نظر منتشر شده
۵۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 11127
همه مخالفان کارت سوخت
تاریخ انتشار : شنبه ۲ تير ۱۳۸۶ ساعت ۰۹:۵۵
در روزهای اخیر، برخی صاحبان تریبون و رسانه جنگ روانی بسیار شدیدی علیه توزیع بنزین با کارت هوشمند سوخت و سهمیه بندی آن به راه انداخته اند و هر روز و با تمام قدرت، این طرح را غیر ممکن، غیر علمی، بلاتکلیف، نشدنی و ... نشان می دهند.

تعلل دولت در شفاف سازی و اطلاع رسانی درباره سهمیه بندی با کارت هوشمند سوخت و نیز مصاحبه های مکرر و متناقض عده ای بی مسوولیت به جنگ روانی علیه کارت هوشمند سوخت دامن زده است.

از ابتدا روشن بود که با توزیع سراسری بنزین بوسیله کارت هوشمند سوخت و اجرای سهمیه بندی با این ابزار، منافع دو گروه مهم پردرآمد در ایران به خطر خواهد افتاد.

گروه اول، قاچاقچیان عمده سوخت هستند. کسانی که نه از مرحله پمپ بنزین به باک خودروها، بلکه در مسیر انتقال بنزین از بنادر و پالایشگاهها به مخازن اصلی یا در مسیر انتقال بنزین از مخازن اصلی به پمپ بنزین، بنزین بسیار ارزان را از مسیر توزیع رسمی منحرف و به سمت بازارهای داغ آنسوی مرزها منحرف می کنند.

با اجرایی شدن کارت هوشمند سوخت در سراسر کشور، راه نا مشروع پول در آوردن این عده، عملاً مسدود شده است چرا که با ادغام آمار کلیه پمپ بنزین های سراسر کشور، به تدریج آمار قطعی کلی بنزین تحویل داده شده به خودروها مشخص می شود و به همان ترتیب از این پس اگر بنزین از مخازن اصلی کشور از مسیر تحویل به پمپ بنزین ها و بعد صاحبان خودرو منحرف شود، خیلی سریع مچ عاملان این نوع قاچاق کلان باز می شود.

لازم به یادآوری است، در سال 1383 و هنگامی که مجلس هفتم برای اولین بار پس از 16 سال قصد داشت سیاست های غیر قیمتی عرضه بنزین را جایگزین سیاست معمول افزایش سالانه 10-15 درصدی قیمت بنزین کند، هیچ آماری وجود نداشت . هر روز سیستم پخش بنزین در کشور دهها میلیون لیتر سوخت ارزان از پالایشگاهها تحویل می گرفت و مدعی بود همه آنها را در پمپ بنزین ها تحویل خودروها داده است و کسانی که با استناد به آمار بالای قاچاق سوخت با شک و تردید به این ادعا می نگریستند، به دلیل فقدان آمار پایه توزیع مصرف بنزین، نمی توانستند ادعای سیستم پخش سوخت را رد یا اثبات کنند.
در واقع امروز با فناوری کارت هوشمند عملاً می توان فهمید روزانه چقدر بنزین در خودروها وارد می شود و بر اساس این اطلاعات ارزشمند، مقادیر واقعی سوخت تولید داخل یا وارداتی در اختیار شرکت پالایش و پخش گذاشت و عملاً دست آلوده قاچاقچیان را کوتاه کرد ...

کسانی که در روزهای اخیر با شدت هر چه تمام تر پروژه کارت هوشمند سوخت را تخطئه، غیر ممکن، غیر اجرایی و ... توصیف می کنند، بد نیست نگاهی به اطراف خود بیندازند و ببینید سنگ چه کسانی که را به سینه می زنند.

گروه دوم که با اجرای سهمیه بندی بنزین منافعشان به خطر می افتد، دلالان بنزین هستند که در سالهای اخیر پورسانت دلالی 5 میلیارد دلار فروش بنزین به ایران را در جیب می گذارند.

با سهمیه بندی سوخت، عملاً مصرف بنزین در ایران محدود می شود و واردات بنزین هم بر اساس قانون مصوب (تبصره 13 بودجه) به نصف کاهش می یابد و در گام اول تا سقف 2.5 میلیارد دلار در سال محدود می شود. این اتفاق، یعنی نیمی از پورسانت شیرین واردات بنزین دیگر به جیب دلال ها واریز نخواهد شد.

با این حساب می توان حدس زد که حداقل بخشی از سر و صدا های اخیر علیه سهمیه بندی بنزین با کارت هوشمند سوخت از کجا نشأت می گیرد.

البته علاوه بر دو گروه اصلی که با سهمیه بندی عرضه بنزین بوسیله کارت هوشمند سوخت منافعشان به خطر می افتد، دو گروه دیگر هم به طور جدی و سخت مخالف این پروژه هستند.

برخی مخالفان سیاسی دولت و برخی کارشناسان اقتصادی؛ برخی مخالفان سیاسی دولت که عمدتاً در دولت های سابق مصدر امور بودند در واقع مسببان بحران فعلی بنزین هستند. این عده طی سالهای 76 تا 84  نه پالایشگاه جدیدی ساختند نه پالایشگاه های موجود را برای تولید بنزین بیشتر بهسازی کردند، نه برای گاز سوز خودروها کار جامعی کردند، نه حمل و نقل عمومی را به شکلی کارآمد گسترش دادند و ... در مقابل یک کار را انجام دادند و آن افزایش ظرفیت تولید خودرو در کشور بود. نتیجه را می توان دید: واردات هنگفت بنزین توسط چهارمین تولید کنند نفت !

گروه دیگر مخالفان پروژه کارت هوشمند سوخت، برخی کارشناسان اقتصادی هستند که تنها راه مهار مصرف بنزین در ایران را افزایش قیمت می دانند.

استدلال این عده ظاهراً از نظر منطق اقتصادی درست است اما نکته ای که این عزیزان به آن توجه نمی کنند این است که در شرایط امروز اقتصاد ایران که حمل و نقل عمومی ناکارا است، مصرف کنندگان حساسیتی به قیمت بنزین ندارند و به اصطلاح بنزین کالایی بی کشش است و بالا بردن قیمت سوخت، غیر از افزایش شدید سطح قیمت ها، تاثیر چندانی بر سطح مصرف آن نخواهد گذاشت. چرا که صاحبان خودروهای شخصی جایگزینی بجای خودروی شخصی ندارند و سیستم فعلی حمل و نقل عمومی، پاسخگوی نیاز آنها نیست.

این دسته از مخالفان، اگر استدلال دیگر نیز دارند، بخش تحلیلی الف آماده انعکاس آن است. "الف" حتی آمادگی دارد درباره طرح سهمیه بندی بنزین و به طور کلی تبصره 13 قانون بودجه یک مناظره اینترنتی مکتوب ترتیب دهد و قضاوت را به بینندگان و جامعه واگذار کند...

به دو گروه اول مخالف سهمیه بندی و عرضه بنزین با کارت هوشمند می توان حق داد که علیه این طرح بزرگ ملی جنجال راه بیندازند اما به عزیزان دو گروه آخر یعنی مخالفان سیاسی دولت و کارشناسان اقتصادی دلسوزی که به این جنجال روانی علیه توزیع بنزین با کارت هوشمند سوخت پیوسته اند باید برادرانه هشدار داد نکند ناخواسته در خدمت قاچاقچیان و دلالان بنزین قرار گرفته باشید.
  
 
آشنا
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۰:۲۲:۱۱
برنامه هاي دولت خدمتگزار در خصوص ساخت پالايشگاههاي جديد براي توليد بنزين بيان شود (30726)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۱:۰۲:۳۴
متاسفانه در 16 سال گذشته در تولید پالایشگاه برای تولید بنزین و گازسوز کردن خودروها کوتاهی شد . اگر اینقدر که در عسلویه هزینه شد - در گاز سوز کردن خودروها و تاسیس پالایشگاه و از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در این 16 سال نیز هزینه می شد اکنون مشکلات بنزین اینقدر زیاد و بحرانی نبود . (30738)
 
ناشناس
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۶:۳۹:۲۴
دولت باتصويب مجلس هفتم ، علاوه بر اصلاح وارتقاء پالايشگاههاي موجود كه توليد فراوردهاي با ارزش افزوده بالا مثل بنزين ، گازوئيل ، نفت سفيد ، گازمايع را افزايش ميدهد (روزانه بيش از 60 ميليون ليتر كه بيشتربنزين خواهدبود) پروژه ايجادپالايشگاه ميعانات گازي با ظرفيت روزانه 320 هزار بشكه و دو پالايشگاه نفت فوق سنگين ايران را با مجموع روزانه 48هزاربشكه وتوسعه روزانه 80 هزار بشكه پالايشگاه اراك را در برنامه دارد .
اجراي بعضي از اين طرحها شروع و بعضي هم در مرحله عقد قراردادند وتعدادي نيز در مرحله طراحي قرار دارند .
لازم به توضيح است كه ظرفيت عملي پالايشگاههاي موجودحدود 1650000 بشكه است كه حدود 30 درصد آن به مازوت تبديل ميشود كه قيمتش كمتر از نفت خام است و با اصلاح اين توليد بايد به كمتر از 5 يا 6 در صد برسد و با تكميل زنجيره پالايش به بنزين يا نفت گاز (گازوئيل) يا نفت سفيد وگاز مايع تبديل شود واين كار ارزش افزوده اي بيش از شش ميليارد دلار (بامتوسط قيمت نفت خام سال 1385 )براي كشور خواهد داشت . (30803)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۰:۲۹:۲۸
تحلیل جامعی بود. با هوچی گری کار درست نمی شود اگر مخالفان دلیل منطقی دارند بیاورند. (30727)
 
