توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 47687
صدور گواهينامه رانندگي هوشمند آغاز شد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۸۸ ساعت ۱۲:۲۷
رئيس مركز صدور گواهينامه پليس راهنمايي و رانندگي گفت: طرح ملي صدور گواهينامه هوشمند به صورت آزمايشي در شهر تهران آغاز شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، سرهنگ حسن رضايي مجد امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به وجود 33 ميليون گواهينامه در كشور افزود: طرح آزمايشي صدور گواهينامه هوشمند از 18 خرداد در تهران آغاز شده و امروز اين طرح به صورت رسمي و با ارائه اولين گواهينامه هوشمند افتتاح شد.
سرهنگ رضايي مجد اظهار داشت: 33 ميليون گواهينامه در كشور صادر شده است و حدود 12ميليون گواهينامه به صورت مكانيزه صادر شده است.
وي گفت: 70 درصد گواهينامه‌ها متعلق به آقايان و 30 درصد نيز به بانوان اختصاص دارد، 61 درصد گواهينامه‌ها نيز براي افرادي است كه گواهينامه جديدالصدور دريافت كرده‌اند.
رئيس مركز صدور گواهينامه پليس راهور افزود: طبق ماده 27 آيين‌نامه راهنمايي و رانندگي مصوب سال 1384، گروه‌هاي جديد گواهينامه ابلاغ شده و در سال 84 ابتدا گواهينامه ب1 يك‌ساله و در سال 85 گواهينامه ب1 جديدالصدور 4+1 صادر شد.
وي اظهار داشت: در سال 87 نيز گواهينامه ب2 ويژه خودروهاي خدمات عمومي صادر شد و متقاضيان اين گواهينامه را دريافت كرده‌اند.
سرهنگ رضايي‌مجد گفت: طراحي و تدوين گواهينامه هوشمند با بهره‌گيري از توان متخصصان داخلي و استفاده از تجربيات معدود كشورهايي كه از اين گواهينامه استفاده مي‌كنند طراحي شده است.
رئيس مركز صدور گواهينامه پليس راهنمايي و رانندگي افزود: صدور اين گواهينامه در سال اصلاح الگوي مصرف باعث كاهش هزينه‌هاي مادي و انساني، امكان شناسايي رانندگان پرخطر، جمع‌آوري و ارائه اطلاعات رانندگان، ارتقاء سطح كيفي رفتارهاي ترافيك و تجميع گواهينامه‌هاي رانندگي شده است.
سرهنگ رضايي مجد گفت: گواهينامه هوشمند از جنس پلي كربنات تهيه شده و از ضريب ايمني بالايي برخوردار است. در اين گواهينامه از چيپ استفاده شده تا اطلاعات صاحب گواهينامه قابل بازخواني باشد.
وي تأكيد كرد: در طراحي اين گواهينامه سعي شده است تا غيرقابل جعل باشد و به محض دستكاري گواهينامه، سامانه چيپ آن مي‌سوزد.
سرهنگ رضايي مجد افزود: در گواهينامه هوشمند تخلفات راننده و سوابق تخلفات و رفتارهاي پرخطر ثبت شده و به راحتي توسط پليس قابل بازيابي است.
رئيس مركز صدور گواهينامه پليس راهنمايي و رانندگي گفت: پليس راهنمايي و رانندگي تهران به دستگاه‌هاي بازخواني اين گواهينامه‌هاي هوشمند مجهز شده‌اند و 3 جلسه نيز براي پرسنل راهور تهران برگزار كرده‌ايم.
وي اظهار داشت: با ارائه اين گواهينامه ثبت تخلفات رانندگي الكترونيك مي‌شود. همچنين امكان شبيه‌سازي و جعل كارت صفر است.
سرهنگ رضايي مجد تأكيد كرد: با استفاده از اين گواهينامه امكان كنترل هوشمند و الكترونيك رانندگان فراهم شده است و امكان محروميت از رانندگي نيز امكانپذير شده است.
رئيس مركز صدور گواهينامه پليس راهنمايي و رانندگي گفت: در گواهينامه هوشمند گروه خوني، بيماري خاص و اثرانگشت راننده نيز ثبت مي‌شود. همچنين اطلاعات و محدوديت‌هاي رانندگي نيز در پشت كارت درج شده است.
وي ادامه داد: رانندگاني كه گواهينامه جديدالصدور دارند در صورت ارتكاب تخلفات حادثه‌ساز مثل سرعت غير مجاز، سبقت غيرمجاز و همچنين تقصير در تصادفات جرحي در سال اول دريافت گواهينامه، پليس راهور گواهينامه‌ فرد را به گواهينامه يك‌ساله تبديل مي‌كند.
سرهنگ رضايي‌مجد گفت: بعد از ارائه گواهينامه هوشمند در تهران، در مراحل بعدي اين نوع گواهينامه در مراكز استان‌ها و سراسر كشور ارائه خواهد شد و در مرحله سوم نيز اقدام به تعويض و تبديل گواهينامه‌هاي قديمي خواهيم كرد.
رئيس مركز صدور گواهينامه پليس راهنمايي و رانندگي افزود: مدت اعتبار گواهينامه هوشمند 5 سال است كه يك‌سال اول آن راننده تحت كنترل پليس است و در صورت عدم ارتكاب به تخلفات حادثه‌ساز گواهينامه بدون نياز به تبديل يا تعويض تمديد خواهد شد.
سرهنگ رضايي مجد گفت: با صدور گواهينامه هوشمند شاهد كاهش 50 درصدي تخلفات رانندگي در كشور خواهيم بود.
به گفته وي در زمان حاضر 33 ميليون گواهينامه در كشور وجود دارد و روزانه 14 هزار گواهينامه جديدالصدور در كشور صادر مي‌شود.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.