱۸درجه آبگیری و برای بسته بندی اماده می شود و به طور مجدد محصول وارد سالن های انجماد می شود تا در زمان مناسب به بازار عرضه شود.
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۸ ۱۹:۱۶:۵۷
مرغ ارزون از همشون بهتره . (2829179) (alef-10)
 
علی اکبر
۱۳۹۴-۰۱-۲۸ ۱۹:۳۲:۴۷
در ایران مصرف مرغ چه منجمد باشد وچه گرم هردو برای سلامتی مضرند. (2829207) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۸ ۲۱:۱۰:۵۸
مرغ منجمد هم دیرپزه هم بدمزه . تازه نمیشه نصفش رو پخت و بقیه رو دوباره منجمد کرد. (2829338) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۰۰:۳۹:۲۸
پس چرا مرغ های یخ زده داخلی بو می دادند ! (2829657) (alef-10)
 
ترابی
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۰۷:۲۷:۲۴
لطفا" بفرمایند چرا مرغ تمام آبی را که خورده به خریدار پس میدهد . برایس اینکه مرغ قبل از انجماد 245 ساعت در حوضچه آب تا آب جذب کند جذب میکند (2829796) (alef-10)
 
ارتا
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۱۱:۲۶:۱۴
"انجماد گوشت مرغ می تواند از انتقال برخی عوامل بیماری زا به انسان کاهش دهد"
اگه ممکنه مرغ روز عوامل بیماری زا داشته باشه پس کار مامورین بهداشت برای کنترل کشتار و بسته بندی و ... این وسط چیه ؟ (2830273) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۱۸:۴۹:۲۶
مرغ منجمد که درست و اصولی منجمد شده باشد بهتر از مرغ گرم هست
اما در ایران اینگونه نیست
همین مرغ منجمد رو شما دیدید چگونه بین مردم پخش میکنن؟
هم تاریخ هاشون مشکل داره
و هم چون ارزان تر از مرغ گرم هست مغازه دار ها منجمد رو گرم میکنند و به صورت مرغ گرم میفروشند (2831459) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۲ ۲۰:۳۴:۵۸
ااداره بهداشت در این مورد نظارت بیشتری کند تشکر (3999139) (alef-11)
 
Masoud
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۱۷:۴۹:۳۳
با سلام
به نظر من مرغ منجمد خیلی بهتره بخاطر اینکه با حساسیت بیشتری کشتار و تو دلش پاک میشه و سریعا منجمد میشه و از فساد هم جلوگیری میشه
و مساله دیگه اینکه کشتارگاهها مرغها با وزن کمتر و مرغهای سالمتر که چربی کمتری را دارند منجمد میکنند
به نظر من باید فرهنگ استفاده از مرغ منجمد توی کشور به وجود بیاد هم مرغ منجمد کامل و هم قطعه بندی شده که هرکس طبق نیازی که داره بتونه خریداری کنه
مرغ منجمدی که تو کشور انجماد شده خیلی بهتر از نمونه ی برزیلی هستش چطور مرغ برزیلی مردم میخرند ولی مرغ منجمد داخلی که کیفیت خوبی هم دارند استفاده نمیکمیم؟
چه بخواهیم چه نخواهیم روند استفاده از مرغ به سمتی هستش که استفاده از مرغ منجمد جایگزین مرغ گرم میشه (4152693) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.