مهدی
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۰:۳۰:۰۶
به نظر اينجانب سهميه بندي بنزين باعث افزايش تورم خواهد شد و روز به روز زندگي بر قشر ضعيف جامعه مشكل تر. راههاي بهتري نيز براي جلوگيري از قاچاق بنزين نيز وجود دارد البته اگر سهميه بندي بنزين بهانه اي براي بعضي ها جهت سود جويي نباشد. موفق باشيد (30728)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۸:۳۲:۴۴
مهدی عجب پیشنهادی دادی. قبلا کار اقتصادی نمی کردی؟ (30856)
 
مهدی برادران
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۰:۵۹:۴۱
تحلیل بسیار دقیق و روشنگری بود
الزاما مناظره جداگانه با نماینگان دو طیف دوم میتواند مرزبندیها وارتباطات را روشن تر سازد
به نظر من جز دسته مخالفان اقتصادی که ناشی از ساده بینی است از مفاهیم اقتصاد ازاد است الباقی گروه ها ارتباطات و منافع اقتصادی وسیاسی دارند (30737)
 
اشکان
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۱:۲۸:۲۵
ظاهرا تحلیلگر محترم مردم را فراموش کرده است.اکثریت مردم نه دلال هستند نه قا چاق کننده سوخت. اگر راست مگویید همه پرسی برگزار کنید در باره بنزین تا نتیجه معلوم شود؟مشکل بنزین همانگونه که مطلعید در خودرو است اگر مشکل خودرو حل شود مشکل بنزین حل خواهد شد.چرا سودی که خودروسازان و حامیان انها میبرند را نادیده مگیرید؟ (30745)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۱:۴۱:۲۷
چرا کسی جواب نمی دهد که علت عدم ساخت پالایشگاه و اهتمام جدی به سیستم حمل و نقل عمومی در 16 سال گذشته چه بوده است ؟ این آقایانی که مدعی پاسخگویی دولت به مردم بودند و دانستن را حق مردم می دانستند و الان کاسه داغ تر از آش شده اند ، چرا پاسخگو نیستند ؟ بسیار مناسب که سایت الف و سایر سایتها و مطبوعات جواب این سوالات مردم را از حضرات مطالبه کنند . (30751)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۲:۰۰:۰۱
چون این واقعیت وجود دارد که بنزین ساخت داخل گران تر در میآید . (30757)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۲:۰۰:۲۳
اولا که سیستم کارت اعتباری بسیار سیستم خوبی است و در کل چه با جیره بندی و چه بدون جیره بندی لازم و غیر قابل اجتناب است- در بسیاری از کشورها دیگر بین پمپ بنزین و فرد پولی رد و بدل نمیشود که فکر میکنم در این طرح نیز پیش بینی شده
علاوه بر آن مزایای مقابله با قاچاق سوخت ( قاچاق خرد و همچنین دیگر همه متوجه میشوند که بسیاری از این قاچاق پیش از مرحله توزیع است و اصلا بنزینش به ایران نمیرسد) و آمار گیری های مختلف را در بر دارد

اما بحث جیره بندی کاملا بحثی متفاوت است که میتواند از طریق کارت هوشمند اجرا شود و ربطی به این تکنولوژی مهم و مورد نیاز ندارد - بلکه جیره بندی خود معلول بیماری اقتصاد ایران است که با این روشها به آن دامن زده میشود و در حقیقت سیگنالی برای خراب بودن اوضاع صادر میشود
همینکه ما قادر نیستیم مانند کشورهای پیشرفته در حوزه اقتصاد عمل کنیم و مجبوریم با روشهای غیر متعارف و مدیریت بحران سرو کله بزنیم - و متوصل به عمل به تعویق انداختن واقعیات شویم- خود نشانی کافی است از اینکه ما هنوز جرات دست زدن به ریشه های اصلی این گرفتاریها را نداریم و با بازی با جزییات میخواهیم شرایط را حفظ کنیم
مطمئن باشید تمام این مشکلات ناشی از سیاست های کلان غلط و دیدگاه کلان غلط به اقتصاد است .
این خود ناشی از دیدگاه غلط ما به زندگی و برداشت اشتباه از واقعیات است.
همان دیدگاهی که یکسره غرب را نفی میکند و لیبرالیسم و سایر تفکرات را ناسزا میداند (30758)
 
محمدرضا
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۲:۰۰:۴۵
كارت هوشمند چند ابهام را روشن ميكند :
1- تعدادخودروهاوموتورسيكلت هاي كشوررا كه هيچ كس نميداند چه تعداداست ؛
2 - مقدار مصرف به واحد وسيله نقليه (بنزين وانشالله گازوئيل)؛
3 - مقدار توزيع بنزين وگازوئيل از پالايشگاه ومبادي ورودي (گمرك ) به مناطق ، ناحيه وجايگاه كه انشالله دست دزدهاي اين دوسوخت را خواهد بست ،
4 مشخص شدن مصرف كننده هاي بالاتر از حد معقول وامكان سياست گذاري براي كاهش مصرف آنها ويا دريافت حق واقعي از آنها ؛
5 - امكان حذف پرداخت مستقيم پول وپرداخت بصورت پول الكترونيك (البته در آينده كه شبكه مشكل نداشته باشد) ؛
6 - تهيه آمار به لحظه تعداد خودروهاي هر استان ، شهرستان ، بخش و...ودادن امتياز به جاهايي كه مصرف قابل قبول دارند ؛
7 - شناخت واقعي مالك هر خودرو و خواص ديگر (30759)
 
احد اسدی
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۲:۰۴:۵۶
من با نویسنده مقاله کاملا موافقم.
عمده تریم مخالفت ها و با استفاده از شگرد ترس که شیوه و روش صهونیستها و امریکاییها می باشد دارند از ان روش استفاده می کنند که مردم را بترسانند تعجب نمی کنم.
متعجبم که این افراد چکونه به خود جرعت می دهند که با طرح مصوب مجلس و قوه مجریه این گونه اشکارا دارند سنگ اندازی بدروغ می کنند؟
حتما افرادی از مجمع مصلحت این افراد را هدایت می کنند.
ضمنا بنده از اینکه قانون بندرهای ازاد مصوب مجمع مصلحت است را نمی دانستم.
حالا می دانم که چرا این قانون را مجمع تصویب شده است.
خبری شنیده ام که امریکا بدنبال تحریم فروش بنزین به ایران است.
شاید مخالفان از این مسئله مطلع هستند و شاید پیشنهاد خود این اقایان به امریکا است که بنزین را تحریم کنید تا مردم رنج بیشتری ببینند.
که دارند با طرح بنزین مخالفت می کنند زیرا طرح کارتی شدن اگر تحریمی ه مصورت بگیرد در داخل کشور مشکلی بزرگی ایجاد نمی کند.
اجازه بدهید در اول صبح به وقت ما دعایی بکنم:
خدایا شیطانها را از میان مردم شریف و نجیب ایرانی اسلامی اگر پنهان هستند اشکار و به سزای عملشان برسان. (30764)
 
محمد
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۲:۳۰:۳۲
بسمه تعالی
اینجانب بعنوان یک مهندس شیمی که سابقه فعالیت و مطالعه در زمینه پالایشگاه و پتروشیمی را دارم لازم می دانم مطالبی در زمینه ساخت پالایشگاه و تولید بنزین در داخل کشور بیان کنم :
1- اینگونه نیست که به صرف داشتن نفت خام بتوان آنرا مستقیما به بنزین تبدیل کرد. در پالایشگاهها ترکیبات مختلفی از نفت خام بدست می آید (مثل قیر- گازوئیل- نفت سفید- پایه هاو برشهای روغنی مختلف - بنزین و انواع ترکیبات گازی مثل اتان و متان) که سهم بنزین از بین این محصولات شاید به 20 درصد نیز نرسد. سایر محصولات دارای قیمت و میزان اهمیت بنزین نیستند ولی به اجبار باید استحصال شوند.
2- سرمایه گذاری در ساخت پالایشگاه ( سرمایه ثابت) و هزینه های بهره برداری (سرمایه در گردش) به نسبت صنایع دیگر در رده سرمایه گذاریهای سنگین قرار دارد و لذا لذا سودحاصل از فروش محصولات بدست آمده باید به اندازه کافی بالا باشد تا به لحاظ اقتصادی فعالیت پالایشگاه دارای توجیه باشد. (صرف نظر از یارانه های و یا سیاستهای دولتی)
3- استفاده از تکنولوژی های برتر و جدید در پالایش نفت و گاز موجب کاستن از قیمت تمام شده محصولات و سودآورتر شدن طرح می شود که در حال حاضر کشور ما به آن دسترسی محدودی دارد و لذا قیمت تمام شده تولید محصولات در کشور (از جمله بنزین) بسیار بالاتر از کشورهای پیشرفته می باشد.

