نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 269476
معيارهاي دوگانه در ايالات متحده
بخش خارجی الف*، 13 اردیبهشت 94
كنگره ايالات متحده حتي در مواجهه با ايران، بدترين گروه ممكن را از لحاظ عملكرد حقوق بشري حمايت مي‌كند. چرا؟ يك دليل روشن اين است كه گمان مي‌كند ساير گروه‌ها توانايي اقدام عملي ندارند. بنابراين براي آنان نه حقوق بشر، بلكه قدرت عملياتي است كه اهميت دارد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۴۸
در اينكه ميان ايران و ايالات متحده اختلافاتي حتي مهم وجود دارد ترديدي نيست، همچنين نسبت به اينكه طرفين ماجرا به دلايل گوناگون و هركدام از منظر خاص خود درصددند كه اين تنش‌ها كمتر شود نيز نمي‌توان ترديد كرد و در واقع همين خواست است كه آنان را در قالب مذاكرات ۱+۵ دور يك ميز نشانده است.

از طرف ديگر نيز هركدام از دو طرف مي‌كوشند زمينه را براي كسب امتيازات بيشتر خود فراهم كنند و اين نيز طبيعي است، ولي در اين ميان سخنراني مريم رجوي از طريق ويديو در كميته‌اي از كنگره امريكا را با هيچ منطقي جز كينه‌ورزي و بلاهت نمي‌توان درك كرد. جالب اينكه اين سخنراني درباره داعش انجام شده است، مثل اينكه از القاعده بخواهيم درباره داعش اطلاع‌رساني كرده يا رهنمودي جهت مقابله با آن بدهد! {منافقین} فرصت و امكان زيادي به دست نياورد و‌الا سال‌ها پيش الگويي از توتاليتاريسم را به نمايش مي‌گذاشت كه اقدامات راديكال‌ترين بنيادگرايان در برابر آن رنگ ببازد.

البته آنان شرايط محدودي را در پادگان‌هاي خود در عراق به دست آوردند كه بدترين سيستم كنترل اجتماعي را در آنجا حاكم كردند. جالب اينكه در اعتراض به اين سخنراني، دو تن از مقامات امريكايي كه براي اظهارنظر دعوت شده بودند يا به جلسه نيامدند يا پيش از شروع سخنراني وي جلسه را ترك كردند، ولي يكي از اين دو نفر نيز نه اقدامات تروريستي آنان؛ بلكه كشته شدن چند امريكايي در چهل سال پيش به دست آنان را دليل عدم حضور خود ذكر كرده است!پرسشي كه ذهن يك ناظر سياسي را به خود جلب مي‌كند اين است كه آيا كنگره امريكا با ماهيت اين گروه آشنا نيست؟

پاسخ به‌طور قطع منفي است، زيرا اين همان گروهي است كه متحد استراتژيك صدام بود. صدامي كه جمهوريخواهان يك جنگ خانمانسوز را براي بركناري آن تدارك ديده و به اجرا درآوردند. به علاوه اين گروه مدت‌هاي طولاني در ليست سياه گروه‌هاي تروريستي وزارت خارجه امريكا بود و نيازي هم به گزارش‌هاي مستقل درباره آنان نيست، كافي است كه بيانيه‌هاي خودشان را مرور كرد تا نسبت به ماهيت آنان آگاه شد. به علاوه مي‌توان مدعي شد كه قريب به اتفاق نيروها و گروه‌هاي اپوزيسيون ايراني نيز از اين گروه ابراز انزجار و برائت مي‌كنند. پس دليل اين رفتار نمايندگان كنگره چيست؟ براي اين پرسش چند پاسخ وجود دارد، البته جمع ميان پاسخ‌ها نيز ممكن است.

۱-‌ لابي. خيلي ساده است. گروه رجوي با هزينه‌هاي زيادي كه مي‌كند، به نوعي تعداد قابل توجهي از نمايندگان كنگره را مي‌خرد! حتما تعجب خواهيد كرد. ولي واقعيت همين است. خبر آن نيز در گذشته منتشر شده و رقم ۵۰ هزار دلار هزينه تقريبي لابي هر نماينده كنگره مي‌شود.

۲-‌ البته شايد لابي به تنهايي موثر نباشد، زمينه‌هاي ديگري هم بايد باشد. مهم‌ترين زمينه منطق امريكايي حقوق بشر است؛ منطقي كه حقوق بشر را در ارتباط با منافع خود تعريف مي‌كند و نه در رابطه با ماهيت حقوق بشر.