لذا با در نظر گرفتن موارد فوق و سایر دلایل مشابه می توان به این نتیجه رسید که واردات بنزین برای کشور نفت خیزی مثل ایران ارزان تر از تولید داخلی آن باشد ! پس کسانی که موضوع عدم ساخت پالایشگاه طی سالهای گذشته را مطرح می کنند و آنرا دلیل ناهنجاریهای کشور در رابطه با بنزین مطرح می کنند چندان درست نمی باشد. (30772)
 
محمد2
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۶:۴۲:۳۶
آقاي محمد ، اينطور نيست ، در ايران پالايشگاهها ي موجود فاقد زنجيره هاي تكميل پالايش مثل ، برج تقطير در خلا ، و دستگاههاي ككينگ ، الكيلاسيون ، ايزومريزاسيون ( به اندازه كافي ) و...است از طرف ديگر بسياري ازدستگاههاي موجودشان هم نياز به بازسازي دارد .
پلايش اوليه نفت خام ، همانست كه شما فرموديد ، اما براي شكستن مولكولهاي سنگين مراحل بعدي را بايد طي كنند تا در كنار كاتاليست ها ، حرارت بالا ، تحت فشار مناسب و تزريق هيدروژن آنها را شكسته وبه فراورده هاي سبكتر تبديل كنند ، در اروپا ، ژاپن، آمريكا وكشورهاي جنوب خليج هميشه فارس اين امر طي ميشود وبجاي 30 درصد توليد مازوت حتي تا 5/3 درصد هم كاهش داده شده است . (30828)
 
سيدين
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۳:۴۰:۱۷
با سلام
پيشنهاد من به بهانه سهميه بندي بنزين مي باشد ولي تمام كالاهاي يارانه اي را در بر مي گيرد .
به نظر من دولت به جاي آنكه بنزين و يا هر چيز ديگري را سهميه بندي كند تمام يارانه ها را حذف كرده و به جاي آن به همه مردم بطور مساوي يارانه نيمه نقدي بدهد . مثلا به نام هر نفر يك كارت الكترونيكي خريد صادر نموده و معادل يارانه اي كه بصورت غير مستقيم به ازاء هر نفر مي دهد ماهيانه كارت خريد را شارژ نمايد كه فكر مي كنم دولت از بابت تمام يارانه ها به ازاء هر نفر نزديك يك ميليون ريال يارانه مي دهد به عناوين مختلف .
مزايايي كه اين طرح دارد به شرح ذيل مي باشد .
1- در اينصورت در مصرف همه كالاهايي كه فعلا اسراف مي شود صرفه جويي خواهد شد اعم از نان - بنزين - گاز و غيره
2- ديگر نيازي به اخراج افغاني و غير افغاني نخواهد شد و خود به خود خود آنها كشور را ترك خواهند نمود
3- نياز به سيستم هاي بازرسي كمتر خواهد شد و به خودي خود دولت بطور قابل توجه هي كوچكتر مي شود ( لازم به ذكر است در صورتي كه بنزين سهميه بندي شود يك سيستم بسيار قوي براي جلوگيري از بازار سياه لازم است و همچنين سيستمي براي كنترل پمپ بنزين ها كه قطعا براي اضافه آوردن بنزين و فروش آزاد آن مجدانه تلاش خواهند نمود )
4- قاچاق سوخت كلا منتفي خواهد شد زيرا دولت مي تواند علاوه بر اينكه يارانه سوخت را حذف نمايد مالياتي نيز دريافت خواهد نمود و بدين ترتيب به هيچ كس قاچاق سوخت مقرون به صرفه نمي شود .
5- كيفيت كالاها و خدمات روز به روز بيشتر خواهد شد چون ديگر مردم تمام كالاهاي يارانه اي را با قيمت واقعي خواهند خريد و بدين ترتيب در انتخاب آن نيز دقت لازم را خواهند نمود .
6- سيستم پول الكترونيكي تقريبا جايگزين پول كاغذي مي شود چون با توجه به اينكه يارانه ها به كارت خريد شارژ خواهد شد ديگر كسي براي خريد روزمره از پول كاغذي استفاده نخواهد نمود .
7- با توجه به تجربه اي كه تاكنون در پول الكترونيكي كسب شده است معمولا ميانگين حدود 3ال 4ماه طول مي كشد كه مردم پول الكترونيكي را تبديل به كالا نمايند بدين ترتيب همين 3 الي 4 ماه باعث مي شود مبلغ قابل توجه از اين پول به جاي اينكه در جيب مردم بماند در بانك مربوطه درخدمت اقتصاد كشور خواهد شد.
8- در سيستم فعلي مردم مجبور مي شوند از كالاهايي استفاده كنند كه به آنها يارانه تعلق مي گيرد و معمولا كالاهاي يارانه اي به دليل آنكه مشتري تضميني دارند از كيفيت خوبي برخوردار نيستند ولي در صورتي كه همه كالاها در شرايط مساوي به معرض فروش گذاشته شود مردم كالاهاي باكيفيت را خريداري خواهند نمود كه اين به نوبه خود مزاياي قابل توجهي را دارد اولا سطح زندگي مردم بالا مي رود دوما توليدكنندگان در يك شرايط مساوي باهم رقابت خواهند نمود و بدين ترتيب خيلي از توليدات كشور ما كه فعلا قابل صادرات نيست اين قابليت را نيز كسب خواهند نمود
9- با توجه به اينكه بسياري از رانت خواري ها در كشور ما بدليل همين يارانه مي باشد به خودي خود بدون هيچ هزينه اي حذف مي شوند
10- بسياري از شغلهاي كاذب حذف خواهند شد .
h_seyedin_kh@yahoo.com (30783)
 
نا((تک سرنشین))
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۴:۴۹:۴۵
بنده به عنوان یک کارمند که مجبور است هر روز صبح خودش و همسرش و دوفرزندش را به سر کار یا مدرسه برساند و امکان استفاده از وسائط نقلیه عمومی را هم ندارد ..... و برای همین مسیر روزانه (غیر از دیگر تردد های لازم در زندگی) ماهیانه به حدود 200 لیتر بنزین نیاز دارد چگونه با ارقامی مانند روزی 3 لیتر یا چهر لیتر باید سر کند؟
بنده عرض میکنم : که دولت با تحویل کارت های سوخت به مردم گام بلندی در راه جلوگیری از قاچاق سوخت برداشت و فکر میکنم که ذخیره سازی مردم (از ترس سهمیه بندی) است که همچنان مصرف بنزین کاهش قابل ملاحظه یی نیافته است.
اگر دولت به همین کاهش مصرف (ناشی از جلوگیری از قاچاق) اکتفا کند تا زمانی که پروژه گاز سوز کردن خودروها به انجام برسد خیلی عاقلانه تر است. (30804)
 
علی
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۴:۵۲:۰۴
باسلام کسی باکارت هوشمند سوخت مخالف نیست واگر چنین کسی وجوددارد حتما مشکل اساسی دارد یا قاچاقچی است ویا دزد واما دونکته

ا- اولا جلوی کسانی که با کشتی سوخت قاچاق می کنند چرا گرفته نمی شود ومردم باید تاوان کار آنها رابدهند

2- اگر کارت هوشمند جلو قاچاق را می گیرد چرا بنزین را بدون سهمیه وتنها باکارت هوشمند با تک نرخی دراختیار مردم قرار نمی دهید

3- اگرناراحت گران شدن کالاها هستید ناراحت نباشید زیرا دراین یکی دوسال قیمت مرغ از 1100تومان به 3000تومان افزایش پیدا کرده این یعنی سیاست تثبیت قیمتها

4- کسانی که چنین طرحهای به خورد دولت می دهند برای آینده برنامه دارند زیرا دزدی فعلا سخت شده است ویا ممنوع به هر حال باید یه جوری دل مردم را از این دولت سیاه کرد چه طرحی بهتر از سهمیه بندی بنزین (30805)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۲۱:۵۳:۲۰
shoma koja morgh ro 3000 toman mikhari? (30868)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۵:۳۱:۲۳
چراسايت شما به زمين و زمان ميزند كه ثابت كند بنزين سهمه بندي شود ؟مگر كشور در حال جنگ است كه اين قدر مردم را مي ترسانيد 2-دولت ها عموما در پي رفا مردم هستنند نه اين كه فردي با هزار زحمت وسيله نقليه اي تهيه كرد آن را در گاراژ خانه پارك نمايد 3- دوره حكومت هاي كوپني و كمونيستي گذشته است الان آقاي توكلي اعلام فرمايند در چند در صد كشورهاي دنيا مردم مجبور ميشوند كه به مقدار معيني در ما بنزين مصرف كنند و سيستم كوپني اجرا مي شود ؟ خواهشمند است ديگر را متهم نكنيد و دشمنان فرضي درست نكنيد بيايد از مردم نظر خواهي نماييد (30813)
 
ابراهيم قنبري
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۶:۱۱:۰۴
به نام خدا
اكنون كه دولت با پذيرش نظرات كارشناسي دلسوزان واقعي نظام ، تن به جراحي يكي از مهمترين كانونهاي عفوني پيكره اقتصاد كشور داده ، بر همه ماست كه با درك صحيح شرايط بحراني سوء مصرف ، قاچاق و اتلاف مهمترين حامل انرژي در مملكت ، دولت جوان و شجاعمان را ياري دهيم / (30821)
 