به همين دليل هم مي‌توان از عربستان ارتجاعي حمايت كرد و اقدامات داخلي آن را ناديده گرفت. مي‌توان از حمله به يمن دفاع كرد، حتي اگر ده‌ها هزار نفر كشته و زخمي و بي‌خانمان شوند و زيرساخت‌هاي آن كشور نابود شود. مي‌توان از اقدامات اسراييل در نوار غزه به‌طور دربست حمايت كرد، مي‌توان ترورهاي مخالفان دولت اوكراين در كي‌يف را مسكوت گذاشت، و مي‌توان... در مقابل كافي است يك جاي ديگر يك فردي كه از نظر آنان ترور يا زنداني شده را تا حد خبر اول رسانه‌اي برجسته كرد و خواهان واكنش شد.

در واقع حقوق بشر در اين منطق از طريق تعريف «بشر» محدود و تبعيض‌آميز مي‌شود. و اينكه بشر را طبقه‌بندي مي‌كنند و به نسبت دوري و نزديكي آنان با ايالات متحده برايش رتبه مي‌دهند و حقوق رتبه‌هاي اول اهميت پيدا مي‌كند و ساير رتبه‌ها به ترتيب كم‌اهميت و حتي فاقد اهميت مي‌شود. درباره رفتار نمايندگان كنگره چيز ديگري نمي‌توان گفت. آنان فارغ از هرگونه ارزش‌گذاري در چارچوب منافع خودشان عمل مي‌كنند، ولي مساله مهم اين است كه چرا برخي افراد در اين سوي ماجرا هنوز گمان مي‌كنند كه اقدامات حقوق بشري امريكايي‌ها و غربي‌ها از اصالت برخوردار است و مي‌توان به آن اتكا كرد؟ چگونه مي‌توان تا اين حد از سياست‌هاي متناقض و معيارهاي دوگانه را ديد و كماكان به آنها بدبين نبود؟

كنگره ايالات متحده حتي در مواجهه با ايران، بدترين گروه ممكن را از لحاظ عملكرد حقوق بشري حمايت مي‌كند. چرا؟ يك دليل روشن اين است كه گمان مي‌كند ساير گروه‌ها توانايي اقدام عملي ندارند. بنابراين براي آنان نه حقوق بشر، بلكه قدرت عملياتي است كه اهميت دارد.

رفتارهاي مذكور تاكيد موكد بر اين واقعيت ساده است كه در تعامل ميان كشورها به ويژه با ايالات متحده، نبايد اعتماد را جايگزين قدرت بازدارندگي كرد. البته اين بدان معنا نيست كه به نتيجه مذاكرات موجود بدبين شد، بلكه برعكس براي موفقيت اين مذاكرات بايد توجه داشت كه ضمانت موفقيت در اين مذاكرات داشتن قدرت است و نه فقط روي خوش نشان دادن و اعتماد كردن. روي خوش نشان دادن فقط ظاهر و تاكتيك ماجراست.
* اعتماد
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۸:۱۷:۲۶
جواب سوالی که در این مقاله مطرج شده ساده است اون هم این هست که کسانی که در این خصوص آمریکایی ها را محکوم نمی کنند به این ایده اعتقاد دارند که نماینده آمریکایی در فکر منافع مردم آمریکا هستند و نماینده ایرانی باید در فکر مردم ایران باشد. اما شمایی که نویسنده این مقاله هستی از نمایندگان کنگره آمریکا تقاضای اجرای عدالت در کل جهان رو داری و این یعنی اینکه در ذهن شما آمریکا حکومت جهانی و یا صاحب دنیاست که این اشتباه هست. (2865490) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۸:۵۳:۵۳
چرا عکس این زن شیطان صفت را نمایش داده اید؟ می دانید که او عامل انحراف هزاران نفر شده است؟