علي بيد خاني
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۶:۴۲:۱۹
مهمترين چالش در بحث كارت هوشمند سوخت علاوه بر دلايلي كه دوستان در خصوص مخالفاني كه منافع اقتصاديشان را به خطر انداخته است اما واقعيت اين است كه ظاهرا دولت خدمتگزار و همچنين مجلس مردمي هنوز متوجه نشده اند كلمه هوشمند در اين پروژه يعني چه؟ ظاهرا هنوز دوستان متوجه نشده اند كه اگر بخواهيم با كارت هوشمند و اين پروژه ملي فقط قصد و غرضمان سهيمه بندي باشد بايد اذعان كنيم ميلياردها تومان پول بيت المال را بي خود و بي جهت به عده اي كارشناسان فني و شركت هاي بزرگ دلالي براي راه اندازي و اجرايي شدن كارت هوشمند كرده ايم و اين در حالي است كه اگر مقصود موضع سهميه بندي باشد به مانند سالهاي اوايل انقلاب به راحتي و بدون هزينه هاي ملياردي مي شد كوپن هاي كاغذي را منتشر و در خدمت مردم قرار داد. گرچه بايد ياددآور شد كه اگر استدال طرفداران اين باشد كه احتمال تقلب و يا ... در كوپن هاي كاغدي وجود دارد بايد پاسخ داد اين موضوع درباره كارت هاي هوشمند سوخت هم امكان پذير است و شايعات و خبرهايي كه در خصوص خريد و فروش كارت هوشمند نيز از گوشه و كنار مي شنويم از همين جا نشات مي گيرد.
اما اصل مطلب اين كه اگر حضرات معزز و معظم مقداري به خود زحمت بدهند و اطلاعات فني خود را كامل كنند متوجه خواهند شد با يك برنامه ريزي نرم افزاري به راحتي مي توان بدون اينكه مشكلات سهميه بندي و فسادهاي پيراموني آن را بر خود و مردم تحميل كنيم مي توانيم مشكلات و همچنين مصرف چگونگي بنزين در كشور را كنترل و مديريت كنيم.
مزييت اصلي كارت هوشمند سوخت در اين است كه به راحتي مي تواند با برنامه ريزي هاي مختلف نحوه مصرف سوخت توسط مشترك را كنترل كرد.
مثلا براي مشتركي كه به مسافرت مي رود مي تواند با محاسبه مسافت هاي طي شده در طول راه بر اساس جدول مسافت هاي بين پمپ بنزين ها امكان مصرف و استفاده بيش از حد مجاز را براي مشترك فراهم كرد.
به عبارت ديگر با استفاده از ظرفيت هاي فني كارت هوشمند مي توان بدون ايجاد محدوديت براي خود و مردم به راحتي براي چگونگي و كنترل مصرف بنزين برنامه ريزي كرد و نه سهميه بندي و ..
واقعيت اين است كه متاسفانه ظاهر متوليان امور چنان دچار بحران شده اند كه اصل موضوع هدف از اجرايي كارت هوشمند را فراموش كرده اند و به همين جهت نيز مخالفان اين پروژه كه منافع اقتصادي دارند و كساني كه واقعا مي دانند اصل مشكل در جاهاهاي ديگري وجود دارد نوعي همصدايي به وجود آورده است و براي رهايي از اين بحران خود ساخته به نظر مي رسد بايد به دولت و مجلس محترم اطلاعات فني بيشتري داده شود.
(30825)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۷:۰۶:۱۴
من با نویسنده مقاله کاملا موافقم.
عمده تریم مخالفت ها و با استفاده از شگرد ترس که شیوه و روش صهونیستها و امریکاییها می باشد دارند از ان روش استفاده می کنند که مردم را بترسانند تعجب نمی کنم.
متعجبم که این افراد چکونه به خود جرعت می دهند که با طرح مصوب مجلس و قوه مجریه این گونه اشکارا دارند سنگ اندازی بدروغ می کنند؟
حتما افرادی از مجمع مصلحت این افراد را هدایت می کنند.
ضمنا بنده از اینکه قانون بندرهای ازاد مصوب مجمع مصلحت است را نمی دانستم.
حالا می دانم که چرا این قانون را مجمع تصویب شده است.
خبری شنیده ام که امریکا بدنبال تحریم فروش بنزین به ایران است.
شاید مخالفان از این مسئله مطلع هستند و شاید پیشنهاد خود این اقایان به امریکا است که بنزین را تحریم کنید تا مردم رنج بیشتری ببینند.
که دارند با طرح بنزین مخالفت می کنند زیرا طرح کارتی شدن اگر تحریمی ه مصورت بگیرد در داخل کشور مشکلی بزرگی ایجاد نمی کند.
اجازه بدهید در اول صبح به وقت ما دعایی بکنم:
خدایا شیطانها را از میان مردم شریف و نجیب ایرانی اسلامی اگر پنهان هستند اشکار و به سزای عملشان برسان.شما که علم غیب دارید و ادبیاتتان هم محشر است اگر بهتر می زنید بستانید بزنید. شما در کدام گوشه هستید که صبحتان با ما تفاوت دارد اما از بیرون گود برای ما که باید مصائب بنزین سهمیه بندی را لمس کنیم نسخه می پیچید و دعا هم می کنید؟ چرا همیشه مخالفانتان را با شیطان در یک گروه قرار می دهید؟ شیطان به خاطر اعتماد بیش از حد به بندگی خود برای خدا و شک کردن به سایرین شیطان شد! (30834)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۷:۱۱:۱۸
اونايي كه با كارت سوخت مخالف هستند احتمالا كساني هستند كه :
مينويسند :" بنز ين "
مي خوانند : " بدز ين " يا همان "بدزد ين" (30835)
 
محمد 1
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۷:۲۲:۰۰
با تشکر از پاسخ محمد 2 ،
باید عرض کنم که ما متاسفانه به رابطه بین پالایش نفت خام و تولید بنزین توجه کامل نمی کنیم. بعنوان مثال در پالایشگاه نفت تهران با ظرفیت حداکثر 200 هزار بشکه در روز ، میزان بنزینی که در 2 بخش شمالی و جنوبی پالایشگاه در واحدهای ( آیزوماکس) و (کت رفرمینگ) تولید می شود حداکثر به 40 هزار بشکه در روزنمی رسد یعنی 20 درصد از نفت خام آنهم با حداکثر بهره برداری.
اتفاقا نوشته شما تایید بند 3 نوشته اول من است که کشورما بدلیل نداشتن تکنولوژی پیشرفته تر در شرایط سیاسی و اقتصادی فعلی قادر به تبدیل فراورده های سنگین به بنزین نیست و به نظر هم نمی رسد که حداقل تا 10 سال دیگر این امر محقق شود. لذا اصرار برخی از منتقدین مبنی بر ساخت و افزایش پالایشگاههای با کارکرد فعلی نمی تواند نسخه مناسبی برای مصرف روزافزون بنزین باشد. بلکه هزینه کردن بی جهت بوده و تنها به اتلاف منابع نفت خام منجر می شود. راه حل صحیح این است که شرایط فعلی را بطزیقی طی 10 سال آینده مدیریت کرد و در طول این 10 سال تلاش کرد تا واحدهای تبدیل برش های نفتی به بنزین را از صاحبان تکنولوژی دریافت و در کشور راه اندازی کرد. اینکار نیز به نوبه خود محتاج بسترسازی سیاسی مناسب می باشد. (30837)
 
محمد2
۱۳۸۶-۰۴-۰۳ ۰۸:۰۳:۳۶
جناب محمد 1 ، قرارداداصلاح و توسعه پالايشگاه اراك نهايي شد و اصفهان نيز در مرحله عقد فرارداداست برنامه اين دوپالايشگاه به گونه اي تدوين شده كه مجموعا 20 ميليون ليتر توليد موجود مازوت در آنها كاهش پيدا ميكند ودر مقابل افزايش كمي وكيفي بنزين ، نفت گاز ، نفت سفيد و...را خواهد داشت ، البته فرمايش شما صحصيح است كه شرايط سياسي ممكن است مشكلاتي را براي اين كار داشته باشد ولي انشالله سال 1389 يا 1390اين دوپالايشگاه آماده خواهند شد . گرچه دير شروع شد ولي بالاخره شروع شد ، فقط متاسفم كه 4 دولت اينكار را نكردند ، ممكن بود در گذشتهاي كه قيمت نفت پائين بود ايجاد پالايشگاه جديد صرفه اقتصادي نداشت ولي اصلاح وارتقاء پالايشگاههايي كه 30 درصد نفت خام كشور را خراب ميكردند منطق قابل قبولي داشت . (30875)
 
احمد/ف
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۸:۰۰:۲۱
سلام بر شما
با پیشنهاد شما درباره ی مناظره اینترنتی موافقم. با مباحث مطروحه در مقاله هم موافقم. اما آن چیزی که به هیچ عنوان لحاظ نشده نظرات و مطالبات مردم می باشد. وقتی در بین عوام و قشر معمولی جامعه قدم می زنی به وضوح راه حل هایی مطرح می گردد که از طرح و لوایح هزاران نماینده نیز سنجیده تر می باشد. همه موارد قابل قبول اما وقتی با نفس کارت هوشمند می توان به نحو معقولانه تری پیشگیری نمود چه نیازی به سهمیه بندی است. مگر با فناوری کارت و طرح تجمیع اطلاعات نمی توان فهمید که هر خودرو چقدر مصرف بنزین دارد. مگر یک پیکان معمولی در روز با این فرض که از صبح تا سب بتازد از دو باک بنزین بیشتر بهره می برد. جواب قطعا خیر است. اما آن قاچاقچی بنزین حتما در یک روز به اندازه ده یا بیست و یا سی باک بنزین مصرف می نماید. چرا با تجمیع داده ها برخورد قانونی با این فرد نمی شود؟ چرا وقتی آمار مصرف بنزین در ایرانشهر فسقلی را با تهران کلان برابر نشان می دهد چرا مردم تهران و مشهد و سایر مردم باید جور آن شهر مرزنشین را بکشند که در امر قاچاق سرمایه گذاری کرده اند. خیلی ساده می توان طرح سهمیه بندی را برای نقاط مرزی آن هم در حد معمول و اقناع باک یک ماشین اعمال نمود تا دست سودجویان بسته شود. یا اینکه مثلا در بحث سهمیه بندی از خودروهای مدل بالا شروع کرد. خانواده ای که چندین ماشین لوکس و مدل بالا دارد برایش فرقی نمی کند که بنزین 100 تومان باشد یا هزار تومان. پس چرا فرضا طرحی پیاده نمی شود که خودروهای از ده میلیون به بالا بنزین را با قیمت فرضا 200 استفاده و از سی میلیون به بالا با قیمت 400 تومان استفاده نمایند. آن کارمندی که پیکان زیر پا گذاشته و خانواده خود را حمل و نقل می نماید قطعا با جلوگیری قاچاق بنزین موافق است. قطعا با پرداخت یارانه بنزین به متمولان مخالف است اما این راه کار را نماینده مجلس و هیئت دولت باید بیاد تا قشر معمولی جامعه متضرر نگردد. در صورت سهمیه بندی غیر مناسب و قیمت مازاد دچار بحران اجتماعی و ازدیاد فاصله طبقاتی می شویم. چون حقیر کارمند پیکان را در آن صورت خوابانده و چون توان پرداخت لیتری 500 تومان را ندارم بالاجبار فقط شاهد پوزخندهای مرفهان بی درد از آن سوی شیشه های اتول های لوکس شده که ویراژ کشان بر هرچه مستضعف است می خندند و به سخره می گیرند. بله دوستان! نگرانی آحاد جامعه از اینگونه مسائل است که متاسفانه چه دولت و چه مجلس نتوانسته است که راه حل معقولی که منافع کارمندان و کارگران محترم جامعه اعمال شود، پیدا نماید. در خبرها آمده بود که در فیروزکوه 6000 لیتر بنزین انبار شده را پلیس کشف کرده است! خنده دار است که این فرد حتما اعدام می شود. اما با سرزدن به مرکز اطلاعات کارتهای هوشمند متوجه می شوید که در شهرهایی مثل همان ایرانشهر و یا کردستان خودرویی در هر روز 6000 هزار لیتر استفاده نموده است اما این اقا محکوم به ازادی است.
نمایندگان و دولت محترم با نفس طرح شما ملت موافق است ولی با راهکارهای مطروحه توسط شما مخالفیم. بماند که اثرات مخرب و سنگین تورمی بر هزاران کارمند و کارگر و آن قشر زیر خط فقر چه ها که نمی کند. ختم مطلب اینکه راه حل های مطرح شده نظرات مردم را تامین نمی کند و در شان نمایندگان و دولت نیست که چنین شیوه های سطحی را اعمال نمایند. توجه شما رو به مطلب امروز ص اقتصاد روزنامه قدس جلب می کنم که شجاعی فرد طرح گازسوز کردن خودروها را محکوم به شکست کرده است.
والسلام
یک نویسنده. منتقد و کارمند بازنشسته (30846)
 