خود رجوی خائن مرده یا سنگر گرفته در پستویی شده، آن وقت زنش در کشورهای غربی خوش خدمتی می کند. (2865609) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۹:۱۰:۴۸
منافقین با همه ی جنایتهای ضد بشری که مرتکب شده اند اگر بردگی بی چون و چرای آمریکا را بکنند و غلام حلقه به گوش آمریکا باشند از هزار حکومت مستقل و آزاده برای آمریکا بهتر و بر تر اند چون منافع آمریکا را در چپاول ثروتها و ادامه ی سلطه گری تامین می کنند ، حتی اگر بهای این منافع قربانی کردن میلونها از مردم بی گناه و بی پناه جهان باشند. (2865641) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۹:۲۸:۲۳
دوست عزيز ما نه در آمريكا زندگي مي كنيم نه قرار است در آنجا زندگي كنيم پس لطف كنيد راجب معيارهاي دوگانه خودمان صحبت كنيد كه بيشتر نباشد كمتر نيست تا شايد فرجي حاصل شد ولي اگر قصد مقايسه هم داريد لطفا همه چيز را مقايسه كنيد (2865672) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۰:۲۴:۴۵
راجب نه داداش، راجع به
به همین راحتی (2866279) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۱:۱۰:۱۶
وقتایی که از روی دست آمریکا برای اداره کشور نسخه می‌پیچید این جمله قصارتون یادتون باشه! (2866332) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۲۰:۱۴:۳۶
از همه جنایتهای این گروه که بگذریم. این خانوم شیرین عقل خودش رئیس جمهور برگزیده ملت ایران میداند!!! بر اساس کدوم انتخابات؟؟ چه معیاری؟؟ اینها موقعی که هیچ قدرتی نداشتند و یک پادگان 3000 نفری تو عراق داشتند جنایتهایی در حق خودشون مرتکب شدند که مو به تن آدم سیخ میشه. حالا فکر کنین اگه یک روزی قدرت داشته باشند چیکار میکنند. از چنگیز خان بدتر میشند. خداوند ملت ما را از شر همه شیاطین حفظ نگه دارد. روی سخن من به تندروهای داخلی و برخی متحجرین است. هیچ میدانید اگر وحدت شیعه و سنی خدشه دار شود. اگر اختلافات فرقه ای و قومی زیاد شود و اگر در اقتصاد و سیاست و فرهنگ بر اساس منش اعتدالی و متمدانه رفتار نکنیم چه کفتارهایی ممکن است به جان ما بیافتد. امروز امپراطوری غرب و شیخ نشینان خلیج فارس و... میخواهند سناریوی عراق و سوریه و افغانستان و... را بر سر ایران هم پیاده کنند. پس لطفا انقدر بر طبل جنگ و نفرت نکوبید. آقای سعید ق.. و آقای حسن ع.. و ... که انقدر بر علیه دولت سخنرانی میکنید و جوانان را تحریک میکنید آیا به عواقب کارهای خود فکر کرده اید. دائم در سخنرانی های خودتان ما را بزدل می نامید. مردانگی در شعار دادن نیست. در جنگ با آمریکا در خانه خودمان هم نیست. اگر خیلی مردانگی دارید می تونید اسلحه دست بگیرید بروید در مکزیک(جنوب آمریکا) و از آنجا با آمریکا بجنگید. (2865804) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۷ ۱۸:۱۲:۳۲
هزار آفرين . كسانيكه كار هاشون در حد خيانت بوده حالا كه كنار رفتن ادعاي خدوم بودن هم دارند (2874793) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۲۰:۱۹:۵۴
در ایران معیارهای دوگانه نیست؟ کافی است به سرنوشت روسای دولت پس از انقلاب بنگرید. (2865825) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۲۳:۲۹:۰۲
تمام دعواها بر سر ایران یک دلیل بیشتر ندارد: ایران از مردم فلسطین حمایت می کند. همین. و گرنه همه امریکایی ها می دانند که سرمنشأ تروریسم خاورمیانه، کشورهای عربی یا اعرابی هستند که زیر پر و بال غربی ها و در امکانات آنها رشد کرده اند. امریکایی ها از وضعیت فرقه رجوی هم باخبرند و می دانند چه موجودات خطرناکی اند و دست کمی از داعش ندارند. ضمن اینکه به دستور امریکا، با داعش نیز همکاری می کنند. اما از این فرقه در جهت فشار به ایران استفاده می کنند. حافظه تاریخی شان هم یاری نمی کند تا بدانند همین فرقه یکبار زیر پر و بال صدام معدوم، شانس خود را در حمله به ایران آزمایش کرد و چیزی عایدش نشد. لذا اگر تمام امکاناتشان را هم در اختیار این فرقه قرار دهند، باز بی فایده است و نمی توانند ایران را به چیزی بترسانند که قدرت جمع و جور کردن خودش را هم ندارد.
همپای لولوتراشی های امریکا، عده ای تندرو داخلی نیز خوراک حملات آنها را با فشار بر روی دولت و سیاست خارجی اش فراهم می کنند. اگر به نامه سناتور تندرو جمهوری خواه امریکا (تام کاتن) به آقای ظریف توجه کنیم، می بینیم که جمله تام کاتن خطاب به ظریف مبنی بر اینکه «طی 8 سال جنگ عراق و ایران که جوانان ایرانی در جبهه حضور داشتن، شما در امریکا بودید»، برگرفته از نوشته های تندروهای داخلی است و تام کاتن به عمد دست روی این مساله گذاشته تا تندروهای داخلی را با خود همراه کند. (2866192) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۲۳:۴۴:۲۰
چرا تصویر این قاتلین جوانان وطن رو منتشر می‌کنید؟ مرگ بر منافق وطن فروش (2866219) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۰۰:۱۷:۵۸
این گروه مرتجع چه رویی دارد. (2866267) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.