محمد صباغ
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۸:۰۷:۳۴
با كارت سوخت و سهميه بندي يارانه ها موافقيم ولي با مردم آزاري نه.
اگر سهميه سوخت تمام نيازهاي مردم را براورده مي كند كه ديگر اسمش سهميه نيست و اگر سهميه سوخت در حد ميانگين است پس چرا غير قانوني و سليقه اي با فروش بنزين مازاد بر سهميه مخالفت مي كنيد. مجلس محترم به درستي براي يارانه سوخت سقف تعيين كرد و راهكار اجراي آن سهميه بندي است و بهترين سهميه بندي هم در عصر كامپيوتر و الكترونيك با كارت هوشمند سوخت ميسر است. اما اينكه عده اي بخواهند عقده هاي سركوب شده سوسياليستي خود را به اين وسيله و با توجيهات غير منطقي اعمال كنند مورد تاييد نيست. رعايت قانون يهني بنزين يارانه اي تاسقف مصوب مجلس ليتري صد تومان و مازاد بر آن به قيمت تمام شده در هر محل. والسلام (30849)
 
por mohamad
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۱۹:۴۸:۲۵
ta vaghty ke vasliye naghliye omomy be andazeye kafy nist va otobasa labriz az mosafere va hata taxi ba bodane ranandehaye shakhsi kame in tarh shekast mikhore

va mardom ghodrate tahamole in shekaste dolato nadarand mardom fekr kardid chegahdr dar amad darand ke in hame tavaromo tahamol konand ke motmeyn bashid ba in tarh chand barabrarm mishe gheymatha

dar har sorat az ma ke mesle inke kary sakhte nist va in tarho be har sorat mikhand ejra konand

faghat mitonam begam baraye amsale khodam ke daramarde milliony nadarim motasefam (30865)
 
نوربخش
۱۳۸۶-۰۴-۰۲ ۲۳:۴۵:۰۱
نویسنده محتر در ابتدای مقاله خویش 2 گروه را مخالف سهمیه بندی معرفی میکند 1/ قاچاقچیان 2/ دلالان . سپس بعد از کمی صغرا و کبری مجددا 2 گروه ! اضافه میشوند. 1/ مخالفن دولت. 2/ موافقان نرخ آزاد سوخت. این یعنی 4 گروه که تا این بخش مشخص نیست چرا از ابتدا این 4 گروه مطرح نمیشوند. حال به بررسی ادله نگارنده محترم میپردازم. گروه اول یا قاچاقچیان. آاقیان مدعی هستند که بخشی از سوخت بصورت قاچاق خارج میگردد. ایا خروج این مقدار معین است؟ به استناد اظهارات مسئولین حدود 20 درصد از سوخت در صورت سهمیه بندی و جلوگیری از قاچاق صرفه جوئی خواهد شد یعنی حدود 18 میلیون لیتر در روز. اگر هر کامیون حامل سوخت 20 هزار لیتر ظرفیت داشته باشد ، حدودا 900 تانکر سوخت جهت حمل مورد نیاز است( این بر فرض حمل با کامیونت است و اگر این حمل با خودروهای کوچک صورت پذیر خودتان محاسبه بفرمائید!) این تعداد خودرو چگونه ودرچه زمانی از مرزها خارج میشود؟ نیروهای مرزی اگر این خودروها را نمیتوانند کنترل کنند آیا میبایست صورت مسئله را پاک کرد؟نگارنده گرامی میگویند قاچاق از مبادی ورودی و قبل از انتقال به پمپ های بنزین صورت میپذیرد؟! این که عذر بدتر از گناه است برای سیستم دولتی. چگونه این امر ممکن است؟ بهتر نیست آقایان یکباره بگویند که بنزین از مبدا و قبل از رسیدن به بنادر ایران به سرقت میرود؟ آیا بیان اینگونه مطالب توهین به شعور ملی این مردم نیست؟ وقتی شاهد این هستیم که چند کارتن شامپوی قاچاق ره یابی و کشف میشود، آیا یافتن قاچاقچیان سوخت که قطع و یقین با این اوصاف بسیار آشکار عمل مینمایند ، دشوار است؟. ضمنا لطفا اسامی این مفسدان اقتصادی و قاچاقچیان سوخت را برای اطلاع اذهان عمومی منتشر نمائید.
گروه دوم: دلالان. نویسنده به پورسانت 5 میلیارد دلاری دلالان بنزین اشاره دارد. آیا متولی نفتی کشورمان که فروش نفت و فراآوردها را از طریق دلالان انجام نمیدهد و حتی در ارتباط با خرید ملزمات صنعت نفت به دورزدن دلالان و واسطه ها معروف است، بنزین را زا طریق دلالان خرید مینماید. چرا بنزین مورد نیاز را در قبال صادرات نفت و تحسیب هزینه تولید بنزین تهیه نمینماید؟ اگر سیاست دولت محترم در حذف دلالان است پس چرا در دیگر اقلام از قبیل شکر برنج گندم. روغن . قطعات مورد نیاز صنایع حمل و نقل ریلی . دریائی و هوائی که پورسانتها سر به فلک میکشد اقدامی ندارد؟ ایا در خرید اقلام مورد نیاز صنعت نفت از قبیل حفار و پالایش هم همین مداقه وجود دارد؟
گروه سوم:مخالفان دولت و کسانی که در سالهای قبل میبایست اقدام به احداث پالایشگاه مینودند! این استدلال بیشتر به سفسطه شبیه است . با فرض صحت این ادعا طی 3 ال اخیر از تشکیل دولت نهم ، لطفا با ادله و سند بگویئد چه گامی در احداث پالایشگاه برداشته شده؟ و در چه زمانی به پایان میرسد؟ ضمنا اگر در سنوات قبل پالایشگاهی احداث میشد، آیا قاجاق هم به طبع آن قطع میشد؟ایا این بخش فقط جهت پر کردن سطور این مقاله نیست؟
گروه 4/ موافقان افزایش نرخ: به نظراینجانب اگر عرضه سوخت بصورت آزاد صورت پذیرد، با عنایت به ادله کارشناسانه نگارنده محترم، آثار مثبت تری در جلوگیری از قاچاق، کاهش مصرف ودر نتیجه حذف واردات و دلالان و همچنین ایجاد عدالت دارد با این روش که اگر دولت مدعی است که برای هر لیتر بنزین رقمی معادل 700 تومان یارانه پرداخت مینماید در هر روز مبلغی در حدود 63 میلیارد تومان در روز خواهد بود.یعنی سهم هر ایرانی 900 توان در روز و 320 هزار تومان در سال . ایا پرداخت این مبلغ به هر ایرانی در قالب واگذاری سهام یا هر شکل دیگر معقول نیست؟ بهتر نیست به متهم نمودن دیگران مشلات خود را ببینیم؟ از اینکه ما در کشور مصرف بی رویه سوخت در کشور داریم هیچ شکی نیست . این اصراف کاری در برق ، گاز ، و آب نیز وجود دارد . اگر امکان طرح دلایل ارئه شده در مقاله فوق در اینگونه مصارف هم وجود داشت ، قطعا مسئولین برای ایجاد یک سیستم جدید آنرا طرح میکردند. ارائه برنامه های آموزشی مربوط به مصرف آب و برق و گاز در چند ساله اخیر بدون نتیجه بوده؟ چرا اینگونه فعالیت در سوخت بی معنا جلوه میکند؟ چرا با طرح چنین سیستهائی تشنج و جنگ روانی را آغاز میکنیم و عوارض آنرا به مردم منتقل مینمائیم؟ اینجانب یقین دارم که دولت بعدی همانند دولت فعلی که عملکرد دولتهای قبل را زیر سئوال برده و مسائل فعلی را ناشی از سوء مدیریت آنان میداند، این سیاست را زیر سئوال برده و روزی شاهد برشمردن عوارض و خسارات ناشی از این طرح خواهیم بود . که شاید آنروز هم مجبور باشیم در رابطه با بخشی از آنها و در مخالفت با دولت بعدی مقاله بنویسم و یا پاسخ دهیم.! بیائیم بجای صرف انرژی و سرمایه ملی که همانا این مردم شریف هسند ، تمام توان را در سازندگی و اعتلای میهن بکار بندیم (30870)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۳ ۰۰:۵۰:۰۳
سهميه بندي بنزين نه تنها هيچ اثري بر بر بهبود اقتصاد رو به موت كشور ندارد بلكه باعث تورم شديد و فشار هر چه بيشتر بر طبقات ضعيف ميشود. مگر چند برابر شدن قيمت نفت در اين دوسال چه تاثيري در بهبود زندگي مردم داشته است كه حالا صرفه جويي در مثلاَ چند ميليون ليتر بنزين ميخواهد داشته باشد. به جاي اين كارها به فكر ساختن پالايشگاه و پتروشيمي باشيد. در اين 28 سال بعد از انقلاب چند پالايشگاه ساخته شده است؟ منصفانه بگوييد چند پالايشگاه؟ (30873)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۳ ۰۸:۴۵:۵۱
اگرچه نسبت به کوتاهی درازمدت در بهینه سازی پالایش نفت را نمی توان تجاهل ورزید، اما باید توجه داشته باشیم قیمت پایین فرآورده های نفتی باعث شده شرکت پالایش و پخش انگیزه کافی برای سرمایه گذاری در جهت استحصال بیشتر فرآورده های با ارزشی چون بنزین و گازوییل به جای مازوت و ... نداشته باشد.
در شرايیط که بنزين از آب معدنی ارزانتر است توجیه اقتصادی - البته با نگاه بخشی - برای سرمایه گذاری در ارتقاء فنآوری پالايشگاه ها وجود ندارد. اگر بنزين قيمت واقعی خود را داشت، پالايشگاهها برای کسب درآمد بيشتر بدون هرگونه تکلیف و اعمال فشاری به سمت بهینه سازی گام برمی داشتند.
اما متاسفانه در ايران به جای آنکه مسایل را با نگاه مبنایی حل کنيم ، انتظار داریم بحران را در نقطه وقوع مهار کنيم.
چنانچه قيمت بنزين واقعی شود، کارخانه های خودروسازی ترغیب می شوند تا مصرف سوخت را به حداقل برسانند، پالايشگاه ها درصد استحصال بنزین خود را افزایش می دهند، مردم به استفاده کمتر و عاقلانه تر از خودرو شخصی می انديشند و حتی بخش خصوصی به توسعه ناوگان عمومی حمل و نقل می شتابد.
اما در شرايط غیر واقعی و نامتعادل کنونی دولت با صرفف منابع ملی می کوشد وزنه تعادلی برای برقراری ثبات در جامعه باشد. مطمئنا شما هم سهمیه بندی را راه حل نهایی و اساسی معضل سوخت نمی دانید، اما در دفاع از آن باید بدانید حفظ قيمت بنزين در سطحی بسیار پايين تر از بازار جهانی در حقیقت کمک به اتلاف سرمایه ملی است. (30879)
 
http://dopa.blogfa.com/8603.aspx
۱۳۸۶-۰۴-۰۳ ۱۰:۰۴:۰۲
طرح كارت هوشمند سوخت، هم به لحاظ وسعت دامنه ي تاثير و هم از جهت حجم سرمايه گذاري يكي از بزرگترين طرحهاي حوزه ي فن آوري اطلاعات (IT) دركشوراست. اما آيا واقعا اجراي چنين طرحي توجيه دارد؟


مهمترين اصل در انتخاب يك راه حل (Solution) مبتني بر IT، توجه به هدف و همچنين توجه به ماموريت (mission) سازمان يا بنگاهي است كه راه حل براي آن ارائه مي شود.

هدف كلي اين طرح \"سهميه بندي سوخت به منظور واقعي كردن قيمت بنزين و حذف سوبسيد دريك دوره پنج ساله\" عنوان شده است. در اين نوشتار صرف نظر از درستي يا كاستي خود اين هدف، به ارزيابي گزينه هاي مختلف تحقق هدف مي پردازيم.

لازم به ذكر است، اهداف زير براي طرح كارت هوشمند سوخت عنوان شده، اما عملا فقط هدف اول پيگيري مي شود و با توجه به مسائل فني و اجرايي، امكان تحقق اهداف ديگر غير ممكن است:

1- ایجاد بانک اطلاعات مصرف سوخت وسایل نقلیه

2- ایجاد سیستم مکانیزه فروش فراورده درجایگاه های عرضه سوخت

3- فرهنگ سازی درکاربرد فن اوری اطلاعات و تجارت الکترونیک دربین آحاد مردم

4- امکان پرداخت وجه سوخت درجایگاهها توسط کارتهای هوشمند

نكته ي بسيار مهم ديگر اين است كه \"سهميه بندي بصورت موقت (پنج ساله) تا زمان رسيدن قيمت عرضه به قيمت واقعي و حذف سوبسيد صورت مي گيرد\".



اما براي \"سهميه بندي\" دو گزينه يا راه حل وجود دارد: كوپن (كاغذي) و كارت هوشمند. از جنبه هاي مختلف اين دو گزينه را باهم مقايسه مي كنيم:

1- جنبه اقتصادي: هزينه هاي سهميه بندي شامل 3 بخش هزينه هاي اوليه ، هزينه هاي اجرا و هزينه هاي نگهداري است. جدول زير مقايسه اي بين اين هزينه ها در دو گزينه دارد:


كارت سوخت
كوپن (كاغذي)

هزينه اوليه
صدور كارت، تجهيز جايگاه سوخت به دستگاه كارت خوان، آموزش كاركنان و ...
صدور كوپن

هزينه اجرا
توزيع ، اطلاع رساني، آموزش همگاني و ..
توزيع و اطلاع رساني (بسيار كم هزينه تر از گزينه ي كارت سوخت)

هزينه نگهداري
نگهداري و تعميرات كارت خوان ها

نگهداري وتعميرات سيستم هاي انتقال اطلاعات و نرم افزارها

صدور مجدد كارت (المثني)
صدور كوپن المثني


دولت براي اجراي اين طرح ، کارخانه‌ و سیستم رایانه‌ای از خارج كشور خریداری نموده و تا كنون بيش از 90 ميليارد تومان هزينه شده است. توجه به جدول فوق به وضوح نشان مي دهد كه هزينه ي كارت سوخت بسيار بيشتر از كوپن است. اين درحاليست كه كارت سوخت براي هدفي موقتي و تك منظوره طراحي شده، بنابراين نمي توان هزينه هاي گزاف اوليه ي طرح را به مدت زمان طولاني (مثلا 20 يا 30 سال) تقسيم نمود و طرح را داراي توجيه اقتصادي نشان داد.



2- جنبه اجرايي : ازآنجا كه استفاده از كوپن ساده و بدون آموزش امكان پذير است و تجربه آن در كشور وجود دارد، اجراي طرح كوپني بسيار آسان تر از كارت هوشمند مي باشد. كساني كه در چند ماه اخير گذارشان به شركت پُست افتاده به خوبي مي‌دانند كه عمده‌ي انرژي اين شركت صرف توزيع كارت سوخت شده و هنوز هم حكايت همچنان باقي است.

امكان سرقت يا گم شدن كارت نيز بيشتر تر است و درصورت وقوع هزينه ي بيشتري هم دارد، چراكه شخص معمولا همه ي كوپن هايش را به همراه ندارد كه يكجا گم شده يا به سرقت رود، اما كارت را بايد هميشه به همراه داشته باشد و با گم شدن يا سرقت آن بايد هزينه و زماني براي دريافت كارت جديد صرف نمايد.

همچنين در مورد كارت سوخت جا گذاشتن آن، در دستگاه كارت خوان، يا مواجهه با تقاضاي ديگران براي استفاده از كارت در جايگاه سوخت هم به مشكلات فوق افزوده مي شود.



3- جنبه اطلاعاتي: كارت سوخت امكان ذخيره داده ها (data) را دارد اما كوپن نه. اين داده ها عبارتند از مشخصات خودرو، ميزان بنزين در تاريخ هاي مختلف در جايگاههاي مختلف.

شايد درنگاه اول به نظر برسد همين يك مزيت باعث توجيه پذيرشدن طرح مي شود، اما هرگزچنين نيست. در كشور ما مشكل بزرگي وجود دارد به نام نداشتن آمار دقيق، اما مشكل بزرگتري هم هست و آن جمع آوري آمار بي مصرف است. فرض كنيد پايگاه داده اي مملو از داده هاي فوق داريد ( هر ماشين در چه تاريخي، در چه جايگاهي، چند ليتر بنزين زده). چه گزارش تصميم سازي از اين داده ها مي توان گرفت؟ دركجاي دنيا چنين آماري را با صرف اين همه هزينه و وقت جمع آوري مي‌كنند؟



درمجموع، نتيجه ي طرح كارت هوشمند سوخت، چيزي جز صرف هزينه و ايجاد گرفتاري براي مردم نيست و تنها مزيت آن شايد اين است كه -به قول شخصيت كارتوني تبليغات تلويزيوني- \"كلاس دارد\" ! (30884)
 
مجید
۱۳۸۶-۰۴-۰۳ ۱۱:۵۲:۳۷
دوستانی که فکر میکنند یک کارت اینقدر توانایی دارد بی خود فکرشون رو درگیر نکنند... خرید 9 میلیون کارت خام از کشور چین و بیش از 100 هزار دستگاه کارت خوان باز از کشور چین تنها یک امتیاز برای وارد کننده بود که دلارهای خوبی به جیب زد... خواهیم دید روزی رو که همین کارت به اصطلاح هوشمند در پشت شهرداری به قیمت بسیار پایین در دسترس من و شما خواهد بود و سیستم بسیار قدیمی و ضعیف کارت خوان هیچ احساسی در قبال کارت اصل و غیر اصل نخواهد داشت...
این کارت هیچ چیز در خود جای نداده است... برخی از دوستان فکر میکنند از این کارت در آینده میتوان به جای کارت اعتباری استفاده نمود و پول بنزین را هم بوسیله کارت پرداخت کرد اما زهی خیال باطل که این کارت چیزی کمتر از یک کارت تلفن ساده است... در حال حاضر شما به راحتی میتوانید در شب هنگام با مراجعه به پمپ بنزین و دادن تنها 500 تومان ناقابل از کارتی که جایگاه داران در اختیار دارند ( کارتی که شبیه کارت های سوخت متداول نیست) و وقتی در درستگاه میگذارید هیچ رقمی را بعنوان محدودیت سوخت نمایش نمی دهد استفاده کرده و بنزین مصرف نمایید...
یادمان باشد بسیاری از این جایگاه ها خصوصی است و خوشبختانه بخش خصوصی در این زمینه بسیار فعال... وقتی تبخیر بنزین حساب و کتاب ندارد شما میزان تبخیر رو ببر بالا... اگر توانستید سری به جایگاههای بزنید و دفترچه میزان تبخیر را مطالعه بفرمایید.. روزانه 1000 لیتر و در برخی روزها تا 2000 لیتر نیز تبخیر وجود دارد (جایگاه دولتی خیابان شهید رجایی) ... حالا در نظر داشته باشید بنزین سهمیه بندی شود... از فردای آن روز میزان تبخیر حداقل 1500 لیتر خواهد بود... بالاخره 500 لیتر این وسط تبخیر میشه... حالا توسط کی تبخیر میشه خدا داند...
چه مردمان ساده ای هستیم که فکر میکنیم دیگران برای ما کار میکنند... و به فکر قاچاق سوخت و کنترل مصرف و غیره هستند...

موفق باشید ایرانیان باهوش (30907)
 
ali
۱۳۸۶-۰۴-۰۳ ۱۴:۰۳:۴۴
من با نویسنده مقاله کاملا موافقم. (30930)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۳ ۱۴:۰۷:۵۷
واقعاً طبقات مردم همین چهار گروه اند یا گروههای ذیل نیز میتواند مد نظر باشد :
6-نمایندگان ودولتیانی که در ماههای گذشته برای حفظ موقعیت وصرفاً برای تبلیغات دوره آتی خودباا یجادسردرگمی درافکار عمومی وتنش، موجبات گرانی اجناس وبویژه ارزاق مورد نیاز مردم را فراهم آورده اند.
7-مسئولان ومقاماتی که\" باحضور\" یا \"بی حضور\" در دوره های تحصیلات تکمیلی بصورت رانت از تحصیلات عالیه برخوردار ومشاورت تحصیل کردگان واقعی دراین زمینه را نیزبرنمی تابند.
8-مجلسیانی که چشم دیدن دولتیان را ندارند ودولتیانی که بلعکس.
9-مردمی که قبل از وقوع واقعه بایستی درگرداب تورم وحشتناک فرو رفته واز ترس برچسب نخوردن بار \"گرانی بی امان\" را بدوش بکشند.
10-وخیل بیشمار ی از اندیشه ها که هر کدام میتواند بنوعی طبقه ای را تشکیل دهد.
ملاحظه میفرمائیداگر قرار باشد به طبقات بپردازیم وبا انگ چسبانی رقبا را از میدان بدر کنیم چه میشود.مافکر میکنیم حداقل مشکل مردم با این ترفند ها حل نخواهد شد.
اصغرحسنی (30924)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۴ ۱۶:۲۸:۳۳
با گزارش شما در مورد استفاده از کارت هوشمند سوخت و اینکه باعث کوتاه شدن دست قاچاقچیان و کسانی که در طی این مدت طولانی از این خوان گسترده تناول مینموده اند موافقم.اما با این گونه استفاده از این کارت مخالفم.چرا دولت در ایران وقتی میخواهد کاری را انجام دهد شمرده شمرده و با درایت انجام نمی دهد.اول اجازه بدهید این کارت در دسترس همه قرار بگیرد بعد یواش یواش ببینیم مصرف چقدر بوده و آمار درستی بدست بیاوریم و بعد ها بشینیم بینیم آیا سهمیه بندی کار درستی است یا روشهای دیگری را امتحان کنیم.هنوز کارت سوخت کاملا مورد استفاده قرار نگرفته چه دلیلی دارد که بحث از سهمیه بندی شود.واقعا به چه خاطر این بحث را پیش کشیدند.در جای جای گزارش شما به این نکته که هدف بدست آوردن میزان واقعی مصرف است اشاره شده اما چه دلیلی دارد که مردم در حال گذراندن زندگی روزمره خود هستند و با هزار و یک مشکل دست به گریبان ناگهان موضوع سهمیه بندی را پیش میکشند.آنهم در اول فصل تابستان که مدرسه ها تازه تمام شده و آغاز سفرهای تابستانی است.موضوع سهمیه بندی از اول هم نمی بایست مطرح میشد.واقعا ناشی گری کردند و الان هم باید نتایج بد آن را که سواستفاده هم دلالان قدیمی و نارضایتی مردم هست را شاهد باشیم.امیدوارم دولت به همین کارتی شدن فعلی بنزین رضایت دهد و کلا بجث سهمیه بندی را تبلیغ نکند.امیدوارم (31049)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۴ ۱۶:۴۸:۵۶
هنوز سهمیه بندی اعمال نشده که خبر رسیده مصرف با رشد مواجه شده است.
آیا فکر می کنید دستکاری در بانک اطلاعاتی کارت هوشمند کار دشواری است؟!

فن آوری اطلاعات همانقدر که کار ساز است می توان مشکل آفرین نیز باشد. با وجود اختلاف قیمت بسیار زیاد، هر تغییر کوچک می تواند عواید زیادی برای دست اندرکاران داشته باشد و به همین دلیل تمام تلاش خود را برای نفوذ در این پایگاه اطلاعاتی انجام دهند. (31055)
 
۱۳۸۶-۰۴-۰۵ ۰۹:۰۷:۳۰
در وطن گر معرفت بسيار ميشد بد نبود

چاره اين ملت بيمار مي شد بد نبود

اين شب غفلت كه تارومار مي شد بدنبود

چشم پرخوابت اگر بيدار مي شد بدنبود

روز وشب چون لنگ وشل درآشيان بنشسته اي

كله مستت اگر هوشيار مي شد بدنبود (31082)
 
ناشناس
۱۳۸۶-۰۴-۰۵ ۱۷:۲۳:۲۹
کارت هوشمند سوخت بسیار مفید ودر حال حاضر تنها راه نجات از وضعیت بد بنزین و ترافیک می باشد .اما با سهمیه بندی به شکل اعلام شده مخالف هستم پیشنهاد دارم 1-با واریز نمودن پول به بانک حتی الامکان هیچگونه پولی در پمپ بنزین پرداخت نشود. 2- امکان مصرف بصورت پرداخت پلکانی فراهم گردد لذا کسانی که مصرف پائین تری دارند وجه کمتری پرداخت منمایند این موضوع ضمن رفع نگرانی مصرف کننده باعث ایجاد انگیزه در صرفه جوئی خواهد بود. به هر حال از قابلیت های کارت هوشمند میبایست حداکثر استفاده را نمود. (31131)
 
مجید
۱۳۸۶-۰۴-۰۶ ۰۸:۰۱:۰۵
معمولا این چنین برنامه هائی که به اجرا در میآید ( سهمیه بندی بنزین را می گویم) عواقبش را در آینده به وضوح میتوانیم ببینیم اما آن چیزی که میبایست در سهمیه بندی بنزین لحاظ میشد ، که نشد رعایت سهمیه بندی بنزین اگر شمال و جنوبی کشور مورد مطالعه دقیق تر و بهتر بگویم وضعیت جوی شمال و جنوب کشور ، آب و هوای شمال و جنوب کشور و استفاده از وسائط نقلیه در جنوب کشور که واقعاَ در گرمای 48 تا 50 درجه سانتی گرادی شهرهای جنوبی کشور طاقت را طاق میکند نیز مد نظر مسئولین دلسوخته نظام قرار میگرفت مقداری با توزیع عادلانه سوخت نزدیک تر میبود . حال یک آزمایشی در مورد توزیع سوخت انجام گرفته کاش وزیر محترم نفت نیز مانند وزیر محترم نیرو ( سهمیه بندی نرخ برق ) را نیز در شمال و جنوب کشور مورد بررسی دقیق تری قرار میداد تا سوختگان جنوب کشور با آن دمای واقعاً کشنده نیز راضی میشدند . آیا مردم دل و چهره سوخته از گرمای جنوب نیز میبایست همانند شمال کشورکه از هوای بهتر ی برخوردارند عندا... باید به یک طریق استفاده نمایند . با توجه به اینکه در جنوب کشور به واسطه استفاده از وسیله های کولر دار به جهت رفع گرمای طاقت فرسا استفاده مینمایند . معمولاً ار مصرف سوخت بیشتری استفاده مینمایند . 1) در نتیجه مقدار مصرفی سوخت به جهت استفاده از مصرف سوخت تقریباَ دو برابر میباشد . 2) اگر خلاف این باشد پس استفاده مردم از ماشینهای کولر دار به چه درد میخورد 3) تولید ماشینهای کولر دار که معمولاً در جنوب کشور بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد پائین تر آمده و توسعه اقتصادی شرکت های تولید کننده خودروهای کولر دار داخلی نیز با شکست مواجه خواهد ساخت 4) کاش بجای پرداختن به مقوله های اقتصادی پر هزینه و کم سود آور اندکی نیز بر تولید خودروهای داخلی با مصرف 4% هزینه میشد ( مانند کشور ژاپن که دست به ابتکارات قوی در خصوص تولید خودروهائی با مصرف سوخت 4% زده است .و..... (31184)
 
یک بنده خدا
۱۳۸۶-۰۴-۰۶ ۱۰:۵۲:۱۲
کارت هوشمند با زیرپا گذاشتن حریم شخصی افراد فقط برای کنترل و ردیابی مردم طراحی شده و استفاده اقتصادی و کنترل سوخت در درجه های بعدی کاربرد آن قرار دارند. هیچ فایده اقتصادی برای مردم ندارد و نتیجه ای جز به تشنج کشیدن کشور (که شاید همین یک دلیل حکومت برای راه اندازی یک قلع وقمع حسابی باشد)و له شدن مردم و حقوق بگیران زیر فشار شدید ناشی از آن و فراهم شدن بساط سوء استفاده برای ارگانهای امنیتی و سودجویان ندارد. (31225)
 
محمد
۱۳۸۶-۰۴-۰۶ ۱۲:۴۱:۱۶
چرا حرف الکی می زنین؟
بابا بذارین سهمیه بندی ادامه داشته باشه
ما توی تهران توی ترافیک داریم می می ریم
می فهمین ؟ (31289)
 
کارت سوختمند هوش
۱۳۸۶-۰۴-۰۶ ۱۸:۴۷:۳۶
سیستم کارتی سوخت بسیار ایده خوبی است به نظر من دیگر احتیاجی به سهمیه بندی نیست بهتر بود باتوجه به داشتن اطلاعات دریافت کننده بنزین (مشخصات خودرو) خودرو هایی که بیشتر از حد معقول بنزین مصرف میکنند را برای مدتی به بارکینگ نیروی انتظامی برده وصاحب ان رانیز جریمه ودستگیر کننداگر هم طرف قاچاقچی سوخت باشد فورن شناسایی میشود (31363)
 
سما
۱۳۸۶-۰۴-۰۹ ۱۱:۱۸:۱۶
سلام
برای مسافرت در زمان سهمیه بندی بنزین چه کنیم تا با مشکل مواجه نشویم؟ (31538)
 
۱۳۸۶-۰۴-۱۶ ۰۲:۱۰:۲۹
اگر رییس جمهور ما وقتی حرفی از دهنش می اومد بیرون مصالح کشورش رو در نظر می گرفت اینجوری ملت عذاب نمی کشیدند (32274)
 
۱۳۸۶-۰۴-۱۹ ۰۹:۳۶:۰۳
جالب است بدانيد که آقايانی که می گویند بايد به سرعت برنامه گاز سوز کردن را پياده کرد توجهی به اين موضوع ندارند که آن نيز هزينه هنگفت دارد بويژه انکه در حال حاضر اکثر اداوت و وسائل مورد نياز (بيش از 90 درصد) وارداتی است. یعنی بطور مثال اگر بخواهند جايگاه بزنند قسمت اعظم تجهيرات را بايد وارد نمايند. اگر بخواهند خودرويي را گاز سوز نمايند بايد کيتهای مورد نياز را عمدتاً وارد نمايند. در ثانی چرا بهای گاز را محاسبه نمی کنيد می دانيد که برای توليد و انتقال گاز هم بايد هزينه کلان صرف نمود و يارانه عظیمی پرداخت نمود. حال آيا اين کار مورد مطالعه قرار گرقته است که ميزان صرفه جویی 20 تا 30 درصدی حاصله از بنزين به اندازه تمام اين دردسرها می ارزد؟ من که فکر نمی کنم چون اگر مملکت ما تصميم گيريش براساس مطالعه و منطق بود الان جز پيشرفته ترين کشورهای دنيا بوديم. بجای اين کارها اگر جلوی توليد خوردوی پر مصرف و بی کيفيت گرفته می شد و فکری هم به حال حمل و نقل عمومی می گشت در ظرف چند سال مشکل قابل حل بود. توجه داشته بايد مساله قاچاق بنزين به 10 ليتر 20 ليتر قاچاق خودروها نيست آن به باندهای عظيم بر می گردد که کشتی کشتی و تانکر تانکر قاچاق می کنند که فکر نمی کنم جلوی انها گرفته شده باشد. (32592)
 
پيمان
۱۳۸۶-۰۴-۲۰ ۱۹:۱۱:۵۰
آقايان محترم معمولا طبق روال هميشگي ابتدا يك كار مي كنند بعد مينشينند ببينند چه كار كرده اند.
پدر جان اول كارشناسي كنيد بعد اقدام به انجام.
شما در مقابل اين ملت مسئوليد.
چرا پول اين مات را هدر مي دهيد.

مثلا ميمرديد براي اين كارتها رمز ورودي ميگذاشنيد تا در صورت گم شدن آن كسي نتواند سو استفاده كند.
دنيا به آخر ميرسي اگر سامانه صدور كارت المثني را راه مي انداختيد بهد بنزين را سهميه بندي ميكرديد.

payman_80722@yahoo.co.uk (32776)
 
۱۳۸۶-۰۴-۲۵ ۰۱:۴۶:۴۴
باسمه تعالي
ضمن سلام به همه دوستان و تشکر از جناب آقاي قدوسي با مقاله واقع بينانه اشان لازم مي دانم چند نکته تکميلي که ناشي از واقعيات اجتماعي کشور است را خدمت دوستان ارائه نمايم:
1ـ يک سوال اين است که هدف حکومت از عملياتي کردن اين طرح چيست؟ آيا صرفه جويي در مصرف است که باعث صرفه جويي در بودجه دولت خواهد شد؟ اگر اين است چرا از ارائه بنزين به نرخ وارداتي خودداري مي کنند؟
شايد هدفشان اين است که ترافيک را کنترل کنند؟ اگر هدف اين است چرا خود را به آب و آتش مي زنند که خودروها راگاز سوز کرده و جايگاههاي عرضه گاز را افزايش دهند و مي گويند نمي گذاريم مردم از انجام کارهاي خود وا بمانند. چرا با اين همه مالياتي که از مردم بابت ماشين، خانه و ... گرفته و مي گيرند در دوران سازندگي و ... که دم از پيشرفت بي سابقه کشور مي زدند شبکه حمل و نقل يعني جاده ها را ساماندهي نکردند. آيا آتش مشکل ترافيک چند کلان شهر بايد دامان مردم بيچاره بقيه کشور که حتي يک پارک درست و حسابي هم ندارند که خستگي هفته خود را در آن رفع کنند بگيرد کساني که تازه ماشين دار شده و دلخوشي شان به اين بود که آخر هفته در بيرون از شهر به دور از آشوب هاي اجتماعي قدري مشکلات اعصاب و روان خود را حل کنند.
آيا هدف جلوگيري از قاچاق سوخت است؟ خوب اين کار با به کارگيري کارت سوخت امکان پذير بود، اما چرا سهميه بنزين را بيش از سي درصد کاهش دادند و اين طور نارضايتي مردم را از حکومت به اوج خود رسانده پس از انقلاب بي سابقه بوده و گمان مي کنم عواقب خطرناکي در انتظار اين حکومت است و يقينا مردم به همان درصدي که در انتخابات گذشته شرکت مي کردند در انتخابات شرکت نمي کنند و خطري بزرگ حکومت را تهديد مي کند. البته اين هم يقيني است که مسولين نظام در ايام انتخابات دست به کاري خواهند زد که مردم را احساساتي کرده و آنها را به صحنه بکشند اما ديگر گذشت آن دوران .....
در پايان بايد بگويم که اين مجلس و اين ريس جمهور و اين رهبر و همه و همه که به قول خود وکلاي مردم هستند آيا اين اجازه را دارند که آنچه اکثر قريب به اتفاق موکلين خود با آن مخالف هستند را انجام دهند، آيا روز قيامت پاسخي براي اين کار خود دارند. آيا ما به نمايندگانمان اختيار تام داده ايم که هر کاري خواستند بکنند، حداقل در اين کار که معلوم است اکثر مردم ناراضي هستند چرا نظر سنجي واقعي نکردند.
واگذارشان به ابالفضل العباس عليه السلام. (33163)
 
كيومرث ابراهيمي
۱۳۸۶-۰۸-۰۸ ۱۶:۵۴:۵۷
يارانه را از روي كليه كالا ها برداريد بجاي كارت سوخت پول نفت را بين همه مردم تقسيم كنيد قيمتها بشود قيمتهاي اصلي بنزين 2000 تومان (42628)
 
۱۳۸۶-۰۸-۱۱ ۱۶:۵۱:۵۵
1- کلیه قاچاق سوحت درمجرای دولتی میباشد
2- منظور از قاچاق سوخت این نیست که یک یا دو باک جابجا شود منظور اینست که یک یا چند نفت کش جابجا گردد
بنظر اینجانب دولت می بایست در شرکت نفت دخالت بیشتری داشته باشد وباند مافیا در شرکت نفت را انهدام نماید (42778)
 
ناشناس
۱۳۸۶-۰۸-۱۹ ۲۲:۲۳:۲۴
ما نه دلال اقتصادی هستیم و نه بازیگر سیاسی و نه از دیگر گروه های نامبرده ی شما در این بخش.
ما مانند بسیاری از خانواده های 4 یا 5 نفری ایرانی هستیم که
یک دستگاه پیکان مدل 80 خارج از رده برای رسیدگی به امور شخصی ( از صله رحم پدر و مادر و... که بگذریم ) از خرید روزمره تا رسیدن به بیمارستان داریم که به لطف دولت عدالت
گستر مهرورز از این نیز محروم شده ایم .
اگر به دنبال عدالت هستید به خانواده هایی که بیش از 3.4.5و... ماشین دارند یک کارت سوخت اختصاص دهید و سوخت اضافی را به سرانه ی سوخت اضافه کنید والا فقط مشکلات
محرومین را بیشتر کردید .
((ضمنا\" خوب است برای جلو گیری از سو ء استفاده از
کارت های سوخت فعلی از کدهای 4 الی 6 رقمی حفاظتی
کنید )) . (43258)
 
هادی حیدریان hadi_hidarian@yahoo.com
۱۳۸۶-۰۸-۲۳ ۱۰:۵۴:۲۴
سلام علیکم
دریافت سوخت با کارت هوشمند مخالف نیستم اما شما باید کارت سوخت را غیر از مشخصات فرد ومشخصات وسیله نقلیه روی کار باید %یک رمز 4یا 5 رقمی نیز برای کاربر مشخص میکردین مثل کارت عابر بانک. (43693)
 
ایرانی
۱۳۸۶-۰۸-۲۴ ۲۲:۰۲:۱۰
با سلام .موا فق ام

اگر حق مردم را بد هند و هیچ حق کشی نبا شد .و جواب مشکلات ملت داده شود.


دو ماه است که 150 لیتر هر ماه از سهمه بنده کسر می کنند.

وکسی نیست جواب بدهد .

مسا فر بر شحصی هستم . (43855)
 
رسول فرجی
۱۳۸۶-۱۰-۰۸ ۱۵:۰۵:۴۸
موافقم ولی ما دو ماه است که ماشین خریدیم ولی کارت سوخت نداریم؟ (47305)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.